abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zaterdag 28 maart 2015 @ 23:08:53 #256
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151142092
Gistcake is gelukt, doet een beetje broodachtig aan, zal morgen even een foto maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151149908
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 21:45 schreef vinnypassy het volgende:
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wow! Lekker plaatje!
Met een meidenkwartet
  zondag 29 maart 2015 @ 11:12:48 #258
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_151150935
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 22:14 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit! Soort van millionaires shortbread?
Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:

Koek:
100 gram boter
4el lichtbruine basterdsuiker
125 gram bloem
40 gram havervlokken
Karamel:
200 gram gecondenseerde melk
2el lichtbruine suiker
25 gram boter
Chocoladelaag:
150 gram pure chocolade
25 gram witte chocolade

Klopt boter en suiker luchtig, voeg daar bloem en havervlokken aan toe. Doe in bakbodem (20x20) en bak 25 minuten op 180 graden. (ik heb er stiekem nog een zakje vanillesuiker aan toegevoegd)

Meng ingrediënten voor gecondenseerde melk, kook al roerend lichtjes voor een paar minuutjes totdat het dik is. Giet dit over de afgebakken koek en laat afkoelen.

Smelt pure chocolade en giet uit over koek+karamel. Spuit met witte chocolade streepjes over de pure chocolade en trek er met een satéprikker een patroon in.

Easypeasy. :)
pi_151150998
^O^ Die ga ik zeker maken. Ik hou van simpele recepten met spectaculaire resultaten. :Y
pi_151151107
Oeh ziet er mooi uit! Staat hier ook nog op de 'lijst'. Ze lijken erg op deze http://nombelina.com/caramel-slices/
pi_151151258
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 11:22 schreef Trusten het volgende:
Oeh ziet er mooi uit! Staat hier ook nog op de 'lijst'. Ze lijken erg op deze http://nombelina.com/caramel-slices/
Ohhhh als die net zo smaken als die van Koekela! O+
  zondag 29 maart 2015 @ 11:45:50 #262
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_151151550
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 11:12 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:
-knip-
Bedankt voor dit simpele recept. Van de week even maken.

Gisteren wezen high- teaen en daar heb ik ook millionaires shortbread op. Op Google staan best ingewikkelde recepten dus ik ben blij met dit -voor mij- simpele recept.
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  Moderator zondag 29 maart 2015 @ 12:51:56 #263
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151152927
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht.
Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder.

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151160984
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 11:12 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept:

Koek:
100 gram boter
4el lichtbruine basterdsuiker
125 gram bloem
40 gram havervlokken
Karamel:
200 gram gecondenseerde melk
2el lichtbruine suiker
25 gram boter
Chocoladelaag:
150 gram pure chocolade
25 gram witte chocolade

Klopt boter en suiker luchtig, voeg daar bloem en havervlokken aan toe. Doe in bakbodem (20x20) en bak 25 minuten op 180 graden. (ik heb er stiekem nog een zakje vanillesuiker aan toegevoegd)

Meng ingrediënten voor gecondenseerde melk, kook al roerend lichtjes voor een paar minuutjes totdat het dik is. Giet dit over de afgebakken koek en laat afkoelen.

Smelt pure chocolade en giet uit over koek+karamel. Spuit met witte chocolade streepjes over de pure chocolade en trek er met een satéprikker een patroon in.

Easypeasy. :)
Lijkt me heerlijk!
pi_151161130
Deze Shortbread De Luxe van Rudolph is ook lekker! Met fijngemalen pinda's erdoor.

http://m.24kitchen.nl/sho(...)n/shortbread-de-luxe
pi_151162841
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 12:51 schreef djkoelkast het volgende:
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht.
Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder.

[ afbeelding ]
Toch wel 100% volkoren hoop ik?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  Moderator zondag 29 maart 2015 @ 18:40:20 #267
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151163228
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 18:24 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Toch wel 100% volkoren hoop ik?
Ik maak een cake, geen brood.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151165768
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 12:51 schreef djkoelkast het volgende:
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht.
Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder.

[ afbeelding ]
Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.

Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_151166130
Ik lees op internet overigens erg negatieve verhalen over cakes met gist?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator zondag 29 maart 2015 @ 22:53:13 #270
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151175222
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 19:52 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.

Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden.
Zal ik even opzoeken, het komt uit een Duits kookboek uit de jaren '80.

quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 20:00 schreef sirdanilot het volgende:
Ik lees op internet overigens erg negatieve verhalen over cakes met gist?
Het is wat broderiger dan echt cake-achtig. Er zit ook veel minder vet en suiker in dan in een normale cake. Je krijgt zulk soort cakes ook vaak bij de kleinere Italiaan cadeau als je er met kerst gaat eten (al zijn dat natuurlijk fabrieksdingen).
Hij is erg goed gelukt, zowel qua vorm, rijzen als smaak. Het is alleen wel echt iets anders dan een poundcake.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151177266
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2015 11:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ohhhh als die net zo smaken als die van Koekela! O+
Om ze meer als Koekela te maken kun je evt de kokos weg laten :). Hebben ze wel eens uitgedeeld en mensen zeiden dan: "Ooh, Koekela!" Heb ze nog niet echt vergeleken, omdat we ze nu eigenlijk eerder zelf maken dan kopen.

Ook lekker met Swiss noir met koffiesmaak.
pi_151178447
Je bedoelt van de pannetone? Dat vind ik niet lekker. Al is het misschien lekker als je het zelf maakt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator maandag 30 maart 2015 @ 01:19:45 #273
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151179701
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 00:21 schreef sirdanilot het volgende:
Je bedoelt van de pannetone? Dat vind ik niet lekker. Al is het misschien lekker als je het zelf maakt.
Beetje die kant op qua structuur ja. Smaak is minder drankerig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_151180731
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 19:52 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed.

Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden.
Bij Great Britisch Bakeoff hebben ze ook eens yeasted cakes behandeld, recepten leken vooral uit Duisland of oostblok te komen
  woensdag 1 april 2015 @ 08:59:40 #275
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_151252396
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.

Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag :')
L'Enfer, c'est les autres.
pi_151252647
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 08:59 schreef Maria2.0 het volgende:
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.

Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag :')
je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou.
pi_151252717
Ik ga zelf dit weekend een baileys cheesecake met wittw chocolade maken..eentje die in de koelkast moet opstijven, dat heb ik nog nooit gedaan met cheesecake. Normaal altijd in de oven gebakken dus ik ben benieuwd.
pi_151372467
Oh help... Nu heb ik dit bak topic gevonden.
Ik heb altijd veel gebakken maar door de kinderen weinig tot geen tijd of een 2 jarige die op zijn opstapje staat om vooral te helpen.. Van de wal in de sloot.

Ik kom dus niet veel verder dan bakmixen waar ik nou niet echt uitdaging in zie maar beter iets dan niets....

Laatste actie testen van de mini appelkruimeltaartjes natuurlijk moest mini kok ook helpen......

pi_151379450
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2015 09:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou.
Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt.
Ik heb deze ooit gemaakt omdat mijn zus zei dat hij zo lekker is en opzich is dit een recept wat makkelijk aan te passen is

1 pak bastognekoeken
4 zakjes klop klop
2 pakjes monchou
180 ml melk
blikje jonkerfris
taartvorm

•Bastogekoeken verkruimelen met 100 gram boter. Dit is de bodem, dit doe je in het taartblik en je drukt de bodem goed aan.
•4 zakjes klop-klop mixen met 180 ml melk
•2 pakjes monchou door klop-klop en melk mixen, dit giet je in het taartblik bovenop de bodem.
•Blikje jonkerfris (aardbeien/ kersen er bovenop.
pi_151381324
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2015 07:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt.
Ik heb deze ooit gemaakt omdat mijn zus zei dat hij zo lekker is en opzich is dit een recept wat makkelijk aan te passen is

1 pak bastognekoeken
4 zakjes klop klop
2 pakjes monchou
180 ml melk
blikje jonkerfris
taartvorm

•Bastogekoeken verkruimelen met 100 gram boter. Dit is de bodem, dit doe je in het taartblik en je drukt de bodem goed aan.
•4 zakjes klop-klop mixen met 180 ml melk
•2 pakjes monchou door klop-klop en melk mixen, dit giet je in het taartblik bovenop de bodem.
•Blikje jonkerfris (aardbeien/ kersen er bovenop.
ik heb hem al gemaakt, met gelatine, hij is wel goed stevig geworden :)
pi_151381691
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 08:59 schreef Maria2.0 het volgende:
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart.
Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag.
Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen.
Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet?
En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai.

Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag :')
Ik maak altijd cheesecake met kwark :9
pi_151389813
Vandaag snelle "paascupcakes" gemaakt.
pi_151397470
mijn Baileys/ witte chocolade taart:




[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2015 20:17:38 ]
  Moderator/colorchick zondag 5 april 2015 @ 21:32:16 #284
382129 crew  Donna
pi_151401117
Wat schattig die Paascupcakes!

Maar die witte chocolade Baileys taart ziet er echt heerlijk uit!
pi_151410545
Oooh wat ziet die taart er lekker uit!!!
pi_151417270
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:



Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
  maandag 6 april 2015 @ 14:40:31 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151417335
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:

[ afbeelding ]

Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
Wow
Een nagerecht waar je U tegen zegt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151417415
WOW WOW WOW :o

Fantastisch _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 6 april 2015 @ 14:46:10 #289
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_151417500
:D Wowh wat een dessert! _O_
  maandag 6 april 2015 @ 15:09:18 #290
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_151418132
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2015 15:56 schreef Goitske het volgende:
Vandaag snelle "paascupcakes" gemaakt.
[ afbeelding ]
Leuk gedaan!
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_151425071
Nagerechtm lijk wel op de hoofdmaaltijd! Wauwie!
pi_151426555
Goitske en madelieff: ziet er goed uit!

En Rorsach _O_ wow, wat een taart.

Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee)

pi_151440816
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:

[ afbeelding ]

Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
nice. Recept? :@
pi_151440845
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 19:22 schreef Bleie het volgende:
Goitske en madelieff: ziet er goed uit!

En Rorsach _O_ wow, wat een taart.

Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee)

[ afbeelding ]
lekker ja. Dat moet ik ook nog steeds eens maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2015 08:44:09 ]
pi_151441239
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 08:37 schreef madeliefff het volgende:

[..]

nice. Recept? :@
Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/
Truffels: http://www.24kitchen.nl/recepten/death-by-chocolate-truffel

Bonbons zijn gevuld met een simpele choco mousse, gespiked met wat liquor 42.
pi_151443017
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 09:05 schreef Rorsach het volgende:

[..]

Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/
Truffels: http://www.24kitchen.nl/recepten/death-by-chocolate-truffel

Bonbons zijn gevuld met een simpele choco mousse, gespiked met wat liquor 42.
dank je
  dinsdag 7 april 2015 @ 11:06:26 #297
221912 minilot
Nancy boy
pi_151443542
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:

[ afbeelding ]

Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
Woah! Zeker ook zo met die truffels en bonbons ( :9 ) erbij, wat een werk zit daarin! :o Gaaf zeg! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_151445210
Instant honger :9
pi_151450365
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:

[ afbeelding ]

Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme.

Alles uit eigen keuken.
*valt flauw
Mokkel met stuntstok
pi_151522401
Maandag wordt Teun 1, vandaag vast trakteren bij de gastouder ivm de hoeveelheid kindjes een cupcake met een boekje

Vanille cupcake met dun laagje botercreme en fondant

  zondag 12 april 2015 @ 20:49:36 #301
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_151624192
Omdat ik jarig was, moest ik een taartje maken. Het werd een witte chocolade cheesecake met bodem van oreokoekjes en een swirl van melkchocolade en karamel. Nomnom.



abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')