Hupje | woensdag 5 januari 2022 @ 17:52 |
In het vorige deel werd weer lekker gebakken! De rolletjes van Goitske: Iedereen wil nu Goitske als buur, want die kregen dit: De trots van de avond van Postbus100: Vicky boft met haar dochter, die maakte dit: Slagroomtaart van egeltje1985: ESF1Gamer maakte wat lekkers voor de F1: De key lime pie van miss_sly: (Niet-zo) verrassingstaart van mascara-klodder: [ Bericht 47% gewijzigd door H_T op 06-01-2022 20:52:42 (Plaatjesfix) ] | |
Hupje | woensdag 5 januari 2022 @ 17:54 |
Ik schreef in de slotpost:
| |
Goitske | donderdag 6 januari 2022 @ 19:50 |
H_T | donderdag 6 januari 2022 @ 20:53 |
Plaatjes doen het nu | |
Molo | donderdag 6 januari 2022 @ 21:22 |
Ik wil @Goitske helemaal niet als buurvrouw, mevrouw de OP maker. Dan zou ik binnen no time diabeet en moddervet zijn man En ik hou niet eens van zoet gebak | |
Goitske | donderdag 6 januari 2022 @ 21:36 |
Ze krijgen het niet te vaak hoor. Dan gaat het speciale er af | |
Hupje | zondag 9 januari 2022 @ 18:10 |
Ik wilde appel rabarber crumble maken. Rabarber ontdooid, appel gesneden, crumble gemaakt, alles in de ovenschaal... Behalve de rabarber Maar ja, die had ik speciaal hiervoor ontdooid. Toen heb ik de boel maar omgekiept met schaal-op-schaal, de rabarber erbij gegooid en weer teruggekiept Crumble een beetje bijgewerkt en de oven in. Ik ben benieuwd | |
AnneX | zondag 9 januari 2022 @ 20:15 |
😂 komt mij bekend voor. Belangrijkste: het smaakte | |
Goitske | zondag 16 januari 2022 @ 13:53 |
Eerlijke energie repen van project gezond. De meningen hier thuis zijn verdeeld. Dit heb je nodig (tien repen) 50 gr gedroogde abrikozen 50 gr gedroogde cranberries 50 gr gedroogde dadels 50 gr amandelen 1 ei 20 gr roomboter 50 gr sesamzaad 25 gr havermout snufje zout Zo maak je het Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de abrikozen, cranberries, dadels en amandelen fijn. Zorg dat het nog wel enige structuur heeft. Klop het ei los in een ruime kom. Laat de boter op laag vuur smelten. Voeg de boter en alle overige ingrediënten voor dit recept toe aan het losgeklopte ei en roer alles goed door. Vet een cakevorm in en doe er eventueel een stukje bakpapier in. Doe het mengsel in de cakevorm, verdeel het zo egaal mogelijk en druk het goed aan. Bak de grote energiereep in 20 minuten af en laat hem vervolgens helemaal afkoelen in de cakevorm. Haal de reep uit de vorm en snijd er tien kleine repen van. Tips en tricks De boter hoeft echt alleen maar te smelten. Het is niet de bedoeling dat het heel heet wordt. Begin dus op laag vuur en draai het meteen uit als de boter gesmolten is. De abrikozen en cranberries kun je gerust vervangen door ander gedroogd fruit als je dat lekkerder vindt. Voedingswaarde (per reep) Kcal: 137 Eiwit: 3,2 gram Koolhydraten: 13,6 gram Vet: 7,2 gram Vezels: 2,2 gram En de havermout koekjes in de herhaling op verzoek van de kinderen | |
Goitske | donderdag 27 januari 2022 @ 21:43 |
Redvelvet bites naar idee van Laura s bakery met een pak van homemade en dan de werkwijze van Laura's bakery | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 27 januari 2022 @ 21:51 |
Ik wil morgen graag macarons maken. Heeft iemand een foolproof recept of tips? | |
H_T | zaterdag 29 januari 2022 @ 20:53 |
Speculaasjes gemaakt vandaag. Inmiddels liggen er nog heel wat lagen extra op Hoop werk! En het patroontje is op de meerderheid niet echt lekker gelukt, maar ik vind ze er wel gezellig uit zien | |
H_T | zaterdag 29 januari 2022 @ 20:54 |
Macarons vind ik in de bakprogramma's er altijd uitzien als een enórme berg werk. Ik vind ze niet lekker genoeg om me al dat werk op de hals te halen Heb je ze nog wel gemaakt? En hoe beviel dat? | |
Thinkk-Pinkk | zaterdag 29 januari 2022 @ 20:58 |
Ik heb chocolade macarons gemaakt. Lastig wel. En doordat mijn ganache iets te stevig was duwde ik de een beetje stuk en ik denk dat mijn amandel meel iets te grof was. | |
H_T | zaterdag 29 januari 2022 @ 21:00 |
Zou je ze nog een keer maken? | |
Thinkk-Pinkk | zaterdag 29 januari 2022 @ 21:08 |
Als ik weer eens een dag niks te doen heb. Volgende keer aardbei denk ik | |
kwakz0r | zaterdag 29 januari 2022 @ 21:24 |
Diedie van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed! Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker! | |
Vicky | zaterdag 29 januari 2022 @ 21:40 |
Heb ze regelmatig gemaakt. Idd wat @kwakz0r zegt, lang laten drogen en 1 plaat per keer. Platte plaat nemen, geen plaat met hoge opstaande rand. Niet te lang spatelen, dan worden ze hol. Ik gebruik geen warme suiker. Zal het recept even zoeken. | |
kwakz0r | zaterdag 29 januari 2022 @ 21:42 |
Ik vond dat eerst spannend maar het ging zo makkelijk! Rutger zei “eiwitten aanzetten in de mixer als de suiker 113 graden is en dan als de suiker 118 bereikt het van het vuur halen en er langzaam bij gieten.” T werd echt heel mooi stabiel schuim | |
Thinkk-Pinkk | zaterdag 29 januari 2022 @ 21:46 |
Probeer het nog wel een keer. Bij mij moesten ze ook veel langer in de oven bijvoorbeeld omdat ze echt nog niet gaar waren bij 18 minuten. | |
Goitske | zondag 30 januari 2022 @ 10:00 |
Eens die van Rutger worden goed | |
Thinkk-Pinkk | zondag 30 januari 2022 @ 11:32 |
Een speculaasje kan toch ook maar weinig tegenop | |
DevilsAndDust | donderdag 10 februari 2022 @ 14:10 |
Ik bak ook graag! . Alles uit de Bakbijbel van Rutger. | |
Hupje | donderdag 10 februari 2022 @ 14:20 |
@DevilsAndDust Wat een plaatje, die bovenste | |
miss_sly | donderdag 10 februari 2022 @ 14:54 |
Mooie foto's Die bovenste vorm heb ik ook. Ik vind het altijd lastig om een mooie gladde onderkant te krijgen, zodat ie mooi ligt. Wat is dat op de derde foto? Ziet er ook heerlijk uit. | |
DevilsAndDust | donderdag 10 februari 2022 @ 15:04 |
Dank je! . Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. . Op de derde foto zie je bosvruchtenkokoscarré's. Heel makkelijk, maar ook heel lekker! | |
madeliefff | donderdag 10 februari 2022 @ 15:06 |
Bij mij drogen ze niet goed, mijn huis is er helaas te vochtig voor. maar binnenkort wordt de boel hier geïsoleerd dus dan weer eens een poging wagen | |
miss_sly | donderdag 10 februari 2022 @ 15:12 |
Oh, ik hou niet van kokos, maar dergelijke carré's zijn waarschijnlijk ook wel zonder kokos te vinden | |
Goitske | zaterdag 12 februari 2022 @ 00:59 |
Oranjekoek Suikerlatten/smulkoek | |
Isabeau | zaterdag 12 februari 2022 @ 01:35 |
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord. | |
Yinny | zaterdag 12 februari 2022 @ 08:27 |
Leuke flamingo's! | |
Vicky | zaterdag 12 februari 2022 @ 09:22 |
Dochter maakte Valentijns cupcakes op school ❤ | |
Goitske | zaterdag 12 februari 2022 @ 11:01 |
Bij ons thuis aten we wel vaker de suikerlatten maar nooit geweten dat het regionaal was. In Apeldoorn nooit weer gezien blijkt het fries te zijn | |
Goitske | zaterdag 12 februari 2022 @ 11:02 |
Heel mooi | |
mascara-klodder | zaterdag 19 februari 2022 @ 14:32 |
Voor het eerst custardcakejes gemaakt Vind alleen het deeg er zo licht uitzien maar het is wel gaar dus. Had de oven trouwens ook op een verkeerde stand Zo eens proeven met een kopje winterglow erbij | |
laziness | zondag 20 februari 2022 @ 13:13 |
Kind was onlangs jarig dus mijn bak skills maar weer eens afgestoft. Op de dag zelf een monchoutaart met stroopwafel en karamel. En 40 appelflappen om te trakteren. We hadden opeens een uitvaart van familie dichtbij dus het feestje moest verschoven en ik had geen rustige dag om de taart in elkaar te zetten. Het resultaat van verschillende avonden was dan ook niet helemaal naar mijn eigen standaard maar hij smaakte prima Oreo drip taart En voor visite van dit weekend een ferrero rocher taart. [ Bericht 5% gewijzigd door laziness op 23-02-2022 12:05:39 ] | |
Debsterr | maandag 21 februari 2022 @ 10:01 |
Heeft iemand een gouden tip voor mij? Ik heb de laatste tijd ruzie met mijn cheesecake bodem. Niet crunchy, komt niet los, laat los van de taart... ellende. Wat is jullie favoriete (Bastogne) bodem recept en hoe zorg je dat ie een geheel blijft vormen met de taart erboven? Ik heb afgelopen weekend het recept van deze bodem gecombineerd met deze taart. De taart was perfect, geen barstjes in de bovenkant en lekker compact maar romig. Maar de bodem... die bleef dus plakken aan mijn bakvorm (bakpapier eronder) en niet aan de taart . | |
laziness | maandag 21 februari 2022 @ 10:25 |
Bakpapier ook nog eens sprayen met bakspray | |
Debsterr | maandag 21 februari 2022 @ 10:36 |
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen. Zijn jullie voorstanders van een voorgebakken bodem of juist alleen koelen in de koelkast? | |
laziness | maandag 21 februari 2022 @ 10:56 |
Ja bakpapier sprayen en dan de bodem er op. Mijn ferrero rocher taart hierboven is alleen in de koelkast geweest. | |
fietsie | woensdag 23 februari 2022 @ 10:48 |
Het jaarlijks taartfestijn @ huize Fietsie : de uk is weer een jaar ouder geworden. "Dit keer houd ik het simpel" dacht ik, "want er komt ook een HEMA mokka-schuimtaart". Want dat is waar ze om gevraagd had; een mokka schuimtaart. En ik dacht: "Dat kan ik beter, maar ik weet het niet zeker....." ----------------------- Dus: eierschuim gemaakt, met suiker, koffie erin, mixen mixen en daarna drie lagen gemaakt (ik wilde er 2 gaan gebruiken, maar 1 voor de zekerheid als "reserve"... Nu wilde ik dus "anders" (nou ja... vooral nog lekkerder dan de HEMA) dus ik heb me een beetje ingelezen, en kwam recepten tegen van schuim gebaseerde taarten met.... chocolade erin! En melkchocolade is ze gek op, dus... Ik ben zelf geen liefhebber van noten, maar ja... ik maak hem niet voor mezelf, dus.... leren hoe ik nougatine moest maken.. Een caramelletje maken... En dan die klote note d'r in... Ondertussen was het al best laat, en had ik ook m'n bedenkingen over die botercreme in combinatie met het schuim, dit omdat m'n botercreme (DrOetker poeder gebruikt) ondanks koelen op 6 graden, te zacht bleef naar m'n zin. Dus de schuim-schijven de taart box in, en een nachtje koel staan.. Vanmorgen ging ik weer verder En toen de finishing touch! | |
Kaatje1 | woensdag 23 februari 2022 @ 11:51 |
Dat ziet er echt erg erg lekker uit (en ook geen fan van noten, maar daar zou ik aan voorbij gaan) | |
SV-tje | woensdag 23 februari 2022 @ 12:25 |
Ik zou hem niet lusten, want houd niet van mokka en niet van nougatine, maar wel super gemaakt. Die schuimlagen zijn allesbehalve makkelijk in een taart te verwerken. | |
mascara-klodder | woensdag 23 februari 2022 @ 12:38 |
@fietsie | |
Molo | woensdag 23 februari 2022 @ 12:56 |
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess Ziet er goed uit! | |
Goitske | woensdag 23 februari 2022 @ 14:12 |
Gewoon accepteren dat het een bende wordt en daarna weer alles opruimen | |
Debsterr | woensdag 23 februari 2022 @ 14:23 |
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch ? | |
Molo | woensdag 23 februari 2022 @ 16:33 |
En dan keihard tegen de zijkant aan ketsen Dat is meestal wel wat ik doe | |
fietsie | woensdag 23 februari 2022 @ 20:00 |
Geen grap: keihard gooien van een afstandje, met een scherm van bakpapier achter de taart om de missers op te vangen voor een volgende worp. Uiteindelijk een lepel gebruikt als een soort "blijde": schepje, strak spannen met vingertop die de lepel tegehoudt en *pieuw!* | |
Hupje | vrijdag 4 maart 2022 @ 10:11 |
Is het brood of cake? Ik zet 'm toch maar hier. Ik maakte een kwarkbol (met soja kwark ipv gewone). De buitenkant ziet er matig uit, maar hij is lekker! | |
Ferdii | vrijdag 4 maart 2022 @ 14:53 |
Wie heeft voor mij een tip voor de allerlekkerste cake/taart vulling voor in een kindertaart? mijn dochter wordt bijna 5 en wil graag een rapunzel taart, inmiddels al diverse "custom made" taarten besteld, maar veelal vind ik die cakes toch snel kruimeling, droog en smaakloos Wie heeft een tip? | |
Yinny | vrijdag 4 maart 2022 @ 21:18 |
Slagroomtaart met snoepjes, zoals gewenst door de 6-geworden-jarige. Verder was er ook triple coconut cream pie, millionaires shortbread en appelhavermoutkruimel repen. Helaas geen foto's | |
Goitske | zaterdag 5 maart 2022 @ 20:34 |
Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed. En ik zou dan zo'n prinsessen taart maken je weet wel zo'n bol met een barbie er in met mega lang haar | |
Ferdii | zaterdag 5 maart 2022 @ 21:49 |
Vandaag een proefbaksel gemaakt met biscuit van Laura’s bakery (zelf nog wat vanille toegevoegd) en daarnaast 4 smaken botercreme vulling getestvan rutger bakt (met als basis banket bakkersroom). De aardbei beviel bij dochter het best , ik vind de mango en kersen echter lekkerder Is goed bevallen | |
Goitske | zaterdag 12 maart 2022 @ 18:16 |
Hupje | zondag 13 maart 2022 @ 21:20 |
Heb je ze wel gedoopt, @Goitske ? Kind vroeg of ik wafels wilde bakken. Doen we! | |
Goitske | zondag 13 maart 2022 @ 22:12 |
Oooh lekker! Zeker gedoopt weet je hoeveel sneller dat gaat dan dat geklooi wat ik in hun zag | |
gestreeptestoel | donderdag 17 maart 2022 @ 21:56 |
gestreeptestoel | donderdag 17 maart 2022 @ 22:03 |
Een bananencake met blauwe bessen uit Paulineskeuken. Er moesten nog kokosflakes bovenop | |
Goitske | vrijdag 18 maart 2022 @ 20:56 |
Op verzoek van de jongens fundge gemaakt om mee te nemen naar de filmavond van de scouting, recept uit het kinderbakboek van Laura's bakery maar heel simpel 260 gram chocolade, blikje gecondenseerde melk dat samen laten smelten en gooi er door wat je lekker vind. Nu paaseitjes in stukjes, mini marshmallows, biscuitjes in stukjes, walnoten en wat stukjes paasei en witte cholade. Bovenop halve paaseitjes, mini marshmallows en sprinkels | |
SV-tje | vrijdag 18 maart 2022 @ 21:22 |
Ik maak dit vaak met witte chocolade en dan noten en de marshmallows erdoor dan smelten ze een beetje ook heerlijk. Als we een feestje hebben moet ik dit echt maken want iedereen kijkt daar naar uit. | |
Lyssa | vrijdag 18 maart 2022 @ 21:46 |
Ik maak altijd deze: https://attic24.typepad.c(...)nd-pecan-tiffin.html 15 minuutjes en het is klaar. Het is zonder bakken, net zoals arretjescake. Het is áltijd een succes. | |
Goitske | vrijdag 18 maart 2022 @ 21:47 |
Nou hij had alles mee en er zijn nog 2 kleine stukjes over. Ze vonden het allemaal lekker en de leiding ook zei hij Ik wissel nog wel eens dit was wat ik nu in huis had | |
Goitske | vrijdag 18 maart 2022 @ 21:47 |
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkast | |
Lyssa | vrijdag 18 maart 2022 @ 21:58 |
Ja precies, ideaal! | |
Goitske | zondag 3 april 2022 @ 18:15 |
Over 2 weken is het weer Pasen. Dit is echt mijn favoriete taart van het jaar van Nigella Lawson #nigellalawson Ooit heb ik dit recept online gevonden. Ook fijn het is een glutenvrij recept maar geloof mij hij is goddelijk 🥰 ik maak hem 1x per jaar... misschien dit jaar wel 2x aangezien deze morgen mee gaat naar mijn werk Paastaart recept van nigella lawson Ingrediënten Cake 250 gr chocolade (puur) 125 gr boter, kamertemperatuur 2 eieren 4 eidooiers 4 eiwitten 175 gr suiker (75 gram voor de eidooiers, 100 gr voor de eiwitten) 1 tl vanille-extract Topping 125 gr chocolade (puur) 250 ml room 1 tl vanille extract Decoratie 1 zakje met chocolade eieren Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180C Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm NIET(!) in. (Het recept geeft aan dat het om een springvorm van 23 cm gaat. Ik heb een springvorm van 26 cm gebruikt voor dit recept). Smelt au-bain-marie de 250 gr chocolade met de boter en zet daarna apart om iets af te koelen Klop ondertussen de 4 eiwitten op, voeg de 100 gr suiker toe en klop ze dan verder op tot stevige pieken. Klop in een andere kom de 2 eieren en de 4 dooiers met de 75 gr suiker en de vanille op. Vouw het chocolade-botermengsel er voorzichtig doorheen. Doe ongeveer ¼ van het eiwitmengsel bij het chocoladebeslag en klop dit er even goed doorheen. Spatel daarna de rest van de eiwitten in 3 delen er voorzichtig doorheen tot een luchtig mengsel. Doe het beslag in de springvorm en bak de cakebodem in 35-40 minuten gaar of totdat de cake goed gerezen is, gescheurd aan de randen en het midden van de cake stevig is. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen ìn de vorm op een rooster. Het midden van de cake zal inzakken en verder losscheuren van de rand. Het is de bedoeling dat dit er zo uitziet, zodat het een “nest” kan worden, die je later gaat vullen. Raak dus niet in de stress, de cake is niet mislukt, het is juist de bedoeling dat er een grote krater in je cake ontstaat. Gedurende het afkoelen, zal de cake steeds verder inzakken. Pas wanneer de cake volledig afgekoeld is haal je hem uit de vorm! Plaats hem op een mooie schaal, als er stukjes afbreken, geen probleem, dus zet je er gewoon weer losjes op. Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de slagroom met de vanille extract en vouw de iets afgekoelde chocolade er door. Vul de taart, plak stukjes weer vast en decoreer met eieren #pasen | |
Hupje | zondag 3 april 2022 @ 18:42 |
@Goitske Tof! Ziet er lekker uit. Ook handig dat het een recept zonder bloem is in deze tijd | |
Goitske | zondag 3 april 2022 @ 18:47 |
ja en echt goddelijk is deze En dus ook glutenvrij | |
miss_sly | zaterdag 16 april 2022 @ 19:46 |
Hij ziet er heerlijk uit en op basis van de ingredienten klinkt ie verrukkelijk. | |
miss_sly | zaterdag 16 april 2022 @ 19:48 |
Ik bakte voor Pasen ook weer eens wat, namelijk een pull-apart kaneelbrood en kaasstengels met vier soorten kaas (geitenkaas, Hollandse 30+, tallegio en parmezaan). Het rook allebei heerlijk toen het in de oven stond, dus ik hoop dat het net zo lekker smaakt. | |
mascara-klodder | zaterdag 16 april 2022 @ 21:29 |
| |
Goitske | woensdag 20 april 2022 @ 16:54 |
Vandaag maakte ik zoetzoute Rice crispy treats uit uit één bakblik van Edd Kimber Kosmos Uitgevers Food Bij het recept staat werk snel, tip zorg dat alles klaar staat, dat je echt een grote bak hebt voor hebt mengen en werk idd heel snel! Wel een tip gebruik witte mini marshmallows indien beschikbaar die worden wat mooier, helaas had ik alleen gekleurde en tja dat wordt wat bruin maar dat zal de smaak niet minder laten zijn | |
Molo | woensdag 20 april 2022 @ 17:24 |
Dacht eerst dat er stukjes leverworst op lagen | |
Hupje | woensdag 27 april 2022 @ 20:37 |
Mijn allergie vriendelijke versie van de oranje tompouce | |
AnneX | zondag 15 mei 2022 @ 16:07 |
In een kookboek zag ik een leuk plaatje van rabarber plaattaart. Gelukkig mag ik de rabarber halen uit de tuin van buren. Vanmiddag is dit het resultaat: Oh ja, bij gebrek aan pijnboompitten deed ik gemalen cocos. En nam danone croissant deeg. Lokaal was er geen tante fanny deegrol. Plaatje was mooier. Rest van de niet-rode stengels tot moes gekookt in dezelfde suiker/vanille mix. Het plaatje was zó mooi: | |
mascara-klodder | zondag 15 mei 2022 @ 16:32 |
Lekker @AnneX vind die van jou er ook mooi uitzien hoor | |
Bleie | zaterdag 21 mei 2022 @ 22:09 |
AnneX bracht me op een idee, maar ik maakte een versie met banketbakkersroom. Was heerlijk! [ Bericht 25% gewijzigd door Bleie op 23-05-2022 16:00:30 ] | |
AnneX | zaterdag 4 juni 2022 @ 20:55 |
Oh, die van Bleie had ik gemist Aardbeien van de kouwe grond haal ik bij teler een dorpje verderop. En een aangebroken pot lemon curd bracht mij via google bij het volgende recept: https://simoneskitchen.nl(...)rtje-met-lemon-curd/ Wat ik anders deed: een rol deeg van jumbo blind bakken. En ruim drie eetlepels lemon curd (uit pot) door de custard ( uit pak) 😉 want lekker. Laten opstijven in de koelkast. Afgedekt met folie! vanwege velvorming. En per keer snij ik een portie en doe er dan pas aardbeien op. Dat werd zo: De lemon curd kan ik zo uit de pot lepelen, het moet op en er kan nog een boterham mee gesmeerd Door de custard is ook een aanrader! | |
Hupje | zondag 5 juni 2022 @ 07:48 |
Lemon curd Ik maakte laatst aardbei rabarber crumble cake Voor 'ie de oven in ging, zag hij er uit net zoals in het recept. Hier nog zonder kruimels: Daarna niet meer. Ik vermoed dat het komt door het gebruik van plantaardige boter ipv roomboter. Maar de smaak was er niet minder om. | |
AnneX | zondag 5 juni 2022 @ 09:50 |
@Hupje aardbeien genoeg in huis en rabarber in de tuin (van de buurvrouw). Alleen lijkt het mij zo karig met fruit op de foto’s. Ongebakken ziet het er al vrolijk uit met het rood en groen. In de comments lees ik dat het (natuurlijk) ook met andere vruchten kan, tot aan kersen op sap zelfs . Ik zou er rustig 2 x zoveel aardbeien en rabarber in doen. Volgende week eens bakken. | |
Hupje | zondag 5 juni 2022 @ 10:04 |
@AnneX Dat zou ik de volgende keer ook doen. Ik moest het nu hebben van de rabarber die ik kon oogsten uit eigen tuin. Die heeft geen geweldig jaar helaas | |
Majoraan | zaterdag 11 juni 2022 @ 02:04 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Majoraan op 11-06-2022 03:20:38 ] | |
Majoraan | woensdag 15 juni 2022 @ 02:08 |
Mijn kleindochter is binnenkort weer jarig en het is dus weer tijd voor mijn tweejaarlijkse amateurbakkunsten. Ik heb na vele google studies nog steeds weinig idee welke smaken goed samen gaan. Ik wil deze keer graag afwijken van mijn gewoonte van biscuit met slagroom + verse aardbeien vulling en trempeersiroop + aardbeilikeur. Ik wil graag een stapel-snoeptaart van minstens 12 porties maken. Ik zal mijn idee posten en hoop dat ik door FOK! bakkers voor domme fouten behoed word of betere tips krijg, bijvoorbeeld om de taart minder zoet te maken. Haar favoriete snoep is marshmallow, kauwgomballen, chocola en schuimblok. Stapel snoeptaart met spek, marshmallows, schuimblok, kauwgom, tumtum, allerlei snoep etc. Biscuit 20cm +biscuit 12,5. ( 12 + 4 porties) = 16 porties Biscuits delen in 4 lagen > 3x vulling Trempeer = suikersiroop (+ citroensap om de zoetigheid iets op te heffen) ( + beetje Monin aardbeiensiroop omdat dat alcoholvrij is en de fluff ook naar aardbei smaakt? ) Laag 1 = aardbeienfluff Laag 2 = naturel fluff + bosvruchtenbavarois of banketbakkersroom? Laag 3 = aardbeienfluff Alles afsmeren met patides kauwgomballensmaak-boter crème. En dan roze en gele drip (funcakes decomelts chocosmaak) eroverheen (geel is haar huidige lievelingskleur) Lolly’s maken van decomelts met naamletters en leeftijd + 6 flamingokaarsjes. [ Bericht 14% gewijzigd door Majoraan op 15-06-2022 08:23:02 ] | |
SV-tje | woensdag 15 juni 2022 @ 08:26 |
Waarom trempeersiroop gebruiken, een goed biscuit heeft dat niet nodig. En ik zou de lievelingssnoep bovenop neer leggen en dan de taart vullen met banketbakkersroom of iets dergelijks, in ieder geval iets minder heftige (zoete) smaken. | |
arvensis | woensdag 15 juni 2022 @ 18:15 |
Oeh, al dit lekkers Ik ben op dieet, dus bakken staat hier helaas op een laag pitje. Maar heb wel leuke plaatjes die ik kan delen. Het smaakt altijd heerlijk, maar in decoreren ben ik niet zo goed. Kikatcheesecake naar het recept van Kookmutsjes Weet niet meer precies wat dit was Zuivelvrije donuts Een vegan mokkataart Een verjaardagstaart Vegan baklava hier hoorde geluid bij. En een taartje voor een homemade cake smash | |
Hupje | woensdag 15 juni 2022 @ 18:30 |
Niet zo klagen over je decoratie kunsten @arvensis Het ziet er heerlijk uit! | |
SV-tje | woensdag 15 juni 2022 @ 18:32 |
Heb je een recept van de baklava? Verschil voor vegan zit m in de boter denk ik of niet? | |
arvensis | woensdag 15 juni 2022 @ 18:38 |
Zeker! En klopt inderdaad. Bekijk ook zeker het fimpje ter beeldvorming. [ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 15-06-2022 18:53:59 ] | |
Majoraan | donderdag 16 juni 2022 @ 23:04 |
Ja, ik ga de taart sowieso rijk decoreren met snoep. Ik trempeer altijd de biscuits, omdat Cees Holtkamp en Rutger dat ook doen. Om de biscuit malser te maken., ik dacht daarom dat dat zo hoorde. Ik blijf voorlopig nog even eigenwijs en wil toch graag de kauwgomballensmaak botercrème en/ of aardbeienfluff gebruiken. Misschien voor de zekerheid een klein proeftaartje maken.. En dan iets met citroen? past citroen overal bij en kun je aan al wat te zoet is gewoon wat citroensap of frambozen toevoegen? of werkt dat niet zo. ? Of wat zure matten tussen het snoep | |
Majoraan | vrijdag 17 juni 2022 @ 00:07 |
Als ik een proeftaartje maak wordt dat in mijn nieuwe 12,5 cm bakpan om te zien hoelang de baktijd moet zijn. (Ik heb nog nooit zo’n kleine gebruikt, ben meer van dik hout zaagt men planken…) dat taartje in 4 punten snijden en verschillende combinaties vulling gebruiken. Dat betekent dus dat ik o.a. een klein beetje zelfgemaakte boter crème, een klein beetje zelfgemaakte bosvruchtenbavarois, een klein beetje zelfgemaakte banketbakkersroom moet maken. Dat lijkt me heel lastig en verspillend. Kan ik ruime porties maken en het teveel invriezen, om dan eventueel later in de echte taart of andere projecten te gebruiken? Of is de structuur of smaak dan minder lekker? En mijn verse citroensap vraag blijft staan, past het bij alle smaken? | |
Hupje | vrijdag 17 juni 2022 @ 06:42 |
Je maakt er een heel project van, zeg. Invriezen kan wel, maar vers is toch het lekkerst. Voor een volgende keer: ik zou gewoon tussendoor wat vaker bakken, zodat je wat smaken kunt uitproberen. Ik doe voor een verjaardagstaart altijd maar wat eerder goed bevallen is. Of ik neem een nieuw recept en houd me daar (ongeveer) aan. | |
Majoraan | zondag 19 juni 2022 @ 02:18 |
Ik begrijp wat je zegt Hupje, altijd wat eerder goed bevallen is. Ik maak altijd biscuit met trempeer suikersiroop + aardbeienlikeur of rum. Vulling slagroom/ mascarpone + aardbeien. En iedereen vind het heerlijk, als het niet beleefdheid is Maar ik voel me zo'n one trick pony en zou zo graag eens iets anders dat net zo lekker is maken. Ik bak nagenoeg alleen (en pas sinds 3 jaar) Moederdag taart, Vaderdag taart, en verjaardagtaarten. Ik zou idd tussendoor meer moeten bakken, maar het is niet dat ik echt van bakken hou. Ik hou van 2 x per jaar een "mooie" verjaardagstaart voor mijn kleinkinderen maken. Uiterlijk is het heel verschillend, maar van binnen altijd hetzelfde. [ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 19-06-2022 02:47:20 ] | |
Majoraan | zondag 19 juni 2022 @ 02:24 |
Ik heb vandaag de hele dag in de keuken gestaan en tig afwassen gedaan om alleen "cees holtkamp fraisier" te maken voor Vaderdag en een klein kutproeftaartje. [ Bericht 0% gewijzigd door Majoraan op 19-06-2022 03:04:48 ] | |
AnneX | zondag 19 juni 2022 @ 14:03 |
@arvensis zijn het voorbeeelden op de plaatjes? Of heb je dat allemaal zelf gebakken? Indien het laatste: i.c.m. ‘Op dieet zijn’. @Hupje het rabarber aardbei ding staat in de oven. @Majoraan eigenlijk is bakken minder werk dan die stomme handafwas. *kijkt naar aanrecht. | |
arvensis | zondag 19 juni 2022 @ 14:18 |
Die heb ik zelf gebakken voordat ik op dieet ging, haha. | |
AnneX | zondag 19 juni 2022 @ 15:12 |
Wat prachtige werken zeg 👍🏼 Goed. Rabarber ( uit de buurtuin) met aardbeien ( van de teler) volgens recept https://www.laurasbakery.nl/rabarber-aardbei-crumble-cake/ Het is smakelijk. En met wassen en snijden van fruit vond ik het veel werk. Plus de afwas.🤪 De gebruikte springvorm is 25 cm. Hij stond 110’ in de oven. Met zelfde hoeveelheden als in recept. Met dubbele hoeveelheid aardbeien en ook van rabarber. Het zakje bakpoeder ging leeg = 3 theelepels. Geen zure room in huis—> werd yoghurt 150 gram. De rabarberstukjes van 1 cm nog eens in vieren, zie foto. De aardbeien in vieren. De rabarber proef je, zie je niet (meer) . Jammer dat de aardbeien grauwig van kleur worden. Rabarbertijd is voorbij. Volgende keer weer aardbeien met lemon curd. https://www.laurasbakery.nl/rabarber-aardbei-crumble-cake/ Hé, i.p.v. een vork oid: zie de handige Danish Whisk https://www.seriouseats.com/danish-dough-whisk-brodpisker | |
Majoraan | woensdag 22 juni 2022 @ 00:46 |
Bedankt voor de Danish Whisk tip. Heb hem zojuist besteld bij Amazon, Ik hoop dat ie me helpt bij recepten waar ik nooit aan begon vanwege geen kracht en snel kramp in mijn handen. | |
Majoraan | zondag 26 juni 2022 @ 23:23 |
Update van mijn project... Op Vaderdag mijn mini fluff / kauwgomballensmaak proeftaartje gepresenteerd. reacties : smaakt wel oké , maar wat je eerder maakte was veel lekkerder. Je hebt dus gelijk dat ik beter kan vasthouden aan veilig. Nu zit ik dus in mijn maag met 2 en half potten fluff. In de google recensies was het geweldig en Amerikanen smeren het heerlijke goedje overal op. Boterham met pindakaas + fluff, toetjes, taart met fluff. Maar hé, die Amerikanen. Mijn ervaring is dat als je een theelepeltje proeft is het oke. Als je het op biscuit doet en dan probeert uit te smeren is het een doffe ellende. een gedeelte van je biscuit laat los en komt mee. Hoe meer je probeert te smeren, hoe erger het wordt. Ongeveer zoals wat gebeurd als je roomboter direct uit de koelkast op je verse boterham wil smeren. En als het dan nog bijzonder lekker was... Vanmiddag als proef cakejes met banketbakkersroom gemaakt, omdat ik dat hier voorbij zag komen. Room niet zelf gemaakt maar uit pakje (de molen), vanwege goede recensies en omdat ik er anders zooo lang mee bezig ben en het zoveel geld kost, o.a. een vanillestokje. Sommigen vonden het lekker, maar ik vond het zo vies. Alweer een les om je te houden aan wat wel werkte. Maar als ik HHB of Great Brittain bake off zie, en dan al die commentaren hoor over heerlijke smaken en combinaties;... Dat zou ik ook graag willen kunnen, heerlijke smaken. Maar goed, mijn flufflaag / kauwgombalbotercreme taartje was geen succes en het (goede) advies was om me bij het vertrouwde te houden, ik wil nog 1x eigenwijs zijn. En een proeftaartje maken met de kauwgomballensmaak door de biscuit.. Hoe zit het met citroen, past dat overal bij? Als iets te zoet is, kun je dan citroensap toevoegen? | |
AnneX | zaterdag 2 juli 2022 @ 16:39 |
Op je laatste vraag weet ik geen antwoord. Doe eens een drupje bij een theelepel fluf en laat door Iemand anders proeven. Goh, simpel de appels verwerken. Verbrand En zo simpel: https://www.howsweeteats.(...)ar-apple-puff-pasty/ Afijn, nu staat een pot caramelsaus af te koelen. https://www.thepioneerwom(...)/easy-caramel-sauce/ Met melk en room. Vraag: hoe lang blijft dat goed? Wie weet… | |
Seven. | zondag 3 juli 2022 @ 21:04 |
Wij hebben sinds kort een nieuwe keuken, met fatsoenlijke oven! Ik ben mijn liefde voor koken en bakken aan het herontdekken. Dus nu sta ik elke zondag te bakken . Twee weken geleden maakte ik een cheesecake. Afgelopen week iets wat tussen chocoladetaart en koek in zat. Gesmolten witte chocola overheen gegoten en verse frambozen erin gelegd. Was mooi en lekker (en machtig!). Vandaag een cakeroll gemaakt met botercrème. Door de crème gezeefde framboos gespateld: Was lekker | |
AnneX | zondag 3 juli 2022 @ 21:25 |
@Seven. Als ik hoor, dat er een nieuwe keuken komt bij mensen, is mijn tip een fatsoenlijke ‘echte’ oven. Het overkwam mij ook, en ik koos heel simpel voor een combi. Dommmm. Moi. Veel plezier ermee 🎉 | |
arvensis | zaterdag 9 juli 2022 @ 16:29 |
ziet er lekker uit, @Seven.! Ik heb cupcakes gemaakt voor de gender reveal van de baby van m’n zusje. | |
AnneX | zaterdag 9 juli 2022 @ 18:04 |
@arvensia beeldschoon De simpele plaattaart met appel ging vanmiddag goed.🤪 En de caramel ook. Zonder room. (Vergeten) http://forum.deleukstetaa(...)d=204473#p2127219717 Met 1/4 tl zout en de laatste volle melk. | |
Seven. | zaterdag 9 juli 2022 @ 23:37 |
Zoooooo dan Prachtig gedaan! Waren ze lekker? | |
Seven. | zaterdag 9 juli 2022 @ 23:40 |
Ik heb pavlova's gemaakt vandaag. Niet fotowaardig maar mijn schoonvader zal er morgen heel blij mee zijn (hij liet zich na de cakerol niet bijster subtiel ontvallen dat hij gek is op pavlova's ). Voorgeproefd vandaag, ze zijn supergoed gelukt. Volgende keer maak ik een grote. Nu 8 kleintjes gemaakt maar daar is bijna geen kuil in te krijgen (of m'n eiwit was niet stijf genoeg, kan ook). | |
arvensis | zondag 10 juli 2022 @ 11:48 |
Zeker. Post je foto’s joh! Al het eten is fotowaardig. | |
AnneX | zondag 10 juli 2022 @ 12:37 |
Tuurlijk De mislukte plaattaart appel staat hier ook. Hoe fotowaardig. Not. @arvensis weet jij dan wel de gender om te revealen? Of zijn de cupcakes ter verhogen van feestvreugde? | |
Seven. | zondag 10 juli 2022 @ 18:09 |
Het is al op | |
FranticDJ | zondag 10 juli 2022 @ 21:26 |
Dit ken ik | |
Red_85 | maandag 11 juli 2022 @ 16:19 |
Respect. | |
miss_sly | maandag 11 juli 2022 @ 16:26 |
Een cakerol, dat staat ook op mijn wensenlijstje. Ik heb het nog altijd niet gedaan, omdat het oprollen-zonder-cake-te-scheuren me bij voorbaat al heel moeilijk lijkt. Dus heb ik het bij voorbaat maar vast opgegeven Jouwe ziet er mooi uit! Hoe vond je het om te doen? | |
miss_sly | maandag 11 juli 2022 @ 16:27 |
Wat zijn ze mooi | |
Seven. | maandag 11 juli 2022 @ 16:37 |
Best makkelijk! Je stort het deeg ongeveer 1cm dik, ik heb gewoon de braadslee gebruikt. Daarna stort je het uit op een besuikerde theedoek, daar waar niet genoeg suiker zat liet de kort van de cake wel los. En eventuele harde randjes eraf snijden, dat smaakt naar lange vingers! Qua vulling kun je lekker losgaan. Ik ben momenteel helemaal into frambozen. | |
miss_sly | maandag 11 juli 2022 @ 16:42 |
Dat klinkt doable! Moet ik het toch eens gaan proberen. Het lijkt me ook wel heel leuk om te maken. Is het gewoon biscuit-deeg? [ Bericht 2% gewijzigd door miss_sly op 11-07-2022 17:23:40 ] | |
Seven. | woensdag 13 juli 2022 @ 16:30 |
Meer soort van cakebeslag! | |
Seven. | woensdag 13 juli 2022 @ 17:50 |
Dit weekend custard appeltaart. Mijn man vraagt om appeltaart maar ik ben geen fan. Dus de custard voeg ik toe voor mezelf . | |
Seven. | zaterdag 16 juli 2022 @ 14:35 |
Het deeg moest terug de koelkast in, was niet genoeg gekoeld. De custard is na het nodige gekluns wel heel goed gelukt. Ik had de eierdooiers al bij in de melk geflikkerd zonder ze eerst los te kloppen. En ik had meer maizena nodig dan in het recept. Straks poging 2. En wat zal ik eens doen met de 8 eiwitten die nu in de koelkast staan . | |
AnneX | zaterdag 16 juli 2022 @ 14:45 |
Meringues inspiratie: https://www.laurasbakery.nl/recepten-met-overgebleven-eiwitten/ Het koelen van deeg snap ik niet. De appelschijfseljes schud ik om met kaneelsuiker en rozijnen en stukjes walnoot in een hele grote slakom met bord erop als deksel, voor die erin gaan. Op de bodem strooi ik paneermeel of droge custardpoeder vanwege zompigheid. | |
Seven. | zaterdag 16 juli 2022 @ 14:50 |
Als ik het deeg probeer uit te rollen, dan valt het uit elkaar. Ik heb trouwens een recept zonder enige kaneel, dat lijkt me ook nogal bijzonder. Meringues: check! | |
Seven. | zaterdag 16 juli 2022 @ 15:44 |
En nu 70 minuten wachten | |
mascara-klodder | zaterdag 16 juli 2022 @ 18:19 |
Chocolademousse Kokosmacronen | |
Seven. | zaterdag 16 juli 2022 @ 19:25 |
Chocomousse | |
mascara-klodder | zaterdag 16 juli 2022 @ 19:31 |
ik zat net aan dit topic te denken en dacht van: ohhh laat ze ajb voor de chocomousse gaan! Klik op myat and here we are Serieus, chocomousse is wel het lekkerste toetje wat ik ooit heb gemaakt. Ohhh en kersenclafoutis Maar das met hele eieren volgens mij. | |
Seven. | zaterdag 16 juli 2022 @ 19:33 |
Lo and behold: custard appeltaart Het lijkt wel een quiche! | |
Seven. | zondag 17 juli 2022 @ 07:41 |
Custard appeltaart was op zich wel lekker maar ik maak het niet nog eens. Custard wel . Bodem was lekker. En ik heb het recept gevolgd dus geen kaneel, suiker, rozijn of wat dan ook op de appel. En het was gewoon een overload aan custard, dus de taart is loeizwaar. Ik vind 'm trouwens niet machtig, dus dat scheelt. Misschien ooit een aangepaste vorm met kleine gesuikerde stukjes appel die licht gebonden zijn middels een custard saus. | |
Zo-is-dat | zondag 17 juli 2022 @ 09:54 |
Jammer dat ie wat tegen viel! Prefect uitgevoerd zo te zien Ik maakte een passievruchtcurd slof met Zwitserse room en een cijfertaart met mascarpone room en amarene kersen 🍒 | |
AnneX | zondag 17 juli 2022 @ 10:12 |
Dan ben ik maar een saaie bakker. over het algemeen. Bedenk je dit zelf of had je een voorbeeld? Maakt niet uit eigenlijk, want het ziet er alleen al geweldig uit. | |
miss_sly | zondag 17 juli 2022 @ 10:27 |
Chocolademousse met eiwitten? Dat zoek ik op. Altijd maar meringues wordt een beetje saai De plak voor de cakerol staat in de oven! Ben erg benieuwd hoe het gaat worden. | |
SV-tje | zondag 17 juli 2022 @ 11:53 |
In de patisserie cursussen van Robert hebben we heel veel mousse gemaakt op basis van eiwitten. Italiaans schuim maken (eiwitten, suiker. Suikerwater op 120 graden), daar slagroom bij en dan daarbij fruitpurree is gesmolten chocolade. | |
miss_sly | zondag 17 juli 2022 @ 12:23 |
Dat klinkt echt zoo goed! Dat doe ik de volgende keer met overgebleven eiwitten | |
miss_sly | zondag 17 juli 2022 @ 12:25 |
De plak deeg was niet moeilijk, dat ging erg goed. Goed af laten koelen, en toen ging het rollen ook best aardig. Hij ligt nu in folie in de koelkast op te stijven: Vulling is mascarpone met aardbeienpuree en een beetje agave stroop (bedoeling was honing, maar mijn honing was gekristalliseerd) en wat stukjes aardbei. Ik ga proberen straks nog een foto te maken voor ik ga snijden, zonder folie en met poedersuiker. Kan ook dat ik dat vergeet | |
mascara-klodder | zondag 17 juli 2022 @ 12:42 |
Had ik destijds ook dat ik merengue zat was Ik vind die cake-rollen echt briljant Vind ze uit de supermarkt ook gewoon lekker Nooit aan gedacht zoiets zelf te maken. | |
Seven. | zondag 17 juli 2022 @ 14:53 |
Wauw, impressive! Was het lekker? | |
Seven. | zondag 17 juli 2022 @ 14:53 |
Jaaaaa, ziet er perfect uit! | |
miss_sly | zondag 17 juli 2022 @ 22:01 |
Hij was ook erg lekker. De cake was lekker zacht en luchtig, de aardbeienmascarpone niet te zoet. Volgende keer zou ik wel wat meer aardbeienstukjes ertussen doen. | |
Zo-is-dat | zondag 17 juli 2022 @ 22:46 |
Deze keer toevallig beide zelf verzonnen Maar meestal kies ik een compleet recept. Was wel erg leuk zo Ja heel! De cijfer taart beetje simpel maar die met de curd ga ik zéker vaker maken (heb nog alles over voor nog eentje dinsdag uitdelen op t werk, die heeft wel geen spijs maar meegebakken banketbakkersroom, spijs was op. Denk dat dat net minder lekker is maar wie weet juist lekkerder ) | |
Seven. | maandag 18 juli 2022 @ 16:01 |
Ik ga zo chocomousse maken. En dan heb ik nog 5 eiwitten over dus waarschijnlijk ook nog wel iets van pavlova's of meringues. | |
Seven. | maandag 18 juli 2022 @ 17:22 |
1 pavlova in de oven: En een ENORME bak chocolademousse (wel echt superlekker maar dit krijgen we echt niet op) Oplossing: chocomousse met aardbeien op de pavlova. En nog chocolademousse meegeven aan m'n moeder, die krijgt dan gelijk mee voor een weeshuis om uit te delen aan de rest van de familie. Als mensen interesse hebben: gratis af te halen in Apeldoorn . Ik heb deze week nog vakantie, daarna weer terug naar 1x bakken per weekend. En ik moet potverdorie iets gezonder gaan bakken . | |
Zo-is-dat | dinsdag 19 juli 2022 @ 20:11 |
Oehhh jammer dat ik niet om de hoek woon! | |
Goitske | woensdag 20 juli 2022 @ 22:02 |
Hè shit bericht gemist had Spockjuh mooi op kunnen halen | |
Seven. | woensdag 20 juli 2022 @ 22:03 |
Vandaag is de bak alsnog leeg gegaan met wat hulp van de jongens van de lokale glasboer . | |
Goitske | woensdag 20 juli 2022 @ 22:05 |
Komende tijd kun je geen chocolademousse meer zien zeker Ik kom op het moment niet veel verder dan een cake. De zomer staat bakken op een laag pitje. September begint het weer bij mij | |
Goitske | woensdag 20 juli 2022 @ 22:12 |
Ik heb laatst het cakeblik van saakje bakmeisje gekocht via baktotaal bouwhuis (enige plek naast haar website waar ik hem kon vinden) Grappige is je bakt een cake maar kan er een taart van maken. Je kunt dus ook gewoon de lange cake horizontaal doorsnijden en dan vullen, de bovenkant maken zoals je wil en dan snijd je punten en kun je hem neerzetten als taart | |
Yinny | woensdag 20 juli 2022 @ 22:25 |
Goed gelukt! | |
Seven. | woensdag 20 juli 2022 @ 22:36 |
Leuk idee wel, zo is een cakeblik ineens veelzijdig. | |
Seven. | zaterdag 23 juli 2022 @ 23:47 |
Morgen komen een 2 vrienden BBQ-en. We sluiten af met een omelette Siberienne. Plan is om dezelfde cake als voor de cakeroll te maken en vervolgens een cakeblik in laagjes ijs en cake op te bouwen. Dat dan terug in de vriezer. Vlak na het hoofdgerecht klop ik nog even het eiwit stijf en dan de cake ermee besmeren, ennnnnn hoppa de oven in. Nu nog ff verlekkeren op ijssmaken en opties als choco chips er in drukken, of zoiets . Ik heb ooit toen ik een jaar of 9 was 1x Omelette Siberienne gehad en het heeft enorme indruk gemaakt. #memories | |
Seven. | zondag 24 juli 2022 @ 22:33 |
Leuk om te maken! Uiteindelijk een ronde glazen kom gebruikt, in plaats van het cakeblik. En gevuld met advocaat ijs met chocola! | |
Molo | zondag 24 juli 2022 @ 22:35 |
Oh dat ziet er tof uit zeg! Was het zoals in je herinnering? | |
Seven. | zondag 24 juli 2022 @ 22:41 |
Ja! Alleen niet de versiering, met een slagroomspuit kun je lekker los gaan, maar die heb ik niet. | |
AnneX | maandag 25 juli 2022 @ 19:58 |
@Goitske …. via baktotaal bouwhuis…jasses, wat een inspiratie 😉 | |
Goitske | donderdag 28 juli 2022 @ 22:42 |
Vreselijk hè. En ik moet tegenwoordig ook meer online de bakwinkel hier is gestopt | |
Blues | zaterdag 30 juli 2022 @ 15:54 |
Op verzoek van @golfer de originele (voor zover ik heb kunnen lezen en vergelijken) Portugese Pasteis de nata gemaakt vanmiddag. https://ohmyfoodness.nl/pasteis-de-nata-de-enige-echte/ Bladerdeeg in de vormpjes in de koeling Custard en karamelsiroop gemaakt, samen met 2 eidooiers is dat de vulling 10 minuutjes in de oven, restje karamelsiroop erover + poedersuiker en kaneel. Zijn erg lekker | |
mascara-klodder | zaterdag 30 juli 2022 @ 15:58 |
Die van Ohmyfoodness zijn helemaal goed | |
mascara-klodder | zaterdag 30 juli 2022 @ 15:59 |
Ik ga maandag eindelijk een fornuis bestellen Kan niet wachten om weer te kunnen bakken | |
AnneX | zaterdag 30 juli 2022 @ 16:10 |
Oh heerlijk. Recept opgeslagen. Dit was het laatste recept dat ik gebruikte https://www.notquitenigel(...)guese-custard-tarts/ Vandaag de appelplaattaart in de herhaling met wat kleine aanpassingen. De suiker + kaneel aangevuld met en stuk of 25 bruine amandelen, gemalen. En ook een stuk of 10 (gepelde) kardemonpeulen meegemalen. Dat ruikt alleen al heerlijk. Het deeg is nieuw voor mij. | |
Kaatje1 | zaterdag 30 juli 2022 @ 16:12 |
Ik dacht even "wat een raar bladerdeeg" maar da's natuurlijk het aanrechtblad | |
FranticDJ | zaterdag 30 juli 2022 @ 16:14 |
schimmeldeegje | |
Kaatje1 | zaterdag 30 juli 2022 @ 16:16 |
hahaha, ik dacht in een flits iets van pesto met deeg gemengd en kon dat niet rijmen met de appeltaart | |
Blues | zaterdag 30 juli 2022 @ 17:17 |
Lijkt me heerlijk! | |
Seven. | zondag 31 juli 2022 @ 13:57 |
Hier gaat zo een sticky toffeetaart in de oven. | |
arvensis | zondag 31 juli 2022 @ 14:51 |
Ik wil ook al dagen wat bakken, maar weet niet wat. Heb zin in iets met veel chocola. | |
Seven. | zondag 31 juli 2022 @ 15:07 |
Deze is lékker! Echt niet normaal . | |
Blues | zondag 31 juli 2022 @ 17:33 |
OMG Mag ik recept? | |
soapie | zondag 31 juli 2022 @ 17:46 |
Ziet er goed uit. Eindelijk één zonder banaan zo te zien! Welk recept heb je gebruikt als ik vragen mag? | |
Seven. | zondag 31 juli 2022 @ 18:45 |
Recept met dadels . Ik had trouwens geen stroop maar wel maple syrup, dus dat heb ik erin gedaan. https://www.laurasbakery.nl/sticky-toffee-cake/ | |
FranticDJ | zondag 31 juli 2022 @ 19:41 |
zou eten | |
AnneX | maandag 1 augustus 2022 @ 07:39 |
Recept opgeslagen. 👍🏼 | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 3 augustus 2022 @ 15:13 |
Ohh dat ziet er echt te lekker uit | |
mascara-klodder | woensdag 3 augustus 2022 @ 15:18 |
Ik heb maandag geen fornuis besteld. Ik twijfel te veel. Misschien toch een losse oven en inductiekookplaat? Ik weet het gewoonweg niet. Vind het zoveel geld voor iets waar ik geen drol aan vind. Inductie Dus ik kook nog wel even door op mijn 2-pits elektrisch flutding van de Dirk van ¤17 | |
SV-tje | woensdag 3 augustus 2022 @ 16:09 |
Wat is/vind/lijkt je het probleem met inductie? Hier al meer dan 12 jaar een blije gebruiker. | |
AnneX | woensdag 3 augustus 2022 @ 18:52 |
Als je toch al elektrisch flut kookt…kan je net zo goed op inductie overgaan. Met een Goede Echte oven! | |
Thinkk-Pinkk | woensdag 3 augustus 2022 @ 20:54 |
Wat is er mis met inductie? | |
Seven. | zaterdag 6 augustus 2022 @ 10:59 |
Ik heb jaren in Engeland gewoond. Nu alweer 5 jaar in Nederland en sindsdien geen scones meer gehad. En ik heb dus een craving. Vanmiddag thee met scones. | |
Seven. | zaterdag 6 augustus 2022 @ 11:01 |
En ben je er al uit? Ik ben helemaal in mijn nopjes met inductie trouwens. | |
FlyingFish | dinsdag 9 augustus 2022 @ 22:25 |
Mijn zoon is komend weekend jarig en wil graag een pokémontaart. Hij is dol op appelkruimelvlaai maar daar kan je lastig een leuke verjaardagstaart mee maken. Is het mogelijk om het poedersuiker voor bovenop te kleuren met kleurstof of iets dergelijke om dat rood te krijgen? Ik wil daar een pokeball van maken. De meeste kleurstoffen (in ieder geval degene die ik nu heb) zijn vloeibaar, dus dat werkt niet zo goed met poedersuiker denk ik. Ik kan online wel rode gewone suiker vinden, en poedersuiker in babyroze, maar geen rode poedersuiker. Iemand een idee hoe ik dit anders kan doen zonder fondant? | |
tombolafan | dinsdag 9 augustus 2022 @ 23:06 |
Misschien een appelkruimelvlaai met erop figuurtjes/plaatjes van Pokémon? Dat de taart het landschap is waarop ze lopen oid? Alvast gefeliciteerd -edit- Zoiets maar dan op je appelkruimeltaart | |
Hupje | woensdag 10 augustus 2022 @ 00:25 |
@FlyingFish Maak je de taart zelf? Misschien kun je dan de kruimels kleuren? Ik heb geprobeerd om van een red velvet taart een pokebal te maken. Het witte deel afgesmeerd zoals de taart hoorde, een zwart randje van fondant en rode kruimels op de andere kant. Eerlijk is eerlijk, ik was niet echt tevreden, maar kind wel. | |
FlyingFish | woensdag 10 augustus 2022 @ 23:03 |
Ik denk dat dit de optie is die ik ga proberend, als het echt mislukt zet ik er gewoon een pikachu op zoals tombolafan zegt. Er komt sowieso nog een gewone slagroomtaart naast met pokemon-afbeelding, dus als het een misbaksel wordt valt dat dan ook niet zo op, hopelijk | |
Seven. | zaterdag 13 augustus 2022 @ 16:03 |
Stoombrood, oftewel roti kukus gemaakt! Ik wou dus de stoomoven gebruiken, maar vond ik na het opwarmen niet genoeg stomen. Dus alsnog op een pan met water gezet met vergiet, beslag om en om in een natte theedoek gedaan. Is lekker geworden, alleen het vergiet was aanzienlijk groter dan de pan. Het bovenste laagje is niet gaar geworden. Maar de schade valt mee. Brood zelf is stevig, sponzig en super luchtig . Volgende keer maar eens de groene versie (pandan geloof ik). Of gewoon gelijk voor spekkoek gaan. Misschien toch maar eens een stoompan aanschaffen. | |
AnneX | zaterdag 13 augustus 2022 @ 16:29 |
Goed bezig @Seven. Doe je dan ook het recept in je post zetten, please Ken het brood?cake? nl. niet. | |
Molo | zaterdag 13 augustus 2022 @ 16:50 |
Oh waanzinnig lekker is dat | |
Seven. | zaterdag 13 augustus 2022 @ 18:01 |
Bij deze het recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1196977/roti-kukus Roti betekent brood, kukus (koekoes geloof ik) betekent gestoomd. | |
AnneX | zondag 14 augustus 2022 @ 00:26 |
As ik geen stoompan heb en wel een braadpan en vergiet dat daarin past ( en theedoek en deksel)… kan ik het dan ook? | |
Seven. | zondag 14 augustus 2022 @ 10:06 |
Als het goed is wel | |
Blues | zondag 14 augustus 2022 @ 11:42 |
Wat een leuk recept, ik heb alleen geen stoompan dus truc met braadpan ook eens proberen Ziet er goed uit! Ik zit ook aan een stoommandje te denken. | |
Seven. | zondag 14 augustus 2022 @ 12:39 |
Yes, zat ik ook al naar te neuzen. Maar aangezien wij een combi stoomoven hebben, kunnen we de inzet van een stoompan ook gebruiken in de oven (best of both worlds) Trouwens.. stoommandje kan ook in de oven, bedenk ik me terwijl ik dit typ . Aanzienlijk goedkoper ook. | |
Seven. | zondag 14 augustus 2022 @ 13:11 |
Oh, zorg dat je 'm afdekt. Roti kukus droogt snel uit en is dan ook niet meer te hakken . | |
Molo | zondag 14 augustus 2022 @ 15:05 |
Verkruimelen en bij elkaar frotten met (beetje kokosmelk en) botercrème of mascarpone. Balletjes van rollen. Laagje chocolade erover en knagen maar als toetje | |
SV-tje | woensdag 17 augustus 2022 @ 13:15 |
Voor een feest over anderhalve week heb ik voor bijna 50 mensen gebak nodig. Mijn man opperde het idee om kleine gebakjes te maken omdat het taart aansnijden niet ideaal is. Maar 50 vormpjes heb ik dan weer niet (tenzij cupcakes maar er komen veel ouderen dus dat past niet echt). Daarom zat ik zelf te denken aan een fraisiertaart, een slof (maar met aardbeien?). Iemand goede ideeen voor erbij? Of hoe wel 50 gebakjes te maken zijn? | |
maily | woensdag 17 augustus 2022 @ 13:17 |
Vierkante of rechthoekige taart bakken? Of cake en dan laagjes met creme en fruit(moes) ertussen. | |
AnneX | woensdag 17 augustus 2022 @ 14:15 |
Dat heb ik wel eens gedaan. Nou ja gebakjes: in het bakblik met cakebeslag een rechthoekige cake gebakken. Omgedraaid en de toen bovenkant bekleed met marsepein in diverse kleuren. Evt. kun je twee dunnere lagen bakken of als de eerste hoog wordt en dan doorsnijden. En ertussen aardbeienjam bijv. Foto wil nu niet lukken. | |
SV-tje | woensdag 17 augustus 2022 @ 14:52 |
Zoiets heb ik al eerder gedaan, ik bak regelmatig op bestelling dus wil nu juist niet zoiets bakken. Had ik er nog niet bijgezegd natuurlijk. | |
mascara-klodder | woensdag 17 augustus 2022 @ 16:11 |
Ik doe binnenkort ook weer mee | |
AnneX | woensdag 17 augustus 2022 @ 17:24 |
Ow. | |
Seven. | woensdag 17 augustus 2022 @ 19:13 |
Ligt er ook aan wat voor taart. Alles met room/zachte structuur snij je aan gort, maar je kunt natuurlijk wel cake-achtige taarten bakken die makkelijk snijden (en evt later individueel versieren. Om wat voor een gelegenheid gaat het? | |
Seven. | woensdag 17 augustus 2022 @ 19:21 |
Ik wil dus zo spekkoek maken maar ik heb geen pandan. Dus ff naar de toko zaterdag. Iemand een tip over de beste pandan? Edit: pandan extract dus. [ Bericht 7% gewijzigd door Seven. op 17-08-2022 19:31:42 ] | |
Goitske | woensdag 17 augustus 2022 @ 19:46 |
Je kunt ook spekkoek zonder pandan maken. Ik gok dat Wijngaards pandan wel heeft. Die hebben tot nu toe alles wat ik zoek | |
Tally | woensdag 17 augustus 2022 @ 19:49 |
O dat vind ik echt zo’n kutwerk Dat ik na 2 keer heb besloten dat nooit meer te doen en wel koopt bij de toko. | |
Goitske | woensdag 17 augustus 2022 @ 21:40 |
Je kunt ook spekkoek zonder pandan maken. Ik gok dat Wijngaards pandan wel heeft. Die hebben tot nu toe alles wat ik zoek Mijn Indonesische collega zegt het zelfde 🤣 die roept ik begin er niet aan haal wel bij de toko | |
mascara-klodder | woensdag 17 augustus 2022 @ 22:09 |
Ik al na 1x Niks mis met de spekkoek van de toko | |
SV-tje | donderdag 18 augustus 2022 @ 00:23 |
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉 | |
SV-tje | donderdag 18 augustus 2022 @ 00:25 |
Ik heb met kerst spekkoek gemaakt, vind zonder pandan zelfs lekkerder dan met. Vind de hoeveelheid werk eigenlijk wel meevallen, alleen op tijd uit de oven halen voor de volgende laag. Maar met kerst stonden we natuurlijk toch de hele dag in de keuken dus dan is af en toe de oven open doen niet echt extra werk. [ Bericht 0% gewijzigd door SV-tje op 18-08-2022 10:03:28 ] | |
Tally | donderdag 18 augustus 2022 @ 13:07 |
Hebben ze bij ons ook nog verschillende smaken. Banaan en mango en … | |
Seven. | zaterdag 20 augustus 2022 @ 23:24 |
Precies dit. Ik stond al in de keuken wegens een barbecue. Dus vlees snijden en bakken van spekkoek fietste er zo tussendoor. | |
arvensis | zondag 21 augustus 2022 @ 08:05 |
Moet het persé taart zijn? Kan je niet een soort ‘sweet table’ maken met allemaal verschillende dingen? Of van die kleine gebakjes in een dessertbeker? Hier ook een keer spekkoek gemaakt, maar vond het de moeite niet waard. Die van de Toko is idd ook prima. | |
Seven. | zondag 21 augustus 2022 @ 08:21 |
Mijn ervaring met het maken van spekkoek: Ik heb overwegend de hoge grillstand gebruikt, ging vaak wel heel hard. Buitenste randjes waren veel aangebrand dus die heb ik uiteindelijk afgesneden. Bakken zelf heeft 2 uurtjes geduurd want ik had een bakblik van 24cm in plaats van 20cm. Dus die ga ik binnenkort aanschaffen. Ik heb 1 laag aan laten fikken dus die moest ik er weer uitschrapen. De pandan laag eronder liet veel makkelijker los . Al met al vond ik het heel leuk om te doen . Straks proeven | |
AnneX | zondag 21 augustus 2022 @ 08:52 |
En zou je nog eens spekkoek maken @Seven ? Of is het ‘gewoon’ om ook eens gedaan te hebben? Het ziet er goed uit alvast. De buurvrouw moest in haar voortuin en oogst courgettes bij de vleet en deelt dus uit. @Yinny had een beproefd recept aanbevolen: https://smittenkitchen.com/2019/08/ultimate-zucchini-bread/ I.p.v. een vork kon ik mooi de danish deeg klutser gebruiken. ( ben even de de naam kwijt 😢) Niks uitknijpen van vochtige courgette, en alle > 425 gram gebruikt. Alle bloem, zout, nootmuskaat, kaneel etc. in 1 x bij elkaar. Met zonnebloemolie. 3 medium eier. Vreemd dat én baksoda én bakpoeder wordt gebruikt. Oh ja, suiker op de toplaag heb ik rietsuikerklontjes gemalen. Resultaat: een moist cake met heel fijne korrel en ietwat speculaaskruid smaak. Courgette smaakt ook nauwelijks ergens naar. Toch? En nog best machtig ook, na 2 dikke plakken. Sch.zus is erg van biologische groenten, die zal ik vanmiddag dan niet vertellen over de hoeveelheid suiker. *aanbevolen Foto, volgt misschien | |
Molo | zondag 21 augustus 2022 @ 08:56 |
Deense deegklopper, favoriete keukengereedschap hier | |
Seven. | zondag 21 augustus 2022 @ 08:59 |
Courgette bazengroente vind ik dat, helaas is m'n man geen fan dus we eten het bijna nooit. Als je nog over hebt: De simpelste en lekkerste courgettesoep ever - groentebouillon, courgette in blokjes koken (ik doe niet blenderen maar stampen want dat geeft een andere structuur), serveren met krokant gebakken spekblokjes, fijn gesneden rauwe bosui en een lepel creme fraiche in het bord (niet door roeren maar een beetje creme fraiche oplepelen Odat je verschillende texturen, smaken en temperaturen in je mond hebt ). Ik ga de spekkoek zo proeven dus dan laat ik het weten. Als het goed smaakt, dan zal ik het zeker nog eens doen in een kleiner bakblik en op lage grillstand. | |
Seven. | zondag 21 augustus 2022 @ 09:00 |
Wat is het precies? | |
Molo | zondag 21 augustus 2022 @ 09:04 |
Beslag en deeg door elkaar kloppen/roeren zonder gore en klevende tengels of vork ofzo te krijgen Werkt snel en makkelijk, je kunt goed kracht zetten bij steviger deeg en het laat goed los als je klaar bent. Altijd een ergernis bij mij als ik iets met plakspul zoals brooddeeg ofzo doe. Dat ding is ook gewoon weer snel schoon zonder gedoe. Dus, hulde aan de deegklopper | |
AnneX | zondag 21 augustus 2022 @ 09:04 |
Een garde. 🙃 Goochel voor het plaatje: Danish whisker. Oh kijk, @Molo is sneller. | |
Seven. | zondag 21 augustus 2022 @ 09:09 |
In mijn keuken ontbreekt nog een spatel voor bloem door het beslag lepelen. Is een Deense garde daar dan ook geschikt voor? Ik heb mezelf beloofd dat ik volgende week wat mooie bakspullen aan mag schaffen . | |
AnneX | zondag 21 augustus 2022 @ 09:26 |
Ja! Perfect! | |
mascara-klodder | zondag 21 augustus 2022 @ 09:37 |
Ik ga zo de nieuwe oven testen Als eerste een kruidcake met honing en walnoten. Voor vanavond Melanzane alla Parmigiana | |
Seven. | zondag 21 augustus 2022 @ 09:58 |
Ik heb nog 10 eiwitten in de koelkast, straks weer pavlova. | |
Seven. | zondag 21 augustus 2022 @ 10:01 |
Deense garde gaat op mijn verlanglijstje. Ik overweeg ook serieus een keukenmachine . Maar die zou dan de Deense garde vervangen. | |
AnneX | zondag 21 augustus 2022 @ 11:12 |
Nou…soms/vaak hoef je een beslag of deeg alleen maar om te scheppen zoals het courgette recept hierboven. Daarvoor ga ik geen machine vuilmaken, die ik niet eens heb . | |
Seven. | zondag 21 augustus 2022 @ 11:14 |
Hahaha, keukenmachine en Deense garde dus . | |
mascara-klodder | zondag 21 augustus 2022 @ 15:18 |
Mij eerste baksel was prima gelukt | |
AnneX | zondag 21 augustus 2022 @ 15:55 |
Goed zo. Altijd wel even wennen aan een andere oven. Ga je uitdelen? aan de buren…of plakken invriezen? | |
mascara-klodder | zondag 21 augustus 2022 @ 16:36 |
Valt wel mee, mijn ouders hebben een ouder model hiervan alleen 10 liter kleiner. De bedieningsknoppen zijn eigenlijk exact hetzelfde gebleven. Ben er in elk geval ontzettend blij mee De directe buren hebben de helft gekregen, de ouwe knorpot die boven me woont een kwart en ik ook een kwart dus | |
Seven. | zaterdag 27 augustus 2022 @ 13:32 |
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen. Edit: iets van een mousse of zo. | |
AnneX | zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:03 |
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse “ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia. Sporcamuss means dirty your mouth. ” Mijn resultaat staat in de koelkast nu. De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee. Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen. Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen. Pfff. Goede afloop verder. | |
AnneX | zaterdag 27 augustus 2022 @ 16:04 |
En @Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd. Heb je nog een keukenkastje over? | |
Seven. | zaterdag 27 augustus 2022 @ 21:18 |
Whoa, avontuurlijk koken met AnneX (gelukkig geen schade/gewonden). Ik had nog nooit van sporcamusse gehoord, ziet er wel lekker uit | |
Seven. | zaterdag 27 augustus 2022 @ 21:20 |
Alles past op 1 plank, maar als iemand interesse heeft in de vleesmolen, citruspers en de sapcentriguge van de Kenwood Prospero, dan hoor ik het graag. De ballongarde werkt echt ziek goed, nog nooit zulk stijf eiwit gehad . Er staat weer een grote bak chocolademousse in de koelkast . Benieuwd wat de kneedhaak en food processor morgen doen. | |
Seven. | zondag 28 augustus 2022 @ 23:32 |
Gaat dit topic eigenlijk alleen over zoetigheden want dan is het enige dat ik te melden heb dat de chocolademousse een beetje te dik was, volgende keer de slagroom iets minder stijf kloppen. Qua hartige zaken ben ik druk geweest vandaag! Een keer wat anders dan toastjes! Eerst heb ik volkorenbrood gebakken. Daarna kaas raspen met knoflook en gehakte peterselie (allemaal heel snel in de keukenmachine). Brood vervolgens insnijden en dan de kaas er tussen frotten en er gesmolten boter overheen gieten. 20 minuutjes in aluminiumfolie in de oven op 180 graden en zo op tafel zetten. Ik heb nu gesneden met de breedte van een sneetje brood. Volgende keer pak ik 'm breder. Verder heel goed gelukt,'n schoonouders waren onder de indruk. De machine kon het wel goed mengen maar kneden toch wel grotendeels zelf gedaan, zat ook op de grens van de maximale belasting. Die keukenmachine was wel een goeie aankoop. | |
Isabeau | zondag 28 augustus 2022 @ 23:44 |
Waren ze ook lekker? Ziet er wel smullen uit (en papier in de fik! heb ik nog nooit gehad, wat idioot joh) | |
AnneX | zondag 28 augustus 2022 @ 23:59 |
Lekker bezig @Seven. Hendig die . erachter. @Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de pot nu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood. En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm. Edit: volgend keer doe ik er ook schijfje aardbei tussen. Eigenlijk is het een mini mini tompoesje. 😉 In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog. Wèl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat. In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden. In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit. N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳 [ Bericht 2% gewijzigd door AnneX op 29-08-2022 00:05:57 ] | |
Isabeau | maandag 29 augustus 2022 @ 00:05 |
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed Schroeien van bakpapier ken ik wel | |
AnneX | maandag 29 augustus 2022 @ 00:06 |
Je bent snel. Zie Edit. | |
AnneX | maandag 29 augustus 2022 @ 15:00 |
Vanwege het fikkende bakpapier heb ik gebeld met Siemens servicecenter: Blijkbaar zijn er altijd wel vonken en was de stand té hoog van 900 w / 1 minuutje voor 2 mokken met een bodempje melk. Dus uit veiligheid ga ik dat maar aanpassen. (n.b. heb ik 16 jaar de stand van 1200 w / 1 minuutje gebruikt voor 2 mokken, ander model). Edit: het bakpapier was het gebruikte vel met wat suikerspetters van de bakbeurt ervoor. Vandaar dat vonken het papier infikten, denk ik. Voortaan na bakken een nieuw vel gebruiken. [ Bericht 14% gewijzigd door AnneX op 30-08-2022 08:35:10 ] | |
SV-tje | maandag 29 augustus 2022 @ 23:44 |
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden: - Appelfleurtjes - Frambozenbombes met biscuitbodem - Aardbeienslofjes - Tartelettes met citroencreme en meringue - Chocolade karamel tartelettes De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek. Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes | |
Yinny | dinsdag 30 augustus 2022 @ 07:57 |
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest? | |
SV-tje | dinsdag 30 augustus 2022 @ 08:22 |
Zaterdag hele dag en zondag ochtend, maar dat is incl de hartige hapjes. Wel een beetje normaal als ik een feestje geef. | |
AnneX | dinsdag 30 augustus 2022 @ 08:31 |
Ooooh, je deed patisserie cursus bij Robert en Rutger. Ja, dan wordt er wel naar jouw feestje uitgekeken. | |
Cathmar | donderdag 1 september 2022 @ 17:17 |
Na haar vakantie in spanje mist mijn dochter haar choc chip mint ijs en koekjes weer. Dus die koekjes willen we zelf gaan bakken. Choc chip koekjes dat lukt me wel, maar hoe krijg ik die mint er in? Ik zie online LorAnn smaakstof... een paar druppels daarvan en dat is de truc? Andere tips en inzichten, of recepten welkom. [ Bericht 1% gewijzigd door Cathmar op 01-09-2022 17:32:06 ] | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 14:51 |
Straks een choco-kersen tulband maken, ben benieuwd! https://kookmutsjes.com/r(...)ake-met-kersenvlaai/ | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 18:42 |
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond. | |
tombolafan | zaterdag 3 september 2022 @ 18:43 |
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken | |
tombolafan | zaterdag 3 september 2022 @ 18:44 |
Hahahaha je was net te laat Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot? | |
mascara-klodder | zaterdag 3 september 2022 @ 18:46 |
Combinatie kersen en chocolade is Zou er ook niet per se ganache overheen doen hoor. Voegt m.i. niet echt zoveel toe. | |
mascara-klodder | zaterdag 3 september 2022 @ 18:50 |
Welke is het geworden? | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 18:57 |
ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel. | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 18:57 |
Kenwood Prospero | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 18:58 |
Uit een blikje. Ik zag sowieso al geen verse kersen. | |
mascara-klodder | zaterdag 3 september 2022 @ 19:00 |
Nice! | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 20:12 |
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond) | |
Molo | zaterdag 3 september 2022 @ 20:16 |
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd? | |
Whiskers2009 | zaterdag 3 september 2022 @ 20:34 |
Krokant? Ganache? | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 20:38 |
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola. Beetje jammer is het wel maar ik denk dat ik er wel mee kan leven | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 20:40 |
Optioneel . Ik hou ervan, maar dan zal het wel geen ganache mogen heten. | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 20:43 |
Of zou het sowieso niet meer hard worden? | |
Whiskers2009 | zaterdag 3 september 2022 @ 20:46 |
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant. | |
miss_sly | zaterdag 3 september 2022 @ 20:49 |
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden. | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 20:54 |
Volgende keer dus gewoon alleen chocola Recept gecheckt: ik had de pan van het vuur moeten halen toen de slagroom nét aan de kook was, ik heb de chocola op het vuur toegevoegd. | |
Molo | zaterdag 3 september 2022 @ 21:02 |
Geschift denk ik idd Ziet er wat flobberig uit, maar smaak kan nog steeds meer dan prima zijn, krokant gaat het idd niet worden Al zou je eenmaal afgekoeld (in koelkast is beste dan) hier nog een laagje hele pure chocolade overheen kunnen gieten. Die wordt dan wel krokant, en eronder dan flobby ganache-soort-van en zware cake | |
Seven. | zaterdag 3 september 2022 @ 21:03 |
Whoa, nóg machtiger | |
Molo | zaterdag 3 september 2022 @ 21:24 |
Tuurlijk, áls je het doet.... volledig acen die handel | |
SV-tje | zaterdag 3 september 2022 @ 22:34 |
Ganache gewoon in de magnetron maken. Slagroom en chocolade in een kom op een medium stand een paar minuten. | |
tombolafan | zaterdag 3 september 2022 @ 22:34 |
Ik doelde op de foto die je eerst plaatste | |
Seven. | zondag 4 september 2022 @ 07:59 |
Buiten de mislukte ganache: die tulband is echt superlekker geworden . De ganache voegt ook echt wat toe qua smaak. | |
Blues | zondag 4 september 2022 @ 12:49 |
Ik had wat bananen over die echt op moesten, dus een banoffie pie gemaakt. Voor het eerst met dulche de leche 'gewerkt' en ook voor het eerst merengue gemaakt. Het ging niet helemaal van een leien dakje Een fotoreportage ( zegt wel genoeg denk ik) Recept is van Mil (nee niet voor @golfer 's vaderdag ) maar gewoon leuk recept. Al snapte ik de azijn niet helemaal?? Misschien is de merengue daarom ineens vloeibaar geworden? https://miljuschka.nl/banoffee-pie-voor-vaderdag/ Gisteravond het blikje al 3 uur in tegen de kook aan water gedaan. Goed gelukt! Bastognekoekjes bodem half uur in de koeling gehad. Dulche de leche iets verwarmd om over de bodem te kunnen strijken, bananen in stukjes. Tijdens het kloppen van de merengue liet ik maar héééél even het kannetje los Klaar. Staat nu in de koelkast. Met het spuiten van de merengue werd ie ineens vloeibaarder Snel brander er op en snel in de koeling!! Daar staat ie nu. Laterzzz zal ik een foto posten van een stuk taart op een bordje | |
AnneX | zondag 4 september 2022 @ 13:46 |
ziet er prima uit, toch👍🏼 Dat drupje azijn heeft te maken met het opstijven van de meringue, dacht ik. Zelf durf ik nog steeds geen blikje in kokend water te laten staan, urenlang Edit:
| |
AnneX | zondag 4 september 2022 @ 13:53 |
Veel appels in de schaal en een rol bladerdeeg net over datum werd een appel plaattaart vanmorgen. Kaneelsuiker vermengd met gemalen amandelen vermengd met de appelschijfjes in een grote kom en uitgelegd over de deegplaat. Easy peasy. | |
Seven. | zondag 4 september 2022 @ 14:13 |
Ziet er goed uit! En de herkenning met dat soort ongelukjes . | |
Kaatje1 | zondag 4 september 2022 @ 14:24 |
Zie nu op de computer (dus groot) wat er gebeurde. Zat er toen ook al suiker in? #beentheredonethat | |
Blues | zondag 4 september 2022 @ 14:35 |
Yep. Plakkerigheid galore | |
Blues | zondag 4 september 2022 @ 14:38 |
Ah ok tx. Nou ja, ik had de suiker er kennelijk in gedeeltes bij moeten doen, de maïzena eerst met de azijn moeten mengen. Allebei niet gedaan | |
Kaatje1 | zondag 4 september 2022 @ 14:40 |
Maar niet tot aan het plafond en een muur van 3 meter | |
Blues | zondag 4 september 2022 @ 14:51 |
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten. Lékker | |
golfer | zondag 4 september 2022 @ 15:09 |
En heel zoet. | |
mascara-klodder | zondag 4 september 2022 @ 15:18 |
En hier staat alles klaar voor https://kookmutsjes.com/recept/appelcake-met-gele-room/ Dus aan de slag! Geen rozijnen erbij want die heb ik niet in huis. Geraspte kokos heb ik wel maar vind ik niet iets toevoegen eigenlijk dus laat ik ook weg. | |
mascara-klodder | zondag 4 september 2022 @ 16:21 |
Staan nu in de oven. Gaan er zo 2 met mijn zwager mee en 1 met mijn vader want die zijn nu bezig mijn eettafel te halen. Heb nog genoeg beslag, room en appel over en dat stort ik zo in een cakeblik voor mezelf vanavond bij de thee Walnoten trouwens weggelaten want niet iedereen vindt die lekker. En het leukste: het ging supermakkelijk om het beslag te maken in de foodprocessor. Dat had ik nl nog niet getest. | |
arvensis | zondag 4 september 2022 @ 17:30 |
Lekker! Ik maak ooo vaak de taarten uit hun Kookboek. | |
mascara-klodder | zondag 4 september 2022 @ 18:26 |
Foto is bleekjes in het echt heeft de cake meer kleur. Ruikt ook echt heerlijk! Snel maar even gaan avondeten nu dan kan ik straks aan de thee en cake | |
miss_sly | zondag 4 september 2022 @ 18:32 |
Ziet er zalig uit! | |
Seven. | zondag 4 september 2022 @ 19:51 |
Damn, dat ziet er allemaal weer fantastisch uit! | |
Molo | zondag 4 september 2022 @ 20:15 |
Ik had die chocoladetulband ook gebakken, maar dan met zwarte bessenjam en restje gedroogde kersen erin. Kwam er netjes tot de helft uit Rest eruit gepeurd, bij elkaar gemetseld en vastgezet met ganache Zag er níet uit Was wel qua smaak geslaagd volgens bezoek, zelf nog niet geproefd | |
Seven. | zondag 4 september 2022 @ 21:14 |
Je ganache niet laten schiften, hoop ik? | |
Molo | zondag 4 september 2022 @ 21:17 |
Phehehe, die was goed gelukt ja. Heb een tijd geleden veel batches moeten maken en kan dat inmiddels blind Bakken daarentegen blijft niet mijn sterkste kwaliteit | |
arvensis | woensdag 7 september 2022 @ 10:45 |
Ik ga een verjaardagstaart bakken voor m’n broertje, maar heb nu al spijt. De eerste biscuit is aan het afkoelen, de tweede zit in de oven. Straks de botercreme maken. Ik kan hem pas vanavond afmaken omdat straks @Viv langskomt. Nog even kijken wat ik met de vulling doe. Hij houdt niet van veel aardbei en veel chocola in een taart. Daar gaan m’n twee opties. | |
Hupje | woensdag 7 september 2022 @ 11:09 |
Waarom? Ik heb al tijden niet gebakken. Voel me toch wat tegengehouden door de kosten van boodschappen en energie. Maar binnenkort ben ik jarig en dat is natuurlijk wel een goed excuus. | |
arvensis | woensdag 7 september 2022 @ 11:28 |
Omdat ik tijd te kort kom. Moet ook nog naar het ziekenhuis vandaag. Ik vind bakken heel leuk, maar wil het op m’n gemak doen. | |
arvensis | donderdag 8 september 2022 @ 17:16 |
Tadaa Niet geheel tevreden maar ook zeker niet ontevreden. | |
AnneX | donderdag 8 september 2022 @ 20:08 |
Komop…het ziet er prachtig uit! En het zal best smaken . Of ben jij eigenlijk ook een semi prof met allerlei workshops… | |
Seven. | donderdag 8 september 2022 @ 20:08 |
queen | |
arvensis | donderdag 8 september 2022 @ 20:24 |
Haha, zeker niet. Ik heb hem last minute helemaal aangepast omdat ik er niet tevreden mee was. Het afsmeren en de fondant kon beter worden afgewerkt. M’n botercreme was gesmolten dus de toefjes lukten niet etc etc. En de taart was iets te droog helaas. Volgende keer toch maar besprenkelen. | |
Seven. | zondag 11 september 2022 @ 13:18 |
Vandaag weer cakerol gemaakt. Beduidend minder succesvol. Allereerst heb ik onbedoeld boter gemaakt van de eerste lading slagroom . M'n keukenmachine was iets te enthousiast . Dus daar dan maar knoflookpuree en zout bij gedaan voor bij een stokbroodje. En gelijk uitgerekend dat het goedkoper is om zelf boter te kopen. Van 250ml voor 1,59 euro maak je 70 gram boter. M'n cake was te sponzig geworden en dan wil het niet meer lekker dichtrollen. Vermoedelijk zit er zelfrijzend bakmeel bij in m'n bloem (van de week alles in voorraadpotten gedaan ). De slagroom en aardbeidensaus was te dun dus dat is er grotendeels uitgerold. Maar OK, het staat wel in de koelkast, wie weet stijft het nog fatsoenlijk op. | |
mascara-klodder | zondag 11 september 2022 @ 13:25 |
Vergeten foto's te maken maar had gisteren trek in iets bij de thee en geen koekjes in huis. Toen heb ik havermoutkoekjes gemaakt met honing en walnoten | |
maily | zondag 11 september 2022 @ 13:25 |
Lekker zo'n plak op een bordje, yoghurt eroverheen | |
Seven. | zondag 11 september 2022 @ 13:30 |
Heb je het recept? Ik heb havermout, maar geen flauw benul wat daarmee te doen. | |
mascara-klodder | zondag 11 september 2022 @ 14:31 |
Deze, alleen zonder appel want had geen zin om een appel te schillen en in stukjes te snijden En dus walnoten fijngehakt er doorheen. Wel het dubbele aan honing gebruikt ongeveer. Havermout kun je ook goed gebruiken voor appeltaartdeeg. https://www.laurasbakery.nl/appel-havermoutkoekjes/ Ben benieuwd of je cakerol nog een beetje goed uit de koelkast komt zo. Smaken zal die vast wel | |
Bleie | zondag 11 september 2022 @ 18:34 |
Vergeten foto’s te maken, maar voor mijn jarige dochter bakte ik dit weekend een kwarktaart van Ottolenghi en een appel-kruimeltaart, deeg uit de bakbijbel, vulling van mezelf. Beide heerlijk, maar de appeltaart viel helaas helemaal uit elkaar bij het aansnijden. | |
stavromulabeta | zondag 11 september 2022 @ 18:46 |
Ik ben niet zo bedreven in mooi. Maar wel in lekker. Miemelen-meringuetaart | |
Seven. | zondag 11 september 2022 @ 20:12 |
Deze was toch nog aardig gelukt! | |
Hupje | zondag 11 september 2022 @ 20:48 |
Lekker, met of zonder foto's en met of zonder perfect uiterlijk. Ik heb vandaag ook weer eens gebakken: Ik maakte appel kruimel cake en speculaascake met roomkaas glazuur. | |
Seven. | zondag 11 september 2022 @ 21:28 |
Zien er allebei uit om op te vreten | |
miss_sly | vrijdag 16 september 2022 @ 18:59 |
Ik had al een tijdje het tabje met dit recept openstaan en vandaag maakte ik hem eindelijk! Eerst nog eten, dan als toetje proeven | |
Seven. | vrijdag 16 september 2022 @ 19:04 |
Salted caramel cake! |