abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 21 juni 2013 @ 13:50:05 #26
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_128078878
Mooi Lady ^O^
Ik heb je lief mijn hele leven
  † In Memoriam † zondag 23 juni 2013 @ 12:10:22 #27
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128144361
ik ben nog op zoek naar zo'n mooie taartschaal.
dan kan ik mijn creaties mooier presenteren.
maar eens een keer richting pontje. daar zit vanalles aan decogedoe:
van loods5 via leenbakker en kwantum tot aan kringloopwinkels
pi_128144391
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.

[ afbeelding ]

oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.

en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Vrolijk taartje O+
  zondag 23 juni 2013 @ 12:43:51 #29
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_128145368
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.

[ afbeelding ]

oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.

en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Leuke taart zeg! Lekker vrolijk.

Ik koop af en toe een paar kartonnen taartdozen voor het vervoeren van mijn cupcakes. En je kunt natuurlijk ook een doe-het-zelf taartschaal maken O+

pi_128154042
Stiemie, dat ziet er super uit en is makkelijk te maken.

Hebben jullie nog tips om eenmaal geopend gekleurd marsepein of fondant soepel te houden?

En ik ben ook nog op zoek naar de top vulling voor gewone, blanke biscuit. Ideeën?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128154369
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.

Het resultaat!
[ afbeelding ]

Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]

Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]

Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
Je eerste? Netjes hoor.
pi_128154861
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:49 schreef Spunks het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste taarten gemaakt, voor mijn moeders verjaardag.

Het resultaat!
[ afbeelding ]

Taart 1 (Devil's Cake met aardbeien, botercrème, Nutella en chocolademousse)
[ afbeelding ]

Taart 2 (onderste laag biscuit, bovenste laag Strawberry, vulling idem dito)
[ afbeelding ]

Een fotootje van de vulling
[ afbeelding ]
je eerste?...... _O_ _O_
S. 2014
J. 2016
  zondag 23 juni 2013 @ 17:13:01 #33
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_128156294
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 16:10 schreef Tinuviel het volgende:
Stiemie, dat ziet er super uit en is makkelijk te maken.

Hebben jullie nog tips om eenmaal geopend gekleurd marsepein of fondant soepel te houden?

En ik ben ook nog op zoek naar de top vulling voor gewone, blanke biscuit. Ideeën?
geopend fondant en marsepein strak in plastic folie wikkelen en dan in een zip lock zak.

Vullingen is heel erg afhankelijk van wat je lekker vind. Jam en zwitserse room (banketbakkersroom met slagroom) doet het bij kinderen altijd goed. Maar ook allerlei mona toetjes zijn lekker als je makkelijk klaar wilt zijn. Vind zelf citroenkwarktoetje met lemoncurd erg lekker.

Maar ook allerlei koekjes gemalen door botercreme, of chocolade (allerlei soorten van gewone chocolade, tot bonbonbloc en candyrepen) smelten in slagroom en dan opkloppen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_128156429
SVtje, het is voor volwassenen. Ik ben zelf groot fan van chocolade, maar weet niet of iedereen dat lust. Smelt je de chocolade eerst in deslagroom en dan opkloppen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 23 juni 2013 @ 17:31:49 #35
67888 Spunks
zo niet, dan toch
pi_128156796
quote:
14s.gif Op zondag 23 juni 2013 16:19 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je eerste? Netjes hoor.
Ja eerste keer :D veel Cake Boss gekeken ;)
  maandag 24 juni 2013 @ 22:00:58 #36
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_128215391
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 17:17 schreef Tinuviel het volgende:
SVtje, het is voor volwassenen. Ik ben zelf groot fan van chocolade, maar weet niet of iedereen dat lust. Smelt je de chocolade eerst in deslagroom en dan opkloppen?
Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  dinsdag 25 juni 2013 @ 08:14:14 #37
319308 Tink89
To live is to dance
pi_128227280
quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2013 22:00 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Ja niet te warm laten worden, afkoelen en dan opkloppen. Wat ik zelf ook n lekkere combi vind is abrikozenjam, witte chocolade (bv vlokken) en zwitserse room. Deze combi op n vlaai Heet in Limburg smurfenvlaai.
Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_128227412
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 13:38 schreef lady-wrb het volgende:
ik zou mijn chocoladetaartje nog laten zien.

[ afbeelding ]

oke, geen beste foto, maar het moest snel.
ik heb ook nog geen mooie taartschaal.

en nog een vraagje: hoe nemen jullie je taart mee? ik bedoel verpakking enzo
Moet trouwens zeggen dat ik deze ook wel enorm tof vind. Simpel, maar wel mooi strak. O+

En tot nu toe gewoon op zo'n grote schaal. Is niet echt fijn in de auto, dus ik wil zo'n box gaan kopen. Bij de Xenos zag ik een schattige.
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 17:31 schreef Spunks het volgende:

[..]

Ja eerste keer :D veel Cake Boss gekeken ;)
Niet teveel gaan kijken, wat maken die soms lelijke taarten zeg. :')
  † In Memoriam † dinsdag 25 juni 2013 @ 08:29:50 #39
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128227463
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 08:14 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik ben een Limburgse, maar heb nog nooit van smurfenvlaai gehoord hoor...
ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijn :@
  dinsdag 25 juni 2013 @ 08:32:02 #40
319308 Tink89
To live is to dance
pi_128227503
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 08:29 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik had toch op zijn minst verwacht dat die blauw zou zijn :@
Ja, zoals smurfenijs... Heb even gegoogled en in sittard heet dat gewoon abrikozenroomvlaai.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_128228313
Het staat wel op de wikipedia pagina over Limburgse vlaaien. :D

http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai

Het klinkt overigens wel onwijs lekker. :9
  dinsdag 25 juni 2013 @ 09:31:53 #42
319308 Tink89
To live is to dance
pi_128228496
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 09:23 schreef Myraela het volgende:
Het staat wel op de wikipedia pagina over Limburgse vlaaien. :D

http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai

Het klinkt overigens wel onwijs lekker. :9
Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt.

edit: Blijkbaar heeft het woord een Vlaame origine... Sittard is wat meer Duitsland-georiënteerd, misschien is dat het... http://www.weckenonline.e(...)ai_smurfenvlaai.html
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 25 juni 2013 @ 18:42:07 #43
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_128247469
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 09:31 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Het is ook onwijs lekker en toen ik het googlede kwam ik hem inderdaad ook meteen tegen, maar zoals ik zei, ik had er nog nooit van gehoord en ik denk dat als je het hier bij de Hema of bakker vraagt, je een vragende blik krijgt.

edit: Blijkbaar heeft het woord een Vlaame origine... Sittard is wat meer Duitsland-georiënteerd, misschien is dat het... http://www.weckenonline.e(...)ai_smurfenvlaai.html
Ik wist het ook niet, wist alleen dat wij die vroeger wel eens hadden als er een bakker vanuit Limburg langskwam en dat dit onze favoriet was. Ik kwam pas dit jaar tegen wat de naam was. Maar dat blijkt dus ook nog niet eens overal zo te zijn. Lekker is ie zeker!
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_128250349
Klinkt lekker SVtje. Vind smurfen, dan ook wel een aparte naam aangezien de kleur niets met smurfen te maken heeft.

Mijn bestelling is binnen. Hiermee moet de Angry Bird Cake wel lukken denk ik. En ik kreeg zelfs nog een uitsteker cadeau:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128250827
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 19:53 schreef Tinuviel het volgende:
Klinkt lekker SVtje. Vind smurfen, dan ook wel een aparte naam aangezien de kleur niets met smurfen te maken heeft.

Mijn bestelling is binnen. Hiermee moet de Angry Bird Cake wel lukken denk ik. En ik kreeg zelfs nog een uitsteker cadeau:
[ afbeelding ]
Succes met de pen, ik heb er 1 cakepop mee kunnen versieren, toen hield hij op....
En natuurlijk succes met het bakken, benieuwd naar het resultaat!
pi_128250837
Even een fondant vraagje. Laatst 2 pakken van de xenos meegenomen om ook eens iets te proberen. De blokken waren behoorlijk hard en erg moeilijk uit te rollen. Is er een geheim om dit makkelijker te maken?
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_128251225
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:03 schreef valentijn101 het volgende:
Even een fondant vraagje. Laatst 2 pakken van de xenos meegenomen om ook eens iets te proberen. De blokken waren behoorlijk hard en erg moeilijk uit te rollen. Is er een geheim om dit makkelijker te maken?
Geen fondant meer bij de xenos kopen...

Maar voor nu, een beetje crisco erdoor heen kneden.
S. 2014
J. 2016
pi_128251729
Dat crisco is toch ook zodat het fondant niet aan de roller blijft plakken, toch? Waar kan ik dat kopen? Of kan ik ook poedersuiker gebruiken?

Kvd dank voor de waarschuwing. Misschien heb ik de pen voor de komende taart niet eens nodig. Ik heb ook nog zwarte fondant en moet volgens mij niet zoiets fijns maken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128252604
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:21 schreef Tinuviel het volgende:
Dat crisco is toch ook zodat het fondant niet aan de roller blijft plakken, toch? Waar kan ik dat kopen? Of kan ik ook poedersuiker gebruiken?

Kvd dank voor de waarschuwing. Misschien heb ik de pen voor de komende taart niet eens nodig. Ik heb ook nog zwarte fondant en moet volgens mij niet zoiets fijns maken.
Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker..

http://www.deleukstetaartenshop.nl/crisco-shortening-450-gr

Leuk omte maken trouwens een angrybird! vorige week heb ik er 2 gemaakt
S. 2014
J. 2016
pi_128253837
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:39 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Crisco is plantaardig vet, En kan inderdaad gebruikt worden om plakken te voorkomen, Het heeft als voordeel dat het niet vlekt itt poedersuiker..

http://www.deleukstetaartenshop.nl/crisco-shortening-450-gr

Leuk omte maken trouwens een angrybird! vorige week heb ik er 2 gemaakt
Is zoiets ook offline te verkrijgen?

Heb je foto's van die Cakes? Ben erg benieuwd.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')