abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154562579
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 07:53 schreef n0a het volgende:

Die heb je ook al in Rotterdam. Highstreet Hotdogs.
En die is ook al gerecenseerd in juni 2015.

quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 08:05 schreef Isabeau het volgende:

Ik snap ook niet dat het een hype is geworden, maar een goede hamburger lust ik altijd wel :9
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 08:59 schreef Cat22 het volgende:

Ik hoorde vanmorgen op 3FM dat er inmiddels hipster hotdogs zijn met truffelsaus en hazelnoten, of met lente-ui, of met BBQ smaak en andere fratsen. Tja....
Tis net zo als met die Japanse all-you-can-eat toko's: Op een bepaalt moment weet men van ellende niet meer wat men nu weer moet verzinnen als trend,een of ander blad verveelt zich en begint maar erop in te spelen en voor je het weet heb je de bal aan het rollen,gaan allerlei mensen op twitter/Blogs erover schrijven,nemen BNérs het (tegen betaling) over en gaan het ook hypen en zie daar: nieuwe trend terwijl het zo oud is als de weg naar Rome.

Want waar hebben we het over: Een fucking hamburgertje! :')

[ Bericht 27% gewijzigd door #ANONIEM op 23-07-2015 11:43:46 ]
pi_154566157
http://www.panoramarail.nl/nieuws/

Wie gaat als eerste testen? :D

Als je nou halverwege opstapt, krijg je dan een half menu? :+
pi_154566954
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 11:26 schreef Gripper het volgende:
Als "hipster" betekent dat we weer gezond, verantwoord, vers, zelf gemaakt, vrij van rotzooi en E-nummers eten: laat het dan maar lekker hipster zijn!

En dat het wordt gebakken door een vent met een baard en getatoeëerde armen en een petje zal aan de smaakbeleving niks afdoen lijkt me. :)
Wat ook heel hipster is, is op een terras Mojito serveren in een jampotje. Maar dat is dan natuurlijk weer heel milieubewust, recyclen en zo.
pi_154567033
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 13:40 schreef Isegrim het volgende:
http://www.panoramarail.nl/nieuws/

Wie gaat als eerste testen? :D

Als je nou halverwege opstapt, krijg je dan een half menu? :+
Idee is tof. :D Maar eten lijkt me niet echt lekker in een trein. ;(
pi_154567066
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 14:09 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Wat ook heel hipster is, is op een terras Mojito serveren in een jampotje. Maar dat is dan natuurlijk weer heel milieubewust, recyclen en zo.
Die potjes kun je ook gewoon daarvoor kopen bij de groothandel. :')
  donderdag 23 juli 2015 @ 20:44:36 #107
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154578097
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 09:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Jammer dat ze geen kaart online hebben staan


;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
吴 曼 迪
pi_154578259
Een te groot broodje t.o.v. je beleg is bijna net zo irritant als te weinig mayo bij je patat.

Dat is overigens mijn kritiekpunt bij Firma Pickles. Te weinig mayo bij de (lekkere) saliefrietjes.
  donderdag 23 juli 2015 @ 20:50:19 #109
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154578297
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
^O^

Date met mij daarheen? O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 23 juli 2015 @ 20:56:43 #110
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154578522
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:49 schreef Isegrim het volgende:
Een te groot broodje t.o.v. je beleg is bijna net zo irritant als te weinig mayo bij je patat.

Dat is overigens mijn kritiekpunt bij Firma Pickles. Te weinig mayo bij de (lekkere) saliefrietjes.
Ja klopt want de smaken waren lekker en het broodje ook echt maar de verkeerde verhoudingen :N

quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:50 schreef Molo het volgende:

[..]

^O^

Date met mij daarheen? O+
Jaaaaaa O+ Ze hebben veel verschillende keukens daar dus echt leuk om allemaal hapjes te proberen. Ben persoonlijk ook fan van De Ballenbar omnomnom.
Komende twee weken ben ik druk + in Berlijn maar daarna heb ik vakantie dus geen deadlines ;)
吴 曼 迪
pi_154578631
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
komen daar zoveel toeristen of is de Nederlandse taal nu echt naar de kl*te?
  donderdag 23 juli 2015 @ 21:06:39 #112
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154578909
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:56 schreef megamandy het volgende:

[..]

Ja klopt want de smaken waren lekker en het broodje ook echt maar de verkeerde verhoudingen :N

[..]

Jaaaaaa O+ Ze hebben veel verschillende keukens daar dus echt leuk om allemaal hapjes te proberen. Ben persoonlijk ook fan van De Ballenbar omnomnom.
Komende twee weken ben ik druk + in Berlijn maar daarna heb ik vakantie dus geen deadlines ;)
dan zit ik 3 weken in Zweden _O-

Maar daarna, leuk! O+
Jou veel te lang al niet gezien, dame O+

En Ballenbar klinkt ook leuk en lekker om uit te proberen :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154578987
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
Tenminste wel normale prijs. Leuk. Ik ga binnenkort naar de Foodhallen, dus deze ook eens proberen. :9
pi_154580198
Foodhallen staan ook zeker nog op mijn agenda. Snel maar eens doen :)
pi_154582036


Waar?





Burgerclub
Nieuwe Binnenweg 139A,
3014 GJ Rotterdam, Nederland

Wat at je?







Impressie / Op of aanmerkingen

Voordat ik brasserie Engels bezocht (aangezien de keuken pas na 17:30 uur openging voor het avondeten..pfffff |:( ) besloot ik geheel in navolging van CUL collega RobinOok de Burger Club aan te doen als derde hamburger joint die ik de afgelopen dagen uittestte.

En...was het net zo als bij haar ook een succesnummer?

A b s o l u u t ! want....men had Leffe blond van de tap (gek op) en....de bestelde 'Burger Club' hamburger (hun trots volgens zegge) was zalig tot aan het broodje/bun toe.

Beter dan je eerder geroemde Hamburg?

Uiteindelijk wel helaas maar dan praten we echt over een minuscule voorsprong. Ja, je hebt minder vlees i.v.g met Hamburg (verder dezelfde ingrediënten) maar als combinatie zo bij elkaar voelt het allemaal bij Burger Club iets smakelijker en fijner aan.

Hoe zou je het verschil tussen Hamburg en De Burger Club in het kort dan willen omschrijven?

Wil je flink schrokken en je maag vullen neem dan Hamburg, wil je diezelfde hamburger maar dan met een normaal stuk burgervlees ga dan naar De Burger Club. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Cijfer?

8+
/ 10




Waar?





Bar / Brasserie Engels Rotterdam.
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

Wat at / dronk je?


Indekken als men buiten eet,kent men niet bij brasserie Engels dus hup alle bestek gewoon op de (beetje stoffige)tafel,ongeacht of het vuil wordt. :|W



De (l) rib eye en (r) de steak tartaar. Beiden alvast wat aangesneden om te zien of het er goed uit zag zoals ik van te voren had aangegeven wanneer het de rib eye betreft



Yup...zoals ik hem wilde dit keer.



Mwah...ziet er goed uit...Maar smaakt het ook zo goed?



Hmmm...de patat lijkt niet prefab. Heeft een goede beet i.i.g.



Had mij bijna een bezoek aan de tandarts bezorgd dit stukje bot... }:|



Zo..ben nu wel even klaar met Engels! Cheque! en snel, kan ik weg! :{


Impressie / Op en aanmerkingen

Goed, waar zullen we beginnen? Het slechte nieuws eerst dan maar zodat het nog een beetje goed wordt afgesloten?

Oh jee...dat voorspelt weinig goeds. Schiet maar los.

Nadat CUL collega RobinOok in een eerdere recensie de loftrompet over brasserie Engels uitstak besloot ik ook eens een bezoekje te brengen en precies datgene te bestellen waar zij zo lovend over was en verder de nieuwe ambiance van Engels te ondergaan met volgens zegge de verbeterde horeca service.

Om met dat laatste te beginnen: Die zogenaamde verbeterde horeca-service is als je buiten wilt eten belabberd en ronduit slecht!. Schijnbaar is het terras alleen voor mensen die willen drinken want gasten die (ook al is het terras niet vol) iets willen eten worden volkomen genegeerd ten faveure van zij die alleen maar de welbekende koffie en pils willen nuttigen en zoveel mogelijk terrasstoelen bezet willen houden met zo min mogelijke consumptie.

Ik ben dan ook na 7 minuten wachten zelf maar naar binnen gegaan om mijn drank bestelling door te geven want schijnbaar loopt het bedienend personeel alleen maar dat deel van het terras wat het makkelijkste is en dat is onder de grote rode luifel,precies op de hoek.

Ook de gedane drankbestelling duurde 10 minuten waarbij duidelijk was doorgegeven een groot glas helemaal gevuld met ijs en 2 Seven-ups (omdat men geen Coke serveert) Wat komt er aan? 1 klein glas met 3 ijsblokje en 1 Seven-up. Na doorgegeven te hebben dat ik echt duidelijk iets anders had bestelt,kwam alsnog het grote glas en het tweede flesje Seven-up. Maar de toon was al gezet en ik wilde eigenlijk hier niet meer zijn als dit al zo slecht loopt.

Dus je pakte je biezen en ging ergens anders heen?

Nee, toch niet omdat ik echt perse die rib-Eye en steak tartaar waar RobinOok zo lyrisch over was wilde uitproberen. Dus bestelde ik beide gerechten met de mededeling dat ik beide gerechten tegelijkertijd wilde hebben en geen zin had om wederom lang te moeten wachten zoals gebeurde met mijn drankjes. Is de steak tartaar eerder klaar,breng het dan maar,is de rib-Eye niet lang daarna ook klaar: Brengen! Kortom tempo erin! :7

En...kwam je eten een beetje vlot door?

Nou....ik hoorde na 10 minuten een belletje uit de keuken(zat vlak bij de deur) en dacht: "Dat is denk ik mijn steak tartaar. "Ik kijk even om de hoek en ja hoor: De steak tartaar staat gereed om mee te worden genomen. Ik heb toen even de timer ingedrukt en het duurde welgeteld nog 7 minuten en wat seconden eer deze naar mijn tafel werd gebracht! Dien te vertellen dat ik 1 minuut daarvoor het eigenlijk een beetje zat was en naar de keuken liep en zei: "Het is van de gekke dat dit voorgerecht nu al 6 minuut nog wat hier staat en niemand van de bediening die dit meeneemt of ziet. Als het niet binnen 1 minuut bij mijn tafel is dan sta ik op en loop ik weg." De gezichten van de koks in de keuken spraken boekdelen(iets dat ik niet verwachte) want daar was duidelijk op af te lezen dat dit dus vaker voorkomt.( dat de bediening meer met zichzelf bezig is dan de keukengerechten) Aha!....

Ik zal even uitleggen waarom ik de bediening aanhaal: Het komt vaak voor (nu ook) dat de bediening doelbewust zichzelf zo opstelt dat zij bepaalde zaken niet hoeven te zien of willen zien. En als men erop geattendeerd wordt dan heel verbaast en onschuldig doen en zich van geen kwaad bewust zijn. Dat heet jezelf 'drukken' in de horeca en is een oud trucje dat al eeuwen oud is. Men blijft dan ook vaak zoals dat heet "hangen"ergens (vaak de kassa) en waar men dan met collega's een gesprek voert over ditjes en datjes zonder erg te hebben wat er verder in de zaak gebeurd. En als je daar wat van zegt dan is het standaard antwoord altijd: "Ik moet even met mijn collega een werkoverleg over iets voeren,dus daarom was ik er even niet."

M.a.w. jij bent als onwetende gast altijd overgeleverd aan personeel dat zichzelf belangrijker vindt dan de gast.

Goed...mogen we nu het goede nieuws als dat er nog was?

Jazeker!

De rib eye was uitstekend. Voor mij toch een beetje aan de kleine kant (plat stuk...)maar oké,voor de rest :9~
De bijgeleverde bearnaise saus met de verse dragon was ook goed maar een beetje weinig. Sowieso minder dan toen CUL collega RobinOok hem bestelde. Maar goed: Zij was met partner en dan krijg je waarschijnlijk meer. De patat was ook lekker en had een goede beet. Zelfs de krop sla met de lichte dressing erop was goed te doen en maakte het gerecht helemaal af.

De steak tartaar was een ander verhaal. Ik had er meer van verwacht. Ik had het gevoel dat dit gemalen was en niet gesneden. Ik proefde ook heel weinig van de ingrediënten die hiervoor normaliter gebruikt worden en ik vond het te sompig als voorgerecht!

Ik heb zoals te zien in de laatste foto van de foto-collage een passend afsluiter gevonden om mijn indruk van de steak tartaar en eerder opgedane ervaringen (drankjes/bediening) als geheel kenbaar te maken.

Dus bij Engels is het: Eens en nooit weer? Ook niet voor de rib-Eye?

:N

Cijfer

6
/ 10 =
[*]Rib-Eye: 8
[*]Steak tartaar: 6 1/2
[*]Bediening/service: 4


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-07-2015 07:48:16 ]
pi_154582168
:D ^O^
  donderdag 23 juli 2015 @ 22:47:52 #117
224960 highender
Travellin' Light
pi_154582816
Sowieso, dat lijkt wel een hele sigaar? Of rook je zo'n ding niet op ofzo? :? Geen verstand van.
pi_154588925
Kom op, zo moeilijk is het niet om on topic te blijven qua voedsel. Je mag er best een beetje omheen ouwehoeren, maar het moet geen slowchat worden hier. En elkaar een beetje in ieders waarde laten zou ook fijn zijn.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † vrijdag 24 juli 2015 @ 07:52:13 #120
43556 miss_dynastie
pi_154588954
Ik kan me spontaan ineens goed voorstellen dat je als horecabedrijf hķķpt dat een klant (nee, geen gast) een kies breekt op een stuk bot :') :+

Maarre, ik zie geen reden om die toko niet te bezoeken. Een tent van 50 euro pp is geen tent van 200 pp waar ze gewend zijn met rare grillen om te gaan. Niks aan de hand :)
pi_154589009
Oh ja...die reactie kende ik nog niet. :')

Maar misschien dat Willem Reimers met in het kielzog RTL5 camera's eens een weekje daar kunnen rondlopen. I.i.g is deze ervaring al doorgestuurd naar de eindverantwoordelijken. Nee, niet de bedrijfsleidster (blonde) want die maakte onderdeel uit van het probleem ( volgens de keukenkoks) met haar wat hautaine houding en "wij dekken nooit in op het terras voor eters in..want is niet onze policy en...ach doekje even over de tafel en hij is ook schoon toch?" :|W

Goh....wat werd vertelt in het Pers bericht bij de hernieuwde opening?

Het is de bedoeling de gasten te ontvangen zoals dat vroeger in de jaren vijftig en zestig het geval was: de gast is geen koning, maar keizer. De nieuwe eigenaren van Engels streven naar een topniveau in service en leggen de lat dus voor zichzelf hoog: binnen twee minuten nadat een gast aan tafel is komen zitten moet hij zijn drankje voor zijn neus hebben.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-07-2015 08:04:36 ]
  † In Memoriam † vrijdag 24 juli 2015 @ 08:03:29 #122
43556 miss_dynastie
pi_154589030
Ik snap niet waarom je gaat... Om je lekker te ergeren, af te zetten tegen de menigte, mensen de les te lezen, tegen RobinOok in te gaan (valt wel op namelijk) of superieur te voelen? Ik ga uit eten voor de lol. Misschien ook eens een idee voor jou.
pi_154589062
- edit: niet persoonlijk worden -

Ik eet primair om mijn honger te stillen en secundair om te genieten!

In deze had ik zelfs het geduld om te blijven zitten bij Engels,zelfs na het drankje gedoe,(terwijl ik normaliter allang weg was geweest, kun je nagaan) gewoon omdat CUL collega RobinOok er zeer enthousiast over was net zo als dat zij op mijn aanraden indertijd zich verheugde op het bezoek aan SOI3, toen de beste Thaise zaak van Rotterdam.

Als ik voor de lol ga uiteten blijf ik liever thuis en bereid ik hetzelf. Maar aangezien ik vrij lui ben en zo min mogelijk zelf wil doen eet ik elke dag buiten de deur. Immers: Waarom jezelf inspannen als je ook anderen voor je het kan laten doen en je alleen hoeft te betalen?

En wat ik opmerkte in mijn geschreven stuk als strontvervelende ervaringen zijn zaken die helaas in Nederland teveel en tevaak in de horeca voorkomen ondanks alle inspanningen van de leiding van het bedrijf dit te verbeteren. Men (personeel in Nl met name) vindt dat de gast blij en inschikkelijk moet zijn als zij een horeca pand betreedt i.p.v. andersom want:

"hij is niet meer dan ik en ik sta ook hier voor mijn werk dus zijn wij gelijk en heeft hij zich maar te schikken naar mij als ik tijd voor hem heb" is vaak de achterliggende gedachtengang.

En wat doen de meeste gasten? Die accepteren het...vaak omdat ze niet de kennis en het vermogen en zelfs wil hebben dat eens aan halt toe te roepen. Meest makkelijke weg,iets waar ik nooit van gehouden heb want: Jij bent gast,jij betaalt en jij zorgt dat ook het loon van het personeel,de huur e.d. mede wordt betaalt elke maand. dus is het zo gek nog niet als jij als gast eens je voet neerzet als je merkt dat men de meest simpele basisregels in de horeca overtreedt en het niet zo nauw neemt met jou als gast en om je een beetje behoorlijk te verzorgen.

In de horeca/bediening werken is niet alleen maar obligaat een bestelling opnemen, een drankje komen brengen en vervolgens denken dat je daarmee alles hebt gedaan en je geld vangen.

[ Bericht 17% gewijzigd door Danny op 24-07-2015 09:01:13 ]
  vrijdag 24 juli 2015 @ 08:47:24 #124
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154589343
TBH, als je je in een restaurant net zo profileert als in dit stuk had ik je er zelf uitgeflikkerd.

Je gedraagt je af en toe alsof je verwacht dat t personeel ook even meeloopt als je gaat pissen om je lul voor je vast te houden. Met je 'als t over een minuut niet op mijn bord ligt ben ik weg'.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_154589437
Dat soort lulverhalen hoor ik al meer dan 30-40? jaar en ik heb ze in alle soorten en maten voor mij gehad tot zelfs priemende wijsvingers of zelfs met een stok in de hand.. Gek genoeg mankeer ik nog steeds niks,kan ik overal komen waar ik wil en ben ik nog steeds overal welkom merk ik. Doe ik toch schijnbaar iets goeds want als dat niet zo was had ik uiteraard een toegangsverbod. Maar zijn die 'helden'van weleer er nog...

[ Bericht 9% gewijzigd door Danny op 24-07-2015 09:02:21 ]
  † In Memoriam † vrijdag 24 juli 2015 @ 08:57:10 #126
43556 miss_dynastie
pi_154589446
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:10 schreef Iwanius het volgende:
Ik eet primair om mijn honger te stillen en secundair om te genieten!

In deze had ik zelfs het geduld om te blijven zitten bij Engels,zelfs na het drankje gedoe,(terwijl ik normaliter allang weg was geweest, kun je nagaan) gewoon omdat CUL collega RobinOok er zeer enthousiast over was net zo als dat zij op mijn aanraden indertijd zich verheugde op het bezoek aan SOI3, toen de beste Thaise zaak van Rotterdam.

Als ik voor de lol ga uiteten blijf ik liever thuis en bereid ik hetzelf. Maar aangezien ik vrij lui ben en zo min mogelijk zelf wil doen eet ik elke dag buiten de deur. Immers: Waarom jezelf inspannen als je ook anderen voor je het kan laten doen en je alleen hoeft te betalen?

En wat ik opmerkte in mijn geschreven stuk als strontvervelende ervaringen zijn zaken die helaas in Nederland teveel en tevaak in de horeca voorkomen ondanks alle inspanningen van de leiding van het bedrijf dit te verbeteren. Men (personeel in Nl met name) vindt dat de gast blij en inschikkelijk moet zijn als zij een horeca pand betreedt i.p.v. andersom want:

"hij is niet meer dan ik en ik sta ook hier voor mijn werk dus zijn wij gelijk en heeft hij zich maar te schikken naar mij als ik tijd voor hem heb" is vaak de achterliggende gedachtengang.

En wat doen de meeste gasten? Die accepteren het...vaak omdat ze niet de kennis en het vermogen en zelfs wil hebben dat eens aan halt toe te roepen. Meest makkelijke weg,iets waar ik nooit van gehouden heb want: Jij bent gast,jij betaalt en jij zorgt dat ook het loon van het personeel,de huur e.d. mede wordt betaalt elke maand. dus is het zo gek nog niet als jij als gast eens je voet neerzet als je merkt dat men de meest simpele basisregels in de horeca overtreedt en het niet zo nauw neemt met jou als gast en om je een beetje behoorlijk te verzorgen.

In de horeca/bediening werken is niet alleen maar obligaat een bestelling opnemen, een drankje komen brengen en vervolgens denken dat je daarmee alles hebt gedaan en je geld vangen.
Als uit eten gaan voor jou primair is om je te voeden omdat je te lui bent om te koken, vind ik het helemaal onbegrijpelijk dat je je sigaar in je eten uitdrukt. Er is een verschil tussen 'blij en inschikkelijk' zijn bij alles wat er gebeurt en 'ik ben keizer, je moet alles voor me over hebben'. Dat laatste gaat je in Nederland niet gebeuren. Want mensen gaan liever in de bijstand dan een ander als God te moeten vereren. En geef ze stiekem eens ongelijk :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Danny op 24-07-2015 09:02:34 ]
  vrijdag 24 juli 2015 @ 08:59:30 #127
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154589473
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:56 schreef Iwanius het volgende:
Dat soort lulverhalen hoor ik al meer dan 30-40? jaar en ik heb ze in alle soorten en maten voor mij gehad tot zelfs priemende wijsvingers of zelfs met een stok in de hand.. Gek genoeg mankeer ik nog steeds niks,kan ik overal komen waar ik wil en ben ik nog steeds overal welkom merk ik. Doe ik toch schijnbaar iets goeds want als dat niet zo was had ik uiteraard een toegangsverbod. Maar zijn die 'helden'van weleer er nog...

Dus PM maar je zaak en behandel mij maar zo onbeschoft als dat je denkt te kunnen,zal ik erop ageren mag je daarna de ervaringen hier delen op FOK! en anders doe ik dat wel. :W
Als ik een horecazaak had zou ik dat zeker doen.

Maar we kunnen wel een keer samen gaan eten. Dan laat ik t je dan zien.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_154589501
- offtopic -

[ Bericht 96% gewijzigd door Danny op 24-07-2015 09:03:15 ]
pi_154589696
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:56 schreef Iwanius het volgende:
Doe ik toch schijnbaar iets goeds
Mwah gewoon genoeg geld meenemen

Maar goed ontopic

Waar?
El Saludo in Oss

Wanneer?
Gisterenavond

Wat at je?
Een avondje vol (Mexicaanse) tapas. Waar vooral de salade met gerookte kip met avocadosaus en zalmpapillot uitsprong :9

Impressie?
We zaten in het sfeervol ingerichte tuin achter het restaurant. We kozen voor tapas inclusief drinken en de serveersters hielden goed in de gaten dat we geen lege glazen hadden. Verder was het eten wat je van zo'n restaurant mag verwachten, lekker maar niet super bijzonder.

Kosten?
79,90 voor 2 personen

Cijfer?
7,5
  vrijdag 24 juli 2015 @ 14:03:58 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154595966
quote:
2s.gif Op donderdag 23 juli 2015 22:29 schreef Iwanius het volgende:
De rib eye was uitstekend. Voor mij toch een beetje aan de kleine kant (plat stuk...)maar oké,voor de rest :9~
De bijgeleverde bearnaise saus met de verse dragon was ook goed maar een beetje weinig. Sowieso minder dan toen CUL collega RobinOok hem bestelde. Maar goed: Zij was met partner en dan krijg je waarschijnlijk meer. De patat was ook lekker en had een goede beet. Zelfs de krop sla met de lichte dressing erop was goed te doen en maakte het gerecht helemaal af.

De steak tartaar was een ander verhaal. Ik had er meer van verwacht. Ik had het gevoel dat dit gemalen was en niet gesneden. Ik proefde ook heel weinig van de ingrediënten die hiervoor normaliter gebruikt worden en ik vond het te sompig als voorgerecht!

Ik heb zoals te zien in de laatste foto van de foto-collage een passend afsluiter gevonden om mijn indruk van de steak tartaar en eerder opgedane ervaringen (drankjes/bediening) als geheel kenbaar te maken.

• Rib-Eye: 8
• Steak tartaar: 6 1/2
• Bediening/service: 4[/sub]

De structuur van de steak tartaar was bij ons ook anders dan je zou verwachten van een steak tartaar. Verschil is alleen dat het mij niet zo boeit, hoe iets hoort, zolang het maar lekker is. En ik vond het lekker, ook met de fijnere structuur. En ik vond het een mooie hoeveelheid ook voor die prijs.

De ribeye vond ik groot genoeg. Niet klein en niet enorm, gewoon beschaafd. Vind het wel slordig dat jij zo weinig saus kreeg. Want mijn hoeveelheid was nou ook niet enorm. Wel een bakje vol, maar wegens de grote luchtigheid per saldo niet erg veel.

Onze doorlooptijd: we stonden met 2 gangen na 1 uur en ik meen 10 minuten of zo weer buiten, ik vond dat prima.

Ik vind je gejaag op de bediening en al die eisen die je stelt niet leuk. Lijkt me voor jou ook niet leuk dat je zo vaak teleurgesteld wordt.

En een sigaar in goed eten steken ordinair en eigenlijk onvergeeflijk. Als ik naast je zou zitten zou ik denken "bah bah, enge patjepeeër". Maar ja, het past wel bij je, je gedraagt je veel vaker zo. Jammer genoeg. Ik vind het keileuk hoor, al je verslagen, maar bij je beschreven gedrag voel ik plaatsvervangende schaamte en medelijden met personeel dat met jou te maken krijgt.
pi_154596588
O+ Woensdag voor 't eerst in tijden weer eens echt goed goed goed uit eten geweest O+

Mijn man had een verrassingsverblijf in Swinton Park Hotel voor ons geboekt, alwaar restaurant "Samuel's" huist.


Met links, het groenbegroeide restaurant, wat er van binnen zo uit zag:



Aangezien we gewoon lekker puur de tijd voor elkaar wilden hebben en we toch in hetzelfde pand onze hotelkamer hadden hebben we geen tas met telefoon of camera wat dan ook meegenomen, dus geen foto's van de gerechten, maar ik was zeer onder de indruk O+

Groot deel van ons menu was zoals op de website geadverteerd, behalve de tartare en het 'hoofd' gerecht, de wilde duif. Hierbij weet ik de wijn ook niet meer :@ . Ik vind goede wijn heerlijk, uitgezocht door een goede sommelier, maar ben helaas (nog) geen échte kenner.

quote:
Aperitief: glas champagne + twee kleine hapjes (bietjescracker met uitgebakken spek en krokante zeewier cracker met O+ echte noordzeegarnalen O+ )

Amuse: paddestoelen veloute met uitgebakken parmaham

Swinton estate trout
Swinton estate trout, asparagus veloute, apple and caviar
Rheinhessen, Riesling & Gewürztraminer, Binz + Bratt, Germany, 2012
***
Roasted scallop
Scallop, pea, lemon and scallop veloute
***
Yorkshire beef tartare
Tartare, raisin mousse, smoked egg yolk mousse, beetroot, parma ham
?? Rosé-achtige bubbles
***
Garden sorrel
Sorrel sorbet, pine meringue and crčme fraiche
***
Wild Pigeon
Ginger Quinoa
?? Heerlijke rode wijn.
***
Wild strawberry
Cottage cheese and parsley
***
Cheese
A selection of local cheeses served with their own garnishes
Met twee verschillende soorten rode port
Alles zag er uit als een klein kunstwerkje, goed afgestemde hoeveelheden op een 7-gangen menu, en de wijnen erbij waren geweldig.

De kaas hebben we wel als 'extra' gedaan, als vervanging voor de laatste gang (wilde aardbeien geloof ik) omdat ik gewoon fucking veel van kaas als toetje houd :P

De bediening, de sfeer, álles was perfect. Heel netjes en correct, maar wel los genoeg om je niet compleet opgefokt te voelen; ze keken echt per gast naar hoe ze met je om gingen, en dat was heel fijn, want dat deden ze ook héél goed.

We werden verzocht om om 7.45pm onze drankjes + aperitief te komen nuttigen in de bar, alwaar we nog even door het menu gelopen werden door de gastheer, om 8.15 werden we naar onze tafel begeleid waar we heerlijk tot aan 11.30pm hebben zitten tafelen, genoten van de sfeer, de schilderijen, de muziek, beetje lachen met de bediening.. Mijn perfecte avond! O+ Wat kent mijn man me toch goed! :D

Favoriet waren de trout met asparagus veloute en de duif, en de kaas, natuurlijk.

Kosten? Volgens mij 70 pond voor 7-gangen, + 30 pond ofzo voor wijnen erbij. Maar ik weet 't niet zeker. We hadden een heel arrangement, ook met 'n cream tea eerder op de dag, een overnachting + ontbijt de ochtend erna.

Sfeer: 10
Eten: 10
Bediening: 10
Mijn man: 10

Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?

[ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 24-07-2015 14:40:35 ]
Ja doei.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 14:51:15 #132
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154597442
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:

Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Niet eens sigaren of andere smerige zaken kunnen uitdrukken in wat voedsel?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_154597874
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:


Sfeer: 10
Eten: 10
Bediening: 10
Mijn man: 10

Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Dat menu ziet er heel mooi uit. Heerlijk om te zien dat het een avond was die aan al je wensen voldeed :)
pi_154600468
Wat een geweldig cadeau, moblo _O_ Je man terecht ook een 10 *) Het menu ziet er goed uit. Ben vooral benieuwd hoe de Garden Sorrel smaakt! En de pigeon, nog nooit pigeon gehad.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154600599
Mijn eerste reactie naar Mr.Mo was "het smaakt naar gras :') " :D

en op zichzelf deed het dat ook wel, maar in combinatie met de creme fraiche en pine merengue was 't echt super lekker :9
Ja doei.
pi_154600739


[ Bericht 23% gewijzigd door Isabeau op 24-07-2015 16:49:28 (persoonlijke aanval: weg) ]
pi_154600756
:O
Ja doei.
pi_154600840
En ik had inderdaad nog nooit duif gehad! :D Het was voor mij 'n combinatie tussen kip en eend, ofzo, maar wel met 'n vrij diepe smaak. Mes gleed er echt doorheen, en samen met de gemberquinoa een bijna oosterse beleving :9
Ja doei.
pi_154600923
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
En ik had inderdaad nog nooit duif gehad! :D Het was voor mij 'n combinatie tussen kip en eend, ofzo, maar wel met 'n vrij diepe smaak. Mes gleed er echt doorheen, en samen met de gemberquinoa een bijna oosterse beleving :9
Ik dacht eerst dat je bedoelde dat de duif naar gras smaakte :D Een heuse grasduif :7 maar dat was dus de garden sorrel. Ik had wel verwacht dat de duif naar 'wild' zou smaken :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154600949
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:45 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik dacht eerst dat je bedoelde dat de duif naar gras smaakte :D Een heuse grasduif :7 maar dat was dus de garden sorrel. Ik had wel verwacht dat de duif naar 'wild' zou smaken :Y
Wilde kip met een eend-wannabecomplex. B-)
Ja doei.
pi_154601018
Het bestek lag er, als we het toch daar over hebben, mooi bij :D

Vrij intimiderend. Zo'n lading vorken en lepels. Bij ons de pub moeten we die normaal gewoon zelf pakken, samen met de zakjes ketchup. Al ben ik wat teleurgesteld in de Wetherspoons. Die doen niet meer aan zakjes, maar gewoon aan flessen ketchup. :{w
Ja doei.
pi_154601357
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 15:05 schreef DavetheNL het volgende:

[..]

Dat menu ziet er heel mooi uit. Heerlijk om te zien dat het een avond was die aan al je wensen voldeed :)
Het was écht geweldig. Gewoon een superfijne beleving met mensen die voor mij echt de perfecte balans wisten te vinden tussen supercorrecte behandeling en je op je gemak laten voelen. Nog even een beetje met de bediening gepraat, en die zeiden ook allemaal stuk voor stuk dat het echt supergaaf was om er te werken. De sfeer was voor hun ook (onderling) erg goed, en dat was te zien. Ze konden fijn een praatje en een grap met elkaar maken, niets was teveel. Ik voel me al snel vrij opgelaten als mensen je 'luxe' behandelen, zeg maar, maar dit was precies goed. Dus.

Eten ook veel dieren van 't landgoed zelf, dat vind ik ook altijd geweldig, lokale producten, en dit keer zelfs héél lokaal. En we konden de herten door de weide zien lopen tijdens 't eten. O+ mooie bonus! :P Jammer dat er geen hertenbiefstuk geserveerd werd dit keer ;) :P

Dus mocht je nog eens een keer een mooi uitje zoeken in 't buitenland, dit is van harte aan te raden!
Ja doei.
pi_154601481
Nou, ik ben al helemaal jaloers, moblo *O* En ik vind het altijd fijn om te zien als mensen die er werken het ook naar hun zin hebben.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154601672
Ja, precies! Dat doet zoveel goed voor de algehele beleving. Men kan nog zo vriendelijk doen, maar geforceerd merk je gewoon.
Ja doei.
pi_154609170
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
Zo heb je het erover op FOK! En zo tref je ze aan op het foodstock festival in Eindhoven. :)
En toen moesten we wel even proeven natuurlijk. De hotdogs werden voor me gehaald maar ik geloof dat we de pepper dog (links) en luxurious hotdog hadden.

Lekker hapje, maar, wat ik vooraf al dacht, met hotdog heeft het imo niks meer te maken. Knapperig broodje (ik vond de verhouding brood-worstje netaan goed), smakelijk worstje en daar overheen een lading saus en andere elementen.

Cijfer: laten we er een 7 van maken. Omdat wel lekker, maar aan de prijs en geen hotdog.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 24 juli 2015 @ 21:48:56 #146
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154609244
Veel teveel saus man ;(

'They fucking drown 'm in that shit'
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154609256
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, precies! Dat doet zoveel goed voor de algehele beleving. Men kan nog zo vriendelijk doen, maar geforceerd merk je gewoon.
Klopt :Y
Klinkt als een fantastische ervaring. O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_154609277
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 21:48 schreef Molo het volgende:
Veel teveel saus man ;(

'They fucking drown 'm in that shit'
Jamaar... Er zat TRUFFEL in. :D
Zeiden ze, ik haalde hem niet eruit.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 24 juli 2015 @ 21:50:53 #149
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_154609297
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 21:50 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Jamaar... Er zat TRUFFEL in. :D
Zeiden ze, ik haalde hem niet eruit.
Truffel aroma zeker :')
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  Moderator / Miss SHO vrijdag 24 juli 2015 @ 22:09:02 #150
22592 crew  Ole
pi_154609881
Hoe durven ze :(
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Licht Ontvlambaar vrijdag 24 juli 2015 @ 22:12:45 #151
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_154609995
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 17:03 schreef Isabeau het volgende:
Nou, ik ben al helemaal jaloers, moblo *O* En ik vind het altijd fijn om te zien als mensen die er werken het ook naar hun zin hebben.
ik sluit me hierbij aan :Y
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_154613334
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 22:12 schreef Sjeen het volgende:

[..]

ik sluit me hierbij aan :Y
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, precies! Dat doet zoveel goed voor de algehele beleving. Men kan nog zo vriendelijk doen, maar geforceerd merk je gewoon.
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:58 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Het was écht geweldig. Gewoon een superfijne beleving met mensen die voor mij echt de perfecte balans wisten te vinden tussen supercorrecte behandeling en je op je gemak laten voelen. Nog even een beetje met de bediening gepraat, en die zeiden ook allemaal stuk voor stuk dat het echt supergaaf was om er te werken. De sfeer was voor hun ook (onderling) erg goed, en dat was te zien. Ze konden fijn een praatje en een grap met elkaar maken, niets was teveel. Ik voel me al snel vrij opgelaten als mensen je 'luxe' behandelen, zeg maar, maar dit was precies goed. Dus.

Eten ook veel dieren van 't landgoed zelf, dat vind ik ook altijd geweldig, lokale producten, en dit keer zelfs héél lokaal. En we konden de herten door de weide zien lopen tijdens 't eten. O+ mooie bonus! :P Jammer dat er geen hertenbiefstuk geserveerd werd dit keer ;) :P

Dus mocht je nog eens een keer een mooi uitje zoeken in 't buitenland, dit is van harte aan te raden!
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:48 schreef motorbloempje het volgende:
Het bestek lag er, als we het toch daar over hebben, mooi bij :D

Vrij intimiderend. Zo'n lading vorken en lepels. Bij ons de pub moeten we die normaal gewoon zelf pakken, samen met de zakjes ketchup. Al ben ik wat teleurgesteld in de Wetherspoons. Die doen niet meer aan zakjes, maar gewoon aan flessen ketchup. :{w
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:46 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Wilde kip met een eend-wannabecomplex. B-)
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
En ik had inderdaad nog nooit duif gehad! :D Het was voor mij 'n combinatie tussen kip en eend, ofzo, maar wel met 'n vrij diepe smaak. Mes gleed er echt doorheen, en samen met de gemberquinoa een bijna oosterse beleving :9
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:36 schreef motorbloempje het volgende:
Mijn eerste reactie naar Mr.Mo was "het smaakt naar gras :') " :D

en op zichzelf deed het dat ook wel, maar in combinatie met de creme fraiche en pine merengue was 't echt super lekker :9
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:32 schreef Isabeau het volgende:
Wat een geweldig cadeau, moblo _O_ Je man terecht ook een 10 *) Het menu ziet er goed uit. Ben vooral benieuwd hoe de Garden Sorrel smaakt! En de pigeon, nog nooit pigeon gehad.
neem anders een kamer ofzo, modjes onderling ;)
pi_154614221
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:
O+ Woensdag voor 't eerst in tijden weer eens echt goed goed goed uit eten geweest O+

Mijn man had een verrassingsverblijf in Swinton Park Hotel voor ons geboekt, alwaar restaurant "Samuel's" huist.

[ afbeelding ]
Met links, het groenbegroeide restaurant, wat er van binnen zo uit zag:

[ afbeelding ]

Aangezien we gewoon lekker puur de tijd voor elkaar wilden hebben en we toch in hetzelfde pand onze hotelkamer hadden hebben we geen tas met telefoon of camera wat dan ook meegenomen, dus geen foto's van de gerechten, maar ik was zeer onder de indruk O+

Groot deel van ons menu was zoals op de website geadverteerd, behalve de tartare en het 'hoofd' gerecht, de wilde duif. Hierbij weet ik de wijn ook niet meer :@ . Ik vind goede wijn heerlijk, uitgezocht door een goede sommelier, maar ben helaas (nog) geen échte kenner.

[..]

Alles zag er uit als een klein kunstwerkje, goed afgestemde hoeveelheden op een 7-gangen menu, en de wijnen erbij waren geweldig.

De kaas hebben we wel als 'extra' gedaan, als vervanging voor de laatste gang (wilde aardbeien geloof ik) omdat ik gewoon fucking veel van kaas als toetje houd :P

De bediening, de sfeer, álles was perfect. Heel netjes en correct, maar wel los genoeg om je niet compleet opgefokt te voelen; ze keken echt per gast naar hoe ze met je om gingen, en dat was heel fijn, want dat deden ze ook héél goed.

We werden verzocht om om 7.45pm onze drankjes + aperitief te komen nuttigen in de bar, alwaar we nog even door het menu gelopen werden door de gastheer, om 8.15 werden we naar onze tafel begeleid waar we heerlijk tot aan 11.30pm hebben zitten tafelen, genoten van de sfeer, de schilderijen, de muziek, beetje lachen met de bediening.. Mijn perfecte avond! O+ Wat kent mijn man me toch goed! :D

Favoriet waren de trout met asparagus veloute en de duif, en de kaas, natuurlijk.

Kosten? Volgens mij 70 pond voor 7-gangen, + 30 pond ofzo voor wijnen erbij. Maar ik weet 't niet zeker. We hadden een heel arrangement, ook met 'n cream tea eerder op de dag, een overnachting + ontbijt de ochtend erna.

Sfeer: 10
Eten: 10
Bediening: 10
Mijn man: 10

Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Wauw wauw wauw Moblo, wat een geweldige ervaring O+
pi_154620274
Waar: Viswijffies Scheveningen
Wanneer: Gisteren
Wat at je: Fish & chips.
Impressie:

Kosten: 5 euro
Cijfer: 3

Ik was in Scheveningen. Wilde iets simpels lunchen, vis leek mij een goed idee. Ik was ondertussen redelijk rechts op de boulevard toen ik fish & chips voor 5 euro zag. Prima. Hoeveel kan je daar nou aan verpesten?

Het meisje achter de kassa was nieuw. Van de andere "viswijffies" kreeg ze commentaar omdat ze nog niet was begonnen aan wat afwas. Echte viswijffies dus. Niet het fatsoen om dat soort dingen subtieler te zeggen zonder klanten op gehoorafstand. Maar geen probleem, daar kan ik altijd wel om lachen.

Enkele minuten later kreeg ik bovenstaande bordje en ben ik lekker ergens gaan zitten met uitzicht op zee. Helaas was het eten echt niet lekker. De patat leek wel volgezogen met vet. En in de vis zaten nog graten. Verder vind k het heerlijk als dingen net iets teveel kruiden/zout hebben. Maar dit was alsof ik aan een bouillonblokje aan het likken was. In de prullenbak. Houdoe.
pi_154620362
Bah zeg. :(
pi_154620452
Awh, dat Is zo zonde :(

Zitten ze aan de nieuwe boulevard richting de haven?
Ja doei.
  † In Memoriam † zaterdag 25 juli 2015 @ 12:07:12 #157
43556 miss_dynastie
pi_154620491
Het ziet er ook uit alsof het frituurvet niet vaak genoeg verschoond wordt.... En het kan zo lekker zijn ;(
pi_154620523
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 12:04 schreef motorbloempje het volgende:
Awh, dat Is zo zonde :(

Zitten ze aan de nieuwe boulevard richting de haven?
Niet zo bekend in Scheveningen. :@ Het is het laatste ronde kraampjes als je naar rechts op de boulevard loopt. Richting Carlton Beach hotel.
pi_154620593
Ah, helemaal naar het einde dus, weg van de haven :) ja... Dat zijn van die tourist traps ;(
Ja doei.
pi_154620594
Ik word altijd strontchagrijnig als ik ergens slecht eten krijg. En zo moeilijk is het niet!
pi_154620644
Ik vind het al behoorlijk kansloos om collegas zo te behandelen waar klanten bijstaan. Ooit eens hetzelfde gehad bij domino's. Die arme jongen werd zo uitgefoeterd door zijn vrouwelijke collega. Dat hij niks kon en dat hij zus en zo moest doen. En je zag dat hij gestresst raakte erdoor, waardoor hij de dingen verkeerd ging doen. En toen ging zij nog harder tekeer. En klanten konden lekker meegenieten. Voor mij een reden.om daar nooit meer terug te komen. Zo ga je gewoon niet met mensen om.
pi_154620768
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 12:14 schreef motorbloempje het volgende:
Ah, helemaal naar het einde dus, weg van de haven :) ja... Dat zijn van die tourist traps ;(
Ik was er al bang voor. ;( Maar ik begreep oprecht niet wat je fout kon doen aan een simpel visje en wat patat. Van mij hoeft er niet de beste kwaliteit vis in, dus als ze daarop willen besparen prima. Maar dit was gewoon echt verpest door onkunde/luiheid. Terwijl het trouwens niet gebakken werd door dat jonge meisje.
pi_154621398
Aangezien Rotturdamm in de TT staat zal ik er ook eens één plaatsen.

Waar: Bom Gosto Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je:

Aangezien we van alles wat wilden, hebben we de gerechten gedeeld.

Vooraf:

- Salada met octopus
- Salade met geitenkaas
- Pasteitje gevuld met vlees
- artisjokken

De foto's zijn niet echt scherp maar gaat om een impressie en ik heb er niet veel tijd aan besteed. :P



Hoofdgerecht.

Bitoque en potje stoofvlees met rijst, patatjes en salade :9



Kosten: ¤ 102 inlcusief wijn, espresso en spiritus bij de espresso, vandaar de wazige foto denk ik. :{

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8

Heel leuk Portugees restaurant en kwalitatief goed eten.
Geen gedoe, er zaten allemaal mensen van verschillende pluimage en iedereen kan binnenlopen.
Ik hou wel van dit soort tentjes, niet te ingewikkeld allemaal.
Voornamelijk de pastei, octopus salade en bitoque waren errug lekker. Volgende keer ga ik voor de gegrilde octopus. :9 Zeker het terugkomen waard :Y
pi_154621447
Ziet er lekker uit! Dat soort restaurants Is echt fijn! En waar mogelijk delen wij ook altijd ons eten, scheelt weer een keuze. :P
Ja doei.
pi_154621515
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:03 schreef motorbloempje het volgende:
Ziet er lekker uit! Dat soort restaurants Is echt fijn! En waar mogelijk delen wij ook altijd ons eten, scheelt weer een keuze. :P
Ja, en ik wil altijd zoveel mogelijk verschillende dingen proeven. Maar ik vraag het vaak wel als ik met iemand anders dan mij vriendin ga eten, want ik ken ook mensen die dat maar verschrikkelijk vinden. :P
pi_154621718
Ja, even overleggen ja, maar meestal is het wel goed :P heb liever van alles een beetje dan veel van 1 ding..
Ja doei.
pi_154621800
Ik mag ook graag van andermans bord meesnaaien. :9
pi_154622002


Waar?







Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at je?


Hollandse Nieuwe met een gazpacho van komkommer,kiwi en korenwijn.



Tartaar van Kobe Wagyu rund met perle imperial kaviaar en kwarteleitjes.



Diverse bereidingen van westlandse struiktomaat,stelledamse garnalen en basilicum.



Lauwwarme kreeft met zomersla,passievrucht en meloen.



Ravioli met zwarte bessenkip & gebakken langoustine.



Huiselijk brouwsel maar eens uitproberen na het avondmaal en voor de acclimatiseringsmode


Impressie / Op of aanmerkingen

Tja...wat kun je nog zeggen als je niet zo lang geleden hier ook al was en alles wederom prima smaakte en gewoon top was en passend bij een 2 sterrenzaak van deze allure. Nou ..niks dan alleen dat. Nieuw was wel voor mij het huiselijk biertje dat bij deze eerste kennismaking prima smaakte i.c.m.paffert en buiten op het terras.


Goede hop naar wat ik proefde een mengeling van o.a.thee,karamel,hout,kersenkleur en een afdronk die licht bitter tegen het wat zurige aanzat.


Cijfer

9
/ 10

De avond ergens anders in goed gezelschap en i c.m. mijn lievelings-cocktail afgesloten die een ieder zich goed lieten smaken..

Zo klaar!

pi_154622041
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Ik mag ook graag van andermans bord meesnaaien. :9
nou, dan mag je met ons mee! :P

En met Tem. Indiaas Is ook altijd wel fijn om te delen. Nomnomnom :9
Ja doei.
pi_154622059
Ik vind bier heel vies maar dit klinkt zelfs mij lekker in de oren. :D
pi_154622099
Hoe kun je bier in zijn algemeenheid nou vies vinden? ;( zoveel verschillende soorten!
Ja doei.
pi_154622117
Ja, sorry. Ik heb nog nooit bier gehad wat ik lekker vond. :N
pi_154622180
Gek dat zo'n luxe restaurant het 3e bord niet schoonveegt.

En ik snap dat plaatje'on topic' niet. Alsof de rest niet on topic is, alleen jouw posts?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154622197
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:31 schreef motorbloempje het volgende:
Hoe kun je bier in zijn algemeenheid nou vies vinden? ;( zoveel verschillende soorten!
Ik hou niet van bier. Ook niet van wijn :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154622232
Die beetjes op de rand hoort zo. :D
pi_154622481
Oeh. Die tartaar wil ik ook wel. :9
pi_154624155
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:37 schreef Isegrim het volgende:
Die beetjes op de rand hoort zo. :D
Oow echt, ja dat wist ik niet :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154627142
Gisteren met mijn vriend bij Restaurant de Kust geweest in Utrecht. Geen aanrader. We werden hartelijk ontvangen en mochten zelf een plekje kiezen in het inimini restaurantje omdat het rustig was. Vervolgens werd ons gevraagd wat we wilden drinken. We kregen het al vrij snel, maar geen menukaart. We hebben ruim 5 minuten rondgekeken tot iemand doorhad dat we zo niet veel konden beginnen.

Wat aten we?
Bij De Kust heb je geen voor- of hoofdgerechten, maar kan je bij alle gerechten kiezen uit groot of klein. We bestelden een flesje wijn en ons eten. Mijn vriend begon met een kleine vitello tonnato, en ik met een kleine gamba's met knoflook.
Dit smaakte heel lekker en was allebei een mooie portie. De gamba's waren hoog op smaak, misschien iets aan de zoute kant voor een grote portie, maar voor deze kleine (4 gamba's met kop en al) was het lekker. Ik kreeg er nog een paar broodjes bij om lekker te dippen in de olie en een nat doekje voor de vingers. Helemaal prima.

Toen kwam het hoofdgerecht: Surf en Turf van coquilles en Black Angus sukade. Daarbij bestelden wij los frietjes en sla, aangezien dat er niet bij zat.
Een complete teleurstelling. De frietjes waren veel te doorbakken diepvries Franse frietjes, geserveerd met twee papieren zakjes mayonaise erop.
De salade was ook treurig, heel weinig, amper dressing erop en het bestond voornamelijk uit sla en komkommer.
Dan de surf en turf. De coquilles waren doorbakken en draderig, terwijl de sukade nog te taai was en veel langer had gemogen. Mijn vriend had in zijn vlees ook een paar echt oneetbare stukken zitten.
Ik vroeg me op dat moment ook opeens af waarom je sukade van Black Angus zou maken. Eeuwig zonde.

Dan nog de wijn, die was prima. Een Martinez Corta Rioja uit 2011. Lekker.

Al met al was het een beetje een treurig geheel. Het toetje hebben maar overgeslagen en we komen ook zeker niet meer terug.

Prijs: 87 euro voor 2x voor, 2x hoofd, fles wijn en een los wijntje en biertje.
Cijfer: 6/10
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_154627400
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 16:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik vroeg me op dat moment ook opeens af waarom je sukade van Black Angus zou maken. Eeuwig zonde.
Huh? Hoezo dat? Sukade is gewoon de naam voor een stuk vlees.
  zaterdag 25 juli 2015 @ 17:02:30 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154628122
Je kunt sucade stoven, zoals we traditioneel doen in Nederland. Maar mooie sucadelappen kun je (als je de "sucade" eruit snijdt) ook als biefstuk bereiden. Ik denk dat PluisigNijntje daarop doelt.

Ik vind een mooi stooflapje nooit zonde...
pi_154628206
Oke, fair enough. Het was iig geen van beide: veel te ver doorgebakken voor een bereiding 'als biefstuk' en nog lang niet mals genoeg voor stoofvlees.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zaterdag 25 juli 2015 @ 17:19:16 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154628457
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:27 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Waar?
Parkheuvel
Was dat een lunch menu? En heb je helemaal niks 3 keer uit laten serveren? Dat is toch veel te weinig voor jou? ;-)

Mij lijkt het allemaal lekker. Goede tijd van het jaar, met al die schaaldieren. Yummie.
Ik associeer Parkheuvel nog steeds met met met ja met wat eigenlijk... Aardappelmousselines en rood vlees. Maar dit menu lijkt me wel wat. Misschien toch weer eens gaan.

(al vind ik die rattenkeutels van een bruine rat met kalkgebrek op de eerst foto nogal een decoratieve misser. :|W )
pi_154633347
Wij zitten bij Umami op de Binnenrotte. De eerste gang belooft veel goeds! Verslag volgt. :)
pi_154633731
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 18:23 schreef Isegrim het volgende:
Ook mij heb je overtuigd! Ben er al vaak langsgelopen, maar twijfelde nog, dacht dat het snackbar-achtig zou zijn. Ga er binnenkort naar toe!
Het heeft wel even geduurd. :')
pi_154634189
Gisteren bij saowapa in Utrecht gegeten.
http://www.saowapa.nl
Veel mensen halen hier af, maar er zijn 10 zitplaatsen. Volgens mij was het eerder een slagerij, het is vrij wit en betegeld, wel opgeleukt met Thaise tierelantijntjes en beeldjes. De zaak wordt gerund door een Nederlandse man en er staan twee Aziatische dames in de keuken. De kaart bevat een stuk of zes vaste gerechten met een of twee wisselende. Daarnaast zijn er af en toe wisselende hapjes/voorafjes of toetjes.

Het eten: was erg lekker!
Vooraf een vrij pittig kipbladerdeegdingetje, hoofdgerecht was papayanoodlesalade met garnalen, het had ook een goede dressing en lekker veel verse kruiden. Erbij had ik huisgemaakte ijsthee. M'n tafelgenoten waren ook erg tevreden.

Prijs: ¤ 2,50+2,50+12
Kwaliteit: prima! 8
Prijs-pretverhouding: ook een 8
pi_154636681
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 13:00 schreef Tem het volgende:
Aangezien Rotturdamm in de TT staat zal ik er ook eens één plaatsen.

Waar: Bom Gosto Rotterdam
Wanneer: Gisteren
Wat at je:

Aangezien we van alles wat wilden, hebben we de gerechten gedeeld.

Vooraf:

- Salada met octopus
- Salade met geitenkaas
- Pasteitje gevuld met vlees
- artisjokken

De foto's zijn niet echt scherp maar gaat om een impressie en ik heb er niet veel tijd aan besteed. :P

[ afbeelding ]

Hoofdgerecht.

Bitoque en potje stoofvlees met rijst, patatjes en salade :9

[ afbeelding ]

Kosten: ¤ 102 inlcusief wijn, espresso en spiritus bij de espresso, vandaar de wazige foto denk ik. :{

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cijfer: 8

Heel leuk Portugees restaurant en kwalitatief goed eten.
Geen gedoe, er zaten allemaal mensen van verschillende pluimage en iedereen kan binnenlopen.
Ik hou wel van dit soort tentjes, niet te ingewikkeld allemaal.
Voornamelijk de pastei, octopus salade en bitoque waren errug lekker. Volgende keer ga ik voor de gegrilde octopus. :9 Zeker het terugkomen waard :Y
102 bij Bom Gosto? :o Had je Iwanius mee, die vooraf een fles Kristal bestelde, en die een tweede keer uit vroeg? ;-)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_154636937
quote:
12s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 23:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

102 bij Bom Gosto? :o Had je Iwanius mee, die vooraf een fles Kristal bestelde, en die een tweede keer uit vroeg? ;-)
Die twee flessen wijn waren ¤33 bij elkaar dus denk dat we iets meer dan de helft van het bedrag aan eten kwijt waren. :P
pi_154641774
Waar?



Wat?

Aperitief, sparkling sake met rozensiroop en lychee. :9


Een soort ceviche van makreel, met mangocrčme en sinaasappel. De makreel deed denken aan rolmopsen. Erg lekker, zeer verse vis.


Witvis in tempurabeslag met een Thaise, ziltige dressing. Heerlijk licht, superverse vis.


Romige quinoa ( :') ) met bundelzwammetjes en komkommerdressing. OMG, die dressing! :9~ Jeroen lust niet eens komkommer, maar zelfs die vond 'm heerlijk. :9


Dorade met rimpelige haricots verts, lenteui-mayonaise en kwartelei. De haricots verts waren yummie! Ik hou ervan als ze zo rimpelig zijn.


Ons uitzicht.


Garnalen, bereiding staat me niet zo meer bij. Lekker, maar verder niet bijzonder.


Gerechtje van softshell-krab. OMG lekker! Crunch crunch pootjes. :9~


Groene Thaise lamscurry met rauwe bleekselderij. Verrassend lekkere combi!


Op Franse wijze bereide lamsfilet met o.a. black-eyed beans en en soort kruidenpateetje. Jammer dat de mijne al bijna koud was na het nuttigen van de tegelijk geserveerde curry (je kreeg per gang twee gerechtjes tegelijk).


Dessert van crčme brûlée met bananenijs en spekkoek. Errug lekker ijs. Smaakte naar bananensnoepjes. Crčme brûlée was wat vlak van smaak of viel weg tegen het ijs.


Quanta costa?


Wij hebben heerlijk gegeten! Zeer correcte en prettige bediening met plezier in hun vak. Prima wijnen.
pi_154641917
Leuke zaak ook Umami! Altijd erg lekker eten. Ik weet het alleen niet zo met de inrichting. Die geeft mij altijd een beetje een tussen-snackbar-en-restaurant-vibe. Nodigt niet uit tot lekker lang tafelen. Terwijl de kaart en de rest daar prima geschikt voor is.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_154642012
Wij hebben er dik 2,5 uur gezeten. :)
pi_154642089
Umami is er wel echt op vooruit gegaan zo te zien. Ik was er kort na de opening geweest en het viel me toen heel erg tegen. Misschien omdat ik twee weken ervoor naar HanTing was geweest.
pi_154642115
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:51 schreef Isegrim het volgende:
Wij hebben er dik 2,5 uur gezeten. :)
Ja dat is het gekke! Het kan prima! Maar die uitstraling klopt daar niet helemaal mee ofzo. Ik krijg er niet helemaal de vinger op!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_154642179
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:58 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ja dat is het gekke! Het kan prima! Maar die uitstraling klopt daar niet helemaal mee ofzo. Ik krijg er niet helemaal de vinger op!
Wij zaten aan 'slechte' tafeltjes omdat we spontaan binnen kwamen wandelen, maar ik vond de ambiance verder prima.
pi_154642207
Oh en ze hebben fijne stoelen en dat vind ik een groot pluspunt. Zoveel restaurants met kutstoelen. }:|
  zondag 26 juli 2015 @ 12:23:36 #195
66825 Reya
Fier Wallon
pi_154642489
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:39 schreef Isegrim het volgende:
Romige quinoa ( :') ) met bundelzwammetjes en komkommerdressing.
Wat is er eigenlijk mis met quinoa? :P Het is natuurlijk wel ultiem hipstervoedsel, maar het is best een redelijke toevoeging bij veel bereidingen. Dat gezegd, ik zie de grote meerwaarde qua smaak tov bijvoorbeeld bulgur ook weer niet.
  zondag 26 juli 2015 @ 12:27:08 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154642525
Ten eerste is quinoa gewoon vies.Ten tweede is quinoa eten asociaal.
  zondag 26 juli 2015 @ 12:30:09 #197
66825 Reya
Fier Wallon
pi_154642560
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:27 schreef RobinOok het volgende:
Ten eerste is quinoa gewoon vies.Ten tweede is quinoa eten asociaal.
Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
pi_154642897
Quinoa is niet vies. Quinoa heeft geen smaak.
pi_154642913
quote:
2s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:30 schreef Reya het volgende:

[..]

Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
Palmolie vermijd ik zoveel mogelijk ivm regenwouden.
  zondag 26 juli 2015 @ 13:02:44 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154643062
quote:
2s.gif Op zondag 26 juli 2015 12:30 schreef Reya het volgende:

[..]

Wat betreft het tweede: voor veel producten geldt dat ze soms onder twijfelachtige omstandigheden worden geteeld. Op die wijze kun je producten met palmolie ook wel verketteren, of rundvlees in het algemeen.
Quinoa wordt niet onder twijfelachtige omstandigheden geteeld, quinoa was het voedsel van de armen en die hebben nu niks meer te eten.
pi_154643115
De ultieme westerse arrogantie.
pi_154643460
Ziet er goed uit, Isegrim! leuke avond gehad zo te lezen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')