hehe ik mag heelvaak niet in de keuken zijn als er gekookt wordt, omdat ik alles al zou opeten voordat het in de pan belandt...quote:Op vrijdag 9 maart 2012 14:09 schreef PurePoisonPerfume het volgende:
Oh en mijn vriend heeft een ergernis van mij: hij vindt het heel irritant dat ik tijdens het koken altijd even een stukje opeet. Paprika snijden bijvoorbeeld, en dan een paar stukjes zo opeten. Doe ik met vrijwel alles dat rauw gegeten kan worden, hij vindt dat heel vervelend. Vooral als hij aan het snijden is en ik ondertussen stukjes wegkaap.
RobinOok zegt zaad hard te vinden. Mijn vriend slikt het gewoon zonder problemen door, net als ik overigens.quote:Op maandag 12 maart 2012 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Hard zaad? Is dat een voortgezet stadium van een zure prop?
quote:Op maandag 12 maart 2012 20:05 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
RobinOok zegt zaad hard te vinden. Mijn vriend slikt het gewoon zonder problemen door, net als ik overigens.
En jij bent zo iemand die dat deel inderdaad weggooit of niet?quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jaren geleden was er een reclame van AH waarin ze stelden dat je min of meer wordt opgelicht bij het kopen van prei omdat je ook betaalt voor het deel dat je weggooit en dat dat bij hen vanaf dat moment niet meer zo zou zijn.
Ik gebruik ook bijna alles van een prei.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:17 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Hoe doen jullie het eigenlijk bij prei? Gooien jullie al het groene weg? Ik niet namelijk. Ik snij de prei altijd bijna in z'n geheel op.
Ik vind het altijd zo jammer dat als je prei koopt bij de Albert Heijn, ze het groene al voor een groot deel verwijderd hebben (dat groene hebben ze waarschijnlijk gebruikt voor andere producten).
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:32 schreef Lienekien het volgende:
Ik gooi het donkergroene weg. Ik heb prei heel lang niet lekker gevonden door hoe mijn moeder er stamppot prei van maakte. Ik ben het later weer gaan waarderen, maar het moet wel goed gaar zijn. En hoe donkerder, hoe langer het duurt.
Nee, goed gaar is dat het niet meer zo rauw is dat je er verteringsissues van krijgt. Ik kook zelf niks slap.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:42 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.
Maar met 'goed gaar' bedoel jij waarschijnlijk slapgekookt? Ik kook zelden prei. Ja, door de soep ofzo, en dan moet het sowieso wel redelijk lang koken.
Ik gebruik het meestal om te bakken of voor een tosti (donkerbruine boterham kaas prei uit de grillpan).
Iets wat uitstekend past in de hollande spruitjeskeuken is het koken van prei en er dan een drassige bende van maken, prei a la creme heet dat geloof ik. Te smerig voor woorden is het.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:42 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.
Maar met 'goed gaar' bedoel jij waarschijnlijk slapgekookt? Ik kook zelden prei. Ja, door de soep ofzo, en dan moet het sowieso wel redelijk lang koken.
Ik gebruik het meestal om te bakken of voor een tosti (donkerbruine boterham kaas prei uit de grillpan).
Nee hoor. Ik vertel alleen maar even de historie van de prei bij AHquote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:25 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
En jij bent zo iemand die dat deel inderdaad weggooit of niet?
Ja, mijn vriend moest dat vroeger eten van zijn moeder!quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:48 schreef opa_sigaar het volgende:
Iets wat uitstekend past in de hollande spruitjeskeuken is het koken van prei en er dan een drassige bende van maken, prei a la creme heet dat geloof ik. Te smerig voor woorden is het.
Nee, want ik wil deze reeks graag serieus en volwassen houden (en ik ben deze reeks begonnen).quote:
De laatste keer dat ik bij m'n moeder at kreeg ik het dus voorgeschoteld. Het voelde weer als vanouds, 1:1 gemengd met ketchup om de smaak te maskeren en eten met je ogen dicht. Ik las laatst in een oud boek dat kinderen ketchup zo lekker vinden, ik denk dat de werkelijke reden het efficiënt maskeren van de smaak van dergelijke gerechten is.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:53 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ja, mijn vriend moest dat vroeger eten van zijn moeder!
Ik had nog nooit van dat gerecht gehoord, maar dit is het dus: Prei (de klassieke manier)
Ik vind het kindermishandeling.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |