Ik vlgs mij ook niet, het was meer als voorbeeld.quote:Op donderdag 24 december 2015 09:55 schreef minilot het volgende:
Ik doe het ook zoals Molo![]()
Alleen dan vaak met zonneboem- of pindaolie (want neutraal) in plaats van olijfolie. Lekker hoor! Hoge temperatuur is inderdaad wel van belang en dan goed in de gaten houden en met regelmaat omscheppen. Heel soms stiekem een piepkleine snuf suiker erdoor.
Heb nog nooit de gegrillde groenten van LaPlace op, dus heb verder geen vergelijkingsmateriaal.
Goede scoop? Water erbij bij de hand?quote:Op donderdag 24 december 2015 11:51 schreef minilot het volgende:
Ik heb drie bakken van het allergoedkooste vanille-ijs gehaald, om morgenochtend en/of vanavond nog maar eens te oefenen met het scheppen van mooie bolletjes.
Dat kan ik namelijk vooralsnog voor geen meter.
Ja, allebei. Ik kom ook prima door het ijs heen, maar de beweging die ik moet maken om echt een mooie bolletjesvorm te krijgen krijg ik er maar niet in.quote:Op donderdag 24 december 2015 11:59 schreef fietsie het volgende:
[..]
Goede scoop? Water erbij bij de hand?
Niet te diep steken en naar je toe halen is wat ik meestal doe...quote:Op donderdag 24 december 2015 12:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, allebei. Ik kom ook prima door het ijs heen, maar de beweging die ik moet maken om echt een mooie bolletjesvorm te krijgen krijg ik er maar niet in.
Klinkt romantisch.quote:Op donderdag 24 december 2015 12:11 schreef fietsie het volgende:
[..]
Niet te diep steken en naar je toe halen is wat ik meestal doe...
Nou ik wil het best voordoen hoorquote:
ik doe ze ook vaak bestrijken met een heel klein beetje olie en dan in de grillpan! dan krijg je fancy streepjes op je groenten.quote:Op donderdag 24 december 2015 11:46 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ik vlgs mij ook niet, het was meer als voorbeeld.
Tx, ook Molo! Zo kom ik er wel uit!
awww. vallen ze uiteen?quote:Op donderdag 24 december 2015 12:25 schreef Myraela het volgende:
Mijn wildkroketjes zijn mislukt.Er gaat een gang vanaf.
Leuk hequote:Op donderdag 24 december 2015 13:10 schreef minilot het volgende:
Ben wel erg benieuwd wat alle verschillende broertjes en zusjes van mijn lief voor gangen aan het maken zijn - iedereen doet er heel geheimzinnig over en iedereen doet elk jaar steeds harder z'n best
Sinaasappel en chocolade is sowieso lekker bij elkaar!quote:Op donderdag 24 december 2015 13:11 schreef MaLo het volgende:
Hier staat nu een sinaasappel-oreo-chocolade-tulbandcake in de oven. Voor het brunchbuffet morgen.
(Het is dus toch niet de citroen-maanzaadcake geworden, die leek mij erg lekker maar dochter vond dit kerstiger)
Ik hoop dat hij lukt, de vorm was wat groter dan gedachtdus ik hoop dat hij nog wel goed rijst.
Ik ben ook benieuwd wat ik straks bij mijn schoonvader aantref. Ik ben bang dat hij misschien ergens nog denkt dat ik iets meeneem.quote:Op donderdag 24 december 2015 13:10 schreef minilot het volgende:
Ben wel erg benieuwd wat alle verschillende broertjes en zusjes van mijn lief voor gangen aan het maken zijn - iedereen doet er heel geheimzinnig over en iedereen doet elk jaar steeds harder z'n best
Ik heb het met 4 blaadjes gemaakt en het lijkt te werken.quote:Op vrijdag 18 december 2015 13:28 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
ik geloof dat 1 teaspoon powdered gelatin gelijk staat aan 1 blaadje gelatine. dus dan heb je d'r 4 nodig - lijkt ook iets waarschijnlijker.
was ook van plan het recept eens te proberen, zal m'n bevindingen wel laten weten!
3 fluid oz is inderdaad ongeveer 85 ml
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wel netjes door m'n zeefjequote:Op donderdag 24 december 2015 16:57 schreef Molo het volgende:
Zout op je kerststol![]()
En wat klinkt dat lekker en leuk enthousiast allemaal
Kleurstof of tarwegraspoeder?quote:Op donderdag 24 december 2015 17:28 schreef fietsie het volgende:
Zow. Alle snij en schilwerk is af. Terrine staat onder druk. Kip ligt te zwemmen.
Dus maar even een extra uitdaging toegevoegd.
Kerstboomcake met echt groene icing... heb ik vanavond ook wat te doen
Nee daar heb ik de spullen niet voor in huis; siliconenbakvorm in kerstboomvorm.quote:Op donderdag 24 december 2015 17:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Kleurstof of tarwegraspoeder?
Leuk wel, buche de Noel bedoel je toch?
Leuk!quote:Op donderdag 24 december 2015 17:36 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nee daar heb ik de spullen niet voor in huis; siliconenbakvorm in kerstboomvorm.
Spunge erin maken, beetje verzadigen met wat lekkers (helaas, uk is 5 dus geen alcohol). Vullen met klein beetje botercreme, afsmeren met gekleurde icing (bruin en 2 kleuren groen).
Hoe kan dat nou, je kunt de ragout toch proeven voordat je er kroketten van draait?quote:Op donderdag 24 december 2015 12:56 schreef Myraela het volgende:
Nee, ze blijven wel heel. Maar ik vond de smaak gewoon heel erg slecht. En er zat een vies stuk vlees in, het vlees was ook niet zacht genoeg.
quote:Op donderdag 24 december 2015 15:34 schreef Rexanthony het volgende:
[..]
Ik heb het met 4 blaadjes gemaakt en het lijkt te werken.
De structuur en smaak is goed. Alleen de vorm vergt nog wat oefening, maar ben niet ontevreden.*applausje!*SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Leuk om te maken hè?
Let me see you stripped down to the bone
De lens van mijn telefoon is stuk dus kan zelf geen foto's nemenquote:Op donderdag 24 december 2015 19:05 schreef MaLo het volgende:
Dank.
Ik ben ook heel benieuwd naar alle foto's van iedereen.
Die schuine pannacotta-dingen lijken me heel leuk om te serveren!
En stoofpeertjes, jammie...
Ik heb trek nu
quote:Op donderdag 24 december 2015 09:55 schreef minilot het volgende:
Ik doe het ook zoals Molo![]()
Alleen dan vaak met zonneboem- of pindaolie (want neutraal) in plaats van olijfolie. Lekker hoor! Hoge temperatuur is inderdaad wel van belang en dan goed in de gaten houden en met regelmaat omscheppen. Heel soms stiekem een piepkleine snuf suiker erdoor.
Heb nog nooit de gegrillde groenten van LaPlace op, dus heb verder geen vergelijkingsmateriaal.
[..]
Ja hoor, bijna elke dag. Maar dat zet ik dan meestal niet op de foto.
Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat morgen!quote:Op donderdag 24 december 2015 19:51 schreef Bienelientjee het volgende:
De jelly begint in ieder geval jelly te wordenDenk wel dat ik het een goede nacht laat zetten en morgenochtend de panna cotta erbij doe. Heeft de panna cotta ook nog een goede 8 uur. Ja, moet lukken.
Ooooh dat ruikt zo lekker, rolladequote:Op donderdag 24 december 2015 19:48 schreef V1z0R het volgende:
[..]
De lens van mijn telefoon is stuk dus kan zelf geen foto's nemenmaar morgen zal de mede-kok vast wel wat foto's maken en die deel ik dan ook wel.
Die tulband ziet er trouwens erg goed uit!
Krijg ook zin in van alles door de lijstjes en zo, en de rollade loopt ook nog eens m'n hele huis te doen geuren...
[..]
quote:Op donderdag 24 december 2015 19:51 schreef Bienelientjee het volgende:
De jelly begint in ieder geval jelly te wordenDenk wel dat ik het een goede nacht laat zetten en morgenochtend de panna cotta erbij doe. Heeft de panna cotta ook nog een goede 8 uur. Ja, moet lukken.
Heb je de gay in je even laten gaan? Supertofquote:Op donderdag 24 december 2015 21:11 schreef fietsie het volgende:
Zow. Voorbereidingen klaar. En de eerder niet geplande spontaan verzonnen taart is klaar...
[ afbeelding ]
Er moet ook een 5-jarige blij worden morgen he..quote:Op donderdag 24 december 2015 21:14 schreef Molo het volgende:
[..]
Heb je de gay in je even laten gaan? Supertof
Leuk zeg!quote:Op donderdag 24 december 2015 21:11 schreef fietsie het volgende:
Zow. Voorbereidingen klaar. En de eerder niet geplande spontaan verzonnen taart is klaar...
[ afbeelding ]
Die zal er vast superblij mee zijn tochquote:Op donderdag 24 december 2015 21:15 schreef fietsie het volgende:
[..]
Er moet ook een 5-jarige blij worden morgen he..
Mooi!quote:Op donderdag 24 december 2015 18:01 schreef MaLo het volgende:
Wat een enthousiasme in dit topic, iedereen zo lekker bezig. En wat veel werk hebben sommigen ervan. Maar wel leuk werk
.
Onze tulband is nu helemaal klaar, dochter heeft hem versierd met poedersuiker, witte chocoladeglazuur, oreo-kruimels en wat versierseltjes van fondant. Ze heeft er echt een klassieke tulband van gemaakt vind ik. Vind het leuk hoor, zo'n 11-jarige die zo dol is op koken en bakken.
[ afbeelding ]
Een kerstboom-cake/taart lijkt mij ook heel leuk, onthouden we voor volgend jaar. Tenzij we dan weer aan de beur zijn voor hartig
.
Edit: ik zal even kijken of ik de foto wat kan verkleinen...
quote:Op donderdag 24 december 2015 21:46 schreef Bienelientjee het volgende:
![]()
[ afbeelding ]
En de stoofpeertjes zijn mooi geel, en die gaan nu in een badje van rode port!![]()
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 24 december 2015 22:01 schreef NoralyZ het volgende:
toch benieuwd: heeft 'r nog iemand met de allerhande hulpdiensten geappt?
Wel de gewone hulpdiensten. Gister bij peuk roken op balkon twee auto's op elkaar voor m'n huis dus direct gebeld. Vandaag na shag halen bij pompstation ongeluk voor me en weer gebeld.quote:Op donderdag 24 december 2015 22:01 schreef NoralyZ het volgende:
toch benieuwd: heeft 'r nog iemand met de allerhande hulpdiensten geappt?
Klopt! Eigenlijk is het meer de spanning of het lukt dan dat het moeilijk is (zolang je olie maar goed koud is en je vloeistof niet te warm).quote:Op donderdag 24 december 2015 18:59 schreef minilot het volgende:
[..]
*applausje!*
Leuk om te maken hè?
Yup, ligt nu lekker in een jus die ik van maandag af gemaakt heb.quote:
quote:Op donderdag 24 december 2015 15:34 schreef Rexanthony het volgende:
[..]
Ik heb het met 4 blaadjes gemaakt en het lijkt te werken.
De structuur en smaak is goed. Alleen de vorm vergt nog wat oefening, maar ben niet ontevreden.te gek! ik heb ze toevallig ook net gemaakt - welke smaak zijn je bolletjes?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ik heb kardemomkoffie uit egypte en een beetje whisky gemixt. voor bij de fudge.
best simpel, inderdaad, al moet ik zeggen dat ik de structuur nou niet echt lekker vind. het ziet er wel feestelijk uit!
Ah tof!quote:Op donderdag 24 december 2015 23:32 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
te gek! ik heb ze toevallig ook net gemaakt - welke smaak zijn je bolletjes?
ik heb kardemomkoffie uit egypte en een beetje whisky gemixt. voor bij de fudge.
best simpel, inderdaad, al moet ik zeggen dat ik de structuur nou niet echt lekker vind. het ziet er wel feestelijk uit!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:08 schreef Bienelientjee het volgende:
Gaat lekker hier. Vergeet ik de suiker bij de panna cotta te doen. Later er nog wel bijgevoegd, dus ben benieuwd. Ga ik inschenken. Heb ik echt, NET niet genoeg om alle rode jelly te bedekken!![]()
Dus maar eentje is helemaal perfect:
[ afbeelding ]
De rest....Naja, decoreer ik die plekjes wel met wat fruit
Zal ik je vertellen dat het er anders best tof uitziet zo?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Die jelly is juist ideaal om iets groens aan te hangen dat dan aan de andere kant van het glas een beetje los hangt. Heb je ook de ideale kerstkleurencombinatie.
![]()
SPOILER: Niet voor de vegatariers hier gok ik..Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:08 schreef Bienelientjee het volgende:
Gaat lekker hier. Vergeet ik de suiker bij de panna cotta te doen. Later er nog wel bijgevoegd, dus ben benieuwd. Ga ik inschenken. Heb ik echt, NET niet genoeg om alle rode jelly te bedekken!![]()
Dus maar eentje is helemaal perfect:
[ afbeelding ]
De rest....Naja, decoreer ik die plekjes wel met wat fruit
Ik vind ze tof geworden!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En die kalkoen van Fietsie ook!
quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:17 schreef fietsie het volgende:
Kalkoen preparatieverslagje...
(Hulde aan de afwasborstelfotograaf die niet aan de andere kant wilde staan..)Hoppa, in één keer die vuist erin.SPOILER: Niet voor de vegatariers hier gok ik..Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er heftig uit met al dat spek!
Winkels zijn dicht, heb geen slagroom meer. Had 500 ML in totaalquote:
Spek gaat er allemaal af in het laatste uur. Is enkel en alleen ter bescherming tegen het vuur.quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:20 schreef Tem het volgende:
[..]
Hoppa, in één keer die vuist erin.
Ziet er heftig uit met al dat spek!
Cool cool, ben benieuwd naar het resultaat.quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:20 schreef fietsie het volgende:
[..]
Spek gaat er allemaal af in het laatste uur. Is enkel en alleen ter bescherming tegen het vuur.
Want ik bereid hem niet in een electrische oven maar een steenoven met houtvuur.
quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:35 schreef Bleie het volgende:
[ afbeelding ]
Kalkoen (met daarbij boontjes in spek gewikkeld, in honing gestoofde worteltjes en gebakken aardappels) - was supermals geworden
Hij was echt tamelijk briljant. Recept van Jamie Oliver, met de vulling onder de huid, ipv van in de buik. Blijvertje.quote:
quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:08 schreef Bienelientjee het volgende:
Gaat lekker hier. Vergeet ik de suiker bij de panna cotta te doen. Later er nog wel bijgevoegd, dus ben benieuwd. Ga ik inschenken. Heb ik echt, NET niet genoeg om alle rode jelly te bedekken!![]()
Dus maar eentje is helemaal perfect:
[ afbeelding ]
De rest....Naja, decoreer ik die plekjes wel met wat fruit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
Ik doe een Heston-meets-Nigella variantquote:Op vrijdag 25 december 2015 11:39 schreef Bleie het volgende:
[..]
Hij was echt tamelijk briljant. Recept van Jamie Oliver, met de vulling onder de huid, ipv van in de buik. Blijvertje.
Klinkt ook fijn (al vind ik Heston altijd behoorlijk ingewikkeld).quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:40 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik doe een Heston-meets-Nigella variant
Goed bezigquote:Op vrijdag 25 december 2015 11:42 schreef Bleie het volgende:
[..]
Klinkt ook fijn (al vind ik Heston altijd behoorlijk ingewikkeld).
Ben nu trouwens van het karkas bouillon aan het trekken; vanavond wordt het voorgerecht ragout (met deze bouillon) met restjes van de kalkoen.
Hoe?quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:40 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik doe een Heston-meets-Nigella variant
Kale vrouw met nerdie bril en dikke tetta'squote:
Brine gemaakt volgens instructies van Heston Blumenthalquote:
quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:17 schreef fietsie het volgende:
Kalkoen preparatieverslagje...
(Hulde aan de afwasborstelfotograaf die niet aan de andere kant wilde staan..)Begin ziet er al goed uitSPOILER: Niet voor de vegatariers hier gok ik..Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Kale vrouw met nerdie bril en dikke tetta's
Tnx! Ga er zeker naar kijken!quote:Op vrijdag 25 december 2015 11:59 schreef fietsie het volgende:
[..]
Brine gemaakt volgens instructies van Heston Blumenthal
Vulling gemaakt volgens instructies van Nigella Lawson
Vervolgens veel te lang naar Nigella foto's zitten kijken...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |