quote:Op woensdag 25 januari 2012 21:46 schreef Klaploper het volgende:
mensen die gaan huilen als er zand in de spinazie zit. hoort erbij en is gezond, daarom juist niet wassen
ik doe altijd zand erin voor de jusquote:Op woensdag 25 januari 2012 21:55 schreef BasEnAad het volgende:
Lekker gebakken stukken vlees of gepaneerde schnitzels verpesten door aan het eind een plas water in de pan erbij te flikkeren om jus te maken
of die doekjes over de kraan hangenquote:Op woensdag 25 januari 2012 22:09 schreef deadly_kiss het volgende:
vieze natte stinkende vaatdoekjes op het aanrecht
de vlam groter zetten dan het oppervlakte van de bodem is een beetje hetzelfde als in je huis de verwarming aanzetten met de ramen open.quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:20 schreef hugsy33 het volgende:
Waarom mag de vlam niet langs de pan komen?
Guilty as charged! Maar wat moet ik dan? Twintig minuten naar een pan met kokende aardappels staren?quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:09 schreef deadly_kiss het volgende:
mensen die het eten opzetten met een kookwekker, en dan nog even verder gaan met tv kijken in de woonkamer
eerder: doekjes die stijf van de bacteriën staanquote:Op woensdag 25 januari 2012 22:25 schreef Griebus het volgende:
[..]
of die doekjes over de kraan hangen![]()
Jawel, maar dat hoeft meestal niet 20 minuten op te staan. Dus vaak zet ik bijv. aardappels op, als ze koken zet ik een kookwekker en dan kom ik na een minuut of 10 wel terug voor vlees/groente. Ik moet toch ook FOK!en enzoquote:
daar heb je n punt, ik dacht aan een wokpan die moet rondom lekker warm zijn niet alleen het onderste gedeelte.quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:43 schreef deadly_kiss het volgende:
[..]
de vlam groter zetten dan het oppervlakte van de bodem is een beetje hetzelfde als in je huis de verwarming aanzetten met de ramen open.
Ik moest in mijn eerste jaar een vaatdoekje meenemen naar een practicum om bacteriën van te kweken. Die van mij en mijn buurmeisje/studiegenootje worden heel vaak gewassen, dus dat leek ons niet interessant. Toen hebben we het vaatdoekje van onze ganggenoot meegenomen, en onafhankelijk van elkaar uit dat doekje N. gonorrhoeae gekweektquote:Op woensdag 25 januari 2012 23:01 schreef Apotheose het volgende:
[..]
eerder: doekjes die stijf van de bacteriën staan![]()
Of: een waterkoker die nog nooit even is schoongemaakt en dus echt zwart ziet vanbinnen.
Been there, done that. Nou ja, ik niet. Maar bij mn voormalige vrijwilligersbaantje heb ik wel een stuk of wat doekjes weggemikt. Echt letterlijk stijf van de viezigheid..![]()
Vind sowieso dat de keuken gewoon lekker schoon moet zijn. Geen vetspetters overal die je nooit hebt weggehaald...
Lul niet zo domquote:Op woensdag 25 januari 2012 22:43 schreef deadly_kiss het volgende:
[..]
de vlam groter zetten dan het oppervlakte van de bodem is een beetje hetzelfde als in je huis de verwarming aanzetten met de ramen open.
Haha dat, m'n vriend doet dat el-ke keer.. Ik kan blijven vragen of ie het er meteen even uit wil halen maar nee, het zit telkens lekker opgedroogd en vastgekoekt. Ook gooit hij overal zoveel knoflook in dat het voornamelijk daarnaar smaakt.. maar dat vindt ie juist lekker.quote:Op woensdag 25 januari 2012 23:07 schreef honeyblack het volgende:
Mensen die de knoflookpers niet uit mekaar halen om goed schoon te maken.
Veel plezier met stoofgerechten.quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:09 schreef deadly_kiss het volgende:
mensen die het eten opzetten met een kookwekker, en dan nog even verder gaan met tv kijken in de woonkamer
hij ziet wit van binnen (door de kalk)quote:Op woensdag 25 januari 2012 23:01 schreef Apotheose het volgende:
[..]
Of: een waterkoker die nog nooit even is schoongemaakt en dus echt zwart ziet vanbinnen.
Een garbage of waste disposal unit.quote:Op donderdag 26 januari 2012 00:25 schreef Isegrim het volgende:
Ja, dan heb je zo'n ding nodig als ze in de VS vaak hebben, die het afval in je spoelbak vermaalt en afvoert. Ben de naam ff kwijt.
Ze heeft wel een punt hoor. Ik heb ook wel een keer iemand een kleine sauspan op een grote pit zien gebruiken waarbij de vlammen vooral langs de pan kwamen. Netto kwam er gewoon meer hitte de kamer in dan de pan.quote:
Ah, wat een gekkie ben je toch ook.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:36 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik heb wel eens in mijn studenten tijd gehospiteerd bij een studentenhuis met de douche in de keuken, dat vind ik wel een slechte keukenpraktijk.... maar ergeren is een groot woord. Ben wel blij dat ze mij niet kozen uiteindelijk
Lijkt me knap, tenzij je in een kamer aan het koken was die minder dan een milibar druk had en gevuld was met edelgas.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:34 schreef Catbert het volgende:
[..]
Ze heeft wel een punt hoor. Ik heb ook wel een keer iemand een kleine sauspan op een grote pit zien gebruiken waarbij de vlammen vooral langs de pan kwamen. Netto kwam er gewoon meer hitte de kamer in dan de pan.
niet echt, de enige energie die in de pan terecht komt is om het tot 100 graden te verhitten, vrijwel alle energie die je daarna toevoegt komt in de kamer terecht, dmv uitstraling en stoom.quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:23 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Lijkt me knap, tenzij je in een kamer aan het koken was die minder dan een milibar druk had en gevuld was met edelgas.
Er ontstaat gewoon een convectiestroom langs je pan. Vlammen naast je pan warmen voor een groot deel gewoon lucht op. Het is niet erg efficient in ieder geval. omdat die convectiestroom ontstaat wordt het hete gas wat normaal de bodem van je pan verwarmt continue ververst met verse koude lucht en is de temperatuur van het gas en dus de warmteoverdracht lager. Waarom denk je anders dat er verschillende formaten gaspitten zijn?quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:23 schreef HostiMeister het volgende:
Lijkt me knap, tenzij je in een kamer aan het koken was die minder dan een milibar druk had en gevuld was met edelgas.
Oh, ik dacht dat ik geen ergernissen had, maar dit vind ik ook behoooorlijk irritant ja.quote:Op donderdag 26 januari 2012 00:11 schreef junkiexp het volgende:
Mijn vriendin ergert zicht altijd aan het feit dat ik onze diepe spoelbak tijdens het koken als vuilnisbak gebruik.
Ik veeg snijresten e.d. altijd direct de spoelbak in![]()
Chocopastapotten in de supermarkt op die manier "op scherp" zetten is ook erg grappig schijntquote:Op donderdag 26 januari 2012 13:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik dacht dat ik geen ergernissen had, maar dit vind ik ook behoooorlijk irritant ja.![]()
En komt er opeens nog eentje naar boven: flessen en potjes terug op hun plek zetten zonder eerst te checken of de dop er wel goed op zit.
???quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:10 schreef Catbert het volgende:
[..]
Chocopastapotten in de supermarkt op die manier "op scherp" zetten is ook erg grappig schijnt
Als je alleen de dop vastpakt en die zit los, kan de pot op de grond vallen!quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
???
Dat zit toch onder de dop een Folie?
Of op je tenen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:34 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Als je alleen de dop vastpakt en die zit los, kan de pot op de grond vallen!
Inderdaad wel nuttig, al pakte ik flessen toch altijd bij de dopquote:Op donderdag 26 januari 2012 13:40 schreef Bosbeetle het volgende:
Dingen bij de dop oppakken leer je op een lab snel af
Doe ik eigenlijk altijd, scheelt weer een bordquote:Op donderdag 26 januari 2012 18:35 schreef Sylvana het volgende:
Mensen die hun brood gewoon op het aanrecht smeren, zonder er een bord of plank onder te leggen
Je mag mij elk mes in elke prijsklasse geven en van elke kwaliteit, wedden dat ik hem stomp/bot kan krijgen door door papier/karton te snijden?!?! Daar kan nl geen enkel mes tegen, daar is een schaar voor uitgevonden!quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:31 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Als je een beetje een degelijk mes hebt moet het snijden in karton en/of plastic niet echt uitmaken dacht ik zo
dat zijn ook de mensen die alles lekker maken met knoflook en oestersausquote:Op zaterdag 28 januari 2012 17:56 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
- Conimex!
- Mensen die Conimex gebruiken en die dan denken dat ze Indisch hebben gekookt.
E621 gebruikers niet te vergeten ....quote:Op zaterdag 28 januari 2012 18:35 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dat zijn ook de mensen die alles lekker maken met knoflook en oestersaus
Daar is een aanzetstaal voor uitgevonden. Messen zijn gebruiksvoorwerpen, geen museumstukken.quote:Op donderdag 26 januari 2012 19:41 schreef Broertie het volgende:
[..]
Je mag mij elk mes in elke prijsklasse geven en van elke kwaliteit, wedden dat ik hem stomp/bot kan krijgen door door papier/karton te snijden?!?! Daar kan nl geen enkel mes tegen, daar is een schaar voor uitgevonden!
Deze discussie weer?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 21:47 schreef Broertie het volgende:
Ik zeg niet dat je messen niet weer scherp kunt krijgen, maar er zijn mensen die krampachtig hun best doen om een mes scherp te houden, terwijl dat onbegonnen werk is, elk mes wordt stomp, dus moet je elk mes weer scherp maken, punt uit! En dat mensen hun messen niet in de afwasmachine gooien omdat hun mes door electrolyse dan stomp wordt, knappe kerel (m/v) die dat merkt!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.- Mensen die bang zijn voor scherpe messen, of mensen die altijd krampachtig met een bot mesje blijven snijden (van die 50 cent aardappelschil mesjes, die zijn prima, maar vervang ze dan als ze bot worden.)-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
Ja precies. Kom je ergens, en zeggen ze: Ik heb lekker soep gemaakt, wil je ook?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 18:43 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
E621 gebruikers niet te vergeten ....
Knoflook is dan toch ook gewoon lekker?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 18:35 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dat zijn ook de mensen die alles lekker maken met knoflook en oestersaus
Pers uit huis gooien en gewoon knoflook met je mes pletten en in stukjes hakkenquote:Op woensdag 25 januari 2012 23:07 schreef honeyblack het volgende:
Mensen die de knoflookpers niet uit mekaar halen om goed schoon te maken.
2x jakkes!quote:Op woensdag 25 januari 2012 23:01 schreef Apotheose het volgende:
[..]
eerder: doekjes die stijf van de bacteriën staan![]()
Of: een waterkoker die nog nooit even is schoongemaakt en dus echt zwart ziet vanbinnen.
Ben je nu serieus of lees je mijn post maar half?quote:Op zondag 29 januari 2012 10:05 schreef Deliah het volgende:
[..]
Knoflook is dan toch ook gewoon lekker?
Snij planken worden gemaakt van polyethyleen en dat bevat geen bp-a.quote:Op zondag 29 januari 2012 10:44 schreef LulaHoola het volgende:
[..]
2x jakkes!
Ik vind het ergerlijk wanneer meneer met zijn mesje de groenten en uien snijd op het plastic snijplankje. En daarbij lekker het plastic meeschraapt. Alsof ik nog niet genoeg bp-a in mijn lijf heb
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
quote:Op zondag 29 januari 2012 13:07 schreef twiFight het volgende:
Ik erger mij aan mensen die een 3 gangen maaltijd klaarmaken en dat alles dan ook nog eens lekker is en precies op tijd klaar isSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op zondag 29 januari 2012 13:07 schreef twiFight het volgende:
Ik erger mij aan mensen die een 3 gangen maaltijd klaarmaken en dat alles dan ook nog eens lekker is en precies op tijd klaar is3 gangen valt nog best mee.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar iedereen kan dat leren hoor.
![]()
Dat is helaas wat veel consumenten willen Piet. Die verpesten het een beetje voor de lekkerbekken.quote:Op zondag 29 januari 2012 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik koop ook vlees als ik mooi vlees tegenkom en vries het in. Beter mooi gemarmerde steaks, riblappen of sukade uit de vriezer dan verse magere
Klopt, maar een steak wordt volgens mij niet sappiger van invriezen. Althans, het loopt er sneller uit.quote:Op zondag 29 januari 2012 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik koop ook vlees als ik mooi vlees tegenkom en vries het in. Beter mooi gemarmerde steaks, riblappen of sukade uit de vriezer dan verse magere
Uiteraard, maar een mooi doorregen 2 maanden droog afgehangen ribeye uit de diepvries is altijd beter dan wat er meestal vers te koop is.quote:Op zondag 29 januari 2012 17:44 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, maar een steak wordt volgens mij niet sappiger van invriezen. Althans, het loopt er sneller uit.
Wie is de Chef is dan ook een verschrikkelijk programma.quote:Op zondag 29 januari 2012 15:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Mensen die het aldoor hebben over zuurtjes, zoetjes, bittertjes, visjes, wijntjes etc. Als je als Den Blijker wil koken hoef je nog niet als Den Blijker te gaan praten.
Overigens ken ik dat slechts van Wie is de Chef? Maar als iemand in mijn eigen omgeving dat gaat doen word ik vervelend.
Dat is ook een kwestie van smaak, ik vind het zelf wel lekker maar ik ken ook mensen die zweren bij vers vlees. Het is een behandeling die er smaak aan geeft en daar moet je van houden.quote:Op zondag 29 januari 2012 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Uiteraard, maar een mooi doorregen 2 maanden droog afgehangen ribeye uit de diepvries is altijd beter dan wat er meestal vers te koop is.
Ik vind het concept leuk, alleen de mensen meestal tenenkrommend.quote:Op zondag 29 januari 2012 19:23 schreef Tem het volgende:
[..]
Wie is de Chef is dan ook een verschrikkelijk programma.
Moet je voor de gein deze mensen eens een stuk rundvlees voor zetten dat een 6 uur daarvoor geslacht is.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is ook een kwestie van smaak, ik vind het zelf wel lekker maar ik ken ook mensen die zweren bij vers vlees. Het is een behandeling die er smaak aan geeft en daar moet je van houden.
Ik weet niet hoeveel tijd het nodig heeft, maar besterven is natuurlijk wel een proces wat een smaak toevoegt. Een diepe verwante smaak, maar niettemin een andere smaak.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet je voor de gein deze mensen eens een stuk rundvlees voor zetten dat een 6 uur daarvoor geslacht is.
Dat zeg ik ook altijd in discussie over vissig smakende vis: Dan komen ook altijd mensen vertellen dat je dan nog nooit verse vis hebt gegeten, want zij halen het dan bij de afslag en terwijl het weken op de boot heeft gelegen is die paar uur transport van de kust naar een markt of vishandel dat het bederf begint. Dan denk ik ook, zijn die mensen nou aan het proeven of vooral zichzelf aan het profileren als kritische consument?quote:Vorige week ook zo een mooi stukje gezien, twee kerels op Sicilie, BBC 2, hebben het over verse vis, kleine bootjes, bla bla bla
Komen dan bij de schipper, vraagt de een hem hoe lang hij nu op zee blijft per trip, ach, 4 tot 6 weken kreeg hij als antwoord.
Je hebt vis die onmiddellijk na vangst wordt ingevroren op de boot, en je hebt vis die op ijs ligt maar niet wordt ingevroren. Je hebt ook vis die in de zon wordt gelegd achterop een boot, maar die komt hier niet zo snel terecht. Nou is op ijs leggen effectief tegen bederf, als het twee weken is dan is dat wat anders dan een dag. Als mensen dan denken dat ze kakelverse vis proeven op de afslag en het achteruit gaat in vrachtwagen richting markt waarin het ook op ijs ligt dan zijn ze zichzelf in de maling aan het nemen lijkt me.quote:Op maandag 30 januari 2012 11:15 schreef HostiMeister het volgende:
Als elke visser 4 weken onderweg is dan is het toch sowieso altijd verser van de boot als dan dat het ingevroren is of in de winkel is gehaald? Snap jullie punt niet zo.
Precies, het eerste seizoen was nog wel leuk maar nu zijn het verschrikkelijk ergerlijke hobbykoks die de revue passeren. Net hun slappe gelul over hoe eten moet zijn. Als je dan nog eens ziet wat ze op tafel zetten....quote:Op maandag 30 januari 2012 09:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vind het concept leuk, alleen de mensen meestal tenenkrommend.
Op vakantie in tropisch gebied hebben we een dag doorgebracht op een prachtige boot om te duiken naar koraalriffen. Daar lagen ook wat vissersboten en ik was best verbaasd dat de vis daar inderdaad gewoon de hele dag in de hete zon op het dek lag. Niks geen ijs oid gezien en er was op die boten ook geen invriesmogelijkheid. De volgende dag ligt dat dus 'vers' op de marktquote:Op maandag 30 januari 2012 11:29 schreef Weltschmerz het volgende:
Je hebt ook vis die in de zon wordt gelegd achterop een boot, maar die komt hier niet zo snel terecht.
quote:Op zaterdag 28 januari 2012 23:23 schreef Eltonno het volgende:
[..]
Deze discussie weer?![]()
Maar inderdaad wat hij zegt. Vaatwasser is verneukeratiever voor je heft dan voor je mes.
En in dat opzicht irritaties: -mensen die denken dat ze hun mes slijpen met een aanzetstaal.
- Mensen die hun mes slijpen door hem door zo'n verneukmachine te trekken.Wat is er mis met zo'n thuisslijpertje?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.- Mensen die bang zijn voor scherpe messen, of mensen die altijd krampachtig met een bot mesje blijven snijden (van die 50 cent aardappelschil mesjes, die zijn prima, maar vervang ze dan als ze bot worden.)Die heeft in elk geval altijd de juiste hoek
La derecha oprime, la izquierda libera
Daarom koop ik liever diepgevroren sardines dan ontdooide die als vers worden aangeprezen.quote:Op maandag 30 januari 2012 11:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Op de vissersboot wordt de vis ook ingevrorenDus het maakt geen zak uit
Jep, Haring bijvoorbeeld, tegen de haringwormquote:Op maandag 30 januari 2012 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
De meeste vis wordt toch juist altijd ingevroren ivm bepaalde parasieten?
Sowieso, mensen die moeite hebben met rijst koken.quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:14 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Ik moet altijd lachen als mensen snelkookrijst gebruiken.
Ten eerste is het veel duurder dan gewone rijst. Ten tweede is het helemaal niet sneller klaar.
Ditquote:Op zaterdag 28 januari 2012 17:56 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
- Conimex!
- Mensen die Conimex gebruiken en die dan denken dat ze Indisch hebben gekookt.
Weet je zeker dat dat daardoor kwam?quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:32 schreef littledrummergirl het volgende:
mensen die uit het bakje eten ( kwark ofzo) en het daarna weer terug zetten in de koelkast. no way dat ik er dan nog uit wil eten
oh en mensen die spullen met mn pannen gaan doen als ik ermee bezig benik kook op mn werk vaak met verstandelijk gehandicapten en die hebben er een handje van om te "helpen"en dan ineens n halve pot zout ergens in te gooien
en het dan niet even zeggen, dus als je dan iedereen aan tafel hebt blijkt het ineens niet te eten
![]()
Wat is te veeleisend?quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:59 schreef stinow het volgende:
- Mensen die te veeleisend zijn qua eten
doorgaans eten ze echt bijna allesquote:Op woensdag 15 februari 2012 16:59 schreef stinow het volgende:
[..]
Weet je zeker dat dat daardoor kwam?
Ik snap inderdaad ook niet wat er zo moeilijk is aan rijst koken.quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, mensen die moeite hebben met rijst koken.
Eigenlijk nog gemakkelijker dan aardappels koken.quote:Op woensdag 15 februari 2012 17:15 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ik snap inderdaad ook niet wat er zo moeilijk is aan rijst koken.
Inproba vind ik trouwens ook zoiets vreselijks.quote:
-Mensen die té makkelijk zijn met eten.. ja dat kan ook.quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:59 schreef stinow het volgende:
[..]
- Mensen die te veeleisend zijn qua eten
Alleen het schillen kost veel meer tijd dan bij aardappelsquote:Op woensdag 15 februari 2012 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eigenlijk nog gemakkelijker dan aardappels koken.
Wel leuker om te zien voor jou, toch? Als ik terug denk aan die Javaanse vrouwen die met zo een stok de rijst slaan in een soort stamperquote:Op woensdag 15 februari 2012 17:34 schreef DonJames het volgende:
[..]
Alleen het schillen kost veel meer tijd dan bij aardappels
waarom niet. Als je je kerel zoent krijg je toch ook zijn speeksel in je mond?quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:32 schreef littledrummergirl het volgende:
mensen die uit het bakje eten ( kwark ofzo) en het daarna weer terug zetten in de koelkast. no way dat ik er dan nog uit wil eten![]()
Erg herkenbaar, zo is mijn vriend ook.quote:Op woensdag 15 februari 2012 17:34 schreef Selestha het volgende:
[..]
-Mensen die té makkelijk zijn met eten.. ja dat kan ook.
''Wat wil je eten?''
''Doe maar iets. Als het maar eetbaar is''
*Schuift al het eten naar binnen*
''Vond je het lekker?''
''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd''
En dat áltijd..Meestal zegt ie ook gewoon niets.
Ik hoor van anderen dat ik goed kan koken, dus daar ligt het niet aan.. Maar mn vriend houdt niet van eten.
niet pas drie dagen laterquote:Op woensdag 15 februari 2012 17:44 schreef The_Hives het volgende:
[..]
waarom niet. Als je je kerel zoent krijg je toch ook zijn speeksel in je mond?
Sterker nog, heb een tijdje wat gehad die vrijwel niets luste, na een paar weken had ik er echt genoeg vanquote:Op woensdag 15 februari 2012 19:10 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk niet dat ik zou kunnen leven met iemand die niet van eten houdt.
Ja, een ex van mij was nog erger. Die at alleen gebakken aardappels of patat, vlees, chicken burgers en soms babi pangang. Zijn vader kookte altijd 3x per week nasi goreng. En zo aten ze daar thuis altijd. Daar werd ik wel eens moedeloos van.quote:Op woensdag 15 februari 2012 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterker nog, heb een tijdje wat gehad die vrijwel niets luste, na een paar weken had ik er echt genoeg van
Tsja ik kan er wel tegen, want hij protesteert ook niet bij wat ik ook voorzet.. Hij eet wel ongeveer alles. Dat is na een ex die niets lustte wel een verbetering.quote:Op woensdag 15 februari 2012 19:10 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk niet dat ik zou kunnen leven met iemand die niet van eten houdt.
Hoeveel kilo was die gast ?quote:Op woensdag 15 februari 2012 19:19 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja, een ex van mij was nog erger. Die at alleen gebakken aardappels of patat, vlees, chicken burgers en soms babi pangang. Zijn vader kookte altijd 3x per week nasi goreng. En zo aten ze daar thuis altijd. Daar werd ik wel eens moedeloos van.
Sommige mensenquote:
quote:Op woensdag 15 februari 2012 20:56 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Sommige mensen![]()
Ik was laatst voor werk in een nogal sjabby buurt. Ik kwam in een achtertuin waar het vuilnis tot een meter hoog lag opgetast. Tussen de troep kon ik 3 kapotte friteuses, 2 platte televisies en 6 kapotte scooters herkennen.![]()
Ik vroeg me meteen af hoe de bewoners er uit zouden zien.
Dat is gewoon smerigquote:Op woensdag 15 februari 2012 22:40 schreef MaximusTG het volgende:
Mn vriendin at vanavond bij dr ouders; macaroni met smac en doperwtjes van een andere keer. Dat zijn pas slechte keukengewoonten. :p
Kindermishandeling.quote:Op woensdag 15 februari 2012 22:40 schreef MaximusTG het volgende:
Mn vriendin at vanavond bij dr ouders; macaroni met smac en doperwtjes van een andere keer. Dat zijn pas slechte keukengewoonten. :p
Inproba ken ik niet, maar ugh, Conimexquote:Op woensdag 15 februari 2012 17:21 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Inproba vind ik trouwens ook zoiets vreselijks.
Zelfs de sambals van Conimex en Inproba zijn ook ''.
Heb wel eens meegemaakt dat m'n schoonmoeder rookworst door de macaroni heen deed.quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Boudewijn Buch beschrijft in een jeugdherinnering dat ie gaat camperen met een vriendje en diens ouders, het eten is macaroni met een blikje tomatenpuree er door.
huiver.
Smac of gewoon kipfilet (de broodbeleg variant) in stukjes geknipt erdoor. Ik eet uiteraard nooit bij mijn schoonouders.quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:29 schreef DeTolk het volgende:
[..]
Heb wel eens meegemaakt dat m'n schoonmoeder rookworst door de macaroni heen deed.
quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:34 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Smac of gewoon kipfilet (de broodbeleg variant) in stukjes geknipt erdoor. Ik eet uiteraard nooit bij mijn schoonouders.
Haha bij mijn ex schoonouders kon je dat ook echt voorgezet krijgen, alleen ging er dan nog wel een zakje ''nasikruiden'' doorquote:Op donderdag 16 februari 2012 10:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Boudewijn Buch beschrijft in een jeugdherinnering dat ie gaat camperen met een vriendje en diens ouders, het eten is macaroni met een blikje tomatenpuree er door.
huiver.
Ja! En dan van die Zwitserse strooikaas er overheen!quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:43 schreef Selestha het volgende:
[..]
Haha bij mijn ex schoonouders kon je dat ook echt voorgezet krijgen, alleen ging er dan nog wel een zakje ''nasikruiden'' door
quote:Op woensdag 15 februari 2012 17:34 schreef Selestha het volgende:
[..]
-Mensen die té makkelijk zijn met eten.. ja dat kan ook.
''Wat wil je eten?''
''Doe maar iets. Als het maar eetbaar is''
*Schuift al het eten naar binnen*
''Vond je het lekker?''
''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd''
En dat áltijd..Meestal zegt ie ook gewoon niets.
Ik hoor van anderen dat ik goed kan koken, dus daar ligt het niet aan.. Maar mn vriend houdt niet van eten.
Het verschil is dat de mijne ook niet van eten houdt ''Het is gewoon brandstof'' en zijn idee van lekker is patat met frikandel of kroket. En zijn idee van koken is een wereldmaaltijd van Knorr ofzo met overgebleven rijst van de Chinees, en dan vindt ie zichzelf een hele piet en wil hij ook horen dat het lekker was jaquote:Op donderdag 16 februari 2012 15:35 schreef Patapon het volgende:
[..]eet mijn lief ook bij jou?? De mijne zegt ook nooit iets maar hij houdt wel van koken en lekker eten. Hij verwacht trouwens van mij wel eenreactie als hij gekookt heeft
Dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Ik heb ook wel eens een chili gehad met rookworst er doorheen, en een of andere aardappelschotel.quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:29 schreef DeTolk het volgende:
[..]
Heb wel eens meegemaakt dat m'n schoonmoeder rookworst door de macaroni heen deed.
Kan ik ook niet, timen.quote:Op donderdag 16 februari 2012 15:35 schreef Leoniearienne het volgende:
mijn vriendje kan tijdens het koken niet goed plannen en zet dan halverwege een pan uit omdat iets an klaar is en de rest nog niet. om 'm later weer aan te zetten om het eten weer warm te maken. dat vind ik zo irritantzet dat ene gewoon later op het vuur, zodat je het niet uit hoeft te doen
Ja, en die doperwtjes waren dus van vorige week donderdag. Oorspronkelijk uit een potje...quote:
Ha! Dat heb ik een keer gekregen bij een sportkamp. De 'leiding' ging koken. Nou, dat hebben we geweten... Inderdaad ja. Macaroni met een blikje tomatenpuree. Ik bedoel, hoe kom je erop?? En niet eens zout of peper. Of kaas. Of groenten. of...quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Boudewijn Buch beschrijft in een jeugdherinnering dat ie gaat camperen met een vriendje en diens ouders, het eten is macaroni met een blikje tomatenpuree er door.
huiver.
Misschien houdt hij gewoon niet van slapgekookte groente?quote:Op donderdag 16 februari 2012 18:49 schreef Sylvana het volgende:
Vriendlief is niet echt van de groentes. Gekookte groenten vindt hij al helemaal niet lekker,
Wat bedoel je precies met 'roerbakmixen'? De groenten die je voor het roerbakken gebruikt kun je toch gewoon eindeloos combineren? Je zit toch niet vast aan een bepaalde combinatie? Dus dan doe je paprika/ui/champignons/sperziebonen bijvoorbeeld. Misschien nog iets van bijvoorbeeld kool/taugé/prei/pepers (als hij dat lust). En verder moet hij gewoon niet zo zeuren. Als mijn vriend zo zou gaan zeuren, dan krijgt ie met de pollepel.quote:maar verder lust hij ook weinig en al helemaal geen roerbakmixen ofzo. Dus hier is het of paprika met champignons, paprika met ui of paprika met sperziebonen. En spinazie lust ie.
Dan is er maar één remedie: de pollepel dus!quote:Op donderdag 16 februari 2012 19:47 schreef Sylvana het volgende:
Ik kool groentes niet slap en met 4 groentes kun je niet eindeloos varieren. Dat tweede rijtje groentes met kool enzo houdt hij ook niet van
Ik zou daar al op afknappen als we nog in de 'dating-fase' zouden zittenquote:Op donderdag 16 februari 2012 20:55 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik zou daar snel klaar mee zijn. Ik wil wel een beetje lekker en gezond eten dus als hij iets te mekkeren heeft over wat ik door de roerbak gooi dan gaat hij dat er maar lekker aan tafel als een driejarig kind friemeltje voor friemeltje uit zitten peuteren maar ik zou mezelf toch echt niet beperken tot vier groentes.
seriously?quote:Op donderdag 16 februari 2012 18:49 schreef Sylvana het volgende:
Vriendlief is niet echt van de groentes. Gekookte groenten vindt hij al helemaal niet lekker, maar verder lust hij ook weinig en al helemaal geen roerbakmixen ofzo. Dus hier is het of paprika met champignons, paprika met ui of paprika met sperziebonen. En spinazie lust ie.
Ik begin die paprika echt zat te worden inmiddels, echt overal moet het doorheen. Maar omdat ik meestal wok is het ook lastig om andere groenten voor mij erdoorheen te doen.
Als we gewoon AGV eten maak ik wel eens voor hem spinazie en voor mij broccoli of bloemkool ofzo. Maar had graag gezien dat hij wat minder kieskeurig was qua groenten.
Ach gaat verder al 5 jaar goedquote:Op donderdag 16 februari 2012 21:03 schreef DarkElf het volgende:
[..]
seriously?
Ik zou op zoiets echt enorm afknappen
Knap je ook af op een vent als hij een bepaalde zanger(es) niet goed vindt? Of een bepaalde kleur niet? Of een auto wil rijden die jij lelijk vindt?quote:Op donderdag 16 februari 2012 20:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou daar al op afknappen als we nog in de 'dating-fase' zouden zitten
Dit is iets anders. Als eten/koken je passie is en je hebt een partner die niets lust of gewoon niets met eten heeft, dan is dat lastig samenleven.quote:Op donderdag 16 februari 2012 21:35 schreef twiFight het volgende:
[..]
Knap je ook af op een vent als hij een bepaalde zanger(es) niet goed vindt? Of een bepaalde kleur niet? Of een auto wil rijden die jij lelijk vindt?
Het gaat om smaak mensen. Als je andere mensen een smaak op wilt dringen dan ben je de geestelijke leeftijd van 12 nog niet voorbij.
Ik vind dat TwiFight wel een beetje gelijk heeft. Sylvana vind em gewoon echt leuk en past zich aan, ook al hoeft dat niet. Je hoeft niet iemand vreselijk te vinden omdat ie veel dingen niet lust die jij wel lekker vind.quote:Op donderdag 16 februari 2012 21:40 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dit is iets anders. Als eten/koken je passie is en je hebt een partner die niets lust of gewoon niets met eten heeft, dan is dat lastig samenleven.
Je gaat vast niet elke avond naar dansles en besteedt ook niet elke avond drie uur aan dansen door de kamer.quote:Op donderdag 16 februari 2012 21:46 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik vind dat TwiFight wel een beetje gelijk heeft. Sylvana vind em gewoon echt leuk en past zich aan, ook al hoeft dat niet. Je hoeft niet iemand vreselijk te vinden omdat ie veel dingen niet lust die jij wel lekker vind.
Mijn passie is dansen maar als ik iemand zou moeten zoeken die dat ook heeft kan ik lang zoeken
Bijna wel.... niet elke dag naar dansles maar wel elke dag uren door de kamer....quote:Op donderdag 16 februari 2012 21:51 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Je gaat vast niet elke avond naar dansles en besteedt ook niet elke avond drie uur aan dansen door de kamer.
Ik denk dat als je iemand echt leuk vind je dat soort dingen voor lief neemt, ook al zeg je nu van niet. Mensen hebben soms zelfs echt 'foute' partners; ze weten het wel maar ze vinden diegene te leuk. Dus iets onschuldigs als voedsel kijken ze dan helemaal niet naar om.quote:Een relatie met iemand die niets met eten heeft zou bij mij geen lang leven beschoren zijn. Maar goed, allemaal theoretisch gelul aangezien mijn vriend en ik beide eten als voornaamste passie hebben.
Niks mis met Smac.quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:41 schreef Bosbeetle het volgende:
Wat is er mis met macaroni met smac, of met tomaten puree?
Ik maak het altijd met wat groenten, tomaten puree (of tomaten frito) en gehakt dan zal dat ook wel fout zijn.
Ik maak ook wel eens pasta met blokjes ham, die nijd ik dan uit zo'n cm dikke plak ham, ook de broodbeleg variant dus.
Dat kan toch allemaal prima? Of ben ik gewoon slecht opgevoed en moet je voor een macaroni eerst uren je eigen tomatenpuree koken, en je tomaten schillen, en je eigen gehakt draaien
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Zonder geintjes heb je met een half uur effectief werken en wat suddertijd een flinke pan saus die je in porties in de vriezer kan gooien, ben je de volgende keer nog sneller klaar dan met een smacsausje.
Nee, maar wel als ie niet in mijn auto wil rijden omdat hij dat merk zegt niet te lusten. Of moet kotsen van een groene auto. Of niet op de lijntjes van het trottoir durft te stappen.quote:Op donderdag 16 februari 2012 21:35 schreef twiFight het volgende:
[..]
Knap je ook af op een vent als hij een bepaalde zanger(es) niet goed vindt? Of een bepaalde kleur niet? Of een auto wil rijden die jij lelijk vindt?
Een electrische rijstkoker?quote:Op donderdag 16 februari 2012 22:58 schreef Nerys het volgende:
Om nog even over die rijst door te zeuren: mensen met een electrische rijstkoker. Wtf echt. Dat soort mensen verdienen het niet om te eten.
Ik dacht eerst "Huh, waar de hel moet ik mijn eieren dan in bakken van culigoeroe RobinOok?quote:Op donderdag 16 februari 2012 23:44 schreef RobinOok het volgende:
Trouwens, wat vind jij van mensen die eieren bakken in een koekenpan? Erg he?
Of nog belachelijker, ik ken mensen die koken water in een fluitketel! Dat soort mensen verdienen het niet om thee te drinken hoor!
Rijst koken is niks aan. Hoe je het doet moet je toch niet uitmaken? Je kunt je ook teveel zorgen maken...quote:Op donderdag 16 februari 2012 22:58 schreef Nerys het volgende:
Om nog even over die rijst door te zeuren: mensen met een electrische rijstkoker. Wtf echt. Dat soort mensen verdienen het niet om te eten.
Nou vertel dat maar aan de arme rijstkindertjes.quote:Op donderdag 16 februari 2012 22:58 schreef Nerys het volgende:
Om nog even over die rijst door te zeuren: mensen met een electrische rijstkoker. Wtf echt. Dat soort mensen verdienen het niet om te eten.
Ik heb serieus tot mijn 18e niet het verschil geweten tussen Chinees en Italiaans eten. Macaroni aten we met satésaus, en over bami of rijst ging met gemak een pot pastasaus. En ook al zat er al smac (jaja) doorheen, mijn vader moest er dan nog een stuk schnitzel of een gehaktbal bij.quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:43 schreef Selestha het volgende:
[..]
Haha bij mijn ex schoonouders kon je dat ook echt voorgezet krijgen, alleen ging er dan nog wel een zakje ''nasikruiden'' door
Gelukkig heb ik het NIET van m'n moeder geleerd, anders zou ik elke dag macaroni met nasikruiden etenquote:Op vrijdag 17 februari 2012 13:32 schreef hugsy33 het volgende:
Omgik snap dat echt niet, ik leerde koken toen ik 12 was.
Nou is dat misschien wat vroeg (ik wilde het zelf) maar het is toch niet meer dan logisch dat je rond je 16de ofzo leert koken van je moeder?
Mijn broertje moet zelfs bij soep opwarmen in de magnetron nog vragen hoe lang het erin moet, hoe moet hij ooit het huis uit zonder elke dag fastfood te eten
Ik vind dat toch een deel van de opvoeding om je kinderen te leren wat gezond weten is n hoe je kookt toch?
Het spreekwoordelijke 'goede voorbeeld' dusquote:Op vrijdag 17 februari 2012 13:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kan me niet herinneren dat mijn moeder me echt actief heeft leren koken. Ze vertelde als ik in de buurt was wel heel vaak wat ze aan het doen was en waarom. Waarom ze de pan niet met de rand vulde met water als ze aardappels kookte enzo. Ik zag haar ook vaak dingen doen zoals appels schillen, boontjes doppen, etc. Ik heb nooit echt interesse voor de keuken gehad, ik vond het ook altijd best wel BS als ze me dan weer lastig viel met een of ander keuken weetje. Toen ik op mezelf ging wonen bleek ik die informatie toch opgeslagen te hebben en uiteraard gebruik ik het nog steeds en ben ik best een kook verslaafde geworden.
Dat moet ik ze nageven, ik heb wel geleerd dingen te eten die ik niet lekker vond (en die achteraf ook niet lekker zijn..). Ik lust nu ook echt alles!quote:Op vrijdag 17 februari 2012 14:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb van mijn ouders wel leren eten, en dat is de belangrijkste les.
Ik niet, maar ik heb wel geleerd hoe dingen kunnen smaken en hoe ze moeten smaken. Als je niet weet wat het resultaat moet zijn, hoe kun je dan leren koken?quote:Op vrijdag 17 februari 2012 14:30 schreef DonJames het volgende:
[..]
Dat moet ik ze nageven, ik heb wel geleerd dingen te eten die ik niet lekker vond (en die achteraf ook niet lekker zijn..). Ik lust nu ook echt alles!
In de sector waar ik werk is het nogal gebruikelijk om uit eten te gaan, en dan ook nog naar goeie restaurants. Ik heb zo geleerd hoe het hoort, wat ik lekker vind, en wat ik minder lekker vind. En nu ben ik bezig met de volgende stap: zelf doen. Soms zeer geslaagd, soms wat minder (echte epic failures zijn nog uitgebleven..). Proberen te analyseren waarom iets goed/lekker is, of waarom het niet werkt.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 14:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik niet, maar ik heb wel geleerd hoe dingen kunnen smaken en hoe ze moeten smaken. Als je niet weet wat het resultaat moet zijn, hoe kun je dan leren koken?
Omdat voor mensen die minder gewend zijn aan pittig eten een peper zonder zaadjes al pittig genoeg is?quote:Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
Omdat je een gerecht op die manier wel een beetje bite mee kan geven, zonder dat het lijkt of je indisch staat te koken? Ik mik wel met regelmaat ergens een lepeltje sambal doorheen, indien die op is hak ik gewoon even een lombok want die ligt altijd wel in de vriezer.quote:Op woensdag 7 maart 2012 14:52 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Mensen die de zaadjes uit de pepers verwijderen, zodat het minder pittig is...
Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
Als we het over Spaanse pepers hebben, vind ik dat je het amper proeft als je de zaadjes eruit haalt. En vooral als het maar één Spaanse peper in een heel gerecht voor meerdere personen is. Maar ja, één Spaanse peper inclusief zaadjes in een heel gerecht vind ik al te verwaarlozen.quote:Op woensdag 7 maart 2012 16:56 schreef opa_sigaar het volgende:
Omdat je een gerecht op die manier wel een beetje bite mee kan geven, zonder dat het lijkt of je indisch staat te koken?
Ja, door de meeste gerechten die wat pittigheid 'vereisen', doe ik sambal plus meerdere rawits. Afhankelijk van wie er mee-eten 5 tot 20 rawits (inclusief zaadjes). Maar ik ben dan ook zelf een Indo, dus ik weet ook wel dat dat ermee te maken heeft.quote:Ik mik wel met regelmaat ergens een lepeltje sambal doorheen, indien die op is hak ik gewoon even een lombok want die ligt altijd wel in de vriezer.
5 tot 20 rawits? Dan proef ik mn eten niet meerquote:Op woensdag 7 maart 2012 18:01 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Als we het over Spaanse pepers hebben, vind ik dat je het amper proeft als je de zaadjes eruit haalt. En vooral als het maar één Spaanse peper in een heel gerecht voor meerdere personen is. Maar ja, één Spaanse peper inclusief zaadjes in een heel gerecht vind ik al te verwaarlozen.
[..]
Ja, door de meeste gerechten die wat pittigheid 'vereisen', doe ik sambal plus meerdere rawits. Afhankelijk van wie er mee-eten 5 tot 20 rawits (inclusief zaadjes). Maar ik ben dan ook zelf een Indo, dus ik weet ook wel dat dat ermee te maken heeft.
Tja, ik wel.quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:09 schreef Selestha het volgende:
5 tot 20 rawits? Dan proef ik mn eten niet meer![]()
Ja dat is dan gewenning denk ik, ik kan er echter niet aan wennen omdat ik door mn prikkelbare darm syndroom ernstige darmproblemen krijg door zoveel pepersquote:Op woensdag 7 maart 2012 18:10 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Tja, ik wel.
Ik proef gewoon de pittigheid én de rest van de smaken van de groenten/kruiden/vlees/enzovoort.
Ja, ik ben ermee opgegroeid. Mijn hele familie doet het zo. Mijn vader eet zelfs graag een rawit als tussendoortje. Dat doe ik dan weer niet. Niet omdat ik het niet zou 'kunnen', maar ik vind daar gewoon niks aan, alleen maar peper eten.quote:
Das wel onbeschoft ja!quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:15 schreef Alexios_Komnenos het volgende:
Gasten in huis die ongevraagd hun vinger in 't eten steken om te proeven.
En ja, ze zitten er tussen.
Toch geen teflon-pan? Dat is wel shocking.quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:19 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Das wel onbeschoft ja!
Mn vriendin was laatst bij dr ouders, en dr moeder ging spaghettisaus maken... Of ze mee wou helpen. Prima natuurlijk. Moest ze het gehakt rullen met een vork in de pan. "Want met een spatel krijg je gehakt niet rul namelijk"
(Dr ging overigens een zakje macaronikruiden door van Knorr of zo, een zak groenten, nog losse groenten, een een pot pastasaus..)
Urgh.quote:
Dat je een Indo bent zou weleens het verschil kunnen maken. Als ik er als hollander 5 rawits in doe eet de meerderheid van mijn gasten het niet meer.quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:01 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ja, door de meeste gerechten die wat pittigheid 'vereisen', doe ik sambal plus meerdere rawits. Afhankelijk van wie er mee-eten 5 tot 20 rawits (inclusief zaadjes). Maar ik ben dan ook zelf een Indo, dus ik weet ook wel dat dat ermee te maken heeft.
Hmmm....bite aan eten..quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:27 schreef opa_sigaar het volgende:
[..]
Dat je een Indo bent zou weleens het verschil kunnen maken. Als ik er als hollander 5 rawits in doe eet de meerderheid van mijn gasten het niet meer.
Met 'bite' aan een gerecht bedoelde ik meer dingen als risotto en pastasaus, waarbij een pittig randje vaak lekker is.
Ik denk ook niet dat het per se van jongs af aan moet, al helpt het wel. Proeven is volgens mij vooral een kwestie van aandacht, betrek je verstand erbij door het te benoemen en je proeft veel meer. Iets nieuws proberen, al dan niet naar aanleiding van iets uit een restaurant, doe ik meestal op gevoel en impulsief. Ik "zie" (eigenlijk proef) dan ineens iets voor me, en dan maak ik dat maar. Dan komt pas de analyse, ik zou vooraf nooit kunnen aangeven waarom ik bepaalde dingen combineer.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 15:02 schreef DonJames het volgende:
[..]
In de sector waar ik werk is het nogal gebruikelijk om uit eten te gaan, en dan ook nog naar goeie restaurants. Ik heb zo geleerd hoe het hoort, wat ik lekker vind, en wat ik minder lekker vind. En nu ben ik bezig met de volgende stap: zelf doen. Soms zeer geslaagd, soms wat minder (echte epic failures zijn nog uitgebleven..). Proberen te analyseren waarom iets goed/lekker is, of waarom het niet werkt.
Ik ben dus een resultaatgerichte achterafanalyserende autodidact.
Weet ik niet, maar de ene pittigheid is de ander niet. Naast scherpte heeft peper ook een smaak en ik weet niet of die meer of minder in de zaadjes zit. Ook kan het meer op de tong scherp zijn of meer achter in de keel. Daarnaast kun je er de scherpte natuurlijk mee doseren als je peper wat aan de grote kant is.quote:Op woensdag 7 maart 2012 14:52 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Mensen die de zaadjes uit de pepers verwijderen, zodat het minder pittig is...
Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
Mijn 100% Nederlandse vriend heb ik in 2 maanden tijd toch al behoorlijk opgevoed wat betreft het eten van pepers (rawit). De eerste dagen kreeg hij het moeilijk weg.quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:27 schreef opa_sigaar het volgende:
Als ik er als hollander 5 rawits in doe eet de meerderheid van mijn gasten het niet meer.
In de posts boven je hebben we het over Spaanse en rawit pepers.quote:Op donderdag 8 maart 2012 13:45 schreef Weltschmerz het volgende:
Daarnaast kun je er de scherpte natuurlijk mee doseren als je peper wat aan de grote kant is.
Zonder de zaadjes vind ik ze gewoon niet smaakvol genoeg en dus zonde om ze dan nog te gebruiken. Dan zou ik liever wat minder pepers gebruiken dan heel veel pepers zonder zaadjes.quote:Op donderdag 8 maart 2012 18:08 schreef RobinOok het volgende:
Ik haal vrijwel altijd de pitjes en zaadlijsten uit de chilipepers.
Belachelijk om te beweren dat de pitje het lekkerst zijn.
Nou, lekker hoor, pitjes eten. *gaatje*
Nou ja, met zaadjes bedoel ik ook gewoon de zaadlijsten inclusief de zaadjes.quote:Op donderdag 8 maart 2012 18:44 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik had begrepen dat niet de pitjes het scherpst waren maar de zaadlijsten. Die pitjes vind ik niet echt lekker en ik vraag me ook af of het wel smaak afgeeft aan het eten als je er niet eentje stuk bijt.
Niet dat het een ergernis is, maar het sluit wel enigzins aan bij mijn ergernis dat mensen soms zomaar wat doen zonder idee erachter maar omdat het wat lijkt, wat is het effect? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de pitjes en zaadlijsten dezelfde smaak geven als de rest van de peper.
Haring nog nooit gedaan, maar makreel, tong, poon en kip zijn wel eens gerookt. Helaas te weinig tijd om te roken, ik wil wel binnen 2 uur na aanvang kookceremonie kunnen eten, en voor roken heb je wat meer geduld nodig, goed op het vuurtje blijven letten (en geen gasbrander er onder, en zeker niet met kranten aansteken zoals mijn vader altijd wil doen)quote:Op donderdag 8 maart 2012 19:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Resistor, klinkt goed, rook je ook Haring of Makreel?
Wat zou er wèl lekker aan zijn dan? Het zijn harde stukjes. Wat is er lekker aan harde stukjes in je eten? Met andere vruchten haal je zo mogelijk toch ook de pitjes eruit? Ik wel. En ja, ik heb liever 5 pepers zonder zaadjes dan 1tje met zaadjes. Ik laat ze er alleen in als ik ze toch fijnmaal in een boemboe of currypasta.quote:Op donderdag 8 maart 2012 19:02 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Ik zou ook niet weten wat er per se niet lekker aan de zaadjes zou zijn...
quote:Op donderdag 16 februari 2012 23:44 schreef RobinOok het volgende:
Of nog belachelijker, ik ken mensen die koken water in een fluitketel! Dat soort mensen verdienen het niet om thee te drinken hoor!
Fluitketelsquote:Op vrijdag 9 maart 2012 00:59 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik behoor tot het uitstervend ras dat nog een fluitketelgebruikt
Vind het gefluit zo gezellig, veel beter dan dat geborrel van een waterkoker
* Pietverdriet geeft RobinOok een roosjequote:
De hardheid waar jij het over hebt is me nog nooit opgevallen. Bovendien zitten die zaadjes ook gewoon in de meeste kant- en klare sambals.quote:Op donderdag 8 maart 2012 22:08 schreef RobinOok het volgende:
Wat zou er wèl lekker aan zijn dan? Het zijn harde stukjes. Wat is er lekker aan harde stukjes in je eten?
Irritant inderdaad, op het moment dat het water begint te koken, gaat ie meteen uit...quote:Op vrijdag 9 maart 2012 07:44 schreef Pietverdriet het volgende:
bovendien kan een waterkoker het water niet echt doorkoken, dan krijg je zo een kalkfilm in je thee
Als je de pepers gewoon tijdens het koken in het eten doet, zijn ze ook niet meer hard. Althans, ik ervaar dat niet zo en ik heb ook nooit iemand daarover over klagen. Bovendien vind ik ze rauw ook niet hard trouwens.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:08 schreef RobinOok het volgende:
De zaadjes in de sambal zijn geweld. Dat is al heel wat anders dan verse zaadjes.
Ik vind gewoon de hele peper lekker inclusief de zaadjes/zaadlijsten, en daarom echt zonde om weg te gooien.quote:Maar jij vindt die zaadjes dus het lekkerste van de sambal?
Dat is geen opvoeden Joi, maar dat is van iemand een endorfinejunk maken.quote:Op donderdag 8 maart 2012 13:51 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Mijn 100% Nederlandse vriend heb ik in 2 maanden tijd toch al behoorlijk opgevoed wat betreft het eten van pepers (rawit). De eerste dagen kreeg hij het moeilijk weg.
Maar pas waren ze bijna op, dus deed ik er wat zuiniger mee. Toen miste hij ze wel en hij is toen zelf snel naar de winkel gegaan om nieuwe te kopen, dus het gaat de goeie kant op.
[..]
In de posts boven je hebben we het over Spaanse en rawit pepers.
Goeie manier om iemand aan je te binden.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:24 schreef Staal het volgende:
Dat is geen opvoeden Joi, maar dat is van iemand een endorfinejunk maken.
Serieus, dit vind ik zo erg. Dit vind ik serieus de grofste uit deze hele reeks.quote:Op woensdag 15 februari 2012 17:34 schreef Selestha het volgende:
[..]
-Mensen die té makkelijk zijn met eten.. ja dat kan ook.
''Wat wil je eten?''
''Doe maar iets. Als het maar eetbaar is''
*Schuift al het eten naar binnen*
''Vond je het lekker?''
''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd''
En dat áltijd..Meestal zegt ie ook gewoon niets.
Ik hoor van anderen dat ik goed kan koken, dus daar ligt het niet aan.. Maar mn vriend houdt niet van eten.
Sowieso het woord 'vreten'...quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:33 schreef Staal het volgende:
Serieus, dit vind ik zo erg. Dit vind ik serieus de grofste uit deze hele reeks.
Als je na zo'n opmerking een deegroller in iemands nek legt dan moet je toch wel vrijspraak krijgen van een rechter lijkt me.
Ik heb dat zelf ook lange tijd gedaan. Zelfs een broodje kaas daar moest nog een dikke laag sambal op. Ben daar op een gegeven moment wel mee gestopt. Maar ik begrijp dus wel waarom jij de zaden gewoon gebruikt vanwege die pittigheid, waarom zou je dat weggooien. En Robin snap ik dus weer omdat er inmiddels allemaal verschillende soorten pepers verkrijgbaar zijn en die kun je gebruiken voor de specifieke smaak van het vruchtvlees en niet zo zeer voor de "brand". Voor allebei is wat te zeggen.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:31 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Goeie manier om iemand aan je te binden.![]()
Hij eet tegenwoordig 's middags bij zijn brood al pepers.
Nou, maar de smaak van de pepers proef ik ook wel. Ik vind bijvoorbeeld Madame Jeanette heel anders smaken dan rawit.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:38 schreef Staal het volgende:
Ik heb dat zelf ook lange tijd gedaan. Zelfs een broodje kaas daar moest nog een dikke laag sambal op. Ben daar op een gegeven moment wel mee gestopt. Maar ik begrijp dus wel waarom jij de zaden gewoon gebruikt vanwege die pittigheid, waarom zou je dat weggooien. En Robin snap ik dus weer omdat er inmiddels allemaal verschillende soorten pepers verkrijgbaar zijn en die kun je gebruiken voor de specifieke smaak van het vruchtvlees en niet zo zeer voor de "brand". Voor allebei is wat te zeggen.
Ik laat de zaadjes ook altijd zitten. En ik heb nog nooit last gehad van hard zaad in mn etenquote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:08 schreef RobinOok het volgende:
De zaadjes in de sambal zijn geweld. Dat is al heel wat anders dan verse zaadjes.
Maar jij vindt die zaadjes dus het lekkerste van de sambal?
Ik zou zo'n vierkant bakje hondenvoer op een bord kieperen en daar een takje peterselie opleggen en het hem voorzetten. Zie, daar is je "vreten".quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:35 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Sowieso het woord 'vreten'...
Je ken je ook aanstellen. Het uitmaken omdat iemand zijn waarderen voor zijn eten op een onorthodoxe manier laat blijven gaat wel erg fur.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:44 schreef Staal het volgende:
[..]
Ik zou zo'n vierkant bakje hondenvoer op een bord kieperen en daar een takje peterselie opleggen en het hem voorzetten. Zie, daar is je "vreten".
Hoop van harte dat Selestha het overdreef want het zou voor mij echt een reden zijn om een relatie te verbreken. Ik vind het wel zo onbeschoft.
Ik weet niet waar het aan ligt maar je schrijft het nogal eigenaardig op.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik laat de zaadjes ook altijd zitten. En ik heb nog nooit last gehad van hard zaad in mn eten
Ik begrijp dat jij je daar niets bij kunt voorstellen.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:46 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Je ken je ook aanstellen. Het uitmaken omdat iemand zijn waarderen voor zijn eten op een onorthodoxe manier laat blijven gaat wel erg fur.
Mwah, iemand die zulk grof en ordinair taalgebruik hanteert is voor mij sowieso al een reden om er geen relatie mee te beginnen.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:46 schreef HostiMeister het volgende:
Je ken je ook aanstellen. Het uitmaken omdat iemand zijn waarderen voor zijn eten op een onorthodoxe manier laat blijven gaat wel erg fur.
Eh, ik overdreef niet. Hij zegt dat echt. Moet er wel bij zetten dat het geen serieuze relatie is, maar meer een friend with benefits. Als romantische partner neem ik hem dus niet ál te serieus.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:44 schreef Staal het volgende:
[..]
Ik zou zo'n vierkant bakje hondenvoer op een bord kieperen en daar een takje peterselie opleggen en het hem voorzetten. Zie, daar is je "vreten".
Hoop van harte dat Selestha het overdreef want het zou voor mij echt een reden zijn om een relatie te verbreken. Ik vind het wel zo onbeschoft.
Goed om te horen. Zie je namelijk vaak in CUL posten dus kon het ook echt niet rijmen dat je het serieus iedere avond met zo'n figuur aan tafel zou uithouden.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:52 schreef Selestha het volgende:
[..]
Eh, ik overdreef niet. Hij zegt dat echt. Moet er wel bij zetten dat het geen serieuze relatie is, maar meer een friend with benefits. Als romantische partner neem ik hem dus niet ál te serieus.
Een partner waar ik serieus een diepgaandere relatie mee wil, moet sowieso mijn liefde voor eten delen.
quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:55 schreef Bosbeetle het volgende:
nu is zelfs de manier waarop iemand over eten praat als erger-factor in de keukengewoontes aangemeld
Ik word steeds blijer dat ik me niet erger, wat zullen jullie moe zijn na een gemiddelde dag al dat geërger.
Wat impliceer je daar dan mee, als ik vragen mag?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:49 schreef Staal het volgende:
[..]
Ik begrijp dat jij je daar niets bij kunt voorstellen.
Dus als jij vier uur staat te koken en je krijgt als reactie 'och, t'is te vreten', dan ben jij tevreden met het antwoord?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:55 schreef Bosbeetle het volgende:
nu is zelfs de manier waarop iemand over eten praat als erger-factor in de keukengewoontes aangemeld
Ik word steeds blijer dat ik me niet erger, wat zullen jullie moe zijn na een gemiddelde dag al dat geërger.
ik gebruik wel altijd andrelonquote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:03 schreef Staal het volgende:
[..].
Ik begin me zelfs aan jou te ergeren dat jij in ieder deel benadrukt dat jij je echt nooit ergert.
Hoe kun je je nu helemaal nooit ergens aan ergeren? Er moet verdorie toch wel iets zijn?
Je doet me denken aan die vrouw met die prachtige krullen uit de laatste reclame van Andrelon.
Dan ga ik ervan uit dat het te eten is en dat was de bedoelingquote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dus als jij vier uur staat te koken en je krijgt als reactie 'och, t'is te vreten', dan ben jij tevreden met het antwoord?
Nee hoor, ik erger me eigenlijk zelden in de keuken, dat komt omdat ik mijn eetpartners goed africht.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:55 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik word steeds blijer dat ik me niet erger, wat zullen jullie moe zijn na een gemiddelde dag al dat geërger.
Ik vermoed sowieso dat als jíj 4 hele uren staat te koken, dat dat komt omdat het eten gigantisch aan het mislukken is.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:41 schreef Bosbeetle het volgende:
Dan ga ik ervan uit dat het te eten is en dat was de bedoeling
daar verkijk je je op, heb best wel eens lekkere sudderlappen gemaakt die lang op staan (te bluppen) ik vind koken erg leuk en wil daar best wel de tijd voor nemenquote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:58 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Nee hoor, ik erger me eigenlijk zelden in de keuken, dat komt omdat ik mijn eetpartners goed africht.
[..]
Ik vermoed sowieso dat als jíj 4 hele uren staat te koken, dat dat komt omdat het eten gigantisch aan het mislukken is.
En dan zou je je niet ergeren als een of andere vlerk het vuur ongevraagd hoger of lager gaat zetten?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:01 schreef Bosbeetle het volgende:
daar verkijk je je op, heb best wel eens lekkere sudderlappen gemaakt die lang op staan (te bluppen) ik vind koken erg leuk en wil daar best wel de tijd voor nemen
Ah, dit is dus een uitnodiging voor een sudderlappen-keurmeeting bij Bosbeetle.quote:Maarja met al die kritische blikken hier zal al het eten wat ik kook wel als mislukt bestempeld worden
quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:08 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
En dan zou je je niet ergeren als een of andere vlerk het vuur ongevraagd hoger of lager gaat zetten?
[..]
Ah, dit is dus een uitnodiging voor een sudderlappen-keurmeeting bij Bosbeetle.
Maar als jij dan vraagt: ''Vond je het lekker?''quote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:41 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dan ga ik ervan uit dat het te eten is en dat was de bedoeling
Vergeet niet sudderlappen gebruiken die niet bij de derde volle maan van het jaar geoogst zijn door magische elfjes. Iets ander kan namelijk echt niet.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:13 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]nee dat durf ik niet, allemaal ergerende mensen over de vloer, die me gaan vervloeken omdat ik ergens een flesje maggie in de kast heb staan, de vlammetjes af en toe onder mijn pan vandaan komen, ik mijn paprika niet goed snijd, en me niet aan de keuken etiquette houd.
Ik zeik nooit bij een ander.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:13 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]nee dat durf ik niet, allemaal ergerende mensen over de vloer, die me gaan vervloeken omdat ik ergens een flesje maggie in de kast heb staan, de vlammetjes af en toe onder mijn pan vandaan komen, ik mijn paprika niet goed snijd, en me niet aan de keuken etiquette houd.
Ik vraag dan ook nooit "vond je het lekker" ik vraag altijd "is het een beetje te eten" en dan krijg ik meestal wel een ja terug.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:15 schreef Staal het volgende:
[..]
Maar als jij dan vraagt: ''Vond je het lekker?''
Is het toch wel leuk om als antwoord te krijgen "Beetletje, ik heb lekker gegeten of "nou, je zou dit of dat kunnen toevoegen of weglaten".
Maar nee dit krijg je als antwoord terwijl jij je best hebt gedaan: ''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd'' .
het oogsten van een sudderlapquote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:16 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Vergeet niet sudderlappen gebruiken die niet bij de derde volle maan van het jaar geoogst zijn door magische elfjes. Iets ander kan namelijk echt niet.
Dan kun je het lang ophoudenquote:
Dan heb je fatsoenlijke gasten. Want een grauw : ''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd'' is echt niet leuk om te ontvangen.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:16 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik vraag dan ook nooit "vond je het lekker" ik vraag altijd "is het een beetje te eten" en dan krijg ik meestal wel een ja terug.
Doet me denken aan het kweekvlees van de toekomst.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:16 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Vergeet niet sudderlappen gebruiken die niet bij de derde volle maan van het jaar geoogst zijn door magische elfjes. Iets ander kan namelijk echt niet.
Van mij mag ie dat zeggen, maar 't zou wel meteen de laatste keer zijn dat ik voor 'm gekookt had. Daar ben ik vrij makkelijk in.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:20 schreef Staal het volgende:
[..]
Dan heb je fatsoenlijke gasten. Want een grauw : ''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd'' is echt niet leuk om te ontvangen.
Ja, ik weet zelf wel of ik lekker gekookt heb. En nee, ik hoef geen uitgebreide bedankjes. Maar je kunt ook gewoon "lekker" zeggen ipv "prima binnen te houden". Of van mijn part "niet lekker" als je het niet lekker vond. Nogmaals, ik vind het prima hoor, als dat jou manier van uitdrukken is. Maar mij ontneemt het de lust om ooit nog eens voor je te koken. Wat ik zelf geen enkel probleem vindt. Dus waar lullen we over?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:39 schreef Bosbeetle het volgende:
sodeju als je zelf vind dat je lekker gekookt hebt is het toch genoeg
Ik ben ook nooit zo uitgebreid ofzo in mijn bedankjes als ik bij iemand gegeten heb, dan blijft het ook wel bij "was lekker" of "prima binnen te houden" Je kunt toch ook wel zien aan de 'gulzigheid' waarmee er gegeten wordt of het okay gevonden wordt.
quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik weet zelf wel of ik lekker gekookt heb. En nee, ik hoef geen uitgebreide bedankjes. Maar je kunt ook gewoon "lekker" zeggen ipv "prima binnen te houden". Of van mijn part "niet lekker" als je het niet lekker vond. Nogmaals, ik vind het prima hoor, als dat jou manier van uitdrukken is. Maar mij ontneemt het de lust om ooit nog eens voor je te koken. Wat ik zelf geen enkel probleem vindt. Dus waar lullen we over?
Als je iemand na een potje neuken vraagt hoe het was en hij zegt "ach, ik ben klaargekomen" is de kans ook vrij klein dat dat nog eens gaat gebeuren. Lijkt me vrij normaal.
Ik zit te snikken van de lach hier om die opmerking van Robin.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:42 schreef Bosbeetle het volgende:
Ohja dan toch een ergernis van mijn kant maar niet echt over keuken gewoonten, maar ik heb een vriend die als we uit eten gaan altijd commentaar heeft op het bedienend personeel, hij vind altijd wel iets niet netjes, iets verkeerd geserveerd, iets niet goed gebakken, ergens te weinig van iets opzitten etc etc. En als hij het dan meld dan zegt hij het ook nog met een soort air over zich zo van "jullie zijn bedienend personeel, en ik sta in rang boven jullie"ik kan altijd wel door de grond zakken als hij dat doet...
Ik las 'oosterlijke' en dacht: "Ben jij ook een Indo dan?"quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Achja ik ben wel fan van het understatement zal wel aan mijn oosterlijke roots liggen, ik kan er ook prima tegen als iemand bij 30°C celcius meld dat het 'goed dooi' is. Zo vind ik het dus ook wel prima als iemand na vol genoegen een bord leeg gegeten heeft zegt dat het 'goed binnen te houden is'.
[ afbeelding ]
"Ach ja, het gaat tenslotte toch om het innerlijk hè!quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:58 schreef Staal het volgende:
Ah ja. "Die vrouw is niet monsterlijk lelijk" i.p.v. "Zij is een mooie vrouw".
het midden oostenquote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:08 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ik las 'oosterlijke' en dacht: "Ben jij ook een Indo dan?"
Maar je bedoelde iets anders ermee...
[..]
Dat is wel slim als iemand helemaal nooit iets zegt.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan na het eten natuurlijk ook vragen of het een beetje binnen wil blijven.
Op je tere zieltje getrapt, dan?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:26 schreef Staal het volgende:
[..]
Dat is wel slim als iemand helemaal nooit iets zegt.
Ik zou me echt schamen als iemand dat tegen me zou zeggen.
Ik zou me schamen omdat ik dan kennelijk zo onbehoorlijk zou zijn dat iemand een reactie van me probeert te krijgen d.m.v. zo'n vraag. Die nuance.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:27 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Op je tere zieltje getrapt, dan?
Dat hoef je niet te vragen, dat merk je vanzelf wel.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan na het eten natuurlijk ook vragen of het een beetje binnen wil blijven.
Had een jaar of 20 terug een verschrikkelijke leernicht voor me werken in de bediening, die helemaal kaalgeschoren in zwart leer en net tShirt bediende, incluus leren politiepet met ketting.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:26 schreef Staal het volgende:
[..]
Dat is wel slim als iemand helemaal nooit iets zegt.
Ik zou me echt schamen als iemand dat tegen me zou zeggen.
Whahahaha!quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Had een jaar of 20 terug een verschrikkelijke leernicht voor me werken in de bediening, die helemaal kaalgeschoren in zwart leer en net tShirt bediende, incluus leren politiepet met ketting.
Deze vroeg dat altijd aan klanten, En? Wil het een beetje binnen blijven?
Of, ging zonder pet naar tafel en vroeg of ze aub wilde zeggen dat ie het goed gedaan had, want anders kreeg hij zijn pet niet terug.
Een Grand Café waar je uitstekend kon eten waar de eigenaar vooral uit was op status en er een tent van te maken waar iedereen het over had.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:46 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Whahahaha!
Ik kom niet meer bij!
Wat voor soort restaurant was dat?
En jij was de eigenaar?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een Grand Café waar je uitstekend kon eten waar de eigenaar vooral uit was op status en er een tent van te maken waar iedereen het over had.
En had iedereen het erover?quote:
Sterker nog, sommige mensen spreken mij daar nog steeds wel eens over aan.quote:
quote:Op vrijdag 9 maart 2012 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterker nog, sommige mensen spreken mij daar nog steeds wel eens over aan.
Hahaha verdomt je hebt gelijk daar komt het nog op neer ook, ik heb m nu ook al een tijd niet gezien en ik denk dat ik het er maar bij laat inderdaadquote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik weet zelf wel of ik lekker gekookt heb. En nee, ik hoef geen uitgebreide bedankjes. Maar je kunt ook gewoon "lekker" zeggen ipv "prima binnen te houden". Of van mijn part "niet lekker" als je het niet lekker vond. Nogmaals, ik vind het prima hoor, als dat jou manier van uitdrukken is. Maar mij ontneemt het de lust om ooit nog eens voor je te koken. Wat ik zelf geen enkel probleem vindt. Dus waar lullen we over?
Als je iemand na een potje neuken vraagt hoe het was en hij zegt "ach, ik ben klaargekomen" is de kans ook vrij klein dat dat nog eens gaat gebeuren. Lijkt me vrij normaal.
Neuh, en na die opmerking van Robin al helemaal niet meerquote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:58 schreef Staal het volgende:
[..]
Goed om te horen. Zie je namelijk vaak in CUL posten dus kon het ook echt niet rijmen dat je het serieus iedere avond met zo'n figuur aan tafel zou uithouden.
hehe ik mag heelvaak niet in de keuken zijn als er gekookt wordt, omdat ik alles al zou opeten voordat het in de pan belandt...quote:Op vrijdag 9 maart 2012 14:09 schreef PurePoisonPerfume het volgende:
Oh en mijn vriend heeft een ergernis van mij: hij vindt het heel irritant dat ik tijdens het koken altijd even een stukje opeet. Paprika snijden bijvoorbeeld, en dan een paar stukjes zo opeten. Doe ik met vrijwel alles dat rauw gegeten kan worden, hij vindt dat heel vervelend. Vooral als hij aan het snijden is en ik ondertussen stukjes wegkaap.
RobinOok zegt zaad hard te vinden. Mijn vriend slikt het gewoon zonder problemen door, net als ik overigens.quote:Op maandag 12 maart 2012 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Hard zaad? Is dat een voortgezet stadium van een zure prop?
quote:Op maandag 12 maart 2012 20:05 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
RobinOok zegt zaad hard te vinden. Mijn vriend slikt het gewoon zonder problemen door, net als ik overigens.
En jij bent zo iemand die dat deel inderdaad weggooit of niet?quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jaren geleden was er een reclame van AH waarin ze stelden dat je min of meer wordt opgelicht bij het kopen van prei omdat je ook betaalt voor het deel dat je weggooit en dat dat bij hen vanaf dat moment niet meer zo zou zijn.
Ik gebruik ook bijna alles van een prei.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:17 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Hoe doen jullie het eigenlijk bij prei? Gooien jullie al het groene weg? Ik niet namelijk. Ik snij de prei altijd bijna in z'n geheel op.
Ik vind het altijd zo jammer dat als je prei koopt bij de Albert Heijn, ze het groene al voor een groot deel verwijderd hebben (dat groene hebben ze waarschijnlijk gebruikt voor andere producten).
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:32 schreef Lienekien het volgende:
Ik gooi het donkergroene weg. Ik heb prei heel lang niet lekker gevonden door hoe mijn moeder er stamppot prei van maakte. Ik ben het later weer gaan waarderen, maar het moet wel goed gaar zijn. En hoe donkerder, hoe langer het duurt.
Nee, goed gaar is dat het niet meer zo rauw is dat je er verteringsissues van krijgt. Ik kook zelf niks slap.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:42 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.
Maar met 'goed gaar' bedoel jij waarschijnlijk slapgekookt? Ik kook zelden prei. Ja, door de soep ofzo, en dan moet het sowieso wel redelijk lang koken.
Ik gebruik het meestal om te bakken of voor een tosti (donkerbruine boterham kaas prei uit de grillpan).
Iets wat uitstekend past in de hollande spruitjeskeuken is het koken van prei en er dan een drassige bende van maken, prei a la creme heet dat geloof ik. Te smerig voor woorden is het.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:42 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.
Maar met 'goed gaar' bedoel jij waarschijnlijk slapgekookt? Ik kook zelden prei. Ja, door de soep ofzo, en dan moet het sowieso wel redelijk lang koken.
Ik gebruik het meestal om te bakken of voor een tosti (donkerbruine boterham kaas prei uit de grillpan).
Nee hoor. Ik vertel alleen maar even de historie van de prei bij AHquote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:25 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
En jij bent zo iemand die dat deel inderdaad weggooit of niet?
Ja, mijn vriend moest dat vroeger eten van zijn moeder!quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:48 schreef opa_sigaar het volgende:
Iets wat uitstekend past in de hollande spruitjeskeuken is het koken van prei en er dan een drassige bende van maken, prei a la creme heet dat geloof ik. Te smerig voor woorden is het.
Nee, want ik wil deze reeks graag serieus en volwassen houden (en ik ben deze reeks begonnen).quote:
De laatste keer dat ik bij m'n moeder at kreeg ik het dus voorgeschoteld. Het voelde weer als vanouds, 1:1 gemengd met ketchup om de smaak te maskeren en eten met je ogen dicht. Ik las laatst in een oud boek dat kinderen ketchup zo lekker vinden, ik denk dat de werkelijke reden het efficiënt maskeren van de smaak van dergelijke gerechten is.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:53 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ja, mijn vriend moest dat vroeger eten van zijn moeder!
Ik had nog nooit van dat gerecht gehoord, maar dit is het dus: Prei (de klassieke manier)
Ik vind het kindermishandeling.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |