abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 juli 2015 @ 23:34:56 #76
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_154556593
quote:
Hamburg (hamburger joint)
Witte de Withstraat 94B
3012 BT Rotterdam

Wat at je?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

8 / 10

-knip-

Ik wist wel dat je Hamburg het lekkerst zou vinden ;). Oude snoepkont!
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  woensdag 22 juli 2015 @ 23:56:01 #77
130803 Gripper
Get a grip
pi_154557055
Hmmm naar Hamburg ben ik ook wel benieuwd!
Ziet er tot nu toe als de beste burger van t stel uit. :9

Je moet maar eens in utrecht komen vergelijken Iwanius. Hier hebben we meneer smakers en pickles&co. Serveren ook allebei een prima burger!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 23 juli 2015 @ 00:40:45 #78
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154557766
Pickles hebben wij hier ook. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154558425
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 01:35 schreef Nico987 het volgende:

Ik vind de burger er ook een beetje uitzien alsof hij uit de febo automaat komt. Dun burgertje, simpel broodje niet echt smakelijk ziet het er uit.
Voor ik het vergeet: Bij de hamburger van De Burgerij krijg je automatisch(gratis) de frites en sla erbij!




Waar?





Chili Time
Westblaak 27, 3012 KD Rotterdam, Nederland

Wat at je?





Impressie / Op of aanmerkingen

Waar vroeger restaurant Koreana zat en wat al jaren failliet is zit nu sedertdien het grote broertje van het eerder gerecenseerde Deli/toko Chili Time aan de Oudedijk in Kralingen genaamd Chili Time. Grootste verschil is dat de kaart meer gericht is op het doorsnee Rotterdams publiek met zijn meestal Chinees-Indische smaak daar waar de Deli Chili Time toch meer is voor hen die backpacken door Thailand. Daarbij is het restaurant Chili Time aan de Westblaak duurder in prijs en zit je ook wat 'sjieker'.

Tijdens het bezoek werd besloten om 2 typische Thaise visgerechten te nemen die vooral erg populair zijn onder de lokale bevolking en ook zo simpel in bereiding en ook de kwaliteit van degene die het bereidt heeft onderstreept. (mits goed natuurlijk) In deze werd dat een Pla Tub Tim Rad Prik alias een licht gefrituurde Red Snapper met een zelf bereide (zeer hete!) chili saus en een Pla Gapong Nueng Manao alias een gestoomde zeebaars met een pittige limoen/koriander/ chili saus die vooral in het Noorden van Thailand heel erg populair en een local favorite is.

Beide gerechten staan niet op de kaart maar waren wel op voorraad (vanmorgen aangeleverd met nieuwe voorraden) en aangezien ik hoorde dat hier een hele goede kok zou staan,wilde ik deze natuurlijk gelijk even uitproberen met twee gerechten die precies de juiste zijn om iemand zijn kwaliteiten en vakkennis op kookgebied uit te testen.

En?...de kok slaagde met vlag en wimpel en je was in de zevende hemel met beide gerechten?

:N totaal niet! integendeel hij/zij faalde op alle fronten en liet blijken totaal niet te weten hoe je deze op zich simpele visgerechten moesten bereiden. Ik stuurde daarom ook als eerste de gestoomde zeebaars terug want...wat is er zo moeilijk aan bijvoorbeeld een zeebaars goed te kunnen stomen en vervolgens met een goede zelf geprepareerde pittige limoen/koriander/ chili saus combinatie te overgieten zodat deze goed in de vis trekt, het vervolgens opnieuw even een paar minuten stoomt zodat alle smaken met elkaar vermengt geraakt en vervolgens uit serveert en ervan geniet. Daar is helemaal niets moeilijks aan en daar bovenop was de zeebaars van binnen nog deels rauw! :') :|W

Oh jee....en hoe was die andere vis? De Red Snapper?

Tja...alsof goed frituren MENSA werk is. De vis was goed gefrituurd (duidelijk verse olie gebruikt en ook niet te lang en daarna goed laten drogen) de chilisaus smaakte nergens naar. Te dik aangelegd,verhoudingen klopten niet,bepaalde ingrediënten die voor dit gerecht gelden als het de saus betreft miste ik: Kortom ook een faal,maar wel iets minder omdat de gefrituurde Red Snapper tenminste wel goed gefrituurd was.

En wat vond men van je klacht want je zal ze jou kennende wel even de waarheid hebben gezegd.

Men vond dat ik gelijk had maar anderzijds ze ook geen verwijt kan maken omdat dit geen regulier gerecht is wat op de kaart staat en...fouten als deze gemaakt kunnen worden en dus een beetje begrip van mijn kant voor de foute bereiding ook wel enigszins redelijk zou zijn.

Pardon? Dus jij de gast die betaalt moet maar begrip hebben dat een kok die zegt goed zijn vak te verstaan op culinair gebied basis fouten als deze (bereiding van een gerecht) kan maken?

Daar komt het wel op neer.. Maar daarna werd wel gevraagd of ik iets anders wilde voor het teruggestuurde gerecht. Ik zei ja: Maak maar een Pad Kra Pao Gaim alias licht gebakken grote gamba's met pepers en basilicum.



En die was?

Perfect!

Voor we het vergeten: Je hebt helemaal niets gezegd over de starters op de eerste foto. Hoe waren die?

Tja..de starters waren ook niet om over naar huis te schrijven.

Te beginnen met de befaamde Tom Yam Koeng (soep): Die was te waterig,zaten ingrediënten in die er niet in hoorden en de bouillon was erg doorkookt. De garnalensalade was niet veel beter en het was zoeken naar de mooie grote garnalen ( en de dressing die erop hoorde) waarvan ik er 2 vond en de rest bestond uit veel uien,wortel :') en ander groenvoer. Als laatste de Thaise versie van de Javaanse Saté kambing: Die waren top! Echt top! Botermals vlees,uitstekend gemarineerd bijgeleverde saus was niet te zwaar en compenseerde iets van het reeds gedane leed.

Zou je na deze enerverende ervaring er terugkeren,aanbevelen bij liefhebbers van de Thaise keuken?

Wat denk je zelf: :N

Cijfer

5-
/ 10

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2015 11:24:52 ]
pi_154558427
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 23:21 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Als ik zo naar de foto kijk vind ik de frietjes en salade erg bedroevend. Denk dat ik er heen ga voor alleen de burger.
Ik vind de burger er ook een beetje uitzien alsof hij uit de febo automaat komt. Dun burgertje, simpel broodje niet echt smakelijk ziet het er uit.
pi_154558431
Elke keer geniet ik weer van de plaatjes.
pi_154559179
quote:
10s.gif Op woensdag 22 juli 2015 20:55 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:D of van de badkamer naar de zitkamer naar de studie,wc,keuken,en weer naar de slaapkamer.. })

Maar...ik loop wel veel,gewoon omdat ik veel lopen/wandelen van oorsprong wel gewend ben.

[..]

Zeker weten. Daar maken ze ook nog vind ik de echte wat 'greasy' burgers zoals we dat gemiddeld van de Amerikanen kennen. Daar schenken ze je ook nog gewoon een ouderwets kop zwarte koffie en met een hoop re-fills (bijschenken zodat je mok nooit leeg is) en....on the house hé :Y Maar dan wordt er wel verwacht dat je je waiter die daar werkt goed tipt.. All part of the deal.

[..]

:D je vergeet uberlelijk.

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Hamburg (hamburger joint)
Witte de Withstraat 94B
3012 BT Rotterdam

Wat at je?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie / Op of aanmerkingen

Het is even zoeken in de Witte de Withstraat naar hamburgerjoint Hamburg aangezien hij wat weggedrukt zit tussen enerzijds een coffeeshop achtige zaak en horeca avondgelegenheid De Zondebok & Het Zwarte Schaap. Bij de deur gekomen (pas geopend om 17:00 uur) is het de oude houten trap omhoog en sta je gelijk in de zaak en is het zoeken naar een geschikte plek,meestal links of recht voor je (gezien vanuit de ingang) omdat rechts in de hoek de open keuken en de bar is gesitueerd.

Gekozen werd voor hun prime burger en wel die Hamburg heet en waar men zelf erg trots op is. Wanneer deze wordt gebracht is dat verpakt alsof je een meeneem bestelling hebt geplaatst en dien je zelf dus je eigen hamburger uit te pakken. Als je dat eenmaal hebt gedaan valt je 1 ding op aan het stuk vlees (270 gram) wat tussen de bun uitsteekt: Het lijkt wel op een kinderhoofdje qua vorm en...je zal je mond echt wagenwijd open moeten zetten om een eerste behoorlijke hap te kunnen nemen.

En lukte dat of moest je bestek vragen?

:') Nee natuurlijk hoefde ik geen bestek te vragen. We zijn in Rotterdam en daar gebruiken gewoon onze tien geboden en sperren dan de mond wagenwijd open en happen maar! (en wel goed kauwen)

En hoe smaakte het vlees i.c.m. alles wat erop en onder zat?

Heel erg goed. ja, zelfs beter dan een Burgerij waar ik laatst was. Dit is zoals ik een burger gewend ben als je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bent geweest,toch het land waar dit ooit is ontstaan.

De MRIJ rund i.c.m. o.a.de sla,vleestomaat,rode ui,krokant gebakken varkensspek,cheddar,gruyère en jalapeños maakte het een uiterst smaakvol,met een kleine pittigheid,en goed vullend geheel.

Zo dan. Hebben we een favoriet? M.a.w. is dit voor jou de beste hamburgertoko van Rotterdam?

:Y

Ik zie dat je ook een milkshake als toetje hebt genuttigd?

Ja en die was erg,erg lekker ( en fris) en maakte het bezoek ook af!

Geen hipsters "oh we moeten gezond blijven en we doen zus en zo erin zodat het allemaal biologisch en verantwoord is" milkshake maar gewoon een ouderwetse bananenshake met o.a.volle boerenmelk i.c.m. vanille ijs van de ijsfabriek en vers geprepareerde bananenschijfjes i.p.v. de hipster sojamelk en spuitbus smaakje banaan van de groothandel en softijs die men normaliter gebruikt in allerlei snackbars of hipster toko's.

Cijfer?

8
/ 10

Note:

Hamburg is duidelijk een no nonsense toko waar geen plaats is voor lieden die soms de neiging hebben (als men in een gezelschap is) voor elke gast een aparte rekening te vragen getuige de onderste regeltekst op onderstaande menukaart:

[ afbeelding ]

One table one bill!

Zo heurt het ook. :7 Je zoekt het lekker onderling maar uit wanneer je buiten staat wie wat nog van wie krijgt...

Ben zelf ook al bij een aantal burgerzaken geweest en Hamburg blijft mijn favoriet. Misschien moet je Burgerclub eens proberen mocht je daar nog geen burger hebben gegeten. Die doet het zeker niet onder Hamburg.
pi_154559197
Die hype in hamburgers begrijp ik niet helemaal?
pi_154559205
Het is wachten op de Hotdog dan met zuurkool en spekkies.
  donderdag 23 juli 2015 @ 07:46:17 #85
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154559287
quote:
5s.gif Op donderdag 23 juli 2015 07:26 schreef Piet_Piraat het volgende:
Die hype in hamburgers begrijp ik niet helemaal?
Ik ben er blij mee hoor. *O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154559294
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 07:46 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik ben er blij mee hoor. *O*
Je bakt de speciale broodjes ervoor?
pi_154559329
quote:
3s.gif Op donderdag 23 juli 2015 07:27 schreef Piet_Piraat het volgende:
Het is wachten op de Hotdog dan met zuurkool en spekkies.
Die heb je ook al in Rotterdam. Highstreet Hotdogs.
  donderdag 23 juli 2015 @ 07:57:10 #88
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154559346
quote:
12s.gif Op donderdag 23 juli 2015 07:47 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Je bakt de speciale broodjes ervoor?
(Nog) niet in het assortiment!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154559393
quote:
5s.gif Op donderdag 23 juli 2015 07:26 schreef Piet_Piraat het volgende:
Die hype in hamburgers begrijp ik niet helemaal?
Ik snap ook niet dat het een hype is geworden, maar een goede hamburger lust ik altijd wel :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154559837
quote:
3s.gif Op donderdag 23 juli 2015 07:27 schreef Piet_Piraat het volgende:
Het is wachten op de Hotdog dan met zuurkool en spekkies.
Ik hoorde vanmorgen op 3FM dat er inmiddels hipster hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten, of met lente-ui, of met BBQ smaak en andere fratsen. Tja....
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 23 juli 2015 @ 09:03:28 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154559888
Als het lekker is boeit mij het hipstergehalte niet hoor :D

Lekker eten O+ *; O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154559903
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 08:59 schreef Cat22 het volgende:
hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten,
:D Waar? :)
pi_154559996
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 08:59 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ik hoorde vanmorgen op 3FM dat er inmiddels hipster hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten, of met lente-ui, of met BBQ smaak en andere fratsen. Tja....
Klonk anders best lekker :P

http://www.bullsanddogs.com/
pi_154560139
Jammer dat ik dit niet bij heb gehouden, heb op zo veel leuke plekjes gegeten in de wereld.
  donderdag 23 juli 2015 @ 09:21:39 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154560153
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 09:11 schreef Trusten het volgende:

[..]

Klonk anders best lekker :P

http://www.bullsanddogs.com/
Jammer dat ze geen kaart online hebben staan
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154561813
Vind het alleen maar goed dat ze het imago van de burger op proberen te vijzelen. Vind het af en toe schandalig wat sommige tenten als zijnde een hamburger serveren. Terwijl je met goede ingrediënten echt een heerlijke burger kunt maken. Dat daar een klein beetje een "hipster" gehalte aan vast zit, daar geef ik dan helemaal niets om.
pi_154561887
Binnenkort een verslag van de hamburger uit lokale snackbar van de bakplaat.
  donderdag 23 juli 2015 @ 11:11:43 #98
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154561944
quote:
7s.gif Op donderdag 23 juli 2015 11:09 schreef Piet_Piraat het volgende:
Binnenkort een verslag van de hamburger uit lokale snackbar van de bakplaat.
O+

En waar is dat? :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154561987
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 11:11 schreef Molo het volgende:

[..]

O+

En waar is dat? :)
Dat ga ik nu uiteraard nog niet vertellen, ze zijn niet duur.
  donderdag 23 juli 2015 @ 11:15:06 #100
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154562027
quote:
12s.gif Op donderdag 23 juli 2015 11:13 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Dat ga ik nu uiteraard nog niet vertellen, ze zijn niet duur.
Ik bedoelde dorp/stad/regio eigenlijk :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')