dank u...nu heb ik zin in browniepudding met slagroom...en ik heb een ander toetje in huis en wil niet voor de vierde keer vandaag naar de winkel...quote:Op woensdag 19 juni 2013 19:35 schreef lady-wrb het volgende:
die browniepudding is trouwens wel vreselijk lekker spul
om af te smeren heb ik de botercreme die ik van de vorige taart heb ingevroren op jullie advies ontdooid en gebruikt. het staat nu koud te worden in de koelkast, naast een grote kom pure chocoladeganache.
dit gaat wel goedkomen, denk ik zo.
morgen weer een dag toch?quote:Op woensdag 19 juni 2013 19:45 schreef kvd het volgende:
[..]
dank u...nu heb ik zin in browniepudding met slagroom...en ik heb een ander toetje in huis en wil niet voor de vierde keer vandaag naar de winkel...
Gelukkig wel. Maar dan moet ik er dan wel nog zin in hebben, en dat is niet altijd zoquote:
Nou! Afknapper! Hoewel, ik geloof niet dat ik wil weten in welk model deze meneer zijn bush whackedquote:
nou sorry, maar voor mij hoeft een man niet zo nodig helemaal naakt. dr moet wat te raden overblijvenquote:
Maar dan moeten ze er niet naked bijzettenquote:Op donderdag 20 juni 2013 18:45 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nou sorry, maar voor mij hoeft een man niet zo nodig helemaal naakt. dr moet wat te raden overblijven
zal wel amerikaans zijn. anders moeten ze blurren.quote:Op donderdag 20 juni 2013 18:55 schreef Troel het volgende:
[..]
Maar dan moeten ze er niet naked bijzetten
ziet er lekker uit zeg!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.
Het resultaat!
[ afbeelding ]
Taart 1 (biscuitvulling met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]
Taart 2 (onderste laag Devil's Food, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]
Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
Mooihoor. Vulling van taart 1 klinkt apart. Dus op taart 2 kwam nog eens zo een laagje? Is de taart zo roze?quote:Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.
Het resultaat!
[ afbeelding ]
Taart 1 (biscuitvulling met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]
Taart 2 (onderste laag Devil's Food, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]
Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
dat is helemaal niet off-topic hoor, het gaat hier over gedecoreerde taarten en cupcakes.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:12 schreef Spunks het volgende:
Een beetje offtopic aangezien het hier om de decoratie gaat, maar een korte toelichting bij de taart:
[ afbeelding ]
1: dijkje van botercrème
2: besmeerd met Nutella
3: bekleed met aardbeien
4: chocolademousse eroverheen
5: andere helft van het biscuit erop
6: afwerken met botercrème zodat de fondant eroverheen kan
De lilac taart was van regulier biscuit, de paarse van aardbeiencake en de witte van chocoladetaart, maar allemaal met deze vulling. Omnomnom!
Heb je een receptje van de aarbeidencake?quote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:12 schreef Spunks het volgende:
Een beetje offtopic aangezien het hier om de decoratie gaat, maar een korte toelichting bij de taart:
[ afbeelding ]
1: dijkje van botercrème
2: besmeerd met Nutella
3: bekleed met aardbeien
4: chocolademousse eroverheen
5: andere helft van het biscuit erop
6: afwerken met botercrème zodat de fondant eroverheen kan
De lilac taart was van regulier biscuit, de paarse van aardbeiencake en de witte van chocoladetaart, maar allemaal met deze vulling. Omnomnom!
Funcakes Biscuitmix met verse aardbeien erdoorheenquote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:29 schreef laziness het volgende:
[..]
Heb je een receptje van de aarbeidencake?
Vrolijk taartjequote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.
[ afbeelding ]
oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.
en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Leuke taart zeg! Lekker vrolijk.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.
[ afbeelding ]
oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.
en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Je eerste? Netjes hoor.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.
Het resultaat!
[ afbeelding ]
Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]
Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]
Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
je eerste?......quote:Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.
Het resultaat!
[ afbeelding ]
Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]
Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]
Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
geopend fondant en marsepein strak in plastic folie wikkelen en dan in een zip lock zak.quote:Op zondag 23 juni 2013 16:10 schreef Tinuviel het volgende:
Stiemie, dat ziet er super uit en is makkelijk te maken.
Hebben jullie nog tips om eenmaal geopend gekleurd marsepein of fondant soepel te houden?
En ik ben ook nog op zoek naar de top vulling voor gewone, blanke biscuit. Ideeën?
Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai.quote:Op zondag 23 juni 2013 17:17 schreef Tinuviel het volgende:
SVtje, het is voor volwassenen. Ik ben zelf groot fan van chocolade, maar weet niet of iedereen dat lust. Smelt je de chocolade eerst in deslagroom en dan opkloppen?
Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor...quote:Op maandag 24 juni 2013 22:00 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai.
Moet trouwens zeggen dat ik deze ook wel enorm tof vind. Simpel, maar wel mooi strak.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.
[ afbeelding ]
oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.
en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Niet teveel gaan kijken, wat maken die soms lelijke taarten zeg.quote:
ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijnquote:Op dinsdag 25 juni 2013 08:14 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor...
Ja, zoals smurfenijs... Heb even gegoogled en in sittard heet dat gewoon abrikozenroomvlaai.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 08:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijn
Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 09:23 schreef Myraela het volgende:
Het staat wel op de wikipedia pagina over Limburgse vlaaien.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai
Het klinkt overigens wel onwijs lekker.
Ik wist het ook niet, wist alleen dat wij die vroeger wel eens hadden als er een bakker vanuit Limburg langskwam en dat dit onze favoriet was. Ik kwam pas dit jaar tegen wat de naam was. Maar dat blijkt dus ook nog niet eens overal zo te zijn. Lekker is ie zeker!quote:Op dinsdag 25 juni 2013 09:31 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt.
edit: Blijkbaar heeft het woord een Vlaame origine... Sittard is wat meer Duitsland-georiënteerd, misschien is dat het... http://www.weckenonline.e(...)ai_smurfenvlaai.html
Succes met de pen, ik heb er 1 cakepop mee kunnen versieren, toen hield hij op....quote:Op dinsdag 25 juni 2013 19:53 schreef Tinuviel het volgende:
Klinkt lekker SVtje. Vind smurfen, dan ook wel een aparte naam aangezien de kleur niets met smurfen te maken heeft.
Mijn bestelling is binnen. Hiermee moet de Angry Bird Cake wel lukken denk ik. En ik kreeg zelfs nog een uitsteker cadeau:
[ afbeelding ]
Geen fondant meer bij de xenos kopen...quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:03 schreef valentijn101 het volgende:
Even een fondant vraagje. Laatst 2 pakken van de xenos meegenomen om ook eens iets te proberen. De blokken waren behoorlijk hard en erg moeilijk uit te rollen. Is er een geheim om dit makkelijker te maken?
Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker..quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:21 schreef Tinuviel het volgende:
Dat crisco is toch ook zodat het fondant niet aan de roller blijft plakken, toch? Waar kan ik dat kopen? Of kan ik ook poedersuiker gebruiken?
Kvd dank voor de waarschuwing. Misschien heb ik de pen voor de komende taart niet eens nodig. Ik heb ook nog zwarte fondant en moet volgens mij niet zoiets fijns maken.
Is zoiets ook offline te verkrijgen?quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:39 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[..]
Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker..
http://www.deleukstetaartenshop.nl/crisco-shortening-450-gr
Leuk omte maken trouwens een angrybird! vorige week heb ik er 2 gemaakt
bij de tokoquote:Op dinsdag 25 juni 2013 21:02 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Is zoiets ook offline te verkrijgen?
Heb je foto's van die Cakes? Ben erg benieuwd.
Nice!quote:Op donderdag 27 juni 2013 17:14 schreef SummerBreeze het volgende:
Na lang lurken en in die tijd eigenlijk alleen maar de standaard dingen als appel(kruimel)taart, cakes in alle soorten en maten, kale cupcakes en cheesecakes gemaakt te hebben, heb ik me vandaag maar eens aan een versierde taart gewaagd.
Voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.
[ link | afbeelding ]
De bovenkant
[ link | afbeelding ]
De zijkant
[ link | afbeelding ]detail aan de rand. Toefjes zijn van meringue-botercreme. Heb ik ook gebruikt om de taart af te smeren.
[ link | afbeelding ]
De onderste laag vulling bestaande uit een dun laagje aardbeienpuree (gezeefd, want pitjes=) met daarboven een mengsel van browniepudding en chocolademouse
[ link | afbeelding ]
De bovenste laag vulling: zelfgemaakte aarbeien-kersen yoghurtbavarois. Ik vond het overigens wel lastig om dat er een beetje egaal op te krijgen, vandaar dat het ook zo 'brokkelig' is. Gelukkig zit het verstopt onder het fondant en is het donker in je maag
En dan net ook nog opengesneden, met dit resultaat:
[ link | afbeelding ]
En belangrijker nog, hij smaakt erg lekker.
Hoe heb je de meringe botercreme en de aardbeien- kersen bavarois gemaakt? Mag ik daarvan de ingredienten weten? Alvast bedankt.quote:Op donderdag 27 juni 2013 17:14 schreef SummerBreeze het volgende:
Na lang lurken en in die tijd eigenlijk alleen maar de standaard dingen als appel(kruimel)taart, cakes in alle soorten en maten, kale cupcakes en cheesecakes gemaakt te hebben, heb ik me vandaag maar eens aan een versierde taart gewaagd.
Voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.
[ link | afbeelding ]
De bovenkant
[ link | afbeelding ]
De zijkant
[ link | afbeelding ]detail aan de rand. Toefjes zijn van meringue-botercreme. Heb ik ook gebruikt om de taart af te smeren.
[ link | afbeelding ]
De onderste laag vulling bestaande uit een dun laagje aardbeienpuree (gezeefd, want pitjes=) met daarboven een mengsel van browniepudding en chocolademouse
[ link | afbeelding ]
De bovenste laag vulling: zelfgemaakte aarbeien-kersen yoghurtbavarois. Ik vond het overigens wel lastig om dat er een beetje egaal op te krijgen, vandaar dat het ook zo 'brokkelig' is. Gelukkig zit het verstopt onder het fondant en is het donker in je maag
En dan net ook nog opengesneden, met dit resultaat:
[ link | afbeelding ]
En belangrijker nog, hij smaakt erg lekker.
Meteen maar even de recepten ook. Kan ik het zelf later ook weer terugvinden, want het blaadje waar ik e.e.a. op had geschreven tijdens het maken is inmiddels al bijna niet meer leesbaar door de vlekken.quote:Op vrijdag 28 juni 2013 08:22 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Hoe heb je de meringe botercreme en de aardbeien- kersen bavarois gemaakt? Mag ik daarvan de ingredienten weten? Alvast bedankt.
Omdat ik het zelf ook wilde weten, heb ik ff google opengegooid:quote:Op vrijdag 28 juni 2013 14:22 schreef Tinuviel het volgende:
Is Crisco dierlijk vet? En zo ja is er ook een plantaardig alternatief? Het was ook niet te koop bij de Toko bij mij om de hoek helaas!
bron.quote:Crisco® is een plantaardig vet (shortening) dat o.a. kan worden gebruikt als vet of boter in bak recepten, het heeft 50% minder verzadigd vet dan boter en geeft een lichte open structuur
Is dat een supermarkt? Ik woon in NH en ik heb het hier nog nooit gezien. Mijn man gaat het bij de Jumbo straks even proberen.quote:
Volgens mij heeft Jumbo het ook, hier stond het geloof ik tussen de Amerikaanse etenswaren (en dus niet bij de bakproducten).quote:Op zondag 30 juni 2013 09:23 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Is dat een supermarkt? Ik woon in NH en ik heb het hier nog nooit gezien. Mijn man gaat het bij de Jumbo straks even proberen.
Dankje, heb ik gelijk nog even aan manlief doorgegeven om ook bij de amerikaanse producten te kijken.quote:Op zondag 30 juni 2013 09:57 schreef Taartje het volgende:
[..]
Volgens mij heeft Jumbo het ook, hier stond het geloof ik tussen de Amerikaanse etenswaren (en dus niet bij de bakproducten).
Ik heb het besteld bij deleukstetaarten. De jamin op het damrak is trouwens sinds kort weer open, maar geen idee of ze het daar hebben.quote:Op zondag 30 juni 2013 10:16 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dankje, heb ik gelijk nog even aan manlief doorgegeven om ook bij de amerikaanse producten te kijken.
Wow wat een grote klas!quote:Op maandag 1 juli 2013 08:14 schreef Stiemie het volgende:
Woensdag gaat mijn dochter op school trakteren en ik heb (helaas) gezegd dat ze cupcakes mocht trakteren voordat ik aan de juf had gevraagd hoeveel kinderen er in de klas zitten. Je voelt 'm vast al aankomen... Ik mag woensdagmorgen dus voor 41 cupcakes zorgen.
Helaas werk ik vandaag en morgen gewoon en moet ik ze dus in de avonduren gaan fabrieken. Mix en alles is in huis en ik heb besloten om het simpel te houden met een laagje (rondje) rolfondant en dan een 6 erop met een andere kleur rolfondant.
Normaal maak ik de cupcakes altijd gewoon op de ochtend voordat ik ze nodig heb, maar dat gaat nu niet lukken. Zou ik vanavond al de cupcakes kunnen bakken en ze dan in de taartdozen bewaren en morgen de versiering doen? Of al de versiering maken en bewaren tot woensdagmorgen?
Het grappige is dat je eigenlijk helemaal niet merkt dat het zo'n grote klas is. Juf heeft het allemaal prima onder controlequote:Op maandag 1 juli 2013 08:37 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Wow wat een grote klas!
Je kan de cakejes prima een paar dagen bewaren, dat is geen probleem. De rolfonfant zou ik zo lang mogelijk laten wachten, je hebt kans dat het erg hard wordt als het langer staat. De avond van tevoren bekleden en dan afgesloten en koel bewaren, dan denk ik wel dat het goed komt.
Aaah superquote:Op maandag 1 juli 2013 19:17 schreef calastra het volgende:
In plaats van Crisco kan je ook wat (eetbare) glycerine door je fondant kneden. Handig trucje als je fondant wat is uitgedroogd.
Ik heb dit weekend een Jupiler taartje gemaakt voor een echte Juup fan
[ afbeelding ]
(let niet op de kleding, het was een Hawaï feest)
Tof! Zeker dat randje onderaan.quote:Op maandag 1 juli 2013 19:17 schreef calastra het volgende:
In plaats van Crisco kan je ook wat (eetbare) glycerine door je fondant kneden. Handig trucje als je fondant wat is uitgedroogd.
Ik heb dit weekend een Jupiler taartje gemaakt voor een echte Juup fan
[ afbeelding ]
(let niet op de kleding, het was een Hawaï feest)
Wat geinig die kleurtjes allemaalquote:Op donderdag 27 juni 2013 17:14 schreef SummerBreeze het volgende:
Na lang lurken en in die tijd eigenlijk alleen maar de standaard dingen als appel(kruimel)taart, cakes in alle soorten en maten, kale cupcakes en cheesecakes gemaakt te hebben, heb ik me vandaag maar eens aan een versierde taart gewaagd.
Voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.
[ link | afbeelding ]
De bovenkant
[ link | afbeelding ]
De zijkant
[ link | afbeelding ]detail aan de rand. Toefjes zijn van meringue-botercreme. Heb ik ook gebruikt om de taart af te smeren.
[ link | afbeelding ]
De onderste laag vulling bestaande uit een dun laagje aardbeienpuree (gezeefd, want pitjes=) met daarboven een mengsel van browniepudding en chocolademouse
[ link | afbeelding ]
De bovenste laag vulling: zelfgemaakte aarbeien-kersen yoghurtbavarois. Ik vond het overigens wel lastig om dat er een beetje egaal op te krijgen, vandaar dat het ook zo 'brokkelig' is. Gelukkig zit het verstopt onder het fondant en is het donker in je maag
En dan net ook nog opengesneden, met dit resultaat:
[ link | afbeelding ]
En belangrijker nog, hij smaakt erg lekker.
Die zijn wel heel origineelquote:Op woensdag 3 juli 2013 09:01 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Wat geinig die kleurtjes allemaal.
Ik zag net deze ergens,![]()
:
[ afbeelding ]
Ik vind ze zo schattigquote:
dan heb je nog even tijd om te oefenenquote:Op woensdag 3 juli 2013 19:16 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik vind ze zo schattigmaar ik kan echt niet bakken en al helemaal niet decoreren
.
Wel wil ik een keer deze maken (ofja, poging tot) samen met mijn vriend op Valentijdsdag ofzo.
[ afbeelding ]
Gelukkig welquote:Op woensdag 3 juli 2013 19:21 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dan heb je nog even tijd om te oefenen
ik heb het ook zitten bekijken, er zitten mooie dingen tussen maar ook dingen die ik echt niet mooi vindquote:Op woensdag 3 juli 2013 21:11 schreef Nanook24 het volgende:
Ik kreeg dit linkje via facebook.
http://www.viorica-torturi.ro/
Deze mevrouw maakt echt jaloersmakende mooie dingen!!!
Voor ronde taarten heb ik een mat met afmetingen,.maar anders meet ik met de rolling pin...quote:Op zondag 7 juli 2013 23:40 schreef Tinuviel het volgende:
Dankje gewoonmezelf. Zal ik volgende keer den. Hebben jullie nog een truucje hoe je je fondant precies groot genoeg uitrolt of doen jullie dat op het oog?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |