quote:Op woensdag 21 januari 2015 22:44 schreef Sorella het volgende:
[..]
Voor amerikaanse recepten kan je dan niet beter een amerikaans cupmaatsetje gebruiken ?
quote:Op donderdag 22 januari 2015 07:46 schreef Bleie het volgende:
[..]
Geen idee of ik een Amerikaans setje heb. Ooit hier gekocht bij een kookwinkel geloof ik. Maar alleen al dat je daar eigenlijk rekening mee moet houden. Een gram is een gram. Ik sta vooral altijd enorm te knoeien met die cups, trouwens.
quote:Op donderdag 22 januari 2015 09:06 schreef Myraela het volgende:
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van?
Jawel in de VS heb je al twee soorten (236,nogwat ml en 240 ml) en de UK cup is geloof ik nog een slagje groter.quote:Op donderdag 22 januari 2015 09:06 schreef Myraela het volgende:
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van?
Linkje?quote:Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk .
Poedersuiker!quote:Op donderdag 22 januari 2015 17:25 schreef Skaai het volgende:
http://www.culy.nl/recepten/basic-recept-voor-zandkoekjes/
Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem?quote:
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!quote:Op donderdag 22 januari 2015 17:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik vind koekjes uitsteken ook geen flikker aan. En dan de restjes weer op dezelfde dikte proberen uit te rollen, en nog een keer, en nog een keer, veel te veel gedoe. Veel liever met zo'n rol waar je dan plakjes vanaf snijdt, of balletjes die je plat kan drukken
Stiekem wil ik het wel leuk vinden, want ik hou ook wel van mooi gevormde koekjes
verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijnquote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Je hebt ook gewoon deegrollertjes met ringetjes aan de zijkant, zodat je deeg even dik zal worden als die ringetjes. Nog makkelijker.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Volgens mij werd er op een siliconen mat gerold. Verschoof niet.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:25 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijn
We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:30 schreef Myraela het volgende:
Als je ze gaat uitsteken moeten ze wel allemaal hetzelfde zijn ja.
Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:58 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan.
Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukkenquote:Op vrijdag 23 januari 2015 11:02 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen.
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^quote:Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk .
quote:Op vrijdag 23 januari 2015 12:17 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
Daar heb je gelijk in, maar met een grotere deegroller krijg je het best goed gelijk. Ik zie mezelf in elk geval niet met latjes in de weer gaan.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 12:14 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.
Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
Geen tijd, de spanningsboog van een kleuter is niet zo lang.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 16:44 schreef Elleska het volgende:
deeg niet laten rusten in die koelkast?
zal je vriend blij van worden op den duurquote:Op vrijdag 23 januari 2015 11:36 schreef Myraela het volgende:
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van.
Zoals altijd, complimenten voor de foto'squote:Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
waar woon je en zoek je nog mensen om voor te proeven ofzo?quote:Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
Ja, wrijf het er nog even lekker in!quote:Op zondag 25 januari 2015 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |