abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144372770
Zit er goud tussen de peper en de zout verstopt :)

Grapje, mooi stelletje

Zelf kaas maken, leuk idee
pi_144373691
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 september 2014 22:40 schreef Sorella het volgende:
Zit er goud tussen de peper en de zout verstopt :)

Grapje, mooi stelletje

Haha idd dat vroeg ik me ook al af. Dit is echt iets waar ik geen geld voor ga uitgeven :P
pi_144373917
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 september 2014 22:53 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Haha idd dat vroeg ik me ook al af. Dit is echt iets waar ik geen geld voor ga uitgeven :P
ik ook niet maar ik geef wel geld uit voor spullen wat een ander niet zou doen.
Het is maar goed dat smaken verschillen :)
  Licht Ontvlambaar dinsdag 9 september 2014 @ 23:25:51 #104
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_144375321
Mijn nieuwste speeltje, om yoghurt, yoghi en toetjes mee te maken :)

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_144376238
Okee, hoe werkt dat Sjeen ?
  Licht Ontvlambaar woensdag 10 september 2014 @ 00:03:59 #106
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_144376425
Melk mengen met wat startyoghurt en in de bakjes doen. Apparaat warmt op tot ongeveer 40 graden en houdt dat constant (6 tot 12 uur, kun je zelf instellen). Na 6 uur heb je yoghurtdrank (daar heb ik flesjes voor), na 8 tot 12 uur yoghurt. Hoe langer fermenteren, hoe dikker/zuurder. Ik heb ook een literbak erbij met een soort zeef erin, kan ik na het fermenteren de yoghurt laten uitlekken tot dikke 'Griekse' yoghurt. En je kunt er blijkbaar ook verse kaas mee maken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_144376554
Start yoghurt is dat zoiets als het begin van yoghurt met die yoghurt plantjes ?



madeleine bakvorm (kon het niet laten)
  Licht Ontvlambaar woensdag 10 september 2014 @ 00:20:31 #108
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_144376886
Nee, dat is kefir.

Hierbij zoek je een lekkere yoghurt in de winkel. Ik gebruik Pur Natur van de Appie als starter en daarna steeds de zelfgemaakte yoghurt. Dat kan een keer of tien, geloof ik.

Je schijnt ook met probiotica of gedroogde yoghurtculturen te kunnen werken.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_144376908
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 september 2014 22:40 schreef Sorella het volgende:
Zit er goud tussen de peper en de zout verstopt :)

Grapje, mooi stelletje

Zelf kaas maken, leuk idee
He he ik weet het belachlijk duur. Maar hij is is echt mooi, robuust en zwaar en maakt heel mooi geluid als je eraan draait. Rktktktktk O+
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_144380095
Als je voor je yoghurt melk op de kop weet te tikken bij een boer, onafgeroomde melk, dan krijg je de lekkerste yoghurt ooit. :)

En dat peper- en zoutstel wil ik dus ook al een paar jaar (zie pagina 1 geloof ik :') ) maar heb mezelf nog niet over de prijs heen kunnen zetten.
pi_144381772


Deze stond al een tijdje op mijn lijstje en dankzij een flink aantal cadeaubonnen is hij nu van het lijstje af. ;) Als eerste een boullion gemaakt en die was alvast goed gelukt.
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 10 september 2014 @ 13:57:24 #112
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144387566
Wat is nou het voordeel van zo'n Crock Pot? Ik vind het wel mooie dingen maar dan denk ik altijd:"weer wat in de kast".
Siesta & Fiesta!
pi_144388466
Een van de voordelen (heb ik niet zelf uitgezocht) is de energie rekening. 1 uur oven is 8 uur crockpot. Verder durf ik de oven niet aan te zetten/houden als ik niet thuis ben, laat staan het gasfornuis (heb 2 ondernemende katten rondlopen) en de crockpot zet ik nu gewoon in de badkamer met de deur dicht.
Tot nu toe ben ik wel grotendeels thuis geweest als het ding aan stond maar wil toch binnenkort eens draadjesvlees gaan maken in het ding en dan 's morgens aanzetten en als ik thuiskom is het gaar en kan ik eten.
En och...ik had nog kastruimte over ;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_144388532
Ik heb er laatst ook tweedehands gekocht, en meteen chili meegemaakt, was echt heerlijk maar ben nu op zoek naar andere makkelijke recepten.
  woensdag 10 september 2014 @ 15:27:28 #115
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144390172
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 14:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Een van de voordelen (heb ik niet zelf uitgezocht) is de energie rekening. 1 uur oven is 8 uur crockpot. Verder durf ik de oven niet aan te zetten/houden als ik niet thuis ben, laat staan het gasfornuis (heb 2 ondernemende katten rondlopen) en de crockpot zet ik nu gewoon in de badkamer met de deur dicht.
Tot nu toe ben ik wel grotendeels thuis geweest als het ding aan stond maar wil toch binnenkort eens draadjesvlees gaan maken in het ding en dan 's morgens aanzetten en als ik thuiskom is het gaar en kan ik eten.
En och...ik had nog kastruimte over ;)
Ik snap um.... Voor mij niet echt speciaal handig.
Siesta & Fiesta!
pi_144393113


Staat sinds kort bij mij op het aanrecht.

Zucht plaatje doet het niet :(
De heetwater-dispenser van Bosch dus.

[ Bericht 27% gewijzigd door #ANONIEM op 10-09-2014 17:05:23 ]
pi_144407127
Soort Quooker? Ik vind die dingen echt doodeng. :o
  woensdag 10 september 2014 @ 23:05:23 #118
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_144407459
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 10:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[ afbeelding ]

Deze stond al een tijdje op mijn lijstje en dankzij een flink aantal cadeaubonnen is hij nu van het lijstje af. ;) Als eerste een boullion gemaakt en die was alvast goed gelukt.
Fijn dingetje! Pulled pork is een aanrader :).
pi_144407605
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 22:20 schreef Oceanonix het volgende:
Helemaal blij met mijn Princess vacuumsealer.
*O* *O* *O*

sorry geen plaatje om mee te patsen
Ik heb er ook 1 gekocht en de kwaliteit van het vacuum en de seals vind ik verrassend goed. En daarbij mijn tweede aanschaf: een 6 liter (klein dus) sous-vide bad.
pi_144408510
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 23:05 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Fijn dingetje! Pulled pork is een aanrader :).
Staat uiteraard op het "to make" lijstje 😉
We have far more in common than that which devides us..
pi_144483237
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Soort Quooker? Ik vind die dingen echt doodeng. :o
Dat is toch zo'n heetwaterkraan?

Dit is meer een dolce gusto voor thee ofzo. Gewoon voor 1 kopje. Je kan verschillende temperaturen instellen.

Strak apparaatje wel. Als ik losse thee maak dan gewoon de fluitketel btw want dan zet ik een hele pot.

Vooral 's ochtends vind ik het makkelijk: 1 druk op de knop en gelijk heet water waar je het zakje inhangt.
pi_144486928


Er ligt nu een zijde sockeye in het zout, maar eens nadenken over de houtsoort. Ik heb hickory, beuken, een beetje eik en een beetje maple.
  zaterdag 13 september 2014 @ 16:29:19 #123
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144487654
Iets voor de rookoven maak ik daarop uit?
pi_144487785
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Iets voor de rookoven maak ik daarop uit?
Ah ja, ik dacht dat het wel herkend werd. Het is een rookgenerator om koud te kunnen roken. Houtmot er in en dan het open einde aan steken. Goed voor 8 tot 10 uur rook zonder warmteontwikkeling. Je kan 'm in een rookoven gebruiken maar ik leg 'm onder in een kogelbbq (Weber). Dat gaat ook prima.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 13 september 2014 @ 16:47:35 #125
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_144488106
Stoer! Ik heb 'm op wishlist gezet, naast de crockpot :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_144501024
Waar heb je die smoker vandaan?
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_144504561
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 september 2014 22:52 schreef mark_dabomb het volgende:
Waar heb je die smoker vandaan?
Online besteld bij Fonq. Het merk is Barbecook.
pi_144506067
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 16:29 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik heb de mijne onder de naam sambaltrekker gekocht.

Of citroentrekker! Toen waren we 4 namen verder voor zo'n simpel dingetje..
  zondag 14 september 2014 @ 11:41:46 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144510129

Nieuwe thermometer gekocht, vooral voor suikerwerk. Net in kokend water gehouden en gaf keurig 100 graden celcius aan.
Mijn andere

Geeft 106 graden aan (ongeveer, springt omhoog en omlaag) bij kokend water, jaar geleden was het 101.
De Laserthermometer doet het verder prima, kokend water geeft 100 graden aan.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 september 2014 @ 12:13:45 #130
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144510677
Ik gebruik mijn warmtebeeldcamera voor suikerwerk, fascinerend gezicht.
pi_144510766
Een theedoek ;(
  zondag 14 september 2014 @ 12:21:16 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144510845
quote:
0s.gif Op zondag 14 september 2014 12:17 schreef gargamelnl het volgende:
Een theedoek ;(
Goede theedoeken zijn zeldzaam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144512438
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goede theedoeken zijn zeldzaam.
Poleerdoeken halen bij de sligro /ispc. Moet je inderdaad naar zoeken.
Whatever...
  zondag 14 september 2014 @ 14:36:52 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144514257
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 13:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Poleerdoeken halen bij de sligro /ispc. Moet je inderdaad naar zoeken.
Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht

Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 september 2014 @ 16:28:16 #135
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144517632
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
Die dingen worden "pompdoek" genoemd in Nederland. Genoeg o.a. online te vinden.
Echt briljante dingen zijn dat ja, werken heel prettig :)
Zijn de enige theedoeken die we hier nog hebben.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144525320
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
Ha, daar heb ik er ook een paar van. Maargoed, inderdaad je moet het soort hebben dat eerst een paar keer gewassen wordt, zonder verzachter.

Deze zijn ook goed:
http://www.leywood.com/gl(...)en-poleerdoeken.html
Poleerdoeken, die moet je trouwens ook eerst en paar eer gebruiken.

Detruc is dat er linnen in zit, de helft of zelfs helemaal. Hiermee poetsten we de glazen dus ook netjes op in het restaurant... poleren eh...
Whatever...
pi_145431434
Oude braadslee was aan zijn einde toe, dus vanmiddag een nieuwe gekocht.
Een BK Fortalit braadslee/ovenschaal die ook op gas kan (scheelt weer een pan als je eerst iets wilt aanbraden en dan in de oven wil doen ^O^ )



Volgende koop wordt een vleesthermometer die je buiten de oven kunt leggen en die je kunt instellen op tijd/temperatuur :)
pi_145431503


Duur raspje, maar het geld waard.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_145431668
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 16:54 schreef Sylvana het volgende:

Volgende koop wordt een vleesthermometer die je buiten de oven kunt leggen en die je kunt instellen op tijd/temperatuur :)
:? Met een wifi verbinding in de lamsbout of zo :D
pi_145431758
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 17:10 schreef computergirl het volgende:

[..]

:? Met een wifi verbinding in de lamsbout of zo :D
Blauwtand: http://idevicesinc.com/igrill/
anonieme razernist
pi_145432411
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 17:10 schreef computergirl het volgende:
[..]
:? Met een wifi verbinding in de lamsbout of zo :D
Whaha dat zou helemaal ideaal zijn :D Maar ik bedoel gewoon met een dun koordje ;)

Zoiets als dit :) :

pi_145433354
Als je toch geld uit wil geven voor een digitale kern thermometer neem er dan 1 waarvan je de kern themp. in kan stellen met een alarm die afgaat als de temp bereikt is.
Hartstikke makkelijk ;) oja het koordje wordt heet.
pi_145433400
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 18:33 schreef Sorella het volgende:
Als je toch geld uit wil geven voor een digitale kern thermometer neem er dan 1 waarvan je de kern themp. in kan stellen met een alarm die afgaat als de temp bereikt is.
Hartstikke makkelijk ;) oja het koordje wordt heet.
Ja zo'n 1 wil ik ook :)
En wel oppassen met het koordje dan, al heb ik toch altijd ovenwanten aan als ik iets in de oven zet of eruit haal :)
pi_145433438
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 18:35 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Ja zo'n 1 wil ik ook :)
En wel oppassen met het koordje dan, al heb ik toch altijd ovenwanten aan als ik iets in de oven zet of eruit haal :)
Ik ook maar het trekt zo moeilijk de naald uit het vlees met een ovenwant dus de eerste keer zonder en dat voel je wel.
pi_146023636
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 00:20 schreef Sjeen het volgende:
Nee, dat is kefir.

Hierbij zoek je een lekkere yoghurt in de winkel. Ik gebruik Pur Natur van de Appie als starter en daarna steeds de zelfgemaakte yoghurt. Dat kan een keer of tien, geloof ik.

Je schijnt ook met probiotica of gedroogde yoghurtculturen te kunnen werken.
Dat kan onbeperkt :) Het is een bacteriecultuur die zich vermenigvuldigt. En die bacteriën zitten daarna ook in je eigen yoghurt :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_146033787
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb een paar jaar geleden deze gekocht
[ afbeelding ]
Grubentücher worden ze genoemd uit het textielmuseum in Bocholt. Zijn dik en zwaar en je moet ze eerst 10 keer wassen voor ze perfect zijn maar gaan dan decennialang mee.
Kosten 4,50 per stuk. Nooit betere gevonden. Waren oorspronkelijk in gebruik als handdoek bij de kompels.
Om af te drogen gebruik ik van die roze Vileda doeken die bedoeld zijn voor glazen.



Beetje nat maken en goed uitwringen en je droogt alles goed af, en nog streeploos ook nog :)
Achteraf gewoon ophangen zodat het op zichzelf kan drogen, en daarna weer opnieuw aan de slag.
pi_146034928
Daar eens even naar kijken voor mijn inductie kookplaat om vlugger streeploos te krijgen :)
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 15:02:07 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146035015
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 14:59 schreef Sorella het volgende:
Daar eens even naar kijken voor mijn inductie kookplaat om vlugger streeploos te krijgen :)
Microvezel gebruik ik voor dat soort dingen, werkt geweldig om mijn RVS keuken streeploos te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146046993
Mijn nieuwste aanwinst: Magimix 4200 XL



Allereerst zelf een boemboe gemaakt erin
Keep on Tripp'n
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')