quote:
Op donderdag 23 juli 2015 01:35 schreef Nico987 het volgende:Ik vind de burger er ook een beetje uitzien alsof hij uit de febo automaat komt. Dun burgertje, simpel broodje niet echt smakelijk ziet het er uit.
Voor ik het vergeet: Bij de hamburger van De Burgerij krijg je automatisch(gratis) de frites en sla erbij!
Waar?Chili Time
Westblaak 27, 3012 KD Rotterdam, Nederland
Wat at je?Impressie / Op of aanmerkingen Waar vroeger restaurant Koreana zat en wat al jaren failliet is zit nu sedertdien het grote broertje
van het eerder gerecenseerde Deli/toko Chili Time aan de Oudedijk in Kralingen genaamd Chili Time. Grootste verschil is dat de kaart meer gericht is op het doorsnee Rotterdams publiek met zijn meestal Chinees-Indische smaak daar waar de Deli Chili Time toch meer is voor hen die backpacken door Thailand. Daarbij is het restaurant Chili Time aan de Westblaak duurder in prijs en zit je ook wat 'sjieker'.
Tijdens het bezoek werd besloten om 2 typische Thaise visgerechten te nemen die vooral erg populair zijn onder de lokale bevolking en ook zo simpel in bereiding en ook de kwaliteit van degene die het bereidt heeft onderstreept. (mits goed natuurlijk) In deze werd dat een Pla Tub Tim Rad Prik alias een licht gefrituurde Red Snapper met een zelf bereide (zeer hete!) chili saus en een Pla Gapong Nueng Manao alias een gestoomde zeebaars met een pittige limoen/koriander/ chili saus die vooral in het Noorden van Thailand heel erg populair en een local favorite is.
Beide gerechten staan niet op de kaart maar waren wel op voorraad (vanmorgen aangeleverd met nieuwe voorraden) en aangezien ik hoorde dat hier een hele goede kok zou staan,wilde ik deze natuurlijk gelijk even uitproberen met twee gerechten die precies de juiste zijn om iemand zijn kwaliteiten en vakkennis op kookgebied uit te testen.
En?...de kok slaagde met vlag en wimpel en je was in de zevende hemel met beide gerechten? totaal niet! integendeel hij/zij faalde op alle fronten en liet blijken totaal niet te weten hoe je deze op zich simpele visgerechten moesten bereiden. Ik stuurde daarom ook als eerste de gestoomde zeebaars terug want...wat is er zo moeilijk aan bijvoorbeeld een zeebaars goed te kunnen stomen en vervolgens met een goede zelf geprepareerde pittige limoen/koriander/ chili saus combinatie te overgieten zodat deze goed in de vis trekt, het vervolgens opnieuw even een paar minuten stoomt zodat alle smaken met elkaar vermengt geraakt en vervolgens uit serveert en ervan geniet. Daar is helemaal niets moeilijks aan en daar bovenop was de zeebaars van binnen nog deels rauw!
Oh jee....en hoe was die andere vis? De Red Snapper?Tja...alsof goed frituren MENSA werk is. De vis was goed gefrituurd (duidelijk verse olie gebruikt en ook niet te lang en daarna goed laten drogen) de chilisaus smaakte nergens naar. Te dik aangelegd,verhoudingen klopten niet,bepaalde ingrediënten die voor dit gerecht gelden als het de saus betreft miste ik: Kortom ook een faal,maar wel iets minder omdat de gefrituurde Red Snapper tenminste wel goed gefrituurd was.
En wat vond men van je klacht want je zal ze jou kennende wel even de waarheid hebben gezegd.Men vond dat ik gelijk had maar anderzijds ze ook geen verwijt kan maken omdat dit geen regulier gerecht is wat op de kaart staat en...fouten als deze gemaakt kunnen worden en dus een beetje begrip van mijn kant voor de foute bereiding ook wel enigszins redelijk zou zijn.
Pardon? Dus jij de gast die betaalt moet maar begrip hebben dat een kok die zegt goed zijn vak te verstaan op culinair gebied basis fouten als deze (bereiding van een gerecht) kan maken?
Daar komt het wel op neer.. Maar daarna werd wel gevraagd of ik iets anders wilde voor het teruggestuurde gerecht. Ik zei ja: Maak maar een Pad Kra Pao Gaim alias licht gebakken grote gamba's met pepers en basilicum.
En die was?Perfect!
Voor we het vergeten: Je hebt helemaal niets gezegd over de starters op de eerste foto. Hoe waren die?Tja..de starters waren ook niet om over naar huis te schrijven.
Te beginnen met de befaamde Tom Yam Koeng (soep): Die was te waterig,zaten ingrediënten in die er niet in hoorden en de bouillon was erg doorkookt. De garnalensalade was niet veel beter en het was zoeken naar de mooie grote garnalen ( en de dressing die erop hoorde) waarvan ik er 2 vond en de rest bestond uit veel uien,wortel
en ander groenvoer. Als laatste de Thaise versie van de Javaanse Saté kambing: Die waren top! Echt top! Botermals vlees,uitstekend gemarineerd bijgeleverde saus was niet te zwaar en compenseerde iets van het reeds gedane leed.
Zou je na deze enerverende ervaring er terugkeren,aanbevelen bij liefhebbers van de Thaise keuken?Wat denk je zelf:
Cijfer
5- / 10
[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2015 11:24:52 ]