Meer op: http://nu.pvda.nl/bericht(...)-als-voorzitter.htmlquote:Lilianne Ploumen neemt in januari 2012 afscheid als voorzitter
Hierbij laat ik weten dat ik op het congres van januari 2012 afscheid zal nemen als voorzitter van de Partij van de Arbeid. Om de leden in staat te stellen in alle rust een opvolger te kiezen, maak ik mijn vertrek nu reeds bekend. Ik heb dit besluit genomen omdat dit het beste is voor de partij.
Meer op: http://www.volkskrant.nl/(...)chtbaar-genoeg.dhtmlquote:PvdA-voorzitter Ploumen: Cohen niet zichtbaar genoeg
Vertrekkend PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen zegt dat PvdA-leider Job Cohen niet automatisch de lijsttrekker is bij de volgende Kamerverkiezingen. Hoewel hij onlangs zijn beschikbaarheid heeft bevestigd, moet hij concurrentie krijgen van andere kandidaten. Ook moet Cohen zich de komende tijd 'veel meer manifesteren in de partij'.
Meer op: http://www.elsevier.nl/we(...)-sterven-na-dood.htmquote:Oud-PvdA-minister Peper: Partij is op sterven na dood
De PvdA is als partij 'bijna dood'. Dat heeft oud-PvdA-minister Bram Peper dinsdag gezegd in een reactie op de onrust die binnen de partij is ontstaan over de positie van Job Cohen. 'Het gaat niet goed met de partij,' aldus Peper op Radio 1. 'Een paar afdelingen zijn weer wat begonnen, maar de partij functioneert nauwelijks meer als een politieke vereniging.'
Meer op: http://www.volkskrant.nl/(...)se-vernieuwing.dhtmlquote:'PvdA, kom maar door met die linkse vernieuwing'
De PvdA moet zichzelf vernieuwen, maar haar representanten moeten ook de sociaal-democratische lifestyle gaan voorleven, schrijft Volkskrant-columnist René Cuperus.
Meer op: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-binnen-partij.dhtmlquote:Afdelingen PvdA in opstand tegen gezapigheid binnen partij
PvdA-afdelingen in zes grote steden komen in actie tegen de slappe koers die de partij in hun ogen vaart. 'De partij heeft nauwelijks nog gevoel met wat er in de samenleving speelt. De partij is stil, gezapig en biedt geen enkel serieus weerwoord op de plannen van dit kabinet.' Dat zegt Michiel Emmelkamp, coördinator van 'Linkse vernieuwing', een initiatief van PvdA-bestuurders en leden uit Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Maastricht, Enschede en Utrecht.
Ze lopen al jaren te prutsen, in kamerdebat reageren ze enkel, ze hebben geen nieuwe, betere visie en de kiezers lopen niet bij ze weg, ze rennenquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:03 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Dat het aanwijzen van Cohen als zondebok makkelijk is, ben ik met je eens. Ik gaf al aan dat Ploumen wat dat betreft ook boter op haar hoofd heeft. Ze was er zelf bij toen Cohen werd aangesteld als lijsttrekker en politiek leider.
Dat de PvdA al jaren loopt te prutsten, bestrijd ik. De PvdA heeft de afgelopen jaren veel goede dingen gedaan, ook - zélfs - tijdens Balkenende IV. Zo is bijvoorbeeld de economie overeind gehouden, behielden veel mensen hun baan dankzij regelingen als deeltijd-WW en bleef grotere schade beperkt. Het punt is alleen wel dat de rekening van die crisis nu door dit rechtse kabinet wordt neergelegd bij mensen die er part noch deel aan hebben. Maar dat kun je de PvdA niet verwijten.
Ging het na 2006 ook niet zo bij de VVD? En is het CDA bij de afgelopen verkiezingen ook niet gehalveerd en daarna nog verder weggezakt?quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Ze lopen al jaren te prutsen, in kamerdebat reageren ze enkel, ze hebben geen nieuwe, betere visie en de kiezers lopen niet bij ze weg, ze rennen
www.watbenjedan.nlquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:49 schreef Elfletterig het volgende:
Volgens mij is het probleem eerder dat men de visie niet goed voor het voetlicht weet te brengen, deze niet goed genoeg uitlegt.
hehehe leuke website hoorquote:
Hoeft op zich niet zo moeilijk te zijn. Als de fractie gewoon vertrouwen in hem heeft en houdt, kan hij gewoon doorgaan. De vraag is hooguit wat er daarna gebeurt, als nieuwe verkiezingen zich aandienen.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 17:01 schreef Disana het volgende:
Oké, Cohen vindt niet dat zijn positie ter discussie staat. Moeilijk.
Jammer voor hem zijn er ook niet op korte termijn onzin-verkiezingen (gemeenteraad of zo) om bij een dramatische uitslag pijnloos het veld te ruimen.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 17:01 schreef Disana het volgende:
Oké, Cohen vindt niet dat zijn positie ter discussie staat. Moeilijk.
Volgend jaar zijn toch de waterschapsverkiezingen? Met alle respect zijn dit niet echt de opwindendste verkiezingen, maar misschien toch een moment om het veld te ruimen.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 18:26 schreef skrn het volgende:
[..]
Jammer voor hem zijn er ook niet op korte termijn onzin-verkiezingen (gemeenteraad of zo) om bij een dramatische uitslag pijnloos het veld te ruimen.
Het laat zien dat er achter de schermen eea speelt en men schijnbaar in paniek is.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 20:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Willem Vermeend was behoorlijk boos over de situatie net bij BNR. Hij had wel goede argumenten vond ik, allereerst gaat Ploumen weg nu de problemen steeds groter worden, ten tweede zet Ploumen Cohen op de tocht terwijl er niet eens een opvolger is en ten derde is het niet fair om zo'n dolk in iemands rug te steken terwijl je nota bene zelf de handdoek in de ring gooit.
Vermeend zit hoog en droog bij de Universiteit van Maastricht, ik denk dat zijn boosheid over de actie van Ploumen wel oprecht is en niet zo zeer ingegeven is door paniek.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het laat zien dat er achter de schermen eea speelt en men schijnbaar in paniek is.
Ploumen gedraagt zich niet bepaalt netjes inderdaad. En ook al heb je intern een conflict dan nog hang je die vuile was niet buiten.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 20:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Willem Vermeend was behoorlijk boos over de situatie net bij BNR. Hij had wel goede argumenten vond ik, allereerst gaat Ploumen weg nu de problemen steeds groter worden, ten tweede zet Ploumen Cohen op de tocht terwijl er niet eens een opvolger is en ten derde is het niet fair om zo'n dolk in iemands rug te steken terwijl je nota bene zelf de handdoek in de ring gooit.
Hij heeft drie keer gelijk. Hij heeft kennelijk ook gezegd dat Ploumen wat hem betreft meteen moet vertrekken: Vermeend: Ploumen moet nu vertrekkenquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 20:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Willem Vermeend was behoorlijk boos over de situatie net bij BNR. Hij had wel goede argumenten vond ik, allereerst gaat Ploumen weg nu de problemen steeds groter worden, ten tweede zet Ploumen Cohen op de tocht terwijl er niet eens een opvolger is en ten derde is het niet fair om zo'n dolk in iemands rug te steken terwijl je nota bene zelf de handdoek in de ring gooit.
Ja, klopt, dat zei hij er ook bij.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 20:10 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Hij heeft drie keer gelijk. Hij heeft kennelijk ook gezegd dat Ploumen wat hem betreft meteen moet vertrekken: Vermeend: Ploumen moet nu vertrekken
De 'bestuurders' en leden idem.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:
en de kiezers lopen niet bij ze weg, ze rennen
Het zou wel aardig zijn als je in plaats van 'gevatte' one-liners eens feiten checkt voordat je onzin uitkraamt. Het ledenaantal van de PvdA is dit jaar gestegen ten opzichte van vorig jaar.quote:
Cohen is blind. De partij gaat dood,..morsdood, hetgeen eigen schuld is.quote:Op dinsdag 4 oktober 2011 17:01 schreef Disana het volgende:
Oké, Cohen vindt niet dat zijn positie ter discussie staat. Moeilijk.
Goh, het zijn de omstandigheden die de PvdA nekken,quote:'Individualisering doet PvdA de das om'
AMSTERDAM - Vijf maatschappelijke trends zouden het succes van de PvdA in de weg staan: individualisering, het politieke theater, globalisering, woede-democratie en emancipatie.
Dat meldt NRC woensdagochtend. De individualisering is een probleem voor sociaal-democraten, want wie meer geeft om het eigen welbevinden, kan minder energie opbrengen voor solidariteit met anderen.
Daarnaast is politiek een theater waar politici laten zien waar ze staan. Wat de globalisering betreft woedt binnen de sociaal-democraten al langer een hevige strijd tussen hen die mondialisering prijzen en degenen die haar vrezen. Ook moet de politicus die aandacht wil, pakkende oneliners gebruiken. Fatsoen is geen goede strategie. Tot slot is er de emancipatie: de Nederlanders voor wie de fractie streed, bestaan niet meer.
Begin deze week uitte vertrekkend voorzitter Lilianne Ploumen harde kritiek op de PvdA. Volgens Cohen wordt volgens Ploumen te veel „meegesleurd in de Haagse dynamiek”. „Er zit veel meer in de partij dan hij er nu uithaalt”, aldus Ploumen. „Hij moet daarin veel zichtbaarder aanwezig zijn en er een veel prominentere rol in spelen.”
Ook PvdA-prominent Bram Peper haalde uit naar de sociaal-democraten. „Het gaat niet goed met de partij. Een paar afdelingen zijn weer wat begonnen, maar de partij functioneert nauwelijks meer als een politieke vereniging”, meent Peper, oud-minister en voormalig burgemeester van Rotterdam.
Ach peilingen zijn zoals je al zegt virtueel. Ze zijn voor de verkiezingen vorig jaar ook in enkele maanden van 14 naar 30 gegaan en niet lang daarvoor stond de VVD onder Rutte ook op 14 en die leveren nu de premier...quote:Op woensdag 5 oktober 2011 09:15 schreef Ronnie_bravo het volgende:
[..]
Cohen is blind. De partij gaat dood,..morsdood, hetgeen eigen schuld is.
Als je van bijna 30 zetels naar virtueel 14 gaat dan is er toch echt wel een probleem.
Ach dat zal wel meevallen. Je moet een partij als de PvdA zeker niet te vroeg afschrijven.quote:Ik denk dat er voor de pvda ook geen plaats meer is in een moderne hoog opgeleide democratie. In een bevolking waar 50% hoog opgeleid is en waar 50% van de beroepsbevolking niet onder een cao valt en die dus hun eigen arbeidsvoorwaarden moeten onderhandelen is geen plaats voor opgedrongen solidariteit. Alleen maar irritatie over de spilzieke socialisten die luilakken gratis geld willen geven.
Zelfde aantal als vorige week in de peiling, dus wat er zo bijzonder aan is, ontgaat me. Overigens staat de PvdA in de politieke barometer op 23 zetels, dus de peilingen verschillen nogal.quote:
Waar heb je dat gerucht vandaan? Ik lees nergens iets van die strekking, ook geen artikelen die van hetzelfde gerucht melding maken.quote:Op zondag 9 oktober 2011 21:28 schreef JoaC het volgende:
Gerucht dat Samsom Cohen gaat opvolgen, ik wacht op artikel
http://www.volkskrant.nl/(...)opvolger-Cohen.dhtml daar vandaan: "Zo'n ambitie wordt ook Diederik Samsom (1971) regelmatig toegedicht. De voormalige kernfysicus en campagneleider van Greenpeace ligt vooral goed bij het linkerdeel van de partij, maar zou ook in de fractie flinke steun genieten."quote:Op maandag 10 oktober 2011 10:52 schreef Elfletterig het volgende:
Waar heb je dat gerucht vandaan? Ik lees nergens iets van die strekking, ook geen artikelen die van hetzelfde gerucht melding maken.
Dat is een artikel van 5 oktober. Het bericht van JoaC leek meer op een serieuze aankondiging van een machtswisseling...quote:Op maandag 10 oktober 2011 11:50 schreef fokthesystem het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)opvolger-Cohen.dhtml daar vandaan: "Zo'n ambitie wordt ook Diederik Samsom (1971) regelmatig toegedicht. De voormalige kernfysicus en campagneleider van Greenpeace ligt vooral goed bij het linkerdeel van de partij, maar zou ook in de fractie flinke steun genieten."
Gelukkig maken andere politieke partijen nooit foutenquote:Op maandag 10 oktober 2011 11:50 schreef fokthesystem het volgende:
Wie het ook zal worden, de opdracht is als in zeg 3 voorbije decennia aan pvda-bobo's :
'We gaan het beter uitleggen, dit en dat had beter gekund, en nu niet meer naar onze fouten kijken a.u.b., voorwaarts!' (ergo: op naar herhaling van fouten, andere poppetjes, zelfde partij 'koers' vol fouten, onder de pet info, mis-informeren etc..)
Een 'politiek-domme arbeider' die daar wederom in zal tuinen...
Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-uit-de-partij.dhtmlquote:PvdA zet grootverdieners in publieke sector uit de partij
Politiek-actieve leden die in een publieke functie meer dan de balkenendenorm verdienen, wil de PvdA uit de partij zetten. Partijvoorzitter Lilianne Ploumen: 'Ik heb me enorm gestoord aan partijgenoten die in de praktijk in strijd leefden met de uitgangspunten van de partij. Als je opvattingen hebt, moet je daar ook naar leven. Je moet voorleven, noemen wij dat in ons stuk.'
Schoolbestuurders, directeuren van woningcorporaties en presentatoren van de publieke omroep moeten van de PvdA bescheidenheid aan de dag leggen in hun gedrag en inkomen. De opmerkelijke voorstellen staan in een intern discussiestuk, dat de partijleiding deze week bespreekt met de leden.
Inkomen maximaal 188.000 euro
Volgens de notitie mag straks niemand in de publieke sector nog meer verdienen dan de balkenendenorm (188.000 euro) en mogen er geen bonussen meer worden uitgedeeld.
'Waarom zegt een leraar van een zwarte school dat hij zijn eigen kinderen daar nooit naar school zou doen? Waarom woont er nooit een directeur van een woningcorporatie in de buurten waar zijn huizen staan? Wij willen naar een publieke sector waar mensen wel weer het gevoel hebben dat ze iets te zeggen hebben over de school en de woningcorporatie in hun buurt', redeneert Ploumen.
Volgens de partijvoorzitter houden de meeste PvdA'ers zich nu al aan de erecode van de partij. 'Maar ja, een aantal niet. Die moeten zich dus publiekelijk verantwoorden. De sancties zijn een aanvulling op onze code.'
Kortom... de graaiers gaan het moeilijk krijgen. En ik maar denken dat de graaiers bij de VVD zatenquote:Op woensdag 12 oktober 2011 11:08 schreef Elfletterig het volgende:
Ploumen is op dreef...
[..]
Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-uit-de-partij.dhtml
Ik krijg een beetje de indruk dat Ploumen nu wild om zich heen begint te slaan en nu van alles gaat roepen wat ze juist de afgelopen jaren heeft nagelaten... Desalniettemin vind ik het inhoudelijk wel een goed plan.
Het moet ook koren op de molen zijn van René Cuperus, die daar in zijn opinie-artikel in de VK (zie ook openingspost) mede op inging:
http://www.volkskrant.nl/(...)se-vernieuwing.dhtml
Ah wel nee.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 11:43 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Kortom... de graaiers gaan het moeilijk krijgen.
Net zo goed. Nee bEterquote:En ik maar denken dat de graaiers bij de VVD zaten
De PvdA verzet zich tegen de graaicultuur en wil grootverdieners zwaarder belasten. Dat laatste - zelf veel verdienen, maar het toch eens zijn met het PvdA-standpunt - hoeft geen probleem te zijn. Dat eerste is een groter probleem.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 11:29 schreef fokthesystem het volgende:
Over leden met te veel geld royeren: Dat zet geen zoden aan de dijk.
Het maakt niet uit of niet-actief lid X miljonair is of een sappelaar met een te dure hypotheek en 2 baantjes. Dat ene lid heeft ook maar 1 stem in de partij. Hoewel, daar bij de pvda 'weegt' men stemmen.... wat onder andere de euro en nl eu-stad mogelijk maakte.
Wat bedoel je hiermee te zeggen? Je vindt dat de PvdA rijkelijk laat met deze opvatting naar buiten komt? Wat zijn de standpunten van andere partijen omtrent dit onderwerp? Zetten het CDA en de VVD grootverdieners uit hun partij? Op welke manier pakt de PVV de graaicultuur concreet aan?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 11:29 schreef fokthesystem het volgende:
JANKEN na de maaltijd, en dat elk jaar wel een paar keer, zoooo pvda.... Verder als ze invloed hebben door hun geld of op familie, dan staat dat los van pvda-lid zijn of niet.
Als je mensen wilt royeren, moet je wel gegronde redenen hebben. Ook is het verstandig om maatregelen van tevoren aan te kondigen en pas daarna daarop te gaan handhaven. Op basis van de voorstellen die Ploumen nu doet, zou je inderdaad bepaalde personen kunnen royeren als ze nu hetzelfde opnieuw doen. Maar dit zal ook bij andere politieke partijen het geval zijn. Namens de PVV zitten veroordeelde mensen in de Tweede Kamer.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 11:29 schreef fokthesystem het volgende:
Slimmer zou zijn: we gaan -1 falers zoals fatiema elastiek, dokter drug hoer, zelf subsidie toekennende & zelf-inhuurders + fout-declareerders e.d. royeren. mEt terugwerkende kracht.
Het lijkt er niet op dat dit een statement is van één PvdA'er, puur voor de bühne. Het gaat om een intern discussiestuk dat de partijleiding bespreekt met de leden.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 11:29 schreef fokthesystem het volgende:
Maar goed, dit is weer een hoop 'wij willen' van -1- pvda-er voor de buhne en stemmen, daarna gaat het gewoon, zoals altijd, op de oude voet verder.
Wat leden met een bestuursfunctie betreft, royeren, scheelt meteen declaraties, kost ze wel stem-invloed in gemeente/provincie, kamers e.d. voor een x periode.
Ik neem niet waar dat er sprake is van blaffen. Er wordt niet hoog van de toren geblazen, maar het is juist een interne discussie. Het element 'truukjes doen' ontgaat mij ook. Misschien kun je dat toelichten? Wat je met dood-liggen bedoelt, snap ik niet. Verder is het de PvdA niet om de grote bedrijven te doen, maar om het gedrag van PvdA-leden die bij die bedrijven werken.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 11:29 schreef fokthesystem het volgende:
Na ja, ik weet wie het zegt, de pvda, blaffen, truukjes doen, dood-liggen, apporteren voor de groot-bedrijven, maar bijten...? ho maar...
Er zullen inderdaad meer dan genoeg graaiers bij de VVD zitten, maar binnen die partij woedt geen discussie over de vraag hoe hoog beloningen mogen zijn. De VVD is van de marktwerking; die vindt alles best.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 11:43 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Kortom... de graaiers gaan het moeilijk krijgen. En ik maar denken dat de graaiers bij de VVD zaten![]()
Ten eerste willen ze niets, al zeggen ze van wel, als dit puur luchtballon overleg is.quote:
Nee, ze willen pvda-ers die meer dan de balkenende norm verdienen uit de partij zetten, dat noemen we ook wel royeren.quote:De PvdA verzet zich tegen de graaicultuur en wil grootverdieners zwaarder belasten.
Ik weet dat gewoon. Leden 'stemmen' op vergaderingen en de besturen 'wegen' dan de stemming.quote:Kun je me wat meer informatie geven over het 'wegen van stemmen' binnen de PvdA?
Zie bijv. SP. Of GL. Echter dit gaat om de pvda, andere partijen zijn nu n.v.t.quote:Wat bedoel je hiermee te zeggen? Je vindt dat de PvdA rijkelijk laat met deze opvatting naar buiten komt? Wat zijn de standpunten van andere partijen omtrent dit onderwerp?
Ja, later meer.quote:Als je mensen wilt royeren, moet je wel gegronde redenen hebben.
Ik denk niet dat het een luchtballonnetje is. Sterker nog, ik weet het wel zeker, want ook in de Tweede Kamer pleit de PvdA voor maatregelen op dit vlak.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 12:33 schreef fokthesystem het volgende:
Ten eerste willen ze niets, al zeggen ze van wel, als dit puur luchtballon overleg is.
Ik verwacht dat het dat is. De pvda geet niet de huidige vele bestuurders en leden met een opleiding aan de kant zetten. Dit gaat dood bloeden.
In deze context niet, maar het is algemeen bekend dat de PvdA de rijkeren zwaarder wil belasten om de kosten van de economische crisis op te vangen.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 12:33 schreef fokthesystem het volgende:
Nee, ze willen pvda-ers die meer dan de balkenende norm verdienen uit de partij zetten, dat noemen we ook wel royeren. Over belastingverhoging voor grootverdieners wordt in deze context niet gesproken
Hoe weet je dat? Was je er bij aanwezig? Ben je zelf oud-PvdA-bestuurder? Ik wil graag concrete bewijzen zien van je stelling. De euro en de EU - je kunt twisten over de vraag in hoeverre die voor- of nadelig uitpakken - zijn er niet alleen dankzij PvdA-stemmen gekomen.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 12:33 schreef fokthesystem het volgende:
Ik weet dat gewoon. Leden 'stemmen' op vergaderingen en de besturen 'wegen' dan de stemming. Dat is dus geen democratie, niet echt. En het bracht ons de euro en eu. Thanx pvda, oh slaaf der vvd elke keer dat je met hen 'regeert' over de werkenden...
Dat is geen antwoord op de vraag die ik stelde. Ik vroeg je om je opmerkingen te verduidelijken.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 12:33 schreef fokthesystem het volgende:
Zie bijv. SP. Of GL. Echter dit gaat om de pvda, andere partijen zijn nu n.v.t.
We wachten af...quote:
Jammer dat het net nu druk is hier.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 12:22 schreef Elfletterig het volgende:
Op basis van de voorstellen die Ploumen nu doet, zou je inderdaad bepaalde personen kunnen royeren als ze nu hetzelfde opnieuw doen. Maar dit zal ook bij andere politieke partijen het geval zijn. Namens de PVV zitten veroordeelde mensen in de Tweede Kamer.
Jawel, wel als het gaat om de media en podium voor zijn denken en inside information.quote:Overigens vervult Rob Oudkerk als sinds 2004 geen rol van betekenis meer binnen de PvdA. Dat hij formeel nog lid is, zegt verder weinig. De man staat op een zijspoor.
Luchtballonen opblazen voor het kantoorfeestje dan..quote:Het lijkt er niet op dat dit een statement is van één PvdA'er, puur voor de bühne. Het gaat om een intern discussiestuk dat de partijleiding bespreekt met de leden.
Als die types absurde geldbedragen uit de gemeenschapsgelden trekt is dat zo gek niet.quote:Verder is het natuurlijk een absurd idee om leden te gaan royeren omdat ze ergens een bestuursfunctie bekleden.
Dat kan, het kan ook zo zijn dat de partij er een item van mAAkt en dat mag, PP zijn verenigingen en mogen ballotage toepassen op gronden x y of z.quote:Het declaratiegedrag van die bestuurders is een zaak voor de organisatie waar ze werken, niet voor de politieke partij waarvan ze lid zijn.
Truukjes van de pvda zijn om vooral in de spotlight te blijven, voornamelijk met 'wij willen en pleitten voor, spades de grond in, niet lulle maar poetse' e.d. uitingen.quote:Ik neem niet waar dat er sprake is van blaffen. Er wordt niet hoog van de toren geblazen, maar het is juist een interne discussie. Het element 'truukjes doen' ontgaat mij ook.
Intern noemen ze dat (evenals elders) 'stil zitten als je geschoren word'.quote:Misschien kun je dat toelichten? Wat je met dood-liggen bedoelt, snap ik niet.
Nogmaals, de pvda zou heel goed het voortouw kunnen nemen in eisen aan nieuwe leden vanaf vandaag.quote:Verder is het de PvdA niet om de grote bedrijven te doen, maar om het gedrag van PvdA-leden die bij die bedrijven werken.
Uiteindelijk de pvda ook heel vaak, 'voortgaande inzichten e.d.'quote:Er zullen inderdaad meer dan genoeg graaiers bij de VVD zitten, maar binnen die partij woedt geen discussie over de vraag hoe hoog beloningen mogen zijn. De VVD is van de marktwerking; die vindt alles best.
Ok dat heb ik dan gemist. Kansberekening uit de losse pols: dit gaat niet gebeuren en is een opvoering voor de electorale buhne.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:00 schreef Elfletterig het volgende:
Ik denk niet dat het een luchtballonnetje is. Sterker nog, ik weet het wel zeker, want ook in de Tweede Kamer pleit de PvdA voor maatregelen op dit vlak.
Mooi, maar zonde van de tijd. Bij de pvda ben je sanctieloos, kom je met alles wel weg.quote:Over dit onderwerp wordt in de Tweede Kamer op dit moment - dus terwijl ik dit typ - een debat gevoerd.
Ik weet het van (ex-)pvda leden.quote:Hoe weet je dat? Was je er bij aanwezig? Ben je zelf oud-PvdA-bestuurder? Ik wil graag concrete bewijzen zien van je stelling. De euro en de EU - je kunt twisten over de vraag in hoeverre die voor- of nadelig uitpakken - zijn er niet alleen dankzij PvdA-stemmen gekomen.
Zonder pvda steun was de eu en euro ons wellicht gewoon bespaard gebleven.quote:En 'elke keer' dat de PvdA met de VVD regeert, is tot nu toe slechts één periode van acht jaar geweest. Een kabinet dat trouwens bijzonder succesvol was, maar dat terzijde.
'PvdA moet duidelijk verhaal vertellen'.... dan weet ik het al. Even skippend lezen en ja hoorquote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:36 schreef Elfletterig het volgende:
Interessant artikel over oud-PvdA-voorzitter Koole:
http://nos.nl/artikel/303(...)rhaal-vertellen.html
En dat lijkt me ook terecht. De constatering is dus dat mensen met een dubieus verleden of een concrete veroordeling na afronding van hun straf weer met een schone lei beginnen en dus ook bij poltieke partijen kunnen terechtkomen. Bij alle partijen, welteverstaan.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:35 schreef fokthesystem het volgende:
Wat veroordeelden betreft, zij zaten hun straf uitm betaalden of werden ontslagen. Daarna ben je dan vrij om in NL politicus te worden. Ik denk ook niet dat politici in NL ook maar OOIT dit gaan veranderen bij meerderheid.
Dat Rob Oudkerk door tv-programma's wordt uitgenodigd, wil niet zeggen dat hij daar namens de PvdA zit. Het zal eerder te danken zijn aan zijn gecombineerde deskundigheid als huisarts en politicus. Verder merk ik bar weinig van zijn invloed. Hij staat op een zijspoor en wordt totaal niet serieus genomen, als hij zich bijvoorbeeld opwerpt als kandidaat-burgemeester voor Amsterdam.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:35 schreef fokthesystem het volgende:
Jawel, wel als het gaat om de media en podium voor zijn denken en inside information. Ik denk dat hij wEl invloed heeft binnen de club, nog steeds. SSterker nog hij heeft er meer tijd voor dan toen hij 020-bestuurder was.
Dat is niet wat je zei. Je suggereerde dat leden met een bestuursfunctie sowieso geroyeerd zouden moeten worden.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:35 schreef fokthesystem het volgende:
Als die types absurde geldbedragen uit de gemeenschapsgelden trekt is dat zo gek niet.
Ik heb niet beweerd dat het niet mag. Maar in beginsel heeft een politieke partij niets te maken met de vraag of partijlid X zijn maaltijd wel of niet bij diens baas declareert.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:35 schreef fokthesystem het volgende:
Dat kan, het kan ook zo zijn dat de partij er een item van mAAkt en dat mag, PP zijn verenigingen en mogen ballotage toepassen op gronden x y of z.
Elke politieke partij probeert in de spotlights te komen; ik zie het probleem niet. Wat is erop tegen dat de PvdA, net als andere partijen, bepaalde zaken voor het voetlicht brengt?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:35 schreef fokthesystem het volgende:
Truukjes van de pvda zijn om vooral in de spotlight te blijven, voornamelijk met 'wij willen en pleitten voor, spades de grond in, niet lulle maar poetse' e.d. uitingen.
Ik vroeg niet om een synoniem, maar om een inhoudelijke toelichting. Als ministers zaken onder de pet houden of de Tweede Kamer (bewust of onbewust) verkeerd informeren, is het aan de Tweede Kamer om daarop toe te zien en eventueel het vertrouwen in de minister op te zeggen. Ook dit is niet een specifieke PvdA-aangelegenheid.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:35 schreef fokthesystem het volgende:
Intern noemen ze dat (evenals elders) 'stil zitten als je geschoren word'. Erger word het als pvda functionarissen, ook als regeringsdeelnemer, gewoon zaken onder de pet houden of verkeerd informeren.
OK, dus eigenlijk wilde je alleen maar zeggen dat je het wel eens met het voorstel van Ploumen?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:35 schreef fokthesystem het volgende:
Nogmaals, de pvda zou heel goed het voortouw kunnen nemen in eisen aan nieuwe leden vanaf vandaag. Balkenende norm als max. inkomen en bij 'onder de pet houden waardige' missers die uitkomen, hop -> royeren.
Voortschrijdend inzicht is een eigenschap die ik elke politieke partij toewens. En waarvan ik hoop dat men erover beschikt. Bij elke politieke partij lopen bestuurders uit de categorie Fatima Elatik rond. Waarom het zo veelzeggend is, ontgaat mij.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:35 schreef fokthesystem het volgende:
Uiteindelijk de pvda ook heel vaak, 'voortgaande inzichten e.d.' Fatima elatik aanhouden is maar 1 klein pvda-mis-gedrag bewijsje, maar oh zo veel zeggend.
Laten we eerst vaststellen dat je er pijnlijk naast zat met je opmerkingen dat het alleen om een proefballonnetje ging. De PvdA heeft in de Tweede Kamer concrete voorstellen ingediend om topbeloningen aan te pakken. Voorstellen die verder gaan dan wat het kabinet wil. Als de PvdA-voorstellen niet worden overgenomen, komt dat omdat andere partijen daar niet mee instemmen. Dat kun je de PvdA niet aanrekenen.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:39 schreef fokthesystem het volgende:
Ok dat heb ik dan gemist. Kansberekening uit de losse pols: dit gaat niet gebeuren en is een opvoering voor de electorale buhne. Nog ff en we kunnen lezen: "na de pvda uitingen omtrent, haalde men x zetels in de laatste peiling van...
Waarom is dat zonde van de tijd? Je windt je nogal op over bestuurders die hun zakken vullen en overal mee wegkomen, maar als de Tweede Kamer daar concreet over debatteert en er paal en perk aan stelt, is het zonde van de tijd?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:39 schreef fokthesystem het volgende:
Mooi, maar zonde van de tijd. Bij de pvda ben je sanctieloos, kom je met alles wel weg.
Dat trok dus ook bepaalde 'bestuurders' zo aan aan deze franchise partij.
Ik trek dit verhaal in twijfel. Waarom zou dat 'gewogen stemmen' uitgerekend alleen bij jou bekend zijn en verder totaal niet door (ex) PvdA-leden naar de media zijn gelekt? Ik vroeg om bewijsvoering; die lever je overduidelijk niet.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:39 schreef fokthesystem het volgende:
Ik weet het van (ex-)pvda leden. Men mag wel stemmen als het om de poppetjes gaat, want draagvlak e.d. nieuwe leden (marokkaanse en turkse met name).
Nee. En dit kon je gewoon weten als je feiten zou checken. De besluitvorming die ertoe leidde dat Nederland het Verdrag van Maastricht ondertekende (en daarmee de komst van de euro), stamt uit 1992. In de Tweede Kamer gingen CDA (54 zetels), PvdA (49), VVD (22) en D66 (12) akkoord. Een zeer ruime meerderheid. Zelfs zonder PvdA-steun waren er 88 stemmen voor.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:39 schreef fokthesystem het volgende:
Zonder pvda steun was de eu en euro ons wellicht gewoon bespaard gebleven.
Noem mij eens één politieke partij op die geen kiezers wil bereiken?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 13:40 schreef fokthesystem het volgende:
'PvdA moet duidelijk verhaal vertellen'.... dan weet ik het al. Even skippend lezen en ja hoor
een typisch electoraal domme-politieke stemmers willen bereikend 'wij willen' verhaaltje.
Jouw bericht aanhaling op : [CENTRAAL] PvdA #11 - Waar Ploumen haar Job opgeeftquote:Op woensdag 12 oktober 2011 14:15 schreef Elfletterig het volgende:
Laten we eerst vaststellen dat je er pijnlijk naast zat met je opmerkingen dat het alleen om een proefballonnetje ging.
Ik heb een google alert op de grote partijen.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 14:16 schreef Elfletterig het volgende:
Noem mij eens één politieke partij op die geen kiezers wil bereiken?
Nee, dat bericht is niet de leidraad. Op de PvdA-site kun je lezen dat de kamerfractie al eerder de hoge beloningen aan de kaak stelde. En daar is dus een debat over gevoerd.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 15:21 schreef fokthesystem het volgende:
Jouw bericht aanhaling op : [CENTRAAL] PvdA #11 - Waar Ploumen haar Job opgeeft
is de leidraad daarvoor. 'pijnlijk naast zat' . . .![]()
Ik vroeg of je politieke partijen kunt noemen die niet de media willen bereiken. Ik krijg weer geen antwoord. Dat de PvdA-manieren "2 maal erger" zijn is puur en alleen jouw subjectieve mening, meer niet.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 15:25 schreef fokthesystem het volgende:
Ik heb een google alert op de grote partijen. De manieren van de pvda zijn 2 maal vaker en minimaal 2 maal erger om dit bereiken te trachten dan van welke partij ook.
Dat laatste is inherent aan oppositie voeren. Verder is het evenmin raar dat de grootste oppositiepartij relatief vaak in het nieuws komt met tegenvoorstellen. De blik is extra op zo'n partij gericht.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 15:25 schreef fokthesystem het volgende:
De 180 graden draai beheerst de pvda perfect waar alle andere partijen, in vergelijking, amateurs bij zijn. Ze willen zo veel, hun vele media-functie hebbende leden geven ze podia, en van dat willen komt zelden wat in de praktijk, dan hebben ze al weer een one hundred and eighty gemaakt.
De formule zou bijna zo kunnen zijn: if pvda wil a, dan zal het b of c worden, in het kwadraat.
Voor mij wel, daar kwam ik de discussie binnen en de rest wist ik dus niet.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 00:00 schreef Elfletterig het volgende:
Nee, dat bericht is niet de leidraad.
En de uitkomst is vast: het gaat niet door of kan niet door gaan.quote:Op de PvdA-site kun je lezen dat de kamerfractie al eerder de hoge beloningen aan de kaak stelde. En daar is dus een debat over gevoerd.
Stel ze maar, concreet, een regel of tig eindigend met een ?quote:Ik mis trouwens nog een antwoord op een paar vragen die ik je stelde.
Wat een domme vraag en ja die bestaan.quote:Ik vroeg of je politieke partijen kunt noemen die niet de media willen bereiken. Ik krijg weer geen antwoord.
Foute conclusie.quote:Dat de PvdA-manieren "2 maal erger" zijn is puur en alleen jouw subjectieve mening, meer niet.
Dus ondanks dat je dingen niet weet én het nalaat om even te checken welke informatie je kunt vinden, blaas je hoog van de toren met onjuiste statements...quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 01:55 schreef fokthesystem het volgende:
Voor mij wel, daar kwam ik de discussie binnen en de rest wist ik dus niet.
En wiens schuld is het dan, dat het niet doorgaat? Nee wacht, ik geef zelf het antwoord wel, want anders draai je er toch weer omheen: de PvdA doet een voorstel en staat daar dus zelf achter. Als het niet doorgaat, komt het door andere partijen die tegen dat voorstel zijn.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 01:55 schreef fokthesystem het volgende:
Feit blijft, dit gaat een i told you so worden, de pvda gaat dit niet doen / bereiken, men is luchtballonnen aan het opblazen voor de buhne. En de uitkomst is vast: het gaat niet door of kan niet door gaan.
Vermoeiend: eerst vragen stellen, bij herhaling geen antwoord krijgen en ze dan nog eens moeten stellen. Maar goed, hier gaan we:quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 01:55 schreef fokthesystem het volgende:
Stel ze maar, concreet, een regel of tig eindigend met een ?
Ik vroeg om verduidelijking hiervan. Die heb je nog steeds niet gegeven. Oja, je wilt een vraagteken erachter: Kun je die opmerking verduidelijken?quote:JANKEN na de maaltijd, en dat elk jaar wel een paar keer, zoooo pvda.... Verder als ze invloed hebben door hun geld of op familie, dan staat dat los van pvda-lid zijn of niet.
Ik vroeg je om politieke partijen te noemen die geen kiezers willen bereiken. Dit is dus andermaal geen antwoord. Met "ja, die bestaan" kan ik niks. Ik wil concrete antwoorden; namen van partijen die wél bestaan, maar totaal niks doen aan het bereiken van kiezers.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 01:55 schreef fokthesystem het volgende:
Wat een domme vraag en ja die bestaan. het gaat er echter om hoe men het doet en voor wie, de pvda doet het vuil en voor de politiek dommen.
Je stelde dat de PvdA "twee maal erger" is en dat baseer je vervolgens op "meten is weten". Wat meet je dan precies? De ergheid? Staat er bij elk PvdA-persbericht een cijfer voor ergheid op de schaal van fokthesystem?quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 01:55 schreef fokthesystem het volgende:
Foute conclusie. Mijn mening is door meten is weten, middels o.a. google alerts.( <- is een antwoord)
ik roei met de riemen die er hier liggen, en dat houdt niet in dat ik telkens het hele meer ga afdreggen om te zien wat er nog ergens ligt.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 15:51 schreef Elfletterig het volgende:
Dus ondanks dat je dingen niet weet én het nalaat om even te checken welke informatie je kunt vinden, blaas je hoog van de toren met onjuiste statements...
Dit is gewoon hun(-pvda) mode of operation daar kan ik verder niet meer aan verduidelijken dan naar de pvda praktijk(en) verwijzen.quote:En wiens schuld is het dan, dat het niet doorgaat? Nee wacht, ik geef zelf het antwoord wel, want anders draai je er toch weer omheen: de PvdA doet een voorstel en staat daar dus zelf achter. Als het niet doorgaat, komt het door andere partijen die tegen dat voorstel zijn.[q/]
Alleen al het feit dat ze weten dat dit kansloos is maakt het gewoon tot ordinaire reclame.
[q]Vermoeiend: eerst vragen stellen, bij herhaling geen antwoord krijgen en ze dan nog eens moeten stellen. Maar goed, hier gaan we:
Hier: [CENTRAAL] PvdA #11 - Waar Ploumen haar Job opgeeft
Maakte je deze opmerking:
JANKEN na de maaltijd, en dat elk jaar wel een paar keer, zoooo pvda.... Verder als ze invloed hebben door hun geld of op familie, dan staat dat los van pvda-lid zijn of niet.
Ik vroeg om verduidelijking hiervan. Die heb je nog steeds niet gegeven. Oja, je wilt een vraagteken erachter: Kun je die opmerking verduidelijken?
Leden en ex-leden is nogal dicht bij de bron.quote:Verder kwam je met het punt van 'wegen van stemmen' binnen de PvdA. Ik vroeg je: Kun je me wat meer informatie geven over het 'wegen van stemmen' binnen de PvdA?
Je bent tot nu toe nog niet verder gekomen dan 'ik weet dat gewoon'. Ik wacht nog altijd op bewijsvoering. Dus in de vorm van een vraag: Waar blijft de bewijsvoering?
Is beantwoord.quote:Ook stelde ik je de vraag: Wat is erop tegen dat de PvdA, net als andere partijen, bepaalde zaken voor het voetlicht brengt? Ook daarop heb ik nog geen antwoord vernomen.
Is ook beantwoord. Het lijkt wel of jouw browser stiekem stukken tekst weglaat op het scherm!quote:De vraag: Noem mij eens één politieke partij op die geen kiezers wil bereiken? staat eveneens nog open. Net als de (retorische) vraag: OK, dus eigenlijk wilde je alleen maar zeggen dat je het wel eens met het voorstel van Ploumen?
Is ook beantwoord. Het lijkt wel of jouw browser stiekem stukken tekst weglaat op het scherm!quote:Ik vroeg je om politieke partijen te noemen die geen kiezers willen bereiken. Dit is dus andermaal geen antwoord. Met "ja, die bestaan" kan ik niks. Ik wil concrete antwoorden; namen van partijen die wél bestaan, maar totaal niks doen aan het bereiken van kiezers.
Is ook beantwoord. Het lijkt wel of jouw browser stiekem stukken tekst weglaat op het scherm!quote:Je stelde dat de PvdA "twee maal erger" is en dat baseer je vervolgens op "meten is weten". Wat meet je dan precies? De ergheid? Staat er bij elk PvdA-persbericht een cijfer voor ergheid op de schaal van fokthesystem?
Maar LEES het dan ook!quote:Ik lees het wel weer...
Je roeit niet met de riemen die je hebt. Je blaat zomaar wat in het rond, met 'gevatte' one-liners, zonder ook maar enige poging te doen om feiten te checken. Terwijl het toch echt aannemelijk is dat je een internetverbinding hebt...quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 19:17 schreef fokthesystem het volgende:
ik roei met de riemen die er hier liggen, en dat houdt niet in dat ik telkens het hele meer ga afdreggen om te zien wat er nog ergens ligt.
Wie zegt dat het kansloos is? En waarom is een partijstandpunt (zelfs als het kansloos is) ordinaire reclame?quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 19:17 schreef fokthesystem het volgende:
Alleen al het feit dat ze weten dat dit kansloos is maakt het gewoon tot ordinaire reclame.
Je slaagt er dus niet in om dit te verduidelijken. So be it.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 19:17 schreef fokthesystem het volgende:
Dit is gewoon hun(-pvda) mode of operation daar kan ik verder niet meer aan verduidelijken dan naar de pvda praktijk(en) verwijzen.
Ik vroeg om bewijsvoering. Die lever je niet. Het blijft bij niet-controleerbare beweringen. Je schiet opnieuw tekort.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 19:17 schreef fokthesystem het volgende:
Leden en ex-leden is nogal dicht bij de bron. Ook hier op fok recent kwam het nog uit, in een discussie een fokker, tevens pvda lid die van een vergadering kwam. Hij was eerlijk en op mijn vraag of over dat punt was gestemd, 1 op 1, of dat er weer es werd 'gewogen' kwam het antwoord: "gewogen" Maar je wilt het niet geloven kennelijk, dus ik vind het wel prima verder.
Is niet beantwoord. Je hebt nog steeds niet uitgelegd waarom de PvdA niet bepaalde zaken voor het voetlicht mag brengen, net als andere partijen.quote:
Misschien kun jij die stukken tekst dan nog even opnieuw citeren of aanwijzen, want ik zie ze niet. Ik heb je nergens namen horen noemen van politieke partijen die niet proberen om kiezers te bereiken.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 19:17 schreef fokthesystem het volgende:
Is ook beantwoord. Het lijkt wel of jouw browser stiekem stukken tekst weglaat op het scherm!![]()
Niet beantwoord, zie hierboven.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 19:17 schreef fokthesystem het volgende:
Is ook beantwoord. Het lijkt wel of jouw browser stiekem stukken tekst weglaat op het scherm!![]()
Is evenmin beantwoord. Je hebt geen enkele toelichting op je meetsystematiek gegeven. Alleen dat je vaker een Google Alert krijgt, maar hoe je aan die "ergheid" komt, is onbekend.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 19:17 schreef fokthesystem het volgende:
Is ook beantwoord. Het lijkt wel of jouw browser stiekem stukken tekst weglaat op het scherm!![]()
Ik lees wel degelijk en je blijft om de hete brij heen draaien. Nu voer je de Google Alerts weer aan om te stellen dat de PvdA veruit het vaakst intern ruzie heeft. Het "meten is weten"-verhaal ging echter om het bereiken van kiezers, al dan niet via de media. Lees anders je eigen reactie nog even terug: [CENTRAAL] PvdA #11 - Waar Ploumen haar Job opgeeftquote:Op vrijdag 14 oktober 2011 19:17 schreef fokthesystem het volgende:
Maar LEES het dan ook!Meten is weten houdt in deze in dat de pvda, middels google alerts weet ik dat , veruit de meeste afdelingen met ruzie- en (bestuurs-)leden die de boel bedrogen van alle partijen heeft. Het vaakst gedoe heeft met subsidies en zichzelf inhuren e.d.
Hieronder een feitje van een pvda lid rond stemmen wegen, jij hebt ook internet, en google, zoek maar eens op pvda en stemmen wegen / gewogen e.d.quote:Op maandag 17 oktober 2011 18:38 schreef Elfletterig het volgende:
Je roeit niet met de riemen die je hebt. Je blaat zomaar wat in het rond, met 'gevatte' one-liners, zonder ook maar enige poging te doen om feiten te checken. Terwijl het toch echt aannemelijk is dat je een internetverbinding hebt...
Het ligt an jou, echt, je doet geen moeite en neemt geen genoegen, na elk bewijs wuif je het als een troll weg en vraag om weer een bewijs, maar je plaat voor je kop is zelf verkozen, je weet het best, de pvda weegt stemmen en is feitelijk anti-democratie dus, maar je wilt het lekker proberen te trollen. Of niet, dan troll je niet maar bent gewoon minder op de hoogte van de werkelijkheid.quote:Nu weet ik niet of jij pvda vergaderingen bezocht, ik in het verleden wel, met vrienden waarvan iets meer dan de helft inmiddels ook pvda-kenner is en en dus ex-lid/stemmer daarvan/op.
[q]Je slaagt er dus niet in om dit te verduidelijken. So be it.
Je kan blijven vragen maar door die plaat staal voor je harses en zelfverkozen doof en blind zijn gaat dat niet gebeuren.quote:ik vroeg om bewijsvoering. Die lever je niet. Het blijft bij niet-controleerbare beweringen. Je schiet opnieuw tekort.
Draai draai draai, jai niet wille wete.quote:Je haalt er weer van alles bij wat niet relevant is en de vraag - waarom dat allemaal zo veel "erger" is en hoe je die "ergheid" meet - is nog steeds NIET beantwoord. En ik verwacht eigenlijk ook niet dat dat nog gebeurt. Je gaat waarschijnlijk nog 2-3 keer om de hete brij heen draaien.....
Ik ga niet eens op de rest in (maar als je een beetje kaas had gegeten van wetten en regels voor lokale politiek, had je gezien dat er erg weinig mensen opstappen of vertrekken om negatieve redenen), maar jij verwijt deze man dat hij de raad uitgaat omdat hij overlijdt???quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 20:34 schreef fokthesystem het volgende:
Klein gebied, "groot" pvda leed, en lokalen idem, maar pvda is een franchise partij van lokalen, dussss...
Goirle: Geert van Ostaden (SP) overleden.
Jij was degene die beweerde dat binnen de PvdA stemmen worden gewogen. Ik vroeg jou om daarvoor overtuigend bewijs aan te dragen. Met opmerkingen als 'jij hebt ook internet' kan ik helemaal niks.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 11:15 schreef fokthesystem het volgende:
Hieronder een feitje van een pvda lid rond stemmen wegen, jij hebt ook internet, en google, zoek maar eens op pvda en stemmen wegen / gewogen e.d.
Da's namelijk the way to go there en we hebben er de eu en euro aan te danken en andere anti-privacy en pro-id 'dingetjes'.
Dan was het dus geen stemming, maar hooguit een ledenraadpleging. Verder blijkt hieruit totaal niet dat er stemmen worden gewogen.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 11:15 schreef fokthesystem het volgende:
Zeeland: Vandaag op de leden vergadering ingestemt voor een coalitie tussen VVD/PvdA/CDA/SGP voor de GS. Niet mijn favoriete coalitie, maar het alternatief VVD/PVV/CDA/SGP(/PVZ) is al helemaal een ramp.
Fokthesystem: Deelde men je mee of het een echte stemming was, of dat de stemmen 'gewogen werden'? Werd de uitslag direct bekend?
Zeeland: We mochten alleen advies geven.
Je hebt tot nu toe nog geen enkel bewijs geleverd van je stelling dat binnen de PvdA stemmen worden gewogen. Je kunt wel zeggen dat het aan mij ligt, of dat ik troll. En je kunt het ook wel herhalen tot je ons weegt, maar bewijs lever je totaal niet. Dat ik om bewijs blijf vragen, komt omdat jij achterwege laat om het te leveren.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 11:15 schreef fokthesystem het volgende:
Het ligt an jou, echt, je doet geen moeite en neemt geen genoegen, na elk bewijs wuif je het als een troll weg en vraag om weer een bewijs, maar je plaat voor je kop is zelf verkozen, je weet het best, de pvda weegt stemmen en is feitelijk anti-democratie dus, maar je wilt het lekker proberen te trollen. Of niet, dan troll je niet maar bent gewoon minder op de hoogte van de werkelijkheid.
Ik stel vast dat je maar op de man gaat spelen en schelden, omdat je niet in staat bent om enig overtuigend bewijs voor je stelling te leveren.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 11:15 schreef fokthesystem het volgende:
Je kan blijven vragen maar door die plaat staal voor je harses en zelfverkozen doof en blind zijn gaat dat niet gebeuren.
Ik draai niet, jij draait. Ik stel je absurde beweringen aan de kaak, vraag om verduidelijking en antwoorden. En die komen niet of heel gebrekkig.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 11:15 schreef fokthesystem het volgende:
Draai draai draai, jai niet wille wete.
Wat de grote dossiers betreft, stemt de PvdA alleen met de coalitie mee wat betreft het pensioenakkoord (nadat de PvdA eerst aanpassingen heeft bedongen) en wat betreft het noodfonds voor de Grieken, vanuit de gedachte dat niets doen en Griekenland failliet laten gaan de belastingbetaler uiteindelijk nog veel meer geld kost. Op allerlei andere terreinen steunt de PvdA niet de rechtse koers van dit kabinet. Je stelling dat de PvdA rechts van het midden is, is te absurd om überhaupt op te reageren...quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 11:15 schreef fokthesystem het volgende:
Oneliner: de pvda doet zich voor als linkse volks partij voor arbeiders, kijk naar de feitelijke stemmingen op bijv. www.politix.nl of recent de meestemmingen met de huidige steuncoalitie en je zou up to date kUnnen zijn anno 2011 : de pvda is rechts van het midden en welhaast anti-arbeiders geluk.
De opmerking dat de PvdA een franchisepartij van lokalen is, heb je nu zo'n 23 keer gemaakt. Niemand snapt wat je ermee bedoelt. Om verduidelijking of toelichting vragen, levert ook al niks op. Misschien moet je de grammofoonplaat eens afzetten?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 20:34 schreef fokthesystem het volgende:
Klein gebied, "groot" pvda leed, en lokalen idem, maar pvda is een franchise partij van lokalen, dussss...
Ja en?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 20:34 schreef fokthesystem het volgende:
Oirschot: Martijn Pijnenburg (Dorpsvisie) vertrekt wegens vermeende belangenverstrengeling.
Je punt is?quote:Aalburg: Marian van der Wal (PvdA) en Lodewijk Timmermans (Aalburgse Alliantie) stappen uit de raad. Van der Wal heeft het te druk, Timmermans wil partijgenoten een kans geven.
VVD-raadslid, dus 0 relevantie voor dit topic. Tevens een logisch gevolg van verhuizen.quote:Zaltbommel: Ingeborg Franssen vertrekt uit de raad wegens een verhuizing.
Ik heb even wat gezocht. Er zijn ook anderen opgestapt. De kritiek in het rapport over de bestuurscultuur spitst zich vooral toe op een lokale partij en hun wethouder. Opnieuw is de PvdA-relevantie zeer beperkt.quote:Maasdriel: Hans de Groot (VVD) stapt op om 'cultuuromslag' te realiseren, maar hij is de enige.
Klopt niet. Er waren geen politieke meningsverschillen, maar botsende persoonlijkheden. Verder vooral erg vervelend voor GroenLinks. Dit is een PvdA-topic.quote:Tilburg: Sandra Franken (GroenLinks) zelfstandig verder na politiek meningsverschil
quote:Den Bosch: Jan Hoskam (VVD) wordt wethouder in Den Bosch en verlaat daarom de raad.
Zal best. Ook weer een lokale partij... - Relevantie nul.quote:Oirschot: Jasper van Vechel (De Gewone Man) stapt op wegens verhuren huis aan seizoensarbeiders in strijd met bestemmingsplan.
Dat doorstromen heb je soms. Misschien moet je nog even vermelden dat VVD-burgemeester Kok van Ommen is vertrokken om gedeputeerde van Overijssel te worden? Evelien Kant is trouwens ook van de VVD.quote:Oss: Evelien Kant stapt op vanwege zwangerschap. Jules Iding wordt gedeputeerde voor Brabant.
Ik las het... - Vervelend voor de SP zeg. Hopelijk vinden ze een oplossing. In het SP-topic is er vast wel een leuke discussie over te voeren.quote:Maart 2011: Dongen: SP-fractie (Austa Tabe, Johan Donga en Petra Garvey) en wethouder stappen collectief op, wegens gebrek aan mensen voor raadswerk.
Betreurenswaardige eenmansactie, al gebeurt het wel meer dat politici uit partijen stappen, voor zichzelf beginnen of naar een andere partij gaan. Hirschi Ali was ooit PvdA-lid, Gerrit Zalm trouwens ook. Joris Voorhoeve heeft de VVD pas nog ingeruild voor D66. Marcel van Dam ging van de PvdA naar de SP. Wilders is ook uit de VVD gestapt. Voorbeelden te over.quote:Waalwijk: Ayfer Cölkusu stapt over van PvdA naar D66. Inhoudelijke onenigheid.
Je punt?quote:Heusden: Frans van der Lee stapt uit fractie Heusden Eén en gaat zelfstandig verder.
quote:Goirle: Geert van Ostaden (SP) overleden.
Zou je me kunnen uitleggen waarom je de behoefte voelde om in dit voorbeeld de partijnaam vet te maken? Dat interesseert me oprecht. Als iemand om gezondheidsredenen de politiek moet verlaten, is dat alleen maar erg vervelend.quote:Uden: Yvonne Oude Luttikhuis (PvdA) stapt op wegens gezondheidsredenen
Er is vast ergens een SP-topic...quote:Dongen: Yolanda van Osta (SP), persoonlijke redenen.
Tjaquote:Sint Michielsgestel: Wim Vlemmings (Senioren Gestel) stapt uit politiek: druk en gezondheid.
Vervelend, een slecht functionerende eenling. Uit de bovenstaande voorbeelden blijkt wel dat meerdere partijen met dit soort zaken kampen. Maar je wilde het woordje PvdA even vet maken, dat was het toch?quote:Neerijnen: Ed van Tellingen (PvdA) solo verder. Politiek verschil van inzicht.
Al eerder behandeld. Het één is een logisch gevolg van het ander.quote:Den Bosch: Geert Snijders (PvdA) vertrekt. Hij is betrokken bij FC Den Bosch en kandidaat voor Provinciale Staten.
quote:Aalburg: Cees Schreuders (CDA) kondigt vertrek aan. Te druk.
Zaltbommel: Jolanda Maas (D66) stopt. Te druk.
Doordat je steeds zo ijverig het woordje PvdA vet maakt, valt eigenlijk vooral op hoe beperkt het aandeel van de PvdA in al deze perikelen is...quote:Vught: Ben Brands (PvdA-Groenlinks) wordt wethouder in Maasdonk en geeft daarom zetel op.
Jammer dat je hier dan weer geen antwoord op krijgt. Maar goed, on-topic maar weer:quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 12:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
FTS, leg eens uit waarom de PvdA een franchise zou zijn en de VVD of het CDA of welke willekeurige andere politieke partij niet? Waarin verschilt in jouw aluhoedjes wereld de PvdA qua organisatiestructuur van de andere partijen?
Je bent wel erg obsessief bezig om de PvdA zwart te maken.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 11:22 schreef fokthesystem het volgende:
BLAM de ene na de andere franchise gaat kapot:
Wat naïef van je... - Je stelt een vraag aan FTS en je verwacht serieus een gedegen antwoord?quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 12:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
FTS, leg eens uit waarom de PvdA een franchise zou zijn en de VVD of het CDA of welke willekeurige andere politieke partij niet? Waarin verschilt in jouw aluhoedjes wereld de PvdA qua organisatiestructuur van de andere partijen?
Zolang de pvda zich als wolf in schaapskleren voordoet, a zegt en b doet of c laat e.d. zie ik het nut er van in om de mensen de kans te geven een andere kant te vinden en lezen.quote:Op maandag 24 oktober 2011 13:08 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Je bent wel erg obsessief bezig om de PvdA zwart te maken.Wat bedoel je eigenlijk met een franchise?
Eerder is je al uitgelegd dat alle partijen wel eens "wij willens" in de media brengen. Je bent er toen niet in geslaagd om politieke partijen op te noemen die dat nalaten en die geen contact zoeken met (potentiële) kiezers.quote:Op maandag 24 oktober 2011 23:11 schreef fokthesystem het volgende:
Zolang de pvda zich als wolf in schaapskleren voordoet, a zegt en b doet of c laat e.d. zie ik het nut er van in om de mensen de kans te geven een andere kant te vinden en lezen.
Al die nutteloze 'wij willens' van de pvda stellen niets voor, alles om de kiezer en zijn korte geheugen aan de haak te krijgen... pvda.... niet links meer, niet voor de arbeider meer..
Het is nog steeds zo onduidelijk als wat, wat je hiermee bedoelt.quote:Op maandag 24 oktober 2011 23:11 schreef fokthesystem het volgende:
PvdA in de lokale politiek is niet zelden een lokale partij die wel de lusten maar niet de lasten wil van de landelijke partij.
Kosten besparen dus, makkelijker de raad in fietsen.
Vandaar ook dat de pvda veel lokalen heeft die tegen de landelijke partij in gaan met allerlei wetgeving en wij willens, die ze lokaal dus niet willen. PvdA franchisers...
quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 12:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
FTS, leg eens uit waarom de PvdA een franchise zou zijn en de VVD of het CDA of welke willekeurige andere politieke partij niet? Waarin verschilt in jouw aluhoedjes wereld de PvdA qua organisatiestructuur van de andere partijen?
Het verschil met de SP is dat de PvdA wel inziet dat bepaalde dingen moeten gebeuren. De redding van Griekenland moet gebeuren, anders zijn de gevolgen niet te overzien. Dan zijn de volgende landen Italië, Spanje en Ierland die in een soortgelijke situatie gaan belanden als Griekenland. Dat zou gewoon onbetaalbaar worden. Daarnaast schieten de rentes van de leningen omhoog op de markten. Er moeten nu maatregelen worden genomen, anders gaat dit een lange en tragische martelgang worden. Dit is niet mijn kabinet, maar het getuigt van opportunisme om tegen beslissingen te stemmen alleen om dit kabinet te pesten. Het gaat hier om het belang van Nederland en niet om de peilingen of het kijk mij eens afzetten tegen het kabinet gehalte.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:16 schreef fokthesystem het volgende:
Heee ! PvdA !! : doormodderen of doorbijten?
‘Wie vindt dat het kabinet een wezenlijk foute koers vaart, doet er verstandig aan het weg te sturen, als zich de kans voordoet. Het is beter om door te bijten dan door te modderen, door elke keer als de PVV even niet thuis geeft, de regering toch overeind te houden.’
Zo maar een statement van de SP op hun eigen website.
En zo simpel ligt het ook, zelfs nu is de pvda een regerings slippendrager der vvd/cda.
Nee, zo simpel ligt het niet, want de twee onderwerpen waarop de PvdA de regering heeft gesteund (pensioenakkoord en Griekenland) zijn nou net onderwerpen waar de SP op tegen is. Het is dus goedkope kritiek van een partij die bovendien zelf nog nooit heeft geregeerd.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 11:16 schreef fokthesystem het volgende:
Heee ! PvdA !! : doormodderen of doorbijten?
‘Wie vindt dat het kabinet een wezenlijk foute koers vaart, doet er verstandig aan het weg te sturen, als zich de kans voordoet. Het is beter om door te bijten dan door te modderen, door elke keer als de PVV even niet thuis geeft, de regering toch overeind te houden.’
Zo maar een statement van de SP op hun eigen website.
En zo simpel ligt het ook, zelfs nu is de pvda een regerings slippendrager der vvd/cda.
Tja, het is natuurlijk ook onbegrijpelijk dat een oppositiepartij graag weer wil regeren... Verder is je opmerking over "cda en vvd steunen" bizar. Dat is amper aan de orde; slechts op de onderwerpen pensioenakkoord en eurofonds.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 13:38 schreef fokthesystem het volgende:
De reden dat de pvda niet 2 maal de val liet dichtklappen is heel simpel: slechte peilingen.
Immers, vanuit een regering kunnen ze meer doen, meer op hun smaak en voorwaarden dan nu, zoals altijd, weer cda/vvd steunen. Maar ja de achterban was anti-EU bij meerderheid en zelfs daar heeft de pvda maling aan, aan de achterban met hun 'gewogen 'stemmen' 'democratie' intern.
Als men van zo een boom vruchten wil kan je ze op voorhand wel herkennen..
De foute beslissing van Albayrak wil nog steeds niet zeggen dat Leers nu niet anders kan handelen. Het dossier ligt nu bij hem. Waar een wil is, is een weg. Het CDA zegt een christen-politieke partij te zijn en beweert een sociaal gezicht te hebben. Laat ze dat dan maar eens tonen.quote:
NL kan de wereld niet hierheen halen en onderhouden, sommigen denken van wel maar het is echt niet zo.quote:Op zondag 30 oktober 2011 14:34 schreef Elfletterig het volgende:
Het CDA zegt een christen-politieke partij te zijn en beweert een sociaal gezicht te hebben. Laat ze dat dan maar eens tonen.
Hoop geblaatht en weinig wol, pvda gaat gewoon weer voldoende steun aan cda/vvd geven op uur u.quote:Op zondag 30 oktober 2011 14:36 schreef Lord_Vetinari het volgende:
PvdA-econoom: stem tegen Europees akkoord
AMSTERDAM - Econoom en voormalig PvdA-Tweede Kamerlid Flip de Kam adviseert zijn partij geen steun te verlenen
PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk toonde zich de afgelopen 2 weken steeds kritischer over de Europese aanpak.
Niemand bepleit dat je heel de wereld hierheen moet halen en onderhouden; onzin. Mauro is al 8 jaar in Nederland, verblijft in een pleeggezin dat hem onderhoudt. Nederland heeft ook aanzienlijk in die jongen geïnvesteerd, in de vorm van scholing. Door hem weg te sturen, hebben we niet het rendement daarvan. Ziedaar een economische reden om Mauro niet weg te sturen; bovendien is er nog een humane kant.quote:Op zondag 30 oktober 2011 16:14 schreef fokthesystem het volgende:
NL kan de wereld niet hierheen halen en onderhouden, sommigen denken van wel maar het is echt niet zo. Zachte heelmeesters en stinkende wonden en zo.
Snap je überhaupt wel iets politiek? Ik begin eraan te twijfelen namelijk.quote:Op zondag 30 oktober 2011 20:23 schreef fokthesystem het volgende:
Als de pvda voor verblijf van Mauro gaat stemmen dan zijn ze verschrikkelijk opportunistisch en hypocriet weer. Want toen de PvdA regeerde was albayrak niet te vermurwen.. Nu gaat het er mede om om het CDA los te weken uit het kabinet, hoopt men op gepeilde zetels, meer dan was.
Ach het is allemaal zo nep-links: politiek willen scoren over de rug van een 'geval' in dit geval een jonge zwarte jongen..![]()
quote:Op maandag 31 oktober 2011 19:27 schreef fokthesystem het volgende:
En weer is het raak, BLAM nummers tig en tigtig vertrekken uit de franchise.
http://www.destentor.nl/regio/flevoland/9779028/'Coupe'-in-PvdA.ece
quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 12:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
FTS, leg eens uit waarom de PvdA een franchise zou zijn en de VVD of het CDA of welke willekeurige andere politieke partij niet? Waarin verschilt in jouw aluhoedjes wereld de PvdA qua organisatiestructuur van de andere partijen?
De ene na de andere uitzondering is er al geweest na dat 'laatste generale pardon'.quote:Op maandag 31 oktober 2011 10:46 schreef Elfletterig het volgende:
Niemand bepleit dat je heel de wereld hierheen moet halen en onderhouden; onzin.
Illegaal nog wel.quote:Mauro is al 8 jaar in Nederland,
En aldus : 'zij herbergen een crimineel'quote:verblijft in een pleeggezin dat hem onderhoudt.
De consensus in den haag is : hulp waar het kan in het thuisland, geef ze een vis opleiding, niet vis.quote:Nederland heeft ook aanzienlijk in die jongen geïnvesteerd, in de vorm van scholing. Door hem weg te sturen, hebben we niet het rendement daarvan. Ziedaar een economische reden om Mauro niet weg te sturen; bovendien is er nog een humane kant.
Been there, done thatquote:Snap je überhaupt wel iets politiek? Ik begin eraan te twijfelen namelijk.
Zoals ik al zeg, pvda wil dit kabinet laten vallen, dat zijn ook weer praatjes voor de buhne, ze lieten al kansen liggen.quote:Je snapt niet de gedachte dat oppositiepartijen erop uit zijn om het kabinet aan het wankelen te brengen? Om de peilingen (nieuwe verkiezingen) hoeft de PvdA het niet te doen.
Ook dat (bovenstaande) is politiek, mensen dit willen doen geloven. En still they come..quote:Essentieel moment uit het kamerdebat afgelopen week: Joël Voordewind (ChristenUnie) legt uit dat er zo'n 75 Mauro's in Nederland zijn. Jongeren die aantoonbaar zo'n 8 jaar in Nederland zijn, al die tijd in pleeggezinnen verbleven, etc. Maar Leers wilde geen uitzondering maken voor die groep, vanwege de "aanzuigende werking", wat de grootst mogelijke onzin is, omdat je de groep precies in kaart kunt brengen. Het gaat dus niet om mensen die nu nieuw binnenkomen of illegalen die nu ineens mogelijkeden zien, maar het gaat om een duidelijk afgebakende groep van 75 jongeren die aantoonbaar in pleeggezinnen verbleven.
En dan de volgende, de dan volgende etc.quote:Voor zo'n groep zou je prima een uitzondering kunnen maken; precies wat het wetsvoorstel van ChristenUnie en PvdA beoogt.
Zonder verdere uitleg er bij, maar vanwege:quote:Op donderdag 3 november 2011 11:18 schreef borisz het volgende:
Hans Spekman wil partijvoorzitter worden. Bron RTL nieuws.
quote:Op maandag 31 oktober 2011 19:27 schreef fokthesystem het volgende:
En weer is het raak, BLAM nummers tig en tigtig vertrekken uit de franchise.
http://www.destentor.nl/regio/flevoland/9779028/'Coupe'-in-PvdA.ece
quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 12:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
FTS, leg eens uit waarom de PvdA een franchise zou zijn en de VVD of het CDA of welke willekeurige andere politieke partij niet? Waarin verschilt in jouw aluhoedjes wereld de PvdA qua organisatiestructuur van de andere partijen?
Voor een bepaalde groep is op humanitaire gronden een generaal pardon gemaakt. Vooral omdat de overheid heeft gefaald in daadkrachtig beleid, waardoor mensen hier veel te lang zaten.quote:Op maandag 31 oktober 2011 19:33 schreef fokthesystem het volgende:
De ene na de andere uitzondering is er al geweest na dat 'laatste generale pardon'.
Illegaal nog wel.
En aldus : 'zij herbergen een crimineel'
De kwestie-Mauro heeft niets te maken met ontwikkelingshulp. Dat is wat sommige mensen er met een nogal vreemde gedachtenkronkel van proberen te maken. Ontwikkelingshulp laat je doen, cq. begeleiden door mensen die daar verstand van hebben, erin gespecialiseerd zijn, enzovoort. En dus niet door een kwetsbare 18-jarige jongen met Limburgse tongval, die nauwelijks nog wat van dat land weet. Mauro volgt hier een opleiding en is uitstekend ingeburgerd. En hij is bereid om te werken, dus uitstekend bruikbaar. Ik geef niet graag de kost aan alle autochtone jongeren in dit land die niet bereid zijn om te werken. Wind je daar liever over op.quote:Op maandag 31 oktober 2011 19:33 schreef fokthesystem het volgende:
De consensus in den haag is : hulp waar het kan in het thuisland, geef ze een vis opleiding, niet vis. Hij kan daar dus meer bereiken dan hier, hier is hij ondermaats, daar bovenmaats.
Dat gevoel heb ik nou ook elke keer als ik je weer vraag om antwoorden die je weigert te geven. Zo onderhand bestaan er steeds meer vragen over jouw vermogen om begrijpend te lezen, om te formuleren, om zaken in een wat breder verband te zien dan blind en obsessief PvdA-bashen. Kijk anders even naar de tussenstand in het POL-verkiezingen-topic, om te zien hoe je daar scoort...quote:
Ze lieten die twee kansen liggen met goede argumenten, waar daar wil jij in al je bekrompenheid en kortzichtigheid toch geen oog voor hebben, dus ik bespaar mezelf de moeite om het nogmaals uit te leggen, want dat heb ik al gedaan.quote:Op maandag 31 oktober 2011 19:33 schreef fokthesystem het volgende:
Zoals ik al zeg, pvda wil dit kabinet laten vallen, dat zijn ook weer praatjes voor de buhne, ze lieten al kansen liggen.
Ik verwijs je naar de NWS-topics, hoewel ik aan de andere kant ook weer liever heb dat je daar wegblijft, maar ja... ik heb gewoon geen zin om steeds hetzelfde te typen. Overigens is Mauro nou juist een prima voorbeeld van iemand die juist gaat werken, om straks de vele niet-werkenden in hun onderhoud te kunnen voorzien.quote:Op maandag 31 oktober 2011 19:33 schreef fokthesystem het volgende:
Ook dat (bovenstaande) is politiek, mensen dit willen doen geloven. En still they come.. En dan de volgende, de dan volgende etc. Tijdens albayrak beten ze niet door, en dat zullen ze niet doen ook, binnen is binnen lijkt het wel, niks overbevolking en te weinig werkenden voor velen.
Zijn vertrek zou een gemis zijn voor de PvdA-kamerfractie, maar misschien is hij als partijvoorzitter wel de goede man op de goede plaats. Alles beter dan de fletse, kleurloze en nagenoeg onzichtbare Ploumen.quote:Op donderdag 3 november 2011 11:18 schreef borisz het volgende:
Hans Spekman wil partijvoorzitter worden. Bron RTL nieuws.
Ik lees: volgde, één, één, 1995, ondernemers, voorkomen, hij, samen, VVD, voetbalwetquote:Op donderdag 3 november 2011 11:34 schreef fokthesystem het volgende:
Zonder verdere uitleg er bij, maar vanwege:
(...) Hoop ik dat ie het gaat worden!![]()
Mag ik voorstellen niet meer op FTS te reageren, totdat hij die vragen beantwoord heeft?quote:Op donderdag 3 november 2011 12:37 schreef Elfletterig het volgende:
Verwacht je dat eigenlijk überhaupt wel, reactie op je bijdragen? Of ben je alleen hier om 'gevat' en op onnavolgbare wijze op lukrake stukjes tekst te reageren? En ben je überhaupt nog van plan om vroeger of later eens antwoord te geven op openstaande vragen aan jouw adres?
Dat kunnen wij als enige twee overgebleven deelnemers aan dit topic* wel besluiten, inderdaad.quote:Op donderdag 3 november 2011 12:38 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Mag ik voorstellen niet meer op FTS te reageren, totdat hij die vragen beantwoord heeft?
Ondanks het grote aantal stemmen voor Mei Li Vos, denk ik dat het gewoon de nummer-31 wordt:quote:31.Jeroen de Lange - 426
32.Myrthe Hilkens - 700
33.John Leerdam - 3.341
34.Margot Kraneveldt - 438
35.Mohammed Mohandis - 4.379
36.Lia Roefs - 770
37.Jan Boelhouwer - 851
38.Mei Li Vos - 10.200
39.Henk Nijboer - 451
40.Anja Timmer - 1.756
Volgens mij strookt dat vrij aardig met de portefeuille die Spekman nu bekleedt.quote:Jeroen de Lange
@JeroendeLange www.twitter.com/JeroendeLange
Manager bij Cordaid. Kandidaat voor PvdA Tweede Kamer. Oprichter www.trac.pro. Oud senior economist World Bank, ex-diplomaat en mensenrechtenactivist.
Moet ik het toch gaan toelichten, nu ja moet... zal ik wel deels doen.quote:Op donderdag 3 november 2011 12:37 schreef Elfletterig het volgende:
Ik lees: volgde, één, één, 1995, ondernemers, voorkomen, hij, samen, VVD, voetbalwet
quote:
quote:Op donderdag 3 november 2011 12:38 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Mag ik voorstellen niet meer op FTS te reageren, totdat hij die vragen beantwoord heeft?
En weer te laat, elders, exceptionisme....quote:
Bron: http://www.omroepgelderla(...)erleeft-PVVmotie.htmquote:Gedeputeerde overleeft PVV-motie
ARNHEM - PvdA-gedeputeerde Co Verdaas heeft een motie van wantrouwen overleefd. Geen enkele partij is het met de PVV eens dat hij moet vertrekken.
De PVV eiste het vertrek van Verdaas omdat hij niet in Gelderland zou wonen, maar in Zwolle. De Provinciewet schrijft voor dat hij in Gelderland moet wonen. Volgens gedeputeerde Markink, die het woord voerde namens Gedeputeerde Staten, woont Verdaas in Nijmegen en is er niets aan de hand.
Diverse partijen spraken hun afkeur uit over de handelwijze van de PVV. Zo sprak GroenLinks van een hetze en een heksenjacht. Veel fracties voelden zich ook overvallen door de PVV, die eerst de pers en daarna pas de collega's informeerde.
De rittenadministratie van de dienstauto's laat volgens de PVV zien dat Verdaas tussen april 2008 en eind juli dit jaar 382 keer 's ochtends door de chauffeur van de dienstauto bij zijn huis in Zwolle is opgehaald. De ritten naar Zwolle leveren volgens de berekeningen van de PVV een extra kostenpost op van ruim 18.000 euro. De partij vindt dat de gedeputeerde dit bedrag moet terugbetalen.
Markink zei wel dat het college onderzoekt of de regels rond het gebruik van een dienstauto moeten worden aangepast. Daar zijn Gedeputeerde Staten al langer mee bezig. Maar dat staat volgens Markink los van de kwestie rond Verdaas. Alleen de Partij voor de Dieren is het met de PVV eens dat Verdaas geld moet terugbetalen.
quote:Volgens een schriftelijke verklaring van de provincie woensdagochtend zit de PVV er naast en woont Verdaas wel degelijk in Nijmegen. Daar staat hij ook officieel ingeschreven. Om privé-redenen heeft hij besloten de woning in Zwolle niet te verkopen.
twitter:JanHutten twitterde op woensdag 09-11-2011 om 11:26:17PVV #Gelderland zit fractielid vertrekken en trekt een rookgordijn op rond de kosten van autoritten van GS-lid Co Verdaas van de #PvdA. reageer retweet
Zijn collega van de ChristenUnie:twitter:JanHutten twitterde op woensdag 09-11-2011 om 12:42:17PVV plaatst zich met haar gedrag geheel buiten de orde van de Gelderse politiek. Zal nog lang consequenties hebben rondom hun inbreng. reageer retweet
twitter:PieterPlug twitterde op woensdag 09-11-2011 om 12:02:00We zijn als PS aan het detail neuzen. Dit omdat PVV denkt iets ontdekt te hebben, terwijl gedeputeerde Markink het eenvoudig kan weerleggen reageer retweet
De teneur van de verdere reacties mag duidelijk zijn...twitter:PieterPlug twitterde op woensdag 09-11-2011 om 12:45:59Feitelijke onderbouwing van de overwegingen in motie van PVV ontbreekt en daarmee is het een inhoudsloze motie. PVV beschadigd zichzelf. reageer retweet
quote:Volgens gedeputeerde Markink was Verdaas' gedrag conform de regels en mocht hij zich met de dienstauto laten afzetten waar hij wilde. Alle overige fracties besloten de lezing van het college te volgen en verweten de PVV zonder wederhoor wild om zich heen te slaan. Er was veel kritiek op de PVV, die tevoren wel de Telegraaf en Wakker Nederland inlichtte, maar niet de Staten.
ChristenUnie-leider Pieter Plug vond het schandelijk dat de PVV allerlei prive-gegevens van Verdaas op tafel gooide, maar zelf zo min mogelijk aan de openbaarheid prijs geeft. Zo zijn de adressen van de PVV'ers geheim, in tegenstelling tot die van de meeste andere Statenleden.
Een beetje journalist leest dan de reactie van de provincie:quote:Op woensdag 9 november 2011 20:07 schreef fokthesystem het volgende:
Dit hè :
De rittenadministratie van de dienstauto's laat volgens de PVV zien dat Verdaas tussen april 2008 en eind juli dit jaar 382 keer 's ochtends door de chauffeur van de dienstauto bij zijn huis in Zwolle is opgehaald.
Een beetje journalist kan dat gewoon inzien/nagaan lijkt me?
Of de hierboven aangehaalde twitteraars hebben de juiste documenten en die laten NIET zwolle zien op die 382 ritten naar/van plaats x ?
en ziet dus dat er verder niks na te gaan is.quote:Volgens gedeputeerde Markink was Verdaas' gedrag conform de regels en mocht hij zich met de dienstauto laten afzetten waar hij wilde. Alle overige fracties besloten de lezing van het college te volgen
Ah joh ga stemmen 'wegen' in je 'democratische' partij...quote:'Gebrek aan democratie bij crisis was beschamend'
--------------------------------------------------------------------------------
(Novum) - Het is beschamend voor de samenleving dat de Tweede Kamer tijdens de kredietcrisis in 2008 niet in staat is geweest om op democratische wijze te besluiten over de miljardensteun aan banken. Dat verklaarde oud-Kamerlid Paul Tang (PvdA) woensdag voor de commissie-De Wit.
Goh, en dat is de pvda in een regering vreemd?quote:De Kamer werd destijds meestal achteraf of kort van tevoren vertrouwelijk geïnformeerd over besluiten. Daaraan viel vervolgens niets meer te veranderen.
Een beetje decennia te laat he? deed de pvda nooit he deze modus operandi?quote:De oud-politicus pleitte ervoor om het parlement meer instrumenten te geven om in crisistijden niet buiten spel te worden gezet. Zo moet de inhoudelijke ondersteuning van het parlement worden verbeterd, om de deals die het kabinet sluit beter te kunnen beoordelen.
Bron en hele artikel op: http://economie.nieuws.nl(...)risis_was_beschamend
Dat geeft de pvda niet het recht anderen de maat te nemen, zij is immers altijd 2 maal vaker erger dan de rest.quote:Op donderdag 10 november 2011 09:24 schreef JoaC het volgende:
fokthesystem, het hypocriete aan jouw opmerkingen is dat het vooral het CDA is wat zich kenmerkt door achterkamers,
De pvda, dat is irritant, kijk in het woordenboek en je ziet pvda staan bij irritant, a zeggen b doen, of c iets anders, maar altijd ten nadele van NL en NLers de laatste decennia.quote:en aangezien de enige kabinetten waar veel via de kamer gedaan werd toevallig de enige twee kabinetten zonder het CDA waren, is het constante zoeken naar spijkers op laag water irritant.
Misschien is dat de bedoeling wel. Reverse psychology is all around usquote:Mijn sympathie voor die vreselijke PvdA groeit met elke post van jou.
Ik heb gewacht, er werd niet ingegrepen, dus het kan.quote:
Die pvv-er is geen pvv-er meer, al kort nadat het uitkwam. Een bruiddumper van de pvda werd voor de camera 'onteert' en uit de pvda gezet, om na een maand weer via de achterdeur aangenomen te worden, toen dacht ik , nu is het voorbij, 4 zetels hooguit voortaan. NOT...quote:Welke PvdA'er runt in Hongarije pornosites en sjoemelt daarbij met de belastingen, naast allerlei andere laakbare zaken?
Allemaal verbale intimidatie, niets bewezen, wat wel is bewezen is bestraft èn eervol ontslag, onderwijl maakt de pvda achterban , de reclame jongens, spotjes tegen pvv en vvd leden, op de persoon spelend.quote:Welke PvdA'er terroriseert zijn buren en pist in brievenbussen, naast allerlei andere laakbare zaken?
Och die rijden op winkeleigenaren in, trappen bodes op het gemeentehuis in elkaar....quote:Welke PvdA'er hengst zijn zwangere echtgenote in haar buik, naast allerlei andere laakbare
zaken?
De discussie is kennelijk: pak de pvv, zoek die stok en mep die hond, want men herkent de daders, uit eigen rangen en gedrag, echter, hij die zonder zonde is.... en de pvda zit er vol mee, zonden van klein tot groot.quote:Jezus, dude, loopt de discussie hier op uit....?
Waarom maak jij bepaalde woorden in de tekst eigenlijk vet? Jij denkt dat wij moeite hebben met lezen?quote:Op woensdag 9 november 2011 12:54 schreef fokthesystem het volgende:
PVV: PvdA-gedeputeerde Verdaas moet weg
ARNHEM - De Gelderse PVV eist dat PvdA-gedeputeerde Co Verdaas vertrekt. Volgens de partij woont hij niet in Gelderland en heeft hij onjuiste declaraties ingediend. De PVV gaat vandaag een motie van wantrouwen tegen de gedeputeerde indienen.
Co Verdaas is sinds 2007 gedeputeerde in Gelderland. Hij woonde op dat moment in Zwolle. Later kreeg hij ook een woonadres in Nijmegen. Maar de PVV komt op basis van Verdaas' declaraties en dienstautogegevens tot de conclusie dat hij in werkelijkheid in Zwolle bleef wonen. De dienstauto haalde en bracht hem meer dan driehonderd keer naar Zwolle. Ook op declaraties staat op de dag van vandaag het Zwolse adres. Ook het vroegere Statenlid Toine van Bergen vond een jaar geleden al dat Verdaas' gedrag niet deugde.
Hele artikel op:
http://www.gelderlander.n(...)Verdaas-moet-weg.ece
Goh, ik las eerder al hierover, (Die toine nog wat is denk ik SP) maar toen nog geen naam en partij, ik dacht toen al wel, 'vast pvda weer' en ja hoor...
Was er in het casino maar een politieke roulette tafel met goed en fout als inzet waar de pvda ook staat aangegeven als positie![]()
De PVV heeft boter op het hoofd, maar om de pvda in te halen heeft ze nog vele 'ophef' en decennia nodig.
Een reactie aldaar:
Natuurlijk weer iemand van de PvdA. Het lijkt er wel op of ze er patent op fraude, misleiding en andere criminele activiteiten hebben bij de PvdA.
Wat een ongeloofwaardig zooitje, liegen, stelen, bedriegen, misleiden (alles moet eerlijker)en frauderen dat is geloof ik wat je moet kunnen om lid te kunnen worden van de PvdA.
En dat wil een pact sluiten met de SP en Gl. Zet die twee partijen dan ook maar bij de vuilnisbak.
Doe geen moeite... hij is geband. Geen idee hoe lang en waarom, maar prettig is het wel...quote:Op dinsdag 15 november 2011 09:02 schreef KoosVogels het volgende:
Waarom maak jij bepaalde woorden in de tekst eigenlijk vet? Jij denkt dat wij moeite hebben met lezen?
Spekman heeft meer ervaring en is bekender. Ik breng er wel tegenin dat voorzitters van politieke partijen doorgaans niet zo heel bekend zijn en meer op de achtergrond vertoeven. Dus zijn bekendheid hoeft niet een doorslaggevende reden te zijn om Spekman te kiezen.quote:Op woensdag 16 november 2011 17:55 schreef Mike het volgende:
Ik denk dat ze Spekman meteen kunnen uitroepen tot 'winnaar', want de overige twee kandidaten waren duidelijk niet geschikt/klaar voor het voorzitterschap toen ze optraden bij De Wereld Draait Door. Als je bij zo'n snel programma te gast bent, zul je je in ieder geval goed voor moeten bereiden en dat leken beide andere kandidaten niet gedaan te hebben (of ze waren niet tegen de druk bestand).
quote:Jonge Socialisten willen Hans
Zondag, 20 november 2011. Nieuws
Tijdens het Najaarscongres van de Jonge Socialisten in de Partij van de Arbeid werd het allereerste PvdA-voorzitterskandidatendebat georganiseerd.
Jonge Socialisten willen Hans
In dit debat werden de kandidaten stevig aan de tand gevoeld door onze leden over hun standpunten en visie voor de partij.
Dit debat leverde veel inzichten op en leidde uiteindelijk tot een stemming waarin het congres is opgeroepen de steun uit te spreken voor een van de drie kandidaten. Met 70% van de stemmen voor Hans Spekman en 30% voor Piet Boekhoudt werd duidelijk dat de voorkeur sterk uitging naar Hans Spekman.
De komende maanden zullen wij ons dan ook sterk inzetten voor de campagne om er zorg voor te dragen dat hij op het congres van de PvdA in januari verkozen zal worden tot voorzitter.
http://www.volkskrant.nl/(...)ur-te-bekennen.dhtmlquote:'Onder druk wordt alles vloeibaar.' Dat zei PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers tijdens de begrotingsbehandeling van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.
Dikkers doelde daarbij op de eis van de PVV dat bij extra bezuinigingen er in ieder geval fors gekort wordt op ontwikkelingssamenwerking. 'Ik daag het CDA vandaag uit kleur te bekennen en ben erg benieuwd naar hun verhaal vandaag', aldus Dikkers.
Volgens haar heeft het CDA toegezegd om in 2012 niet extra te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, maar heeft de partij voor de periode hierna nog niet aangekondigd het budget te handhaven.
Dikkers hekelde in haar bijdrage verder de Nederlandse fixatie op de economische aspecten van ontwikkelingssamenwerking. 'Telt het dan niet dat we veel meer kinderen in sub-Sahara landen naar school laten gaan?'
CDA-Kamerlid Ormel wilde niet heel duidelijk ingaan op de vragen van Dikkers en ook Alexander Pechtold van D66. Hij verwees naar de motie Sap/Slob. Dit weekend reageerde het CDA al wel op de eis van Wilders, dat Nederland de norm om 0,7 procent van het bruto nationaal product uit te geven aan ontwikkelingssamenwerking loslaat. Volgens Maxime Verhagen deed Wilders niets anders dan uit zijn verkiezingsprogramma citeren.
Meer op: http://www.refdag.nl/nieu(...)reele_optie_1_604674quote:„Let op, het gaat klappen”, sms’t Pechtold naar Halsema, die 10 meter verderop aan de ovale onderhandelingstafel zit. Halsema begrijpt het niet. „Hoezo?” sms’t ze terug. Pechtold: „Mark heeft een das om en hij heeft geen papieren bij zich. Hij gaat straks de pers te woord staan.”
De opmerkzame en altijd alerte D66-leider had gelijk. Die morgen, dinsdag 20 juli 2010, gaf Rutte, na ruim twee weken intensief onderhandelen, de besprekingen over ”paars plus” op.
http://www.volkskrant.nl/(...)an-Straatsburg.dhtmlquote:PvdA-Tweede Kamerlid Frans Timmermans behoort tot de laatste drie kandidaten om commissaris voor de mensenrechten te worden bij de Raad van Europa, een organisatie van 47 landen voor democratie en mensenrechten. De Raad van Europa heeft dat vandaag bekendgemaakt.
De twee andere kandidaten voor de belangrijke functie zijn Pierre-Yves Monette uit België en Nils Muiznieks uit Letland.
Het parlement kiest de nieuwe commissaris tijdens een zitting van 23 tot 28 januari in Straatsburg. De winnaar is dan vanaf 31 maart opvolger van de Noor Thomas Hammarberg.
Als ie maar terugkomt om minister van Buitenlandse Zaken te worden.quote:Op vrijdag 25 november 2011 13:01 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
http://www.volkskrant.nl/(...)an-Straatsburg.dhtml
Volkomen terecht dat ook het meest heilige, miljardenverslindende, huisje niet veilig is voor de op handen zijnde bezuinigingen.quote:Op woensdag 23 november 2011 13:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ben benieuwd naar de ruggengraat van het CDA:
[..]
http://www.volkskrant.nl/(...)ur-te-bekennen.dhtml
De loophole is al gevonden, dus. Geeft Verhagen c.s. de uitweg om de PVV te lijmen, door gewoon na 2012 de bezuiniging op OWS door te voeren.
Alsjeblieft zeg. Die man is inhoudelijk echt een aanfluiting. Nederland is echt niet gebaat bij nog een Vogelaar-achtige als minister.quote:Op vrijdag 25 november 2011 21:45 schreef remlof het volgende:
[..]
Als ie maar terugkomt om minister van Buitenlandse Zaken te worden.
Slechter dan Uri Rosenthal bestaat op dit moment niet.quote:Op vrijdag 25 november 2011 22:29 schreef Morendo het volgende:
Alsjeblieft zeg. Die man is inhoudelijk echt een aanfluiting. Nederland is echt niet gebaat bij nog een Vogelaar-achtige als minister.
Schaapje.quote:Op vrijdag 25 november 2011 23:18 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Slechter dan Uri Rosenthal bestaat op dit moment niet.
quote:Kerdijk lezing door Job Cohen
Talloze linkse politici noemen zich tegenwoordig ‘links liberaal’ of ‘sociaal liberaal’. Om zichzelf te verontschuldigen zeggen zij: ‘wij zijn voor gelijke kansen, niet voor gelijke uitkomsten’. Zulke progressieve politici vallen de liberalen in essentie niet aan op hun ideeën, maar alleen op de uitvoering daarvan. Dat drijft ook hen naar de gedachte dat alles uiteindelijk begint èn eindigt bij eigenverantwoordelijkheid en dat de overheid slechts de randvoorwaarden biedt. Door in te stemmen met het denken in eigen verantwoordelijkheden, bedelen de linkse partijen zichzelf een opmerkelijk marginale rol toe. Ze worden de dempers op een rechts ideaal. Ook in Nederland dreigen partijen ter rechter zijde bij tijd en wijle te vervallen in de Amerikaanselibertaire reflex, en dan moeten de partijen ter linker zijde hen bij de les houden en ze aan hun commitment voor gelijke kansen herinneren.
http://www.volkskrant.nl/(...)udt-PvdA-tegen.dhtmlquote:'Delen van de PvdA zijn te behoudzuchtig. Angst voor de peilingen en te weining strijdlust houden ons tegen.' Dat zei de Amsterdamse PvdA-wethouder Lodewijk Asscher vanmiddag in het programma Buitenhof.
'We zijn gekozen om zaken te veranderen, niet om de boel te laten zoals het is', aldus Asscher. 'We moeten meer durven, en meer risico's nemen.' Asscher, tevens voorzitter van wetenschappelijk bureau van de PvdA, reageert op de kritiek die de laatste tijd veel klinkt op zijn partij. De socialisten zouden een gebrek aan daadkracht hebben.
Spekman
Asscher gaf ook aan dat hij voor Kamerlid Hans Spekman kiest als nieuwe voorzitter van de partij. Andere kandidaten zijn voorzitter van de PvdA-afdeling in Groningen Piet Boekhoudt en René Kronenberg uit Rotterdam. De functie kwam vacant sinds de huidige partijvoorzitter Lilianne Ploumen begin oktober bekend maakte stopt met haar taak.
Saillant detail: in het interview met de Volkskrant waarin Ploumen haar vertrek aankondigde, haalde ze hard uit naar PvdA-fractieleider Job Cohen. Ze zei dat Cohen 'teveel wordt meegesleurd in de Haagse dynamiek', en dat hij 'zichtbaarder aanwezig moet zijn' en een prominentere rol in de partij moet spelen. Haar kritiek vormde de opmaat naar een landelijke discussie over de koers van de PvdA.
Asscher wordt vaak genoemd als mogelijk opvolger van Cohen. In Buitenhof herhaalde hij nog eens dat hij het komende jaar niet van plan is om Amsterdam te verlaten. 'In 2013 kijken we weer verder.'
Kortom...binnen de eigen partij zijn ze ook ontevreden. Terecht natuurlijk want deze schijtpartij voegt niets toe. Behalve als je krulletjes hebt...... dan is zij dé partij voor je.quote:Op zondag 27 november 2011 18:13 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
http://www.volkskrant.nl/(...)udt-PvdA-tegen.dhtml
Wat een lulkoek. Het toont alleen maar aan dat de partij een levend iets is. Dat mensen niet kritiekloos achter een Grote Blonde Leider aanhobbelen, maar bereid zijn mee te denken en bij te sturen.quote:Op maandag 28 november 2011 10:49 schreef Ronnie_bravo het volgende:
[..]
Kortom...binnen de eigen partij zijn ze ook ontevreden. Terecht natuurlijk want deze schijtpartij voegt niets toe. Behalve als je krulletjes hebt...... dan is zij dé partij voor je.
Ah, je wil het weer over de PVV hebben, vanwaar die grote obsessie met Geert....vertel.quote:Op maandag 28 november 2011 12:02 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Wat een lulkoek. Het toont alleen maar aan dat de partij een levend iets is. Dat mensen niet kritiekloos achter een Grote Blonde Leider aanhobbelen, maar bereid zijn mee te denken en bij te sturen.
Vooral vanuit PVV-hoek wordt nogal laatdunkend over de PvdA gepraat. Heel wat PVV-stemmers zeggen klakkeloos na wat Wilders uitkraamt, waaronder ook zijn opmerkingen over de PvdA.quote:Op maandag 28 november 2011 16:06 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Ah, je wil het weer over de PVV hebben, vanwaar die grote obsessie met Geert....vertel.
http://www.volkskrant.nl/(...)chien-niet-bij.dhtmlquote:In zijn Kerdijk-lezing nam Job Cohen vorige week duidelijk afstand van zijn voorganger, de 'sociaal-liberale' Wouter Bos. Hij zette zich ook af tegen de term 'hardwerkende Nederlander'. Dat zou immers impliceren 'dat sommige Nederlanders, die om wat voor reden dan ook niet hard kunnen werken, er niet bij zouden horen'. Arnon Grunberg merkte in zijn Voetnoot (23 november) terecht op dat uit Cohens rede 'een afkeer van prestaties spreekt en een verheerlijking van ellende, kortom miserabilisme'. Dat is nog eens een hardwerkende spijker op een pijnlijke kop.
'Zeemansocialisme'
De beoogd voorzitter Hans Spekman draagt ook voortdurend uit dat hij wil opkomen voor de allerzwaksten. Wie hem naar zijn drijfveren vraagt, krijgt direct het verhaal te horen van het meisje dat bij de Zeeman werkt en wier moeder daardoor haar uitkering kwijtraakt. GeenStijl maakte daar al het 'Zeemansocialisme' van. Daarom wil hij ook het partijbureau uit de grachtengordel hebben; hij vindt dat de medewerkers 'daar moeten zitten waar de echte wereld is', de arme, verloederde Vogelaarwijken.
Mocht Spekman geen voorzitter worden, dan krijgen we Piet Boekhoudt - de kandidaat uit Groningen - die het nog simpeler voorstelt: 'aan de linkerkant zie ik mijn vrienden, aan de rechterkant zitten mijn vijanden'. In zijn ogen is D66 dus al de vijand.
De weg van vroeger
Het is die PvdA waar ik me niet in kan vinden. Het is de weg van vroeger. Communicatief is het fataal, want wie voelt zich door dit verhaal aangesproken? Zelfs wie een uitkering heeft, wil niet worden behandeld als een zielige, onderhorige verworpene der aarde. Natuurlijk moet je de allerzwaksten helpen, maar tamboereer dat niet de hele tijd rond. In de beeldvorming lijkt de PvdA alleen voor de zieke, de zwakke en de misselijke op te komen.
De maakbaarheid van de samenleving is weer terug. Of zoals Grunberg het uitdrukte: 'Volgens Cohen zou de overheid de effecten van de genetische loterij vrijwel geheel moeten neutraliseren.' Dit is wat Mark Rutte bedoelde toen hij over de geluksmachine sprak. Wat mij betreft, moet de overheid echter meer een 'pechdemper' zijn.
Ik ben een kind van Wouter Bos. De derde weg. Tussen socialisme en liberalisme in: het sociaal-liberalisme. Ik geloof in een paarse coalitie, zonder christenen, zonder xenofoben en zonder orthodox-socialisten. Aangezien 'paars' besmet is geworden, pleit ik voor een coalitie die zich inzet voor de moderniteit. Wil die kunnen slagen, moet de PvdA niet te veel naar links afbuigen. Daar hoort bij dat je niet moet afgeven op succes. Je moet juist wél opkomen voor de hardwerkende Nederlander.
Voorbeeldfunctie
In de Kerdijk-lezing maakt Cohen een interessante vergelijking tussen bankiers uit de Londense City en stelende jongeren tijdens de rellen in Engeland. Hij zei: 'Beide graaiden wat ze konden pakken, ten koste van de gemeenschap. Maar er is een verschil tussen beide groepen: de elite heeft wél een voorbeeldfunctie.' Die jongeren kennelijk niet. Die kunnen er waarschijnlijk niks aan doen. Opvallend is ook dat hij alle bankiers over één kam scheert: allemaal boeven. Dat geeft het eendimensionele denken van veel PvdA'ers weer.
Hoewel er een duidelijke verandering is te zien binnen de PvdA, schuiven veel PvdA'ers de schuld van ontsporing nog steeds op het bord van de maatschappij. Het is onze schuld dat bijvoorbeeld veel Marokkaanse jongens de fout in gaan. Ze wonen in tochtige kleine huisjes in onooglijke wijken, krijgen geen stageplekken en worden continu gediscrimineerd. 'Vind je het gek dat ze ontsporen', vroeg een PvdA'er mij een keer.
Beledigd
Dat je, zoals Ahmed Marcouch vaak bepleit, 'de regisseur kan zijn van je eigen leven', is ook aan Job Cohen niet besteed. 'Zij kunnen niet, zoals de liberalen van hen verwachten, 'regisseur' zijn over hun eigen leven', zei hij op 18 november. De PvdA-fractieleider is een man die 'kontjes wil geven' aan de mensen die het moeilijk hebben. Ook moslims wil hij 'helpen'. In een gesprek dat ik met Cohen had (door Eddy Terstall geboekstaafd), zei hij het letterlijk: 'Sommige geloofsgroepen hebben een achterstand en moeten een kontje krijgen'. Ik zou me beledigd voelen als iemand me als zielig en achtergesteld zou wegzetten.
Het is goed mogelijk dat ik me vergis. Als de PvdA er vooral voor de kanslozen, de asielzoekers en de armen is, hoor ik er misschien niet bij. Cohen maakt een scherp onderscheid tussen sociaal-democraten en sociaal-liberalen. Ik hoop dat ik er - als sociaal-liberaal - nog bij mag horen. Samen werkt immers beter! Mocht dat niet zo zijn, dan hoor ik het graag.
Marcel Duyvestijn is publicist en columnist, en liefdevol lid van de PvdA.
Ben jij de nieuwe fokthesystem ofzo? Zijn we net van dat stompzinnige, inhoudsloze gebash af, komt er weer zo'n clown het topic verzieken. Was je nog van plan om inhoudelijk iets bij te dragen, of blijft het bij nietszeggende oneliners?quote:Op dinsdag 29 november 2011 10:30 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Gewoon die partij opheffen...is het beste voor iedereen. Kan Ronald naar een partij die wel achter zijn ideeen staat en niet draait en draait om maar aan stemmers te komen. Zonde van zo'n leuke vent.
Dat voel ik nu eenmaal bij de PvdA.quote:Op dinsdag 29 november 2011 14:30 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Ben jij de nieuwe fokthesystem ofzo? Zijn we net van dat stompzinnige, inhoudsloze gebash af, komt er weer zo'n clown het topic verzieken. Was je nog van plan om inhoudelijk iets bij te dragen, of blijft het bij nietszeggende oneliners?
Ja, het is altijd de schuld van de maatschappiquote:Hoewel er een duidelijke verandering is te zien binnen de PvdA, schuiven veel PvdA'ers de schuld van ontsporing nog steeds op het bord van de maatschappij. Het is onze schuld dat bijvoorbeeld veel Marokkaanse jongens de fout in gaan. Ze wonen in tochtige kleine huisjes in onooglijke wijken, krijgen geen stageplekken en worden continu gediscrimineerd. 'Vind je het gek dat ze ontsporen', vroeg een PvdA'er mij een keer.
Ik heb Marcel Duyvestijn al vaker aangehaald in discussies over de PvdA, temeer omdat zijn mening vrijwel volledig overeenkomt met de mijne. Wat ik dan totaal weer NIET stap, is dat de man zich niet serieus kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-voorzitterschap, toen de kans zich aandiende. Nu loopt -ie te klagen over mensen als Spekman en Boekhoudt; vrij vertaald: links en nog linkser. Meer smaken zijn er niet.quote:Op dinsdag 29 november 2011 09:30 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Meer kritiek uit de achterban:
http://www.volkskrant.nl/(...)chien-niet-bij.dhtml
Horen we veel te weinig van. Ze hebben niet eens aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 meegedaan. Er is ook nog een Sociaal-liberale Partij, maar dat is een lobbygroep van de VVD: http://www.sociaal-liberalepartij.nl/ - en gezien de huidige koers van de VVD is dat clubje vast levenlozer dan ooit.quote:
http://www.volkskrant.nl/(...)rots-vertellen.dhtmlquote:Anderhalf jaar na de verkiezingen staat de Partij van de Arbeid er beroerder voor dan ooit. De partij blijft twijfelen, weet amper een vuist te maken tegen het kabinet en de SP en D66 halen haar in de peiling in. Als klap op de vuurpijl uit de opgestapte partijvoorzitter haar frustraties in de krant en lijkt haar handen in onschuld te wassen
De oproep van zes PvdA-afdelingen tot linkse vernieuwing kwam dan ook geen dag te vroeg. Er moeten weer duidelijke sociaal-democratische keuzes worden voorgeschoteld aan de kiezers als alternatief voor het huidige kabinet. Daarom zal de PvdA terug moeten naar haar wortels.
Het doel van de sociaal-democratie is altijd geweest, het kapitalistisch systeem een sociaal gezicht geven. Dit werd bereikt door het systeem te 'breidelen' oftewel te reguleren waardoor excessen voorkomen zouden worden. In de jaren tachtig en negentig is dat streven losgelaten, omdat het economische groei in de weg zou staan.
Inderdaad ons land is veel welvarender geworden de afgelopen decennia. Maar vooral de mensen die wisten waar de winsten te halen vielen hebben daar van geprofiteerd, in deze periode van gebrekkige financiële regels en ongecontroleerde hebzucht. De afgelopen jaren is pijnlijk duidelijk geworden waar dat toe heeft geleid, enorme schulden waar de samenleving voor opdraait, in de vorm van snoeiharde bezuinigingen op onder andere de zorg, sociale zekerheid, passend onderwijs en openbaar vervoer.
Ideaal
Terwijl het sociaal-democratische ideaal toch het eerlijk verdelen van kennis, macht én inkomen is. De tijd is dan ook rijp om weer pal voor dit ideaal te gaan staan. De economie moet zo gereguleerd worden dat iedereen kan profiteren van de welvaartsgroei. Vooral door het garanderen van sociale zekerheid, zorg, onderwijs, veiligheid en openbaar vervoer en andere publieke voorzieningen. Dat betekent dat marktwerking weer ondergeschikt moet worden aan kwaliteit.
Want het is overduidelijk dat concurrentie niet heeft gezorgd voor betere thuiszorg of efficiënter OV. Middels door de overheid gegarandeerde voorzieningen moet er dus voor gezorgd worden dat niemand in dit rijke land door de bodem zakt en iedereen een menswaardig bestaan kan leiden. De verzorgingstaat zal daarom moeten worden ingericht als een sociale trampoline. Een instrument waar je op terug kunt vallen maar die tegelijkertijd de mogelijkheid geeft om de maatschappij weer 'in te springen'. Wanneer de PvdA dit uitdraagt moet zij zich niet meer in de hoek laten drukken door het argument van rechtse partijen. Want die zullen altijd zeggen, in slechte en goede tijden, dat het teveel geld kost. Zij kunnen zich namelijk niet ontrekken aan het dogmatische geloof in een kleine overheid.
Diefstal
Rechts heeft gelijk dat goede publieke voorzieningen veel geld kosten, maar belasting heffen is geen diefstal. Het is zoals Richard Wagner ooit zei 'de prijs der beschaving'. Wanneer iedereen in dit land naar rato bijdraagt, dan heeft een sociale en eerlijke samenleving de toekomst in de 21ste eeuw. De PvdA zal deze linkse boodschap weer vol trots moeten vertellen, want alleen een partij die in zichzelf gelooft kan verkiezingen winnen. De partij zal daarvoor echt duidelijk moeten maken dat het wat anders wil dan het huidige kabinet. Ze moet dus stoppen harde bezuinigingen als een gegeven te beschouwen, want dat is precies wat de rechtse partijen willen. Linkse politiek zal altijd bestaan uit het proberen iets te veroveren op de (rechtse) realiteit.
Dus PvdA kom uit de hoek en laat zien dat de sociaal-democratie geen vergane glorie is, maar hard nodig om de realiteit van morgen socialer en eerlijker te maken.
Rick Jonker is landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA
Ja, de PvvA moet zich gewoon richten op de normale burger, en hem moeten overtuigen dat belastinggeld ook gaat naar goed onderwijs, infrastructuur, justitie en dat soort zaken. Niet alleen naar de behoeftigen in de samenleving. Het is heel mooi dat er uitkeringen zijn, maar alleen van die solidariteit kan zo'n partij gewoon niet leven.quote:Op dinsdag 29 november 2011 14:54 schreef Elfletterig het volgende: Ergens tussen de PvdA en D66 in ligt potentie voor een fantastische, sociaal-liberale politieke partij, is mijn mening. Misschien moeten mensen eens werkelijk opstaan om zo'n partij nader vorm te geven, in plaats van binnen de PvdA te blijven mopperen?
In loondienst.....Hoe dan?quote:Op woensdag 30 november 2011 22:00 schreef skrn het volgende:
[..]
Ja, de PvvA moet zich gewoon richten op de normale burger, en hem moeten overtuigen dat belastinggeld ook gaat naar goed onderwijs, infrastructuur, justitie en dat soort zaken. Niet alleen naar de behoeftigen in de samenleving. Het is heel mooi dat er uitkeringen zijn, maar alleen van die solidariteit kan zo'n partij gewoon niet leven.
De VVD is (in mijn ogen) de enige partij die aanhang heeft onder alle bevolkingsgroepen. Een stem op de VVD is altijd te verdedigen, als je ondernemer bent, of in loondienst, of als zelfstandige, als je een auto of een huis hebt. De VVD speelt daar handig op in, dat moet ik toegeven.
Het is natuurlijk ook maar net wat je wilt zien natuurlijkquote:Op woensdag 30 november 2011 22:00 schreef skrn het volgende:
De VVD is (in mijn ogen) de enige partij die aanhang heeft onder alle bevolkingsgroepen. Een stem op de VVD is altijd te verdedigen, als je ondernemer bent, of in loondienst, of als zelfstandige, als je een auto of een huis hebt. De VVD speelt daar handig op in, dat moet ik toegeven.
Wat me aan deze drie tekstjes meteen opvalt, is dat Spekman als enige de lezer direct aanspreekt. Boekhoudt spreekt in de wij-vorm, Kronenberg zelfs in de ik-vorm. Zelfs al zouden we Spekman verder totaal niet kennen, dan roept alleen al dit stukje tekst meer symphathie op dan dat van zijn tegenkandidaten.quote:Op woensdag 30 november 2011 19:13 schreef remlof het volgende:
Wie van de drie?
[ afbeelding ]
Piet Boekhoudt
De PvdA moet zich inhoudelijk én qua vorm vernieuwen om de neergaande trend te keren. De ideologie staat, maar de vertaling naar de 21ste eeuw niet altijd. We moeten als partij willen vernieuwen om wederom een bepalende rol gaan spelen als grootste progressieve partij van Nederland. We moeten onze ideologie leidend laten zijn en “bestuurderspartij” af worden. Als besturen belangrijker is dan politiek, kunnen we gewoon Tempoteam bellen.
[ afbeelding ]
Rene Kronenberg
De peilingen laten op dit moment dramatische cijfers zien. We moeten én kunnen samen het tij keren! Ik ga daarbij voor minimaal 30 zetels bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen (in 2014 of hopelijk al veel eerder). Ik ga voor een duidelijker PvdA-geluid in de Tweede Kamer en in het land; tegen de verrechtsing in Nederland. Ik ga voor een positieve beweging in de vereniging en nieuwe vormen van ledendemocratie. Ik ben links op de sociale thema’s, wat rechtser op de thema’s als economie en veiligheid. In mijn aanpak combineer ik best of both worlds: de gezelligheid van Brabant en het ‘niet lullen maar poetsen’ van Rotterdam.
[ afbeelding ]
Hans Spekman
Noem het 'verandering', 'vernieuwing' of 'opschudding'. Wat mij betreft is het bovenal 'broodnodig': de PvdA moet er weer toe doen in Nederland! We zijn ooit opgericht om onrecht in de samenleving te bestrijden. Die strijd vraagt in de 21ste eeuw om nieuwe oplossingen. Oplossingen die we kunnen bereiken met een sterkte PvdA. Het is daarom dat ik uw vertrouwen wil vragen om mij te kiezen als uw nieuwe voorzitter.
De PvdA weet de 'normale burger' - of laten we dat even vervangen door: iedereen met een inkomen onder 2,5 keer modaal - onvoldoende duidelijk te maken dat deze groep bij de PvdA het beste af is.quote:Op woensdag 30 november 2011 22:00 schreef skrn het volgende:
Ja, de PvvA moet zich gewoon richten op de normale burger, en hem moeten overtuigen dat belastinggeld ook gaat naar goed onderwijs, infrastructuur, justitie en dat soort zaken. Niet alleen naar de behoeftigen in de samenleving. Het is heel mooi dat er uitkeringen zijn, maar alleen van die solidariteit kan zo'n partij gewoon niet leven.
De VVD is (in mijn ogen) de enige partij die aanhang heeft onder alle bevolkingsgroepen. Een stem op de VVD is altijd te verdedigen, als je ondernemer bent, of in loondienst, of als zelfstandige, als je een auto of een huis hebt. De VVD speelt daar handig op in, dat moet ik toegeven.
De reden waarom Ploumen zoveel kritiek kreeg had niks met de inhoud te maken, want die was in mijn ogen helemaal terecht. Zij kreeg zoveel kritiek omdat ze bij haar vertrek die kritiek uitte in de media in plaats van binnenskamers. Cohen moest dit vanuit de media vernemen. Dit was dus niks minder dan ordinair natrappen van Ploumen.quote:Op zaterdag 3 december 2011 12:56 schreef Sound.Cloud het volgende:
Wel typisch dat Ploumen zoveel kritiek kreeg op haar opmerking dat Job Cohen te onzichtbaar was, ik heb hem de afgelopen maand nauwelijks in de media gezien, terechte opmerking? Soms is Plasterk op tv, Spekman nu ivm voorzitterschap maar waar is Cohen?
Ja dat is waar, het was zeker niet netjes. Op haarzelf valt ook veel af te dingen maar de kritiek op Cohen was natuurlijk wel terecht. Ik vind het heel jammer dat hij niet wat harder tegen dit kabinet aanschopt, er valt toch genoeg te bedenken waar je tegenin kan gaan? En het zeggen dat hij zijn eigen stijl heeft en "niet Haags genoeg" is vind ik een beetje makkelijk, dan had je een andere baan moeten kiezen. Ben benieuwd hoe het met Cohen gaat tot de volgende verkiezingen. Hij zal zich toch sterk moeten profileren.quote:Op zaterdag 3 december 2011 13:01 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
De reden waarom Ploumen zoveel kritiek kreeg had niks met de inhoud te maken, want die was in mijn ogen helemaal terecht. Zij kreeg zoveel kritiek omdat ze bij haar vertrek die kritiek uitte in de media in plaats van binnenskamers. Cohen moest dit vanuit de media vernemen. Dit was dus niks minder dan ordinair natrappen van Ploumen.
Ik denk dat de gedachte om Cohen partijleider te maken was dat ze er van uitgingen dat ze de grootste partij van Nederland zouden worden. De voortvloeiende gedachte was dat ze dus regeringsverantwoordelijkheid zouden krijgen. Helaas belandde de PvdA met Cohen in de oppositie. Cohen is een goede bestuurder, dat heeft hij bewezen in Amsterdam en als staatssecretaris. Het is misschien voorbarig, maar ik zie in Cohen geen gehaaide oppositieleider zoals Roemer en Pechtold dat wel kunnen zijn.quote:Op zaterdag 3 december 2011 13:07 schreef Sound.Cloud het volgende:
Ik vind het heel jammer dat hij niet wat harder tegen dit kabinet aanschopt, er valt toch genoeg te bedenken waar je tegenin kan gaan? En het zeggen dat hij zijn eigen stijl heeft en "niet Haags genoeg" is vind ik een beetje makkelijk, dan had je een andere baan moeten kiezen. Ben benieuwd hoe het met Cohen gaat tot de volgende verkiezingen. Hij zal zich toch sterk moeten profileren.
Inderdaad een niet zo handige uitspraak. Wat mij verontrust is dat politici blind zijn op het feit dat veel mensen hun niet vertrouwen. Ik bedoel, heeft de Tweede Kamer kritisch naar zichzelf gekeken tijdens en na de crisis? Heeft de Tweede Kamer wel kritisch gekeken naar het economisch beleid voordat de crisis losbarstte? Zijn Tweede Kamerleden bereid salaris in te leveren vanwege de crisis? Zeg maar vanwege wanprestatie.quote:In de Kerdijk-lezing maakt Cohen een interessante vergelijking tussen bankiers uit de Londense City en stelende jongeren tijdens de rellen in Engeland. Hij zei: 'Beide graaiden wat ze konden pakken, ten koste van de gemeenschap.
Uit de Kerdijk-lezing "Voorbij de meritocratie" door Job Cohen van 18 november 2011quote:Op woensdag 7 december 2011 20:18 schreef skrn het volgende:
[..]
Inderdaad een niet zo handige uitspraak. Wat mij verontrust is dat politici blind zijn op het feit dat veel mensen hun niet vertrouwen. Ik bedoel, heeft de Tweede Kamer kritisch naar zichzelf gekeken tijdens en na de crisis? Heeft de Tweede Kamer wel kritisch gekeken naar het economisch beleid voordat de crisis losbarstte? Zijn Tweede Kamerleden bereid salaris in te leveren vanwege de crisis? Zeg maar vanwege wanprestatie.
Genoeg mensen zien Tweede Kamerleden ook als graaiers. Ook die van de PvdA.
Ik ben het zieligheid argument wel zat. Niet alleen is het zielig voor de mensen die niet mee kunnen komen. Wat onderbelicht blijft is dat de samenleving niet welgeordend is. De mensen aan de top maken niet bepaald een getalenteerde indruk.quote:Het besef van de cruciale rol van het toeval in de verdeling van talenten dwingt ons tot bescheidenheid. Het is het krachtigste tegengif tegen het om zich heen grijpende egoïsme dat samenhangt met de gedachte: ‘dit is mijn eigen verdienste’. Dit bewustzijn dwingt ons ook tot dankbaarheid, dat we gelukkig mogen zijn met de talenten die we ontvangen hebben. Dit besef dwingt ten slotte als het goed is tot schatplichtigheid . Het is de meest effectieve bescherming tegen de voortwoekerende ‘dit is van mij’-cultuur. Wie zich realiseert dat zijn talenten giften zijn, die bovendien alleen met behulp van de zorg van talloze anderen tot volle wasdom kunnen komen, die zal voortdurend in het krijt staan bij de samenleving waaraan hij zoveel te danken heeft. Waar dit besef verloren gaat, dreigt de sociale samenhang te verkruimelen. De voltooide meritocratie is een hardvochtige prestatiemaatschappij.
Maar juist dat onbekende is een pluspunt, zie Roemer bijvoorbeeld. Als het kabinet binnen een maand klapt zou het wel eens een probleem kunnen worden. Vanaf januari met spekman als voorzitter zijn er mogelijkheden om een paar verzuurde linkse types eruit te werken.quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:23 schreef Hexagon het volgende:
Asscher heeft nog wel wat tijd nodig om bekender te worden
Momenteel is hij vooral wereldberoemd in Amsterdam
tegen bezuinigingen op sociale werkvoorzieningen, uitkeringen voor (jong)gehandicapten etc. Niet zo raar dat daar wat simpel volk op afkomtquote:
Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)voorzitter-pvda.htmlquote:Hans Spekman gekozen als voorzitter PvdA
AMSTERDAM - De leden van de PvdA hebben Tweede Kamerlid Hans Spekman gekozen als hun nieuwe partijvoorzitter. Hij volgt Lilianne Ploumen op. De uitslag van de ledenraadpleging is woensdag in Den Haag bekendgemaakt.
Spekman kreeg 81,8 procent van de stemmen. Nummer twee Piet Boekhoudt, voorzitter van de PvdA-afdeling in Groningen, kreeg 9,8 procent en René Kronenberg uit Rotterdam 8,3.
Ploumen kondigde begin oktober onverwacht haar vertrek aan. Ze wilde haar opvolger de tijd geven zich goed in te werken op weg naar nieuwe verkiezingen. De PvdA-leden konden vervolgens de afgelopen weken hun stem uitbrengen op de drie kandidaten.
Spekman zei in een eerste reactie ''hartstikke trots'' te zijn. ''De PvdA is de partij die in mijn bloed zit en in het bloed van mijn ouders en van mijn opa en oma.'' Hij zei ontzettend veel zin te hebben in het partijvoorzitterschap.
Zo dat is een duidelijke uitslag. Ik heb ook op hem gestemd.quote:Op woensdag 21 december 2011 15:34 schreef Elfletterig het volgende:
De stemmen zijn geteld en de uitkomst is weinig verrassend...
[..]
Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)voorzitter-pvda.html
Nu is de pvda helemaal de geiten wollen sokken partij......quote:Op woensdag 21 december 2011 15:46 schreef Smoofie het volgende:
Spekman, de man zonder kostuum.
Of andere nette kleding.
Hetgeen natuurlijk voor bepaalde mensen alles zegt over zijn kwaliteitenquote:Op woensdag 21 december 2011 15:46 schreef Smoofie het volgende:
Spekman, de man zonder kostuum.
Of andere nette kleding.
Op bepaalde functies dien je gewoon 'normale kleding' te dragen, niet die foute truien.quote:Op woensdag 21 december 2011 16:44 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Hetgeen natuurlijk voor bepaalde mensen alles zegt over zijn kwaliteiten
Er is een verschil tussen 'hoort niet' en dingen die in jouw ogen fout zijn. Als deze meneer prima werk aflevert in de Kamer of als voorzitter met zijn truien, more power to him. Dat heb ik liever dan iemand die gekleed in fraaie pakken de engste (semi-)fascistische onzin de ether in spuugt.quote:Op woensdag 21 december 2011 16:53 schreef Ronnie_bravo het volgende:
[..]
Op bepaalde functies dien je gewoon 'normale kleding' te dragen, niet die foute truien.
Zie je het voor je, Bea die in haar trainingsbroek naar de dodenherdenking gaat?? Hoort niet he.
http://www.volkskrant.nl/(...)-lacht-hem-uit.dhtmlquote:De PvdA is van plan vol in de aanval te gaan tegen de PVV in 2012. De sociaaldemocraten willen nadrukkelijk de confrontatie zoeken met de partij van Geert Wilders om zo de coalitie aan het wankelen te brengen en weggelopen kiezers terug te winnen.
PvdA-leider Job Cohen zegt dat in een interview met De Telegraaf dat morgen verschijnt. Volgens Cohen moeten PVV-stemmers inzien dat de hun belangen eerder bij de PvdA liggen dan bij de PVV. 'Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen. En die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV', stelt Cohen.
Cohen verwacht dat Wilders in een penibele situatie terecht komt als de aangekondigde bezuinigingen van dit kabinet, daadwerkelijk van kracht worden. Volgens Cohen gaat er dan voor de PVV een 'nieuwe fase' in, waarbij Wilders zal moeten kiezen tussen zijn achterban en 'de macht'.
Schreeuwen
'Wilders schreeuwt om te maskeren. Hij maskeert wat er allemaal gebeurt en waar hij allemaal verantwoordelijkheid voor moet nemen', aldus de politicus die het afgelopen jaar onder meer als 'bedrijfspoedel' werd weggezet door de leider van de PVV.
Cohen beweert verder in het vraaggesprek in Wilders een 'pure machtspoliticus' te herkennen, die het weinig tot niets interesseert wat er van zijn verkiezingsbeloftes in huis komt, zolang hij maar op het pluche mag zitten.
Ook steekt de PvdA-leider de hand in eigen boezem door te erkennen dat er toch wel het een en ander fout zit binnen zijn eigen partij. Cohen gelooft dan ook niet dat het aanvallen van de PVV hét wondermiddel is om zijn partij weer uit het slop te trekken. Volgens de oud-burgemeester van Amsterdam ligt de oorzaak van het moeilijke afgelopen jaar vooral bij de PvdA-steun aan het kabinet bij de eurocrisis en het pensioenakkoord.
Voor 2012 zijn Cohens wensen (voornemens?) alvast duidelijk: een einde aan het gedoogkabinet. 'Hoe eerder dit kabinet weg is, hoe beter'.
Wilders
In een reactie stelt PVV-leider Geert Wilders zich niet druk te maken over de aankondiging van Cohen. 'Geweldig, wat een humor. Cohen op voorpagina Telegraaf in paniek. Bangig voor eigen positie als 'leider' PvdArabieren', twitterde Wilders vanmorgen.
Als je als PvdA je enkel focust op reageren (of eerder afreageren) op de PVV dan ben je zelf toch ook gewoon een opportunistische partij dan. Als het enige wat je kan doen is afzetten tegen de PVV als populistische partij dan is jouw politiek dus ook gebaseerd op populisme.quote:Op vrijdag 30 december 2011 11:53 schreef skrn het volgende:
Het probleem is dat mensen niet willen horen dat de PVV een partij is die zich bedient van opportunisme.
Dat is wel redelijk arrogant vind je niet? Wilders heeft meer dossierkennis dan menig politicus. Zeker als je het vergelijkt met de SP of dat soort partijen. Ja het is een populist net als roemer in de manier van communiceren, maar dat betekent niet dat de inhoud slecht hoeft te zijn....quote:Op vrijdag 30 december 2011 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik blijf me verbazen dat echt niemand door heeft in de tweede kamer dat Wilders gewoon trollt, en dat ze maar bezig blijven deze troll te voeren.
Zijn achterban en potentiele achterban vind het alleen maar mooi dat Cohen weer eens met zijn voetjes staat te stampen en met poppen gooit. Dat heeft Geert dan weer eens voor elkaar denken ze dan, die hoge heren.
Werkelijk, de incompetentie, het totale gebrek aan inzicht.
Nog een troll.quote:Op vrijdag 30 december 2011 12:03 schreef Frano het volgende:
[..]
Dat is wel redelijk arrogant vind je niet? Wilders heeft meer dossierkennis dan menig politicus. Zeker als je het vergelijkt met de SP of dat soort partijen. Ja het is een populist net als roemer in de manier van communiceren, maar dat betekent niet dat de inhoud slecht hoeft te zijn....
Juist.... Zet die PVDA lijn door... vooral niet reageren, alleen met je eigen oogkleppen op redeneren.quote:Op vrijdag 30 december 2011 12:05 schreef skrn het volgende:
[..]
Nog een troll.
Niet reageren niet reageren niet reageren.
Bijna gelukt.
Ze gaan een D66je proberen..... ze zouden beter kunnen zorgen voor een stevig programma. Maar, het staat weer garant voor leuke beelden in 2012. Een stotterende Cohen die Wilders gaat aanpakken, ik kan niet wachten.quote:Op vrijdag 30 december 2011 11:58 schreef Frano het volgende:
Weer een nieuw dieptepunt voor de PVDA met het bashen van Wilders....
Beetje zoals jouw grote vriend Wilders, die weigert inhoudelijk in debat te gaan en tegenwoordig enkel nog Tweetjes de wereld inslingert?quote:Op vrijdag 30 december 2011 12:09 schreef Frano het volgende:
[..]
Juist.... Zet die PVDA lijn door... vooral niet reageren, alleen met je eigen oogkleppen op redeneren.
Ik denk dat in 2012 wel degelijk de wereld vergaat, want ik ben het zowaar met Piet eens...quote:Op vrijdag 30 december 2011 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, de PVDA maakt het nu tot beleid alleen nog maar te reageren op wilders, zijn ze reageerpartij geworden, dat is toch een stuk dichter bij regeren dan oppositiepartij, niet?
Heeft men nog steeds niet door dat je het moet omdraaien en niet telkens luid kakelend door het kippenhok te rennen als Wilders wat roept en op hem te reageren?
Bepaal een koers, zet die uit en ga die varen. Laat wilders op jou reageren en als de pers aan je vraagt watje van wilders zijn reactie vind, beginnen te lachen en je schouders ophalen.
Doe dit een half jaartje en Wilders staat op 10 Zetels verlies.
Er is zoveel incompetentie in de tweede kamer, echt, wat een sukkels.
Nee hoor niet mijn grote vriend ik zal niet op hem stemmen. Op bepaalde punten is hij nog linkser dan roemer..... En ja inderdaad dat is de gebruikelijke linkse/communistische reactiequote:Op vrijdag 30 december 2011 14:45 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Beetje zoals jouw grote vriend Wilders, die weigert inhoudelijk in debat te gaan en tegenwoordig enkel nog Tweetjes de wereld inslingert?
Maar goed, verder natuurlijk bijzonder onverstandig van Cohen. Hiermee bereikt hij geen ene reet.
Deed dat pijn?quote:Op vrijdag 30 december 2011 14:49 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Ik denk dat in 2012 wel degelijk de wereld vergaat, want ik ben het zowaar met Piet eens...
Neuh het was... interessant. Nu afwachten of het een eenmalige gebeurtenis is en zo nee, hoe het de volgende keer voeltquote:
Het gaat er niet om hoe wilders zijn dossier kennis is, ik hou wilders ook niet voor dom, integendeel, ik zeg dat de rest dom is door zich telkens als reageerpartij te profileren.quote:Op vrijdag 30 december 2011 12:03 schreef Frano het volgende:
[..]
Dat is wel redelijk arrogant vind je niet? Wilders heeft meer dossierkennis dan menig politicus. Zeker als je het vergelijkt met de SP of dat soort partijen. Ja het is een populist net als roemer in de manier van communiceren, maar dat betekent niet dat de inhoud slecht hoeft te zijn....
Het was niet de eerste keer, maar goed, geen zin dat uit te zoeken.quote:Op vrijdag 30 december 2011 17:26 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Neuh het was... interessant. Nu afwachten of het een eenmalige gebeurtenis is en zo nee, hoe het de volgende keer voelt
Juist en dat komt omdat veel partijen de zelfingenomenheid hebben om te denken dat ze bepaalde items in de samenleving kunnen doodzwijgen om geen keuze te hoeven maken en daarmee hun achterban misschien kwijt raken....quote:Op vrijdag 30 december 2011 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat er niet om hoe wilders zijn dossier kennis is, ik hou wilders ook niet voor dom, integendeel, ik zeg dat de rest dom is door zich telkens als reageerpartij te profileren.
Wilders gooit een rotje, laat een scheet of roept wat en kakelend loopt het kippenhok door elkaar.
Men profileert zich als wij zijn niet wilders
Daarmee staat wilders altijd al op voorsprong want hij bepaald zo de discussie.
De reactie van Wilders past uitstekend bij het niveau waar minstens 30 tot 40 procent van de Nederlanders op acteert. Die mensen vinden zulke reacties prachtig en vinden Wilders een geweldige kerel. Hij zegt toch maar mooi even waar het op staat.quote:Op vrijdag 30 december 2011 10:04 schreef Lord_Vetinari het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)-lacht-hem-uit.dhtml
Eerst zien, dan geloven. Ze hadden dat veel eerder moeten doen, het zal nu heel veel moeite kosten om vertrouwen terug te winnen, aangezien een groot deel van de maatregelen van het Kabinet er al door is en een deel zelfs met steun van de PvdA.
Overigens is de reactie van Wilders natuurlijk weer een pareltje van 'schoolpleinniveau'. Niet op de inhoud ingaan, maar lekker naamsverbasteren en vooral de boodschapper aanvallen.
Dit zijn nou net niet de zaken waar de PvdA in uitblinkt....quote:Op maandag 2 januari 2012 03:54 schreef Elfletterig het volgende:
Ageren tegen het kabinet met een eigen verhaal, intern de gelederen sluiten en een duidelijke koers bepalen. Cohen die de aanval kiest, klinkt totaal niet geloofwaardig.
Zelfs Freek de Jonge moest zich ook nodig profileren als anti-Wilders.quote:Op vrijdag 30 december 2011 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Wilders gooit een rotje, laat een scheet of roept wat en kakelend loopt het kippenhok door elkaar.
Men profileert zich als wij zijn niet wilders
Daarmee staat wilders altijd al op voorsprong want hij bepaald zo de discussie.
OK, dat kunnen de PvdAers misschien ook nog begrijpenquote:Op vrijdag 30 december 2011 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, de PVDA maakt het nu tot beleid alleen nog maar te reageren op wilders, zijn ze reageerpartij geworden, dat is toch een stuk dichter bij regeren dan oppositiepartij, niet?
Heeft men nog steeds niet door dat je het moet omdraaien en niet telkens luid kakelend door het kippenhok te rennen als Wilders wat roept en op hem te reageren?
Ik denk dat de incompetentie nog een stap dieper zit, c.q. nog ernstiger is.quote:Bepaal een koers, zet die uit en ga die varen. Laat wilders op jou reageren en als de pers aan je vraagt watje van wilders zijn reactie vind, beginnen te lachen en je schouders ophalen.
Doe dit een half jaartje en Wilders staat op 10 Zetels verlies.
Er is zoveel incompetentie in de tweede kamer, echt, wat een sukkels.
http://www.volkskrant.nl/(...)ten-op-Wilders.dhtmlquote:Twee weken lang verschijnt iedere dag een column op vk.nl waarin wordt teruggekeken op 2011 - en vooruitgekeken naar 2012. Vandaag: Als Job Cohen slim is, werpt hij zich dit jaar in de twitterstrijd met Geert Wilders, schrijft journalist Lars Anderson.
De laatste week van december vormt een fraai voorproefje van wat 2012 ons onvermijdelijk gaat brengen: één tweet van 121 tekens over de hypotheekrenteaftrek, waarin Geert Wilders dreigt met 'nieuwe verkiezingen', wordt door de Volkskrant en Trouw uitvergroot tot voorpaginanieuws.
De PVV-leider heeft in de loop van 2011 zijn eigen twitteracties geperfectioneerd en Twitter verheven tot zijn eigen zender. De media lopen er volgens de Nationale Nieuwsmonitor slaafs achteraan. 52 van de in totaal 333 politieke tweets kwamen in de dagbladen terecht, waarover 134 artikelen werden geschreven. Tel uit je electorale winst. Met bijna veertig gepubliceerde artikelen krijgt het NRC Handelsblad de twijfelachtige eer krijgt er het meeste nieuws in te zien.
Toch heeft het weinig zin om Wilders' succes de parlementaire journalistiek te verwijten. Via sociale media, blogs en andere kanalen komen zijn tweets toch wel bij de kiezer terecht. Helemaal nu Matthijs van Nieuwkerk in de De Wereld Draait Door dagelijks een update geeft van de belangrijkste tweets. DWDD maakt de massa iedere dag wijs dat de zogeheten trending topics maatschappelijke relevantie hebben.
Rucolasalade
Wilders heeft in tegenstelling tot partijleiders als Jolande Sap, Alexander Pechtold en Job Cohen - die vooral twitteren over dat heerlijke broodje kaas of bordje rucolasalade - goed door hoe je scoort met een berichtje waarin volgens de Oxford University Press gemiddeld vijftien woorden en anderhalve zin passen. Hij runt zijn twitteraccount zoals hij zijn fractie leidt; hijzelf 'volgt' niemand, spreekt eenzijdig zijn 140.000 'volgers' toe en geeft nooit een toelichting op zijn tweets.
Waarom zou hij ook? Wilders weet dat journalisten zijn polemische tweets uitvergroten; Twitter is voor hen de enige manier tot 'contact' met de Grote Gedoger van dit kabinet. Het geroezemoes van journalisten die zijn tweets interpreteren levert qua publiciteit meer op dan wanneer hij ze verduidelijkt. Aangemoedigd door het verlies van zijn oude baas bij de VVD, wijlen Hans Dijkstal, praat hij al tien jaar in slagzinnen die zo de twitterfabriek in kunnen. Toenmalig VVD-fractievoorzitter Dijkstal moest van het partijbestuur in de aanloop naar de verkiezingen van 2002 de boodschap eenvoudiger verpakken. Twitter bestond nog niet, maar wat zou Dijkstal baat hebben gehad bij zo'n woordenmal.
Taalvirtuozen
Job Cohen is de Hans Dijkstal van deze tijd. Een boodschap voor publiek begrijpelijk verwoorden is ook hem niet gegeven. Maar 2012 biedt perspectief. In zijn eindejaarsinterview in de Telegraaf kondigt hij aan de aanval te openen op de PVV. Kan dat iets anders betekenen dan dat hij Twitter tot politiek terrein verklaart? Je zou het hem zo gunnen; geen gehakkel meer voor Job, maar om de twee dagen vijftien splijtende woorden. Die schrijft hij niet zelf; hij huurt een team taalvirtuozen in - type Arnon Grunberg meets Jan Blokker. In de tussentijd werkt Cohen aan zijn dossierkennis en probeert hij met doortastende experts iets van visie te ontwikkelen. Ook zoekt hij als antwoord op 'PvdArabieren' naar een woord om elke tweet mee af te sluiten dat net iets venijniger is dan 'PVVolksverlakkerij' of 'PVVerabsolutering'.
Voor de getrainde Cohen en zijn taalvirtuozen wordt 2012 prijsschieten op Wilders. De PVV zal zich door de onvermijdelijke extra bezuinigingsronde van tien miljard in onmogelijke bochten moeten wringen om geen verkiezingsbeloftes te hoeven breken en geloofwaardig te blijven. De hypotheekrenteaftrek, belastingverlaging, de ouderenzorg of een nóg eerder eerdere invoering van die AOW-verhoging; niets is nog onbespreekbaar door de recessie.
Wilders' tweets zullen alsmaar politieker worden. De gedoogconstructie wreekt zich. Het CDA beroept zich onder aanvoering van de twee dissidenten op haar laatste beetje humaniteit. De partij weigert te bezuinigen op de miljarden aan ontwikkelingshulp, terwijl de PVV die liever vandaag dan morgen op de rekening bijschrijft. Ondertussen sturen de VVD en het CDA nog meer miljarden naar de Europese Bank om niet alleen de Grieken, maar nu ook de Italianen en de Spanjaarden uit de brand te helpen.
Het ondenkbare gebeurt: eindelijk gaat de hypotheekrenteaftrek eraan. Lachend steunt Cohen de VVD en het CDA bij het afschaffen van deze villasubsidie. Een woedende Wilders typt op zijn mobiel 'die laffe hazen! Dit kabinet gaat eraan!', maar bedenkt zich. Het kabinet blijft zitten, waarop Cohen tweet: 'Hoe verkoopt de PVVolksverraad dit aan Henk en Ingrid? Waar blijven die beloofde nieuwe verkiezingen?' Maar Wilders blijft stil. Cohen tweet: 'Zo kennen we Geert en zijn PVVeinzerij; de zoete geur van macht is onweerstaanbaar.'
@JobCohen You go, Job!
http://www.volkskrant.nl/(...)itiek-op-Cohen.dhtmlquote:Voorzitter Paul Stein van de PvdA in Arnhem is opgestapt, omdat hij vindt dat hij zijn mening niet mag geven over het functioneren van Job Cohen, de fractievoorzitter van zijn partij in de Tweede Kamer.
Stein liet op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in Arnhem zondag weten geen vertrouwen te hebben in groei van de partij met een leider als Job Cohen. Hij merkte daarna dat het geven van zijn mening niet gewenst is onder het huidige bestuur, zei hij vandaag.
'Ik vind dat ik als voorzitter op gepaste momenten mijn mening moet kunnen geven. Een nieuwjaarsreceptie vond ik daar een goed moment voor, maar er zijn anderen die vinden dat ik eerst moet overleggen voordat ik zeg wat ik vind', aldus Stein. Hij liet weten actief te blijven binnen de partij. 'Maar ik heb gezegd dat ze maar een andere voorzitter moeten zoeken, want ik wil mijn mening niet onder stoelen of banken steken.'
Oh shit, was ik nou toch maar naar die nieuwjaarsreceptie gegaanquote:Op woensdag 11 januari 2012 13:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
http://www.volkskrant.nl/(...)itiek-op-Cohen.dhtml
Zal wel wat meer aan de hand zijn. Het lijkt me niet dat het hoofdbestuur alle nieuwjaarsrecepties afstruint om te luisteren of er ergens commentaar wordt gegeven.
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_niet_langer__.htmlquote:Cohen helpt kabinet niet langer
DEN HAAG - PvdA-leider Job Cohen zal de coalitie niet meer helpen als die er in een extra bezuinigingsronde niet uitkomt met de PVV. ,,Het kabinet helpen met verdere bezuinigingen, daar voel ik niets voor'.'
Dat zegt hij zaterdag in de Volkskrant. Met de nieuwe benadering verliest het minderheidskabinet opnieuw steun van de oppositie. Eerder al verklaarde D66 dat premier Rutte niet op ze hoeft te rekenen. Volgens Cohen moeten VVD, CDA en PVV er maar met z'n drieën zien uit te komen. ,,Wat Rutte wil, is zo totaal anders dan wat ik wil'', zegt de PvdA-voorman in een vraaggesprek.
Tot nu toe heeft de PvdA het kabinet gesteund in beslissingen over pensioenen en over de eurocrisis. Wat Cohen betreft blijft het bij deze onderwerpen en steunt hij Rutte niet meer op andere dossiers. ,,Jongens, sorry, je bekijkt het maar'', aldus Cohen.
Cohen weerspreekt het beeld dat de PvdA op de onderwerpen pensioenen en eurocrisis heeft samengewerkt met het kabinet. ,,Ik zie dat niet als samenwerken. Als we dit niet hadden gedaan, waren we in strijd gekomen met wat we zelf altijd hebben geroepen. Dan was er een regeling tot stand gekomen die vele malen slechter was geweest.''
Cohen zegt in de krant ook dat hij zal meedoen als er binnen de partij lijsttrekkersverkiezingen komen. De PvdA houdt zaterdag en zondag in Den Bosch haar partijcongres.
Dat het CDA de koers naar links heeft bijgesteld, vergroot volgens Cohen de kans dat er in de toekomst een links kabinet komt.
http://www.volkskrant.nl/(...)skabinet-Rutte.dhtmlquote:PvdA-leider Job Cohen doet vanaf nu geen zaken meer met het minderheidskabinet-Rutte. Met deze koerswijziging zet hij de politieke verhoudingen op scherp. Cohen zal niet bijspringen als VVD en CDA er in een extra bezuinigingsronde niet uitkomen met gedoogpartner PVV.
'Het kabinet helpen met verdere bezuinigingen, daar voel ik niets voor', zegt de PvdA-voorman. Als de premier nog langs komt, zal hij zeggen: 'Jongens, sorry, je bekijkt het maar.' Dit zegt Cohen vandaag in een interview met de Volkskrant.
In regeringskringen is tot dusver uitgegaan van een constructieve opstelling van de PvdA, omdat die gezien haar lage stand in de peilingen niet zou uitzien naar nieuwe verkiezingen. Met Cohens harde opstelling kalft de potentiële steun van de oppositie aan het kabinet verder af. D66 liet in november al weten dat Rutte niet meer bij die partij hoeft aan te kloppen.
Nieuwe benadering
In het gesprek wekt Cohen de indruk te zijn bevrijd van een zware last met zijn nieuwe benadering van de minderheidscoalitie, die hij wel steunde in het pensioenakkoord en de eurocrisis. Voor hem is duidelijk: VVD, CDA en PVV moeten met zijn drieën uit de zware financiële onderhandelingen komen. 'Wat Rutte wil, is zo totaal anders dan wat ik wil.'
De PvdA staat historisch laag in de peilingen, de SP historisch hoog. De sociaal-democraten, die vandaag en morgen een congres houden in Den Bosch, hebben geanalyseerd hoe dat komt. De SP heeft nooit meegewerkt aan plannen van de coalitie en wordt daarvoor electoraal beloond. Bovendien wordt SP-leider Emile Roemer als de echte oppositieleider gezien.
Cohen: 'Ik zou graag zien dat de peilingen beter waren, maar ik realiseer me dat het mede komt doordat we verantwoordelijkheid hebben genomen. Dan denk ik: nou ja, dan zijn die peilingen maar zo.'
Netelige positie
Het vrijdag verschenen CDA-rapport van het Strategisch Beraad brengt de CDA-fractie in een netelige positie, meent Cohen. 'Er ligt de afspraak met VVD en PVV, en aan de andere kant zeggen ze: we gaan wat anders doen. Dat wordt wonderlijk: tot 2015 vinden we dit en daarna dat. Een echte cesuur is als het CDA stopt met dit kabinet. Daar ben ik niet tegen.'
Op het congres wordt zondag Hans Spekman partijvoorzitter. Die wil dat de PvdA voor de komende verkiezingen een lijsttrekker kiest. Cohen zegt dan te zullen meedoen, ongeacht tegenkandidaten. 'Ik ga daar niet een beetje bang voor zitten zijn. Nee, niet van dat kinderachtige, kom op zeg.'
http://www.volkskrant.nl/(...)er-boven-Cohen.dhtmlquote:Van de provinciale en lokale PvdA-politici ziet een derde in de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher de beste lijsttrekker bij volgende verkiezingen. Twintig procent kiest voor de huidige partijleider Job Cohen.
Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad en OverheidinNederland.nl.
Van het partijkader vindt 54 procent Job Cohen 'niet zichtbaar genoeg'. Overigens is 52 procent van de ondervraagden wel tevreden over het optreden van Cohen, en is zeven procent zeer tevreden. In een reactie aan de krant laat Cohen weten niet onder de indruk te zijn. 'Er komen vrije lijsttrekkersverkiezingen. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden en we hebben een boel talent in de partij.'
In een interview met de Volkskrant van vandaag geeft Cohen alvast een waarschuwing aan het kabinet-Rutte. Bij de volgende bezuinigingsronde zal de PvdA geen steun meer verlenen als de PVV dwarsligt. 'Wat Rutte wil is zo totaal anders wat ik wil'.
Emile Roemer
Ook bij SP-politici werd door NRC onderzocht wie zij bij volgende verkiezingen als lijsttrekker willen. Partijleider Emile Roemer krijgt daarin de steun van maar liefst 98 procent van het kader. Wel vindt 33 procent dat de afdrachtsregeling van de partij moet worden herzien. SP-politici moeten een groot deel van hun vergoeding afstaan aan de partijkas.
Uit de enquête komt verder onder meer naar voren dat 83 procent van de PvdA'ers vindt dat de partij de PVV bij voorbaat moet uitsluiten van een coalitie. Bij de SP denkt 63 procent daar hetzelfde over.
Vandaag en morgen houdt de PvdA haar partijcongres. Hans Spekman zal Lilianne Ploumen opvolgen al partijvoorzitter. Spekman beloofde tijdens zijn campagne om het hoofdkantoor van de partij te verhuizen van de Herengracht in Amsterdam naar een multiculturele wijk. Daarin krijgt hij de steun van slechts 36 procent van de ondervraagden.
http://www.volkskrant.nl/(...)Cohen-nee-zegt.dhtmlquote:Komt val kabinet dichterbij nu Cohen 'nee' zegt?
Bij een dwarsliggende PVV hoeven VVD en CDA niet meer aan te kloppen bij Job Cohen. Moet premier Rutte zich zorgen maken, nu de PvdA heeft verklaard geen steun meer te geven aan nieuwe bezuinigingen?
'Ja, ik zeg nee', zegt PvdA-fractieleider Cohen vandaag in een interview met de Volkskrant.
Wanneer eind februari, begin maart bekend wordt hoeveel miljard extra van de rijksbegroting af moet, is het dus aan de VVD, CDA en gedoogpartner PVV om er samen uit te komen. Experts verwachten dat er zo'n tien miljard bezuinigd gaat worden. Sommigen denken zelfs dat dit kan oplopen tot zestien miljard euro.
Het regeerakkoord zal worden opengebroken in wat inmiddels al de 'tussenformatie' is gaan heten. Maxime Verhagen, Mark Rutte en Geert Wilders zullen met elkaar om de tafel gaan. Vakministers, fractievoorzitters, portefeuillehouders en topambtenaren schuiven daar om en om bij aan.
Lastige gesprekken
Dat gaan heel lastige gesprekken worden. Vooral de ideeën van CDA en PVV liggen ver uit elkaar. De PVV wil dat er eerst flink gekort wordt op Ontwikkelingssamenwerking, voordat er überhaupt over bezuinigingen op andere terreinen kan worden gepraat. Het CDA vindt hulp aan de allerarmsten juist een kwestie van fatsoen.
Ook de nieuwe koers van het CDA zal boven de tussenformatie hangen. Gisteren kwam het Strategisch Beraad met haar bevindingen. Officieel gaat dit over de lange termijn van de partij, maar het zou vreemd zijn als er nu opeens een heel andere koers in wordt gevaren.
Voor de christen-democraten is de hypotheekrenteaftrek niet langer heilig, terwijl de PVV en VVD hier niet aan willen tornen. Het CDA en de VVD zullen wel te porren zijn voor een versoepeling van het ontslagrecht, de PVV wil werknemers blijven beschermen. In de formatie slikte de PVV met grote tegenzin forse bezuinigingen op het pgb en de sociale werkplaats. Het is maar zeer de vraag of Wilders daar nog meer op wil korten.
Momenteel wordt er veel gewerkt met wisselende meerderheden. Maar dat gaat een stuk lastiger worden. D66 doet hier amper aan mee, de SP zo goed als nooit en nu gooit ook de PvdA de deur dicht. Dat betekent dat het CDA, VVD en PVV er op alle onderwerpen met elkaar eens moeten worden. Voor Job Cohen is het dat of nieuwe verkiezingen. 'Ik zie geen andere oplossing.'
Twee onderwerpen
Overigens blijven er twee onderwerpen waarop de PvdA wel zal blijven meewerken met het kabinet: de pensioenen en de schuldencrisis in Europa. Dat zijn dus ook de twee onderwerpen, waarmee Wilders zich van het kabinet kan blijven distantiëren.
Vooral VVD en CDA zullen willen dat het kabinet in het zadel blijft. Mark Rutte is de eerste liberale premier sinds 1918 en heeft het prima naar zijn zin. Het CDA is net begonnen aan het ontwikkelen van die nieuwe koers. Deze moet nog zijn beslag krijgen en er moet een nieuwe leider worden gevonden. Dat heeft tijd nodig.
Mark Rutte zal vooral zenuwachtig worden van Wilders. Hoe gaat hij zich opstellen? Valt er net zo goed met hem te praten als bij de vorige onderhandelingen? Blijft de PVV zich aan de afspraken houden? De chemie tussen Rutte, Verhagen en Wilders is goed. De komende maanden zal blijken of die chemie ook een volgende bezuinigingsronde overleeft.
Een fragment, voor de goede orde. Maar ben ik nou gek, of heeft Cohen in zijn gesproken woord Lodewijk Asscher niet genoemd?quote:Maar al zijn de marges klein, onze inzet maakt wel degelijk verschil. Dat geldt zeker voor onze wethouders op lokaal niveau.
Marco Florijn die in Rotterdam werk voorop stelt. Door de vraag van werkgevers centraal te stellen
probeert hij zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen.
Rinda den Besten in Utrecht die zorgt dat kinderen die in armoede opgroeien toch kunnen sporten
en mee kunnen doen.
Lodewijk Asscher die in Amsterdam met volharding de scholen naar een hoger niveau tilt. Kan niet of daar ga ik niet over, daar hoef je bij Lodewijk niet mee aan te komen.
En Marnix Norder die in Den Haag de woningmarkt probeert los te trekken. Zo maken onze
wethouders het verschil.
Jij bent gekquote:Op zondag 22 januari 2012 16:08 schreef Elfletterig het volgende:
Volgens de PDF op de PvdA-site was dit de speech van Job Cohen:
[..]
Een fragment, voor de goede orde. Maar ben ik nou gek, of heeft Cohen in zijn gesproken woord Lodewijk Asscher niet genoemd?
quote:Lodewijk Asscher die in Amsterdam met volharding de scholen naar een hoger niveau tilt. Kan niet of daar ga ik niet over, daar hoef je bij Lodewijk niet mee aan te komen.
Het verhaal spreekt mij ook wel aan. Overigens vind ik ook dat Cohen gaandeweg steeds beter in vorm raakt als partijleider.quote:Op zondag 22 januari 2012 23:15 schreef remlof het volgende:
Ik was vanmiddag op het congres en de speeches van Spekman en Cohen vond ik zeer goed.
Vooral de speech van Job gaf precies aan waarom ik PvdA stem.
We hebben nog nooit een echt linkse regering gehad in dit land. En vooralsnog is de VVD nog steeds een partij van formaat. Een linkse meerderheid is nog ver weg. En wanneer het huidige rampenkabinet valt, zal het CDA razensnel afstand nemen van de gehanteerde koers en zie ik ze wel weer opkrabbelen tot boven de 20 zetels.quote:Op maandag 23 januari 2012 10:10 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Ben wel benieuwd, in 2015 (of eerder) zal de SP groot zijn en de pvda uiteraard ook. Dus dan zal 'links' gaan regeren en zijn de problemen voorbij. Is het al 2015?
Steeds beter in vorm ? meen je dat nu echt ???quote:Op zondag 22 januari 2012 23:16 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Het verhaal spreekt mij ook wel aan. Overigens vind ik ook dat Cohen gaandeweg steeds beter in vorm raakt als partijleider.
Bron: http://www.volkskrant.nl/(...)van-de-Armoede.dhtmlquote:Hij was een van Rotterdams grote politieke talenten. Maar zijn onorthodoxe aanpak wekte weerstand. Ontgoocheld keert Jan Markerink (PvdA) terug naar het bedrijfsleven.
'De snelste manier om je vertrouwen in de politiek te verliezen', zegt hij, 'is politicus worden. Dan pas kom je erachter hoe het allemaal in elkaar steekt, en daar word je niet vrolijk van.'
'Wat mij de afgelopen zes jaar vooral is opgevallen aan de PvdA, is dat het een erg conservatieve partij is. We zijn helemaal geen progressieve partij die haar kansen wil grijpen om problemen op een nieuwe manier aan te pakken. Het zijn de oude kaders die de toon zetten - en jonge mensen die zijn opgeleid door die oude kaders. Behoudzucht maakt de PvdA tot een bange partij. Bang om nieuwe dingen te doen. Bang om op de bek te gaan. Een partij die steeds weer kiest voor oude systemen. Terwijl er een iPad klaarligt, zit de PvdA nog aan de knoppen van een oude transistorradio te draaien.'
'In alle denkbare sectoren stellen we eisen aan werknemers. Of het nu de caissière is bij Albert Heijn of de putjesschepper: je moet voor elke functie competenties hebben. Behalve voor een politiek-bestuurlijke functie. Dan volstaat het dat je lid bent van een coalitiepartij en tijd kunt vrijmaken om het werk te doen. Je krijgt zo niet altijd de beste mensen voor de klus. Het is dan ook logisch dat veel burgers hun vertrouwen in de politiek zijn kwijtgeraakt. Ik heb mij in de PvdA sterk gemaakt voor het benoemen van de beste mensen, ongeacht hun politieke kleur. Dat was on-be-spreek-baar!'
Hij zegt hetzelfde als velen anderen hier op het forum....namelijk dat het een kutpartij is. Toch mooi dat bij hem nu ook de oogjes open gaan. Zo zie je maar het is niet te laat, ook niet voor de rest hierquote:Op woensdag 15 februari 2012 15:10 schreef Svarabhaktivocaal het volgende:
De Volkskrant heeft een interview met een onthutste deelgemeentevoorzitter, die de politiek (en de PvdA) de rug toekeert. Een paar fragmenten:
[..]
Bron: http://www.volkskrant.nl/(...)van-de-Armoede.dhtml
Niet iets om vrolijk van te worden.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)tie-over-koers.dhtmlquote:Een interview met PvdA-leider Job Cohen en partijvoorzitter Hans Spekman in Trouw zorgt voor discussie binnen de PvdA-fractie, meldt de NOS.
In het interview zeggen de twee dat er grote overeenkomsten tussen de PvdA en de SP zijn. Kamerlid Frans Timmermans schrijft in een e-mail die in het bezit is van de NOS, dat hij zich 'niet thuis voelt' bij de uitspraken van Cohen en Spekman. De partij moet zich volgens Timmermans niet positioneren als 'SP light'.
In een reactie zegt Cohen dat het niet zijn bedoeling was de PvdA richting de SP te sturen.
quote:... Ik wil nu ook graag mijn mening geven over waar ik het niet mee eens was. In de eerste plaats de hopeloze propositie om ons als “SP light” te positioneren. Het zal het beeld van het journaal van afgelopen maandag alleen maar versterken. Roemer zal victorie kraaien en de SP hoeft slechts minzaam vast te stellen dat de PvdA eindelijk van het neo-liberale pad af lijkt te gaan, maar gelukkig is er inmiddels allang een echte sociaaldemocratische beweging en die heet SP. Dus tactisch en strategisch vind ik dit onverstandig.
Maar ook inhoudelijk heb ik hier grote bedenkingen bij. De verschillen tussen ons en de SP gaan veel verder dan Europa, die betreffen vrij fundamenteel hoe wij de samenleving zien en welke rol wij voor de overheid daarbij in gedachte hebben. Zoals ik dinsdag in de fractie heb betoogd, de verzorgingsstaat is opgebouwd op basis van twee belangrijke ‘artikelen’ in ons sociaal contract: de mogelijkheid van sociale stijging voor mensen aan de onderkant van de samenleving en het bieden van ‘comfort’ over de eigen positie en vooruitzichten aan de middengroepen. Dat laatste is een essentiële voorwaarde voor het eerste. Alles staat of valt met de vraag of de ruggengraat van de samenleving de rest van het lichaam kan dragen.
Moeite heb ik ook met jullie neiging Wim Kok voor zo’n beetje alles wat er mis is verantwoordelijk te maken. Sentimenten zijn sentimenten en die spelen in de politiek van vandaag een hoofdrol, maar ik heb absoluut niet de behoefte mee toe doen aan die misplaatste zelfkastijding. De PvdA heeft een absolute hoofdrol gespeeld in het overwinnen van de diepe, diepe crisis van eind jaren zeventig tot eind jaren tachtig. Onder leiding van Wim Kok heeft ons land een onvoorstelbare en wereldwijd geroemde economische dynamiek tot stand gebracht, die onder meer heeft geleid tot 1 miljoen extra banen en significant hogere uitgaven voor onderwijs en zorg. Wees verdorie trots op die erfenis! Voed niet de mythe van ‘de puinhopen van paars’, maar wees eerlijk en realistisch over de doorgeschoten marktwerking en de daarmee samenhangende maatschappelijke vervreemding, leidend tot het brede onbehagen van vandaag.
Ligt er maar aan hoe je naar een partij kijkt....... in mijn optiek is er geen partij zo slecht als de PvdA. Onderlinge strubbelingen, van de ene draaikont (Bos) naar een Hakkelaar en mannen in vreemde truien (Spekman). Dan heb ik het nog niet over de plannen en de wisselingen van ideeen om maar populairder te worden 'bij het volk'. Ondanks dat 'het volk' allang heeft aangetoond een andere aanpak in Nederland wil.quote:Op woensdag 15 februari 2012 15:42 schreef remlof het volgende:
Voor mij is de PvdA nog steeds de minst kutte partij van allemaal
Het ligt er inderdaad maar net aan hoe je naar een partij kijkt. En jouw kijk getuigt van simplisme op het niveau van een leerling in 3-havo. Je analyse komt niet veel verder dan 'de partij is kut'. In dit topic ben je meer een stoorzender, die 90 keer hetzelfde meldt, dan iemand die zinnig iets bijdraagt. Wat dat betreft lijk je veel op de verbannen fokthesystem; was ook zo'n type.quote:Op donderdag 16 februari 2012 14:04 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Ligt er maar aan hoe je naar een partij kijkt....... in mijn optiek is er geen partij zo slecht als de PvdA. Onderlinge strubbelingen, van de ene draaikont (Bos) naar een Hakkelaar en mannen in vreemde truien (Spekman). Dan heb ik het nog niet over de plannen en de wisselingen van ideeen om maar populairder te worden 'bij het volk'. Ondanks dat 'het volk' allang heeft aangetoond een andere aanpak in Nederland wil.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)en-achterhoudt.dhtmlquote:De PvdA noemt het 'schokkend' dat minister Melanie Schultz (Infrastructuur) spoorbudgetten achterhoudt en de Kamer onvoldoende informeert. De partij reageert hiermee op het rapport van de commissie-Kuijken, waaruit blijkt dat de Kamer onvolledig is geïnformeerd over het geld dat wordt uitgetrokken om de spoorsector naar een hoger plan te tillen. FNV Bondgenoten is bezorgd over de kwaliteit en de veiligheid van het spoor.
De parlementaire commissie heeft de afgelopen maanden gekeken naar onderhoud en innovatie van het Nederlandse spoorstelsel. Het ministerie van Infrastructuur en spoorbeheerder ProRail moeten beter inzicht geven in de geldstromen en besteding van de spoorbudgetten, zo pleit de commissie.
Jacques Monasch, Tweede Kamerlid PvdA, vindt dat de minister zich moet verantwoorden. 'De minister heeft te weinig grip op de spoorsector en de Kamer kan niet goed controleren wat er met de miljarden aan spoorgeld gebeurt', aldus Monasch.
Fixatie op asfalt
Volgens GroenLinks laat het rapport zien waar de fixatie op extra asfalt toe leidt: een stiefmoederlijke behandeling van het spoor. 'Het vervoer van miljoenen reizigers is in het geding', aldus Ineke van Gent. 'Dit kabinet snijdt jaarlijks voor 160 miljoen in spooronderhoud, terwijl er extra geld voor wegen is. De commissie stelt dat onze uitgaven aan spooronderhoud en vernieuwing internationaal gezien laag zijn. Desondanks besteedde ProRail zo traag aan, dat er geld op de plank bleef en er nota bene honderden miljoenen naar wegen werd geschoven. Dat is niet alleen mismanagement van ProRail, maar ook politiek heikel voor de minister.'
De VVD pleit voor een langetermijnvisie voor de spoorinfrastructuur waarvoor de minister en de Kamer de noodzakelijke maatregelen moeten kunnen afdwingen. De partij laat weten zich al jaren zorgen te maken over het spoor, maar ziet mogelijkheden in het rapport. VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot: 'De aanbevelingen over extra onderhoudsuitgaven die de daarop volgende jaren leiden tot lagere kosten en besparingen bij investeringen, geven aan dat aanzienlijke verbeteringen mogelijk zijn. Zoals invoering van ERTMS waardoor kostbare spoorverdubbelingen niet nodig zijn.'
Kwaliteit van het spoor
FNV Bondgenoten is bezorgd over de kwaliteit en de veiligheid van het spoor. De vakbond vindt het schandalig dat de commissie te weinig inzicht in de precieze staat van het spoornet heeft gekregen. 'Het is zorgwekkend dat niet kan worden aangegeven hoe de kwaliteit van het spoor is', meldt Egon Groen, bestuurder van FNV Bondgenoten. 'Er rijden dagelijks ik weet niet hoeveel treinen over die rails, terwijl we niet weten of de kwaliteit ervan voldoende is. Daarmee komt de veiligheid in het geding.'
Farshad Bashir, Tweede Kamerlid namens de SP noemt het hoog tijd dat minister Schultz de splitsing van de NS en ProRail terugdraait. 'ProRail en NS zijn door neo-liberale politieke druk opportunistisch bezig geweest, gericht op kostenbesparing op korte termijn', aldus Bashir. 'Dit beleid van de minister en haar voorgangers heeft ervoor gezorgd dat de maatschappelijke taak van de spoorsector is verwaarloosd. Het splitsen van de NS en ProRail en de pogingen om marktwerking op het spoor te introduceren zijn de reden dat de kwaliteit achteruit gaat.'
Hoe kan dit in vredesnaam zo snel uitlekken?!? Wie heeft hier belang bij?quote:Beste Job en Hans,
Zojuist las ik het interview dat jullie beiden aan Trouw hebben gegeven. Ik wil
daar graag op reageren, want het is nogal verregaand wat jullie melden.
Reageren doe ik dan maar per mail, want mij is niet de kans vergund dit in de
fractie te bespreken. En dat is jammer. Over strategische keuzen moet de
fractie zich uit kunnen spreken, vind ik. Want, Job, je geeft dit interview als
onze voorzitter en dus ook namens ons. En eerlijk gezegd voelde ik mij niet
thuis bij alles wat er door jullie is gezegd.
Bij veel wel. Met name de noodzaak het Rijnlands model in onze economie
opnieuw uit te vinden en de noodzaak publieke voorzieningen weer onder
publieke sturing te krijgen, op basis van moderne democratische middelen.
Maar ik wil nu ook graag mijn mening geven over waar ik het niet mee eens
was. In de eerste plaats de hopeloze propositie om ons als “SP light” te
positioneren. Het zal het beeld van het journaal van afgelopen maandag
alleen maar versterken. Roemer zal victorie kraaien en de SP hoeft slechts
minzaam vast te stellen dat de PvdA eindelijk van het neo-liberale pad af lijkt
te gaan, maar gelukkig is er inmiddels allang een echte sociaaldemocratische
beweging en die heet SP. Dus tactisch en strategisch vind ik dit onverstandig.
Maar ook inhoudelijk heb ik hier grote bedenkingen bij. De verschillen tussen
ons en de SP gaan veel verder dan Europa, die betreffen vrij fundamenteel
hoe wij de samenleving zien en welke rol wij voor de overheid daarbij in
gedachte hebben. Zoals ik dinsdag in de fractie heb betoogd, de
verzorgingsstaat is opgebouwd op basis van twee belangrijke ‘artikelen’ in
ons sociaal contract: de mogelijkheid van sociale stijging voor mensen aan de
onderkant van de samenleving en het bieden van ‘comfort’ over de eigen
positie en vooruitzichten aan de middengroepen. Dat laatste is een essentiele
voorwaarde voor het eerste. Alles staat of valt met de vraag of de ruggengraat
van de samenleving de rest van het lichaam kan dragen. En dus is al honderd
jaar sociaaldemocratisch beleid opgebouwd rond het scheppen en
onderhouden van solidariteit vanuit de middengroepen. Dat is een wezenlijk
en duurzaam verschil met de benadering van de SP. Jullie interview geeft
sterk de indruk dat jullie afscheid willen nemen van de traditionele
sociaaldemocratische benadering en dat vind ik buitengewoon onverstandig
en hoogst onwenselijk.
De sociaaldemocratie is een toekomstgerichte beweging, die moderniteit wil
omarmen om zo de spreiding van kennis, macht en inkomen te bevorderen.
Het ‘gisteren-was-alles-beter’ socialisme van de SP staat hier haaks op. En is
voor ons een doodlopende weg.
Moeite heb ik ook met jullie neiging Wim Kok voor zo’n beetje alles wat er mis
is verantwoordelijk te maken. Sentimenten zijn sentimenten en die spelen in
de politiek van vandaag een hoofdrol, maar ik heb absoluut niet de behoefte
mee toe doen aan die misplaatste zelfkastijding. De PvdA heeft een absolute
hoofdrol gespeeld in het overwinnen van de diepe, diepe crisis van eind jaren
zeventig tot eind jaren tachtig. Onder leiding van Wim Kok heeft ons land een
onvoorstelbare en wereldwijd geroemde economische dynamiek tot stand
gebracht, die onder meer heeft geleid tot 1 miljoen extra banen en significant
hogere uitgaven voor onderwijs en zorg. Wees verdorie trots op die erfenis!
Voed niet de mythe van ‘de puinhopen van paars’, maar wees eerlijk en
realistisch over de doorgeschoten marktwerking en de daarmee
samenhangende maatschappelijke vervreemding, leidend tot het brede
onbehagen van vandaag.
Wie oprecht aan de wereld en aan het Nederland van morgen wil denken,
mag niet vervallen in nostalgie over gisteren. De sociale sentimentaliteit van
de SP over het verleden is, vrij naar Oscar Wilde, links cynisme. Want ook bij
de SP weten ze dat ze praten over een verleden dat nooit heeft bestaan, in de
hoop mensen aan boord te krijgen voor een toekomst waarvan ze weten dat
deze zich nooit zal voordoen. Mijn partij mag nooit een partij worden die
illusies verkoopt omdat we daarmee de volgende verkiezingen denken te
kunnen winnen. Mijn partij moet zich richten op een nieuw verbond tussen de
oudste en de jongste generaties, als recept tegen het egoisme en de neiging
zich alleen maar op zichzelf te richten van de generatie die nu aan de
touwtjes trekt. Met die oudste generatie zit het nog wel goed, in onze club,
maar de jongste generatie zijn we kwijt. Die aan boord te halen is een
absolute topprioriteit en die haal je niet aan boord met valse nostalgie over
het verleden.
Generalisaties gaan altijd mank en iedereen kent natuurlijk vele
tegenvoorbeelden. Maar toch. De jongere generaties hunkeren naar een
solidair Nederland, een duurzaam Nederland, een land waar iedereen zich
naar eigen inzicht kan ontplooien, maar ook een land waar wij iets voor elkaar
over hebben. Linkse of rechtse haat en nijd over wie het te goed zou hebben,
wie profiteert, wie steelt (als bankier of als uitkeringsgerechtigde) is niet aan
hen besteed. Ook over etnische en culturele verschillen zijn zij open minded
en ontspannen. Ideologische scherpslijperij is ook niet aan hen besteed: hun
idealisme is eclectisch en gekoppeld aan concrete onderwerpen en concrete
mensen. Bovendien kijkt deze generatie met open blik naar de buitenwereld
en is minder geneigd die buitenwereld hetzij door een te rooskleurige, hetzij
een te zwarte bril te zien. Laat de levenshouding van deze generatie toch
vooral een les voor ons zijn: voor de wijze waarop wij ons opstellen en voor
de absolute eis tot optimisme die de sociaaldemocratie al meer dan 100 jaar
stelt.
Goed, dit mailtje wordt veel te lang en er is nog veel en veel meer over te
zeggen. Ik voeg daarom, voor wie het interessant vindt, een wat langere
analyse (die deels in Glueck Auf! is verschenen als bijlage bij.
Frans
Ach, als je mijn postgedrag vergelijkt met sommigen die alleen maar voor 'knip en plaksmurf' spelen dan wel 'hit and run' tentoonspreiden...dan valt het nog wel mee.quote:Op donderdag 16 februari 2012 14:23 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Het ligt er inderdaad maar net aan hoe je naar een partij kijkt. En jouw kijk getuigt van simplisme op het niveau van een leerling in 3-havo. Je analyse komt niet veel verder dan 'de partij is kut'. In dit topic ben je meer een stoorzender, die 90 keer hetzelfde meldt, dan iemand die zinnig iets bijdraagt. Wat dat betreft lijk je veel op de verbannen fokthesystem; was ook zo'n type.
Ik deel je mening dat het alleen maar neerplempen van artikelen (goedbedoeld) zonder enige vorm van discussie ook niks toevoegt, maar discussies op het niveau 'de partij is kut' ook niet. Temeer omdat je argumenten aandraagt - interne strubbelingen, draaikonterij, populair willen zijn bij het volk - die voor zowat alle politieke partijen gelden.quote:Op donderdag 16 februari 2012 15:14 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Ach, als je mijn postgedrag vergelijkt met sommigen die alleen maar voor 'knip en plaksmurf' spelen dan wel 'hit and run' tentoonspreiden...dan valt het nog wel mee.
Je hoeft het er niet mee eens te zijn, liever niet zelfs. Dat ik een andere kijk op een partij heb, die in mijn ogen gewoon kut is (inderdaad) tja dan verwacht je hopelijk net te veel positieve insteek. Echter zonder negatieve insteek zal er nooit een positieve insteek kunnen zijn![]()
Ja, ik meen echt dat -ie beter in vorm is. Hij komt minder stuntelig en hakkelend over dan in het begin. Maar de toon is al gezet. Het imago van Cohen is dusdanig beschadigd dat de beeldvorming blijft zoals -ie was: hakkelende, theedrinkende stuntelaar. Niet terecht, maar wel de realiteit.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 02:01 schreef MrSweets het volgende:
Steeds beter in vorm ? meen je dat nu echt ???
wow hij zet zichzelf tot totaal klem om in de media te zeggen dat die niet meer gaat samenwerken met het kabinet, en dat rutten maar eens ontslag moet nemen.
Jezus wat een slechte actie, belachelijk.
Snap niet dat die er gewoon mee kapt, de volgende verkiezingen is die op zeker weg iig.
(nee ben geen pvda stemmer)
Op dit moment zou dat iemand moeten zijn met suïcidale neigingen maar na de verkiezingen zou dat wel eens Frans Timmermans kunnen zijn. In ieder geval iemand die duidelijk afstand neemt van de SP want dat is slechts een fata morgana.quote:Op donderdag 16 februari 2012 16:01 schreef noruas_ het volgende:
Denk je niet dat Cohen dumpen nu nog iets te vroeg is? Hij staat er niet best voor maar het beeld van ideale premier wat er hing toen hij nog in Amsterdam zat kan misschien nog wel terugkomen bij verkiezingen denk ik. Zie ook de radicaal veranderde beeldvorming over bv Rutte en Bos in het verleden. Al staat hij er voorlopig nog niet best voor natuurlijk.
Wie zou het volgens jou het beste kunnen overnemen dan Elfletterig?
Het wordt geen overnemen, een nieuwe partijleider zal worden gekozen.quote:Op donderdag 16 februari 2012 16:01 schreef noruas_ het volgende:
Denk je niet dat Cohen dumpen nu nog iets te vroeg is? Hij staat er niet best voor maar het beeld van ideale premier wat er hing toen hij nog in Amsterdam zat kan misschien nog wel terugkomen bij verkiezingen denk ik. Zie ook de radicaal veranderde beeldvorming over bv Rutte en Bos in het verleden. Al staat hij er voorlopig nog niet best voor natuurlijk.
Wie zou het volgens jou het beste kunnen overnemen dan Elfletterig?
Frans Timmermans is toch de man die naar de VS ambassadeur stapte om te zeggen dat ze nooit met de SP in zee zouden gaan? Die man is zo elitair en fan van zaken waar de potentiele kiezer niet op zit te wachten (Europa, anti-populisme), dat ik hem nooit enig electoraal succes zie hebben.quote:Op donderdag 16 februari 2012 17:19 schreef rsfxrs020 het volgende:
[..]
Op dit moment zou dat iemand moeten zijn met suïcidale neigingen maar na de verkiezingen zou dat wel eens Frans Timmermans kunnen zijn. In ieder geval iemand die duidelijk afstand neemt van de SP want dat is slechts een fata morgana.
De PvdA is niet mijn partij, maar elke partij wisselt van ideeen om in de smaak te vallen bij 'het volk'. Dat is nou eenmaal het lullige van democratie. En voor de hedendaagse vorm is een ramp. Waar partijen voorheen een lijn kozen en hoopten dat de kiezer zich daar in kon vinden, daar past met zich tegenwoordig aan aan de wensen van de kiezer. En ja, de PVV is daar het ultieme voorbeeld van. En nee, de SP niet, die partij is weliswaar klote, maar wel consequent.quote:Op donderdag 16 februari 2012 14:04 schreef Ronnie_bravo het volgende:
[..]
Ligt er maar aan hoe je naar een partij kijkt....... in mijn optiek is er geen partij zo slecht als de PvdA. Onderlinge strubbelingen, van de ene draaikont (Bos) naar een Hakkelaar en mannen in vreemde truien (Spekman). Dan heb ik het nog niet over de plannen en de wisselingen van ideeen om maar populairder te worden 'bij het volk'. Ondanks dat 'het volk' allang heeft aangetoond een andere aanpak in Nederland wil.
Absoluut mee eens. Het duo doet gewoon het CDA na. Dit is gewoon het ordinair meeliften op het succes in de peilingen van de SP. Denkt het duo daadwerkelijk dat de kiezers zo dom zijn dat ze dit niet door hebben.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 11:23 schreef Friek_ het volgende:
Overigens denk ik dat het duo Spekman/Cohen de PvdA niets goeds zal doen. Met name Spekman is een figuur met een behoorlijk bord voor z'n kop.
http://www.volkskrant.nl/(...)n-PvdA-fractie.dhtmlquote:De PvdA-fractie is het geloof in het leiderschap van Job Cohen kwijt. Dat was vrijdag het beeld van een rondgang langs Kamerleden nadat de fractie donderdagavond in crisisvergadering bijeen was vanwege meningsverschillen over de koers van de partij.
Een etmaal na de vergadering tekende zich scherper af wat zich binnen heeft afgespeeld. Stemmingen zijn er niet geweest, wel een ronde waarin ieder lid zijn zegje mocht doen. Daarna was het voor iedereen duidelijk dat het vertrouwen in Cohen als leider tot het nulpunt is gedaald. Maar conclusies zijn daar niet aan verbonden. Slechts twee fractieleden hebben Cohen expliciet gezegd dat hij zou moeten nadenken over zijn toekomst als fractieleider. Anderen spraken in algemenere termen hun zorg uit.
De discussie waaierde verschillende kanten op; het interview van Cohen en partijvoorzitter Hans Spekman over de koers, de mail van Frans Timmermans waarin hij hun verweet van de PvdA een 'SP Light' te willen maken, het feit dat die mail uitlekte en hoe dat nu weer kon, de reactie van fractiebestuurslid Jacques Monasch toen Timmermans en Cohen ontkenden verschil van mening te hebben ('Poppenkast'), de koers van de partij en het leiderschap van Cohen.
Veel bijval voor Timmermans
Timmermans kreeg vooral veel bijval voor zijn analyse: geen PvdA'er wil 'aanschurken tegen de SP', zoals een kop boven het interview in dagblad Trouw luidde. Cohen zei dat de gang van zaken hem speet. Monasch werd de mantel uitgeveegd omdat hij de eenheid had verbroken. Hij hield vol dat hij het hypocriet vond om te doen of er niets aan de hand was en nam niets terug.
Later in de vergadering deden Mariët Hamer en Jetta Klijnsma emotionele oproepen om de rijen achter Cohen weer te sluiten. De fractie was juist goed bezig, vonden ze, we moeten dóórgaan. Ook fractieleden als Plasterk, Eijsink en Albayrak spraken zich in die trant uit.
Maar een grotere groep kon dat enthousiasme niet opbrengen. 'Het telt op', zegt een fractielid. 'We hebben al te vaak gepraat over te veel fouten.' Maar volgens datzelfde fractielid is niemand in voor een leiderschapswissel. 'Tenzij het kabinet valt. Dat zou het mooiste zijn.'
Het lijkt me in ieder geval het beste dat er een nieuwe leiderschapsverkiezing komt, en niet dat er ineens iemand vanuit de fractie naar voren geschoven wordt.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 11:48 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Volgens mij zijn we getuige van de zwanenzang van Cohen. Probleem is alleen, dat op dit moment de fractie eigenlijk niet aan een nieuwe leider wil en tegelijk wel een nieuwe leider wil voor de buitenwereld. Leuke spagaat. Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen.
De val van het Kabinet zou een mooie kans zijn. Dus zou de PvdA zich harder moeten gaan opstellen en veel actiever oppositie gaan voeren. Zoek de samenwerking op links en schop die boevenbende onderuit. Nederland blij, de fractie blij, iedereen wint
Dat is volgens mij juist waar ze het probleem mee hebben.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 11:48 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..] Zoek de samenwerking op links en schop die boevenbende onderuit. Nederland blij, de fractie blij, iedereen wint
http://www.volkskrant.nl/(...)schap-Nijmegen.dhtmlquote:PvdA-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma (40) wordt voorgedragen om burgemeester van Nijmegen te worden. CDA-burgemeester van Venlo Hubert Bruls (46) staat als tweede op de voordracht van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad. Het burgemeesterschap van Nijmegen is vacant sinds Thom de Graaf (D66, 54) per 1 februari is overgestapt naar de HBO-raad.
De voordracht van Dijksma is saillant. In de PvdA-fractie geldt zij als een bestuurlijk zwaargewicht. Sinds 1994 is zij Kamerlid, afgewisseld met het staatssecretariaat van Onderwijs (2007-2010).
Op dit moment is zij met zwangerschapsverlof. Als zij benoemd wordt, verlaat zij de fractie op het moment dat er grote onrust is over de koers van de partij en het leiderschap van Job Cohen. Onder de net vertrokken partijvoorzitter Lilianne Ploumen gold een erecode die tussentijds vertrek uit de fractie moest tegengaan.
Nijmegen is een PvdA-bolwerk. Thom de Graaf (D66) onderbrak het PvdA-bewind in de stad. Zijn drie voorgangers Ien Dales, Ed d'Hondt en Guusje ter Horst waren van PvdA-huize. Daarvoor was sprake van een reeks katholieke CDA-burgemeesters. De PvdA levert al burgemeesters in het gros van de grote en middelgrote gemeenten. Den Haag geldt met Jozias van Aartsen (VVD) als de grote uitzondering.
Voor GroenLinks zijn de druiven erg zuur. Die partij kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen de meeste stemmen en heeft net als de PvdA acht raadsleden. Samen met PvdA en D66 vormt de partij het stadsbestuur. De verwachting was dat senator Tof Thissen op de voordracht zou komen. Hij is afgevallen, aldus een GroenLinks-ingewijde, omdat hij volgens de vertrouwenscommissie 'een te sterke bestuurder zou zijn, te inhoudelijk en met te veel idealen. Andere partijen, ook de PvdA, gunnen het ons niet.'
De vertrouwenscommissie legt twee kandidaten, met een van hen als voorkeurskandidaat, begin maart voor aan de gemeenteraad. Als die de voordracht overneemt, draagt de minister van Binnenlandse Zaken hem of haar voor aan de koningin voor benoeming.
Mogelijk passeert Hubert Bruls, oud-wethouder in Nijmegen, Dijksma nog bij de definitieve voordracht door de gemeenteraad aan het kabinet. Het CDA heeft drie van de 39 raadszetels.
Want..? Ze is staatssecretaris geweest en heeft binnen de fractie en de partij een hele goede naam als bestuurder.quote:Op maandag 20 februari 2012 09:26 schreef Hexagon het volgende:
Arme Nijmegenaren, die Dijksma dat lijkt me dus echt helemaal niks
Ik denk dat dat het algemene gevoel is bij Dijksma.quote:Op maandag 20 februari 2012 09:32 schreef Hexagon het volgende:
Ik vind haar een typische partij-apparatsjik en machtspolitica. Die hele politieke stijl bevalt me niet.
twitter:fritswester twitterde op maandag 20-02-2012 om 14:31:46Job Cohen treedt vandaag af. Vanmiddag perconferentie reageer retweet
Ja, achteruit is onmogelijk......maar ben benieuwd wat voor pipo ze er nu neer zullen zetten. Alleen Samson zal positief worden onthaald... die heeft tenminste nog kennis en kan grappig zijn. Wat dat betreft vind ik het jammer dat hij bij de PvdA zit.quote:Op maandag 20 februari 2012 15:19 schreef Friek_ het volgende:
Mooi. Nu nog Spekman de deur uit en daar een sterk, duidelijk figuur voor in de plaats en de PvdA kan weer vooruit.
Ik heb persoonlijk veel meer met de lijn van Timmermans (die het ook opneemt voor de verguisde Wim Kok, zo'n beetje de meest succesvolle na-oorlogse premier die dit land kende) tegenover het 'mijn hart zit links'-geneuzel van Spekman. Authentieke kerel hoor, absoluut. Maar waar gaat het eigenlijk over? Ik proef bij dat soort lui vooral een hang naar het verleden; de tijd dat de PvdA nog een echte arbeiderspartij was. Die tijd is allang voorbij.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 18:11 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
Ik snap de adoratie van Timmermans niet zo. Niet dat het een slechte politicus is, maar hij is totaal niet het soort persoon dat de PvdA nu nodig heeft. Verder vind ik de manier waarop hij over de SP praat zeer merkwaardig. Cynisch en nostalgisch? Als je de SP site regelmatig leest dan krijg je een beeld van politici die zeer betrokken zijn bij concrete vraagstukken die nu spelen. Misschien gaan ze niet mee met de globale visie van Timmermans, maar is dat teruggrijpen naar het verleden? Persoonlijk hou ik niet zo van verhalen over onvermijdelijke ontwikkelingen waar we ons maar naar hebben te schikken, zeker als deze enorme problemen aan het veroorzaken zijn. Het is simplistisch om te eisen om een keuze te maken tussen de lijn van Timmermans te volgen of als een isolationist weggezet te worden.
Jep.quote:Op maandag 20 februari 2012 13:20 schreef Arolsen het volgende:
De PvdA moet gewoon weer een duidelijke keus maken voor de kleine man. Weg met dat steeds maar te vriend willen houden van neoliberalen voor wie het nooit genoeg is. Gewoon keihard dr tegenin.
Er zal een grote sanering die partij moeten plaatsvinden. Zal een flinke ingrijpende operatie zijn want de club is tot in de kern aangetast door mensen die er eigenlijk niets te zoeken hebben.
Jep, er is plek voor een midden partij.quote:Op maandag 20 februari 2012 16:04 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Ze moeten van het stigma af dat het de partij van de allochtonen is..... klinkt hard maar let op, het zal werken.
quote:Op maandag 20 februari 2012 09:26 schreef Hexagon het volgende:
Arme Nijmegenaren, die Dijksma dat lijkt me dus echt helemaal niks
Ze voldoet totaal niet aan het gevraagde profiel en kent Nijmegen waarschijnlijk alleen van de zomerfeesten...quote:Op maandag 20 februari 2012 09:28 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Want..? Ze is staatssecretaris geweest en heeft binnen de fractie en de partij een hele goede naam als bestuurder.
Belangrijkste, ze moeten af van het solidaire imago. De mensen willen hun eigen boontjes doppen.quote:Op maandag 20 februari 2012 16:04 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Ze moeten van het stigma af dat het de partij van de allochtonen is..... klinkt hard maar let op, het zal werken.
Het lijkt me duidelijk dat die verschuiving een beloning voor het Polenmeldpunt was.quote:Op maandag 20 februari 2012 15:59 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Ik heb persoonlijk veel meer met de lijn van Timmermans (die het ook opneemt voor de verguisde Wim Kok, zo'n beetje de meest succesvolle na-oorlogse premier die dit land kende) tegenover het 'mijn hart zit links'-geneuzel van Spekman. Authentieke kerel hoor, absoluut. Maar waar gaat het eigenlijk over? Ik proef bij dat soort lui vooral een hang naar het verleden; de tijd dat de PvdA nog een echte arbeiderspartij was. Die tijd is allang voorbij.
Cohen is nu vooral slachtoffer van de peilingen. Op een bepaald moment gaat het zo slecht dat er wel koppen moeten rollen. Het is tekenend dat Nederlanders afgelopen week weer in flinke aantallen naar de PVV zijn geswitcht. Afstraffing van de PvdA, of beloning voor het beruchte Polenmeldpunt?
Net als in het grote libertarische paradijs dat Somalie heet.quote:Op maandag 20 februari 2012 19:35 schreef mlg het volgende:
[..]
Belangrijkste, ze moeten af van het solidaire imago. De mensen willen hun eigen boontjes doppen.
Het verontrustende van de stijging die de PVV in de peilingen doormaakt, is hoe gemakkelijk mensen weer zijn vergeten waarom de PVV de afgelopen tijd van 30 naar 20 zetels was teruggezakt. Opgestapte statenleden, Wilders die altijd weer een nieuwe zondebok zoekt, die belofte na belofte breekt, enzovoort. Maar gooi even een populistisch, stigmatiserend en discriminerend Polenmeldpunt in de strijd en hupskakee, de schade is hersteld.quote:Op maandag 20 februari 2012 20:04 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Het lijkt me duidelijk dat die verschuiving een beloning voor het Polenmeldpunt was.
Het probleem met Timmermans en Kok (en Blair en New Labour) is dat ze de PvdA in willen zetten binnen de kaders van de neoliberale economie. Ze bieden geen alternatief maar schudden wat meer aan de jassen van de hogere inkomens om het tricke-down effect wat te vergroten (zo het al bestaat, want dat is controversieel).
Het probleem is nu dat de laatste 30 jaar de inkomensongelijkheid sterk is toegenomen, wat grote gevolgen gehad heeft voor werkenden in de lagere inkomensklasse. Dat zijn misschien geen stereotype arbeiders die staal staan te smelten en bewerken, maar wel mensen die je kunt mobiliseren voor een politiek project waarin zowel de inkomensongelijkheid aangepakt wordt als de economische basis aan de onderkant verstevigd wordt. Met dit laatste bedoel ik investeringen in innovatie en scholing om de arbeidsproductiviteit te verhogen, het stimuleren van bepaalde bedrijfstakken, etc. Maar om zo'n project op te starten moet je wel afscheid durven nemen van het neoliberale economische denken van de afgelopen dertig jaar.
Nu wordt gedaan alsof de neoliberale visie onze Enige en Juiste Toekomst is (waar kennen we dat ook alweer van??), terwijl we juist een debat zouden moeten over alternatieven. Als Spekman dat debat aan gaat jagen dan vind ik dat juist helemaal niet nostalgisch. Verder hoop ik ook dat Plasterk de nieuwe leider gaat worden omdat hij woordvoerder is inzake financien en ook bezig is hierover na te denken gegeven zijn commentaar over Occupy.
Helemaal juist. De PvdA is teveel met pek omgegaan en er zo mee besmet geraakt. Het neoliberale denken heeft de partij zwaar aangetast.quote:Op maandag 20 februari 2012 20:04 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
Het probleem met Timmermans en Kok (en Blair en New Labour) is dat ze de PvdA in willen zetten binnen de kaders van de neoliberale economie. Ze bieden geen alternatief maar schudden wat meer aan de jassen van de hogere inkomens om het tricke-down effect wat te vergroten (zo het al bestaat, want dat is controversieel).
Uit de cijfers blijkt het tegendeel. Kok: PvdA grootste partij, 38-45 zetels. Bos (ook meer richting sociaal-liberaal) PvdA 42 zetels.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 12:19 schreef Arolsen het volgende:
Helemaal juist. De PvdA is teveel met pek omgegaan en er zo mee besmet geraakt. Het neoliberale denken heeft de partij zwaar aangetast.
Ja het was hip en fris in de 90's en daar heeft de PvdA wel tijdelijk succes mee gehad. Maar feitelijk verkochten ze hun ziel en daarvoor moeten ze nu de rekening betalen. De PvdA van nu is nog maar een karkas van wat ooit een brede maatschappelijke beweging was.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:11 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Uit de cijfers blijkt het tegendeel. Kok: PvdA grootste partij, 38-45 zetels. Bos (ook meer richting sociaal-liberaal) PvdA 42 zetels.
Toen de PvdA in 2006 uitkwam op 33 zetels, scoorde de SP er 25. Dus de SP was toen ook al sterk. De PvdA bungelt nu rond 14 zetels in de peilingen. Waar zijn al die kiezers heen?
PvdA'ers hebben juist uitgesproken niet een "SP-light" te worden, dus ik zie geen reden waarom ze de sociaal democratie zouden opgeven voor socialisme.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:27 schreef Arolsen het volgende:
Ik zou wel wat zien in Coen Teulings als PvdA kopstuk. Intelligente man met een visie en een charmant uiterlijk. Die zou de PvdA een toegevoegde waarde kunnen geven in een tandem met de SP van Roemer.
Peilingen zijn momentopnames en het kan veel uitmaken welk poppetje aan het roer staat. Dat hebben we bij de SP wel gezien toen Agnes Kant het roer overnam van Jan Marijnissen. Dat terwijl het toch echt dezelfde SP was als daarvoor en daarna. Even links, even anti-Europa, enzovoort. Maar nu de goedlachse moppentapper Roemer de verbeten Kant is opgevolgd, gaat het ineens geweldig.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:02 schreef Arolsen het volgende:
Ja het was hip en fris in de 90's en daar heeft de PvdA wel tijdelijk succes mee gehad. Maar feitelijk verkochten ze hun ziel en daarvoor moeten ze nu de rekening betalen. De PvdA van nu is nog maar een karkas van wat ooit een brede maatschappelijke beweging was.
We zien dagelijks om ons heen wat dat doorgeschoten marktdenken aan rotzooi heeft opgeleverd. Het spoor, de zorg, de taximarkt, de financiele wereld en ga nog maar even door. Vrijwel niemand is er blij mee behalve een roedel van bestuurders die er een mooie baan aan heeft.
Ik vind het totaal niet bij de PvdA passen om leden te laten kiezen wie de fractieleider in de Tweede Kamer moet zijn. Dat ze bepalen wie straks de lijsttrekker is, is een andere zaak. De fractie wordt nu buitenspel gezet om hun eigen leider te kiezen. Ik vind dat een slechte zaak en het is ook niet in lijn met andere PvdA-opvattingen, zoals de burgemeester laten kiezen door de gemeenteraad.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 20:35 schreef remlof het volgende:
Ik heb als PvdA-lid een goed gevoel over de toekomst. Ik heb voor Hans Spekman gestemd als voorzitter en vind het een goede zaak dat we nu ook kunnen stemmen voor een nieuwe fractieleider/lijsttrekker. Ik ben benieuwd naar de kandidaten en de komende debatten tussen hen.
Oh en hoewel ik voor Spekman heb gestemd beschouw ik mezelf als sociaal-liberaal en heb Timmermans erg hoog zitten. Ik hoop dat ie zich kandideert, maar of ie m'n stem dan krijgt zal afhangen van hoe ie het doet tegen de andere kandidaten.
Idem.quote:Op woensdag 22 februari 2012 12:47 schreef remlof het volgende:
Ik kan mij wel redelijk vinden in D66 maar juist hun standpunt mbt referenda en door het volk gekozen burgemeesters staan mij tegen.
Maar je gaat wél zelf stemmen op de PvdA-voorzitter en je vindt het een goede zaak dat PvdA-leden, in plaats van de gekozen Tweede Kamerleden, bepalen wie de nieuwe fractievoorzitter moet zijn. Wel een beetje dubbel.quote:Op woensdag 22 februari 2012 12:47 schreef remlof het volgende:
Ik kan mij wel redelijk vinden in D66 maar juist hun standpunt mbt referenda en door het volk gekozen burgemeesters staan mij tegen.
Rob Oudkerk zou in het belang van de PvdA zijn mond moeten houden. Hij heeft gedrag vertoond waarvoor zelfs de gemiddelde PVV'er zich nog schaamt.quote:Op woensdag 22 februari 2012 12:56 schreef Hexagon het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)e-PvdA-toch-op.dhtml
Rob Oudkerk denkt ook nog even dat hij en zijn mening nog relevant zijn
Ach ik denk dat het vooral natrappen is van een uitgerangeerd partijlid dat gefrustreerd is. Het partijbelang zal hem vermoedelijk aan zn reet roesten.quote:Op woensdag 22 februari 2012 13:27 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Rob Oudkerk zou in het belang van de PvdA zijn mond moeten houden. Hij heeft gedrag vertoond waarvoor zelfs de gemiddelde PVV'er zich nog schaamt.
Toch weer een stuk dat mijn visie op de mislukte PaarsPlus-formatie ietwat relativeert. Al blijft het nu nog steeds wat in het midden hangen wie nu precies niet wilde regeren.quote:Op woensdag 22 februari 2012 14:40 schreef remlof het volgende:
Goed opiniestuk: 'PvdA, kom achter de muur van het eigen gelijk vandaan'
Die Bert Bukman promoot zijn boek wel vaker. Niks nieuws onder de zon; dit roept hij al een tijdje. Wat hij ook zegt, feit is en blijft dat Rutte zelfs al vóór de verkiezingen zinspeelde op een rechts kabinet.quote:Op woensdag 22 februari 2012 14:50 schreef Friek_ het volgende:
Toch weer een stuk dat mijn visie op de mislukte PaarsPlus-formatie ietwat relativeert. Al blijft het nu nog steeds wat in het midden hangen wie nu precies niet wilde regeren.
Bron: http://www.elsevier.nl/we(...)t-met-CDA-en-PVV.htmquote:VVD-lijsttrekker Mark Rutte, wiens partij als de peilingen uitkomen na de verkiezingen het voortouw mag nemen bij coalitieonderhandelingen, houdt nadrukkelijk de optie open voor een rechts kabinet van VVD, CDA en PVV.
Een VVD-CDA-PVV-kabinet ‘zou een uitkomst kunnen zijn’ na 9 juni, aldus de liberaal. (...) Rutte benadrukt dat de VVD geen enkele democratische partij wil uitsluiten van de vorming van een kabinet, dus ook de PVV niet. Eerder liet hij al weten open te staan voor eventuele gedoogsteun van de partij van Wilders. Maar het woord is eerst aan de kiezer, vindt hij. ‘Mijn belangrijkste punt is dat er een kabinet komt dat Nederland sterker uit de crisis trekt.’
Links
PvdA-lijsttrekker Cohen zei zaterdag in een interview met De Telegraaf ‘na te denken’ over een nieuw paars kabinet (VVD, PvdA en D66). Rutte wees deze optie in Harderwijk echter opnieuw van de hand. ‘De afstand tussen de VVD en de PvdA is nog nooit zo groot geweest sinds de jaren zeventig.’
Openbaar gedane uitspraken waar geen tien Bert Bukmans omheen kunnen.quote:Rutte heeft opnieuw voorkeur voor rechts
VVD-leider Mark Rutte wil dat er nu serieus wordt gekeken naar een rechts kabinet met PVV en CDA. Dat heeft hij geadviseerd aan de nieuwe informateur Ruud Lubbers (CDA), zo liet Rutte donderdag na afloop van het gesprek weten.
Een rechts kabinet is altijd de eerste voorkeur van de VVD geweest, zei Rutte, die dinsdag na het mislukken van paars-plus nog de voorkeur gaf aan een middenkabinet met PvdA en CDA.
Je zou nu ook kunnen stellen dat er nogal veel spotlights gericht worden gericht op de PvdA i.p.v. de nieuwe bezuinigingsronde van het huidige kabinet. Maar het moment is zeker zeer berekend; als er een geschikt moment om van leider te wisselen dan is dat nu voor de PvdA. Ik had Job Cohen niet geloofwaardig tekeer zien gaan tegen nog meer bezuinigingen op bijv. het sociale stelsel.quote:Op woensdag 22 februari 2012 14:52 schreef Elfletterig het volgende:
Het lijkt haast wel alsof de voorgestelde gang van zaken daar perfect op inspeelt. De regeringspartijen bakkeleien, de boel klapt... en ziedaar: een nieuwe PvdA-leider, gekozen door de PvdA-leden, klaar voor de verkiezingen.
quote:
http://www.volkskrant.nl/(...)il-PvdA-leiden.dhtmlquote:PvdA-Kamerlid Martijn van Dam wil de nieuwe fractievoorzitter van de partij worden. Het Tweede Kamerlid is de eerste die zich officieel kandideert om Job Cohen op te volgen.
Martijn van DamVan Dam zegt 'dat de PvdA weer de partij van de mensen moet zijn en niet van de bestuurders. Ik wil dat mensen weer greep krijgen op hun eigen leven. Zorgen dat mensen meer macht krijgen'. Van Dam vindt dat het tijd is voor 'een nieuwe generatie'.
De 34-jarige Van Dam houdt zich als Kamerlid bezig met integratie, media en Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse zaken. Eerder was hij buitenlandwoordvoerder. Hij zit sinds 2003 in de Tweede Kamer en behoort tot de liberale vleugel van de partij. Vandaag is Van Dam is een persoonlijke campagne op Facebook begonnen.
Op zijn site vertelt Van Dam meer over zijn plannen. Centraal thema is dat mensen zelf weer het heft in eigen hand moeten kunnen nemen en niet worden overvleugeld door grote bedrijven of instituties. Voorbeelden daarvan zijn volgens hem bedrijven die reorganiseren, zodat aandeelhouders anderhalf procent meer winst maken of woningbouwverenigingen die hun geld niet in huizen, maar in financiële producten stoppen.
PvdA-leden kiezen komende maand de opvolger van Job Cohen, die maandag onverwacht opstapte. De Tweede Kamerfractie zal de uitslag van de ledenraadpleging overnemen, waardoor de politiek leider ook fractievoorzitter wordt.
Andere kandidaten die worden genoemd zijn Diederik Samsom, Mariëtte Hamer en Ronald Plasterk. Van Dam ging vandaag niet in op vragen of hij daarom als een tijdelijke leider moet worden gezien. 'Uiteindelijk is iedereen een tussenpaus', reageerde hij.
Aan de andere kant had het juist zijn geloofwaardigheid flink kunnen vergroten en had de PvdA nadrukkelijker afstand kunnen nemen van het kabinetsbeleid....quote:Op woensdag 22 februari 2012 15:03 schreef Friek_ het volgende:
Je zou nu ook kunnen stellen dat er nogal veel spotlights gericht worden gericht op de PvdA i.p.v. de nieuwe bezuinigingsronde van het huidige kabinet. Maar het moment is zeker zeer berekend; als er een geschikt moment om van leider te wisselen dan is dat nu voor de PvdA. Ik had Job Cohen niet geloofwaardig tekeer zien gaan tegen nog meer bezuinigingen op bijv. het sociale stelsel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |