abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_151252647
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 08:59 schreef Maria2.0 het volgende:
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.

Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag :')
je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou.
pi_151252717
Ik ga zelf dit weekend een baileys cheesecake met wittw chocolade maken..eentje die in de koelkast moet opstijven, dat heb ik nog nooit gedaan met cheesecake. Normaal altijd in de oven gebakken dus ik ben benieuwd.
pi_151372467
Oh help... Nu heb ik dit bak topic gevonden.
Ik heb altijd veel gebakken maar door de kinderen weinig tot geen tijd of een 2 jarige die op zijn opstapje staat om vooral te helpen.. Van de wal in de sloot.

Ik kom dus niet veel verder dan bakmixen waar ik nou niet echt uitdaging in zie maar beter iets dan niets....

Laatste actie testen van de mini appelkruimeltaartjes natuurlijk moest mini kok ook helpen......

pi_151379450
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2015 09:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou.
Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt.
Ik heb deze ooit gemaakt omdat mijn zus zei dat hij zo lekker is en opzich is dit een recept wat makkelijk aan te passen is

1 pak bastognekoeken
4 zakjes klop klop
2 pakjes monchou
180 ml melk
blikje jonkerfris
taartvorm

•Bastogekoeken verkruimelen met 100 gram boter. Dit is de bodem, dit doe je in het taartblik en je drukt de bodem goed aan.
•4 zakjes klop-klop mixen met 180 ml melk
•2 pakjes monchou door klop-klop en melk mixen, dit giet je in het taartblik bovenop de bodem.
•Blikje jonkerfris (aardbeien/ kersen er bovenop.
pi_151381324
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2015 07:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt.
Ik heb deze ooit gemaakt omdat mijn zus zei dat hij zo lekker is en opzich is dit een recept wat makkelijk aan te passen is

1 pak bastognekoeken
4 zakjes klop klop
2 pakjes monchou
180 ml melk
blikje jonkerfris
taartvorm

•Bastogekoeken verkruimelen met 100 gram boter. Dit is de bodem, dit doe je in het taartblik en je drukt de bodem goed aan.
•4 zakjes klop-klop mixen met 180 ml melk
•2 pakjes monchou door klop-klop en melk mixen, dit giet je in het taartblik bovenop de bodem.
•Blikje jonkerfris (aardbeien/ kersen er bovenop.
ik heb hem al gemaakt, met gelatine, hij is wel goed stevig geworden :)
pi_151381691
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 08:59 schreef Maria2.0 het volgende:
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.

Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag :')
Ik maak altijd cheesecake met kwark :9
pi_151389813
Vandaag snelle "paascupcakes" gemaakt.
pi_151397470
mijn Baileys/ witte chocolade taart:




[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2015 20:17:38 ]
  Moderator/colorchick zondag 5 april 2015 @ 21:32:16 #284
382129 crew  Donna
pi_151401117
Wat schattig die Paascupcakes!

Maar die witte chocolade Baileys taart ziet er echt heerlijk uit!
pi_151410545
Oooh wat ziet die taart er lekker uit!!!
pi_151417270
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:



Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
  maandag 6 april 2015 @ 14:40:31 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151417335
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:

[ afbeelding ]

Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
Wow
Een nagerecht waar je U tegen zegt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151417415
WOW WOW WOW :o

Fantastisch _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 6 april 2015 @ 14:46:10 #289
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_151417500
:D Wowh wat een dessert! _O_
  maandag 6 april 2015 @ 15:09:18 #290
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_151418132
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2015 15:56 schreef Goitske het volgende:
Vandaag snelle "paascupcakes" gemaakt.
[ afbeelding ]
Leuk gedaan!
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_151425071
Nagerechtm lijk wel op de hoofdmaaltijd! Wauwie!
pi_151426555
Goitske en madelieff: ziet er goed uit!

En Rorsach _O_ wow, wat een taart.

Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee)

pi_151440816
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:

[ afbeelding ]

Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
nice. Recept? :@
pi_151440845
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 19:22 schreef Bleie het volgende:
Goitske en madelieff: ziet er goed uit!

En Rorsach _O_ wow, wat een taart.

Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee)

[ afbeelding ]
lekker ja. Dat moet ik ook nog steeds eens maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2015 08:44:09 ]
pi_151441239
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 08:37 schreef madeliefff het volgende:

[..]

nice. Recept? :@
Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/
Truffels: http://www.24kitchen.nl/recepten/death-by-chocolate-truffel

Bonbons zijn gevuld met een simpele choco mousse, gespiked met wat liquor 42.
pi_151443017
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 09:05 schreef Rorsach het volgende:

[..]

Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/
Truffels: http://www.24kitchen.nl/recepten/death-by-chocolate-truffel

Bonbons zijn gevuld met een simpele choco mousse, gespiked met wat liquor 42.
dank je
  dinsdag 7 april 2015 @ 11:06:26 #297
221912 minilot
Nancy boy
pi_151443542
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:

[ afbeelding ]

Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
Woah! Zeker ook zo met die truffels en bonbons ( :9 ) erbij, wat een werk zit daarin! :o Gaaf zeg! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_151445210
Instant honger :9
pi_151450365
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:

[ afbeelding ]

Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
*valt flauw
Mokkel met stuntstok
pi_151522401
Maandag wordt Teun 1, vandaag vast trakteren bij de gastouder ivm de hoeveelheid kindjes een cupcake met een boekje

Vanille cupcake met dun laagje botercreme en fondant

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')