Vrolijk taartjequote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.
[ afbeelding ]
oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.
en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Leuke taart zeg! Lekker vrolijk.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.
[ afbeelding ]
oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.
en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Je eerste? Netjes hoor.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.
Het resultaat!
[ afbeelding ]
Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]
Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]
Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
je eerste?......quote:Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.
Het resultaat!
[ afbeelding ]
Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]
Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]
Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
geopend fondant en marsepein strak in plastic folie wikkelen en dan in een zip lock zak.quote:Op zondag 23 juni 2013 16:10 schreef Tinuviel het volgende:
Stiemie, dat ziet er super uit en is makkelijk te maken.
Hebben jullie nog tips om eenmaal geopend gekleurd marsepein of fondant soepel te houden?
En ik ben ook nog op zoek naar de top vulling voor gewone, blanke biscuit. Ideeën?
Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai.quote:Op zondag 23 juni 2013 17:17 schreef Tinuviel het volgende:
SVtje, het is voor volwassenen. Ik ben zelf groot fan van chocolade, maar weet niet of iedereen dat lust. Smelt je de chocolade eerst in deslagroom en dan opkloppen?
Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor...quote:Op maandag 24 juni 2013 22:00 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai.
Moet trouwens zeggen dat ik deze ook wel enorm tof vind. Simpel, maar wel mooi strak.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.
[ afbeelding ]
oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.
en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Niet teveel gaan kijken, wat maken die soms lelijke taarten zeg.quote:
ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijnquote:Op dinsdag 25 juni 2013 08:14 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor...
Ja, zoals smurfenijs... Heb even gegoogled en in sittard heet dat gewoon abrikozenroomvlaai.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 08:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijn
Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 09:23 schreef Myraela het volgende:
Het staat wel op de wikipedia pagina over Limburgse vlaaien.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai
Het klinkt overigens wel onwijs lekker.
Ik wist het ook niet, wist alleen dat wij die vroeger wel eens hadden als er een bakker vanuit Limburg langskwam en dat dit onze favoriet was. Ik kwam pas dit jaar tegen wat de naam was. Maar dat blijkt dus ook nog niet eens overal zo te zijn. Lekker is ie zeker!quote:Op dinsdag 25 juni 2013 09:31 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt.
edit: Blijkbaar heeft het woord een Vlaame origine... Sittard is wat meer Duitsland-georiënteerd, misschien is dat het... http://www.weckenonline.e(...)ai_smurfenvlaai.html
Succes met de pen, ik heb er 1 cakepop mee kunnen versieren, toen hield hij op....quote:Op dinsdag 25 juni 2013 19:53 schreef Tinuviel het volgende:
Klinkt lekker SVtje. Vind smurfen, dan ook wel een aparte naam aangezien de kleur niets met smurfen te maken heeft.
Mijn bestelling is binnen. Hiermee moet de Angry Bird Cake wel lukken denk ik. En ik kreeg zelfs nog een uitsteker cadeau:
[ afbeelding ]
Geen fondant meer bij de xenos kopen...quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:03 schreef valentijn101 het volgende:
Even een fondant vraagje. Laatst 2 pakken van de xenos meegenomen om ook eens iets te proberen. De blokken waren behoorlijk hard en erg moeilijk uit te rollen. Is er een geheim om dit makkelijker te maken?
Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker..quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:21 schreef Tinuviel het volgende:
Dat crisco is toch ook zodat het fondant niet aan de roller blijft plakken, toch? Waar kan ik dat kopen? Of kan ik ook poedersuiker gebruiken?
Kvd dank voor de waarschuwing. Misschien heb ik de pen voor de komende taart niet eens nodig. Ik heb ook nog zwarte fondant en moet volgens mij niet zoiets fijns maken.
Is zoiets ook offline te verkrijgen?quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:39 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[..]
Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker..
http://www.deleukstetaartenshop.nl/crisco-shortening-450-gr
Leuk omte maken trouwens een angrybird! vorige week heb ik er 2 gemaakt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |