dus Amsterdam is denk ik niet meer te vergelijken met de andere restaurants.quote:De UMAMI vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Eindhoven en Vlaardingen zijn overgenomen door de HAN Group van Michelinchef Han Ji en gaan verder onder de naam UMAMI by Han. De vestigingen Utrecht en Amsterdam horen niet bij deze groep en zijn zelfstandig verder gegaan.
Waarom?quote:Op zondag 26 juli 2015 17:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb gisteren bij Mochi gegeten in Den Haag. Cijfer: 9/10
Maar ja, da's geen Rotterdam, dus ik laat het hier maar bij. ;-)
Jep, ga het zo op de bbq gooien. Maaaaar...quote:Op zaterdag 25 juli 2015 17:02 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt sucade stoven, zoals we traditioneel doen in Nederland. Maar mooie sucadelappen kun je (als je de "sucade" eruit snijdt) ook als biefstuk bereiden. Ik denk dat PluisigNijntje daarop doelt.
Ohhhh ja. Ja, het is sowieso altijd veel Rotterdam hier. Beste culistad van Nederland.quote:Op zondag 26 juli 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
» Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm »
En hoe kan ik dat rijpen dan thuis doen?quote:Op zondag 26 juli 2015 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, ga het zo op de bbq gooien. Maaaaar...
Het moet dan wel zeer goede sucade zijn die bovendien een tijd gerijpt heeft, anders is het echt taai.
Het is ook waar voor riblappen, mooie rib laat je een tijd rijpen dan heb je zalige steaks
Onzin, gewoon lekker heel Nederland hoorquote:Op zondag 26 juli 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
» Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm »
Gewoon pics en een recensie hoor.quote:Op zondag 26 juli 2015 17:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb gisteren bij Mochi gegeten in Den Haag. Cijfer: 9/10
Maar ja, da's geen Rotterdam, dus ik laat het hier maar bij. ;-)
In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?quote:Op zondag 26 juli 2015 18:00 schreef megamandy het volgende:
Ooh ik had eigenlijk altijd een slecht beeld bij die Umami, eigenlijk alleen omdat het een keten is En in Maastricht hadden ze inderdaad altijd zo'n vreemd paars licht als je naar binnen keek wat mij ook niet echt naar binnen lokt.
Misschien ook maar eens proberen, maar dan nu in Amsterdam waar ik nu in de buurt woon.
edit: en dan lees ik nu dit op hun website:
[..]
dus Amsterdam is denk ik niet meer te vergelijken met de andere restaurants.
Geen idee, eigenlijk heb ik bij die van Amsterdam nog nooit naar binnen gekeken. Loop daar zelden, maar kom er altijd met de tram langs. Maar eerst had ik dat idee bij Maastricht ook (denk voor de overname want woon er al 2 jaar niet meer in de buurt) omdat ze o.a. buiten een bord met "menu's" + prijs hadden staan.quote:Op zondag 26 juli 2015 19:07 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
Ik heb vorig jaar bij umami in rotterdam gegeten. Was echt niks, alles was koud en je kon proeven dat het allemaal uit de vriezer kwam. Bestel je rivierkreeftjes, krijg je een mayonaisepapje met geprakte kreeftjesquote:Op zondag 26 juli 2015 19:07 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?quote:Op zondag 26 juli 2015 20:03 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ik heb vorig jaar bij umami in rotterdam gegeten. Was echt niks, alles was koud en je kon proeven dat het allemaal uit de vriezer kwam. Bestel je rivierkreeftjes, krijg je een mayonaisepapje met geprakte kreeftjes
2 maandjes ervoorquote:Op zondag 26 juli 2015 21:28 schreef megamandy het volgende:
[..]
Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
Mijn burger was daar helaas teleurstellend...quote:Op dinsdag 21 juli 2015 20:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De Burgergerij Rotterdam
Botersloot 24b, 3011 HG, Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie / Op of aanmerkingen?
Na eerder de beste(volgens zegge) hamburger restaurant van Rotterdam/Nederland te hebben bezocht en daar verre van enthousiast te zijn geweest,besloot ik verder Rotterdam in te trekken en eens te kijken welke andere veel geprezen hamburger joints er nog waren.
Restaurant De Burgerij is meer dan de zaak zelf blijkt later. Sterker nog: Er is een boek dat beschrijft hoe je thuis bijzondere burgers kunt bereiden. Daarnaast staat de Burgerij ook komende zomers veel op festivals, zoals Tomorrowland en volgens zegge zelfs Pinkpop. In Rotterdam staat een franchisenemer van Aziatische afkomst die de zaak runt voor de oorspronkelijke eigenaren in Antwerpen.
Ik koos voor de (volgens zegge) de Burgerij zijn beste hamburger en wel de "Deliciouso" bestaande uit 180 gram burger,bestaande uit vers gemalen kalfsvlees en verder opgetuigd met o.a. rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas,plakjes chorizo en een brunoise van tomaat.
En die viel tegen?
juist niet! Ik vond 'm erg lekker.
De combinatie met eerder genoemde ingrediënten (rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas etc.) maakten het allemaal een erg lekker geheel. De crispy bun was ook uitstekend en paste helemaal bij deze burger,veel meer dan het te harde en te droge geheel wat je bij hamburger joint Ter Marsch als bun kreeg.
De patat was gewoon prefab en van de groothandel en eigenlijk de enige teleurstelling qua eten. Had men er zelf bereide frieten erbij geserveerd dan was het een perfect en compleet maal geweest aangezien de aankleding met het groenvoer ( in een blad ijsbergsla i.p.v. het standaard kleine bakje wat je bijna overal krijgt) ook leuk was gedaan i.c.m. de lichte yoghurt dressing.
Mooi en dus een favoriet?
Eeehm....favoriet is een groot woord maar wel een zaak waar ik wanneer ik trek heb in een lekkere burger aan zou denken.
Cijfer?
7 1/2 / 10
PS: Zorg dat je zelf bereide frieten hebt en een cijfer 8 is binnen!
Daarvoor was het ook dezelfde eigenaar alleen nu is de naam van de eigenaar eraan toegevoegd.quote:Op zondag 26 juli 2015 21:28 schreef megamandy het volgende:
[..]
Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
lijkt me idd leuk met een groep. Minder geschikt voor en romantisch etentje.quote:Op maandag 27 juli 2015 01:21 schreef habitue het volgende:
Waar: Beers & Barrels te Utrecht aan de oudegracht
Wanneer: Gisteren
Had gekozen voor dit restaurant voor een vrijgezellenfeest.
Wat at en dronk ik?
[ afbeelding ]
Goede burgers, verder nog halve kip, pulled pork spare-ribs en brood.
[ afbeelding ]
Tap aan tafel
[ afbeelding ]
BGE BBQ's
Impressie?
Heerlijk gegeten, vlees was allemaal heel mals en smaakvol. Bier zelf tappen was voor ons perfect. Beetje luidruchtig, maar met een groep is dat ideaal.
Kosten: Ik geloof iets van 40 euro pp, inclusief veel bier.
Cijfer?
8.5
En dat was uiteindelijk wel prima. We hebben lekker in de regen een stukje langs de Linge getoerd, en uitgekomen in Geldermalsen bij Eten&Drinken . Tegenover het station, aan de Lingedijk.quote:Op zondag 26 juli 2015 17:52 schreef Gripper het volgende:
We hadden nog zo'n volle AH spaarkaart, dus vanavond gaan we ook maar even uit eten, in Geldermalsen. Een beetje de lokale kleine horeca in de plaatsjes rondom ons heen verkennen.
en geen zin om te koken
Harder/'snappier' bijtenquote:Op maandag 27 juli 2015 12:09 schreef Myraela het volgende:
De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.
Maar dan paste de uienring niet in het bakje waar de saus in zat. #firstworldproblems.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef Isegrim het volgende:
Gewoon zo'n hele uienring in één keer in je muil douwen.
Oh ja, dat is ruk. Platknijpen en met de vingertjes eten.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:32 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar dan paste de uienring niet in het bakje waar de saus in zat. #firstworldproblems.
Precies dit, het liefst ook zo voorbereiden voor een uiensoep. Samen met osso bucco twee van de armemans gerechten in m'n simpel & goedkoop maar zo lekker top 10quote:Op maandag 27 juli 2015 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Uien aan ringen snijden en met wat vet op een laag vuur in een pan met dikke bodem heel langzaam en lang carameliseren, half uurtje minstens. Weinig dingen zo goed in lekker/prijs verhouding.
Ja, dat dus. Gewoon gefrituurde uienringen.quote:
Mijn ervaring daar is dat de burger te droog is en er een overschot aan ketchup op zat. Ik proefte dan ook bijna alleen maar ketchup. Had overigens dezelfde burger als jij genomen.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:09 schreef Myraela het volgende:
Waar: Ellis Gourmet Burger Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je: De Ellis classic bacon. Sides: Franse frietjes en uienringen
Impressie:
[ afbeelding ]
Ligt lekker makkelijk bij Rotterdam centraal. Zaakje ziet er leuk uit en de bediening is enorm vriendelijk. Soms wel wat slecht te verstaan door het accent.
Het broodje is krokant maar zacht. Het vlees is niet bijzonder, maar wel okay. De lamsburger van mijn vriend vond ik qua vlees lekkerder. De frietjes waren okay, niet bijzonder al was de saus wel lekker. De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.
De zelfgemaakte limonade was wel een echte aanrader. Dat zou voor mij de enige reden zijn om er nog eens naar terug te gaan.
Kosten: Totaal was 40 euro voor 2 personen.
Cijfer: 7
Een week later, 20:00u 's avonds, de zaak zat niet vol, maar was uitverkocht. Uitverkocht? Ja, uitverkocht. Ze hadden alleen wat kibbeling en 1 half kipje in de aanbieding.quote:Op maandag 20 juli 2015 18:47 schreef Iwanius het volgende:
In eerste instantie dacht ik aan Alan en Pim's: Kip van het spit die pas geopend zijn en volgens zegge/hype de 'nieuwe' horeca sensatie van Rotterdam zijn als het om degelijk en stevig - no nonsense - eten gaat.
Ik er heen en wat verbaast mij na binnen te zijn getreden en kenbaar te maken voor hun specialiteit te komen:
[ afbeelding ]
Je gaat mij dus vertellen dat deze nieuwe zaak die hevig gepromoot wordt en als de nieuwe eet-sensatie voor "eckte" mannen wordt gezien (als het simpel en degelijk eten betreft = malse kippetjes i.c.m grote frieten en appelmoes) juist datgene waarmee men zichzelf op de borst slaat,niet voor de lunch serveert?
En de reden is?
Te weinig gasten nog,grill nog niet gereed voor dit tijdstip,maar je kan wel sla gerechten of hun gepaneerde kipfiletjes krijgen die volgens zegge ook errug lekker zijn..
De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 00:35 schreef Ole het volgende:
Beetje off topic misschien, maar in de goede tijd van Johannes van Dam zijn tenten kapot gegaan omdat ze de drukte niet aankonden na een goede recensie
Ja, dat is wel een beetje jammer eigenlijk.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies.
Ik gebruik het ook meer als naslagwerk voor nieuwe tentjes.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Ja, dat is wel een beetje jammer eigenlijk.
Ja zeker, ik gebruik het ook voor de nieuwe tentjes. Vind het wel een leuke site hoor.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:54 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik gebruik het ook meer als naslagwerk voor nieuwe tentjes.
Ik vind het overigens wel vergeeflijk als een tent in het begin af en toe uitverkocht is. Liever dat dan dat ze een boel wegflikkeren...
Van Dam in zijn laatste jaar ook. Maar daarvoor zat je vol als je een 9 of hoger had van hem.quote:Op dinsdag 28 juli 2015 16:33 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De Buik Van doet alleen maar aan goede recensies.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |