abonnement Unibet Coolblue
pi_154622481
Oeh. Die tartaar wil ik ook wel. :9
pi_154624155
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:37 schreef Isegrim het volgende:
Die beetjes op de rand hoort zo. :D
Oow echt, ja dat wist ik niet :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154627142
Gisteren met mijn vriend bij Restaurant de Kust geweest in Utrecht. Geen aanrader. We werden hartelijk ontvangen en mochten zelf een plekje kiezen in het inimini restaurantje omdat het rustig was. Vervolgens werd ons gevraagd wat we wilden drinken. We kregen het al vrij snel, maar geen menukaart. We hebben ruim 5 minuten rondgekeken tot iemand doorhad dat we zo niet veel konden beginnen.

Wat aten we?
Bij De Kust heb je geen voor- of hoofdgerechten, maar kan je bij alle gerechten kiezen uit groot of klein. We bestelden een flesje wijn en ons eten. Mijn vriend begon met een kleine vitello tonnato, en ik met een kleine gamba's met knoflook.
Dit smaakte heel lekker en was allebei een mooie portie. De gamba's waren hoog op smaak, misschien iets aan de zoute kant voor een grote portie, maar voor deze kleine (4 gamba's met kop en al) was het lekker. Ik kreeg er nog een paar broodjes bij om lekker te dippen in de olie en een nat doekje voor de vingers. Helemaal prima.

Toen kwam het hoofdgerecht: Surf en Turf van coquilles en Black Angus sukade. Daarbij bestelden wij los frietjes en sla, aangezien dat er niet bij zat.
Een complete teleurstelling. De frietjes waren veel te doorbakken diepvries Franse frietjes, geserveerd met twee papieren zakjes mayonaise erop.
De salade was ook treurig, heel weinig, amper dressing erop en het bestond voornamelijk uit sla en komkommer.
Dan de surf en turf. De coquilles waren doorbakken en draderig, terwijl de sukade nog te taai was en veel langer had gemogen. Mijn vriend had in zijn vlees ook een paar echt oneetbare stukken zitten.
Ik vroeg me op dat moment ook opeens af waarom je sukade van Black Angus zou maken. Eeuwig zonde.

Dan nog de wijn, die was prima. Een Martinez Corta Rioja uit 2011. Lekker.

Al met al was het een beetje een treurig geheel. Het toetje hebben maar overgeslagen en we komen ook zeker niet meer terug.

Prijs: 87 euro voor 2x voor, 2x hoofd, fles wijn en een los wijntje en biertje.
Cijfer: 6/10
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_154627400
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 16:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik vroeg me op dat moment ook opeens af waarom je sukade van Black Angus zou maken. Eeuwig zonde.
Huh? Hoezo dat? Sukade is gewoon de naam voor een stuk vlees.
  zaterdag 25 juli 2015 @ 17:02:30 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154628122
Je kunt sucade stoven, zoals we traditioneel doen in Nederland. Maar mooie sucadelappen kun je (als je de "sucade" eruit snijdt) ook als biefstuk bereiden. Ik denk dat PluisigNijntje daarop doelt.

Ik vind een mooi stooflapje nooit zonde...
pi_154628206
Oke, fair enough. Het was iig geen van beide: veel te ver doorgebakken voor een bereiding 'als biefstuk' en nog lang niet mals genoeg voor stoofvlees.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zaterdag 25 juli 2015 @ 17:19:16 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154628457
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:27 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Waar?
Parkheuvel
Was dat een lunch menu? En heb je helemaal niks 3 keer uit laten serveren? Dat is toch veel te weinig voor jou? ;-)

Mij lijkt het allemaal lekker. Goede tijd van het jaar, met al die schaaldieren. Yummie.
Ik associeer Parkheuvel nog steeds met met met ja met wat eigenlijk... Aardappelmousselines en rood vlees. Maar dit menu lijkt me wel wat. Misschien toch weer eens gaan.

(al vind ik die rattenkeutels van een bruine rat met kalkgebrek op de eerst foto nogal een decoratieve misser. :|W )
  zaterdag 25 juli 2015 @ 21:17:49 #183
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154633347
Wij zitten bij Umami op de Binnenrotte. De eerste gang belooft veel goeds! Verslag volgt. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 juli 2015 @ 21:34:15 #184
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154633731
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 18:23 schreef Isegrim het volgende:
Ook mij heb je overtuigd! Ben er al vaak langsgelopen, maar twijfelde nog, dacht dat het snackbar-achtig zou zijn. Ga er binnenkort naar toe!
Het heeft wel even geduurd. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154634189
Gisteren bij saowapa in Utrecht gegeten.
http://www.saowapa.nl
Veel mensen halen hier af, maar er zijn 10 zitplaatsen. Volgens mij was het eerder een slagerij, het is vrij wit en betegeld, wel opgeleukt met Thaise tierelantijntjes en beeldjes. De zaak wordt gerund door een Nederlandse man en er staan twee Aziatische dames in de keuken. De kaart bevat een stuk of zes vaste gerechten met een of twee wisselende. Daarnaast zijn er af en toe wisselende hapjes/voorafjes of toetjes.

Het eten: was erg lekker!
Vooraf een vrij pittig kipbladerdeegdingetje, hoofdgerecht was papayanoodlesalade met garnalen, het had ook een goede dressing en lekker veel verse kruiden. Erbij had ik huisgemaakte ijsthee. M'n tafelgenoten waren ook erg tevreden.

Prijs: ¤ 2,50+2,50+12
Kwaliteit: prima! 8
Prijs-pretverhouding: ook een 8
pi_154636681
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:00 schreef Tem het volgende:
Aangezien Rotturdamm in de TT staat zal ik er ook eens één plaatsen.

Waar: Bom Gosto Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je:

Aangezien we van alles wat wilden, hebben we de gerechten gedeeld.

Vooraf:

- Salada met octopus
- Salade met geitenkaas
- Pasteitje gevuld met vlees
- artisjokken

De foto's zijn niet echt scherp maar gaat om een impressie en ik heb er niet veel tijd aan besteed. :P

[ afbeelding ]

Hoofdgerecht.

Bitoque en potje stoofvlees met rijst, patatjes en salade :9

[ afbeelding ]

Kosten: ¤ 102 inlcusief wijn, espresso en spiritus bij de espresso, vandaar de wazige foto denk ik. :{

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8

Heel leuk Portugees restaurant en kwalitatief goed eten.
Geen gedoe, er zaten allemaal mensen van verschillende pluimage en iedereen kan binnenlopen.
Ik hou wel van dit soort tentjes, niet te ingewikkeld allemaal.
Voornamelijk de pastei, octopus salade en bitoque waren errug lekker. Volgende keer ga ik voor de gegrilde octopus. :9 Zeker het terugkomen waard :Y
102 bij Bom Gosto? :o Had je Iwanius mee, die vooraf een fles Kristal bestelde, en die een tweede keer uit vroeg? ;-)
pi_154636937
quote:
12s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 23:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

102 bij Bom Gosto? :o Had je Iwanius mee, die vooraf een fles Kristal bestelde, en die een tweede keer uit vroeg? ;-)
Die twee flessen wijn waren ¤33 bij elkaar dus denk dat we iets meer dan de helft van het bedrag aan eten kwijt waren. :P
  zondag 26 juli 2015 @ 11:39:37 #188
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154641774
Waar?



Wat?

Aperitief, sparkling sake met rozensiroop en lychee. :9


Een soort ceviche van makreel, met mangocrème en sinaasappel. De makreel deed denken aan rolmopsen. Erg lekker, zeer verse vis.


Witvis in tempurabeslag met een Thaise, ziltige dressing. Heerlijk licht, superverse vis.


Romige quinoa ( :') ) met bundelzwammetjes en komkommerdressing. OMG, die dressing! :9~ Jeroen lust niet eens komkommer, maar zelfs die vond 'm heerlijk. :9


Dorade met rimpelige haricots verts, lenteui-mayonaise en kwartelei. De haricots verts waren yummie! Ik hou ervan als ze zo rimpelig zijn.


Ons uitzicht.


Garnalen, bereiding staat me niet zo meer bij. Lekker, maar verder niet bijzonder.


Gerechtje van softshell-krab. OMG lekker! Crunch crunch pootjes. :9~


Groene Thaise lamscurry met rauwe bleekselderij. Verrassend lekkere combi!


Op Franse wijze bereide lamsfilet met o.a. black-eyed beans en en soort kruidenpateetje. Jammer dat de mijne al bijna koud was na het nuttigen van de tegelijk geserveerde curry (je kreeg per gang twee gerechtjes tegelijk).


Dessert van crème brûlée met bananenijs en spekkoek. Errug lekker ijs. Smaakte naar bananensnoepjes. Crème brûlée was wat vlak van smaak of viel weg tegen het ijs.


Quanta costa?


Wij hebben heerlijk gegeten! Zeer correcte en prettige bediening met plezier in hun vak. Prima wijnen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154641917
Leuke zaak ook Umami! Altijd erg lekker eten. Ik weet het alleen niet zo met de inrichting. Die geeft mij altijd een beetje een tussen-snackbar-en-restaurant-vibe. Nodigt niet uit tot lekker lang tafelen. Terwijl de kaart en de rest daar prima geschikt voor is.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 26 juli 2015 @ 11:51:50 #190
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154642012
Wij hebben er dik 2,5 uur gezeten. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154642089
Umami is er wel echt op vooruit gegaan zo te zien. Ik was er kort na de opening geweest en het viel me toen heel erg tegen. Misschien omdat ik twee weken ervoor naar HanTing was geweest.
pi_154642115
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Wij hebben er dik 2,5 uur gezeten. :)
Ja dat is het gekke! Het kan prima! Maar die uitstraling klopt daar niet helemaal mee ofzo. Ik krijg er niet helemaal de vinger op!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 26 juli 2015 @ 12:02:46 #193
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154642179
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:58 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ja dat is het gekke! Het kan prima! Maar die uitstraling klopt daar niet helemaal mee ofzo. Ik krijg er niet helemaal de vinger op!
Wij zaten aan 'slechte' tafeltjes omdat we spontaan binnen kwamen wandelen, maar ik vond de ambiance verder prima.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 26 juli 2015 @ 12:03:57 #194
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154642207
Oh en ze hebben fijne stoelen en dat vind ik een groot pluspunt. Zoveel restaurants met kutstoelen. }:|
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 26 juli 2015 @ 12:23:36 #195
66825 Reya
Fier Wallon
pi_154642489
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:39 schreef Isegrim het volgende:
Romige quinoa ( :') ) met bundelzwammetjes en komkommerdressing.
Wat is er eigenlijk mis met quinoa? :P Het is natuurlijk wel ultiem hipstervoedsel, maar het is best een redelijke toevoeging bij veel bereidingen. Dat gezegd, ik zie de grote meerwaarde qua smaak tov bijvoorbeeld bulgur ook weer niet.
  zondag 26 juli 2015 @ 12:27:08 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154642525
Ten eerste is quinoa gewoon vies.Ten tweede is quinoa eten asociaal.
  zondag 26 juli 2015 @ 12:30:09 #197
66825 Reya
Fier Wallon
pi_154642560
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:27 schreef RobinOok het volgende:
Ten eerste is quinoa gewoon vies.Ten tweede is quinoa eten asociaal.
Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
  zondag 26 juli 2015 @ 12:55:47 #198
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154642897
Quinoa is niet vies. Quinoa heeft geen smaak.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 26 juli 2015 @ 12:56:40 #199
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154642913
quote:
2s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:30 schreef Reya het volgende:

[..]

Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
Palmolie vermijd ik zoveel mogelijk ivm regenwouden.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 26 juli 2015 @ 13:02:44 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154643062
quote:
2s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:30 schreef Reya het volgende:

[..]

Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
Quinoa wordt niet onder twijfelachtige omstandigheden geteeld, quinoa was het voedsel van de armen en die hebben nu niks meer te eten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')