abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 19 juni 2013 @ 08:09:58 #1
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127975079
cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:




Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

En voor de rest, kijk in het oude topic :P

gridjuh gooide het topic dicht maar had dat kennelijk niet door, dus open ik maar een nieuwe (sorry, gridjuh :@ )
  † In Memoriam † woensdag 19 juni 2013 @ 08:12:39 #2
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127975118
nog even de creaties van de laatste pagina van het vorige deel in de herhaling:

de taart van phaidra voor haar zoontje



de diabetes cupcakes van sv-tje



de creaties van cuppiecake

[img] [url=http://i43.tinypic.com/dzgo6s.jpg[/img]





[ Bericht 28% gewijzigd door lady-wrb op 19-06-2013 08:23:06 ]
  † In Memoriam † woensdag 19 juni 2013 @ 08:28:30 #3
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127975317
zo, dan ga ik straks weer verder met mijn chocoladebiscuit dat gisteren maar niet gaar leek te willen worden.
ik heb het uiteindelijk dus maar uit de oven gehaald, maar de bovenkant ziet er toch vreemd uit hoewel het toch wel gaar leek te zijn. (ik zal straks een foto plaatsen, dan kunnen jullie zien wat ik bedoel.

ik heb het biscuit gisteren al in laagjes gezaagd, waarbij ik die rare bovenlaag er gewoon af heb gesneden en daaronder zat gewoon goede biscuit, dus uiteindelijk lijkt het allemaal goed te komen.

ik heb voor de vulling chocolade browniepudding/mousse van mona gekocht. is dat inderdaad bruikbaar?
het is zo lullig als het niet goed gaat, want het taartje moet een cadeautje worden.
  † In Memoriam † woensdag 19 juni 2013 @ 19:35:38 #4
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127999815
die browniepudding is trouwens wel vreselijk lekker spul :~
om af te smeren heb ik de botercreme die ik van de vorige taart heb ingevroren op jullie advies ontdooid en gebruikt. het staat nu koud te worden in de koelkast, naast een grote kom pure chocoladeganache.
dit gaat wel goedkomen, denk ik zo.
pi_128000211
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 19:35 schreef lady-wrb het volgende:
die browniepudding is trouwens wel vreselijk lekker spul :~
om af te smeren heb ik de botercreme die ik van de vorige taart heb ingevroren op jullie advies ontdooid en gebruikt. het staat nu koud te worden in de koelkast, naast een grote kom pure chocoladeganache.
dit gaat wel goedkomen, denk ik zo.
dank u...nu heb ik zin in browniepudding met slagroom...en ik heb een ander toetje in huis en wil niet voor de vierde keer vandaag naar de winkel... :P
  † In Memoriam † woensdag 19 juni 2013 @ 20:06:50 #6
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128001163
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2013 19:45 schreef kvd het volgende:

[..]

dank u...nu heb ik zin in browniepudding met slagroom...en ik heb een ander toetje in huis en wil niet voor de vierde keer vandaag naar de winkel... :P
morgen weer een dag toch? :)
pi_128005194
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:06 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

morgen weer een dag toch? :)
Gelukkig wel. Maar dan moet ik er dan wel nog zin in hebben, en dat is niet altijd zo ;). Gelukkig was het geplande toetje ook heerlijk haha.
  † In Memoriam † donderdag 20 juni 2013 @ 17:04:31 #8
37843 lady-wrb
kortaf
  donderdag 20 juni 2013 @ 17:24:09 #9
35189 Troel
scherp en bot
pi_128041610
Hij heeft een broek aan :(
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_128042271
quote:
7s.gif Op donderdag 20 juni 2013 17:24 schreef Troel het volgende:
Hij heeft een broek aan :(
Nou! Afknapper! Hoewel, ik geloof niet dat ik wil weten in welk model deze meneer zijn bush whacked :P
  † In Memoriam † donderdag 20 juni 2013 @ 18:45:50 #11
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128044488
quote:
7s.gif Op donderdag 20 juni 2013 17:24 schreef Troel het volgende:
Hij heeft een broek aan :(
nou sorry, maar voor mij hoeft een man niet zo nodig helemaal naakt. dr moet wat te raden overblijven :P
  † In Memoriam † donderdag 20 juni 2013 @ 18:47:21 #12
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128044538
zo nog even mijn taartje een beetje opleuken.
helaas kan ik niet los met bloemen want het is voor een man.
maar gekleurde m&m's zullen ook wel goed zijn.
blijf ik meteen in het thema: chocola :~
  donderdag 20 juni 2013 @ 18:55:25 #13
35189 Troel
scherp en bot
pi_128044846
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 18:45 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nou sorry, maar voor mij hoeft een man niet zo nodig helemaal naakt. dr moet wat te raden overblijven :P
Maar dan moeten ze er niet naked bijzetten ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  † In Memoriam † donderdag 20 juni 2013 @ 19:22:52 #14
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128045964
quote:
7s.gif Op donderdag 20 juni 2013 18:55 schreef Troel het volgende:

[..]

Maar dan moeten ze er niet naked bijzetten ;)
zal wel amerikaans zijn. anders moeten ze blurren.
  vrijdag 21 juni 2013 @ 12:49:07 #15
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_128076344
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.

Het resultaat!


Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)


Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)


Een fotootje van de vulling


[ Bericht 2% gewijzigd door Spunks op 21-06-2013 13:14:55 ]
  † In Memoriam † vrijdag 21 juni 2013 @ 12:53:14 #16
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128076555
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.

Het resultaat!
[ afbeelding ]

Taart 1 (biscuitvulling met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]

Taart 2 (onderste laag Devil's Food, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]

Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
ziet er lekker uit zeg!

hoe moet ik die vulling zien :? was dat je taart voordat je m bekleede?
  vrijdag 21 juni 2013 @ 12:58:55 #17
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_128076820
Op de onderste foto kwam weer een laag aardbeiencake en daaroverheen de laag fondant, dus ik hoop dat als we er een puntje uit snijden, je mooie laagjes ziet!
  † In Memoriam † vrijdag 21 juni 2013 @ 13:01:43 #18
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128076914
aardbeiencake? doe eens een recept? O-)
pi_128076988
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.

Het resultaat!
[ afbeelding ]

Taart 1 (biscuitvulling met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]

Taart 2 (onderste laag Devil's Food, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]

Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
Mooihoor. Vulling van taart 1 klinkt apart. Dus op taart 2 kwam nog eens zo een laagje? Is de taart zo roze?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:03:53 #20
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_128076989
Funcakes Biscuitmix met verse aardbeien erdoorheen!
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:12:55 #21
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_128077321
Een beetje offtopic aangezien het hier om de decoratie gaat, maar een korte toelichting bij de taart:



1: dijkje van botercrème
2: besmeerd met Nutella
3: bekleed met aardbeien
4: chocolademousse eroverheen
5: andere helft van het biscuit erop
6: afwerken met botercrème zodat de fondant eroverheen kan

De lilac taart was van regulier biscuit, de paarse van aardbeiencake en de witte van chocoladetaart, maar allemaal met deze vulling. Omnomnom :9~ !
  † In Memoriam † vrijdag 21 juni 2013 @ 13:27:24 #22
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128077898
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:12 schreef Spunks het volgende:
Een beetje offtopic aangezien het hier om de decoratie gaat, maar een korte toelichting bij de taart:

[ afbeelding ]

1: dijkje van botercrème
2: besmeerd met Nutella
3: bekleed met aardbeien
4: chocolademousse eroverheen
5: andere helft van het biscuit erop
6: afwerken met botercrème zodat de fondant eroverheen kan

De lilac taart was van regulier biscuit, de paarse van aardbeiencake en de witte van chocoladetaart, maar allemaal met deze vulling. Omnomnom :9~ !
dat is helemaal niet off-topic hoor, het gaat hier over gedecoreerde taarten en cupcakes.
daar horen recepten gewoon bij
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:29:20 #23
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_128077989
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:12 schreef Spunks het volgende:
Een beetje offtopic aangezien het hier om de decoratie gaat, maar een korte toelichting bij de taart:

[ afbeelding ]

1: dijkje van botercrème
2: besmeerd met Nutella
3: bekleed met aardbeien
4: chocolademousse eroverheen
5: andere helft van het biscuit erop
6: afwerken met botercrème zodat de fondant eroverheen kan

De lilac taart was van regulier biscuit, de paarse van aardbeiencake en de witte van chocoladetaart, maar allemaal met deze vulling. Omnomnom :9~ !
Heb je een receptje van de aarbeidencake?
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:36:17 #24
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_128078307
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:29 schreef laziness het volgende:

[..]

Heb je een receptje van de aarbeidencake?
Funcakes Biscuitmix met verse aardbeien erdoorheen :)
  † In Memoriam † vrijdag 21 juni 2013 @ 13:38:57 #25
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128078419
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.



oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.

en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:50:05 #26
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_128078878
Mooi Lady ^O^
Ik heb je lief mijn hele leven
  † In Memoriam † zondag 23 juni 2013 @ 12:10:22 #27
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128144361
ik ben nog op zoek naar zo'n mooie taartschaal.
dan kan ik mijn creaties mooier presenteren.
maar eens een keer richting pontje. daar zit vanalles aan decogedoe:
van loods5 via leenbakker en kwantum tot aan kringloopwinkels
pi_128144391
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.

[ afbeelding ]

oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.

en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Vrolijk taartje O+
  zondag 23 juni 2013 @ 12:43:51 #29
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_128145368
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.

[ afbeelding ]

oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.

en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Leuke taart zeg! Lekker vrolijk.

Ik koop af en toe een paar kartonnen taartdozen voor het vervoeren van mijn cupcakes. En je kunt natuurlijk ook een doe-het-zelf taartschaal maken O+

pi_128154042
Stiemie, dat ziet er super uit en is makkelijk te maken.

Hebben jullie nog tips om eenmaal geopend gekleurd marsepein of fondant soepel te houden?

En ik ben ook nog op zoek naar de top vulling voor gewone, blanke biscuit. Ideeën?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128154369
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.

Het resultaat!
[ afbeelding ]

Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]

Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]

Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
Je eerste? Netjes hoor.
pi_128154861
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.

Het resultaat!
[ afbeelding ]

Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]

Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]

Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
je eerste?...... _O_ _O_
S. 2014
J. 2016
  zondag 23 juni 2013 @ 17:13:01 #33
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_128156294
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 16:10 schreef Tinuviel het volgende:
Stiemie, dat ziet er super uit en is makkelijk te maken.

Hebben jullie nog tips om eenmaal geopend gekleurd marsepein of fondant soepel te houden?

En ik ben ook nog op zoek naar de top vulling voor gewone, blanke biscuit. Ideeën?
geopend fondant en marsepein strak in plastic folie wikkelen en dan in een zip lock zak.

Vullingen is heel erg afhankelijk van wat je lekker vind. Jam en zwitserse room (banketbakkersroom met slagroom) doet het bij kinderen altijd goed. Maar ook allerlei mona toetjes zijn lekker als je makkelijk klaar wilt zijn. Vind zelf citroenkwarktoetje met lemoncurd erg lekker.

Maar ook allerlei koekjes gemalen door botercreme, of chocolade (allerlei soorten van gewone chocolade, tot bonbonbloc en candyrepen) smelten in slagroom en dan opkloppen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_128156429
SVtje, het is voor volwassenen. Ik ben zelf groot fan van chocolade, maar weet niet of iedereen dat lust. Smelt je de chocolade eerst in deslagroom en dan opkloppen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 23 juni 2013 @ 17:31:49 #35
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_128156796
quote:
14s.gif Op zondag 23 juni 2013 16:19 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je eerste? Netjes hoor.
Ja eerste keer :D veel Cake Boss gekeken ;)
  maandag 24 juni 2013 @ 22:00:58 #36
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_128215391
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 17:17 schreef Tinuviel het volgende:
SVtje, het is voor volwassenen. Ik ben zelf groot fan van chocolade, maar weet niet of iedereen dat lust. Smelt je de chocolade eerst in deslagroom en dan opkloppen?
Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  dinsdag 25 juni 2013 @ 08:14:14 #37
319308 Tink89
To live is to dance
pi_128227280
quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2013 22:00 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai.
Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_128227412
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.

[ afbeelding ]

oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.

en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Moet trouwens zeggen dat ik deze ook wel enorm tof vind. Simpel, maar wel mooi strak. O+

En tot nu toe gewoon op zo'n grote schaal. Is niet echt fijn in de auto, dus ik wil zo'n box gaan kopen. Bij de Xenos zag ik een schattige.
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 17:31 schreef Spunks het volgende:

[..]

Ja eerste keer :D veel Cake Boss gekeken ;)
Niet teveel gaan kijken, wat maken die soms lelijke taarten zeg. :')
  † In Memoriam † dinsdag 25 juni 2013 @ 08:29:50 #39
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128227463
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 08:14 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor...
ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijn :@
  dinsdag 25 juni 2013 @ 08:32:02 #40
319308 Tink89
To live is to dance
pi_128227503
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 08:29 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijn :@
Ja, zoals smurfenijs... Heb even gegoogled en in sittard heet dat gewoon abrikozenroomvlaai.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_128228313
Het staat wel op de wikipedia pagina over Limburgse vlaaien. :D

http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai

Het klinkt overigens wel onwijs lekker. :9
  dinsdag 25 juni 2013 @ 09:31:53 #42
319308 Tink89
To live is to dance
pi_128228496
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 09:23 schreef Myraela het volgende:
Het staat wel op de wikipedia pagina over Limburgse vlaaien. :D

http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai

Het klinkt overigens wel onwijs lekker. :9
Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt.

edit: Blijkbaar heeft het woord een Vlaame origine... Sittard is wat meer Duitsland-georiënteerd, misschien is dat het... http://www.weckenonline.e(...)ai_smurfenvlaai.html
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 25 juni 2013 @ 18:42:07 #43
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_128247469
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 09:31 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt.

edit: Blijkbaar heeft het woord een Vlaame origine... Sittard is wat meer Duitsland-georiënteerd, misschien is dat het... http://www.weckenonline.e(...)ai_smurfenvlaai.html
Ik wist het ook niet, wist alleen dat wij die vroeger wel eens hadden als er een bakker vanuit Limburg langskwam en dat dit onze favoriet was. Ik kwam pas dit jaar tegen wat de naam was. Maar dat blijkt dus ook nog niet eens overal zo te zijn. Lekker is ie zeker!
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_128250349
Klinkt lekker SVtje. Vind smurfen, dan ook wel een aparte naam aangezien de kleur niets met smurfen te maken heeft.

Mijn bestelling is binnen. Hiermee moet de Angry Bird Cake wel lukken denk ik. En ik kreeg zelfs nog een uitsteker cadeau:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128250827
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 19:53 schreef Tinuviel het volgende:
Klinkt lekker SVtje. Vind smurfen, dan ook wel een aparte naam aangezien de kleur niets met smurfen te maken heeft.

Mijn bestelling is binnen. Hiermee moet de Angry Bird Cake wel lukken denk ik. En ik kreeg zelfs nog een uitsteker cadeau:
[ afbeelding ]
Succes met de pen, ik heb er 1 cakepop mee kunnen versieren, toen hield hij op....
En natuurlijk succes met het bakken, benieuwd naar het resultaat!
pi_128250837
Even een fondant vraagje. Laatst 2 pakken van de xenos meegenomen om ook eens iets te proberen. De blokken waren behoorlijk hard en erg moeilijk uit te rollen. Is er een geheim om dit makkelijker te maken?
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_128251225
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:03 schreef valentijn101 het volgende:
Even een fondant vraagje. Laatst 2 pakken van de xenos meegenomen om ook eens iets te proberen. De blokken waren behoorlijk hard en erg moeilijk uit te rollen. Is er een geheim om dit makkelijker te maken?
Geen fondant meer bij de xenos kopen...

Maar voor nu, een beetje crisco erdoor heen kneden.
S. 2014
J. 2016
pi_128251729
Dat crisco is toch ook zodat het fondant niet aan de roller blijft plakken, toch? Waar kan ik dat kopen? Of kan ik ook poedersuiker gebruiken?

Kvd dank voor de waarschuwing. Misschien heb ik de pen voor de komende taart niet eens nodig. Ik heb ook nog zwarte fondant en moet volgens mij niet zoiets fijns maken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128252604
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:21 schreef Tinuviel het volgende:
Dat crisco is toch ook zodat het fondant niet aan de roller blijft plakken, toch? Waar kan ik dat kopen? Of kan ik ook poedersuiker gebruiken?

Kvd dank voor de waarschuwing. Misschien heb ik de pen voor de komende taart niet eens nodig. Ik heb ook nog zwarte fondant en moet volgens mij niet zoiets fijns maken.
Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker..

http://www.deleukstetaartenshop.nl/crisco-shortening-450-gr

Leuk omte maken trouwens een angrybird! vorige week heb ik er 2 gemaakt
S. 2014
J. 2016
pi_128253837
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:39 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker..

http://www.deleukstetaartenshop.nl/crisco-shortening-450-gr

Leuk omte maken trouwens een angrybird! vorige week heb ik er 2 gemaakt
Is zoiets ook offline te verkrijgen?

Heb je foto's van die Cakes? Ben erg benieuwd.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † dinsdag 25 juni 2013 @ 21:06:36 #51
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128254039
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 21:02 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Is zoiets ook offline te verkrijgen?

Heb je foto's van die Cakes? Ben erg benieuwd.
bij de toko
pi_128256082
http://www.mijnalbum.nl/Grotefoto-PFAYQKAS.jpg

Die andere was dezelfde, alleen andere naam en andere leeftijd...
S. 2014
J. 2016
pi_128327943
Na lang lurken en in die tijd eigenlijk alleen maar de standaard dingen als appel(kruimel)taart, cakes in alle soorten en maten, kale cupcakes en cheesecakes gemaakt te hebben, heb ik me vandaag maar eens aan een versierde taart gewaagd.

Voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.


De bovenkant


De zijkant

detail aan de rand. Toefjes zijn van meringue-botercreme. Heb ik ook gebruikt om de taart af te smeren.


De onderste laag vulling bestaande uit een dun laagje aardbeienpuree (gezeefd, want pitjes= :r) met daarboven een mengsel van browniepudding en chocolademouse


De bovenste laag vulling: zelfgemaakte aarbeien-kersen yoghurtbavarois. Ik vond het overigens wel lastig om dat er een beetje egaal op te krijgen, vandaar dat het ook zo 'brokkelig' is. Gelukkig zit het verstopt onder het fondant en is het donker in je maag ;)

En dan net ook nog opengesneden, met dit resultaat:


En belangrijker nog, hij smaakt erg lekker.

[ Bericht 24% gewijzigd door SummerBreeze op 27-06-2013 20:46:15 ]
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:25:31 #54
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_128328303
Mooi marmer effect!
pi_128334621
Foto's weer verwijderd?
pi_128335939
nope, dropbox doet moeilijk. Ik ga het ff fixen

Gefixt!
pi_128336115
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:25 schreef Cuppiecake het volgende:
Mooi marmer effect!
dank je :)
  † In Memoriam † donderdag 27 juni 2013 @ 21:28:18 #58
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128338402
Mooie taart.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 23:30:45 #60
403253 crew  Meke
Fuck the EBU!
pi_128344321
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:14 schreef SummerBreeze het volgende:
Na lang lurken en in die tijd eigenlijk alleen maar de standaard dingen als appel(kruimel)taart, cakes in alle soorten en maten, kale cupcakes en cheesecakes gemaakt te hebben, heb ik me vandaag maar eens aan een versierde taart gewaagd.

Voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.

[ link | afbeelding ]
De bovenkant

[ link | afbeelding ]
De zijkant

[ link | afbeelding ]detail aan de rand. Toefjes zijn van meringue-botercreme. Heb ik ook gebruikt om de taart af te smeren.

[ link | afbeelding ]
De onderste laag vulling bestaande uit een dun laagje aardbeienpuree (gezeefd, want pitjes= :r) met daarboven een mengsel van browniepudding en chocolademouse

[ link | afbeelding ]
De bovenste laag vulling: zelfgemaakte aarbeien-kersen yoghurtbavarois. Ik vond het overigens wel lastig om dat er een beetje egaal op te krijgen, vandaar dat het ook zo 'brokkelig' is. Gelukkig zit het verstopt onder het fondant en is het donker in je maag ;)

En dan net ook nog opengesneden, met dit resultaat:
[ link | afbeelding ]

En belangrijker nog, hij smaakt erg lekker.
Nice!

En ik wil ook piraat worden O+ :7
Op woensdag 9 september 2020 20:31 en op maandag 13 januari 2025 21:00 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod (die we nooit hebben gehad.)
pi_128350587
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:14 schreef SummerBreeze het volgende:
Na lang lurken en in die tijd eigenlijk alleen maar de standaard dingen als appel(kruimel)taart, cakes in alle soorten en maten, kale cupcakes en cheesecakes gemaakt te hebben, heb ik me vandaag maar eens aan een versierde taart gewaagd.

Voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.

[ link | afbeelding ]
De bovenkant

[ link | afbeelding ]
De zijkant

[ link | afbeelding ]detail aan de rand. Toefjes zijn van meringue-botercreme. Heb ik ook gebruikt om de taart af te smeren.

[ link | afbeelding ]
De onderste laag vulling bestaande uit een dun laagje aardbeienpuree (gezeefd, want pitjes= :r) met daarboven een mengsel van browniepudding en chocolademouse

[ link | afbeelding ]
De bovenste laag vulling: zelfgemaakte aarbeien-kersen yoghurtbavarois. Ik vond het overigens wel lastig om dat er een beetje egaal op te krijgen, vandaar dat het ook zo 'brokkelig' is. Gelukkig zit het verstopt onder het fondant en is het donker in je maag ;)

En dan net ook nog opengesneden, met dit resultaat:
[ link | afbeelding ]

En belangrijker nog, hij smaakt erg lekker.
Hoe heb je de meringe botercreme en de aardbeien- kersen bavarois gemaakt? Mag ik daarvan de ingredienten weten? Alvast bedankt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128353894
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 08:22 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Hoe heb je de meringe botercreme en de aardbeien- kersen bavarois gemaakt? Mag ik daarvan de ingredienten weten? Alvast bedankt.
Meteen maar even de recepten ook. Kan ik het zelf later ook weer terugvinden, want het blaadje waar ik e.e.a. op had geschreven tijdens het maken is inmiddels al bijna niet meer leesbaar door de vlekken.
* SummerBreeze is een slordige en chaotische kok

Meringue-botercreme:
• 140 gr eiwit (ongeveer 3,5 ei)
• 280 gr suiker
• 350 gr zachte boter, in blokjes
• klein beetje zout

Eiwitten (op kamertemperatuur) los slaan met wat zout. Vervolgens au-bain-marie de suiker toevoegen en lichtjes kloppen tot de suiker opgelost is. Wel goed opletten dat je eiwit niet stolt. Af en toe dus tussen duim en wijsvinger voelen of de boel nog korrelig is.
Zodra de suiker volledig is opgelost, de eiwitten tot hoge witte pieken slaan. Doorgaan totdat het mengsel goed afgekoeld is, dit kan wel een minuut of 10 duren.
Hierna beetje bij beetje de boter toevoegen. Het ziet er op een gegeven moment echt vies uit, meer als cottage cheese dan als botercreme. Dat is niet erg, je moet gewoon doorgaan. Tegen de tijd dat je alle boter hebt toegevoegd is alles weer mooi glad. Nu nog een paar minuten doorkloppen totdat het geheel er luchtig uitziet, evt smaakje en kleurtje toevoegen, et voila, meringue-botercreme.

Ingrediënten
• ongeveer 450 gr van een mengsel aan aarbeien en kersen (na het zeven van de puree moet je ongeveer 300gr overhouden.)
• 75 gr suiker
• 125 ml slagroom
• 100 ml volle yoghurt
• 5 blaadjes gelatine
Gelatine weken in koud water. Fruit pureren en zeven. Pitjes, velletjes en andere dingetjes zijn niet zo lekker in een taart.
Slagroom lobbig kloppen.
Een klein deel van de vruchtenpuree verwarmen en hierin de suiker laten oplossen. Zodra de suiker volledig is opgenomen de gelaline uitknijpen en ook op laten lossen. Dit kleine beetje warme puree aan de grote hoeveelheid onverwarmde puree toevoegen. Hier de yoghurt doorheen spatelen en vervolgens de slagroom toevoegen en doorspatelen. Minimaal 3 uur in de koeling laten opstijven. Ik heb het een hele nacht laten staan, en misschien dat het daardoor niet zo glad op de taart te krijgen is als ik wilde.
pi_128359384
Is Crisco dierlijk vet? En zo ja is er ook een plantaardig alternatief? Het was ook niet te koop bij de Toko bij mij om de hoek helaas!
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128361467
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 14:22 schreef Tinuviel het volgende:
Is Crisco dierlijk vet? En zo ja is er ook een plantaardig alternatief? Het was ook niet te koop bij de Toko bij mij om de hoek helaas!
Omdat ik het zelf ook wilde weten, heb ik ff google opengegooid:

Het is plantaardig:
quote:
Crisco® is een plantaardig vet (shortening) dat o.a. kan worden gebruikt als vet of boter in bak recepten, het heeft 50% minder verzadigd vet dan boter en geeft een lichte open structuur
bron.

De Jamin hier verkoopt het, en bij Pipoos heb ik het ook zien staan.
pi_128367575
Dankje Summerbreeze.

Dus die C1000 medewerker, die precies wist waar ik het over had, had het mis met zijn niervet. Ik vond de gedachte al een beetje walgelijk. Ik zal kijken of ik bij een jamin kan komen voordat ik het nodig heb.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128413600
Heb de drisco op de Jamin website gevonden. Nu maar hopen, dat die er ook in de winkel is. Ik ga eerst even bellen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128413716
Welkoop verkoopt hier ook crisco
pi_128413795
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 09:07 schreef het-is-mij het volgende:
Welkoop verkoopt hier ook crisco
Is dat een supermarkt? Ik woon in NH en ik heb het hier nog nooit gezien. Mijn man gaat het bij de Jumbo straks even proberen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128414065
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2013 09:23 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Is dat een supermarkt? Ik woon in NH en ik heb het hier nog nooit gezien. Mijn man gaat het bij de Jumbo straks even proberen.
Volgens mij heeft Jumbo het ook, hier stond het geloof ik tussen de Amerikaanse etenswaren (en dus niet bij de bakproducten).
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_128414266
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 09:57 schreef Taartje het volgende:

[..]

Volgens mij heeft Jumbo het ook, hier stond het geloof ik tussen de Amerikaanse etenswaren (en dus niet bij de bakproducten).
Dankje, heb ik gelijk nog even aan manlief doorgegeven om ook bij de amerikaanse producten te kijken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  maandag 1 juli 2013 @ 08:14:44 #71
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_128448851
Woensdag gaat mijn dochter op school trakteren en ik heb (helaas :') ) gezegd dat ze cupcakes mocht trakteren voordat ik aan de juf had gevraagd hoeveel kinderen er in de klas zitten. Je voelt 'm vast al aankomen... Ik mag woensdagmorgen dus voor 41 cupcakes zorgen.

Helaas werk ik vandaag en morgen gewoon en moet ik ze dus in de avonduren gaan fabrieken. Mix en alles is in huis en ik heb besloten om het simpel te houden met een laagje (rondje) rolfondant en dan een 6 erop met een andere kleur rolfondant.

Normaal maak ik de cupcakes altijd gewoon op de ochtend voordat ik ze nodig heb, maar dat gaat nu niet lukken. Zou ik vanavond al de cupcakes kunnen bakken en ze dan in de taartdozen bewaren en morgen de versiering doen? Of al de versiering maken en bewaren tot woensdagmorgen?
  maandag 1 juli 2013 @ 08:15:42 #72
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_128448856
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2013 10:16 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Dankje, heb ik gelijk nog even aan manlief doorgegeven om ook bij de amerikaanse producten te kijken.
Ik heb het besteld bij deleukstetaarten. De jamin op het damrak is trouwens sinds kort weer open, maar geen idee of ze het daar hebben. :)
pi_128449064
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 08:14 schreef Stiemie het volgende:
Woensdag gaat mijn dochter op school trakteren en ik heb (helaas :') ) gezegd dat ze cupcakes mocht trakteren voordat ik aan de juf had gevraagd hoeveel kinderen er in de klas zitten. Je voelt 'm vast al aankomen... Ik mag woensdagmorgen dus voor 41 cupcakes zorgen.

Helaas werk ik vandaag en morgen gewoon en moet ik ze dus in de avonduren gaan fabrieken. Mix en alles is in huis en ik heb besloten om het simpel te houden met een laagje (rondje) rolfondant en dan een 6 erop met een andere kleur rolfondant.

Normaal maak ik de cupcakes altijd gewoon op de ochtend voordat ik ze nodig heb, maar dat gaat nu niet lukken. Zou ik vanavond al de cupcakes kunnen bakken en ze dan in de taartdozen bewaren en morgen de versiering doen? Of al de versiering maken en bewaren tot woensdagmorgen?
Wow wat een grote klas! :o

Je kan de cakejes prima een paar dagen bewaren, dat is geen probleem. De rolfonfant zou ik zo lang mogelijk laten wachten, je hebt kans dat het erg hard wordt als het langer staat. De avond van tevoren bekleden en dan afgesloten en koel bewaren, dan denk ik wel dat het goed komt :Y.
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 1 juli 2013 @ 09:00:12 #74
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_128449288
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2013 08:37 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Wow wat een grote klas! :o

Je kan de cakejes prima een paar dagen bewaren, dat is geen probleem. De rolfonfant zou ik zo lang mogelijk laten wachten, je hebt kans dat het erg hard wordt als het langer staat. De avond van tevoren bekleden en dan afgesloten en koel bewaren, dan denk ik wel dat het goed komt :Y.
Het grappige is dat je eigenlijk helemaal niet merkt dat het zo'n grote klas is. Juf heeft het allemaal prima onder controle :Y Maar volgend jaar maken ze er 2 klassen van.

Ah mooi dan ga ik vanavond bakken en morgen 'bekleden'. Scheelt toch weer als ik het wat kan verdelen. Dankjewel voor het antwoord!
pi_128456947
Stiemie dankje voor de tip. Bij ons vlakbij is een supermarkt, die veel amerikaanse producten verkoopt. Daar heeft manlief vandaag Crisco voor me gekocht.

Succes met de cupcakes/ vanavond & morgen. Ben benieuwd naar het resultaat.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128470776
In plaats van Crisco kan je ook wat (eetbare) glycerine door je fondant kneden. Handig trucje als je fondant wat is uitgedroogd.

Ik heb dit weekend een Jupiler taartje gemaakt voor een echte Juup fan :)


(let niet op de kleding, het was een Hawaï feest :D )
pi_128470895
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 19:17 schreef calastra het volgende:
In plaats van Crisco kan je ook wat (eetbare) glycerine door je fondant kneden. Handig trucje als je fondant wat is uitgedroogd.

Ik heb dit weekend een Jupiler taartje gemaakt voor een echte Juup fan :)

[ afbeelding ]

(let niet op de kleding, het was een Hawaï feest :D )
Aaah super :) wat een leuk idee zeg!!!
pi_128471004
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 19:17 schreef calastra het volgende:
In plaats van Crisco kan je ook wat (eetbare) glycerine door je fondant kneden. Handig trucje als je fondant wat is uitgedroogd.

Ik heb dit weekend een Jupiler taartje gemaakt voor een echte Juup fan :)

[ afbeelding ]

(let niet op de kleding, het was een Hawaï feest :D )
Tof! Zeker dat randje onderaan.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 3 juli 2013 @ 09:01:56 #79
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_128527172
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:14 schreef SummerBreeze het volgende:
Na lang lurken en in die tijd eigenlijk alleen maar de standaard dingen als appel(kruimel)taart, cakes in alle soorten en maten, kale cupcakes en cheesecakes gemaakt te hebben, heb ik me vandaag maar eens aan een versierde taart gewaagd.

Voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.

[ link | afbeelding ]
De bovenkant

[ link | afbeelding ]
De zijkant

[ link | afbeelding ]detail aan de rand. Toefjes zijn van meringue-botercreme. Heb ik ook gebruikt om de taart af te smeren.

[ link | afbeelding ]
De onderste laag vulling bestaande uit een dun laagje aardbeienpuree (gezeefd, want pitjes= :r) met daarboven een mengsel van browniepudding en chocolademouse

[ link | afbeelding ]
De bovenste laag vulling: zelfgemaakte aarbeien-kersen yoghurtbavarois. Ik vond het overigens wel lastig om dat er een beetje egaal op te krijgen, vandaar dat het ook zo 'brokkelig' is. Gelukkig zit het verstopt onder het fondant en is het donker in je maag ;)

En dan net ook nog opengesneden, met dit resultaat:
[ link | afbeelding ]

En belangrijker nog, hij smaakt erg lekker.
Wat geinig die kleurtjes allemaal :D.

Ik zag net deze ergens, :@ O+ :

[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
  woensdag 3 juli 2013 @ 19:14:34 #80
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_128550769
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 09:01 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Wat geinig die kleurtjes allemaal :D.

Ik zag net deze ergens, :@ O+ :

[ afbeelding ]
Die zijn wel heel origineel :D gaaf!
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 3 juli 2013 @ 19:16:06 #81
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_128550830
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 19:14 schreef Eva4Evah het volgende:

[..]

Die zijn wel heel origineel :D gaaf!
Ik vind ze zo schattig :D maar ik kan echt niet bakken en al helemaal niet decoreren :D.
Wel wil ik een keer deze maken (ofja, poging tot) samen met mijn vriend op Valentijdsdag ofzo _O- .

[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
  † In Memoriam † woensdag 3 juli 2013 @ 19:21:12 #82
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128551030
quote:
10s.gif Op woensdag 3 juli 2013 19:16 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Ik vind ze zo schattig :D maar ik kan echt niet bakken en al helemaal niet decoreren :D.
Wel wil ik een keer deze maken (ofja, poging tot) samen met mijn vriend op Valentijdsdag ofzo _O- .

[ afbeelding ]
dan heb je nog even tijd om te oefenen :+
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 3 juli 2013 @ 21:08:08 #83
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_128555509
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 19:21 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dan heb je nog even tijd om te oefenen :+
Gelukkig wel :D. Ik zie mijn huis al in de fik staan..
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_128555684
Ik kreeg dit linkje via facebook.

http://www.viorica-torturi.ro/

Deze mevrouw maakt echt jaloersmakende mooie dingen!!! _O_
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  † In Memoriam † woensdag 3 juli 2013 @ 21:33:55 #85
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128556769
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 21:11 schreef Nanook24 het volgende:
Ik kreeg dit linkje via facebook.

http://www.viorica-torturi.ro/

Deze mevrouw maakt echt jaloersmakende mooie dingen!!! _O_
ik heb het ook zitten bekijken, er zitten mooie dingen tussen maar ook dingen die ik echt niet mooi vind
pi_128559382
Ik moet voor zondag middag mijn cake gebakken gedecoreerd hebben en ik moet 2x in dezelfde taartvorm iscuit bakken en weet nog niet of ik dat op zaterdagavond red. Hoe lang van tevoren kan ik anders het biscuit bakken en hoe bewaar ik het dan het beste?

En ik ben nog op zoek naar iets leuks voor mijn zusje, die bevallen is van een meisje om mee te nemen. Nog onbesloten tussen cake of cupcakes. Hebben jullie leuke ideen voor een traktatie van een kraamfeest voor een meisje?

De cactussen caupcakes zijn gaaf!
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128613721
Ik heb even gegoogled. Biscuit kun je goed invriezen las ik. Alleen kon ik alleen maar een ontdooi tijd voor een hele gedecoreerde en gevulde taart vinden. Ik maak het biscuit dan vanavond en vries het in. Zondagochtend wil ik graag dat die ontdooid is, zodat ik hem kan vullen en decoreren. Is het voldoende als ik hem zaterdagavond uit de vriezer haal en in de koelkast zet?

En ik wil het recept voor de vulling van SummerBreeze maken. Alleen heb ik geen blaadjes gelatine, maar korreltjes/ poeder in zakjes. Een zakje is 15 gram. Hoeveel gram zou ik moeten gebruiken denken jullie?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128678171
Help, de fondant was te dun uitgerold. Nu scheurt hij op verschillende plekken en komt de chocolade slagroom door waarmee ik hem heb afgesmeerd. Ook aan de onderkant komt die door. Een ronde taart bekleden is echt moeilijk. Wat kan ik doen? Zelfbedachte oplossing was even in de vriezer, dan wordt de slagroom hard, alleen mijn fondant waarschijnlijk ook. Weet niet zeker of dit het beter gaat maken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 7 juli 2013 @ 10:36:24 #89
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_128678857
Het enige wat ik kan bedenken om de schade te beperken, is een extra laag fondant er overheen doen.
pi_128679430
wat spuuglok zegt idd... extra laag fondant erover heen em als je niet genoeg hebt, decoreren decoreren decoreren!!

ik vraag mij af waarom het toch altijd bloedheet is als ik opdrachten heb staan...
race tegen de zon, en veel tussendoor koelen dus! taart staat gelukkig al afgesmeerd in de koelkast..
S. 2014
J. 2016
pi_128684068
Extra laag over de hele cake lukte niet in verband met te weinig fondant. Ik heb nu een laagje over de kapotte plekken gedaan. Helaas is het daardoor niet meer zo effen. Ook geprobeerd dit te verbergen door de rest van de decoratie.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128688860
Ik ga toch maar even wat foto's posten, ook al is de cake maar deels gelukt:







Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128698371
Een angry birds taart :), leuk!
Fake it till you make it...
pi_128699969
Leuk geworden Tinu, En als het een troost is, Mijn 1e bolvorm kwam er ook niet heel netjes uit...

ik heb vandaag geknokt met de warmte voor een hello Kitty taart!



S. 2014
J. 2016
pi_128701844
Hello Kitty :), leuk!!!
Fake it till you make it...
pi_128704321
Gewoonmezelf, die is leuk.

De bolvorm is op zich mooi geworden. De eerste portie biscuit was wel minder mooi dan de 2e en het leek me ook te weinig, dus de 2e keer heb ik 1,5 keer het recept gemaakt. Ik was meer aan het vechten met rolfondant die scheurde en ook met de creme onder de fondant weekte echt niet handig.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128704895
tip voor de volgende keer als je het met zulke temp moet bekleden, smeer je kapsel af en zet m dan een uurtje in de koelkast, dan wordt de botercreme harder waardoor je fondant net iets beter te corrigeren is...
Al heeft fondant sowieso de eigenschap eerder te scheuren dan marsepein.
S. 2014
J. 2016
pi_128705723
Dankje gewoonmezelf. Zal ik volgende keer den. Hebben jullie nog een truucje hoe je je fondant precies groot genoeg uitrolt of doen jullie dat op het oog?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128706231
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2013 23:40 schreef Tinuviel het volgende:
Dankje gewoonmezelf. Zal ik volgende keer den. Hebben jullie nog een truucje hoe je je fondant precies groot genoeg uitrolt of doen jullie dat op het oog?
Voor ronde taarten heb ik een mat met afmetingen,.maar anders meet ik met de rolling pin...

Als je het uitgerold hebt, hoe pak je het dan op? Doe je dat op de roller of op een mat?

Ik heb doorzichtig tafelzeil gekocht ( kost bijna niks pm bij marskramer) die vet ik in met crisco, dan rol ik uit en pak mat+marsepein/fondant in 1x op en klap m op de taart, en dan haal ik voorzichtig de mat weg.

Hierdoor beperk je de kans op scheuren... Al blijft het natuurlijk rustig werken
S. 2014
J. 2016
  maandag 8 juli 2013 @ 00:13:57 #100
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_128706993
Was het niet een hele grote hap biscuit zo tinuviel?
Ik persoonlijk had er nog een extra laag vulling in aangebracht geloof ik.

Ik vind de angry bird wel goed gelukt
Ik heb je lief mijn hele leven
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')