abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zaterdag 28 maart 2015 @ 15:33:27 #251
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151126689
Ik heb laatst een heel gaaf receptenboek uit de jaren '80 gevonden. Ik wil vandaag de tulbandcake met gist gaan proberen. Alleen doe ik er appel in in plaats van rozijnen. Ben benieuwd.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 28 maart 2015 @ 21:45:46 #252
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_151137796
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker.



pi_151139193
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 21:45 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit! Soort van millionaires shortbread?
pi_151139394
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 21:45 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Oeh! Must. Have. Recipe!
pi_151139903
Ziet er fantastisch uit vinnypassy! Receptje graag :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator zaterdag 28 maart 2015 @ 23:08:53 #256
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151142092
Gistcake is gelukt, doet een beetje broodachtig aan, zal morgen even een foto maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151149908
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 21:45 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wow! Lekker plaatje!
Met een meidenkwartet
  zondag 29 maart 2015 @ 11:12:48 #258
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_151150935
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 22:14 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit! Soort van millionaires shortbread?
Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:

Koek:
100 gram boter
4el lichtbruine basterdsuiker
125 gram bloem
40 gram havervlokken
Karamel:
200 gram gecondenseerde melk
2el lichtbruine suiker
25 gram boter
Chocoladelaag:
150 gram pure chocolade
25 gram witte chocolade

Klopt boter en suiker luchtig, voeg daar bloem en havervlokken aan toe. Doe in bakbodem (20x20) en bak 25 minuten op 180 graden. (ik heb er stiekem nog een zakje vanillesuiker aan toegevoegd)

Meng ingrediënten voor gecondenseerde melk, kook al roerend lichtjes voor een paar minuutjes totdat het dik is. Giet dit over de afgebakken koek en laat afkoelen.

Smelt pure chocolade en giet uit over koek+karamel. Spuit met witte chocolade streepjes over de pure chocolade en trek er met een satéprikker een patroon in.

Easypeasy. :)
pi_151150998
^O^ Die ga ik zeker maken. Ik hou van simpele recepten met spectaculaire resultaten. :Y
pi_151151107
Oeh ziet er mooi uit! Staat hier ook nog op de 'lijst'. Ze lijken erg op deze http://nombelina.com/caramel-slices/
pi_151151258
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 11:22 schreef Trusten het volgende:
Oeh ziet er mooi uit! Staat hier ook nog op de 'lijst'. Ze lijken erg op deze http://nombelina.com/caramel-slices/
Ohhhh als die net zo smaken als die van Koekela! O+
  zondag 29 maart 2015 @ 11:45:50 #262
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_151151550
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 11:12 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:
-knip-
Bedankt voor dit simpele recept. Van de week even maken.

Gisteren wezen high- teaen en daar heb ik ook millionaires shortbread op. Op Google staan best ingewikkelde recepten dus ik ben blij met dit -voor mij- simpele recept.
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  Moderator zondag 29 maart 2015 @ 12:51:56 #263
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151152927
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht.
Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder.

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151160984
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 11:12 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:

Koek:
100 gram boter
4el lichtbruine basterdsuiker
125 gram bloem
40 gram havervlokken
Karamel:
200 gram gecondenseerde melk
2el lichtbruine suiker
25 gram boter
Chocoladelaag:
150 gram pure chocolade
25 gram witte chocolade

Klopt boter en suiker luchtig, voeg daar bloem en havervlokken aan toe. Doe in bakbodem (20x20) en bak 25 minuten op 180 graden. (ik heb er stiekem nog een zakje vanillesuiker aan toegevoegd)

Meng ingrediënten voor gecondenseerde melk, kook al roerend lichtjes voor een paar minuutjes totdat het dik is. Giet dit over de afgebakken koek en laat afkoelen.

Smelt pure chocolade en giet uit over koek+karamel. Spuit met witte chocolade streepjes over de pure chocolade en trek er met een satéprikker een patroon in.

Easypeasy. :)
Lijkt me heerlijk!
pi_151161130
Deze Shortbread De Luxe van Rudolph is ook lekker! Met fijngemalen pinda's erdoor.

http://m.24kitchen.nl/sho(...)n/shortbread-de-luxe
pi_151162841
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 12:51 schreef djkoelkast het volgende:
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht.
Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder.

[ afbeelding ]
Toch wel 100% volkoren hoop ik?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  Moderator zondag 29 maart 2015 @ 18:40:20 #267
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151163228
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 18:24 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Toch wel 100% volkoren hoop ik?
Ik maak een cake, geen brood.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151165768
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 12:51 schreef djkoelkast het volgende:
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht.
Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder.

[ afbeelding ]
Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.

Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_151166130
Ik lees op internet overigens erg negatieve verhalen over cakes met gist?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator zondag 29 maart 2015 @ 22:53:13 #270
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151175222
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 19:52 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.

Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden.
Zal ik even opzoeken, het komt uit een Duits kookboek uit de jaren '80.

quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 20:00 schreef sirdanilot het volgende:
Ik lees op internet overigens erg negatieve verhalen over cakes met gist?
Het is wat broderiger dan echt cake-achtig. Er zit ook veel minder vet en suiker in dan in een normale cake. Je krijgt zulk soort cakes ook vaak bij de kleinere Italiaan cadeau als je er met kerst gaat eten (al zijn dat natuurlijk fabrieksdingen).
Hij is erg goed gelukt, zowel qua vorm, rijzen als smaak. Het is alleen wel echt iets anders dan een poundcake.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151177266
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2015 11:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ohhhh als die net zo smaken als die van Koekela! O+
Om ze meer als Koekela te maken kun je evt de kokos weg laten :). Hebben ze wel eens uitgedeeld en mensen zeiden dan: "Ooh, Koekela!" Heb ze nog niet echt vergeleken, omdat we ze nu eigenlijk eerder zelf maken dan kopen.

Ook lekker met Swiss noir met koffiesmaak.
pi_151178447
Je bedoelt van de pannetone? Dat vind ik niet lekker. Al is het misschien lekker als je het zelf maakt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator maandag 30 maart 2015 @ 01:19:45 #273
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151179701
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 00:21 schreef sirdanilot het volgende:
Je bedoelt van de pannetone? Dat vind ik niet lekker. Al is het misschien lekker als je het zelf maakt.
Beetje die kant op qua structuur ja. Smaak is minder drankerig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151180731
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 19:52 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.

Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden.
Bij Great Britisch Bakeoff hebben ze ook eens yeasted cakes behandeld, recepten leken vooral uit Duisland of oostblok te komen
  woensdag 1 april 2015 @ 08:59:40 #275
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_151252396
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.

Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag :')
L'Enfer, c'est les autres.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')