Bienelientjee | woensdag 16 december 2015 @ 14:43 |
Kerstdiner 2015! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic![]() Dit topic is bedoeld als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress. Om alvast op te warmen: Random succes*recepten van de vorige edities: *door meer dan één CUL-er gemaakt - Zoete bolletjes van sap of likeur ![]() - Fantastische hele eend! ![]() - Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw' ![]() - Individuele Pommes Anna (boterige geroosterde aardappelplakjes) ![]() - Beef Wellington, met véél uitleg en foto's ![]() - Spiced & sugared cranberries: ![]() - Kruidige bloemkool ![]() - De soep der soepen! ![]() - Bietjes-terrine ![]() Enkele foto's van CUL-feestdagengerechten uit 2014: Aankleding van de feesttafel kan hier uiteraard ook besproken worden, hier is de mijne van afgelopen jaar: ![]() Meer inspiratie: Heston Blumenthals Perfect Christmas! ![]() http://www.dailymotion.com/video/xndwm1_heston-blumenthal-s-perfect-christmas_lifestyle En de vorige edities: Kersttopic 2014: http://forum.fok.nl/topic/2145048 Kersttopic 2013: http://forum.fok.nl/topic/2022736 Game on! ![]() | |
Piet__Piraat | woensdag 16 december 2015 @ 19:42 |
Goed topic! Nu lees ik iets over die soep der soepen, en ook in vorige topics kom ik die tegen. Maar eigenlijk wil ik er wel iets van vlees of vis in. Zou dat goed met gamba's kunnen? | |
IsabellaMariaAnna | woensdag 16 december 2015 @ 20:36 |
Waaah! Kerstdiner! Wij hebben een dag schoonouders (bij ons thuis, dus ovens en pitten genoeg ![]() Dus ik moet vooral een menu voor de eerste kerstdag. Randvoorwaarden: 1x notenallergie, 1x zwanger, en 2 van de 6 houden niet van vis. Plan tot nu toe: 1e gang De bietjesterrine (met roomkaas ipv geitenkaas) en een klein glaasje truffelaardappelsoep (mooi paars) 2e gang ben ik nog niet uit.. ik zou normaal iets van vis kiezen, maar daar zijn ze dus niet van. Denk dan iets van kip? 3e gang Varkensschouder uit de oven met peer-cranberrychutney, geroosterde aardappelen en een bijgerecht. Nagerecht koffiepannacotta (of zo'n scheve als ik hier tegenkwam?), meringue (van gepasteuriseerde eiwitten) en misschien het karamelschuimsnoep dat ik hier in foodgawker tegenkwam. bonbonlepel bij de koffie? | |
Bleie | woensdag 16 december 2015 @ 22:34 |
Ja hoor. Wij hebben overwogen om hem als volledige fondue te serveren met kerst, maar gaan toch voor iets traditionelers. | |
Noordsestern | woensdag 16 december 2015 @ 22:55 |
Heb ik intussen geprobeerd. Was nie wat. De kervelboter en de knoflook smaakten vrij overheersend. Prima op een stokbroodje bij de BBQ, maar niks voor een kerstdiner. Heb 2 recepten uit het Lidl krantje geprobeerd en die waren wel wat. ![]() Garnalensoep met limoenroom. Is echt maar heel weinig, een amuse, meer niet, maar wel ontzettend lekker! En pasta met wortel en parmaham (waarbij ik de parmaham vervangen heb door de iets diervriendelijker Brabantse ham, ook bij de lidl te halen). Pasta met kerst ligt niet voor de hand. Maar dit smaakt als een zonnetje, dus ik dacht, fuck it, ik maak pasta! ![]() | |
Piet__Piraat | donderdag 17 december 2015 @ 08:01 |
Thanks. Fondue klinkt meteen zo heftig. Ik wil 'm als soep serveren maar wil ook voorkomen dat het zo'n blok op de maag is! | |
Bleie | donderdag 17 december 2015 @ 09:14 |
Op zich is fondue in bouillon (wat dit eigenlijk is) een stuk minder heftig dan in olie, volgens mij (heb al in geen 30 meer in olie gefonduud hoor), maar dan wordt het wel echt een hoofdgerecht ja. Maar wat gamba's of zo erin en dan als voor- of tussengerecht kan denk ik echt prima. | |
Bleie | donderdag 17 december 2015 @ 09:18 |
Hier is de allereerste ronde trouwens al geweest: de kerstdiners op school en kdv. Voor mijn dochter (groep 3/4): een klassieker ![]() En voor mijn zoon (kdv): pizza (die iets korter in de oven had gemoeten...) ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 17 december 2015 @ 09:47 |
Het vorige deel is helaas niet gekoppeld, kan een mod dat doen? ![]() ![]() Ziet er lekker uit Bleie! | |
minilot | donderdag 17 december 2015 @ 18:04 |
Gekoppeld! | |
derLudolf | donderdag 17 december 2015 @ 18:07 |
Morgen avond een kerstdiner, ik ga konijn maken. Lekker aanbakken, uien erbij, bier erbij, veel kruidnagel en laurier. Misschien ook wat mosterd? | |
MissLuna | donderdag 17 december 2015 @ 20:21 |
Leuk topic! Wij zijn er bijna uit op het dessert na, dus ik lees even mee. Één van de gasten lust geen fruit ( ![]() ![]() | |
roos85 | donderdag 17 december 2015 @ 20:46 |
Geen fruit lusten ![]() ![]() Is dit een idee? http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/pistache-semifreddo.html wel met slagroom, maar dat kan je vast vervangen door sojaslagroom oid | |
Piet__Piraat | vrijdag 18 december 2015 @ 00:33 |
Het wordt geen fondue, maar met een kleine amuse erbij het voorgerecht. We moeten dus ook niet stampvol zitten. En voordeel is dat dit prima de dag van tevoren of die ochtend te maken is, waardoor je ter plekke boel enkel hoeft op te warmen. Lekker rustig dus ![]() Overigens, ik zie die gevulde eitjes van je en krijg nu echt berehonger. Geen goed nachttopic, dit ![]() | |
Rexanthony | vrijdag 18 december 2015 @ 01:39 |
Minilot (of iemand anders die het weet), Ik wil graag die koffie-kaviaar maken. Alleen is er geen gelatinepoeder te vinden in mijn omgeving. Daarom ben in van plan om blaadjes te gaan gebruiken, maar hoeveel? Dat omrekenen (US/Imperial oz etc.) gaat altijd lastig. Laat ik beginnen met de koffie: 3 fluid oz = ongeveer 80-90ml? De gelatine: 1 teaspoon = ongeveer 3 gram gelatine? Dus 12 gram in totaal. Gedeeld door 1,5g (1 blaadje) = 8 blaadjes gelatine? ![]() 8 blaadjes op ongeveer 1dl lijkt mij nogal veel... | |
NoralyZ | vrijdag 18 december 2015 @ 13:28 |
ik geloof dat 1 teaspoon powdered gelatin gelijk staat aan 1 blaadje gelatine. dus dan heb je d'r 4 nodig - lijkt ook iets waarschijnlijker. was ook van plan het recept eens te proberen, zal m'n bevindingen wel laten weten! 3 fluid oz is inderdaad ongeveer 85 ml ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 december 2015 @ 11:44 |
Mijn kroketten in de maak:![]() Volgens mij wordt het goeeeeehooooeeeedddd. De salpicon was in ieder geval al om je vingers bij af te likken. ![]() ![]() ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 19 december 2015 @ 11:47 |
wat voor kroks zijn het en heb je een receptje? Ziet er lekker uit! ! | |
RobinOok | zaterdag 19 december 2015 @ 12:02 |
De basis is : roodgekookt rundvlees uit Sichuan. Gemaakt van 1,2 kilo sucadelapjes 10 uur in de slowcooker. Het recept is enigzins zo: 150g boter 150g bloem 12 g blaadjes gelatine 450g gaar roodgekookt vlees in stukjes/plukjes 500g overgehouden bouillon van het roodgekookte vlees 2 lenteuitjes in stukjes Boter bruin laten worden in pan met dikke bodem... Bloem er in 1 keer bij Met een spatel (geen garde!) rustig blijven roeren terwijl de bloem bakt en de rauwe smaak verdwijnt. (ik doe voor de zekerheid altijd minstens 3 minuten, je wilt niet dat de kroket straks melig smaakt) Dan steeds een plens koude bouillon erbij (ik deed warm, maar lees net dat het koud moest zijn, kwam gelukkig wel goed), roeren, meer bouillon etc tot je een mooi, gladde saus hebt. Dan de uitgeknepen, geweekte gelatine erdoor roeren. Vlees en lente-ui erdoor en dan in een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal scheppen. Laagje plastic folie erover tegen het verkleuren en goed af laten koelen. Dan minstens 3 uur in de ijstkast. Ik ga er straks blokjes van snijden, die tot ronde ballen draaien. Dan bebloemen, door een geklutst eitje halen en paneren met panko. Dan invriezen en met kerst frituren. Of straks een proefbal frituren en bedenken wat ik erbij kan serveren... | |
Myraela | zaterdag 19 december 2015 @ 12:07 |
Ziet er goed uit. ![]() | |
Gaoxing | zaterdag 19 december 2015 @ 12:35 |
Oe dat ziet er goed uit! Ik ben gestaag een rijsttafel bij elkaar aan het koken voor tweede kerstdag uit de oude kookboekjes van mijn schoonmoeder (die nu 83 is). Sommigen zijn zelfs nog van haar moeder geweest. Echt zo vreselijk leuk (en soms maar flink gokken ![]() | |
Molo | zaterdag 19 december 2015 @ 12:40 |
Wat voor gerechten ga je maken Goaxing? | |
Gaoxing | zaterdag 19 december 2015 @ 12:57 |
Vrij simpel: ajam besengek pruttelt nu; atjar ketimoen; rendang; een rundvlees gerecht wat in het boekje slechts 'smoor' genoemd wordt met veel ketjap manis; sambal telor; sajoer lodeh; en sambal boontjes. En dan natuurlijk kroepoek, emping, etc, etc..... Misschien nog een sambal. De laatste drie gerechten maak ik de dag zelf, en de rest nu en dat gaat de vriezer in, want ik heb nog 2 kerstdiners voor te bereiden. | |
Gaoxing | zaterdag 19 december 2015 @ 13:23 |
Nog een vraag: ik ga een toetje maken gebaseerd op tiramisu maar zonder ei (vanwege een allergie). Het worden dus in koffie/drank gedoopte speculaasjes en de creme wordt gemaakt van slagroom, mascarpone en suiker. Zou ik dat twee dagen van tevoren kunnen maken? Ik zat al te overwegen een paar blaadjes gelatine aan de creme toe te voegen. | |
Molo | zaterdag 19 december 2015 @ 13:36 |
Kan prima zonder de gelatine hoor. En klinkt goed die gerechten ![]() ![]() | |
Gaoxing | zaterdag 19 december 2015 @ 13:41 |
Tnx ![]() Denk je niet dat de slagroom gaat flauwvallen? | |
Molo | zaterdag 19 december 2015 @ 13:49 |
Ik doe altijd alleen met mascarpone (omdat lekker), zonder slagroom, de slagroom meng je er toch doorheen? Niet aparte laag? Eventueel net als ik als vetklep gewoon voor de extra dikke mascarpone gaan ipv mengsel met slagroom | |
Dragonberry | zaterdag 19 december 2015 @ 15:04 |
Slagroomtruffels staan in de vriezer. Morgen nog in chocolade dippen en dan ben ik alweer klaar. Alleen nog ergens konijn zien te vinden voor een leuke prijs.. Van de week nog maar langs de Lidl. | |
Molo | zaterdag 19 december 2015 @ 15:05 |
Slagerij van Van Der Valk heeft konijn voor goeie prijzen | |
Bienelientjee | zaterdag 19 december 2015 @ 15:16 |
Ik heb ook bijna alles in huis. Nog een laatste ronde volgende week voor de versere producten en kruiden! ![]() | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 19 december 2015 @ 15:36 |
Ik hoop dat ik hier in de buurt gekleurde bietjes kan vinden. Ik vroeg het gisteren op de markt bij de groenteman en die keek me aan alsof ik wartaal sprak.. 'gele bietjes mevrouw?' | |
Uccie | zaterdag 19 december 2015 @ 17:10 |
Die heb ik op de Haagse markt zien liggen, maar ik weet niet of jij wat hebt aan deze tip. | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 19 december 2015 @ 17:12 |
Den Haag is denk ik een goede 2,5 uur rijden ![]() | |
Uccie | zaterdag 19 december 2015 @ 17:14 |
Nee, dat klinkt niet als een hele handige optie. Wat ga je ermee maken, want ik ben nu wel nieuwsgierig. | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 19 december 2015 @ 17:15 |
De bietjesterrine uit de OP is de bedoeling! Met daarbij een beetje truffelaardappelsoep. | |
Uccie | zaterdag 19 december 2015 @ 17:16 |
Klinkt goed, ik ben zo inspiratieloos. Ik denk dat ik pompoensoep met gember maak en dan met mijn moeder ga brainstormen wat we eromheen brouwen. | |
IsabellaMariaAnna | zaterdag 19 december 2015 @ 17:18 |
Iets met geitenkaas is lekker bij pompoensoep! | |
Uccie | zaterdag 19 december 2015 @ 17:18 |
Oh goeie tip! | |
Stokken_en_stenen | zaterdag 19 december 2015 @ 17:42 |
Ik ga bij mijn zus eten tweede kerstdag zo gaat ze me bellen over hoe en wat ![]() ![]() | |
Stokken_en_stenen | zaterdag 19 december 2015 @ 17:45 |
Pas op! geitenkaas behoeft een acquired taste ![]() | |
Zo-is-dat | zaterdag 19 december 2015 @ 17:50 |
Jeetje ik kan dit jaar echt geen keuzes maken! ![]() Amuse kerst avond+/- 20 personen (zou voorgerecht zijn maar mijn mama wil graag een pasteitje maken ter herinnering aan opa en oma die er dit jaar voor t eerst allebei niet meer bij zijn ![]() ![]() tweede kerstdag voorgerecht 6 personen 1 zwanger, 1 vega. Tweede kerstdag 4-6 personen diner maar niet te zwaar omdat al veel gegeten en geborreld, 1 vega. Dacht daarvoor aan gevogelte uit de oven met bijgerechten en een knolselderij gebraad a la Yvette van boven voor de vega. En dan nog twee ontbijtjes. Eggs benedict eigen gemaakte stol in ieder geval ![]() Zoveel keuzes nog te maken! ![]() | |
SV-tje | zaterdag 19 december 2015 @ 18:03 |
Miss Luna dan heb je hetzelfde probleem als ik. Bijkomend nadeel m'n vader die geen melk mag lust geen soja producten. Uitendelijk heb ik nu dit bedacht voor kerstavond Amuses: - Steaktartaar met drukpje rucola mayonaise - Coquille op schelp Voorgerecht: - Zelf gerookte zalm met gepocheerd ei Soep - Thom Ka Kai in whiskeyglas (qua grootte) Hoofgerecht - Cote de Bouef in kruidenolie - Aardappeltjes nog niet helemaal uit, maar ik denk dat ik ze in de oven bank Groente ben ik nog naar op zoek, iemand tips? Nagerechten: - Kaasplankje met zowel kaas van koe als schaap en geit - Citroen souffle in citroen met zelfgemaakt citroensorbet ijs Op 1e kerstdag zijn we met z'n tweeen dus wordt waarschijnlijk steengrillen maar dan met alternatieve stukjes vlees/vis en kruiden (heb ergens iets gelezen over aziatische smaken) Op 2e kerstdag zijn we eind van de ochtend tot de loop van de middag uit huis en daarna wordt er bij ons gegeten met 7 mensen dus ik denk aan tapas achtige hapjes, ivm vooraf voor te bereiden en 2 pubers die dan zelf kunnen kiezen wat ze willen. | |
Uccie | zaterdag 19 december 2015 @ 18:18 |
Dat komt wel goed, bij ons in de familie is er niet veel dat niet gegeten wordt. | |
Elvi | zaterdag 19 december 2015 @ 18:20 |
Ik ben nu alvast wat dingen aan het uittesten. Maar goed ook, want de tomaten-ricotta bladerdeegbakjes mislukken nu al ![]() | |
Bienelientjee | zaterdag 19 december 2015 @ 18:25 |
Ik heb net uitgeprobeerd hoe ik mijn glazen schuin in de koelkast kan plaatsen. (Voor mijn diagonale panna cotta) Cakevorm met wat vaatdoekjes op een bepaalde manier om ze te ondersteunen! ![]() | |
Roger_Epiales | zaterdag 19 december 2015 @ 18:44 |
Albert Heijn misschien. AH hier in de buurt heeft de laatste tijd vaak bakken 'bietenmix' liggen. Hele bieten in verschillende kleuren. Alleen wel goed opletten dat je een bak pakt met een beetje goede verdeling. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 december 2015 @ 19:51 |
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips? | |
Molo | zaterdag 19 december 2015 @ 21:15 |
Bak cheap ass rijst of macaroni droog in vorm gooien werkt hier ook goed voor ![]() | |
Molo | zaterdag 19 december 2015 @ 21:16 |
Pulled pork, op cedarhouten plank gebbqde wilde zalm, ribey aan een stuk met whisky marinade. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 19 december 2015 @ 21:17 |
Pulled pork ! Ja ! Goeie ! | |
Molo | zaterdag 19 december 2015 @ 21:25 |
Ja bedankt he, nu zin in ![]() | |
sibella2 | zaterdag 19 december 2015 @ 21:38 |
Ik maak voor kerst de amuses en zoek wat inspiratie.. kerstdiner voor 10 man waarvan 3 kinderen, denk niet dat er daar veel ruimte is om het gasstel te gebruiken. Wil er een stuk of 4 maken, dacht aan doperwten- of truffelaardappelsoep, rosbief op een lepeltje met truffelmayonaise.. maar verder?! Misschien een soort garnalencocktail, maar dan niet zo standaard?!. Heeft iemand hier wat inspiratie? ![]() | |
Molo | zaterdag 19 december 2015 @ 21:40 |
Ik vind de oersaaie toast met koudgerookte zalm, lepeltje crème fraiche en (IKEA nep-)kaviaar erop altijd heerlijk en er mooi uit zien. Maar zijn genoeg mensen die dat afgezaagd vinden. Hier vinden de kinderen het altijd heerlijk en de volwassenen ook ![]() | |
habitue | zaterdag 19 december 2015 @ 21:47 |
Goed bevleesde babyback ribs ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 19 december 2015 @ 21:58 |
Tweede kerstdag is bij ons met de schoonfamilie. Denk dit jaar iets Spaans en niet al te ingewikkeld te maken. Zelfgemaakte tortilla, aioli, olijfjes, manchego en droge worst bij het borrelen vooraf. Main wordt kip, chorizo en aardappels uit de oven (Nigella gerecht). Salade uiteraard, maar ik moet nog een vis- of schaaldieren gerecht bedenken voor de niet vleeseters. Geen gamba's want die krijgen we eerste kerstdag al bij mijn familie. Misschien iets met inktvis ofzo....dunno yet ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2015 21:59:45 ] | |
Rexanthony | zaterdag 19 december 2015 @ 23:53 |
Zoals al gezegd, ribs en pulled pork. Verder nog: - Buikspek! (kan ook in de oven - tip voor anderen ribs en pulled pork overigens ook ![]() - MOINK balls ![]() - Glaasje gazpacho - Zalmbonbons met artisjokmousse ![]() - Gerookte zalmmouse in komkommervorm ![]() | |
Stokken_en_stenen | zondag 20 december 2015 @ 09:58 |
Gister een hele discussie met mijn zus over hoeveel gram vlees per couvert je moet nemen. 80 gram voor mannen volgens WHO maar dat is echt veel en veel te weinig zeker voor een grote kerel. Wat houden jullie voor kerels als richtlijn? En voor petit vrouwen? Ik zelf heb zoiets van 200 gram vlees per kerel en 150 gram per dame. | |
Molo | zondag 20 december 2015 @ 10:01 |
Ongeveer 2,5 ons pp. Beter teveel dan te weinig. En wat over is bak ik ook op en eet ik de volgende dag lekker op ofzo ![]() | |
Stokken_en_stenen | zondag 20 december 2015 @ 10:07 |
Ja ik heb ook zoiets van beter wat overhouden dan dat je te weinig hebt. | |
habitue | zondag 20 december 2015 @ 10:13 |
Plus het is kerst. Als je na afloop van het diner geen "Fuck, ik zet echt propvol, even mijn riem wat gaatjes wijder maken." gevoel hebt, heb je geen kerstdiner gehad. | |
Myraela | zondag 20 december 2015 @ 10:14 |
Beetje afhankelijk van hoeveel gangen je doet natuurlijk. Ik heb volgens mij veel te veel. ![]() Ik heb 125 gram tartaar 100 gram eend 200 gram picanha En dan nog wild uit het kroketje, maar dat is niet zoveel en de rest van de kroketjes gaan gewoon de vriezer in. | |
pep88 | zondag 20 december 2015 @ 10:48 |
Iemand wel eens de appelsneeuw uit de op gemaakt? Ik zie in het recept appelsaus staan, is dat gewoon in de winkel te krijgen? Of moet je dat zelf maken? Alvast bedankt! | |
Molo | zondag 20 december 2015 @ 10:51 |
Nee man, het is juist lekker als je voldaan bent, maar níet zo'n uit elkaar klap gevoel hebt ![]() | |
vinnypassy | zondag 20 december 2015 @ 11:05 |
I hear you, maar ik kan dan nooit zo goed slapen. Dus ik probeer het dit jaar wat rustiger aan te doen. Maar dat gezegd hebbende, weet ik dat dat eigenlijk al kansloos is. ![]() | |
habitue | zondag 20 december 2015 @ 12:03 |
Uiteraard, maar dat lukt me met kerst nooit. | |
MrsDuck | zondag 20 december 2015 @ 12:54 |
Ik ben er ook uit.... mr.Duck heeft de kaneelcharlotte afgekeurd. Hij wil even geen kaneel. Iets te veel gebruikt de laatste tijd 😀😊 Voorgerecht Salade met eendenborst en gekarameliseerde peer en hazelnoot/hazelnotenolie ipv de walnoot uit het recept (allergiedingetje) http://www.24kitchen.nl/r(...)karamelliseerde-peer Hoofdgerecht Lamsrack van de bbq Gevulde bietjes uit de oven en krieltjes in een jasje (zie deze pagina voor de recepten http://www.libelle.nl/food/kerstrecepten-van-yvette-van-boven) Toe Ijstaart van http://www.clevers.nl niet zelfgemaakt, maar wel heel lekker | |
emmyemmy | zondag 20 december 2015 @ 13:27 |
Clevers ![]() | |
minilot | zondag 20 december 2015 @ 14:26 |
Is gewoon appelmoes. Zelf maken is natuurlijk het lekkerst, maar goeie uit een potje werkt ook prima ![]() Ik heb het nu een paar keer gemaakt en ik vind het errrrg lekker. ![]() | |
RobinOok | zondag 20 december 2015 @ 15:07 |
![]() Kerstbitterbal Test geslaagd. Ballen waren lekker. Ik twijfel opeens of ik ze wel met kerst wil serveren... ![]() | |
Steven184 | zondag 20 december 2015 @ 15:08 |
Te lekker voor kerst? ![]() | |
IsabellaMariaAnna | zondag 20 december 2015 @ 15:08 |
Ik heb de peren-cranberry-chutney uit de Delicious op staan:![]() | |
RobinOok | zondag 20 december 2015 @ 15:14 |
Haha, nee, maar gewoon toch een beetje lompof zo. ![]() | |
motorbloempje | zondag 20 december 2015 @ 15:25 |
Heb je daar het recept van? Dit klinkt wel lekker bij de eend die ik wil gaan maken! ![]() | |
Bienelientjee | zondag 20 december 2015 @ 15:37 |
Kwam net deze tegen ![]() ![]() http://impeckableeats.com/2015/12/stroopwafel-house-mug-toppers/ ![]() | |
Molo | zondag 20 december 2015 @ 15:41 |
Dat zou bij mij een 'nailed it' worden waarbij hij keihard in mijn drankje plonst ![]() | |
Bienelientjee | zondag 20 december 2015 @ 15:45 |
Zit zelfs een gat in het ontwerp zodat de chimney echt werkt ![]() ![]() | |
IsabellaMariaAnna | zondag 20 december 2015 @ 15:47 |
Jep! 2 doyenne du comice-peren, geschild en in blokken 150 gram verse cranberries 2el fijngehakte verse gember 1grote rode ui, fijngesnipperd 90 gram lichtbruine basterdsuiker 75 ml appelazijn 2 el mosterdzaadjes 10 pimentkorrels, fijn gevijzeld 1tl gemalen kruidnagel 1tl zout - Stop alles in een pan, breng aan de kook, vuur lager en dan 20 minuten koken. Regelmatig roeren. | |
Molo | zondag 20 december 2015 @ 15:47 |
Awesome! ![]() | |
motorbloempje | zondag 20 december 2015 @ 15:49 |
Dank dank dank! ![]() | |
MissLuna | zondag 20 december 2015 @ 15:50 |
Wat schattig!! ![]() | |
DeProf | zondag 20 december 2015 @ 15:56 |
Lijkt me lekker, waar ga je dat bij serveren? | |
IsabellaMariaAnna | zondag 20 december 2015 @ 16:34 |
Bij langzaam gegaard varkensvlees! | |
motorbloempje | zondag 20 december 2015 @ 16:37 |
Vooralsnog hier: Voor: tomaat/pompoen/paprikasoepje geserveerd met een soort van toast reepjes met zongedroogdetomatenpesto Hoofd: Hele eend uit de oven met roasted potatoes, groenten uit de oven (bloemkool, boontjes, wortel, etc.) en die peren/cranberrie chutney (kipfilet back-up voor de kinderen) Na: Bananen/chocolade/pecan trifle Niet al te uitgebreid, maar heb gewoon écht geen tijd. Op vrijdagavond gaan we waarschijnlijk gourmetten. Ga daar zelf wat dingen voor maken, niet teveel vlees, wat groenten. Vooral practisch, en wel gezellig, want familie komt over vanuit NL met twee kindjes. En op tweede kerstdag lekker iets van tortilla's eten en dan zelf beleggen enzo! ![]() Niet mijn perfecte kerst met bijpassende wijnen en 8 gangen (dat vind ik zelf echt geweldig), maar dat komt volgend jaar of het jaar erop wel weer! ![]() | |
Gaoxing | zondag 20 december 2015 @ 16:49 |
Voor degenen die de spiced cranberries maken: ik schreef eerder al dat ik wilde proberen om de siroop tot likeur te verwerken. Ik heb zojuist een proef-glaasje gemaakt en dat was een succes. Ik maar de siroop altijd wat zwaarder met een cup minder water, en hij staat al bijna een week te trekken. Ik heb siroop en bruine rum 1:2 gemengd en het was heel smakelijk. Voor de definitieve batch mogen er nog wat citroenschillen heel even meetrekken, ik denk dat dat het af maakt. | |
DeProf | zondag 20 december 2015 @ 20:19 |
Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën? | |
MrsDuck | zondag 20 december 2015 @ 21:08 |
Lekker brood of crackers, een stroop/chutney en een goed glaasje port. | |
roos85 | zondag 20 december 2015 @ 21:24 |
Walnoten | |
IsabellaMariaAnna | zondag 20 december 2015 @ 21:34 |
Dan zou ik een gekaramelliseerde uienchutney maken! http://www.thecakehunter.(...)fts-caramelised.html | |
RobinOok | zondag 20 december 2015 @ 21:39 |
Ik vind heel ordinair gewoon wat appelstroop lekker bij kaas. ![]() | |
pep88 | zondag 20 december 2015 @ 22:06 |
Oh haha, dat had ik niet door. Ik ga het eens uitproberen, thnx! | |
Cathmar | zondag 20 december 2015 @ 22:50 |
Hier ook tapas. Linkje naar nigella recept? Ben benieuwd. | |
PdeHoog | zondag 20 december 2015 @ 22:56 |
Bij oude kaas ![]() | |
FutureFairytale | zondag 20 december 2015 @ 23:04 |
uienchutney en vijgenbrood. | |
#ANONIEM | zondag 20 december 2015 @ 23:39 |
http://www.nigella.com/re(...)zo-and-potatoes-5160 Zelf doe ik er nog vaak wat hele tenen knoflook in. Maar je kan er nog van alles in doen wat je lekker vindt. | |
MutedFaith | zondag 20 december 2015 @ 23:50 |
De siroop heb je dan niet meer verder ingekookt ofzo? Want ik heb toevallig de cranberries gemaakt dit weekend en heb de siroop nog staan, okk om te kijken of ik er nog iets mee kan.. | |
Gaoxing | maandag 21 december 2015 @ 10:33 |
Nou, zoals ik schreef maak ik de siroop altijd al zwaarder. Ik maak 'm ook bijna een week eerder en laat hem dan een tijd trekken voor ik hem aan de kook breng en de eerste batch cranberries erin doe. Die eten mijn kinderen dan binnen anderhalve dag op ![]() ![]() | |
minilot | maandag 21 december 2015 @ 11:22 |
Eindelijk, ja nu pas ![]() Dit ijs wordt het: http://ladyandpups.com/20(...)poached-pear-gelato/ In de pan: peer, moscato-wijn, suiker, vanille, kaneel, honing, steranijs en kruidnagel: ![]() Na een poos inkoken gepureerd met slagroom en extra wijn, in de ijsmachine en daarna nog even in de vriezer en klaar (ijslepel was vanmorgen onvindbaar, daarom wat slordig opgeschept. Opmaak met kerst wordt natuurlijk sowieso wat chiquer. ![]() ![]() Koekjes (hazelnootflorentines met pure chocolade) naar dit recept: http://cali-zona.com/2014(...)-florentine-cookies/ Het ijs is enorrrrrrrrrm lekker! ![]() ![]() Iemand een goed recept of idee voor knapperige koekjes met hazelnoot en chocolade? ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 21-12-2015 12:57:14 ] | |
Stansfield | maandag 21 december 2015 @ 11:52 |
Ik heb een vraag over de opmaak van mijn dessert. Ik maak een carameltaart met een bolletje chocolade ijs en witte chocolade saus erbij. Nu moet ik die witte chocoladesaus au bain marie smelten met slagroom erbij. Dus wordt dat wel een vrij dunne saus. Maar om het mooi op te maken gebruik ik wel vaak deze fles: ![]() Zou dit hierin ook werken of is de saus daarvoor te dik? iemand hier een idee van? | |
kazy | maandag 21 december 2015 @ 13:06 |
Ohh die stroopwafelhuisjes zijn tof! Maar ik vrees ik ook voor een nailed it hier ![]() Heerlijke dingen zie ik allemaal voorbij komen. Wij zijn er ook eindelijk uit wat het gaat worden voor het kerstdiner. Het had wat voeten in de aarde met alle kieskeurige eters en een man die wil meedenken over het kerstmenu ![]() We beginnen met een minihamburger die mijn man gaat maken. Geen idee verder hoe of wat hij ermee gaat doen (het is zijn gerecht). Gisteren stond hij in ieder geval vloekend en tierend minihamburgerbroodjes te maken ![]() Daarna volgt een tomatensoepje. Hoofdgerecht wordt ossenhaas met een stroganoffsaus, gebakken gnocchi en als groenten doperwtjes met sjalotten gestoofd in bouillon. Niks bijzonders dus, maar wel lekker. Als toetje ga ik ook voor de pannacotta. Ik kwam een recept tegen voor een pannacotta met amaretto en een koffiesiroop. Even kijken of ik dat vandaag nog kan uittesten, want ik wil de amaretto vervangen door amarettosiroop i.v.m. 4 van de 6 eters die om diverse redenen geen alcohol nuttigen. Tweede kerstdag zijn we met zijn drieën en wordt het gewoon een dag in tokkiekloffie met foute films en toastjes met kaas vermoed ik ![]() | |
LuDann | maandag 21 december 2015 @ 16:29 |
Ik ga als voorgerecht hete knoflookgamba's met zelfgemaakte kruidenboter en stokbrood maken. Als hoofdgerecht eendenborstfilet met sjalottenjus. Daar maakt ik dan aardappel-knolselderij puree bij. Eigenlijk wil ik dan een groente gerecht met sojoboontjes erbij, maar ik kan daar niet echt een leuk recept voor vinden. Iemand tips? | |
LuDann | maandag 21 december 2015 @ 16:29 |
Klinkt lekker kazy. ![]() | |
sibella2 | maandag 21 december 2015 @ 19:35 |
Goed tip! Dit wordt 1 van de 4 gerechtjes! | |
sibella2 | maandag 21 december 2015 @ 19:37 |
[..] - Glaasje gazpacho - Zalmbonbons met artisjokmousse [ afbeelding ] - Gerookte zalmmouse in komkommervorm [ afbeelding ] [/quote] Gazpacho en zalmbonbons op het lijstje voor tweede kerstdag! Gewoon thuis met zn drieen snacken ![]() | |
Molo | maandag 21 december 2015 @ 19:40 |
![]() | |
V1z0R | maandag 21 december 2015 @ 19:42 |
Hoi! ![]() Klinkt en ziet er al weer super uit wat ik voorbij heb zien komen ![]() Wegens tijdgebrek en flink wat drukte van mijn kant de afgelopen weken gaat het deze kerst simpel en ouderwets worden. Aperitiefje Rundvleessoep Salade Minitussendoortje van paling Rollade met wintergroentes en aardappelpuree, beetje quinoasalade voor de fris erbij Baked Alaska Kaasplankje na Iedereen alvast weer veel kookplezier gewenst! ![]() | |
MissLuna | maandag 21 december 2015 @ 21:19 |
Ik lees dit nu pas, je had de verkeerde gequote. ![]() Wij hebben het opgelost door inderdaad alle room te vervangen met plantaardige room. Het wordt nu; Voorgerecht: Tonijntartaar gemarineerd in soja met wasabi-mayo, chilivlokken en wakame. Tussengerecht: Truffelcappucino in een koffiekopje. Hoofdgerecht: Hele kip uit de oven en een beenham met honing mosterdsaus. Daarbij aardappelgratin, zuurkool en geblancheerde spruitjes met uitgebakken spekjes. Verder nog een champignonsaus. (van alles wat, maar we willen echt zo'n lekker volle tafel met mooie gevulde schalen) ![]() Dessert; Crème Brûlée. Veel dingen kunnen we al mise-en-place'en, dus dat is wel lekker. Ik heb er zin in. ![]() | |
Lot_1 | maandag 21 december 2015 @ 22:40 |
Hm... ineens komen er toch nog een aantal mensen eten op kerstavond. Ik denk eraan om gemakkelijke gerechten op tafel te zetten, alles tegelijk, zodat het wat casual blijft. Op pinterest heet 'shared dining' ![]() ![]() | |
MissLuna | maandag 21 december 2015 @ 23:12 |
Ik heb een keer een soort Texmex avond gedaan, wraps, taco's etc zelf beleggen met allerlei garnituren en guacamole enzo. Was echt gezellig eten, soort tapasidee. Als je recepten wil? | |
Lot_1 | maandag 21 december 2015 @ 23:18 |
Hm.. dat is leuk en lekker maar ik associeer het totaal niet met kerst. Te zomers, ik heb liever wat kerstigers ![]() | |
MrsDuck | dinsdag 22 december 2015 @ 16:12 |
Kerstmarkthappen zoals braadworsten/curryworst, boerenkool met kerstmarktdranken als gluhwein, eierpunch en chocolademelk. Duitse kerstmuziek op en je thema staat. | |
AwayTL | dinsdag 22 december 2015 @ 17:19 |
![]() ![]() Iemand nog leuke groentengerechtjes? | |
MrsDuck | dinsdag 22 december 2015 @ 17:23 |
Heb je hier wat aan; http://www.leukerecepten.nl/gourmet-recepten | |
sibella2 | dinsdag 22 december 2015 @ 19:11 |
Omeletjes met erwtjes erin? 7 uur in de avond eten zou hier al garant staan voor drama ![]() | |
sibella2 | dinsdag 22 december 2015 @ 19:13 |
Voor een van mijn voorgerechten heb ik 12 amuselepels nodig. Vandaag een tripje naar de action gemaakt, maarhier in ieder geval niet op voorraad. Heeft iemand een adresje waar ik goedkope amuselepels kan scoren? Ik gebruik ze waarschijnlijk 1 keer per jaar dus geen zin om heel veel geld uit te geven. | |
Bienelientjee | dinsdag 22 december 2015 @ 19:19 |
Xenos? Blokker? Hema wellicht. | |
egeltje1985 | dinsdag 22 december 2015 @ 19:19 |
xenos? http://m.xenos.nl/m20Prod(...)iousSearchTerm=Amuse | |
uniekhoorn | dinsdag 22 december 2015 @ 19:38 |
Heb je er 1? (of een chinese soeplepel)? http://www.culy.nl/recepten/diy-eetbare-amuselepels-maken/ of past dat niet bij je gerecht, of een ander eetbaar iets, bananenblad, witlofschuitje? | |
Zo-is-dat | dinsdag 22 december 2015 @ 19:41 |
Ik heb zojuist een hele zalmzijde in een marinade van mandarijntjes rasp, bramen, zout, rietsuiker en sloe gin liefdevol ingepakt ![]() Dat word gravad lax op kerst avond, als hapje bij de borrel vooraf Er staat ook een kilo coquilles in de koelkast voor t voorgerecht voor eerste kerstdag, nu nog bedenken wat ik daarmee ga doen ![]() | |
miss_dynastie | dinsdag 22 december 2015 @ 20:04 |
De kinderen liggen dan al op bed of lopen hongerig hun slaap weg te schreeuwen, gok ik zo? ![]() | |
Bleie | dinsdag 22 december 2015 @ 21:14 |
Oef, niet fijn. Kan je ze om een uur of zes niet iets toestoppen? Of je familie uitleggen dat dat echt te laat is voor ze? | |
Bleie | dinsdag 22 december 2015 @ 21:14 |
Ik serveer ze met avocadomousse, is dat wat? | |
Molo | dinsdag 22 december 2015 @ 21:16 |
Gegrildd coquilles met beurre noisette ![]() ![]() ![]() | |
AwayTL | dinsdag 22 december 2015 @ 21:19 |
De kinderen liggen dan inderdaad al op bed ![]() Het was meer mijn balende zelf die het belachelijk vindt dat er perse gegourmet moet worden. Ondanks dat ik aangeboden heb te koken en dat ze al va 11 bij ons thuis zitten. En mrsduck, zitten leuke dingen bij ja! Courgettekoekjes ![]() | |
Molo | dinsdag 22 december 2015 @ 21:20 |
Wacht even hoor, het is bij JOU (!!!) thuis? Dan eten ze lekker wat de pot schaft, tiedeledokie!!! ![]() | |
MrsDuck | dinsdag 22 december 2015 @ 22:06 |
Als er iets leuk is met kinderen dan is het gourmet en als ze er al om 11 uur zijn... dan gooide ik dat ding om 2 uur aan. | |
miss_dynastie | dinsdag 22 december 2015 @ 22:08 |
Dat. En dat. | |
tha_dark | dinsdag 22 december 2015 @ 22:16 |
Ik heb mijn kerstmenu bijna af, twijfel nog over een paar dingen. Zo ziet het er tot nu toe uit Amuses: - Gerookte zalm met mango-chutney - Bietjes Terrine - Opgerolde kruidenomelet (twijfel) Tussen: - Chowder Hoofd: - Lamsrack met pistachekruidenkorst - Rode kool crumble - Geroosterde groenten uit de oven Na: - Appelschuim Zit alleen nog even met de drie hoofdgerechten die alledrie in de oven moeten. Dus daar moet ik denk nog iets aanpassen. En nog een leuke vegetarische amuses ipv de kruidenomelet. Iemand nog suggesties? | |
sibella2 | dinsdag 22 december 2015 @ 22:48 |
Thanks, het is om een carpacciobonbon op te serveren. Evt ijsbergsla? Ben daar alleen zelf niet gek op. Morgen eens richting xenos denk ik.. | |
Molo | dinsdag 22 december 2015 @ 22:49 |
Veel winkels als Xenos hebben ook voor weinig geld dunne weggooi bamboe/houten lepeltjes voor amuses enzo [ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 22-12-2015 23:10:27 ] | |
FutureFairytale | dinsdag 22 december 2015 @ 23:09 |
Gelukkig is mn voorgerecht groot want lamsrack is 530 gram voor 3 pers. En de helft bestaat uit bot. | |
V1z0R | dinsdag 22 december 2015 @ 23:15 |
Die groentes lukken nog wel terwijl je lamsrack rust en die crumble kun je au bain warm houden. Andersom kun je het ook doen, de groentes au bain en dus niet doorkoken en dan misschien de crumble in de rust van je rack doen. Heb alleen geen idee hoeveel tijd die crumble kost. Idee voor vega amuse: Zongedroogde tomaat met mozzarella en geraspte olijf Aardappelkroket met zure room en kruiden Gepureerde kidneybonen met lepel honing en gefruite snippers ui Gevulde champignon Aubergine met geitenkaas Als chowder inderdaad het volgende gerecht is moet je het (wat mij betreft) laten afwijken van de, ik gok dat het zoutig is, smaak dus zou ik gaan voor zuur of zoet. Bij je al bestaande amuse van zalm zou ik dan ook zorgen dat de zalm alleen toevoegt en niet overheerst. | |
V1z0R | dinsdag 22 december 2015 @ 23:44 |
Ik wilde ook graag lamsrack doen als hoofd, wilde de andere kok alleen niet ![]() Mijn gerechten definitief gemaakt: Aperitief van prosecco en limoncello Rundvleessoep met biefstuk, paksoi, prei, peen, en tauge Tussendoortje van zelfgemaakte kruidenboter met palingfilet en bosui Rollade gebraden in jus (die ik nu al aan het voorbereiden ben) Rest doet iemand anders, maar denk dat ik nog wel een goede worst en een kaas naar mijn smaak meeneem voor het plankje. | |
Zo-is-dat | woensdag 23 december 2015 @ 00:21 |
Klinkt goed I ![]() | |
GekkePoes | woensdag 23 december 2015 @ 01:28 |
MutedFaith | woensdag 23 december 2015 @ 09:09 |
Nergens lamsoor te krijgen, want geen rekening gehouden met het seizoen. Daarom de pasta vervangen voor een portobello gevuld met risotto van parelgerst, met pecorino, courgette en tomaat. Gisteren ook mijn andere voorgerecht getest: Gerookte eendeborst. Met bloedworst, een geleitje van 't cranberryvocht, krokant gemagnetrond spek en ijs van zure appels. Geslaagde combinatie! | |
egeltje1985 | woensdag 23 december 2015 @ 09:12 |
Ik maak deze: http://www.leukerecepten.(...)ocado-doperwtenpuree Nog niet eerder gemaakt, maar t klinkt lekker... ![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 23 december 2015 @ 11:10 |
Het is toch geen avocado geworden: http://www.britishlarder.(...)apple/#axzz3v8SpkGSJ Coquilles met bloemkool, appel en mierikswortel Klinkt heerlijk! En ziet er sjiek uit ![]() | |
minilot | woensdag 23 december 2015 @ 13:23 |
Voortreffelijke professionele recepen daar ook, fijn blog dat British Larder ![]() | |
Bleie | woensdag 23 december 2015 @ 13:33 |
Boodschappen zijn net bezorgd. Zonder coquilles. ![]() ![]() ![]() | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 13:54 |
1e Kerstdag: 14 personen. - Bospaddestoelensoepje - Kalkoen uit de steenoven (8kg ![]() - Wintergroenten * Pastinaak * Schorseneren * Koolraap * Selderijknol - Stoofpeertjes - Zelfgemaakte appelcompote - Vanilletoetje E.e.a. begeleidt met fris & bronwater 2e Kerstdag (5 personen) Gourmet met zelf samengestelde ingredienten: - Ossehaas - Eendeborst - Dijbeenvlees van Bressekip - Div groentes (oa groene asperge en spercieboontjes (voorgegaard) - Geitekaas in een jasje 3e Kerstdag (3 personen) - Varkensribroast uit de steenoven - Overgebleven groenten van voorgaande dagen Verder heb ik nog een mensel van diverse kleuren bietjes ("krootjes") waar ik een frisse bietensalade mee wil maken, weet nog niet voor welke dag.. Aktie nu: - Houthakken - Kalkoen in de brine zetten Uitdaging: - Past de volledig opgedofte kalkoen wel door de ovendeur ![]() | |
miss_dynastie | woensdag 23 december 2015 @ 14:12 |
Lidl in de buurt? | |
golfer | woensdag 23 december 2015 @ 14:18 |
| |
IsabellaMariaAnna | woensdag 23 december 2015 @ 14:19 |
De Sligro had verschillende soorten bietjes ![]() | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 14:20 |
Ik breek zijn ribben, dan past het precies.. ![]() | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 14:20 |
De AH XL ook ![]() | |
LuDann | woensdag 23 december 2015 @ 14:24 |
Ik heb mijn plannen een beetje aangepast. Het wordt nu eendenborst met sinasappel, prei met spekjes en bospaddestoelen en dan twijfel ik of daar beter aardappel-knolselderij puree bijpast of aardappeltjes uit de oven. Wat denken jullie? | |
LuDann | woensdag 23 december 2015 @ 14:24 |
Jeetje, irritant zeg. ![]() | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 14:26 |
Knolselderij aardappelpuree is lekker daarbij hoor ![]() | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 14:26 |
Pics! | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 14:28 |
@WA | |
Bleie | woensdag 23 december 2015 @ 14:29 |
Niet heel erg, maar kan eventueel wel. Ben nu nog in afwachting og de Jumbo wat oplevert. | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 14:31 |
![]() * Molo politie heeft gebeld voor lijk in foetushouding in vacuümzak bij fietsie | |
IsabellaMariaAnna | woensdag 23 december 2015 @ 14:32 |
Is beide lekker! Ik maak zelf aardappeltjes uit de oven. | |
IsabellaMariaAnna | woensdag 23 december 2015 @ 14:33 |
Ik heb nu knoflook in de oven om te poffen, voor een lekkere knoflook-kruidenboter. Zo de bietjes koken. In het recept staat dat je met de lichte bietjes moet beginnen, die komen onderaan. Maar sijpelt het rood van de rode bieten dan niet naar beneden in het lichte stuk? | |
LuDann | woensdag 23 december 2015 @ 14:34 |
Ik twijfel, uit de oven vind ik wel makkelijker omdat je daar geen omkijken naar hebt en het scheelt een pan op het fornuis. Maar puree is wel heul lekker. ![]() | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 14:34 |
Bouw je hem ondersteboven op? Dan moet je goed opleggen of onder niet boven is / wordt ? | |
minilot | woensdag 23 december 2015 @ 14:42 |
Een beetje wel, maar dat zorgt juist voor ene beetje een overloopje: best fraai ![]() | |
IsabellaMariaAnna | woensdag 23 december 2015 @ 14:43 |
Ok, maar je eindigt dan niet met een helemaal rode terrine? Want dan is het effect een beetje weg ;-) | |
minilot | woensdag 23 december 2015 @ 14:44 |
Bij mij niet, maar ik kan natuurlijk niets beloven. Dit was mijn bietjesterrine-in-progress van een tijdje geleden (pré-aansnijden): ![]() Rood zakt er wel een beetje door maar da's juist leuk! | |
IsabellaMariaAnna | woensdag 23 december 2015 @ 14:45 |
![]() | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 14:52 |
Kan het ook zonder ongerijpte kaas? ![]() | |
minilot | woensdag 23 december 2015 @ 14:54 |
Wat zou je dan willen gebruiken? | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 14:54 |
Geitenkaas of roomkaas kan, maar roomkaas geeft wel hele vlakke smaak. Of je moet er Parmezaanse kaas doorheen malen ofzo, heel erg fijn. | |
minilot | woensdag 23 december 2015 @ 14:55 |
Roomkaas eerst stevig op smaak brengen is wel fijn ja. ![]() | |
Bleie | woensdag 23 december 2015 @ 14:55 |
Je kan de puree ook van tevoren maken en opwarmen in de oven. | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 14:56 |
Alles als het maar geen weeïge half wegzakkende kwarconsistentie heeft? ![]() ![]() ![]() Roomkaas met Parmezan & peper dus... | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 14:57 |
Wel witte peper, anders vernaggel je je kleurtjes | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 14:58 |
Uhuh. Was al helemaal gelukkig dat AH die bietjes had. Nu nog een niet te grote vorm zien te vinden in 1 van de bergruimtes hier in huis... (Alles in de kamer opgeruimd om een rustig effect te creeeren, dus de kasten staan nokkievol) | |
Sarabi | woensdag 23 december 2015 @ 14:58 |
Ik twijfel nog steeds of ik nog een kaasplankje er bij wil doen.... | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 15:00 |
Zakjes rijst links en rechts naast je plasticfolie kan ook om je vorm kleiner te maken ![]() | |
LuDann | woensdag 23 december 2015 @ 15:04 |
Das pas een goede tip, thanks! | |
Zo-is-dat | woensdag 23 december 2015 @ 15:26 |
Dat beloofd wat, ik ga zo starten met de appel chips, zonder mandoline (toch eens op m'n verlanglijst zetten) dus ik ga m'n knife skills op de proef stellen ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 23 december 2015 @ 15:28 |
Ik héb een mandoline, maar ik durf 'm steeds niet te gebruiken. ![]() Goed voornemen erbij voor 2016: mandoline leren gebruiken! | |
fietsie | woensdag 23 december 2015 @ 15:29 |
Blokjes balsahout maken, en daarmee je snijspul aanduwen. Zo doe ik het... | |
minilot | woensdag 23 december 2015 @ 15:31 |
Bedankt, maar lijkt me gedoe. Ik moet het maar gewoon eens op de normale manier aanleren ![]() | |
Bleie | woensdag 23 december 2015 @ 17:49 |
Die bietenterrine moet ik toch ook eens maken; ziet er zó mooi uit! Maar niet meer dit jaar dus. Net voor Kerst in elk geval. | |
minilot | woensdag 23 december 2015 @ 18:03 |
Iemand nog iets leuks van plan qua tafelaankleding? Ik kwam net bijv. deze supersimpele maar wat mij betreft wel erg toffe naamkaartjes tegen, met een takje rozemarijn: ![]() | |
Bleie | woensdag 23 december 2015 @ 18:17 |
Ik doe nooit zo veel aan aankleding. Heb bij de Hema zo'n papieren kerstkleed gehaald en servetjes. Ben nog in dubio of ik het antieke servies van mijn grootouders van zolder ga halen, of dat ik dat nog niet aandurf met de kinderen. | |
Stokken_en_stenen | woensdag 23 december 2015 @ 18:52 |
![]() | |
Stokken_en_stenen | woensdag 23 december 2015 @ 18:55 |
Volgende kerst ga ik denk ik aan de slag met pickled eggs. Je kan met wat ervaring ze erg mooi kleuren ziet er goed uit op een bordje ![]() Deze kerst is een makkie ik ga bij mijn zus eten ![]() ![]() | |
V1z0R | woensdag 23 december 2015 @ 22:00 |
Groot deel voorwerk is weer gedaan, de soep is klaar, alles wat al gesneden kon worden is gesneden, en de kruidenboter heb ik klaargemaakt. Morgen de rollade bereiden en de quinoa salade. Enige wat dan overblijft voor kerstdag zelf is de saus maken voor over de rollade en de aperitiefjes, dus ik ga eens een relaxte kerst tegemoet heerlijk. Kun jij überhaupt lelijk eten maken? Water loopt mij altijd in de mond als ik jouw creaties zie. Zo ![]() ![]() | |
V1z0R | woensdag 23 december 2015 @ 22:15 |
Gewoon doen, als het niet op gaat heb je de dag erop lekker eten ![]() | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 22:18 |
Volledig mee eens! | |
IsabellaMariaAnna | woensdag 23 december 2015 @ 23:25 |
Wie heeft nog inspiratie? Ik maak nog wat hapjes om mee te beginnen, maar er is een zwangere bij en ik zoek wat alternatieven voor haar. De hapjes zijn: -toast met brie en mango-chutney -vijg met blauwekaas uit de oven -stukje pate met spek, kort gebakken met balsamicosiroop -gerookte zalm met een beetje limoen-koriandermayonaise - ietsmet een lekkere salami, weet nog niet wat De eerste twee mag ze wel, maarde andere dingen niet, dus ik zoek nog wat voor haar (en mijn inspiratie is even op) Ik heb tomatentapenade, kan ik dat wat opleuken? Kipkerriesalade heb ik ook meegenomen. | |
Molo | woensdag 23 december 2015 @ 23:31 |
Stukje stokbrood met tomatentapenade en dan geschaafde oude kaas/Parmezaanse kaas erop. Gerookte zalm vervangen door plakje lekkere gebakken kipfilet of koude rollade? Ipv salami, dunne plakjes chorizo dulce op een stukje stokbrood leggen, even in de oven en je hebt heerlijk hapje wat iedereen mag. | |
MrsDuck | donderdag 24 december 2015 @ 00:18 |
De zwangere mag de salami of chorizo als deze goed verhit wordt of 2 dagen is ingevroren, dan mag het ook. Maar verder; dadels omwikkeld met spek en even uitbakken, spiesje caprese, rauwe groente met een dipje, gevulde eieren, bladerdeegflapjes met spinazie, pijnboompitjes en feta, gehaktballetjes in tomatensausje, olijven | |
Pinnenmutske | donderdag 24 december 2015 @ 00:29 |
Bij ons is het gourmet en fondue. Zin in maar na een tijdje moet ik me effe afzonderen ![]() | |
BE | donderdag 24 december 2015 @ 09:17 |
Mag ik iets vragen? Totaal onwaardig tussen al het superculinaire geweld hier trouwens. ![]() Ik wil als bijgerecht gewoon heel simpel wat gegrilde groente, courgette, paprika, ui, champignon. Maar het lukt mij nooit als je dat in een restaurant op je bord krijgt, of bij de La Place ![]() Wat is de truc? Grillpan? Oven? Langzaam op laag vuur? Kruiden? Iemand die me op weg kan helpen? De rest van het hoofdgerecht wordt Varkensrollade met knoflook en thijm, haricots verts, bietjes-terrine en aardappelkroketjes (uit de airfryer, want net nieuw dus ik wíl hem gebruiken ![]() | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 09:31 |
Olijfolie over de stukjes, op bakplaat verspreiden, beetje verse thijm, zout en peper erover en dan in een oven van 250° tot lekker geroosterd. Dat is hoe ik het doe in ieder geval ![]() | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 09:55 |
Ik doe het ook zoals Molo ![]() ![]() Heb nog nooit de gegrillde groenten van LaPlace op, dus heb verder geen vergelijkingsmateriaal. ![]() Ja hoor, bijna elke dag. Maar dat zet ik dan meestal niet op de foto. ![]() | |
Bleie | donderdag 24 december 2015 @ 10:00 |
![]() ![]() ![]() ![]() Coquilles gevonden! Eerst maar eens beginnen met de panna cotta voor het toetje. | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 10:02 |
Zo hèhè, heb na vier uitgeprobeerde koekjesrecepten nu eindelijk de juiste te pakken voor naast mijn perenijs. Zweedse bruna kakor om precies te zijn! Uit de testbatch van vanochtend: ![]() Het is dit recept: http://evilshenanigans.com/2014/02/cacao-nib-cookies/ ..maar dan gemaakt met donkerbruine suiker en hazelnootextract in plaats van vanille. Erg lekker, zo met die stukjes cacaoboon erin. ![]() En qua textuur ook lekker grof en knapperig, zo bij het heel zachte ijs. Jeuj! | |
Bienelientjee | donderdag 24 december 2015 @ 10:26 |
Ik ga vanavond ook beginnen met mijn panna cotta ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 10:28 |
Da's echt een eitje om te doen, zolang je de mogelijkheid hebt om het glaasje met de eerste laag erin een beetje stabiel schuin neer te leggen in je koelkast. Komt heus goed! ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 24 december 2015 @ 10:29 |
En de panna cotta laag moet ik eerst goed laten afkoelen toch, voor ik het bij die andere laag doe (Die eerste laag is aardbei jelly) | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 10:30 |
Ja, eerst laten koelen, anders smelt je jelly. ![]() Maarreh, niet van tevoren een keer uitgeprobeerd? Is altijd wel erg handig om te doen hoor. ![]() ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 24 december 2015 @ 10:31 |
Is er eigenlijk helemaal bij ingeschoten om het uit te testen ![]() ![]() ![]() | |
Bleie | donderdag 24 december 2015 @ 11:00 |
Spannend! Ik maak heel simpele, met ijs en een wafeltje erbij (en als ik eraan denk wat peer, want door verkeerd inkoopbeleid heb ik er daar opeens ontzettend veel van in huis). | |
rhubarb | donderdag 24 december 2015 @ 11:08 |
Kwam deze online tegen, erg origineel voor de kerst:![]() Cranberry and Amaretto chocolate salami | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 11:44 |
Ik vind chocoladesalami er altijd zo onsmakelijk uitzien! ![]() ![]() | |
BE | donderdag 24 december 2015 @ 11:46 |
Ik vlgs mij ook niet, het was meer als voorbeeld. ![]() Tx, ook Molo! Zo kom ik er wel uit! | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 11:51 |
Ik heb drie bakken van het allergoedkooste vanille-ijs gehaald, om morgenochtend en/of vanavond nog maar eens te oefenen met het scheppen van mooie bolletjes. Dat kan ik namelijk vooralsnog voor geen meter. ![]() | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 11:59 |
Goede scoop? Water erbij bij de hand? Ik heb ondertussen keurige blokjes koolraap gemaakt, en alle afsnijsels in een pan voor puree. Straks daar ff aardappel bijgooien en dan koken. Bietjes staan nu op. Kalkoen zwemt in de brine; 2 melkpakken moeten helpen de plank waarie op staat te ondersteunen ![]() Vanavond ff omdraaien... Dan op zoek naar de gele keukenhandschoenen voor de Schorseneren ![]() | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 12:10 |
Ja, allebei. Ik kom ook prima door het ijs heen, maar de beweging die ik moet maken om echt een mooie bolletjesvorm te krijgen krijg ik er maar niet in. ![]() | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 12:11 |
Niet te diep steken en naar je toe halen is wat ik meestal doe... | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 12:12 |
Klinkt romantisch. ![]() ![]() | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 12:17 |
Nou ik wil het best voordoen hoor ![]() | |
Myraela | donderdag 24 december 2015 @ 12:25 |
Mijn wildkroketjes zijn mislukt. ![]() | |
NoralyZ | donderdag 24 december 2015 @ 12:49 |
ik doe ze ook vaak bestrijken met een heel klein beetje olie en dan in de grillpan! dan krijg je fancy streepjes op je groenten. (mijn oven is niet zo groot, met een grillpan gaat het dan wat sneller.) | |
MutedFaith | donderdag 24 december 2015 @ 12:51 |
Zonde! Wat is er mislukt aan? | |
Pinnenmutske | donderdag 24 december 2015 @ 12:54 |
awww. vallen ze uiteen? | |
Myraela | donderdag 24 december 2015 @ 12:56 |
Nee, ze blijven wel heel. Maar ik vond de smaak gewoon heel erg slecht. En er zat een vies stuk vlees in, het vlees was ook niet zacht genoeg. | |
Bienelientjee | donderdag 24 december 2015 @ 13:03 |
Wat jammer Myraela ![]() Ik ben zelf wel blij dat ik nu voorbereidend werk kan doen ![]() ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 13:09 |
Hè zonde Myra! Nou ja, beter dat je er nu achter komt dan wanneer jullie aan tafel zitten. ![]() | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 13:10 |
Ben wel erg benieuwd wat alle verschillende broertjes en zusjes van mijn lief voor gangen aan het maken zijn - iedereen doet er heel geheimzinnig over en iedereen doet elk jaar steeds harder z'n best ![]() | |
Arizona | donderdag 24 december 2015 @ 13:11 |
Hier staat nu een sinaasappel-oreo-chocolade-tulbandcake in de oven. Voor het brunchbuffet morgen. (Het is dus toch niet de citroen-maanzaadcake geworden, die leek mij erg lekker maar dochter vond dit kerstiger ![]() Ik hoop dat hij lukt, de vorm was wat groter dan gedacht ![]() | |
Arizona | donderdag 24 december 2015 @ 13:12 |
Leuk he ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 13:17 |
Sinaasappel en chocolade is sowieso lekker bij elkaar! ![]() | |
Arizona | donderdag 24 december 2015 @ 14:42 |
Hij is prima uit de vorm gekomen, iets kleiner dan we vooraf hadden gedacht, maar wel heel mooi ![]() ![]() Zodra hij is afgekoeld gaat dochter hem verder opleuken (witte chocoladeglazuur en ze knutselt vast wel weer wat winters van marsepein ofzo ![]() | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 14:44 |
Inderdaad fraai uit de vorm gekomen MaLo! ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 24-12-2015 15:13:14 ] | |
Myraela | donderdag 24 december 2015 @ 15:19 |
Ik ben ook benieuwd wat ik straks bij mijn schoonvader aantref. Ik ben bang dat hij misschien ergens nog denkt dat ik iets meeneem. ![]() | |
Rexanthony | donderdag 24 december 2015 @ 15:34 |
Ik heb het met 4 blaadjes gemaakt en het lijkt te werken. De structuur en smaak is goed. Alleen de vorm vergt nog wat oefening, maar ben niet ontevreden.
| |
IsabellaMariaAnna | donderdag 24 december 2015 @ 15:35 |
Mooi MaLo! Ik heb net de koffiepannacotta gemaakt en in de glazen gedaan, gisteravond de koffiebolletjes gemaakt. Dus dat is morgen nog een kwestie van slagroom kloppen en dat met de bolletjes op de pannacotta maken. Vriend is vanochtend nog weer naar de slager geweest. Ik had procureur besteld, gisteravond wilde ik het gaan marineren, maakte ik het open, was het een rollade! Dus omgeruild, een extra worst gekregen voor het ongemak ![]() De bietjesterrine heb ik gisteravond ook gevuld, vriend heeft een plankje op maat gemaakt om er wat gewicht op te kunnen leggen ![]() Wat ik nog moet doen: - knoflooktoast maken van ciabatta - balsamicobolletjes maken - kippendij marineren en bakken - bacon uitbakken - avocadocreme maken - bbqmayonaise maken en in spuitzak doen - aardappeltjes voorbereiden (olie/pezo/kruiden in ovenschaal) - wortelen voorbereiden Dan ben ik er geloof ik wel! Misschien morgen nog een breekbrood maken. [ Bericht 1% gewijzigd door IsabellaMariaAnna op 24-12-2015 16:42:52 ] | |
Zo-is-dat | donderdag 24 december 2015 @ 16:14 |
Zo ik ben onderweg! Met al m'n voorbereidde eten, niet alles is af maar het belangrijkste al wel ![]() Nu klaar en mee: - noten vijgen desem brood voor bij t kaasplankje - Rogge desem crackers voor bij de kaas en de gravad lax - de gravad lax met bramen en sloe gin - twee kerst stollen een ronde en een gewone (waar ik per ongeluk zout ipv poedersuiker op strooide ![]() ![]() - de Chelsea Rolls van Paul Hollywood met minced meat - bloemkool appel mierikswortel puree voor morgen - appel chips ook voor morgen Maar er blijft nog best wat te doen morgen en overmorgen, komt goed ![]() | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 16:57 |
Zout op je kerststol ![]() En wat klinkt dat lekker en leuk enthousiast allemaal ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 24 december 2015 @ 17:27 |
Wel netjes door m'n zeefje ![]() | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 17:28 |
Zow. Alle snij en schilwerk is af. Terrine staat onder druk. Kip ligt te zwemmen. Dus maar even een extra uitdaging toegevoegd. Kerstboomcake met echt groene icing... heb ik vanavond ook wat te doen ![]() | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 17:33 |
Held ![]() | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 17:34 |
Kleurstof of tarwegraspoeder? Leuk wel, buche de Noel bedoel je toch? | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 17:36 |
Nee daar heb ik de spullen niet voor in huis; siliconenbakvorm in kerstboomvorm. Spunge erin maken, beetje verzadigen met wat lekkers (helaas, uk is 5 dus geen alcohol). Vullen met klein beetje botercreme, afsmeren met gekleurde icing (bruin en 2 kleuren groen). | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 17:37 |
Leuk! | |
sirdanilot | donderdag 24 december 2015 @ 17:37 |
Hoe kan dat nou, je kunt de ragout toch proeven voordat je er kroketten van draait? | |
Zo-is-dat | donderdag 24 december 2015 @ 18:01 |
He jammer, m'n blinis vergeten! ![]() | |
Arizona | donderdag 24 december 2015 @ 18:01 |
Wat een enthousiasme in dit topic, iedereen zo lekker bezig ![]() ![]() Onze tulband is nu helemaal klaar, dochter heeft hem versierd met poedersuiker, witte chocoladeglazuur, oreo-kruimels en wat versierseltjes van fondant. Ze heeft er echt een klassieke tulband van gemaakt vind ik. Vind het leuk hoor, zo'n 11-jarige die zo dol is op koken en bakken. ![]() Een kerstboom-cake/taart lijkt mij ook heel leuk, onthouden we voor volgend jaar ![]() ![]() Edit: ik zal even kijken of ik de foto wat kan verkleinen... | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 18:03 |
Ziet er leuk uit zeg, MaLo! | |
BE | donderdag 24 december 2015 @ 18:10 |
Wat is ie leuk! Echt kerstig idd! ![]() Hier staat de terrine ook in de koelkast, tweede blik met pak melk erop. Hopelijk is dat zwaar genoeg. ![]() Ik ben heel benieuwd. Vond bij het proeven dat de geitenkaas ietsje sterker had gemogen, maar goed, daar is nu niks meer aan te doen. Ik ben wel heel benieuwd naar de foto's van iedereen! ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 24 december 2015 @ 18:31 |
![]() ![]() ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 24 december 2015 @ 18:34 |
Mijn panna cotta jelly's staan ook in de koelkast! (ja sorry, crappy telefoon plaatjes, maar ik zal proberen mijn best te doen voor het eindresultaat foto ![]() ![]() En had nog wat over, dus heb meteen maar een ster vorm en twee ronde bakjes gevuld. Gewoon, voor het geval dat! ![]() En in het aller ergste scenario nog twee magnums en vanille ijs ![]() Zometeen aan de stoofperen beginnen! Moet plek maken in die koelkast van ons! | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 18:59 |
*applausje!* Leuk om te maken hè? ![]() | |
Arizona | donderdag 24 december 2015 @ 19:05 |
Dank ![]() Ik ben ook heel benieuwd naar alle foto's van iedereen ![]() Die schuine pannacotta-dingen lijken me heel leuk om te serveren! En stoofpeertjes, jammie... Ik heb trek nu ![]() | |
V1z0R | donderdag 24 december 2015 @ 19:48 |
De lens van mijn telefoon is stuk dus kan zelf geen foto's nemen ![]() Die tulband ziet er trouwens erg goed uit! Krijg ook zin in van alles door de lijstjes en zo, en de rollade loopt ook nog eens m'n hele huis te doen geuren... ![]()
![]() | |
Bienelientjee | donderdag 24 december 2015 @ 19:51 |
De jelly begint in ieder geval jelly te worden ![]() ![]() | |
Arizona | donderdag 24 december 2015 @ 20:25 |
Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat morgen! Ooooh dat ruikt zo lekker, rollade ![]() | |
Isabeau | donderdag 24 december 2015 @ 20:31 |
![]() ![]() | |
Sarabi | donderdag 24 december 2015 @ 20:43 |
De gerechtjes voor kerstavond zijn in ieder geval goedgekeurd ![]() Nu alleen nog het toetje voor 2e kerstdag verzorgen. | |
LuDann | donderdag 24 december 2015 @ 20:57 |
Ik ben nog druk bezig met alles voorbereiden. De puree is alvast gelukt. ![]() ![]() Puree van knolselderij en aardappelen met knoflook en karwijzaad. ![]() Ik begin een beetje zenuwachtig te worden voor morgen. Ik heb nog nooit gekookt voor iemand anders dan mijn man. ![]() | |
LuDann | donderdag 24 december 2015 @ 20:58 |
Jeetje wat maken jullie een prachtige dingen. ![]() | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 21:01 |
Ziet er goed uit, en leuk toch, hoewel spannend ![]() | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 21:11 |
Zow. Voorbereidingen klaar. En de eerder niet geplande spontaan verzonnen taart is klaar...![]() | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 21:14 |
Heb je de gay in je even laten gaan? Supertof ![]() | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 21:15 |
Er moet ook een 5-jarige blij worden morgen he.. | |
roos85 | donderdag 24 december 2015 @ 21:15 |
Leuk zeg! | |
IsabellaMariaAnna | donderdag 24 december 2015 @ 21:15 |
Gave taart geworden!! | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 21:16 |
Die zal er vast superblij mee zijn toch ![]() | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 21:16 |
Er zit een theelepeltje 5-spice in de sponge waardoor hij heel kerstmisserig rook net uit de oven ![]() | |
Arizona | donderdag 24 december 2015 @ 21:43 |
Die puree ziet er lekker uit ![]() En die kerstboomtaart ook ![]() | |
Bienelientjee | donderdag 24 december 2015 @ 21:46 |
![]() ![]() ![]() En de stoofpeertjes zijn mooi geel, en die gaan nu in een badje van rode port! ![]() ![]() | |
Aphrodyte | donderdag 24 december 2015 @ 21:52 |
Mooi! | |
fietsie | donderdag 24 december 2015 @ 21:54 |
![]() ![]() | |
NoralyZ | donderdag 24 december 2015 @ 22:01 |
toch benieuwd: heeft 'r nog iemand met de allerhande hulpdiensten geappt? ![]() | |
LuDann | donderdag 24 december 2015 @ 22:03 |
![]() Ik niet maar het diner is morgen dus wie weet. ![]() | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 22:08 |
Ik begreep van het kassameisje van de AH hier dat het nummer wat op het kaartje staat niet klopt ![]() | |
V1z0R | donderdag 24 december 2015 @ 22:13 |
Ik ga dit jaar geen prijzen halen met presentatie want de rollade is uit elkaar gevallen, de smaak daarentegen... Moet m'n best doen niet nog meer er van te snoepen. Ook nog goed licht rosé dus dat het een hoopje op het bord gaat worden maakt mij niet uit. Wel de gewone hulpdiensten. Gister bij peuk roken op balkon twee auto's op elkaar voor m'n huis dus direct gebeld. Vandaag na shag halen bij pompstation ongeluk voor me en weer gebeld. Roken blijkt maar weer erg schadelijk, ook voor de mensen in je omgeving. ![]() | |
Molo | donderdag 24 december 2015 @ 22:14 |
Nu al gebraden voor morgen? | |
Rexanthony | donderdag 24 december 2015 @ 22:39 |
Klopt! Eigenlijk is het meer de spanning of het lukt dan dat het moeilijk is (zolang je olie maar goed koud is en je vloeistof niet te warm). | |
V1z0R | donderdag 24 december 2015 @ 22:57 |
Yup, ligt nu lekker in een jus die ik van maandag af gemaakt heb. Vers gebraden vind ik ook lekker maar zo heeft het net iets meer smaak. Vooral met dikkere stukken vlees heb ik hier de voorkeur bij. | |
Lot_1 | donderdag 24 december 2015 @ 23:28 |
Ik heb vandaag voor 6 volwassen gasten en 4 kinderen een aantal beproefde gerechten gemaakt: - paprika-tomatensoep met mascarpone - geroosterde broccoli- en bloemkoolroostjes met Parmezaanse kaas - stoofpeertjes - rollade met cranberrysaus - kipspiesjes - sperziebonen in spek gerold - gehaktballetjes in tomatensaus - stokbrood met kaasfondue Omdat ik afgelopen maandag pas definitief hoorde dat iedereen hier kwam eten, heb ik het veel eenvoudiger gehouden dan ik anders zou doen. Maar daardoor was het wel heerlijk ontspannen dineren ![]() I | |
NoralyZ | donderdag 24 december 2015 @ 23:32 |
te gek! ik heb ze toevallig ook net gemaakt - welke smaak zijn je bolletjes? ik heb kardemomkoffie uit egypte en een beetje whisky gemixt. voor bij de fudge. best simpel, inderdaad, al moet ik zeggen dat ik de structuur nou niet echt lekker vind ![]() | |
Rexanthony | vrijdag 25 december 2015 @ 01:49 |
Ah tof! Ik heb sterke koffie gebruikt. Komt op een nutella-mousse te liggen ![]() | |
minilot | vrijdag 25 december 2015 @ 08:12 |
Wat gaat iedereen goed! ![]() Niet vergeten foto's te maken hè, luitjes? ![]() | |
IsabellaMariaAnna | vrijdag 25 december 2015 @ 08:43 |
Komt goed ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 25 december 2015 @ 09:33 |
![]() Snelle telefoonfoto want 20 man om gezelschap te houden, maar dit was m'n gravad lax! Errug lekker en met mooi roze randje al is dat op de foto niet echt te zien ![]() | |
Bienelientjee | vrijdag 25 december 2015 @ 11:08 |
Gaat lekker hier. Vergeet ik de suiker bij de panna cotta te doen. Later er nog wel bijgevoegd, dus ben benieuwd. Ga ik inschenken. Heb ik echt, NET niet genoeg om alle rode jelly te bedekken! ![]() Dus maar eentje is helemaal perfect: ![]() De rest.... ![]() ![]()
| |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 11:12 |
Kun je niet nog een laagje erop maken? | |
vinnypassy | vrijdag 25 december 2015 @ 11:14 |
Zal ik je vertellen dat het er anders best tof uitziet zo? ![]() ![]() | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:17 |
Kalkoen preparatieverslagje... (Hulde aan de afwasborstelfotograaf die niet aan de andere kant wilde staan..)
| |
Bleie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:18 |
Ik vind ze tof geworden! En die kalkoen van Fietsie ook! | |
#ANONIEM | vrijdag 25 december 2015 @ 11:20 |
Hoppa, in één keer die vuist erin. Ziet er heftig uit met al dat spek! | |
Bienelientjee | vrijdag 25 december 2015 @ 11:20 |
Winkels zijn dicht, heb geen slagroom meer. Had 500 ML in totaal ![]() ![]() | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:20 |
Spek gaat er allemaal af in het laatste uur. Is enkel en alleen ter bescherming tegen het vuur. Want ik bereid hem niet in een electrische oven maar een steenoven met houtvuur. | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 11:21 |
Goeie shit ondanks wat NSFW pics ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 25 december 2015 @ 11:21 |
Cool cool, ben benieuwd naar het resultaat. | |
Cat-astrophe | vrijdag 25 december 2015 @ 11:23 |
Wat een heerlijkheden komen hier langs ![]() Voor wie tussendoor tijd heeft:Heel Holland Bakt is erop. De kersteditie ![]() ![]() | |
Bleie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:35 |
Hier gisteravond eerste kerstdiner, met de vader van meneer Bleie + vriendin. Ben slecht in foto's maken, en het zijn crappy telefoonfoto's, maar het eten was lekker.![]() Voorgerecht (gevuld ei, coquille op avocadomousse en blini met zure room en zalm) ![]() Kalkoen (met daarbij boontjes in spek gewikkeld, in honing gestoofde worteltjes en gebakken aardappels) - was supermals geworden ![]() Nagerecht (panna cotta met vanillespikkeltjes), wafeltje, peer en rendierenijsje) Voorgerecht vond ik zelf het minst, hoofd- en nagerecht waren zeer geslaagd. | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:38 |
![]() | |
Bleie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:39 |
Hij was echt tamelijk briljant. Recept van Jamie Oliver, met de vulling onder de huid, ipv van in de buik. Blijvertje. | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:40 |
![]() | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:40 |
Ik doe een Heston-meets-Nigella variant ![]() | |
Bleie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:42 |
Klinkt ook fijn (al vind ik Heston altijd behoorlijk ingewikkeld). Ben nu trouwens van het karkas bouillon aan het trekken; vanavond wordt het voorgerecht ragout (met deze bouillon) met restjes van de kalkoen. | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 11:44 |
Bleie,ziet er potsiedorie goed uit zeg ![]() | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 11:44 |
Goed bezig ![]() | |
Bleie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:45 |
Dank (tweemaal)! | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:54 |
*kooktijdstress* Ik baal zo dat ik geen goede pyrometer heb... 320 minuten volgens Heston 4 uur volgens Nigella 4,5 uur volgens oma's kookboek Allemaal uitgaand van heteluchtovens... | |
roos85 | vrijdag 25 december 2015 @ 11:57 |
Hoe? ![]() | |
roos85 | vrijdag 25 december 2015 @ 11:57 |
De tiramisu is al gemaakt. Nog even netflixen en dan voorgerecht voorbereiden. | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 11:57 |
Kale vrouw met nerdie bril en dikke tetta's ![]() | |
fietsie | vrijdag 25 december 2015 @ 11:59 |
Brine gemaakt volgens instructies van Heston Blumenthal Vulling gemaakt volgens instructies van Nigella Lawson Vervolgens veel te lang naar Nigella foto's zitten kijken... ![]() | |
Sarabi | vrijdag 25 december 2015 @ 12:04 |
Nu wil ik die schuine jelly voor morgen ook maken....ziet er echt super uit! | |
Sarabi | vrijdag 25 december 2015 @ 12:04 |
Begin ziet er al goed uit ![]() | |
roos85 | vrijdag 25 december 2015 @ 12:05 |
![]() Tnx! Ga er zeker naar kijken! | |
IsabellaMariaAnna | vrijdag 25 december 2015 @ 12:07 |
Slotje! |