Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar wat moet je in godsnaam met een brander in de keuken?quote:Op dinsdag 1 juli 2014 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
In navolging van FOT / [centraal] Pats hier met je nieuwe fotomeuk #33 ook een topic over keukenspullen
Heb een nieuwe brander gekocht voor in de keuken
[ afbeelding ]
creme brulee maken!quote:Op dinsdag 1 juli 2014 21:53 schreef Geralt het volgende:
[..]
Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar wat moet je in godsnaam met een brander in de keuken?![]()
![]()
Creme Bruleequote:Op dinsdag 1 juli 2014 21:53 schreef Geralt het volgende:
[..]
Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar wat moet je in godsnaam met een brander in de keuken?![]()
![]()
Bright Spark, is het bovendeel wat je ziet wat je met een bajonetsluiting op de gasfles zet.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 21:44 schreef Soulagement het volgende:
Ben zelf wat mooie spullen bij elkaar aan het 'sparen', heb al 2 Microplanes en een pistache Kitchenaid met de pasta toebehoren
Ben nog opzoek naar een goede brander, tips Piet?
Edit: o ja, ik heb ook een hele mooie mandoline en een precisieweegschaal. Ik probeer tegenwoordig eigenlijk zoveel mogelijk spullen te kopen die hopelijk jaren mee kunnen (binnenkort begin ik ook met nieuwe pannen en messen).
Een 1-pitsfornuis?quote:
Ik heb er een van campinggaz, met een schuine brander. Werkt ook prima. Die navuldingen gaan altijd lekken met navullen (althans bij mij).quote:Op dinsdag 1 juli 2014 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bright Spark, is het bovendeel wat je ziet wat je met een bajonetsluiting op de gasfles zet.
Geen gedoe met het vullen van een brander maar het branddeel gewoon direct op de fles
Zo eentje?quote:Op woensdag 2 juli 2014 11:56 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ik heb er een van campinggaz, met een schuine brander. Werkt ook prima. Die navuldingen gaan altijd lekken met navullen (althans bij mij).
de eerste, we gebruikten ze op het werk en daar waren ze over.quote:Op woensdag 2 juli 2014 11:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo eentje?
[ afbeelding ]
of zoiets?
[ afbeelding ]
Die navuldingen gaan idd lekken en zijn prijzig.
Heb van zo een soort brander meer dan 20 jaar plezier gehad, die navuldingen waren veel sneller kaduuk, binnen 1 a 2 jaarquote:Op woensdag 2 juli 2014 12:49 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
de eerste, we gebruikten ze op het werk en daar waren ze over.
4 inductie zones 2 aan 2 te koppelen en 1 gas wokbrander, even omdraaien en je wok staat te roken als een gekquote:
Leer jezelf slijpen op je oude BK's, het verschil ligt er vooral in dat deze Zwilling een stuk scherper is. Hij gaat echter niet scherp blijven.quote:Op donderdag 3 juli 2014 09:12 schreef refro het volgende:
Ter vervanging van het inmiddels 10 jaar oude BK koksmes.
Een zwilling proffesional s
[ afbeelding ]
Wat een verschil met wat ik had, en nu kriebelt het natuurlijk om de rest ook te vervangen.
Ha, dat klinkt erg praktisch. Ik heb net weer nieuw kaasdoek aangeschaft om bouillons en sappen te filteren.quote:Op donderdag 3 juli 2014 09:39 schreef minilot het volgende:
Ooo, en afgelopen 'maandag kocht ik nog iets, bedenk ik nu!![]()
[ afbeelding ]
Nog geen tientje uitgegeven aan een nylon 'notenmelkzak'. Ik stond afgelopen weekend zó te kloten met het uitknijpen van geweekte rijst en amandelen in een stuk kaasdoek dat ik dacht: 'ja doei, ik koop wel zo'n zak!'.
Heb er gisteren hazelnootmelk mee gemaakt, ging supergoed!
Zeer, zeer aan te raden!quote:Op donderdag 3 juli 2014 09:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ha, dat klinkt erg praktisch. Ik heb net weer nieuw kaasdoek aangeschaft om bouillons en sappen te filteren.
Bij Simon Levelt heb ik hele dunne papieren theefilters gekocht. Het werkt ook prima met kruiden.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 08:56 schreef bloempje-moi het volgende:
Het leek mij vooral handig bij het maken van boter. Ik wilde eigenlijk een klein stukje voor bouquet garni, maar daar is deze te groot en te duur voor. Hoe doen jullie dat? Ik heb nu een groot thee-ei waar alles in kan en dat ik zo in de pan kan hangen.
Ik bestel het online bij amazon.quote:Op vrijdag 4 juli 2014 08:09 schreef ASSpirine het volgende:
Waar kopen jullie kaasdoek?
En waar koop ik keukentouw?
Ik vergeet het altijd, en als ik er een keer aan denk, dan is het vaak zo'n klein bolletje touw voor 5 euro
Geen idee. Ik heb hetzelfde met de (iets goedkopere) http://www.nordicblends.n(...)olen-Set-klein-2.jpg. Deze wil ik ook al heel lang hebben omdat ze ook zo leuk in mijn keuken passen. Ik kan alleen geen reviews vinden. Dus daarom maar voor een Peugeot gegaan.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 07:56 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil al jaren een pepermolen die bij Kookpunt staat en die 150 euro kost.
Edit: goedkoper geworden.http://m.fonq.nl/product/vipp-263-zout-en-pepermolenset/35717/
Iemand die weet of ze ook echt goed zijn?
Ik heb geen idee, maar zulk geld besteed ik liever aan mooie ingredienten.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 07:56 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil al jaren een pepermolen die bij Kookpunt staat en die 150 euro kost.
Edit: goedkoper geworden.http://m.fonq.nl/product/vipp-263-zout-en-pepermolenset/35717/
Iemand die weet of ze ook echt goed zijn?
Oh dear.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 11:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, maar ja, als je verliefd bent... Die dingen zitten al drie jaar in mijn hoofd.
Jaquote:Op vrijdag 11 juli 2014 20:21 schreef Sorella het volgende:
kan je daar je knoflook met schil en al in doen sylvana ?
Dank, ga er van de week één bestellen.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bright Spark, is het bovendeel wat je ziet wat je met een bajonetsluiting op de gasfles zet.
Geen gedoe met het vullen van een brander maar het branddeel gewoon direct op de fles
En dan een half jaar niks kopen? Ook niet met Kerst? Ben benieuwd of je het volhoudtquote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:47 schreef Sorella het volgende:
Mijn (echt waar) laatste aankopen van dit jaar: een serveer tang en cannoli pijpjes
Ik koop echt niets meer want ik ga nu sparen voor een ijsmachine.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:48 schreef Sylvana het volgende:
[..]
En dan een half jaar niks kopen? Ook niet met Kerst? Ben benieuwd of je het volhoudt
Als iets kapot is dan telt het bij mij nooit, dan moet je wat nieuws kopenquote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:51 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik koop echt niets meer want ik ga nu sparen voor een ijsmachine.
Maar jouw knoflook tang roept mij wel, die van mij is toch wel aan vervanging toe (kerstkadootje).
je foto doet het nietquote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:52 schreef Prof_Hoax het volgende:
Sabatier messensetje :
[ afbeelding ]
En twee Peugeot peper molens (25cm en 75cm ongeveer) dat zijn wel mijn liefdes in onze kuken
Ik red het er wel mee tot de kerst en anders dan koop ik het zelf wel, maar liever niet.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:53 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Als iets kapot is dan telt het bij mij nooit, dan moet je wat nieuws kopen
Het is toch weer 20 euro minder voor je ijsmachine dan idd. Niet nog jarig tussendoor toevallig? Want is wel handig verjaardagscadeautje qua prijs anders.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:54 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik red het er wel mee tot de kerst en anders dan koop ik het zelf wel, maar liever niet.
Net jarig geweest en een elektrische fiets gehad dus een ijsmachine kan ik wel vergeten dit jaarquote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:56 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Het is toch weer 20 euro minder voor je ijsmachine dan idd. Niet nog jarig tussendoor toevallig? Want is wel handig verjaardagscadeautje qua prijs anders.
Dan volgend jaarquote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:57 schreef Sorella het volgende:
[..]
Net jarig geweest en een elektrische fiets gehad dus een ijsmachine kan ik wel vergeten dit jaar
Ohja, reminds me. Laatst een Sabatier dunschiller gekocht. Heerlijk dingquote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:52 schreef Prof_Hoax het volgende:
Sabatier messensetje :
[ afbeelding ]
En twee Peugeot peper molens (25cm en 75cm ongeveer) dat zijn wel mijn liefdes in onze kuken
Voor het eerst in mijn leven naar mijn schoonzusje gefietst die 30 minuten verderop woontquote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:58 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Dan volgend jaar
EnElektrische fiets
hebben mijn schoonouders sindskort, ben jaloers
ik gebruik mijn dunschiller voor wortelen en komkommers voor aardappelen gewoon een mesje (ik kan er niet mee overweg wat aardappels betreft)quote:Op zaterdag 12 juli 2014 17:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Ohja, reminds me. Laatst een Sabatier dunschiller gekocht. Heerlijk ding
Had ik veel eerder moeten kopen en was helemaal niet duur ook
[ afbeelding ]
Dan is een elektrische fiets idd echt ideaal jaquote:Op zaterdag 12 juli 2014 17:03 schreef Sorella het volgende:
[..]
Voor het eerst in mijn leven naar mijn schoonzusje gefietst die 30 minuten verderop woontNormaal hangt mijn tong al op mijn schoen voor ik 10 minuten verder ben (0,0 conditie)
Oja ik moet nog wel een bakkerszeef/molenaarszeef/ drumzeef bestellen, maar dat is echt het allerlaatste.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 17:06 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Dan is een elektrische fiets idd echt ideaal ja
Weer OT: Gisteren in die kookwinkel waar ik knoflookpers gezien had vroeg de verkoopster of dit alles was. Ik zo "helaas wel" Zou echt nog wel meer willen kopen
Deze zijn ideaal vind ik, niet alleen om te schillen maar ook voor zeer dunne linten komkommer, courgette en wortel enzoquote:Op zaterdag 12 juli 2014 17:05 schreef Sorella het volgende:
[..]
ik gebruik mijn dunschiller voor wortelen en komkommers voor aardappelen gewoon een mesje (ik kan er niet mee overweg wat aardappels betreft)
Wist niet dat sabatier ook dunschillers verkocht.
Die zwarte rechtsboven of rechtsonder? Rechtsboven is 16cm, dus er kan inderdaad een klein stoofpotje in of een stuk draadjesvlees. Rechtsonder is zo'n cocotte. Nooit echt een goede functie voor gevonden, voor een eenpersoonspotje is het voor mij te weinig.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:56 schreef Sorella het volgende:
Is die kleinste zo,n 1 persoons stoofpotje bloempje ?
Een appelboorquote:Op maandag 14 juli 2014 20:14 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb werkelijk waar geen idee wat het is
quote:Op maandag 14 juli 2014 20:14 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb werkelijk waar geen idee wat het is
Nope! Een citrusrasp. Ik dacht dat ik dat erbij had gezetquote:
Dat was precies waar ik m voor wilde hebben! En bijv. frittata ofzoquote:Op maandag 14 juli 2014 20:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar haal je zo'n koekenpan vandaan Lonaa?
Handig voor aanbraden en dan nagaren in de oven.
Ow, ik wist het ook niet en zocht op google op deze afbeelding en toen kreeg ik een appelboorquote:Op maandag 14 juli 2014 20:16 schreef Lonaa het volgende:
[..]
[..]
Nope! Een citrusrasp. Ik dacht dat ik dat erbij had gezet
Die rondjes aan de bovenkant zet je op je citrusvrucht, en dan kan je raspen. Gaat veel makkelijker dan met grote rasp.
Hehe, het is een soort kammetje ofzo. Ik geloofde niet dat het zou werken en de AH had ze voor 2 euro in de bonus, dus kocht ik er 1. Het werkt! Veel beter dan mijn gewone rasp.quote:Op maandag 14 juli 2014 20:17 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ow, ik wist het ook niet en zocht op google op deze afbeelding en toen kreeg ik een appelboor
Fijn dat het werkt dan en dat is geen geld iddquote:Op maandag 14 juli 2014 20:19 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Hehe, het is een soort kammetje ofzo. Ik geloofde niet dat het zou werken en de AH had ze voor 2 euro in de bonus, dus kocht ik er 1. Het werkt! Veel beter dan mijn gewone rasp.
Oh, ja, dan heb je er niet zoveel aan.quote:Op maandag 14 juli 2014 20:22 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Fijn dat het werkt dan en dat is geen geld idd![]()
Maar ik zal het toch nooit kopen, want ben allergisch voor citrus
Nee,niet qua Google ads, maar gewoon zoals hier in dit topic dat minilot er nu wat van gekocht heb, of in andere topics over spullen die mensen gekocht hebben etc. Of bij een foto van bereidingen dat er iets van Zyliss te zien is.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 13:34 schreef Isegrim het volgende:
Selectieve perceptie.Of Google Ads, dat kan ook.
Ik heb de mijne onder de naam sambaltrekker gekocht.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 13:33 schreef minilot het volgende:
O, en dat dingetje van Lonaa heet een zesteur.
Gisteren gekocht en vandaag in de praktijk getest. Na drie keer snijden valt het mesje er tussenuit, dat in hele kleine plastic dopjes blijkt te zitten. Nadat ik het mesje een keer of vier terug heb geplaatst, heb ik het maar even opgegeven. Ik ga er maar vanuit dat ik een slecht exemplaar heb gezien jouw resultaten, maar ik heb er nog geen hele wortel mee kunnen snijden. En ik heb hem in een winkel in Belgie gekocht waar k niet zo eentweedrie naar terug kanquote:Op dinsdag 15 juli 2014 13:26 schreef minilot het volgende:
O, ik wil hier nog wel even patsen met een ander goedkoop keukenspeeltje voor luie donders waar ik heel veel lol mee heb:
De Zyliss juliennesnijder!
[
[ [url=http://oi57.tinypic.com/29zr0aq.jpg]afbeelding ]
Dikke aanrader dus
O, dat is balen zeg! Is het wel van zat specifieke merk? Want ik heb bijvoorbeeld bij de Xenos al eens een versie zien liggen die er ook wat gammel uitzag.quote:Op woensdag 20 augustus 2014 17:50 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Gisteren gekocht en vandaag in de praktijk getest. Na drie keer snijden valt het mesje er tussenuit, dat in hele kleine plastic dopjes blijkt te zitten. Nadat ik het mesje een keer of vier terug heb geplaatst, heb ik het maar even opgegeven. Ik ga er maar vanuit dat ik een slecht exemplaar heb gezien jouw resultaten, maar ik heb er nog geen hele wortel mee kunnen snijden. En ik heb hem in een winkel in Belgie gekocht waar k niet zo eentweedrie naar terug kan. Jammer want hij doet het goed, als hij het doet.
Haha idd dat vroeg ik me ook al af. Dit is echt iets waar ik geen geld voor ga uitgevenquote:Op dinsdag 9 september 2014 22:40 schreef Sorella het volgende:
Zit er goud tussen de peper en de zout verstopt
Grapje, mooi stelletje
ik ook niet maar ik geef wel geld uit voor spullen wat een ander niet zou doen.quote:Op dinsdag 9 september 2014 22:53 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Haha idd dat vroeg ik me ook al af. Dit is echt iets waar ik geen geld voor ga uitgeven
He he ik weet het belachlijk duur. Maar hij is is echt mooi, robuust en zwaar en maakt heel mooi geluid als je eraan draait. Rktktktktkquote:Op dinsdag 9 september 2014 22:40 schreef Sorella het volgende:
Zit er goud tussen de peper en de zout verstopt
Grapje, mooi stelletje
Zelf kaas maken, leuk idee
Ik snap um.... Voor mij niet echt speciaal handig.quote:Op woensdag 10 september 2014 14:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Een van de voordelen (heb ik niet zelf uitgezocht) is de energie rekening. 1 uur oven is 8 uur crockpot. Verder durf ik de oven niet aan te zetten/houden als ik niet thuis ben, laat staan het gasfornuis (heb 2 ondernemende katten rondlopen) en de crockpot zet ik nu gewoon in de badkamer met de deur dicht.
Tot nu toe ben ik wel grotendeels thuis geweest als het ding aan stond maar wil toch binnenkort eens draadjesvlees gaan maken in het ding en dan 's morgens aanzetten en als ik thuiskom is het gaar en kan ik eten.
En och...ik had nog kastruimte over
Fijn dingetje! Pulled pork is een aanraderquote:Op woensdag 10 september 2014 10:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[ afbeelding ]
Deze stond al een tijdje op mijn lijstje en dankzij een flink aantal cadeaubonnen is hij nu van het lijstje af.Als eerste een boullion gemaakt en die was alvast goed gelukt.
Ik heb er ook 1 gekocht en de kwaliteit van het vacuum en de seals vind ik verrassend goed. En daarbij mijn tweede aanschaf: een 6 liter (klein dus) sous-vide bad.quote:Op dinsdag 1 juli 2014 22:20 schreef Oceanonix het volgende:
Helemaal blij met mijn Princess vacuumsealer.
![]()
![]()
![]()
sorry geen plaatje om mee te patsen
Staat uiteraard op het "to make" lijstje 😉quote:Op woensdag 10 september 2014 23:05 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Fijn dingetje! Pulled pork is een aanrader.
Dat is toch zo'n heetwaterkraan?quote:Op woensdag 10 september 2014 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Soort Quooker? Ik vind die dingen echt doodeng.
Ah ja, ik dacht dat het wel herkend werd. Het is een rookgenerator om koud te kunnen roken. Houtmot er in en dan het open einde aan steken. Goed voor 8 tot 10 uur rook zonder warmteontwikkeling. Je kan 'm in een rookoven gebruiken maar ik leg 'm onder in een kogelbbq (Weber). Dat gaat ook prima.quote:Op zaterdag 13 september 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Iets voor de rookoven maak ik daarop uit?
Online besteld bij Fonq. Het merk is Barbecook.quote:Op zaterdag 13 september 2014 22:52 schreef mark_dabomb het volgende:
Waar heb je die smoker vandaan?
Of citroentrekker! Toen waren we 4 namen verder voor zo'n simpel dingetje..quote:Op dinsdag 15 juli 2014 16:29 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik heb de mijne onder de naam sambaltrekker gekocht.
Poleerdoeken halen bij de sligro /ispc. Moet je inderdaad naar zoeken.quote:Op zondag 14 september 2014 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goede theedoeken zijn zeldzaam.
Ik heb een paar jaar geleden deze gekochtquote:Op zondag 14 september 2014 13:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Poleerdoeken halen bij de sligro /ispc. Moet je inderdaad naar zoeken.
Die dingen worden "pompdoek" genoemd in Nederland. Genoeg o.a. online te vinden.quote:Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
Ha, daar heb ik er ook een paar van. Maargoed, inderdaad je moet het soort hebben dat eerst een paar keer gewassen wordt, zonder verzachter.quote:Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 16:54 schreef Sylvana het volgende:
Volgende koop wordt een vleesthermometer die je buiten de oven kunt leggen en die je kunt instellen op tijd/temperatuur
Blauwtand: http://idevicesinc.com/igrill/quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:10 schreef computergirl het volgende:
[..]Met een wifi verbinding in de lamsbout of zo
Whaha dat zou helemaal ideaal zijnquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:10 schreef computergirl het volgende:
[..]Met een wifi verbinding in de lamsbout of zo
Ja zo'n 1 wil ik ookquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 18:33 schreef Sorella het volgende:
Als je toch geld uit wil geven voor een digitale kern thermometer neem er dan 1 waarvan je de kern themp. in kan stellen met een alarm die afgaat als de temp bereikt is.
Hartstikke makkelijkoja het koordje wordt heet.
Ik ook maar het trekt zo moeilijk de naald uit het vlees met een ovenwant dus de eerste keer zonder en dat voel je wel.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 18:35 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ja zo'n 1 wil ik ook
En wel oppassen met het koordje dan, al heb ik toch altijd ovenwanten aan als ik iets in de oven zet of eruit haal
Dat kan onbeperktquote:Op woensdag 10 september 2014 00:20 schreef Sjeen het volgende:
Nee, dat is kefir.
Hierbij zoek je een lekkere yoghurt in de winkel. Ik gebruik Pur Natur van de Appie als starter en daarna steeds de zelfgemaakte yoghurt. Dat kan een keer of tien, geloof ik.
Je schijnt ook met probiotica of gedroogde yoghurtculturen te kunnen werken.
Om af te drogen gebruik ik van die roze Vileda doeken die bedoeld zijn voor glazen.quote:Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
Microvezel gebruik ik voor dat soort dingen, werkt geweldig om mijn RVS keuken streeploos te krijgenquote:Op dinsdag 28 oktober 2014 14:59 schreef Sorella het volgende:
Daar eens even naar kijken voor mijn inductie kookplaat om vlugger streeploos te krijgen
Ik heb net besloten mijn 4100 de deur uit te doen. Het aanrecht is te vol geworden met als recentste aanschaffen een slowjuicer en een sous-videbad, en die foodprocessor gebruik ik nauwelijks nog. Met koksmes, Bamix en blender kan ik alles hakken en snijden wat ik wil. Alleen voor de eiwitklopper heb ik nog geen gelijkwaardig alternatief.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 20:06 schreef MiestOr het volgende:
Mijn nieuwste aanwinst: Magimix 4200 XL
[ afbeelding ]
Allereerst zelf een boemboe gemaakt erin
Robin, er zitten 3 verschillende grote bakjes bij, met bijpassende messen zodat je voor de grote en kleine klusjes uit de voeten kan!quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 20:18 schreef RobinOok het volgende:
Is die niet een beetje te groot voor boemboe?
Als je geen weeshuis te voeden hebt?
Of beviel het wel?
Ik wil zo'n kleintje kopen binnenkort.
Aha! Vandaar. Duidelijk.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 23:04 schreef MiestOr het volgende:
[..]
Robin, er zitten 3 verschillende grote bakjes bij, met bijpassende messen zodat je voor de grote en kleine klusjes uit de voeten kan!
Het is allemaal aan een stuk, zeg maar. De vorm is vooral om een tarte tatin handig om te kunnen draaien op een bord.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:54 schreef Sorella het volgende:
tuurlijk telt dat ook lienekien, mare is dat 1 los handvat ? Ik heb zoiets nog nooit gezien, leuk
Wat voor bonus programma piet ?
Ik zou de magimix patissier wel willen kopen (iemand nog belangstelling voor een kitchenaid en magimix 3200 xl)
De schaal heb ik ook (creuset toch?) en een tarte tatin heb ik ook gemaakt...maar ovenrisotto? Heb je daar een recept van?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 09:50 schreef Lienekien het volgende:
Tot nu toe een ovenrisotto mee gemaakt en een hartige tarte tatin.
Le Creuset tarte tatinvorm van 20cm volgens de link. Of je moet natuurlijk willen weten waar hij vandaan komt.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:54 schreef Sorella het volgende:
Heb je een link of zoiets lienekien ?
Stom van mij om niet op het plaatje te klikkenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:35 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Le Creuset tarte tatinvorm van 20cm volgens de link. Of je moet natuurlijk willen weten waar hij vandaan komt.
Ik kwam een lekker recept tegen voor nougat waarbij suiker tot 140 graden gesmolten moest worden. Maar ik heb dus geen suikerthermometer. Nu zie ik dat die niet zo heel duur zijn. Maar kun je deze ook gebruiken voor bijvoorbeeld met meten van chocolade wanneer je dit aan het tempereren bent? Wanneer je op zo'n 30 graden uit moet komen? Of heb je hier alleen wat aan bij het smelten van suiker?quote:Op zondag 14 september 2014 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Nieuwe thermometer gekocht, vooral voor suikerwerk. Net in kokend water gehouden en gaf keurig 100 graden celcius aan.
Met chocolaterie heb ik me nooit zo bezig gehouden, zo veel weet ik daar niet van,quote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:55 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ik kwam een lekker recept tegen voor nougat waarbij suiker tot 140 graden gesmolten moest worden. Maar ik heb dus geen suikerthermometer. Nu zie ik dat die niet zo heel duur zijn. Maar kun je deze ook gebruiken voor bijvoorbeeld met meten van chocolade wanneer je dit aan het tempereren bent? Wanneer je op zo'n 30 graden uit moet komen? Of heb je hier alleen wat aan bij het smelten van suiker?
http://www.kookwinkel.nl/(...)mrvsglansenzwart.asp
Als je deze specifieke thermometer bedoelt: daarop staat 30 graden niet aangegeven, dus dat lijkt me niet zo handig. Zo'n thermometer kan wel gewoon gebruikt worden voor andere dingen dan suiker smelten, dat wel.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:55 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ik kwam een lekker recept tegen voor nougat waarbij suiker tot 140 graden gesmolten moest worden. Maar ik heb dus geen suikerthermometer. Nu zie ik dat die niet zo heel duur zijn. Maar kun je deze ook gebruiken voor bijvoorbeeld met meten van chocolade wanneer je dit aan het tempereren bent? Wanneer je op zo'n 30 graden uit moet komen? Of heb je hier alleen wat aan bij het smelten van suiker?
http://www.kookwinkel.nl/(...)mrvsglansenzwart.asp
Deze hebben ze bij de Ikea voor 8 euroquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 17:39 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Whaha dat zou helemaal ideaal zijnMaar ik bedoel gewoon met een dun koordje
![]()
Zoiets als dit:
[ afbeelding ]
Hij is binnen, zit nu in de vaatwasser en heb appels, aardbeien en frambozen gekocht om te persenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit het bonusprogramma
[ afbeelding ]
Ik zal eens kijken dan, bedankt oor de tipquote:Op donderdag 30 oktober 2014 19:08 schreef KungFuTepelKlem het volgende:
[..]
Deze hebben ze bij de Ikea voor 8 euro
Werk er al een tijdje mee en bevalt zeer goed.
Tip van de dag! Bedankt!quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 08:00 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
![]()
Met deze aanbieding: http://kiosk.hearst.nl/elle-eten/429-6x-elle-eten-global-koksmes
quote:Op donderdag 30 oktober 2014 19:22 schreef KungFuTepelKlem het volgende:
[..]
Tip van de dag! Bedankt!
Dat heet boterhammes. Om boterhammen te besmeren. Met boter, jam, etc.quote:Op zaterdag 1 november 2014 17:58 schreef Molo het volgende:
Een buckelmesser (weet niet wat de Nederlandse naam ervoor is).
Liefde voor dit mes
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 1 november 2014 18:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet boterhammes. Om boterhammen te besmeren. Met boter, jam, etc.
Jij bent zo blij als een hond met zes lullen nu?quote:
Ik werd er heel mutserig emo vanquote:Op zaterdag 1 november 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij bent zo blij als een hond met zes lullen nu?
Zou ik ook zijn
Nou zoiets wil ik ook wel krijgenquote:Op zaterdag 1 november 2014 20:06 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik werd er heel mutserig emo van. Heel erg blij mee
.
Have fun with it! Die van mij staat al de hele dag aan. Brood, pizza, boter, pepernoten. Alles zo gedaan!quote:
Dank jequote:Op zaterdag 1 november 2014 22:07 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Have fun with it! Die van mij staat al de hele dag aan. Brood, pizza, boter, pepernoten. Alles zo gedaan!
quote:Op zaterdag 12 juli 2014 16:51 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik koop echt niets meer want ik ga nu sparen voor een ijsmachine.
'Zéven lullen' is het.quote:Op zaterdag 1 november 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij bent zo blij als een hond met zes lullen nu?
Zou ik ook zijn
quote:
Eigenlijk is het ook een aap, maar het maakt allemaal niet uit. Off topic, wat een prachtig en heerlijk broodje was die pan de muerto!quote:
Errug he, ik kon het niet latenquote:Op zaterdag 1 november 2014 23:59 schreef Sylvana het volgende:
Uhm Sorella, kun je met die pastamachine ook ijs maken???
[..]
Heb die kommen set ook sinds kort, erg handig inderdaad!quote:Op zondag 2 november 2014 11:46 schreef Sorella het volgende:
[..]
Errug he, ik kon het niet latenmaar ik heb nog tot de lente
Joseph joseph is volgens mij wel een goed merk, die kommen set lijkt me hartstikke handig,
Die zal ik delen in het foodgawker topicquote:Op zondag 2 november 2014 19:51 schreef SuperFood het volgende:
[..]
de betere kadootjespics van je eerste baksels?
De kommen en het keukengereedschap zijn zonder twijfel van goede kwaliteit.quote:Op zaterdag 1 november 2014 21:11 schreef Perenijsje het volgende:
[ afbeelding ] Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee of het kwalitatief hoogwaardig spul is,
Oh super!quote:Op zondag 2 november 2014 11:34 schreef n0a het volgende:
[..]pistache obsessie
.
[..]
Eigenlijk is het ook een aap, maar het maakt allemaal niet uit. Off topic, wat een prachtig en heerlijk broodje was die pan de muerto!
Composiet zo te zien, inderdaad kartonachtig. Ziet er minder leuk uit op de plank van de kast, maar resultaat is net zo goed (En ze zijn veel goedkoper, je kan ze vanaf 4 euro krijgen uit Duitslandquote:
deze!quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 08:00 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
![]()
Met deze aanbieding: http://kiosk.hearst.nl/elle-eten/429-6x-elle-eten-global-koksmes
Geperst houtvezel. En inderdaad veel goedkoper dan riet. Ik bak af en toe een brood en kreeg te horen dat deze net zo goed werken als rieten mandjes. Wellicht als ik ooit mijn bak hobby ga uitbreiden ik een sloot rieten mandjes koop..quote:Op maandag 3 november 2014 08:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Composiet zo te zien, inderdaad kartonachtig. Ziet er minder leuk uit op de plank van de kast, maar resultaat is net zo goed (En ze zijn veel goedkoper, je kan ze vanaf 4 euro krijgen uit Duitsland).
Ik ben er ook voor gezwicht.. En binnen 2 dagen lag ie op de deurmat!quote:Op maandag 3 november 2014 09:03 schreef applemoose het volgende:
[..]
deze!
Vond het zo'n mooie aanbieding, dat ik er voor gezwicht ben. En Elle Eten krijgen rond de feestdagen is natuurlijk ook nooit weg
hoe groot is het mes?quote:Op maandag 3 november 2014 12:55 schreef KungFuTepelKlem het volgende:
[..]
Ik ben er ook voor gezwicht.. En binnen 2 dagen lag ie op de deurmat!![]()
![]()
Nou voor 80 euro mag die er best iets goedkoper uitzien dan een KitchenAid! Over het geluid had ik ook al wat gelezen inderdaad. Dat is dan maar niet anders. Geen buren aan de andere kant van de keukenmuur, dus daar heb ik alleen zelf last van.quote:
Als het zijn werk maar doet tochquote:Op dinsdag 11 november 2014 08:12 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[..]
Nou voor 80 euro mag die er best iets goedkoper uitzien dan een KitchenAid! Over het geluid had ik ook al wat gelezen inderdaad. Dat is dan maar niet anders. Geen buren aan de andere kant van de keukenmuur, dus daar heb ik alleen zelf last van.
Precies. Ik snap nog steeds niet hoe die bij AH nou zo extreem goedkoop kon zijn, maar ik klaag nietquote:
Ik heb hem een tijdje geleden ook bij de AH gekocht voor dat bedrag, en hij doet het prima!quote:Op maandag 10 november 2014 11:35 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[ afbeelding ]
Deze gekocht bij AH voor nog geen 80 Euro. Bodum Bistro. Elders te koop voor het (soms 3-)dubbele!
Voor dat geld kan ik me er geen buil aan vallen denk ik.
en dan ook nog plaatstaal....quote:Op donderdag 13 november 2014 13:16 schreef computergirl het volgende:
waarom een speciale pan om een ei in te bakken?
Gewoon omdat het kanquote:Op donderdag 13 november 2014 13:16 schreef computergirl het volgende:
waarom een speciale pan om een ei in te bakken?
Omdat ze met vijf in een zakje zaten voor twee euro nog iets en een losse een euro kostte.quote:
5 is wel handig. Ik ben ze namelijk altijd kwijtquote:Op woensdag 10 december 2014 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Omdat ze met vijf in een zakje zaten voor twee euro nog iets en een losse een euro kostte.![]()
Ik vind het wel handig: zo kan er gewoon eentje in de vaatwasser zitten en dat heb ik altijd nog een andere om te gebruiken (ik bak momenteel vrij veel) ik heb meteen een vervanging, mocht er eentje stuk gaan (ben nogal een kluns) en ik kan er nog eens eentje weggeven als ik iemand in mijn omgeving aansteek met mijn broodjesobsessie.
Ah duidelijkquote:Op woensdag 10 december 2014 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Omdat ze met vijf in een zakje zaten voor twee euro nog iets en een losse een euro kostte.![]()
Ik vind het wel handig: zo kan er gewoon eentje in de vaatwasser zitten en dat heb ik altijd nog een andere om te gebruiken (ik bak momenteel vrij veel) ik heb meteen een vervanging, mocht er eentje stuk gaan (ben nogal een kluns) en ik kan er nog eens eentje weggeven als ik iemand in mijn omgeving aansteek met mijn broodjesobsessie.
quote:
Wil ik eigenlijk ook al heel lang hebben. Ook al heb ik m niet vaak nodig. Kostte die?quote:Op donderdag 11 december 2014 23:20 schreef Molo het volgende:
Ik heb een marmeren plaat aangeschaft voor koel deeg, marsepein en chocolade temperen.
Blij mee, ook al is hij van Rudolph en zit er een merkje in gekerft, was veruit het goedkoopste daar en werkt prima
15 eurootjes mevrouwtjequote:Op dinsdag 23 december 2014 19:57 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wil ik eigenlijk ook al heel lang hebben. Ook al heb ik m niet vaak nodig. Kosttecdie?
Mooie prijs maar wel erg klein.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:59 schreef Molo het volgende:
[..]
15 eurootjes mevrouwtje
En hij werkt briljant, ideaal
30x40 cm, is handig maatje
Niet van die serie. Bij hornbach wel, marmeren vensterbank moet je dan hebbenquote:Op dinsdag 23 december 2014 20:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mooie prijs maar wel erg klein.
Ik wil groter! Zijn die er ook?
Wat maak jij er allemaal mee en heb je nog wat bijzondere recepten voor mij?quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:59 schreef RobinOok het volgende:
Rookoven heb ik ook. Gebruik hem echt zoooo vaak, die zou ik niet meer willen missen.
Ja dat zeker. Die die ik heb is al behoorlijk zwaar. Eentje die twee keer zo groot is vond ik echt niet te tillen (ja, natuurlijk wel even geprobeerd bij de hornbachquote:
Dit is mijn algemene verhaaltje vwb roken: http://www.foodlog.nl/artikel/ook-robin-rookt1/quote:Op dinsdag 23 december 2014 20:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat maak jij er allemaal mee en heb je nog wat bijzondere recepten voor mij?
Dat is inderdaad een hele mooie keukenrolquote:Op woensdag 24 december 2014 14:26 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]
Staat nu een paar weken en we zijn er erg blij mee
het ging om de snijplankquote:Op woensdag 24 december 2014 14:32 schreef Gripper het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een hele mooie keukenrol
Dat is mooi spul, een koeltafel. Ik vind tempreren van chocolade met twee van die verfspatel dingen zo ambachtelijk aanvoelen. Niet moeilijk, maar je hebt wel een koeltafel, goede thermometer nodig.quote:Op donderdag 11 december 2014 23:20 schreef Molo het volgende:
Ik heb een marmeren plaat aangeschaft voor koel deeg, marsepein en chocolade temperen.
Blij mee, ook al is hij van Rudolph en zit er een merkje in gekerft, was veruit het goedkoopste daar en werkt prima
Top! Ik zou hem wel buiten gebruiken, met een campinggas stekletje ofzo... Tenzij je een enorm goede afzuigkap hebt...quote:
Mooie fluitketel, zal je veel plezier mee hebbenquote:Op woensdag 24 december 2014 14:26 schreef Questular het volgende:
Staat nu een paar weken en we zijn er erg blij mee
Aardige messen set, vind alleen zo'n blok wat onhygiënisch.quote:Op woensdag 24 december 2014 14:26 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]
Staat nu een paar weken en we zijn er erg blij mee
Hoezo?quote:Op woensdag 24 december 2014 15:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Aardige messen set, vind alleen zo'n blok wat onhygiënisch.
Geen thermometer hier, maar temperen van chocolade doe ik wel. Heerlijk is datquote:Op woensdag 24 december 2014 14:33 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat is mooi spul, een koeltafel. Ik vind tempreren van chocolade met twee van die verfspatel dingen zo ambachtelijk aanvoelen. Niet moeilijk, maar je hebt wel een koeltafel, goede thermometer nodig.
Gaaf dus.
P. S. Het is ook goed bruikbaar voor snoep / fudge
Vuil en bacterieophoping in die gleuven van het blok.quote:
Das m.i. net zo vies, komt ook vet op en stof.quote:Op woensdag 24 december 2014 17:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Vuil en bacterieophoping in die gleuven van het blok.
Ik heb mijn messen gewoon aan de muur hangen op een magneetstrip.
Een magneet is een stuk schoner, want een blok kun je immers niet schoonmaken vanbinnen. En aan een magneet die je het halve mes, je ziet dus ook beter of het schoon isquote:Op woensdag 24 december 2014 17:35 schreef Molo het volgende:
[..]
Das m.i. net zo vies, komt ook vet op en stof.
En groter oppervlak onbedekt dus viezer juist?
Mijn blok is netjes hoor, maak ik ook regelmatig schoon natuurlijk. En messen gaan er altijd alleen schoon in uiteraard
wat voor een oven heb je dat je de 300 aantiktquote:Op vrijdag 26 december 2014 19:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond een pizza gebakken op mijn nieuwe chamotte steen plaat.
Over op 300 graden laten komen, de eerste pizza was perfect, zoals in italie. De tweede had ik mee moeten wachten en niet meteen na de eerste erin moeten schuiven, eerst de steen weer op temperatuur laten komen. Begrijp me goed, hij was beter dan in de meeste pizzerias
Een Etnaquote:Op vrijdag 26 december 2014 19:50 schreef SuperFood het volgende:
[..]
wat voor een oven heb je dat je de 300 aantikt
Welk type?quote:
Kunnen wij straks mooi in de Rofco doen.quote:Op vrijdag 26 december 2014 19:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond een pizza gebakken op mijn nieuwe chamotte steen plaat.
Over op 300 graden laten komen, de eerste pizza was perfect, zoals in italie. De tweede had ik mee moeten wachten en niet meteen na de eerste erin moeten schuiven, eerst de steen weer op temperatuur laten komen. Begrijp me goed, hij was beter dan in de meeste pizzerias
wat is die ufo linksboven in je fornuisquote:Op woensdag 24 december 2014 14:26 schreef Questular het volgende:
[ afbeelding ]
Staat nu een paar weken en we zijn er erg blij mee
Dit is mijn tweede. Ben er erg blij mee!quote:Op zaterdag 27 december 2014 08:52 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Microplanes zijn toch zo heerlijk!
Mooie afvalbak.quote:Op zaterdag 27 december 2014 15:24 schreef kanovinnie het volgende:
Ik zie dit topic nu pas. Toch kan ik het niet laten omte patsen
[ afbeelding ]
prachtige industriële look die lampquote:Op zaterdag 27 december 2014 15:24 schreef kanovinnie het volgende:
Ik zie dit topic nu pas. Toch kan ik het niet laten omte patsen
[ afbeelding ]
Mijn ikea pannen, borden, bekers en bestek van de blokker?quote:Op zaterdag 27 december 2014 15:44 schreef SuperFood het volgende:
[..]
prachtige industriële look die lampnu de rest van de keuken nog
niets mis met ikea en blokker (blokker heeft volgens mij geen eigen merk bestek toch? mijn bestek er ook vandaan -> sola)quote:Op zaterdag 27 december 2014 15:47 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Mijn ikea pannen, borden, bekers en bestek van de blokker?de helft van de kastjes zijn nog leeg
quote:Op zondag 18 januari 2015 23:44 schreef Sorella het volgende:
Dit een waardige update ?
[ afbeelding ]
Van de week binnen gekregen.
Cool ding, hoe heet die?quote:Op zondag 18 januari 2015 23:44 schreef Sorella het volgende:
Dit een waardige update ?
[ afbeelding ]
Van de week binnen gekregen.
Oeh, daar zat ik laatst ook naar te kijken. Ik hou er zo van als dingen netjes in elkaar passen.quote:Op zondag 18 januari 2015 23:44 schreef Sorella het volgende:
Dit een waardige update ?
[ afbeelding ]
Van de week binnen gekregen.
Hm nest bowls als ik erop zoek.quote:Op maandag 19 januari 2015 21:12 schreef SuperFood het volgende:
[..]![]()
je boek ook hoor (alhoewel het met plaatje en link nog beter was geweest natuurlijk
)
Ja, chili con carne en een vegetarische curry met linzen.quote:Op maandag 19 januari 2015 10:00 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Hey, die heb ik ook afgelopen weekend binnen gekregen. Al wat gemaakt?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ligt een beetje aan het recept. Soms bak je ook de groenten even mee. Maar als het eenmaal in de slowcooker zit, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 13:17 schreef Sorella het volgende:
Dus je bakt je vlees aan, gooit alle andere ingrediënten in die pot, vlees erbij en laat maar slowen ?
jammer dat het kunsstof is, ik heb een grote voorliefde voor rvsquote:Op dinsdag 20 januari 2015 15:32 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Schalen Set Nest Plus 9 van Joseph Joseph dus.
Ook onlangs gekocht. Ideaal ding! Heerlijk mee gekookt al. Het kan ook prima op aanrecht staan te 'slowen' terwijl je aan het werk bent, aanrecht wordt niet warm (daar was ik bang voor, met alle gevolgen van dien).quote:Op dinsdag 20 januari 2015 16:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ligt een beetje aan het recept. Soms bak je ook de groenten even mee. Maar als het eenmaal in de slowcooker zit, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.
Mee eens. Ik heb een stuk of tien (retegoedkope) rvs mengkommen in verschillende maten van de Sligro en die vind ik erg lekker werken!quote:Op dinsdag 20 januari 2015 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jammer dat het kunsstof is, ik heb een grote voorliefde voor rvs
Ik ook, aldi, xenos, goedkoop en erg degelijkquote:Op dinsdag 20 januari 2015 16:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Mee eens. Ik heb een stuk of tien (retegoedkope) rvs mengkommen in verschillende maten van de Sligro en die vind ik erg lekker werken!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |