Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:07 |
"Restaurant" keten de Beren is vaker hier in CUL langsgekomen om niet te gaan eten. Nu ben ik er nog nooit geweest, ik heb eigenlijk een aversie tegen ketens, of het nu winkels of restaurants zijn, en dan vooral tegen concepthoreca. De Beren volgens het NRC, men ging in meerdere filialen eten. „ een kipsaté-eetcafé gecamoufleerd als grand café”, „Het vlees is overal even smakeloos.” "Werkelijk. Alles. Is. Zoet." "in Den Bosch werden we bediend door een middelbare scholier die niet wist wat spareribs waren" Ik denk niet dat de eigenaar van de keten er wakker van ligt, integendeel, ze hebben de naam goed geschreven. Wie gaan er eigenlijk naar de Beren? Mensen die op zondag naar de Wok Maxis gaan voor het all inclusive buffet? Als ik de prijzen lees, niet dus. Wel eens bij de Beren geweest en beviel het? | |
maily | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:11 |
Lang geleden ... vond het vooral een vreettent voor de vleeseters. Niks voor mij. | |
roos94 | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:11 |
Ik ben in rotterdam opgegroeid en daar was het in mijn familie iig normaal om altijd naar de beren te gaan tijdens verjaardagen enzulks ![]() | |
heywoodu | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:13 |
Eén keer gegeten volgens mij, in Delft (buiten op zo'n pleintje). Dat was prima. Of nou ja, niet superhoogstaand ofzo, maar ook niet slecht. Gewoon, lekker gegeten en weer door. | |
Marsenal | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:14 |
Ik ken het alleen maar omdat er op de route Zeeland-Utrecht ergens halverwege een McDrive zit waar ik wel eens kom, en dan rijd je langs een reclamebord van de Beren. Dichterbij nooit gekomen. Wel leuk dat het NRC een vreetschuur recenseert ![]() | |
mcmlxiv | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:14 |
Ik had een keer een bon gekregen, dus 1 keer die in Apeldoorn bezocht. Tja, het restaurant wat ervoor zat was toch wel wat klassen beter. Dit is een soort veredeld snackbar voer. Niet heel slecht, maar heel erg standaard en overduidelijk afkomstig uit een centrale keuken. | |
maily | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:22 |
Oud Gastel ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:22 |
Kwam er alleen als student toen ze op bepaalde dagen onbeperkt kipsaté hadden. Werd ook een hoop (smerig) bier getankt. Als het zou verdwijnen zou niemand het missen, want het is daar gewoon bagger. Niets culinairs aan. Net als de Happy Italy en zulke troep. [ Bericht 12% gewijzigd door Erasmus op 21-05-2022 15:23:36 ] | |
Marsenal | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:24 |
Ja verdomd, dat moet 'm zijn ![]() | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:25 |
Oud Gasstel vind ik een betere naam voor een restaurant.![]() | |
Seven. | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:27 |
Ja, 2x geweest in Apeldoorn. Ik kies daar altijd broodje hamburger, en die is altijd prima. | |
heywoodu | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:30 |
Nou hoeft niet alles culinair hoogstaand te zijn natuurlijk. Soms is het ook prima om tijdens een dagje weg even lekker een bord patat met een schnitzel te eten, en die was in elk geval prima te doen ![]() | |
christmastsunami | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:33 |
Wat ik bij die beren heb gegeten, was ronduit goor. Echt smerig. Nooit maar dan ook nooit meer, hoe je zo iets simpels om zeep kan helpen is ook knap ja, Gadverrredamme. En heeft het gesmaakt? Nee mevrouw, dit was echt niet goed. ![]() Delft op dat pleintje. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:37 |
Genoeg plekken waar je niet de hoofdprijs betaalt voor bagger. ![]() Heb echt 7-8 jaar in de horeca gewerkt, sindsdien ben ik extreem kritisch op restaurants, zeker wanneer het op ingrediënten aankomt. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:39 |
Heb weleens meegemaakt in een zaak die ook zeer populair is á la De Beren, dat ze gewoon vlees die op de grond gevallen is gewoon van de grond oprapen, even gauw onder de lauwe kraan houden en het gewoon weer in de pan flikkeren. Want de baas zou al boos zijn over de hoge inkoopwaarde van zijn ingrediënten. ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Erasmus op 21-05-2022 15:40:08 ] | |
Gunner | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:40 |
Klinkt als een episode uit een reeks van Gordon Ramsay. Daar gebeurde dat ook wel zo iets. De frituur zou het wel desinfecteren zei die gast ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:43 |
Het ergste is: de horrors die je in de serie van Gordon Ramsay ziet is niet eigenlijk helemaal niet zo ver weg van de realiteit in de Nederlandse horeca. Of er schort iets aan de NVWA-inspecties, geen idee waarom dat zo makkelijk kan gaan in de Nederlandse horeca. [ Bericht 0% gewijzigd door Erasmus op 21-05-2022 15:43:56 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:44 |
Nog nooit geweest gelukkig. | |
Fok-it | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:46 |
Het is een paupertent maar om nou te zeggen dat het mensonterend smerig is, nee. | |
Mortaxx | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:49 |
Nooit geweest maar lijkt me prima tent als je gewoon een stuk vlees met patat wilt eten | |
christmastsunami | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:49 |
Ramsey's restaurants schijnen ook niet zo heel goed te zijn. Als ik het zo op TV zie, is ie vooral een goede bedrijfsleider. Maar ik vind zijn kookkunsten nou niet zo indrukwekkend. Wat ie wel altijd goed doet, is de kaart inkorten en met verse, lokale, produkten werken. Dan is het bijna altijd vanzelf al lekkerderder. | |
Mortaxx | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:52 |
Begrijp niet wat hier mis mee is. Vuil spoel je eraf en na bereiding zijn eventuele bacteriën gewoon dood | |
FlippingCoin | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:54 |
Wel eens gegeten met wat maten na een middagje bierdrinken of zo, niks mis mee hoor... Wat verwacht je met die prijzen, iets hoogstaands? ![]() | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:57 |
De classic burger met 15,50 euro? | |
christmastsunami | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:57 |
Wat er mis mee is, is de haat jegens het vak van een kok. | |
FlippingCoin | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:57 |
Uh geen idee, voor een paar euro saté volgens mij. Vond het niet duur iig. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 15:59 |
De prijzen zijn meer gepeperd dan het vlees volgens mij https://www.beren.nl/menu/diner 34 Euro voor een Ribeye, dan verwacht ik perfect eten. | |
FlippingCoin | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:01 |
Perfect eten voor 34 euro? lol | |
Seven. | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:05 |
Ja, die is echt helemaal prima ![]() | |
Id_do_her | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:08 |
In Eindhoven zat/zit So de Jus. Maar nooit bij De Beren geweest, ook nooit gezien volgens mij. ![]() | |
christmastsunami | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:08 |
Iemands referentiekader speelt ook wel mee, lees ik hier. Het is maar wat je gewend bent, of mee opgegroeid bent. Als je een Mora hamburger ook lekker vind, dan is het smullen bij die beren. | |
timmmmm | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:17 |
Toen het nog Betty Beer ed heette was het prima prijs/kwaliteit. Toen ze er franchise 'De Beren' van gemaakt hebben is er op veel plekken wel iets mis gegaan. Op zich ook niet zo gek, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en dan id het onmogelijk de kwaliteit goed te waarborgen. Op sommige, oudere, filialen is het nog prima | |
111210 | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:19 |
De beren is niet slechter of beter dan het gros van alle eetcafe’s in nederland. Overal staat standaadd hamburger, spareribs en varkenshaas met friet en een bakje sla op het menu. Het komt allemaal van de groothandel en is overal even smakeloos en ongeïnspireerd. Ook heb je overal personeel die geen enkele kennis van de menukaart heeft (moet je je personeel maar fatsoenlijk betalen ipv 16 jarige scholieren aannemen die na een half jaar weer vertrokken zijn) Als je wat goeds wilt moet je toch echt wat meer neerleggen of gewoon op ervaringen van anderen afgaan. Dit inderdaad ook ja. | |
leeell | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:20 |
Dit ja. Is toch niet waard om te recenseren, gewoon een dertien-in-een-dozijn eetcafe in culinair armoedig Nederland | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:20 |
Dit Heb 10 jaar in de horeca gewerkt en op cruise schepen, ben zeer kritisch op eten. Ik verwacht dat het minstens zo goed is dan wanneer ik het zelf maak. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:21 |
Dit inderdaad. Alles van Makro, Sligro, Zegro, FOK!gro, weet ik het. Probeer jezelf maar te onderscheiden voor een “lage prijs”. | |
christmastsunami | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:23 |
Daarom is die film over het onstaan van McDonalds een goeie film. Die 2 broers die McDonalds opgericht hadden, waren eerst ook eerlijk bezig, met echt goed eten voor een goede prijs. Maar toen ze gingen uitbreiden konden ze ook niet die kwaliteit die mcDonalds in het begin was houden. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:24 |
Je kan bij de Makro prima vis kopen, vlees is geen topkwaliteit, maar beter dan van veel slagers en zeker beter dan van de Supermarkt. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:25 |
Rot toch op, joh. Meerdere malen bij de Beren gegeten. Het is absoluut geen hoogstandje, niets bijzonders aan. Maar om het zo af te kraken, te doen alsof het vies is of zelfs niet te eten is, klopt simpelweg niet. Het is 'OK', hooguit. | |
Marsenal | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:25 |
Het is niet best maar een biefstuk van 3 ons wegflikkeren omdat deze 3 seconden op de grond heeft gelegen is ook niet best. Van mij mogen ze het schoonmaken en gebruiken, in Afrika gaan mensen kapot van de honger | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:26 |
Daarom ga ik ook nooit bij ketens eten. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:26 |
Ik zou mijn vis beter bij Schmidt Zeevis in Rotterdam of Simonis in Scheveningen-Haven halen. ![]() | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:28 |
Neemt niet weg dat de Makro (tenminste waar ik kom in Duiven) een uitstekende visafdeling heeft | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:29 |
Prima, dan moet je daar eerlijk over zijn en desnoods korting op het gerecht geven. Of je geeft het anders aan je personeel. Maar je laat er een gast niet de volle pond voor betalen. Gelukkig kan ik goed koken en als ik het beter zou doen is het een reden voor mij om er niet meer langs te komen. | |
christmastsunami | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:29 |
Het gaat om de manier van werken, als je zoiets toestaat, dan gaat het een keer fout en kan je de boel sluiten! | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:30 |
Ik heb daar geen ervaring mee, maar gezien onze jaren in de horeca (ik las je post hierboven) geloof ik je gelijk. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Erasmus op 21-05-2022 16:30:28 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:31 |
Ik ben het met je eens hoor. Maar als men koppig wil zijn moeten ze dat vooral doen. Leren ze vanzelf af als het al te laat is wanneer het fout gaat. Ik zou het nooit en te nimmer toestaan in mijn zaak in ieder geval. Zoiets geef je niet aan een gast. Punt. [ Bericht 1% gewijzigd door Erasmus op 21-05-2022 16:32:25 ] | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:32 |
Dank! Ben net op vakantie geweest, grensgebied Denemarken/Duitsland, was positief verrast over de doorsnee kwaliteit van het eten. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:36 |
In de tien jaar horeca heb ik de KVW vaak langs gehad, geloof gemiddeld iedere 6 maanden, en de enige keer dat er wat op te merken viel was één peuk onder de vaatwasser in de spoelkeuken toen het vreselijk druk was. Het is een instelling. Een keuken moet schoon zijn en er moet keurig gewerkt worden. Als je daar slonzig in bent, ben je dat ook in het bereiden van het eten, ah joh, dat kan wel, geen eisen stellen aan jezelf. Hier in de regio is het nu asperge hier en daar, maar eerlijk, ik weet dat er in het gros van de tenten de Hollandaise uit een tetrapak komt. Nee, dank je. | |
christmastsunami | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:39 |
Gister was ik bij de islamitische slager en toen ik om wat shoarma vroeg, pakte ie het niet uit de bak. Maar liep uit zich zelf, zonder dat ik er om vroeg naar achter en maakte ff snel nieuwe kipshoarma voor me. Kennelijk was die bak in de vitrine nog van gisteren. En uit liefde voor het slagersvak, dacht ie waarschijnlijk, ik wil niemand vergiftigen, dus van mij krijgt de klant iets goeds. Uit liefde voor het vak, niet omdat ie me mocht of kon. | |
golfer | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:46 |
En dat terwijl shoarma eigenlijk van lamsvlees zou moeten zijn. ![]() | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 16:51 |
Bij de Islamitische slager naar Shoarma vragen, is dat niet zoiets als bij Hacarmel naar een Bratwurst met Sauerkraut vragen? | |
Dr.Mikey | zaterdag 21 mei 2022 @ 17:09 |
Vroeger toen het nog gewoon een keten van een paar restaurants in omgeving Rotterdam en het allemaal andere namen had Bruno Bella etc een paar keer goed gegeten. Laatste keer ergens rond 2014 bij Erasmusbrug was veel te duur voor wat we kregen. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 mei 2022 @ 17:37 |
Heb de recensie niet gelezen, maar ik vind wel dat je restaurants binnen hun eigen gewichtsklasse moet beoordelen: drie gangen voor rond de 40 euro. In die klasse is De Beren een middenmoter. Je hebt slechtere vreettenten met lauwe slappe patat en taaie kipsaté, maar ook veel betere restaurants met een kleine kaart waar men echt moeite doet om iets lekkers voor je neer te zetten. | |
Its-Jojo-4you | zaterdag 21 mei 2022 @ 17:42 |
Niet echt behoefte aan ![]() Beetje hetzelfde als CenterParcs, als je geen kinderen hebt heb je er niets te zoeken? | |
bijdehand | zaterdag 21 mei 2022 @ 17:53 |
Die review is wel geschreven door een snob zeg, de tering. Het eten is niet uitmuntend, maar zeker beter dan de soorten zand die ik gegeten heb. | |
Sunshine1982 | zaterdag 21 mei 2022 @ 18:14 |
Een schnitzel moet je daar niet nemen, maar ik vond de kipsaté wel aardig. | |
FlippingCoin | zaterdag 21 mei 2022 @ 18:17 |
Nee? Centerparcs is toch een vakantiepark? ![]() | |
stavromulabeta | zaterdag 21 mei 2022 @ 20:09 |
Dat was ook de tijd waar ik een keer of 2 bij de beren (toen nog met naam) was. Als afsluiting van een afdelingsuitje oid was het toen best acceptabel. Toen al niet iets waar je naar toe ging om eens lekker uit te eten maar zeker niet vies. Zeker. Toen ik nog een arme student was, was de Connaisseur het summum van lekker. Zelfs ooit nog een date naar toe genomen. Toen ik er jaren later nog eens verzeild raakte bleek de menukaart nauwelijks veranderd maar mijn smaak des te meer. Amper te vreten vond ik het ineens. | |
golfer | zaterdag 21 mei 2022 @ 20:27 |
Je kunt veel zeggen van Joël Broekaert, maar niet dat hij een snob is. | |
Sebbeszweet | zaterdag 21 mei 2022 @ 20:27 |
Ik ben er een keer geweest, je moet het zien als een soort snackbar. Alleen kun je beter dan naar een normale snackbar gaan, is goedkoper. | |
Mexicanobakker | zaterdag 21 mei 2022 @ 20:30 |
Het snobgehalte is weer hoog. Je vindt tegenwoordig nergens meer een plate voor onder de 15 in een beetje stad | |
Leandra | zaterdag 21 mei 2022 @ 20:32 |
1 keer wezen eten, met een (locale) politieke partij. Dat was dus niet FvD want Thierry geeft PP al uit wat wij met 8 man moesten lappen ![]() Ik vond het qua niveau uitstekend passen bij de partijleider, niet mijn partij overigens, ik was aanhang. Sindsdien (4 jaar geleden?) ook niet meer geweest. Zou er misschien met kind (11 jr) een goedkope snelle hap kunnen doen, maar ook dan kiezen we liever wat anders. | |
SjoukjeHooynaayer | zaterdag 21 mei 2022 @ 20:42 |
Ik ben op twee of drie verschillende locaties van De Beren geweest. Het was overal gewoon slecht. Ja, je krijgt een bord of plank met vreten, maar het is geen culinair genoegen. Bediening door grote onbeschofte kinderen. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 20:53 |
flikker op met je snob gehalte. Het kost alleen maar wat moeite en liefde voor het vak uit dezelfde ingredienten een godenmaal te maken. | |
Leandra | zaterdag 21 mei 2022 @ 21:01 |
Met zulke prijzen zullen ze het personeel ook wel beroerd betalen, en als er iets demotiverend is voor het maken van een godenmaal, is het weten dat je werkgever noch de klant het waardeert. | |
potjecreme | zaterdag 21 mei 2022 @ 21:05 |
Is toch net zoiets als Loetje? | |
Mexicanobakker | zaterdag 21 mei 2022 @ 21:06 |
Het toppersoneel krijg je gewoon niet met die prijzen, ik zeg niet dat ze onderbetaald worden maar dan heb je simpelweg niet het meest geschoolde personeel. Dan moet je minimaal het dubbele betalen. Dusja, gewoon snobgehalte, niet iedereen heeft de ruimte om met 2 voor 100 euro steeds uit eten te gaan. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 21:08 |
Ik kan niet zeggen dat het goedkoop is https://www.beren.nl/menu/diner Maar de het is een generiek probleem in de horeca dat het geen fijne sector is om je vak van te maken en zoals je hier kan lezen komen veel zaken weg met matig eten serveren. | |
Sunshine1982 | zaterdag 21 mei 2022 @ 21:11 |
Ik schrik van de prijzen. Volgens mij zijn ze flink omhoog gegaan? Als de kwaliteit van het eten hetzelfde is als toen het was vind ik het niet waard. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 21 mei 2022 @ 21:11 |
Goed eten hoeft helemaal niet zo duur te zijn, dat bewijzen genoeg anderen. Goed personeel betaal je idd meer, maar een goede kelner of kok maakt zichzelf betaald omdat ie effectiever werkt. En bovendien, heb je de prijzen bekeken bij de Beren? Alles andere als goedkoop | |
Doedezemaar | zaterdag 21 mei 2022 @ 21:13 |
Voor die prijzen zou je toch fatsoenlijk eten mogen verwachten | |
Mexicanobakker | zaterdag 21 mei 2022 @ 21:17 |
Uit eten is sowieso ´duur´ | |
Raw85 | zaterdag 21 mei 2022 @ 23:00 |
heb er voor een ontgroening een keer moeten eten, echt mensonterende praktijken | |
pietbier | zondag 22 mei 2022 @ 01:31 |
De spareribs zijn gemarineerd, gevacumeerd, voorgegaard en komen gewoon van een groothandel. En dan worden ze lafjes opgewarmd, niet eens even lekker gegrild.... Twee keer geweest en twee keer 't idee dat ik een soort kattenvoer aan 't vreten was. Nooit meer. | |
SjoukjeHooynaayer | zondag 22 mei 2022 @ 02:09 |
Hahaha een tournedos (biefstuk) van 200 gram voor ¤32 in deze vullestent. Het grootste deel van de kaart bestaat uit fabriekswerk. Zo uit de vriezer in de pan of meteen op tafel bij de deserts. Een berg satésaus (fabriek) of BBQ saus (fabriek) eroverheen en het gepeupel proeft toch niets. | |
Sunshine1982 | zondag 22 mei 2022 @ 07:35 |
Kun je beter naar Bregje gaan. 3 gangen menu voor onder de 20 euro. Vergelijkbare kwaliteit van voedsel. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 07:36 |
Jammer dat t zo kort was. Ik wou meer horen. 'De beren' ![]() | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 07:43 |
Dit is gewoon standaard, vriend. Denk maar niet dat die 'nasi' van de 'chinees' niet deels van iemands bord komt. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 07:50 |
Wist je dat Loetje de broer van Richard Klinkhamer was? | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 07:55 |
Bezorgers die het berenmasker dragen krijgen meer betaald trouwens. | |
KaBuf | zondag 22 mei 2022 @ 08:02 |
Lekker man, De Beren. Kipsate is altijd goed, maar toch kom ik liever voor de spareribs. ![]() Vooral onbeperkt, bwoooaaaah | |
June. | zondag 22 mei 2022 @ 08:02 |
Inderdaad. Daarnaast ga ik 10x liever iets minder vaak uiteten, zodat we in een duurdere tent kunnen eten waar je voor de service/kwaliteit betaald. | |
Its-Jojo-4you | zondag 22 mei 2022 @ 08:06 |
Naar mijn mening zijn dit soort restaurants alleen geschikt voor mensen met kinderen en voor groepen die snel klaar willen zijn. Precies dezelfde doelgroepen als de grote vakantieparken met subtropisch zwemparadijs. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 08:07 |
*betaalt Maar ik heb dat ook. Vaak ook met biefstuk. Liever wat kwaliteit voor de dubbele prijs dan bij AH en af en toe eentje die smakelijk is dan überhaupt AH biefstuk. | |
June. | zondag 22 mei 2022 @ 08:09 |
Eh oeps,ja. Had de zin aangepast maar de spelling niet ![]() | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 08:15 |
Mijn zin klopt ook niet. Wou eigenlijk wat anders schrijven maar vergat t. Het staat er nu kut maar je begrijpt t wel dus ga t niet helemaal veranderen. | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 09:59 |
En jij wilt mensen corrigeren in hun taalgebruik? | |
IkeDubaku99 | zondag 22 mei 2022 @ 10:06 |
de Beren zou niet mijn eerste keus zijn als ik uit eten zou gaan. Maar als je snel veel eten wil hebben tegen een redelijke prijs, dan zit je bij de Beren wel redelijk goed. Er zijn slechtere zaken dan de Beren, maar er zijn ook veel betere zaken dan de Beren. | |
Duiveltja | zondag 22 mei 2022 @ 10:08 |
Wat een kutkrant is de NRC. Dus je gaat naar iets waarvan je weet wat het is en dan publiceer je daar een stuk over. Open deur journalisme.. | |
Doedezemaar | zondag 22 mei 2022 @ 10:25 |
Ik verwacht voor die prijzen toch echt fatsoenlijk eten ipv opgewarmd spul van de groothandel, ik vind hun prijzen zeker niet redelijk | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 10:28 |
Tot ik de kaart en prijzen zag. Ze hanteren niet eetcafé prijzen. | |
Duiveltja | zondag 22 mei 2022 @ 10:34 |
En toch zit het vol met paupers en vullen ze hun zakken. Het is een tent voor proleten die niet beter weten. Dat is het concept en daar cashen ze op in. Prima business model toch? Het werkt. ![]() | |
HeatWave | zondag 22 mei 2022 @ 10:36 |
Apart ![]() Er zit er bij mij in de buurt sinds een jaar ofzo ook 1. Was er nog nooit geweest tot afgelopen woensdag en dan lees je nu dit ![]() Ik heb er alleen gelunched, hadden een club sandwich en een carpaccio sandwich. Het was eigenlijk allebei gewoon prima. Zag er goed uit, leek allemaal vers, smaakte prima. Maar het is idd niet goedkoop, incl 2 espresso, 2 biertjes en fooi was het 45 euro. Was eigenlijk wel van plan om er nog een keer heen te gaan ![]() | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 10:40 |
Ben jij een pauper of een proleet? | |
HeatWave | zondag 22 mei 2022 @ 10:41 |
Geen idee, ben jij een mongool of gewoon geestelijk beperkt als je zo'n vraag stelt als iemand vertelt wel eens ergens gegeten te hebben? | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 10:49 |
Ik lees hier dat paupers en proleten er eten. Vandaar de vraag. Gezien je antwoord, pauper. | |
HeatWave | zondag 22 mei 2022 @ 10:51 |
Wat een kneusje ben jij zeg ![]() Het is gewoon een eettent, een van de velen in de buurt en ze hebben een terras. Dus omdat iemand trek heeft en daar gaat zitten is ie meteen een pauper of proleet. En je geeft toe je mening te baseren op wat je hier hebt gelezen. Dan ben je wel een amoebe met hersenbeschadiging hoor ![]() | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 10:54 |
Jij bent de kneus. Uiteraard vind ik het belachelijk dat anderen die kwalificaties geven aan mensen die daar eten. Ik wilde laten zien door die vraag te stellen hoe stom het was. Dat jij je meteen zo aangevallen voelt, is ook typisch en doet mij bijna de pauper/ proleet roepers geloven. | |
HeatWave | zondag 22 mei 2022 @ 10:57 |
Nee. Je moet je eens afvragen, zou ik die vraag IRL ook zo gesteld hebben? Ik post een hele normale post, een soort mini recensie. In geen enkel normaal scenario zou jouw vraag sociaal geaccepteerd zijn. Dus kijk eens in de spiegel voor je nog een keer mans probeert over te komen. | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 11:00 |
Duidelijker was geweest: duiveltje zegt dat er alleen maar paupers en proleten eten. Tot welke groep hoor jij? In het echt, in een groep ( na de opmerking dat alleen paupers en proleten er eten) zou ik de vraag ook stellen omdat het doel en intentie was, laten zien hoe belachelijk die opmerking was. | |
HeatWave | zondag 22 mei 2022 @ 11:01 |
Dan had je dat moeten zeggen. Nu reageer je totaal idioot op een volkomen normale post. En dan wil je alsnog de schuld bij mij leggen. En daar ging het mis. | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 11:02 |
Ik was in de veronderstelling dat je duiveltje zijn post ook had gelezen. Het staat allemaal onder elkaar. Jammer dat het niet duidelijk was. Ik reageerde in de geest van het gesprek. | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 11:04 |
Je hebt gelijk. Ik geloofde je niet | |
#ANONIEM | zondag 22 mei 2022 @ 11:04 |
Ik heb 8 jaar in de horeca gewerkt dus dat belerende toontje mag je voor je houden pik. | |
HeatWave | zondag 22 mei 2022 @ 11:06 |
Aannames, er zijn hele keizerrijken aan ten onder gegaan. Maar soit, we houden er over op. Maar als je de volgende keer grappig wil zijn in tekstvorm, maak dat dan duidelijk, quote die post, of doe eens gek, gebruik een smiley ![]() | |
borbit | zondag 22 mei 2022 @ 11:12 |
Eten op cruise schepen lijkt mij juist het goedkoopste all you can eat all inclusive voer wat je kunt krijgen. | |
golfer | zondag 22 mei 2022 @ 11:49 |
Jij hebt een hele dikke duim of kan je dit bewijzen? | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 11:57 |
Je hebt cruiseschepen en cruiseschepen, massa hotels op zee en Boutique. | |
Molo | zondag 22 mei 2022 @ 12:19 |
Weleens in de loop der jaren geweest, keertje prima gegeten jaar of zes terug, keertje 'mwah' paar jaar terug (hamburger was echt matig en salade en patat erbij ook, vieze zoete sauzen). Jaar terug met mijn dochter gaan eten omdat dat even goed uit kwam. Was écht zwaar om te huilen. Ik was ook zo dom om vis te bestellen, maar ook haar spareribs waren gewoon opgewarmd kattenvoer met vette patat en bruine sla met zoete saus uit fles erop. Toen de ober vroeg of het gesmaakt had (ik had twee hapjes vis op, duidelijk zichtbaar), en ik vertelde dat het echt oneetbaar was kreeg ik als antwoord 'ok'. ![]() ![]() ![]() ![]() Rekening betaald en kom ik nooit meer. De prijzen zijn absurd voor wat ze leveren vind ik, tenzij je denk ik de goedkoopste opties als kipsateh neemt. Hoe dan ook, er is zat markt voor dus de handel zal wel door kunnen blijven gaan. Dat er Beren restaurants zijn die er nog wel wat van maken vind ik wel des te knapper, want van de centrale liefde voor voedsel en vakmanschap van meneer De Beren moeten ze het niet hebben. Procesoptimalisatie en uitnutting to the max | |
Molo | zondag 22 mei 2022 @ 12:20 |
Tevens: Joël ![]() | |
borbit | zondag 22 mei 2022 @ 12:36 |
Ja inderdaad, massa is kassa. De Beren zou dus best een goed concept zijn op een cruiseschip zeg je. | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 12:45 |
Enig idee wat ik bedoel met boutique? | |
Captain_Ghost | zondag 22 mei 2022 @ 12:46 |
Beren is gewoon een dure snackbar.. Maar geen restaurant waardig. | |
borbit | zondag 22 mei 2022 @ 12:49 |
Ja gewoon zo'n keuken waar je lekker snel veel kipsatetjes naar buiten kan gooien. Beetje als de beren maar dan eigen merk van de cruiseschepenuitbaatorganizatie zou ik denken. Lijkt mij ergens ook wel leuk om op zoiets te werken. Maar ik kan niet koken en niet zwemmen dus zo'n goed idee is dat voor mij niet . | |
Marsenal | zondag 22 mei 2022 @ 12:55 |
Ik heb ooit eens een reis om zuid Amerika gedaan op een cruiseschip van Oceania, een luxe reis. We hadden suites met de familie, en aten daardoor iedere dag in één van de zes of zeven a la carte restaurants. Ik vond het eten van prima kwaliteit. Wat me vooral opviel, was dat het personeel zich helemaal de touwtering werkte, en de kok moest bereid zijn elke dag van ieder gerecht 40 couverts uit te delen. Lijkt me niet makkelijk. Het is vast met fooi erbij prima verdienen, maar het lijkt me ook een uitputtingsslag | |
Knipoogje | zondag 22 mei 2022 @ 12:59 |
Ik kom er niet uit vrije wil. Na een keer halfrauwe zalm, een mislukt toetje en uitgedroogde kipsaté had ik het wel gehad. Soms ontkom ik er niet aan omdat de 'groep' besluit uit vrije wil naar de Beren te gaan en dan verbaas ik me altijd weer dat het toch nog best prijzig is voor wat je krijgt. Het liefst loop ik er met een grote boog omheen. Why the fuck zou je soeiwso in bjiv. Delft naar de Beren gaan ![]() Er zijn daar nog 1000 cafés en restaurants binnen 100m die een stuk beter zijn en net zo duur. | |
stavromulabeta | zondag 22 mei 2022 @ 13:20 |
Ik denk dat Borbit de boot van Hoek van Holland naar Harwich met een Cruiseship verward. Op die boot zou een Beren-vestiging namelijk prima lopen. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 13:23 |
Ik laat alleen een apostrof weg, expres; jij kunt serieus geen werkwoorden vervoegen. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 13:26 |
Nou ja, bewijzen... Nee maar je kunt t van me aannemen via gasten die in die restaurants gewerkt hebben. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 13:28 |
Chin. Ind. restaurant? Nee hè? | |
#ANONIEM | zondag 22 mei 2022 @ 13:29 |
Ik heb in China gewoond. | |
Document1 | zondag 22 mei 2022 @ 13:30 |
Dikke duim dus. ![]() | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 13:31 |
Dat heeft a) niks met restaurants in Nederland te maken en b) als je daar al in de horeca hebt gewerkt zal t t hogere segment zijn geweest omdat je geen Chinees spreekt. | |
#ANONIEM | zondag 22 mei 2022 @ 13:34 |
Je hoeft je dikke duim niet op mij te proberen, hoor. Ik weet wel beter. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 13:34 |
Dat mag jij denken. Zal mij aan m'n reet roesten. Let wel: er zijn nog steeds 1000 (ik gok maar wat) van die restaurants in Nederland en de een is de ander niet. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 13:36 |
Ik heb toch gelijk? Je hebt nooit in zo'n restaurant gewerkt en je kon dus niet in de keuken kijken. Hoezo weet je dan beter? | |
#ANONIEM | zondag 22 mei 2022 @ 13:37 |
Matige troll is matig. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Erasmus op 22-05-2022 13:37:18 ] | |
SjoukjeHooynaayer | zondag 22 mei 2022 @ 14:00 |
De prijzen in Nederlandse restaurants zijn overal te hoog, wat een gevolg is van de hoge personeelskosten, wat weer een gevolg is van de enorm hoge loonbelastig. Daarom eet ik alleen in restaurants op vakanties in het buitenland, waar iedere willekeurig café of lunchroom al beter en goedkoper is dan De Beren. | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 14:03 |
Nou,lijkt mij ook dat huur, en ingrediënten duur zijn in Nederland. | |
Molo | zondag 22 mei 2022 @ 14:07 |
Hele combinatie van inflatieketen en naweeën van coronabeleid en impact komen heel zichtbaar samen in de horeca. Torenhoge prijzen voor matige services tegenwoordig | |
SjoukjeHooynaayer | zondag 22 mei 2022 @ 14:15 |
Inderdaad, dat alles speelt ook mee. In ieder geval is de verhouding helemaal zoek. Ik wel best iemand betalen die voor mij mijn biefstuk bakt en daarna mijn bord afwast - prima. Maar de ¤32 die De Beren vraagt voor een klein biefstukje van 200 gram is absurd. Bij een goede slager betaal je ca. ¤10 voor een goede biefstuk van de haas van 200 gram. Dat betekent dus dat De Beren ¤22 rekent voor het bakken en afwassen. Welnu, dat bakken kan ik zelf béter en mijn bord en pan zet ik daarna in de vaatwasser. Blijft over de gezelligheid van een restaurant. Deze is er bij De Beren niet. | |
potjecreme | zondag 22 mei 2022 @ 14:17 |
Voor franchise moet je ook betalen. Vraag mij af hoeveel het kost om te Beren. | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 14:21 |
Wat hogere prijzen zijn misschien niet zo vreemd maar je zou denken dat ze beter hun best doen toch? Bij kleinere porties ze wat groter maken, een gratis aperitiefje. Dat soort dingen. Het liefst ook goed personeel maar goed... | |
Sunshine1982 | zondag 22 mei 2022 @ 14:28 |
Bij de beren moet je bij sommige gerechten de saus er nog extra bij betalen ![]() Volgens mij zijn het bijna alleen maar studenten die daar werkzaam zijn, ook in de keuken. Je kan daar moeilijk een fantastisch stuk vlees van verwachten. Dat ze er wel de hoofdprijs voor willen hebben zegt veel over het bedrijf. | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 14:30 |
Nee, ik trok de vergelijking dat Cruisschepen zijn als Hotels, je hebt de Gigagrote en je hebt Boutique hotels, zeer exclusieve kleine luxe hotels. Ik heb niet op die Carnival en hoe ze ook heten cruiseschepen gewerkt, daar ben ik te duur voor, ik heb op heb op de luxe uitvoering gewerkt, waar a la carte op hoog niveau werd gekookt. | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 14:32 |
Jouw referentiekader is dat van een WC raampje lijkt mij, Klein en van matglas voorzien | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 14:32 |
En dan toch 50 filialen. Is de aantrekkingskracht de berenmutsen van de bezorgers ofzo? Er zijn toch zoveel restaurants die dezelfde shit verkopen voor een lagere prijs? En ik zat te geinen over de berenmuts maar dat imago is toch ook zwaar kinderachtig? | |
Mexicanobakker | zondag 22 mei 2022 @ 14:35 |
Wij zijn het niet zo vaak eens, maar hierin kan ik me wel vinden. Ik vind de prijsstelling voor bepaalde producten ook wel belachelijk daar. Als je voor 15 euro een bord wil is de kwaliteit wellicht nog acceptabel, voor 30 euro echter kun je ongetwijfeld beter een andere zaak zoeken. | |
Sunshine1982 | zondag 22 mei 2022 @ 14:36 |
Ik heb echt geen idee wat de kracht van de Beren is. Misschien gevestigd op strategische plekken? De Beren die hier zitten zitten op slimme plekken. Eentje net de snelweg af en eentje bij de Kuip. En laten we heel eerlijk zijn, de gemiddelde Nederlander is niet echt heel culinair onderbouwt. | |
mschol | zondag 22 mei 2022 @ 14:41 |
dat is toch gewoon 1-in-het-dozijn snackbar tent? | |
Molo | zondag 22 mei 2022 @ 15:32 |
Ze profileren zich qua imago als prima betaalbaar voor de gewone man met zijn gezin, die toch fancy wil eten. Hence de gerechtentitels. Als je dan gaat kijken wat je er daadwerkelijk neer moet leggen voor meer dan een sateetje, dan is het helemaal niet , onbetaalbaar en dikke onvoldoende. Maar het imago blijft blijkbaar bestaan en komt zat volk op af | |
borbit | zondag 22 mei 2022 @ 15:32 |
Maar als je een "de Beren" zou openen op z'n cruiseschip. Is er dan wel ruimte voor de brommers? | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 16:29 |
Meneer heeft in een paar Nederlandse restaurants gewerkt en denkt dat ie weet hoe t er in andere restaurants aan toegaat. | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 16:31 |
![]() | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 16:31 |
Dat is wat ik ook denk, dus. Tevens is dat 'beren-imago' zwaar kinderachtig. | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 16:31 |
Jouw gedrag hier is dat ook | |
FlauwKapsel | zondag 22 mei 2022 @ 16:39 |
Omdat ik Meneer Piet irriteer? Ik heb je laatst nog een compliment gegegeven. | |
Leandra | zondag 22 mei 2022 @ 16:41 |
Hou es op allebei, het moet wel een beetje leuk blijven, het is KLB niet. | |
FlippingCoin | zondag 22 mei 2022 @ 16:43 |
Ja gewoon een grote keten, snap de ophef niet zo goed; schijnbaar zijn ze te duur voor wat ze bieden, maar dat is bijna overal zo tegenwoordig. | |
Myraela | zondag 22 mei 2022 @ 16:46 |
De beer was vroeger best tof in Rotterdam en omgeving. Maar toen kon je er gewoon voor een spotbedrag onbeperkt spareribs eten. De laatste jaren proberen ze trendy te doen, maar daarmee slaan ze wat mij betreft de plank nogal mis. Het eten is er niet beter op geworden, maar de prijzen zijn wel verdubbeld. | |
Het_Bokje | zondag 22 mei 2022 @ 17:09 |
Was ooit een perfecte plek om met een wat grotere groep samen wat te eten na een kart/paintball sessie. ( 10 jaar geleden ofzo, Rdam omgeving) | |
mcmlxiv | zondag 22 mei 2022 @ 17:10 |
Als een biefstuk inkoop 10 euro kost is 32 euro overigens weer niet zo’n vreemde prijs. Eenderde inkoop, eenderde personeel, eenderde bruto marge is al sinds jaar en dag een soort van standaard horeca formule. | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 17:21 |
Klopt, maar de Beren betaald geen 50 Euro de kilo voor hun ossehaas, eerder de helft. | |
Jan_Onderwater | zondag 22 mei 2022 @ 17:27 |
Voor een Cote de Boeuf van 600 gram vragen ze 55 Euro Dus een kilo verkoopprijs van slordige 92 Euro Iedereen met een Makropas kan die inkopen voor 20 Euro de Kilo, nu ben je de Beren en je koopt die dan bij de Hoerecaslager voor een paar euro de kilo minder in. | |
Tinkepink | zondag 22 mei 2022 @ 17:55 |
Het eten is in Nederland aan de dure kant, maar om de restaurants in Nederland te mijden vind ik wel wat ver gaan. Ik woon in Duitsland en het eten van gelijkwaardige kwaliteit is hier gemiddeld 5 euro goedkoper. Maar ook in Nederland heb je prima eetcafés en ook in Duitsland is er dure meuk Ontopic: 2 x bij de beren gegeten. Mijn tent is het niet. | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 08:55 |
Niet het hele topic doorgelezen, maar ben ik de enige die wat 'influencer' vibes krijgt bij deze nrc meneer? Ik bedoel, niet weten wat een sparerib is lijkt mij heul onwaarschijnlijk. Misschien wist de student niet wat een nrc journalist is en daar kan ik mij vanalles bij voorstellen. Misschien dat de nrc meneer daar niet zo goed tegen kon. Dan nu naar De Beren. Franchise, tja wat wil je? Ik ben nog nooit een kwalitatief hoogwaardige franchise tegengekomen. Dus met welke verwachting ga je daar eten? | |
AToontje87 | maandag 23 mei 2022 @ 09:12 |
Ooit eens de fout gemaakt om bij de Beren in Tilburg te gaan eten. Daar zit de toko bij de Pathé, dus leek een goede optie om daar wat te gaan nuttigen vóór de film. Nooit meer. | |
Jan_Onderwater | maandag 23 mei 2022 @ 09:54 |
De NRC journalist is gewoon in meerdere vestigingen geweest tijdens zijn theater tournee door Nederland, en hij beschrijft wat hij daar beleefde en te eten kreeg. Dat schijft hij nota bene in het artikel zelf. | |
PotjeSambal | maandag 23 mei 2022 @ 09:57 |
Nou, vertel! ![]() | |
Ronald | maandag 23 mei 2022 @ 10:11 |
Binnenkort opent de Beren in Enschede. Ik ben zelf nog nooit bij een filiaal geweest, maar het lijkt mij prima om er met mijn zoontje van 3 heen te gaan. Snel eten, met niet al te hoge verwachtingen. | |
Sorella | maandag 23 mei 2022 @ 10:15 |
Ik ben er nog nooit geweest maar tegenwoordig mijd ik restaurants/eetgelegenheden met een grote menukaart. Dat kan niet allemaal vers gemaakt worden wat er op staat. | |
#ANONIEM | maandag 23 mei 2022 @ 10:24 |
Heb dit soort rare vergelijkingen nooit begrepen. Jaaa, als ik het zelf doe, ben ik zoooooveel goedkoper uit. Joh. Jij betaalt jezelf dan ook niet voor de tijd en moeite (en expertise)... Ja, als ik pasta koop bij de AH, ben ik klaar voor 2 euro. Durft dat restaurant mij 15 euro te vragen... Ooooh, ik koop risotto, champignon en boullion voor minder dan 5 euro. Vraagt dat restaurant 3 keer meer, en voor een kleinere portie ook nog. JA HALLO, WAAROM BETAAL IK 3 EURO VOOR EEN GLAASJE COLA, THUIS HEB IK 6 GLAASJES VOOR 2 EURO, WAT IS DIT NOU. (Al zijn sommige producten wel te hoog geprijsd, maar ging mij om de vergelijkingen tussen zelf koken en uit eten gaan.) [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2022 10:26:32 ] | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 10:30 |
Ja. Maar wil het feit dat hij het opschrijft ook zeggen dat het klopt? Daar durf ik aan te twijfelen. Het is wat | |
Jan_Onderwater | maandag 23 mei 2022 @ 10:32 |
Het ging in de post als aanvulling op waar ik op reageerde dat het vrij standaard is in de Horeca waar het eten betreft, inkoop maal 3 is verkoopprijs. Wellicht even de draad lezen voor je zo reageert | |
potjecreme | maandag 23 mei 2022 @ 10:35 |
Kijk maar eerst even naar de prijzen | |
Fred_B | maandag 23 mei 2022 @ 10:52 |
Ik heb maar één ervaring in de vestiging in Dordrecht een jaar of tien terug. Daar kreeg ik een schnitzel die smaakte alsof die eerst drie maanden als deurmat was gebruikt, dus dat was meteen de laatste keer. Maar bij de Google Reviews heeft dat restaurant gewoon 4 sterren, dus blijkbaar zijn er genoeg mensen wel fan. | |
Ronald | maandag 23 mei 2022 @ 11:08 |
Het ziet er niet goedkoop uit inderdaad, maar alle horeca is duur momenteel. Ergens heb ik daar ook wel begrip voor als je de enorm gestegen prijzen van o.a. gas ziet. | |
golfer | maandag 23 mei 2022 @ 11:12 |
Jij kent Joël Broekaert duidelijk niet? Die man is al jarenlang een erkend en bekend voedsel- en restaurant recensent en heeft ook meerdere TV-programma's over voedsel gepresenteerd. Ik zie geen enkele aanleiding om zijn bevindingen in twijfel te trekken. Jij blijkbaar wel? Waarop baseer je dat? | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 11:19 |
Ik zeg dat wat hij stelt niet automatisch waarheid is. Iemand die niet weet wat een spare rib is. Ik geloof dat niet | |
Jan_Onderwater | maandag 23 mei 2022 @ 11:20 |
Denk dat Rode Wijn dit eerst eens moet kijken https://www.npostart.nl/de-5-smaken-van-joel/KN_1694043 https://www.npostart.nl/de-smaak-van-joel/KN_1708778 | |
golfer | maandag 23 mei 2022 @ 11:20 |
Ik ga er van uit dat Joël wel de waarheid schrijft. Jouw probleem dus dat jij iets niet geloofd. | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 11:21 |
Je kan mij 100 filmpjes laten zien maar geen filmpje haalt mijn argument onderuit ![]() Of er is een filmpje over de gebeurtenissen met de sparerib. Dan wordt het anders. | |
Jan_Onderwater | maandag 23 mei 2022 @ 11:22 |
Roepen dat je het niet gelooft is niet echt een argument. | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 11:25 |
Zeker. Dat is mijn punt. Een probleem zou ik het niet willen noemen | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 11:25 |
Roepen dat je hem wel gelooft ook niet vind ik. | |
golfer | maandag 23 mei 2022 @ 11:25 |
Je gelooft van nature mensen gewoon niet? | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 11:27 |
Opzich wel. Maar die specifieke bewering vind ik gewoon ongeloofwaardig. Zat voorbeelden van 'gerenommeerde' mensen die later ook kletskoek bleken te verkopen | |
Doedezemaar | maandag 23 mei 2022 @ 11:28 |
Ik heb Joël hoog zitten, die verkoopt geen kletskoek | |
golfer | maandag 23 mei 2022 @ 11:30 |
Ik denk niet dat Joël zijn goede naam, die hij jarenlang heeft opgebouwd als journalist voor de NRC en Vrij Nederland te grabbel zou gaan gooien om iets onwaars te verkondigen. Daarvoor ken ik hem toch iets te goed. Maar goed, blijf jij lekker de ongelovige Thomas uithangen en denken dat jij het beter weet. | |
capricia | maandag 23 mei 2022 @ 11:31 |
Nou ja. Ik ken mijn eigen smaak. Vond het eten daar altijd vlak van smaak. En voornamelijk zwaar overpriced. | |
2dope | maandag 23 mei 2022 @ 11:32 |
"Tv-persoonlijkheid" klaagt op snobistische wijze dat het vlees bij tokkie-snackbarfranchise X niet je-van-het is. Jeetje. | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 11:33 |
Want een fanatisme ![]() Zou Joël iets te grabbel gooien? De mogelijke kletskoek wordt sowieso als zoete koek geslikt. Want Joël is gerenommeerd dus twijfelen kan dan niet meer. Naïef | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 11:33 |
Sow dit zijn nog eens onderbouwingen | |
golfer | maandag 23 mei 2022 @ 11:35 |
We hebben een opvolger van Flauwkapsel als troll in dit topic? Verder maar niet meer voeren. ![]() | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 11:52 |
Je zou maar eens realistisch kijken naar wat iemand stelt. In dit geval stelt de kennelijk grote Godheid Joël van de NRC dat iemand die in de Beren werkt, niet weet wat spareribs zijn. Ongeloofwaardig, stel ik als miezerig forumusertje. Wellicht onterecht, wellicht niet. Maar Joël schrijft al heel lang stukjes en maakt filmpjes dus alles wat hij zegt is toch wel waar! En zet u vraagtekens dan bent u een troll, beste Wijn. Eh, oke. | |
Gunner | maandag 23 mei 2022 @ 11:55 |
Heeft die recensent ook zelf wat kook-ervaring op enig niveau? bij culinaire recensenten krijg ik altijd het idee dat het zelf niet zulke succesvolle koks zijn. | |
Ronald | maandag 23 mei 2022 @ 11:56 |
Twijfel je nou stiekem aan de grootsheid van Joël Broekaert ? | |
Gunner | maandag 23 mei 2022 @ 11:58 |
![]() ![]() | |
golfer | maandag 23 mei 2022 @ 12:02 |
Krijgen we die weer. ![]() Johannes van Dam was algemeen beschouwd de allerbeste voedsel- en restaurantrecensent, maar zelf was hij geen kok. Hiske Versprille is een zeer erkend restaurant-recensent in De Volkskrant, maar is geen kok. Joël Broekaert reist vanaf 2011 de hele wereld over om over voedsel en restaurants te schrijven en te praten (heeft zelfs een theatertour), maar is inderdaad geen kok. Als dat een criterium moet zijn om over iets met verstand van zaken te schrijven vallen er heel veel beroepen en recensenten af. Rinus Michels is algemeen beschouwd de beste Nederlandse voetbalcoach ooit geweest, maar was een zeer beperkte voetballer. Marco van Basten was een zeer begenadigde voetballer, maar dat maakte hem nog geen goede coach. ![]() | |
Doedezemaar | maandag 23 mei 2022 @ 12:07 |
Hou eens op joh, je bent een beetje sneu bezig, ik ken je anders. | |
Doedezemaar | maandag 23 mei 2022 @ 12:10 |
Ik neem aan dat jij het artikel en de menukaart goed gelezen hebt? En Joël is in mijn ogen zowat de tegenpool van een snob | |
Doedezemaar | maandag 23 mei 2022 @ 12:22 |
En dat de serverende persoon niet weet wat spare-ribs zijn verbaast mij niet, tijdje geleden kreeg ik in een restaurant mijn gerecht geserveerd met de tekst: en dat is gevulde aubergine…ik heb maar even gecorrigeerd en gezegd dat het courgette was, ze was oprecht verbaasd. En nee, dat was geen franchiseketen met opwarmspul van de groothandel | |
Jan_Onderwater | maandag 23 mei 2022 @ 12:33 |
Laat ik het zo zeggen, jaar of 3 geleden aten wij in een restaurantje in Zeeland, de jonge dame die ons bediende wist alles van de kaart, de gerechten, hoe ze bereid werden en wat er in zat, zonder in de keuken te hoeven navragen. Iets wat me verbaasde, dat komt niet vaak voor. | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 12:57 |
Kennen wij elkaar? | |
Rode_Wijn | maandag 23 mei 2022 @ 12:59 |
Een aubergine met een courgette verwisselen klinkt voor mij eerder als een honest mistake. In elk geval anders dan gewoon niet weten wat spareribs zijn. Wat dus geclaimd wordt. Vind je dat niet een tikje onwaarschijnlijk? Al die andere claims geloof ik prima overigens. Maar dat gaat helaas op voor enorm veel restaurants. Dat is daarmee een beetje gratuit. | |
NoCigar | maandag 23 mei 2022 @ 13:42 |
Ik las elders naar aanleiding van dezelfde recensie onderstaand verhaal. Nu ik het herlees word ik weer kwaad, smerige uitbuiters dat het zijn. 'Dit is 15 jaar geleden en volgens mij werken dezelfde mensen er nog. Ik kan het me niet voorstellen, super lange shifts op arelaxte tijden ook - maar blijkbaar vinden ze het leuk! Wat ik ook leip vond is hoe fucking gierig die tent was. Als je dagshift had en daar moest avondeten moest je een half uur uitklokken en 4,50 betalen voor je eten. Lijkt niet veel maar omdat het voltallige personeel op minimumjeugdloon zat was het meer dan een uurloon pp! Ik kan me ook nog een dag training herinneren waarvoor we vanuit regio Utrecht naar Rotterdam moesten komen. Met eigen vervoer, op zaterdag, brandstof werd niet vergoed en training werd niet betaald. Tijdens de training allemaal gelul over hoe de gasten niet voor het eten kwamen maar voor 'de ervaring'. Training was 1700 af, eerste shifts begonnen om 1800 dus als je een shift had moest je terugracen naar Utrecht (zonder avondeten) omdat je anders te laat was en te laat inklokken = die avond geen fooi. Laatste leuke was een ontbijtmeeting op zaterdag (uiteraard niet betaald) waarbij een manager van het hoofdkantoor aanwezig was. Blijkbaar kregen sommige personeelsleden meer salaris vanwege oude voorwaarden, dus iemand vroeg of dat gelijk getrokken kon worden. Antwoord van de manager: 'jaa ik snap je, maar we kunnen het salaris van je collega's helaas niet omlaag doen!' haha I'm sure dat dat de gedachte achter de vraag was!' | |
Jan_Onderwater | maandag 23 mei 2022 @ 14:41 |
wat raar dat men zo een probleem heeft personeel te vinden | |
Sebbeszweet | maandag 23 mei 2022 @ 15:12 |
Dit zegt wel genoeg, personeel zien als een kostenpost. ![]() | |
Ronald-Koeman | maandag 23 mei 2022 @ 15:16 |
Niks mis met een Berenburger ![]() | |
golfer | dinsdag 24 mei 2022 @ 16:14 |
bron Misset Horeca: Gasten maken korte metten met vernietigende recensie De Beren Gasten van restaurantketen De Beren hebben korte metten gemaakt met de recensie van Joël Broekaert die het eten er 'verschrikkelijke troep' en 'troosteloze gefrituurde ellende' noemt. Op social media reageert het gros verbolgen op het artikel in het NRC, omdat veel lezers zich niet kunnen vinden in de vernietigende conclusie van de recensent. Ruim 1500 reacties leverde het artikel op. Opvallend is dat het gros schrijft goede ervaringen te hebben bij de restaurantketen. De meesten schrijven dat de prijs/kwaliteit prima is en het personeel er vriendelijk is. Lezers van het artikel zeggen zich niet te kunnen vinden in de recensie. ‘Zijn er vaak geweest de laatste tijd. Het eten is heerlijk voor een redelijke prijs met vriendelijke bediening in een gezellige ambiance‘, schrijft een gast die het over de vestiging Breda heeft. Een ander schrijft: ‘Afgelopen week een lunch met 46 collega’s bij De Beren in Kerkrade gehad. Alles was top geregeld, iedereen kon tegelijk eten en het was heerlijk.’ ‘Waanzinopmerkingen. Die Berenrestaurants zijn prima.’ ‘Ik eet al 30 jaar bij De Beren, meerdere vestigingen bezocht, nooit teleurgesteld geweest. Altijd vriendelijk geholpen, heerlijke sfeer en het eten is gewoon goed.‘ Ook klinkt het als reactie dat een franchiseconcept lastig te beoordelen is, aangezien ieder restaurant een eigen eigenaar heeft en de keten vijftig vestigingen telt. In de recensie schrijft Joël Broekaert er een bescheiden ’theatertournee’ van te hebben gemaakt. Zo at hij bij drie vestigingen van De Beren. Eigenaar Ad Schaap van restaurantketen De Beren, zegt dat het uiteindelijk de mening is van één persoon, ‘een overigens voor mij onbekend persoon’. ‘Het is zo zuur geschreven, dat ik hier weinig mee kan. Dit is geen wetenschap. Ik vind het jammer voor al onze mensen die zo hard werken, in een tijd dat de horeca het moeilijk heeft.’ Hij vervolgt: ‘Ik heb meneer Joel niet nodig om kritisch naar mijn bedrijven te kijken. Dat doen we zelf iedere dag. Dit jaar hebben we vier miljoen gasten mogen ontvangen, die zullen het toch op één of andere manier waarderen’, reageert hij nuchter. | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 16:20 |
Dat eten heeft toch geen redelijke prijs? | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 mei 2022 @ 16:29 |
Het zal de eigenaar van de Beren jeuken, de naam van zijn restaurant werd goed geschreven. Dat er veel mensen zijn die beweren er prima te eten verbaasd mij niets, het is maar net wat je gewend bent, wat je referentiekader is. Mijn schoonfamilie eet kritiekloos Hollandaise uit een tetrapak en diepvriesgroenten bij het veelvraatbalkan restaurant of het all you can eat buffet bij de chinees. Collegas zweren bij de Appeltaart van Dudoc of de vlaai van Multivlaai. Ik zie dat anders. | |
Tokay | dinsdag 24 mei 2022 @ 16:47 |
Geen idee hoe het eten daar smaakt, want ik ben er nog nooit geweest en zal er ook nooit komen. Het aangebodene is naar verluidt nogal zout, wat een trucje is om meer drankjes te kunnen verkopen … Wel zag ik soms bezorgers van De Beren op hun brommertjes door de stad rijden, en dan moest ik altijd lachen om hun idiote helmen. ![]() | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 mei 2022 @ 16:50 |
Veel horeca maakt het eten nogal zout, als je dat niet doen klagen er veel mensen dat het eten flauw is, terwijl er zout op tafel staat. Blijkbaar zijn veel mensen het gewend erg zout te eten. Prefab zoals bliksoep en k&K producten zijn mij ook altijd nogal zout. | |
Molo | dinsdag 24 mei 2022 @ 17:25 |
Die helmen zijn wel briljant ![]() | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 17:26 |
Je krijgt meer betaald als je die draagt. Is niet verplicht. | |
Molo | dinsdag 24 mei 2022 @ 17:27 |
Van mij zou je fooi krijgen als je zo'n helm draagt ![]() | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 17:34 |
Ik zou ook eerder fooi geven. Als zo'n ğast stiekem ook nog zelf een berenkostuum aandoet zeker. ¤5 ofzo in dat geval. | |
bijdehand | dinsdag 24 mei 2022 @ 17:51 |
Deze comment is goud. | |
stavromulabeta | dinsdag 24 mei 2022 @ 19:11 |
Dan zijn ze vergeten om Fok tot de socialmedia te rekenen. | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 19:36 |
Ja het is natuurlijk 'journalistieker' om alleen een tegengeluid te laten horen terwijl er op al die recensiesites zoveel klachten zijn en 1 tegengeluid uit dat artikel (verschillen per vestiging) nogal voor zichzelf spreekt en tevens afbreuk doet aan de stelling dat "De Beren" goed is (dat kun je dan namelijk niet stellen). | |
#ANONIEM | dinsdag 24 mei 2022 @ 19:50 |
Als je de Facebook reacties leest over de recensie, zijn de meesten wel gewoon positief over De Beren. Kan ook niet anders natuurlijk, het is er niet voor niets zo druk altijd. Mijn schoonouders vinden zulke tenten ook geweldig. Gezellig aangekleed, herkenbaar, en vooral lekker grote porties. Dat het qua kwaliteit bagger is doet er dan niet zoveel toe. Die gaan ook graag naar van die All you can eat wereldrestaurants. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-05-2022 19:51:26 ] | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 19:53 |
Klopt. Op Facebook wel. Maar kijk eens bij Google reviews. | |
#ANONIEM | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:00 |
Heb er drie ingetikt en was daar gewoon dezelfde teneur als op Facebook. De Beren Gouda: 4,2 sterren De Beren Den Bosch: 4 sterren De Beren Hoogeveen: 4,2 sterren | |
Gunner | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:04 |
Ik snap de reactie van de eigenaar wel. Maar op Fok weet iedereen alles beter. Die hebben ook geen encyclopedieën in de kast staan denk ik. | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:09 |
Nou, kijk eens bij de negatieve recensies. Staan onacceptabele dingen bij. | |
golfer | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:17 |
Ik wel. De complete luxe ingebonden 26-delige dikke Winkler Prins encyclopedie. Maar daar kijk ik, sinds Wikipedia bestaat, nooit meer in. Snap alleen het causaal verband met de Beren niet? | |
Vanyel | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:33 |
![]() Je zou er bijna voor bij de beren gaan werken. | |
Gunner | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:37 |
![]() Je kent dit tegeltje blijkbaar niet. Maar dan "In FOK CUL weet men alles beter" | |
golfer | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:40 |
Je schreef geen FOK Cul, maar op Fok weet iedereen alles beter. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:41 |
Als je zegt dat de meningen op fok geen waarde hebben, wat zegt dat dan over deze post van jouw? | |
Aventura | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:41 |
Het lijkt misschien of ik de snob uithang maar ik had tot het artikel gelezen te hebben werkelijk nog nooit van deze keten gehoord. 😃 En daar heb ik niks aan gemist, denk ik. | |
Gunner | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:45 |
*jou Ik weet ook alles beter. misschien niet van drie sterren eten maar wel wanneer je jou of jouw moet gebruiken. | |
Gunner | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:48 |
Dat vind ik echt moeilijk te geloven eerlijk gezegd. Tenzij je ergens in het noorden woont en daar nooit vandaan komt. | |
Eikenbomen | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:54 |
Hahah, mijn vriend en ik hebben er eens gegeten en toen vonden we het zo smakeloos dat we het sindsdien als no go hebben bestempeld 😂 De review van NRC vind ik niet schokkend. | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:56 |
Appelmoes als sidedish genomen? | |
Eikenbomen | dinsdag 24 mei 2022 @ 20:59 |
Nee nee, het is echt smakeloze troep. Een beetje als die tapas tent La Cubanita of zo, maar dat vinden mensen ook geweldig. Dan strooien ze wat zout en peper (dat staat dan op tafel) eroverheen en klaar is kees. | |
Aventura | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:04 |
Nee echt, ik ben serieus! Ik heb even de website bekeken en ik denk dat ik het wel snap: ik heb altijd in 020 gewoond en in 035 en daar zit het niet. | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:07 |
Ik kom de laatste jaren niet zoveel buiten Nijmegen of Den Haag (alleen in t buitenland soms). Daar zitten allebei geen restaurants. Alleen in DH nu een bezorgbeer. Ik ken ze alleen van internet. Nooit een beerbezorger met berenhelm gezien. Nooit een bezorgrestaurant, laat staan eentje waar je kan eten. Ik ken ze dus al heel lang meer dan 15 jaar, dus zat echt te kijken hoeveel er nu zijn. Van destijds kan ik me alleen een paar in regio Rotterdam herinneren en behalve de berenhelmen en t feit dat je meer betaald krijgt met helm -als bezorger- interesseerde t me niet. Dacht gewoon: dit is weer zo'n faalconcept en ik dacht dat t een iets luxere snackbar was. Myraela geeft in dit topic ook aan dat ze het zich herinnert als goedkoop 'all you can eat'. Dus voor mij was t nogal een verrassing. Ga het tevens voor altijd vermijden. | |
Jan_Onderwater | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:16 |
Je beantwoord de vraag niet | |
Eikenbomen | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:16 |
Tis niet echt goedkoop vind ik (omdat het niet goed eten is). Ik bestelde daar toen kip en het verstofte nog net niet in m’n mond. Maar wellicht ben ik een zeikerd. | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:18 |
Het is sowieso allang niet meer goedkoop. | |
PotjeSambal | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:25 |
Eigenaar Ad Schaap van restaurantketen De Beren, zegt dat het uiteindelijk de mening is van één persoon, ‘een overigens voor mij onbekend persoon’. ![]() ![]() | |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:33 |
Die ğast maakt aardige programma's. Wat denk je, dat die eigenaar een kok is? Die kent Joop Braakhekke niet eens, man.
| |
FlauwKapsel | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:41 |
Vies zakenmannetje met franchises. http://derestaurantkrant.(...)spreid-bedje-terecht | |
BasEnAad | dinsdag 24 mei 2022 @ 21:44 |
Ik had voor dit artikel ook nog nooit van De Beren gehoord en zo'n kluizenaar ben ik niet. | |
Dauthi | donderdag 26 mei 2022 @ 09:53 |
Omdat de NVWA reactief is en niet proactief. Ze komen pas in actie nadat er klachten zijn geweest. Daarbij is de NVWA een tandenloos instrument omdat het al decennia onder bemand en onder gefinancieerd is. Resultaat is een volledige voedselindustrie die als een echte slager zijn eigen vlees mag keuren. | |
Marsenal | donderdag 26 mei 2022 @ 10:05 |
Restaurants waar het peper en zout al op tafel staat ![]() | |
Jan_Onderwater | donderdag 26 mei 2022 @ 10:10 |
la ma | |
quirina | zondag 5 juni 2022 @ 18:51 |
De beren la cubanita en Brechtjes proeflokaal vallen allemaal tegen, maar ja lekker goedkoop toch. | |
Sunshine1982 | zondag 5 juni 2022 @ 18:55 |
Bregje serveert best goed voedsel voor de prijs die ze vragen. | |
quirina | zondag 5 juni 2022 @ 20:32 |
Vond die in Bussum tegenvallen. | |
Mutsaers__78 | zondag 5 juni 2022 @ 22:08 |
De Beren zijn prima restaurants als je geen avontuurlijke eter bent: biefstuk, spareribs, sate. Als dat jouw standaardkeuzemenu is, zit je prima bij de Beren. Precies de reden waarom ik daar niet (graag) kom: die dingen kan ik zelf beter maken en ik wil bij een restaurant verrast worden. En dat gaat niet lukken bij de Beren. In tegenstelling tot vroeger (toen ik er nog wel eens kwam) ga ik tegenwoordig meer om met vegetariërs en moslims: die hebben daar niks te zoeken waardoor een groepsuitje ook minder snel daar plaats zal vinden. Gelukkig maar. | |
Mutsaers__78 | zondag 5 juni 2022 @ 22:10 |
Bregje; ooit daar eens wezen eten toen de 3-gangenmenu's nog 15 euro waren. Ik heb er nog steeds honger van, want allejezus: wat waren die porties klein.... | |
Sapstengel | zondag 5 juni 2022 @ 23:32 |
Nog nooit geweest, maar ben sowieso geen fan van steakhouse-achtige restaurants. En wil niet elitair doen, maar er zit er hier eentje in de buurt en zie daar altijd een bepaald soort mensen naartoe gaan. Type klant van mediamarkt of mensen die een keer iets anders doen dan all you can eat bij de wok. | |
Raw85 | dinsdag 7 juni 2022 @ 21:24 |
Haha dat is wel een vrij treffende vergelijking ja | |
Marsenal | dinsdag 7 juni 2022 @ 22:05 |
Ik wil heel graag witte overhemden met bloemen in de kraag benoemen. | |
Zelva | dinsdag 7 juni 2022 @ 23:16 |
Tijdje terug eens laten bezorgen, dat was echt een ramp. Taai stukje eenhapper, nou vooruit twee, varkenshaas, slappe patat en de voor extra geld bijbestelde groentes (sowieso belachelijk dat dat er niet standaard gratis bij zit) leken linea recta uit blik te komen en kon je met één lepel naar binnen werken. | |
coinchantal | woensdag 8 juni 2022 @ 08:32 |
Een paar keer ben ik er geweest over de jaren en ook weleens thuis laten bezorgen. De beren is een begrip als je in Rotterdam woont. Als je niks hoogstaands verwacht is dit een okay restaurant om eens te eten. | |
de_boswachter | woensdag 8 juni 2022 @ 22:17 |
Ik ken alleen mastruberen. | |
Prego | woensdag 8 juni 2022 @ 22:20 |
En zelfs dat kun je niet correct spellen. | |
de_boswachter | woensdag 8 juni 2022 @ 22:22 |
Ai ai, twee lettertjes op de verkeerde plek. Ernstig ja. | |
Rode_Wijn | woensdag 8 juni 2022 @ 22:22 |
Ben je pas kok als je Braakhekke kent ![]() | |
FlauwKapsel | donderdag 9 juni 2022 @ 02:50 |
Nee maar als je je een beetje in dat wereldje begeeft ken je em wel. | |
timmmmm | donderdag 9 juni 2022 @ 06:40 |
Braakhekke was dan ook een omhooggevallen hobbykok en koks maken slechte eigenaars. | |
FlauwKapsel | donderdag 9 juni 2022 @ 07:09 |
Gaat t niet om. Gaat om z'n bekendheid. Hij was een van de eerste tv-koks. | |
Rode_Wijn | donderdag 9 juni 2022 @ 07:47 |
Iedereent vanaf een bepaald geboortejaar kent Braakhekke wel. Niet eens bijna een criterium of je kok bent of in het wereldje zit. Meer een indicator of je onder een steen hebt geleefd. En anders nog jong bent. Ik geef die uitbater van De Beren wel gelijk. Niet waarom hij het zegt, meneer wil gewoon zsm business maken. Maar inhoudelijk klopt het gewoon. Iemand laat een hersenscheet en dat zou alleszeggend zijn. De Beren zou niet bestaan als het alleszeggend was. Zo simpel werkt het volgens mij. | |
Jan_Onderwater | donderdag 9 juni 2022 @ 09:47 |
Braakhekke kon voor geen meter koken, hij was dan ook geen kok, maar gastheer/entertainer. Zijn tv programma’s waren een slechte imitatie van Keith Floyd zijn programma’s. | |
Marsenal | donderdag 9 juni 2022 @ 10:14 |
Eigenlijk is de spelling op boswachter zijn manier de enige juiste en het wordt tijd dat we dat gaan erkennen. | |
derLudolf | donderdag 9 juni 2022 @ 16:17 |
In Emmen zit sinds kort zo'n ding. Nog weinig positiefs over gehoord. | |
Pap89 | donderdag 9 juni 2022 @ 19:58 |
De beren is een snackbar met een paar stoelen, alleen tegenwoordig is een beetje snackbar (kwalitaria bv) al stukken beter dan wat de beren moet voorstellen | |
Broccolitaartje | zaterdag 11 juni 2022 @ 14:23 |
Recensie niet gelezen want ben geen NRC-abonnee ![]() Hier zit er ook eentje vlakbij, een aantal jaar geleden voor het eerst geweest toen we net verhuisd waren en moe waren en geen geld hadden, de Beren was toen ook net nieuw en bij de appie kon je als openingsactie voor 20 euro pp vouchers kopen voor 3 gangen bij de Beren. Toen hebben we echt prima gegeten voor die prijs, maar we waren toen ook niet bepaald kritisch, was gewoon chill dat we even ergens een avondje konden zitten en dat iemand anders voor ons kookte. Paar weken later gingen er veel slechte verhalen rond over die zaak, meerdere mensen die ziek werden nadat ze er gegeten hadden. Weet niet of die waar waren, maar ze waren iig wel hardnekkig. Toen hebben ze echt een paar magere jaren gehad. Nu hebben ze de huisstijl en het menu recent aangepast, en dat zag er wel interessant uit. Mn zusje en ik besloten er te gaan lunchen op het terras een paar weken geleden. Ik had de chicken & waffles, de kip vond ik oprecht boven verwachting, maar de smaak van de wafels was niet bepaald uitgesproken, wat eigenlijk wel hoort bij dit gerecht, en wat het zo lekker maakt. Mijn zusje had de pulled pork loaded fries, en dat was wel een dikke teleurstelling. Een groot bord patat met bovenop een paar spoortjes pulled pork met een klein beetje BBQ-saus. Sorry, maar als je “loaded fries” voor 15 euro (als ik het goed heb onthouden) besteld, dan verwacht je toch dat je de patat niet eens kan zien? Daar heb ik wel wat van gezegd bij het afrekenen. ![]() Ik ga er niet meer heen om te eten, het is nu wel echt buitensporig duur geworden voor wat je ervoor krijgt. Paar jaar geleden was ik prima tevreden, toen was de kwaliteit vergelijkbaar met nu, maar toen paste de prijs daar ook bij… | |
Gunner | zaterdag 11 juni 2022 @ 14:53 |
Wat dacht je daarmee te bereiken? zoiets moet je doen tijdens het eten natuurlijk als je een beter gerecht wil tenminste. | |
FlauwKapsel | zaterdag 11 juni 2022 @ 15:25 |
Je moet dat bord gewoon op de grond flikkeren. | |
No239SquadronRAF | zaterdag 11 juni 2022 @ 15:32 |
een 'grand-café' das toch sowieso synoniem met kipsaté? Altijd van die identiteitsloze tenten met 'voor ieder wat wils' op de kaart, kipsaté, biefstukje, 'angus' hamburger, pulled pork en een toetje met 3 soorten chocolade... | |
Jan_Onderwater | zaterdag 11 juni 2022 @ 15:53 |
Helaas is die term nogal onderhevig aan inflatie. Nederland krijgt wat het verdient, zolang de klant geen hoge eisen stelt gaat het niet beter worden, en millenials zie ik daar niet het voortouw in nemen, die menen dat een chique hamburger "hout quisiene" is. | |
FlauwKapsel | zaterdag 11 juni 2022 @ 17:46 |
Ik denk dat ook niet. Het is echter in veel landen niet veel beter gesteld en zodoende hebben ze ook geen vergelijkingsmateriaal. | |
FlippingCoin | zaterdag 11 juni 2022 @ 17:52 |
De gemiddelde boomer eet doodgekookte spruitjes man doe normaal. ![]() | |
FlauwKapsel | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:03 |
Niet buiten de deur. Bovendien zijn die lui op het einde van hun leven. Meneer Piet heeft het dus over de jongeren, welke de volgende groep is die uit eten zullen gaan. | |
FlippingCoin | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:03 |
Het is gewoon een van de stomste opmerkingen die ik vandaag heb gelezen. ![]() | |
FlauwKapsel | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:05 |
Hoezo? Jongeren zijn toch de consumenten van de (nabije) toekomst? | |
Jan_Onderwater | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:13 |
Er is meer dan Boomers en Millennials. En het is eerder de generatie van de ouders van de Boomers die doodgekookte spruiten eten. | |
FlippingCoin | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:21 |
Nee joh millenials zijn de consumenten van nu, zeker wat buiten de deur eten betreft. | |
FlauwKapsel | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:23 |
Sarcastisch zeker... uiteindelijk zijn die lui ook in de 30/40. Ik ben 40 en word schijnbaar gerekend tot millennials. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:32 |
Nee, millennials zijn rond 2000 geboren, dus rond de 21 +/- 4-5 jaar Greatest Generation - Boomers - Gen X - Gen Y - Millennials | |
FlauwKapsel | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:38 |
Gen Y ken ik niet | |
Fer | zaterdag 11 juni 2022 @ 18:43 |
Ooit lang geleden in Zuid Holland was het ok. Maar vorig jaar in Haarlem was maar flauw. | |
NoCigar | zaterdag 11 juni 2022 @ 19:28 |
Millenials zijn mensen die kort na de eeuwwisseling volwassen werden. | |
klipper | zaterdag 11 juni 2022 @ 19:35 |
Toch knap. Als je langs een berenrestaurant rijd zit deze vrijwel altijd afgeladen vol… Zou fok dan toch geen afspiegeling van de samenleving zijn….. | |
Cupfighter | zaterdag 11 juni 2022 @ 20:14 |
Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar dat is dus niet vreemd want hier in Nijmegen is er geen, net de prijzen bekeken en het is zeker niet echt goedkoop zeker niet gezien de klachten die ik er hier over lees, ik loop de Beren voorbij als ik het ergens zie | |
Jan_Onderwater | zaterdag 11 juni 2022 @ 22:07 |
Dan hanteer jij een andere definitie dan ik | |
Sebbeszweet | zaterdag 11 juni 2022 @ 22:13 |
Kan er een slotje op dit topic? | |
golfer | zaterdag 11 juni 2022 @ 22:55 |
Waarom? | |
Sebbeszweet | zaterdag 11 juni 2022 @ 23:07 |
Oud nieuws man | |
golfer | zaterdag 11 juni 2022 @ 23:22 |
Dus elk oud topic maar sluiten? Alle topic in NWS en SPT of VBL meteen maar sluiten na een paar dagen want oud nieuws? ![]() | |
Sapstengel | zondag 12 juni 2022 @ 00:08 |
Franchisenemer van de Beren gespot. | |
NoCigar | zondag 12 juni 2022 @ 00:19 |
Ik verzin die definities zelf niet natuurlijk: https://en.wikipedia.org/wiki/Millennials | |
NoCigar | zondag 12 juni 2022 @ 00:28 |
Overigens is volgens mij Proeflokaal Bregje nog een stuk slechter dan de Beren. Het zijn allebei plaatsen voor mensen die niet van eten houden, de reizigers etc. uitgezonderd. | |
NoCigar | zondag 12 juni 2022 @ 00:35 |
Ook leuk: https://www.topics.nl/ori(...)dd-ad76-8ebb465fedaf | |
Sebbeszweet | zondag 12 juni 2022 @ 10:00 |
Nee man, ik vind het ook smerig. Categorie opgewarmde diarree. | |
Niox | zondag 12 juni 2022 @ 11:47 |
We konden het niet laten om na de prachtige review hier gisteren voor de film te gaan eten in Breda. En het was eigenlijk precies wat ik er van verwacht had: prima maar niet bijzonder. Niveau burgertent. Zou er zo opnieuw heen gaan voor een casual etentje. Als je een fantastisch steakhouse verwacht dan zal het deceptie zijn ja maar, dat is vooral teleurstelling die je dan zelf creëert imho. | |
Komkommerschijfje | vrijdag 17 juni 2022 @ 12:58 |
Wij kwamen er vaak, meestal wel 1x per maand. Het is vlakbij, je kunt er gezellig zitten en wij konden er altijd lekker casual eten met z'n tweetjes, als we er gewoon even uit wilden. Twee weken geleden waren we er weer sinds een lange tijd en het hele concept is veranderd. Jammer, want wij waren altijd wel fan van het 3-gangenmenu. Ik schrok nu erg van de prijzen. We moesten zeker 25 euro meer afrekenen dan we eerst altijd deden. Ik kan nu net zo goed naar een duurder restaurant gaan dat meer stijl en klasse heeft. | |
#ANONIEM | zondag 19 juni 2022 @ 20:22 |
Hier vlakbij in Hoorn/Zwaagdijk is er onlangs eentje geopend, samen met nog een zootje andere vreetschuren (stuk of 6 bij elkaar). Heb er nog nooit iemand binnen gezien. Ik kom daar alleen omdat daar ook het goedkoopste (minst dure) tankstation in de buurt staat ![]() | |
quirina | maandag 20 juni 2022 @ 13:53 |
Beter dit soort vreetschuren mijden. We hebben genoeg restaurants in Nederland waar je goed en betaalbaar kan eten. Vreetschuren lopen vooral binnen op drank, niet omdat de kwaliteit van het voedsel zo goed is. | |
Postbus100 | maandag 20 juni 2022 @ 14:30 |
Wat is er mis met de appeltaart van Dudok? ![]() | |
Jan_Onderwater | maandag 20 juni 2022 @ 14:30 |
Blikappels | |
Postbus100 | maandag 20 juni 2022 @ 14:31 |
Ik heb ooit een keer in een restaurant iets van een kipstoof ofzo gehad. En die smaakte precies zoals de bouillon in mijn eigen kruidenkastje ![]() | |
Knipoogje | donderdag 30 juni 2022 @ 11:55 |
Ik vond Bregje of Bij Harrie e.d. juist prima kwaliteit voor de prijs. Bij Bregje was paar jaar geleden 15¤ voor 3 gangen maaltijd en kwalitatief stuk beter dan de Beren. | |
Jan_Onderwater | donderdag 30 juni 2022 @ 11:58 |
Bij "Bregje" denk ik aan een wat punkig meisje, die vegetarisch is en heeeel betrokken bij het leed in de wereld. | |
Stepperoller | donderdag 30 juni 2022 @ 12:01 |
iWan*us? |