Ha, nee, al had dat best gekund.quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:56 schreef Lot_1 het volgende:
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes?
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen.quote:
Hahaquote:Op woensdag 28 januari 2015 12:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen.
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbij de sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk niet één harde brok wordt. Zie ook hokey pokey / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om snoep vol belletjes te maken. Bijv:quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:58 schreef -Mellow- het volgende:
trouwens, vanwaar baking soda in caramelsaus?
Ik vind nooit iets te geitig.quote:
Ik heb nu ook gewoon gepasteuriseerde geitenmelk uit een pak van de supermarkt gebruikt, die smaakt sowieso maar heel mild geitig, helaas. Maar wellicht wel fijn voor mijn collega's, want dat zijn een beetje watjes, qua gekke smaken.quote:Op woensdag 28 januari 2015 12:40 schreef -Mellow- het volgende:
Bij de cajeta die ik heb gehad kon ik wel echt geit proeven. Maar ik hou daar ook echt van
Dat ziet er echt te lekker uit!quote:Op woensdag 28 januari 2015 12:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbijd e sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk neit één harde brok wordt. Zie ook hokey poley / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om honingsnoep vol belletjes te maken. Bijv:
[ afbeelding ]
Is het ook! Zeker ook wanneer nog in chocolade gedipt.quote:
Ja? Hmm. De apotheek is hier niet zo heel ver vandaan dus binnenkort maar even kijken.quote:Op woensdag 28 januari 2015 06:35 schreef computergirl het volgende:
[..]
Volgens mij kan je voor glucose ook naar de apotheek, die kennis komt wel weinig gebruikt uithoek van mijn hersentjes.....
Nee, nog niet. Thanks!quote:Op woensdag 28 januari 2015 08:51 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik weet niet of je inmiddels al gedroogde blauwe bessen hebt gevonden maar zag ze laatst bij De Tuinen liggen. Wel prijzig, dus ik ga nog even op de markt kijken in de hoop dat ze daar wat goedkoper zijn.
Apart dit.quote:Op woensdag 28 januari 2015 11:14 schreef minilot het volgende:
Ondertussen...
Voor mijn collega's deze week piepkleine duimtaartjes gemaakt met cajeta (romige karamel van geitenmelk), ganache en anijsstrooisel
[ afbeelding ]
Combinatie van http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/ + http://www.homesicktexan.(...)et-treat-cajeta.html
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg!quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:43 schreef Bortecinem het volgende:
De Russische Medovik taart die ik gisteren heb gemaakt. Simpel en heeel zoet, maar wel lekker. Eigenlijk is het gewoon een soort van zelfgemaakt bladerdeeg met er tussen een mengsel van gemalen walnoten, slagroom, dulce de leche en boter.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb het recept van een Russische site maar met google translate en het filmpje dat er bij hoorde kwam ik heel ver.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg!En goed bordje ervoor inderdaad.
Heb je een specifiek rcept voor mij toevallig?
Haha ik dacht er niet bij na toen ik het bordje uit de kast pakte maar later toen ik de foto's bekeek dacht ik hetzelfde.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:44 schreef Molo het volgende:
Ziet er heerlijk uit![]()
En wat een leuk truttig bordje erbij
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig!quote:Op donderdag 5 februari 2015 13:43 schreef Holyme het volgende:
Na vooral veel lurken (wat worden hier toch altijd lekkere dingen gemaakt!), ook maar eens een bijdrage
[ afbeelding ]
"Mrs Berggrens Magnifika blueberry & chocolate cookies" recept van een verpakking koekjes uit Zweden. Met havermout, rozijnen, gedroogde cranberry's/blauwe bessen en melk/witte chocolade.
Ik heb er ondertussen al een paar verzameldquote:Op vrijdag 6 februari 2015 11:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig!Blauwe bessen en witte chocolade samen in een koekie, daar hou ik wel van.
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:19 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ik heb er ondertussen al een paar verzameldDe vorige keer maar een fles sirap meegenomen voor die recepten
De koekjes in de verpakking hadden geen melkchocolade, alleen het recept wel, maar de volgende keer laat ik die er ook uit. Alleen wit past beter!
En blauwe bessen, waar haal jij die? Ik had ze nu bij de Ekoplaza, maar dat moet vast goedkoper kunnen (en ze zijn ook heel lekker in havermout enzo kwam ik achter!)
Oh! Morgenvroeg is hier markt, zal daar eens kijkenquote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt.Weet eigenlijk niet wat ze daar kosten, ik zal er eens op letten.
Lokpost.quote:
Niet superveel nu ik het zo naast elkaar hou, maar slagroom is iets duurder.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:54 schreef minilot het volgende:
Ik geloof niet dat slagroom en boter elkaar veel ontlopen qua prijs per gewicht, toch?
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Lokpost.
Vanwege het Chinese nieuwjaar volgende week wil ik iets bijpassend zoets voor mijn collega's bakken. Heb jij misschien een leuk idee voor een koekje / zoet hapje / gebakje dat de Chinezen met hun nieuwjaar graag eten? Mag best bewerkelijk zijn, graag zelfs.
Edit: afgezien van koekjes met ananasjam, de schijnbaar met Chinees nieuwjaar veel gegeten pineapple tarts. Daarvoor heb ik al een recept gevonden.![]()
Haha, okee! Duidelijk.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 16:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van.![]()
Ik denk dat je zelf bij die moderne Aziatische, hippe websites moet gaan zoeken naar iets fusionachtigs. Ik kan je niet helpen.
Ik hou wel van kleverige rijstballen en plakkerige gestoomde cakejes en zoete rode bonenvulling en koekies met gezouten eendeierdooiers hoor. Mooncakes trouwens al vaak gemaakt, ook lekker.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 17:55 schreef sirdanilot het volgende:
Aziatische zoetigheden zijn over het algemeen niet erg lekker voor ons westerlingen. Komt voornamelijk omdat er weinig vet wordt gebruikt en weinig zuivel (boter/room/melk), terwijl wij dat juist erg lekker vinden. Indiase zoetigheden zijn dan juist weer wel erg lekker, want daar gebruiken ze dat wel allemaal. Het is gewoon onze smaak niet, japanse zoete rijstballen en chinese zoetigheden.
Als chinees lekkernij kun je nog een Mooncake proberen te maken (google het maar), een soort hele zware chinese cake/koek.
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 18:12 schreef RobinOok het volgende:
Voor nieuwjaar, zegt ze. Niet voor het moonfestival.
Kan zijn, maar ik vroeg wel om iets specifieks hè? En jij gaf daar weer antwoord op.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.
Die zien er lekker uitquote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekkerDe binnenkant is zoooo heerlijk zacht
![]()
[ link | afbeelding ]
27% muesliquote:Op vrijdag 13 februari 2015 11:55 schreef Syrena het volgende:
Ik wil in de vakantie deze proberen te na te maken:
http://www.ah.nl/producte(...)spelt-muesli-koekjes
De spelt heb ik al in huis, de muesli ook. Nu de verhouding nog![]()
Het lijkt qua structuur op zandkoekjes![]()
Dit komt misschien in de buurt, maar dan kleinere koekjes maken?
http://gezondlevenvanjaco(...)08/speltkoekjes.html
Lekker zijn die hè?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekkerDe binnenkant is zoooo heerlijk zacht
![]()
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:46 schreef GlennQuagmire het volgende:
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft?
dezequote:Op zaterdag 14 februari 2015 13:04 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Die zien er lekker uit
Welk recept heb je gebruikt?
Ja echt bizar lekker. Kwam ook nog een recept tegen voor een chocoaldekaramelvulling erin. Als in, stop een rolo in je balletje deeg. GENIAAL, echtquote:Op zondag 15 februari 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Lekker zijn die hè?![]()
[..]
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd.
http://www.mbakes.com/201(...)ad.html#.UjbnSGSgkSg
Maar goed, in basis heb je natuurlijk vooral een goed shortbreadrecept nodig. Dat, plus karamel en chocolade en klaar is kees.
http://www.ah.nl/allerhan(...)ionaire-s-shortbreadquote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:46 schreef GlennQuagmire het volgende:
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft?
Jazeker!quote:Op zaterdag 21 februari 2015 11:30 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik ga voor het eerst meringues maken, maar ik vind alleen eiwit en suiker te saai. Ik wil er dus een smaakje aan geven en vroeg me af of ik er ook instant cappuccinopoeder doorheen kan doen?
Dat heb ik toevallig nog staan en het lijkt me wel een lekkere combinatie, maar ik ben een bakn00b dus voor ik het grande verpest wil ik toch even checken of het een levensvatbaar idee is
O, daar heb je een punt! Daar had ik niet bij stil gestaan.quote:Op zaterdag 21 februari 2015 11:36 schreef Molo het volgende:
Instant koffie kan wel, cappuccino poeder lijkt me tricky omdat dat vet is. En vet en eiwit gaan niet zo goed samen.
Voor een babyshower (quote:Op zaterdag 21 februari 2015 11:30 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik ga voor het eerst meringues maken, maar ik vind alleen eiwit en suiker te saai. Ik wil er dus een smaakje aan geven en vroeg me af of ik er ook instant cappuccinopoeder doorheen kan doen?
Dat heb ik toevallig nog staan en het lijkt me wel een lekkere combinatie, maar ik ben een bakn00b dus voor ik het grande verpest wil ik toch even checken of het een levensvatbaar idee is
kan je dat roze niet redden door het er af te halen, mengen met wat extra poedersuiker en dan er weer op smeren?quote:Op zondag 22 februari 2015 09:54 schreef fietsie het volgende:
Jah dankjewel. Is gewoon ff lastig dat ik gister zoveel uren bezig ben geweest, en dat het icen zowieso al lastig was... Leermoment: vaker ziek zoete taartjes bakken.
Geprobeerd (klein beetje) het bleef vloeibaar...quote:Op zondag 22 februari 2015 09:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
kan je dat roze niet redden door het er af te halen, mengen met wat extra poedersuiker en dan er weer op smeren?
Als je een niet-pakjes-recept voor icing hebt houdt ik me aanbevolen!quote:Op zondag 22 februari 2015 10:23 schreef Myraela het volgende:
Huh, dat is wel echt heel raar. De keren dat ik zo'n taart maakte werd de botercreme juist enorm hard, en icing hard genoeg om een huisje in elkaar te houden.Dus ik snap hier niets van.
Overigens nooit gewerkt met die pakjes, dus misschien werkt dat anders.
quote:Op zondag 22 februari 2015 10:41 schreef fietsie het volgende:
Het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Snijden met een touwtje, zoals flossdraad, voorkomt die kruimels die los komen, zodat je een cleanere snede krijgtquote:Op zondag 22 februari 2015 10:41 schreef fietsie het volgende:
Het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wel flosdraad zonder menthol-spullie erop kiezen.quote:Op zondag 22 februari 2015 11:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Snijden met een touwtje, zoals flossdraad, voorkomt die kruimels die los komen, zodat je een cleanere snede krijgt![]()
Maar tof gelukt!
Goede 1e poging vinnypassy. Inderdaad is bakken wel ehm... een stukje interactie tussen mens en oven enzo, maar net als de beroemde ijsboeren uit de USA heb je nu cookie dough op het menu gezetquote:
Je keukenquote:Op zondag 22 februari 2015 18:28 schreef vinnypassy het volgende:
Ook een klein fotoverhaaltje van mijn kant. Ik ben totáál niet van het bakken: je aan recepten houden en je oven precies kennen, ik heb daar het geduld niet altijd voor. Maar toen ik gisteren een koekjespot op de kop tikte, dacht ik mer er vandaag toch maar weer eens aan te wagen. Elke keer bij het bakken gaat er wel iets niet naar mijn zin, terwijl koken me zo gemakkelijk afgaat. Dus koos ik voor chocolate chip cookies, want hoe moeilijk kan dat nou zijn? Die gedachte gaat me bij het koken ook altijd zo goed af...
Het moest wel allemaal zonder bakplaat, want die was ik vergeten te kopen (in het jaar dat ik hier woon heb ik zo'n ding nooit nodig gehad), dus heb ik dit een beetje in elkaar geknutseld. En let maar ff niet op het vieze fornuis.![]()
[ afbeelding ]
Op de bodem had ik een grotere ovenschaal gezet, maar toen ik die uit de oven probeerde te halen, ging het faliekant mis. Wel lekker om te snoepen tho’.
[ afbeelding ]
De koekjes bovenin waren wel aardig gelukt. Alleen in het midden op de bodem vond ik ze nog te zacht, ook na het afkoelen.
[ afbeelding ]
Dus ging ik voor een tweede batch: iets kleinere koekjes en de temperatuur ietsje hoger. Ik vergat de tijd alleen een beetje, dus werden ze net te donker, maar ze waren wel lekker stevig (en ze smaken verder prima).
[ afbeelding ]
En dan is het hopen op driemaal scheepsrecht. Iets kleinere koekjes, nu met goed verwarmde schaal, iets wat ik bij de eerste batch niet had. Qua kleur en stevigheid prima, maar die mooie scheuren misten.
[ afbeelding ]
Ik vond dat ik het nog een keer mocht proberen. Temperatuur iets lager en toen was dit het resultaat:
[ afbeelding ]
Lijkt er iets meer op, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Na deze twee koekjes had ik er genoeg van en ga ik morgen de rest van het deeg maar op proberen te maken.
[ afbeelding ]
En dan heb je zo’n schaaltje bij elkaar. Mijn conclusies van de dag:
- Ongebakken koekjesdeeg is belachelijk lekker (wist ik al)
- Dit soort koekjes zijn niet zo heel erg gezond (wist ik ook al, maar pas als je het zelf maakt zie je het pas echt)
- Bakken is nog altijd niet bepaald mijn ding, maar ik ga het vaker proberen
- Stiekem was dat eerste koekje toch het beste; ik moest gewoon wat langer wachten. Bros in het midden, krokant aan de randjes.
Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.quote:
Ow ja. Dit is Fok. Waar we elkaars reet moeten likken. Oepsiequote:Op zondag 1 maart 2015 18:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.
vinnypassy je bent al 10 stappen verder dan ik, ik heb die koekjes überhaupt nog nooit gemaakt. Gewoon nog vaker doen, dan worden ze steeds beter
Ach joh, niet druk om maken. Mijn keuken is nu gewoon niet ideaal, maar ik heb hem zo overgenomen. Normaal is m'n keuken veel netter, maar die plek op de muur krijg ik niet weg. Kan er weinig aan doen met zo'n rotkookplaat. Van de zomer wil ik m´n keuken verbouwen, dan zie je er niets meer van.quote:Op zondag 1 maart 2015 18:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking.
vinnypassy je bent al 10 stappen verder dan ik, ik heb die koekjes überhaupt nog nooit gemaakt. Gewoon nog vaker doen, dan worden ze steeds beter
Je hoeft aan mij (of wie dan ook hier) je keuken niet te verklaren hoorquote:Op zondag 1 maart 2015 19:03 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ach joh, niet druk om maken. Mijn keuken is nu gewoon niet ideaal, maar ik heb hem zo overgenomen. Normaal is m'n keuken veel netter, maar die plek op de muur krijg ik niet weg. Kan er weinig aan doen met zo'n rotkookplaat. Van de zomer wil ik m'n keuken verbouwen, dan zie je er niets meer van.
Alles kan toch? Als niemand het ooit nog geprobeerd heeft moet je gewoon als eerste het eens gaan proberen. Ik peins er niet over om zonder boter te bakken, maar toen Anouk in HHB met mayo op de proppen kwam dacht ik: zo kan het dus ook. Is toch leuk: beetje outside of the box denken?quote:Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden
Haha mayonaise ja, dat lijkt me nog steeds niks, terwijl het op zich kan ja. Azijn, ei, olie zout, dat is het zo'n beetje.quote:Op woensdag 4 maart 2015 15:32 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Alles kan toch? Als niemand het ooit nog geprobeerd heeft moet je gewoon als eerste het eens gaan proberen. Ik peins er niet over om zonder boter te bakken, maar toen Anouk in HHB met mayo op de proppen kwam dacht ik: zo kan het dus ook. Is toch leuk: beetje outside of the box denken?
deze bijvoorbeeld? vind nog veel meer als ik google op cookies with 'honey instead of sugar'quote:Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Heeft iemand een recept voor koekjes waar uitsluitend honing als zoetstof in gaat? Ik heb ze nog niet gevonden, wel met suiker èn honing, maar ik wil eens iets proberen met alleen honing. Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden
Dat zijn meer havermoutkoekjes, ik zoek eigenlijk gewoon zandkoekjes maar dan met honing, maar ik zal eens zoeken met jouw termen. Kwam een hoop Amerikaanse recepten tegen gisteren die me niet zo lekker leken, maar die hadden naast honing ook nog eens dezelfde hoeveelheid suiker, meer zoet dan meel.quote:Op woensdag 4 maart 2015 16:20 schreef ecstasy het volgende:
[..]
deze bijvoorbeeld? vind nog veel meer als ik google op cookies with 'honey instead of sugar'
http://www.food.com/recip(...)tmeal-cookies-170482
Zou toch gewoon moeten kunnen? Alleen zandkoekjes wordt denk ik vrij lastig, want honing bevat vocht en in zandkoekjes wil je eigenlijk niet echt vocht toevoegen. Dus ik zou toch de oatmeal cookies of andere 'natte' koekjes proberen.quote:Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef djkoelkast het volgende:
Heeft iemand een recept voor koekjes waar uitsluitend honing als zoetstof in gaat? Ik heb ze nog niet gevonden, wel met suiker èn honing, maar ik wil eens iets proberen met alleen honing. Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden
Dat zijn weer echt havermoutkoekjes, ik heb inmiddels wat dingen opgezocht en ben tot een experimenteel recept gekomen. Bevat wel havermout, maar slechts een kleine hoeveelheid. Verder vooral volkorenmeel. Ik ga het uitproberen en laat weten of het gelukt isquote:Op woensdag 4 maart 2015 16:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zou toch gewoon moeten kunnen? Alleen zandkoekjes wordt denk ik vrij lastig, want honing bevat vocht en in zandkoekjes wil je eigenlijk niet echt vocht toevoegen. Dus ik zou toch de oatmeal cookies of andere 'natte' koekjes proberen.
edit: http://www.food.com/recipe/healthy-honey-oatmeal-cookies-147497 je zou dit bijvoorbeeld kunnen proberen, en dan de suiker en het beetje water weglaten, en meer honing toevoegen. Ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen.
Leuk. Je zou ook deze kunnen proberen:quote:Op woensdag 4 maart 2015 16:54 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat zijn weer echt havermoutkoekjes, ik heb inmiddels wat dingen opgezocht en ben tot een experimenteel recept gekomen. Bevat wel havermout, maar slechts een kleine hoeveelheid. Verder vooral volkorenmeel. Ik ga het uitproberen en laat weten of het gelukt is
Daar zit echt een hele cup suiker in het deeg hoorquote:Op woensdag 4 maart 2015 16:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Leuk. Je zou ook deze kunnen proberen:
http://lilmisscakes.com/2011/honey-cookies
Ze gebruiken wel suiker, maar alleen om de koekjes mee te coaten. Die stap kun je weglaten en dan heb je ook pure honingkoekjes.
Hoe is het geworden?quote:Op woensdag 4 maart 2015 17:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daar zit echt een hele cup suiker in het deeg hoor![]()
"In the bowl of a standing electric mixer, beat the oil, honey, and sugar until smooth."
Maar ik heb een deeg gemaakt, dat moet nu even een paar minuten rusten en dan kan ik er koekjes van maken.
Ontzettend lekker, goede honingsmaak, maar nog voor verbetering vatbaar, daar ben ik mee bezig.quote:
Ik zou juist gewone honing gebruiken, ik weet niet wat ze met cremehoning doen maar lijkt me niet iets dat je in je koekje wilt om eerlijk te zijn. Een goede honing kristalliseert uit als het wat afkoelt (wordt weer helder in een warme ruimte). Wij hadden in Polen een keer een grote pot goede honing gekocht, langs een weg midden in het bos stonden heel veel honingkraampjes en vrouwtjes die paddestoelen verkochten.quote:Op donderdag 5 maart 2015 09:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ontzettend lekker, goede honingsmaak, maar nog voor verbetering vatbaar, daar ben ik mee bezig.
Het zijn wel meer taai-achtige koekjes dan brosse koekjes, maar dat kan natuurlijk ook niet met honing (ook al heb ik crèmehoning gebruikt). Dus nog even flink aan werken, de volgende versie krijgt een bolletje honingmarsepein er op/in.
Crèmehoning kan of natuurlijk zijn (zoals bij klaverhoning) of honing mengen met dit soort honing of de honing flink roeren, al dan niet mechanisch. Ik werk eigenlijk nooit met volledig vloeibare honing.quote:Op donderdag 5 maart 2015 12:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik zou juist gewone honing gebruiken, ik weet niet wat ze met cremehoning doen maar lijkt me niet iets dat je in je koekje wilt om eerlijk te zijn. Een goede honing kristalliseert uit als het wat afkoelt (wordt weer helder in een warme ruimte). Wij hadden in Polen een keer een grote pot goede honing gekocht, langs een weg midden in het bos stonden heel veel honingkraampjes en vrouwtjes die paddestoelen verkochten.
OMGquote:Op donderdag 22 januari 2015 12:03 schreef minilot het volgende:
Ik had nog koekies:
[ afbeelding ]
Snickerdoodles met karamelvulling
[ afbeelding ]
Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |