lady-wrb | woensdag 19 juni 2013 @ 08:09 |
cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() gridjuh gooide het topic dicht maar had dat kennelijk niet door, dus open ik maar een nieuwe (sorry, gridjuh ![]() | |
lady-wrb | woensdag 19 juni 2013 @ 08:12 |
nog even de creaties van de laatste pagina van het vorige deel in de herhaling: de taart van phaidra voor haar zoontje ![]() de diabetes cupcakes van sv-tje ![]() de creaties van cuppiecake [img] [url=http://i43.tinypic.com/dzgo6s.jpg[/img] ![]() ![]() [ Bericht 28% gewijzigd door lady-wrb op 19-06-2013 08:23:06 ] | |
lady-wrb | woensdag 19 juni 2013 @ 08:28 |
zo, dan ga ik straks weer verder met mijn chocoladebiscuit dat gisteren maar niet gaar leek te willen worden. ik heb het uiteindelijk dus maar uit de oven gehaald, maar de bovenkant ziet er toch vreemd uit hoewel het toch wel gaar leek te zijn. (ik zal straks een foto plaatsen, dan kunnen jullie zien wat ik bedoel. ik heb het biscuit gisteren al in laagjes gezaagd, waarbij ik die rare bovenlaag er gewoon af heb gesneden en daaronder zat gewoon goede biscuit, dus uiteindelijk lijkt het allemaal goed te komen. ik heb voor de vulling chocolade browniepudding/mousse van mona gekocht. is dat inderdaad bruikbaar? het is zo lullig als het niet goed gaat, want het taartje moet een cadeautje worden. | |
lady-wrb | woensdag 19 juni 2013 @ 19:35 |
die browniepudding is trouwens wel vreselijk lekker spul ![]() om af te smeren heb ik de botercreme die ik van de vorige taart heb ingevroren op jullie advies ontdooid en gebruikt. het staat nu koud te worden in de koelkast, naast een grote kom pure chocoladeganache. dit gaat wel goedkomen, denk ik zo. | |
kvd | woensdag 19 juni 2013 @ 19:45 |
dank u...nu heb ik zin in browniepudding met slagroom...en ik heb een ander toetje in huis en wil niet voor de vierde keer vandaag naar de winkel... ![]() | |
lady-wrb | woensdag 19 juni 2013 @ 20:06 |
morgen weer een dag toch? ![]() | |
kvd | woensdag 19 juni 2013 @ 21:20 |
Gelukkig wel. Maar dan moet ik er dan wel nog zin in hebben, en dat is niet altijd zo ![]() | |
lady-wrb | donderdag 20 juni 2013 @ 17:04 |
ik moest zo lachen! | |
Troel | donderdag 20 juni 2013 @ 17:24 |
Hij heeft een broek aan ![]() | |
Leintjeuh | donderdag 20 juni 2013 @ 17:43 |
Nou! Afknapper! Hoewel, ik geloof niet dat ik wil weten in welk model deze meneer zijn bush whacked ![]() | |
lady-wrb | donderdag 20 juni 2013 @ 18:45 |
nou sorry, maar voor mij hoeft een man niet zo nodig helemaal naakt. dr moet wat te raden overblijven ![]() | |
lady-wrb | donderdag 20 juni 2013 @ 18:47 |
zo nog even mijn taartje een beetje opleuken. helaas kan ik niet los met bloemen want het is voor een man. maar gekleurde m&m's zullen ook wel goed zijn. blijf ik meteen in het thema: chocola ![]() | |
Troel | donderdag 20 juni 2013 @ 18:55 |
Maar dan moeten ze er niet naked bijzetten ![]() | |
lady-wrb | donderdag 20 juni 2013 @ 19:22 |
zal wel amerikaans zijn. anders moeten ze blurren. | |
Spunks | vrijdag 21 juni 2013 @ 12:49 |
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag. Het resultaat! ![]() Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse) ![]() Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito) ![]() Een fotootje van de vulling ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Spunks op 21-06-2013 13:14:55 ] | |
lady-wrb | vrijdag 21 juni 2013 @ 12:53 |
ziet er lekker uit zeg! hoe moet ik die vulling zien ![]() | |
Spunks | vrijdag 21 juni 2013 @ 12:58 |
Op de onderste foto kwam weer een laag aardbeiencake en daaroverheen de laag fondant, dus ik hoop dat als we er een puntje uit snijden, je mooie laagjes ziet! | |
lady-wrb | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:01 |
aardbeiencake? doe eens een recept? ![]() | |
Tinuviel | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:03 |
Mooihoor. Vulling van taart 1 klinkt apart. Dus op taart 2 kwam nog eens zo een laagje? Is de taart zo roze? | |
Spunks | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:03 |
Funcakes Biscuitmix met verse aardbeien erdoorheen! | |
Spunks | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:12 |
Een beetje offtopic aangezien het hier om de decoratie gaat, maar een korte toelichting bij de taart:![]() 1: dijkje van botercrème 2: besmeerd met Nutella 3: bekleed met aardbeien 4: chocolademousse eroverheen 5: andere helft van het biscuit erop 6: afwerken met botercrème zodat de fondant eroverheen kan De lilac taart was van regulier biscuit, de paarse van aardbeiencake en de witte van chocoladetaart, maar allemaal met deze vulling. Omnomnom ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:27 |
dat is helemaal niet off-topic hoor, het gaat hier over gedecoreerde taarten en cupcakes. daar horen recepten gewoon bij | |
laziness | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:29 |
Heb je een receptje van de aarbeidencake? | |
Spunks | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:36 |
Funcakes Biscuitmix met verse aardbeien erdoorheen ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:38 |
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.![]() oke, geen beste foto, maar het moest snel. ik heb ook nog geen mooie taartschaal. en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo | |
laziness | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:50 |
Mooi Lady ![]() | |
lady-wrb | zondag 23 juni 2013 @ 12:10 |
ik ben nog op zoek naar zo'n mooie taartschaal. dan kan ik mijn creaties mooier presenteren. maar eens een keer richting pontje. daar zit vanalles aan decogedoe: van loods5 via leenbakker en kwantum tot aan kringloopwinkels | |
#ANONIEM | zondag 23 juni 2013 @ 12:11 |
Vrolijk taartje ![]() | |
Stiemie | zondag 23 juni 2013 @ 12:43 |
Leuke taart zeg! Lekker vrolijk. Ik koop af en toe een paar kartonnen taartdozen voor het vervoeren van mijn cupcakes. En je kunt natuurlijk ook een doe-het-zelf taartschaal maken ![]() ![]() | |
Tinuviel | zondag 23 juni 2013 @ 16:10 |
Stiemie, dat ziet er super uit en is makkelijk te maken. Hebben jullie nog tips om eenmaal geopend gekleurd marsepein of fondant soepel te houden? En ik ben ook nog op zoek naar de top vulling voor gewone, blanke biscuit. Ideeën? | |
Myraela | zondag 23 juni 2013 @ 16:19 |
Je eerste? Netjes hoor. | |
gewoonmezelf87 | zondag 23 juni 2013 @ 16:30 |
je eerste?...... ![]() ![]() | |
SV-tje | zondag 23 juni 2013 @ 17:13 |
geopend fondant en marsepein strak in plastic folie wikkelen en dan in een zip lock zak. Vullingen is heel erg afhankelijk van wat je lekker vind. Jam en zwitserse room (banketbakkersroom met slagroom) doet het bij kinderen altijd goed. Maar ook allerlei mona toetjes zijn lekker als je makkelijk klaar wilt zijn. Vind zelf citroenkwarktoetje met lemoncurd erg lekker. Maar ook allerlei koekjes gemalen door botercreme, of chocolade (allerlei soorten van gewone chocolade, tot bonbonbloc en candyrepen) smelten in slagroom en dan opkloppen. | |
Tinuviel | zondag 23 juni 2013 @ 17:17 |
SVtje, het is voor volwassenen. Ik ben zelf groot fan van chocolade, maar weet niet of iedereen dat lust. Smelt je de chocolade eerst in deslagroom en dan opkloppen? | |
Spunks | zondag 23 juni 2013 @ 17:31 |
Ja eerste keer ![]() ![]() | |
SV-tje | maandag 24 juni 2013 @ 22:00 |
Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai. | |
Tink89 | dinsdag 25 juni 2013 @ 08:14 |
Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor... | |
Myraela | dinsdag 25 juni 2013 @ 08:25 |
Moet trouwens zeggen dat ik deze ook wel enorm tof vind. Simpel, maar wel mooi strak. ![]() En tot nu toe gewoon op zo'n grote schaal. Is niet echt fijn in de auto, dus ik wil zo'n box gaan kopen. Bij de Xenos zag ik een schattige. Niet teveel gaan kijken, wat maken die soms lelijke taarten zeg. ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 25 juni 2013 @ 08:29 |
ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijn ![]() | |
Tink89 | dinsdag 25 juni 2013 @ 08:32 |
Ja, zoals smurfenijs... Heb even gegoogled en in sittard heet dat gewoon abrikozenroomvlaai. | |
Myraela | dinsdag 25 juni 2013 @ 09:23 |
Het staat wel op de wikipedia pagina over Limburgse vlaaien. ![]() http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai Het klinkt overigens wel onwijs lekker. ![]() | |
Tink89 | dinsdag 25 juni 2013 @ 09:31 |
Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt. edit: Blijkbaar heeft het woord een Vlaame origine... Sittard is wat meer Duitsland-georiënteerd, misschien is dat het... http://www.weckenonline.e(...)ai_smurfenvlaai.html | |
SV-tje | dinsdag 25 juni 2013 @ 18:42 |
Ik wist het ook niet, wist alleen dat wij die vroeger wel eens hadden als er een bakker vanuit Limburg langskwam en dat dit onze favoriet was. Ik kwam pas dit jaar tegen wat de naam was. Maar dat blijkt dus ook nog niet eens overal zo te zijn. Lekker is ie zeker! | |
Tinuviel | dinsdag 25 juni 2013 @ 19:53 |
Klinkt lekker SVtje. Vind smurfen, dan ook wel een aparte naam aangezien de kleur niets met smurfen te maken heeft. Mijn bestelling is binnen. Hiermee moet de Angry Bird Cake wel lukken denk ik. En ik kreeg zelfs nog een uitsteker cadeau: ![]() | |
kvd | dinsdag 25 juni 2013 @ 20:03 |
Succes met de pen, ik heb er 1 cakepop mee kunnen versieren, toen hield hij op.... En natuurlijk succes met het bakken, benieuwd naar het resultaat! | |
valentijn101 | dinsdag 25 juni 2013 @ 20:03 |
Even een fondant vraagje. Laatst 2 pakken van de xenos meegenomen om ook eens iets te proberen. De blokken waren behoorlijk hard en erg moeilijk uit te rollen. Is er een geheim om dit makkelijker te maken? | |
gewoonmezelf87 | dinsdag 25 juni 2013 @ 20:11 |
Geen fondant meer bij de xenos kopen... Maar voor nu, een beetje crisco erdoor heen kneden. | |
Tinuviel | dinsdag 25 juni 2013 @ 20:21 |
Dat crisco is toch ook zodat het fondant niet aan de roller blijft plakken, toch? Waar kan ik dat kopen? Of kan ik ook poedersuiker gebruiken? Kvd dank voor de waarschuwing. Misschien heb ik de pen voor de komende taart niet eens nodig. Ik heb ook nog zwarte fondant en moet volgens mij niet zoiets fijns maken. | |
gewoonmezelf87 | dinsdag 25 juni 2013 @ 20:39 |
Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker.. http://www.deleukstetaartenshop.nl/crisco-shortening-450-gr Leuk omte maken trouwens een angrybird! vorige week heb ik er 2 gemaakt | |
Tinuviel | dinsdag 25 juni 2013 @ 21:02 |
Is zoiets ook offline te verkrijgen? Heb je foto's van die Cakes? Ben erg benieuwd. | |
lady-wrb | dinsdag 25 juni 2013 @ 21:06 |
bij de toko | |
gewoonmezelf87 | dinsdag 25 juni 2013 @ 21:45 |
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-PFAYQKAS.jpg Die andere was dezelfde, alleen andere naam en andere leeftijd... | |
SummerBreeze | donderdag 27 juni 2013 @ 17:14 |
Na lang lurken en in die tijd eigenlijk alleen maar de standaard dingen als appel(kruimel)taart, cakes in alle soorten en maten, kale cupcakes en cheesecakes gemaakt te hebben, heb ik me vandaag maar eens aan een versierde taart gewaagd. Voor een eerste keer vind ik het goed gelukt. ![]() De bovenkant ![]() De zijkant ![]() ![]() De onderste laag vulling bestaande uit een dun laagje aardbeienpuree (gezeefd, want pitjes= ![]() ![]() De bovenste laag vulling: zelfgemaakte aarbeien-kersen yoghurtbavarois. Ik vond het overigens wel lastig om dat er een beetje egaal op te krijgen, vandaar dat het ook zo 'brokkelig' is. Gelukkig zit het verstopt onder het fondant en is het donker in je maag ![]() En dan net ook nog opengesneden, met dit resultaat: ![]() En belangrijker nog, hij smaakt erg lekker. [ Bericht 24% gewijzigd door SummerBreeze op 27-06-2013 20:46:15 ] | |
Cuppiecake | donderdag 27 juni 2013 @ 17:25 |
Mooi marmer effect! | |
Myraela | donderdag 27 juni 2013 @ 20:10 |
Foto's weer verwijderd? | |
SummerBreeze | donderdag 27 juni 2013 @ 20:43 |
nope, dropbox doet moeilijk. Ik ga het ff fixen Gefixt! | |
SummerBreeze | donderdag 27 juni 2013 @ 20:47 |
dank je ![]() | |
lady-wrb | donderdag 27 juni 2013 @ 21:28 |
leuke taart! | |
Tinuviel | donderdag 27 juni 2013 @ 21:34 |
Mooie taart. | |
Meke | donderdag 27 juni 2013 @ 23:30 |
Nice! En ik wil ook piraat worden ![]() ![]() | |
Tinuviel | vrijdag 28 juni 2013 @ 08:22 |
Hoe heb je de meringe botercreme en de aardbeien- kersen bavarois gemaakt? Mag ik daarvan de ingredienten weten? Alvast bedankt. | |
SummerBreeze | vrijdag 28 juni 2013 @ 11:13 |
Meteen maar even de recepten ook. Kan ik het zelf later ook weer terugvinden, want het blaadje waar ik e.e.a. op had geschreven tijdens het maken is inmiddels al bijna niet meer leesbaar door de vlekken. * SummerBreeze is een slordige en chaotische kok Meringue-botercreme: • 140 gr eiwit (ongeveer 3,5 ei) • 280 gr suiker • 350 gr zachte boter, in blokjes • klein beetje zout Eiwitten (op kamertemperatuur) los slaan met wat zout. Vervolgens au-bain-marie de suiker toevoegen en lichtjes kloppen tot de suiker opgelost is. Wel goed opletten dat je eiwit niet stolt. Af en toe dus tussen duim en wijsvinger voelen of de boel nog korrelig is. Zodra de suiker volledig is opgelost, de eiwitten tot hoge witte pieken slaan. Doorgaan totdat het mengsel goed afgekoeld is, dit kan wel een minuut of 10 duren. Hierna beetje bij beetje de boter toevoegen. Het ziet er op een gegeven moment echt vies uit, meer als cottage cheese dan als botercreme. Dat is niet erg, je moet gewoon doorgaan. Tegen de tijd dat je alle boter hebt toegevoegd is alles weer mooi glad. Nu nog een paar minuten doorkloppen totdat het geheel er luchtig uitziet, evt smaakje en kleurtje toevoegen, et voila, meringue-botercreme. Ingrediënten • ongeveer 450 gr van een mengsel aan aarbeien en kersen (na het zeven van de puree moet je ongeveer 300gr overhouden.) • 75 gr suiker • 125 ml slagroom • 100 ml volle yoghurt • 5 blaadjes gelatine Gelatine weken in koud water. Fruit pureren en zeven. Pitjes, velletjes en andere dingetjes zijn niet zo lekker in een taart. Slagroom lobbig kloppen. Een klein deel van de vruchtenpuree verwarmen en hierin de suiker laten oplossen. Zodra de suiker volledig is opgenomen de gelaline uitknijpen en ook op laten lossen. Dit kleine beetje warme puree aan de grote hoeveelheid onverwarmde puree toevoegen. Hier de yoghurt doorheen spatelen en vervolgens de slagroom toevoegen en doorspatelen. Minimaal 3 uur in de koeling laten opstijven. Ik heb het een hele nacht laten staan, en misschien dat het daardoor niet zo glad op de taart te krijgen is als ik wilde. | |
Tinuviel | vrijdag 28 juni 2013 @ 14:22 |
Is Crisco dierlijk vet? En zo ja is er ook een plantaardig alternatief? Het was ook niet te koop bij de Toko bij mij om de hoek helaas! | |
SummerBreeze | vrijdag 28 juni 2013 @ 15:26 |
Omdat ik het zelf ook wilde weten, heb ik ff google opengegooid: Het is plantaardig: bron. De Jamin hier verkoopt het, en bij Pipoos heb ik het ook zien staan. | |
Tinuviel | vrijdag 28 juni 2013 @ 18:39 |
Dankje Summerbreeze. Dus die C1000 medewerker, die precies wist waar ik het over had, had het mis met zijn niervet. Ik vond de gedachte al een beetje walgelijk. Ik zal kijken of ik bij een jamin kan komen voordat ik het nodig heb. | |
Tinuviel | zondag 30 juni 2013 @ 08:42 |
Heb de drisco op de Jamin website gevonden. Nu maar hopen, dat die er ook in de winkel is. Ik ga eerst even bellen. | |
het-is-mij | zondag 30 juni 2013 @ 09:07 |
Welkoop verkoopt hier ook crisco | |
Tinuviel | zondag 30 juni 2013 @ 09:23 |
Is dat een supermarkt? Ik woon in NH en ik heb het hier nog nooit gezien. Mijn man gaat het bij de Jumbo straks even proberen. | |
Taartje | zondag 30 juni 2013 @ 09:57 |
Volgens mij heeft Jumbo het ook, hier stond het geloof ik tussen de Amerikaanse etenswaren (en dus niet bij de bakproducten). | |
Tinuviel | zondag 30 juni 2013 @ 10:16 |
Dankje, heb ik gelijk nog even aan manlief doorgegeven om ook bij de amerikaanse producten te kijken. | |
Stiemie | maandag 1 juli 2013 @ 08:14 |
Woensdag gaat mijn dochter op school trakteren en ik heb (helaas ![]() Helaas werk ik vandaag en morgen gewoon en moet ik ze dus in de avonduren gaan fabrieken. Mix en alles is in huis en ik heb besloten om het simpel te houden met een laagje (rondje) rolfondant en dan een 6 erop met een andere kleur rolfondant. Normaal maak ik de cupcakes altijd gewoon op de ochtend voordat ik ze nodig heb, maar dat gaat nu niet lukken. Zou ik vanavond al de cupcakes kunnen bakken en ze dan in de taartdozen bewaren en morgen de versiering doen? Of al de versiering maken en bewaren tot woensdagmorgen? | |
Stiemie | maandag 1 juli 2013 @ 08:15 |
Ik heb het besteld bij deleukstetaarten. De jamin op het damrak is trouwens sinds kort weer open, maar geen idee of ze het daar hebben. ![]() | |
Phaidra | maandag 1 juli 2013 @ 08:37 |
Wow wat een grote klas! ![]() Je kan de cakejes prima een paar dagen bewaren, dat is geen probleem. De rolfonfant zou ik zo lang mogelijk laten wachten, je hebt kans dat het erg hard wordt als het langer staat. De avond van tevoren bekleden en dan afgesloten en koel bewaren, dan denk ik wel dat het goed komt ![]() | |
Stiemie | maandag 1 juli 2013 @ 09:00 |
Het grappige is dat je eigenlijk helemaal niet merkt dat het zo'n grote klas is. Juf heeft het allemaal prima onder controle ![]() Ah mooi dan ga ik vanavond bakken en morgen 'bekleden'. Scheelt toch weer als ik het wat kan verdelen. Dankjewel voor het antwoord! | |
Tinuviel | maandag 1 juli 2013 @ 13:28 |
Stiemie dankje voor de tip. Bij ons vlakbij is een supermarkt, die veel amerikaanse producten verkoopt. Daar heeft manlief vandaag Crisco voor me gekocht. Succes met de cupcakes/ vanavond & morgen. Ben benieuwd naar het resultaat. | |
calastra | maandag 1 juli 2013 @ 19:17 |
In plaats van Crisco kan je ook wat (eetbare) glycerine door je fondant kneden. Handig trucje als je fondant wat is uitgedroogd. Ik heb dit weekend een Jupiler taartje gemaakt voor een echte Juup fan ![]() (let niet op de kleding, het was een Hawaï feest ![]() | |
Bakkerd | maandag 1 juli 2013 @ 19:21 |
Aaah super ![]() | |
Myraela | maandag 1 juli 2013 @ 19:25 |
Tof! Zeker dat randje onderaan. | |
ChipsZak. | woensdag 3 juli 2013 @ 09:01 |
Wat geinig die kleurtjes allemaal ![]() Ik zag net deze ergens, ![]() ![]() ![]() | |
Eva4Evah | woensdag 3 juli 2013 @ 19:14 |
Die zijn wel heel origineel ![]() | |
ChipsZak. | woensdag 3 juli 2013 @ 19:16 |
Ik vind ze zo schattig ![]() ![]() Wel wil ik een keer deze maken (ofja, poging tot) samen met mijn vriend op Valentijdsdag ofzo ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 3 juli 2013 @ 19:21 |
dan heb je nog even tijd om te oefenen ![]() | |
ChipsZak. | woensdag 3 juli 2013 @ 21:08 |
Gelukkig wel ![]() | |
Nanook24 | woensdag 3 juli 2013 @ 21:11 |
Ik kreeg dit linkje via facebook. http://www.viorica-torturi.ro/ Deze mevrouw maakt echt jaloersmakende mooie dingen!!! ![]() | |
lady-wrb | woensdag 3 juli 2013 @ 21:33 |
ik heb het ook zitten bekijken, er zitten mooie dingen tussen maar ook dingen die ik echt niet mooi vind | |
Tinuviel | woensdag 3 juli 2013 @ 22:24 |
Ik moet voor zondag middag mijn cake gebakken gedecoreerd hebben en ik moet 2x in dezelfde taartvorm iscuit bakken en weet nog niet of ik dat op zaterdagavond red. Hoe lang van tevoren kan ik anders het biscuit bakken en hoe bewaar ik het dan het beste? En ik ben nog op zoek naar iets leuks voor mijn zusje, die bevallen is van een meisje om mee te nemen. Nog onbesloten tussen cake of cupcakes. Hebben jullie leuke ideen voor een traktatie van een kraamfeest voor een meisje? De cactussen caupcakes zijn gaaf! | |
Tinuviel | vrijdag 5 juli 2013 @ 11:11 |
Ik heb even gegoogled. Biscuit kun je goed invriezen las ik. Alleen kon ik alleen maar een ontdooi tijd voor een hele gedecoreerde en gevulde taart vinden. Ik maak het biscuit dan vanavond en vries het in. Zondagochtend wil ik graag dat die ontdooid is, zodat ik hem kan vullen en decoreren. Is het voldoende als ik hem zaterdagavond uit de vriezer haal en in de koelkast zet? En ik wil het recept voor de vulling van SummerBreeze maken. Alleen heb ik geen blaadjes gelatine, maar korreltjes/ poeder in zakjes. Een zakje is 15 gram. Hoeveel gram zou ik moeten gebruiken denken jullie? | |
Tinuviel | zondag 7 juli 2013 @ 09:38 |
Help, de fondant was te dun uitgerold. Nu scheurt hij op verschillende plekken en komt de chocolade slagroom door waarmee ik hem heb afgesmeerd. Ook aan de onderkant komt die door. Een ronde taart bekleden is echt moeilijk. Wat kan ik doen? Zelfbedachte oplossing was even in de vriezer, dan wordt de slagroom hard, alleen mijn fondant waarschijnlijk ook. Weet niet zeker of dit het beter gaat maken. | |
Spuuglokje | zondag 7 juli 2013 @ 10:36 |
Het enige wat ik kan bedenken om de schade te beperken, is een extra laag fondant er overheen doen. | |
gewoonmezelf87 | zondag 7 juli 2013 @ 11:11 |
wat spuuglok zegt idd... extra laag fondant erover heen em als je niet genoeg hebt, decoreren decoreren decoreren!! ik vraag mij af waarom het toch altijd bloedheet is als ik opdrachten heb staan... race tegen de zon, en veel tussendoor koelen dus! taart staat gelukkig al afgesmeerd in de koelkast.. | |
Tinuviel | zondag 7 juli 2013 @ 13:44 |
Extra laag over de hele cake lukte niet in verband met te weinig fondant. Ik heb nu een laagje over de kapotte plekken gedaan. Helaas is het daardoor niet meer zo effen. Ook geprobeerd dit te verbergen door de rest van de decoratie. | |
Tinuviel | zondag 7 juli 2013 @ 15:52 |
Ik ga toch maar even wat foto's posten, ook al is de cake maar deels gelukt:![]() ![]() ![]() ![]() | |
Nijna | zondag 7 juli 2013 @ 21:00 |
Een angry birds taart ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 7 juli 2013 @ 21:40 |
Leuk geworden Tinu, En als het een troost is, Mijn 1e bolvorm kwam er ook niet heel netjes uit... ik heb vandaag geknokt met de warmte voor een hello Kitty taart! ![]() ![]() | |
Nijna | zondag 7 juli 2013 @ 22:20 |
Hello Kitty ![]() | |
Tinuviel | zondag 7 juli 2013 @ 23:10 |
Gewoonmezelf, die is leuk. De bolvorm is op zich mooi geworden. De eerste portie biscuit was wel minder mooi dan de 2e en het leek me ook te weinig, dus de 2e keer heb ik 1,5 keer het recept gemaakt. Ik was meer aan het vechten met rolfondant die scheurde en ook met de creme onder de fondant weekte echt niet handig. | |
gewoonmezelf87 | zondag 7 juli 2013 @ 23:23 |
tip voor de volgende keer als je het met zulke temp moet bekleden, smeer je kapsel af en zet m dan een uurtje in de koelkast, dan wordt de botercreme harder waardoor je fondant net iets beter te corrigeren is... Al heeft fondant sowieso de eigenschap eerder te scheuren dan marsepein. | |
Tinuviel | zondag 7 juli 2013 @ 23:40 |
Dankje gewoonmezelf. Zal ik volgende keer den. Hebben jullie nog een truucje hoe je je fondant precies groot genoeg uitrolt of doen jullie dat op het oog? | |
gewoonmezelf87 | zondag 7 juli 2013 @ 23:54 |
Voor ronde taarten heb ik een mat met afmetingen,.maar anders meet ik met de rolling pin... Als je het uitgerold hebt, hoe pak je het dan op? Doe je dat op de roller of op een mat? Ik heb doorzichtig tafelzeil gekocht ( kost bijna niks pm bij marskramer) die vet ik in met crisco, dan rol ik uit en pak mat+marsepein/fondant in 1x op en klap m op de taart, en dan haal ik voorzichtig de mat weg. Hierdoor beperk je de kans op scheuren... Al blijft het natuurlijk rustig werken | |
laziness | maandag 8 juli 2013 @ 00:13 |
Was het niet een hele grote hap biscuit zo tinuviel? Ik persoonlijk had er nog een extra laag vulling in aangebracht geloof ik. Ik vind de angry bird wel goed gelukt | |
Tinuviel | maandag 8 juli 2013 @ 06:05 |
Er zijn 2 lagen vulling, die 2e zie je niet goed op de laatste onbeklede foto. Meer lagen durfde ik niet aan, omdat ik dacht, dat elke laag taart dan erg dun zou worden en ik bang was voor de kans op scheuren. Dank voor de complimenten. | |
miss_sly | dinsdag 9 juli 2013 @ 22:58 |
Ik heb het idee om een rainbow cake te maken. Dat zou dan zes lagen gekleurde biscuit zijn. Hoe lang van tevoren kan ik dat maken, zonder dat het in de diepvries moet? En hoeveel tijd kost het maken van zoiets ongeveer? | |
lady-wrb | woensdag 10 juli 2013 @ 08:31 |
zoiets? http://www.turksekok.nl/2130/renkli-kek die wil ik binnenkort ook eens proberen | |
miss_sly | woensdag 10 juli 2013 @ 09:25 |
Ja, zoiets! Hij zou dan zijn voor de verjaardag van S. Ze is op zaterdag jarig, maar ik werk op vrijdag, dus ik zou hem donderdags moeten maken. Ik heb geen vriezer die groot genoeg is om hem in te doen, dus de vraag is: is het nog lekker als ik hem op donderdag maak en het op zaterdag gegeten wordt? | |
Baby_Girl | woensdag 10 juli 2013 @ 09:32 |
Dat kan prima hoor Miss_Sly. Begin wel vroeg, het is best wat werk om al die laagjes te maken. Succes. | |
miss_sly | woensdag 10 juli 2013 @ 09:40 |
Ja, dat dacht ik al, dat het best wat werk zou zijn ![]() Dat decoreren, kan ik dat ook het beste die dag doen, of beter op zaterdagochtend? | |
Baby_Girl | woensdag 10 juli 2013 @ 09:50 |
Nee hoor kan makkelijk die donderdag al. Door de botercrème en marsepein of fondant sluit je de taart netjes af waardoor hij prima lekker vers blijft. Je maakt de taarten wel gewoon met biscuit? En niet zoals het recept hierboven? Als je biscuit gebruikt is mijn tip wel, maak niet te dikke lagen. Het is heel veel taart anders. | |
miss_sly | woensdag 10 juli 2013 @ 09:54 |
De bedoeling is biscuit, inderdaad. En dan zes dunnere lagen, ertussen banketbakkersroom en vlaaifruit. Eroverheen botercreme en decoreren met marsepein/fondant, denk ik. | |
Baby_Girl | woensdag 10 juli 2013 @ 09:58 |
Lekker hoor. Gaat helemaal goed komen ![]() | |
kvd | woensdag 10 juli 2013 @ 10:00 |
kijk anders even in het day zero topic in life, heeft vorige week iemand die taart gemaakt.staat hoe lang het duurde en wat tips geloof ik. En het resultaat... | |
miss_sly | woensdag 10 juli 2013 @ 10:10 |
Dank je, goede tip! | |
lady-wrb | woensdag 10 juli 2013 @ 10:58 |
red je die kleurtjes met wilton kleurstof of moet het toch bij de toko vandaan komen? | |
miss_sly | woensdag 10 juli 2013 @ 10:59 |
Kan ik niet alle ingrediënten bij deleukstetaartenshop kopen of bestellen? | |
lady-wrb | woensdag 10 juli 2013 @ 11:03 |
tuurlijk wel. dat is in ieder geval beter dan erheen gaan | |
miss_sly | woensdag 10 juli 2013 @ 11:04 |
Wat ik eigenlijk bedoel is: ik ben nog tamelijk onervaren en wilde het me erg gemakkelijk maken door daar alles maar te halen. Jij hebt het over kleurstoffen van de toko, maar daar weet ik dus echt nog niet voldoende van enzo. | |
lady-wrb | woensdag 10 juli 2013 @ 11:07 |
ik bedoelde dat bestellen veiliger is dan in de winkel halen. ik kom altijd met megaveel meer thuis dan de bedoeling was. je wordt er zo hebberig met al die leuke spulletjes. | |
miss_sly | woensdag 10 juli 2013 @ 11:12 |
Haha, ja, dat zal zeker wel! Ik vind dat ik dat voor een keer wel mag, hoor. Het wordt dan een verjaardagstaart voor mijn meisje, dus daar mag ik iets heeeeel moois van maken ![]() | |
Myraela | woensdag 10 juli 2013 @ 11:16 |
Met het fruit ertussen krijg je wel minder strakke lijnen, lijkt me minder tof. | |
miss_sly | woensdag 10 juli 2013 @ 11:23 |
Ja, dat zei iemand anders ook al, dus dat dan maar niet. Zij opperde banketbakkersroom en abrikozenjam, want dat laatste heeft niet zo'n opvallende kleur. | |
Tinuviel | donderdag 11 juli 2013 @ 07:31 |
Miss, je kunt ook zo een vulling maken, die hier onlangs gepost was met verse aardbeien en kersen, maar dan gepureerd en met joghurt en slagroom. Die was erg lekker. En van een deel wat er over was heb ik in ijsjesmaker gegooid en als ijsje was het ook heerlijk. Zijn er hier nog tips hoe je zorgt, dat de biscuit luchtig blijft? Bij mij was hij dat niet overal. | |
Taartje | vrijdag 12 juli 2013 @ 11:29 |
Tinuviel, ik denk dat (láng) mixen en zorgen dat het biscuit goed gaar is de enige manieren zijn om je hele taart luchtig te krijgen. Ik heb me voor het eerst in een hele lange tijd (had zoveel gemaakt dat ik een beetje taartenmoe was) een taart gedecoreerd. Voor een meisje dat vier wordt, dus ik ben gegaan voor roze, goud, zilver en glitter. ![]() ![]() | |
miss_sly | vrijdag 12 juli 2013 @ 11:33 |
Wow ![]() Mijn meisje wordt ook 4 en die zou hier heel blij van worden! Ik ga de regenboogtaart maken! We hebben gisteren de benodigde spullen gekocht bij deleukstetaartenshop en donderdag ga ik aan de slag. Het zal geen supermooie taart worden, want de kleine dame heeft zelf decoratie uitgezocht: mini-marshmallows, glinsterende groene parels en suikerbeestjes ![]() ![]() ![]() | |
Taartje | vrijdag 12 juli 2013 @ 11:35 |
Ooh, wat heerlijk voor haar! Ben heel benieuwd naar het (stuiterstuiterkleurrijke) eindresultaat. Laat je tzt een foto zien? | |
miss_sly | vrijdag 12 juli 2013 @ 12:06 |
Ja, zal ik doen! Ze wil ook nog haar naam en leeftijd in paars op de taart ![]() ![]() Hij wordt hysterisch, maar helemaal naar de zin van mijn meisje, dus dan is het goed, toch? | |
Pannenkoeken | vrijdag 12 juli 2013 @ 12:08 |
Oh dat moet echt genieten zijn. Om dit samen aan te paken helemaal naar haar wens. Dat had ik ook wel gewild als (bijna) 4 jarige! | |
Anne | vrijdag 12 juli 2013 @ 14:51 |
Mijn cake mag hier trouwens eigenlijk ook wel geplaatst worden ![]() Onlangs voor mijn 101-doelenlijstje een regenboogcake gebakken en ik vond 'm wel aardig gelukt ook! ![]() ![]() ![]() | |
miss_sly | vrijdag 12 juli 2013 @ 14:54 |
Jouw blog heb ik onder andere gelezen, Anne, om tot de beslissing te komen dat ik het ook ga doen ![]() ik vind hem mooi! Wat zit er overheen? Botercreme? | |
Anne | vrijdag 12 juli 2013 @ 14:58 |
Leuk ![]() ![]() En ja, botercrème. Wel uit een pakje, want de laatste keer dat ik het zelf maakte vond ik het absoluut niet te pruimen. Ik heb deze gebruikt: Klik! Hij is miiieeerrzoet als je het er net op hebt gesmeerd, maar nadat ik hem een dag (of twee) in de koelkast heb laten staan (de cake droogt niet uit trouwens, ook niet nadat ie aangesneden was), was ie al een stuk minder zoet en vond ik de cake pas echt lekker. Het is wel echt veel werk. Ik doe het dus ook nooit meer ![]() | |
miss_sly | vrijdag 12 juli 2013 @ 15:01 |
Ik ben van plan de botercreme zelf te maken. Je hebt tussen de laagjes ook botercreme, he? Omdat het zo mierzoet is, ga ik denk ik banketbakkersroom proberen. Welke kleurstof heb je gebruikt? Ik heb die die nu in de aanbieding is bij deleukstetaartenshop, Wilton geloof ik. Drie kleuren, blauw, rood en geel, en door mengen kan ik drie andere kleuren maken. Ik ben benieuwd, want ik ben nog geen echte koekentaartenbakker ![]() Ik zag op je blog dat je inderdaad nogal wat uurtjes bezig bent geweest ![]() | |
Anne | vrijdag 12 juli 2013 @ 15:08 |
Jep, tussen de laagjes zit dezelfde crème inderdaad ![]() Ik heb de kleurstoffen ook van deleukstetaartenshop, de "Wilton EU Icing Color". En uiteraard zijn ze nu in de aanbieding. Alles gaat in de aanbieding als ik het net heb gekocht ![]() ![]() | |
kvd | vrijdag 12 juli 2013 @ 15:55 |
Als je de botercreme minder zoet wil hebben, kan je ipv boter en poedersuiker ook de combinatie boter, poedersuiker en monchou doen. Is heerlijk fris, de mensen in mijn omgeving die niet van normale botercreme houden, vinden dit heerlijk. Klein beetje vanille erdoor of een beetje ranja voor een kleurtje (alhoewel je natuurlijk al kleurstoffen hebt voor de biscuit. Of er iets van chocola (hagelslag/vlokken), zodat je een soort ban strachiatella-botercreme hebt. Krijg er spontaan zin in ![]() | |
miss_sly | vrijdag 12 juli 2013 @ 16:11 |
Dat vind ik wel een aardig idee, die monchou! Chocolade mag er niet in, het is een taart voor mijn dochter en die houdt niet van chocolade, dat kan natuurlijk niet met haar verjaardagstaart ![]() | |
kvd | vrijdag 12 juli 2013 @ 17:03 |
Euhm, nee, dat zou niet echt aardig zijn ![]() | |
Nijna | vrijdag 12 juli 2013 @ 21:36 |
Wat grappig, die van mij houdt ook niet van chocola. Welke kleuren rood, geel en blauw heb je besteld (er zijn verschillende van)...? Gebruik je dan van dat biscuit voor de taart of ga je dat andere recept wat van de week voorbij kwam gebruiken? Cupcakejes kan natuurlijk ook in regenboog ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Nijna op 12-07-2013 21:46:48 ] | |
Baby_Girl | vrijdag 19 juli 2013 @ 09:44 |
Ben benieuwd of het gelukt is? Mocht je nog moeten gaan afwerken is mijn enige tip nu.. koelen, koelen, koelen! | |
miss_sly | vrijdag 19 juli 2013 @ 09:49 |
We hebben hem gisteren gemaakt! Hoe de binnenkant is, kan ik natuurlijk nog niet zeggen, dat zien we pas als we hem opensnijden morgen. Nu staat hij in de koelkast te wachten tot morgen! Het was wel een karwei, hoor. We zijn van 10-16 uur bezig geweest, met een kleine lunchpauze van 20 minuten. De laag marsepein waarmee hij is bedekt, is niet superstrak, maar het was de eerste keer dat ik daarmee werkte en ik was ook wel moe, en aangezien mijn dochter het zo mooi vindt, hebben we het zo gelaten. De jarige job is er blij mee, en daar deed ik het toch voor! Morgen zal ik een foto plaatsen van de taart, en er zijn ook veel foto's gemaakt van het hele proces. | |
Anne | vrijdag 19 juli 2013 @ 09:51 |
Leuk ![]() | |
miss_sly | vrijdag 19 juli 2013 @ 09:53 |
Het is geen kunststukje zoals die prachtige taarten hier, hoor, maar mijn dochter is er blij mee en ik vond het erg leuk om te doen ![]() | |
Baby_Girl | vrijdag 19 juli 2013 @ 09:54 |
Leuk! Ben heel benieuwd naar de foto's. En zolang dochter tevreden is is alles prima toch ![]() | |
kvd | vrijdag 19 juli 2013 @ 10:17 |
Jaaaaaa....benieuwd! Alvast een hele fijne dag morgen en geniet van de taart ![]() | |
Nijna | vrijdag 19 juli 2013 @ 20:33 |
Ik ben ook heel benieuwd! Maar uh... niet gelijk roepen dat het geen kunststukje is! Je hebt er ten eerste een hoop tijd en liefde in gestopt en de jarige is ermee in haar nopjes! Dan ben je toch al een heel eind op weg, maar ik ben zeer benieuwd naar het resultaat! Ik hou het bij gekleurde cupcakes en heb van de week een cakerol gemaakt met regenboogkleuren, maar dat is door de kleuter to be, niet goedgekeurd. Ik ben meer van de kwarktaart denk ik... | |
LiedjeBackstage | vrijdag 19 juli 2013 @ 22:03 |
Cakerol met regenboogkleuren ![]() En was is die regenboogtaart leuk geworden zeg! Ik heb vandaag van frambozen kaneel cakejes mini bloempotjes gemaakt met marsefond maat wat een crime was dat zeg met deze luchtvochtigheid. Ben blij dat ik niet een grote taart hoefde te decoreren. Maar ze zijn wel heel cute geworden. Foto volgt nog... | |
kvd | zaterdag 20 juli 2013 @ 12:01 |
De boter staat hier zacht te worden. Ga zo orange pond cake cupcakes maken met een limoenglazuur. Lijkt me een lekker frisse afsluiting voor een BBQ vanavond. | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 20 juli 2013 @ 22:47 |
Ooh hij is echt gaaf!!!! En gefeliciteerd natuurlijk ![]() | |
kvd | zaterdag 20 juli 2013 @ 22:54 |
Hij is mooi geworden!!! | |
Nijna | zaterdag 20 juli 2013 @ 23:11 |
Gaaf Miss! Kan me voorstellen dat het helemaal naar haar zin was ![]() Een echte meisjes van 4 taart ![]() | |
kvd | zaterdag 20 juli 2013 @ 23:17 |
Ik zou hem voor mijn 37ste verjaardag ook wel willen hebben ![]() | |
Taartje | zondag 21 juli 2013 @ 09:12 |
Wauw, wat een prachtige kleurenexplosie! En gefeliciteerd met je dochter natuurlijk ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 21 juli 2013 @ 09:30 |
| |
Tinuviel | zondag 21 juli 2013 @ 09:41 |
Superleuke taart Miss! | |
Baby_Girl | zondag 21 juli 2013 @ 10:50 |
Hij is prachtig geworden! Nog van harte gefeliciteerd met je dochter. | |
Anne | dinsdag 23 juli 2013 @ 08:57 |
Wat is ie goed gelukt! Mooi hoor ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:15 |
Goed gedaan miss_sly! ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:16 |
leuk zeg! ik ga voor mezelf een taartje bakken vandaag. ik wil een zwart met roze ![]() | |
miss_sly | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:26 |
Bedankt ![]() Wij waren zelf ook echt aangenaam verrast over de mooie kleurexplosie! En S vond het geweldig dat de mensen ooh en aah riepen over de kleurtjes. Ze was nog steeds erg content met de decoratie en heeft van haar stuk dan ook even de decoratie opgesnoept voor ze toch maar om een stukje appelkruimeltaart vroeg, want dat vindt ze stiekem wel lekkerder ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:31 |
hoeveel mix heb je gebruikt per laag en hoeveel kleurstof was nodig voor dit resultaat? | |
miss_sly | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:36 |
Ik heb twee delen beslag gemaakt, twee keer 330 gr (voldoende voor een taart van 30 cm geloof ik) mix. Het eerste deel heb ik eerst volledig rood gekleurd, want rood was de moeilijkste kleur om te maken, zei de man uit de taartenshop. Dat klopte inderdaad. Er zit een volledig potje rood in. Daarna heb ik dat beslag in drie gelijke delen verdeeld en heb ik bij een deel wat blauw gedaan om paars te maken en bij het andere deel geel om oranje te maken. Hiervan had ik echt maar een paar druppeltjes nodig. Daarna heb ik het volgende deel beslag gemaakt en meteen in drie delen verdeel en daar blauw, geel en groen van gemaakt. Toen had ik nog halve potjes blauwe en gele kleurstof over dus het verschil in wat je nodig hebt, is echt groot. De kleuren zijn als beslag totaal geen indicatie van hoe fel het is als het uit de oven komt, blijkt achteraf. De lagen zijn allemaal 20 minuten in de oven geweest op 175 graden. | |
lady-wrb | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:38 |
en je had dus een vorm van 30 cm? | |
miss_sly | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:41 |
Nee, van 24 cm. | |
Anne | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:41 |
Misschien een tipje: Ik heb mijn beslagkom gewogen, de mix gemaakt voor een hele taart. Nogmaals gewogen, het gewicht van de beslagkom eraf getrokken en dat door 6 gedeeld. | |
miss_sly | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:45 |
De reden dat ik het in twee delen heb gemaakt, is omdat ik met rood ook paars en oranje moest maken. De man in de winkel adviseerde om dus eerst volledig rood te maken, en daarna paars en oranje, zodat je met dezelfde tint rood werkt. Ik had drie gelijke bakjes waarin ik drie gelijke delen beslag deed, en dat nog een tweede keer. Werkte perfect, ik had niet het idee dat het beter zou zijn geweest als ik het in een keer had gemaakt. Ook omdat het met de biscuitmix natuurlijk vrij eenvoudig is om het beslag exact hetzelfde nog een keer te maken. | |
lady-wrb | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:48 |
wow dat wordt stuiteren met zoveel kleurstof ![]() | |
Anne | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:49 |
Het principe is hetzelfde ![]() | |
miss_sly | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:57 |
Dat viel nogal mee, heb ik niets van gemerkt. Ik geloof daar ook niet zo in, eigenlijk ![]() Dat heb ik gedaan, toch? Of begrijp ik niet wat je bedoelt? ![]() | |
Anne | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:58 |
Ow oke ![]() Ik dacht dat je twee keer beslag stond te mixen ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 23 juli 2013 @ 09:58 |
dat zei een verkoopster van de leukste taartenshop een keer tegen mij toen ik vertelde dat ik een heel potje groen had gebruikt voor mijn koekjeskerstboom ik geloof er ook niet zo in, maar misschien zijn er mensen die er gevoelig voor zijn die er wel last van hebben? | |
miss_sly | dinsdag 23 juli 2013 @ 10:06 |
Euhm ja ![]() ![]() Wij hadden een gemeleerd gezelschap en ik heb niet gemerkt dat iemand druk werd. offtopic, maar ik heb ook wel eens een programma gezien waarin ze een test deden: de ene groep kindjes lieten ze naar een feestje komen waar alleen snoep (en veel kleurstoffen) werd geserveerd, maar rustige spelletjes werden gedaan; de andere groep naar een feestje waar alleen gezonde snacks (groente enzo) werden geserveerd, maar drukke spelletjes werden gedaan. De ouders kregen bij het wegbrengen van hun kroost het tegenovergestelde te zien aan wat er zou worden geserveerd. Uitkomst: de kinderen van de rustige spelletjes werden door ouders ook als rustig bestempeld na het feestje en de kinderen van de drukke spelletjes werden als druk bestempeld. Echter gaven de ouders van de drukke kindjes de schuld aan wat zij dachten dat er geconsumeerd was door de kinderen: suiker en kleurstoffen. Misschien zijn er best mensen die er gevoelig voor zijn, hoor, maar ik geloof er niet in dat kleurstoffen automatisch voor drukke mensen/kinderen zorgen. | |
SV-tje | donderdag 25 juli 2013 @ 11:21 |
Inmiddels is er ook een filmpje gemaakt naar aanleiding van deze actie: http://www.changingdiabet(...)abetes-piece-of-cake | |
kvd | donderdag 25 juli 2013 @ 11:36 |
Wat leuk dat je cupcakes in een filmpje staan. Krijg er meteen zin in haha. Jij toevallig 1 van de 2? | |
SV-tje | donderdag 25 juli 2013 @ 11:52 |
Ik ben als eerste, in het witte shirt | |
kvd | donderdag 25 juli 2013 @ 11:56 |
Kijk, ik dacht dus dat jouw initialen SV waren, dus ik had je er niet uitgehaald ![]() Zie ook nu pas je hyves pagina ![]() | |
SV-tje | donderdag 25 juli 2013 @ 11:58 |
De letters SV staan voor het type motor dat ik rijd. | |
Tinuviel | vrijdag 26 juli 2013 @ 08:33 |
Sv, leuk en mooie cupcakes. Hier net klaar met de cupcakes voor de eerste kraamvisite bij mijn nichtje en ik vind ze aardig goed gelukt: ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 26 juli 2013 @ 09:14 |
leuk tinuviel ![]() ik ben met een taart voor mezelf bezig. aangezien ik een roze met zwarte taart wil, moet ik wel aan de gang met marsepein. het is voor mij de eerste keer, maar het zit er nog redelijk op, al zeg ik het zelf. en nu zit ik in een versierblock: ik heb werkelijk geen idee hoe ik verder zal gaan ![]() vanavond wil ik m aansnijden/eten dus er moet wat gebeuren ![]() | |
Myraela | vrijdag 26 juli 2013 @ 09:30 |
Waarvan heb je de versieringen gemaakt? Ik vind het idee leuk, maar zou het persoonlijk wat strakker uitwerken. Kleine dingen zoals de ronde basis van de versieringen even uitsteken en dat soort dingen maken het al snel iets netter en meer een geheel. Roze en zwart, tof. ![]() De basis heb je nu dus roze? Ik zou er zelf iets van een patroon van maken, panter of zebra print of iets. Lekker fout maar goud. Of gewoon "simpel" houden en een mooie grote strik maken. Dat ziet er overigens simpelere uit dan het is om te maken vind ik. ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 26 juli 2013 @ 09:50 |
Roze met zwart, goeie combi lady-wrb! Ik heb ooit eens een roze taart met zwarte kattensilhouetten gemaakt, met een zwart vogelkooitje er bovenop. En een roze taart met zwarte tasjes (maar daar had ik ook nog zilverkleurige verf bij gebruikt). Of misschien kun je strikjes om de rand doen en een grote bovenop. | |
Yannick567 | vrijdag 26 juli 2013 @ 21:05 |
Na cupcakes heb ik vandaag mijn eerste taart gemaakt. Gisteren had ik zoiets van; morgen maak ik taart. En die kwam er ![]() Ik heb het recept van de taart van dit recept aangehouden. Het was immers de eerste keer en had nog nooit beslag voor een taart gemaakt. Afijn.. foto's. ![]() Voor het beslag moest ik de eiwitten van de dooiers scheiden, ging een keer fout. Gelukkig was ik pas bij het 2e ei ![]() ![]() Ik zat te twijfelen of ik hem nu direct uit vorm moest halen. In de bakkerij deden we dat nooit, nu wel gedaan. Er zat genoeg bakpapier in, dus de volgende keer laat ik hem wel eerst afkoelen ![]() ![]() De gesneden variant: ![]() Ik enthousiast die slagroom geklopt, slagroom in de schift.. Had ik ook wel kunnen verwachten achteraf met die temperatuur. Terug naar de winkel, en maar een pakje kant en klare geklopte slagroom gekocht. ![]() Et voila. ![]() Marsepein van de Hema gebruikt. Vond hem best te doen, alleen prijzig. Ach. Kan ik er nog even mee vooruit ![]() ![]() Eindresultaat: ![]() ![]() ![]() De smaak was opzich prima, alleen het zout vergeten in het recept. Misschien dat dat de 'harde' biscuitcake verklaart die het had. Iemand hier die daar wellicht een verklaring voor heeft? ![]() Ik ben zeker niet ontevreden voor een eerste keer ![]() | |
Gaoxing | zaterdag 27 juli 2013 @ 00:49 |
Ik vind dat je dat heel goed hebt gezegd; ik heb er al een paar keer over gedacht hoe het uit te drukken. Tinuviel, je lijkt er heel veel plezier in te hebben, maar zoals Myraela al zegt, zou het er veel rustiger uitzien als je het wat strakker zou maken. Rondjes uitsteken, een wat meer effen kleur (gebruik je poedersuiker tegen het plakken?), wat rechtere lijnen, daar moeten taarten en cupcakes het vooral van hebben. Zoals die hartjes die je op deze cupcakes hebt! | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 27 juli 2013 @ 10:13 |
Hier mag ik zo de keuken in voor cupcakes! Mijn beste vriendin is bevallen van een tweeling, zodra de meisjes naar huis mogen ga ik een taart maken maar omdat dit ws nog wel even duurt ga ik vandaag naar het ziekenhuis met cupcakes! Dit zijn de leuke dingen! | |
kvd | zaterdag 27 juli 2013 @ 11:12 |
En, hoe is de taart geworden? | |
lady-wrb | zaterdag 27 juli 2013 @ 19:19 |
lekker ![]() ik zal straks even een foto uploaden tadaaa! ![]() ik vind m zelf niet heel beroerd voor een eerste taartje ![]() ik had oorlog met dat eetpapieren spul. dat ging bobbelen en bleef niet goed zitten. [ Bericht 5% gewijzigd door lady-wrb op 27-07-2013 20:46:13 ] | |
Nijna | zaterdag 27 juli 2013 @ 21:41 |
Lady, ik vind 'em gaaf! En hoe smaakte de taart? | |
Myraela | zaterdag 27 juli 2013 @ 21:42 |
Super tof! | |
Yannick567 | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:11 |
![]() | |
kvd | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:13 |
Ziet er mooi uit! | |
lady-wrb | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:21 |
ja dat weet ik nog, die wat geweldig! als ik groot ben hoop ik dat ooit ook te kunnen ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:29 |
goed! de marsepein zat er zonder vouwen en scheuren op (ik heb denk ik wel 20 keer dat instructiefilmpje van deleukstetaartenshop zitten kijken) iemand wel goede ervaring met dat bedrukte eetpapier? wat is nou de truc? ik had zo'n tube kant en klare zwarte icing gekocht, maar wat smaakt dat spul goor zeg ![]() ik had er spijt van dat ik het op de taart had gedaan, maar als geheel proefde ik het niet meer, maar zo is het werkelijk niet te hachelen ![]() ik was ook mijn taartzaag kwijt (iets te goed opgeborgen, ik zou niet meer weten waar) dus ben ik met een scherp vleesmes mijn biscuit te lijf gegaan) ik had ook vergeten bij mijn laatste bezoek aan de winkel om zo'n taarten rondje mee te nemen, het bruine wat te zien is, is bakpapier, wat ik er dan maar van ellende onder gelegd heb. de vulling bestaat uit twee lagen slagroom en een laag aardbeienvlaaivulling. mijn taartplateau heb ik zelf gemaakt van een matglazen platte schaal en een matglazen bakje van de kringloop (de lijm was het duurst, maar volgens de gebruiksaanwijzing kan het nu zelfs in de vaatwasser en dat is ook wat waard ![]() | |
Yannick567 | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:44 |
Zo'n taartplateau is toch creatief en veel beter dan zo'n duur gevaarte van 35,- ![]() Ik vind hem mooi ![]() | |
Dragonberry | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:46 |
Heel leuk voor een eerste taartje! Die van mij was volgens mij veel lelijker ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:48 |
ik ga nu weer verder met koekjesbakken. ik heb mezelf een uitsteker met zo'n mailicoontje kado gedaan ![]() | |
Tinuviel | zondag 28 juli 2013 @ 07:43 |
Myraela, versiering is van witte en zelfgekleurde marsepein, de hartjes heb ik gewoon gekocht en ik heb ook poedersuiker met water en kleurstof gemaakt en dus wit-roze sprinkeltjes. Ik heb alles uitgestoken behalve de cupcakes bedekkende marsepein en een keer de naam. Bedoel je dat ik dat ook beter kon uitsteken? Als jullie cupcakes versieren, leg je de fondant/ marsepein dan om de hele cupcake of alleen op de bovenkant? Yannick en Lady mooie taarten. | |
lady-wrb | zondag 28 juli 2013 @ 09:04 |
ik bedek alleen de bovenkant van de cupcake met marsepein. heb daar een speciaal een ronde uitsteker voor gekocht die ik daarvoor gebruik. dat is lekker handig en strak. | |
lady-wrb | zondag 28 juli 2013 @ 09:07 |
maar even een vraagje aan mijn mede-taartmaakgenoten: ik heb ondertussen een enorme verzameling aan uitstekers, vormpjes, verfjes en kleurstoffen en andere versieringen. hoe bergen jullie het overzichtelijk op? ik had het in bakken van de xenos zitten, maar die zitten overvol en overzichtelijk is het nu niet meer, gezien het feit dat ik mijn taartzaag ondertussen al niet meer kon vinden ![]() wat is nu eens een goed systeem | |
Popples | zondag 28 juli 2013 @ 09:42 |
Daar liep ik ook telkens tegen aan. Wat ik heb gedaan is in een gereedschapskoffer. Ik heb het in de bijkeuken staan en er kan nu dus niks bij. ![]() Wat een mooie taart Lady en nog gefeliciteerd! | |
Yannick567 | zondag 28 juli 2013 @ 11:49 |
Die gereedschapskoffer is ook wel een goed idee. Ik dacht dat zo'n bakje van xenos wel uitkomst zou bieden, heb er daar ook een van gekocht. Misschien zo'n koffer, of van die hele grote bakken die je bij de Action (en Leen Bakker, Kwantum etc.) kan kopen, waar je dan je kleine bakjes inzet? | |
lady-wrb | zondag 28 juli 2013 @ 12:07 |
ik wil iets waar ik mijn verzameling koekjesuitstekers handig en overzichtelijk kan opbergen. uiteindelijk wil ik alles in mijn schuur kwijtkunnen, maar dan moet het absoluut vochtvrij verpakt zijn, dus in van die afsluitbare plastic bakken van ikea ofzo. maar dan nog wel zo dat ik weet wat waar zit. ik wil van mijn schuur eigenlijk een soort van bijkeuken maken, maar dan moet er nog een hoop zooi (projecten ![]() | |
Anne | zondag 28 juli 2013 @ 12:10 |
Je zou het dan eventueel eerst kunnen uitstallen, er een foto van maken en die op de bak plakken zodat je kunt zien wat waar in zit? Leuke (vrouwelijke en sierlijke) taart trouwens ![]() | |
Yannick567 | zondag 28 juli 2013 @ 12:13 |
Als je het dan in je (bij)keuken/schuur doet, kan je er plankjes maken en dan verschillende bakjes met een label erop ofzo. Ik noem maar iets ![]() Maar dat is dan gelijk ver weg denken, een eerste 'primitieve' oplossing is misschien een gereedschapskoffer? Of verschillende bakjes met uitstekers/kleurstof/verf/rollers etc. apart? En dat wat Anne zegt is ook slim ![]() | |
Popples | zondag 28 juli 2013 @ 12:17 |
Doorzichtige bakken lady? Wij zijn vorig jaar verhuisd en in het andere huis had ik een grote keuken met 2 aanrechtbladen dus daar kon ik alles kwijt. Nu heb ik maar 3 kastjes beneden. Dus ik moest iets verzinnen en hierin blijft het schoon en droog. | |
Troel | zondag 28 juli 2013 @ 12:19 |
ik heb grote IKEA bakken waar alles in zit (met deksel) en een uitgeprinte foto van de inhoud op de voorkant vastgeplakt met boeklon. Net zoals bij de LEGO, DUPLO en al het andere speelgoed ![]() | |
Spuuglokje | zondag 28 juli 2013 @ 13:34 |
Ik heb een aantal grote doorzichtige bakken van Xenos. Een paar voor de bakvormen, een voor de koekjesuitstekers, een voor de andere uitstekers en dan nog een voor de dingen die er niet mee bijpasten en ik heb nog een keukenkastje waar de marsepein, fondant, kleurstoffen, poeders en andere eetbare versierdingen in zitten. Dan nog een doos met alle cupcakepapiertjes en een lade met allerlei mixen. En de paletmessen en taartzaag en rollers liggen ook in de keuken opgeborgen. | |
lady-wrb | zondag 28 juli 2013 @ 14:21 |
ja maar hoe vind je dan de koekjesuitsteker die je zoekt? en hoe weet je welke je wel hebt en welke nog niet? | |
kvd | zondag 28 juli 2013 @ 14:29 |
Foto's op de bak? Of een lijstje op de bak? Of de bakken nummeren en een lijst maken van wat in welke bak zit? En met veel kleine dingetjes, die ook weer in een bak en gesorteerd op bv vorm, feest, thema wat dan ook. Dan hoef je alleen maar een klein bakje uit de bak te halen (en op de deksel van het kleine bakje dan zetten welke vorm/feest//thema het is) | |
SummerBreeze | zondag 28 juli 2013 @ 20:02 |
Die roze-zwarte taart van Lady ziet er heerlijk uit en het rode taartje van Yannick is om op te eten. Zelf heb ik na de eerste taart een tijdje geleden de smaak zo te pakken dat ik afgelopen week voor de laatste werkdag van mijn vriend bij zijn vorige baas maar weer gebakken heb. Een buttload aan cupcakes (in totaal 40 stuks gebakken waarvan er 10 mislukt waren ivm het gebruik van bedorven boter) en een vierkante taart. De cupcakes waren in regenboogkleuren en versierd met een lemoncurd-botercreme. Heerlijk friszoet met een zure ondertoon. De taart bestond uit drie lagen, waarvan 1 blank biscuit, regenboog-biscuit en 1 gemengd. Tussen de lagen 1 en 2 zat lemoncurd en tussen laag 2 en 3 zat oreo cheesecake-frosting. Beide vullingen heleaal vanaf scratch gemaakt (ok, Oreo's wel gekocht natuurlijk). Taart afgesmeerd met 'kale' botercreme en bekleed met fondant. Maar man, wat is fondant lastig te verwerken als het 26 graden is in je keuken. En dan had ik nog gewacht tot na middernacht omdat het daarvoor nog veel warmer was. Vanwege de warmte en het tijdstip is de afwerking ook niet helemaal geworden zoals ik wilde, maar de fondant liep gewoon onder mijn handen vandaan. Gelukkig waren de eters onder de indruk van de kleuren en het ontbreken van glazuurknappende zoetheid. Juist het friszoet-zure van de lemoncurd was met de hoge temperaturen erg welkom. Foto'tjes: Het beslag voor de cupcakes ![]() enkele kale cupkaces ![]() Een overzicht van een deeltje van de versierde cupcakes. ![]() en een doorsnede voor de mooie kleurtjes. ![]() De versierde taart ![]() ![]() en de binnenkant ![]() | |
lady-wrb | zondag 28 juli 2013 @ 20:07 |
ik heb vroeger vaak gekleurde cakes gebakken, maar ik vind het er altijd zo vreemd uitzien, zo'n blauwe of rode plak op een bordje. net een pannenspons ![]() maar zo door elkaar ziet het er wel heel kleurig en fleurig uit hoe kan je boter nou bederven? | |
SummerBreeze | zondag 28 juli 2013 @ 20:12 |
geen idee. ik denk dat hij op weg naar en in de winkel al enkele keren gesmolten was en daarna weer hard geworden was in de koeling ofzo. de cakejes hadden echt de smaak van ranzige boter.
| |
Yannick567 | maandag 29 juli 2013 @ 00:04 |
Boter kan wel wat hebben volgens mij. Ik vind je taart en cakejes er leuk uit zien! Ben er wel mee eens (zelf ook wel eens gedaan) als je zoveel kleuren bij elkaar doet het er een beetje vreemd uit ziet, maar ach. Als hij maar lekker is ![]() Nog een vraag trouwens. Mijn biscuitdeeg was wat hard, niet als krokant, maar meer 'aanwezig'. Niet na het bakken, maar meer tijdens het eten (ik was dan wel het 'snufje' zout vergeten, maar lijkt me sterk dat het daar aan ligt). Heeft een van jullie een idee hoe dit kan? Welk recept gebruiken jullie? [ Bericht 3% gewijzigd door Yannick567 op 29-07-2013 00:11:12 ] | |
Spuuglokje | maandag 29 juli 2013 @ 12:08 |
Ik weet wat ik wel en niet heb, dat zit in mijn hoofd opgeslagen. En als ik een bepaalde uitsteker nodig heb, zet ik de bak op de keukentafel en ga graven. ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 30 juli 2013 @ 16:19 |
Een nieuwe kandidaat zit op dit moment in de oven ![]() | |
calastra | dinsdag 30 juli 2013 @ 21:52 |
Ik berg alles op in doorzichtige Ikea bakken in categorieën. Dus marsepein, fondant, gereedschappen, en bakmixen. Ik heb er zelfs een extra keukenblok voor geplaatst anders kon ik het niet kwijt. ![]() Zelf ook aan de slag geweest voor een tweeling van een vriendin van mij. Wel vervelend dat het zo warm was vorige week. Werkt een stuk minder lekker :S Resultaat (sorry slechte foto, ff met mobiel gemaakt) | |
Yannick567 | dinsdag 30 juli 2013 @ 22:27 |
Taartje voor een kennis gemaakt die een eigen bedrijf heeft, vandaar de tekst.![]() ![]() Na wat opzoeken op internet heb ik een kant-en-klare mix gekocht, die van Soezie. Gemak dient de mens, en hij is nog lekker ook ![]() Gevuld met chocoladecreme en vlaaifruit aardbei. Snijden van het cake is een uitdaging, net als het rondom bekleden van marsepein. Gaat goed op tot het laatste stukje. Ik ga maar eens opzoek naar een taartzaag en een smoother ![]() | |
lady-wrb | woensdag 31 juli 2013 @ 16:36 |
wat een mooie taarten weer ![]() bij de makro hebben ze het funcakes en wilton bakassortiment in de aanbieding http://www.makro.nl/publi(...)dfolder#anker1094057 | |
Yannick567 | woensdag 31 juli 2013 @ 16:38 |
Zo dan ![]() Je hebt toch een pasje nodig bij de Makro? | |
lady-wrb | woensdag 31 juli 2013 @ 16:39 |
ja maar die heb ik | |
Yannick567 | woensdag 31 juli 2013 @ 16:57 |
Inslaan dan ![]() | |
lady-wrb | woensdag 31 juli 2013 @ 17:15 |
ik heb niks nodig ![]() | |
Yannick567 | woensdag 31 juli 2013 @ 17:18 |
Niks? Altijd handig om een klein voorraadje te hebben ![]() | |
lady-wrb | woensdag 31 juli 2013 @ 17:19 |
nee echt niet. ik ben van alles ruim voorzien. het enige dat ik zou willen hebben zijn uitstekers en bakvormen. en die hebben ze daar niet ![]() | |
SV-tje | maandag 5 augustus 2013 @ 09:39 |
Dit weekend 2 taartjes gemaakt op verzoek. Niet echt ideaal met dit weer, maar het is gelukt. Beide gevuld met aardbeienvlaaifruit en zwitserse room.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Troel | maandag 5 augustus 2013 @ 09:42 |
Mooi werk weer hoor! | |
Gaoxing | maandag 5 augustus 2013 @ 10:11 |
Oh wow, die batcake is fraai! Hoe blijft het masker zo mooi in vorm? | |
SV-tje | maandag 5 augustus 2013 @ 10:21 |
Het masker is van fondant met tylose en heeft n week liggen drogen op n plastic gezichtsmasker, waarbij ik zelf de oortjes heb aangeplakt van hele stukken marsepein. | |
Yannick567 | maandag 5 augustus 2013 @ 10:57 |
Wat een taarten ![]() | |
kvd | maandag 5 augustus 2013 @ 11:19 |
Mooie taarten weer SV. Dat strakke van de Batman-taart en dat speelse van die brandweerwagentaart. Vind de naam daar mooi gedaan. | |
calastra | maandag 5 augustus 2013 @ 11:41 |
Wow, super weer SV. Ik vind de naam bij de brandweertaart ook leuk gedaan! | |
lady-wrb | maandag 5 augustus 2013 @ 13:39 |
prachtig die taarten ![]() | |
Tinuviel | maandag 5 augustus 2013 @ 19:55 |
Mooie cakes SV! | |
Nijna | maandag 5 augustus 2013 @ 22:24 |
Gaaf SV!!! | |
Popples | dinsdag 6 augustus 2013 @ 08:49 |
SV wat een geweldige taarten ![]() | |
Yannick567 | donderdag 8 augustus 2013 @ 01:57 |
![]() Voor een collega gemaakt. Wit/gele marsepein gekneed en uitgerold, vond het er wel mooi uitzien ![]() Het zelfde gedaan met wit/roze marsepein. Het getwiste rondje om de taart heen zag ik ergens bij een kersttaart online, helaas op een paar puntjes gescheurd, maar prima voor een eerste keer ![]() | |
Troel | donderdag 8 augustus 2013 @ 08:46 |
Ziet er goed uit hoor ![]() | |
trui | donderdag 8 augustus 2013 @ 12:09 |
mooi zeg, SV! | |
calastra | zaterdag 31 augustus 2013 @ 17:10 |
Ook weer aan de slag geweest voor dochter van een vriendin van mij. Nog best moeilijk om een goed lijkende Dikkie Dik te vinden. Maar kleintje herkende hem, dus ik vond het prima gelukt ![]() Nu nog een taart maken voor mijn vader die morgen 60 wordt. Alleen heb ik vanmiddag mijn vinger op een vreemde manier gestoten...en die doet nu freaking pijn ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 31 augustus 2013 @ 18:43 |
SV-tje wat een coole taarten! ![]() Yannick dat randje lijkt op kabelspek. ![]() Ik had een opdracht voor een taart en 36 bijpassende cupcakes, voor een feestje ter ere van 2 verjaardagen plus een 12,5 jarig huwelijk. Iets met kikkertjes en met bloemen in de kleur van het trouwboeket. Verder mocht ik het zelf bedenken. De taart is met marsepein en de cupcakes met fondant. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Ynske | zaterdag 31 augustus 2013 @ 18:49 |
Hoe kan ik muffins die ik vandaag bak het beste bezwaren zodat ze maandag ook nog lekker zijn? | |
lady-wrb | zaterdag 31 augustus 2013 @ 18:49 |
die plaat waar de taart op staat, koop je die zo of heb je die zelf geribbeld omdat de cupcakes dat ook hebben? en maak je je letters met tappits? en mooie taart weer spuuglokje, maar dat had ik al gezegd ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 31 augustus 2013 @ 18:50 |
ik doe ze gewoon in zo'n cupcakebewaardoos gaat prima | |
Spuuglokje | zaterdag 31 augustus 2013 @ 19:01 |
Die heb ik inderdaad zo gekocht, dat is een cake platter van Wilton. En ik heb bij de cupcakes expres gekozen voor een uitsteker met zo'n ribbelrandje om ze mooi te matchen. ![]() ![]() | |
Ynske | zaterdag 31 augustus 2013 @ 20:12 |
thnx! Ze zitten nu in een vacuümbox | |
De_Taartjesfee | zondag 1 september 2013 @ 20:29 |
Het was alweer een tijdje geleden dat ik met fondant en marsepein gewerkt had, en toen de taart klaar was wist ik ook weer precies waarom ik er mee gestopt was ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 1 september 2013 @ 20:34 |
![]() dit was de binnenkant btw ![]() | |
Spuuglokje | zondag 1 september 2013 @ 21:11 |
Nyan cat ![]() ![]() | |
lady-wrb | zondag 1 september 2013 @ 21:27 |
mooie taart, wat een mooie felle kleuren! heb je dat met wilton kleurstof gedaan? | |
Yannick567 | zondag 1 september 2013 @ 21:34 |
Wat een mooie taarten ![]() En Spuuglokje, dat was inderdaad mijn bedoeling ![]() Uit de hand gerold, eens kijken of ik een malletje kan vinden waar ik mooie ronde reepjes mee kan maken. | |
De_Taartjesfee | zondag 1 september 2013 @ 21:48 |
Wilton inderdaad! En ik kreeg op mn kop van oudste want de regenboog klopt niet. Mwehehe ![]() | |
Chule | maandag 2 september 2013 @ 03:38 |
Nyan Cat-taart is leuk. | |
_Liek | donderdag 5 september 2013 @ 16:52 |
Staan mooie taarten tussen! Topic gelijk in mn volg-lijstje gezet ![]() | |
Heaven7 | zondag 8 september 2013 @ 19:23 |
Hoi! Tis vast al vaker gevraagd maar zit hier iemand die tegen acceptabele prijzen een leuke bruidstaart met 2 lagen ofzo kan maken? Omgeving Leiden? ![]() | |
_Liek | maandag 9 september 2013 @ 14:11 |
Er is vast wel iemand hier die dat wil! Wat voor soort stijl wil je voor de taart? Ik woon zelf in Rotterdam, dat geldt zeker niet als omgeving Leiden? ![]() | |
Heaven7 | maandag 9 september 2013 @ 15:47 |
Dat maakt me echt bijzonder weinig uit! ![]() ![]() ![]() | |
_Liek | maandag 9 september 2013 @ 17:23 |
Zoiets is wel mooi! Ik hou persoonlijk niet van die overvolle taarten, deze is mooi sierlijk! | |
SV-tje | maandag 9 september 2013 @ 20:56 |
Vorige week weer een taartje gemaakt op bestelling, maar nog geen tijd gehad om hier te plaatsen. Dus bij deze![]() ![]() ![]() | |
Eva4Evah | maandag 9 september 2013 @ 21:57 |
Wow. ![]() | |
PureEvil | woensdag 11 september 2013 @ 10:41 |
Mooie taart! Misschien een kleine tip: Bij de Lidl hebben ze vanaf 23 september weer kleine bakvormen in de aanbieding ![]() | |
Tink89 | woensdag 11 september 2013 @ 13:32 |
Nice! | |
Tazmaniac | woensdag 11 september 2013 @ 19:03 |
Deze taart zoals afgebeeld is voor circa 75 personen en zal rond de 225 kosten. Bovenste taartje kan voor 12-16 personen gemaakt worden, dan zal de prijs rond de ¤ 45 liggen. | |
Take_A_Picture | vrijdag 13 september 2013 @ 13:54 |
Wow wat mooi SV!!! Ik ben nu voor het eerst 2 taarten aan het bakken voor zondag. Kan het kwaad om de biscuits 1 dagje in de koelkast te laten zodat ik ze morgen kan vullen en decoreren? Ik maak ze in de uren dat m'n dochter haar middagdutje doet, dus kan nu niet meteen gaan decoreren. Ik wil niet dat m'n biscuits uitdrogen... | |
Tink89 | vrijdag 13 september 2013 @ 14:18 |
Dan juist niet in de koelkast (tenzij je ze al gevuld hebt), maar juist in een afgesloten zak op een donkere plek bewaren. Heb je geen trapkast of een kelder? | |
Take_A_Picture | vrijdag 13 september 2013 @ 14:27 |
Jawel, trapkast ![]() ![]() [ Bericht 42% gewijzigd door Take_A_Picture op 13-09-2013 14:40:17 ] | |
trui | vrijdag 13 september 2013 @ 20:32 |
hoi, even een vraagje: Hoe bewaar je cupcakes met een marsepeinen versiering bovenop het best, zonder dat de boel uitdroogt? | |
lady-wrb | vrijdag 13 september 2013 @ 20:49 |
in een cupcakebewaarbox (op het ogenblik in de aanbieding bij xenos ![]() | |
trui | vrijdag 13 september 2013 @ 21:38 |
hoeveel passen er daar ongeveer in? [edit] ik heb 't antwoord inmiddels, want ik heb er een gekocht. ![]() [ Bericht 41% gewijzigd door trui op 14-09-2013 23:11:00 ] | |
Taartje | zaterdag 14 september 2013 @ 19:25 |
Heeft er iemand misschien interesse in deze taartstandaard? Ik doe er zelf niets meer mee, dus gaat hij weg. ![]() Het is deze standaard, ik doe hem weg voor 20 euro. Ziet er nog goed, is alleen niet helemaal stabiel meer. Dat kan wel worden verholpen door een viltje of dopje onder een van de 'pootjes'. Afhalen kan in Arnhem, verzending kost 6,75 euro. | |
Poekie1993 | zondag 15 september 2013 @ 22:22 |
Wat is dit een super topic ![]() Heb gisteren voor een vriendin ook een taart gemaakt; gevuld met vlaaivulling aardbei en botercreme (uit n zakje, van dr. oetker). Het was de bedoeling dat er een zuster van fondant op kwam (ivm haar opleiding), maar ik had slechte fondant (xenos). ![]() ![]() [ Bericht 14% gewijzigd door Poekie1993 op 17-09-2013 21:30:37 ] | |
Poekie1993 | zondag 15 september 2013 @ 22:49 |
Kunnen jullie via de linkjes de foto's zien? ![]() | |
lady-wrb | zondag 15 september 2013 @ 22:54 |
![]() leuke taart! heeftie gesmaakt? wel jammer van de fondant. die van funcakes is lekkerder | |
Poekie1993 | zondag 15 september 2013 @ 22:58 |
Hij was heerlijk ![]() Baalde alleen van de fondant, maar die haal ik gewoon de volgende keer bij pipoos of online. Kon met deze fondant geen kant op, plakte heel erg en scheurde snel. Goede leer voor de volgende keer ![]() | |
Poekie1993 | zondag 15 september 2013 @ 23:01 |
Heb laatst samen met mn schoonzus ook een taart gemaakt en die had fondant (wss ook funcakes), dat werkte erg fijn.. Bedankt voor de tip! ![]() | |
trui | zondag 15 september 2013 @ 23:26 |
wel, ze zijn redelijk gelukt, jippie! ![]() | |
Poekie1993 | zondag 15 september 2013 @ 23:43 |
Mooi geworden trui ![]() Mag ik vragen wat voor laagje er tussen zit (om t te laten plakken)? Botercreme of een soort lijm ofzo? | |
trui | zondag 15 september 2013 @ 23:46 |
helemaal niks, de marsepein plakte voldoende van zichzelf. ![]() | |
lady-wrb | maandag 16 september 2013 @ 00:25 |
ik gebruik abrikozenjam om de boel te plakken. ik heb het eigenlijk nog nooit zonder geprobeerd ![]() | |
FutureFairytale | maandag 16 september 2013 @ 00:41 |
Super ![]() ![]() | |
lady-wrb | maandag 16 september 2013 @ 07:55 |
ontzettend leuk! | |
Poekie1993 | maandag 16 september 2013 @ 11:17 |
Jippie, gelukt om de foto's gewoon in spoiler te zetten, zijn wel een beetje groot ![]() | |
_Liek | dinsdag 17 september 2013 @ 11:08 |
Ze zijn echt heel leuk!! En die mini's zijn superschattig Net even boodschappen gedaan, vanmiddag ook even cupcakes maken. Gister nieuwe bloem-uitstekers gekocht die uitgeprobeerd moeten worden ![]() | |
Troel | dinsdag 17 september 2013 @ 16:35 |
Hoe doen jullie dat trouwens met bakmixen? Ik zie dat ik nu best nog wat bakmixen heb die in september/oktober op moeten, maar moet ik nu echt als een razende gaan bakken omdat het echt kapot gaat (Funcakes overigens) of kan ik die nog wel tot het einde van het jaar gebruiken? Ben met een heleboel dingen niet echt huiverig, maar ja, juist dit soort dingen komen ook buiten je eigen gezin natuurlijk ![]() | |
_Liek | dinsdag 17 september 2013 @ 21:27 |
Ik ben vanavond lekker bezig geweest met mn nieuwe uitstekers! Hier alvast een foto van een paar cupcakes.. ga morgen bij daglicht wat betere foto's maken. ![]() | |
Poekie1993 | dinsdag 17 september 2013 @ 21:29 |
Wauw Liek, erg mooi! Die glitters op de cupcakes, is dat suiker of iets anders. Ben zelf net een beetje begonnen met decoreren van taarten/cakes, dus kan hier veel inspiratie opdoen ![]() | |
Tinuviel | dinsdag 17 september 2013 @ 21:41 |
Wat mooi SV'tje, poekie, trui en Liek. Ik sluit me aan bij de vraag van poekie over de glitters. | |
_Liek | dinsdag 17 september 2013 @ 21:41 |
Ja suiker inderdaad Poekie1993! Ik heb het fondant gewoon wat nat gemaakt toen het op de cupcake zat en toen in de suiker gerold. Geloof dat dit een busje van de Xenos was. De uitstekers komen trouwens van de action, waren daar maar ¤1,50 met 4 maten! Beide bloemen zijn van dezelfde uitsteker alleen met de ene heb ik niets gedaan en de andere iets gevormd en 'fijngeknepen' | |
_Liek | dinsdag 17 september 2013 @ 21:42 |
Ohja het is wel al gekleurde suiker, in dit geval licht roze. | |
lady-wrb | woensdag 18 september 2013 @ 08:38 |
bakmixen kunnen niet lezen ![]() daar kan je best een marge van een paar maanden aanhouden denk ik. | |
_Liek | woensdag 18 september 2013 @ 09:25 |
Ik zal het hier niet helemaal vol gooien met foto's dus voor de liefhebber staan er hier nog meer: http://bakverhalen.wordpress.com/2013/09/18/flower-power/ ![]() Het fondant mag bij een hoop bloemen nog wel een stuk dunner, een rolstok met ringen om de dikte in te stellen staat dan ook zeker nog op mijn verlanglijstje | |
loecje | zondag 22 september 2013 @ 13:45 |
ik ben opzoek naar eetbare oogjes. zo kwam ik deze tegen, de eyeballs van 1cm doorsnee: http://www.deleukstetaart(...)y-eyeballs-1cm-pk-56 dit noemen ze 'large' eyeballs van 1,1cm: http://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-large-candy-eyeballs kloppen de maten wel? 1mm verschil is zo weinig dat de large nu niet echt large te noemen is. | |
Myraela | zondag 22 september 2013 @ 14:08 |
Waarom maak je ze zelf niet? Een wit rondje met een kleiner zwart rondje lijkt me niet echt lastig. | |
lady-wrb | zondag 22 september 2013 @ 14:10 |
xenos heeft ze voor weinig | |
loecje | zondag 22 september 2013 @ 14:29 |
dat kan natuurlijk ook. ik heb nog 0,0 ervaring. hoe en waarmee maak ik dat witte rondje? het idee is trouwens dit: ![]() (klik) | |
Tinuviel | zondag 22 september 2013 @ 14:40 |
Ik heb ze toen met de hand gevormd. Dat kan prima. Als je wil dat ze allemaal precies hetzelfde zijn, zou je er een uitsteker of mal voor moeten hebben. | |
lady-wrb | zondag 22 september 2013 @ 14:44 |
gewoon fondant werkt prima denk ik ik heb kleine uitstekertjes voor rondjes (ook van xenos geloof ik, maar dat weet ik niet zeker) | |
Taartje | zondag 22 september 2013 @ 15:02 |
Je kunt ook fondant uitsteken met een drinkrietje, mooi maatje voor ogen! | |
loecje | zondag 22 september 2013 @ 15:13 |
ik wil er eigenlijk niet teveel dingen speciaal voor gaan aanschaffen maar rondjes maken kan vast ook wel met iets wat ik in huis heb. (edit, zoals rietjes ![]() kwam net deze uitleg tegen: http://dreamingofcakes.blogspot.nl/2012/10/ogen-maken.html dat klinkt ook niet moeilijk. de zwarte lijntjes van de minions kan ik ook met zwarte icing doen? ik zag ook tubes, is dat wat? | |
lady-wrb | zondag 22 september 2013 @ 18:55 |
ik heb zo'n tube. ik vind het goor spul (als in niet te eten) maar dat is mijn mening. ik zou het gewoon met fondant proberen. | |
loecje | zondag 22 september 2013 @ 19:58 |
fondant lijkt me prima voor het blauwe en eventueel het oogwit... maar hoe wil je ooit met fondant de overige zwarte lijntjes(brilletje en mond) maken? witte icing voor het oogwit lijkt me zelf nog wel te maken. zwarte lijkt me lastiger om echt goed zwart te krijgen, vandaar dat ik dacht aan zo'n tube. | |
lady-wrb | zondag 22 september 2013 @ 20:13 |
maar hoeveel van die oogjes heb je nodig? misschien heb je aan zo'n zakje meer dan genoeg. | |
SV-tje | zondag 22 september 2013 @ 23:11 |
Vorig weekend weer een bruidstaart afgeleverd op vrijdag 13e. Zwart met doodshoofd graag. Dit is wat het is geworden! Met 100 bijpassende cupcakes.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gevuld met frambozencreme (van de patisserie cursus) en verse frambozen gelei. Cupcakes hebben een toef van witte chocoladecreme. | |
Tinuviel | maandag 23 september 2013 @ 07:24 |
De bloemen zijn prachtig SV' tje! | |
Nijna | maandag 23 september 2013 @ 14:22 |
SV, gaaf! Maar wat een werk! | |
Troel | maandag 23 september 2013 @ 14:25 |
Wauw! |