abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154653410
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
» Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm »
Ohhhh ja. Ja, het is sowieso altijd veel Rotterdam hier. :Y Beste culistad van Nederland. :Y
  zondag 26 juli 2015 @ 18:54:01 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154653439
quote:
1s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, ga het zo op de bbq gooien. Maaaaar...
Het moet dan wel zeer goede sucade zijn die bovendien een tijd gerijpt heeft, anders is het echt taai.
Het is ook waar voor riblappen, mooie rib laat je een tijd rijpen dan heb je zalige steaks
En hoe kan ik dat rijpen dan thuis doen? :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 26 juli 2015 @ 18:54:24 #213
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154653455
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:06 schreef RobinOok het volgende:
» Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #17 Rotturdamm »
Onzin, gewoon lekker heel Nederland hoor :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154653638
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb gisteren bij Mochi gegeten in Den Haag. Cijfer: 9/10
Maar ja, da's geen Rotterdam, dus ik laat het hier maar bij. ;-)
Gewoon pics en een recensie hoor.
pi_154653879
quote:
17s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:00 schreef megamandy het volgende:
Ooh ik had eigenlijk altijd een slecht beeld bij die Umami, eigenlijk alleen omdat het een keten is :@ :') En in Maastricht hadden ze inderdaad altijd zo'n vreemd paars licht als je naar binnen keek wat mij ook niet echt naar binnen lokt.

Misschien ook maar eens proberen, maar dan nu in Amsterdam waar ik nu in de buurt woon.

edit: en dan lees ik nu dit op hun website:

[..]

dus Amsterdam is denk ik niet meer te vergelijken met de andere restaurants.
In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
  zondag 26 juli 2015 @ 19:59:33 #216
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154655744
quote:
1s.gif Op zondag 26 juli 2015 19:07 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
Geen idee, eigenlijk heb ik bij die van Amsterdam nog nooit naar binnen gekeken. Loop daar zelden, maar kom er altijd met de tram langs. Maar eerst had ik dat idee bij Maastricht ook (denk voor de overname want woon er al 2 jaar niet meer in de buurt) omdat ze o.a. buiten een bord met "menu's" + prijs hadden staan.
吴 曼 迪
pi_154655938
quote:
1s.gif Op zondag 26 juli 2015 19:07 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

In Utrecht en Amsterdam is het een betere versie van een sushi schuur, krijg ik het idee?
Ik heb vorig jaar bij umami in rotterdam gegeten. Was echt niks, alles was koud en je kon proeven dat het allemaal uit de vriezer kwam. Bestel je rivierkreeftjes, krijg je een mayonaisepapje met geprakte kreeftjes :'(
  zondag 26 juli 2015 @ 21:28:02 #218
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154659223
quote:
1s.gif Op zondag 26 juli 2015 20:03 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ik heb vorig jaar bij umami in rotterdam gegeten. Was echt niks, alles was koud en je kon proeven dat het allemaal uit de vriezer kwam. Bestel je rivierkreeftjes, krijg je een mayonaisepapje met geprakte kreeftjes :'(
Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
吴 曼 迪
pi_154660475
quote:
17s.gif Op zondag 26 juli 2015 21:28 schreef megamandy het volgende:

[..]

Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
2 maandjes ervoor :')
pi_154660520
quote:
3s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 20:13 schreef Iwanius het volgende:

[..]


[..]

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De Burgergerij Rotterdam
Botersloot 24b, 3011 HG, Rotterdam

Wat at je?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie / Op of aanmerkingen?

Na eerder de beste(volgens zegge) hamburger restaurant van Rotterdam/Nederland te hebben bezocht en daar verre van enthousiast te zijn geweest,besloot ik verder Rotterdam in te trekken en eens te kijken welke andere veel geprezen hamburger joints er nog waren.

Restaurant De Burgerij is meer dan de zaak zelf blijkt later. Sterker nog: Er is een boek dat beschrijft hoe je thuis bijzondere burgers kunt bereiden. Daarnaast staat de Burgerij ook komende zomers veel op festivals, zoals Tomorrowland en volgens zegge zelfs Pinkpop. In Rotterdam staat een franchisenemer van Aziatische afkomst die de zaak runt voor de oorspronkelijke eigenaren in Antwerpen.

Ik koos voor de (volgens zegge) de Burgerij zijn beste hamburger en wel de "Deliciouso" bestaande uit 180 gram burger,bestaande uit vers gemalen kalfsvlees en verder opgetuigd met o.a. rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas,plakjes chorizo en een brunoise van tomaat.

En die viel tegen?

:N juist niet! Ik vond 'm erg lekker.

De combinatie met eerder genoemde ingrediënten (rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas etc.) maakten het allemaal een erg lekker geheel. De crispy bun was ook uitstekend en paste helemaal bij deze burger,veel meer dan het te harde en te droge geheel wat je bij hamburger joint Ter Marsch als bun kreeg.

De patat was gewoon prefab en van de groothandel en eigenlijk de enige teleurstelling qua eten. Had men er zelf bereide frieten erbij geserveerd dan was het een perfect en compleet maal geweest aangezien de aankleding met het groenvoer ( in een blad ijsbergsla i.p.v. het standaard kleine bakje wat je bijna overal krijgt) ook leuk was gedaan i.c.m. de lichte yoghurt dressing.

Mooi en dus een favoriet?

Eeehm....favoriet is een groot woord maar wel een zaak waar ik wanneer ik trek heb in een lekkere burger aan zou denken.

Cijfer?

7 1/2
/ 10

PS: Zorg dat je zelf bereide frieten hebt en een cijfer 8 is binnen!
Mijn burger was daar helaas teleurstellend...
Be brave. Be kind.
  zondag 26 juli 2015 @ 22:02:11 #221
445573 sally-spectra
B*tch please
pi_154660805
quote:
17s.gif Op zondag 26 juli 2015 21:28 schreef megamandy het volgende:

[..]

Het is dus wel in september overgenomen. Was je daarvoor of erna geweest?
Daarvoor was het ook dezelfde eigenaar alleen nu is de naam van de eigenaar eraan toegevoegd.
pi_154665700
Waar: Beers & Barrels te Utrecht aan de oudegracht
Wanneer: Gisteren

Had gekozen voor dit restaurant voor een vrijgezellenfeest.

Wat at en dronk ik?

Goede burgers, verder nog halve kip, pulled pork spare-ribs en brood.



Tap aan tafel _O_


BGE BBQ's _O_

Impressie?
Heerlijk gegeten, vlees was allemaal heel mals en smaakvol. Bier zelf tappen was voor ons perfect. Beetje luidruchtig, maar met een groep is dat ideaal.

Kosten: Ik geloof iets van 40 euro pp, inclusief veel bier. :P
Cijfer?
8.5
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator / Miss SHO maandag 27 juli 2015 @ 04:07:44 #223
22592 crew  Ole
pi_154666768
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 01:21 schreef habitue het volgende:
Waar: Beers & Barrels te Utrecht aan de oudegracht
Wanneer: Gisteren

Had gekozen voor dit restaurant voor een vrijgezellenfeest.

Wat at en dronk ik?
[ afbeelding ]
Goede burgers, verder nog halve kip, pulled pork spare-ribs en brood.

[ afbeelding ]

Tap aan tafel _O_

[ afbeelding ]
BGE BBQ's _O_

Impressie?
Heerlijk gegeten, vlees was allemaal heel mals en smaakvol. Bier zelf tappen was voor ons perfect. Beetje luidruchtig, maar met een groep is dat ideaal.

Kosten: Ik geloof iets van 40 euro pp, inclusief veel bier. :P
Cijfer?
8.5
lijkt me idd leuk met een groep. Minder geschikt voor en romantisch etentje.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_154666952
Die tap _O_
  maandag 27 juli 2015 @ 08:32:52 #225
130803 Gripper
Get a grip
pi_154667350
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:52 schreef Gripper het volgende:
We hadden nog zo'n volle AH spaarkaart, dus vanavond gaan we ook maar even uit eten, in Geldermalsen. Een beetje de lokale kleine horeca in de plaatsjes rondom ons heen verkennen.
en geen zin om te koken
En dat was uiteindelijk wel prima. We hebben lekker in de regen een stukje langs de Linge getoerd, en uitgekomen in Geldermalsen bij Eten&Drinken . Tegenover het station, aan de Lingedijk.

Leuk om buiten te zitten als het mooi weer is, maar nu aten we maar gewoon binnen.
Voor die AH-actie hadden ze een 3 gangen verrassingsmenu, en dat was allemaal prima te eten.

Voor: gerookte zalm, gemarineerd met witte rum en dille (maar de rum proefde ik nie) en wakame salade aangemaakt met wat mascarpone. Verder wasabi kruim, avocado en een stukje tapioca kroepoek. Lekker fris gerechtje, leuke vinding met die wakame salade, een soort bolletjes kruidenkaas leek het wel.

Hoofd: maishoen, rode wijn jus, groente, wat paddestoeltjes, knoflookmousseline. Ook prima, wel sterke knoflooksmaak, zelfs voor mij als liefhebber.

na: een van alles wat dessertbordje met een creme brulée met een perfecte korst, pannacotta met hazelnoot kruim en yoghurt schuim er bovenop, blokjes caramel, een brownie, en nog wat.

Prima plek om zo even wat te eten, en als er dan toch zo'n actie is, vind ik het wel fijn als restaurants zich er niet makkelijk vanaf proberen te maken. Veel van deze gerechten (of delen ervan) staan ook op de gewone kaart.
Cijfer: 7,5
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154670662
Waar: Ellis Gourmet Burger Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je: De Ellis classic bacon. Sides: Franse frietjes en uienringen
Impressie:

Ligt lekker makkelijk bij Rotterdam centraal. Zaakje ziet er leuk uit en de bediening is enorm vriendelijk. Soms wel wat slecht te verstaan door het accent.

Het broodje is krokant maar zacht. Het vlees is niet bijzonder, maar wel okay. De lamsburger van mijn vriend vond ik qua vlees lekkerder. De frietjes waren okay, niet bijzonder al was de saus wel lekker. De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.

De zelfgemaakte limonade was wel een echte aanrader. Dat zou voor mij de enige reden zijn om er nog eens naar terug te gaan.

Kosten: Totaal was 40 euro voor 2 personen.
Cijfer: 7
pi_154670765
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:09 schreef Myraela het volgende:
De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.
Harder/'snappier' bijten :P ;)
Ja doei.
pi_154670810
Ik heb ze uiteindelijk door de helft gesneden. Zelfs bij het snijden had de ui er niet zoveel zin in. :') Heb daar nooit last van gehad als ik zelf uienringen maak.
pi_154670840
One tough union.
pi_154671157
Gewoon zo'n hele uienring in één keer in je muil douwen. :P
pi_154671194
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef Isegrim het volgende:
Gewoon zo'n hele uienring in één keer in je muil douwen. :P
Maar dan paste de uienring niet in het bakje waar de saus in zat. ;( #firstworldproblems.
pi_154671328
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:32 schreef Myraela het volgende:

[..]

Maar dan paste de uienring niet in het bakje waar de saus in zat. ;( #firstworldproblems.
Oh ja, dat is ruk. Platknijpen en met de vingertjes eten. :Y
  maandag 27 juli 2015 @ 13:00:27 #233
130803 Gripper
Get a grip
pi_154671869
Daarom hou ik ook niet zo van hele uienringen op een hamburger, je trekt ze altijd ertussenuit...
Als ik ze zelf maak, vind ik het heerlijk om een rood uitje in dunne ringen heel langzaam te carameliseren met wat balsamico en suiker, en dan als een prutje op de burger te leggen.

Dus niet van die bruine uitgebakken elastiekjes, maar echt een soort uienchutney.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154673788
Maar dit waren losse onion rings toch?
  maandag 27 juli 2015 @ 14:23:10 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154674157
Uien aan ringen snijden en met wat vet op een laag vuur in een pan met dikke bodem heel langzaam en lang carameliseren, half uurtje minstens. Weinig dingen zo goed in lekker/prijs verhouding.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 juli 2015 @ 15:44:53 #236
297177 DrParanoid
U made bro!?
pi_154676155
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Uien aan ringen snijden en met wat vet op een laag vuur in een pan met dikke bodem heel langzaam en lang carameliseren, half uurtje minstens. Weinig dingen zo goed in lekker/prijs verhouding.
Precies dit, het liefst ook zo voorbereiden voor een uiensoep. Samen met osso bucco twee van de armemans gerechten in m'n simpel & goedkoop maar zo lekker top 10 :)

/edit: origineel simpel & goedkoop dan, kalfs schenkel hebben ze overal ook ontdekt, bij lange na niet goedkoop meer.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_154676878
Je moet uiringen gewoon dun snijden als geen berenhap aan het maken bent of de uien goed gaart.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154676945
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 14:10 schreef Isegrim het volgende:
Maar dit waren losse onion rings toch?
Ja, dat dus. Gewoon gefrituurde uienringen.
pi_154682012
quote:
14s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:09 schreef Myraela het volgende:
Waar: Ellis Gourmet Burger Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je: De Ellis classic bacon. Sides: Franse frietjes en uienringen
Impressie:
[ afbeelding ]
Ligt lekker makkelijk bij Rotterdam centraal. Zaakje ziet er leuk uit en de bediening is enorm vriendelijk. Soms wel wat slecht te verstaan door het accent.

Het broodje is krokant maar zacht. Het vlees is niet bijzonder, maar wel okay. De lamsburger van mijn vriend vond ik qua vlees lekkerder. De frietjes waren okay, niet bijzonder al was de saus wel lekker. De uienringen waren niet zo'n succes. Je trok bij 1 hap in één keer de hele uienring uit het korstje.

De zelfgemaakte limonade was wel een echte aanrader. Dat zou voor mij de enige reden zijn om er nog eens naar terug te gaan.

Kosten: Totaal was 40 euro voor 2 personen.
Cijfer: 7
Mijn ervaring daar is dat de burger te droog is en er een overschot aan ketchup op zat. Ik proefte dan ook bijna alleen maar ketchup. Had overigens dezelfde burger als jij genomen.
pi_154682328
Dat klinkt niet best! Ik had juist erg weinig saus. Of misschien zelfs helemaal geen saus, nu ik er over nadenk. Ketchup stond wel op tafel. En was het vlees te ver door bedoel je? Bij mij liepen de vleessappen over mijn bord.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')