abonnement Unibet Coolblue
pi_148934727
Laatste posts:
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 22:44 schreef Sorella het volgende:

[..]

Voor amerikaanse recepten kan je dan niet beter een amerikaans cupmaatsetje gebruiken ?
quote:
1s.gif Op donderdag 22 januari 2015 07:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Geen idee of ik een Amerikaans setje heb. Ooit hier gekocht bij een kookwinkel geloof ik. Maar alleen al dat je daar eigenlijk rekening mee moet houden. Een gram is een gram. Ik sta vooral altijd enorm te knoeien met die cups, trouwens.
quote:
14s.gif Op donderdag 22 januari 2015 09:06 schreef Myraela het volgende:
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van?
pi_148934920
Over het deeg van die swirlkoekjes: ik vond het ook lastig, maar vooral nogal plakkerig, ondanks wat extra bloem. Uitrollen ging wel lastig inderdaad, maar het viel me mee. Misschien hielp de siliconendeegroller die ik mezelf net cadeau had gedaan?
pi_148936078
Bij mij plakte het pindakaasdeel aan mn roller (een houten) en het chocoladedeel was enorm korrelig.
Gisteravond even snel een eerste deel gebakken (kwart van het deeg) en die genadeloos laten aanbranden omdat ik vond dat ik ook nog wel even mocht douchen na een uur fietsen en voordat ik weer weg moest. :D

Een van mijn favoriete recepten blijft deze trouwens:


Echt iedereen die 'm wel eens heeft geprobeerd vindt 'm geweldig!
Ook goed te doen zonder de gelei. :)
Recept/illustratie is overigens van medefokster Bijou :)

Briljante tweak op dit recept is trouwens eerst een laag boterkoekdeeg, dan een laagje appels en dat weer afdekken met nog een laag boterkoekdeeg. O+ O+
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_148938126
quote:
14s.gif Op donderdag 22 januari 2015 09:06 schreef Myraela het volgende:
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van?
Jawel in de VS heb je al twee soorten (236,nogwat ml en 240 ml) en de UK cup is geloof ik nog een slagje groter.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_148938521
Er zit inderdaad nogal een verschil tussen UK cups en USA cup, maar de Britten gebruiken ze nauwelijk meer. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148938632
Ik had nog koekies:


Snickerdoodles met karamelvulling


Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. :)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 22 januari 2015 @ 16:44:14 #7
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148948121
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk :P.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  donderdag 22 januari 2015 @ 17:13:09 #8
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148949233
Ik vind koekjes uitsteken ook geen flikker aan. En dan de restjes weer op dezelfde dikte proberen uit te rollen, en nog een keer, en nog een keer, veel te veel gedoe. Veel liever met zo'n rol waar je dan plakjes vanaf snijdt, of balletjes die je plat kan drukken :Y

Stiekem wil ik het wel leuk vinden, want ik hou ook wel van mooi gevormde koekjes
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 22 januari 2015 @ 17:20:49 #9
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148949451
quote:
10s.gif Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk :P.
Linkje?

Benieuwd of zijn recept heel anders is dan dat ik meestal gebruik.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † donderdag 22 januari 2015 @ 17:25:10 #10
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148949554
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148949572
Mijn collega' s werden blij van de koekjes. :)

Zandkoekjes maak ik regelmatig, omdat mijn dochter het uitsteken zo leuk vindt. Ze vond die swirls dan ook niks, alleen maar snijden. Maar inderdaad, dat steeds opnieuw uitrollen is irritant. Ik gebruik trouwens meestal het recept uit de goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson.
  donderdag 22 januari 2015 @ 17:27:16 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148949610
quote:
Poedersuiker!

Ik gebruik altijd basterdsuiker.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † donderdag 22 januari 2015 @ 17:59:49 #13
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148950491
Klote Rudolph.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148950826
quote:
8s.gif Op donderdag 22 januari 2015 17:59 schreef Skaai het volgende:
Klote Rudolph.
Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  † In Memoriam † donderdag 22 januari 2015 @ 20:47:56 #15
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148956348
Nouja ik heb geen bezwaren, als ik iets van zijn gerechten leuk vind vind ik het leuk, en anders niet. Ik heb 2 taarten van Rudolph in mijn repertoire 8-) zitten die ik als succesvol beschouw. Alleen die koekjes van vandaag waren om te huilen.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148957320
De chocolade taart met zuurtjes creme en de chocolade taart van marc de hond van rudolph zijn een succes hier in huis en daar buiten.
pi_148971760
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 17:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik vind koekjes uitsteken ook geen flikker aan. En dan de restjes weer op dezelfde dikte proberen uit te rollen, en nog een keer, en nog een keer, veel te veel gedoe. Veel liever met zo'n rol waar je dan plakjes vanaf snijdt, of balletjes die je plat kan drukken :Y

Stiekem wil ik het wel leuk vinden, want ik hou ook wel van mooi gevormde koekjes
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 23 januari 2015 @ 10:25:03 #18
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148971925
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijn :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148971932
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Je hebt ook gewoon deegrollertjes met ringetjes aan de zijkant, zodat je deeg even dik zal worden als die ringetjes. :D Nog makkelijker.
pi_148971970
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:25 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijn :)
Volgens mij werd er op een siliconen mat gerold. Verschoof niet.

Of je koopt de ringetjes op je deegroller. Nog beter, inderdaad.
Professioneel gifmenger.
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 10:29:12 #21
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148972029
Moeten koekjes dan helemaal 100% perfect rond en perfect dezelfde maat zijn?
Dat rustieke heeft toch wel wat? Ik maak, afhankelijk van het type koekje, toch ook meestal gewoon een rol. Die kun je dan ook weer in iets rollen (amandelmeel, pistachemeel, suiker, lavendel of andere leuke dingen) en dan heb je een aan de zijkant versierd koekje.
Zolang ze niet veel te dik of veel te dun zijn krijg je ze allemaal even lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148972066
Als je ze gaat uitsteken moeten ze wel allemaal hetzelfde zijn ja.
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 10:58:41 #23
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148972651
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:30 schreef Myraela het volgende:
Als je ze gaat uitsteken moeten ze wel allemaal hetzelfde zijn ja.
We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148972728
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:58 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan.
Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen.
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 11:34:06 #25
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148973384
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:02 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen.
Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148973452
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van. :D
pi_148973878
Ik vind het ook wel wat hebben. Zolang het verschil maar niet te groot is, want dat is onhandig met bakken. Ik laat dochter ook altijd vormpjes kiezen die wel ongeveer even groot zijn ivm baktijd (we hebben nogal wat verschillende vormpjes zolangzamerhand, dus er valt wel wat te kiezen).
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:14:16 #28
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148974390
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken ;)
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.

Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:17:54 #29
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_148974460
quote:
10s.gif Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk :P.
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk :P Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_148974516
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 12:17 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk :P Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
:D
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 12:20:02 #31
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148974518
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 12:14 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.

Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
Daar heb je gelijk in, maar met een grotere deegroller krijg je het best goed gelijk. Ik zie mezelf in elk geval niet met latjes in de weer gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:24:42 #32
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148974620
Ik doe liever ook niet te moeilijk als dat niet hoeft. Daarom zou zo'n roller met ringetjes, of van die latjes juist een uitkomst zijn. En ik maak meestal ook veel liever zo'n rol, maar soms vind ik zandkoekjes in een strak vormpje wel mooi. En naast lekker, hou ik ook erg van mooi eten :Y
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148976137
Deegroller met ringetjes werkt als een tiet! :Y ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 23 januari 2015 @ 16:37:45 #34
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148982665
Alle koekjes zijn opgegaan, collega's vonden ze gelukkig erg lekker. Pfew :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148982781
Zojuist appeltaart in de oven gezet. Mijn zoon (4) wilde graag helpen, dus ik heb de boter 'wat' zachter gemaakt in de magnetron. Dat had ik beter niet kunnen doen, het was volledig gesmolten. Dat leverde raar, vrij onhandelbaar deeg op. En nu rijst het deeg de vorm uit. :X
Professioneel gifmenger.
pi_148982857
deeg niet laten rusten in die koelkast?
pi_148983108
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 16:44 schreef Elleska het volgende:
deeg niet laten rusten in die koelkast?
Geen tijd, de spanningsboog van een kleuter is niet zo lang.
Professioneel gifmenger.
  zondag 25 januari 2015 @ 14:41:38 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149040827
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.





Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
  zondag 25 januari 2015 @ 14:49:39 #39
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149041071
Pittige rum kan ook wel denk ik, maar een te zoete likeur of drank met te weinig 'body' lijkt me minder lekker.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 25 januari 2015 @ 14:50:57 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149041113
Rum in eten vind ik vaak ook maar zozo.
Ik ga het vanaf nu gewoon bij whiskey laten. :-)
  zondag 25 januari 2015 @ 15:02:15 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149041448
Mocht je het toch willen proberen, wat echt geen klassieke rumsmaak heeft en lekker is (ik gebruik het ook in sangria en heb het ook weleens voor iemand met notenallergie in tiramisu gebruikt) is deze. Lekker kruidig en met eikensmaak :9


Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 25 januari 2015 @ 15:12:26 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149041805
Wie weet! :-)
pi_149042131
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:36 schreef Myraela het volgende:
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van. :D
zal je vriend blij van worden op den duur -O-
  zondag 25 januari 2015 @ 15:22:40 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149042138
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149042171
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
waar woon je en zoek je nog mensen om voor te proeven ofzo? :D
  zondag 25 januari 2015 @ 15:37:17 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149042559
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
Ja, wrijf het er nog even lekker in! :'( :'( :'( :'( :'( :'(
pi_149052538
Mijn zoon werd drie vandaag, en dat vierden we natuurlijk met taart!

Gemarmerde yoghurt-mangomoussetaart


Binnenkant:


Duplotaart (van binnen cake)


En bij het avondeten o.a. filotaart met een vulling van rijst, courgette en kikkererwten
  zondag 25 januari 2015 @ 20:20:23 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149052575
Ziet er goed uit! En gefeliciteerd. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_149052657
Ik heb een vraag over stroopwafels. Ik probeer die zelf te maken, maar ze worden heel erg bros.
In het deeg zit 500 g bloem, 250 g gesmolten boter, 150 g suiker+vanillesuiker, 1 zakje gist, 3 eetlepel melk, 1 ei, beetje zout, snufje kaneel.

Nu los ik eerst de gist op in de melk, dan klop ik ei, suiker, zout, kaneel en boter met een mixer heel goed door elkaar, dan doe ik er beetje bij beetje de bloem bij tot de mixer het niet meer trekt en ik met de hand de zaak verder kneed. Vervolgens laat ik het deeg een uurtje (of 2) met rust en dan maak ik er balletjes van, die ik op het stroopwafelijzer in 1,5 minuut tot wafels bak, stand wafelijzer op 200 graden.

Vervolgens brand ik mijn vingers om de wafels zo snel mogelijk door te snijden, en daar gaat het fout.
Hoewel de wafels dus nog vingerbrandend heet zijn, zijn ze toch niet zo soepel als op de markt (waar ik uren de kunst heb staan afkijken). Ik ga ervan uit dat het ook een kwestie van routine is, maar er breken toch al snel stukjes af - tot het mislukt helemaal.

Worden de wafels soepeler als ik meer gist of een extra ei gebruik? Of is de volgorde van mengen cruciaal, moet ik bijvoorbeeld beginnen met het bloem met gist te mengen, voor ik de rest toevoeg? Maakt het heel veel verschil of ik kristalsuiker of basterdsuiker gebruik? Moet ik het wafelijzer hoger zetten en de koeken sneller van de bakplaat wippen?

Ik heb dit stroopwafelijzer gekocht omdat ik van de zomer in Frankrijk op feesten en brocantes stroopwafels wil gaan bakken en verkopen, dus ik ben nu aan het oefenen en aan het zoeken naar het ideale recept. Ik zal ook met die stapel verbrokkelde wafels nog wel winst maken want de Fransen zijn dol op stroopwafels, maar het is toch een beetje zonde (en heel slecht voor mijn lijn) als 20 tot 30 % van de wafels niet eens aan stroop toekomt. (Ik lust zelf geen stroopwafels, maar wafels zonder stroop eet ik wel).
pi_149052723
misschien moet je aan je markt stroopwafel man vragen of je een maandje stage mag lopen? :P wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')