Wat impliceer je daar dan mee, als ik vragen mag?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:49 schreef Staal het volgende:
[..]
Ik begrijp dat jij je daar niets bij kunt voorstellen.
Dus als jij vier uur staat te koken en je krijgt als reactie 'och, t'is te vreten', dan ben jij tevreden met het antwoord?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:55 schreef Bosbeetle het volgende:
nu is zelfs de manier waarop iemand over eten praat als erger-factor in de keukengewoontes aangemeld
Ik word steeds blijer dat ik me niet erger, wat zullen jullie moe zijn na een gemiddelde dag al dat geërger.
ik gebruik wel altijd andrelonquote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:03 schreef Staal het volgende:
[..].
Ik begin me zelfs aan jou te ergeren dat jij in ieder deel benadrukt dat jij je echt nooit ergert.
Hoe kun je je nu helemaal nooit ergens aan ergeren? Er moet verdorie toch wel iets zijn?
Je doet me denken aan die vrouw met die prachtige krullen uit de laatste reclame van Andrelon.
Dan ga ik ervan uit dat het te eten is en dat was de bedoelingquote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dus als jij vier uur staat te koken en je krijgt als reactie 'och, t'is te vreten', dan ben jij tevreden met het antwoord?
Nee hoor, ik erger me eigenlijk zelden in de keuken, dat komt omdat ik mijn eetpartners goed africht.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:55 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik word steeds blijer dat ik me niet erger, wat zullen jullie moe zijn na een gemiddelde dag al dat geërger.
Ik vermoed sowieso dat als jíj 4 hele uren staat te koken, dat dat komt omdat het eten gigantisch aan het mislukken is.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:41 schreef Bosbeetle het volgende:
Dan ga ik ervan uit dat het te eten is en dat was de bedoeling
daar verkijk je je op, heb best wel eens lekkere sudderlappen gemaakt die lang op staan (te bluppen) ik vind koken erg leuk en wil daar best wel de tijd voor nemenquote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:58 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Nee hoor, ik erger me eigenlijk zelden in de keuken, dat komt omdat ik mijn eetpartners goed africht.
[..]
Ik vermoed sowieso dat als jíj 4 hele uren staat te koken, dat dat komt omdat het eten gigantisch aan het mislukken is.
En dan zou je je niet ergeren als een of andere vlerk het vuur ongevraagd hoger of lager gaat zetten?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:01 schreef Bosbeetle het volgende:
daar verkijk je je op, heb best wel eens lekkere sudderlappen gemaakt die lang op staan (te bluppen) ik vind koken erg leuk en wil daar best wel de tijd voor nemen
Ah, dit is dus een uitnodiging voor een sudderlappen-keurmeeting bij Bosbeetle.quote:Maarja met al die kritische blikken hier zal al het eten wat ik kook wel als mislukt bestempeld worden
quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:08 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
En dan zou je je niet ergeren als een of andere vlerk het vuur ongevraagd hoger of lager gaat zetten?
[..]
Ah, dit is dus een uitnodiging voor een sudderlappen-keurmeeting bij Bosbeetle.
Maar als jij dan vraagt: ''Vond je het lekker?''quote:Op vrijdag 9 maart 2012 11:41 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dan ga ik ervan uit dat het te eten is en dat was de bedoeling
Vergeet niet sudderlappen gebruiken die niet bij de derde volle maan van het jaar geoogst zijn door magische elfjes. Iets ander kan namelijk echt niet.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:13 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]nee dat durf ik niet, allemaal ergerende mensen over de vloer, die me gaan vervloeken omdat ik ergens een flesje maggie in de kast heb staan, de vlammetjes af en toe onder mijn pan vandaan komen, ik mijn paprika niet goed snijd, en me niet aan de keuken etiquette houd.
Ik zeik nooit bij een ander.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:13 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]nee dat durf ik niet, allemaal ergerende mensen over de vloer, die me gaan vervloeken omdat ik ergens een flesje maggie in de kast heb staan, de vlammetjes af en toe onder mijn pan vandaan komen, ik mijn paprika niet goed snijd, en me niet aan de keuken etiquette houd.
Ik vraag dan ook nooit "vond je het lekker" ik vraag altijd "is het een beetje te eten" en dan krijg ik meestal wel een ja terug.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:15 schreef Staal het volgende:
[..]
Maar als jij dan vraagt: ''Vond je het lekker?''
Is het toch wel leuk om als antwoord te krijgen "Beetletje, ik heb lekker gegeten of "nou, je zou dit of dat kunnen toevoegen of weglaten".
Maar nee dit krijg je als antwoord terwijl jij je best hebt gedaan: ''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd'' .
het oogsten van een sudderlapquote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:16 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Vergeet niet sudderlappen gebruiken die niet bij de derde volle maan van het jaar geoogst zijn door magische elfjes. Iets ander kan namelijk echt niet.
Dan kun je het lang ophoudenquote:
Dan heb je fatsoenlijke gasten. Want een grauw : ''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd'' is echt niet leuk om te ontvangen.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:16 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik vraag dan ook nooit "vond je het lekker" ik vraag altijd "is het een beetje te eten" en dan krijg ik meestal wel een ja terug.
Doet me denken aan het kweekvlees van de toekomst.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:16 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Vergeet niet sudderlappen gebruiken die niet bij de derde volle maan van het jaar geoogst zijn door magische elfjes. Iets ander kan namelijk echt niet.
Van mij mag ie dat zeggen, maar 't zou wel meteen de laatste keer zijn dat ik voor 'm gekookt had. Daar ben ik vrij makkelijk in.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:20 schreef Staal het volgende:
[..]
Dan heb je fatsoenlijke gasten. Want een grauw : ''Als het niet te vreten was had ik dat wel gezegd'' is echt niet leuk om te ontvangen.
Ja, ik weet zelf wel of ik lekker gekookt heb. En nee, ik hoef geen uitgebreide bedankjes. Maar je kunt ook gewoon "lekker" zeggen ipv "prima binnen te houden". Of van mijn part "niet lekker" als je het niet lekker vond. Nogmaals, ik vind het prima hoor, als dat jou manier van uitdrukken is. Maar mij ontneemt het de lust om ooit nog eens voor je te koken. Wat ik zelf geen enkel probleem vindt. Dus waar lullen we over?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:39 schreef Bosbeetle het volgende:
sodeju als je zelf vind dat je lekker gekookt hebt is het toch genoeg
Ik ben ook nooit zo uitgebreid ofzo in mijn bedankjes als ik bij iemand gegeten heb, dan blijft het ook wel bij "was lekker" of "prima binnen te houden" Je kunt toch ook wel zien aan de 'gulzigheid' waarmee er gegeten wordt of het okay gevonden wordt.
quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik weet zelf wel of ik lekker gekookt heb. En nee, ik hoef geen uitgebreide bedankjes. Maar je kunt ook gewoon "lekker" zeggen ipv "prima binnen te houden". Of van mijn part "niet lekker" als je het niet lekker vond. Nogmaals, ik vind het prima hoor, als dat jou manier van uitdrukken is. Maar mij ontneemt het de lust om ooit nog eens voor je te koken. Wat ik zelf geen enkel probleem vindt. Dus waar lullen we over?
Als je iemand na een potje neuken vraagt hoe het was en hij zegt "ach, ik ben klaargekomen" is de kans ook vrij klein dat dat nog eens gaat gebeuren. Lijkt me vrij normaal.
Ik zit te snikken van de lach hier om die opmerking van Robin.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:42 schreef Bosbeetle het volgende:
Ohja dan toch een ergernis van mijn kant maar niet echt over keuken gewoonten, maar ik heb een vriend die als we uit eten gaan altijd commentaar heeft op het bedienend personeel, hij vind altijd wel iets niet netjes, iets verkeerd geserveerd, iets niet goed gebakken, ergens te weinig van iets opzitten etc etc. En als hij het dan meld dan zegt hij het ook nog met een soort air over zich zo van "jullie zijn bedienend personeel, en ik sta in rang boven jullie"ik kan altijd wel door de grond zakken als hij dat doet...
Ik las 'oosterlijke' en dacht: "Ben jij ook een Indo dan?"quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Achja ik ben wel fan van het understatement zal wel aan mijn oosterlijke roots liggen, ik kan er ook prima tegen als iemand bij 30°C celcius meld dat het 'goed dooi' is. Zo vind ik het dus ook wel prima als iemand na vol genoegen een bord leeg gegeten heeft zegt dat het 'goed binnen te houden is'.
[ afbeelding ]
"Ach ja, het gaat tenslotte toch om het innerlijk hè!quote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:58 schreef Staal het volgende:
Ah ja. "Die vrouw is niet monsterlijk lelijk" i.p.v. "Zij is een mooie vrouw".
het midden oostenquote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:08 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ik las 'oosterlijke' en dacht: "Ben jij ook een Indo dan?"
Maar je bedoelde iets anders ermee...
[..]
Dat is wel slim als iemand helemaal nooit iets zegt.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan na het eten natuurlijk ook vragen of het een beetje binnen wil blijven.
Op je tere zieltje getrapt, dan?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:26 schreef Staal het volgende:
[..]
Dat is wel slim als iemand helemaal nooit iets zegt.
Ik zou me echt schamen als iemand dat tegen me zou zeggen.
Ik zou me schamen omdat ik dan kennelijk zo onbehoorlijk zou zijn dat iemand een reactie van me probeert te krijgen d.m.v. zo'n vraag. Die nuance.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:27 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Op je tere zieltje getrapt, dan?
Dat hoef je niet te vragen, dat merk je vanzelf wel.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan na het eten natuurlijk ook vragen of het een beetje binnen wil blijven.
Had een jaar of 20 terug een verschrikkelijke leernicht voor me werken in de bediening, die helemaal kaalgeschoren in zwart leer en net tShirt bediende, incluus leren politiepet met ketting.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:26 schreef Staal het volgende:
[..]
Dat is wel slim als iemand helemaal nooit iets zegt.
Ik zou me echt schamen als iemand dat tegen me zou zeggen.
Whahahaha!quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Had een jaar of 20 terug een verschrikkelijke leernicht voor me werken in de bediening, die helemaal kaalgeschoren in zwart leer en net tShirt bediende, incluus leren politiepet met ketting.
Deze vroeg dat altijd aan klanten, En? Wil het een beetje binnen blijven?
Of, ging zonder pet naar tafel en vroeg of ze aub wilde zeggen dat ie het goed gedaan had, want anders kreeg hij zijn pet niet terug.
Een Grand Café waar je uitstekend kon eten waar de eigenaar vooral uit was op status en er een tent van te maken waar iedereen het over had.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:46 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Whahahaha!
Ik kom niet meer bij!
Wat voor soort restaurant was dat?
En jij was de eigenaar?quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een Grand Café waar je uitstekend kon eten waar de eigenaar vooral uit was op status en er een tent van te maken waar iedereen het over had.
En had iedereen het erover?quote:
Sterker nog, sommige mensen spreken mij daar nog steeds wel eens over aan.quote:
quote:Op vrijdag 9 maart 2012 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterker nog, sommige mensen spreken mij daar nog steeds wel eens over aan.
Hahaha verdomt je hebt gelijk daar komt het nog op neer ook, ik heb m nu ook al een tijd niet gezien en ik denk dat ik het er maar bij laat inderdaadquote:Op vrijdag 9 maart 2012 12:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik weet zelf wel of ik lekker gekookt heb. En nee, ik hoef geen uitgebreide bedankjes. Maar je kunt ook gewoon "lekker" zeggen ipv "prima binnen te houden". Of van mijn part "niet lekker" als je het niet lekker vond. Nogmaals, ik vind het prima hoor, als dat jou manier van uitdrukken is. Maar mij ontneemt het de lust om ooit nog eens voor je te koken. Wat ik zelf geen enkel probleem vindt. Dus waar lullen we over?
Als je iemand na een potje neuken vraagt hoe het was en hij zegt "ach, ik ben klaargekomen" is de kans ook vrij klein dat dat nog eens gaat gebeuren. Lijkt me vrij normaal.
Neuh, en na die opmerking van Robin al helemaal niet meerquote:Op vrijdag 9 maart 2012 10:58 schreef Staal het volgende:
[..]
Goed om te horen. Zie je namelijk vaak in CUL posten dus kon het ook echt niet rijmen dat je het serieus iedere avond met zo'n figuur aan tafel zou uithouden.
hehe ik mag heelvaak niet in de keuken zijn als er gekookt wordt, omdat ik alles al zou opeten voordat het in de pan belandt...quote:Op vrijdag 9 maart 2012 14:09 schreef PurePoisonPerfume het volgende:
Oh en mijn vriend heeft een ergernis van mij: hij vindt het heel irritant dat ik tijdens het koken altijd even een stukje opeet. Paprika snijden bijvoorbeeld, en dan een paar stukjes zo opeten. Doe ik met vrijwel alles dat rauw gegeten kan worden, hij vindt dat heel vervelend. Vooral als hij aan het snijden is en ik ondertussen stukjes wegkaap.
RobinOok zegt zaad hard te vinden. Mijn vriend slikt het gewoon zonder problemen door, net als ik overigens.quote:Op maandag 12 maart 2012 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Hard zaad? Is dat een voortgezet stadium van een zure prop?
quote:Op maandag 12 maart 2012 20:05 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
RobinOok zegt zaad hard te vinden. Mijn vriend slikt het gewoon zonder problemen door, net als ik overigens.
En jij bent zo iemand die dat deel inderdaad weggooit of niet?quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jaren geleden was er een reclame van AH waarin ze stelden dat je min of meer wordt opgelicht bij het kopen van prei omdat je ook betaalt voor het deel dat je weggooit en dat dat bij hen vanaf dat moment niet meer zo zou zijn.
Ik gebruik ook bijna alles van een prei.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:17 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Hoe doen jullie het eigenlijk bij prei? Gooien jullie al het groene weg? Ik niet namelijk. Ik snij de prei altijd bijna in z'n geheel op.
Ik vind het altijd zo jammer dat als je prei koopt bij de Albert Heijn, ze het groene al voor een groot deel verwijderd hebben (dat groene hebben ze waarschijnlijk gebruikt voor andere producten).
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:32 schreef Lienekien het volgende:
Ik gooi het donkergroene weg. Ik heb prei heel lang niet lekker gevonden door hoe mijn moeder er stamppot prei van maakte. Ik ben het later weer gaan waarderen, maar het moet wel goed gaar zijn. En hoe donkerder, hoe langer het duurt.
Nee, goed gaar is dat het niet meer zo rauw is dat je er verteringsissues van krijgt. Ik kook zelf niks slap.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:42 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.
Maar met 'goed gaar' bedoel jij waarschijnlijk slapgekookt? Ik kook zelden prei. Ja, door de soep ofzo, en dan moet het sowieso wel redelijk lang koken.
Ik gebruik het meestal om te bakken of voor een tosti (donkerbruine boterham kaas prei uit de grillpan).
Iets wat uitstekend past in de hollande spruitjeskeuken is het koken van prei en er dan een drassige bende van maken, prei a la creme heet dat geloof ik. Te smerig voor woorden is het.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:42 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Stamppot prei lijkt me ook niet echt geweldig nee.
Maar met 'goed gaar' bedoel jij waarschijnlijk slapgekookt? Ik kook zelden prei. Ja, door de soep ofzo, en dan moet het sowieso wel redelijk lang koken.
Ik gebruik het meestal om te bakken of voor een tosti (donkerbruine boterham kaas prei uit de grillpan).
Nee hoor. Ik vertel alleen maar even de historie van de prei bij AHquote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:25 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
En jij bent zo iemand die dat deel inderdaad weggooit of niet?
Ja, mijn vriend moest dat vroeger eten van zijn moeder!quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:48 schreef opa_sigaar het volgende:
Iets wat uitstekend past in de hollande spruitjeskeuken is het koken van prei en er dan een drassige bende van maken, prei a la creme heet dat geloof ik. Te smerig voor woorden is het.
Nee, want ik wil deze reeks graag serieus en volwassen houden (en ik ben deze reeks begonnen).quote:
De laatste keer dat ik bij m'n moeder at kreeg ik het dus voorgeschoteld. Het voelde weer als vanouds, 1:1 gemengd met ketchup om de smaak te maskeren en eten met je ogen dicht. Ik las laatst in een oud boek dat kinderen ketchup zo lekker vinden, ik denk dat de werkelijke reden het efficiënt maskeren van de smaak van dergelijke gerechten is.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:53 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ja, mijn vriend moest dat vroeger eten van zijn moeder!
Ik had nog nooit van dat gerecht gehoord, maar dit is het dus: Prei (de klassieke manier)
Ik vind het kindermishandeling.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |