 
		 
			 
			
			
			Ha, nee, al had dat best gekund.quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:56 schreef Lot_1 het volgende:
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes?
 Wel bijna. Het is anijshagel, met wat zeezout en suiker in een koffiemolentje vermalen tot poeder
 Wel bijna. Het is anijshagel, met wat zeezout en suiker in een koffiemolentje vermalen tot poeder  
											 
			 
			
			
			Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen.quote:
 
											 
			 
			
			
			Hahaquote:Op woensdag 28 januari 2015 12:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen.
 helaas ja
 helaas ja
											 
			 
			
			
			Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbij de sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk niet één harde brok wordt. Zie ook hokey pokey / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om snoep vol belletjes te maken. Bijv:quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:58 schreef -Mellow- het volgende:
trouwens, vanwaar baking soda in caramelsaus?
 
			 
			
			
			Ik vind nooit iets te geitig.quote:

 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Ik heb nu ook gewoon gepasteuriseerde geitenmelk uit een pak van de supermarkt gebruikt, die smaakt sowieso maar heel mild geitig, helaas. Maar wellicht wel fijn voor mijn collega's, want dat zijn een beetje watjes, qua gekke smaken.quote:Op woensdag 28 januari 2015 12:40 schreef -Mellow- het volgende:
Bij de cajeta die ik heb gehad kon ik wel echt geit proeven. Maar ik hou daar ook echt van
 En de taartjes (alle 24) waren in een kwartier op. En we zijn met z'n vijven. En ik heb er ééntje gegeten.
 En de taartjes (alle 24) waren in een kwartier op. En we zijn met z'n vijven. En ik heb er ééntje gegeten.   
  
											 
			 
			
			
			Dat ziet er echt te lekker uit!quote:Op woensdag 28 januari 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbijd e sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk neit één harde brok wordt. Zie ook hokey poley / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om honingsnoep vol belletjes te maken. Bijv:
[ afbeelding ]
 
											 
			 
			
			
			Is het ook! Zeker ook wanneer nog in chocolade gedipt.quote:

 
			 
			
			
			Ja? Hmm. De apotheek is hier niet zo heel ver vandaan dus binnenkort maar even kijken.quote:Op woensdag 28 januari 2015 06:35 schreef computergirl het volgende:
[..]
Volgens mij kan je voor glucose ook naar de apotheek, die kennis komt wel weinig gebruikt uithoek van mijn hersentjes.....

Nee, nog niet. Thanks!quote:Op woensdag 28 januari 2015 08:51 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik weet niet of je inmiddels al gedroogde blauwe bessen hebt gevonden maar zag ze laatst bij De Tuinen liggen. Wel prijzig, dus ik ga nog even op de markt kijken in de hoop dat ze daar wat goedkoper zijn.
Apart dit.quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:14 schreef minilot het volgende:
Ondertussen...
Voor mijn collega's deze week piepkleine duimtaartjes gemaakt met cajeta (romige karamel van geitenmelk), ganache en anijsstrooisel
[ afbeelding ]
Combinatie van http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/ + http://www.homesicktexan.(...)et-treat-cajeta.html
 Ik hou heel veel van karamel maar haat geitenmelk of -kaas. Maar ben er wel benieuwd naar geworden.
 Ik hou heel veel van karamel maar haat geitenmelk of -kaas. Maar ben er wel benieuwd naar geworden.
											 
			 
			
			
			 
  
											 
			 
			
			
			Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg!quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:43 schreef Bortecinem het volgende:
De Russische Medovik taart die ik gisteren heb gemaakt. Simpel en heeel zoet, maar wel lekker. Eigenlijk is het gewoon een soort van zelfgemaakt bladerdeeg met er tussen een mengsel van gemalen walnoten, slagroom, dulce de leche en boter.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
 En goed bordje ervoor inderdaad.
 En goed bordje ervoor inderdaad. 
 
											 
			 
			
			
			Ik heb het recept van een Russische site maar met google translate en het filmpje dat er bij hoorde kwam ik heel ver.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg!En goed bordje ervoor inderdaad.
Heb je een specifiek rcept voor mij toevallig?
 
 
Haha ik dacht er niet bij na toen ik het bordje uit de kast pakte maar later toen ik de foto's bekeek dacht ik hetzelfde.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef Molo het volgende:
Ziet er heerlijk uit
En wat een leuk truttig bordje erbij
 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 ), ook maar eens een bijdrage
), ook maar eens een bijdrage 
 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig!quote:Op donderdag 5 februari 2015 13:43 schreef Holyme het volgende:
Na vooral veel lurken (wat worden hier toch altijd lekkere dingen gemaakt!), ook maar eens een bijdrage
[ afbeelding ]
"Mrs Berggrens Magnifika blueberry & chocolate cookies" recept van een verpakking koekjes uit Zweden. Met havermout, rozijnen, gedroogde cranberry's/blauwe bessen en melk/witte chocolade.
 Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van.
 Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van.  
											 
			 
			
			
			Ik heb er ondertussen al een paar verzameldquote:Op vrijdag 6 februari 2015 11:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig!Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van.
 De vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten
 De vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten  De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter!
 De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter! )
)
											 
			 
			
			
			Ik koop ze bij de notenkraam op de markt.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:19 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ik heb er ondertussen al een paar verzameldDe vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten
De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter!
En blauwe bessen, waar haal jij die? Ik had ze nu bij de Ekoplaza, maar dat moet vast goedkoper kunnen (en ze zijn ook heel lekker in havermout enzo kwam ik achter!)
 Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.
 Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.
											 
			 
			
			
			Oh! Morgenvroeg is hier markt, zal daar eens kijkenquote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt.Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.
 Thanks!
 Thanks!
											 
			 
			
			
			Lokpost.quote:

 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Niet superveel nu ik het zo naast elkaar hou, maar slagroom is iets duurder.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:54 schreef minilot het volgende:
Ik geloof niet dat slagroom en boter elkaar veel ontlopen qua prijs per gewicht, toch?
 
			 
			
			
			Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Lokpost.
Vanwege het Chinese nieuwjaar volgende week wil ik iets bijpassend zoets voor mijn collega's bakken. Heb jij misschien een leuk idee voor een koekje / zoet hapje / gebakje dat de Chinezen met hun nieuwjaar graag eten? Mag best bewerkelijk zijn, graag zelfs.
Edit: afgezien van koekjes met ananasjam, de schijnbaar met Chinees nieuwjaar veel gegeten pineapple tarts. Daarvoor heb ik al een recept gevonden.
 
  
			 
			
			
			Haha, okee! Duidelijk.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 16:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van.
Ik denk dat je zelf bij die moderne Aziatische, hippe websites moet gaan zoeken naar iets fusionachtigs. Ik kan je niet helpen.
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik hou wel van kleverige rijstballen en plakkerige gestoomde cakejes en zoete rode bonenvulling en koekies met gezouten eendeierdooiers hoor. Mooncakes trouwens al vaak gemaakt, ook lekker.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 17:55 schreef sirdanilot het volgende:
Aziatische zoetigheden zijn over het algemeen niet erg lekker voor ons westerlingen. Komt voornamelijk omdat er weinig vet wordt gebruikt en weinig zuivel (boter/room/melk), terwijl wij dat juist erg lekker vinden. Indiase zoetigheden zijn dan juist weer wel erg lekker, want daar gebruiken ze dat wel allemaal. Het is gewoon onze smaak niet, japanse zoete rijstballen en chinese zoetigheden.
Als chinees lekkernij kun je nog een Mooncake proberen te maken (google het maar), een soort hele zware chinese cake/koek.
 En mooi!
 En mooi! 
  
 
											 
			 
			
			
			 Ik vond het lekker, maar heb t zelf nooit gemaakt.
 Ik vond het lekker, maar heb t zelf nooit gemaakt.
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 18:12 schreef RobinOok het volgende:
Voor nieuwjaar, zegt ze. Niet voor het moonfestival.
 
			 
			
			
			Kan zijn, maar ik vroeg wel om iets specifieks hè? En jij gaf daar weer antwoord op.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.
 
											 
			 
			
			
			 
  
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Die zien er lekker uitquote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekkerDe binnenkant is zoooo heerlijk zacht

[ link | afbeelding ]

 
			 
			
			
			27% muesliquote:Op vrijdag 13 februari 2015 11:55 schreef Syrena het volgende:
Ik wil in de vakantie deze proberen te na te maken:
http://www.ah.nl/producte(...)spelt-muesli-koekjes
De spelt heb ik al in huis, de muesli ook. Nu de verhouding nog
Het lijkt qua structuur op zandkoekjes
Dit komt misschien in de buurt, maar dan kleinere koekjes maken?
http://gezondlevenvanjaco(...)08/speltkoekjes.html
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Lekker zijn die hè?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekkerDe binnenkant is zoooo heerlijk zacht

 
 
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:46 schreef GlennQuagmire het volgende:
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft?


 
			 
			
			
			

 
			 
			
			
			dezequote:Op zaterdag 14 februari 2015 13:04 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Die zien er lekker uit
Welk recept heb je gebruikt?
 
 Ja echt bizar lekker. Kwam ook nog een recept tegen voor een chocoaldekaramelvulling erin. Als in, stop een rolo in je balletje deeg. GENIAAL, echtquote:Op zondag 15 februari 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Lekker zijn die hè?
[..]
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd.
http://www.mbakes.com/201(...)ad.html#.UjbnSGSgkSg
Maar goed, in basis heb je natuurlijk vooral een goed shortbreadrecept nodig. Dat, plus karamel en chocolade en klaar is kees.
 die maak ik de volgende keer.
 die maak ik de volgende keer. 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 )
 )
 
											
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |