abonnement Unibet Coolblue
pi_106305920
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 03:54 schreef Elfletterig het volgende:

Ageren tegen het kabinet met een eigen verhaal, intern de gelederen sluiten en een duidelijke koers bepalen. Cohen die de aanval kiest, klinkt totaal niet geloofwaardig.
Dit zijn nou net niet de zaken waar de PvdA in uitblinkt....
pi_106307571
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2011 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:

Wilders gooit een rotje, laat een scheet of roept wat en kakelend loopt het kippenhok door elkaar.
Men profileert zich als wij zijn niet wilders
Daarmee staat wilders altijd al op voorsprong want hij bepaald zo de discussie.
Zelfs Freek de Jonge moest zich ook nodig profileren als anti-Wilders.
Bovendien was hij ook nog eens zo zuur om de adrem grap van Wilders op de domme stekkerdoos "grap" van Sap, niet als vondst te honoreren (veel van de grappen van Freek lijken op deze Wilders grap)
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_106307978
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, de PVDA maakt het nu tot beleid alleen nog maar te reageren op wilders, zijn ze reageerpartij geworden, dat is toch een stuk dichter bij regeren dan oppositiepartij, niet?
Heeft men nog steeds niet door dat je het moet omdraaien en niet telkens luid kakelend door het kippenhok te rennen als Wilders wat roept en op hem te reageren?
OK, dat kunnen de PvdAers misschien ook nog begrijpen
quote:
Bepaal een koers, zet die uit en ga die varen. Laat wilders op jou reageren en als de pers aan je vraagt watje van wilders zijn reactie vind, beginnen te lachen en je schouders ophalen.
Doe dit een half jaartje en Wilders staat op 10 Zetels verlies.

Er is zoveel incompetentie in de tweede kamer, echt, wat een sukkels.
Ik denk dat de incompetentie nog een stap dieper zit, c.q. nog ernstiger is.
Men heeft geen eigen koers of plan, men stemt uit arremoede maar mee met het kabinet.
Cohen geeft zoals Freek de Jonge in zijn conference zei, de indruk van een legkip die al heel lang aan het broeden is, en als je dan eindelijk de kip optilt, zit er niets onder.
De reactiepolitiek op Wilders (op zich al een teken van incompetentie) is dus camouflage van eigen onkunde en leegheid. Dubbel incompetent dus. Op naar de 0 zetels !!
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
  woensdag 4 januari 2012 @ 13:23:37 #204
314999 Zeeland
Afgezant van Blekerbaai
pi_106392864
quote:
Twee weken lang verschijnt iedere dag een column op vk.nl waarin wordt teruggekeken op 2011 - en vooruitgekeken naar 2012. Vandaag: Als Job Cohen slim is, werpt hij zich dit jaar in de twitterstrijd met Geert Wilders, schrijft journalist Lars Anderson.

De laatste week van december vormt een fraai voorproefje van wat 2012 ons onvermijdelijk gaat brengen: één tweet van 121 tekens over de hypotheekrenteaftrek, waarin Geert Wilders dreigt met 'nieuwe verkiezingen', wordt door de Volkskrant en Trouw uitvergroot tot voorpaginanieuws.

De PVV-leider heeft in de loop van 2011 zijn eigen twitteracties geperfectioneerd en Twitter verheven tot zijn eigen zender. De media lopen er volgens de Nationale Nieuwsmonitor slaafs achteraan. 52 van de in totaal 333 politieke tweets kwamen in de dagbladen terecht, waarover 134 artikelen werden geschreven. Tel uit je electorale winst. Met bijna veertig gepubliceerde artikelen krijgt het NRC Handelsblad de twijfelachtige eer krijgt er het meeste nieuws in te zien.

Toch heeft het weinig zin om Wilders' succes de parlementaire journalistiek te verwijten. Via sociale media, blogs en andere kanalen komen zijn tweets toch wel bij de kiezer terecht. Helemaal nu Matthijs van Nieuwkerk in de De Wereld Draait Door dagelijks een update geeft van de belangrijkste tweets. DWDD maakt de massa iedere dag wijs dat de zogeheten trending topics maatschappelijke relevantie hebben.

Rucolasalade
Wilders heeft in tegenstelling tot partijleiders als Jolande Sap, Alexander Pechtold en Job Cohen - die vooral twitteren over dat heerlijke broodje kaas of bordje rucolasalade - goed door hoe je scoort met een berichtje waarin volgens de Oxford University Press gemiddeld vijftien woorden en anderhalve zin passen. Hij runt zijn twitteraccount zoals hij zijn fractie leidt; hijzelf 'volgt' niemand, spreekt eenzijdig zijn 140.000 'volgers' toe en geeft nooit een toelichting op zijn tweets.

Waarom zou hij ook? Wilders weet dat journalisten zijn polemische tweets uitvergroten; Twitter is voor hen de enige manier tot 'contact' met de Grote Gedoger van dit kabinet. Het geroezemoes van journalisten die zijn tweets interpreteren levert qua publiciteit meer op dan wanneer hij ze verduidelijkt. Aangemoedigd door het verlies van zijn oude baas bij de VVD, wijlen Hans Dijkstal, praat hij al tien jaar in slagzinnen die zo de twitterfabriek in kunnen. Toenmalig VVD-fractievoorzitter Dijkstal moest van het partijbestuur in de aanloop naar de verkiezingen van 2002 de boodschap eenvoudiger verpakken. Twitter bestond nog niet, maar wat zou Dijkstal baat hebben gehad bij zo'n woordenmal.

Taalvirtuozen
Job Cohen is de Hans Dijkstal van deze tijd. Een boodschap voor publiek begrijpelijk verwoorden is ook hem niet gegeven. Maar 2012 biedt perspectief. In zijn eindejaarsinterview in de Telegraaf kondigt hij aan de aanval te openen op de PVV. Kan dat iets anders betekenen dan dat hij Twitter tot politiek terrein verklaart? Je zou het hem zo gunnen; geen gehakkel meer voor Job, maar om de twee dagen vijftien splijtende woorden. Die schrijft hij niet zelf; hij huurt een team taalvirtuozen in - type Arnon Grunberg meets Jan Blokker. In de tussentijd werkt Cohen aan zijn dossierkennis en probeert hij met doortastende experts iets van visie te ontwikkelen. Ook zoekt hij als antwoord op 'PvdArabieren' naar een woord om elke tweet mee af te sluiten dat net iets venijniger is dan 'PVVolksverlakkerij' of 'PVVerabsolutering'.

Voor de getrainde Cohen en zijn taalvirtuozen wordt 2012 prijsschieten op Wilders. De PVV zal zich door de onvermijdelijke extra bezuinigingsronde van tien miljard in onmogelijke bochten moeten wringen om geen verkiezingsbeloftes te hoeven breken en geloofwaardig te blijven. De hypotheekrenteaftrek, belastingverlaging, de ouderenzorg of een nóg eerder eerdere invoering van die AOW-verhoging; niets is nog onbespreekbaar door de recessie.

Wilders' tweets zullen alsmaar politieker worden. De gedoogconstructie wreekt zich. Het CDA beroept zich onder aanvoering van de twee dissidenten op haar laatste beetje humaniteit. De partij weigert te bezuinigen op de miljarden aan ontwikkelingshulp, terwijl de PVV die liever vandaag dan morgen op de rekening bijschrijft. Ondertussen sturen de VVD en het CDA nog meer miljarden naar de Europese Bank om niet alleen de Grieken, maar nu ook de Italianen en de Spanjaarden uit de brand te helpen.

Het ondenkbare gebeurt: eindelijk gaat de hypotheekrenteaftrek eraan. Lachend steunt Cohen de VVD en het CDA bij het afschaffen van deze villasubsidie. Een woedende Wilders typt op zijn mobiel 'die laffe hazen! Dit kabinet gaat eraan!', maar bedenkt zich. Het kabinet blijft zitten, waarop Cohen tweet: 'Hoe verkoopt de PVVolksverraad dit aan Henk en Ingrid? Waar blijven die beloofde nieuwe verkiezingen?' Maar Wilders blijft stil. Cohen tweet: 'Zo kennen we Geert en zijn PVVeinzerij; de zoete geur van macht is onweerstaanbaar.'

@JobCohen You go, Job!
http://www.volkskrant.nl/(...)ten-op-Wilders.dhtml
Nou, misbruik is niet zo netjes. In mijn ogen niet. Nee, dat hoort niet zo.
  woensdag 11 januari 2012 @ 13:25:20 #205
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_106678970
quote:
Voorzitter Paul Stein van de PvdA in Arnhem is opgestapt, omdat hij vindt dat hij zijn mening niet mag geven over het functioneren van Job Cohen, de fractievoorzitter van zijn partij in de Tweede Kamer.

Stein liet op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in Arnhem zondag weten geen vertrouwen te hebben in groei van de partij met een leider als Job Cohen. Hij merkte daarna dat het geven van zijn mening niet gewenst is onder het huidige bestuur, zei hij vandaag.

'Ik vind dat ik als voorzitter op gepaste momenten mijn mening moet kunnen geven. Een nieuwjaarsreceptie vond ik daar een goed moment voor, maar er zijn anderen die vinden dat ik eerst moet overleggen voordat ik zeg wat ik vind', aldus Stein. Hij liet weten actief te blijven binnen de partij. 'Maar ik heb gezegd dat ze maar een andere voorzitter moeten zoeken, want ik wil mijn mening niet onder stoelen of banken steken.'
http://www.volkskrant.nl/(...)itiek-op-Cohen.dhtml

Zal wel wat meer aan de hand zijn. Het lijkt me niet dat het hoofdbestuur alle nieuwjaarsrecepties afstruint om te luisteren of er ergens commentaar wordt gegeven.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  woensdag 11 januari 2012 @ 13:27:10 #206
104871 remlof
Europees federalist
pi_106679027
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 13:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

http://www.volkskrant.nl/(...)itiek-op-Cohen.dhtml

Zal wel wat meer aan de hand zijn. Het lijkt me niet dat het hoofdbestuur alle nieuwjaarsrecepties afstruint om te luisteren of er ergens commentaar wordt gegeven.
Oh shit, was ik nou toch maar naar die nieuwjaarsreceptie gegaan :o
  zaterdag 21 januari 2012 @ 09:16:49 #207
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107059670
quote:
Cohen helpt kabinet niet langer
DEN HAAG - PvdA-leider Job Cohen zal de coalitie niet meer helpen als die er in een extra bezuinigingsronde niet uitkomt met de PVV. ,,Het kabinet helpen met verdere bezuinigingen, daar voel ik niets voor'.'

Dat zegt hij zaterdag in de Volkskrant. Met de nieuwe benadering verliest het minderheidskabinet opnieuw steun van de oppositie. Eerder al verklaarde D66 dat premier Rutte niet op ze hoeft te rekenen. Volgens Cohen moeten VVD, CDA en PVV er maar met z'n drieën zien uit te komen. ,,Wat Rutte wil, is zo totaal anders dan wat ik wil'', zegt de PvdA-voorman in een vraaggesprek.

Tot nu toe heeft de PvdA het kabinet gesteund in beslissingen over pensioenen en over de eurocrisis. Wat Cohen betreft blijft het bij deze onderwerpen en steunt hij Rutte niet meer op andere dossiers. ,,Jongens, sorry, je bekijkt het maar'', aldus Cohen.

Cohen weerspreekt het beeld dat de PvdA op de onderwerpen pensioenen en eurocrisis heeft samengewerkt met het kabinet. ,,Ik zie dat niet als samenwerken. Als we dit niet hadden gedaan, waren we in strijd gekomen met wat we zelf altijd hebben geroepen. Dan was er een regeling tot stand gekomen die vele malen slechter was geweest.''

Cohen zegt in de krant ook dat hij zal meedoen als er binnen de partij lijsttrekkersverkiezingen komen. De PvdA houdt zaterdag en zondag in Den Bosch haar partijcongres.

Dat het CDA de koers naar links heeft bijgesteld, vergroot volgens Cohen de kans dat er in de toekomst een links kabinet komt.
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_niet_langer__.html

quote:
PvdA-leider Job Cohen doet vanaf nu geen zaken meer met het minderheidskabinet-Rutte. Met deze koerswijziging zet hij de politieke verhoudingen op scherp. Cohen zal niet bijspringen als VVD en CDA er in een extra bezuinigingsronde niet uitkomen met gedoogpartner PVV.

'Het kabinet helpen met verdere bezuinigingen, daar voel ik niets voor', zegt de PvdA-voorman. Als de premier nog langs komt, zal hij zeggen: 'Jongens, sorry, je bekijkt het maar.' Dit zegt Cohen vandaag in een interview met de Volkskrant.

In regeringskringen is tot dusver uitgegaan van een constructieve opstelling van de PvdA, omdat die gezien haar lage stand in de peilingen niet zou uitzien naar nieuwe verkiezingen. Met Cohens harde opstelling kalft de potentiële steun van de oppositie aan het kabinet verder af. D66 liet in november al weten dat Rutte niet meer bij die partij hoeft aan te kloppen.

Nieuwe benadering
In het gesprek wekt Cohen de indruk te zijn bevrijd van een zware last met zijn nieuwe benadering van de minderheidscoalitie, die hij wel steunde in het pensioenakkoord en de eurocrisis. Voor hem is duidelijk: VVD, CDA en PVV moeten met zijn drieën uit de zware financiële onderhandelingen komen. 'Wat Rutte wil, is zo totaal anders dan wat ik wil.'

De PvdA staat historisch laag in de peilingen, de SP historisch hoog. De sociaal-democraten, die vandaag en morgen een congres houden in Den Bosch, hebben geanalyseerd hoe dat komt. De SP heeft nooit meegewerkt aan plannen van de coalitie en wordt daarvoor electoraal beloond. Bovendien wordt SP-leider Emile Roemer als de echte oppositieleider gezien.

Cohen: 'Ik zou graag zien dat de peilingen beter waren, maar ik realiseer me dat het mede komt doordat we verantwoordelijkheid hebben genomen. Dan denk ik: nou ja, dan zijn die peilingen maar zo.'

Netelige positie
Het vrijdag verschenen CDA-rapport van het Strategisch Beraad brengt de CDA-fractie in een netelige positie, meent Cohen. 'Er ligt de afspraak met VVD en PVV, en aan de andere kant zeggen ze: we gaan wat anders doen. Dat wordt wonderlijk: tot 2015 vinden we dit en daarna dat. Een echte cesuur is als het CDA stopt met dit kabinet. Daar ben ik niet tegen.'

Op het congres wordt zondag Hans Spekman partijvoorzitter. Die wil dat de PvdA voor de komende verkiezingen een lijsttrekker kiest. Cohen zegt dan te zullen meedoen, ongeacht tegenkandidaten. 'Ik ga daar niet een beetje bang voor zitten zijn. Nee, niet van dat kinderachtige, kom op zeg.'
http://www.volkskrant.nl/(...)skabinet-Rutte.dhtml

[ Bericht 44% gewijzigd door Lord_Vetinari op 21-01-2012 09:26:01 ]
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zaterdag 21 januari 2012 @ 09:20:28 #208
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107059711
quote:
Van de provinciale en lokale PvdA-politici ziet een derde in de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher de beste lijsttrekker bij volgende verkiezingen. Twintig procent kiest voor de huidige partijleider Job Cohen.
Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad en OverheidinNederland.nl.

Van het partijkader vindt 54 procent Job Cohen 'niet zichtbaar genoeg'. Overigens is 52 procent van de ondervraagden wel tevreden over het optreden van Cohen, en is zeven procent zeer tevreden. In een reactie aan de krant laat Cohen weten niet onder de indruk te zijn. 'Er komen vrije lijsttrekkersverkiezingen. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden en we hebben een boel talent in de partij.'

In een interview met de Volkskrant van vandaag geeft Cohen alvast een waarschuwing aan het kabinet-Rutte. Bij de volgende bezuinigingsronde zal de PvdA geen steun meer verlenen als de PVV dwarsligt. 'Wat Rutte wil is zo totaal anders wat ik wil'.

Emile Roemer
Ook bij SP-politici werd door NRC onderzocht wie zij bij volgende verkiezingen als lijsttrekker willen. Partijleider Emile Roemer krijgt daarin de steun van maar liefst 98 procent van het kader. Wel vindt 33 procent dat de afdrachtsregeling van de partij moet worden herzien. SP-politici moeten een groot deel van hun vergoeding afstaan aan de partijkas.

Uit de enquête komt verder onder meer naar voren dat 83 procent van de PvdA'ers vindt dat de partij de PVV bij voorbaat moet uitsluiten van een coalitie. Bij de SP denkt 63 procent daar hetzelfde over.

Vandaag en morgen houdt de PvdA haar partijcongres. Hans Spekman zal Lilianne Ploumen opvolgen al partijvoorzitter. Spekman beloofde tijdens zijn campagne om het hoofdkantoor van de partij te verhuizen van de Herengracht in Amsterdam naar een multiculturele wijk. Daarin krijgt hij de steun van slechts 36 procent van de ondervraagden.
http://www.volkskrant.nl/(...)er-boven-Cohen.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zaterdag 21 januari 2012 @ 13:50:42 #209
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107064752
quote:
Komt val kabinet dichterbij nu Cohen 'nee' zegt?

Bij een dwarsliggende PVV hoeven VVD en CDA niet meer aan te kloppen bij Job Cohen. Moet premier Rutte zich zorgen maken, nu de PvdA heeft verklaard geen steun meer te geven aan nieuwe bezuinigingen?
'Ja, ik zeg nee', zegt PvdA-fractieleider Cohen vandaag in een interview met de Volkskrant.

Wanneer eind februari, begin maart bekend wordt hoeveel miljard extra van de rijksbegroting af moet, is het dus aan de VVD, CDA en gedoogpartner PVV om er samen uit te komen. Experts verwachten dat er zo'n tien miljard bezuinigd gaat worden. Sommigen denken zelfs dat dit kan oplopen tot zestien miljard euro.

Het regeerakkoord zal worden opengebroken in wat inmiddels al de 'tussenformatie' is gaan heten. Maxime Verhagen, Mark Rutte en Geert Wilders zullen met elkaar om de tafel gaan. Vakministers, fractievoorzitters, portefeuillehouders en topambtenaren schuiven daar om en om bij aan.

Lastige gesprekken
Dat gaan heel lastige gesprekken worden. Vooral de ideeën van CDA en PVV liggen ver uit elkaar. De PVV wil dat er eerst flink gekort wordt op Ontwikkelingssamenwerking, voordat er überhaupt over bezuinigingen op andere terreinen kan worden gepraat. Het CDA vindt hulp aan de allerarmsten juist een kwestie van fatsoen.

Ook de nieuwe koers van het CDA zal boven de tussenformatie hangen. Gisteren kwam het Strategisch Beraad met haar bevindingen. Officieel gaat dit over de lange termijn van de partij, maar het zou vreemd zijn als er nu opeens een heel andere koers in wordt gevaren.

Voor de christen-democraten is de hypotheekrenteaftrek niet langer heilig, terwijl de PVV en VVD hier niet aan willen tornen. Het CDA en de VVD zullen wel te porren zijn voor een versoepeling van het ontslagrecht, de PVV wil werknemers blijven beschermen. In de formatie slikte de PVV met grote tegenzin forse bezuinigingen op het pgb en de sociale werkplaats. Het is maar zeer de vraag of Wilders daar nog meer op wil korten.

Momenteel wordt er veel gewerkt met wisselende meerderheden. Maar dat gaat een stuk lastiger worden. D66 doet hier amper aan mee, de SP zo goed als nooit en nu gooit ook de PvdA de deur dicht. Dat betekent dat het CDA, VVD en PVV er op alle onderwerpen met elkaar eens moeten worden. Voor Job Cohen is het dat of nieuwe verkiezingen. 'Ik zie geen andere oplossing.'

Twee onderwerpen
Overigens blijven er twee onderwerpen waarop de PvdA wel zal blijven meewerken met het kabinet: de pensioenen en de schuldencrisis in Europa. Dat zijn dus ook de twee onderwerpen, waarmee Wilders zich van het kabinet kan blijven distantiëren.

Vooral VVD en CDA zullen willen dat het kabinet in het zadel blijft. Mark Rutte is de eerste liberale premier sinds 1918 en heeft het prima naar zijn zin. Het CDA is net begonnen aan het ontwikkelen van die nieuwe koers. Deze moet nog zijn beslag krijgen en er moet een nieuwe leider worden gevonden. Dat heeft tijd nodig.

Mark Rutte zal vooral zenuwachtig worden van Wilders. Hoe gaat hij zich opstellen? Valt er net zo goed met hem te praten als bij de vorige onderhandelingen? Blijft de PVV zich aan de afspraken houden? De chemie tussen Rutte, Verhagen en Wilders is goed. De komende maanden zal blijken of die chemie ook een volgende bezuinigingsronde overleeft.
http://www.volkskrant.nl/(...)Cohen-nee-zegt.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_107090778
Ik kan niet wachten tot de pvda weer zitting neemt in het kabinet...kunnen we ze eindelijk weer de schuld geven van de dingen die fout gaan want dat geroep vanaf de zijkant dat ben ik inmiddels wel zat. Laat maar eens zien hoe jullie het gaan aanpakken en wanneer het niet lukt natuurlijk dat boetekleed aan he :)
pi_107100598
Volgens de PDF op de PvdA-site was dit de speech van Job Cohen:

quote:
Maar al zijn de marges klein, onze inzet maakt wel degelijk verschil. Dat geldt zeker voor onze wethouders op lokaal niveau.

Marco Florijn die in Rotterdam werk voorop stelt. Door de vraag van werkgevers centraal te stellen
probeert hij zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen.

Rinda den Besten in Utrecht die zorgt dat kinderen die in armoede opgroeien toch kunnen sporten
en mee kunnen doen.

Lodewijk Asscher die in Amsterdam met volharding de scholen naar een hoger niveau tilt. Kan niet of daar ga ik niet over, daar hoef je bij Lodewijk niet mee aan te komen.

En Marnix Norder die in Den Haag de woningmarkt probeert los te trekken. Zo maken onze
wethouders het verschil.
Een fragment, voor de goede orde. Maar ben ik nou gek, of heeft Cohen in zijn gesproken woord Lodewijk Asscher niet genoemd?
pi_107104038
Ik denk dat dat Franse gedoe met registreren niet zo heel populair gaat zijn, had ook wel iets beter over nagedacht kunnen worden, op zich verder wel een goede speech van Spekman valt me mee.
Tttttttttttttttt
  zondag 22 januari 2012 @ 19:43:34 #214
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107109819
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 16:08 schreef Elfletterig het volgende:
Volgens de PDF op de PvdA-site was dit de speech van Job Cohen:

[..]

Een fragment, voor de goede orde. Maar ben ik nou gek, of heeft Cohen in zijn gesproken woord Lodewijk Asscher niet genoemd?
Jij bent gek :)

quote:
Lodewijk Asscher die in Amsterdam met volharding de scholen naar een hoger niveau tilt. Kan niet of daar ga ik niet over, daar hoef je bij Lodewijk niet mee aan te komen.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_107121701
Inmiddels teruggezien. Hij zei het inderdaad toch wel.

[ Bericht 73% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2012 22:58:15 ]
pi_107122535
Ik vond het trouwens een prima verhaal van Cohen. Vreemd dat mensen de PvdA gebrek aan visie verwijten.
  zondag 22 januari 2012 @ 23:15:45 #217
104871 remlof
Europees federalist
pi_107122682
Ik was vanmiddag op het congres en de speeches van Spekman en Cohen vond ik zeer goed.
Vooral de speech van Job gaf precies aan waarom ik PvdA stem.
pi_107122743
quote:
14s.gif Op zondag 22 januari 2012 23:15 schreef remlof het volgende:
Ik was vanmiddag op het congres en de speeches van Spekman en Cohen vond ik zeer goed.
Vooral de speech van Job gaf precies aan waarom ik PvdA stem.
Het verhaal spreekt mij ook wel aan. Overigens vind ik ook dat Cohen gaandeweg steeds beter in vorm raakt als partijleider.
  Moderator / Redactie Sport zondag 22 januari 2012 @ 23:19:24 #219
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_107122893
Hoe werkt dat stemmen bij jullie ? :'). Op het congres dan :P. Afgevaardigden, dan mag Pietje wel stemmen, Henkie niet en bij motie daarna weer andersom. Persoon B heeft dan weer dubbele punten.

Waarom zo moeilijk? :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_107130765
Ben wel benieuwd, in 2015 (of eerder) zal de SP groot zijn en de pvda uiteraard ook. Dus dan zal 'links' gaan regeren en zijn de problemen voorbij. Is het al 2015?
pi_107131854
quote:
99s.gif Op maandag 23 januari 2012 10:10 schreef Ronnie_bravo het volgende:
Ben wel benieuwd, in 2015 (of eerder) zal de SP groot zijn en de pvda uiteraard ook. Dus dan zal 'links' gaan regeren en zijn de problemen voorbij. Is het al 2015?
We hebben nog nooit een echt linkse regering gehad in dit land. En vooralsnog is de VVD nog steeds een partij van formaat. Een linkse meerderheid is nog ver weg. En wanneer het huidige rampenkabinet valt, zal het CDA razensnel afstand nemen van de gehanteerde koers en zie ik ze wel weer opkrabbelen tot boven de 20 zetels.

De vraag is of linkse partijen (SP, PvdA, GroenLinks) aan een meerderheid komen zonder dat steun van het CDA nodig is. Ik zie D66 sowieso niet in een regering met de SP stappen. En wat het CDA betreft, is het de vraag of ze na de huidige ram(p)koers straks met linkse partijen in zee willen, gezien hun nieuwe koers in het 'radicale midden'.
pi_107480384
Slecht nieuws voor de PvdA: "linkse grootgraaier stopt er mee".

Erik Staal - de man van half miljoen - van Vestia.
Hij heeft slechts ¤ 10.000.000.000,00 weten te verprutsen.

P.S. onderbouwing: http://www.rtl.nl/compone(...)pt-op-bij-Vestia.xml + 10-tallen links via Google.

[ Bericht 6% gewijzigd door rsfxrs020 op 01-02-2012 16:43:26 ]
  woensdag 1 februari 2012 @ 16:37:52 #223
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107483036
Doe eens wat achtergrond om dat te onderbouwen, dan?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_107852309
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 23:16 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het verhaal spreekt mij ook wel aan. Overigens vind ik ook dat Cohen gaandeweg steeds beter in vorm raakt als partijleider.
Steeds beter in vorm ? meen je dat nu echt ???
wow hij zet zichzelf tot totaal klem om in de media te zeggen dat die niet meer gaat samenwerken met het kabinet, en dat rutten maar eens ontslag moet nemen.
Jezus wat een slechte actie, belachelijk.
Snap niet dat die er gewoon mee kapt, de volgende verkiezingen is die op zeker weg iig.
(nee ben geen pvda stemmer)
pi_108007550
De Volkskrant heeft een interview met een onthutste deelgemeentevoorzitter, die de politiek (en de PvdA) de rug toekeert. Een paar fragmenten:

quote:
Hij was een van Rotterdams grote politieke talenten. Maar zijn onorthodoxe aanpak wekte weerstand. Ontgoocheld keert Jan Markerink (PvdA) terug naar het bedrijfsleven.

'De snelste manier om je vertrouwen in de politiek te verliezen', zegt hij, 'is politicus worden. Dan pas kom je erachter hoe het allemaal in elkaar steekt, en daar word je niet vrolijk van.'

'Wat mij de afgelopen zes jaar vooral is opgevallen aan de PvdA, is dat het een erg conservatieve partij is. We zijn helemaal geen progressieve partij die haar kansen wil grijpen om problemen op een nieuwe manier aan te pakken. Het zijn de oude kaders die de toon zetten - en jonge mensen die zijn opgeleid door die oude kaders. Behoudzucht maakt de PvdA tot een bange partij. Bang om nieuwe dingen te doen. Bang om op de bek te gaan. Een partij die steeds weer kiest voor oude systemen. Terwijl er een iPad klaarligt, zit de PvdA nog aan de knoppen van een oude tran­sistorradio te draaien.'

'In alle denkbare sectoren stellen we eisen aan werknemers. Of het nu de caissière is bij Albert Heijn of de putjesschepper: je moet voor elke functie competenties hebben. Behalve voor een politiek-bestuurlijke functie. Dan volstaat het dat je lid bent van een coalitiepartij en tijd kunt vrijmaken om het werk te doen. Je krijgt zo niet altijd de beste mensen voor de klus. Het is dan ook logisch dat veel burgers hun vertrouwen in de politiek zijn kwijtgeraakt. Ik heb mij in de PvdA sterk gemaakt voor het benoemen van de beste mensen, ongeacht hun politieke kleur. Dat was on-be-spreek-baar!'
Bron: http://www.volkskrant.nl/(...)van-de-Armoede.dhtml

Niet iets om vrolijk van te worden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')