Kan het ook zonder ongerijpte kaas?quote:Op woensdag 23 december 2015 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Bij mij niet, maar ik kan natuurlijk niets beloven. Dit was mijn bietjesterrine-in-progress van een tijdje geleden (pré-aansnijden):
[ afbeelding ]
Rood zakt er wel een beetje door maar da's juist leuk!
Wat zou je dan willen gebruiken?quote:Op woensdag 23 december 2015 14:52 schreef fietsie het volgende:
[..]
Kan het ook zonder ongerijpte kaas?
Geitenkaas of roomkaas kan, maar roomkaas geeft wel hele vlakke smaak.quote:Op woensdag 23 december 2015 14:52 schreef fietsie het volgende:
[..]
Kan het ook zonder ongerijpte kaas?
Roomkaas eerst stevig op smaak brengen is wel fijn ja.quote:Op woensdag 23 december 2015 14:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Geitenkaas of roomkaas kan, maar roomkaas geeft wel hele vlakke smaak.
Of je moet er Parmezaanse kaas doorheen malen ofzo, heel erg fijn.
Je kan de puree ook van tevoren maken en opwarmen in de oven.quote:Op woensdag 23 december 2015 14:34 schreef LuDann het volgende:
[..]
Ik twijfel, uit de oven vind ik wel makkelijker omdat je daar geen omkijken naar hebt en het scheelt een pan op het fornuis.
Maar puree is wel heul lekker.
Alles als het maar geen weeïge half wegzakkende kwarconsistentie heeft?quote:Op woensdag 23 december 2015 14:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat zou je dan willen gebruiken?
Wel witte peper, anders vernaggel je je kleurtjesquote:Op woensdag 23 december 2015 14:56 schreef fietsie het volgende:
[..]
Alles als het maar geen weeïge half wegzakkende kwarconsistentie heeft?![]()
![]()
Roomkaas met Parmezan & peper dus...
Uhuh.quote:Op woensdag 23 december 2015 14:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Wel witte peper, anders vernaggel je je kleurtjes
Zakjes rijst links en rechts naast je plasticfolie kan ook om je vorm kleiner te makenquote:Op woensdag 23 december 2015 14:58 schreef fietsie het volgende:
[..]
Uhuh.
Was al helemaal gelukkig dat AH die bietjes had.
Nu nog een niet te grote vorm zien te vinden in 1 van de bergruimtes hier in huis...
(Alles in de kamer opgeruimd om een rustig effect te creeeren, dus de kasten staan nokkievol)
Das pas een goede tip, thanks!quote:Op woensdag 23 december 2015 14:55 schreef Bleie het volgende:
[..]
Je kan de puree ook van tevoren maken en opwarmen in de oven.
Dat beloofd wat, ik ga zo starten met de appel chips, zonder mandoline (toch eens op m'n verlanglijst zetten) dus ik ga m'n knife skills op de proef stellenquote:Op woensdag 23 december 2015 13:23 schreef minilot het volgende:
[..]
Voortreffelijke professionele recepen daar ook, fijn blog dat British LarderAlles dat ik daar ooit van gemaakt heb lukte hartstikke goed!
Ik héb een mandoline, maar ik durf 'm steeds niet te gebruiken.quote:Op woensdag 23 december 2015 15:26 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dat beloofd wat, ik ga zo starten met de appel chips, zonder mandoline (toch eens op m'n verlanglijst zetten) dus ik ga m'n knife skills op de proef stellen![]()
Blokjes balsahout maken, en daarmee je snijspul aanduwen. Zo doe ik het...quote:Op woensdag 23 december 2015 15:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik héb een mandoline, maar ik durf 'm steeds niet te gebruiken.![]()
Goed voornemen erbij voor 2016: mandoline leren gebruiken!
Bedankt, maar lijkt me gedoe. Ik moet het maar gewoon eens op de normale manier aanlerenquote:Op woensdag 23 december 2015 15:29 schreef fietsie het volgende:
[..]
Blokjes balsahout maken, en daarmee je snijspul aanduwen. Zo doe ik het...
quote:Op woensdag 23 december 2015 13:33 schreef Bleie het volgende:
Boodschappen zijn net bezorgd. Zonder coquilles.![]()
![]()
. Nu is meneer Bleie aan het proberen of de Jumbo ze heeft. Anders moet ik last minute nog iets anders bedenken.
Kun jij überhaupt lelijk eten maken?quote:Op woensdag 23 december 2015 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Bij mij niet, maar ik kan natuurlijk niets beloven. Dit was mijn bietjesterrine-in-progress van een tijdje geleden (pré-aansnijden):
[ afbeelding ]
Rood zakt er wel een beetje door maar da's juist leuk!
Zoquote:
Gewoon doen, als het niet op gaat heb je de dag erop lekker etenquote:Op woensdag 23 december 2015 14:58 schreef Sarabi het volgende:
Ik twijfel nog steeds of ik nog een kaasplankje er bij wil doen....
Volledig mee eens!quote:Op woensdag 23 december 2015 22:15 schreef V1z0R het volgende:
[..]
Gewoon doen, als het niet op gaat heb je de dag erop lekker eten
Ja hoor, bijna elke dag. Maar dat zet ik dan meestal niet op de foto.quote:
Ik ga vanavond ook beginnen met mijn panna cottaquote:Op donderdag 24 december 2015 10:00 schreef Bleie het volgende:
![]()
![]()
![]()
![]()
Coquilles gevonden!
Eerst maar eens beginnen met de panna cotta voor het toetje.
Da's echt een eitje om te doen, zolang je de mogelijkheid hebt om het glaasje met de eerste laag erin een beetje stabiel schuin neer te leggen in je koelkast.quote:Op donderdag 24 december 2015 10:26 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Ik ga vanavond ook beginnen met mijn panna cottaBen zo nerveus voor beide lagen + diagonaal
Haha
En de panna cotta laag moet ik eerst goed laten afkoelen toch, voor ik het bij die andere laag doe (Die eerste laag is aardbei jelly)quote:Op donderdag 24 december 2015 10:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Da's echt een eitje om te doen, zolang je de mogelijkheid hebt om het glaasje met de eerste laag erin een beetje stabiel schuin neer te leggen in je koelkast.
Komt heus goed!
Ja, eerst laten koelen, anders smelt je jelly.quote:Op donderdag 24 december 2015 10:29 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
En de panna cotta laag moet ik eerst goed laten afkoelen toch, voor ik het bij die andere laag doe (Die eerste laag is aardbei jelly)
Is er eigenlijk helemaal bij ingeschoten om het uit te testenquote:Op donderdag 24 december 2015 10:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, eerst laten koelen, anders smelt je jelly.![]()
Maarreh, niet van tevoren een keer uitgeprobeerd? Is altijd wel erg handig om te doen hoor.Neem het je maar voor voor kerst volgend jaar.
Spannend! Ik maak heel simpele, met ijs en een wafeltje erbij (en als ik eraan denk wat peer, want door verkeerd inkoopbeleid heb ik er daar opeens ontzettend veel van in huis).quote:Op donderdag 24 december 2015 10:26 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Ik ga vanavond ook beginnen met mijn panna cottaBen zo nerveus voor beide lagen + diagonaal
Haha
Ik vlgs mij ook niet, het was meer als voorbeeld.quote:Op donderdag 24 december 2015 09:55 schreef minilot het volgende:
Ik doe het ook zoals Molo![]()
Alleen dan vaak met zonneboem- of pindaolie (want neutraal) in plaats van olijfolie. Lekker hoor! Hoge temperatuur is inderdaad wel van belang en dan goed in de gaten houden en met regelmaat omscheppen. Heel soms stiekem een piepkleine snuf suiker erdoor.
Heb nog nooit de gegrillde groenten van LaPlace op, dus heb verder geen vergelijkingsmateriaal.
Goede scoop? Water erbij bij de hand?quote:Op donderdag 24 december 2015 11:51 schreef minilot het volgende:
Ik heb drie bakken van het allergoedkooste vanille-ijs gehaald, om morgenochtend en/of vanavond nog maar eens te oefenen met het scheppen van mooie bolletjes.
Dat kan ik namelijk vooralsnog voor geen meter.
Ja, allebei. Ik kom ook prima door het ijs heen, maar de beweging die ik moet maken om echt een mooie bolletjesvorm te krijgen krijg ik er maar niet in.quote:Op donderdag 24 december 2015 11:59 schreef fietsie het volgende:
[..]
Goede scoop? Water erbij bij de hand?
Niet te diep steken en naar je toe halen is wat ik meestal doe...quote:Op donderdag 24 december 2015 12:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, allebei. Ik kom ook prima door het ijs heen, maar de beweging die ik moet maken om echt een mooie bolletjesvorm te krijgen krijg ik er maar niet in.
Klinkt romantisch.quote:Op donderdag 24 december 2015 12:11 schreef fietsie het volgende:
[..]
Niet te diep steken en naar je toe halen is wat ik meestal doe...
Nou ik wil het best voordoen hoorquote:
ik doe ze ook vaak bestrijken met een heel klein beetje olie en dan in de grillpan! dan krijg je fancy streepjes op je groenten.quote:Op donderdag 24 december 2015 11:46 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ik vlgs mij ook niet, het was meer als voorbeeld.
Tx, ook Molo! Zo kom ik er wel uit!
awww. vallen ze uiteen?quote:Op donderdag 24 december 2015 12:25 schreef Myraela het volgende:
Mijn wildkroketjes zijn mislukt.Er gaat een gang vanaf.
Leuk hequote:Op donderdag 24 december 2015 13:10 schreef minilot het volgende:
Ben wel erg benieuwd wat alle verschillende broertjes en zusjes van mijn lief voor gangen aan het maken zijn - iedereen doet er heel geheimzinnig over en iedereen doet elk jaar steeds harder z'n best
Sinaasappel en chocolade is sowieso lekker bij elkaar!quote:Op donderdag 24 december 2015 13:11 schreef MaLo het volgende:
Hier staat nu een sinaasappel-oreo-chocolade-tulbandcake in de oven. Voor het brunchbuffet morgen.
(Het is dus toch niet de citroen-maanzaadcake geworden, die leek mij erg lekker maar dochter vond dit kerstiger)
Ik hoop dat hij lukt, de vorm was wat groter dan gedachtdus ik hoop dat hij nog wel goed rijst.
Ik ben ook benieuwd wat ik straks bij mijn schoonvader aantref. Ik ben bang dat hij misschien ergens nog denkt dat ik iets meeneem.quote:Op donderdag 24 december 2015 13:10 schreef minilot het volgende:
Ben wel erg benieuwd wat alle verschillende broertjes en zusjes van mijn lief voor gangen aan het maken zijn - iedereen doet er heel geheimzinnig over en iedereen doet elk jaar steeds harder z'n best
Ik heb het met 4 blaadjes gemaakt en het lijkt te werken.quote:Op vrijdag 18 december 2015 13:28 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
ik geloof dat 1 teaspoon powdered gelatin gelijk staat aan 1 blaadje gelatine. dus dan heb je d'r 4 nodig - lijkt ook iets waarschijnlijker.
was ook van plan het recept eens te proberen, zal m'n bevindingen wel laten weten!
3 fluid oz is inderdaad ongeveer 85 ml
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wel netjes door m'n zeefjequote:Op donderdag 24 december 2015 16:57 schreef Molo het volgende:
Zout op je kerststol![]()
En wat klinkt dat lekker en leuk enthousiast allemaal
Kleurstof of tarwegraspoeder?quote:Op donderdag 24 december 2015 17:28 schreef fietsie het volgende:
Zow. Alle snij en schilwerk is af. Terrine staat onder druk. Kip ligt te zwemmen.
Dus maar even een extra uitdaging toegevoegd.
Kerstboomcake met echt groene icing... heb ik vanavond ook wat te doen
Nee daar heb ik de spullen niet voor in huis; siliconenbakvorm in kerstboomvorm.quote:Op donderdag 24 december 2015 17:34 schreef Molo het volgende:
[..]
Kleurstof of tarwegraspoeder?
Leuk wel, buche de Noel bedoel je toch?
Leuk!quote:Op donderdag 24 december 2015 17:36 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nee daar heb ik de spullen niet voor in huis; siliconenbakvorm in kerstboomvorm.
Spunge erin maken, beetje verzadigen met wat lekkers (helaas, uk is 5 dus geen alcohol). Vullen met klein beetje botercreme, afsmeren met gekleurde icing (bruin en 2 kleuren groen).
Hoe kan dat nou, je kunt de ragout toch proeven voordat je er kroketten van draait?quote:Op donderdag 24 december 2015 12:56 schreef Myraela het volgende:
Nee, ze blijven wel heel. Maar ik vond de smaak gewoon heel erg slecht. En er zat een vies stuk vlees in, het vlees was ook niet zacht genoeg.
quote:Op donderdag 24 december 2015 15:34 schreef Rexanthony het volgende:
[..]
Ik heb het met 4 blaadjes gemaakt en het lijkt te werken.
De structuur en smaak is goed. Alleen de vorm vergt nog wat oefening, maar ben niet ontevreden.*applausje!*SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Leuk om te maken hè?
Let me see you stripped down to the bone
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |