quote:Op woensdag 25 januari 2012 21:46 schreef Klaploper het volgende:
mensen die gaan huilen als er zand in de spinazie zit. hoort erbij en is gezond, daarom juist niet wassen
ik doe altijd zand erin voor de jusquote:Op woensdag 25 januari 2012 21:55 schreef BasEnAad het volgende:
Lekker gebakken stukken vlees of gepaneerde schnitzels verpesten door aan het eind een plas water in de pan erbij te flikkeren om jus te maken
of die doekjes over de kraan hangenquote:Op woensdag 25 januari 2012 22:09 schreef deadly_kiss het volgende:
vieze natte stinkende vaatdoekjes op het aanrecht
de vlam groter zetten dan het oppervlakte van de bodem is een beetje hetzelfde als in je huis de verwarming aanzetten met de ramen open.quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:20 schreef hugsy33 het volgende:
Waarom mag de vlam niet langs de pan komen?
Guilty as charged! Maar wat moet ik dan? Twintig minuten naar een pan met kokende aardappels staren?quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:09 schreef deadly_kiss het volgende:
mensen die het eten opzetten met een kookwekker, en dan nog even verder gaan met tv kijken in de woonkamer
eerder: doekjes die stijf van de bacteriën staanquote:Op woensdag 25 januari 2012 22:25 schreef Griebus het volgende:
[..]
of die doekjes over de kraan hangen![]()
Jawel, maar dat hoeft meestal niet 20 minuten op te staan. Dus vaak zet ik bijv. aardappels op, als ze koken zet ik een kookwekker en dan kom ik na een minuut of 10 wel terug voor vlees/groente. Ik moet toch ook FOK!en enzoquote:
daar heb je n punt, ik dacht aan een wokpan die moet rondom lekker warm zijn niet alleen het onderste gedeelte.quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:43 schreef deadly_kiss het volgende:
[..]
de vlam groter zetten dan het oppervlakte van de bodem is een beetje hetzelfde als in je huis de verwarming aanzetten met de ramen open.
Ik moest in mijn eerste jaar een vaatdoekje meenemen naar een practicum om bacteriën van te kweken. Die van mij en mijn buurmeisje/studiegenootje worden heel vaak gewassen, dus dat leek ons niet interessant. Toen hebben we het vaatdoekje van onze ganggenoot meegenomen, en onafhankelijk van elkaar uit dat doekje N. gonorrhoeae gekweektquote:Op woensdag 25 januari 2012 23:01 schreef Apotheose het volgende:
[..]
eerder: doekjes die stijf van de bacteriën staan![]()
Of: een waterkoker die nog nooit even is schoongemaakt en dus echt zwart ziet vanbinnen.
Been there, done that. Nou ja, ik niet. Maar bij mn voormalige vrijwilligersbaantje heb ik wel een stuk of wat doekjes weggemikt. Echt letterlijk stijf van de viezigheid..![]()
Vind sowieso dat de keuken gewoon lekker schoon moet zijn. Geen vetspetters overal die je nooit hebt weggehaald...
Lul niet zo domquote:Op woensdag 25 januari 2012 22:43 schreef deadly_kiss het volgende:
[..]
de vlam groter zetten dan het oppervlakte van de bodem is een beetje hetzelfde als in je huis de verwarming aanzetten met de ramen open.
Haha dat, m'n vriend doet dat el-ke keer.. Ik kan blijven vragen of ie het er meteen even uit wil halen maar nee, het zit telkens lekker opgedroogd en vastgekoekt. Ook gooit hij overal zoveel knoflook in dat het voornamelijk daarnaar smaakt.. maar dat vindt ie juist lekker.quote:Op woensdag 25 januari 2012 23:07 schreef honeyblack het volgende:
Mensen die de knoflookpers niet uit mekaar halen om goed schoon te maken.
Veel plezier met stoofgerechten.quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:09 schreef deadly_kiss het volgende:
mensen die het eten opzetten met een kookwekker, en dan nog even verder gaan met tv kijken in de woonkamer
hij ziet wit van binnen (door de kalk)quote:Op woensdag 25 januari 2012 23:01 schreef Apotheose het volgende:
[..]
Of: een waterkoker die nog nooit even is schoongemaakt en dus echt zwart ziet vanbinnen.
Een garbage of waste disposal unit.quote:Op donderdag 26 januari 2012 00:25 schreef Isegrim het volgende:
Ja, dan heb je zo'n ding nodig als ze in de VS vaak hebben, die het afval in je spoelbak vermaalt en afvoert. Ben de naam ff kwijt.
Ze heeft wel een punt hoor. Ik heb ook wel een keer iemand een kleine sauspan op een grote pit zien gebruiken waarbij de vlammen vooral langs de pan kwamen. Netto kwam er gewoon meer hitte de kamer in dan de pan.quote:
Ah, wat een gekkie ben je toch ook.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:36 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik heb wel eens in mijn studenten tijd gehospiteerd bij een studentenhuis met de douche in de keuken, dat vind ik wel een slechte keukenpraktijk.... maar ergeren is een groot woord. Ben wel blij dat ze mij niet kozen uiteindelijk
Lijkt me knap, tenzij je in een kamer aan het koken was die minder dan een milibar druk had en gevuld was met edelgas.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:34 schreef Catbert het volgende:
[..]
Ze heeft wel een punt hoor. Ik heb ook wel een keer iemand een kleine sauspan op een grote pit zien gebruiken waarbij de vlammen vooral langs de pan kwamen. Netto kwam er gewoon meer hitte de kamer in dan de pan.
niet echt, de enige energie die in de pan terecht komt is om het tot 100 graden te verhitten, vrijwel alle energie die je daarna toevoegt komt in de kamer terecht, dmv uitstraling en stoom.quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:23 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Lijkt me knap, tenzij je in een kamer aan het koken was die minder dan een milibar druk had en gevuld was met edelgas.
Er ontstaat gewoon een convectiestroom langs je pan. Vlammen naast je pan warmen voor een groot deel gewoon lucht op. Het is niet erg efficient in ieder geval. omdat die convectiestroom ontstaat wordt het hete gas wat normaal de bodem van je pan verwarmt continue ververst met verse koude lucht en is de temperatuur van het gas en dus de warmteoverdracht lager. Waarom denk je anders dat er verschillende formaten gaspitten zijn?quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:23 schreef HostiMeister het volgende:
Lijkt me knap, tenzij je in een kamer aan het koken was die minder dan een milibar druk had en gevuld was met edelgas.
Oh, ik dacht dat ik geen ergernissen had, maar dit vind ik ook behoooorlijk irritant ja.quote:Op donderdag 26 januari 2012 00:11 schreef junkiexp het volgende:
Mijn vriendin ergert zicht altijd aan het feit dat ik onze diepe spoelbak tijdens het koken als vuilnisbak gebruik.
Ik veeg snijresten e.d. altijd direct de spoelbak in![]()
Chocopastapotten in de supermarkt op die manier "op scherp" zetten is ook erg grappig schijntquote:Op donderdag 26 januari 2012 13:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik dacht dat ik geen ergernissen had, maar dit vind ik ook behoooorlijk irritant ja.![]()
En komt er opeens nog eentje naar boven: flessen en potjes terug op hun plek zetten zonder eerst te checken of de dop er wel goed op zit.
???quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:10 schreef Catbert het volgende:
[..]
Chocopastapotten in de supermarkt op die manier "op scherp" zetten is ook erg grappig schijnt
Als je alleen de dop vastpakt en die zit los, kan de pot op de grond vallen!quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
???
Dat zit toch onder de dop een Folie?
Of op je tenen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 13:34 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Als je alleen de dop vastpakt en die zit los, kan de pot op de grond vallen!
Inderdaad wel nuttig, al pakte ik flessen toch altijd bij de dopquote:Op donderdag 26 januari 2012 13:40 schreef Bosbeetle het volgende:
Dingen bij de dop oppakken leer je op een lab snel af
Doe ik eigenlijk altijd, scheelt weer een bordquote:Op donderdag 26 januari 2012 18:35 schreef Sylvana het volgende:
Mensen die hun brood gewoon op het aanrecht smeren, zonder er een bord of plank onder te leggen
Je mag mij elk mes in elke prijsklasse geven en van elke kwaliteit, wedden dat ik hem stomp/bot kan krijgen door door papier/karton te snijden?!?! Daar kan nl geen enkel mes tegen, daar is een schaar voor uitgevonden!quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:31 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Als je een beetje een degelijk mes hebt moet het snijden in karton en/of plastic niet echt uitmaken dacht ik zo
dat zijn ook de mensen die alles lekker maken met knoflook en oestersausquote:Op zaterdag 28 januari 2012 17:56 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
- Conimex!
- Mensen die Conimex gebruiken en die dan denken dat ze Indisch hebben gekookt.
E621 gebruikers niet te vergeten ....quote:Op zaterdag 28 januari 2012 18:35 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dat zijn ook de mensen die alles lekker maken met knoflook en oestersaus
Daar is een aanzetstaal voor uitgevonden. Messen zijn gebruiksvoorwerpen, geen museumstukken.quote:Op donderdag 26 januari 2012 19:41 schreef Broertie het volgende:
[..]
Je mag mij elk mes in elke prijsklasse geven en van elke kwaliteit, wedden dat ik hem stomp/bot kan krijgen door door papier/karton te snijden?!?! Daar kan nl geen enkel mes tegen, daar is een schaar voor uitgevonden!
Deze discussie weer?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 21:47 schreef Broertie het volgende:
Ik zeg niet dat je messen niet weer scherp kunt krijgen, maar er zijn mensen die krampachtig hun best doen om een mes scherp te houden, terwijl dat onbegonnen werk is, elk mes wordt stomp, dus moet je elk mes weer scherp maken, punt uit! En dat mensen hun messen niet in de afwasmachine gooien omdat hun mes door electrolyse dan stomp wordt, knappe kerel (m/v) die dat merkt!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.- Mensen die bang zijn voor scherpe messen, of mensen die altijd krampachtig met een bot mesje blijven snijden (van die 50 cent aardappelschil mesjes, die zijn prima, maar vervang ze dan als ze bot worden.)-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
Ja precies. Kom je ergens, en zeggen ze: Ik heb lekker soep gemaakt, wil je ook?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 18:43 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
E621 gebruikers niet te vergeten ....
Knoflook is dan toch ook gewoon lekker?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 18:35 schreef fotostarter het volgende:
[..]
dat zijn ook de mensen die alles lekker maken met knoflook en oestersaus
Pers uit huis gooien en gewoon knoflook met je mes pletten en in stukjes hakkenquote:Op woensdag 25 januari 2012 23:07 schreef honeyblack het volgende:
Mensen die de knoflookpers niet uit mekaar halen om goed schoon te maken.
2x jakkes!quote:Op woensdag 25 januari 2012 23:01 schreef Apotheose het volgende:
[..]
eerder: doekjes die stijf van de bacteriën staan![]()
Of: een waterkoker die nog nooit even is schoongemaakt en dus echt zwart ziet vanbinnen.
Ben je nu serieus of lees je mijn post maar half?quote:Op zondag 29 januari 2012 10:05 schreef Deliah het volgende:
[..]
Knoflook is dan toch ook gewoon lekker?
Snij planken worden gemaakt van polyethyleen en dat bevat geen bp-a.quote:Op zondag 29 januari 2012 10:44 schreef LulaHoola het volgende:
[..]
2x jakkes!
Ik vind het ergerlijk wanneer meneer met zijn mesje de groenten en uien snijd op het plastic snijplankje. En daarbij lekker het plastic meeschraapt. Alsof ik nog niet genoeg bp-a in mijn lijf heb
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
quote:Op zondag 29 januari 2012 13:07 schreef twiFight het volgende:
Ik erger mij aan mensen die een 3 gangen maaltijd klaarmaken en dat alles dan ook nog eens lekker is en precies op tijd klaar isSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op zondag 29 januari 2012 13:07 schreef twiFight het volgende:
Ik erger mij aan mensen die een 3 gangen maaltijd klaarmaken en dat alles dan ook nog eens lekker is en precies op tijd klaar is3 gangen valt nog best mee.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar iedereen kan dat leren hoor.
![]()
Dat is helaas wat veel consumenten willen Piet. Die verpesten het een beetje voor de lekkerbekken.quote:Op zondag 29 januari 2012 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik koop ook vlees als ik mooi vlees tegenkom en vries het in. Beter mooi gemarmerde steaks, riblappen of sukade uit de vriezer dan verse magere
Klopt, maar een steak wordt volgens mij niet sappiger van invriezen. Althans, het loopt er sneller uit.quote:Op zondag 29 januari 2012 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik koop ook vlees als ik mooi vlees tegenkom en vries het in. Beter mooi gemarmerde steaks, riblappen of sukade uit de vriezer dan verse magere
Uiteraard, maar een mooi doorregen 2 maanden droog afgehangen ribeye uit de diepvries is altijd beter dan wat er meestal vers te koop is.quote:Op zondag 29 januari 2012 17:44 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, maar een steak wordt volgens mij niet sappiger van invriezen. Althans, het loopt er sneller uit.
Wie is de Chef is dan ook een verschrikkelijk programma.quote:Op zondag 29 januari 2012 15:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Mensen die het aldoor hebben over zuurtjes, zoetjes, bittertjes, visjes, wijntjes etc. Als je als Den Blijker wil koken hoef je nog niet als Den Blijker te gaan praten.
Overigens ken ik dat slechts van Wie is de Chef? Maar als iemand in mijn eigen omgeving dat gaat doen word ik vervelend.
Dat is ook een kwestie van smaak, ik vind het zelf wel lekker maar ik ken ook mensen die zweren bij vers vlees. Het is een behandeling die er smaak aan geeft en daar moet je van houden.quote:Op zondag 29 januari 2012 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Uiteraard, maar een mooi doorregen 2 maanden droog afgehangen ribeye uit de diepvries is altijd beter dan wat er meestal vers te koop is.
Ik vind het concept leuk, alleen de mensen meestal tenenkrommend.quote:Op zondag 29 januari 2012 19:23 schreef Tem het volgende:
[..]
Wie is de Chef is dan ook een verschrikkelijk programma.
Moet je voor de gein deze mensen eens een stuk rundvlees voor zetten dat een 6 uur daarvoor geslacht is.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is ook een kwestie van smaak, ik vind het zelf wel lekker maar ik ken ook mensen die zweren bij vers vlees. Het is een behandeling die er smaak aan geeft en daar moet je van houden.
Ik weet niet hoeveel tijd het nodig heeft, maar besterven is natuurlijk wel een proces wat een smaak toevoegt. Een diepe verwante smaak, maar niettemin een andere smaak.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet je voor de gein deze mensen eens een stuk rundvlees voor zetten dat een 6 uur daarvoor geslacht is.
Dat zeg ik ook altijd in discussie over vissig smakende vis: Dan komen ook altijd mensen vertellen dat je dan nog nooit verse vis hebt gegeten, want zij halen het dan bij de afslag en terwijl het weken op de boot heeft gelegen is die paar uur transport van de kust naar een markt of vishandel dat het bederf begint. Dan denk ik ook, zijn die mensen nou aan het proeven of vooral zichzelf aan het profileren als kritische consument?quote:Vorige week ook zo een mooi stukje gezien, twee kerels op Sicilie, BBC 2, hebben het over verse vis, kleine bootjes, bla bla bla
Komen dan bij de schipper, vraagt de een hem hoe lang hij nu op zee blijft per trip, ach, 4 tot 6 weken kreeg hij als antwoord.
Je hebt vis die onmiddellijk na vangst wordt ingevroren op de boot, en je hebt vis die op ijs ligt maar niet wordt ingevroren. Je hebt ook vis die in de zon wordt gelegd achterop een boot, maar die komt hier niet zo snel terecht. Nou is op ijs leggen effectief tegen bederf, als het twee weken is dan is dat wat anders dan een dag. Als mensen dan denken dat ze kakelverse vis proeven op de afslag en het achteruit gaat in vrachtwagen richting markt waarin het ook op ijs ligt dan zijn ze zichzelf in de maling aan het nemen lijkt me.quote:Op maandag 30 januari 2012 11:15 schreef HostiMeister het volgende:
Als elke visser 4 weken onderweg is dan is het toch sowieso altijd verser van de boot als dan dat het ingevroren is of in de winkel is gehaald? Snap jullie punt niet zo.
Precies, het eerste seizoen was nog wel leuk maar nu zijn het verschrikkelijk ergerlijke hobbykoks die de revue passeren. Net hun slappe gelul over hoe eten moet zijn. Als je dan nog eens ziet wat ze op tafel zetten....quote:Op maandag 30 januari 2012 09:50 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vind het concept leuk, alleen de mensen meestal tenenkrommend.
Op vakantie in tropisch gebied hebben we een dag doorgebracht op een prachtige boot om te duiken naar koraalriffen. Daar lagen ook wat vissersboten en ik was best verbaasd dat de vis daar inderdaad gewoon de hele dag in de hete zon op het dek lag. Niks geen ijs oid gezien en er was op die boten ook geen invriesmogelijkheid. De volgende dag ligt dat dus 'vers' op de marktquote:Op maandag 30 januari 2012 11:29 schreef Weltschmerz het volgende:
Je hebt ook vis die in de zon wordt gelegd achterop een boot, maar die komt hier niet zo snel terecht.
quote:Op zaterdag 28 januari 2012 23:23 schreef Eltonno het volgende:
[..]
Deze discussie weer?![]()
Maar inderdaad wat hij zegt. Vaatwasser is verneukeratiever voor je heft dan voor je mes.
En in dat opzicht irritaties: -mensen die denken dat ze hun mes slijpen met een aanzetstaal.
- Mensen die hun mes slijpen door hem door zo'n verneukmachine te trekken.Wat is er mis met zo'n thuisslijpertje?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.- Mensen die bang zijn voor scherpe messen, of mensen die altijd krampachtig met een bot mesje blijven snijden (van die 50 cent aardappelschil mesjes, die zijn prima, maar vervang ze dan als ze bot worden.)Die heeft in elk geval altijd de juiste hoek
La derecha oprime, la izquierda libera
Daarom koop ik liever diepgevroren sardines dan ontdooide die als vers worden aangeprezen.quote:Op maandag 30 januari 2012 11:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Op de vissersboot wordt de vis ook ingevrorenDus het maakt geen zak uit
Jep, Haring bijvoorbeeld, tegen de haringwormquote:Op maandag 30 januari 2012 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
De meeste vis wordt toch juist altijd ingevroren ivm bepaalde parasieten?
Sowieso, mensen die moeite hebben met rijst koken.quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:14 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Ik moet altijd lachen als mensen snelkookrijst gebruiken.
Ten eerste is het veel duurder dan gewone rijst. Ten tweede is het helemaal niet sneller klaar.
Ditquote:Op zaterdag 28 januari 2012 17:56 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
- Conimex!
- Mensen die Conimex gebruiken en die dan denken dat ze Indisch hebben gekookt.
Weet je zeker dat dat daardoor kwam?quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:32 schreef littledrummergirl het volgende:
mensen die uit het bakje eten ( kwark ofzo) en het daarna weer terug zetten in de koelkast. no way dat ik er dan nog uit wil eten
oh en mensen die spullen met mn pannen gaan doen als ik ermee bezig benik kook op mn werk vaak met verstandelijk gehandicapten en die hebben er een handje van om te "helpen"en dan ineens n halve pot zout ergens in te gooien
en het dan niet even zeggen, dus als je dan iedereen aan tafel hebt blijkt het ineens niet te eten
![]()
Wat is te veeleisend?quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:59 schreef stinow het volgende:
- Mensen die te veeleisend zijn qua eten
doorgaans eten ze echt bijna allesquote:Op woensdag 15 februari 2012 16:59 schreef stinow het volgende:
[..]
Weet je zeker dat dat daardoor kwam?
Ik snap inderdaad ook niet wat er zo moeilijk is aan rijst koken.quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Sowieso, mensen die moeite hebben met rijst koken.
Eigenlijk nog gemakkelijker dan aardappels koken.quote:Op woensdag 15 februari 2012 17:15 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ik snap inderdaad ook niet wat er zo moeilijk is aan rijst koken.
Inproba vind ik trouwens ook zoiets vreselijks.quote:
-Mensen die té makkelijk zijn met eten.. ja dat kan ook.quote:Op woensdag 15 februari 2012 16:59 schreef stinow het volgende:
[..]
- Mensen die te veeleisend zijn qua eten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |