abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144483237
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Soort Quooker? Ik vind die dingen echt doodeng. :o
Dat is toch zo'n heetwaterkraan?

Dit is meer een dolce gusto voor thee ofzo. Gewoon voor 1 kopje. Je kan verschillende temperaturen instellen.

Strak apparaatje wel. Als ik losse thee maak dan gewoon de fluitketel btw want dan zet ik een hele pot.

Vooral 's ochtends vind ik het makkelijk: 1 druk op de knop en gelijk heet water waar je het zakje inhangt.
pi_144486928


Er ligt nu een zijde sockeye in het zout, maar eens nadenken over de houtsoort. Ik heb hickory, beuken, een beetje eik en een beetje maple.
  zaterdag 13 september 2014 @ 16:29:19 #123
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144487654
Iets voor de rookoven maak ik daarop uit?
pi_144487785
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Iets voor de rookoven maak ik daarop uit?
Ah ja, ik dacht dat het wel herkend werd. Het is een rookgenerator om koud te kunnen roken. Houtmot er in en dan het open einde aan steken. Goed voor 8 tot 10 uur rook zonder warmteontwikkeling. Je kan 'm in een rookoven gebruiken maar ik leg 'm onder in een kogelbbq (Weber). Dat gaat ook prima.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 13 september 2014 @ 16:47:35 #125
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_144488106
Stoer! Ik heb 'm op wishlist gezet, naast de crockpot :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_144501024
Waar heb je die smoker vandaan?
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_144504561
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 september 2014 22:52 schreef mark_dabomb het volgende:
Waar heb je die smoker vandaan?
Online besteld bij Fonq. Het merk is Barbecook.
pi_144506067
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 16:29 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik heb de mijne onder de naam sambaltrekker gekocht.

Of citroentrekker! Toen waren we 4 namen verder voor zo'n simpel dingetje..
  zondag 14 september 2014 @ 11:41:46 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144510129

Nieuwe thermometer gekocht, vooral voor suikerwerk. Net in kokend water gehouden en gaf keurig 100 graden celcius aan.
Mijn andere

Geeft 106 graden aan (ongeveer, springt omhoog en omlaag) bij kokend water, jaar geleden was het 101.
De Laserthermometer doet het verder prima, kokend water geeft 100 graden aan.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 september 2014 @ 12:13:45 #130
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144510677
Ik gebruik mijn warmtebeeldcamera voor suikerwerk, fascinerend gezicht.
pi_144510766
Een theedoek ;(
  zondag 14 september 2014 @ 12:21:16 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144510845
quote:
0s.gif Op zondag 14 september 2014 12:17 schreef gargamelnl het volgende:
Een theedoek ;(
Goede theedoeken zijn zeldzaam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144512438
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goede theedoeken zijn zeldzaam.
Poleerdoeken halen bij de sligro /ispc. Moet je inderdaad naar zoeken.
Whatever...
  zondag 14 september 2014 @ 14:36:52 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144514257
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 13:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Poleerdoeken halen bij de sligro /ispc. Moet je inderdaad naar zoeken.
Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht

Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 september 2014 @ 16:28:16 #135
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144517632
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
Die dingen worden "pompdoek" genoemd in Nederland. Genoeg o.a. online te vinden.
Echt briljante dingen zijn dat ja, werken heel prettig :)
Zijn de enige theedoeken die we hier nog hebben.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144525320
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
Ha, daar heb ik er ook een paar van. Maargoed, inderdaad je moet het soort hebben dat eerst een paar keer gewassen wordt, zonder verzachter.

Deze zijn ook goed:
http://www.leywood.com/gl(...)en-poleerdoeken.html
Poleerdoeken, die moet je trouwens ook eerst en paar eer gebruiken.

Detruc is dat er linnen in zit, de helft of zelfs helemaal. Hiermee poetsten we de glazen dus ook netjes op in het restaurant... poleren eh...
Whatever...
pi_145431434
Oude braadslee was aan zijn einde toe, dus vanmiddag een nieuwe gekocht.
Een BK Fortalit braadslee/ovenschaal die ook op gas kan (scheelt weer een pan als je eerst iets wilt aanbraden en dan in de oven wil doen ^O^ )



Volgende koop wordt een vleesthermometer die je buiten de oven kunt leggen en die je kunt instellen op tijd/temperatuur :)
pi_145431503


Duur raspje, maar het geld waard.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_145431668
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 16:54 schreef Sylvana het volgende:

Volgende koop wordt een vleesthermometer die je buiten de oven kunt leggen en die je kunt instellen op tijd/temperatuur :)
:? Met een wifi verbinding in de lamsbout of zo :D
pi_145431758
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 17:10 schreef computergirl het volgende:

[..]

:? Met een wifi verbinding in de lamsbout of zo :D
Blauwtand: http://idevicesinc.com/igrill/
anonieme razernist
pi_145432411
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 17:10 schreef computergirl het volgende:
[..]
:? Met een wifi verbinding in de lamsbout of zo :D
Whaha dat zou helemaal ideaal zijn :D Maar ik bedoel gewoon met een dun koordje ;)

Zoiets als dit :) :

pi_145433354
Als je toch geld uit wil geven voor een digitale kern thermometer neem er dan 1 waarvan je de kern themp. in kan stellen met een alarm die afgaat als de temp bereikt is.
Hartstikke makkelijk ;) oja het koordje wordt heet.
pi_145433400
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 18:33 schreef Sorella het volgende:
Als je toch geld uit wil geven voor een digitale kern thermometer neem er dan 1 waarvan je de kern themp. in kan stellen met een alarm die afgaat als de temp bereikt is.
Hartstikke makkelijk ;) oja het koordje wordt heet.
Ja zo'n 1 wil ik ook :)
En wel oppassen met het koordje dan, al heb ik toch altijd ovenwanten aan als ik iets in de oven zet of eruit haal :)
pi_145433438
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 18:35 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ja zo'n 1 wil ik ook :)
En wel oppassen met het koordje dan, al heb ik toch altijd ovenwanten aan als ik iets in de oven zet of eruit haal :)
Ik ook maar het trekt zo moeilijk de naald uit het vlees met een ovenwant dus de eerste keer zonder en dat voel je wel.
pi_146023636
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 00:20 schreef Sjeen het volgende:
Nee, dat is kefir.

Hierbij zoek je een lekkere yoghurt in de winkel. Ik gebruik Pur Natur van de Appie als starter en daarna steeds de zelfgemaakte yoghurt. Dat kan een keer of tien, geloof ik.

Je schijnt ook met probiotica of gedroogde yoghurtculturen te kunnen werken.
Dat kan onbeperkt :) Het is een bacteriecultuur die zich vermenigvuldigt. En die bacteriën zitten daarna ook in je eigen yoghurt :)
pi_146033787
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
Om af te drogen gebruik ik van die roze Vileda doeken die bedoeld zijn voor glazen.



Beetje nat maken en goed uitwringen en je droogt alles goed af, en nog streeploos ook nog :)
Achteraf gewoon ophangen zodat het op zichzelf kan drogen, en daarna weer opnieuw aan de slag.
pi_146034928
Daar eens even naar kijken voor mijn inductie kookplaat om vlugger streeploos te krijgen :)
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 15:02:07 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146035015
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 14:59 schreef Sorella het volgende:
Daar eens even naar kijken voor mijn inductie kookplaat om vlugger streeploos te krijgen :)
Microvezel gebruik ik voor dat soort dingen, werkt geweldig om mijn RVS keuken streeploos te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146046993
Mijn nieuwste aanwinst: Magimix 4200 XL



Allereerst zelf een boemboe gemaakt erin
Keep on Tripp'n
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 20:18:02 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146047474
Is die niet een beetje te groot voor boemboe?
Als je geen weeshuis te voeden hebt?
Of beviel het wel?

Ik wil zo'n kleintje kopen binnenkort.
pi_146049838
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 20:06 schreef MiestOr het volgende:
Mijn nieuwste aanwinst: Magimix 4200 XL

[ afbeelding ]

Allereerst zelf een boemboe gemaakt erin
Ik heb net besloten mijn 4100 de deur uit te doen. Het aanrecht is te vol geworden met als recentste aanschaffen een slowjuicer en een sous-videbad, en die foodprocessor gebruik ik nauwelijks nog. Met koksmes, Bamix en blender kan ik alles hakken en snijden wat ik wil. Alleen voor de eiwitklopper heb ik nog geen gelijkwaardig alternatief.
pi_146056627
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 20:18 schreef RobinOok het volgende:
Is die niet een beetje te groot voor boemboe?
Als je geen weeshuis te voeden hebt?
Of beviel het wel?

Ik wil zo'n kleintje kopen binnenkort.
Robin, er zitten 3 verschillende grote bakjes bij, met bijpassende messen zodat je voor de grote en kleine klusjes uit de voeten kan!
Keep on Tripp'n
  woensdag 29 oktober 2014 @ 09:46:16 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146063979
Uit het bonusprogramma

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 09:50:21 #155
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146064085
Telt dit ook?



Tot nu toe een ovenrisotto mee gemaakt en een hartige tarte tatin.
The love you take is equal to the love you make.
pi_146065904
tuurlijk telt dat ook lienekien, mare is dat 1 los handvat ? Ik heb zoiets nog nooit gezien, leuk :)

Wat voor bonus programma piet ?

Ik zou de magimix patissier wel willen kopen (iemand nog belangstelling voor een kitchenaid en magimix 3200 xl :) )
  woensdag 29 oktober 2014 @ 11:25:58 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146066953
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 23:04 schreef MiestOr het volgende:

[..]

Robin, er zitten 3 verschillende grote bakjes bij, met bijpassende messen zodat je voor de grote en kleine klusjes uit de voeten kan!
Aha! Vandaar. Duidelijk.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 11:27:40 #158
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146067021
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 10:54 schreef Sorella het volgende:
tuurlijk telt dat ook lienekien, mare is dat 1 los handvat ? Ik heb zoiets nog nooit gezien, leuk :)

Wat voor bonus programma piet ?

Ik zou de magimix patissier wel willen kopen (iemand nog belangstelling voor een kitchenaid en magimix 3200 xl :) )
Het is allemaal aan een stuk, zeg maar. De vorm is vooral om een tarte tatin handig om te kunnen draaien op een bord.

Bijkomend voordeel dat ik nu een handige pan heb die dus van het vuur zo de oven in kan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_146067959
Heb je een link of zoiets lienekien ?
pi_146068589
quote:
14s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 09:50 schreef Lienekien het volgende:
Tot nu toe een ovenrisotto mee gemaakt en een hartige tarte tatin.
De schaal heb ik ook (creuset toch?) en een tarte tatin heb ik ook gemaakt...maar ovenrisotto? Heb je daar een recept van? :9
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 29 oktober 2014 @ 12:35:05 #161
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146069405
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 11:54 schreef Sorella het volgende:
Heb je een link of zoiets lienekien ?
Le Creuset tarte tatinvorm van 20cm volgens de link. Of je moet natuurlijk willen weten waar hij vandaan komt.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_146069796
quote:
7s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 12:35 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Le Creuset tarte tatinvorm van 20cm volgens de link. Of je moet natuurlijk willen weten waar hij vandaan komt.
Stom van mij om niet op het plaatje te klikken :@ dank je klaploper
pi_146093321
quote:
0s.gif Op zondag 14 september 2014 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Nieuwe thermometer gekocht, vooral voor suikerwerk. Net in kokend water gehouden en gaf keurig 100 graden celcius aan.

Ik kwam een lekker recept tegen voor nougat waarbij suiker tot 140 graden gesmolten moest worden. Maar ik heb dus geen suikerthermometer. Nu zie ik dat die niet zo heel duur zijn. Maar kun je deze ook gebruiken voor bijvoorbeeld met meten van chocolade wanneer je dit aan het tempereren bent? Wanneer je op zo'n 30 graden uit moet komen? Of heb je hier alleen wat aan bij het smelten van suiker?

http://www.kookwinkel.nl/(...)mrvsglansenzwart.asp
  woensdag 29 oktober 2014 @ 21:58:46 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146093526
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 21:55 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ik kwam een lekker recept tegen voor nougat waarbij suiker tot 140 graden gesmolten moest worden. Maar ik heb dus geen suikerthermometer. Nu zie ik dat die niet zo heel duur zijn. Maar kun je deze ook gebruiken voor bijvoorbeeld met meten van chocolade wanneer je dit aan het tempereren bent? Wanneer je op zo'n 30 graden uit moet komen? Of heb je hier alleen wat aan bij het smelten van suiker?

http://www.kookwinkel.nl/(...)mrvsglansenzwart.asp
Met chocolaterie heb ik me nooit zo bezig gehouden, zo veel weet ik daar niet van,
Patisserie is een vak apart en chocolaterie al helemaal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146104130
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 21:55 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ik kwam een lekker recept tegen voor nougat waarbij suiker tot 140 graden gesmolten moest worden. Maar ik heb dus geen suikerthermometer. Nu zie ik dat die niet zo heel duur zijn. Maar kun je deze ook gebruiken voor bijvoorbeeld met meten van chocolade wanneer je dit aan het tempereren bent? Wanneer je op zo'n 30 graden uit moet komen? Of heb je hier alleen wat aan bij het smelten van suiker?

http://www.kookwinkel.nl/(...)mrvsglansenzwart.asp
Als je deze specifieke thermometer bedoelt: daarop staat 30 graden niet aangegeven, dus dat lijkt me niet zo handig. Zo'n thermometer kan wel gewoon gebruikt worden voor andere dingen dan suiker smelten, dat wel.
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_146122741
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 17:39 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Whaha dat zou helemaal ideaal zijn :D Maar ik bedoel gewoon met een dun koordje ;)

Zoiets als dit :) :

[ afbeelding ]
Deze hebben ze bij de Ikea voor 8 euro :)
Werk er al een tijdje mee en bevalt zeer goed.
  donderdag 30 oktober 2014 @ 19:09:55 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146122849
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Uit het bonusprogramma

[ afbeelding ]
Hij is binnen, zit nu in de vaatwasser en heb appels, aardbeien en frambozen gekocht om te persen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146122907
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 19:08 schreef KungFuTepelKlem het volgende:

[..]

Deze hebben ze bij de Ikea voor 8 euro :)
Werk er al een tijdje mee en bevalt zeer goed.
Ik zal eens kijken dan, bedankt oor de tip ^O^
pi_146123488
quote:
Tip van de dag! Bedankt!
pi_146134559
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 19:22 schreef KungFuTepelKlem het volgende:

[..]

Tip van de dag! Bedankt!
^O^
pi_146188055
Wil ze al een hele tijd hebben, toch maar besteld





En gelijk maar een zuurdesemcultuur meebesteld van Weekendbakery. Te lui om er zelf een op te starten. Deze is na 1 dag al klaar voor gebruik. Vanavond ga ik de poolish maken, morgen de rijsmandjes dus uitproberen.
  zaterdag 1 november 2014 @ 16:54:51 #172
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_146188470
Kartonnen rijsmandjes?
pi_146189313
Deze gekocht=



Wil afvallen en had de documentaire Fat, Sick and nearly Dead gezien. Dacht misschien is dat ook iets voor mij. Dus simpele sapcentrifuge gekocht om het te proberen.
Is er op het forum ergens een topic met recepten? Kan zo snel niet iets vinden.
  zaterdag 1 november 2014 @ 17:58:55 #174
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146190181
Een buckelmesser (weet niet wat de Nederlandse naam ervoor is).
Liefde voor dit mes O+




En een kaasdoek. Niet heel spannend, wel heel handig ^O^


Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146190680
waar gebruik je dat mes voor ?

Ik heb een pasta machine gekocht.
  zaterdag 1 november 2014 @ 18:30:25 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146191021
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 17:58 schreef Molo het volgende:
Een buckelmesser (weet niet wat de Nederlandse naam ervoor is).
Liefde voor dit mes O+


[ afbeelding ]
Dat heet boterhammes. Om boterhammen te besmeren. Met boter, jam, etc.
pi_146191071
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 november 2014 18:30 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat heet boterhammes. Om boterhammen te besmeren. Met boter, jam, etc.
_O- nou bijzonder hoor en wat kost zo'n mes dan?
  zaterdag 1 november 2014 @ 18:48:00 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146191528
Oh, volgens mij net zoiets als een aardappelschilmesje of steakmes. Zal niet veel zijn.
pi_146192284
Ik vind het een leuk mesje :)
pi_146193780
Vandaag gekregen *O*

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')