Wij waren ook altijd fan van Harry. Een van de leukste sommeliers van Rotterdam.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 05:28 schreef Iwanius het volgende:
Daarnaast verlaat Harrie Baas het restaurant na 9 jaar om een eigen onderneming op te gaan starten en zich verder op wijnen te gaan focussen. Voor sommige gasten een zegen aangezien die hem niet konden uitstaan maar voor anderen, waaronder ik, een gemis te meer na zoveel jaren je toch een goede band hebt opgebouwd in het turbulente wereldje dat de horeca heet.
quote:
helaas rijden er geen treinen naar Uithoorn. Gelukkig gaat er hier voor de deur een bus die er binnen half uurtje isquote:
Komt misschien ook door de bewerkte tafel dat het i.c.m. die asbak en alles wat erbij ligt dat het er wat groezelig uitziet voor jou. I.i.g was het als hapje i.c.m. die Vintage bubbel erg lekker. Was trouwens een spicey tuna met o.a.truffelmayo.quote:
Kortom cleancut/goed/vers eten en ook nog voor een mooie prijs. Wat wil een mens nog meer.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 08:59 schreef Aurelius het volgende:
Ik heb genoten. Het is ramen eten zoals ik in Japan heb ervaren. Een snelle en makkelijke lunchmaaltijd. Geen gedoe, eenvoudig en lekker. Bij tenten als Ramen-ya is het toch wat meer aangekleed, en wordt je verleid om wat meer te bestellen en wat langer te blijven zitten. Hier ben je binnen 20-30 minuten klaar en ga je voldaan naar je volgende afspraak.
9/10
Nee, dat boeit verder niet. En ik geloof ook echt wel dat het lekker was.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 16:23 schreef Iwanius het volgende:
Komt misschien ook door de bewerkte tafel dat het i.c.m. die asbak en alles wat erbij ligt dat het er wat groezelig uitziet voor jou. I.i.g was het als hapje i.c.m. die Vintage bubbel erg lekker. Was trouwens een spicey tuna met o.a.truffelmayo.
Wrs geen zin om door allemaal mensen herkend/lastig gevallen te worden.quote:Op zondag 19 juli 2015 14:36 schreef Iwanius het volgende:
en was vreemd genoeg ook vrij snel vertrokken toen er meer jonge dames hun opwachting maakten en HUGH al snel vulden.(
Hmmm bloedworst!quote:Op zaterdag 18 juli 2015 16:23 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Komt misschien ook door de bewerkte tafel dat het i.c.m. die asbak en alles wat erbij ligt dat het er wat groezelig uitziet voor jou. I.i.g was het als hapje i.c.m. die Vintage bubbel erg lekker. Was trouwens een spicey tuna met o.a.truffelmayo.
[..]
Kortom cleancut/goed/vers eten en ook nog voor een mooie prijs. Wat wil een mens nog meer.
Zou zo een zaak kunnen zijn waar ik met regelmaat binnenloop voor een snelle lunch.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
Streetview Google Maps
[ afbeelding ]
Toko Asha
Bergweg 357, 3038 AA Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
Javaans bereide kip met kouseband,Madame Jeanette pepers en Surinaamse bloedworst i.c.m. een frisje
[ afbeelding ]
Javaans bereide kip met kouseband close-up
Impressie / Op of aanmerkingen
Simpele deli of voor mij part Surinaamse snackbar ( kijk eens Piet_Piraat) waar je eten kan meenemen of ter plekke kan nuttigen maar hoe dan ook: Altijd lekker, vers,traditioneel en goedkoop!
Dit is ook een van de weinige zaken die ik ken in Rotterdam,zo niet de enige,die soms ook verse Surinaamse kwi-kwi heeft in het assortiment. Dan moet je er snel bij zijn want het wordt nooit aangekondigd wanneer deze bereidt wordt en dan op de dag ter plekke in de verkoop gaat.
Cijfer?
7 1/2 / 10
quote:
quote:Op woensdag 8 juli 2015 00:08 schreef Isegrim het volgende:
...... Burgerij ga ik zeker nog proberen, zit vlakbij mijn huis.
Als ik zo naar de foto kijk vind ik de frietjes en salade erg bedroevend. Denk dat ik er heen ga voor alleen de burger.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 20:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De Burgergerij Rotterdam
Botersloot 24b, 3011 HG, Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie / Op of aanmerkingen?
Na eerder de beste(volgens zegge) hamburger restaurant van Rotterdam/Nederland te hebben bezocht en daar verre van enthousiast te zijn geweest,besloot ik verder Rotterdam in te trekken en eens te kijken welke andere veel geprezen hamburger joints er nog waren.
Restaurant De Burgerij is meer dan de zaak zelf blijkt later. Sterker nog: Er is een boek dat beschrijft hoe je thuis bijzondere burgers kunt bereiden. Daarnaast staat de Burgerij ook komende zomers veel op festivals, zoals Tomorrowland en volgens zegge zelfs Pinkpop. In Rotterdam staat een franchisenemer van Aziatische afkomst die de zaak runt voor de oorspronkelijke eigenaren in Antwerpen.
Ik koos voor de (volgens zegge) de Burgerij zijn beste hamburger en wel de "Deliciouso" bestaande uit 180 gram burger,bestaande uit vers gemalen kalfsvlees en verder opgetuigd met o.a. rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas,plakjes chorizo en een brunoise van tomaat.
En die viel tegen?
juist niet! Ik vond 'm erg lekker.
De combinatie met eerder genoemde ingrediënten (rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas etc.) maakten het allemaal een erg lekker geheel. De crispy bun was ook uitstekend en paste helemaal bij deze burger,veel meer dan het te harde en te droge geheel wat je bij hamburger joint Ter Marsch als bun kreeg.
De patat was gewoon prefab en van de groothandel en eigenlijk de enige teleurstelling qua eten. Had men er zelf bereide frieten erbij geserveerd dan was het een perfect en compleet maal geweest aangezien de aankleding met het groenvoer ( in een blad ijsbergsla i.p.v. het standaard kleine bakje wat je bijna overal krijgt) ook leuk was gedaan i.c.m. de lichte yoghurt dressing.
Mooi en dus een favoriet?
Eeehm....favoriet is een groot woord maar wel een zaak waar ik wanneer ik trek heb in een lekkere burger aan zou denken.
Cijfer?
7 1/2 / 10
PS: Zorg dat je zelf bereide frieten hebt en een cijfer 8 is binnen!
Maar ja, retourtje VS + 5 $ terplekke is nog altijd een grotere uitgave dan naar de stad fietsen, burger eten, en 10 ¤ afrekenen. Ik woon namelijk in Nederland, en heb nú zin in een burger.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 23:04 schreef hmmmz het volgende:
Al die hippe hamburgertenten waar je een vermogen betaalt voor een fastfood hap
In de gemiddelde amerikaanse diner of ander burger place kost het de helft en smaakt het beter. Five guys
Klopt ja, al is er gewoon veel meer aanbod.quote:Op woensdag 22 juli 2015 09:41 schreef Isegrim het volgende:
Ook in de VS zijn écht goede burgers zeldzaam hoor.
Bij de snackbar is helemaal goorquote:Op woensdag 22 juli 2015 08:56 schreef Gripper het volgende:
[..]
Maar ja, retourtje VS + 5 $ terplekke is nog altijd een grotere uitgave dan naar de stad fietsen, burger eten, en 10 ¤ afrekenen. Ik woon namelijk in Nederland, en heb nú zin in een burger.
Uit eten is in Nederland in zn algemeen duurder dan in de US of A.
Daarnaast gebruiken veel van die ambachtelijke burgerbars goed vlees (MRIJ, of Angus rund, etc, allemaal bio en verantwoord) , bakken ze zelf hun broodje, maken zelf mayo, ingemaakte uien, etc.
Het wordt allemaal kunstmatig iets sjieker gemaakt dan gewoon ff snel een burger wegknagen, en daar betaal je dan ook voor.
Zo fantastisch zijn de oer Amerikaanse burgers nou ook weer niet, met hun hormoonvlees, overdaad aan kaas en bacon.
Maar ik kan nog steeds bij de snackbar voor 4 euro een broodje hamburger speciaal bestellen als ik dat wil. Lekker slap wit bolletje met een klets mayo en curry, een handje op de bakplaat gebakken uien-elastiekjes, een diepvries burger uit de frituur, als je geluk hebt nog wat sla en een gebakken eitje er bovenop.
Ben ik niet met je eens.quote:Op woensdag 22 juli 2015 09:41 schreef Isegrim het volgende:
Ook in de VS zijn écht goede burgers zeldzaam hoor.
Of we hebben op andere plekken burgers gegeten.quote:Op woensdag 22 juli 2015 15:51 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan hebben we een andere definitie van 'écht goed', denk ik.
Five Guys is heel lekker maar geen gourmet zaak. Is fastfood vergelijkbaar met In-N-Out. Niet zo slap als McDonald's maar ook geen speciaal vlees of dressings. Blijft ketchup, mosterd, mayo, normale burgerpatty en groenten.quote:
Five Guys was een voorbeeld. Hetzelfde geld voor duurdere restaurants of speciale burger bars.quote:Op woensdag 22 juli 2015 17:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Five Guys is heel lekker maar geen gourmet zaak. Is fastfood vergelijkbaar met In-N-Out. Niet zo slap als McDonald's maar ook geen speciaal vlees of dressings. Blijft ketchup, mosterd, mayo, normale burgerpatty en groenten.
Wat is gewoon en wat is oer-Amerikaans? Toevallig at ik mijn eerste Hamburger achter het ijzeren gordijn, in Hongarije, die was niet bepaald fast, niet bepaald efficient klaargemaakt, niet doorbakken, extreem goedkoop, maar wel heel erg lekker. Niet lang daarna ging ik naar de Burger King in de hoop iets vergelijkbaars aan te treffen, maar ben ik na een hap weer vertrokken. In Amerika bestond de hamburger ook al voor de fastfoodketens.quote:Op woensdag 22 juli 2015 08:56 schreef Gripper het volgende:
Uit eten is in Nederland in zn algemeen duurder dan in de US of A.
Daarnaast gebruiken veel van die ambachtelijke burgerbars goed vlees (MRIJ, of Angus rund, etc, allemaal bio en verantwoord) , bakken ze zelf hun broodje, maken zelf mayo, ingemaakte uien, etc.
Het wordt allemaal kunstmatig iets sjieker gemaakt dan gewoon ff snel een burger wegknagen, en daar betaal je dan ook voor.
Zo fantastisch zijn de oer Amerikaanse burgers nou ook weer niet, met hun hormoonvlees, overdaad aan kaas en bacon.
Wow Wordt ie er nooit moe van? Ik hou van uit eten gaan maar juist omdat het af en toe is, dan blijft het extra bijzonderquote:
+1quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:35 schreef MaJo het volgende:
[..]
Wow Wordt ie er nooit moe van? Ik hou van uit eten gaan maar juist omdat het af en toe is, dan blijft het extra bijzonder
Ik zou er naast moe, ook heel dik van wordenquote:Op woensdag 22 juli 2015 19:35 schreef MaJo het volgende:
[..]
Wow Wordt ie er nooit moe van? Ik hou van uit eten gaan maar juist omdat het af en toe is, dan blijft het extra bijzonder
en armquote:Op woensdag 22 juli 2015 19:44 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ik zou er naast moe, ook heel dik van worden
Nou dat vooralquote:
In juni ben ik drie-en-een-halve week naar Italie geweest, elke dag uit eten geweest. Altijd wel drie gangen, flesje wijn er bij, espresso met grappa na. Bij thuiskomst blijk ik twee kilo afgevallen.... Denk dat het aan het gezonde Italiaanse eten ligt. Geen mayonaise etc. Maar wel veel pasta (koolhydraten) en kaas. Vraag me toch af waar het dan aan ligt.quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:44 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ik zou er naast moe, ook heel dik van worden
Heb ik ook altijd op vakantie Komt volgens mij omdat je aan de ene kant meer beweegt (onderschat de hele dag rondlopen niet) en niet snackt tussendoor. Je houdt je dus strikt aan die drie maaltijden per dagquote:Op woensdag 22 juli 2015 19:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
In juni ben ik drie-en-een-halve week naar Italie geweest, elke dag uit eten geweest. Altijd wel drie gangen, flesje wijn er bij, espresso met grappa na. Bij thuiskomst blijk ik twee kilo afgevallen.... Denk dat het aan het gezonde Italiaanse eten ligt. Geen mayonaise etc. Maar wel veel pasta (koolhydraten) en kaas. Vraag me af waar het aan ligt.
Ja, maar ik zie vaak hoeveelheden genuttigd worden die, zelfs als er de rest van de dag niks gegeten wordt, dik boven de aanbevolen kcal per dag zitten. Krijg je denk ik ook als je dingen dubbel of driedubbel bestelt... geen idee of dat bij jou ook zo was natuurlijk, maar ik vermoed het nietquote:Op woensdag 22 juli 2015 19:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
In juni ben ik drie-en-een-halve week naar Italie geweest, elke dag uit eten geweest. Altijd wel drie gangen, flesje wijn er bij, espresso met grappa na. Bij thuiskomst blijk ik twee kilo afgevallen.... Denk dat het aan het gezonde Italiaanse eten ligt. Geen mayonaise etc. Maar wel veel pasta (koolhydraten) en kaas. Vraag me af waar het aan ligt.
Ja, dat zal het zijn denk ik. Al sport ik hier ook wel veel en lig ik daar ook wel regelmatig de hele dag op mijn rug. Over het algemeen ben je toch veel aan het rondsjouwen daar en zit ik hier wel 10 uur per dag op een bureaustoel.quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:55 schreef MaJo het volgende:
[..]
Heb ik ook altijd op vakantie Komt volgens mij omdat je aan de ene kant meer beweegt (onderschat de hele dag rondlopen niet) en niet snackt tussendoor. Je houdt je dus strikt aan die drie maaltijden per dag
Jawel, ik had na het eten echt steeds buikpijn van teveel gegeten... Nu heb ik dat wel snel en kan ik niet zo heel veel op, dus dat zal ook wel schelen misschien.quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:56 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ja, maar ik zie vaak hoeveelheden genuttigd worden die, zelfs als er de rest van de dag niks gegeten wordt, dik boven de aanbevolen kcal per dag zitten. Krijg je denk ik ook als je dingen dubbel of driedubbel bestelt... geen idee of dat bij jou ook zo was natuurlijk, maar ik vermoed het niet
Precies Je bent vrijwel de hele dag in beweging en minder snel in de verleiding om slechte dingen te eten (lees: met chips op de bank te hangen )quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:56 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja, dat zal het zijn denk ik. Al sport ik hier ook wel veel en lig ik daar ook wel regelmatig de hele dag op mijn rug. Over het algemeen ben je toch veel aan het rondsjouwen daar en zit ik hier wel 10 uur per dag op een bureaustoel.
Ja, als je dan ophoudt met eten wel ja... ik kijk gewoon naar wat er op de borden ligt die op de foto staan en denk dan: 'ik zou drie kilo per week aankomen. Minstens'. Geen oordeel overigens, gewoon een constateringquote:Op woensdag 22 juli 2015 19:57 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Jawel, ik had na het eten echt steeds buikpijn van teveel gegeten... Nu heb ik dat wel snel en kan ik niet zo heel veel op, dus dat zal ook wel schelen misschien.
Misschien doet hij werk waarbij hij veel in beweging is? Denk het niet maar het kan.quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:58 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ja, als je dan ophoudt met eten wel ja... ik kijk gewoon naar wat er op de borden ligt die op de foto staan en denk dan: 'ik zou drie kilo per week aankomen. Minstens'. Geen oordeel overigens, gewoon een constatering
Ik denk niet dat pasta gezonder is dan mayonaise. Het meest gezonde aan het mediterrane dieet is waarschijnlijk dat het veel vers en niet industrieel is, ze er de tijd voor nemen voor het eten zelf en het in gezelschap genieten.quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:52 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
In juni ben ik drie-en-een-halve week naar Italie geweest, elke dag uit eten geweest. Altijd wel drie gangen, flesje wijn er bij, espresso met grappa na. Bij thuiskomst blijk ik twee kilo afgevallen.... Denk dat het aan het gezonde Italiaanse eten ligt. Geen mayonaise etc. Maar wel veel pasta (koolhydraten) en kaas. Vraag me toch af waar het dan aan ligt.
of van de badkamer naar de zitkamer naar de studie,wc,keuken,en weer naar de slaapkamer..quote:Op woensdag 22 juli 2015 20:01 schreef Amarantha het volgende:
Misschien doet hij werk waarbij hij veel in beweging is? Denk het niet maar het kan.
Of hij wandelt lange stukken van restaurant naar restaurant?
Zeker weten. Daar maken ze ook nog vind ik de echte wat 'greasy' burgers zoals we dat gemiddeld van de Amerikanen kennen. Daar schenken ze je ook nog gewoon een ouderwets kop zwarte koffie en met een hoop re-fills (bijschenken zodat je mok nooit leeg is) en....on the house hé Maar dan wordt er wel verwacht dat je je waiter die daar werkt goed tipt.. All part of the deal.quote:Op woensdag 22 juli 2015 17:35 schreef Tem het volgende:
Hamburgers bij de diners zijn over het algemeen prima te buizen.
je vergeet uberlelijk.quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:51 schreef zeefje het volgende:
Dan weten we al hoe iwanus eruit ziet. Arm, dik en hangende wallen van moeheid.
Dit dus.quote:Op woensdag 22 juli 2015 21:12 schreef Molo het volgende:
Ik had heerlijk eten maar nu wil ik dus een burger
Dat dus.quote:Op woensdag 22 juli 2015 21:41 schreef Molo het volgende:
Ik zie nu pas de Engels recensie
Wat een droevige tent is dat, en dan zulk eten
Dat had ik echt niet verwacht zeg, ziet er goed uit
Ik wist wel dat je Hamburg het lekkerst zou vinden . Oude snoepkont!quote:Hamburg (hamburger joint)
Witte de Withstraat 94B
3012 BT Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
8 / 10
-knip-
Voor ik het vergeet: Bij de hamburger van De Burgerij krijg je automatisch(gratis) de frites en sla erbij!quote:Op donderdag 23 juli 2015 01:35 schreef Nico987 het volgende:
Ik vind de burger er ook een beetje uitzien alsof hij uit de febo automaat komt. Dun burgertje, simpel broodje niet echt smakelijk ziet het er uit.
Ik vind de burger er ook een beetje uitzien alsof hij uit de febo automaat komt. Dun burgertje, simpel broodje niet echt smakelijk ziet het er uit.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 23:21 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Als ik zo naar de foto kijk vind ik de frietjes en salade erg bedroevend. Denk dat ik er heen ga voor alleen de burger.
Ben zelf ook al bij een aantal burgerzaken geweest en Hamburg blijft mijn favoriet. Misschien moet je Burgerclub eens proberen mocht je daar nog geen burger hebben gegeten. Die doet het zeker niet onder Hamburg.quote:Op woensdag 22 juli 2015 20:55 schreef Iwanius het volgende:
[..]
of van de badkamer naar de zitkamer naar de studie,wc,keuken,en weer naar de slaapkamer..
Maar...ik loop wel veel,gewoon omdat ik veel lopen/wandelen van oorsprong wel gewend ben.
[..]
Zeker weten. Daar maken ze ook nog vind ik de echte wat 'greasy' burgers zoals we dat gemiddeld van de Amerikanen kennen. Daar schenken ze je ook nog gewoon een ouderwets kop zwarte koffie en met een hoop re-fills (bijschenken zodat je mok nooit leeg is) en....on the house hé Maar dan wordt er wel verwacht dat je je waiter die daar werkt goed tipt.. All part of the deal.
[..]
je vergeet uberlelijk.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hamburg (hamburger joint)
Witte de Withstraat 94B
3012 BT Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie / Op of aanmerkingen
Het is even zoeken in de Witte de Withstraat naar hamburgerjoint Hamburg aangezien hij wat weggedrukt zit tussen enerzijds een coffeeshop achtige zaak en horeca avondgelegenheid De Zondebok & Het Zwarte Schaap. Bij de deur gekomen (pas geopend om 17:00 uur) is het de oude houten trap omhoog en sta je gelijk in de zaak en is het zoeken naar een geschikte plek,meestal links of recht voor je (gezien vanuit de ingang) omdat rechts in de hoek de open keuken en de bar is gesitueerd.
Gekozen werd voor hun prime burger en wel die Hamburg heet en waar men zelf erg trots op is. Wanneer deze wordt gebracht is dat verpakt alsof je een meeneem bestelling hebt geplaatst en dien je zelf dus je eigen hamburger uit te pakken. Als je dat eenmaal hebt gedaan valt je 1 ding op aan het stuk vlees (270 gram) wat tussen de bun uitsteekt: Het lijkt wel op een kinderhoofdje qua vorm en...je zal je mond echt wagenwijd open moeten zetten om een eerste behoorlijke hap te kunnen nemen.
En lukte dat of moest je bestek vragen?
Nee natuurlijk hoefde ik geen bestek te vragen. We zijn in Rotterdam en daar gebruiken gewoon onze tien geboden en sperren dan de mond wagenwijd open en happen maar! (en wel goed kauwen)
En hoe smaakte het vlees i.c.m. alles wat erop en onder zat?
Heel erg goed. ja, zelfs beter dan een Burgerij waar ik laatst was. Dit is zoals ik een burger gewend ben als je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bent geweest,toch het land waar dit ooit is ontstaan.
De MRIJ rund i.c.m. o.a.de sla,vleestomaat,rode ui,krokant gebakken varkensspek,cheddar,gruyčre en jalapeņos maakte het een uiterst smaakvol,met een kleine pittigheid,en goed vullend geheel.
Zo dan. Hebben we een favoriet? M.a.w. is dit voor jou de beste hamburgertoko van Rotterdam?
Ik zie dat je ook een milkshake als toetje hebt genuttigd?
Ja en die was erg,erg lekker ( en fris) en maakte het bezoek ook af!
Geen hipsters "oh we moeten gezond blijven en we doen zus en zo erin zodat het allemaal biologisch en verantwoord is" milkshake maar gewoon een ouderwetse bananenshake met o.a.volle boerenmelk i.c.m. vanille ijs van de ijsfabriek en vers geprepareerde bananenschijfjes i.p.v. de hipster sojamelk en spuitbus smaakje banaan van de groothandel en softijs die men normaliter gebruikt in allerlei snackbars of hipster toko's.
Cijfer?
8 / 10
Note:
Hamburg is duidelijk een no nonsense toko waar geen plaats is voor lieden die soms de neiging hebben (als men in een gezelschap is) voor elke gast een aparte rekening te vragen getuige de onderste regeltekst op onderstaande menukaart:
[ afbeelding ]
One table one bill!
Zo heurt het ook. Je zoekt het lekker onderling maar uit wanneer je buiten staat wie wat nog van wie krijgt...
Ik ben er blij mee hoor.quote:Op donderdag 23 juli 2015 07:26 schreef Piet_Piraat het volgende:
Die hype in hamburgers begrijp ik niet helemaal?
Die heb je ook al in Rotterdam. Highstreet Hotdogs.quote:Op donderdag 23 juli 2015 07:27 schreef Piet_Piraat het volgende:
Het is wachten op de Hotdog dan met zuurkool en spekkies.
(Nog) niet in het assortiment!quote:Op donderdag 23 juli 2015 07:47 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Je bakt de speciale broodjes ervoor?
Ik snap ook niet dat het een hype is geworden, maar een goede hamburger lust ik altijd welquote:Op donderdag 23 juli 2015 07:26 schreef Piet_Piraat het volgende:
Die hype in hamburgers begrijp ik niet helemaal?
Ik hoorde vanmorgen op 3FM dat er inmiddels hipster hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten, of met lente-ui, of met BBQ smaak en andere fratsen. Tja....quote:Op donderdag 23 juli 2015 07:27 schreef Piet_Piraat het volgende:
Het is wachten op de Hotdog dan met zuurkool en spekkies.
Waar?quote:Op donderdag 23 juli 2015 08:59 schreef Cat22 het volgende:
hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten,
Klonk anders best lekkerquote:Op donderdag 23 juli 2015 08:59 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik hoorde vanmorgen op 3FM dat er inmiddels hipster hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten, of met lente-ui, of met BBQ smaak en andere fratsen. Tja....
Jammer dat ze geen kaart online hebben staanquote:Op donderdag 23 juli 2015 09:11 schreef Trusten het volgende:
[..]
Klonk anders best lekker
http://www.bullsanddogs.com/
quote:Op donderdag 23 juli 2015 11:09 schreef Piet_Piraat het volgende:
Binnenkort een verslag van de hamburger uit lokale snackbar van de bakplaat.
Ik bedoelde dorp/stad/regio eigenlijkquote:Op donderdag 23 juli 2015 11:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Dat ga ik nu uiteraard nog niet vertellen, ze zijn niet duur.
En die is ook al gerecenseerd in juni 2015.quote:Op donderdag 23 juli 2015 07:53 schreef n0a het volgende:
Die heb je ook al in Rotterdam. Highstreet Hotdogs.
quote:Op donderdag 23 juli 2015 08:05 schreef Isabeau het volgende:
Ik snap ook niet dat het een hype is geworden, maar een goede hamburger lust ik altijd wel
Tis net zo als met die Japanse all-you-can-eat toko's: Op een bepaalt moment weet men van ellende niet meer wat men nu weer moet verzinnen als trend,een of ander blad verveelt zich en begint maar erop in te spelen en voor je het weet heb je de bal aan het rollen,gaan allerlei mensen op twitter/Blogs erover schrijven,nemen BNérs het (tegen betaling) over en gaan het ook hypen en zie daar: nieuwe trend terwijl het zo oud is als de weg naar Rome.quote:Op donderdag 23 juli 2015 08:59 schreef Cat22 het volgende:
Ik hoorde vanmorgen op 3FM dat er inmiddels hipster hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten, of met lente-ui, of met BBQ smaak en andere fratsen. Tja....
Wat ook heel hipster is, is op een terras Mojito serveren in een jampotje. Maar dat is dan natuurlijk weer heel milieubewust, recyclen en zo.quote:Op donderdag 23 juli 2015 11:26 schreef Gripper het volgende:
Als "hipster" betekent dat we weer gezond, verantwoord, vers, zelf gemaakt, vrij van rotzooi en E-nummers eten: laat het dan maar lekker hipster zijn!
En dat het wordt gebakken door een vent met een baard en getatoeëerde armen en een petje zal aan de smaakbeleving niks afdoen lijkt me.
Idee is tof. Maar eten lijkt me niet echt lekker in een trein.quote:Op donderdag 23 juli 2015 13:40 schreef Isegrim het volgende:
http://www.panoramarail.nl/nieuws/
Wie gaat als eerste testen?
Als je nou halverwege opstapt, krijg je dan een half menu?
Die potjes kun je ook gewoon daarvoor kopen bij de groothandel.quote:Op donderdag 23 juli 2015 14:09 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Wat ook heel hipster is, is op een terras Mojito serveren in een jampotje. Maar dat is dan natuurlijk weer heel milieubewust, recyclen en zo.
quote:Op donderdag 23 juli 2015 09:21 schreef Molo het volgende:
[..]
Jammer dat ze geen kaart online hebben staan
quote:Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden
Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
Ja klopt want de smaken waren lekker en het broodje ook echt maar de verkeerde verhoudingenquote:Op donderdag 23 juli 2015 20:49 schreef Isegrim het volgende:
Een te groot broodje t.o.v. je beleg is bijna net zo irritant als te weinig mayo bij je patat.
Dat is overigens mijn kritiekpunt bij Firma Pickles. Te weinig mayo bij de (lekkere) saliefrietjes.
Jaaaaaa Ze hebben veel verschillende keukens daar dus echt leuk om allemaal hapjes te proberen. Ben persoonlijk ook fan van De Ballenbar omnomnom.quote:
komen daar zoveel toeristen of is de Nederlandse taal nu echt naar de kl*te?quote:Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden
Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
dan zit ik 3 weken in Zwedenquote:Op donderdag 23 juli 2015 20:56 schreef megamandy het volgende:
[..]
Ja klopt want de smaken waren lekker en het broodje ook echt maar de verkeerde verhoudingen
[..]
Jaaaaaa Ze hebben veel verschillende keukens daar dus echt leuk om allemaal hapjes te proberen. Ben persoonlijk ook fan van De Ballenbar omnomnom.
Komende twee weken ben ik druk + in Berlijn maar daarna heb ik vakantie dus geen deadlines
Tenminste wel normale prijs. Leuk. Ik ga binnenkort naar de Foodhallen, dus deze ook eens proberen.quote:Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden
Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
Als uit eten gaan voor jou primair is om je te voeden omdat je te lui bent om te koken, vind ik het helemaal onbegrijpelijk dat je je sigaar in je eten uitdrukt. Er is een verschil tussen 'blij en inschikkelijk' zijn bij alles wat er gebeurt en 'ik ben keizer, je moet alles voor me over hebben'. Dat laatste gaat je in Nederland niet gebeuren. Want mensen gaan liever in de bijstand dan een ander als God te moeten vereren. En geef ze stiekem eens ongelijkquote:Op vrijdag 24 juli 2015 08:10 schreef Iwanius het volgende:
Ik eet primair om mijn honger te stillen en secundair om te genieten!
In deze had ik zelfs het geduld om te blijven zitten bij Engels,zelfs na het drankje gedoe,(terwijl ik normaliter allang weg was geweest, kun je nagaan) gewoon omdat CUL collega RobinOok er zeer enthousiast over was net zo als dat zij op mijn aanraden indertijd zich verheugde op het bezoek aan SOI3, toen de beste Thaise zaak van Rotterdam.
Als ik voor de lol ga uiteten blijf ik liever thuis en bereid ik hetzelf. Maar aangezien ik vrij lui ben en zo min mogelijk zelf wil doen eet ik elke dag buiten de deur. Immers: Waarom jezelf inspannen als je ook anderen voor je het kan laten doen en je alleen hoeft te betalen?
En wat ik opmerkte in mijn geschreven stuk als strontvervelende ervaringen zijn zaken die helaas in Nederland teveel en tevaak in de horeca voorkomen ondanks alle inspanningen van de leiding van het bedrijf dit te verbeteren. Men (personeel in Nl met name) vindt dat de gast blij en inschikkelijk moet zijn als zij een horeca pand betreedt i.p.v. andersom want:
"hij is niet meer dan ik en ik sta ook hier voor mijn werk dus zijn wij gelijk en heeft hij zich maar te schikken naar mij als ik tijd voor hem heb" is vaak de achterliggende gedachtengang.
En wat doen de meeste gasten? Die accepteren het...vaak omdat ze niet de kennis en het vermogen en zelfs wil hebben dat eens aan halt toe te roepen. Meest makkelijke weg,iets waar ik nooit van gehouden heb want: Jij bent gast,jij betaalt en jij zorgt dat ook het loon van het personeel,de huur e.d. mede wordt betaalt elke maand. dus is het zo gek nog niet als jij als gast eens je voet neerzet als je merkt dat men de meest simpele basisregels in de horeca overtreedt en het niet zo nauw neemt met jou als gast en om je een beetje behoorlijk te verzorgen.
In de horeca/bediening werken is niet alleen maar obligaat een bestelling opnemen, een drankje komen brengen en vervolgens denken dat je daarmee alles hebt gedaan en je geld vangen.
Als ik een horecazaak had zou ik dat zeker doen.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 08:56 schreef Iwanius het volgende:
Dat soort lulverhalen hoor ik al meer dan 30-40? jaar en ik heb ze in alle soorten en maten voor mij gehad tot zelfs priemende wijsvingers of zelfs met een stok in de hand.. Gek genoeg mankeer ik nog steeds niks,kan ik overal komen waar ik wil en ben ik nog steeds overal welkom merk ik. Doe ik toch schijnbaar iets goeds want als dat niet zo was had ik uiteraard een toegangsverbod. Maar zijn die 'helden'van weleer er nog...
Dus PM maar je zaak en behandel mij maar zo onbeschoft als dat je denkt te kunnen,zal ik erop ageren mag je daarna de ervaringen hier delen op FOK! en anders doe ik dat wel.
Mwah gewoon genoeg geld meenemenquote:
De structuur van de steak tartaar was bij ons ook anders dan je zou verwachten van een steak tartaar. Verschil is alleen dat het mij niet zo boeit, hoe iets hoort, zolang het maar lekker is. En ik vond het lekker, ook met de fijnere structuur. En ik vond het een mooie hoeveelheid ook voor die prijs.quote:Op donderdag 23 juli 2015 22:29 schreef Iwanius het volgende:
De rib eye was uitstekend. Voor mij toch een beetje aan de kleine kant (plat stuk...)maar oké,voor de rest
De bijgeleverde bearnaise saus met de verse dragon was ook goed maar een beetje weinig. Sowieso minder dan toen CUL collega RobinOok hem bestelde. Maar goed: Zij was met partner en dan krijg je waarschijnlijk meer. De patat was ook lekker en had een goede beet. Zelfs de krop sla met de lichte dressing erop was goed te doen en maakte het gerecht helemaal af.
De steak tartaar was een ander verhaal. Ik had er meer van verwacht. Ik had het gevoel dat dit gemalen was en niet gesneden. Ik proefde ook heel weinig van de ingrediënten die hiervoor normaliter gebruikt worden en ik vond het te sompig als voorgerecht!
Ik heb zoals te zien in de laatste foto van de foto-collage een passend afsluiter gevonden om mijn indruk van de steak tartaar en eerder opgedane ervaringen (drankjes/bediening) als geheel kenbaar te maken.
• Rib-Eye: 8
• Steak tartaar: 6 1/2
• Bediening/service: 4[/sub]
Alles zag er uit als een klein kunstwerkje, goed afgestemde hoeveelheden op een 7-gangen menu, en de wijnen erbij waren geweldig.quote:Aperitief: glas champagne + twee kleine hapjes (bietjescracker met uitgebakken spek en krokante zeewier cracker met echte noordzeegarnalen )
Amuse: paddestoelen veloute met uitgebakken parmaham
Swinton estate trout
Swinton estate trout, asparagus veloute, apple and caviar
Rheinhessen, Riesling & Gewürztraminer, Binz + Bratt, Germany, 2012
***
Roasted scallop
Scallop, pea, lemon and scallop veloute
***
Yorkshire beef tartare
Tartare, raisin mousse, smoked egg yolk mousse, beetroot, parma ham
?? Rosé-achtige bubbles
***
Garden sorrel
Sorrel sorbet, pine meringue and crčme fraiche
***
Wild Pigeon
Ginger Quinoa
?? Heerlijke rode wijn.
***
Wild strawberry
Cottage cheese and parsley
***
Cheese
A selection of local cheeses served with their own garnishes
Met twee verschillende soorten rode port
Niet eens sigaren of andere smerige zaken kunnen uitdrukken in wat voedsel?quote:Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:
Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Dat menu ziet er heel mooi uit. Heerlijk om te zien dat het een avond was die aan al je wensen voldeedquote:Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:
Sfeer: 10
Eten: 10
Bediening: 10
Mijn man: 10
Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Ik dacht eerst dat je bedoelde dat de duif naar gras smaakte Een heuse grasduif maar dat was dus de garden sorrel. Ik had wel verwacht dat de duif naar 'wild' zou smakenquote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
En ik had inderdaad nog nooit duif gehad! Het was voor mij 'n combinatie tussen kip en eend, ofzo, maar wel met 'n vrij diepe smaak. Mes gleed er echt doorheen, en samen met de gemberquinoa een bijna oosterse beleving
Wilde kip met een eend-wannabecomplex.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik dacht eerst dat je bedoelde dat de duif naar gras smaakte Een heuse grasduif maar dat was dus de garden sorrel. Ik had wel verwacht dat de duif naar 'wild' zou smaken
Het was écht geweldig. Gewoon een superfijne beleving met mensen die voor mij echt de perfecte balans wisten te vinden tussen supercorrecte behandeling en je op je gemak laten voelen. Nog even een beetje met de bediening gepraat, en die zeiden ook allemaal stuk voor stuk dat het echt supergaaf was om er te werken. De sfeer was voor hun ook (onderling) erg goed, en dat was te zien. Ze konden fijn een praatje en een grap met elkaar maken, niets was teveel. Ik voel me al snel vrij opgelaten als mensen je 'luxe' behandelen, zeg maar, maar dit was precies goed. Dus.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 15:05 schreef DavetheNL het volgende:
[..]
Dat menu ziet er heel mooi uit. Heerlijk om te zien dat het een avond was die aan al je wensen voldeed
Zo heb je het erover op FOK! En zo tref je ze aan op het foodstock festival in Eindhoven.quote:Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden
Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
Kloptquote:Op vrijdag 24 juli 2015 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, precies! Dat doet zoveel goed voor de algehele beleving. Men kan nog zo vriendelijk doen, maar geforceerd merk je gewoon.
Jamaar... Er zat TRUFFEL in.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 21:48 schreef Molo het volgende:
Veel teveel saus man
'They fucking drown 'm in that shit'
Truffel aroma zekerquote:Op vrijdag 24 juli 2015 21:50 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Jamaar... Er zat TRUFFEL in.
Zeiden ze, ik haalde hem niet eruit.
ik sluit me hierbij aanquote:Op vrijdag 24 juli 2015 17:03 schreef Isabeau het volgende:
Nou, ik ben al helemaal jaloers, moblo En ik vind het altijd fijn om te zien als mensen die er werken het ook naar hun zin hebben.
quote:
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, precies! Dat doet zoveel goed voor de algehele beleving. Men kan nog zo vriendelijk doen, maar geforceerd merk je gewoon.
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:58 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Het was écht geweldig. Gewoon een superfijne beleving met mensen die voor mij echt de perfecte balans wisten te vinden tussen supercorrecte behandeling en je op je gemak laten voelen. Nog even een beetje met de bediening gepraat, en die zeiden ook allemaal stuk voor stuk dat het echt supergaaf was om er te werken. De sfeer was voor hun ook (onderling) erg goed, en dat was te zien. Ze konden fijn een praatje en een grap met elkaar maken, niets was teveel. Ik voel me al snel vrij opgelaten als mensen je 'luxe' behandelen, zeg maar, maar dit was precies goed. Dus.
Eten ook veel dieren van 't landgoed zelf, dat vind ik ook altijd geweldig, lokale producten, en dit keer zelfs héél lokaal. En we konden de herten door de weide zien lopen tijdens 't eten. mooie bonus! Jammer dat er geen hertenbiefstuk geserveerd werd dit keer
Dus mocht je nog eens een keer een mooi uitje zoeken in 't buitenland, dit is van harte aan te raden!
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:48 schreef motorbloempje het volgende:
Het bestek lag er, als we het toch daar over hebben, mooi bij
Vrij intimiderend. Zo'n lading vorken en lepels. Bij ons de pub moeten we die normaal gewoon zelf pakken, samen met de zakjes ketchup. Al ben ik wat teleurgesteld in de Wetherspoons. Die doen niet meer aan zakjes, maar gewoon aan flessen ketchup.
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:46 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Wilde kip met een eend-wannabecomplex.
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
En ik had inderdaad nog nooit duif gehad! Het was voor mij 'n combinatie tussen kip en eend, ofzo, maar wel met 'n vrij diepe smaak. Mes gleed er echt doorheen, en samen met de gemberquinoa een bijna oosterse beleving
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:36 schreef motorbloempje het volgende:
Mijn eerste reactie naar Mr.Mo was "het smaakt naar gras "
en op zichzelf deed het dat ook wel, maar in combinatie met de creme fraiche en pine merengue was 't echt super lekker
neem anders een kamer ofzo, modjes onderlingquote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:32 schreef Isabeau het volgende:
Wat een geweldig cadeau, moblo Je man terecht ook een 10 Het menu ziet er goed uit. Ben vooral benieuwd hoe de Garden Sorrel smaakt! En de pigeon, nog nooit pigeon gehad.
Wauw wauw wauw Moblo, wat een geweldige ervaringquote:Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:
Woensdag voor 't eerst in tijden weer eens echt goed goed goed uit eten geweest
Mijn man had een verrassingsverblijf in Swinton Park Hotel voor ons geboekt, alwaar restaurant "Samuel's" huist.
[ afbeelding ]
Met links, het groenbegroeide restaurant, wat er van binnen zo uit zag:
[ afbeelding ]
Aangezien we gewoon lekker puur de tijd voor elkaar wilden hebben en we toch in hetzelfde pand onze hotelkamer hadden hebben we geen tas met telefoon of camera wat dan ook meegenomen, dus geen foto's van de gerechten, maar ik was zeer onder de indruk
Groot deel van ons menu was zoals op de website geadverteerd, behalve de tartare en het 'hoofd' gerecht, de wilde duif. Hierbij weet ik de wijn ook niet meer . Ik vind goede wijn heerlijk, uitgezocht door een goede sommelier, maar ben helaas (nog) geen échte kenner.
[..]
Alles zag er uit als een klein kunstwerkje, goed afgestemde hoeveelheden op een 7-gangen menu, en de wijnen erbij waren geweldig.
De kaas hebben we wel als 'extra' gedaan, als vervanging voor de laatste gang (wilde aardbeien geloof ik) omdat ik gewoon fucking veel van kaas als toetje houd
De bediening, de sfeer, álles was perfect. Heel netjes en correct, maar wel los genoeg om je niet compleet opgefokt te voelen; ze keken echt per gast naar hoe ze met je om gingen, en dat was heel fijn, want dat deden ze ook héél goed.
We werden verzocht om om 7.45pm onze drankjes + aperitief te komen nuttigen in de bar, alwaar we nog even door het menu gelopen werden door de gastheer, om 8.15 werden we naar onze tafel begeleid waar we heerlijk tot aan 11.30pm hebben zitten tafelen, genoten van de sfeer, de schilderijen, de muziek, beetje lachen met de bediening.. Mijn perfecte avond! Wat kent mijn man me toch goed!
Favoriet waren de trout met asparagus veloute en de duif, en de kaas, natuurlijk.
Kosten? Volgens mij 70 pond voor 7-gangen, + 30 pond ofzo voor wijnen erbij. Maar ik weet 't niet zeker. We hadden een heel arrangement, ook met 'n cream tea eerder op de dag, een overnachting + ontbijt de ochtend erna.
Sfeer: 10
Eten: 10
Bediening: 10
Mijn man: 10
Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Niet zo bekend in Scheveningen. Het is het laatste ronde kraampjes als je naar rechts op de boulevard loopt. Richting Carlton Beach hotel.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 12:04 schreef motorbloempje het volgende:
Awh, dat Is zo zonde
Zitten ze aan de nieuwe boulevard richting de haven?
Ik was er al bang voor. Maar ik begreep oprecht niet wat je fout kon doen aan een simpel visje en wat patat. Van mij hoeft er niet de beste kwaliteit vis in, dus als ze daarop willen besparen prima. Maar dit was gewoon echt verpest door onkunde/luiheid. Terwijl het trouwens niet gebakken werd door dat jonge meisje.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 12:14 schreef motorbloempje het volgende:
Ah, helemaal naar het einde dus, weg van de haven ja... Dat zijn van die tourist traps
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Cijfer: 8
Heel leuk Portugees restaurant en kwalitatief goed eten.
Geen gedoe, er zaten allemaal mensen van verschillende pluimage en iedereen kan binnenlopen.
Ik hou wel van dit soort tentjes, niet te ingewikkeld allemaal.
Voornamelijk de pastei, octopus salade en bitoque waren errug lekker. Volgende keer ga ik voor de gegrilde octopus. Zeker het terugkomen waard
Ja, en ik wil altijd zoveel mogelijk verschillende dingen proeven. Maar ik vraag het vaak wel als ik met iemand anders dan mij vriendin ga eten, want ik ken ook mensen die dat maar verschrikkelijk vinden.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 13:03 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er lekker uit! Dat soort restaurants Is echt fijn! En waar mogelijk delen wij ook altijd ons eten, scheelt weer een keuze.
nou, dan mag je met ons mee!quote:Op zaterdag 25 juli 2015 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Ik mag ook graag van andermans bord meesnaaien.
Ik hou niet van bier. Ook niet van wijnquote:Op zaterdag 25 juli 2015 13:31 schreef motorbloempje het volgende:
Hoe kun je bier in zijn algemeenheid nou vies vinden? zoveel verschillende soorten!
Huh? Hoezo dat? Sukade is gewoon de naam voor een stuk vlees.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 16:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik vroeg me op dat moment ook opeens af waarom je sukade van Black Angus zou maken. Eeuwig zonde.
Was dat een lunch menu? En heb je helemaal niks 3 keer uit laten serveren? Dat is toch veel te weinig voor jou? ;-)quote:
Het heeft wel even geduurd.quote:Op dinsdag 29 januari 2013 18:23 schreef Isegrim het volgende:
Ook mij heb je overtuigd! Ben er al vaak langsgelopen, maar twijfelde nog, dacht dat het snackbar-achtig zou zijn. Ga er binnenkort naar toe!
quote:Op zaterdag 25 juli 2015 13:00 schreef Tem het volgende:
Aangezien Rotturdamm in de TT staat zal ik er ook eens één plaatsen.
Waar: Bom Gosto Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je:
Aangezien we van alles wat wilden, hebben we de gerechten gedeeld.
Vooraf:
- Salada met octopus
- Salade met geitenkaas
- Pasteitje gevuld met vlees
- artisjokken
De foto's zijn niet echt scherp maar gaat om een impressie en ik heb er niet veel tijd aan besteed.
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht.
Bitoque en potje stoofvlees met rijst, patatjes en salade
[ afbeelding ]
Kosten: ¤ 102 inlcusief wijn, espresso en spiritus bij de espresso, vandaar de wazige foto denk ik.102 bij Bom Gosto? Had je Iwanius mee, die vooraf een fles Kristal bestelde, en die een tweede keer uit vroeg? ;-)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Cijfer: 8
Heel leuk Portugees restaurant en kwalitatief goed eten.
Geen gedoe, er zaten allemaal mensen van verschillende pluimage en iedereen kan binnenlopen.
Ik hou wel van dit soort tentjes, niet te ingewikkeld allemaal.
Voornamelijk de pastei, octopus salade en bitoque waren errug lekker. Volgende keer ga ik voor de gegrilde octopus. Zeker het terugkomen waard
Die twee flessen wijn waren ¤33 bij elkaar dus denk dat we iets meer dan de helft van het bedrag aan eten kwijt waren.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 23:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
102 bij Bom Gosto? Had je Iwanius mee, die vooraf een fles Kristal bestelde, en die een tweede keer uit vroeg? ;-)
Ja dat is het gekke! Het kan prima! Maar die uitstraling klopt daar niet helemaal mee ofzo. Ik krijg er niet helemaal de vinger op!quote:
Wij zaten aan 'slechte' tafeltjes omdat we spontaan binnen kwamen wandelen, maar ik vond de ambiance verder prima.quote:Op zondag 26 juli 2015 11:58 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Ja dat is het gekke! Het kan prima! Maar die uitstraling klopt daar niet helemaal mee ofzo. Ik krijg er niet helemaal de vinger op!
Wat is er eigenlijk mis met quinoa? Het is natuurlijk wel ultiem hipstervoedsel, maar het is best een redelijke toevoeging bij veel bereidingen. Dat gezegd, ik zie de grote meerwaarde qua smaak tov bijvoorbeeld bulgur ook weer niet.quote:Op zondag 26 juli 2015 11:39 schreef Isegrim het volgende:
Romige quinoa ( ) met bundelzwammetjes en komkommerdressing.
Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.quote:Op zondag 26 juli 2015 12:27 schreef RobinOok het volgende:
Ten eerste is quinoa gewoon vies.Ten tweede is quinoa eten asociaal.
Palmolie vermijd ik zoveel mogelijk ivm regenwouden.quote:Op zondag 26 juli 2015 12:30 schreef Reya het volgende:
[..]
Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
Quinoa wordt niet onder twijfelachtige omstandigheden geteeld, quinoa was het voedsel van de armen en die hebben nu niks meer te eten.quote:Op zondag 26 juli 2015 12:30 schreef Reya het volgende:
[..]
Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
dus Amsterdam is denk ik niet meer te vergelijken met de andere restaurants.quote:De UMAMI vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Eindhoven en Vlaardingen zijn overgenomen door de HAN Group van Michelinchef Han Ji en gaan verder onder de naam UMAMI by Han. De vestigingen Utrecht en Amsterdam horen niet bij deze groep en zijn zelfstandig verder gegaan.
Waarom?quote:Op zondag 26 juli 2015 17:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb gisteren bij Mochi gegeten in Den Haag. Cijfer: 9/10
Maar ja, da's geen Rotterdam, dus ik laat het hier maar bij. ;-)
Jep, ga het zo op de bbq gooien. Maaaaar...quote:Op zaterdag 25 juli 2015 17:02 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt sucade stoven, zoals we traditioneel doen in Nederland. Maar mooie sucadelappen kun je (als je de "sucade" eruit snijdt) ook als biefstuk bereiden. Ik denk dat PluisigNijntje daarop doelt.
Ohhhh ja. Ja, het is sowieso altijd veel Rotterdam hier. Beste culistad van Nederland.quote:Op zondag 26 juli 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
ģ Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm ģ
En hoe kan ik dat rijpen dan thuis doen?quote:Op zondag 26 juli 2015 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, ga het zo op de bbq gooien. Maaaaar...
Het moet dan wel zeer goede sucade zijn die bovendien een tijd gerijpt heeft, anders is het echt taai.
Het is ook waar voor riblappen, mooie rib laat je een tijd rijpen dan heb je zalige steaks
Onzin, gewoon lekker heel Nederland hoorquote:Op zondag 26 juli 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
ģ Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm ģ
Gewoon pics en een recensie hoor.quote:Op zondag 26 juli 2015 17:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb gisteren bij Mochi gegeten in Den Haag. Cijfer: 9/10
Maar ja, da's geen Rotterdam, dus ik laat het hier maar bij. ;-)
In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?quote:Op zondag 26 juli 2015 18:00 schreef megamandy het volgende:
Ooh ik had eigenlijk altijd een slecht beeld bij die Umami, eigenlijk alleen omdat het een keten is En in Maastricht hadden ze inderdaad altijd zo'n vreemd paars licht als je naar binnen keek wat mij ook niet echt naar binnen lokt.
Misschien ook maar eens proberen, maar dan nu in Amsterdam waar ik nu in de buurt woon.
edit: en dan lees ik nu dit op hun website:
[..]
dus Amsterdam is denk ik niet meer te vergelijken met de andere restaurants.
Geen idee, eigenlijk heb ik bij die van Amsterdam nog nooit naar binnen gekeken. Loop daar zelden, maar kom er altijd met de tram langs. Maar eerst had ik dat idee bij Maastricht ook (denk voor de overname want woon er al 2 jaar niet meer in de buurt) omdat ze o.a. buiten een bord met "menu's" + prijs hadden staan.quote:Op zondag 26 juli 2015 19:07 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
Ik heb vorig jaar bij umami in rotterdam gegeten. Was echt niks, alles was koud en je kon proeven dat het allemaal uit de vriezer kwam. Bestel je rivierkreeftjes, krijg je een mayonaisepapje met geprakte kreeftjesquote:Op zondag 26 juli 2015 19:07 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?quote:Op zondag 26 juli 2015 20:03 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ik heb vorig jaar bij umami in rotterdam gegeten. Was echt niks, alles was koud en je kon proeven dat het allemaal uit de vriezer kwam. Bestel je rivierkreeftjes, krijg je een mayonaisepapje met geprakte kreeftjes
2 maandjes ervoorquote:Op zondag 26 juli 2015 21:28 schreef megamandy het volgende:
[..]
Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
Mijn burger was daar helaas teleurstellend...quote:Op dinsdag 21 juli 2015 20:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De Burgergerij Rotterdam
Botersloot 24b, 3011 HG, Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie / Op of aanmerkingen?
Na eerder de beste(volgens zegge) hamburger restaurant van Rotterdam/Nederland te hebben bezocht en daar verre van enthousiast te zijn geweest,besloot ik verder Rotterdam in te trekken en eens te kijken welke andere veel geprezen hamburger joints er nog waren.
Restaurant De Burgerij is meer dan de zaak zelf blijkt later. Sterker nog: Er is een boek dat beschrijft hoe je thuis bijzondere burgers kunt bereiden. Daarnaast staat de Burgerij ook komende zomers veel op festivals, zoals Tomorrowland en volgens zegge zelfs Pinkpop. In Rotterdam staat een franchisenemer van Aziatische afkomst die de zaak runt voor de oorspronkelijke eigenaren in Antwerpen.
Ik koos voor de (volgens zegge) de Burgerij zijn beste hamburger en wel de "Deliciouso" bestaande uit 180 gram burger,bestaande uit vers gemalen kalfsvlees en verder opgetuigd met o.a. rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas,plakjes chorizo en een brunoise van tomaat.
En die viel tegen?
juist niet! Ik vond 'm erg lekker.
De combinatie met eerder genoemde ingrediënten (rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas etc.) maakten het allemaal een erg lekker geheel. De crispy bun was ook uitstekend en paste helemaal bij deze burger,veel meer dan het te harde en te droge geheel wat je bij hamburger joint Ter Marsch als bun kreeg.
De patat was gewoon prefab en van de groothandel en eigenlijk de enige teleurstelling qua eten. Had men er zelf bereide frieten erbij geserveerd dan was het een perfect en compleet maal geweest aangezien de aankleding met het groenvoer ( in een blad ijsbergsla i.p.v. het standaard kleine bakje wat je bijna overal krijgt) ook leuk was gedaan i.c.m. de lichte yoghurt dressing.
Mooi en dus een favoriet?
Eeehm....favoriet is een groot woord maar wel een zaak waar ik wanneer ik trek heb in een lekkere burger aan zou denken.
Cijfer?
7 1/2 / 10
PS: Zorg dat je zelf bereide frieten hebt en een cijfer 8 is binnen!
Daarvoor was het ook dezelfde eigenaar alleen nu is de naam van de eigenaar eraan toegevoegd.quote:Op zondag 26 juli 2015 21:28 schreef megamandy het volgende:
[..]
Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
lijkt me idd leuk met een groep. Minder geschikt voor en romantisch etentje.quote:Op maandag 27 juli 2015 01:21 schreef habitue het volgende:
Waar: Beers & Barrels te Utrecht aan de oudegracht
Wanneer: Gisteren
Had gekozen voor dit restaurant voor een vrijgezellenfeest.
Wat at en dronk ik?
[ afbeelding ]
Goede burgers, verder nog halve kip, pulled pork spare-ribs en brood.
[ afbeelding ]
Tap aan tafel
[ afbeelding ]
BGE BBQ's
Impressie?
Heerlijk gegeten, vlees was allemaal heel mals en smaakvol. Bier zelf tappen was voor ons perfect. Beetje luidruchtig, maar met een groep is dat ideaal.
Kosten: Ik geloof iets van 40 euro pp, inclusief veel bier.
Cijfer?
8.5
En dat was uiteindelijk wel prima. We hebben lekker in de regen een stukje langs de Linge getoerd, en uitgekomen in Geldermalsen bij Eten&Drinken . Tegenover het station, aan de Lingedijk.quote:Op zondag 26 juli 2015 17:52 schreef Gripper het volgende:
We hadden nog zo'n volle AH spaarkaart, dus vanavond gaan we ook maar even uit eten, in Geldermalsen. Een beetje de lokale kleine horeca in de plaatsjes rondom ons heen verkennen.
en geen zin om te koken
Harder/'snappier' bijtenquote:Op maandag 27 juli 2015 12:09 schreef Myraela het volgende:
De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.
Maar dan paste de uienring niet in het bakje waar de saus in zat. #firstworldproblems.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef Isegrim het volgende:
Gewoon zo'n hele uienring in één keer in je muil douwen.
Oh ja, dat is ruk. Platknijpen en met de vingertjes eten.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:32 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar dan paste de uienring niet in het bakje waar de saus in zat. #firstworldproblems.
Precies dit, het liefst ook zo voorbereiden voor een uiensoep. Samen met osso bucco twee van de armemans gerechten in m'n simpel & goedkoop maar zo lekker top 10quote:Op maandag 27 juli 2015 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Uien aan ringen snijden en met wat vet op een laag vuur in een pan met dikke bodem heel langzaam en lang carameliseren, half uurtje minstens. Weinig dingen zo goed in lekker/prijs verhouding.
Ja, dat dus. Gewoon gefrituurde uienringen.quote:
Mijn ervaring daar is dat de burger te droog is en er een overschot aan ketchup op zat. Ik proefte dan ook bijna alleen maar ketchup. Had overigens dezelfde burger als jij genomen.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:09 schreef Myraela het volgende:
Waar: Ellis Gourmet Burger Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je: De Ellis classic bacon. Sides: Franse frietjes en uienringen
Impressie:
[ afbeelding ]
Ligt lekker makkelijk bij Rotterdam centraal. Zaakje ziet er leuk uit en de bediening is enorm vriendelijk. Soms wel wat slecht te verstaan door het accent.
Het broodje is krokant maar zacht. Het vlees is niet bijzonder, maar wel okay. De lamsburger van mijn vriend vond ik qua vlees lekkerder. De frietjes waren okay, niet bijzonder al was de saus wel lekker. De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.
De zelfgemaakte limonade was wel een echte aanrader. Dat zou voor mij de enige reden zijn om er nog eens naar terug te gaan.
Kosten: Totaal was 40 euro voor 2 personen.
Cijfer: 7
Een week later, 20:00u 's avonds, de zaak zat niet vol, maar was uitverkocht. Uitverkocht? Ja, uitverkocht. Ze hadden alleen wat kibbeling en 1 half kipje in de aanbieding.quote:Op maandag 20 juli 2015 18:47 schreef Iwanius het volgende:
In eerste instantie dacht ik aan Alan en Pim's: Kip van het spit die pas geopend zijn en volgens zegge/hype de 'nieuwe' horeca sensatie van Rotterdam zijn als het om degelijk en stevig - no nonsense - eten gaat.
Ik er heen en wat verbaast mij na binnen te zijn getreden en kenbaar te maken voor hun specialiteit te komen:
[ afbeelding ]
Je gaat mij dus vertellen dat deze nieuwe zaak die hevig gepromoot wordt en als de nieuwe eet-sensatie voor "eckte" mannen wordt gezien (als het simpel en degelijk eten betreft = malse kippetjes i.c.m grote frieten en appelmoes) juist datgene waarmee men zichzelf op de borst slaat,niet voor de lunch serveert?
En de reden is?
Te weinig gasten nog,grill nog niet gereed voor dit tijdstip,maar je kan wel sla gerechten of hun gepaneerde kipfiletjes krijgen die volgens zegge ook errug lekker zijn..
De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 00:35 schreef Ole het volgende:
Beetje off topic misschien, maar in de goede tijd van Johannes van Dam zijn tenten kapot gegaan omdat ze de drukte niet aankonden na een goede recensie
Ja, dat is wel een beetje jammer eigenlijk.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies.
Ik gebruik het ook meer als naslagwerk voor nieuwe tentjes.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Ja, dat is wel een beetje jammer eigenlijk.
Ja zeker, ik gebruik het ook voor de nieuwe tentjes. Vind het wel een leuke site hoor.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:54 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik gebruik het ook meer als naslagwerk voor nieuwe tentjes.
Ik vind het overigens wel vergeeflijk als een tent in het begin af en toe uitverkocht is. Liever dat dan dat ze een boel wegflikkeren...
Van Dam in zijn laatste jaar ook. Maar daarvoor zat je vol als je een 9 of hoger had van hem.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies.
Ziet er goed uit!quote:
Dat is waar, alleen podium onder de dom is ongeveer net zo duur. Maar die vond ik dan weer vrij tegenvallen voor de prijs. Al ben ik wel regelmatig te vinden bij hun bar.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 22:09 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Al vind ik de vergelijking met Vaartsche Rijn niet helemaal eerlijk, is toch wel een categorie goedkoper
Dit lijkt me lekker! Dan heb ik t niet over de tap maar over de gebbq'de kippenquote:Op maandag 27 juli 2015 01:21 schreef habitue het volgende:
Waar: Beers & Barrels te Utrecht aan de oudegracht
Wanneer: Gisteren
Had gekozen voor dit restaurant voor een vrijgezellenfeest.
Wat at en dronk ik?
[ afbeelding ]
Goede burgers, verder nog halve kip, pulled pork spare-ribs en brood.
[ afbeelding ]
Tap aan tafel
[ afbeelding ]
BGE BBQ's
Impressie?
Heerlijk gegeten, vlees was allemaal heel mals en smaakvol. Bier zelf tappen was voor ons perfect. Beetje luidruchtig, maar met een groep is dat ideaal.
Kosten: Ik geloof iets van 40 euro pp, inclusief veel bier.
Cijfer?
8.5
Ja hij krijgt ook bijna lauter positieve recensies, daarom ging ik er toen ook eten. Was ook heel lekker, maar ik miste een beetje de "wow" factor die ik wel verwacht bij zo'n prijs.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 22:40 schreef Vanyel het volgende:
Ik hoorde laatst juist weer iemand enorm jubelen over podium onder de dom.
Ik heb er een paar jaar geleden gegeten (op de oude locatie) en toen vond ik hem wel prima eigelijk. Beers 'n Barrels is ook goed te doen, die spareribs en de kreeft waren awesome.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 22:20 schreef habitue het volgende:
[..]
Dat is waar, alleen podium onder de dom is ongeveer net zo duur. Maar die vond ik dan weer vrij tegenvallen voor de prijs. Al ben ik wel regelmatig te vinden bij hun bar.
Zijn ook veel tafels zonder tap.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 22:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dit lijkt me lekker! Dan heb ik t niet over de tap maar over de gebbq'de kippen
Als ik weer in Utrecht kom ga ik zeker daar eten!
Nog bedankt voor de tip btw, viel goed in de smaak bij iedereen.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 22:56 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Ik heb er een paar jaar geleden gegeten (op de oude locatie) en toen vond ik hem wel prima eigelijk. Beers 'n Barrels is ook goed te doen, die spareribs en de kreeft waren awesome.
Ja het leek me al de perfecte tent voor een bachelorparty Leuk dat jullie het naar je zin hebben gehad.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 22:58 schreef habitue het volgende:
[..]
Nog bedankt voor de tip btw, viel goed in de smaak bij iedereen.
Ik wilde al roepen, "Maar Karel heeft toch juist wél een ster? "quote:Op dinsdag 28 juli 2015 21:48 schreef habitue het volgende:
Karel V restaurant in Utrecht
Utrecht heeft niet 1 restaurant met een michelinster
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Cijfer: 9
We zijn hier al vaker geweest en stelt eigenlijk nooit teleur, dit keer ook zeker niet. De forel en sliptong waren echt heel erg lekker en de gevulde courgettebloem was best bijzonder. Ik ben nooit heel erg van de toetjes maar deze waren ook echt heel goed. Kortom, eigenlijk was alles ontzettend lekker. De bediening is erg prettig en de kok vind ik altijd een ontzettend sympathieke vent. Aangezien we in de buurt wonen is dit toch een zaakje geworden waar we regelmatig gaan eten.
Nou, dit was het voorlopig wel weer voor een paar weken.
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2015 12:20:56 ]
quote:Op woensdag 29 juli 2015 21:58 schreef Isegrim het volgende:
Mag je ook een ijssalon recenseren? Net echt héérlijk ijs gegeten bij Venezia in Gorkum. Écht ambachtelijk.
Kan absoluut bevestigen. Zelf 20 jaar in Gorinchem gewoond en dit is al jarenlang een toptent!quote:Op woensdag 29 juli 2015 21:58 schreef Isegrim het volgende:
Mag je ook een ijssalon recenseren? Net echt héérlijk ijs gegeten bij Venezia in Gorkum. Écht ambachtelijk.
Maar weer eens heen dan, woon 10minuutjes van Gorinchem.quote:Op woensdag 29 juli 2015 23:10 schreef develor het volgende:
[..]
Kan absoluut bevestigen. Zelf 20 jaar in Gorinchem gewoond en dit is al jarenlang een toptent!
gorcum toch? Net als woercum en den haag.quote:Op donderdag 30 juli 2015 07:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Zeggen jullie Goor-in-Chem, of Gor-Cum?
Woudrichem ah, die moest ik ff opzoeken, had Woercum nog nooit gehoordquote:Op donderdag 30 juli 2015 08:33 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
gorcum toch? Net als woercum en den haag.
Dit was avondmenu,diner dus en logische vraag v.w.b. het meerdere keren uitvragen:quote:Op zaterdag 25 juli 2015 17:19 schreef RobinOok het volgende:
Was dat een lunch menu? En heb je helemaal niks 3 keer uit laten serveren? Dat is toch veel te weinig voor jou? ;-)
Doen want tis niet voor niets dat ik weer zo snel achter elkaar hier kom.(tendens van mij = als het bevalt...zoveel mogelijk 'uitwonen'. )quote:Mij lijkt het allemaal lekker. Goede tijd van het jaar, met al die schaaldieren. Yummie.
Ik associeer Parkheuvel nog steeds met met met ja met wat eigenlijk... Aardappelmousselines en rood vlees. Maar dit menu lijkt me wel wat. Misschien toch weer eens gaan.
Geniet daarom maar van mijn laatste recensie in CUL.quote:
Ik als lurker zeg ook, jammer. Maakte deze reeks (onder andere) juist leuk om mee te lezenquote:Op donderdag 30 juli 2015 13:31 schreef Iwanius het volgende:
Geniet daarom maar van mijn laatste recensie in CUL.
Stop je ermee?quote:Op donderdag 30 juli 2015 13:31 schreef Iwanius het volgende:
Geniet daarom maar van mijn laatste recensie in CUL.
ik hoop dat Iwanius weer terug komtquote:Op donderdag 30 juli 2015 14:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Een CUL kliekje die niets anders deed als Iwanius in zijn nek zeiken kan tevreden zijn.
quote:Op donderdag 30 juli 2015 14:59 schreef habitue het volgende:
Beetje jammer ja. Users als Piet, robin en Iwanius maakt CUL juist zo leuk.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bar: El balcon del Tubo
Papas Bravas: Aardappelen met zelf gemaakte mayo en pikante tomatensaus
Calamares: Gefrituurde pijlinktvisSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Secreto a la parrilla con piquillos y aceite de ajos: Dit is een stukje iberico varkensvlees dat heel mooi gemarmerd is en dus heel smaakvol, geserveerd met rode piquillo pepers en knoflookolie. Helaas geen eigen foto maar het ziet er ongeveer zo uit (maar dan zonder het stukje brood).SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hier kan je zien welk deel van het varken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bar: La Taberna De doņa Casta
Huevos Rotos con foie: Gebakken aardappelen met gebakken ei en Foie
Huevos rotos con jamon: Gebakken aardappelen met gebakken ei en Serrano HamSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Croquetas (Die vlogen van het bord, dus helaas geen foto)
Cabrales con manzana (Blauwe kaas uit asturias met appel)
Bacalao y trigueros (kabeljauw met groene asperge)
Morcilla con piņones (bloedworst met pijnboompitten)
Boletus y Foie (boletus paddestoel met foie)
Arroz Negro con Alioli (Zwarte ruijst met Alioli)
Jamķn, gorgonzola y nueces (Ham, gorgonzola en walnoot)
Setas y queso de cabra (paddestoel en geitenkaas)
Gallina con chocolate (Soepkip met chocolade)
Bar: El Champi:
Champiņon a la plancha met knoflook en een gamba op een stukje stokbrood samen met een lokaal microbrewery witbiertje in een jampotje. De foto's spreken voor zich denk ik.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het was weer lekker en gezellig!
[ Bericht 0% gewijzigd door Bramito op 30-07-2015 16:16:24 ]Siesta & Fiesta!donderdag 30 juli 2015 @ 16:06:51 #291Molo
Völlig losgelöstOh lord, dat ziet er lekker uit zeg
Leuke recensieOh how you'd have a happy life, if you did the things you likedonderdag 30 juli 2015 @ 16:12:52 #292Bramito
Espeen ies dieferent!jammer van de kroketten.... eikelsquote:Op donderdag 30 juli 2015 16:06 schreef Molo het volgende:
Oh lord, dat ziet er lekker uit zeg
Leuke recensieSiesta & Fiesta!donderdag 30 juli 2015 @ 16:15:30 #294Molo
Völlig losgelöstoh je bedoelde niet dat ze zo lekker waren dat ze op waren voor je foto kon nemen?quote:Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likedonderdag 30 juli 2015 @ 16:23:29 #295Bramito
Espeen ies dieferent!jawel hoor.... nou eigenlijk bedoelde ik dat mijn colleg'as een stelletje lompe vreetschuren zijn....quote:Op donderdag 30 juli 2015 16:15 schreef Molo het volgende:
[..]
oh je bedoelde niet dat ze zo lekker waren dat ze op waren voor je foto kon nemen?Siesta & Fiesta!donderdag 30 juli 2015 @ 16:26:19 #296Molo
Völlig losgelöstAh tochquote:Op donderdag 30 juli 2015 16:23 schreef Bramito het volgende:
[..]
jawel hoor.... nou eigenlijk bedoelde ik dat mijn colleg'as een stelletje lompe vreetschuren zijn....
Hehehehe, niet gewoon nog een portie besteld joh?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likedonderdag 30 juli 2015 @ 16:55:25 #297Curiosity
In the devil's playgroundquote:Op donderdag 30 juli 2015 14:59 schreef habitue het volgende:
Beetje jammer ja. Users als Piet en Iwanius maakt CUL juist zo leuk.“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”donderdag 30 juli 2015 @ 17:41:56 #298Isabeau
ISFPZiet er goed uit, Bramito"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."donderdag 30 juli 2015 @ 18:11:47 #300Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.wat is dat toch met drinken en eten in jampotten te serveren? Uit de VS over komen waaien? Ken het uit films als ze iemand als zwaar trailerpark white trash willen neerzetten, dan drinken ze moonshine uit jampotten.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.donderdag 30 juli 2015 @ 18:15:28 #301houdjemond
Sicker than the rest.Ditquote:T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
Forum Opties Forumhop: Hop naar: