abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 16 februari 2012 @ 23:41:47 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108065898
Dat is gek, rijst in de slowcooker! Dat schiet toch niet op? :o
pi_108065935
Het is een multifunctionele slowcookert die ook een rijststand heeft. :P
  donderdag 16 februari 2012 @ 23:43:46 #153
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108065979
Ooooh, zeg dat dan! (nooit van gehoord!)
  donderdag 16 februari 2012 @ 23:44:49 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108066014
Trouwens, wat vind jij van mensen die eieren bakken in een koekenpan? Erg he? Of nog belachelijker, ik ken mensen die koken water in een fluitketel! Dat soort mensen verdienen het niet om thee te drinken hoor!
pi_108066016
Breville

"Don't just cook it, Breville it!" :')
pi_108066036
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 23:44 schreef RobinOok het volgende:
Trouwens, wat vind jij van mensen die eieren bakken in een koekenpan? Erg he?
Of nog belachelijker, ik ken mensen die koken water in een fluitketel! Dat soort mensen verdienen het niet om thee te drinken hoor!
Ik dacht eerst "Huh, waar de hel moet ik mijn eieren dan in bakken van culigoeroe RobinOok? :? ". :')
  donderdag 16 februari 2012 @ 23:47:02 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108066089
Solly! :+
pi_108066438
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:58 schreef Nerys het volgende:
Om nog even over die rijst door te zeuren: mensen met een electrische rijstkoker. Wtf echt. Dat soort mensen verdienen het niet om te eten.
Rijst koken is niks aan. Hoe je het doet moet je toch niet uitmaken? Je kunt je ook teveel zorgen maken...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 17 februari 2012 @ 01:12:01 #159
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108068034
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:58 schreef Nerys het volgende:
Om nog even over die rijst door te zeuren: mensen met een electrische rijstkoker. Wtf echt. Dat soort mensen verdienen het niet om te eten.
Nou vertel dat maar aan de arme rijstkindertjes.

Ik kan je wel vertellen dat het bijzonder fijn is om een rijstkoker te hebben als je iedere dag voor 19 mensen moet koken.
En hoe het kookt, kookt het. Niks mis met rijstkokers.

Maar eigenlijk wil je gewoon kwijt dat jij goed rijst kunt koken he? Nou hulde hoor. w/ .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  vrijdag 17 februari 2012 @ 01:16:23 #160
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108068095
Oja, daarom kwam ik eigenlijk weer langs.

Roestige raspen.

Kan zo een Suske en Wiske zijn.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  vrijdag 17 februari 2012 @ 01:56:41 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108068470
Ja, als vervolg op de Bokkige Bombardon.
pi_108077006
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 10:43 schreef Selestha het volgende:

[..]

Haha bij mijn ex schoonouders kon je dat ook echt voorgezet krijgen, alleen ging er dan nog wel een zakje ''nasikruiden'' door :')
Ik heb serieus tot mijn 18e niet het verschil geweten tussen Chinees en Italiaans eten. Macaroni aten we met satésaus, en over bami of rijst ging met gemak een pot pastasaus. En ook al zat er al smac (jaja) doorheen, mijn vader moest er dan nog een stuk schnitzel of een gehaktbal bij.

Laatste keer dat ik 'Nee!' heb geroepen in een keuken was toen mijn schoonmoeder riep dat de pasta wel zeker een half uur, drie kwartier moest koken omdat het een volkorenvariant was.
pi_108077148
Omg _O- ik snap dat echt niet, ik leerde koken toen ik 12 was.

Nou is dat misschien wat vroeg (ik wilde het zelf) maar het is toch niet meer dan logisch dat je rond je 16de ofzo leert koken van je moeder?

Mijn broertje moet zelfs bij soep opwarmen in de magnetron nog vragen hoe lang het erin moet, hoe moet hij ooit het huis uit zonder elke dag fastfood te eten :?

Ik vind dat toch een deel van de opvoeding om je kinderen te leren wat gezond weten is n hoe je kookt toch?
pi_108077155
Ik krijg honger van dit topic :')
pi_108077313
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 13:32 schreef hugsy33 het volgende:
Omg _O- ik snap dat echt niet, ik leerde koken toen ik 12 was.

Nou is dat misschien wat vroeg (ik wilde het zelf) maar het is toch niet meer dan logisch dat je rond je 16de ofzo leert koken van je moeder?

Mijn broertje moet zelfs bij soep opwarmen in de magnetron nog vragen hoe lang het erin moet, hoe moet hij ooit het huis uit zonder elke dag fastfood te eten :?

Ik vind dat toch een deel van de opvoeding om je kinderen te leren wat gezond weten is n hoe je kookt toch?
Gelukkig heb ik het NIET van m'n moeder geleerd, anders zou ik elke dag macaroni met nasikruiden eten :')
pi_108077608
Ik kan me niet herinneren dat mijn moeder me echt actief heeft leren koken. Ze vertelde als ik in de buurt was wel heel vaak wat ze aan het doen was en waarom. Waarom ze de pan niet met de rand vulde met water als ze aardappels kookte enzo. Ik zag haar ook vaak dingen doen zoals appels schillen, boontjes doppen, etc. Ik heb nooit echt interesse voor de keuken gehad, ik vond het ook altijd best wel BS als ze me dan weer lastig viel met een of ander keuken weetje. Toen ik op mezelf ging wonen bleek ik die informatie toch opgeslagen te hebben en uiteraard gebruik ik het nog steeds en ben ik best een kook verslaafde geworden.
Spoilers!
pi_108078127
Ik heb ook niet leren koken van me moeder hoor (of vader) :P
Lang leve internet & kookshows. ^O^
*en net zo lang proberen tot je door hebt wat je doet :+

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2012 14:05:21 ]
pi_108078308
Ik heb van mijn ouders wel leren eten, en dat is de belangrijkste les.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † vrijdag 17 februari 2012 @ 14:13:17 #169
91830 MaximusTG
pi_108078381
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 13:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kan me niet herinneren dat mijn moeder me echt actief heeft leren koken. Ze vertelde als ik in de buurt was wel heel vaak wat ze aan het doen was en waarom. Waarom ze de pan niet met de rand vulde met water als ze aardappels kookte enzo. Ik zag haar ook vaak dingen doen zoals appels schillen, boontjes doppen, etc. Ik heb nooit echt interesse voor de keuken gehad, ik vond het ook altijd best wel BS als ze me dan weer lastig viel met een of ander keuken weetje. Toen ik op mezelf ging wonen bleek ik die informatie toch opgeslagen te hebben en uiteraard gebruik ik het nog steeds en ben ik best een kook verslaafde geworden.
Het spreekwoordelijke 'goede voorbeeld' dus :). Dan ben je je ouders (of je moeder) ineens dankbaar voor wat ze je allemaal stiekem tussendoor geleerd hebben, gewoon door zelf moeite te doen in de keuken.
Heb ook veel geleerd van mijn moeder qua keukenweetjes. En nu leert ze tegenwoordig ook nog wel eens wat van mij :).
pi_108078926
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 14:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb van mijn ouders wel leren eten, en dat is de belangrijkste les.
Dat moet ik ze nageven, ik heb wel geleerd dingen te eten die ik niet lekker vond (en die achteraf ook niet lekker zijn..). Ik lust nu ook echt alles! ^O^
pi_108079653
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 14:30 schreef DonJames het volgende:

[..]

Dat moet ik ze nageven, ik heb wel geleerd dingen te eten die ik niet lekker vond (en die achteraf ook niet lekker zijn..). Ik lust nu ook echt alles! ^O^
Ik niet, maar ik heb wel geleerd hoe dingen kunnen smaken en hoe ze moeten smaken. Als je niet weet wat het resultaat moet zijn, hoe kun je dan leren koken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_108080048
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 14:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik niet, maar ik heb wel geleerd hoe dingen kunnen smaken en hoe ze moeten smaken. Als je niet weet wat het resultaat moet zijn, hoe kun je dan leren koken?
In de sector waar ik werk is het nogal gebruikelijk om uit eten te gaan, en dan ook nog naar goeie restaurants. Ik heb zo geleerd hoe het hoort, wat ik lekker vind, en wat ik minder lekker vind. En nu ben ik bezig met de volgende stap: zelf doen. Soms zeer geslaagd, soms wat minder (echte epic failures zijn nog uitgebleven..). Proberen te analyseren waarom iets goed/lekker is, of waarom het niet werkt.
Ik ben dus een resultaatgerichte achterafanalyserende autodidact.
  woensdag 7 maart 2012 @ 14:52:25 #173
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_108822186
Mensen die de zaadjes uit de pepers verwijderen, zodat het minder pittig is... :{

Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_108824762
quote:
Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
Omdat voor mensen die minder gewend zijn aan pittig eten een peper zonder zaadjes al pittig genoeg is?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_108827451
quote:
15s.gif Op woensdag 7 maart 2012 14:52 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Mensen die de zaadjes uit de pepers verwijderen, zodat het minder pittig is... :{

Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
Omdat je een gerecht op die manier wel een beetje bite mee kan geven, zonder dat het lijkt of je indisch staat te koken? Ik mik wel met regelmaat ergens een lepeltje sambal doorheen, indien die op is hak ik gewoon even een lombok want die ligt altijd wel in de vriezer.
  woensdag 7 maart 2012 @ 18:01:56 #176
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_108829927
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 16:56 schreef opa_sigaar het volgende:
Omdat je een gerecht op die manier wel een beetje bite mee kan geven, zonder dat het lijkt of je indisch staat te koken?
Als we het over Spaanse pepers hebben, vind ik dat je het amper proeft als je de zaadjes eruit haalt. En vooral als het maar één Spaanse peper in een heel gerecht voor meerdere personen is. Maar ja, één Spaanse peper inclusief zaadjes in een heel gerecht vind ik al te verwaarlozen.

quote:
Ik mik wel met regelmaat ergens een lepeltje sambal doorheen, indien die op is hak ik gewoon even een lombok want die ligt altijd wel in de vriezer.
Ja, door de meeste gerechten die wat pittigheid 'vereisen', doe ik sambal plus meerdere rawits. Afhankelijk van wie er mee-eten 5 tot 20 rawits (inclusief zaadjes). Maar ik ben dan ook zelf een Indo, dus ik weet ook wel dat dat ermee te maken heeft. :)
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_108830188
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:01 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:

[..]

Als we het over Spaanse pepers hebben, vind ik dat je het amper proeft als je de zaadjes eruit haalt. En vooral als het maar één Spaanse peper in een heel gerecht voor meerdere personen is. Maar ja, één Spaanse peper inclusief zaadjes in een heel gerecht vind ik al te verwaarlozen.

[..]

Ja, door de meeste gerechten die wat pittigheid 'vereisen', doe ik sambal plus meerdere rawits. Afhankelijk van wie er mee-eten 5 tot 20 rawits (inclusief zaadjes). Maar ik ben dan ook zelf een Indo, dus ik weet ook wel dat dat ermee te maken heeft. :)
5 tot 20 rawits? Dan proef ik mn eten niet meer :')

Ik vind 2 lomboks door de nasi al heet en nog maar net te verdragen :') En dan heeft mijn familie ook nog Indonesisch erfgoed..Zal het belanda bloed wel zijn lol :P
  woensdag 7 maart 2012 @ 18:10:57 #178
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_108830260
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:09 schreef Selestha het volgende:
5 tot 20 rawits? Dan proef ik mn eten niet meer :')
Tja, ik wel. :)
Ik proef gewoon de pittigheid én de rest van de smaken van de groenten/kruiden/vlees/enzovoort.
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_108830349
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:10 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:

[..]

Tja, ik wel. :)
Ik proef gewoon de pittigheid én de rest van de smaken van de groenten/kruiden/vlees/enzovoort.
Ja dat is dan gewenning denk ik, ik kan er echter niet aan wennen omdat ik door mn prikkelbare darm syndroom ernstige darmproblemen krijg door zoveel pepers :')

Ik vind het wel jammer, want ik hou van Indisch.

Maar ik kan me indenken dat dus niet iedereen zijn eten zo scherp wil hebben ;)
pi_108830416
Gasten in huis die ongevraagd hun vinger in 't eten steken om te proeven.
En ja, ze zitten er tussen.
The empire of Byzantium.
Combines the greatness of Rome with the traditions of Ancient Greece.
Roma Victor!
  woensdag 7 maart 2012 @ 18:18:02 #181
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_108830512
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:13 schreef Selestha het volgende:
Ja dat is dan gewenning denk ik
Ja, ik ben ermee opgegroeid. Mijn hele familie doet het zo. Mijn vader eet zelfs graag een rawit als tussendoortje. Dat doe ik dan weer niet. Niet omdat ik het niet zou 'kunnen', maar ik vind daar gewoon niks aan, alleen maar peper eten.
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
  † In Memoriam † woensdag 7 maart 2012 @ 18:19:52 #182
91830 MaximusTG
pi_108830586
quote:
13s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:15 schreef Alexios_Komnenos het volgende:
Gasten in huis die ongevraagd hun vinger in 't eten steken om te proeven.
En ja, ze zitten er tussen.
Das wel onbeschoft ja!

Mn vriendin was laatst bij dr ouders, en dr moeder ging spaghettisaus maken... Of ze mee wou helpen. Prima natuurlijk. Moest ze het gehakt rullen met een vork in de pan :') . "Want met een spatel krijg je gehakt niet rul namelijk"
(Dr ging overigens een zakje macaronikruiden door van Knorr of zo, een zak groenten, nog losse groenten, een een pot pastasaus.. :') )
pi_108830702
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:19 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Das wel onbeschoft ja!

Mn vriendin was laatst bij dr ouders, en dr moeder ging spaghettisaus maken... Of ze mee wou helpen. Prima natuurlijk. Moest ze het gehakt rullen met een vork in de pan :') . "Want met een spatel krijg je gehakt niet rul namelijk"
(Dr ging overigens een zakje macaronikruiden door van Knorr of zo, een zak groenten, nog losse groenten, een een pot pastasaus.. :') )
Toch geen teflon-pan? Dat is wel shocking.
Sowieso, prefab pakjes kruiden, altijd een beetje jammer.
"Macaroni kruiden mix."
Absoluut oninteressant.

Pasta saus kun je heul makkelijk zelf maken, met de helft van de ingrediënten, ook. ^^
The empire of Byzantium.
Combines the greatness of Rome with the traditions of Ancient Greece.
Roma Victor!
  † In Memoriam † woensdag 7 maart 2012 @ 18:24:15 #184
91830 MaximusTG
pi_108830828
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:24 schreef MaximusTG het volgende:
Uiteraard een teflon-pan :P.
Urgh.
The empire of Byzantium.
Combines the greatness of Rome with the traditions of Ancient Greece.
Roma Victor!
pi_108830836
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:01 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:

[..]

Ja, door de meeste gerechten die wat pittigheid 'vereisen', doe ik sambal plus meerdere rawits. Afhankelijk van wie er mee-eten 5 tot 20 rawits (inclusief zaadjes). Maar ik ben dan ook zelf een Indo, dus ik weet ook wel dat dat ermee te maken heeft. :)
Dat je een Indo bent zou weleens het verschil kunnen maken. Als ik er als hollander 5 rawits in doe eet de meerderheid van mijn gasten het niet meer.
Met 'bite' aan een gerecht bedoelde ik meer dingen als risotto en pastasaus, waarbij een pittig randje vaak lekker is.
pi_108830931
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:27 schreef opa_sigaar het volgende:

[..]

Dat je een Indo bent zou weleens het verschil kunnen maken. Als ik er als hollander 5 rawits in doe eet de meerderheid van mijn gasten het niet meer.
Met 'bite' aan een gerecht bedoelde ik meer dingen als risotto en pastasaus, waarbij een pittig randje vaak lekker is.
Hmmm....bite aan eten.. :).
Heb zelf een aantal chili-plantjes in de vensterbank, erg lekker. (Bhut Jolokia en Chocolate Habañero.) Dat geeft pas een bite. ^^
The empire of Byzantium.
Combines the greatness of Rome with the traditions of Ancient Greece.
Roma Victor!
pi_108861773
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 15:02 schreef DonJames het volgende:

[..]

In de sector waar ik werk is het nogal gebruikelijk om uit eten te gaan, en dan ook nog naar goeie restaurants. Ik heb zo geleerd hoe het hoort, wat ik lekker vind, en wat ik minder lekker vind. En nu ben ik bezig met de volgende stap: zelf doen. Soms zeer geslaagd, soms wat minder (echte epic failures zijn nog uitgebleven..). Proberen te analyseren waarom iets goed/lekker is, of waarom het niet werkt.
Ik ben dus een resultaatgerichte achterafanalyserende autodidact.
Ik denk ook niet dat het per se van jongs af aan moet, al helpt het wel. Proeven is volgens mij vooral een kwestie van aandacht, betrek je verstand erbij door het te benoemen en je proeft veel meer. Iets nieuws proberen, al dan niet naar aanleiding van iets uit een restaurant, doe ik meestal op gevoel en impulsief. Ik "zie" (eigenlijk proef) dan ineens iets voor me, en dan maak ik dat maar. Dan komt pas de analyse, ik zou vooraf nooit kunnen aangeven waarom ik bepaalde dingen combineer.
quote:
15s.gif Op woensdag 7 maart 2012 14:52 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Mensen die de zaadjes uit de pepers verwijderen, zodat het minder pittig is... :{

Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
Weet ik niet, maar de ene pittigheid is de ander niet. Naast scherpte heeft peper ook een smaak en ik weet niet of die meer of minder in de zaadjes zit. Ook kan het meer op de tong scherp zijn of meer achter in de keel. Daarnaast kun je er de scherpte natuurlijk mee doseren als je peper wat aan de grote kant is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 8 maart 2012 @ 13:51:50 #189
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_108861991
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 18:27 schreef opa_sigaar het volgende:
Als ik er als hollander 5 rawits in doe eet de meerderheid van mijn gasten het niet meer.
Mijn 100% Nederlandse vriend heb ik in 2 maanden tijd toch al behoorlijk opgevoed wat betreft het eten van pepers (rawit). De eerste dagen kreeg hij het moeilijk weg.

Maar pas waren ze bijna op, dus deed ik er wat zuiniger mee. Toen miste hij ze wel en hij is toen zelf snel naar de winkel gegaan om nieuwe te kopen, dus het gaat de goeie kant op. *;

quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 13:45 schreef Weltschmerz het volgende:
Daarnaast kun je er de scherpte natuurlijk mee doseren als je peper wat aan de grote kant is.
In de posts boven je hebben we het over Spaanse en rawit pepers. :)
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_108869377
Mensen die een gigantische klerezooi ervan maken tijdens het koken. Dus overal afwas, theedoeken, lege verpakkingen. Echt irritant.
Ja en dus?
  donderdag 8 maart 2012 @ 18:08:20 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108870798
Ik haal vrijwel altijd de pitjes en zaadlijsten uit de chilipepers. :6
Belachelijk om te beweren dat de pitje het lekkerst zijn.
Nou, lekker hoor, pitjes eten. *gaatje*
  donderdag 8 maart 2012 @ 18:25:02 #192
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_108871469
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 18:08 schreef RobinOok het volgende:
Ik haal vrijwel altijd de pitjes en zaadlijsten uit de chilipepers. :6
Belachelijk om te beweren dat de pitje het lekkerst zijn.
Nou, lekker hoor, pitjes eten. *gaatje*
Zonder de zaadjes vind ik ze gewoon niet smaakvol genoeg en dus zonde om ze dan nog te gebruiken. Dan zou ik liever wat minder pepers gebruiken dan heel veel pepers zonder zaadjes.

Want als je de zaadjes te pittig vindt, dan kun je toch ook gewoon bijvoorbeeld i.p.v. 5 pepers zonder zaadjes, 1 peper met zaadjes gebruiken?

In mijn opvoeding was het gewoon normaal om de hele pepers te gebruiken. :)
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_108872186
Ik had begrepen dat niet de pitjes het scherpst waren maar de zaadlijsten. Die pitjes vind ik niet echt lekker en ik vraag me ook af of het wel smaak afgeeft aan het eten als je er niet eentje stuk bijt.

Niet dat het een ergernis is, maar het sluit wel enigzins aan bij mijn ergernis dat mensen soms zomaar wat doen zonder idee erachter maar omdat het wat lijkt, wat is het effect? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de pitjes en zaadlijsten dezelfde smaak geven als de rest van de peper.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 8 maart 2012 @ 19:02:02 #194
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_108872785
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 18:44 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik had begrepen dat niet de pitjes het scherpst waren maar de zaadlijsten. Die pitjes vind ik niet echt lekker en ik vraag me ook af of het wel smaak afgeeft aan het eten als je er niet eentje stuk bijt.

Niet dat het een ergernis is, maar het sluit wel enigzins aan bij mijn ergernis dat mensen soms zomaar wat doen zonder idee erachter maar omdat het wat lijkt, wat is het effect? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de pitjes en zaadlijsten dezelfde smaak geven als de rest van de peper.
Nou ja, met zaadjes bedoel ik ook gewoon de zaadlijsten inclusief de zaadjes.
Ik zou ook niet weten wat er per se niet lekker aan de zaadjes zou zijn... Ze zitten toch gewoon door het eten. :)

Ik blijf erbij: vind je het te pittig, dan gebruik je gewoon minder peper. Of gewoon een Spaanse peper. Ik begrijp gewoon niet waarom mensen pepers gebruiken, maar dan de échte pittigheid uit de peper gaan halen.
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_108873620
Niet echt keuken, maar wel bereiden van voedsel.

Ik ben een redelijke palingroker (7x meegedaan met de wedstrijd in Spakenburg, waarvan 1x 4e prijs, 1x 2e prijs, 1x 1e prijs), en wat ik zie wat anderen doen...
* Op gewicht roken, als ik rook gaat er rustig 25% van het gewicht vanaf
* Geen eerlijke paling verkopen, IJsselmeer zeggen te verkopen terwijl het Denen of kweek zijn (ik geef zelf de voorkeur aan dikke Ieren)
* Zonnebloemolie er overheen gieten om ze er mooier uit laten zien
* Ik snap niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar paling als stokken zo hard, met die Telegraaf reclame van eind vorig jaar zeiden mijn vader en ik al meteen 'Kweek!' toen de palingen vastgepakt werden om in een krant (the horror, met die inkt) te rollen. Zelfs kweek is met veel moeite wel goed gaar te krijgen, zonder dat de vellen hard worden.
* Maar het mafste wat ik heb gezien is iemand die gewoon houtstrooisel wat je in de dierenwinkel voor bij voorbeeld konijnenhokken gebruikt als houtmot gebruikte, hoe krijg je dat in je hoofd |:( Wij hebben een paar zakken eikenkrullen staan, maar om vol in het zicht van andere rokers konijnenstrooisel te gebruiken is wel erg :N

Wij roken ook zalm.
Ik maak daar zelf een kruidenmengsel voor, heerlijk, maar voor de variatie wilden wij ook eens Whisky-Mosterd-Honing doen. Zeker aan te bevelen als je kleine moten zalm hebt en die in bacon rolt.
Het is veel makkelijker te maken als de verse kruiden snijden, maar mijn vader had er 1x kruiden uit een potje bij gedaan. Mijn vader dacht eens behulpzaam te zijn, maar ik proefde meteen dat het veel te zout was, en kon ik weer opnieuw beginnen met het mengsel maken }:|
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  donderdag 8 maart 2012 @ 19:28:13 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108873752
Resistor, klinkt goed, rook je ook Haring of Makreel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108873906
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 19:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Resistor, klinkt goed, rook je ook Haring of Makreel?
Haring nog nooit gedaan, maar makreel, tong, poon en kip zijn wel eens gerookt. Helaas te weinig tijd om te roken, ik wil wel binnen 2 uur na aanvang kookceremonie kunnen eten, en voor roken heb je wat meer geduld nodig, goed op het vuurtje blijven letten (en geen gasbrander er onder, en zeker niet met kranten aansteken zoals mijn vader altijd wil doen)

Maar dit is het ergernistopic, ik heb de buren nog niet gezien >:)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_108877048
Heb je ergens een linkje met foto's/video's hoe je rookt? Lijkt me interessant!
pi_108882263
2 soorten geheimen deel ik in ieder geval niet:
Bedgeheimen, daar mogen anderen over fantaseren
Keukengeheimen, daar mogen anderen voor betalen.

En verder: Rookkastje deel 2, we roken vrolijk verder in de sneeuw
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  donderdag 8 maart 2012 @ 22:08:27 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108882998
quote:
7s.gif Op donderdag 8 maart 2012 19:02 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:

Ik zou ook niet weten wat er per se niet lekker aan de zaadjes zou zijn...
Wat zou er wèl lekker aan zijn dan? Het zijn harde stukjes. Wat is er lekker aan harde stukjes in je eten? Met andere vruchten haal je zo mogelijk toch ook de pitjes eruit? Ik wel. En ja, ik heb liever 5 pepers zonder zaadjes dan 1tje met zaadjes. Ik laat ze er alleen in als ik ze toch fijnmaal in een boemboe of currypasta.

Maar als jij ze erin laat vin'k het prima hoor. Zal me daar echt niet aan ergeren.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')