je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou.quote:Op woensdag 1 april 2015 08:59 schreef Maria2.0 het volgende:
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.
Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag
Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt.quote:Op woensdag 1 april 2015 09:13 schreef madeliefff het volgende:
[..]
je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou.
ik heb hem al gemaakt, met gelatine, hij is wel goed stevig gewordenquote:Op zondag 5 april 2015 07:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt.
Ik heb deze ooit gemaakt omdat mijn zus zei dat hij zo lekker is en opzich is dit een recept wat makkelijk aan te passen is
1 pak bastognekoeken
4 zakjes klop klop
2 pakjes monchou
180 ml melk
blikje jonkerfris
taartvorm
Bastogekoeken verkruimelen met 100 gram boter. Dit is de bodem, dit doe je in het taartblik en je drukt de bodem goed aan.
4 zakjes klop-klop mixen met 180 ml melk
2 pakjes monchou door klop-klop en melk mixen, dit giet je in het taartblik bovenop de bodem.
Blikje jonkerfris (aardbeien/ kersen er bovenop.
Ik maak altijd cheesecake met kwarkquote:Op woensdag 1 april 2015 08:59 schreef Maria2.0 het volgende:
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.
Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag
Wowquote:Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:
[ afbeelding ]
Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.
Alles uit eigen keuken.
Leuk gedaan!quote:Op zondag 5 april 2015 15:56 schreef Goitske het volgende:
Vandaag snelle "paascupcakes" gemaakt.
[ afbeelding ]
nice. Recept?quote:Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:
[ afbeelding ]
Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.
Alles uit eigen keuken.
lekker ja. Dat moet ik ook nog steeds eens maken.quote:Op maandag 6 april 2015 19:22 schreef Bleie het volgende:
Goitske en madelieff: ziet er goed uit!
En Rorsachwow, wat een taart.
Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee)
[ afbeelding ]
Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/quote:
dank jequote:Op dinsdag 7 april 2015 09:05 schreef Rorsach het volgende:
[..]
Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/
Truffels: http://www.24kitchen.nl/recepten/death-by-chocolate-truffel
Bonbons zijn gevuld met een simpele choco mousse, gespiked met wat liquor 42.
Woah! Zeker ook zo met die truffels en bonbons (quote:Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:
[ afbeelding ]
Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.
Alles uit eigen keuken.
*valt flauwquote:Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:
[ afbeelding ]
Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.
Alles uit eigen keuken.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |