abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 16 december 2015 @ 14:43:26 #1
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158283289
Kerstdiner 2015! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic



Dit topic is bedoeld als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress.

Om alvast op te warmen:

Random succes*recepten van de vorige edities:
*door meer dan één CUL-er gemaakt

- Zoete bolletjes van sap of likeur


- Fantastische hele eend!


- Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw'


- Individuele Pommes Anna (boterige geroosterde aardappelplakjes)


- Beef Wellington, met véél uitleg en foto's


- Spiced & sugared cranberries:


- Kruidige bloemkool


- De soep der soepen!


- Bietjes-terrine


Enkele foto's van CUL-feestdagengerechten uit 2014:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aankleding van de feesttafel kan hier uiteraard ook besproken worden, hier is de mijne van
afgelopen jaar:


Meer inspiratie: Heston Blumenthals Perfect Christmas! *)
http://www.dailymotion.com/video/xndwm1_heston-blumenthal-s-perfect-christmas_lifestyle

En de vorige edities:
Kersttopic 2014: http://forum.fok.nl/topic/2145048
Kersttopic 2013: http://forum.fok.nl/topic/2022736

Game on! :Y)
pi_158290103
Goed topic!

Nu lees ik iets over die soep der soepen, en ook in vorige topics kom ik die tegen. Maar eigenlijk wil ik er wel iets van vlees of vis in. Zou dat goed met gamba's kunnen?
Schip ahoy!
pi_158291462
Waaah! Kerstdiner! Wij hebben een dag schoonouders (bij ons thuis, dus ovens en pitten genoeg ^O^ ), een dag met z'n 3-en thuis en een dag ouders (waar mijn vader (lekker!!) kookt en ik niks hoef te doen of alleen een toetje of zo).

Dus ik moet vooral een menu voor de eerste kerstdag. Randvoorwaarden: 1x notenallergie, 1x zwanger, en 2 van de 6 houden niet van vis.

Plan tot nu toe:

1e gang
De bietjesterrine (met roomkaas ipv geitenkaas) en een klein glaasje truffelaardappelsoep (mooi paars)

2e gang
ben ik nog niet uit.. ik zou normaal iets van vis kiezen, maar daar zijn ze dus niet van. Denk dan iets van kip?

3e gang
Varkensschouder uit de oven met peer-cranberrychutney, geroosterde aardappelen en een bijgerecht.

Nagerecht
koffiepannacotta (of zo'n scheve als ik hier tegenkwam?), meringue (van gepasteuriseerde eiwitten) en misschien het karamelschuimsnoep dat ik hier in foodgawker tegenkwam.

bonbonlepel bij de koffie?
pi_158295870
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 19:42 schreef Piet__Piraat het volgende:
Goed topic!

Nu lees ik iets over die soep der soepen, en ook in vorige topics kom ik die tegen. Maar eigenlijk wil ik er wel iets van vlees of vis in. Zou dat goed met gamba's kunnen?
Ja hoor. Wij hebben overwogen om hem als volledige fondue te serveren met kerst, maar gaan toch voor iets traditionelers.
pi_158296997
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 11:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Zalm met kervelboter, dat klinkt lekker zeg! :9
Heb ik intussen geprobeerd. Was nie wat. De kervelboter en de knoflook smaakten vrij overheersend. Prima op een stokbroodje bij de BBQ, maar niks voor een kerstdiner.

Heb 2 recepten uit het Lidl krantje geprobeerd en die waren wel wat. :)

Garnalensoep met limoenroom. Is echt maar heel weinig, een amuse, meer niet, maar wel ontzettend lekker!

En pasta met wortel en parmaham (waarbij ik de parmaham vervangen heb door de iets diervriendelijker Brabantse ham, ook bij de lidl te halen). Pasta met kerst ligt niet voor de hand. Maar dit smaakt als een zonnetje, dus ik dacht, fuck it, ik maak pasta! ;)
pi_158301449
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:34 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ja hoor. Wij hebben overwogen om hem als volledige fondue te serveren met kerst, maar gaan toch voor iets traditionelers.
Thanks.
Fondue klinkt meteen zo heftig. Ik wil 'm als soep serveren maar wil ook voorkomen dat het zo'n blok op de maag is!
Schip ahoy!
pi_158302001
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 08:01 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]

Thanks.
Fondue klinkt meteen zo heftig. Ik wil 'm als soep serveren maar wil ook voorkomen dat het zo'n blok op de maag is!
Op zich is fondue in bouillon (wat dit eigenlijk is) een stuk minder heftig dan in olie, volgens mij (heb al in geen 30 meer in olie gefonduud hoor), maar dan wordt het wel echt een hoofdgerecht ja. Maar wat gamba's of zo erin en dan als voor- of tussengerecht kan denk ik echt prima.
pi_158302046
Hier is de allereerste ronde trouwens al geweest: de kerstdiners op school en kdv.

Voor mijn dochter (groep 3/4): een klassieker


En voor mijn zoon (kdv): pizza (die iets korter in de oven had gemoeten...)
  donderdag 17 december 2015 @ 09:47:53 #9
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158302357
Het vorige deel is helaas niet gekoppeld, kan een mod dat doen? :D Misschien wilt iemand nog ff teruglezen voor recepten :D

Ziet er lekker uit Bleie!
pi_158311603
Gekoppeld!
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 17 december 2015 @ 18:07:00 #11
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158311658
Morgen avond een kerstdiner, ik ga konijn maken. Lekker aanbakken, uien erbij, bier erbij, veel kruidnagel en laurier. Misschien ook wat mosterd?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158314308
Leuk topic! Wij zijn er bijna uit op het dessert na, dus ik lees even mee. Één van de gasten lust geen fruit ( 8)7 ) en een ander verdraagt geen zuivel, dus dat wordt een leuke uitdaging. :').
Karma is a fucking bitch.
pi_158315006
quote:
7s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:21 schreef MissLuna het volgende:
Leuk topic! Wij zijn er bijna uit op het dessert na, dus ik lees even mee. Één van de gasten lust geen fruit ( 8)7 ) en een ander verdraagt geen zuivel, dus dat wordt een leuke uitdaging. :').
Geen fruit lusten :o :')

Is dit een idee? http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/pistache-semifreddo.html wel met slagroom, maar dat kan je vast vervangen door sojaslagroom oid
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158321544
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 09:14 schreef Bleie het volgende:

[..]

Op zich is fondue in bouillon (wat dit eigenlijk is) een stuk minder heftig dan in olie, volgens mij (heb al in geen 30 meer in olie gefonduud hoor), maar dan wordt het wel echt een hoofdgerecht ja. Maar wat gamba's of zo erin en dan als voor- of tussengerecht kan denk ik echt prima.
Het wordt geen fondue, maar met een kleine amuse erbij het voorgerecht. We moeten dus ook niet stampvol zitten. En voordeel is dat dit prima de dag van tevoren of die ochtend te maken is, waardoor je ter plekke boel enkel hoeft op te warmen. Lekker rustig dus :)

Overigens, ik zie die gevulde eitjes van je en krijg nu echt berehonger. Geen goed nachttopic, dit :')
Schip ahoy!
pi_158322486
Minilot (of iemand anders die het weet),

Ik wil graag die koffie-kaviaar maken. Alleen is er geen gelatinepoeder te vinden in mijn omgeving.
Daarom ben in van plan om blaadjes te gaan gebruiken, maar hoeveel?

quote:
"2 - 1/4 oz. packages powdered gelatin (or 4 teaspoons)" op "3 fluid oz. hot liquid (1/4 cup plus 3 tbsp) i.e. hot coffee"
Dat omrekenen (US/Imperial oz etc.) gaat altijd lastig.
Laat ik beginnen met de koffie: 3 fluid oz = ongeveer 80-90ml?
De gelatine: 1 teaspoon = ongeveer 3 gram gelatine?
Dus 12 gram in totaal. Gedeeld door 1,5g (1 blaadje) = 8 blaadjes gelatine? :?

8 blaadjes op ongeveer 1dl lijkt mij nogal veel...
pi_158327596
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 01:39 schreef Rexanthony het volgende:
Minilot (of iemand anders die het weet),

Ik wil graag die koffie-kaviaar maken. Alleen is er geen gelatinepoeder te vinden in mijn omgeving.
Daarom ben in van plan om blaadjes te gaan gebruiken, maar hoeveel?

[..]

Dat omrekenen (US/Imperial oz etc.) gaat altijd lastig.
Laat ik beginnen met de koffie: 3 fluid oz = ongeveer 80-90ml?
De gelatine: 1 teaspoon = ongeveer 3 gram gelatine?
Dus 12 gram in totaal. Gedeeld door 1,5g (1 blaadje) = 8 blaadjes gelatine? :?

8 blaadjes op ongeveer 1dl lijkt mij nogal veel...
ik geloof dat 1 teaspoon powdered gelatin gelijk staat aan 1 blaadje gelatine. dus dan heb je d'r 4 nodig - lijkt ook iets waarschijnlijker.

was ook van plan het recept eens te proberen, zal m'n bevindingen wel laten weten!
3 fluid oz is inderdaad ongeveer 85 ml :)
  zaterdag 19 december 2015 @ 11:44:29 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158352669
Mijn kroketten in de maak:



Volgens mij wordt het goeeeeehooooeeeedddd.
De salpicon was in ieder geval al om je vingers bij af te likken. *O* *O* *O*
pi_158352698
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 11:44 schreef RobinOok het volgende:
Mijn kroketten in de maak:

[ afbeelding ]

Volgens mij wordt het goeeeeehooooeeeedddd.
De salpicon was in ieder geval al om je vingers bij af te likken. *O* *O* *O*
wat voor kroks zijn het en heb je een receptje? Ziet er lekker uit! !
Ja doei.
  zaterdag 19 december 2015 @ 12:02:20 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158352888
De basis is : roodgekookt rundvlees uit Sichuan.
Gemaakt van 1,2 kilo sucadelapjes 10 uur in de slowcooker.

Het recept is enigzins zo:

150g boter
150g bloem
12 g blaadjes gelatine
450g gaar roodgekookt vlees in stukjes/plukjes
500g overgehouden bouillon van het roodgekookte vlees
2 lenteuitjes in stukjes

Boter bruin laten worden in pan met dikke bodem...
Bloem er in 1 keer bij
Met een spatel (geen garde!) rustig blijven roeren terwijl de bloem bakt en de rauwe smaak verdwijnt. (ik doe voor de zekerheid altijd minstens 3 minuten, je wilt niet dat de kroket straks melig smaakt)
Dan steeds een plens koude bouillon erbij (ik deed warm, maar lees net dat het koud moest zijn, kwam gelukkig wel goed), roeren, meer bouillon etc tot je een mooi, gladde saus hebt.
Dan de uitgeknepen, geweekte gelatine erdoor roeren.
Vlees en lente-ui erdoor en dan in een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal scheppen. Laagje plastic folie erover tegen het verkleuren en goed af laten koelen. Dan minstens 3 uur in de ijstkast.

Ik ga er straks blokjes van snijden, die tot ronde ballen draaien. Dan bebloemen, door een geklutst eitje halen en paneren met panko. Dan invriezen en met kerst frituren.

Of straks een proefbal frituren en bedenken wat ik erbij kan serveren...
pi_158352951
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 11:44 schreef RobinOok het volgende:
Mijn kroketten in de maak:

[ afbeelding ]

Volgens mij wordt het goeeeeehooooeeeedddd.
De salpicon was in ieder geval al om je vingers bij af te likken. *O* *O* *O*
Ziet er goed uit. _O_
  zaterdag 19 december 2015 @ 12:35:42 #21
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158353334
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 12:02 schreef RobinOok het volgende:
De basis is : roodgekookt rundvlees uit Sichuan.
Gemaakt van 1,2 kilo sucadelapjes 10 uur in de slowcooker.

Het recept is enigzins zo:

150g boter
150g bloem
12 g blaadjes gelatine
450g gaar roodgekookt vlees in stukjes/plukjes
500g overgehouden bouillon van het roodgekookte vlees
2 lenteuitjes in stukjes

Boter bruin laten worden in pan met dikke bodem...
Bloem er in 1 keer bij
Met een spatel (geen garde!) rustig blijven roeren terwijl de bloem bakt en de rauwe smaak verdwijnt. (ik doe voor de zekerheid altijd minstens 3 minuten, je wilt niet dat de kroket straks melig smaakt)
Dan steeds een plens koude bouillon erbij (ik deed warm, maar lees net dat het koud moest zijn, kwam gelukkig wel goed), roeren, meer bouillon etc tot je een mooi, gladde saus hebt.
Dan de uitgeknepen, geweekte gelatine erdoor roeren.
Vlees en lente-ui erdoor en dan in een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal scheppen. Laagje plastic folie erover tegen het verkleuren en goed af laten koelen. Dan minstens 3 uur in de ijstkast.

Ik ga er straks blokjes van snijden, die tot ronde ballen draaien. Dan bebloemen, door een geklutst eitje halen en paneren met panko. Dan invriezen en met kerst frituren.

Of straks een proefbal frituren en bedenken wat ik erbij kan serveren...
Oe dat ziet er goed uit!

Ik ben gestaag een rijsttafel bij elkaar aan het koken voor tweede kerstdag uit de oude kookboekjes van mijn schoonmoeder (die nu 83 is). Sommigen zijn zelfs nog van haar moeder geweest. Echt zo vreselijk leuk (en soms maar flink gokken :P ). Ze had me de boekjes deze zomer gegeven en ik denk dat ze dit wel op prijs zal stellen.
  zaterdag 19 december 2015 @ 12:40:24 #22
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158353386
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 12:35 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Oe dat ziet er goed uit!

Ik ben gestaag een rijsttafel bij elkaar aan het koken voor tweede kerstdag uit de oude kookboekjes van mijn schoonmoeder (die nu 83 is). Sommigen zijn zelfs nog van haar moeder geweest. Echt zo vreselijk leuk (en soms maar flink gokken :P ). Ze had me de boekjes deze zomer gegeven en ik denk dat ze dit wel op prijs zal stellen.
Wat voor gerechten ga je maken Goaxing?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 12:57:29 #23
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158353620
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 12:40 schreef Molo het volgende:
Wat voor gerechten ga je maken Goaxing?
Vrij simpel: ajam besengek pruttelt nu; atjar ketimoen; rendang; een rundvlees gerecht wat in het boekje slechts 'smoor' genoemd wordt met veel ketjap manis; sambal telor; sajoer lodeh; en sambal boontjes. En dan natuurlijk kroepoek, emping, etc, etc..... Misschien nog een sambal.

De laatste drie gerechten maak ik de dag zelf, en de rest nu en dat gaat de vriezer in, want ik heb nog 2 kerstdiners voor te bereiden.
  zaterdag 19 december 2015 @ 13:23:56 #24
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158354156
Nog een vraag: ik ga een toetje maken gebaseerd op tiramisu maar zonder ei (vanwege een allergie). Het worden dus in koffie/drank gedoopte speculaasjes en de creme wordt gemaakt van slagroom, mascarpone en suiker. Zou ik dat twee dagen van tevoren kunnen maken? Ik zat al te overwegen een paar blaadjes gelatine aan de creme toe te voegen.
  zaterdag 19 december 2015 @ 13:36:23 #25
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158354434
Kan prima zonder de gelatine hoor.

En klinkt goed die gerechten ^O^ :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 13:41:09 #26
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158354512
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 13:36 schreef Molo het volgende:
Kan prima zonder de gelatine hoor.

En klinkt goed die gerechten ^O^ :9
Tnx :)

Denk je niet dat de slagroom gaat flauwvallen?
  zaterdag 19 december 2015 @ 13:49:43 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158354662
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 13:41 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Tnx :)

Denk je niet dat de slagroom gaat flauwvallen?
Ik doe altijd alleen met mascarpone (omdat lekker), zonder slagroom, de slagroom meng je er toch doorheen? Niet aparte laag?
Eventueel net als ik als vetklep gewoon voor de extra dikke mascarpone gaan ipv mengsel met slagroom
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158355991
Slagroomtruffels staan in de vriezer. Morgen nog in chocolade dippen en dan ben ik alweer klaar.
Alleen nog ergens konijn zien te vinden voor een leuke prijs.. Van de week nog maar langs de Lidl.
  zaterdag 19 december 2015 @ 15:05:30 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158356011
Slagerij van Van Der Valk heeft konijn voor goeie prijzen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 15:16:42 #30
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158356212
Ik heb ook bijna alles in huis. Nog een laatste ronde volgende week voor de versere producten en kruiden! ^O^
pi_158356604
Ik hoop dat ik hier in de buurt gekleurde bietjes kan vinden. Ik vroeg het gisteren op de markt bij de groenteman en die keek me aan alsof ik wartaal sprak.. 'gele bietjes mevrouw?'
  zaterdag 19 december 2015 @ 17:10:27 #32
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158358716
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 15:36 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ik hoop dat ik hier in de buurt gekleurde bietjes kan vinden. Ik vroeg het gisteren op de markt bij de groenteman en die keek me aan alsof ik wartaal sprak.. 'gele bietjes mevrouw?'
Die heb ik op de Haagse markt zien liggen, maar ik weet niet of jij wat hebt aan deze tip.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158358787
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:10 schreef Uccie het volgende:

[..]

Die heb ik op de Haagse markt zien liggen, maar ik weet niet of jij wat hebt aan deze tip.
Den Haag is denk ik een goede 2,5 uur rijden :D Maar tnx! Ik denk dat ik ergens een pasje voor de Sligro biets, die hebben ze ook wel volgens mij.
  zaterdag 19 december 2015 @ 17:14:18 #34
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158358825
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:12 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Den Haag is denk ik een goede 2,5 uur rijden :D Maar tnx! Ik denk dat ik ergens een pasje voor de Sligro biets, die hebben ze ook wel volgens mij.
Nee, dat klinkt niet als een hele handige optie.
Wat ga je ermee maken, want ik ben nu wel nieuwsgierig.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158358863
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:14 schreef Uccie het volgende:

[..]

Nee, dat klinkt niet als een hele handige optie.
Wat ga je ermee maken, want ik ben nu wel nieuwsgierig.
De bietjesterrine uit de OP is de bedoeling! Met daarbij een beetje truffelaardappelsoep.
  zaterdag 19 december 2015 @ 17:16:55 #36
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158358892
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:15 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

De bietjesterrine uit de OP is de bedoeling! Met daarbij een beetje truffelaardappelsoep.
Klinkt goed, ik ben zo inspiratieloos.
Ik denk dat ik pompoensoep met gember maak en dan met mijn moeder ga brainstormen wat we eromheen brouwen.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158358928
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:16 schreef Uccie het volgende:

[..]

Klinkt goed, ik ben zo inspiratieloos.
Ik denk dat ik pompoensoep met gember maak en dan met mijn moeder ga brainstormen wat we eromheen brouwen.
Iets met geitenkaas is lekker bij pompoensoep!
  zaterdag 19 december 2015 @ 17:18:44 #38
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158358941
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:18 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Iets met geitenkaas is lekker bij pompoensoep!
Oh goeie tip!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158359551
Ik ga bij mijn zus eten tweede kerstdag zo gaat ze me bellen over hoe en wat *O* *O*
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158359612
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:18 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Iets met geitenkaas is lekker bij pompoensoep!
Pas op! geitenkaas behoeft een acquired taste ;)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158359753
Jeetje ik kan dit jaar echt geen keuzes maken! }:| heb nog over niks echt zekerheid. Plan:

Amuse kerst avond+/- 20 personen (zou voorgerecht zijn maar mijn mama wil graag een pasteitje maken ter herinnering aan opa en oma die er dit jaar voor t eerst allebei niet meer bij zijn ;( O+ )

tweede kerstdag voorgerecht 6 personen 1 zwanger, 1 vega.


Tweede kerstdag 4-6 personen diner maar niet te zwaar omdat al veel gegeten en geborreld, 1 vega. Dacht daarvoor aan gevogelte uit de oven met bijgerechten en een knolselderij gebraad a la Yvette van boven voor de vega.

En dan nog twee ontbijtjes. Eggs benedict eigen gemaakte stol in ieder geval :9

Zoveel keuzes nog te maken! :o
pi_158360081
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:46 schreef roos85 het volgende:

[..]

Geen fruit lusten :o :')

Is dit een idee? http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/pistache-semifreddo.html wel met slagroom, maar dat kan je vast vervangen door sojaslagroom oid
Miss Luna dan heb je hetzelfde probleem als ik. Bijkomend nadeel m'n vader die geen melk mag lust geen soja producten.

Uitendelijk heb ik nu dit bedacht voor kerstavond
Amuses:
- Steaktartaar met drukpje rucola mayonaise
- Coquille op schelp

Voorgerecht:
- Zelf gerookte zalm met gepocheerd ei

Soep
- Thom Ka Kai in whiskeyglas (qua grootte)

Hoofgerecht
- Cote de Bouef in kruidenolie
- Aardappeltjes nog niet helemaal uit, maar ik denk dat ik ze in de oven bank
Groente ben ik nog naar op zoek, iemand tips?

Nagerechten:
- Kaasplankje met zowel kaas van koe als schaap en geit
- Citroen souffle in citroen met zelfgemaakt citroensorbet ijs

Op 1e kerstdag zijn we met z'n tweeen dus wordt waarschijnlijk steengrillen maar dan met alternatieve stukjes vlees/vis en kruiden (heb ergens iets gelezen over aziatische smaken)

Op 2e kerstdag zijn we eind van de ochtend tot de loop van de middag uit huis en daarna wordt er bij ons gegeten met 7 mensen dus ik denk aan tapas achtige hapjes, ivm vooraf voor te bereiden en 2 pubers die dan zelf kunnen kiezen wat ze willen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zaterdag 19 december 2015 @ 18:18:42 #43
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158360419
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:45 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Pas op! geitenkaas behoeft een acquired taste ;)
Dat komt wel goed, bij ons in de familie is er niet veel dat niet gegeten wordt.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158360462
Ik ben nu alvast wat dingen aan het uittesten. Maar goed ook, want de tomaten-ricotta bladerdeegbakjes mislukken nu al :') ik ga toch maar voor de mini-quiches denk ik.
  zaterdag 19 december 2015 @ 18:25:17 #45
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158360556
Ik heb net uitgeprobeerd hoe ik mijn glazen schuin in de koelkast kan plaatsen. (Voor mijn diagonale panna cotta) Cakevorm met wat vaatdoekjes op een bepaalde manier om ze te ondersteunen! :D
  zaterdag 19 december 2015 @ 18:44:46 #46
345170 Roger_Epiales
Beheerder vd ijs_beer fanclub
pi_158360960
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 15:36 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ik hoop dat ik hier in de buurt gekleurde bietjes kan vinden. Ik vroeg het gisteren op de markt bij de groenteman en die keek me aan alsof ik wartaal sprak.. 'gele bietjes mevrouw?'
Albert Heijn misschien.
AH hier in de buurt heeft de laatste tijd vaak bakken 'bietenmix' liggen. Hele bieten in verschillende kleuren. Alleen wel goed opletten dat je een bak pakt met een beetje goede verdeling.
Reality is for people who can't imagine anything better.
--------------------------------------------------------------------
Feel free to insult me.
pi_158362313
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips?
  zaterdag 19 december 2015 @ 21:15:57 #48
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158364468
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 18:25 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik heb net uitgeprobeerd hoe ik mijn glazen schuin in de koelkast kan plaatsen. (Voor mijn diagonale panna cotta) Cakevorm met wat vaatdoekjes op een bepaalde manier om ze te ondersteunen! :D
Bak cheap ass rijst of macaroni droog in vorm gooien werkt hier ook goed voor :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 21:16:53 #49
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158364499
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 19:51 schreef Scorpie het volgende:
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips?
Pulled pork, op cedarhouten plank gebbqde wilde zalm, ribey aan een stuk met whisky marinade.
:9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158364523
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Pulled pork, op cedarhouten plank gebbqde wilde zalm, ribey aan een stuk met whisky marinade.
:9~
Pulled pork ! Ja ! Goeie !
  zaterdag 19 december 2015 @ 21:25:21 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158364827
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:17 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Pulled pork ! Ja ! Goeie !
Ja bedankt he, nu zin in :(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158365407
Ik maak voor kerst de amuses en zoek wat inspiratie.. kerstdiner voor 10 man waarvan 3 kinderen, denk niet dat er daar veel ruimte is om het gasstel te gebruiken.

Wil er een stuk of 4 maken, dacht aan doperwten- of truffelaardappelsoep, rosbief op een lepeltje met truffelmayonaise.. maar verder?! Misschien een soort garnalencocktail, maar dan niet zo standaard?!.

Heeft iemand hier wat inspiratie? |:(
  zaterdag 19 december 2015 @ 21:40:37 #53
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158365512
Ik vind de oersaaie toast met koudgerookte zalm, lepeltje crème fraiche en (IKEA nep-)kaviaar erop altijd heerlijk en er mooi uit zien. Maar zijn genoeg mensen die dat afgezaagd vinden.
Hier vinden de kinderen het altijd heerlijk en de volwassenen ook :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158365810
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 19:51 schreef Scorpie het volgende:
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips?
Goed bevleesde babyback ribs :9~
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158366179
Tweede kerstdag is bij ons met de schoonfamilie. Denk dit jaar iets Spaans en niet al te ingewikkeld te maken. Zelfgemaakte tortilla, aioli, olijfjes, manchego en droge worst bij het borrelen vooraf. Main wordt kip, chorizo en aardappels uit de oven (Nigella gerecht). Salade uiteraard, maar ik moet nog een vis- of schaaldieren gerecht bedenken voor de niet vleeseters. Geen gamba's want die krijgen we eerste kerstdag al bij mijn familie. Misschien iets met inktvis ofzo....dunno yet -O-

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2015 21:59:45 ]
pi_158369734
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 19:51 schreef Scorpie het volgende:
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips?
Zoals al gezegd, ribs en pulled pork. Verder nog:
- Buikspek! (kan ook in de oven - tip voor anderen ribs en pulled pork overigens ook ;) )
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- MOINK balls


quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:38 schreef sibella2 het volgende:
Heeft iemand hier wat inspiratie?
- Glaasje gazpacho
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- Zalmbonbons met artisjokmousse


- Gerookte zalmmouse in komkommervorm
pi_158374362
Gister een hele discussie met mijn zus over hoeveel gram vlees per couvert je moet nemen.

80 gram voor mannen volgens WHO maar dat is echt veel en veel te weinig zeker voor een grote kerel.

Wat houden jullie voor kerels als richtlijn?

En voor petit vrouwen?

Ik zelf heb zoiets van 200 gram vlees per kerel en 150 gram per dame.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  zondag 20 december 2015 @ 10:01:08 #58
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158374390
Ongeveer 2,5 ons pp. Beter teveel dan te weinig. En wat over is bak ik ook op en eet ik de volgende dag lekker op ofzo :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158374464
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 10:01 schreef Molo het volgende:
Ongeveer 2,5 ons pp. Beter teveel dan te weinig. En wat over is bak ik ook op en eet ik de volgende dag lekker op ofzo :)
Ja ik heb ook zoiets van beter wat overhouden dan dat je te weinig hebt.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158374527
Plus het is kerst. Als je na afloop van het diner geen "Fuck, ik zet echt propvol, even mijn riem wat gaatjes wijder maken." gevoel hebt, heb je geen kerstdiner gehad.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158374536
Beetje afhankelijk van hoeveel gangen je doet natuurlijk. Ik heb volgens mij veel te veel. :') En ik maak overigens geen onderscheid in mannen en vrouwen.

Ik heb 125 gram tartaar
100 gram eend
200 gram picanha

En dan nog wild uit het kroketje, maar dat is niet zoveel en de rest van de kroketjes gaan gewoon de vriezer in.
pi_158374869
Iemand wel eens de appelsneeuw uit de op gemaakt? Ik zie in het recept appelsaus staan, is dat gewoon in de winkel te krijgen? Of moet je dat zelf maken? Alvast bedankt!
  zondag 20 december 2015 @ 10:51:10 #63
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158374892
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 10:13 schreef habitue het volgende:
Plus het is kerst. Als je na afloop van het diner geen "Fuck, ik zet echt propvol, even mijn riem wat gaatjes wijder maken." gevoel hebt, heb je geen kerstdiner gehad.
Nee man, het is juist lekker als je voldaan bent, maar níet zo'n uit elkaar klap gevoel hebt :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 december 2015 @ 11:05:15 #64
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_158375046
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 10:13 schreef habitue het volgende:
Plus het is kerst. Als je na afloop van het diner geen "Fuck, ik zet echt propvol, even mijn riem wat gaatjes wijder maken." gevoel hebt, heb je geen kerstdiner gehad.
I hear you, maar ik kan dan nooit zo goed slapen. Dus ik probeer het dit jaar wat rustiger aan te doen. Maar dat gezegd hebbende, weet ik dat dat eigenlijk al kansloos is. :P
pi_158376025
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 10:51 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee man, het is juist lekker als je voldaan bent, maar níet zo'n uit elkaar klap gevoel hebt :P
Uiteraard, maar dat lukt me met kerst nooit.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_158376967
Ik ben er ook uit.... mr.Duck heeft de kaneelcharlotte afgekeurd. Hij wil even geen kaneel. Iets te veel gebruikt de laatste tijd 😀😊

Voorgerecht
Salade met eendenborst en gekarameliseerde peer en hazelnoot/hazelnotenolie ipv de walnoot uit het recept (allergiedingetje)
http://www.24kitchen.nl/r(...)karamelliseerde-peer

Hoofdgerecht
Lamsrack van de bbq
Gevulde bietjes uit de oven en krieltjes in een jasje (zie deze pagina voor de recepten http://www.libelle.nl/food/kerstrecepten-van-yvette-van-boven)

Toe
Ijstaart van http://www.clevers.nl niet zelfgemaakt, maar wel heel lekker
pi_158377669
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 12:54 schreef MrsDuck het volgende:
Ik ben er ook uit.... mr.Duck heeft de kaneelcharlotte afgekeurd. Hij wil even geen kaneel. Iets te veel gebruikt de laatste tijd 😀😊

Voorgerecht
Salade met eendenborst en gekarameliseerde peer en hazelnoot/hazelnotenolie ipv de walnoot uit het recept (allergiedingetje)
http://www.24kitchen.nl/r(...)karamelliseerde-peer

Hoofdgerecht
Lamsrack van de bbq
Gevulde bietjes uit de oven en krieltjes in een jasje (zie deze pagina voor de recepten http://www.libelle.nl/food/kerstrecepten-van-yvette-van-boven)

Toe
Ijstaart van http://www.clevers.nl niet zelfgemaakt, maar wel heel lekker
Clevers :D
pi_158378882
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 10:48 schreef pep88 het volgende:
Iemand wel eens de appelsneeuw uit de op gemaakt? Ik zie in het recept appelsaus staan, is dat gewoon in de winkel te krijgen? Of moet je dat zelf maken? Alvast bedankt!
Is gewoon appelmoes. Zelf maken is natuurlijk het lekkerst, maar goeie uit een potje werkt ook prima :Y

Ik heb het nu een paar keer gemaakt en ik vind het errrrg lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 20 december 2015 @ 15:07:10 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158380125

Kerstbitterbal


Test geslaagd. Ballen waren lekker. Ik twijfel opeens of ik ze wel met kerst wil serveren... :D
pi_158380149
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 15:07 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Kerstbitterbal


Test geslaagd. Ballen waren lekker. Ik twijfel opeens of ik ze wel met kerst wil serveren... :D
Te lekker voor kerst? ;)
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_158380161
Ik heb de peren-cranberry-chutney uit de Delicious op staan:

  zondag 20 december 2015 @ 15:14:20 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158380301
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 15:08 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Te lekker voor kerst? ;)
Haha, nee, maar gewoon toch een beetje lompof zo. :)
pi_158380543
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 15:08 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ik heb de peren-cranberry-chutney uit de Delicious op staan:

[ afbeelding ]
Heb je daar het recept van? Dit klinkt wel lekker bij de eend die ik wil gaan maken! O+
Ja doei.
  zondag 20 december 2015 @ 15:37:24 #74
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
  zondag 20 december 2015 @ 15:41:46 #75
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158380930
Dat zou bij mij een 'nailed it' worden waarbij hij keihard in mijn drankje plonst _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 december 2015 @ 15:45:44 #76
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158381018
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 15:41 schreef Molo het volgende:
Dat zou bij mij een 'nailed it' worden waarbij hij keihard in mijn drankje plonst _O-
Zit zelfs een gat in het ontwerp zodat de chimney echt werkt :D _O_
pi_158381066
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 15:25 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Heb je daar het recept van? Dit klinkt wel lekker bij de eend die ik wil gaan maken! O+
Jep!

2 doyenne du comice-peren, geschild en in blokken
150 gram verse cranberries
2el fijngehakte verse gember
1grote rode ui, fijngesnipperd
90 gram lichtbruine basterdsuiker
75 ml appelazijn
2 el mosterdzaadjes
10 pimentkorrels, fijn gevijzeld
1tl gemalen kruidnagel
1tl zout

- Stop alles in een pan, breng aan de kook, vuur lager en dan 20 minuten koken. Regelmatig roeren.
  zondag 20 december 2015 @ 15:47:45 #78
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158381084
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 15:45 schreef Bienelientjee het volgende:

[..]

Zit zelfs een gat in het ontwerp zodat de chimney echt werkt :D _O_
Awesome! _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158381137
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 15:47 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Jep!

2 doyenne du comice-peren, geschild en in blokken
150 gram verse cranberries
2el fijngehakte verse gember
1grote rode ui, fijngesnipperd
90 gram lichtbruine basterdsuiker
75 ml appelazijn
2 el mosterdzaadjes
10 pimentkorrels, fijn gevijzeld
1tl gemalen kruidnagel
1tl zout

- Stop alles in een pan, breng aan de kook, vuur lager en dan 20 minuten koken. Regelmatig roeren.
Dank dank dank! :D
Ja doei.
pi_158381168
Karma is a fucking bitch.
pi_158381401
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 15:08 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ik heb de peren-cranberry-chutney uit de Delicious op staan:

[ afbeelding ]
Lijkt me lekker, waar ga je dat bij serveren?
pi_158382745
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 15:56 schreef DeProf het volgende:

[..]

Lijkt me lekker, waar ga je dat bij serveren?
Bij langzaam gegaard varkensvlees!
pi_158382855
Vooralsnog hier:

Voor:

tomaat/pompoen/paprikasoepje geserveerd met een soort van toast reepjes met zongedroogdetomatenpesto

Hoofd:

Hele eend uit de oven met roasted potatoes, groenten uit de oven (bloemkool, boontjes, wortel, etc.) en die peren/cranberrie chutney (kipfilet back-up voor de kinderen)

Na:
Bananen/chocolade/pecan trifle

Niet al te uitgebreid, maar heb gewoon écht geen tijd.

Op vrijdagavond gaan we waarschijnlijk gourmetten. Ga daar zelf wat dingen voor maken, niet teveel vlees, wat groenten. Vooral practisch, en wel gezellig, want familie komt over vanuit NL met twee kindjes.

En op tweede kerstdag lekker iets van tortilla's eten en dan zelf beleggen enzo! :)

Niet mijn perfecte kerst met bijpassende wijnen en 8 gangen (dat vind ik zelf echt geweldig), maar dat komt volgend jaar of het jaar erop wel weer! :)
Ja doei.
  zondag 20 december 2015 @ 16:49:39 #84
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158383215
Voor degenen die de spiced cranberries maken: ik schreef eerder al dat ik wilde proberen om de siroop tot likeur te verwerken. Ik heb zojuist een proef-glaasje gemaakt en dat was een succes.

Ik maar de siroop altijd wat zwaarder met een cup minder water, en hij staat al bijna een week te trekken. Ik heb siroop en bruine rum 1:2 gemengd en het was heel smakelijk. Voor de definitieve batch mogen er nog wat citroenschillen heel even meetrekken, ik denk dat dat het af maakt.
pi_158389068
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 15:56 schreef DeProf het volgende:

[..]

Lijkt me lekker, waar ga je dat bij serveren?
Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
pi_158390807
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 20:19 schreef DeProf het volgende:

[..]

Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
Lekker brood of crackers, een stroop/chutney en een goed glaasje port.
pi_158391400
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 20:19 schreef DeProf het volgende:

[..]

Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
Walnoten
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158391743
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 20:19 schreef DeProf het volgende:

[..]

Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
Dan zou ik een gekaramelliseerde uienchutney maken! http://www.thecakehunter.(...)fts-caramelised.html
  zondag 20 december 2015 @ 21:39:38 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158391940
Ik vind heel ordinair gewoon wat appelstroop lekker bij kaas. :)
pi_158392979
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 14:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Is gewoon appelmoes. Zelf maken is natuurlijk het lekkerst, maar goeie uit een potje werkt ook prima :Y

Ik heb het nu een paar keer gemaakt en ik vind het errrrg lekker. :9
Oh haha, dat had ik niet door. Ik ga het eens uitproberen, thnx!
pi_158394970
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:58 schreef Tem het volgende:
Tweede kerstdag is bij ons met de schoonfamilie. Denk dit jaar iets Spaans en niet al te ingewikkeld te maken. Zelfgemaakte tortilla, aioli, olijfjes, manchego en droge worst bij het borrelen vooraf. Main wordt kip, chorizo en aardappels uit de oven (Nigella gerecht).
Hier ook tapas. Linkje naar nigella recept? Ben benieuwd.
Met een meidenkwartet
pi_158395226
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind heel ordinair gewoon wat appelstroop lekker bij kaas. :)
Bij oude kaas :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_158395613
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 20:19 schreef DeProf het volgende:

[..]

Ik zoek nog iets voor bij een kaasplankje, heb al dadels en druiven voor erbij, maar misschien is zo'n chutney ook wel lekker! Iemand andere ideeën?
uienchutney en vijgenbrood.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158397038
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 22:50 schreef Cathmar het volgende:

[..]

Hier ook tapas. Linkje naar nigella recept? Ben benieuwd.
http://www.nigella.com/re(...)zo-and-potatoes-5160

Zelf doe ik er nog vaak wat hele tenen knoflook in. Maar je kan er nog van alles in doen wat je lekker vindt.
  zondag 20 december 2015 @ 23:50:23 #95
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158397403
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 16:49 schreef Gaoxing het volgende:
Voor degenen die de spiced cranberries maken: ik schreef eerder al dat ik wilde proberen om de siroop tot likeur te verwerken. Ik heb zojuist een proef-glaasje gemaakt en dat was een succes.

Ik maar de siroop altijd wat zwaarder met een cup minder water, en hij staat al bijna een week te trekken. Ik heb siroop en bruine rum 1:2 gemengd en het was heel smakelijk. Voor de definitieve batch mogen er nog wat citroenschillen heel even meetrekken, ik denk dat dat het af maakt.
De siroop heb je dan niet meer verder ingekookt ofzo? Want ik heb toevallig de cranberries gemaakt dit weekend en heb de siroop nog staan, okk om te kijken of ik er nog iets mee kan..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 21 december 2015 @ 10:33:33 #96
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158403544
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 23:50 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

De siroop heb je dan niet meer verder ingekookt ofzo? Want ik heb toevallig de cranberries gemaakt dit weekend en heb de siroop nog staan, okk om te kijken of ik er nog iets mee kan..
Nou, zoals ik schreef maak ik de siroop altijd al zwaarder. Ik maak 'm ook bijna een week eerder en laat hem dan een tijd trekken voor ik hem aan de kook breng en de eerste batch cranberries erin doe. Die eten mijn kinderen dan binnen anderhalve dag op :P dus dan doe ik nog een keer hetzelfde: siroop opwarmen en cranberries erin. Als je je helemaal aan het recept hebt gehouden, zou ik 'm dus óf inkoken, óf minder drank gebruiken. Of gewoon uitproberen en kijken wat lekker is; misschien heb je wel een andere smaak ;) .
pi_158404665
Eindelijk, ja nu pas :') , toetje voor kerst bij schoonouders uitgeprobeerd.

Dit ijs wordt het: http://ladyandpups.com/20(...)poached-pear-gelato/

In de pan: peer, moscato-wijn, suiker, vanille, kaneel, honing, steranijs en kruidnagel:


Na een poos inkoken gepureerd met slagroom en extra wijn, in de ijsmachine en daarna nog even in de vriezer en klaar (ijslepel was vanmorgen onvindbaar, daarom wat slordig opgeschept. Opmaak met kerst wordt natuurlijk sowieso wat chiquer. :))


Koekjes (hazelnootflorentines met pure chocolade) naar dit recept:
http://cali-zona.com/2014(...)-florentine-cookies/

Het ijs is enorrrrrrrrrm lekker! :9 Gelukkig maar, want geen tijd meer om nog een ander recept te vinden en uit te proberen. :) Alleen wat koekjes betreft ben ik er nog niet zo uit. Ik wil wel graag iets met hazelnoot en pure chocolade, maar deze florentines vind ik een beetje meh..
Iemand een goed recept of idee voor knapperige koekjes met hazelnoot en chocolade? :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 21-12-2015 12:57:14 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_158405519
Ik heb een vraag over de opmaak van mijn dessert. Ik maak een carameltaart met een bolletje chocolade ijs en witte chocolade saus erbij. Nu moet ik die witte chocoladesaus au bain marie smelten met slagroom erbij. Dus wordt dat wel een vrij dunne saus.

Maar om het mooi op te maken gebruik ik wel vaak deze fles:


Zou dit hierin ook werken of is de saus daarvoor te dik? iemand hier een idee van?
pi_158407522
Ohh die stroopwafelhuisjes zijn tof! Maar ik vrees ik ook voor een nailed it hier :')

Heerlijke dingen zie ik allemaal voorbij komen. Wij zijn er ook eindelijk uit wat het gaat worden voor het kerstdiner. Het had wat voeten in de aarde met alle kieskeurige eters en een man die wil meedenken over het kerstmenu ;) Het is niet wat ik van te voren had bedacht, maar à la..

We beginnen met een minihamburger die mijn man gaat maken. Geen idee verder hoe of wat hij ermee gaat doen (het is zijn gerecht). Gisteren stond hij in ieder geval vloekend en tierend minihamburgerbroodjes te maken :+ Ook een gevalletje nailed it! Ze leken op vliegende schotels, maar waren wel lekker. Hij was echter zo teleurgesteld dat hij nu maar mini-afbakbroodjes heeft gehaald en zich gaat storten op een heerlijke vulling haha.

Daarna volgt een tomatensoepje. Hoofdgerecht wordt ossenhaas met een stroganoffsaus, gebakken gnocchi en als groenten doperwtjes met sjalotten gestoofd in bouillon. Niks bijzonders dus, maar wel lekker. Als toetje ga ik ook voor de pannacotta. Ik kwam een recept tegen voor een pannacotta met amaretto en een koffiesiroop. Even kijken of ik dat vandaag nog kan uittesten, want ik wil de amaretto vervangen door amarettosiroop i.v.m. 4 van de 6 eters die om diverse redenen geen alcohol nuttigen.

Tweede kerstdag zijn we met zijn drieën en wordt het gewoon een dag in tokkiekloffie met foute films en toastjes met kaas vermoed ik :D
  maandag 21 december 2015 @ 16:29:03 #100
409579 LuDann
All the way
pi_158412705
Ik ga als voorgerecht hete knoflookgamba's met zelfgemaakte kruidenboter en stokbrood maken. Als hoofdgerecht eendenborstfilet met sjalottenjus. Daar maakt ik dan aardappel-knolselderij puree bij.

Eigenlijk wil ik dan een groente gerecht met sojoboontjes erbij, maar ik kan daar niet echt een leuk recept voor vinden. Iemand tips?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')