abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 februari 2015 @ 11:12:51 #176
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149913158
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 10:41 schreef fietsie het volgende:
Het resultaat:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Snijden met een touwtje, zoals flossdraad, voorkomt die kruimels die los komen, zodat je een cleanere snede krijgt ^O^

Maar tof gelukt!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149913358
quote:
1s.gif Op zondag 22 februari 2015 11:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Snijden met een touwtje, zoals flossdraad, voorkomt die kruimels die los komen, zodat je een cleanere snede krijgt ^O^

Maar tof gelukt!
Wel flosdraad zonder menthol-spullie erop kiezen. :+
Professioneel gifmenger.
  zondag 22 februari 2015 @ 18:28:01 #178
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_149926817
Ook een klein fotoverhaaltje van mijn kant. Ik ben totáál niet van het bakken: je aan recepten houden en je oven precies kennen, ik heb daar het geduld niet altijd voor. Maar toen ik gisteren een koekjespot op de kop tikte, dacht ik mer er vandaag toch maar weer eens aan te wagen. Elke keer bij het bakken gaat er wel iets niet naar mijn zin, terwijl koken me zo gemakkelijk afgaat. Dus koos ik voor chocolate chip cookies, want hoe moeilijk kan dat nou zijn? Die gedachte gaat me bij het koken ook altijd zo goed af...

Het moest wel allemaal zonder bakplaat, want die was ik vergeten te kopen (in het jaar dat ik hier woon heb ik zo'n ding nooit nodig gehad), dus heb ik dit een beetje in elkaar geknutseld. En let maar ff niet op het vieze fornuis. :@



Op de bodem had ik een grotere ovenschaal gezet, maar toen ik die uit de oven probeerde te halen, ging het faliekant mis. Wel lekker om te snoepen tho’.



De koekjes bovenin waren wel aardig gelukt. Alleen in het midden op de bodem vond ik ze nog te zacht, ook na het afkoelen.



Dus ging ik voor een tweede batch: iets kleinere koekjes en de temperatuur ietsje hoger. Ik vergat de tijd alleen een beetje, dus werden ze net te donker, maar ze waren wel lekker stevig (en ze smaken verder prima).



En dan is het hopen op driemaal scheepsrecht. Iets kleinere koekjes, nu met goed verwarmde schaal, iets wat ik bij de eerste batch niet had. Qua kleur en stevigheid prima, maar die mooie scheuren misten.



Ik vond dat ik het nog een keer mocht proberen. Temperatuur iets lager en toen was dit het resultaat:



Lijkt er iets meer op, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Na deze twee koekjes had ik er genoeg van en ga ik morgen de rest van het deeg maar op proberen te maken.



En dan heb je zo’n schaaltje bij elkaar. Mijn conclusies van de dag:

- Ongebakken koekjesdeeg is belachelijk lekker (wist ik al)
- Dit soort koekjes zijn niet zo heel erg gezond (wist ik ook al, maar pas als je het zelf maakt zie je het pas echt)
- Bakken is nog altijd niet bepaald mijn ding, maar ik ga het vaker proberen
- Stiekem was dat eerste koekje toch het beste; ik moest gewoon wat langer wachten. Bros in het midden, krokant aan de randjes.
  dinsdag 24 februari 2015 @ 07:32:56 #179
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_149978235
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:28 schreef vinnypassy het volgende:
Goede 1e poging vinnypassy. Inderdaad is bakken wel ehm... een stukje interactie tussen mens en oven enzo, maar net als de beroemde ijsboeren uit de USA heb je nu cookie dough op het menu gezet ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 1 maart 2015 @ 15:17:48 #180
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_150178264
Ik houd ontzettend van muffins, maar geen muffinvorm in huis. Dus dan maar muffinbeslag in een cakeblik.
Erg geslaagd, de blue berry muffin cake was erg lekker. Nu zit er eentje in de oven met chocolade en blue berries.
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
pi_150183493
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:28 schreef vinnypassy het volgende:
Ook een klein fotoverhaaltje van mijn kant. Ik ben totáál niet van het bakken: je aan recepten houden en je oven precies kennen, ik heb daar het geduld niet altijd voor. Maar toen ik gisteren een koekjespot op de kop tikte, dacht ik mer er vandaag toch maar weer eens aan te wagen. Elke keer bij het bakken gaat er wel iets niet naar mijn zin, terwijl koken me zo gemakkelijk afgaat. Dus koos ik voor chocolate chip cookies, want hoe moeilijk kan dat nou zijn? Die gedachte gaat me bij het koken ook altijd zo goed af...

Het moest wel allemaal zonder bakplaat, want die was ik vergeten te kopen (in het jaar dat ik hier woon heb ik zo'n ding nooit nodig gehad), dus heb ik dit een beetje in elkaar geknutseld. En let maar ff niet op het vieze fornuis. :@

[ afbeelding ]

Op de bodem had ik een grotere ovenschaal gezet, maar toen ik die uit de oven probeerde te halen, ging het faliekant mis. Wel lekker om te snoepen tho’.

[ afbeelding ]

De koekjes bovenin waren wel aardig gelukt. Alleen in het midden op de bodem vond ik ze nog te zacht, ook na het afkoelen.

[ afbeelding ]

Dus ging ik voor een tweede batch: iets kleinere koekjes en de temperatuur ietsje hoger. Ik vergat de tijd alleen een beetje, dus werden ze net te donker, maar ze waren wel lekker stevig (en ze smaken verder prima).

[ afbeelding ]

En dan is het hopen op driemaal scheepsrecht. Iets kleinere koekjes, nu met goed verwarmde schaal, iets wat ik bij de eerste batch niet had. Qua kleur en stevigheid prima, maar die mooie scheuren misten.

[ afbeelding ]

Ik vond dat ik het nog een keer mocht proberen. Temperatuur iets lager en toen was dit het resultaat:

[ afbeelding ]

Lijkt er iets meer op, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Na deze twee koekjes had ik er genoeg van en ga ik morgen de rest van het deeg maar op proberen te maken.

[ afbeelding ]

En dan heb je zo’n schaaltje bij elkaar. Mijn conclusies van de dag:

- Ongebakken koekjesdeeg is belachelijk lekker (wist ik al)
- Dit soort koekjes zijn niet zo heel erg gezond (wist ik ook al, maar pas als je het zelf maakt zie je het pas echt)
- Bakken is nog altijd niet bepaald mijn ding, maar ik ga het vaker proberen
- Stiekem was dat eerste koekje toch het beste; ik moest gewoon wat langer wachten. Bros in het midden, krokant aan de randjes.
Je keuken :N
  † In Memoriam † zondag 1 maart 2015 @ 18:47:58 #182
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_150186336
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2015 17:42 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Je keuken :N
Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.

vinnypassy je bent al 10 stappen verder dan ik, ik heb die koekjes überhaupt nog nooit gemaakt :D. Gewoon nog vaker doen, dan worden ze steeds beter ;)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_150186557
quote:
14s.gif Op zondag 1 maart 2015 18:47 schreef Skaai het volgende:

[..]

Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.

vinnypassy je bent al 10 stappen verder dan ik, ik heb die koekjes überhaupt nog nooit gemaakt :D. Gewoon nog vaker doen, dan worden ze steeds beter ;)
Ow ja. Dit is Fok. Waar we elkaars reet moeten likken. Oepsie
  zondag 1 maart 2015 @ 19:03:32 #184
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_150186878
quote:
14s.gif Op zondag 1 maart 2015 18:47 schreef Skaai het volgende:

[..]

Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.

vinnypassy je bent al 10 stappen verder dan ik, ik heb die koekjes überhaupt nog nooit gemaakt :D. Gewoon nog vaker doen, dan worden ze steeds beter ;)
Ach joh, niet druk om maken. Mijn keuken is nu gewoon niet ideaal, maar ik heb hem zo overgenomen. Normaal is m'n keuken veel netter, maar die plek op de muur krijg ik niet weg. Kan er weinig aan doen met zo'n rotkookplaat. Van de zomer wil ik m´n keuken verbouwen, dan zie je er niets meer van. ;)

En inderdaad: ga vast nog wel een paar keer bakken en dan komt het ook vast een keertje goed.
  † In Memoriam † zondag 1 maart 2015 @ 20:29:18 #185
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_150190244
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 19:03 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ach joh, niet druk om maken. Mijn keuken is nu gewoon niet ideaal, maar ik heb hem zo overgenomen. Normaal is m'n keuken veel netter, maar die plek op de muur krijg ik niet weg. Kan er weinig aan doen met zo'n rotkookplaat. Van de zomer wil ik m'n keuken verbouwen, dan zie je er niets meer van. ;)
Je hoeft aan mij (of wie dan ook hier) je keuken niet te verklaren hoor ;). Ik kan alleen weinig met mensen die puur in het topic komen om commentaar te leven op de keuken van enthousiaste koekenbakkers :P
En een fijn vooruitzicht, een nieuwe keuken!

Ik heb trek in koekjes gekregen :9~
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Moderator woensdag 4 maart 2015 @ 13:44:48 #186
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_150281128
Heeft iemand een recept voor koekjes waar uitsluitend honing als zoetstof in gaat? Ik heb ze nog niet gevonden, wel met suiker èn honing, maar ik wil eens iets proberen met alleen honing. Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_150284659
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden :P
Alles kan toch? Als niemand het ooit nog geprobeerd heeft moet je gewoon als eerste het eens gaan proberen. Ik peins er niet over om zonder boter te bakken, maar toen Anouk in HHB met mayo op de proppen kwam dacht ik: zo kan het dus ook. Is toch leuk: beetje outside of the box denken? :)
mag het weten
  Moderator woensdag 4 maart 2015 @ 16:07:41 #188
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_150285867
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 15:32 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Alles kan toch? Als niemand het ooit nog geprobeerd heeft moet je gewoon als eerste het eens gaan proberen. Ik peins er niet over om zonder boter te bakken, maar toen Anouk in HHB met mayo op de proppen kwam dacht ik: zo kan het dus ook. Is toch leuk: beetje outside of the box denken? :)
Haha mayonaise ja, dat lijkt me nog steeds niks, terwijl het op zich kan ja. Azijn, ei, olie zout, dat is het zo'n beetje.

Ik vind het alleen wel fijn om een soort van richtlijn te hebben, ik ga het recept toch altijd aanpassen naar mijn eigen smaak (ander meel, minder zoet).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_150286337
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Heeft iemand een recept voor koekjes waar uitsluitend honing als zoetstof in gaat? Ik heb ze nog niet gevonden, wel met suiker èn honing, maar ik wil eens iets proberen met alleen honing. Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden :P
deze bijvoorbeeld? vind nog veel meer als ik google op cookies with 'honey instead of sugar'
http://www.food.com/recip(...)tmeal-cookies-170482
  Moderator woensdag 4 maart 2015 @ 16:38:35 #190
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_150286891
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 16:20 schreef ecstasy het volgende:

[..]

deze bijvoorbeeld? vind nog veel meer als ik google op cookies with 'honey instead of sugar'
http://www.food.com/recip(...)tmeal-cookies-170482
Dat zijn meer havermoutkoekjes, ik zoek eigenlijk gewoon zandkoekjes maar dan met honing, maar ik zal eens zoeken met jouw termen. Kwam een hoop Amerikaanse recepten tegen gisteren die me niet zo lekker leken, maar die hadden naast honing ook nog eens dezelfde hoeveelheid suiker, meer zoet dan meel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 4 maart 2015 @ 16:50:59 #191
414785 sirdanilot
pi_150287351
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Heeft iemand een recept voor koekjes waar uitsluitend honing als zoetstof in gaat? Ik heb ze nog niet gevonden, wel met suiker èn honing, maar ik wil eens iets proberen met alleen honing. Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden :P
Zou toch gewoon moeten kunnen? Alleen zandkoekjes wordt denk ik vrij lastig, want honing bevat vocht en in zandkoekjes wil je eigenlijk niet echt vocht toevoegen. Dus ik zou toch de oatmeal cookies of andere 'natte' koekjes proberen.

edit: http://www.food.com/recipe/healthy-honey-oatmeal-cookies-147497 je zou dit bijvoorbeeld kunnen proberen, en dan de suiker en het beetje water weglaten, en meer honing toevoegen. Ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator woensdag 4 maart 2015 @ 16:54:22 #192
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_150287459
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 16:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Zou toch gewoon moeten kunnen? Alleen zandkoekjes wordt denk ik vrij lastig, want honing bevat vocht en in zandkoekjes wil je eigenlijk niet echt vocht toevoegen. Dus ik zou toch de oatmeal cookies of andere 'natte' koekjes proberen.

edit: http://www.food.com/recipe/healthy-honey-oatmeal-cookies-147497 je zou dit bijvoorbeeld kunnen proberen, en dan de suiker en het beetje water weglaten, en meer honing toevoegen. Ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen.
Dat zijn weer echt havermoutkoekjes, ik heb inmiddels wat dingen opgezocht en ben tot een experimenteel recept gekomen. Bevat wel havermout, maar slechts een kleine hoeveelheid. Verder vooral volkorenmeel. Ik ga het uitproberen en laat weten of het gelukt is ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 4 maart 2015 @ 16:55:11 #193
414785 sirdanilot
pi_150287479
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 16:54 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat zijn weer echt havermoutkoekjes, ik heb inmiddels wat dingen opgezocht en ben tot een experimenteel recept gekomen. Bevat wel havermout, maar slechts een kleine hoeveelheid. Verder vooral volkorenmeel. Ik ga het uitproberen en laat weten of het gelukt is ;)
Leuk. Je zou ook deze kunnen proberen:
http://lilmisscakes.com/2011/honey-cookies
Ze gebruiken wel suiker, maar alleen om de koekjes mee te coaten. Die stap kun je weglaten en dan heb je ook pure honingkoekjes.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator woensdag 4 maart 2015 @ 17:09:59 #194
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_150287969
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 16:55 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Leuk. Je zou ook deze kunnen proberen:
http://lilmisscakes.com/2011/honey-cookies
Ze gebruiken wel suiker, maar alleen om de koekjes mee te coaten. Die stap kun je weglaten en dan heb je ook pure honingkoekjes.
Daar zit echt een hele cup suiker in het deeg hoor ;)
"In the bowl of a standing electric mixer, beat the oil, honey, and sugar until smooth."
Maar ik heb een deeg gemaakt, dat moet nu even een paar minuten rusten en dan kan ik er koekjes van maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 5 maart 2015 @ 09:24:43 #195
414785 sirdanilot
pi_150306215
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 17:09 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Daar zit echt een hele cup suiker in het deeg hoor ;)
"In the bowl of a standing electric mixer, beat the oil, honey, and sugar until smooth."
Maar ik heb een deeg gemaakt, dat moet nu even een paar minuten rusten en dan kan ik er koekjes van maken.
Hoe is het geworden?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 5 maart 2015 @ 09:41:46 #196
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_150306487
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 09:24 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoe is het geworden?
Ontzettend lekker, goede honingsmaak, maar nog voor verbetering vatbaar, daar ben ik mee bezig.
Het zijn wel meer taai-achtige koekjes dan brosse koekjes, maar dat kan natuurlijk ook niet met honing (ook al heb ik crèmehoning gebruikt). Dus nog even flink aan werken, de volgende versie krijgt een bolletje honingmarsepein er op/in.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 5 maart 2015 @ 12:22:39 #197
414785 sirdanilot
pi_150310377
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 09:41 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ontzettend lekker, goede honingsmaak, maar nog voor verbetering vatbaar, daar ben ik mee bezig.
Het zijn wel meer taai-achtige koekjes dan brosse koekjes, maar dat kan natuurlijk ook niet met honing (ook al heb ik crèmehoning gebruikt). Dus nog even flink aan werken, de volgende versie krijgt een bolletje honingmarsepein er op/in.
Ik zou juist gewone honing gebruiken, ik weet niet wat ze met cremehoning doen maar lijkt me niet iets dat je in je koekje wilt om eerlijk te zijn. Een goede honing kristalliseert uit als het wat afkoelt (wordt weer helder in een warme ruimte). Wij hadden in Polen een keer een grote pot goede honing gekocht, langs een weg midden in het bos stonden heel veel honingkraampjes en vrouwtjes die paddestoelen verkochten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 5 maart 2015 @ 12:28:45 #198
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_150310554
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 12:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik zou juist gewone honing gebruiken, ik weet niet wat ze met cremehoning doen maar lijkt me niet iets dat je in je koekje wilt om eerlijk te zijn. Een goede honing kristalliseert uit als het wat afkoelt (wordt weer helder in een warme ruimte). Wij hadden in Polen een keer een grote pot goede honing gekocht, langs een weg midden in het bos stonden heel veel honingkraampjes en vrouwtjes die paddestoelen verkochten.
Crèmehoning kan of natuurlijk zijn (zoals bij klaverhoning) of honing mengen met dit soort honing of de honing flink roeren, al dan niet mechanisch. Ik werk eigenlijk nooit met volledig vloeibare honing.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_150319446
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 12:03 schreef minilot het volgende:
Ik had nog koekies:

[ afbeelding ]
Snickerdoodles met karamelvulling

[ afbeelding ]
Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. :)
OMG :9~
"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
pi_150319495
Ik had ineenkeer zin om een cake te maken. Basisreceptje gezocht, meeste van het recept, beetje van DjinN, en hopsa! Roze cake :D



"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')