quote:Op woensdag 21 januari 2015 22:44 schreef Sorella het volgende:
[..]
Voor amerikaanse recepten kan je dan niet beter een amerikaans cupmaatsetje gebruiken ?
quote:Op donderdag 22 januari 2015 07:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Geen idee of ik een Amerikaans setje heb. Ooit hier gekocht bij een kookwinkel geloof ik. Maar alleen al dat je daar eigenlijk rekening mee moet houden. Een gram is een gram. Ik sta vooral altijd enorm te knoeien met die cups, trouwens.
quote:Op donderdag 22 januari 2015 09:06 schreef Myraela het volgende:
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van?
Jawel in de VS heb je al twee soorten (236,nogwat ml en 240 ml) en de UK cup is geloof ik nog een slagje groter.quote:Op donderdag 22 januari 2015 09:06 schreef Myraela het volgende:
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van?
Linkje?quote:Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk .
Poedersuiker!quote:Op donderdag 22 januari 2015 17:25 schreef Skaai het volgende:
http://www.culy.nl/recepten/basic-recept-voor-zandkoekjes/
Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem?quote:
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!quote:Op donderdag 22 januari 2015 17:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik vind koekjes uitsteken ook geen flikker aan. En dan de restjes weer op dezelfde dikte proberen uit te rollen, en nog een keer, en nog een keer, veel te veel gedoe. Veel liever met zo'n rol waar je dan plakjes vanaf snijdt, of balletjes die je plat kan drukken
Stiekem wil ik het wel leuk vinden, want ik hou ook wel van mooi gevormde koekjes
verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijnquote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Je hebt ook gewoon deegrollertjes met ringetjes aan de zijkant, zodat je deeg even dik zal worden als die ringetjes. Nog makkelijker.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Volgens mij werd er op een siliconen mat gerold. Verschoof niet.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:25 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijn
We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:30 schreef Myraela het volgende:
Als je ze gaat uitsteken moeten ze wel allemaal hetzelfde zijn ja.
Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:58 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan.
Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukkenquote:Op vrijdag 23 januari 2015 11:02 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen.
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^quote:Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk .
quote:Op vrijdag 23 januari 2015 12:17 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
Daar heb je gelijk in, maar met een grotere deegroller krijg je het best goed gelijk. Ik zie mezelf in elk geval niet met latjes in de weer gaan.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 12:14 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.
Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
Geen tijd, de spanningsboog van een kleuter is niet zo lang.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 16:44 schreef Elleska het volgende:
deeg niet laten rusten in die koelkast?
zal je vriend blij van worden op den duurquote:Op vrijdag 23 januari 2015 11:36 schreef Myraela het volgende:
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van.
Zoals altijd, complimenten voor de foto'squote:Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
waar woon je en zoek je nog mensen om voor te proeven ofzo?quote:Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
Ja, wrijf het er nog even lekker in!quote:Op zondag 25 januari 2015 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de ovenquote:
Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt.quote:Op zondag 25 januari 2015 20:25 schreef SuperFood het volgende:
misschien moet je aan je markt stroopwafel man vragen of je een maandje stage mag lopen? wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
Ok, dat is dus ook echt heerlijkquote:Op zondag 25 januari 2015 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de oven
nice wel groot 2 van die dingen. maar ontzettend leuk en stroopwafels lijken weer hip te zijn ik zie ze tegenwoordig vaak staan bij supermarkten.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:21 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt.
Ik heb wel foto's, maar ben een soort onbenul in het toevoegen van afbeeldingen.https://scontent-a-ams.xx(...)6ca600b3&oe=55547B73
Je kon de afbeelding zien? Fijn, want ik weet echt niet hoe anderen dat doen. In Frankrijk kennen ze zelfs geen stroop, dus ook geen stroopwafels, ze hebben wel iets biologisch met honing dat er qua vorm op lijkt. Maar ik neem al jaren dozen met pakken mee, en die raak ik grif kwijt. Ik heb ook op proef al eens pakken verkocht op een dorpsfeest, en dik ¤ 100 verdiend na aftrek van alle kosten. Klanten vroegen of ik ook op de markt stond, wilden mijn kaartje, vroegen naar een website. Dus ik denk dat het wel kan gaan lopen. Als het deze zomer een succes wordt, zie je me terug in "Ik vertrek".quote:Op zondag 25 januari 2015 21:23 schreef SuperFood het volgende:
[..]
nice wel groot 2 van die dingen. maar ontzettend leuk en stroopwafels lijken weer hip te zijn ik zie ze tegenwoordig vaak staan bij supermarkten.
Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt.quote:Op zondag 25 januari 2015 20:23 schreef la_perle_rouge het volgende:
Vervolgens brand ik mijn vingers om de wafels zo snel mogelijk door te snijden, en daar gaat het fout.
Hoewel de wafels dus nog vingerbrandend heet zijn, zijn ze toch niet zo soepel als op de markt (waar ik uren de kunst heb staan afkijken). Ik ga ervan uit dat het ook een kwestie van routine is, maar er breken toch al snel stukjes af - tot het mislukt helemaal.
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt.
Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:34 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels.
Kun je gewoon een goedkoop mes voor pakken, of zo'n mes met zo'n keramische coating, die zie je overal in setjes voor 10 euro.
Kennis van me maakt en verkoopt ze in Amerika (haar ouders althans). Misschien hebben die nog tips.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:34 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
hij heeft het altijd over snoepen.quote:Op donderdag 22 januari 2015 18:13 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem?
ik gebruik idd twee roerhoutjes van de gamma (die grote, niet die kleintjes )quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Het zijn gewoon RVS messen met een keramische coating. Action en dat soort winkels vind je ze voor bijna niks. Die zijn handig voor dit soort doorsnijwerk vind ik.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:56 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker.
Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,=quote:Op zondag 25 januari 2015 20:25 schreef SuperFood het volgende:
wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
Die hebben een anti-aanbaklaag, kan niet anders voor dat geld. Daar krijg je wel totaal andere resultaten door.quote:Op maandag 26 januari 2015 17:29 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,=
Volgens mij kan je daar ook wel stroopwafels mee bakken.
Oh deze koekjes helemaal vergeten! Ik dacht er net opeens aan. Zien er goed uit.quote:Op woensdag 21 januari 2015 10:20 schreef minilot het volgende:
Goed, je ziet het er niet bepaald aan af..
[ afbeelding ]
...maar Momofuku's Blueberries & Cream Cookies zijn misschien wel de lekkerste koekjes die ik ooit heb gebakken!
Ik snap nu wel dat ze er bij de Milk Bar $2,50 per koekie voor durven te vragen!
Ik ga nu de rest maken, maar wel gehalveerd in grootte, want ze zijn anders enorm.
Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken.quote:Op maandag 26 januari 2015 17:44 schreef Bortecinem het volgende:
Maar jammer dat een paar ingredienten niet in de super te verkrijgen zijn.
Melkpoeder heb ik thuis maar de rest niet. Ik ga even kijken of ik een webshop kan vinden waar ik alle ingredienten tegelijk kan bestellen.quote:Op maandag 26 januari 2015 17:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken.
JOH.quote:Op maandag 26 januari 2015 19:26 schreef djkoelkast het volgende:
Melkpoeder is niet hetzelfde als completa hè, dat is een koffiecreamer.
Voor glucosestroop kun je ook honing pakken.
In dat hoekje waar die andere melkproducten en poeders staan, weel wel die poeder waar je nep-slagroom mee maakt en zo. Het doosje van de melkpoeder zelf ziet er iig zo uit:quote:Op maandag 26 januari 2015 23:15 schreef sirdanilot het volgende:
Waar kun je echte melkpoeder krijgen dan (dus geen completa troep)? Ik heb het zo gauw niet in de supermarkt gezien. Echte melkpoeder wordt namelijk ook gebruikt in sommige indiase recepten en het lijkt me leuk om daar mee te experimenteren !
Ik kan me voorstellen dat het bij de babyvoeding ligt maar dan is de kans groot dat ik per ongeluk babyvoer pak of zo
Was niet zo zeer persoonlijk naar jou, maar er zijn genoeg die het verschil niet kennen hoorquote:Op maandag 26 januari 2015 22:50 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
JOH.
Zo'n kook n00b ik nou ook weer niet. Nee, ik heb het over melkpoeder en geen koffiecreamer. Melkpoeder is gewoon bij de supermarkt te verkrijgen.
En ik houd mij liever aan het recept.
Heb het nooit zien staan, maar heb er ook nooit bewust naar gezocht dus ik zal binnenkort eens kijken. Dus dit is echt pure melkpoeder?quote:Op maandag 26 januari 2015 23:18 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
In dat hoekje waar die andere melkproducten en poeders staan, weel wel die poeder waar je nep-slagroom mee maakt en zo. Het doosje van de melkpoeder zelf ziet er iig zo uit:
[ afbeelding ]
En anders bij de toko of in de supermarkt bij de buitenlandse producten, daar staat het hier bij de AH in ieder gevalquote:Op maandag 26 januari 2015 23:18 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
In dat hoekje waar die andere melkproducten en poeders staan, weel wel die poeder waar je nep-slagroom mee maakt en zo. Het doosje van de melkpoeder zelf ziet er iig zo uit:
[ afbeelding ]
Yep, wordt in landen waar geen verse of UHT melk te verkrijgen is gebruikt. Dan lengen ze het gewoon aan met water en krijg je weer melk.quote:Op maandag 26 januari 2015 23:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heb het nooit zien staan, maar heb er ook nooit bewust naar gezocht dus ik zal binnenkort eens kijken. Dus dit is echt pure melkpoeder?
Ik had het ook nog nooit gezien voordat ik er naar begon te zoeken, hoor.quote:Op maandag 26 januari 2015 23:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heb het nooit zien staan, maar heb er ook nooit bewust naar gezocht dus ik zal binnenkort eens kijken. Dus dit is echt pure melkpoeder?
Oh bij de Plus hier staat het niet bij de buitenlandse producten maar bij de melkproducten.quote:Op maandag 26 januari 2015 23:22 schreef Molo het volgende:
[..]
En anders bij de toko of in de supermarkt bij de buitenlandse producten, daar staat het hier bij de AH in ieder geval
Op zich ook wel logischer jaquote:Op maandag 26 januari 2015 23:26 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Oh bij de Plus hier staat het niet bij de buitenlandse producten maar bij de melkproducten.
Dit lijkt me ook heel erg lekker en ga ik zeker een keer proberen, maar dan wel een wat aangepast recept.quote:Op maandag 26 januari 2015 17:44 schreef Bortecinem het volgende:
Momofuku's Blueberries & Cream Cookies
Meh, ik denk dat ik gewoon echte glucose ga bestellen online.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:05 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dit lijkt me ook heel erg lekker en ga ik zeker een keer proberen, maar dan wel een wat aangepast recept.
Want gedroogde blauwe bessen, dat ken ik niet, dus dan zou ik een ander type gedroogd fruit gebruiken denk ik (en het koekje anders noemen natuurlijk :p ). En glucose... tsja. Misschien bij de toko? Anders suiker in water laten oplossen in een pannetje?
Volgens mij kan je voor glucose ook naar de apotheek, die kennis komt wel weinig gebruikt uithoek van mijn hersentjes.....quote:Op woensdag 28 januari 2015 00:07 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Meh, ik denk dat ik gewoon echte glucose ga bestellen online.
Vandaag Russische Medovik cake gemaakt. Morgen eens een goede foto plaatsen.
Ik weet niet of je inmiddels al gedroogde blauwe bessen hebt gevonden maar zag ze laatst bij De Tuinen liggen. Wel prijzig, dus ik ga nog even op de markt kijken in de hoop dat ze daar wat goedkoper zijn.quote:Op woensdag 28 januari 2015 00:07 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Meh, ik denk dat ik gewoon echte glucose ga bestellen online.
Vandaag Russische Medovik cake gemaakt. Morgen eens een goede foto plaatsen.
Nergens vandaan. Ik heb vanmorgen anderhalf uur in een pan vol geitenmelk en suiker staan roeren.quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:49 schreef -Mellow- het volgende:
Cajeta
Waar haal jij dat vandaan minilot?
Gestampte muisjes = poedersuiker + een heel klein beetje gemalen anijszaad + aromaquote:Op woensdag 28 januari 2015 11:56 schreef Lot_1 het volgende:
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes?
Ha, nee, al had dat best gekund. Wel bijna. Het is anijshagel, met wat zeezout en suiker in een koffiemolentje vermalen tot poederquote:Op woensdag 28 januari 2015 11:56 schreef Lot_1 het volgende:
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes?
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen.quote:
Haha helaas jaquote:Op woensdag 28 januari 2015 12:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen.
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbij de sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk niet één harde brok wordt. Zie ook hokey pokey / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om snoep vol belletjes te maken. Bijv:quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:58 schreef -Mellow- het volgende:
trouwens, vanwaar baking soda in caramelsaus?
Ik vind nooit iets te geitig.quote:
Ik heb nu ook gewoon gepasteuriseerde geitenmelk uit een pak van de supermarkt gebruikt, die smaakt sowieso maar heel mild geitig, helaas. Maar wellicht wel fijn voor mijn collega's, want dat zijn een beetje watjes, qua gekke smaken. En de taartjes (alle 24) waren in een kwartier op. En we zijn met z'n vijven. En ik heb er ééntje gegeten.quote:Op woensdag 28 januari 2015 12:40 schreef -Mellow- het volgende:
Bij de cajeta die ik heb gehad kon ik wel echt geit proeven. Maar ik hou daar ook echt van
Dat ziet er echt te lekker uit!quote:Op woensdag 28 januari 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbijd e sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk neit één harde brok wordt. Zie ook hokey poley / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om honingsnoep vol belletjes te maken. Bijv:
[ afbeelding ]
Is het ook! Zeker ook wanneer nog in chocolade gedipt.quote:
Ja? Hmm. De apotheek is hier niet zo heel ver vandaan dus binnenkort maar even kijken.quote:Op woensdag 28 januari 2015 06:35 schreef computergirl het volgende:
[..]
Volgens mij kan je voor glucose ook naar de apotheek, die kennis komt wel weinig gebruikt uithoek van mijn hersentjes.....
Nee, nog niet. Thanks!quote:Op woensdag 28 januari 2015 08:51 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik weet niet of je inmiddels al gedroogde blauwe bessen hebt gevonden maar zag ze laatst bij De Tuinen liggen. Wel prijzig, dus ik ga nog even op de markt kijken in de hoop dat ze daar wat goedkoper zijn.
Apart dit. Ik hou heel veel van karamel maar haat geitenmelk of -kaas. Maar ben er wel benieuwd naar geworden.quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:14 schreef minilot het volgende:
Ondertussen...
Voor mijn collega's deze week piepkleine duimtaartjes gemaakt met cajeta (romige karamel van geitenmelk), ganache en anijsstrooisel
[ afbeelding ]
Combinatie van http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/ + http://www.homesicktexan.(...)et-treat-cajeta.html
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg! En goed bordje ervoor inderdaad.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:43 schreef Bortecinem het volgende:
De Russische Medovik taart die ik gisteren heb gemaakt. Simpel en heeel zoet, maar wel lekker. Eigenlijk is het gewoon een soort van zelfgemaakt bladerdeeg met er tussen een mengsel van gemalen walnoten, slagroom, dulce de leche en boter.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb het recept van een Russische site maar met google translate en het filmpje dat er bij hoorde kwam ik heel ver.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg! En goed bordje ervoor inderdaad.
Heb je een specifiek rcept voor mij toevallig?
Haha ik dacht er niet bij na toen ik het bordje uit de kast pakte maar later toen ik de foto's bekeek dacht ik hetzelfde.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef Molo het volgende:
Ziet er heerlijk uit
En wat een leuk truttig bordje erbij
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig! Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van.quote:Op donderdag 5 februari 2015 13:43 schreef Holyme het volgende:
Na vooral veel lurken (wat worden hier toch altijd lekkere dingen gemaakt! ), ook maar eens een bijdrage
[ afbeelding ]
"Mrs Berggrens Magnifika blueberry & chocolate cookies" recept van een verpakking koekjes uit Zweden. Met havermout, rozijnen, gedroogde cranberry's/blauwe bessen en melk/witte chocolade.
Ik heb er ondertussen al een paar verzameld De vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter!quote:Op vrijdag 6 februari 2015 11:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig! Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van.
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt. Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:19 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ik heb er ondertussen al een paar verzameld De vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter!
En blauwe bessen, waar haal jij die? Ik had ze nu bij de Ekoplaza, maar dat moet vast goedkoper kunnen (en ze zijn ook heel lekker in havermout enzo kwam ik achter! )
Oh! Morgenvroeg is hier markt, zal daar eens kijken Thanks!quote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt. Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.
Lokpost.quote:
Niet superveel nu ik het zo naast elkaar hou, maar slagroom is iets duurder.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:54 schreef minilot het volgende:
Ik geloof niet dat slagroom en boter elkaar veel ontlopen qua prijs per gewicht, toch?
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Lokpost.
Vanwege het Chinese nieuwjaar volgende week wil ik iets bijpassend zoets voor mijn collega's bakken. Heb jij misschien een leuk idee voor een koekje / zoet hapje / gebakje dat de Chinezen met hun nieuwjaar graag eten? Mag best bewerkelijk zijn, graag zelfs.
Edit: afgezien van koekjes met ananasjam, de schijnbaar met Chinees nieuwjaar veel gegeten pineapple tarts. Daarvoor heb ik al een recept gevonden.
Haha, okee! Duidelijk.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 16:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van.
Ik denk dat je zelf bij die moderne Aziatische, hippe websites moet gaan zoeken naar iets fusionachtigs. Ik kan je niet helpen.
Ik hou wel van kleverige rijstballen en plakkerige gestoomde cakejes en zoete rode bonenvulling en koekies met gezouten eendeierdooiers hoor. Mooncakes trouwens al vaak gemaakt, ook lekker. En mooi!quote:Op dinsdag 10 februari 2015 17:55 schreef sirdanilot het volgende:
Aziatische zoetigheden zijn over het algemeen niet erg lekker voor ons westerlingen. Komt voornamelijk omdat er weinig vet wordt gebruikt en weinig zuivel (boter/room/melk), terwijl wij dat juist erg lekker vinden. Indiase zoetigheden zijn dan juist weer wel erg lekker, want daar gebruiken ze dat wel allemaal. Het is gewoon onze smaak niet, japanse zoete rijstballen en chinese zoetigheden.
Als chinees lekkernij kun je nog een Mooncake proberen te maken (google het maar), een soort hele zware chinese cake/koek.
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 18:12 schreef RobinOok het volgende:
Voor nieuwjaar, zegt ze. Niet voor het moonfestival.
Kan zijn, maar ik vroeg wel om iets specifieks hè? En jij gaf daar weer antwoord op.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.
Die zien er lekker uitquote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekker De binnenkant is zoooo heerlijk zacht
[ link | afbeelding ]
27% muesliquote:Op vrijdag 13 februari 2015 11:55 schreef Syrena het volgende:
Ik wil in de vakantie deze proberen te na te maken:
http://www.ah.nl/producte(...)spelt-muesli-koekjes
De spelt heb ik al in huis, de muesli ook. Nu de verhouding nog
Het lijkt qua structuur op zandkoekjes
Dit komt misschien in de buurt, maar dan kleinere koekjes maken?
http://gezondlevenvanjaco(...)08/speltkoekjes.html
Lekker zijn die hè?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekker De binnenkant is zoooo heerlijk zacht
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:46 schreef GlennQuagmire het volgende:
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft?
dezequote:Op zaterdag 14 februari 2015 13:04 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Die zien er lekker uit
Welk recept heb je gebruikt?
Ja echt bizar lekker. Kwam ook nog een recept tegen voor een chocoaldekaramelvulling erin. Als in, stop een rolo in je balletje deeg. GENIAAL, echt die maak ik de volgende keer.quote:Op zondag 15 februari 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Lekker zijn die hè?
[..]
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd.
http://www.mbakes.com/201(...)ad.html#.UjbnSGSgkSg
Maar goed, in basis heb je natuurlijk vooral een goed shortbreadrecept nodig. Dat, plus karamel en chocolade en klaar is kees.
http://www.ah.nl/allerhan(...)ionaire-s-shortbreadquote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:46 schreef GlennQuagmire het volgende:
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft?
Jazeker! Koffiesmaak met meringue gaat heel goed samen, en je kunt gewoon instant koffie door je mengsel heenroeren.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 11:30 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik ga voor het eerst meringues maken, maar ik vind alleen eiwit en suiker te saai. Ik wil er dus een smaakje aan geven en vroeg me af of ik er ook instant cappuccinopoeder doorheen kan doen?
Dat heb ik toevallig nog staan en het lijkt me wel een lekkere combinatie, maar ik ben een bakn00b dus voor ik het grande verpest wil ik toch even checken of het een levensvatbaar idee is
O, daar heb je een punt! Daar had ik niet bij stil gestaan.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 11:36 schreef Molo het volgende:
Instant koffie kan wel, cappuccino poeder lijkt me tricky omdat dat vet is. En vet en eiwit gaan niet zo goed samen.
Voor een babyshower ( ) heb ik een keer meringues gemaakt met blauwe en witte muisjes, erg lekker als je van anijs houdt.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 11:30 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik ga voor het eerst meringues maken, maar ik vind alleen eiwit en suiker te saai. Ik wil er dus een smaakje aan geven en vroeg me af of ik er ook instant cappuccinopoeder doorheen kan doen?
Dat heb ik toevallig nog staan en het lijkt me wel een lekkere combinatie, maar ik ben een bakn00b dus voor ik het grande verpest wil ik toch even checken of het een levensvatbaar idee is
kan je dat roze niet redden door het er af te halen, mengen met wat extra poedersuiker en dan er weer op smeren?quote:Op zondag 22 februari 2015 09:54 schreef fietsie het volgende:
Jah dankjewel. Is gewoon ff lastig dat ik gister zoveel uren bezig ben geweest, en dat het icen zowieso al lastig was... Leermoment: vaker ziek zoete taartjes bakken.
Geprobeerd (klein beetje) het bleef vloeibaar...quote:Op zondag 22 februari 2015 09:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
kan je dat roze niet redden door het er af te halen, mengen met wat extra poedersuiker en dan er weer op smeren?
Als je een niet-pakjes-recept voor icing hebt houdt ik me aanbevolen!quote:Op zondag 22 februari 2015 10:23 schreef Myraela het volgende:
Huh, dat is wel echt heel raar. De keren dat ik zo'n taart maakte werd de botercreme juist enorm hard, en icing hard genoeg om een huisje in elkaar te houden. Dus ik snap hier niets van.
Overigens nooit gewerkt met die pakjes, dus misschien werkt dat anders.
quote:Op zondag 22 februari 2015 10:41 schreef fietsie het volgende:
Het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Snijden met een touwtje, zoals flossdraad, voorkomt die kruimels die los komen, zodat je een cleanere snede krijgtquote:Op zondag 22 februari 2015 10:41 schreef fietsie het volgende:
Het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel flosdraad zonder menthol-spullie erop kiezen.quote:Op zondag 22 februari 2015 11:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Snijden met een touwtje, zoals flossdraad, voorkomt die kruimels die los komen, zodat je een cleanere snede krijgt
Maar tof gelukt!
Goede 1e poging vinnypassy. Inderdaad is bakken wel ehm... een stukje interactie tussen mens en oven enzo, maar net als de beroemde ijsboeren uit de USA heb je nu cookie dough op het menu gezetquote:
Je keukenquote:Op zondag 22 februari 2015 18:28 schreef vinnypassy het volgende:
Ook een klein fotoverhaaltje van mijn kant. Ik ben totáál niet van het bakken: je aan recepten houden en je oven precies kennen, ik heb daar het geduld niet altijd voor. Maar toen ik gisteren een koekjespot op de kop tikte, dacht ik mer er vandaag toch maar weer eens aan te wagen. Elke keer bij het bakken gaat er wel iets niet naar mijn zin, terwijl koken me zo gemakkelijk afgaat. Dus koos ik voor chocolate chip cookies, want hoe moeilijk kan dat nou zijn? Die gedachte gaat me bij het koken ook altijd zo goed af...
Het moest wel allemaal zonder bakplaat, want die was ik vergeten te kopen (in het jaar dat ik hier woon heb ik zo'n ding nooit nodig gehad), dus heb ik dit een beetje in elkaar geknutseld. En let maar ff niet op het vieze fornuis.
[ afbeelding ]
Op de bodem had ik een grotere ovenschaal gezet, maar toen ik die uit de oven probeerde te halen, ging het faliekant mis. Wel lekker om te snoepen tho’.
[ afbeelding ]
De koekjes bovenin waren wel aardig gelukt. Alleen in het midden op de bodem vond ik ze nog te zacht, ook na het afkoelen.
[ afbeelding ]
Dus ging ik voor een tweede batch: iets kleinere koekjes en de temperatuur ietsje hoger. Ik vergat de tijd alleen een beetje, dus werden ze net te donker, maar ze waren wel lekker stevig (en ze smaken verder prima).
[ afbeelding ]
En dan is het hopen op driemaal scheepsrecht. Iets kleinere koekjes, nu met goed verwarmde schaal, iets wat ik bij de eerste batch niet had. Qua kleur en stevigheid prima, maar die mooie scheuren misten.
[ afbeelding ]
Ik vond dat ik het nog een keer mocht proberen. Temperatuur iets lager en toen was dit het resultaat:
[ afbeelding ]
Lijkt er iets meer op, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Na deze twee koekjes had ik er genoeg van en ga ik morgen de rest van het deeg maar op proberen te maken.
[ afbeelding ]
En dan heb je zo’n schaaltje bij elkaar. Mijn conclusies van de dag:
- Ongebakken koekjesdeeg is belachelijk lekker (wist ik al)
- Dit soort koekjes zijn niet zo heel erg gezond (wist ik ook al, maar pas als je het zelf maakt zie je het pas echt)
- Bakken is nog altijd niet bepaald mijn ding, maar ik ga het vaker proberen
- Stiekem was dat eerste koekje toch het beste; ik moest gewoon wat langer wachten. Bros in het midden, krokant aan de randjes.
Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.quote:
Ow ja. Dit is Fok. Waar we elkaars reet moeten likken. Oepsiequote:Op zondag 1 maart 2015 18:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.
vinnypassy je bent al 10 stappen verder dan ik, ik heb die koekjes überhaupt nog nooit gemaakt . Gewoon nog vaker doen, dan worden ze steeds beter
Ach joh, niet druk om maken. Mijn keuken is nu gewoon niet ideaal, maar ik heb hem zo overgenomen. Normaal is m'n keuken veel netter, maar die plek op de muur krijg ik niet weg. Kan er weinig aan doen met zo'n rotkookplaat. Van de zomer wil ik m´n keuken verbouwen, dan zie je er niets meer van.quote:Op zondag 1 maart 2015 18:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.
vinnypassy je bent al 10 stappen verder dan ik, ik heb die koekjes überhaupt nog nooit gemaakt . Gewoon nog vaker doen, dan worden ze steeds beter
Je hoeft aan mij (of wie dan ook hier) je keuken niet te verklaren hoor . Ik kan alleen weinig met mensen die puur in het topic komen om commentaar te leven op de keuken van enthousiaste koekenbakkersquote:Op zondag 1 maart 2015 19:03 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ach joh, niet druk om maken. Mijn keuken is nu gewoon niet ideaal, maar ik heb hem zo overgenomen. Normaal is m'n keuken veel netter, maar die plek op de muur krijg ik niet weg. Kan er weinig aan doen met zo'n rotkookplaat. Van de zomer wil ik m'n keuken verbouwen, dan zie je er niets meer van.
Alles kan toch? Als niemand het ooit nog geprobeerd heeft moet je gewoon als eerste het eens gaan proberen. Ik peins er niet over om zonder boter te bakken, maar toen Anouk in HHB met mayo op de proppen kwam dacht ik: zo kan het dus ook. Is toch leuk: beetje outside of the box denken?quote:Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden
Haha mayonaise ja, dat lijkt me nog steeds niks, terwijl het op zich kan ja. Azijn, ei, olie zout, dat is het zo'n beetje.quote:Op woensdag 4 maart 2015 15:32 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Alles kan toch? Als niemand het ooit nog geprobeerd heeft moet je gewoon als eerste het eens gaan proberen. Ik peins er niet over om zonder boter te bakken, maar toen Anouk in HHB met mayo op de proppen kwam dacht ik: zo kan het dus ook. Is toch leuk: beetje outside of the box denken?
deze bijvoorbeeld? vind nog veel meer als ik google op cookies with 'honey instead of sugar'quote:Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Heeft iemand een recept voor koekjes waar uitsluitend honing als zoetstof in gaat? Ik heb ze nog niet gevonden, wel met suiker èn honing, maar ik wil eens iets proberen met alleen honing. Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden
Dat zijn meer havermoutkoekjes, ik zoek eigenlijk gewoon zandkoekjes maar dan met honing, maar ik zal eens zoeken met jouw termen. Kwam een hoop Amerikaanse recepten tegen gisteren die me niet zo lekker leken, maar die hadden naast honing ook nog eens dezelfde hoeveelheid suiker, meer zoet dan meel.quote:Op woensdag 4 maart 2015 16:20 schreef ecstasy het volgende:
[..]
deze bijvoorbeeld? vind nog veel meer als ik google op cookies with 'honey instead of sugar'
http://www.food.com/recip(...)tmeal-cookies-170482
Zou toch gewoon moeten kunnen? Alleen zandkoekjes wordt denk ik vrij lastig, want honing bevat vocht en in zandkoekjes wil je eigenlijk niet echt vocht toevoegen. Dus ik zou toch de oatmeal cookies of andere 'natte' koekjes proberen.quote:Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Heeft iemand een recept voor koekjes waar uitsluitend honing als zoetstof in gaat? Ik heb ze nog niet gevonden, wel met suiker èn honing, maar ik wil eens iets proberen met alleen honing. Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden
Dat zijn weer echt havermoutkoekjes, ik heb inmiddels wat dingen opgezocht en ben tot een experimenteel recept gekomen. Bevat wel havermout, maar slechts een kleine hoeveelheid. Verder vooral volkorenmeel. Ik ga het uitproberen en laat weten of het gelukt isquote:Op woensdag 4 maart 2015 16:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zou toch gewoon moeten kunnen? Alleen zandkoekjes wordt denk ik vrij lastig, want honing bevat vocht en in zandkoekjes wil je eigenlijk niet echt vocht toevoegen. Dus ik zou toch de oatmeal cookies of andere 'natte' koekjes proberen.
edit: http://www.food.com/recipe/healthy-honey-oatmeal-cookies-147497 je zou dit bijvoorbeeld kunnen proberen, en dan de suiker en het beetje water weglaten, en meer honing toevoegen. Ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen.
Leuk. Je zou ook deze kunnen proberen:quote:Op woensdag 4 maart 2015 16:54 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat zijn weer echt havermoutkoekjes, ik heb inmiddels wat dingen opgezocht en ben tot een experimenteel recept gekomen. Bevat wel havermout, maar slechts een kleine hoeveelheid. Verder vooral volkorenmeel. Ik ga het uitproberen en laat weten of het gelukt is
Daar zit echt een hele cup suiker in het deeg hoorquote:Op woensdag 4 maart 2015 16:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Leuk. Je zou ook deze kunnen proberen:
http://lilmisscakes.com/2011/honey-cookies
Ze gebruiken wel suiker, maar alleen om de koekjes mee te coaten. Die stap kun je weglaten en dan heb je ook pure honingkoekjes.
Hoe is het geworden?quote:Op woensdag 4 maart 2015 17:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daar zit echt een hele cup suiker in het deeg hoor
"In the bowl of a standing electric mixer, beat the oil, honey, and sugar until smooth."
Maar ik heb een deeg gemaakt, dat moet nu even een paar minuten rusten en dan kan ik er koekjes van maken.
Ontzettend lekker, goede honingsmaak, maar nog voor verbetering vatbaar, daar ben ik mee bezig.quote:
Ik zou juist gewone honing gebruiken, ik weet niet wat ze met cremehoning doen maar lijkt me niet iets dat je in je koekje wilt om eerlijk te zijn. Een goede honing kristalliseert uit als het wat afkoelt (wordt weer helder in een warme ruimte). Wij hadden in Polen een keer een grote pot goede honing gekocht, langs een weg midden in het bos stonden heel veel honingkraampjes en vrouwtjes die paddestoelen verkochten.quote:Op donderdag 5 maart 2015 09:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ontzettend lekker, goede honingsmaak, maar nog voor verbetering vatbaar, daar ben ik mee bezig.
Het zijn wel meer taai-achtige koekjes dan brosse koekjes, maar dat kan natuurlijk ook niet met honing (ook al heb ik crèmehoning gebruikt). Dus nog even flink aan werken, de volgende versie krijgt een bolletje honingmarsepein er op/in.
Crèmehoning kan of natuurlijk zijn (zoals bij klaverhoning) of honing mengen met dit soort honing of de honing flink roeren, al dan niet mechanisch. Ik werk eigenlijk nooit met volledig vloeibare honing.quote:Op donderdag 5 maart 2015 12:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik zou juist gewone honing gebruiken, ik weet niet wat ze met cremehoning doen maar lijkt me niet iets dat je in je koekje wilt om eerlijk te zijn. Een goede honing kristalliseert uit als het wat afkoelt (wordt weer helder in een warme ruimte). Wij hadden in Polen een keer een grote pot goede honing gekocht, langs een weg midden in het bos stonden heel veel honingkraampjes en vrouwtjes die paddestoelen verkochten.
OMGquote:Op donderdag 22 januari 2015 12:03 schreef minilot het volgende:
Ik had nog koekies:
[ afbeelding ]
Snickerdoodles met karamelvulling
[ afbeelding ]
Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt.
Nice! Doorsnee foto van gebakken cake?quote:Op donderdag 5 maart 2015 16:53 schreef DjinN het volgende:
Ik had ineenkeer zin om een cake te maken. Basisreceptje gezocht, meeste van het recept, beetje van DjinN, en hopsa! Roze cake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ofcourse!quote:Op donderdag 5 maart 2015 18:41 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Nice! Doorsnee foto van gebakken cake?
Ah!quote:Op maandag 16 maart 2015 15:49 schreef minilot het volgende:
Het kookboek vraagt om groene kleurstof, maar ik gebruikte een klein beetje spinaziepuree.
Recept? Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 16 maart 2015 16:47 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Carrot cake met een laagje roomkaas frosting. Eindelijk een roomkaas topping gevonden die goed lukt, lekker is en geen kilo poedersuiker bevat
dankje is ook erg lekker! Zelfs eet dit graag en dat gebeurt niet snel met gebakquote:Op maandag 16 maart 2015 16:49 schreef Molo het volgende:
[..]
Recept? Ziet er lekker uit!
En waar is dat bordje van? Soort Boerenbont ofzo?
Thanks!quote:Op maandag 16 maart 2015 16:58 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
dankje is ook erg lekker! Zelfs eet dit graag en dat gebeurt niet snel met gebak
Carrot cake: http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/
Topping: http://allrecipes.co.uk/r(...)am-cheese-icing.aspx
Bordje is van boerenbont en bonter. Ik heb er een hele set van en daar hebben we een paar jaar terug veel soep en rookworst voor gegeten
http://uitdekeukenvanarde(...)aasbroodjes.html?m=1quote:Op dinsdag 24 maart 2015 09:20 schreef Koningin het volgende:
Ik weet niet of het hier moet of in het brood bak topic, maar ik wil graag van die haasbroodjes bakken met een eitje erin samen met de kids.
Wie weet een goed recept?
quote:Op maandag 16 maart 2015 16:47 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Carrot cake met een laagje roomkaas frosting. Eindelijk een roomkaas topping gevonden die goed lukt, lekker is en geen kilo poedersuiker bevat
Danke!quote:Op dinsdag 24 maart 2015 09:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
http://uitdekeukenvanarde(...)aasbroodjes.html?m=1
Geen haasje maar die vorm kan je er zelf aan geven
Die wil ik ook maken, maar ik zit een beetje met het ongekookt verven van eieren. Lukt dat?quote:Op dinsdag 24 maart 2015 09:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
http://uitdekeukenvanarde(...)aasbroodjes.html?m=1
Geen haasje maar die vorm kan je er zelf aan geven
waaaauuuwwwww!!quote:Op dinsdag 24 maart 2015 17:14 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik probeerde afgelopen weekend m'n nieuwe tulbandvorm uit. Mooi hè?
[ link | afbeelding ]
Oooo, wat zijn ze lief!quote:Op donderdag 26 maart 2015 10:00 schreef Koningin het volgende:
Wow gave tulband.
De 'haasjes' zijn gelukt! Samen met de kids gedaan.
Recept van Levine.
[ afbeelding ]
Niet alleen inderdaad heel fraai, ook blijft alles wat je er aan zoets overheen druipt (glazuur, caramel, vruchtensaus) ook zo lekker in de ruitjes hangen.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 17:14 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik probeerde afgelopen weekend m'n nieuwe tulbandvorm uit. Mooi hè?
[ link | afbeelding ]
Ja daar gaan ze zeker van glanzen!quote:Op donderdag 26 maart 2015 13:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Oooo, wat zijn ze lief!
(Tipje voor een eventuele volgende keer: vijf minuten voor het einde van de baktijd beetje eiwit loskloppen met wat water en dat over de broodjes heenkwasten. Weer terug de oven in en gereedbakken. Krijgen ze een mooie glans van. )
Rest van het ei klutsen, in een bakje met wat folie erover in de koelkast zetten. Dan wanneer je trek hebt: klein omeletje van bakken, boterham eronder, klaar.quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:11 schreef maily het volgende:
[..]
Ja daar gaan ze zeker van glanzen!
Waar ik dan weer een probleem mee heb (of van maak?) is dat er maar een beetje eiwit gebruikt is van een ei ..... en dan moet ik weer iets anders verzinnen voor de rest van dat ei ....
Van melk bruint het vooral mooi. Ei geeft meer glans. Een combinatie van melk & ei doet allebei.quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:17 schreef Atifa het volgende:
Een beetje melk helpt ook, maar van ei wordt het mooier.
quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Rest van het ei klutsen, in een bakje met wat folie erover in de koelkast zetten. Dan wanneer je trek hebt: klein omeletje van bakken, boterham eronder, klaar.
En hoelang kan je dat dan bewaren?quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:23 schreef minilot het volgende:
Eerlijk gezegd bewaar ik zelf altijd wel eiwit en eidooier gescheiden van elkaar in de koelkast, en zodra ik dan genoeg heb maak ik meringues (eiwitten) en sinaasappel- of lemon curd (eidooiers)
quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Richtlijn: als het stinkt heb je het te lang bewaard
Weet ik niet. Officieel enkele dagen geloof ik, maar bij mij duurt het eigenlijk nooit langer dan een week tot ik restjes eitwitten of eidooiers weer gebruik, en dat ging in elk geval tot nu toe altijd goed.quote:
Ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:32 schreef DonnaRush het volgende:
Vanavond ga ik deze; http://www.leukerecepten.nl/recepten/476-luchtige-fruitcake weer maken, maar dan met blauwe bessen erop.
Vorige week heb ik 'm ook gemaakt;
[ afbeelding ]
Leuk topic dit trouwens. Lees al een hele tijd mee
Wat dacht je van google? 'Vliegende schotel bakker antwerpen'quote:Op zaterdag 28 maart 2015 13:53 schreef Rorsach het volgende:
Ben nog op zoek naar een recept voor een stuk gebak/brood dat ik nog van vroeger kan herinneren. Elke keer dat wij met ons gezin naar Antwerpen gingen, kochten wij bij een bakkerijtje in de Schrijnwerksstraat een zogenoemde "vliegende schotel". Deze was er in 2 varianten dacht ik, naturel en met rozijnen. Dit was een grote platte koek/brood en dat werd dan doormidden gesneden en besmeerd met een goede laag roomboter. Heerlijk.
Helaas is deze bakkerij er niet meer (bovenstaand verhaal is toch minstens 20-25 jaar geleden), maar ik hoop dat iemand weet waar ik het over heb en mij de goede kant uit kan wijzen voor een recept.
Ja is een heel lekkere luchtige cake. Met verjaardagen doe ik er perzik op. Altijd een succes.quote:
Ziet er mooi uit! Soort van millionaires shortbread?quote:Op zaterdag 28 maart 2015 21:45 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oeh! Must. Have. Recipe!quote:Op zaterdag 28 maart 2015 21:45 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow! Lekker plaatje!quote:Op zaterdag 28 maart 2015 21:45 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:quote:Op zaterdag 28 maart 2015 22:14 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit! Soort van millionaires shortbread?
Ohhhh als die net zo smaken als die van Koekela!quote:Op zondag 29 maart 2015 11:22 schreef Trusten het volgende:
Oeh ziet er mooi uit! Staat hier ook nog op de 'lijst'. Ze lijken erg op deze http://nombelina.com/caramel-slices/
Bedankt voor dit simpele recept. Van de week even maken.quote:Op zondag 29 maart 2015 11:12 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:
-knip-
Lijkt me heerlijk!quote:Op zondag 29 maart 2015 11:12 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:
Koek:
100 gram boter
4el lichtbruine basterdsuiker
125 gram bloem
40 gram havervlokken
Karamel:
200 gram gecondenseerde melk
2el lichtbruine suiker
25 gram boter
Chocoladelaag:
150 gram pure chocolade
25 gram witte chocolade
Klopt boter en suiker luchtig, voeg daar bloem en havervlokken aan toe. Doe in bakbodem (20x20) en bak 25 minuten op 180 graden. (ik heb er stiekem nog een zakje vanillesuiker aan toegevoegd)
Meng ingrediënten voor gecondenseerde melk, kook al roerend lichtjes voor een paar minuutjes totdat het dik is. Giet dit over de afgebakken koek en laat afkoelen.
Smelt pure chocolade en giet uit over koek+karamel. Spuit met witte chocolade streepjes over de pure chocolade en trek er met een satéprikker een patroon in.
Easypeasy.
Toch wel 100% volkoren hoop ik?quote:Op zondag 29 maart 2015 12:51 schreef djkoelkast het volgende:
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht.
Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder.
[ afbeelding ]
Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.quote:Op zondag 29 maart 2015 12:51 schreef djkoelkast het volgende:
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht.
Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder.
[ afbeelding ]
Zal ik even opzoeken, het komt uit een Duits kookboek uit de jaren '80.quote:Op zondag 29 maart 2015 19:52 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.
Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden.
Het is wat broderiger dan echt cake-achtig. Er zit ook veel minder vet en suiker in dan in een normale cake. Je krijgt zulk soort cakes ook vaak bij de kleinere Italiaan cadeau als je er met kerst gaat eten (al zijn dat natuurlijk fabrieksdingen).quote:Op zondag 29 maart 2015 20:00 schreef sirdanilot het volgende:
Ik lees op internet overigens erg negatieve verhalen over cakes met gist?
Om ze meer als Koekela te maken kun je evt de kokos weg laten . Hebben ze wel eens uitgedeeld en mensen zeiden dan: "Ooh, Koekela!" Heb ze nog niet echt vergeleken, omdat we ze nu eigenlijk eerder zelf maken dan kopen.quote:Op zondag 29 maart 2015 11:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ohhhh als die net zo smaken als die van Koekela!
Beetje die kant op qua structuur ja. Smaak is minder drankerig.quote:Op maandag 30 maart 2015 00:21 schreef sirdanilot het volgende:
Je bedoelt van de pannetone? Dat vind ik niet lekker. Al is het misschien lekker als je het zelf maakt.
Bij Great Britisch Bakeoff hebben ze ook eens yeasted cakes behandeld, recepten leken vooral uit Duisland of oostblok te komenquote:Op zondag 29 maart 2015 19:52 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.
Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden.
je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou.quote:Op woensdag 1 april 2015 08:59 schreef Maria2.0 het volgende:
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.
Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag
Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt.quote:Op woensdag 1 april 2015 09:13 schreef madeliefff het volgende:
[..]
je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou.
ik heb hem al gemaakt, met gelatine, hij is wel goed stevig gewordenquote:Op zondag 5 april 2015 07:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt.
Ik heb deze ooit gemaakt omdat mijn zus zei dat hij zo lekker is en opzich is dit een recept wat makkelijk aan te passen is
1 pak bastognekoeken
4 zakjes klop klop
2 pakjes monchou
180 ml melk
blikje jonkerfris
taartvorm
Bastogekoeken verkruimelen met 100 gram boter. Dit is de bodem, dit doe je in het taartblik en je drukt de bodem goed aan.
4 zakjes klop-klop mixen met 180 ml melk
2 pakjes monchou door klop-klop en melk mixen, dit giet je in het taartblik bovenop de bodem.
Blikje jonkerfris (aardbeien/ kersen er bovenop.
Ik maak altijd cheesecake met kwarkquote:Op woensdag 1 april 2015 08:59 schreef Maria2.0 het volgende:
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.
Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag
Wowquote:Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:
[ afbeelding ]
Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.
Alles uit eigen keuken.
Leuk gedaan!quote:Op zondag 5 april 2015 15:56 schreef Goitske het volgende:
Vandaag snelle "paascupcakes" gemaakt.
[ afbeelding ]
nice. Recept?quote:Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:
[ afbeelding ]
Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.
Alles uit eigen keuken.
lekker ja. Dat moet ik ook nog steeds eens maken.quote:Op maandag 6 april 2015 19:22 schreef Bleie het volgende:
Goitske en madelieff: ziet er goed uit!
En Rorsach wow, wat een taart.
Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee)
[ afbeelding ]
Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/quote:
dank jequote:Op dinsdag 7 april 2015 09:05 schreef Rorsach het volgende:
[..]
Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/
Truffels: http://www.24kitchen.nl/recepten/death-by-chocolate-truffel
Bonbons zijn gevuld met een simpele choco mousse, gespiked met wat liquor 42.
Woah! Zeker ook zo met die truffels en bonbons ( ) erbij, wat een werk zit daarin! Gaaf zeg!quote:Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:
[ afbeelding ]
Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.
Alles uit eigen keuken.
*valt flauwquote:Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:
[ afbeelding ]
Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.
Alles uit eigen keuken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |