abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zaterdag 25 juli 2015 @ 12:07:12 #157
43556 miss_dynastie
pi_154620491
Het ziet er ook uit alsof het frituurvet niet vaak genoeg verschoond wordt.... En het kan zo lekker zijn ;(
pi_154620523
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 12:04 schreef motorbloempje het volgende:
Awh, dat Is zo zonde :(

Zitten ze aan de nieuwe boulevard richting de haven?
Niet zo bekend in Scheveningen. :@ Het is het laatste ronde kraampjes als je naar rechts op de boulevard loopt. Richting Carlton Beach hotel.
pi_154620593
Ah, helemaal naar het einde dus, weg van de haven :) ja... Dat zijn van die tourist traps ;(
Ja doei.
pi_154620594
Ik word altijd strontchagrijnig als ik ergens slecht eten krijg. En zo moeilijk is het niet!
pi_154620644
Ik vind het al behoorlijk kansloos om collegas zo te behandelen waar klanten bijstaan. Ooit eens hetzelfde gehad bij domino's. Die arme jongen werd zo uitgefoeterd door zijn vrouwelijke collega. Dat hij niks kon en dat hij zus en zo moest doen. En je zag dat hij gestresst raakte erdoor, waardoor hij de dingen verkeerd ging doen. En toen ging zij nog harder tekeer. En klanten konden lekker meegenieten. Voor mij een reden.om daar nooit meer terug te komen. Zo ga je gewoon niet met mensen om.
pi_154620768
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 12:14 schreef motorbloempje het volgende:
Ah, helemaal naar het einde dus, weg van de haven :) ja... Dat zijn van die tourist traps ;(
Ik was er al bang voor. ;( Maar ik begreep oprecht niet wat je fout kon doen aan een simpel visje en wat patat. Van mij hoeft er niet de beste kwaliteit vis in, dus als ze daarop willen besparen prima. Maar dit was gewoon echt verpest door onkunde/luiheid. Terwijl het trouwens niet gebakken werd door dat jonge meisje.
pi_154621398
Aangezien Rotturdamm in de TT staat zal ik er ook eens één plaatsen.

Waar: Bom Gosto Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je:

Aangezien we van alles wat wilden, hebben we de gerechten gedeeld.

Vooraf:

- Salada met octopus
- Salade met geitenkaas
- Pasteitje gevuld met vlees
- artisjokken

De foto's zijn niet echt scherp maar gaat om een impressie en ik heb er niet veel tijd aan besteed. :P



Hoofdgerecht.

Bitoque en potje stoofvlees met rijst, patatjes en salade :9



Kosten: ¤ 102 inlcusief wijn, espresso en spiritus bij de espresso, vandaar de wazige foto denk ik. :{

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8

Heel leuk Portugees restaurant en kwalitatief goed eten.
Geen gedoe, er zaten allemaal mensen van verschillende pluimage en iedereen kan binnenlopen.
Ik hou wel van dit soort tentjes, niet te ingewikkeld allemaal.
Voornamelijk de pastei, octopus salade en bitoque waren errug lekker. Volgende keer ga ik voor de gegrilde octopus. :9 Zeker het terugkomen waard :Y
pi_154621447
Ziet er lekker uit! Dat soort restaurants Is echt fijn! En waar mogelijk delen wij ook altijd ons eten, scheelt weer een keuze. :P
Ja doei.
pi_154621515
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:03 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er lekker uit! Dat soort restaurants Is echt fijn! En waar mogelijk delen wij ook altijd ons eten, scheelt weer een keuze. :P
Ja, en ik wil altijd zoveel mogelijk verschillende dingen proeven. Maar ik vraag het vaak wel als ik met iemand anders dan mij vriendin ga eten, want ik ken ook mensen die dat maar verschrikkelijk vinden. :P
pi_154621718
Ja, even overleggen ja, maar meestal is het wel goed :P heb liever van alles een beetje dan veel van 1 ding..
Ja doei.
pi_154621800
Ik mag ook graag van andermans bord meesnaaien. :9
pi_154622002


Waar?







Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at je?


Hollandse Nieuwe met een gazpacho van komkommer,kiwi en korenwijn.



Tartaar van Kobe Wagyu rund met perle imperial kaviaar en kwarteleitjes.



Diverse bereidingen van westlandse struiktomaat,stelledamse garnalen en basilicum.



Lauwwarme kreeft met zomersla,passievrucht en meloen.



Ravioli met zwarte bessenkip & gebakken langoustine.



Huiselijk brouwsel maar eens uitproberen na het avondmaal en voor de acclimatiseringsmode


Impressie / Op of aanmerkingen

Tja...wat kun je nog zeggen als je niet zo lang geleden hier ook al was en alles wederom prima smaakte en gewoon top was en passend bij een 2 sterrenzaak van deze allure. Nou ..niks dan alleen dat. Nieuw was wel voor mij het huiselijk biertje dat bij deze eerste kennismaking prima smaakte i.c.m.paffert en buiten op het terras.


Goede hop naar wat ik proefde een mengeling van o.a.thee,karamel,hout,kersenkleur en een afdronk die licht bitter tegen het wat zurige aanzat.


Cijfer

9
/ 10

De avond ergens anders in goed gezelschap en i c.m. mijn lievelings-cocktail afgesloten die een ieder zich goed lieten smaken..

Zo klaar!

pi_154622041
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Ik mag ook graag van andermans bord meesnaaien. :9
nou, dan mag je met ons mee! :P

En met Tem. Indiaas Is ook altijd wel fijn om te delen. Nomnomnom :9
Ja doei.
pi_154622059
Ik vind bier heel vies maar dit klinkt zelfs mij lekker in de oren. :D
pi_154622099
Hoe kun je bier in zijn algemeenheid nou vies vinden? ;( zoveel verschillende soorten!
Ja doei.
pi_154622117
Ja, sorry. Ik heb nog nooit bier gehad wat ik lekker vond. :N
pi_154622180
Gek dat zo'n luxe restaurant het 3e bord niet schoonveegt.

En ik snap dat plaatje'on topic' niet. Alsof de rest niet on topic is, alleen jouw posts?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154622197
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:31 schreef motorbloempje het volgende:
Hoe kun je bier in zijn algemeenheid nou vies vinden? ;( zoveel verschillende soorten!
Ik hou niet van bier. Ook niet van wijn :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154622232
Die beetjes op de rand hoort zo. :D
pi_154622481
Oeh. Die tartaar wil ik ook wel. :9
pi_154624155
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:37 schreef Isegrim het volgende:
Die beetjes op de rand hoort zo. :D
Oow echt, ja dat wist ik niet :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154627142
Gisteren met mijn vriend bij Restaurant de Kust geweest in Utrecht. Geen aanrader. We werden hartelijk ontvangen en mochten zelf een plekje kiezen in het inimini restaurantje omdat het rustig was. Vervolgens werd ons gevraagd wat we wilden drinken. We kregen het al vrij snel, maar geen menukaart. We hebben ruim 5 minuten rondgekeken tot iemand doorhad dat we zo niet veel konden beginnen.

Wat aten we?
Bij De Kust heb je geen voor- of hoofdgerechten, maar kan je bij alle gerechten kiezen uit groot of klein. We bestelden een flesje wijn en ons eten. Mijn vriend begon met een kleine vitello tonnato, en ik met een kleine gamba's met knoflook.
Dit smaakte heel lekker en was allebei een mooie portie. De gamba's waren hoog op smaak, misschien iets aan de zoute kant voor een grote portie, maar voor deze kleine (4 gamba's met kop en al) was het lekker. Ik kreeg er nog een paar broodjes bij om lekker te dippen in de olie en een nat doekje voor de vingers. Helemaal prima.

Toen kwam het hoofdgerecht: Surf en Turf van coquilles en Black Angus sukade. Daarbij bestelden wij los frietjes en sla, aangezien dat er niet bij zat.
Een complete teleurstelling. De frietjes waren veel te doorbakken diepvries Franse frietjes, geserveerd met twee papieren zakjes mayonaise erop.
De salade was ook treurig, heel weinig, amper dressing erop en het bestond voornamelijk uit sla en komkommer.
Dan de surf en turf. De coquilles waren doorbakken en draderig, terwijl de sukade nog te taai was en veel langer had gemogen. Mijn vriend had in zijn vlees ook een paar echt oneetbare stukken zitten.
Ik vroeg me op dat moment ook opeens af waarom je sukade van Black Angus zou maken. Eeuwig zonde.

Dan nog de wijn, die was prima. Een Martinez Corta Rioja uit 2011. Lekker.

Al met al was het een beetje een treurig geheel. Het toetje hebben maar overgeslagen en we komen ook zeker niet meer terug.

Prijs: 87 euro voor 2x voor, 2x hoofd, fles wijn en een los wijntje en biertje.
Cijfer: 6/10
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_154627400
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 16:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik vroeg me op dat moment ook opeens af waarom je sukade van Black Angus zou maken. Eeuwig zonde.
Huh? Hoezo dat? Sukade is gewoon de naam voor een stuk vlees.
  zaterdag 25 juli 2015 @ 17:02:30 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154628122
Je kunt sucade stoven, zoals we traditioneel doen in Nederland. Maar mooie sucadelappen kun je (als je de "sucade" eruit snijdt) ook als biefstuk bereiden. Ik denk dat PluisigNijntje daarop doelt.

Ik vind een mooi stooflapje nooit zonde...
pi_154628206
Oke, fair enough. Het was iig geen van beide: veel te ver doorgebakken voor een bereiding 'als biefstuk' en nog lang niet mals genoeg voor stoofvlees.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zaterdag 25 juli 2015 @ 17:19:16 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154628457
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:27 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Waar?
Parkheuvel
Was dat een lunch menu? En heb je helemaal niks 3 keer uit laten serveren? Dat is toch veel te weinig voor jou? ;-)

Mij lijkt het allemaal lekker. Goede tijd van het jaar, met al die schaaldieren. Yummie.
Ik associeer Parkheuvel nog steeds met met met ja met wat eigenlijk... Aardappelmousselines en rood vlees. Maar dit menu lijkt me wel wat. Misschien toch weer eens gaan.

(al vind ik die rattenkeutels van een bruine rat met kalkgebrek op de eerst foto nogal een decoratieve misser. :|W )
pi_154633347
Wij zitten bij Umami op de Binnenrotte. De eerste gang belooft veel goeds! Verslag volgt. :)
pi_154633731
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 18:23 schreef Isegrim het volgende:
Ook mij heb je overtuigd! Ben er al vaak langsgelopen, maar twijfelde nog, dacht dat het snackbar-achtig zou zijn. Ga er binnenkort naar toe!
Het heeft wel even geduurd. :')
pi_154634189
Gisteren bij saowapa in Utrecht gegeten.
http://www.saowapa.nl
Veel mensen halen hier af, maar er zijn 10 zitplaatsen. Volgens mij was het eerder een slagerij, het is vrij wit en betegeld, wel opgeleukt met Thaise tierelantijntjes en beeldjes. De zaak wordt gerund door een Nederlandse man en er staan twee Aziatische dames in de keuken. De kaart bevat een stuk of zes vaste gerechten met een of twee wisselende. Daarnaast zijn er af en toe wisselende hapjes/voorafjes of toetjes.

Het eten: was erg lekker!
Vooraf een vrij pittig kipbladerdeegdingetje, hoofdgerecht was papayanoodlesalade met garnalen, het had ook een goede dressing en lekker veel verse kruiden. Erbij had ik huisgemaakte ijsthee. M'n tafelgenoten waren ook erg tevreden.

Prijs: ¤ 2,50+2,50+12
Kwaliteit: prima! 8
Prijs-pretverhouding: ook een 8
pi_154636681
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:00 schreef Tem het volgende:
Aangezien Rotturdamm in de TT staat zal ik er ook eens één plaatsen.

Waar: Bom Gosto Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je:

Aangezien we van alles wat wilden, hebben we de gerechten gedeeld.

Vooraf:

- Salada met octopus
- Salade met geitenkaas
- Pasteitje gevuld met vlees
- artisjokken

De foto's zijn niet echt scherp maar gaat om een impressie en ik heb er niet veel tijd aan besteed. :P

[ afbeelding ]

Hoofdgerecht.

Bitoque en potje stoofvlees met rijst, patatjes en salade :9

[ afbeelding ]

Kosten: ¤ 102 inlcusief wijn, espresso en spiritus bij de espresso, vandaar de wazige foto denk ik. :{

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8

Heel leuk Portugees restaurant en kwalitatief goed eten.
Geen gedoe, er zaten allemaal mensen van verschillende pluimage en iedereen kan binnenlopen.
Ik hou wel van dit soort tentjes, niet te ingewikkeld allemaal.
Voornamelijk de pastei, octopus salade en bitoque waren errug lekker. Volgende keer ga ik voor de gegrilde octopus. :9 Zeker het terugkomen waard :Y
102 bij Bom Gosto? :o Had je Iwanius mee, die vooraf een fles Kristal bestelde, en die een tweede keer uit vroeg? ;-)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_154636937
quote:
12s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 23:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

102 bij Bom Gosto? :o Had je Iwanius mee, die vooraf een fles Kristal bestelde, en die een tweede keer uit vroeg? ;-)
Die twee flessen wijn waren ¤33 bij elkaar dus denk dat we iets meer dan de helft van het bedrag aan eten kwijt waren. :P
pi_154641774
Waar?



Wat?

Aperitief, sparkling sake met rozensiroop en lychee. :9


Een soort ceviche van makreel, met mangocrème en sinaasappel. De makreel deed denken aan rolmopsen. Erg lekker, zeer verse vis.


Witvis in tempurabeslag met een Thaise, ziltige dressing. Heerlijk licht, superverse vis.


Romige quinoa ( :') ) met bundelzwammetjes en komkommerdressing. OMG, die dressing! :9~ Jeroen lust niet eens komkommer, maar zelfs die vond 'm heerlijk. :9


Dorade met rimpelige haricots verts, lenteui-mayonaise en kwartelei. De haricots verts waren yummie! Ik hou ervan als ze zo rimpelig zijn.


Ons uitzicht.


Garnalen, bereiding staat me niet zo meer bij. Lekker, maar verder niet bijzonder.


Gerechtje van softshell-krab. OMG lekker! Crunch crunch pootjes. :9~


Groene Thaise lamscurry met rauwe bleekselderij. Verrassend lekkere combi!


Op Franse wijze bereide lamsfilet met o.a. black-eyed beans en en soort kruidenpateetje. Jammer dat de mijne al bijna koud was na het nuttigen van de tegelijk geserveerde curry (je kreeg per gang twee gerechtjes tegelijk).


Dessert van crème brûlée met bananenijs en spekkoek. Errug lekker ijs. Smaakte naar bananensnoepjes. Crème brûlée was wat vlak van smaak of viel weg tegen het ijs.


Quanta costa?


Wij hebben heerlijk gegeten! Zeer correcte en prettige bediening met plezier in hun vak. Prima wijnen.
pi_154641917
Leuke zaak ook Umami! Altijd erg lekker eten. Ik weet het alleen niet zo met de inrichting. Die geeft mij altijd een beetje een tussen-snackbar-en-restaurant-vibe. Nodigt niet uit tot lekker lang tafelen. Terwijl de kaart en de rest daar prima geschikt voor is.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_154642012
Wij hebben er dik 2,5 uur gezeten. :)
pi_154642089
Umami is er wel echt op vooruit gegaan zo te zien. Ik was er kort na de opening geweest en het viel me toen heel erg tegen. Misschien omdat ik twee weken ervoor naar HanTing was geweest.
pi_154642115
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Wij hebben er dik 2,5 uur gezeten. :)
Ja dat is het gekke! Het kan prima! Maar die uitstraling klopt daar niet helemaal mee ofzo. Ik krijg er niet helemaal de vinger op!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_154642179
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:58 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ja dat is het gekke! Het kan prima! Maar die uitstraling klopt daar niet helemaal mee ofzo. Ik krijg er niet helemaal de vinger op!
Wij zaten aan 'slechte' tafeltjes omdat we spontaan binnen kwamen wandelen, maar ik vond de ambiance verder prima.
pi_154642207
Oh en ze hebben fijne stoelen en dat vind ik een groot pluspunt. Zoveel restaurants met kutstoelen. }:|
  zondag 26 juli 2015 @ 12:23:36 #195
66825 Reya
Fier Wallon
pi_154642489
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:39 schreef Isegrim het volgende:
Romige quinoa ( :') ) met bundelzwammetjes en komkommerdressing.
Wat is er eigenlijk mis met quinoa? :P Het is natuurlijk wel ultiem hipstervoedsel, maar het is best een redelijke toevoeging bij veel bereidingen. Dat gezegd, ik zie de grote meerwaarde qua smaak tov bijvoorbeeld bulgur ook weer niet.
  zondag 26 juli 2015 @ 12:27:08 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154642525
Ten eerste is quinoa gewoon vies.Ten tweede is quinoa eten asociaal.
  zondag 26 juli 2015 @ 12:30:09 #197
66825 Reya
Fier Wallon
pi_154642560
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:27 schreef RobinOok het volgende:
Ten eerste is quinoa gewoon vies.Ten tweede is quinoa eten asociaal.
Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
pi_154642897
Quinoa is niet vies. Quinoa heeft geen smaak.
pi_154642913
quote:
2s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:30 schreef Reya het volgende:

[..]

Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
Palmolie vermijd ik zoveel mogelijk ivm regenwouden.
  zondag 26 juli 2015 @ 13:02:44 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154643062
quote:
2s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:30 schreef Reya het volgende:

[..]

Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
Quinoa wordt niet onder twijfelachtige omstandigheden geteeld, quinoa was het voedsel van de armen en die hebben nu niks meer te eten.
pi_154643115
De ultieme westerse arrogantie.
pi_154643460
Ziet er goed uit, Isegrim! leuke avond gehad zo te lezen.
pi_154643633
Absoluut! Was ook zeker niet de laatste keer. :)
pi_154645139
Mmmm ziet er zéker lekker uit zeg :9 :9
En eens w.b. de stoelen.. zoooo belangrijk!
  zondag 26 juli 2015 @ 17:52:07 #205
130803 Gripper
Get a grip
pi_154651667
Umami is inderdaad lekker! Wij zijn ook al twee keer bij de Utrechtse vestiging geweest.

We hadden nog zo'n volle AH spaarkaart, dus vanavond gaan we ook maar even uit eten, in Geldermalsen. Een beetje de lokale kleine horeca in de plaatsjes rondom ons heen verkennen.
en geen zin om te koken
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zondag 26 juli 2015 @ 17:55:07 #206
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154651739
Ik heb gisteren bij Mochi gegeten in Den Haag. Cijfer: 9/10
Maar ja, da's geen Rotterdam, dus ik laat het hier maar bij. ;-)
  zondag 26 juli 2015 @ 18:00:57 #207
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154651924
Ooh ik had eigenlijk altijd een slecht beeld bij die Umami, eigenlijk alleen omdat het een keten is :@ :') En in Maastricht hadden ze inderdaad altijd zo'n vreemd paars licht als je naar binnen keek wat mij ook niet echt naar binnen lokt.

Misschien ook maar eens proberen, maar dan nu in Amsterdam waar ik nu in de buurt woon.

edit: en dan lees ik nu dit op hun website:

quote:
De UMAMI vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Eindhoven en Vlaardingen zijn overgenomen door de HAN Group van Michelinchef Han Ji en gaan verder onder de naam UMAMI by Han. De vestigingen Utrecht en Amsterdam horen niet bij deze groep en zijn zelfstandig verder gegaan.
dus Amsterdam is denk ik niet meer te vergelijken met de andere restaurants.
吴 曼 迪
pi_154651997
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb gisteren bij Mochi gegeten in Den Haag. Cijfer: 9/10
Maar ja, da's geen Rotterdam, dus ik laat het hier maar bij. ;-)
Waarom? :D
  zondag 26 juli 2015 @ 18:06:33 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154652086
» Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm »
  zondag 26 juli 2015 @ 18:08:37 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154652143
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 17:02 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt sucade stoven, zoals we traditioneel doen in Nederland. Maar mooie sucadelappen kun je (als je de "sucade" eruit snijdt) ook als biefstuk bereiden. Ik denk dat PluisigNijntje daarop doelt.

Jep, ga het zo op de bbq gooien. Maaaaar...
Het moet dan wel zeer goede sucade zijn die bovendien een tijd gerijpt heeft, anders is het echt taai.
Het is ook waar voor riblappen, mooie rib laat je een tijd rijpen dan heb je zalige steaks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154653410
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
» Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm »
Ohhhh ja. Ja, het is sowieso altijd veel Rotterdam hier. :Y Beste culistad van Nederland. :Y
  zondag 26 juli 2015 @ 18:54:01 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154653439
quote:
1s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, ga het zo op de bbq gooien. Maaaaar...
Het moet dan wel zeer goede sucade zijn die bovendien een tijd gerijpt heeft, anders is het echt taai.
Het is ook waar voor riblappen, mooie rib laat je een tijd rijpen dan heb je zalige steaks
En hoe kan ik dat rijpen dan thuis doen? :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 26 juli 2015 @ 18:54:24 #213
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154653455
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
» Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm »
Onzin, gewoon lekker heel Nederland hoor :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154653638
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb gisteren bij Mochi gegeten in Den Haag. Cijfer: 9/10
Maar ja, da's geen Rotterdam, dus ik laat het hier maar bij. ;-)
Gewoon pics en een recensie hoor.
pi_154653879
quote:
17s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:00 schreef megamandy het volgende:
Ooh ik had eigenlijk altijd een slecht beeld bij die Umami, eigenlijk alleen omdat het een keten is :@ :') En in Maastricht hadden ze inderdaad altijd zo'n vreemd paars licht als je naar binnen keek wat mij ook niet echt naar binnen lokt.

Misschien ook maar eens proberen, maar dan nu in Amsterdam waar ik nu in de buurt woon.

edit: en dan lees ik nu dit op hun website:

[..]

dus Amsterdam is denk ik niet meer te vergelijken met de andere restaurants.
In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
  zondag 26 juli 2015 @ 19:59:33 #216
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154655744
quote:
1s.gif Op zondag 26 juli 2015 19:07 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
Geen idee, eigenlijk heb ik bij die van Amsterdam nog nooit naar binnen gekeken. Loop daar zelden, maar kom er altijd met de tram langs. Maar eerst had ik dat idee bij Maastricht ook (denk voor de overname want woon er al 2 jaar niet meer in de buurt) omdat ze o.a. buiten een bord met "menu's" + prijs hadden staan.
吴 曼 迪
pi_154655938
quote:
1s.gif Op zondag 26 juli 2015 19:07 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
Ik heb vorig jaar bij umami in rotterdam gegeten. Was echt niks, alles was koud en je kon proeven dat het allemaal uit de vriezer kwam. Bestel je rivierkreeftjes, krijg je een mayonaisepapje met geprakte kreeftjes :'(
  zondag 26 juli 2015 @ 21:28:02 #218
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154659223
quote:
1s.gif Op zondag 26 juli 2015 20:03 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ik heb vorig jaar bij umami in rotterdam gegeten. Was echt niks, alles was koud en je kon proeven dat het allemaal uit de vriezer kwam. Bestel je rivierkreeftjes, krijg je een mayonaisepapje met geprakte kreeftjes :'(
Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
吴 曼 迪
pi_154660475
quote:
17s.gif Op zondag 26 juli 2015 21:28 schreef megamandy het volgende:

[..]

Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
2 maandjes ervoor :')
pi_154660520
quote:
3s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 20:13 schreef Iwanius het volgende:

[..]


[..]

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De Burgergerij Rotterdam
Botersloot 24b, 3011 HG, Rotterdam

Wat at je?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie / Op of aanmerkingen?

Na eerder de beste(volgens zegge) hamburger restaurant van Rotterdam/Nederland te hebben bezocht en daar verre van enthousiast te zijn geweest,besloot ik verder Rotterdam in te trekken en eens te kijken welke andere veel geprezen hamburger joints er nog waren.

Restaurant De Burgerij is meer dan de zaak zelf blijkt later. Sterker nog: Er is een boek dat beschrijft hoe je thuis bijzondere burgers kunt bereiden. Daarnaast staat de Burgerij ook komende zomers veel op festivals, zoals Tomorrowland en volgens zegge zelfs Pinkpop. In Rotterdam staat een franchisenemer van Aziatische afkomst die de zaak runt voor de oorspronkelijke eigenaren in Antwerpen.

Ik koos voor de (volgens zegge) de Burgerij zijn beste hamburger en wel de "Deliciouso" bestaande uit 180 gram burger,bestaande uit vers gemalen kalfsvlees en verder opgetuigd met o.a. rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas,plakjes chorizo en een brunoise van tomaat.

En die viel tegen?

:N juist niet! Ik vond 'm erg lekker.

De combinatie met eerder genoemde ingrediënten (rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas etc.) maakten het allemaal een erg lekker geheel. De crispy bun was ook uitstekend en paste helemaal bij deze burger,veel meer dan het te harde en te droge geheel wat je bij hamburger joint Ter Marsch als bun kreeg.

De patat was gewoon prefab en van de groothandel en eigenlijk de enige teleurstelling qua eten. Had men er zelf bereide frieten erbij geserveerd dan was het een perfect en compleet maal geweest aangezien de aankleding met het groenvoer ( in een blad ijsbergsla i.p.v. het standaard kleine bakje wat je bijna overal krijgt) ook leuk was gedaan i.c.m. de lichte yoghurt dressing.

Mooi en dus een favoriet?

Eeehm....favoriet is een groot woord maar wel een zaak waar ik wanneer ik trek heb in een lekkere burger aan zou denken.

Cijfer?

7 1/2
/ 10

PS: Zorg dat je zelf bereide frieten hebt en een cijfer 8 is binnen!
Mijn burger was daar helaas teleurstellend...
Be brave. Be kind.
  zondag 26 juli 2015 @ 22:02:11 #221
445573 sally-spectra
B*tch please
pi_154660805
quote:
17s.gif Op zondag 26 juli 2015 21:28 schreef megamandy het volgende:

[..]

Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
Daarvoor was het ook dezelfde eigenaar alleen nu is de naam van de eigenaar eraan toegevoegd.
pi_154665700
Waar: Beers & Barrels te Utrecht aan de oudegracht
Wanneer: Gisteren

Had gekozen voor dit restaurant voor een vrijgezellenfeest.

Wat at en dronk ik?

Goede burgers, verder nog halve kip, pulled pork spare-ribs en brood.



Tap aan tafel _O_


BGE BBQ's _O_

Impressie?
Heerlijk gegeten, vlees was allemaal heel mals en smaakvol. Bier zelf tappen was voor ons perfect. Beetje luidruchtig, maar met een groep is dat ideaal.

Kosten: Ik geloof iets van 40 euro pp, inclusief veel bier. :P
Cijfer?
8.5
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator / Miss SHO maandag 27 juli 2015 @ 04:07:44 #223
22592 crew  Ole
pi_154666768
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 01:21 schreef habitue het volgende:
Waar: Beers & Barrels te Utrecht aan de oudegracht
Wanneer: Gisteren

Had gekozen voor dit restaurant voor een vrijgezellenfeest.

Wat at en dronk ik?
[ afbeelding ]
Goede burgers, verder nog halve kip, pulled pork spare-ribs en brood.

[ afbeelding ]

Tap aan tafel _O_

[ afbeelding ]
BGE BBQ's _O_

Impressie?
Heerlijk gegeten, vlees was allemaal heel mals en smaakvol. Bier zelf tappen was voor ons perfect. Beetje luidruchtig, maar met een groep is dat ideaal.

Kosten: Ik geloof iets van 40 euro pp, inclusief veel bier. :P
Cijfer?
8.5
lijkt me idd leuk met een groep. Minder geschikt voor en romantisch etentje.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_154666952
Die tap _O_
  maandag 27 juli 2015 @ 08:32:52 #225
130803 Gripper
Get a grip
pi_154667350
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:52 schreef Gripper het volgende:
We hadden nog zo'n volle AH spaarkaart, dus vanavond gaan we ook maar even uit eten, in Geldermalsen. Een beetje de lokale kleine horeca in de plaatsjes rondom ons heen verkennen.
en geen zin om te koken
En dat was uiteindelijk wel prima. We hebben lekker in de regen een stukje langs de Linge getoerd, en uitgekomen in Geldermalsen bij Eten&Drinken . Tegenover het station, aan de Lingedijk.

Leuk om buiten te zitten als het mooi weer is, maar nu aten we maar gewoon binnen.
Voor die AH-actie hadden ze een 3 gangen verrassingsmenu, en dat was allemaal prima te eten.

Voor: gerookte zalm, gemarineerd met witte rum en dille (maar de rum proefde ik nie) en wakame salade aangemaakt met wat mascarpone. Verder wasabi kruim, avocado en een stukje tapioca kroepoek. Lekker fris gerechtje, leuke vinding met die wakame salade, een soort bolletjes kruidenkaas leek het wel.

Hoofd: maishoen, rode wijn jus, groente, wat paddestoeltjes, knoflookmousseline. Ook prima, wel sterke knoflooksmaak, zelfs voor mij als liefhebber.

na: een van alles wat dessertbordje met een creme brulée met een perfecte korst, pannacotta met hazelnoot kruim en yoghurt schuim er bovenop, blokjes caramel, een brownie, en nog wat.

Prima plek om zo even wat te eten, en als er dan toch zo'n actie is, vind ik het wel fijn als restaurants zich er niet makkelijk vanaf proberen te maken. Veel van deze gerechten (of delen ervan) staan ook op de gewone kaart.
Cijfer: 7,5
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154670662
Waar: Ellis Gourmet Burger Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je: De Ellis classic bacon. Sides: Franse frietjes en uienringen
Impressie:

Ligt lekker makkelijk bij Rotterdam centraal. Zaakje ziet er leuk uit en de bediening is enorm vriendelijk. Soms wel wat slecht te verstaan door het accent.

Het broodje is krokant maar zacht. Het vlees is niet bijzonder, maar wel okay. De lamsburger van mijn vriend vond ik qua vlees lekkerder. De frietjes waren okay, niet bijzonder al was de saus wel lekker. De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.

De zelfgemaakte limonade was wel een echte aanrader. Dat zou voor mij de enige reden zijn om er nog eens naar terug te gaan.

Kosten: Totaal was 40 euro voor 2 personen.
Cijfer: 7
pi_154670765
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:09 schreef Myraela het volgende:
De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.
Harder/'snappier' bijten :P ;)
Ja doei.
pi_154670810
Ik heb ze uiteindelijk door de helft gesneden. Zelfs bij het snijden had de ui er niet zoveel zin in. :') Heb daar nooit last van gehad als ik zelf uienringen maak.
pi_154670840
One tough union.
pi_154671157
Gewoon zo'n hele uienring in één keer in je muil douwen. :P
pi_154671194
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef Isegrim het volgende:
Gewoon zo'n hele uienring in één keer in je muil douwen. :P
Maar dan paste de uienring niet in het bakje waar de saus in zat. ;( #firstworldproblems.
pi_154671328
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:32 schreef Myraela het volgende:

[..]

Maar dan paste de uienring niet in het bakje waar de saus in zat. ;( #firstworldproblems.
Oh ja, dat is ruk. Platknijpen en met de vingertjes eten. :Y
  maandag 27 juli 2015 @ 13:00:27 #233
130803 Gripper
Get a grip
pi_154671869
Daarom hou ik ook niet zo van hele uienringen op een hamburger, je trekt ze altijd ertussenuit...
Als ik ze zelf maak, vind ik het heerlijk om een rood uitje in dunne ringen heel langzaam te carameliseren met wat balsamico en suiker, en dan als een prutje op de burger te leggen.

Dus niet van die bruine uitgebakken elastiekjes, maar echt een soort uienchutney.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154673788
Maar dit waren losse onion rings toch?
  maandag 27 juli 2015 @ 14:23:10 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154674157
Uien aan ringen snijden en met wat vet op een laag vuur in een pan met dikke bodem heel langzaam en lang carameliseren, half uurtje minstens. Weinig dingen zo goed in lekker/prijs verhouding.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 juli 2015 @ 15:44:53 #236
297177 DrParanoid
U made bro!?
pi_154676155
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Uien aan ringen snijden en met wat vet op een laag vuur in een pan met dikke bodem heel langzaam en lang carameliseren, half uurtje minstens. Weinig dingen zo goed in lekker/prijs verhouding.
Precies dit, het liefst ook zo voorbereiden voor een uiensoep. Samen met osso bucco twee van de armemans gerechten in m'n simpel & goedkoop maar zo lekker top 10 :)

/edit: origineel simpel & goedkoop dan, kalfs schenkel hebben ze overal ook ontdekt, bij lange na niet goedkoop meer.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_154676878
Je moet uiringen gewoon dun snijden als geen berenhap aan het maken bent of de uien goed gaart.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154676945
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 14:10 schreef Isegrim het volgende:
Maar dit waren losse onion rings toch?
Ja, dat dus. Gewoon gefrituurde uienringen.
pi_154682012
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:09 schreef Myraela het volgende:
Waar: Ellis Gourmet Burger Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je: De Ellis classic bacon. Sides: Franse frietjes en uienringen
Impressie:
[ afbeelding ]
Ligt lekker makkelijk bij Rotterdam centraal. Zaakje ziet er leuk uit en de bediening is enorm vriendelijk. Soms wel wat slecht te verstaan door het accent.

Het broodje is krokant maar zacht. Het vlees is niet bijzonder, maar wel okay. De lamsburger van mijn vriend vond ik qua vlees lekkerder. De frietjes waren okay, niet bijzonder al was de saus wel lekker. De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.

De zelfgemaakte limonade was wel een echte aanrader. Dat zou voor mij de enige reden zijn om er nog eens naar terug te gaan.

Kosten: Totaal was 40 euro voor 2 personen.
Cijfer: 7
Mijn ervaring daar is dat de burger te droog is en er een overschot aan ketchup op zat. Ik proefte dan ook bijna alleen maar ketchup. Had overigens dezelfde burger als jij genomen.
pi_154682328
Dat klinkt niet best! Ik had juist erg weinig saus. Of misschien zelfs helemaal geen saus, nu ik er over nadenk. Ketchup stond wel op tafel. En was het vlees te ver door bedoel je? Bij mij liepen de vleessappen over mijn bord.
  maandag 27 juli 2015 @ 23:21:56 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154690043
quote:
6s.gif Op maandag 20 juli 2015 18:47 schreef Iwanius het volgende:
In eerste instantie dacht ik aan Alan en Pim's: Kip van het spit die pas geopend zijn en volgens zegge/hype de 'nieuwe' horeca sensatie van Rotterdam zijn als het om degelijk en stevig - no nonsense - eten gaat. :')

Ik er heen en wat verbaast mij na binnen te zijn getreden en kenbaar te maken voor hun specialiteit te komen:

[ afbeelding ]

Je gaat mij dus vertellen dat deze nieuwe zaak die hevig gepromoot wordt en als de nieuwe eet-sensatie voor "eckte" mannen :') wordt gezien (als het simpel en degelijk eten betreft = malse kippetjes i.c.m grote frieten en appelmoes) juist datgene waarmee men zichzelf op de borst slaat,niet voor de lunch serveert?


:Y

En de reden is?


Te weinig gasten nog,grill nog niet gereed voor dit tijdstip,maar je kan wel sla gerechten of hun gepaneerde kipfiletjes krijgen die volgens zegge ook errug lekker zijn.. :D _O-
Een week later, 20:00u 's avonds, de zaak zat niet vol, maar was uitverkocht. Uitverkocht? Ja, uitverkocht. Ze hadden alleen wat kibbeling en 1 half kipje in de aanbieding.

"Beetje slechte inkoop dan, he?", zei ik. "Hebben jullie in het AD gestaan of zo?". "Nee, op de buik van Rotterdam", zeiden ze. En sindsdien loopt het storm. Nah, dat is dus anderhalve week terug.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 28 juli 2015 @ 00:35:12 #242
22592 crew  Ole
pi_154692880
Beetje off topic misschien, maar in de goede tijd van Johannes van Dam zijn tenten kapot gegaan omdat ze de drukte niet aankonden na een goede recensie
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 28 juli 2015 @ 01:48:11 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154694443
Lucas Rive binnenkort.
Het is tenslotte... :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_154706118
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 00:35 schreef Ole het volgende:
Beetje off topic misschien, maar in de goede tijd van Johannes van Dam zijn tenten kapot gegaan omdat ze de drukte niet aankonden na een goede recensie
De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies. :')
pi_154706510
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies. :')
Ja, dat is wel een beetje jammer eigenlijk.
pi_154706538
Opgeschoond, bans worden niet besproken op het forum.
Mokkel met stuntstok
pi_154706554
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:51 schreef Tem het volgende:

[..]

Ja, dat is wel een beetje jammer eigenlijk.
Ik gebruik het ook meer als naslagwerk voor nieuwe tentjes.

Ik vind het overigens wel vergeeflijk als een tent in het begin af en toe uitverkocht is. Liever dat dan dat ze een boel wegflikkeren...
pi_154706662
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:54 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik gebruik het ook meer als naslagwerk voor nieuwe tentjes.

Ik vind het overigens wel vergeeflijk als een tent in het begin af en toe uitverkocht is. Liever dat dan dat ze een boel wegflikkeren...
Ja zeker, ik gebruik het ook voor de nieuwe tentjes. Vind het wel een leuke site hoor.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 28 juli 2015 @ 17:55:20 #249
22592 crew  Ole
pi_154707750
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies. :')
Van Dam in zijn laatste jaar ook. Maar daarvoor zat je vol als je een 9 of hoger had van hem.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_154714434
Waar: Karel V restaurant in Utrecht

Wanneer: Week geleden?
Wat at je:
Het menu Eigentijdse smaken, met bijpassend wijnarrangement


Amuse, 'huzarensalaatje'
Wauw, meteen een binnenkomer, heerlijk in balans en augurkenijs paste er perfect bij.

Noordzeekrab, boeren karnemelk, venkel, witte grapefruit, kamille

Wederom echt heerlijk gerecht. Smaken klopten kon er echt niks op aanmerken.

Koningsbaars, tom yam, soyaboontjes, kafirlimoen, radijs.
:9~


Rode mul, st mary bay kreeft, tomaat, verveine, burrata kaas, watermeloen.
Heerlijk verfrissend gerecht.

Gnocchie van 'Freiland hoeve ei' , boekweit, 'Black pearl kaviaar' , waterkers, zure room.
Mwoa wel lekker, vond te structuur wat te zacht allemaal bij elkaar. Niet zo lekker als hiervoor.

Lozere lam, aubergine, artisjok, lavendel, geitenboter, eigen jus met taggiasche olijf.
Gewoon erg lekker. :9 O hier werd het donker. :+

Amuse met veel dingen van aardbei. Mij ietsje pietsje te zoet. Maar best lekker.

'Vla Flip' Framboos, vanille, yoghurt.
Was hier al behoorlijk tipsy van de wijn, :+ maar wel lekker toetje. Ben gewoon niet zo'n grote fan van zoete dingen geloof ik. Sommige tafelgenoten waren er heel lyrisch over.

Impressie:
Echt heerlijk gegeten. _O_ De bediening was uitstekend, die paste zich volledig aan aan onze rumoerige groep. :P De wijnen waren stuk voor stuk subliem. En buiten is het heerlijk zitten.
Ik woon nu een bijna een jaar in Utrecht en heb de meeste goede restaunts wel bezocht. (Podium onder de dom, vaartsche rijn, simple, de goedheyd, de keuken van gastmaal) Deze stak er toch wel een flink stuk bovenuit vond ik.
Utrecht heeft niet 1 restaurant met een michelinster :{ , maar heb bij restaurants gegeten met een michelinster waar ik een stuk minder lekker gegeten heb.

Cijfer: 9.25/10

Kosten: 138 euro voor 6 gangen + wijnen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154714863
Oeh, daar moest ik ook maar eens naartoe. :9
  dinsdag 28 juli 2015 @ 22:02:58 #252
224960 highender
Travellin' Light
pi_154715248
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 22:02 schreef highender het volgende:
Die gaat op de shortlist inderdaad.
Ziet er goed uit!
Al vind ik de vergelijking met Vaartsche Rijn niet helemaal eerlijk, is toch wel een categorie goedkoper :P
pi_154715798
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 22:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!
Al vind ik de vergelijking met Vaartsche Rijn niet helemaal eerlijk, is toch wel een categorie goedkoper :P
Dat is waar, alleen podium onder de dom is ongeveer net zo duur. Maar die vond ik dan weer vrij tegenvallen voor de prijs. Al ben ik wel regelmatig te vinden bij hun bar. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154716640
Ik hoorde laatst juist weer iemand enorm jubelen over podium onder de dom.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_154717202
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 01:21 schreef habitue het volgende:
Waar: Beers & Barrels te Utrecht aan de oudegracht
Wanneer: Gisteren

Had gekozen voor dit restaurant voor een vrijgezellenfeest.

Wat at en dronk ik?
[ afbeelding ]
Goede burgers, verder nog halve kip, pulled pork spare-ribs en brood.

[ afbeelding ]

Tap aan tafel _O_

[ afbeelding ]
BGE BBQ's _O_

Impressie?
Heerlijk gegeten, vlees was allemaal heel mals en smaakvol. Bier zelf tappen was voor ons perfect. Beetje luidruchtig, maar met een groep is dat ideaal.

Kosten: Ik geloof iets van 40 euro pp, inclusief veel bier. :P
Cijfer?
8.5
Dit lijkt me lekker! Dan heb ik t niet over de tap maar over de gebbq'de kippen O+
Als ik weer in Utrecht kom ga ik zeker daar eten!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154717277
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 22:40 schreef Vanyel het volgende:
Ik hoorde laatst juist weer iemand enorm jubelen over podium onder de dom.
Ja hij krijgt ook bijna lauter positieve recensies, daarom ging ik er toen ook eten. Was ook heel lekker, maar ik miste een beetje de "wow" factor die ik wel verwacht bij zo'n prijs.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154717372
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 22:20 schreef habitue het volgende:

[..]

Dat is waar, alleen podium onder de dom is ongeveer net zo duur. Maar die vond ik dan weer vrij tegenvallen voor de prijs. Al ben ik wel regelmatig te vinden bij hun bar. :P
Ik heb er een paar jaar geleden gegeten (op de oude locatie) en toen vond ik hem wel prima eigelijk. Beers 'n Barrels is ook goed te doen, die spareribs en de kreeft waren awesome.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_154717385
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 22:52 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dit lijkt me lekker! Dan heb ik t niet over de tap maar over de gebbq'de kippen O+
Als ik weer in Utrecht kom ga ik zeker daar eten!
Zijn ook veel tafels zonder tap. :)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154717413
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 22:56 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Ik heb er een paar jaar geleden gegeten (op de oude locatie) en toen vond ik hem wel prima eigelijk. Beers 'n Barrels is ook goed te doen, die spareribs en de kreeft waren awesome.
Nog bedankt voor de tip btw, viel goed in de smaak bij iedereen. :)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154717610
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 22:58 schreef habitue het volgende:

[..]

Nog bedankt voor de tip btw, viel goed in de smaak bij iedereen. :)
Ja het leek me al de perfecte tent voor een bachelorparty ^O^ Leuk dat jullie het naar je zin hebben gehad.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  woensdag 29 juli 2015 @ 09:37:00 #262
130803 Gripper
Get a grip
pi_154725254
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 21:48 schreef habitue het volgende:
Karel V restaurant in Utrecht

Utrecht heeft niet 1 restaurant met een michelinster :{
Ik wilde al roepen, "Maar Karel heeft toch juist wél een ster? "
Maar zie nu dat ze die in 2013 kwijt zijn geraakt.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Grand_Restaurant_Karel_V

nét buiten Utrecht, bij kasteel Heemstede in Houten hebben ze trouwens de dichtstbijzijnde ster :)
Ik ben nu ook wel erg benieuwd, nog nooit bij Karel V gegeten. t ziet er allemaal erg goed uit!

Nou ben ik toevallig morgen jarig... :P
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154725423
Ik zou daar best een keer willen eten!
In me ouwe staatsjie in dat prachtige pand O+
pi_154725498
Waar: mevrouw Meijer
Wanneer: Gisteren
Wat at je:

Vooraf:

Vriendin: Gefrituurde courgettebloem gevuld met burrata en rucola ernaast
Ik: Gerookte forel met avocadomousse, rode ui, kaviaar en komkommer



Hoofdgerecht:

Vriendin: Gebakken sliptong met croutons en zeekraal
Ik: Entrecoute met dragon en een soort knol/courgette stamp ernaast.



Nagerecht:

Vriendin: Macaron met gezoute caramelijs
Ik: Chocolademousse met vijgenbladijs, amandel en rabarber.



Kosten: ¤97

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 9

We zijn hier al vaker geweest en stelt eigenlijk nooit teleur, dit keer ook zeker niet. De forel en sliptong waren echt heel erg lekker en de gevulde courgettebloem was best bijzonder. Ik ben nooit heel erg van de toetjes maar deze waren ook echt heel goed. Kortom, eigenlijk was alles ontzettend lekker. De bediening is erg prettig en de kok vind ik altijd een ontzettend sympathieke vent. Aangezien we in de buurt wonen is dit toch een zaakje geworden waar we regelmatig gaan eten.

Nou, dit was het voorlopig wel weer voor een paar weken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2015 12:20:56 ]
pi_154725755
Mevrouw Meijer = O+

Ik ga er in augustus ook weer heen. ^O^
pi_154744002
Waar is Iwanius eigenlijk?
pi_154745795
:Y

Mag je ook een ijssalon recenseren? Net echt héérlijk ijs gegeten bij Venezia in Gorkum. Écht ambachtelijk. :9
  woensdag 29 juli 2015 @ 22:02:03 #268
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154745920
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 21:58 schreef Isegrim het volgende:
:Y

Mag je ook een ijssalon recenseren? Net echt héérlijk ijs gegeten bij Venezia in Gorkum. Écht ambachtelijk. :9
:Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_154746159
Ik ben er zelfs twee keer geweest vandaag. :@ Gehad:

- espresso/mokka
- pindakaas ( :D )
- yoghurt/perzik
- croccantino (2× omdat die belachelijk lekker was)
- wafel
pi_154747636
Geen foto's van je ijsjes? -O- :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154747659
Nee, niet aan gedacht. :D
pi_154748887
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 21:58 schreef Isegrim het volgende:
:Y

Mag je ook een ijssalon recenseren? Net echt héérlijk ijs gegeten bij Venezia in Gorkum. Écht ambachtelijk. :9
Kan absoluut bevestigen. Zelf 20 jaar in Gorinchem gewoond en dit is al jarenlang een toptent!
pi_154749026
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 22:42 schreef Isegrim het volgende:
Nee, niet aan gedacht. :D
Er komt vast nog een keer ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154749193
Bij het ontbijt dan :X want we gaan morgen weer weg.
pi_154751013
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2015 23:10 schreef develor het volgende:

[..]

Kan absoluut bevestigen. Zelf 20 jaar in Gorinchem gewoond en dit is al jarenlang een toptent!
Maar weer eens heen dan, woon 10minuutjes van Gorinchem.
Vroeger altijd met m'n vader daar ijs halen.
  donderdag 30 juli 2015 @ 07:25:25 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154756244
Zeggen jullie Goor-in-Chem, of Gor-Cum?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154756687
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 07:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Zeggen jullie Goor-in-Chem, of Gor-Cum?
gorcum toch? Net als woercum en den haag. :)
  donderdag 30 juli 2015 @ 08:37:46 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154756730
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2015 08:33 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

gorcum toch? Net als woercum en den haag. :)
Woudrichem ah, die moest ik ff opzoeken, had Woercum nog nooit gehoord
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154757487
Hier noemt iedereen het Gorcum, Woudrichem word eigenlijk maar weinig Woercum genoemd, vooral door de inwoners zelf.

Terwijl ik nog nooit iemand Goor-in-chem heb horen zeggen :P
  donderdag 30 juli 2015 @ 10:12:38 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154757895
Ik zeg altijd en alleen maar Gorinchem.
Heb ooit bij Papierfabriek Doetinchem telefoniste gespeeld (niet zo heel handig als je niet goed hoort, vooral niet als iemand met de naam "Vogelpoe" regelmatig belt en ik ook bij de 6e keer vraag "pardon, hoe zegt u?". Vond ie niet leuk) maar afijn, bij het inwerken werd ik zowat doodgeknuppeld als ik "Doetegem" zei. Dat moest keurig gearticuleerd worden, dus ik denk dat ik daarom ook netjes Goor-in-gem zeg....
pi_154762045
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 17:19 schreef RobinOok het volgende:

Was dat een lunch menu? En heb je helemaal niks 3 keer uit laten serveren? Dat is toch veel te weinig voor jou? ;-)
Dit was avondmenu,diner dus en logische vraag v.w.b. het meerdere keren uitvragen:

Gerecht 2 is hierna nog 1 x uitgevraagd en gerecht 4 nog 2 x want heb nu eenmaal een zwak voor kwarteleitjes i.c.m. kaviaar en schaaldieren.

quote:
Mij lijkt het allemaal lekker. Goede tijd van het jaar, met al die schaaldieren. Yummie.
Ik associeer Parkheuvel nog steeds met met met ja met wat eigenlijk... Aardappelmousselines en rood vlees. Maar dit menu lijkt me wel wat. Misschien toch weer eens gaan.
Doen want tis niet voor niets dat ik weer zo snel achter elkaar hier kom.(tendens van mij = als het bevalt...zoveel mogelijk 'uitwonen'. )

quote:
1s.gif Op woensdag 29 juli 2015 21:44 schreef Cinderella_Man het volgende:

Oh. Ok. Mis z'n recensies wel
Geniet daarom maar van mijn laatste recensie in CUL.

[ Bericht 26% gewijzigd door #ANONIEM op 30-07-2015 13:48:40 ]
pi_154763182
Als in: je stopt ermee? -O-
pi_154763831
quote:
6s.gif Op donderdag 30 juli 2015 13:31 schreef Iwanius het volgende:

Geniet daarom maar van mijn laatste recensie in CUL.
Ik als lurker zeg ook, jammer. Maakte deze reeks (onder andere) juist leuk om mee te lezen -O-
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  roze donderdag 30 juli 2015 @ 14:26:47 #284
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_154763869
quote:
6s.gif Op donderdag 30 juli 2015 13:31 schreef Iwanius het volgende:
Geniet daarom maar van mijn laatste recensie in CUL.
Stop je ermee?
Your beauty never ever scared me.
  donderdag 30 juli 2015 @ 14:55:54 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154764755
Een CUL kliekje die niets anders deed als Iwanius in zijn nek zeiken kan tevreden zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154764877
Beetje jammer ja. Users als Piet, robin en Iwanius maakt CUL juist zo leuk.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 30 juli 2015 @ 15:12:44 #287
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154765190
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 14:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Een CUL kliekje die niets anders deed als Iwanius in zijn nek zeiken kan tevreden zijn.
ik hoop dat Iwanius weer terug komt :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154765200
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 15:12 schreef Molo het volgende:

[..]

ik hoop dat Iwanius weer terug komt :)
^O^
  donderdag 30 juli 2015 @ 15:48:49 #289
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_154766132
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 14:59 schreef habitue het volgende:
Beetje jammer ja. Users als Piet, robin en Iwanius maakt CUL juist zo leuk.
:Y
  donderdag 30 juli 2015 @ 16:01:12 #290
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_154766431
Wanneer: Woensdag 30/07/2015 tussen 10 en 11 of zo...
Waar: El tubo, Zaragoza, Spanje. Centraal gelegen tapas gebied in Zgz.
Wat at je: Raciones en tapas.

Wat eten en drinken met m'n collega's. We waren met z'n achten. Kosten, geen idee. We hadden een pot met 20 Euro p.p. maar we hebben zowel voor als na deze drie bars nog drie andere bars/terrasjes aangedaan waar we alleen wat dronken. Excuses voor de kwaliteit van de foto's.

Het was rustig wat logisch is op woensdag in vakantietijd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bar: El balcon del Tubo
Papas Bravas: Aardappelen met zelf gemaakte mayo en pikante tomatensaus
Calamares: Gefrituurde pijlinktvis

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Secreto a la parrilla con piquillos y aceite de ajos: Dit is een stukje iberico varkensvlees dat heel mooi gemarmerd is en dus heel smaakvol, geserveerd met rode piquillo pepers en knoflookolie. Helaas geen eigen foto maar het ziet er ongeveer zo uit (maar dan zonder het stukje brood).
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier kan je zien welk deel van het varken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bar: La Taberna De doña Casta
Huevos Rotos con foie: Gebakken aardappelen met gebakken ei en Foie
Huevos rotos con jamon: Gebakken aardappelen met gebakken ei en Serrano Ham

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Croquetas (Die vlogen van het bord, dus helaas geen foto) :') :')
Cabrales con manzana (Blauwe kaas uit asturias met appel)
Bacalao y trigueros (kabeljauw met groene asperge)
Morcilla con piñones (bloedworst met pijnboompitten)
Boletus y Foie (boletus paddestoel met foie)
Arroz Negro con Alioli (Zwarte ruijst met Alioli)
Jamón, gorgonzola y nueces (Ham, gorgonzola en walnoot)
Setas y queso de cabra (paddestoel en geitenkaas)
Gallina con chocolate (Soepkip met chocolade)

Bar: El Champi:
Champiñon a la plancha met knoflook en een gamba op een stukje stokbrood samen met een lokaal microbrewery witbiertje in een jampotje. De foto's spreken voor zich denk ik.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het was weer lekker en gezellig!

[ Bericht 0% gewijzigd door Bramito op 30-07-2015 16:16:24 ]
Siesta & Fiesta!
  donderdag 30 juli 2015 @ 16:06:51 #291
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154766550
Oh lord, dat ziet er lekker uit zeg :9 O+

Leuke recensie O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 30 juli 2015 @ 16:12:52 #292
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_154766721
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 16:06 schreef Molo het volgende:
Oh lord, dat ziet er lekker uit zeg :9 O+

Leuke recensie O+
jammer van de kroketten.... eikels
Siesta & Fiesta!
  donderdag 30 juli 2015 @ 16:13:10 #293
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_154766729
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 15:12 schreef Molo het volgende:

[..]

ik hoop dat Iwanius weer terug komt :)
Ik hoop van niet :)
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  donderdag 30 juli 2015 @ 16:15:30 #294
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154766793
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 16:12 schreef Bramito het volgende:

[..]

jammer van de kroketten.... eikels
oh je bedoelde niet dat ze zo lekker waren dat ze op waren voor je foto kon nemen? :@ :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 30 juli 2015 @ 16:23:29 #295
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_154767021
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 16:15 schreef Molo het volgende:

[..]

oh je bedoelde niet dat ze zo lekker waren dat ze op waren voor je foto kon nemen? :@ :D
jawel hoor.... nou eigenlijk bedoelde ik dat mijn colleg'as een stelletje lompe vreetschuren zijn.... :') :+
Siesta & Fiesta!
  donderdag 30 juli 2015 @ 16:26:19 #296
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154767107
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 16:23 schreef Bramito het volgende:

[..]

jawel hoor.... nou eigenlijk bedoelde ik dat mijn colleg'as een stelletje lompe vreetschuren zijn.... :') :+
Ah toch :D

Hehehehe, niet gewoon nog een portie besteld joh? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 30 juli 2015 @ 16:55:25 #297
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_154767996
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 14:59 schreef habitue het volgende:
Beetje jammer ja. Users als Piet en Iwanius maakt CUL juist zo leuk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_154769096
Ziet er goed uit, Bramito _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154769372
Nou Braam wat heerlijk en dat bier :D :D
  donderdag 30 juli 2015 @ 18:11:47 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154769702
wat is dat toch met drinken en eten in jampotten te serveren? Uit de VS over komen waaien? Ken het uit films als ze iemand als zwaar trailerpark white trash willen neerzetten, dan drinken ze moonshine uit jampotten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 juli 2015 @ 18:15:28 #301
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_154769798
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 15:12 schreef Molo het volgende:

[..]

ik hoop dat Iwanius weer terug komt :)
Dit O+
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')