abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 16 december 2015 @ 14:43:26 #1
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158283289
Kerstdiner 2015! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic



Dit topic is bedoeld als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress.

Om alvast op te warmen:

Random succes*recepten van de vorige edities:
*door meer dan één CUL-er gemaakt

- Zoete bolletjes van sap of likeur


- Fantastische hele eend!


- Omenalumi, ofwel 'appelsneeuw'


- Individuele Pommes Anna (boterige geroosterde aardappelplakjes)


- Beef Wellington, met véél uitleg en foto's


- Spiced & sugared cranberries:


- Kruidige bloemkool


- De soep der soepen!


- Bietjes-terrine


Enkele foto's van CUL-feestdagengerechten uit 2014:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aankleding van de feesttafel kan hier uiteraard ook besproken worden, hier is de mijne van
afgelopen jaar:


Meer inspiratie: Heston Blumenthals Perfect Christmas! *)
http://www.dailymotion.com/video/xndwm1_heston-blumenthal-s-perfect-christmas_lifestyle

En de vorige edities:
Kersttopic 2014: http://forum.fok.nl/topic/2145048
Kersttopic 2013: http://forum.fok.nl/topic/2022736

Game on! :Y)
pi_158290103
Goed topic!

Nu lees ik iets over die soep der soepen, en ook in vorige topics kom ik die tegen. Maar eigenlijk wil ik er wel iets van vlees of vis in. Zou dat goed met gamba's kunnen?
Schip ahoy!
pi_158291462
Waaah! Kerstdiner! Wij hebben een dag schoonouders (bij ons thuis, dus ovens en pitten genoeg ^O^ ), een dag met z'n 3-en thuis en een dag ouders (waar mijn vader (lekker!!) kookt en ik niks hoef te doen of alleen een toetje of zo).

Dus ik moet vooral een menu voor de eerste kerstdag. Randvoorwaarden: 1x notenallergie, 1x zwanger, en 2 van de 6 houden niet van vis.

Plan tot nu toe:

1e gang
De bietjesterrine (met roomkaas ipv geitenkaas) en een klein glaasje truffelaardappelsoep (mooi paars)

2e gang
ben ik nog niet uit.. ik zou normaal iets van vis kiezen, maar daar zijn ze dus niet van. Denk dan iets van kip?

3e gang
Varkensschouder uit de oven met peer-cranberrychutney, geroosterde aardappelen en een bijgerecht.

Nagerecht
koffiepannacotta (of zo'n scheve als ik hier tegenkwam?), meringue (van gepasteuriseerde eiwitten) en misschien het karamelschuimsnoep dat ik hier in foodgawker tegenkwam.

bonbonlepel bij de koffie?
pi_158295870
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 19:42 schreef Piet__Piraat het volgende:
Goed topic!

Nu lees ik iets over die soep der soepen, en ook in vorige topics kom ik die tegen. Maar eigenlijk wil ik er wel iets van vlees of vis in. Zou dat goed met gamba's kunnen?
Ja hoor. Wij hebben overwogen om hem als volledige fondue te serveren met kerst, maar gaan toch voor iets traditionelers.
pi_158296997
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 11:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Zalm met kervelboter, dat klinkt lekker zeg! :9
Heb ik intussen geprobeerd. Was nie wat. De kervelboter en de knoflook smaakten vrij overheersend. Prima op een stokbroodje bij de BBQ, maar niks voor een kerstdiner.

Heb 2 recepten uit het Lidl krantje geprobeerd en die waren wel wat. :)

Garnalensoep met limoenroom. Is echt maar heel weinig, een amuse, meer niet, maar wel ontzettend lekker!

En pasta met wortel en parmaham (waarbij ik de parmaham vervangen heb door de iets diervriendelijker Brabantse ham, ook bij de lidl te halen). Pasta met kerst ligt niet voor de hand. Maar dit smaakt als een zonnetje, dus ik dacht, fuck it, ik maak pasta! ;)
pi_158301449
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:34 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ja hoor. Wij hebben overwogen om hem als volledige fondue te serveren met kerst, maar gaan toch voor iets traditionelers.
Thanks.
Fondue klinkt meteen zo heftig. Ik wil 'm als soep serveren maar wil ook voorkomen dat het zo'n blok op de maag is!
Schip ahoy!
pi_158302001
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 08:01 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]

Thanks.
Fondue klinkt meteen zo heftig. Ik wil 'm als soep serveren maar wil ook voorkomen dat het zo'n blok op de maag is!
Op zich is fondue in bouillon (wat dit eigenlijk is) een stuk minder heftig dan in olie, volgens mij (heb al in geen 30 meer in olie gefonduud hoor), maar dan wordt het wel echt een hoofdgerecht ja. Maar wat gamba's of zo erin en dan als voor- of tussengerecht kan denk ik echt prima.
pi_158302046
Hier is de allereerste ronde trouwens al geweest: de kerstdiners op school en kdv.

Voor mijn dochter (groep 3/4): een klassieker


En voor mijn zoon (kdv): pizza (die iets korter in de oven had gemoeten...)
  donderdag 17 december 2015 @ 09:47:53 #9
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158302357
Het vorige deel is helaas niet gekoppeld, kan een mod dat doen? :D Misschien wilt iemand nog ff teruglezen voor recepten :D

Ziet er lekker uit Bleie!
pi_158311603
Gekoppeld!
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 17 december 2015 @ 18:07:00 #11
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158311658
Morgen avond een kerstdiner, ik ga konijn maken. Lekker aanbakken, uien erbij, bier erbij, veel kruidnagel en laurier. Misschien ook wat mosterd?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158314308
Leuk topic! Wij zijn er bijna uit op het dessert na, dus ik lees even mee. Één van de gasten lust geen fruit ( 8)7 ) en een ander verdraagt geen zuivel, dus dat wordt een leuke uitdaging. :').
Karma is a fucking bitch.
pi_158315006
quote:
7s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:21 schreef MissLuna het volgende:
Leuk topic! Wij zijn er bijna uit op het dessert na, dus ik lees even mee. Één van de gasten lust geen fruit ( 8)7 ) en een ander verdraagt geen zuivel, dus dat wordt een leuke uitdaging. :').
Geen fruit lusten :o :')

Is dit een idee? http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/pistache-semifreddo.html wel met slagroom, maar dat kan je vast vervangen door sojaslagroom oid
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158321544
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 09:14 schreef Bleie het volgende:

[..]

Op zich is fondue in bouillon (wat dit eigenlijk is) een stuk minder heftig dan in olie, volgens mij (heb al in geen 30 meer in olie gefonduud hoor), maar dan wordt het wel echt een hoofdgerecht ja. Maar wat gamba's of zo erin en dan als voor- of tussengerecht kan denk ik echt prima.
Het wordt geen fondue, maar met een kleine amuse erbij het voorgerecht. We moeten dus ook niet stampvol zitten. En voordeel is dat dit prima de dag van tevoren of die ochtend te maken is, waardoor je ter plekke boel enkel hoeft op te warmen. Lekker rustig dus :)

Overigens, ik zie die gevulde eitjes van je en krijg nu echt berehonger. Geen goed nachttopic, dit :')
Schip ahoy!
pi_158322486
Minilot (of iemand anders die het weet),

Ik wil graag die koffie-kaviaar maken. Alleen is er geen gelatinepoeder te vinden in mijn omgeving.
Daarom ben in van plan om blaadjes te gaan gebruiken, maar hoeveel?

quote:
"2 - 1/4 oz. packages powdered gelatin (or 4 teaspoons)" op "3 fluid oz. hot liquid (1/4 cup plus 3 tbsp) i.e. hot coffee"
Dat omrekenen (US/Imperial oz etc.) gaat altijd lastig.
Laat ik beginnen met de koffie: 3 fluid oz = ongeveer 80-90ml?
De gelatine: 1 teaspoon = ongeveer 3 gram gelatine?
Dus 12 gram in totaal. Gedeeld door 1,5g (1 blaadje) = 8 blaadjes gelatine? :?

8 blaadjes op ongeveer 1dl lijkt mij nogal veel...
pi_158327596
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 01:39 schreef Rexanthony het volgende:
Minilot (of iemand anders die het weet),

Ik wil graag die koffie-kaviaar maken. Alleen is er geen gelatinepoeder te vinden in mijn omgeving.
Daarom ben in van plan om blaadjes te gaan gebruiken, maar hoeveel?

[..]

Dat omrekenen (US/Imperial oz etc.) gaat altijd lastig.
Laat ik beginnen met de koffie: 3 fluid oz = ongeveer 80-90ml?
De gelatine: 1 teaspoon = ongeveer 3 gram gelatine?
Dus 12 gram in totaal. Gedeeld door 1,5g (1 blaadje) = 8 blaadjes gelatine? :?

8 blaadjes op ongeveer 1dl lijkt mij nogal veel...
ik geloof dat 1 teaspoon powdered gelatin gelijk staat aan 1 blaadje gelatine. dus dan heb je d'r 4 nodig - lijkt ook iets waarschijnlijker.

was ook van plan het recept eens te proberen, zal m'n bevindingen wel laten weten!
3 fluid oz is inderdaad ongeveer 85 ml :)
  zaterdag 19 december 2015 @ 11:44:29 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158352669
Mijn kroketten in de maak:



Volgens mij wordt het goeeeeehooooeeeedddd.
De salpicon was in ieder geval al om je vingers bij af te likken. *O* *O* *O*
pi_158352698
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 11:44 schreef RobinOok het volgende:
Mijn kroketten in de maak:

[ afbeelding ]

Volgens mij wordt het goeeeeehooooeeeedddd.
De salpicon was in ieder geval al om je vingers bij af te likken. *O* *O* *O*
wat voor kroks zijn het en heb je een receptje? Ziet er lekker uit! !
Ja doei.
  zaterdag 19 december 2015 @ 12:02:20 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158352888
De basis is : roodgekookt rundvlees uit Sichuan.
Gemaakt van 1,2 kilo sucadelapjes 10 uur in de slowcooker.

Het recept is enigzins zo:

150g boter
150g bloem
12 g blaadjes gelatine
450g gaar roodgekookt vlees in stukjes/plukjes
500g overgehouden bouillon van het roodgekookte vlees
2 lenteuitjes in stukjes

Boter bruin laten worden in pan met dikke bodem...
Bloem er in 1 keer bij
Met een spatel (geen garde!) rustig blijven roeren terwijl de bloem bakt en de rauwe smaak verdwijnt. (ik doe voor de zekerheid altijd minstens 3 minuten, je wilt niet dat de kroket straks melig smaakt)
Dan steeds een plens koude bouillon erbij (ik deed warm, maar lees net dat het koud moest zijn, kwam gelukkig wel goed), roeren, meer bouillon etc tot je een mooi, gladde saus hebt.
Dan de uitgeknepen, geweekte gelatine erdoor roeren.
Vlees en lente-ui erdoor en dan in een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal scheppen. Laagje plastic folie erover tegen het verkleuren en goed af laten koelen. Dan minstens 3 uur in de ijstkast.

Ik ga er straks blokjes van snijden, die tot ronde ballen draaien. Dan bebloemen, door een geklutst eitje halen en paneren met panko. Dan invriezen en met kerst frituren.

Of straks een proefbal frituren en bedenken wat ik erbij kan serveren...
pi_158352951
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 11:44 schreef RobinOok het volgende:
Mijn kroketten in de maak:

[ afbeelding ]

Volgens mij wordt het goeeeeehooooeeeedddd.
De salpicon was in ieder geval al om je vingers bij af te likken. *O* *O* *O*
Ziet er goed uit. _O_
  zaterdag 19 december 2015 @ 12:35:42 #21
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158353334
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 12:02 schreef RobinOok het volgende:
De basis is : roodgekookt rundvlees uit Sichuan.
Gemaakt van 1,2 kilo sucadelapjes 10 uur in de slowcooker.

Het recept is enigzins zo:

150g boter
150g bloem
12 g blaadjes gelatine
450g gaar roodgekookt vlees in stukjes/plukjes
500g overgehouden bouillon van het roodgekookte vlees
2 lenteuitjes in stukjes

Boter bruin laten worden in pan met dikke bodem...
Bloem er in 1 keer bij
Met een spatel (geen garde!) rustig blijven roeren terwijl de bloem bakt en de rauwe smaak verdwijnt. (ik doe voor de zekerheid altijd minstens 3 minuten, je wilt niet dat de kroket straks melig smaakt)
Dan steeds een plens koude bouillon erbij (ik deed warm, maar lees net dat het koud moest zijn, kwam gelukkig wel goed), roeren, meer bouillon etc tot je een mooi, gladde saus hebt.
Dan de uitgeknepen, geweekte gelatine erdoor roeren.
Vlees en lente-ui erdoor en dan in een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal scheppen. Laagje plastic folie erover tegen het verkleuren en goed af laten koelen. Dan minstens 3 uur in de ijstkast.

Ik ga er straks blokjes van snijden, die tot ronde ballen draaien. Dan bebloemen, door een geklutst eitje halen en paneren met panko. Dan invriezen en met kerst frituren.

Of straks een proefbal frituren en bedenken wat ik erbij kan serveren...
Oe dat ziet er goed uit!

Ik ben gestaag een rijsttafel bij elkaar aan het koken voor tweede kerstdag uit de oude kookboekjes van mijn schoonmoeder (die nu 83 is). Sommigen zijn zelfs nog van haar moeder geweest. Echt zo vreselijk leuk (en soms maar flink gokken :P ). Ze had me de boekjes deze zomer gegeven en ik denk dat ze dit wel op prijs zal stellen.
  zaterdag 19 december 2015 @ 12:40:24 #22
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158353386
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 12:35 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Oe dat ziet er goed uit!

Ik ben gestaag een rijsttafel bij elkaar aan het koken voor tweede kerstdag uit de oude kookboekjes van mijn schoonmoeder (die nu 83 is). Sommigen zijn zelfs nog van haar moeder geweest. Echt zo vreselijk leuk (en soms maar flink gokken :P ). Ze had me de boekjes deze zomer gegeven en ik denk dat ze dit wel op prijs zal stellen.
Wat voor gerechten ga je maken Goaxing?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 12:57:29 #23
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158353620
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 12:40 schreef Molo het volgende:
Wat voor gerechten ga je maken Goaxing?
Vrij simpel: ajam besengek pruttelt nu; atjar ketimoen; rendang; een rundvlees gerecht wat in het boekje slechts 'smoor' genoemd wordt met veel ketjap manis; sambal telor; sajoer lodeh; en sambal boontjes. En dan natuurlijk kroepoek, emping, etc, etc..... Misschien nog een sambal.

De laatste drie gerechten maak ik de dag zelf, en de rest nu en dat gaat de vriezer in, want ik heb nog 2 kerstdiners voor te bereiden.
  zaterdag 19 december 2015 @ 13:23:56 #24
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158354156
Nog een vraag: ik ga een toetje maken gebaseerd op tiramisu maar zonder ei (vanwege een allergie). Het worden dus in koffie/drank gedoopte speculaasjes en de creme wordt gemaakt van slagroom, mascarpone en suiker. Zou ik dat twee dagen van tevoren kunnen maken? Ik zat al te overwegen een paar blaadjes gelatine aan de creme toe te voegen.
  zaterdag 19 december 2015 @ 13:36:23 #25
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158354434
Kan prima zonder de gelatine hoor.

En klinkt goed die gerechten ^O^ :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 13:41:09 #26
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_158354512
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 13:36 schreef Molo het volgende:
Kan prima zonder de gelatine hoor.

En klinkt goed die gerechten ^O^ :9
Tnx :)

Denk je niet dat de slagroom gaat flauwvallen?
  zaterdag 19 december 2015 @ 13:49:43 #27
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158354662
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 13:41 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Tnx :)

Denk je niet dat de slagroom gaat flauwvallen?
Ik doe altijd alleen met mascarpone (omdat lekker), zonder slagroom, de slagroom meng je er toch doorheen? Niet aparte laag?
Eventueel net als ik als vetklep gewoon voor de extra dikke mascarpone gaan ipv mengsel met slagroom
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158355991
Slagroomtruffels staan in de vriezer. Morgen nog in chocolade dippen en dan ben ik alweer klaar.
Alleen nog ergens konijn zien te vinden voor een leuke prijs.. Van de week nog maar langs de Lidl.
  zaterdag 19 december 2015 @ 15:05:30 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158356011
Slagerij van Van Der Valk heeft konijn voor goeie prijzen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 15:16:42 #30
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158356212
Ik heb ook bijna alles in huis. Nog een laatste ronde volgende week voor de versere producten en kruiden! ^O^
pi_158356604
Ik hoop dat ik hier in de buurt gekleurde bietjes kan vinden. Ik vroeg het gisteren op de markt bij de groenteman en die keek me aan alsof ik wartaal sprak.. 'gele bietjes mevrouw?'
  zaterdag 19 december 2015 @ 17:10:27 #32
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158358716
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 15:36 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ik hoop dat ik hier in de buurt gekleurde bietjes kan vinden. Ik vroeg het gisteren op de markt bij de groenteman en die keek me aan alsof ik wartaal sprak.. 'gele bietjes mevrouw?'
Die heb ik op de Haagse markt zien liggen, maar ik weet niet of jij wat hebt aan deze tip.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158358787
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:10 schreef Uccie het volgende:

[..]

Die heb ik op de Haagse markt zien liggen, maar ik weet niet of jij wat hebt aan deze tip.
Den Haag is denk ik een goede 2,5 uur rijden :D Maar tnx! Ik denk dat ik ergens een pasje voor de Sligro biets, die hebben ze ook wel volgens mij.
  zaterdag 19 december 2015 @ 17:14:18 #34
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158358825
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:12 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Den Haag is denk ik een goede 2,5 uur rijden :D Maar tnx! Ik denk dat ik ergens een pasje voor de Sligro biets, die hebben ze ook wel volgens mij.
Nee, dat klinkt niet als een hele handige optie.
Wat ga je ermee maken, want ik ben nu wel nieuwsgierig.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158358863
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:14 schreef Uccie het volgende:

[..]

Nee, dat klinkt niet als een hele handige optie.
Wat ga je ermee maken, want ik ben nu wel nieuwsgierig.
De bietjesterrine uit de OP is de bedoeling! Met daarbij een beetje truffelaardappelsoep.
  zaterdag 19 december 2015 @ 17:16:55 #36
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158358892
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:15 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

De bietjesterrine uit de OP is de bedoeling! Met daarbij een beetje truffelaardappelsoep.
Klinkt goed, ik ben zo inspiratieloos.
Ik denk dat ik pompoensoep met gember maak en dan met mijn moeder ga brainstormen wat we eromheen brouwen.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158358928
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:16 schreef Uccie het volgende:

[..]

Klinkt goed, ik ben zo inspiratieloos.
Ik denk dat ik pompoensoep met gember maak en dan met mijn moeder ga brainstormen wat we eromheen brouwen.
Iets met geitenkaas is lekker bij pompoensoep!
  zaterdag 19 december 2015 @ 17:18:44 #38
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158358941
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:18 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Iets met geitenkaas is lekker bij pompoensoep!
Oh goeie tip!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158359551
Ik ga bij mijn zus eten tweede kerstdag zo gaat ze me bellen over hoe en wat *O* *O*
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158359612
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:18 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Iets met geitenkaas is lekker bij pompoensoep!
Pas op! geitenkaas behoeft een acquired taste ;)
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158359753
Jeetje ik kan dit jaar echt geen keuzes maken! }:| heb nog over niks echt zekerheid. Plan:

Amuse kerst avond+/- 20 personen (zou voorgerecht zijn maar mijn mama wil graag een pasteitje maken ter herinnering aan opa en oma die er dit jaar voor t eerst allebei niet meer bij zijn ;( O+ )

tweede kerstdag voorgerecht 6 personen 1 zwanger, 1 vega.


Tweede kerstdag 4-6 personen diner maar niet te zwaar omdat al veel gegeten en geborreld, 1 vega. Dacht daarvoor aan gevogelte uit de oven met bijgerechten en een knolselderij gebraad a la Yvette van boven voor de vega.

En dan nog twee ontbijtjes. Eggs benedict eigen gemaakte stol in ieder geval :9

Zoveel keuzes nog te maken! :o
pi_158360081
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:46 schreef roos85 het volgende:

[..]

Geen fruit lusten :o :')

Is dit een idee? http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/pistache-semifreddo.html wel met slagroom, maar dat kan je vast vervangen door sojaslagroom oid
Miss Luna dan heb je hetzelfde probleem als ik. Bijkomend nadeel m'n vader die geen melk mag lust geen soja producten.

Uitendelijk heb ik nu dit bedacht voor kerstavond
Amuses:
- Steaktartaar met drukpje rucola mayonaise
- Coquille op schelp

Voorgerecht:
- Zelf gerookte zalm met gepocheerd ei

Soep
- Thom Ka Kai in whiskeyglas (qua grootte)

Hoofgerecht
- Cote de Bouef in kruidenolie
- Aardappeltjes nog niet helemaal uit, maar ik denk dat ik ze in de oven bank
Groente ben ik nog naar op zoek, iemand tips?

Nagerechten:
- Kaasplankje met zowel kaas van koe als schaap en geit
- Citroen souffle in citroen met zelfgemaakt citroensorbet ijs

Op 1e kerstdag zijn we met z'n tweeen dus wordt waarschijnlijk steengrillen maar dan met alternatieve stukjes vlees/vis en kruiden (heb ergens iets gelezen over aziatische smaken)

Op 2e kerstdag zijn we eind van de ochtend tot de loop van de middag uit huis en daarna wordt er bij ons gegeten met 7 mensen dus ik denk aan tapas achtige hapjes, ivm vooraf voor te bereiden en 2 pubers die dan zelf kunnen kiezen wat ze willen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zaterdag 19 december 2015 @ 18:18:42 #43
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_158360419
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 december 2015 17:45 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Pas op! geitenkaas behoeft een acquired taste ;)
Dat komt wel goed, bij ons in de familie is er niet veel dat niet gegeten wordt.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_158360462
Ik ben nu alvast wat dingen aan het uittesten. Maar goed ook, want de tomaten-ricotta bladerdeegbakjes mislukken nu al :') ik ga toch maar voor de mini-quiches denk ik.
  zaterdag 19 december 2015 @ 18:25:17 #45
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_158360556
Ik heb net uitgeprobeerd hoe ik mijn glazen schuin in de koelkast kan plaatsen. (Voor mijn diagonale panna cotta) Cakevorm met wat vaatdoekjes op een bepaalde manier om ze te ondersteunen! :D
  zaterdag 19 december 2015 @ 18:44:46 #46
345170 Roger_Epiales
Beheerder vd ijs_beer fanclub
pi_158360960
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 15:36 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Ik hoop dat ik hier in de buurt gekleurde bietjes kan vinden. Ik vroeg het gisteren op de markt bij de groenteman en die keek me aan alsof ik wartaal sprak.. 'gele bietjes mevrouw?'
Albert Heijn misschien.
AH hier in de buurt heeft de laatste tijd vaak bakken 'bietenmix' liggen. Hele bieten in verschillende kleuren. Alleen wel goed opletten dat je een bak pakt met een beetje goede verdeling.
Reality is for people who can't imagine anything better.
--------------------------------------------------------------------
Feel free to insult me.
pi_158362313
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips?
  zaterdag 19 december 2015 @ 21:15:57 #48
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158364468
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 18:25 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik heb net uitgeprobeerd hoe ik mijn glazen schuin in de koelkast kan plaatsen. (Voor mijn diagonale panna cotta) Cakevorm met wat vaatdoekjes op een bepaalde manier om ze te ondersteunen! :D
Bak cheap ass rijst of macaroni droog in vorm gooien werkt hier ook goed voor :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 21:16:53 #49
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158364499
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 19:51 schreef Scorpie het volgende:
Wij gaan een 'winter bbq' doen en ben vooral op zoek naar recepten hiervoor. Ik zat te denken aan een culinaire burger, maar misschien heeft iemand hier nog tips?
Pulled pork, op cedarhouten plank gebbqde wilde zalm, ribey aan een stuk met whisky marinade.
:9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158364523
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Pulled pork, op cedarhouten plank gebbqde wilde zalm, ribey aan een stuk met whisky marinade.
:9~
Pulled pork ! Ja ! Goeie !
  zaterdag 19 december 2015 @ 21:25:21 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158364827
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 december 2015 21:17 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Pulled pork ! Ja ! Goeie !
Ja bedankt he, nu zin in :(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')