Ha, nee, al had dat best gekund.quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:56 schreef Lot_1 het volgende:
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes?
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen.quote:
Hahaquote:Op woensdag 28 januari 2015 12:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen.
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbij de sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk niet één harde brok wordt. Zie ook hokey pokey / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om snoep vol belletjes te maken. Bijv:quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:58 schreef -Mellow- het volgende:
trouwens, vanwaar baking soda in caramelsaus?
Ik vind nooit iets te geitig.quote:
Ik heb nu ook gewoon gepasteuriseerde geitenmelk uit een pak van de supermarkt gebruikt, die smaakt sowieso maar heel mild geitig, helaas. Maar wellicht wel fijn voor mijn collega's, want dat zijn een beetje watjes, qua gekke smaken.quote:Op woensdag 28 januari 2015 12:40 schreef -Mellow- het volgende:
Bij de cajeta die ik heb gehad kon ik wel echt geit proeven. Maar ik hou daar ook echt van
Dat ziet er echt te lekker uit!quote:Op woensdag 28 januari 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbijd e sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk neit één harde brok wordt. Zie ook hokey poley / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om honingsnoep vol belletjes te maken. Bijv:
[ afbeelding ]
Is het ook! Zeker ook wanneer nog in chocolade gedipt.quote:
Ja? Hmm. De apotheek is hier niet zo heel ver vandaan dus binnenkort maar even kijken.quote:Op woensdag 28 januari 2015 06:35 schreef computergirl het volgende:
[..]
Volgens mij kan je voor glucose ook naar de apotheek, die kennis komt wel weinig gebruikt uithoek van mijn hersentjes.....
Nee, nog niet. Thanks!quote:Op woensdag 28 januari 2015 08:51 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik weet niet of je inmiddels al gedroogde blauwe bessen hebt gevonden maar zag ze laatst bij De Tuinen liggen. Wel prijzig, dus ik ga nog even op de markt kijken in de hoop dat ze daar wat goedkoper zijn.
Apart dit.quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:14 schreef minilot het volgende:
Ondertussen...
Voor mijn collega's deze week piepkleine duimtaartjes gemaakt met cajeta (romige karamel van geitenmelk), ganache en anijsstrooisel
[ afbeelding ]
Combinatie van http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/ + http://www.homesicktexan.(...)et-treat-cajeta.html
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg!quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:43 schreef Bortecinem het volgende:
De Russische Medovik taart die ik gisteren heb gemaakt. Simpel en heeel zoet, maar wel lekker. Eigenlijk is het gewoon een soort van zelfgemaakt bladerdeeg met er tussen een mengsel van gemalen walnoten, slagroom, dulce de leche en boter.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb het recept van een Russische site maar met google translate en het filmpje dat er bij hoorde kwam ik heel ver.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg!En goed bordje ervoor inderdaad.
Heb je een specifiek rcept voor mij toevallig?
Haha ik dacht er niet bij na toen ik het bordje uit de kast pakte maar later toen ik de foto's bekeek dacht ik hetzelfde.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef Molo het volgende:
Ziet er heerlijk uit![]()
En wat een leuk truttig bordje erbij
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig!quote:Op donderdag 5 februari 2015 13:43 schreef Holyme het volgende:
Na vooral veel lurken (wat worden hier toch altijd lekkere dingen gemaakt!), ook maar eens een bijdrage
[ afbeelding ]
"Mrs Berggrens Magnifika blueberry & chocolate cookies" recept van een verpakking koekjes uit Zweden. Met havermout, rozijnen, gedroogde cranberry's/blauwe bessen en melk/witte chocolade.
Ik heb er ondertussen al een paar verzameldquote:Op vrijdag 6 februari 2015 11:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig!Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van.
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:19 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ik heb er ondertussen al een paar verzameldDe vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten
De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter!
En blauwe bessen, waar haal jij die? Ik had ze nu bij de Ekoplaza, maar dat moet vast goedkoper kunnen (en ze zijn ook heel lekker in havermout enzo kwam ik achter!)
Oh! Morgenvroeg is hier markt, zal daar eens kijkenquote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt.Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |