abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148934727
Laatste posts:
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 22:44 schreef Sorella het volgende:

[..]

Voor amerikaanse recepten kan je dan niet beter een amerikaans cupmaatsetje gebruiken ?
quote:
1s.gif Op donderdag 22 januari 2015 07:46 schreef Bleie het volgende:

[..]

Geen idee of ik een Amerikaans setje heb. Ooit hier gekocht bij een kookwinkel geloof ik. Maar alleen al dat je daar eigenlijk rekening mee moet houden. Een gram is een gram. Ik sta vooral altijd enorm te knoeien met die cups, trouwens.
quote:
14s.gif Op donderdag 22 januari 2015 09:06 schreef Myraela het volgende:
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van?
pi_148934920
Over het deeg van die swirlkoekjes: ik vond het ook lastig, maar vooral nogal plakkerig, ondanks wat extra bloem. Uitrollen ging wel lastig inderdaad, maar het viel me mee. Misschien hielp de siliconendeegroller die ik mezelf net cadeau had gedaan?
pi_148936078
Bij mij plakte het pindakaasdeel aan mn roller (een houten) en het chocoladedeel was enorm korrelig.
Gisteravond even snel een eerste deel gebakken (kwart van het deeg) en die genadeloos laten aanbranden omdat ik vond dat ik ook nog wel even mocht douchen na een uur fietsen en voordat ik weer weg moest. :D

Een van mijn favoriete recepten blijft deze trouwens:


Echt iedereen die 'm wel eens heeft geprobeerd vindt 'm geweldig!
Ook goed te doen zonder de gelei. :)
Recept/illustratie is overigens van medefokster Bijou :)

Briljante tweak op dit recept is trouwens eerst een laag boterkoekdeeg, dan een laagje appels en dat weer afdekken met nog een laag boterkoekdeeg. O+ O+
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_148938126
quote:
14s.gif Op donderdag 22 januari 2015 09:06 schreef Myraela het volgende:
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van?
Jawel in de VS heb je al twee soorten (236,nogwat ml en 240 ml) en de UK cup is geloof ik nog een slagje groter.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_148938521
Er zit inderdaad nogal een verschil tussen UK cups en USA cup, maar de Britten gebruiken ze nauwelijk meer. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148938632
Ik had nog koekies:


Snickerdoodles met karamelvulling


Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. :)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 22 januari 2015 @ 16:44:14 #7
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148948121
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk :P.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  donderdag 22 januari 2015 @ 17:13:09 #8
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148949233
Ik vind koekjes uitsteken ook geen flikker aan. En dan de restjes weer op dezelfde dikte proberen uit te rollen, en nog een keer, en nog een keer, veel te veel gedoe. Veel liever met zo'n rol waar je dan plakjes vanaf snijdt, of balletjes die je plat kan drukken :Y

Stiekem wil ik het wel leuk vinden, want ik hou ook wel van mooi gevormde koekjes
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 22 januari 2015 @ 17:20:49 #9
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148949451
quote:
10s.gif Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk :P.
Linkje?

Benieuwd of zijn recept heel anders is dan dat ik meestal gebruik.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † donderdag 22 januari 2015 @ 17:25:10 #10
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148949554
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148949572
Mijn collega' s werden blij van de koekjes. :)

Zandkoekjes maak ik regelmatig, omdat mijn dochter het uitsteken zo leuk vindt. Ze vond die swirls dan ook niks, alleen maar snijden. Maar inderdaad, dat steeds opnieuw uitrollen is irritant. Ik gebruik trouwens meestal het recept uit de goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson.
  donderdag 22 januari 2015 @ 17:27:16 #12
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148949610
quote:
Poedersuiker!

Ik gebruik altijd basterdsuiker.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † donderdag 22 januari 2015 @ 17:59:49 #13
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148950491
Klote Rudolph.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148950826
quote:
8s.gif Op donderdag 22 januari 2015 17:59 schreef Skaai het volgende:
Klote Rudolph.
Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  † In Memoriam † donderdag 22 januari 2015 @ 20:47:56 #15
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148956348
Nouja ik heb geen bezwaren, als ik iets van zijn gerechten leuk vind vind ik het leuk, en anders niet. Ik heb 2 taarten van Rudolph in mijn repertoire 8-) zitten die ik als succesvol beschouw. Alleen die koekjes van vandaag waren om te huilen.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148957320
De chocolade taart met zuurtjes creme en de chocolade taart van marc de hond van rudolph zijn een succes hier in huis en daar buiten.
pi_148971760
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 17:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik vind koekjes uitsteken ook geen flikker aan. En dan de restjes weer op dezelfde dikte proberen uit te rollen, en nog een keer, en nog een keer, veel te veel gedoe. Veel liever met zo'n rol waar je dan plakjes vanaf snijdt, of balletjes die je plat kan drukken :Y

Stiekem wil ik het wel leuk vinden, want ik hou ook wel van mooi gevormde koekjes
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 23 januari 2015 @ 10:25:03 #18
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148971925
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijn :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148971932
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Je hebt ook gewoon deegrollertjes met ringetjes aan de zijkant, zodat je deeg even dik zal worden als die ringetjes. :D Nog makkelijker.
pi_148971970
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:25 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijn :)
Volgens mij werd er op een siliconen mat gerold. Verschoof niet.

Of je koopt de ringetjes op je deegroller. Nog beter, inderdaad.
Professioneel gifmenger.
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 10:29:12 #21
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148972029
Moeten koekjes dan helemaal 100% perfect rond en perfect dezelfde maat zijn?
Dat rustieke heeft toch wel wat? Ik maak, afhankelijk van het type koekje, toch ook meestal gewoon een rol. Die kun je dan ook weer in iets rollen (amandelmeel, pistachemeel, suiker, lavendel of andere leuke dingen) en dan heb je een aan de zijkant versierd koekje.
Zolang ze niet veel te dik of veel te dun zijn krijg je ze allemaal even lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148972066
Als je ze gaat uitsteken moeten ze wel allemaal hetzelfde zijn ja.
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 10:58:41 #23
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148972651
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:30 schreef Myraela het volgende:
Als je ze gaat uitsteken moeten ze wel allemaal hetzelfde zijn ja.
We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148972728
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:58 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan.
Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen.
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 11:34:06 #25
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148973384
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:02 schreef Myraela het volgende:

[..]

Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen.
Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148973452
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van. :D
pi_148973878
Ik vind het ook wel wat hebben. Zolang het verschil maar niet te groot is, want dat is onhandig met bakken. Ik laat dochter ook altijd vormpjes kiezen die wel ongeveer even groot zijn ivm baktijd (we hebben nogal wat verschillende vormpjes zolangzamerhand, dus er valt wel wat te kiezen).
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:14:16 #28
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148974390
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken ;)
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.

Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:17:54 #29
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_148974460
quote:
10s.gif Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk :P.
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk :P Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_148974516
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 12:17 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk :P Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
:D
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 12:20:02 #31
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148974518
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 12:14 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.

Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
Daar heb je gelijk in, maar met een grotere deegroller krijg je het best goed gelijk. Ik zie mezelf in elk geval niet met latjes in de weer gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:24:42 #32
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148974620
Ik doe liever ook niet te moeilijk als dat niet hoeft. Daarom zou zo'n roller met ringetjes, of van die latjes juist een uitkomst zijn. En ik maak meestal ook veel liever zo'n rol, maar soms vind ik zandkoekjes in een strak vormpje wel mooi. En naast lekker, hou ik ook erg van mooi eten :Y
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148976137
Deegroller met ringetjes werkt als een tiet! :Y ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 23 januari 2015 @ 16:37:45 #34
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148982665
Alle koekjes zijn opgegaan, collega's vonden ze gelukkig erg lekker. Pfew :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148982781
Zojuist appeltaart in de oven gezet. Mijn zoon (4) wilde graag helpen, dus ik heb de boter 'wat' zachter gemaakt in de magnetron. Dat had ik beter niet kunnen doen, het was volledig gesmolten. Dat leverde raar, vrij onhandelbaar deeg op. En nu rijst het deeg de vorm uit. :X
Professioneel gifmenger.
pi_148982857
deeg niet laten rusten in die koelkast?
pi_148983108
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 16:44 schreef Elleska het volgende:
deeg niet laten rusten in die koelkast?
Geen tijd, de spanningsboog van een kleuter is niet zo lang.
Professioneel gifmenger.
  zondag 25 januari 2015 @ 14:41:38 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149040827
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.





Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
  zondag 25 januari 2015 @ 14:49:39 #39
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149041071
Pittige rum kan ook wel denk ik, maar een te zoete likeur of drank met te weinig 'body' lijkt me minder lekker.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 25 januari 2015 @ 14:50:57 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149041113
Rum in eten vind ik vaak ook maar zozo.
Ik ga het vanaf nu gewoon bij whiskey laten. :-)
  zondag 25 januari 2015 @ 15:02:15 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149041448
Mocht je het toch willen proberen, wat echt geen klassieke rumsmaak heeft en lekker is (ik gebruik het ook in sangria en heb het ook weleens voor iemand met notenallergie in tiramisu gebruikt) is deze. Lekker kruidig en met eikensmaak :9


Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 25 januari 2015 @ 15:12:26 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149041805
Wie weet! :-)
pi_149042131
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:36 schreef Myraela het volgende:
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van. :D
zal je vriend blij van worden op den duur -O-
  zondag 25 januari 2015 @ 15:22:40 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149042138
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149042171
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
waar woon je en zoek je nog mensen om voor te proeven ofzo? :D
  zondag 25 januari 2015 @ 15:37:17 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149042559
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
Ja, wrijf het er nog even lekker in! :'( :'( :'( :'( :'( :'(
pi_149052538
Mijn zoon werd drie vandaag, en dat vierden we natuurlijk met taart!

Gemarmerde yoghurt-mangomoussetaart


Binnenkant:


Duplotaart (van binnen cake)


En bij het avondeten o.a. filotaart met een vulling van rijst, courgette en kikkererwten
  zondag 25 januari 2015 @ 20:20:23 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149052575
Ziet er goed uit! En gefeliciteerd. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_149052657
Ik heb een vraag over stroopwafels. Ik probeer die zelf te maken, maar ze worden heel erg bros.
In het deeg zit 500 g bloem, 250 g gesmolten boter, 150 g suiker+vanillesuiker, 1 zakje gist, 3 eetlepel melk, 1 ei, beetje zout, snufje kaneel.

Nu los ik eerst de gist op in de melk, dan klop ik ei, suiker, zout, kaneel en boter met een mixer heel goed door elkaar, dan doe ik er beetje bij beetje de bloem bij tot de mixer het niet meer trekt en ik met de hand de zaak verder kneed. Vervolgens laat ik het deeg een uurtje (of 2) met rust en dan maak ik er balletjes van, die ik op het stroopwafelijzer in 1,5 minuut tot wafels bak, stand wafelijzer op 200 graden.

Vervolgens brand ik mijn vingers om de wafels zo snel mogelijk door te snijden, en daar gaat het fout.
Hoewel de wafels dus nog vingerbrandend heet zijn, zijn ze toch niet zo soepel als op de markt (waar ik uren de kunst heb staan afkijken). Ik ga ervan uit dat het ook een kwestie van routine is, maar er breken toch al snel stukjes af - tot het mislukt helemaal.

Worden de wafels soepeler als ik meer gist of een extra ei gebruik? Of is de volgorde van mengen cruciaal, moet ik bijvoorbeeld beginnen met het bloem met gist te mengen, voor ik de rest toevoeg? Maakt het heel veel verschil of ik kristalsuiker of basterdsuiker gebruik? Moet ik het wafelijzer hoger zetten en de koeken sneller van de bakplaat wippen?

Ik heb dit stroopwafelijzer gekocht omdat ik van de zomer in Frankrijk op feesten en brocantes stroopwafels wil gaan bakken en verkopen, dus ik ben nu aan het oefenen en aan het zoeken naar het ideale recept. Ik zal ook met die stapel verbrokkelde wafels nog wel winst maken want de Fransen zijn dol op stroopwafels, maar het is toch een beetje zonde (en heel slecht voor mijn lijn) als 20 tot 30 % van de wafels niet eens aan stroop toekomt. (Ik lust zelf geen stroopwafels, maar wafels zonder stroop eet ik wel).
pi_149052723
misschien moet je aan je markt stroopwafel man vragen of je een maandje stage mag lopen? :P wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
  zondag 25 januari 2015 @ 20:40:16 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149053441
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 15:12 schreef RobinOok het volgende:
Wie weet! :-)
Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de oven :9 :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149055420
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:25 schreef SuperFood het volgende:
misschien moet je aan je markt stroopwafel man vragen of je een maandje stage mag lopen? :P wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt.

Ik heb wel foto's, maar ben een soort onbenul in het toevoegen van afbeeldingen.https://scontent-a-ams.xx(...)6ca600b3&oe=55547B73

Ik ben inderdaad van plan te vragen of ik een zaterdagje mee mag draaien. Maar die marktkooplui kopen hun deeg en stroopvulling voorgefabriceerd. Dat is mij ook aangeboden, maar dan moest ik het zelf wel komen halen, want naar Frankrijk vervoeren doen ze niet. (Ik heb al wel wat onderzoek gedaan, ik ben sinds ik het idee kreeg, iets na de zomer, op zoek geweest naar een ijzer en de mogelijkheden).

[ Bericht 6% gewijzigd door la_perle_rouge op 25-01-2015 21:26:54 ]
  zondag 25 januari 2015 @ 21:22:25 #53
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149055466
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:40 schreef Molo het volgende:

[..]

Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de oven :9 :@
Ok, dat is dus ook echt heerlijk :9~

Als de drank maar goes sterk is qua alcohol en niet te zoet, dat is denk ik belangrijkste.
Peren met chocolade, hmmmmmmmmmm
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149055503
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:21 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt.

Ik heb wel foto's, maar ben een soort onbenul in het toevoegen van afbeeldingen.https://scontent-a-ams.xx(...)6ca600b3&oe=55547B73
nice :D wel groot 2 van die dingen. maar ontzettend leuk O+ en stroopwafels lijken weer hip te zijn ik zie ze tegenwoordig vaak staan bij supermarkten.
pi_149055832
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:23 schreef SuperFood het volgende:

[..]

nice :D wel groot 2 van die dingen. maar ontzettend leuk O+ en stroopwafels lijken weer hip te zijn ik zie ze tegenwoordig vaak staan bij supermarkten.
Je kon de afbeelding zien? Fijn, want ik weet echt niet hoe anderen dat doen. In Frankrijk kennen ze zelfs geen stroop, dus ook geen stroopwafels, ze hebben wel iets biologisch met honing dat er qua vorm op lijkt. Maar ik neem al jaren dozen met pakken mee, en die raak ik grif kwijt. Ik heb ook op proef al eens pakken verkocht op een dorpsfeest, en dik ¤ 100 verdiend na aftrek van alle kosten. Klanten vroegen of ik ook op de markt stond, wilden mijn kaartje, vroegen naar een website. Dus ik denk dat het wel kan gaan lopen. Als het deze zomer een succes wordt, zie je me terug in "Ik vertrek".

Wedden dat die wel geïnteresseerd zijn: ik ben 57, alleenstaand en ik begin géén camping en géén bed&Breakfast
  zondag 25 januari 2015 @ 21:32:04 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149055837
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:23 schreef la_perle_rouge het volgende:

Vervolgens brand ik mijn vingers om de wafels zo snel mogelijk door te snijden, en daar gaat het fout.
Hoewel de wafels dus nog vingerbrandend heet zijn, zijn ze toch niet zo soepel als op de markt (waar ik uren de kunst heb staan afkijken). Ik ga ervan uit dat het ook een kwestie van routine is, maar er breken toch al snel stukjes af - tot het mislukt helemaal.
Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt.
pi_149055925
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt.
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
  Moderator zondag 25 januari 2015 @ 21:47:45 #58
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149056410
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:34 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels.
Kun je gewoon een goedkoop mes voor pakken, of zo'n mes met zo'n keramische coating, die zie je overal in setjes voor 10 euro.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149056758
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:47 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels.
Kun je gewoon een goedkoop mes voor pakken, of zo'n mes met zo'n keramische coating, die zie je overal in setjes voor 10 euro.
overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker.
pi_149056812
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:34 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
Kennis van me maakt en verkoopt ze in Amerika (haar ouders althans). Misschien hebben die nog tips.

Ze hebben in elk geval een Facebook pagina... Even zoeken op world's best cookie / besties. Misschien kun je ze zo contacten.
Kwak
pi_149057157
Ik zal er ook eens naar zoeken. Maar nu toch even op zoek naar tips om dat koekje soepeler te krijgen:

In het deeg zit 500 g bloem, 250 g gesmolten boter, 150 g suiker+vanillesuiker, 1 zakje gist, 3 eetlepel melk, 1 ei, beetje zout, snufje kaneel.

Nu los ik eerst de gist op in de melk, dan klop ik ei, suiker, zout, kaneel en boter met een mixer heel goed door elkaar, dan doe ik er beetje bij beetje de bloem bij tot de mixer het niet meer trekt en ik met de hand de zaak verder kneed. Vervolgens laat ik het deeg een uurtje (of 2) met rust en dan maak ik er balletjes van, die ik op het stroopwafelijzer in 1,5 minuut tot wafels bak, stand wafelijzer op 200 graden.

1. Worden de wafels soepeler als ik meer gist of een extra ei gebruik?
2. Of is de volgorde van mengen cruciaal, moet ik bijvoorbeeld beginnen met het bloem met gist te mengen, voor ik de rest toevoeg?
3. Maakt het heel veel verschil of ik kristalsuiker of basterdsuiker gebruik?
4. Moet ik het wafelijzer hoger zetten en de koeken sneller van de bakplaat wippen?
  † In Memoriam † zondag 25 januari 2015 @ 22:11:27 #62
37843 lady-wrb
kortaf
pi_149057272
quote:
1s.gif Op donderdag 22 januari 2015 18:13 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem?
hij heeft het altijd over snoepen.
dat vind ik zo rete-irritant
ik snoep mijn koekjes niet. die eet ik gewoon
  † In Memoriam † zondag 25 januari 2015 @ 22:13:17 #63
37843 lady-wrb
kortaf
pi_149057348
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
ik gebruik idd twee roerhoutjes van de gamma (die grote, niet die kleintjes :) )
precies de goede dikte voor mijn stempelkoekjes
  Moderator zondag 25 januari 2015 @ 22:20:46 #64
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149057666
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:56 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker.
Het zijn gewoon RVS messen met een keramische coating. Action en dat soort winkels vind je ze voor bijna niks. Die zijn handig voor dit soort doorsnijwerk vind ik.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149078752
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:25 schreef SuperFood het volgende:
:P wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,=
Volgens mij kan je daar ook wel stroopwafels mee bakken.
  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 17:40:29 #66
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149079084
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 17:29 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,=
Volgens mij kan je daar ook wel stroopwafels mee bakken.
Die hebben een anti-aanbaklaag, kan niet anders voor dat geld. Daar krijg je wel totaal andere resultaten door.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149079181
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 10:20 schreef minilot het volgende:
Goed, je ziet het er niet bepaald aan af..

[ afbeelding ]

...maar Momofuku's Blueberries & Cream Cookies zijn misschien wel de lekkerste koekjes die ik ooit heb gebakken! :o

Ik snap nu wel dat ze er bij de Milk Bar $2,50 per koekie voor durven te vragen! *)

Ik ga nu de rest maken, maar wel gehalveerd in grootte, want ze zijn anders enorm. :)
Oh deze koekjes helemaal vergeten! Ik dacht er net opeens aan. Zien er goed uit. :9

Maar jammer dat een paar ingredienten niet in de super te verkrijgen zijn. ;(
pi_149079255
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 17:44 schreef Bortecinem het volgende:

Maar jammer dat een paar ingredienten niet in de super te verkrijgen zijn. ;(
Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_149079333
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 17:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken. :Y
Melkpoeder heb ik thuis maar de rest niet. Ik ga even kijken of ik een webshop kan vinden waar ik alle ingredienten tegelijk kan bestellen.
  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 19:26:14 #70
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149082348
Melkpoeder is niet hetzelfde als completa hè, dat is een koffiecreamer.
Voor glucosestroop kun je ook honing pakken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149084191
Honing kun je niet zomaar in elk recept in plaats van glucose of corn syrup gebruiken, het gedraagt zich anders in specifieke bereidingen.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149084316
Nog afgezien van het feit dat honing nogal sterk naar honing smaakt :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 22:08:00 #73
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149089236
Glucosestroop vind ik zo'n vies goedje. Plakkerig en alleen maar zoet. Beetje creatief zijn dan kun je het best vervangen voor honing. Als het stevig moet zijn gewoon wat arrowroot erdoor ofzo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 26 januari 2015 @ 22:46:09 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149090920
Glucosestroop voeg je dus ook vrijwel nooit enkel voor de smaak toe. Het gaat om andere eigenschappen en dan voldoet honing gewoon echt niet. Recipe for disaster om dan eigenwijs te zijn. Dus ik sluit me bij Minilot aan.
pi_149091098
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 19:26 schreef djkoelkast het volgende:
Melkpoeder is niet hetzelfde als completa hè, dat is een koffiecreamer.
Voor glucosestroop kun je ook honing pakken.
JOH. :')

Zo'n kook n00b ik nou ook weer niet. Nee, ik heb het over melkpoeder en geen koffiecreamer. Melkpoeder is gewoon bij de supermarkt te verkrijgen.

En ik houd mij liever aan het recept.
pi_149091940
Waar kun je echte melkpoeder krijgen dan (dus geen completa troep)? Ik heb het zo gauw niet in de supermarkt gezien. Echte melkpoeder wordt namelijk ook gebruikt in sommige indiase recepten en het lijkt me leuk om daar mee te experimenteren !
Ik kan me voorstellen dat het bij de babyvoeding ligt maar dan is de kans groot dat ik per ongeluk babyvoer pak of zo :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149092025
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 23:15 schreef sirdanilot het volgende:
Waar kun je echte melkpoeder krijgen dan (dus geen completa troep)? Ik heb het zo gauw niet in de supermarkt gezien. Echte melkpoeder wordt namelijk ook gebruikt in sommige indiase recepten en het lijkt me leuk om daar mee te experimenteren !
Ik kan me voorstellen dat het bij de babyvoeding ligt maar dan is de kans groot dat ik per ongeluk babyvoer pak of zo :(
In dat hoekje waar die andere melkproducten en poeders staan, weel wel die poeder waar je nep-slagroom mee maakt en zo. Het doosje van de melkpoeder zelf ziet er iig zo uit:

  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 23:18:54 #78
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149092038
quote:
10s.gif Op maandag 26 januari 2015 22:50 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

JOH. :')

Zo'n kook n00b ik nou ook weer niet. Nee, ik heb het over melkpoeder en geen koffiecreamer. Melkpoeder is gewoon bij de supermarkt te verkrijgen.

En ik houd mij liever aan het recept.
Was niet zo zeer persoonlijk naar jou, maar er zijn genoeg die het verschil niet kennen hoor ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149092153
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 23:18 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

In dat hoekje waar die andere melkproducten en poeders staan, weel wel die poeder waar je nep-slagroom mee maakt en zo. Het doosje van de melkpoeder zelf ziet er iig zo uit:

[ afbeelding ]
Heb het nooit zien staan, maar heb er ook nooit bewust naar gezocht dus ik zal binnenkort eens kijken. Dus dit is echt pure melkpoeder?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 26 januari 2015 @ 23:22:53 #80
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149092163
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 23:18 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

In dat hoekje waar die andere melkproducten en poeders staan, weel wel die poeder waar je nep-slagroom mee maakt en zo. Het doosje van de melkpoeder zelf ziet er iig zo uit:

[ afbeelding ]
En anders bij de toko of in de supermarkt bij de buitenlandse producten, daar staat het hier bij de AH in ieder geval
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 26 januari 2015 @ 23:23:48 #81
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149092189
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 23:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Heb het nooit zien staan, maar heb er ook nooit bewust naar gezocht dus ik zal binnenkort eens kijken. Dus dit is echt pure melkpoeder?
Yep, wordt in landen waar geen verse of UHT melk te verkrijgen is gebruikt. Dan lengen ze het gewoon aan met water en krijg je weer melk.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149092199
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 23:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Heb het nooit zien staan, maar heb er ook nooit bewust naar gezocht dus ik zal binnenkort eens kijken. Dus dit is echt pure melkpoeder?
Ik had het ook nog nooit gezien voordat ik er naar begon te zoeken, hoor.

Ja, het is pure melkpoeder. Staat verder ook niks op de doos dus ik gok 100% puur.
pi_149092247
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 23:22 schreef Molo het volgende:

[..]

En anders bij de toko of in de supermarkt bij de buitenlandse producten, daar staat het hier bij de AH in ieder geval
Oh bij de Plus hier staat het niet bij de buitenlandse producten maar bij de melkproducten. :P
  maandag 26 januari 2015 @ 23:26:45 #84
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149092258
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 23:26 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Oh bij de Plus hier staat het niet bij de buitenlandse producten maar bij de melkproducten. :P
Op zich ook wel logischer ja
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149122958
Ik heb de melkpoeder gevonden bij de albert heijn bij de houdbare melk. Wel lastig te vinden het valt niet echt op maar het is er dus wel, van Campina. Vind het nu niet bepaald goedkoop overigens.

Heb er net een glas melk mee gemaakt maar het lost niet echt makkelijk op. Ik zal het dus maar bewaren voor bakproducten waar het in gaat (sowieso zie ik het punt niet echt van dit gebruiken ipv gewone melk voor je bekertje melk).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149123252
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 17:44 schreef Bortecinem het volgende:
Momofuku's Blueberries & Cream Cookies
Dit lijkt me ook heel erg lekker en ga ik zeker een keer proberen, maar dan wel een wat aangepast recept.
Want gedroogde blauwe bessen, dat ken ik niet, dus dan zou ik een ander type gedroogd fruit gebruiken denk ik (en het koekje anders noemen natuurlijk :p ). En glucose... tsja. Misschien bij de toko? Anders suiker in water laten oplossen in een pannetje?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149124444
toko,s verkopen melkpoeder in blikken, is misschien goedkoper als die van campina
pi_149126097
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 23:05 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dit lijkt me ook heel erg lekker en ga ik zeker een keer proberen, maar dan wel een wat aangepast recept.
Want gedroogde blauwe bessen, dat ken ik niet, dus dan zou ik een ander type gedroogd fruit gebruiken denk ik (en het koekje anders noemen natuurlijk :p ). En glucose... tsja. Misschien bij de toko? Anders suiker in water laten oplossen in een pannetje?
Meh, ik denk dat ik gewoon echte glucose ga bestellen online. :9

Vandaag Russische Medovik cake gemaakt. Morgen eens een goede foto plaatsen.
pi_149128824
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:07 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Meh, ik denk dat ik gewoon echte glucose ga bestellen online. :9

Vandaag Russische Medovik cake gemaakt. Morgen eens een goede foto plaatsen.
Volgens mij kan je voor glucose ook naar de apotheek, die kennis komt wel weinig gebruikt uithoek van mijn hersentjes.....
  woensdag 28 januari 2015 @ 08:51:13 #90
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_149129854
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:07 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Meh, ik denk dat ik gewoon echte glucose ga bestellen online. :9

Vandaag Russische Medovik cake gemaakt. Morgen eens een goede foto plaatsen.
Ik weet niet of je inmiddels al gedroogde blauwe bessen hebt gevonden maar zag ze laatst bij De Tuinen liggen. Wel prijzig, dus ik ga nog even op de markt kijken in de hoop dat ze daar wat goedkoper zijn.
pi_149132803
Ondertussen...

Voor mijn collega's deze week piepkleine duimtaartjes gemaakt met cajeta (romige karamel van geitenmelk), ganache en anijsstrooisel :9



Combinatie van http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/ + http://www.homesicktexan.(...)et-treat-cajeta.html :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149133201
Juuuuum! :9~
Kan ik jouw collega worden? :D
My salvation lies in your love..
  woensdag 28 januari 2015 @ 11:49:00 #93
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149133781
Cajeta :o O+

Waar haal jij dat vandaan minilot?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_149133859
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 11:49 schreef -Mellow- het volgende:
Cajeta :o O+

Waar haal jij dat vandaan minilot?
Nergens vandaan. Ik heb vanmorgen anderhalf uur in een pan vol geitenmelk en suiker staan roeren. *)
(Zie gelinkt recept onder de foto)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 28 januari 2015 @ 11:56:14 #95
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149134009
ah ja ik zag het net. Ik ken het alleen uit flesjes, maar wat fijn om een recept te hebben. Ik was heel het bestaan van cajeta even vergeten :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_149134027
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes? ;)
freedom is just another word for nothing left to lose
  woensdag 28 januari 2015 @ 11:58:14 #97
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149134076
trouwens, vanwaar baking soda in caramelsaus?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 28 januari 2015 @ 12:01:47 #98
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149134182
zou mooi zijn als er ergens geitenroom te vinden is..
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  Moderator woensdag 28 januari 2015 @ 12:04:49 #99
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149134279
Ik heb een keer geitenvla geproefd, ik vond het niet lekker, te geitig :+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator woensdag 28 januari 2015 @ 12:06:30 #100
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149134332
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 11:56 schreef Lot_1 het volgende:
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes? ;)
Gestampte muisjes = poedersuiker + een heel klein beetje gemalen anijszaad + aroma
Hangt van het recept af of je het kunt gebruiken.
Je kunt natuurlijk ook zelf gemalen anijszaad door poedersuiker mengen of nog toffer: in een koffiemolentje suiker + heel anijszaad tot poeder malen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')