abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_149134419
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 11:56 schreef Lot_1 het volgende:
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes? ;)
Ha, nee, al had dat best gekund. *) Wel bijna. Het is anijshagel, met wat zeezout en suiker in een koffiemolentje vermalen tot poeder :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149134593
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 11:29 schreef BananaPancake het volgende:
Kan ik jouw collega worden? :D
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149134925
quote:
1s.gif Op woensdag 28 januari 2015 12:15 schreef minilot het volgende:

[..]

Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen. :)
Haha _O- helaas ja
My salvation lies in your love..
pi_149135101
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 11:58 schreef -Mellow- het volgende:
trouwens, vanwaar baking soda in caramelsaus?
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbij de sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk niet één harde brok wordt. Zie ook hokey pokey / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om snoep vol belletjes te maken. Bijv:


[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 28-01-2015 13:40:45 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_149135152
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 12:04 schreef djkoelkast het volgende:
te geitig :+
Ik vind nooit iets te geitig. :9

Maar in cajeta proef je het niet echt hoor. Het is meer dat er net een interessanter, scherper randje aan de smaak van je karamel zit. Ik denk niet dat iemand het als geit zou herkennen als -ie het niet wist.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 28 januari 2015 @ 12:40:06 #106
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149135207
Bij de cajeta die ik heb gehad kon ik wel echt geit proeven. Maar ik hou daar ook echt van :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_149135266
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 12:40 schreef -Mellow- het volgende:
Bij de cajeta die ik heb gehad kon ik wel echt geit proeven. Maar ik hou daar ook echt van :)
Ik heb nu ook gewoon gepasteuriseerde geitenmelk uit een pak van de supermarkt gebruikt, die smaakt sowieso maar heel mild geitig, helaas. Maar wellicht wel fijn voor mijn collega's, want dat zijn een beetje watjes, qua gekke smaken. :) En de taartjes (alle 24) waren in een kwartier op. En we zijn met z'n vijven. En ik heb er ééntje gegeten. :+

Ik zal eens langs een geitenboerderij in de buurt fietsen binnenkort. Rauwmelkse, volle geitenmelk gebruiken levert vast nog veel fantastischere cajeta op! Al is deze ook al wel heel lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_149136394
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 12:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbijd e sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk neit één harde brok wordt. Zie ook hokey poley / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om honingsnoep vol belletjes te maken. Bijv:
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt te lekker uit! :9
pi_149136643
quote:
1s.gif Op woensdag 28 januari 2015 13:24 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat ziet er echt te lekker uit! :9
Is het ook! Zeker ook wanneer nog in chocolade gedipt. :9

Inspiratie:
http://foodgawker.com/?s=honeycomb+candy
Let me see you stripped down to the bone
pi_149138445
quote:
1s.gif Op woensdag 28 januari 2015 06:35 schreef computergirl het volgende:

[..]

Volgens mij kan je voor glucose ook naar de apotheek, die kennis komt wel weinig gebruikt uithoek van mijn hersentjes.....
Ja? Hmm. De apotheek is hier niet zo heel ver vandaan dus binnenkort maar even kijken. :9

quote:
1s.gif Op woensdag 28 januari 2015 08:51 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Ik weet niet of je inmiddels al gedroogde blauwe bessen hebt gevonden maar zag ze laatst bij De Tuinen liggen. Wel prijzig, dus ik ga nog even op de markt kijken in de hoop dat ze daar wat goedkoper zijn.
Nee, nog niet. Thanks!
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 11:14 schreef minilot het volgende:
Ondertussen...

Voor mijn collega's deze week piepkleine duimtaartjes gemaakt met cajeta (romige karamel van geitenmelk), ganache en anijsstrooisel :9

[ afbeelding ]

Combinatie van http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/ + http://www.homesicktexan.(...)et-treat-cajeta.html :)
Apart dit. :D Ik hou heel veel van karamel maar haat geitenmelk of -kaas. Maar ben er wel benieuwd naar geworden.
pi_149138617
De Russische Medovik taart die ik gisteren heb gemaakt. Simpel en heeel zoet, maar wel lekker. Eigenlijk is het gewoon een soort van zelfgemaakt bladerdeeg met er tussen een mengsel van gemalen walnoten, slagroom, dulce de leche en boter.



  woensdag 28 januari 2015 @ 14:44:32 #112
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149138653
Ziet er heerlijk uit :9

En wat een leuk truttig bordje erbij :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149138654
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 14:43 schreef Bortecinem het volgende:
De Russische Medovik taart die ik gisteren heb gemaakt. Simpel en heeel zoet, maar wel lekker. Eigenlijk is het gewoon een soort van zelfgemaakt bladerdeeg met er tussen een mengsel van gemalen walnoten, slagroom, dulce de leche en boter.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg! :9 En goed bordje ervoor inderdaad. :)
Heb je een specifiek rcept voor mij toevallig? *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149138905
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg! :9 En goed bordje ervoor inderdaad. :)
Heb je een specifiek rcept voor mij toevallig? *)
Ik heb het recept van een Russische site maar met google translate en het filmpje dat er bij hoorde kwam ik heel ver. :D


http://gotovim-doma.ru/view.php?r=1000-recept-Tort-Napoleon

De vulling verschilt wel per recept. Sommigen gebruiken dulce de leche en boter, anderen weer slagroom of iets heel anders. Maar degene die mij deze taart liet proeven gebruikte boter en dulce de leche als vulling en dat vond ik lekker dus vandaar. Wel heb ik nog wat ongezoete slagroom door de vulling gedaan omdat ik de taart anders iets te zoet en machtig vind. :@

(en het recept gehalveerd)

quote:
1s.gif Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef Molo het volgende:
Ziet er heerlijk uit :9

En wat een leuk truttig bordje erbij :D
Haha ik dacht er niet bij na toen ik het bordje uit de kast pakte maar later toen ik de foto's bekeek dacht ik hetzelfde. :D
pi_149139038
Ik zat zelf al een beetje te zoeken ja en ik kom vooral veel recepten met zure room en honing als vulling tegen.. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_149139117
Uhu het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. :Y
pi_149386565
Na vooral veel lurken (wat worden hier toch altijd lekkere dingen gemaakt! O+), ook maar eens een bijdrage :)


"Mrs Berggrens Magnifika blueberry & chocolate cookies" recept van een verpakking koekjes uit Zweden. Met havermout, rozijnen, gedroogde cranberry's/blauwe bessen en melk/witte chocolade.
  donderdag 5 februari 2015 @ 14:13:32 #118
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149387455
Yum!
The love you take is equal to the love you make.
pi_149413261
Ik maakte vanmorgen (eindelijk) de marmerkoekjes uit het vorige deel van dit topic:



Ik vond ze (zoals Isegrim geloof ik ook al zei) nogal bluh van smaak. Saai. En droog van structuur. Wel mooi om te zien dus, maar verder niet bijzonder. Heb ze na het nemen van deze foto nog een beetje opgeknapt door de onderzijde in te kwasten met gesmolten pure chocolade (70%) met een heel klein beetje zout. :)

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 06-02-2015 11:04:07 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 6 februari 2015 @ 11:31:11 #120
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149415049
Ik vond ze juist erg lekker! Ook niet droog want ik had ze expres iets eerder uit de oven gehaald zodat de binnenkant nog een beetje zacht was. Dat had alleen wel het nadeel dat ze na 1 dag niet meer zo lekker waren als vers, want een beetje slof.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_149415197
Nou ja, ik had ze ook zeker niet te hard gebakken, hoor,z e waren op zich nog best een beetje zacht, maar gewoon nogal.. kweenie.. korrelig van structuur. En dan niet zoals een shortbread dat kan zijn (da's gewoon lekker bros), maar meer een beetje cake-achtig.
Niet mijn koekie. Naja. Wel leuk om te zien. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149415224
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:43 schreef Holyme het volgende:
Na vooral veel lurken (wat worden hier toch altijd lekkere dingen gemaakt! O+), ook maar eens een bijdrage :)

[ afbeelding ]
"Mrs Berggrens Magnifika blueberry & chocolate cookies" recept van een verpakking koekjes uit Zweden. Met havermout, rozijnen, gedroogde cranberry's/blauwe bessen en melk/witte chocolade.
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig! :) Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_149416442
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 11:37 schreef minilot het volgende:

[..]

Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig! :) Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van. :9
Ik heb er ondertussen al een paar verzameld :) De vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten O+ De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter!

En blauwe bessen, waar haal jij die? Ik had ze nu bij de Ekoplaza, maar dat moet vast goedkoper kunnen (en ze zijn ook heel lekker in havermout enzo kwam ik achter! :9)
pi_149416510
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 12:19 schreef Holyme het volgende:

[..]

Ik heb er ondertussen al een paar verzameld :) De vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten O+ De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter!

En blauwe bessen, waar haal jij die? Ik had ze nu bij de Ekoplaza, maar dat moet vast goedkoper kunnen (en ze zijn ook heel lekker in havermout enzo kwam ik achter! :9)
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt. :) Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149416609
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 12:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik koop ze bij de notenkraam op de markt. :) Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.
Oh! Morgenvroeg is hier markt, zal daar eens kijken :Y Thanks!
pi_149538876
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 14:50 schreef RobinOok het volgende:
Lokpost.

Vanwege het Chinese nieuwjaar volgende week wil ik iets bijpassend zoets voor mijn collega's bakken. Heb jij misschien een leuk idee voor een koekje / zoet hapje / gebakje dat de Chinezen met hun nieuwjaar graag eten? Mag best bewerkelijk zijn, graag zelfs. *)

Edit: afgezien van koekjes met ananasjam, de schijnbaar met Chinees nieuwjaar veel gegeten pineapple tarts. Daarvoor heb ik al een recept gevonden. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 10 februari 2015 @ 14:51:39 #127
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149539344
Vandaag eens een cake gebakken met ongeslagen slagroom in plaats van boter. Dit omdat ik nog een flesje slagroom over had dat op moest en ik er nog steeds geen doel voor had (ja of in de koffie, maar 200ml krijg je niet zomaar weg).
Erg lekker, maar niet zo bijzonder om er steeds van die dure slagroom in te kegelen in plaats van boter :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149539412
Ik geloof niet dat slagroom en boter elkaar veel ontlopen qua prijs per gewicht, toch?
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 10 februari 2015 @ 15:06:47 #129
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149539819
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 14:54 schreef minilot het volgende:
Ik geloof niet dat slagroom en boter elkaar veel ontlopen qua prijs per gewicht, toch?
Niet superveel nu ik het zo naast elkaar hou, maar slagroom is iets duurder.

Boter haal ik gewoon bij Lidl, daar hebben ze biologische boter die prima geschikt is om te bakken. ¤ 1,49 voor 250 gram.
Slagroom haal ik bij de boer, kost ¤ 1,60 voor 200ml.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 10 februari 2015 @ 16:48:13 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149542973
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 14:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Lokpost.

Vanwege het Chinese nieuwjaar volgende week wil ik iets bijpassend zoets voor mijn collega's bakken. Heb jij misschien een leuk idee voor een koekje / zoet hapje / gebakje dat de Chinezen met hun nieuwjaar graag eten? Mag best bewerkelijk zijn, graag zelfs. *)

Edit: afgezien van koekjes met ananasjam, de schijnbaar met Chinees nieuwjaar veel gegeten pineapple tarts. Daarvoor heb ik al een recept gevonden. :)
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van. :D
Ik denk dat je zelf bij die moderne Aziatische, hippe websites moet gaan zoeken naar iets fusionachtigs. Ik kan je niet helpen.
pi_149543706
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 16:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van. :D
Ik denk dat je zelf bij die moderne Aziatische, hippe websites moet gaan zoeken naar iets fusionachtigs. Ik kan je niet helpen.
Haha, okee! Duidelijk. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149544914
Aziatische zoetigheden zijn over het algemeen niet erg lekker voor ons westerlingen. Komt voornamelijk omdat er weinig vet wordt gebruikt en weinig zuivel (boter/room/melk), terwijl wij dat juist erg lekker vinden. Indiase zoetigheden zijn dan juist weer wel erg lekker, want daar gebruiken ze dat wel allemaal. Het is gewoon onze smaak niet, japanse zoete rijstballen en chinese zoetigheden.

Als chinees lekkernij kun je nog een Mooncake proberen te maken (google het maar), een soort hele zware chinese cake/koek.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 10 februari 2015 @ 18:12:00 #133
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149545302
Voor nieuwjaar, zegt ze. Niet voor het moonfestival. }:|
pi_149545594
Edit: ging iets verkeerd, nevermind.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149545721
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 17:55 schreef sirdanilot het volgende:
Aziatische zoetigheden zijn over het algemeen niet erg lekker voor ons westerlingen. Komt voornamelijk omdat er weinig vet wordt gebruikt en weinig zuivel (boter/room/melk), terwijl wij dat juist erg lekker vinden. Indiase zoetigheden zijn dan juist weer wel erg lekker, want daar gebruiken ze dat wel allemaal. Het is gewoon onze smaak niet, japanse zoete rijstballen en chinese zoetigheden.

Als chinees lekkernij kun je nog een Mooncake proberen te maken (google het maar), een soort hele zware chinese cake/koek.
Ik hou wel van kleverige rijstballen en plakkerige gestoomde cakejes en zoete rode bonenvulling en koekies met gezouten eendeierdooiers hoor. Mooncakes trouwens al vaak gemaakt, ook lekker. :9 En mooi!
Maar goed, ik ben een soort vuilnisbakkie - ik hou van zo'n beetje alles. :)

Behalve stinky tofu, al moet ik dat ook ooit nog eens aanleren. :+
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 10 februari 2015 @ 19:17:25 #136
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149547374
kleverige rijstballen met zoete bonenvulling ja, dat kreeg ik eens voorgeschoteld door twee chinese collega's om hun nieuwjaar te vieren :) Ik vond het lekker, maar heb t zelf nooit gemaakt.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_149549487
Nu ik dit lees herinner ik me weer dat mijn vader een keer uit China terugkwam. Hij had van collega's daar een grote doos vol (naar ik aanneem luxe, van goede kwaliteit) mooncakes meegekregen. Ze zagen er heerlijk uit dus ik nam vol verwachting een grote hap....bleghh....bonen, droge hap, haha. Zeker als je iets zoets verwacht, heel iets anders dan een willekeurig gebakje hier.
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_149549839
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 18:12 schreef RobinOok het volgende:
Voor nieuwjaar, zegt ze. Niet voor het moonfestival. }:|
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149550517
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:16 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.
Kan zijn, maar ik vroeg wel om iets specifieks hè? En jij gaf daar weer antwoord op. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149629948
Ik wil in de vakantie deze proberen te na te maken:
http://www.ah.nl/producte(...)spelt-muesli-koekjes

De spelt heb ik al in huis, de muesli ook. Nu de verhouding nog :+
Het lijkt qua structuur op zandkoekjes :9
Dit komt misschien in de buurt, maar dan kleinere koekjes maken?
http://gezondlevenvanjaco(...)08/speltkoekjes.html
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_149646084
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekker :o De binnenkant is zoooo heerlijk zacht O+

pi_149660636
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft?
pi_149661081
quote:
17s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekker :o De binnenkant is zoooo heerlijk zacht O+

[ link | afbeelding ]
Die zien er lekker uit :9
Welk recept heb je gebruikt?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator zaterdag 14 februari 2015 @ 13:26:49 #144
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149661697
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 11:55 schreef Syrena het volgende:
Ik wil in de vakantie deze proberen te na te maken:
http://www.ah.nl/producte(...)spelt-muesli-koekjes

De spelt heb ik al in huis, de muesli ook. Nu de verhouding nog :+
Het lijkt qua structuur op zandkoekjes :9
Dit komt misschien in de buurt, maar dan kleinere koekjes maken?
http://gezondlevenvanjaco(...)08/speltkoekjes.html
27% muesli
21% boter

Alles staat op volgorde, dus minder dan 21% suiker en meer dan 27% spelt
Rijsmiddel is zo te zien wijnsteenzuur + baking soda, dat is meestal 20g per 500g bloem, dus dat is 4%

Dan weet je al 3/4 want
21 + 27 + 4 = 52%
bloem is minimaal 27% dus totaal minimaal 79%

Zandtaart is 300g bloem, 200g boter, dus als boter 21% is dan is bloem zeg maar 1,5x zo veel
Dan kom ik op 31,5% bloem

Even terug naar 1kg deeg

315 gram bloem
270 gram muesli
210 gram bloem
... gram suiker
20 gram wijnsteenbakpoeder
+/- 5 gram de rest?

Dan houden we dus 180 gram suiker over, lijkt mij wat veel (zandtaart = 160 per 300g bloem maar kan met minder af), maar het zou kunnen.
Ik zou beginnen met 150 gram suiker en dan denk ik dat dit wel redelijk richting recept komt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149676300
Thanks!! O+
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_149689413
quote:
17s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekker :o De binnenkant is zoooo heerlijk zacht O+
Lekker zijn die hè? :Y O+

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 12:46 schreef GlennQuagmire het volgende:
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft?
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd. :9
http://www.mbakes.com/201(...)ad.html#.UjbnSGSgkSg

Maar goed, in basis heb je natuurlijk vooral een goed shortbreadrecept nodig. Dat, plus karamel en chocolade en klaar is kees. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 15-02-2015 12:54:13 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_149689481
Aangezien ik gisterenavond straal vergeten wsas om brooddeeg te maken voor het ontbijt van vanmorgen moest ik even met iets anders komen vanmorgen. Ik had nog wat appelcider over van gister, en heb daar scones mee gebakken. :9



Was lekker! :9

Min of meer dit recept gebruikt:
http://www.savvyeat.com/apple-cider-scones/
(Maar dan met deeg nog een paar keer extra omvouwen en na uitrollen in vierkante blokken gesneden)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 15-02-2015 12:55:09 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_149700528
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 13:04 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Die zien er lekker uit :9
Welk recept heb je gebruikt?
deze :)
quote:
1s.gif Op zondag 15 februari 2015 12:39 schreef minilot het volgende:

[..]

Lekker zijn die hè? :Y O+

[..]

Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd. :9
http://www.mbakes.com/201(...)ad.html#.UjbnSGSgkSg

Maar goed, in basis heb je natuurlijk vooral een goed shortbreadrecept nodig. Dat, plus karamel en chocolade en klaar is kees. :)
Ja echt bizar lekker. Kwam ook nog een recept tegen voor een chocoaldekaramelvulling erin. Als in, stop een rolo in je balletje deeg. GENIAAL, echt :P die maak ik de volgende keer.

Merkte nu ook wel weer hoe leuk ik het bakken vind. Moet ik vaker doen dus :)
pi_149712327
Ja, ook weer eens aan de bak.
Deze: http://www.davidlebovitz.com/2011/02/whole-lemon-bars-recipe/
Het result was als op zijn foto en wij smullen ervan.

Omdat de blender de hompen citroen niet aankan ( vrees ik) heb ik het vruchtvlees van de citroen geschraapt van de pers en de schil geschraapt en dat zo - fijngesneden - gebruikt.
pi_149789449
150 spelt, 150 muesli, 150 boter, 150 rietsuiker.
De muesli mag naar 100, en die moet ik echt veel fijner malen (geen geduld vandaag). En de blueband vervangen door roomboter. Had de BB nog liggen, vandaar (geen geduld, must bake now :+ )

Ze zijn wel lekker c_/

Zonder plaatje want mobiel en ergernis en werkt niet :(
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')