ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werkquote:Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk.
quote:Op vrijdag 23 januari 2015 12:17 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werkElk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
Daar heb je gelijk in, maar met een grotere deegroller krijg je het best goed gelijk. Ik zie mezelf in elk geval niet met latjes in de weer gaan.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 12:14 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.
Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
Geen tijd, de spanningsboog van een kleuter is niet zo lang.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 16:44 schreef Elleska het volgende:
deeg niet laten rusten in die koelkast?
zal je vriend blij van worden op den duurquote:Op vrijdag 23 januari 2015 11:36 schreef Myraela het volgende:
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van.
Zoals altijd, complimenten voor de foto'squote:Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
waar woon je en zoek je nog mensen om voor te proeven ofzo?quote:Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
Ja, wrijf het er nog even lekker in!quote:Op zondag 25 januari 2015 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |