abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 16 februari 2012 @ 23:41:47 #151
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108065898
Dat is gek, rijst in de slowcooker! Dat schiet toch niet op? :o
pi_108065935
Het is een multifunctionele slowcookert die ook een rijststand heeft. :P
  donderdag 16 februari 2012 @ 23:43:46 #153
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108065979
Ooooh, zeg dat dan! (nooit van gehoord!)
  donderdag 16 februari 2012 @ 23:44:49 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108066014
Trouwens, wat vind jij van mensen die eieren bakken in een koekenpan? Erg he? Of nog belachelijker, ik ken mensen die koken water in een fluitketel! Dat soort mensen verdienen het niet om thee te drinken hoor!
pi_108066016
Breville

"Don't just cook it, Breville it!" :')
pi_108066036
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 23:44 schreef RobinOok het volgende:
Trouwens, wat vind jij van mensen die eieren bakken in een koekenpan? Erg he?
Of nog belachelijker, ik ken mensen die koken water in een fluitketel! Dat soort mensen verdienen het niet om thee te drinken hoor!
Ik dacht eerst "Huh, waar de hel moet ik mijn eieren dan in bakken van culigoeroe RobinOok? :? ". :')
  donderdag 16 februari 2012 @ 23:47:02 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108066089
Solly! :+
pi_108066438
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:58 schreef Nerys het volgende:
Om nog even over die rijst door te zeuren: mensen met een electrische rijstkoker. Wtf echt. Dat soort mensen verdienen het niet om te eten.
Rijst koken is niks aan. Hoe je het doet moet je toch niet uitmaken? Je kunt je ook teveel zorgen maken...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 17 februari 2012 @ 01:12:01 #159
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108068034
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:58 schreef Nerys het volgende:
Om nog even over die rijst door te zeuren: mensen met een electrische rijstkoker. Wtf echt. Dat soort mensen verdienen het niet om te eten.
Nou vertel dat maar aan de arme rijstkindertjes.

Ik kan je wel vertellen dat het bijzonder fijn is om een rijstkoker te hebben als je iedere dag voor 19 mensen moet koken.
En hoe het kookt, kookt het. Niks mis met rijstkokers.

Maar eigenlijk wil je gewoon kwijt dat jij goed rijst kunt koken he? Nou hulde hoor. w/ .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  vrijdag 17 februari 2012 @ 01:16:23 #160
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108068095
Oja, daarom kwam ik eigenlijk weer langs.

Roestige raspen.

Kan zo een Suske en Wiske zijn.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  vrijdag 17 februari 2012 @ 01:56:41 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108068470
Ja, als vervolg op de Bokkige Bombardon.
pi_108077006
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 10:43 schreef Selestha het volgende:

[..]

Haha bij mijn ex schoonouders kon je dat ook echt voorgezet krijgen, alleen ging er dan nog wel een zakje ''nasikruiden'' door :')
Ik heb serieus tot mijn 18e niet het verschil geweten tussen Chinees en Italiaans eten. Macaroni aten we met satésaus, en over bami of rijst ging met gemak een pot pastasaus. En ook al zat er al smac (jaja) doorheen, mijn vader moest er dan nog een stuk schnitzel of een gehaktbal bij.

Laatste keer dat ik 'Nee!' heb geroepen in een keuken was toen mijn schoonmoeder riep dat de pasta wel zeker een half uur, drie kwartier moest koken omdat het een volkorenvariant was.
pi_108077148
Omg _O- ik snap dat echt niet, ik leerde koken toen ik 12 was.

Nou is dat misschien wat vroeg (ik wilde het zelf) maar het is toch niet meer dan logisch dat je rond je 16de ofzo leert koken van je moeder?

Mijn broertje moet zelfs bij soep opwarmen in de magnetron nog vragen hoe lang het erin moet, hoe moet hij ooit het huis uit zonder elke dag fastfood te eten :?

Ik vind dat toch een deel van de opvoeding om je kinderen te leren wat gezond weten is n hoe je kookt toch?
pi_108077155
Ik krijg honger van dit topic :')
pi_108077313
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 13:32 schreef hugsy33 het volgende:
Omg _O- ik snap dat echt niet, ik leerde koken toen ik 12 was.

Nou is dat misschien wat vroeg (ik wilde het zelf) maar het is toch niet meer dan logisch dat je rond je 16de ofzo leert koken van je moeder?

Mijn broertje moet zelfs bij soep opwarmen in de magnetron nog vragen hoe lang het erin moet, hoe moet hij ooit het huis uit zonder elke dag fastfood te eten :?

Ik vind dat toch een deel van de opvoeding om je kinderen te leren wat gezond weten is n hoe je kookt toch?
Gelukkig heb ik het NIET van m'n moeder geleerd, anders zou ik elke dag macaroni met nasikruiden eten :')
pi_108077608
Ik kan me niet herinneren dat mijn moeder me echt actief heeft leren koken. Ze vertelde als ik in de buurt was wel heel vaak wat ze aan het doen was en waarom. Waarom ze de pan niet met de rand vulde met water als ze aardappels kookte enzo. Ik zag haar ook vaak dingen doen zoals appels schillen, boontjes doppen, etc. Ik heb nooit echt interesse voor de keuken gehad, ik vond het ook altijd best wel BS als ze me dan weer lastig viel met een of ander keuken weetje. Toen ik op mezelf ging wonen bleek ik die informatie toch opgeslagen te hebben en uiteraard gebruik ik het nog steeds en ben ik best een kook verslaafde geworden.
Spoilers!
pi_108078127
Ik heb ook niet leren koken van me moeder hoor (of vader) :P
Lang leve internet & kookshows. ^O^
*en net zo lang proberen tot je door hebt wat je doet :+

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2012 14:05:21 ]
pi_108078308
Ik heb van mijn ouders wel leren eten, en dat is de belangrijkste les.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † vrijdag 17 februari 2012 @ 14:13:17 #169
91830 MaximusTG
pi_108078381
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 13:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik kan me niet herinneren dat mijn moeder me echt actief heeft leren koken. Ze vertelde als ik in de buurt was wel heel vaak wat ze aan het doen was en waarom. Waarom ze de pan niet met de rand vulde met water als ze aardappels kookte enzo. Ik zag haar ook vaak dingen doen zoals appels schillen, boontjes doppen, etc. Ik heb nooit echt interesse voor de keuken gehad, ik vond het ook altijd best wel BS als ze me dan weer lastig viel met een of ander keuken weetje. Toen ik op mezelf ging wonen bleek ik die informatie toch opgeslagen te hebben en uiteraard gebruik ik het nog steeds en ben ik best een kook verslaafde geworden.
Het spreekwoordelijke 'goede voorbeeld' dus :). Dan ben je je ouders (of je moeder) ineens dankbaar voor wat ze je allemaal stiekem tussendoor geleerd hebben, gewoon door zelf moeite te doen in de keuken.
Heb ook veel geleerd van mijn moeder qua keukenweetjes. En nu leert ze tegenwoordig ook nog wel eens wat van mij :).
pi_108078926
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 14:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb van mijn ouders wel leren eten, en dat is de belangrijkste les.
Dat moet ik ze nageven, ik heb wel geleerd dingen te eten die ik niet lekker vond (en die achteraf ook niet lekker zijn..). Ik lust nu ook echt alles! ^O^
pi_108079653
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 14:30 schreef DonJames het volgende:

[..]

Dat moet ik ze nageven, ik heb wel geleerd dingen te eten die ik niet lekker vond (en die achteraf ook niet lekker zijn..). Ik lust nu ook echt alles! ^O^
Ik niet, maar ik heb wel geleerd hoe dingen kunnen smaken en hoe ze moeten smaken. Als je niet weet wat het resultaat moet zijn, hoe kun je dan leren koken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_108080048
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 14:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik niet, maar ik heb wel geleerd hoe dingen kunnen smaken en hoe ze moeten smaken. Als je niet weet wat het resultaat moet zijn, hoe kun je dan leren koken?
In de sector waar ik werk is het nogal gebruikelijk om uit eten te gaan, en dan ook nog naar goeie restaurants. Ik heb zo geleerd hoe het hoort, wat ik lekker vind, en wat ik minder lekker vind. En nu ben ik bezig met de volgende stap: zelf doen. Soms zeer geslaagd, soms wat minder (echte epic failures zijn nog uitgebleven..). Proberen te analyseren waarom iets goed/lekker is, of waarom het niet werkt.
Ik ben dus een resultaatgerichte achterafanalyserende autodidact.
  woensdag 7 maart 2012 @ 14:52:25 #173
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_108822186
Mensen die de zaadjes uit de pepers verwijderen, zodat het minder pittig is... :{

Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_108824762
quote:
Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
Omdat voor mensen die minder gewend zijn aan pittig eten een peper zonder zaadjes al pittig genoeg is?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_108827451
quote:
15s.gif Op woensdag 7 maart 2012 14:52 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Mensen die de zaadjes uit de pepers verwijderen, zodat het minder pittig is... :{

Nou wil ik best nog een klein beetje begrip opbrengen voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen, maar waarom überhaupt pepers gebruiken als je de het lekkerste (de pittigheid, de zaadjes dus) eruit haalt?
Omdat je een gerecht op die manier wel een beetje bite mee kan geven, zonder dat het lijkt of je indisch staat te koken? Ik mik wel met regelmaat ergens een lepeltje sambal doorheen, indien die op is hak ik gewoon even een lombok want die ligt altijd wel in de vriezer.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')