Wij waren ook altijd fan van Harry. Een van de leukste sommeliers van Rotterdam.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 05:28 schreef Iwanius het volgende:
Daarnaast verlaat Harrie Baas het restaurant na 9 jaar om een eigen onderneming op te gaan starten en zich verder op wijnen te gaan focussen. Voor sommige gasten een zegen aangezien die hem niet konden uitstaan maar voor anderen, waaronder ik, een gemis te meer na zoveel jaren je toch een goede band hebt opgebouwd in het turbulente wereldje dat de horeca heet.
quote:
helaas rijden er geen treinen naar Uithoorn. Gelukkig gaat er hier voor de deur een bus die er binnen half uurtje isquote:
Komt misschien ook door de bewerkte tafel dat het i.c.m. die asbak en alles wat erbij ligt dat het er wat groezelig uitziet voor jou. I.i.g was het als hapje i.c.m. die Vintage bubbel erg lekker. Was trouwens een spicey tuna met o.a.truffelmayo.quote:
Kortom cleancut/goed/vers eten en ook nog voor een mooie prijs. Wat wil een mens nog meer.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 08:59 schreef Aurelius het volgende:
Ik heb genoten. Het is ramen eten zoals ik in Japan heb ervaren. Een snelle en makkelijke lunchmaaltijd. Geen gedoe, eenvoudig en lekker. Bij tenten als Ramen-ya is het toch wat meer aangekleed, en wordt je verleid om wat meer te bestellen en wat langer te blijven zitten. Hier ben je binnen 20-30 minuten klaar en ga je voldaan naar je volgende afspraak.
9/10
Nee, dat boeit verder niet. En ik geloof ook echt wel dat het lekker was.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 16:23 schreef Iwanius het volgende:
Komt misschien ook door de bewerkte tafel dat het i.c.m. die asbak en alles wat erbij ligt dat het er wat groezelig uitziet voor jou. I.i.g was het als hapje i.c.m. die Vintage bubbel erg lekker. Was trouwens een spicey tuna met o.a.truffelmayo.
Wrs geen zin om door allemaal mensen herkend/lastig gevallen te worden.quote:Op zondag 19 juli 2015 14:36 schreef Iwanius het volgende:
en was vreemd genoeg ook vrij snel vertrokken toen er meer jonge dames hun opwachting maakten en HUGH al snel vulden.(
Hmmm bloedworst!quote:Op zaterdag 18 juli 2015 16:23 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Komt misschien ook door de bewerkte tafel dat het i.c.m. die asbak en alles wat erbij ligt dat het er wat groezelig uitziet voor jou. I.i.g was het als hapje i.c.m. die Vintage bubbel erg lekker. Was trouwens een spicey tuna met o.a.truffelmayo.
[..]
Kortom cleancut/goed/vers eten en ook nog voor een mooie prijs. Wat wil een mens nog meer.
Zou zo een zaak kunnen zijn waar ik met regelmaat binnenloop voor een snelle lunch.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
Streetview Google Maps
[ afbeelding ]
Toko Asha
Bergweg 357, 3038 AA Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
Javaans bereide kip met kouseband,Madame Jeanette pepers en Surinaamse bloedworst i.c.m. een frisje
[ afbeelding ]
Javaans bereide kip met kouseband close-up
Impressie / Op of aanmerkingen
Simpele deli of voor mij part Surinaamse snackbar ( kijk eens Piet_Piraat) waar je eten kan meenemen of ter plekke kan nuttigen maar hoe dan ook: Altijd lekker, vers,traditioneel en goedkoop!
Dit is ook een van de weinige zaken die ik ken in Rotterdam,zo niet de enige,die soms ook verse Surinaamse kwi-kwi heeft in het assortiment. Dan moet je er snel bij zijn want het wordt nooit aangekondigd wanneer deze bereidt wordt en dan op de dag ter plekke in de verkoop gaat.
Cijfer?
7 1/2 / 10
quote:
quote:Op woensdag 8 juli 2015 00:08 schreef Isegrim het volgende:
...... Burgerij ga ik zeker nog proberen, zit vlakbij mijn huis.
Als ik zo naar de foto kijk vind ik de frietjes en salade erg bedroevend. Denk dat ik er heen ga voor alleen de burger.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 20:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De Burgergerij Rotterdam
Botersloot 24b, 3011 HG, Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie / Op of aanmerkingen?
Na eerder de beste(volgens zegge) hamburger restaurant van Rotterdam/Nederland te hebben bezocht en daar verre van enthousiast te zijn geweest,besloot ik verder Rotterdam in te trekken en eens te kijken welke andere veel geprezen hamburger joints er nog waren.
Restaurant De Burgerij is meer dan de zaak zelf blijkt later. Sterker nog: Er is een boek dat beschrijft hoe je thuis bijzondere burgers kunt bereiden. Daarnaast staat de Burgerij ook komende zomers veel op festivals, zoals Tomorrowland en volgens zegge zelfs Pinkpop. In Rotterdam staat een franchisenemer van Aziatische afkomst die de zaak runt voor de oorspronkelijke eigenaren in Antwerpen.
Ik koos voor de (volgens zegge) de Burgerij zijn beste hamburger en wel de "Deliciouso" bestaande uit 180 gram burger,bestaande uit vers gemalen kalfsvlees en verder opgetuigd met o.a. rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas,plakjes chorizo en een brunoise van tomaat.
En die viel tegen?
juist niet! Ik vond 'm erg lekker.
De combinatie met eerder genoemde ingrediënten (rucola,kappertjes,rode ui,gesmolten Parmezaanse kaas etc.) maakten het allemaal een erg lekker geheel. De crispy bun was ook uitstekend en paste helemaal bij deze burger,veel meer dan het te harde en te droge geheel wat je bij hamburger joint Ter Marsch als bun kreeg.
De patat was gewoon prefab en van de groothandel en eigenlijk de enige teleurstelling qua eten. Had men er zelf bereide frieten erbij geserveerd dan was het een perfect en compleet maal geweest aangezien de aankleding met het groenvoer ( in een blad ijsbergsla i.p.v. het standaard kleine bakje wat je bijna overal krijgt) ook leuk was gedaan i.c.m. de lichte yoghurt dressing.
Mooi en dus een favoriet?
Eeehm....favoriet is een groot woord maar wel een zaak waar ik wanneer ik trek heb in een lekkere burger aan zou denken.
Cijfer?
7 1/2 / 10
PS: Zorg dat je zelf bereide frieten hebt en een cijfer 8 is binnen!
Maar ja, retourtje VS + 5 $ terplekke is nog altijd een grotere uitgave dan naar de stad fietsen, burger eten, en 10 ¤ afrekenen. Ik woon namelijk in Nederland, en heb nú zin in een burger.quote:Op dinsdag 21 juli 2015 23:04 schreef hmmmz het volgende:
Al die hippe hamburgertenten waar je een vermogen betaalt voor een fastfood hap
In de gemiddelde amerikaanse diner of ander burger place kost het de helft en smaakt het beter. Five guys
Klopt ja, al is er gewoon veel meer aanbod.quote:Op woensdag 22 juli 2015 09:41 schreef Isegrim het volgende:
Ook in de VS zijn écht goede burgers zeldzaam hoor.
Bij de snackbar is helemaal goorquote:Op woensdag 22 juli 2015 08:56 schreef Gripper het volgende:
[..]
Maar ja, retourtje VS + 5 $ terplekke is nog altijd een grotere uitgave dan naar de stad fietsen, burger eten, en 10 ¤ afrekenen. Ik woon namelijk in Nederland, en heb nú zin in een burger.
Uit eten is in Nederland in zn algemeen duurder dan in de US of A.
Daarnaast gebruiken veel van die ambachtelijke burgerbars goed vlees (MRIJ, of Angus rund, etc, allemaal bio en verantwoord) , bakken ze zelf hun broodje, maken zelf mayo, ingemaakte uien, etc.
Het wordt allemaal kunstmatig iets sjieker gemaakt dan gewoon ff snel een burger wegknagen, en daar betaal je dan ook voor.
Zo fantastisch zijn de oer Amerikaanse burgers nou ook weer niet, met hun hormoonvlees, overdaad aan kaas en bacon.
Maar ik kan nog steeds bij de snackbar voor 4 euro een broodje hamburger speciaal bestellen als ik dat wil. Lekker slap wit bolletje met een klets mayo en curry, een handje op de bakplaat gebakken uien-elastiekjes, een diepvries burger uit de frituur, als je geluk hebt nog wat sla en een gebakken eitje er bovenop.
Ben ik niet met je eens.quote:Op woensdag 22 juli 2015 09:41 schreef Isegrim het volgende:
Ook in de VS zijn écht goede burgers zeldzaam hoor.
Of we hebben op andere plekken burgers gegeten.quote:Op woensdag 22 juli 2015 15:51 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan hebben we een andere definitie van 'écht goed', denk ik.
Five Guys is heel lekker maar geen gourmet zaak. Is fastfood vergelijkbaar met In-N-Out. Niet zo slap als McDonald's maar ook geen speciaal vlees of dressings. Blijft ketchup, mosterd, mayo, normale burgerpatty en groenten.quote:
Five Guys was een voorbeeld. Hetzelfde geld voor duurdere restaurants of speciale burger bars.quote:Op woensdag 22 juli 2015 17:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Five Guys is heel lekker maar geen gourmet zaak. Is fastfood vergelijkbaar met In-N-Out. Niet zo slap als McDonald's maar ook geen speciaal vlees of dressings. Blijft ketchup, mosterd, mayo, normale burgerpatty en groenten.
Wat is gewoon en wat is oer-Amerikaans? Toevallig at ik mijn eerste Hamburger achter het ijzeren gordijn, in Hongarije, die was niet bepaald fast, niet bepaald efficient klaargemaakt, niet doorbakken, extreem goedkoop, maar wel heel erg lekker. Niet lang daarna ging ik naar de Burger King in de hoop iets vergelijkbaars aan te treffen, maar ben ik na een hap weer vertrokken. In Amerika bestond de hamburger ook al voor de fastfoodketens.quote:Op woensdag 22 juli 2015 08:56 schreef Gripper het volgende:
Uit eten is in Nederland in zn algemeen duurder dan in de US of A.
Daarnaast gebruiken veel van die ambachtelijke burgerbars goed vlees (MRIJ, of Angus rund, etc, allemaal bio en verantwoord) , bakken ze zelf hun broodje, maken zelf mayo, ingemaakte uien, etc.
Het wordt allemaal kunstmatig iets sjieker gemaakt dan gewoon ff snel een burger wegknagen, en daar betaal je dan ook voor.
Zo fantastisch zijn de oer Amerikaanse burgers nou ook weer niet, met hun hormoonvlees, overdaad aan kaas en bacon.
Wow Wordt ie er nooit moe van? Ik hou van uit eten gaan maar juist omdat het af en toe is, dan blijft het extra bijzonderquote:
+1quote:Op woensdag 22 juli 2015 19:35 schreef MaJo het volgende:
[..]
Wow Wordt ie er nooit moe van? Ik hou van uit eten gaan maar juist omdat het af en toe is, dan blijft het extra bijzonder
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |