Ja het gras is altijd groener aan de overkant. Maar wil je je hele leven allen maar bras verhaaltjes gaan vertellen of mierenneuken over cijfertjes.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:24 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ingenieurs die hier 20 jaar werken bij mijn ex-bedrijf hadden na 20 jaar nog steeds een schamele 3200 per maand! Dat krijgen accountants na een jaar ervaring al... "maar je doet het wel voor het plezier"
Okee, maak er dan leuke-baangarantie van. Zelfs in het toppunt van de crisis kon je als techneut nog een beetje uitzoeken wat je leuk vond.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:24 schreef Gerecycleerd het volgende:
Best een nonargument, baangarantie hoger... als schoonmaker kan je ook overal werk vinden, plus mijn baangarantie is hoger en er is meer vraag, maar betalen ho maar
Dat geloof ik niet, het is in ieder geval niet normaal.quote:Ingenieurs die hier 20 jaar werken bij mijn ex-bedrijf hadden na 20 jaar nog steeds een schamele 3200 per maand!
Wat een geniale opmerking!quote:Op maandag 9 mei 2011 01:42 schreef pongping het volgende:
Hou toch op man man jankbal.
Als je snel veel geld wil verdienen, dan ga je kontje verkopen achter het station of drugsdealen.
Waarom heb je sowieso voor deze studie gekozen? Je lijkt me meer zo'n wannabe gehaktbal in een C&A maatpak op hoog water met een stopdas met de knoop nog uit de winkel die ergens op tepelhoogte bungelt
Het grote probleem is dat dat niet veel hoger ligt dan de salaris van eerste de beste communicatiedoos met zesjes. Veel te hard werken voor veel te weinig geld dus.quote:Ja het gras is altijd groener aan de overkant. Maar wil je je hele leven allen maar bras verhaaltjes gaan vertellen of mierenneuken over cijfertjes.
Trouwens 3200 per maand is nog altijd 41.472 per jaar (incl vakantie geld) Dat is nog altijd 30% boven modaal.
Trouw een communicatiedoos met zesjes en ga thuis op de bank xboxen en bier drinkenquote:Op maandag 9 mei 2011 15:01 schreef Gerecycleerd het volgende:
[..]
Het grote probleem is dat dat niet veel hoger ligt dan de salaris van eerste de beste communicatiedoos met zesjes. Veel te hard werken voor veel te weinig geld dus.
Research wordt altijd gezien als een kostenpost. Het moment dat je redelijk verdient is ook het moment dat je wordt weggereorganiseerd. Als ik dat 5 jaar geleden geweten had, was ik tandarts geworden.
Gelukkig ben ik een handige Beta. Hoe herken je een Beta? Dat is de man/vrouw met de hoogste opleiding in de buurt, en de oudste auto voor de deur.
Voor de salarissen hoef je het inderdaad niet te doen, maar van erg moeilijk een baan kunnen vinden heb ik (TU natuurkunde) nog nooit iets gemerkt, zelfs 1 à 2 jaar geleden niet.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:53 schreef Gerecycleerd het volgende:
Vanwege:
http://beteronderwijsnederland.net/node/5411
Vandaar dat ik een carrière-switch zoek.
Hmm, ik lees de link uit de OP nu pas. Deprimerend hoor, ik kan me er in ieder geval absoluut niet vinden. Kan het misschien zijn dat het beta-tekort wat genuanceerder ligt? Als wtb'er of civieler kan je overal beginnen, maar als ik me bedenk wat een afgestudeerd natuurkundige kan gaan doen kom ik niet verder dan natuurkunde-docent.quote:Op maandag 9 mei 2011 18:50 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Voor de salarissen hoef je het inderdaad niet te doen, maar van erg moeilijk een baan kunnen vinden heb ik (TU natuurkunde) nog nooit iets gemerkt, zelfs 1 à 2 jaar geleden niet.
Er is inderdaad een overschot aan ICT-ers, namelijk de ongeschoolde hobbyist ICT-er. Bedrijven komen er langzamerhand achter dat dat soort klapmongolen meer kwaad dan goed doen en daarom wordt er tegenwoordig steeds vaker gevraagd naar een bepaalde mate van werkervaring en een opleiding in het vakgebied.quote:Op maandag 9 mei 2011 19:40 schreef 44pje het volgende:
[..]
Hmm, ik lees de link uit de OP nu pas. Deprimerend hoor, ik kan me er in ieder geval absoluut niet vinden. Kan het misschien zijn dat het beta-tekort wat genuanceerder ligt? Als wtb'er of civieler kan je overal beginnen, maar als ik me bedenk wat een afgestudeerd natuurkundige kan gaan doen kom ik niet verder dan natuurkunde-docent.
Wat doen jullie eigenlijk?
Ik ben een beetje verdwaald, richting de infra. Maar de meeste natuurkundigen komen uiteindelijk bij ASML, Philips, Shell, Océ en dat soort bedrijven terecht.quote:Op maandag 9 mei 2011 19:40 schreef 44pje het volgende:
[..]
Hmm, ik lees de link uit de OP nu pas. Deprimerend hoor, ik kan me er in ieder geval absoluut niet vinden. Kan het misschien zijn dat het beta-tekort wat genuanceerder ligt? Als wtb'er of civieler kan je overal beginnen, maar als ik me bedenk wat een afgestudeerd natuurkundige kan gaan doen kom ik niet verder dan natuurkunde-docent.
Wat doen jullie eigenlijk?
Ik denk dat ict een verhaal apart is, ik ken niet zoveel ongeschoolde hobbyist natuurkundigen.quote:Op maandag 9 mei 2011 20:22 schreef Daeron het volgende:
[..]
Er is inderdaad een overschot aan ICT-ers, namelijk de ongeschoolde hobbyist ICT-er. Bedrijven komen er langzamerhand achter dat dat soort klapmongolen meer kwaad dan goed doen en daarom wordt er tegenwoordig steeds vaker gevraagd naar een bepaalde mate van werkervaring en een opleiding in het vakgebied.
Het zou me dus niets verwonderen dat het hetzelfde is in de andere vakgebieden. Er is zogenaamd een overschot, maar dat overschot is het ongekwalificeerde personeel. De mensen die nooit iets hebben ondernomen om hun kennis bij te spijkeren of een diploma te halen in het vakgebied en zo nu bedroevend ver achter lopen dat er waarschijnlijk geen enkele mogelijkheid meer is om nog bij te trekken en weer in het midden te komen wat betreft kennis, laat staan aan de top.
Hmm, dan snap ik het niet meer. Als de meeste natuurkundigen bij dit soort bedrijven terecht komen, waarom zit het gemiddelde startsalaris van een natuurkundige dan onder de 1700? (zie eerder genoemde link). Shell: "Gefeliciteerd, je bent aangenomen. Ik had echter niet gezien dat je natuurkunde gestudeerd hebt, dus het eerder genoemde salaris gaat nog door de helft."quote:Op maandag 9 mei 2011 21:47 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik ben een beetje verdwaald, richting de infra. Maar de meeste natuurkundigen komen uiteindelijk bij ASML, Philips, Shell, Océ en dat soort bedrijven terecht.
Ik doelde erop dat er mogelijk dus een hoop natuurkundigen zijn die zich nooit hebben laten bijscholen en daarom dus hopeloos achter lopen.quote:Op maandag 9 mei 2011 23:26 schreef 44pje het volgende:
[..]
Ik denk dat ict een verhaal apart is, ik ken niet zoveel ongeschoolde hobbyist natuurkundigen.
Ik ben lui geweest en heb de link niet doorgelezen, maar zou het niet zo kunnen zijn dat realtief gezien veel natuurkundigen ook nog gaan promoveren en hiermee het gemiddelde nogal lager laten uitkomen.quote:Op maandag 9 mei 2011 23:26 schreef 44pje het volgende:
Hmm, dan snap ik het niet meer. Als de meeste natuurkundigen bij dit soort bedrijven terecht komen, waarom zit het gemiddelde startsalaris van een natuurkundige dan onder de 1700? (zie eerder genoemde link). Shell: "Gefeliciteerd, je bent aangenomen. Ik had echter niet gezien dat je natuurkunde gestudeerd hebt, dus het eerder genoemde salaris gaat nog door de helft."
Nou ik heb het gemerktquote:Op dinsdag 10 mei 2011 15:47 schreef Drive-r het volgende:
Beste investering die er is, ik begrijp niet waarom mensen voor andere prutstudies kiezen...
Precies.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 15:47 schreef Drive-r het volgende:
Beste investering die er is, ik begrijp niet waarom mensen voor andere prutstudies kiezen...
Hehe zuurpruim, is er iets misgegaan in je carriere?quote:Op dinsdag 10 mei 2011 15:49 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Nou ik heb het gemerkt
Je kan er in de praktijk geen zak mee.
Laat staan dat je er een fatsoenlijk salaris mee kan verdienen
Dit is topic 1251 waarin je hierover klaagt, maar je moet eens gaan realiseren dat het aan jezelf ligt. Geen studie die ervoor had gezorgd dat je wel succesvol was geweest.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 15:49 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Nou ik heb het gemerkt
Je kan er in de praktijk geen zak mee.
Laat staan dat je er een fatsoenlijk salaris mee kan verdienen
Als ik je niet beter zou kennen zou ik hieruit kunnen opmaken dat alleen techniek fatsoenlijke studies zijnquote:Op dinsdag 10 mei 2011 15:47 schreef Drive-r het volgende:
Beste investering die er is, ik begrijp niet waarom mensen voor andere prutstudies kiezen...
Je verdrinkt echt in zelf medelijden, grow up manquote:Op dinsdag 10 mei 2011 17:35 schreef EchtGaaf het volgende:
Het is ook onbeschrijfelijk, het leed Drive-r.
Ik gun het mijn grootste vijand niet eens.
Blijven klagen is eenvoudiget dan er iets van maken. Ik doe ook niet precies waarvoor ik opgeleid ben.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 18:20 schreef Luchtkoker het volgende:
[..]
Je verdrinkt echt in zelf medelijden, grow up manDoe er dan iets aan.
Succes is een keuze!quote:Op dinsdag 10 mei 2011 18:20 schreef Luchtkoker het volgende:
[..]
Je verdrinkt echt in zelf medelijden, grow up manDoe er dan iets aan.
Er zijn zaken die je nooit kan accepteren. Sommigen verliezen zijn te groot om te kunnen bevatten.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 17:47 schreef Drive-r het volgende:
EG, je lijden wordt grotendeels door je eigen instelling veroorzaakt. Acceptatie zou het lijden al verlichten, maar daar lijk je niet toe in staat.
Dat heb je inderdaad voor een deel zelfquote:
Niks.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 21:37 schreef Gerecycleerd het volgende:
EchtGaaf, wat voor werk doe je nu dan?
Je klaagt wel, maar beargumenteerd het niet... wat was je startsalaris, waar werkte je, wat?
met die instelling kom je natuurlijk nooit verder en blijf je verzuurd rondom je eigen situatie.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 21:37 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Er zijn zaken die je nooit kan accepteren. Sommigen verliezen zijn te groot om te kunnen bevatten.
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The only things that start on time are those that you're late for.
Leven is maakbaar?quote:Op dinsdag 10 mei 2011 21:39 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
met die instelling kom je natuurlijk nooit verder en blijf je verzuurd rondom je eigen situatie.
Voor maar een heel klein deel...quote:Op dinsdag 10 mei 2011 21:38 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Dat heb je inderdaad voor een deel zelf
in de hand. Hoe ben je in de afgelopen jaren eigenlijk opgeschoten?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ligt meer aan jou denk ikquote:Op dinsdag 10 mei 2011 15:49 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Nou ik heb het gemerkt
Je kan er in de praktijk geen zak mee.
Laat staan dat je er een fatsoenlijk salaris mee kan verdienen
Zeker.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 21:49 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Zou niet weten hoe groot dat deel is. Zal ook afhangen van je situatie.
Een goede ingenieur krijgt veel meer betaald. Bij ons tenminste wel. maar dan moet je wel echt iets kunnen. Het is wel zo datr techneuten zelf niet handig onderhandelen en daarom gemiddeld wat minder verdienen. Maar echt goed techneuten die groeien ook wel. Ik ben daarvan een voorbeeld en heb niet eens TU gedaan, maar verdien een stuk meer... En als HBO-er stuur ik ook phd's/ msc's aan. Het ligt niet alleen aan je opleiding, dat papiertje is alleen je toegangskaartje, hierna zul je het zelf moeten waarmaken.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:19 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik snap het niet meer... ik kan zelf rekenen op een startsalaris van 2500 (als ik geluk heb) na mijn afstuderen master Elektrotechniek aan TU/Eindhoven, dit doe ik na mijn hbo-elektrotechniek dus het zal in totaal 7,5/8 jaar worden, terwijl mensen met hbo-Bedrijfseconomie, dat vele malen makkelijker is en een niveau lager en waar ook nog eens een overschot aan is, kunnen rekenen op 2700.
Dit slaat toch nergens op?
Is het verschil in andere Europese landen ook zo? Ik heb zelfs op hbo-niveau banen gehad waar ik de een na laagste werd betaald op de receptie na, is Nederland echt het land van zuipen en maar managen?
Ik vraag mij dan af waar ik als techneut wel goed kan verdienen. Ik ga in ieder geval de techniek niet in! Ik denk zelf in het bankwezen of strategy consultant, maar dat laatste is een beetje vaag begrip.
Men zegt dan wel dat het niet leuk is, maar techniek is dat ook niet! Ja je draagt iets bij aan de wereld, so what? Veel te veel overwerken voor veel te weinig geld, soms compleet op een doodlopend punt en "plezier" lost mijn hypotheek niet af...
Lang leve de logica.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 21:53 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
En als HBO-er stuur ik ook phd's/ msc's aan.
Het gaat maar om 1 ding: de persoon. Vod doet er gewoon niet toe. Logisch, toch?quote:Het ligt niet alleen aan je opleiding, dat papiertje is alleen je toegangskaartje, hierna zul je het zelf moeten waarmaken.
Zeg dat eens tegen het onderwijsquote:En ofwel dit lukt je niet, ofwel je komt net kijken en verwacht een gespreid bedje. Welkom in de echte wereld knul....
Het bedrijfsleven is een grote poppenkast, als je begrijpt wat ik bedoel. Er klopt toch gewoon geen donder van? Die mensen onder jou hebben zich kapot moeten werken voor een graad (nb. dr.!!) en dan nog minder salaris krijgen ?????quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:07 schreef Spanky78 het volgende:
Eh, ik schaam me er niet voor dat ik de boel wél voor elkaar krijg. De logica is dat ik blijkbaar wél lastige technische projecten goed weet te managen. Een beetje schamper doen over HBO gaat jou geen goede functie opleveren.
Met je papiertje in je hand zielig kijken en roepen dat je meer wilt dat werkt niet in de echte wereld. Misschien was je in jouw verleden gewoon niet meer waard dan het loon van een receptionist... Spiegeltje, spiegeltje.
Wel eens bedacht dat ik tijdens mijn werk misschien wel meer heb bereikt dan de meesten van deze titelhouders? Ieder zijn ding, maar presteren is niet afhankelijk van je papiertje. Terwijl iemand lekker zat te aio-en was ik gewoon bezig projecten met echte belangen succesvol te voltooien.... Het is maar hoe je er tegenaan kijkt.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:19 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Het bedrijfsleven is een grote poppenkast, als je begrijpt wat ik bedoel. Er klopt toch gewoon geen donder van? Die mensen onder jou hebben zich kapot moeten werken voor een graad (nb. dr.!!) en dan nog minder salaris krijgen ?????![]()
Het vod kan je net zo goed kapot scheuren. Het is gewoon niks waard. Ze kijken nog liever hoeveel je keer geneukt hebt ipv naar het papiertje.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wel eens bedacht dat ik tijdens mijn werk misschien wel meer heb bereikt dan de meesten van deze titelhouders? Ieder zijn ding, maar presteren is niet afhankelijk van je papiertje. Terwijl iemand lekker zat te aio-en was ik gewoon bezig projecten met echte belangen succesvol te voltooien.... Het is maar hoe je er tegenaan kijkt.
Je begrijpt dat ik even advocaat van de duivel speel.
Ik zou wel zeer benieuwd zijn als jij aan die andere kant van de streep was beland...quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:07 schreef Spanky78 het volgende:
Met je papiertje in je hand zielig kijken en roepen dat je meer wilt dat werkt niet in de echte wereld. Misschien was je in jouw verleden gewoon niet meer waard dan het loon van een receptionist... Spiegeltje, spiegeltje.
Ach. Wees blij dat je hebt kunnen studeren. En nu gewoon niet zeiken, onderaan beginnen en jezelf de tering werken als je iets wilt bereiken. Een startsalaris van 2500 is heel normaal zeiksnor. Je kunt ook zielig blijven doen op een forum, dan weet je zeker dat het nooit iets gaat worden.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:28 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Het vod kan je net zo goed kapot scheuren. Het is gewoon niks waard. Ze kijken nog liever hoeveel je keer geneukt hebt ipv naar het papiertje.
Logisch.
Gewoon kapot werken voor een studie, die in de praktijk niks waard blijkt?
Op een zak suiker heb je nog meer rechten.
Over MENSENRECHTEN gesproken? Groot onrecht vinden we soms normaal??
Ik heb niet die eigenschappen die vergoddelijk worden door het bedrijfsleven. Leiding gevenquote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:37 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ach. Wees blij dat je hebt kunnen studeren. En nu gewoon niet zeiken, onderaan beginnen en jezelf de tering werken als je iets wilt bereiken. Een startsalaris van 2500 is heel normaal zeiksnor. Je kunt ook zielig blijven doen op een forum, dan weet je zeker dat het nooit iets gaat worden.
Ik ben niet dom, niet lomp of dominant, wel goed in mijn werk. En jij, kun jij wel iets, los van de vingeroefeningen die je hebt gedaan voor je papier? Zo geweldig is dat papiertje nu ook weer niet zeg. Je zult eerst in het echt nog eens wat dongen moeten doen wil je zo hard van de toren blazen. hard werken en niet zeiken dus. 2500 euro is een prima startsalaris. Als je niet snel genoeg stijgt zul je wel niet goed genoeg zijn in je werk.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:41 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik heb niet die eigenschappen die vergoddelijk worden door het bedrijfsleven. Leiding gevenHet zijn vaak gewoon domme lomperts die dominant zijn. Ja, dan kom je er wel.
![]()
En natuurlijk is 2500 euro voor zo'n studie niet normaal en dat weet jezelf ook best.
Makkelijk praten.
Blij zijn? weet je wat een studie kost?![]()
vermaketing van jezelfquote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:43 schreef Hiya het volgende:
Waarom techneuten, mijn gevoel hoor, minder verdienen is omdat zij zichzelf totáál niet kunnen verkopen. Als ze naast hun gevoel voor techniek ook nog een gevoel hebben voor vermaketing van jezelf, en het ellebogen werk dan kun je best goed verdienen.
En dan zijn we weer terug bij af: waarom zou je nog kapot zwoegen voor een papiertje?quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:45 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ben niet dom, niet lomp of dominant, wel goed in mijn werk. En jij, kun jij wel iets, los van de vingeroefeningen die je hebt gedaan voor je papier? Zo geweldig is dat papiertje nu ook weer niet zeg. Je zult eerst in het echt nog eens wat dongen moeten doen wil je zo hard van de toren blazen. hard werken en niet zeiken dus. 2500 euro is een prima startsalaris. Als je niet snel genoeg stijgt zul je wel niet goed genoeg zijn in je werk.
Welk basisrecht??? Waarom?? Waarvoor?quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:45 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Maar achterlijk systeem hoor. Het hoort een basisrecht te zijn ipv een lot uit de loterij.
Of het is twee keer niksquote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:54 schreef Zuivelkoe het volgende:
Shell en BP.?
Ik denk er over na om technische bedrijfskunde te doen volgend jaar. Is dat niet een oplossing aangezien je dan de economische en de technische kant meepakt?
Dat kan zeker wel. Ik zit na 10 jaar IT op een salaris van 4350 bruto. Ik heb er uiteraard wel hard voor moeten werken, maar dat is in de andere vakken die jij noemt uiteraard ook het geval.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:19 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik vraag mij dan af waar ik als techneut wel goed kan verdienen.
Het leven is maakbaarquote:Op dinsdag 10 mei 2011 23:19 schreef Luchtkoker het volgende:
[..]
Een keuze die jij kennelijk niet maakt.
Geen hoop meer.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 23:30 schreef El_Liberaliste het volgende:
Hoewel je best een aantal goed punten hebt EG, denk ik dat je met zo'n instelling nooit een baan gaat krijgen.
Een universiteit leidt je niet op voor het bedrijfsleven, maar voor de wetenschap. Leuk dat mensen denken dat de universiteit tegenwoordig het hoogste is dat je kunt bereiken en dat het een hoog inkomen garandeert, maar het zorgt er hoogstens voor dat je qua kennis een betere uitgangspositie hebt bij je start (qua attitude/vaardigheden overigens niet). Na een paar jaar werkervaring wordt het kaf echter van het koren gescheiden en dan zegt die titel niets en moet je de regels van het spel begrepen hebben en gepresteerd hebben.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:47 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En dan zijn we weer terug bij af: waarom zou je nog kapot zwoegen voor een papiertje?
Het is gewoon geen zak waard, het kost alles, en word je als student gewoon gruwelijk bedonderd en iedereen lijkt het nog normaal te vinden ook.
De meesten doen werk dat ze zonder het vod ook hadden gekund.
Nu ben je tenminste een beetje eerlijk. Aan je postgeschiedenis te zien is er wel wat meer aan de hand met je.quote:
Exact. Je zult moeten presteren. Oftewel iets bijdragen aan de verdiensten van een bedrijf. Je hebt een diploma dus joepie, je kunt wat integraalberekeningen maken... of een schakeling doorrekenen. maar wanneer ga je iets doen wat og niet madn heeft gedaan? Of die schakeling energiezuiniger, efficienter of sneller maken? Dat is het verschil tussen papier en skills. Skill = knowledge + doing things a thousand times.quote:Op woensdag 11 mei 2011 09:57 schreef 44pje het volgende:
[..]
Nu ben je tenminste een beetje eerlijk. Aan je postgeschiedenis te zien is er wel wat meer aan de hand met je.
Erg jammer dat je ons mooie technische vak zo zwart aan het maken bent. Een diploma is nu eenmaal geen garantie voor een mooie baan met dito salaris. Je kan nog zo goed zijn in wat je doet, als er niet met je samen te werken valt dan zul je het niet ver schoppen.
Een diploma is je ticket tot binnenkomst, maar daarmee ben je er nog lang niet. Je diploma geeft alleen aan "deze persoon heeft het denkvermogen om het werk te doen". Dat alleen is niet genoeg.
Dat.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:45 schreef Spanky78 het volgende:
Zo geweldig is dat papiertje nu ook weer niet zeg. Je zult eerst in het echt nog eens wat dongen moeten doen wil je zo hard van de toren blazen. hard werken en niet zeiken dus. 2500 euro is een prima startsalaris. Als je niet snel genoeg stijgt zul je wel niet goed genoeg zijn in je werk.
Natuurlijk, en als je echt meer waard bent, moet je dat ook elders kunnen krijgen en staat het je vrij de baan niet te accepteren. Daarbij investeren sommige mensen ook gewoon in hun toekomst. Een neef van me heeft een hele goeie opleiding en is ook echt goed in wat ie doet, maar kiest ervoor om al een paar jaar voor 2600 per maand te werken bij een nieuwe onderneming.quote:Op woensdag 11 mei 2011 16:10 schreef SecurityException het volgende:
[..]
Dat.
Mensen die net uit de schoolbanken komen staan in mijn mening niet in een positie om meteen een vrij hoog salaris te eisen. Bewijs jezelf eerst maar eens op de arbeidsmarkt, waar al die kennis die je op je studie hopelijk hebt opgedaan pas echt tot zijn recht kan komen. Een salaris eisen van, pak 'm beet, ¤ 2500 per maand eisen omdat dat 'normaal is na studie X' is natuurlijk geen argument, en elk zichzelf respecterend bedrijf zal je lachend de deur wijzen. En ik spreek uit ervaring, niet als sollicitant zijnde.
Nou, ik denk dat je als techneut voor 7000 euro bruto toch wel helemaal boven in de top zit. Wanneer je je functie als techneut bent blijven uitvoeren natuurlijk, niet wanneer je doorgestroomd bent naar een managmentstoel.quote:Op woensdag 11 mei 2011 17:39 schreef IDisposable het volgende:
Techneuten die na 20 jaar maar ¤ 3200,- verdienen. Zitten die de hele dag paperclips te buigen ofzo
? Ik geloof er anders geen flikker van. Een beetje techneut zit met 20 jaar ervaring toch wel boven de ¤ 7000,- bruto.
In welk parralel unversum leef jij? Of kun je in ieder geval de bedrijven doorgeven waar zulke bedragen verdient kunnen worden.quote:Op woensdag 11 mei 2011 17:39 schreef IDisposable het volgende:
Techneuten die na 20 jaar maar ¤ 3200,- verdienen. Zitten die de hele dag paperclips te buigen ofzo
? Ik geloof er anders geen flikker van. Een beetje techneut zit met 20 jaar ervaring toch wel boven de ¤ 7000,- bruto.
Meer dan 7000 bruto per maand? Zie ik niet snel gebeuren in loondienst eigenlijk. Misschien als je jezelf detacheert, ZZP`er bent of op jezelf gaat, ja.quote:Op woensdag 11 mei 2011 17:39 schreef IDisposable het volgende:
Techneuten die na 20 jaar maar ¤ 3200,- verdienen. Zitten die de hele dag paperclips te buigen ofzo
? Ik geloof er anders geen flikker van. Een beetje techneut zit met 20 jaar ervaring toch wel boven de ¤ 7000,- bruto.
Of iets anders gaat doen dan techniek natuurlijk. In finance kan je zoiets als ir. vrij snel verdienen. Maar goed, dan moet je dus je ziel verkopen, etc... Ik ken trouwens ook wel ingenieurs die dit in loondienst krijgen. Gewoon goeie lui bij succesvolle bedrijven, die bijdragen aan het succes van een onderneming. Denk aan goeie kerels in de Hollandse offshore industrie, die aan wal werken voor Heerema, Bluewater, Allseas, enz...quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:08 schreef SecurityException het volgende:
[..]
Meer dan 7000 bruto per maand? Zie ik niet snel gebeuren in loondienst eigenlijk. Misschien als je jezelf detacheert, ZZP`er bent of op jezelf gaat, ja.
Valt wel mee hoor. Een software architect in de financiële sector met zoveel werkervaring komt daar wel aan.quote:Op woensdag 11 mei 2011 17:48 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, ik denk dat je als techneut voor 7000 euro bruto toch wel helemaal boven in de top zit. Wanneer je je functie als techneut bent blijven uitvoeren natuurlijk, niet wanneer je doorgestroomd bent naar een managmentstoel.
In de financiële wereld is het een heel ander verhaal natuurlijk, maar de user die ik citeerde had het expliciet over techneuten.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:13 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Of iets anders gaat doen dan techniek natuurlijk. In finance kan je zoiets als ir. vrij snel verdienen. Maar goed, dan moet je dus je ziel verkopen, etc... Ik ken trouwens ook wel ingenieurs die dit in loondienst krijgen. Gewoon goeie lui bij succesvolle bedrijven, die bijdragen aan het succes van een onderneming. Denk aan goeie kerels in de Hollandse offshore industrie, die aan wal werken voor Heerema, Bluewater, Allseas, enz...
Wederom financiele sector. Kan je net zo goed direct bankier worden.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:20 schreef IDisposable het volgende:
[..]
Valt wel mee hoor. Een software architect in de financiële sector met zoveel werkervaring komt daar wel aan.
Ah, kijk, daar is de verklaring.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:20 schreef IDisposable het volgende:
[..]
Valt wel mee hoor. Een software architect in de financiële sector met zoveel werkervaring komt daar wel aan.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar je kunt moeilijk zeggen dat goed presteren over het algemeen nadelig is, of niet? Dat mensen zichzelf op de borst kloppen is onzin volgens mij, maar dat moeten ze zelf weten. Ik verdien goed, maar ik weet prima dat ik dat aan een scheve markt te danken heb.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:35 schreef kingmob het volgende:
Er wordt hier ook wel weer heel veel geblabla'd hoor. De meeste techneuten verdienen helaas niet zo heel veel, maar idd nog altijd flink bovenmodaal. Maar dat gezever met presteren etc. is toch echt vooral mooipraterij. Ik heb genoeg goede presteerders niet vooruit zien komen en genoeg prutsers wel. Zeer veel hangt ook af van geluk, al is het alleen maar in de juiste situatie komen. Dan kun je jezelf op de borst kloppen dat je het beste van die situatie hebt gemaakt (doe ik ook), maar zo'n enorme prestatie is het nou ook weer niet. Voor jou tien anderen.
Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Naast goed in je vak zijn, zijn andere factoren inderdaad ook van belang om 'het te maken', bijvoorbeeld goede connecties/netwerken, een goede niche vinden, enz.. Dat je goed moet zijn in je vak vind ik vanzelfsprekend. Verder kan ik me ook soms wel stiekem ergeren aan 'prutsers' hoor, in mijn vakgebied (web- en softwareontwikkeling) zijn er té veel hobbyisten en mensen die wat aan knoeien.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:35 schreef kingmob het volgende:
Er wordt hier ook wel weer heel veel geblabla'd hoor. De meeste techneuten verdienen helaas niet zo heel veel, maar idd nog altijd flink bovenmodaal. Maar dat gezever met presteren etc. is toch echt vooral mooipraterij. Ik heb genoeg goede presteerders niet vooruit zien komen en genoeg prutsers wel. Zeer veel hangt ook af van geluk, al is het alleen maar in de juiste situatie komen. Dan kun je jezelf op de borst kloppen dat je het beste van die situatie hebt gemaakt (doe ik ook), maar zo'n enorme prestatie is het nou ook weer niet. Voor jou tien anderen.
Daar heb je een goed punt, ik heb het idee dat de echte techneuten zich maar een beetje in stilte zitten te ergeren. Het komt nu eenmaal maar weinig voor dat de baas uit zichzelf met flinke salarisverhogingen gaat strooien. Je moet zelf ook aangeven dat je meer waard bent en desnoods maar overstappen als het niks wordt.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Verder is het tegenwoordig van belang dat je goed kunt lullen, ook wel profileren genoemd. Ook dat is geen sterk punt van de meeste techneuten.
Profileren, maar wat mij betreft met name gewoon kunnen communiceren met mensen buiten je vakgebied en relaties kunnen opbouwen zodat je dingen gedaan krijgt. Organisaties zijn tegenwoordig veel meer als matrix opgebouwd waarbij samengewerkt wordt in interdisciplinaire teams (vaak met outsourcing erbij) en dan moet je gewoon sociaal vaardig zijn om succesvol te zijn.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Als software engineer kun je best veel salaris binnenharken. Meestal moet je dan wel in een sector werken waar techneuten nou weer over het algemeen (beetje generaliserend) niets van willen weten. De financiële sector bijvoorbeeld.
Verder is het tegenwoordig van belang dat je goed kunt lullen, ook wel profileren genoemd. Ook dat is geen sterk punt van de meeste techneuten.
Bron?quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Als software engineer kun je best veel salaris binnenharken. Meestal moet je dan wel in een sector werken waar techneuten nou weer over het algemeen (beetje generaliserend) niets van willen weten. De financiële sector bijvoorbeeld.
Het zijn volgens mij niet alleen technici die dat doen. Vaak zijn het mensen die niet bij machte zijn om een stap omhoog te zetten, of daar simpelweg geen trek in hebben. Als je in de laatste categorie valt, moet je natuurlijk stoppen met klagen over je leidinggevende(n) of een andere baan zoeken.quote:Op woensdag 11 mei 2011 19:24 schreef 44pje het volgende:
Daar heb je een goed punt, ik heb het idee dat de echte techneuten zich maar een beetje in stilte zitten te ergeren. Het komt nu eenmaal maar weinig voor dat de baas uit zichzelf met flinke salarisverhogingen gaat strooien. Je moet zelf ook aangeven dat je meer waard bent en desnoods maar overstappen als het niks wordt.
Ik weet niet of je dat aan kunt leren, ik denk dat over het algemeen techneuten hier minder aanleg voor hebben.quote:Op donderdag 12 mei 2011 01:18 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik hoor hier over profileren maar is het echt zo dat er zulke dergelijke eigenschappen worden aangeleerd in economische studies of wa
Dat zeiden ze mij 10 jaar geleden ja. Daar merk ik nu bedroevend weinig van.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:21 schreef TC03 het volgende:
Is inderdaad raar, maar...
- Als ingenieur is de baangarantie veel hoger
Dat valt wel mee, als je voldoende social skills hebt dat je kan samenwerken met niet-techneuten kom je al een heel eind.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:04 schreef Basp1 het volgende:
Dan moet je opeens als techneut 50% van je tijd gaan verdoen aan netwerken en ouwe hoeren, een techneut is in principe veel waardevoller voor een bedrijf als hij 100% met de techniek bezig kan zijn. Maar bedrijven hebben dat vaak niet door, dus moeten techneuten ook maar de softe kant op alleen maar om meer salaris te vergaren.
Kan je nagaan als je geen techneut was geweest.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:10 schreef Ixnay het volgende:
[..]
Dat zeiden ze mij 10 jaar geleden ja. Daar merk ik nu bedroevend weinig van.
En wie gaat dan project management doen? De bedrijfskundige die geen flauw idee heeft van hoe de techniek werkt? Technici die ook nog eens kunnen managen / zakelijk sterk zijn, die zijn goud waard voor bedrijven. M'n pa heeft TN gedaan naast zijn werk nadat hij na de HAVO ging werken, hij heeft nu een betere functie dan de jongens die elektro/TN gedaan hebben en toen zijn gaan werken... Puur omdat hij zakelijk sterk is, hij verdient nu ook 4-5x zo veel, omdat hij veel meer waard is doordat zijn effect op het geheel groter is dan de kerel die wat pijpen doorrekent.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:04 schreef Basp1 het volgende:
Dan moet je opeens als techneut 50% van je tijd gaan verdoen aan netwerken en ouwe hoeren, een techneut is in principe veel waardevoller voor een bedrijf als hij 100% met de techniek bezig kan zijn. Maar bedrijven hebben dat vaak niet door, dus moeten techneuten ook maar de softe kant op alleen maar om meer salaris te vergaren.
Ik bedoel niet dat het nadelig is, ik bedoel dat een goed salaris maar voor een klein deel lijkt af te hangen hoe je over het algemeen presteert. Kijk je komt natuurlijk nergens als je echt niks kan, maar over het algemeen kunnen de meeste minder-verdieners ook wat de meer-verdieners kunnen, dat is mijn punt. De scheiding is grotendeels 'nep' en vooral gebaseerd op het feit dat iemand de kans heeft gehad zich te kunnen bewijzen.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:36 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar je kunt moeilijk zeggen dat goed presteren over het algemeen nadelig is, of niet? Dat mensen zichzelf op de borst kloppen is onzin volgens mij, maar dat moeten ze zelf weten. Ik verdien goed, maar ik weet prima dat ik dat aan een scheve markt te danken heb.
Dat is meer iets dat je leert tijdens je jeugd en niet op school. Maar hangt ook af van karakter e.d. natuurlijk. Wel is het zo dat als je het een beetje beheerst je een enorme voorsprong hebt als techneut, in het land van de blinden is de eenoog nou eenmaal koning.quote:Op donderdag 12 mei 2011 01:18 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik hoor hier over profileren maar is het echt zo dat er zulke dergelijke eigenschappen worden aangeleerd in economische studies of wa
Dat laatste vind ik btw onzin, ik denk dat mensen bij een vereniging niet dommer of slimmer zijn dan elders. Wellicht studeren ze iets minder hard, maar dat doet niks af aan capaciteiten en dat is het meest relevant. Mijn ervaring op de TU was trouwens dat de hoogste cijfers verbazingwekkend genoeg vaak nog gehaald werden door de grootste balletjes, maar dat zal toeval zijn geweest rond mijn afstuderen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 10:46 schreef Physics het volgende:
Profileren doe je meestal naast je studie. Denk aan studentenvereniging, studievereniging, commissiewerk, bestuursfuncties, assistentschappen, research projecten, ondernemen.. Over het algemeen wordt de studentenvereniging naar mijn mening het meeste overschat, een hoop mensen menen echt dat ze daar "een streepje voor" mee hebben, waarschijnlijk nog rustend op de verhalen van studenten van tientallen jaren geleden. Tegenwoordig zitten veel leuke sociale mensen bij een vereniging, alleen zijn dat dan nou weer net de mensen die het op elk serieus gebied weer minder doen.
Nou bijna elke medestudent die ik spreek meent te weten dat het zeker wel een plusje is zo'n studentenvereniging. "Zeker in het bedrijfsleven, daar aan de top zijn de meeste lid!!" < Zou kunnen, maar studentenvereniging 30-40 jaar geleden =/= studentenvereniging van nu.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:28 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat laatste vind ik btw onzin, ik denk dat mensen bij een vereniging niet dommer of slimmer zijn dan elders. Wellicht studeren ze iets minder hard, maar dat doet niks af aan capaciteiten en dat is het meest relevant. Mijn ervaring op de TU was trouwens dat de hoogste cijfers verbazingwekkend genoeg vaak nog gehaald werden door de grootste balletjes, maar dat zal toeval zijn geweest rond mijn afstuderen.
Studentenverenigingen worden tegenwoordig enkel overschat door echt doorgewinterde lullo's, maar dat soort wereldvreemde lui kom ik gelukkig niet tegen. Mensen begrijpen prima dat ze het op eigen kracht moeten doen, en zetten het ook nooit meer op een CV. Het enige wat soms vermeld wordt is een commissie of bestuur dat daadwerkelijk tijd gekost heeft, en dus nodig is om gaten in een studie te vermelden. Dat werkt prima als mensen daar vanuit hun universiteit ook een beurs voor gehad hebben, dat "valideert" het tijdsverlies enigzins.
Zoals ik al zei, dat soort mensen kom ik gelukkig weinig tegen. Ben het helemaal met je eens verder, maar ik geloof niet dat elk lid nog zo naief is en ik zie dat zelf gewoon niet.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:40 schreef Physics het volgende:
[..]
Nou bijna elke medestudent die ik spreek meent te weten dat het zeker wel een plusje is zo'n studentenvereniging. "Zeker in het bedrijfsleven, daar aan de top zijn de meeste lid!!" < Zou kunnen, maar studentenvereniging 30-40 jaar geleden =/= studentenvereniging van nu.
Da's de vrij Hollandse insteek, maar de wereld na universiteit is Anglo-saskischer en meer gefocussed op "skills" en minder op "knowledge". Maar goed, jouw eigen mening lijkt net zo naief als die van de "leden" waar je zelf zo'n negatief oordeel over hebt. Mij is het om het even, maar om dat soort mensen af te schilderen als lui en ongemotiveerd is net zo onzinnig als bij een vereniging gaan en denk dat je vervolgens je toekomst verzekerd hebt.quote:Het gaat niet om intelligentie, dat heb ik nergens gezegd, prestatie=/= intelligentie. Ze doen het gewoon op elk gebied waar motivatie, doorzettingsvermogen etc. voor nodig is minder. Bij ons zijn de mensen daar nou juist diegene die extra studiejaren nodig hebben, alles onzin vinden, verder niks naast hun studie doen (of als ze het doen het CV-building is). Dus al hebben ze de capaciteiten, waarom zouden ze die dan plots gaan aanspreken als ze dat nog nooit gedaan hebben?
Of jij interpreteert mijn verhaal op een zwart-of-wit manier, wat natuurlijk niet de bedoeling is.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Zoals ik al zei, dat soort mensen kom ik gelukkig weinig tegen. Ben het helemaal met je eens verder, maar ik geloof niet dat elk lid nog zo naief is en ik zie dat zelf gewoon niet.
[..]
Da's de vrij Hollandse insteek, maar de wereld na universiteit is Anglo-saskischer en meer gefocussed op "skills" en minder op "knowledge". Maar goed, jouw eigen mening lijkt net zo naief als die van de "leden" waar je zelf zo'n negatief oordeel over hebt. Mij is het om het even, maar om dat soort mensen af te schilderen als lui en ongemotiveerd is net zo onzinnig als bij een vereniging gaan en denk dat je vervolgens je toekomst verzekerd hebt.
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:30 schreef Zuivelkoe het volgende:
Lid zijn geeft toch wel enigszins aan dat je als techneut niet wereldvreemd en contactgestoord bent. Als werkgever zou ik in ieder geval liever iemand met een vlotte babbel hebben dan een autist als projectmanager. Als ik over 5 jaar bij KLM ga solliciteren heb ik tevens liever TBK op mijn bul staan dan bedrijfseconomie, bedrijfskunde, o.i.d.
Ach, zo waren jij en ik wellicht ook tijdens onze studie. Ik heb wel het een en ander bijgeleerd na een paar jaar werk en veel sollicitaties aan de andere kant van de tafel.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef Basp1 het volgende:
He ik zie hier studenten aan het woord die het het beter weten en zich al in de schoenen van een werkgever willen verplaatsen. Maak eerst eens je studie af, werk een paar jaar en kom dan nog eens terug in dit topic. Dan ben ik benieuwd of jullie nog steeds zo er over denken.
Het zal van je vak afhangen. Mijn interesseert het enigzins, omdat het deel is van iemands achtergrond en ik wil die hele achtergrond begrijpen als ik een sollicitatie af neem. Maar het hoeft geen voordeel te zijn, dat ben ik met je eens.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef kingmob het volgende:
[..]
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.
Je onderscheiden op dergelijke manier is vooral voor de 'fabrieksstudies' als bestuurskunde en economie, waar er voor jou geen 10 maar 300 anderen zijn.
Nogmaals, dat is wellicht jouw persoonlijke interpretatie, en ik vind hem (persoonlijk) behoorlijk bekrompen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:32 schreef Physics het volgende:
[..]
Of jij interpreteert mijn verhaal op een zwart-of-wit manier, wat natuurlijk niet de bedoeling is.
Er zijn zeker een aantal studenten die lid zijn van laurentius of rsc waar ik respect voor heb, maar veel zijn het er niet.
Nou ik heb zo ver ik weet nooit zo hoog van de toren geblazen tijdens mijn studie dat ik het wel wist hoe het zou lopen in het bedrijfsleven.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:38 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ach, zo waren jij en ik wellicht ook tijdens onze studie. Ik heb wel het een en ander bijgeleerd na een paar jaar werk en veel sollicitaties aan de andere kant van de tafel.
Ik maakte ook louter aannames op basis van wat mij logisch lijkt. Lid worden doe ik overigens ook niet om op mijn CV te zetten, maar opdat ik een leuke tijd tegemoet kan zien.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef kingmob het volgende:
[..]
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.
Je onderscheiden op dergelijke manier is vooral voor de 'fabrieksstudies' als bestuurskunde en economie, waar er voor jou geen 10 maar 300 anderen zijn.
Ik snap je punt niet zo. Moet ik me over vijf jaar realiseren dat ik me eigenlijk in een kelder heb moeten opsluiten?quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef Basp1 het volgende:
He ik zie hier studenten aan het woord die het het beter weten en zich al in de schoenen van een werkgever willen verplaatsen. Maak eerst eens je studie af, werk een paar jaar en kom dan nog eens terug in dit topic. Dan ben ik benieuwd of jullie nog steeds zo er over denken.
Zeer herkenbaar. En allemaal hebben ze een 'open cultuur' tot je de baas aanspreekt op zijn fouten en zo verandert er effectief niets, want iedereen heeft een baas.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:53 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik verbaas me nog steeds over de organisatie waar ik werk dat deze nog bestaat terwijl er zo inefficient als de pest gewerkt wordt. Maar dan zullen onze concullega's net zulke brassers zijn als ons. Het is ook wel fijn die ineffcientie, daardoor kan ik tussen door wat op fok rond hangen.
Ik snap dat je probeert te extrapoleren, maar het valt me op dat dat vaak op hele rare aannames gebeurd. En wat jij zegt gaat meestal gepaard met veel stelligheid. Massaal zitten studenten aan de commissies hun tijd te verdoen omdat werkelijk bijna iedereen er van overtuigd is dat dat moet om überhaupt aan een baan te komen. Zonde van al die moeite en tijd.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:55 schreef Zuivelkoe het volgende:
[..]
Ik maakte ook louter aannames op basis van wat mij logisch lijkt. Lid worden doe ik overigens ook niet om op mijn CV te zetten, maar opdat ik een leuke tijd tegemoet kan zien.
[..]
Ik snap je punt niet zo. Moet ik me over vijf jaar realiseren dat ik me eigenlijk in een kelder heb moeten opsluiten?
Ah ja, je extrapoleert mijn verhaal en geeft er je eigen zwart/witte draai aan, en vervolgens ben ik bekrompen. Zo werkt het niet he. . .quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:41 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nogmaals, dat is wellicht jouw persoonlijke interpretatie, en ik vind hem (persoonlijk) behoorlijk bekrompen.
De VS kan kloppen, daar is naar mijn ervaring enorm veel vraag naar bijvoorbeeld goede ontwikkelaars en engineers. Australië weer totaal niet. Ik ben daar toevallig voor een half jaar naar toe geweest nog niet zo lang geleden en alleen in een handjevol grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne bijv.) kun je aan de bak als techneut. En dan nog, ligt het aantal mooie vacatures vrij laag en heerst in Australië een hele erge "eigen volk eerst"-mentaliteit, om nog maar te zwijgen over de hele andere manier van werken.quote:
Rustig, ik zie je verhaal niet zwart-wit en ik zeg ook niet dat je bekrompen bent. Ik zeg alleen dat ik jouw manier van denken bekrompen vind. Dat mag ik volgens mij prima denken, je bent ongetwijfeld verder een aardige kerel.quote:Op donderdag 12 mei 2011 13:19 schreef Physics het volgende:
[..]
Ah ja, je extrapoleert mijn verhaal en geeft er je eigen zwart/witte draai aan, en vervolgens ben ik bekrompen. Zo werkt het niet he. . .
Preciesquote:Op donderdag 12 mei 2011 09:44 schreef Drive-r het volgende:
Ach, er zijn ook echt wel bedrijven waar je als sociaal gestoord techneut goed weg komt. In bepaalde industrien, zoals bijvoorbeeld chemie of olie & gas, is de toegevoegde waarde van een goede ingenieur nu eenmaal significant. Ik ben in die sectoren echt lui tegen gekomen die hun kantoortje niet eens uit kwamen, maar prima betaald kregen. Ik begrijp alle klachten dan ook niet zo.
Het mooiste van techneut zijn, is natuurlijk dat als je ook maar een beetje sociaal vermogen hebt, je altijd nog kan kiezen om management of finance ofzo in te gaan en lekker een of andere alfa zijn baan in te pikken... moeten ze andersom niet proberen
Als techneut in de olie&gas zijn er genoeg banen te vinden, die top betalenquote:Op donderdag 12 mei 2011 14:13 schreef SecurityException het volgende:
[..]
De VS kan kloppen, daar is naar mijn ervaring enorm veel vraag naar bijvoorbeeld goede ontwikkelaars en engineers. Australië weer totaal niet. Ik ben daar toevallig voor een half jaar naar toe geweest nog niet zo lang geleden en alleen in een handjevol grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne bijv.) kun je aan de bak als techneut. En dan nog, ligt het aantal mooie vacatures vrij laag en heerst in Australië een hele erge "eigen volk eerst"-mentaliteit, om nog maar te zwijgen over de hele andere manier van werken.
Een studie afronden betekent dat je een zeker denkniveau hebt, in staat bent vraagstukken op een bepaalde manier te lossen. Op mijn werk (overheid) hebben de meeste collegas een economische of bestuurskundige richting gevolgd en dat sluit inhoudelijk behoorlijk goed aan bij het werk.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:47 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En dan zijn we weer terug bij af: waarom zou je nog kapot zwoegen voor een papiertje?
Het is gewoon geen zak waard, het kost alles, en word je als student gewoon gruwelijk bedonderd en iedereen lijkt het nog normaal te vinden ook.
De meesten doen werk dat ze zonder het vod ook hadden gekund.
Ik sluit niet uit dat sommige studies goed aansluiten op de beroepspraktijk. Ik vind dat erg gelukkig voor je dat jouw studie daar onder valt. Met jouw studie zit je denk ik precies goed qua werkgever, ik weet welk overheidsonderdeel je werktquote:Op vrijdag 3 juni 2011 00:33 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Een studie afronden betekent dat je een zeker denkniveau hebt, in staat bent vraagstukken op een bepaalde manier te lossen. Op mijn werk (overheid) hebben de meeste collegas een economische of bestuurskundige richting gevolgd en dat sluit inhoudelijk behoorlijk goed aan bij het werk.
Als het desondanks niet lukt op de arbeidsmarkt, spelen waarschijnlijk andere factoren een rol. Ik heb weleens gelezen over iemand met Asperger (een vorm autisme) die geneeskunde heeft afgerond, maar toch langere tijd in een uitkering zit. Dat heeft verder niets met het diploma te maken.
Sluit maar achteraan als techneutquote:Op zondag 5 juni 2011 00:43 schreef Drive-r het volgende:
Het enige punt waarop het me StefanP altijd wel eens kan zijn. Techneuten worden trouwens in andere delen van Europa ook goed betaald, de UK is al stukken beter. Of je pikt gewoon een financieel job in, dan hoef je tenminste niet in de VS te wonen...
Je bent ook knettergek als je hier techniek gaat studeren. Ze trappen je nog net niet de grond in.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 23:45 schreef StefanP het volgende:
Niet in Nederland (uitzonderingen daargelaten), dat mag wel duidelijk zijn.
Als er één land is waar de brallers het voor het zeggen hebben en waar techneuten niet gewaardeerd worden, dan is het wel NL. Niet vreemd trouwens, het is een verlenging van dat typische Nederlandse "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg" waanbeeld. In heel Europa geldt dat trouwens... dat hele egalitaire idee dat iedereen zogenaamd "gelijk" is kun je terugvinden in de salarissen. Het verschil tussen een salaris op VMBO-niveau en een academicus is veel kleiner dan het hoort te zijn; zo ook het verschil tussen een gemiddelde "flut" studie zoals communicatiewetenschappen, economie o.i.d. en een harde beta-studie.
Daar komt nog bovenop dat vrijwel elk bedrijf in Nederland nog werkt met starre regels uit een vervlogen tijd: salaris wordt grotendeels bepaald door hoeveel jaren je gewerkt hebt (en niet door productiviteit) en salarissprongen vinden alleen plaats a.d.h.v. CAO-tabellen. Prestatie heeft er weinig mee te maken.
Dus: verhuis naar het buitenland. Ik was het beu om als techneut in een zware functie een lachwekkend salaris te krijgen en precies te weten hoeveel schamele procent ik er elk jaar bij kon krijgen. Technici worden in Nederland niet gewaardeerd. Ik verdien nu een veelvoud en maak salarissprongen waar mensen in Nederland tien jaar voor nodig hebben.
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...quote:Op zondag 5 juni 2011 00:53 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Sluit maar achteraan als techneutZe hebben je echt niet nodig hoor.
quote:Op zondag 5 juni 2011 00:53 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Sluit maar achteraan als techneutZe hebben je echt niet nodig hoor.
Om een of andere reden krijg ik bij de benaming 'techneut' altijd het beeld van een hobbyist. Het creëren van zo'n beeld lijkt met geen gunstig uitgangspunt voor salarisonderhandelingen.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...
Klopt. Het komt aardig in de buurt van hoer. En zo worden ze ook behandeld.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:59 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
[..]
Om een of andere reden krijg ik bij de benaming 'techneut' altijd het beeld van een hobbyist. Het creëren van zo'n beeld lijkt met geen gunstig uitgangspunt voor salarisonderhandelingen.
De Bijbel is daar heel helder in: de eerste zullen de laatsten zijn en v.v.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...
Heel gelukkig voor je........quote:Op zondag 5 juni 2011 01:04 schreef Drive-r het volgende:
EG, dat klinkt erg naar, maar heeft nogmaals vnl met jouw situatie te maken. Uitzonderingen zijn er altijd, helaas ben jij er eentje, en dat moet naar zijn. Maar ik ben nooit als beest behandeld, en ken van mijn tientallen meestudenten ook niemand die er zo aan toe is...
Tja. Als ik alles over kon doen.. En dan nog, ik vind het onderwijs totaal niet aansluiten. Dat zal vast aan mij liggen vrees ik, als de rest wel halleluja roept....Het zal wel.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:06 schreef Skint het volgende:
Jemig Echtgaaf, wat klink je gefrustreerd. Succes is misschien niet direct een keuze maar de keuzes die je maakt hebben er wel ontzettend veel invloed op. Zeker in een land als NL waar iedereen een topopleiding kan volgen.
Ik bedoel dat je jezelf beter geen techneut kan noemen, maar beter ingenieur of technisch professional. Dat laatste klinkt misschien raar, maar het is wel een wezenlijk andere opstelling. Je vertelt ermee dat je kennis en vaardigheden hebt, in plaats van dat je een hobbyist bent die even zijn Lego en videogames opzij heeft gelegd. Een professional kan een professioneel salaris bedingen, een hobbyist gaat voor het hobbytarief. (Niet afkeurend ten opzichte van Lego of videogames bedoeld overigens)quote:Op zondag 5 juni 2011 01:01 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Klopt. Het komt aardig in de buurt van hoer. En zo worden ze ook behandeld.
Kapot geleerd. Uitwonen en op de vuilnis belt trappen. Het was nooit goed. Een beest werd nog beter behandeld. Onmenselijke werkverhoudingen, noem maar op.
Dan heb je waarschijnlijk ook geen vakopleiding gedaan, maar een studie. Dan heb je altijd een kloof met het werkveld, onder andere door weinig stages.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:09 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Tja. Als ik alles over kon doen.. En dan nog, ik vind het onderwijs totaal niet aansluiten. Dat zal vast aan mij liggen vrees ik, als de rest wel halleluja roept....Het zal wel.
Tuurlijk sluit het onderwijs niet 100% aan. Maar het is ook niet dat je met een kluitje het riet ingestuurd wordt. Wat is eigenlijk je grootste frustratie? Ben je niet stinkend rijk, of doe je niet wat je wilt? In hindsight zou ik ook liever doorgestudeerd hebben om mijn droombaan te doen, maar nu maak ik er het beste van en ik heb ik met mijn redelijk maar niet fantastiche loon wel plezier in het leven. Waarom jij niet? Denk niet te veel aan wat had kunnen zijn, maar maak liever het beste van wat je hebt.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:09 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Tja. Als ik alles over kon doen.. En dan nog, ik vind het onderwijs totaal niet aansluiten. Dat zal vast aan mij liggen vrees ik, als de rest wel halleluja roept....Het zal wel.
Ik denk dat het geheim 'm zit in de woordjes ingenieurs en managers. Helaas maar waar.quote:Op donderdag 30 juni 2011 01:01 schreef TippieTop het volgende:
Ik ken ingenieurs die elektrotechniek hebben gestudeerd, sommigen werken voor 2200 terwijl ze al 2 jaar aan de bak zijn, maar ik ken ook managers die meer dan 10k verdienen!
Hoe stijgen die zo snel, wat is hun geheim?
Eh, klopt. Maar iemand moet ook zorgen dat al die phd's iets nuttigs doen ipv van hun hobby. Dat betaalt prima kan ik je vertellen...quote:Op donderdag 30 juni 2011 08:18 schreef Drive-r het volgende:
Maar het heeft ook met verwachtingen te maken. In Nederland lijkt elke ir. te denken dat een diploma alleen al genoeg is voor de rest van de carriere... Uiteindelijk verdien je die 10k per maand pas als je gewoon in alle opzichten sterk bent in je functioneren...
Maar inderdaad, het leven in de anglo-saksische wereld is voor een ir beter, nog wel stukje beter dan Duitsland trouwens.
Het zijn sociopatische bedrijfshoeren die zich overal inlikken. Heeft niks met een diploma te maken. Gewoon de popi jopi figuren met een gladde uitstraling en vlotte praatje die de boel regeren.quote:Op donderdag 30 juni 2011 01:01 schreef TippieTop het volgende:
Ik ken ingenieurs die elektrotechniek hebben gestudeerd, sommigen werken voor 2200 terwijl ze al 2 jaar aan de bak zijn, maar ik ken ook managers die meer dan 10k verdienen!
Hoe stijgen die zo snel, wat is hun geheim?
Die vallen wel door de mand. Meestal zijn het mensen met meer overzicht. De details zijn voor de hardcore technici.quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:36 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Het zijn sociopatische bedrijfshoeren die zich overal inlikken. Heeft niks met een diploma te maken. Gewoon de popi jopi figuren met een gladde uitstraling en vlotte praatje die de boel regeren.
Die krijgen 10k + en het zijn de grootste lomperiken met het laagste iq.quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Die vallen wel door de mand. Meestal zijn het mensen met meer overzicht.
Die krijgen 2k - en mogen blij zijn als ze überhaupt al aan de bak komen.quote:De details zijn voor de hardcore technici.
Ik Nederland worden technici nog net niet in 1 adem genoemd met hoeren. Je bent knettergek je hier techniek gaat studeren.quote:Op donderdag 30 juni 2011 08:18 schreef Drive-r het volgende:
Maar het heeft ook met verwachtingen te maken. In Nederland lijkt elke ir. te denken dat een diploma alleen al genoeg is voor de rest van de carriere... Uiteindelijk verdien je die 10k per maand pas als je gewoon in alle opzichten sterk bent in je functioneren...
Maar inderdaad, het leven in de anglo-saksische wereld is voor een ir beter, nog wel stukje beter dan Duitsland trouwens.
Echt gelul. Bij ons verdienen goed technici echt wel flink wat meer. Als je echt unieke vaardigheden hebt verdien je misschien wel meer dan de meesate managers. Onzin dus. En dat de kletskouzen managers worden is ook bullshit, dat zie je vooral in sales. Voor sales moet je nu eenmaal goed kunnen praten. Maar ook dan vallen domme mensen gewoon door de mand.quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:41 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Die krijgen 10k + en het zijn de grootste lomperiken met het laagste iq.
[..]
Die krijgen 2k - en mogen blij zijn als ze überhaupt al aan de bak komen.
![]()
Prachtig hé, bedrijfsleven
Je valt zo enorm in de herhaling. Ik ben ir en ik verdien meer dan die 10k per maand, dus echt verneukt voel ik me niet...quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:49 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik Nederland worden technici nog net niet in 1 adem genoemd met hoeren. Je bent knettergek je hier techniek gaat studeren.
Dat dank je wrs niet aan je ir-zijn....quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:59 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Je valt zo enorm in de herhaling. Ik ben ir en ik verdien meer dan die 10k per maand, dus echt verneukt voel ik me niet...
Ik zeg ook niet dat het eerlijk is.quote:Op donderdag 30 juni 2011 22:12 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dat dank je wrs niet aan je ir-zijn....
En de eerlijkheid is natuurlijk ver te zoeken. De een werkt zich kapot voor niks de ander verdrinkt in het salaris.![]()
EchtGaaf werkt niet, hij zit gesubsidieerd op FOK zijn mislukte carriere te spuien en te proberen mensen van techniek af te houden. Gelukkig doet hij dit op zo'n manier dat weinigen hem serieus nemen.quote:
Het leven is niet eerlijk. Voor een ECHT voorbeeld moet je maar eens op de oncologieafdeling gaan kijken van het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Zeiken is ook een vak, als dat goed betaalde zou jij flink verdienen.quote:Op donderdag 30 juni 2011 22:12 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dat dank je wrs niet aan je ir-zijn....
En de eerlijkheid is natuurlijk ver te zoeken. De een werkt zich kapot voor niks de ander verdrinkt in het salaris.![]()
Meer dan 10k verdienen en op FOK! zitten?quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:59 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Je valt zo enorm in de herhaling. Ik ben ir en ik verdien meer dan die 10k per maand, dus echt verneukt voel ik me niet...
Ik zit in finance.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 00:18 schreef TippieTop het volgende:
[..]
Meer dan 10k verdienen en op FOK! zitten?
Hoe dan, wat doe je voor werk, ik ken slechts 1 ir. die ooit zoveel verdiende en dat was een topmanager bij Schiphol
Je bent een bedrijfsgod kennelijk. Wat is je geheim?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 13:03 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik zit in finance.
Edit: en ik heb een concentratie probleem tijdens werk...
Ik heb gewoon mijn ziel verkocht aan finance en er een goeie prijs voor gekregen.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 13:26 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Je bent een bedrijfsgod kennelijk. Wat is je geheim?
Wat doe je precies in de finance als ik vragen mag?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 13:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik heb gewoon mijn ziel verkocht aan finance en er een goeie prijs voor gekregen.
Dat mag. Momenteel werk ik ergens waar we met geld van anderen investeren in bedrijven, om het kort te zeggen. Kopen, verbeteren en verkopen.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 20:24 schreef TippieTop het volgende:
[..]
Wat doe je precies in de finance als ik vragen mag?
Gefeliciteerd. Je had geen beter besluit kunnen nemen.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 13:30 schreef CaptainCookie het volgende:
Ik ben zo blij dat ik dit jaar gestopt ben met elektrotechniek
En waarom krijg je daar 10k+ voor?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 21:53 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat mag. Momenteel werk ik ergens waar we met geld van anderen investeren in bedrijven, om het kort te zeggen. Kopen, verbeteren en verkopen.
Cool, een soort venture of real Estate bureau zeker?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 21:53 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat mag. Momenteel werk ik ergens waar we met geld van anderen investeren in bedrijven, om het kort te zeggen. Kopen, verbeteren en verkopen.
Het salaris vind ik zelf overdreven voor wat ik doe. Aan de andere kant verdienen we miljarden voor investeerders, dus als we daar wat voor terug krijgen, is dat vaak relatief weinig voor die lui.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 21:56 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En waarom krijg je daar 10k+ voor?
En waarom nemen ze een techneut aan als stikt van economen etc.Ik snap hier echt helemaal niks van.
Waarom niet gewoon direct iets finance-achtigs gaan studeren in Rotterdam?quote:Op zondag 3 juli 2011 01:48 schreef TippieTop het volgende:
Wel respect voor Drive-r dat ie aan de TU zijn ir. titel heeft gehaald, ik haalde de master niet
Nu moet ik wat anders doen... denk aan BA of een of ander vage master als Environment & Resource Management, enkel om door te groeien... wil echter wel de Finance in, weet alleen niet of ze mij accepteren met een vage master
Ik woon in Amsterdam dus ik denk dat ik daar liever wat ga doenquote:Op zondag 3 juli 2011 11:13 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Waarom niet gewoon direct iets finance-achtigs gaan studeren in Rotterdam?
Klopt, maar met een hoger salaris heb je wel de mogelijkheid om je kwaliteit van leven te verhogen.quote:Op zondag 3 juli 2011 13:00 schreef Individual het volgende:
Dit topic doet me denken aan een oom die me niet meer aankijkt omdat ik zonder opleiding op m'n 21e al meer begon te verdienen dan hij. Hij is nog eens een briljante techneut ook met de mooiste diploma's die de hele wereld over reist. Dat is een van de redenen dat ik mensen nu vertel dat ik tegenwoordig op minimumloon zit (geen leugen).
Als kind wilde ik altijd electricien worden (net als mijn oom).
Daarnaast, is de kwaliteit van leven niet belangrijker dan je inkomen?
Het is allemaal relatief.quote:Op zondag 3 juli 2011 14:51 schreef CaptainCookie het volgende:
[..]
Klopt, maar met een hoger salaris heb je wel de mogelijkheid om je kwaliteit van leven te verhogen.
Precies dat. En diegenen die meer als 2500 netto verdienen zijn een jaar of 40.quote:Op zondag 3 juli 2011 19:57 schreef LXIV het volgende:
Ik zou je niet al te gek laten maken door al die mensen die tussen de 8 en 15K pm verdienen, EchtGaaf. Dit is FOK!, hier verdient iedereen 3x modaal, anders kun je niet eens een account aanmaken.
In de echte wereld liggen de lonen voor HBO-ers en academici in loondienst met zo'n 5 jaar werkervaring tussen de 2000 en de 2500 euro netto. En maar een enkeling die daar met een factor 2 bovenuit komt.
Hoezo kan hij geen werk vinden. Er is toch vraag zat naar techneuten.quote:Op zondag 3 juli 2011 20:23 schreef Drive-r het volgende:
Het gaat EG niet zozeer om de bedragen, maar meer om het feit dat anderen blijkbaar uberhaupt wel werk konden vinden. Is natuurlijk ook zwaar kut en frustrerend als dat voor jezelf niet wil lukken.
Ik kan EG wel begrijpen, ik was ook zo iemand (nog steeds eigenlijk), een kutopleiding doen waar allerlei valse beloften op open dagen worden beloofd, om vervolgens voor bijna het minimumloon te werken onder het mom van 'je moet echt iets doen wat je leuk vind daar werk je voor'quote:Op zondag 3 juli 2011 19:57 schreef LXIV het volgende:
Ik zou je niet al te gek laten maken door al die mensen die tussen de 8 en 15K pm verdienen, EchtGaaf. Dit is FOK!, hier verdient iedereen 3x modaal, anders kun je niet eens een account aanmaken.
In de echte wereld liggen de lonen voor HBO-ers en academici in loondienst met zo'n 5 jaar werkervaring tussen de 2000 en de 2500 euro netto. En maar een enkeling die daar met een factor 2 bovenuit komt.
Zelf ben ik met een technische achtergrond ook in het management terechtgekomen, maar of dat nu zo spannend is... Ook een hoop gedoe en in ieder geval veel minder creatief. Ik zou nog best wel gewoon dingen willen maken. Gelukkig heb ik veel vrijheid en veel vrije tijd, dat maakt veel goed. Niet het salaris (niet dat ik een exorbitant salaris heb)
Als je veel wil verdienen in de techniek ben je in Nederland gewoon op het verkeerde adres. Als technicus kun je best wel veel verdienen, in een andere functie (mits je daar de kwaliteiten voor hebt). Persoonlijk heb ik graag technici/Beta mensen, omdat die analytisch vaak sterk zijn en ook betrouwbaar.
Heb mijn bachelor alquote:Op maandag 4 juli 2011 09:01 schreef Drive-r het volgende:
Ben jij een kloon van EG ofzo? Je hebt je opleiding nog niet eens af, waar zeur je dan over?
48 vrije dagen zijn ook een hoop waardquote:Op maandag 4 juli 2011 15:10 schreef De_Rikster het volgende:
Ik zit nog in de (semi)techniek van bouwkunde en heb vorige week een salarisverhoging mogen ontvangen (ook in deze tijd ja) en verdien nu rond de 42k aan salaris per jaar en heb nog wat leuke goodies erbij (knappe auto, mobiel+bellen, laptop+mobiel internet, premievrij pensioen, opleidingen en 48 vrije dagen). Als ik op Fok zo rondkijk is dat fucking weinig, als ik in de sector rondkijk en binnen mijn netwerk gewoon erg goed voor een 27-jarige.
/Care wat mensen vinden/denken/willen over wat je verdient, ik kan er goed van leven en ben content...
Sterker nog, dat is gewoon heel goed betaald krijgen...quote:Op maandag 4 juli 2011 15:10 schreef De_Rikster het volgende:
Ik zit nog in de (semi)techniek van bouwkunde en heb vorige week een salarisverhoging mogen ontvangen (ook in deze tijd ja) en verdien nu rond de 42k aan salaris per jaar en heb nog wat leuke goodies erbij (knappe auto, mobiel+bellen, laptop+mobiel internet, premievrij pensioen, opleidingen en 48 vrije dagen). Als ik op Fok zo rondkijk is dat fucking weinig, als ik in de sector rondkijk en binnen mijn netwerk gewoon erg goed voor een 27-jarige.
/Care wat mensen vinden/denken/willen over wat je verdient, ik kan er goed van leven en ben content...
Niet voor het geld in ieder geval, als je dat soms denkt.quote:Op maandag 4 juli 2011 14:51 schreef TippieTop het volgende:
[..]
Heb mijn bachelor al
En mijn vrienden die al 2 jaar werken, ik heb hun toestand wel gezien
Jij bent toch ook niet voor niets uit de techniek gestapt?
iddquote:Op maandag 4 juli 2011 15:45 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Sterker nog, dat is gewoon heel goed betaald krijgen...
Ik heb civiele techniek gedaan en ben zo blij dat ik, na mijn afstuderen, naar die sector ben gegaan in plaats van een baantje bij een ingenieursbureau. Goed, civiele techniek is geen echt specialisme maar nu, met drie jaar ervaring, kom ik dit jaar net boven de 50k uit. Wel alles bij elkaar hoor: vakantiegeld, bonus, et cetera.quote:Op donderdag 12 mei 2011 15:34 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Als techneut in de olie&gas zijn er genoeg banen te vinden, die top betalen
Of Den Haag of Reiswijk.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 19:50 schreef skrn het volgende:
Nadeel: olie en gas zitten allemaal rond R'dam
Mijn specialisme is meer offshore(constructies) dan puur olie en gas. Ik heb zelf daarom niet echt een idee of in het noorden (veel) werk is.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 19:57 schreef Individual het volgende:
[..]
Of Den Haag of Reiswijk.Zitten er geen gasbedrijven in het noorden waar dat spul vandaan komt?
En ik heb alleen ervaring met centrale, niet-technische functies bij 's werelds grootste en dan ook nog eens niet in NL.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 20:03 schreef skrn het volgende:
[..]
Mijn specialisme is meer offshore(constructies) dan puur olie en gas. Ik heb zelf daarom niet echt een idee of in het noorden (veel) werk is.
Een prima baan dus? Maar je hebt geen technische studie? Of wel?quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 20:22 schreef Individual het volgende:
[..]
En ik heb alleen ervaring met centrale, niet-technische functies bij 's werelds grootste en dan ook nog eens niet in NL.
Dat en een prima bedrijf om voor te werken. Meerdere keren zelfs. Geen studie idd.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 20:24 schreef skrn het volgende:
[..]
Een prima baan dus? Maar je hebt geen technische studie? Of wel?
Den Helder of Assenquote:Op dinsdag 2 augustus 2011 19:57 schreef Individual het volgende:
[..]
Of Den Haag of Reiswijk.Zitten er geen gasbedrijven in het noorden waar dat spul vandaan komt?
ik ben een zzp koerier ik verdien bruto 5 a 7 duizen euro per maand, maar ik kan je zeggen dat ik toch liever die salaris van jou heb vanwege alle zekerheden en garanties...ik bouw helemaal geen pensioen en als ik werkloos ben krijg ik zelfs helemaal geen rooie cent van uitkering instanties...quote:Op maandag 9 mei 2011 01:19 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik snap het niet meer... ik kan zelf rekenen op een startsalaris van 2500 (als ik geluk heb) na mijn afstuderen master Elektrotechniek aan TU/Eindhoven, dit doe ik na mijn hbo-elektrotechniek dus het zal in totaal 7,5/8 jaar worden, terwijl mensen met hbo-Bedrijfseconomie, dat vele malen makkelijker is en een niveau lager en waar ook nog eens een overschot aan is, kunnen rekenen op 2700.
Dit slaat toch nergens op?
Is het verschil in andere Europese landen ook zo? Ik heb zelfs op hbo-niveau banen gehad waar ik de een na laagste werd betaald op de receptie na, is Nederland echt het land van zuipen en maar managen?
Ik vraag mij dan af waar ik als techneut wel goed kan verdienen. Ik ga in ieder geval de techniek niet in! Ik denk zelf in het bankwezen of strategy consultant, maar dat laatste is een beetje vaag begrip.
Men zegt dan wel dat het niet leuk is, maar techniek is dat ook niet! Ja je draagt iets bij aan de wereld, so what? Veel te veel overwerken voor veel te weinig geld, soms compleet op een doodlopend punt en "plezier" lost mijn hypotheek niet af...
Daar kun je je allemaal voor verzekeren met zo'n bruto salaris. Het bruto loon waar mensen het hier over hebben zijn ook niet de bruto loonkosten die de werkgevers voor ons betalen.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 14:16 schreef Yondaime het volgende:
[..]
ik ben een zzp koerier ik verdien bruto 5 a 7 duizen euro per maand, maar ik kan je zeggen dat ik toch liever die salaris van jou heb vanwege alle zekerheden en garanties...ik bouw helemaal geen pensioen en als ik werkloos ben krijg ik zelfs helemaal geen rooie cent van uitkering instanties...
maar je werkt je letterlijk levenloos...heb je ook nog veel kopzorgen met administratie...je zult dadelijk vast zeggen dat ik ervoor heb gekozen...ja inderdaad, maar daar zit een verhaal achter waarom ik voor mezelf begon...liever had ik in een loondienst gewerkt....quote:Op woensdag 3 augustus 2011 14:24 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Daar kun je je allemaal voor verzekeren met zo'n bruto salaris. Het bruto loon waar mensen het hier over hebben zijn ook niet de bruto loonkosten die de werkgevers voor ons betalen.
Je moet dan wel tot de beteren van je jaar behoren en een WO hebben. Niet iedereen heeft dat...quote:Op dinsdag 10 mei 2011 15:29 schreef Drive-r het volgende:
Gewoon de financiele industrie in gaan, je ziel verkopen en aansluiten in de rij als de bonus uitgedeeld wordt. Dan verdien je vrij snel 2-5x zoveel als je jaargenoten die ingenieur bleven.
Maar goed, dan doe je geen techniek meer en dat is ook wat waard voor sommigen...
quote:Op maandag 14 november 2011 21:17 schreef EchtGaaf het volgende:
Wie voor techniek kiest, is niet goed maar knetter gek.
quote:Op maandag 14 november 2011 21:17 schreef EchtGaaf het volgende:
Wie voor techniek kiest, is niet goed maar knetter gek.
Jij hebt toch ook HBO?quote:Op maandag 14 november 2011 23:31 schreef Verwerker het volgende:
[..]
Een sollciitatiegesprek vandaag bij een internationaal bedrijf. Ik reageren voor de functie maritime engineer, wat blijkt? Ik krijg PRECIES dezelfde primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden als een vriendin die daar werkt als administrateur met hbo-communicatie.
Ik ben meteen weggegaan. Kokhalzen
Klopt, maar ik vind het oneerlijk om dezelfde beloning te mogen ontvangen voor een verantwoordelijker, moeilijker en drukker functie, enkel omdat er wordt gelet op papiertjes. Dan had ik net zo goed vrijetijdsmanagement kunnen doen en met 1 dag in de week studeren er doorheen kunne vliegen, ipv 4-5 dagen in de collegebanken zitten.quote:
Ik denk dat je dan eerst moet presteren. Dat het papiertje dan minder belangrijk wordt.quote:Op maandag 14 november 2011 23:49 schreef Verwerker het volgende:
[..]
Klopt, maar ik vind het oneerlijk om dezelfde beloning te mogen ontvangen voor een verantwoordelijker, moeilijker en drukker functie, enkel omdat er wordt gelet op papiertjes.
Dat zou betekenen dat iemand die is afgestudeerd op Turkse Geschiedenis mij leiding geeft en het dubbele verdient zonder dat ze ooit een schroef gedraaid heeft, want ja ze heeft een WO.
Ik wil beloond worden naar prestatie en functie.
Ik heb al een jaar werkervaring en ik mag weer bij 0 beginnen. Had ik adminsitartie gedaan en overgestapt mocht ik het meenemen en zou ik stijgen in salaris.quote:Op maandag 14 november 2011 23:50 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik denk dat je dan eerst moet presteren.
Daar ben ik helemaal met je mee eens.quote:Op maandag 14 november 2011 23:50 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik denk dat je dan eerst moet presteren. Dat het papiertje dan minder belangrijk wordt.
Hell, ik heb goede leidinggevenden gehad die misschien niet eens MBO hadden. Maar wel goed konden leidinggeven...
Gewoon starten, en vanuit daar verder kijken.quote:Op maandag 14 november 2011 23:53 schreef Verwerker het volgende:
[..]
Daar ben ik helemaal met je mee eens.
Het papier is een start, niets meer en niets minder.
Maar als ik al een slechte start maak dan zie ik het al niet meer zitten
Ze kijken je nog net niet met de nek aan. Als er iets niet gewaardeerd wordt in het bedrijfsleven dan is het techniek wel. En dat techniek veel zwaarder is dan al die crap aan managementopleidingen.quote:Op maandag 14 november 2011 23:31 schreef Verwerker het volgende:
[..]
Een sollciitatiegesprek vandaag bij een internationaal bedrijf. Ik reageren voor de functie maritime engineer, wat blijkt? Ik krijg PRECIES dezelfde primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden als een vriendin die daar werkt als administrateur met hbo-communicatie.
Ik ben meteen weggegaan. Kokhalzen
Een diploma geen bliksem meer waard tegenwoordig. Sterft van de afgestudeerden.quote:Op maandag 14 november 2011 23:50 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik denk dat je dan eerst moet presteren. Dat het papiertje dan minder belangrijk wordt.
Hell, ik heb goede leidinggevenden gehad die misschien niet eens MBO hadden. Maar wel goed konden leidinggeven...
Beetje flauw, niet?quote:Op maandag 14 november 2011 23:49 schreef Verwerker het volgende:
[..]
Klopt, maar ik vind het oneerlijk om dezelfde beloning te mogen ontvangen voor een verantwoordelijker, moeilijker en drukker functie, enkel omdat er wordt gelet op papiertjes. Dan had ik net zo goed vrijetijdsmanagement kunnen doen en met 1 dag in de week studeren er doorheen kunne vliegen, ipv 4-5 dagen in de collegebanken zitten.
Dat zou ook betekenen dat iemand die is afgestudeerd op Turkse Geschiedenis mij leiding geeft en het dubbele verdient zonder dat ze ooit een schroef gedraaid heeft, want ja ze heeft een WO.
Ik wil beloond worden naar prestatie en functie.
Terecht. Gewoon slim zijn en hard werken, papiertjes laten enkel zien dat je een tijdje wat kennis opgedaan hebt.quote:Op dinsdag 15 november 2011 00:41 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Een diploma geen bliksem meer waard tegenwoordig. Sterft van de afgestudeerden.
Vind ik niet, waarom zou je anders jaren te pletter werken voor zo'n vod?quote:Op dinsdag 15 november 2011 04:09 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Terecht. Gewoon slim zijn en hard werken, papiertjes laten enkel zien dat je een tijdje wat kennis opgedaan hebt.
Omdat studeren interessant is.quote:Op dinsdag 15 november 2011 10:57 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Vind ik niet, waarom zou je anders jaren te pletter werken voor zo'n vod?
De beste keus die je in je leven kon maken.quote:Op dinsdag 15 november 2011 11:04 schreef CaptainCookie het volgende:
Elke keer dat dit topic gekickt wordt ben ik weer blij dat ik van opleiding geswitcht ben.
Hier ook. Technische natuurkunde of iets dergelijks er nog bijquote:Op dinsdag 15 november 2011 11:32 schreef Bajskorv het volgende:
Ik heb nooit spijt van mij technische studie gehad, het heeft veel deuren geopend. Als ik het over mocht doen, zou ik waarschijnlijk juist een nog taaiere studie genomen hebben.
quote:Op dinsdag 15 november 2011 11:04 schreef CaptainCookie het volgende:
Elke keer dat dit topic gekickt wordt ben ik weer blij dat ik van opleiding geswitcht ben.
quote:
Op TU-niveau is het zeker interessant. Lager dan dat is het flut, aangezien je echt voor een specifiek beroep wordt opgeleid.quote:Op dinsdag 15 november 2011 11:32 schreef Bajskorv het volgende:
Ik heb nooit spijt van mij technische studie gehad, het heeft veel deuren geopend. Als ik het over mocht doen, zou ik waarschijnlijk juist een nog taaiere studie genomen hebben.
Alsof je als IT'er aan de bak komt in de USquote:Op dinsdag 15 november 2011 11:22 schreef Frenkyboy het volgende:
In elk geval niet in middelgrote Nederlandse bedrijven als programmeur. Internationale IT bedrijven (en dan vooral US bedrijven) betalen veel en veel beter voor hooggeschoold technisch personeel. Tussen de 60 en 75K is geen uitzondering als entry salaris. Microsoft, Google, IBM, maar ook kleinere bedrijven als The Mathworks bijvoorbeeld. Daar eens proberen?
Misschien moet je dan eerst eens wat werkervaring opdoen voordat je zo hoog van de toren blaast. Want goede engineers kunnen best doorgroeien, maar niet als het brandhout is. En helaas is het hbo tegenwoordig geen garantie op een goede werknemer. Je zal wel niet als briljant overkomen, anders zouden ze wel wat meer voor je over hebben...quote:Op maandag 14 november 2011 23:49 schreef Verwerker het volgende:
[..]
Klopt, maar ik vind het oneerlijk om dezelfde beloning te mogen ontvangen voor een verantwoordelijker, moeilijker en drukker functie, enkel omdat er wordt gelet op papiertjes. Dan had ik net zo goed vrijetijdsmanagement kunnen doen en met 1 dag in de week studeren er doorheen kunne vliegen, ipv 4-5 dagen in de collegebanken zitten.
Dat zou ook betekenen dat iemand die is afgestudeerd op Communicatiewetenschappen mij leiding geeft en het dubbele verdient zonder dat ze ooit een schroef gedraaid heeft, want ja ze heeft een WO.
Ik wil beloond worden naar prestatie en functie.
Kijk, dat is een meer realistische visie. Bovendien als je echt goed bent in bepaalde zaken, ik denk aan zaken als statistiek, harde natuurkunde, scheikunde. Een beetje aan pijpjes knutselen kunnen er wel meer en digitaal tekenen ook. Je zult je moeten onderscheiden, dan pas kun je meer eisen.quote:Op dinsdag 15 november 2011 01:31 schreef Frith het volgende:
[..]
Beetje flauw, niet?
In eerst instantie is HBO HBO. Je gaat echter wel sneller omhoog in de techniek als je je mond open trekt.
Het mist alleen de meeste mensen aan die "assertieve" eigenschap. En ik deel ergens wel de mening van EchtGaaf, dat de techniek door veel mensen als een soort deurveeg wordt gezien.
Maar dat kan incidenteel zijn. Zelfstandige ondernemers zullen daar veel minder last van hebben, omdat die bij een lastige klant / opdrachtgever ook gewoon kunnen zeggen waar het op staat en niet om de hete brij (onredelijke klant) heen hoeven te draaien.
oh, en talenstudies zijn qua inkomen totaal niet in de buurt van andere gebieden. Niemand gaat talen studeren voor het geld in ieder geval.
Precies. En juist nu zijn techneuten hard nodig, de enige manier waarop je nog echt waarde kan toevoegen. Ik denk dat de meeste bedrijven inmiddels wel zien dat gebakken lucht uiteindelijk niet tot winst leidt.quote:Op dinsdag 15 november 2011 20:59 schreef EchtGaaf het volgende:
Kortom: markt. Leuker kunnen we het niet maken.
quote:Op dinsdag 15 november 2011 20:35 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Misschien moet je dan eerst eens wat werkervaring opdoen voordat je zo hoog van de toren blaast. Want goede engineers kunnen best doorgroeien, maar niet als het brandhout is. En helaas is het hbo tegenwoordig geen garantie op een goede werknemer. Je zal wel niet als briljant overkomen, anders zouden ze wel wat meer voor je over hebben...
En oja. Het zou heel goed mogelijk zijn dat iemand jou leiding geeft en niet schroeven heeft gedraaid. Is het wel eens in je opgekomen dat mensen zaken soms enorm goed kunnen organiseren? Ik vind wel dat mensen inhoudelijke kennis moeten hebben, maar ze hoeven zeker geen expert te zijn om leiding te geven. Sterker nog: de echte specialisten moeten geen leiding geven, maar hun specialistische werk blijven doen.
Bets klote dat techneuten het op del ange termijn moeten hebben.quote:Op dinsdag 15 november 2011 20:40 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Kijk, dat is een meer realistische visie. Bovendien als je echt goed bent in bepaalde zaken, ik denk aan zaken als statistiek, harde natuurkunde, scheikunde. Een beetje aan pijpjes knutselen kunnen er wel meer en digitaal tekenen ook. Je zult je moeten onderscheiden, dan pas kun je meer eisen.
Vergeet niet dat ING een multinational is en bovendien een bank. Het geld klotst daar tegen de plinten op. Zou een technische stage bij Shell zo veel slechter betalen? Ik kan het me niet voorstellen.quote:Op dinsdag 15 november 2011 21:46 schreef Verwerker het volgende:
[..]
[..]
Bets klote dat techneuten het op del ange termijn moeten hebben.
En dan nog werkervaring bij gooien.
Ter vergelijking: Mijn vriendin doet International Business Management en vangt 800 euro stagevergoeding bij ING, mijn vrienden die bedrijfseconomie doen vangen zelfs 950.
En dat voor MASSAstudies.
Ik ken geen technisch stagiair die meer kreeg als 300. een enkeling kreeg 600 maar daar werkte hij de ballen voor en het was geen stage meer te noemen.
Het begint al vroeg
Eh, ik kreeg als stagiaire meer dan 500. Maar geen 800... En ik verdien nu zeker niet slecht. Vergeet niet dat de mensen met massastudies er ook als eerst uitgaan bij massaontslag.quote:Op dinsdag 15 november 2011 21:46 schreef Verwerker het volgende:
[..]
[..]
Bets klote dat techneuten het op del ange termijn moeten hebben.
En dan nog werkervaring bij gooien.
Ter vergelijking: Mijn vriendin doet International Business Management en vangt 800 euro stagevergoeding bij ING, mijn vrienden die bedrijfseconomie doen vangen zelfs 950.
En dat voor MASSAstudies.
Ik ken geen technisch stagiair die meer kreeg als 300. een enkeling kreeg 600 maar daar werkte hij de ballen voor en het was geen stage meer te noemen.
Het begint al vroeg
Je studie uitzoeken op basis van een stagevergoeding is dan ook zoiets als je nieuwe auto selecteren op de nieuwprijs van de ventieldopjes.quote:Op dinsdag 15 november 2011 21:46 schreef Verwerker het volgende:
[..]
[..]
Bets klote dat techneuten het op del ange termijn moeten hebben.
En dan nog werkervaring bij gooien.
Ter vergelijking: Mijn vriendin doet International Business Management en vangt 800 euro stagevergoeding bij ING, mijn vrienden die bedrijfseconomie doen vangen zelfs 950.
En dat voor MASSAstudies.
Ik ken geen technisch stagiair die meer kreeg als 300. een enkeling kreeg 600 maar daar werkte hij de ballen voor en het was geen stage meer te noemen.
Het begint al vroeg
Sterker nog, het begint al in het eerste kwartiel van de opleiding.quote:Op dinsdag 15 november 2011 21:46 schreef Verwerker het volgende:
[..]
[..]
Bets klote dat techneuten het op del ange termijn moeten hebben.
En dan nog werkervaring bij gooien.
Ter vergelijking: Mijn vriendin doet International Business Management en vangt 800 euro stagevergoeding bij ING, mijn vrienden die bedrijfseconomie doen vangen zelfs 950.
En dat voor MASSAstudies.
Ik ken geen technisch stagiair die meer kreeg als 300. een enkeling kreeg 600 maar daar werkte hij de ballen voor en het was geen stage meer te noemen.
Het begint al vroeg
Cluster-fuck!quote:
Even de keerzijde:quote:Op dinsdag 15 november 2011 21:46 schreef Verwerker het volgende:
Bets klote dat techneuten het op del ange termijn moeten hebben.
En dan nog werkervaring bij gooien.
Ter vergelijking: Mijn vriendin doet International Business Management en vangt 800 euro stagevergoeding bij ING, mijn vrienden die bedrijfseconomie doen vangen zelfs 950.
En dat voor MASSAstudies.
Ik ken geen technisch stagiair die meer kreeg als 300. een enkeling kreeg 600 maar daar werkte hij de ballen voor en het was geen stage meer te noemen.
Het begint al vroeg
Maar dan heb je het over de topstudenten... ik vind zeker dat als je bij de beteren hoort in je klas dat je dan ook deze plekken kan bemachtigen.quote:Op woensdag 16 november 2011 02:28 schreef Bajskorv het volgende:
Nog een keerzijde: Als je een goede beta student bent, kun je mooi een goeie alpha baan inpikken. De betere consultants, banken en ga zo maar door huren graag beta's in. Hell, de helft van McKinsey draait op beta studenten. En die verdienen niet slecht...
Dit dus.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:21 schreef TC03 het volgende:
Is inderdaad raar, maar...
- Als ingenieur is de baangarantie veel hoger
- Als ingenieur kan je veel sneller groeien (ook qua salaris)
Eens, mits de nodige social skills.quote:Op woensdag 16 november 2011 02:28 schreef Bajskorv het volgende:
Nog een keerzijde: Als je een goede beta student bent, kun je mooi een goeie alpha baan inpikken. De betere consultants, banken en ga zo maar door huren graag beta's in. Hell, de helft van McKinsey draait op beta studenten. En die verdienen niet slecht...
Ach, je moet je afvragen wat al die "Business management", "Economy management", "Facility management", "Whatever management" typjes nou daadwerkelijk waard zijn op de arbeidsmarkt. Echt een concreet iets kunnen ze niet. Ja, "managen" in de breedste zin van het woord nog wel. Ik zie alweer zo'n snotneus van 22, die net van het HBO af komt en nog groen achter de oren is, op sollicitatie komen en denkt de wijsheid in pacht te hebben.quote:Op dinsdag 15 november 2011 21:46 schreef Verwerker het volgende:
[..]
[..]
Bets klote dat techneuten het op del ange termijn moeten hebben.
En dan nog werkervaring bij gooien.
Ter vergelijking: Mijn vriendin doet International Business Management en vangt 800 euro stagevergoeding bij ING, mijn vrienden die bedrijfseconomie doen vangen zelfs 950.
En dat voor MASSAstudies.
Ik ken geen technisch stagiair die meer kreeg als 300. een enkeling kreeg 600 maar daar werkte hij de ballen voor en het was geen stage meer te noemen.
Het begint al vroeg
Economy management ken ik niet. Facility management is gewoon een duidelijk beroep die je dan mag uitvoeren. Nee, dan manage je niet gelijk als starter een leger mensen, maar ben je assistent in het managen van een facility (hotels, schiphol, overheid, V&D, etc). De 'business manager' studenten die ik kende zijn nu allemaal sales representatives enzo. Werken bij P&G of Henkel of Mars om ervoor te zorgen dat hun producten in de supermarkt komen te staan.quote:Op donderdag 9 april 2015 14:34 schreef StefDeStuntpiloot het volgende:
[..]
Ach, je moet je afvragen wat al die "Business management", "Economy management", "Facility management", "Whatever management" typjes nou daadwerkelijk waard zijn op de arbeidsmarkt.
Dat gaat niet gemakkelijk op een opleiding als bijvoorbeeld Elektrotechniek!quote:Op donderdag 9 april 2015 11:55 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Eens, mits de nodige social skills.
Toch zijn dit doorgaans niet de "beste" bèta's.
Als ik voor mezelf spreek ben ik meer gamma dan beta, ondanks mijn TU-diploma.
Geloof je dat zelf? Eerlijk, of rationaliseer je je keuzes?quote:Op donderdag 9 april 2015 14:34 schreef StefDeStuntpiloot het volgende:
[..]
Ach, je moet je afvragen wat al die "Business management", "Economy management", "Facility management", "Whatever management" typjes nou daadwerkelijk waard zijn op de arbeidsmarkt. Echt een concreet iets kunnen ze niet. Ja, "managen" in de breedste zin van het woord nog wel. Ik zie alweer zo'n snotneus van 22, die net van het HBO af komt en nog groen achter de oren is, op sollicitatie komen en denkt de wijsheid in pacht te hebben.
Er is nu al een overschot aan zulke lui. Over 10 jaar zitten die waarschijnlijk allemaal werkloos thuis. Je ziet zo'n lui nu al steeds en steeds vaker baantjes 'onder hun niveau' aannemen als accountmanager of veredelde office manager bij kleine of middelgrote bedrijfjes.
Moraal van het verhaal, je verdient als techneut wellicht niet zo heel veel in verhouding, maar je kúnt wel concreet iets waar vraag naar blijft.
Huh, waar beweer ik dat technici aan de top zullen staan? Geen woorden in mijn mond leggen...quote:Op donderdag 9 april 2015 16:23 schreef corehype het volgende:
Geloof je dat zelf? Eerlijk, of rationaliseer je je keuzes?
Ik hoor dit namelijk al 15 jaar lang, hoe 'ernstig' er een tekort is aan techneuten en dat over een paar jaar de technici de toplaag vormen.
Ik heb maar 1 antwoord op dit soort beweringen:
Ik ben geen kind meer die in sprookjes gelooft.
Dit dus. Al ben zelf als ontzettende beta min of meer de (project-)consultancy ingerold, waardoor ik nu vooral tussen alpha-mannetjes aan het werk ben.quote:Op donderdag 9 april 2015 10:56 schreef corehype het volgende:
[..]
Dit dus.
OP ik ben ook ingenieur en hoewel ik minder verdien dan commerciële peeps, vergeet niet dat de concurrentie tussen hen een stuk groter is om een baan te bemachtigen. Op de werkvloer is het wel super.
Bij ingenieurs is het anders, collega's zijn apathisch en geestelijk niet in orde maar... de baan bemachtigen is easy.
er is ook geen tekort aan techneuten.... In de praktijk kom je dat overal tegen dat er absoluut geen tekort is.quote:Op donderdag 9 april 2015 22:40 schreef Daboman het volgende:
Er was ook een tekort aan laboranten, zo vertelden ze ooit.
Kom ik op de arbeidsmarkt; betalen ze 2000,- voor een startend HBO'er, terwijl er geen collega jonger dan 40 te vinden is (niet ieder bedrijf, maar wel opvallend veel). Hoezo tekort? Kijk ik naar de alternatieven. Hey, operator. Ook 2000,-. Wat zouden ze daar voor studie voor vragen? Niet blijkbaar, soms niet eens VAPRO. En oh ja, bovenop je 2000,- krijg je ook nog 25% shifttoeslag en (soms) gevarengeld.
Ik heb geprobeerd ertussen te komen in de laborantenwereld, maar het is helaas niet gelukt. Inmiddels heb ik me op andere manier opgewerkt en doe ik wat aan bijscholing.
Echt hoe ouder ik word, hoe vreemder ik het vind. Ik had zelfs een moment dat ik bij 2 banen kon tekenen voor een contract, maar het waren allebei geen lab banen. Het ligt niet bepaald aan mij.
Mij kun je absoluut niet meer wijs maken dat er een tekort is aan laboranten/analisten, dat geloof ik pas als ik een contract zie met minimaal het salaris dat ik nu krijg en dat gaat gewoon niet gebeuren. Er klopt echt iets niet, als de branche daadwerkelijk de mensen wil, moeten ze gewoon een contract bieden en kan het niet zo zijn dat je jaren naar een passende baan zoekt. Zo simpel is.
Er zijn wel mogelijkheden hoor, maar dat is puur en alleen afhankelijk van je sociale skills en je meedogenloosheid tov andere mensen. Niet op opleiding.quote:Op zaterdag 11 april 2015 10:57 schreef El_Matador het volgende:
Denken dat je in Nederland met een studie veel kan verdienen.
De overheid rooft je voor de helft leeg man.
Gewoon in NL je studie doen, in het buitenland je master of stage en dan vertrekken. Dit doe je jezelf toch niet aan?
Zeker. Maar dan nog word je links en rechts genaaid door de overheid.quote:Op zaterdag 11 april 2015 10:59 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Er zijn wel mogelijkheden hoor, maar dat is puur en alleen afhankelijk van je sociale skills en je meedogenloosheid tov andere mensen. Niet op opleiding.
Als je wil leven om te werken dan moet je dat doen.quote:Op zaterdag 11 april 2015 11:00 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Zeker. Maar dan nog word je links en rechts genaaid door de overheid.
Je kan beter gewoon een paar jaar in Dubai of Azië werken en dan cashen. Als je terugwil, moet je misschien een klein stapje terug doen, maar dan kan je ook nog steeds op je ervaring en communicatieskills wat goeds onderhandelen.
Hoezo? Je kan prima in het buitenland werken en een leuk leven hebben.quote:Op zaterdag 11 april 2015 11:01 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Als je wil leven om te werken dan moet je dat doen.
klop, dat zeg ik ook niet.quote:Op zaterdag 11 april 2015 11:02 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Hoezo? Je kan prima in het buitenland werken en een leuk leven hebben.
Dat valt juist wel mee.quote:Op zaterdag 11 april 2015 10:57 schreef El_Matador het volgende:
Denken dat je in Nederland met een studie veel kan verdienen.
De overheid rooft je voor de helft leeg man.
Gewoon in NL je studie doen, in het buitenland je master of stage en dan vertrekken. Dit doe je jezelf toch niet aan?
100% mee eens! Dit is precies mijn ervaring.quote:Op donderdag 9 april 2015 16:23 schreef corehype het volgende:
[..]
[..]
Geloof je dat zelf? Eerlijk, of rationaliseer je je keuzes?
Ik hoor dit namelijk al 15 jaar lang, hoe 'ernstig' er een tekort is aan techneuten en dat over een paar jaar de technici de toplaag vormen.
Ik heb maar 1 antwoord op dit soort beweringen:
Ik ben geen kind meer die in sprookjes gelooft.
Ook techneuten kunnen goed doorgroeien en CEO worden. Het is meer afhankelijk van je karakter dan van je studiekeuze.quote:Op zaterdag 11 april 2015 13:37 schreef hb64 het volgende:
[..]
100% mee eens! Dit is precies mijn ervaring.
Ik ben blij dat mijn nageslacht geen techniek doet. Makkelijkere studie, veel hoger salaris en betere carrieremogelijkheden.
Je vergeet de BTW. Laatst gezien dat die goed is voor 50% van het inkomen van de overheid. Dan kan je je inkomstenbelasting wel flink verlagen door allerlei aftrekposten, maar bij btw kan dat niet.quote:Op zaterdag 11 april 2015 12:05 schreef Daboman het volgende:
[..]
Dat valt juist wel mee.
Studiekosten? Aftrekbaar. Schenkingen boven een bepaald bedrag? Aftrekbaar. Hypotheekkosten? Aftrekbaar (in de vorm van HRA), zelfs kosten koper zijn aftrekbaar. OV-abonnement? Aftrekbaar voor werk-woning. Er is echt heel veel aftrekbaar van de belasting. Volgens mij is bijna elke maatschappelijk verantwoorde uitgave aftrekbaar van de belasting.
Leegroven vind ik niet echt het juiste woord, maar een beetje betuttelend is het wel. Besteed je inkomen hier en hier en hier aan, anders lever je het maar bij ons in.
Als je echt een luxe auto wil van je geld is het een ander verhaal natuurlijk, maar die uitgave doe je puur voor jezelf.
Olie? Gas? Boren in Afrika?quote:Op zaterdag 11 april 2015 14:57 schreef Adrie072 het volgende:
En voor een mbo4 student (die niet een voorkeur heeft voor veel sleutelen) waar kan richting/bedrijven veel verdienen?
Precies. Het is een bepaald type mensen dat in de "toplaag" van het bedrijfsleven terechtkomt.quote:Op zaterdag 11 april 2015 14:13 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Ook techneuten kunnen goed doorgroeien en CEO worden. Het is meer afhankelijk van je karakter dan van je studiekeuze.
Tevens is de instelling belangrijk. Mijn werkgever ziet mij als kostenpost en ik zie hun ook al kostenpost. Ik werk zo min mogelijk om net genoeg binnen te harken. Ik vind status, geld of macht totaal niet belangrijk en doe lekker mijn eigen ding. Ik hoef helemaal niet tonnen of miljoenen te verdienen elk jaar.
Ik ben trouwens een WO ingenieur.
Ik zie toch wel veel technisch onderlegde mensen op hoge posities zitten in technische bedrijven. Maar goed, dat zijn natuurlijk niet de hardcore techneuten. Dat gaat ook nooit gebeuren, als je een bedrijf/mensen aan moet sturen dan is technisch inzicht niet genoeg.quote:Op donderdag 9 april 2015 16:23 schreef corehype het volgende:
[..]
Geloof je dat zelf? Eerlijk, of rationaliseer je je keuzes?
Ik hoor dit namelijk al 15 jaar lang, hoe 'ernstig' er een tekort is aan techneuten en dat over een paar jaar de technici de toplaag vormen.
Ik heb maar 1 antwoord op dit soort beweringen:
Ik ben geen kind meer die in sprookjes gelooft.
Process operator op een booreiland.quote:Op zaterdag 11 april 2015 14:57 schreef Adrie072 het volgende:
En voor een mbo4 student (die niet een voorkeur heeft voor veel sleutelen) waar kan richting/bedrijven veel verdienen?
Ik heb het vermoeden dat wat jij zoekt een hoger niveau is dan mbo4quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:15 schreef Adrie072 het volgende:
I know, maar daar ben ik niet naar op zoek. Zou liever een technische bijdrage willen leveren aan een beter milieu. Dan kun je zeggen bij het waterbedrijf of aan de andere kant The Ocean Cleanup, of misschien iets daartussen in maar wat? En zitten ze te wachten op een elektrotechnicus....
Kort gezegd: er is een tekort aan goede mensen... dat is logisch, dat zie ik ook om me heen. Het niveau van sommige mensen is echt om te huilenquote:Op zaterdag 11 april 2015 15:44 schreef 44pje het volgende:
[..]
Precies. Het is een bepaald type mensen dat in de "toplaag" van het bedrijfsleven terechtkomt.
Er is niet direct een tekort aan technici, maar wel aan technici die ook sociaal en communicatief vaardig zijn, dat zegt alleen niemand omdat het nogal onsympathiek klinkt.
Het is niet zo dat de sociaal en communicatief zwakke techneuten veel makkelijker aan een goede baan komen. Dat lukt ze overigens ook niet als diezelfde personen een alfa studie gedaan hebben.
Sociaal en communicatief sterke techneuten hebben overigens wel een stapje voor op hun niet technische collega´s. Tenminste, in mijn omgeving.
[..]
Ik zie toch wel veel technisch onderlegde mensen op hoge posities zitten in technische bedrijven. Maar goed, dat zijn natuurlijk niet de hardcore techneuten. Dat gaat ook nooit gebeuren, als je een bedrijf/mensen aan moet sturen dan is technisch inzicht niet genoeg.
Dat klopt en ik heb het vermoeden, dat je daarvoor een hardcore techneut moet zijn en dat ben ik (nog) niet. Twijfel ook of ik dat uberhaupt wil zijn, maar een operator zijn/worden dat zie ik echt niet zitten. Nog een goed studieadvies voor een dertiger?quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:32 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Ik heb het vermoeden dat wat jij zoekt een hoger niveau is dan mbo4
Dat zie ik om af en toe om me heen. MBO-ers of lager niveau willen graag ingenieur worden op hbo/wo niveau. En velen denken het nog te kunnen ook....quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:39 schreef Adrie072 het volgende:
[..]
Dat klopt en ik heb het vermoeden, dat je daarvoor een hardcore techneut moet zijn en dat ben ik (nog) niet. Twijfel ook of ik dat uberhaupt wil zijn, maar een operator zijn/worden dat zie ik echt niet zitten. Nog een goed studieadvies voor een dertiger?
Specialist in klimaatneutrale gebouw verwarming/koeling? Onderhoud warmtepompen misschien. Installeren van zonnepanelen is niet heel moeilijk.quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:15 schreef Adrie072 het volgende:
I know, maar daar ben ik niet naar op zoek. Zou liever een technische bijdrage willen leveren aan een beter milieu. Dan kun je zeggen bij het waterbedrijf of aan de andere kant The Ocean Cleanup, of misschien iets daartussen in maar wat? En zitten ze te wachten op een elektrotechnicus....
Dat geldt voor iedereen, maar leuk werk is ook n voorwaarde, althans dat vind ik.quote:Verder zou ik me meer richten op zo min mogelijk werken en dingen doen die je leuk vind.
Bedankt voor de tips, alleen het denkvermogen daarin wordt weinig aangeroepen en dat wil ik ook.quote:Specialist in klimaatneutrale gebouw verwarming/koeling? Onderhoud warmtepompen misschien. Installeren van zonnepanelen is niet heel moeilijk.
Ik ken genoeg mensen die werken voor daginvulling hoorquote:Op zaterdag 11 april 2015 16:45 schreef Adrie072 het volgende:
[..]
Dat geldt voor iedereen, maar leuk werk is ook n voorwaarde, althans dat vind ik.
dan ga je hobbies zoeken waarin je dat krijgt.quote:[..]
Bedankt voor de tips, alleen het denkvermogen daarin wordt weinig aangeroepen en dat wil ik ook.
Bij mij kwamen er tjechen om dat te doen. NLers zijn te duur.quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:43 schreef Fer het volgende:
Installeren van zonnepanelen is niet heel moeilijk.
Je kan altijd nog kopieermachines repareren.quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:45 schreef Adrie072 het volgende:
[..]
Dat geldt voor iedereen, maar leuk werk is ook n voorwaarde, althans dat vind ik.
[..]
Bedankt voor de tips, alleen het denkvermogen daarin wordt weinig aangeroepen en dat wil ik ook.
Ik heb bij verschillende technische bedrijven gewerkt en deze mentaliteit die jij beschrijft merk ik terug bij oudere werknemers, niet bij de jongere generatie.quote:Op zaterdag 11 april 2015 17:28 schreef Ryon het volgende:
De zuurheid in dit topic is m.i kenmerkend voor de technische sector, wellicht ook een reden waarom het er niet plezierig werken is? Je werkt dan in een introverste, verzuurde omgeving gevuld met mensen die stilzwijgend vinden dat zij niet alleen meer horen te verdienen, maar dat anderen (de rest) minder zou moeten verdienen. Dat lijkt mij een nare sfeer op te leveren. Een cultuur van afgunst en middelmaat.
geloof jij nog in die mythe?quote:Op zondag 12 april 2015 11:04 schreef CivEng69 het volgende:
Als je goed wilt verdienen, moet je er ook goed voor werken, toch??
Ik begon op 2400, hoogste salaris 3700 en nu weer terug naar 3400. Op 1 FTE gerekend, rond de 38-40 uur (wisselend bij elke baan). Werkervaring is 8 jaar. Maar iedereen weet dat als je ouder wordt je meer gaat verdienen.quote:Op zondag 12 april 2015 11:04 schreef CivEng69 het volgende:
Ik zat zelf 15 jaar geleden rond de ¤ 2500 bruto en nu is dat ¤ 4300.
Mythe?? In mijn omgeving is dat iig absoluut waar.quote:Op zondag 12 april 2015 11:05 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
geloof jij nog in die mythe?
[..]
Ik begon op 2400, hoogste salaris 3700 en nu weer terug naar 3400. Op 1 FTE gerekend, rond de 38-40 uur (wisselend bij elke baan). Werkervaring is 8 jaar. Maar iedereen weet dat als je ouder wordt je meer gaat verdienen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |