Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Naast goed in je vak zijn, zijn andere factoren inderdaad ook van belang om 'het te maken', bijvoorbeeld goede connecties/netwerken, een goede niche vinden, enz.. Dat je goed moet zijn in je vak vind ik vanzelfsprekend. Verder kan ik me ook soms wel stiekem ergeren aan 'prutsers' hoor, in mijn vakgebied (web- en softwareontwikkeling) zijn er té veel hobbyisten en mensen die wat aan knoeien.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:35 schreef kingmob het volgende:
Er wordt hier ook wel weer heel veel geblabla'd hoor. De meeste techneuten verdienen helaas niet zo heel veel, maar idd nog altijd flink bovenmodaal. Maar dat gezever met presteren etc. is toch echt vooral mooipraterij. Ik heb genoeg goede presteerders niet vooruit zien komen en genoeg prutsers wel. Zeer veel hangt ook af van geluk, al is het alleen maar in de juiste situatie komen. Dan kun je jezelf op de borst kloppen dat je het beste van die situatie hebt gemaakt (doe ik ook), maar zo'n enorme prestatie is het nou ook weer niet. Voor jou tien anderen.
Daar heb je een goed punt, ik heb het idee dat de echte techneuten zich maar een beetje in stilte zitten te ergeren. Het komt nu eenmaal maar weinig voor dat de baas uit zichzelf met flinke salarisverhogingen gaat strooien. Je moet zelf ook aangeven dat je meer waard bent en desnoods maar overstappen als het niks wordt.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Verder is het tegenwoordig van belang dat je goed kunt lullen, ook wel profileren genoemd. Ook dat is geen sterk punt van de meeste techneuten.
Profileren, maar wat mij betreft met name gewoon kunnen communiceren met mensen buiten je vakgebied en relaties kunnen opbouwen zodat je dingen gedaan krijgt. Organisaties zijn tegenwoordig veel meer als matrix opgebouwd waarbij samengewerkt wordt in interdisciplinaire teams (vaak met outsourcing erbij) en dan moet je gewoon sociaal vaardig zijn om succesvol te zijn.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Als software engineer kun je best veel salaris binnenharken. Meestal moet je dan wel in een sector werken waar techneuten nou weer over het algemeen (beetje generaliserend) niets van willen weten. De financiële sector bijvoorbeeld.
Verder is het tegenwoordig van belang dat je goed kunt lullen, ook wel profileren genoemd. Ook dat is geen sterk punt van de meeste techneuten.
Bron?quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Als software engineer kun je best veel salaris binnenharken. Meestal moet je dan wel in een sector werken waar techneuten nou weer over het algemeen (beetje generaliserend) niets van willen weten. De financiële sector bijvoorbeeld.
Het zijn volgens mij niet alleen technici die dat doen. Vaak zijn het mensen die niet bij machte zijn om een stap omhoog te zetten, of daar simpelweg geen trek in hebben. Als je in de laatste categorie valt, moet je natuurlijk stoppen met klagen over je leidinggevende(n) of een andere baan zoeken.quote:Op woensdag 11 mei 2011 19:24 schreef 44pje het volgende:
Daar heb je een goed punt, ik heb het idee dat de echte techneuten zich maar een beetje in stilte zitten te ergeren. Het komt nu eenmaal maar weinig voor dat de baas uit zichzelf met flinke salarisverhogingen gaat strooien. Je moet zelf ook aangeven dat je meer waard bent en desnoods maar overstappen als het niks wordt.
Ik weet niet of je dat aan kunt leren, ik denk dat over het algemeen techneuten hier minder aanleg voor hebben.quote:Op donderdag 12 mei 2011 01:18 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik hoor hier over profileren maar is het echt zo dat er zulke dergelijke eigenschappen worden aangeleerd in economische studies of wa
Dat zeiden ze mij 10 jaar geleden ja. Daar merk ik nu bedroevend weinig van.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:21 schreef TC03 het volgende:
Is inderdaad raar, maar...
- Als ingenieur is de baangarantie veel hoger
Dat valt wel mee, als je voldoende social skills hebt dat je kan samenwerken met niet-techneuten kom je al een heel eind.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:04 schreef Basp1 het volgende:
Dan moet je opeens als techneut 50% van je tijd gaan verdoen aan netwerken en ouwe hoeren, een techneut is in principe veel waardevoller voor een bedrijf als hij 100% met de techniek bezig kan zijn. Maar bedrijven hebben dat vaak niet door, dus moeten techneuten ook maar de softe kant op alleen maar om meer salaris te vergaren.
Kan je nagaan als je geen techneut was geweest.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:10 schreef Ixnay het volgende:
[..]
Dat zeiden ze mij 10 jaar geleden ja. Daar merk ik nu bedroevend weinig van.
En wie gaat dan project management doen? De bedrijfskundige die geen flauw idee heeft van hoe de techniek werkt? Technici die ook nog eens kunnen managen / zakelijk sterk zijn, die zijn goud waard voor bedrijven. M'n pa heeft TN gedaan naast zijn werk nadat hij na de HAVO ging werken, hij heeft nu een betere functie dan de jongens die elektro/TN gedaan hebben en toen zijn gaan werken... Puur omdat hij zakelijk sterk is, hij verdient nu ook 4-5x zo veel, omdat hij veel meer waard is doordat zijn effect op het geheel groter is dan de kerel die wat pijpen doorrekent.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:04 schreef Basp1 het volgende:
Dan moet je opeens als techneut 50% van je tijd gaan verdoen aan netwerken en ouwe hoeren, een techneut is in principe veel waardevoller voor een bedrijf als hij 100% met de techniek bezig kan zijn. Maar bedrijven hebben dat vaak niet door, dus moeten techneuten ook maar de softe kant op alleen maar om meer salaris te vergaren.
Ik bedoel niet dat het nadelig is, ik bedoel dat een goed salaris maar voor een klein deel lijkt af te hangen hoe je over het algemeen presteert. Kijk je komt natuurlijk nergens als je echt niks kan, maar over het algemeen kunnen de meeste minder-verdieners ook wat de meer-verdieners kunnen, dat is mijn punt. De scheiding is grotendeels 'nep' en vooral gebaseerd op het feit dat iemand de kans heeft gehad zich te kunnen bewijzen.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:36 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar je kunt moeilijk zeggen dat goed presteren over het algemeen nadelig is, of niet? Dat mensen zichzelf op de borst kloppen is onzin volgens mij, maar dat moeten ze zelf weten. Ik verdien goed, maar ik weet prima dat ik dat aan een scheve markt te danken heb.
Dat is meer iets dat je leert tijdens je jeugd en niet op school. Maar hangt ook af van karakter e.d. natuurlijk. Wel is het zo dat als je het een beetje beheerst je een enorme voorsprong hebt als techneut, in het land van de blinden is de eenoog nou eenmaal koning.quote:Op donderdag 12 mei 2011 01:18 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik hoor hier over profileren maar is het echt zo dat er zulke dergelijke eigenschappen worden aangeleerd in economische studies of wa
Dat laatste vind ik btw onzin, ik denk dat mensen bij een vereniging niet dommer of slimmer zijn dan elders. Wellicht studeren ze iets minder hard, maar dat doet niks af aan capaciteiten en dat is het meest relevant. Mijn ervaring op de TU was trouwens dat de hoogste cijfers verbazingwekkend genoeg vaak nog gehaald werden door de grootste balletjes, maar dat zal toeval zijn geweest rond mijn afstuderen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 10:46 schreef Physics het volgende:
Profileren doe je meestal naast je studie. Denk aan studentenvereniging, studievereniging, commissiewerk, bestuursfuncties, assistentschappen, research projecten, ondernemen.. Over het algemeen wordt de studentenvereniging naar mijn mening het meeste overschat, een hoop mensen menen echt dat ze daar "een streepje voor" mee hebben, waarschijnlijk nog rustend op de verhalen van studenten van tientallen jaren geleden. Tegenwoordig zitten veel leuke sociale mensen bij een vereniging, alleen zijn dat dan nou weer net de mensen die het op elk serieus gebied weer minder doen.
Nou bijna elke medestudent die ik spreek meent te weten dat het zeker wel een plusje is zo'n studentenvereniging. "Zeker in het bedrijfsleven, daar aan de top zijn de meeste lid!!" < Zou kunnen, maar studentenvereniging 30-40 jaar geleden =/= studentenvereniging van nu.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:28 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat laatste vind ik btw onzin, ik denk dat mensen bij een vereniging niet dommer of slimmer zijn dan elders. Wellicht studeren ze iets minder hard, maar dat doet niks af aan capaciteiten en dat is het meest relevant. Mijn ervaring op de TU was trouwens dat de hoogste cijfers verbazingwekkend genoeg vaak nog gehaald werden door de grootste balletjes, maar dat zal toeval zijn geweest rond mijn afstuderen.
Studentenverenigingen worden tegenwoordig enkel overschat door echt doorgewinterde lullo's, maar dat soort wereldvreemde lui kom ik gelukkig niet tegen. Mensen begrijpen prima dat ze het op eigen kracht moeten doen, en zetten het ook nooit meer op een CV. Het enige wat soms vermeld wordt is een commissie of bestuur dat daadwerkelijk tijd gekost heeft, en dus nodig is om gaten in een studie te vermelden. Dat werkt prima als mensen daar vanuit hun universiteit ook een beurs voor gehad hebben, dat "valideert" het tijdsverlies enigzins.
Zoals ik al zei, dat soort mensen kom ik gelukkig weinig tegen. Ben het helemaal met je eens verder, maar ik geloof niet dat elk lid nog zo naief is en ik zie dat zelf gewoon niet.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:40 schreef Physics het volgende:
[..]
Nou bijna elke medestudent die ik spreek meent te weten dat het zeker wel een plusje is zo'n studentenvereniging. "Zeker in het bedrijfsleven, daar aan de top zijn de meeste lid!!" < Zou kunnen, maar studentenvereniging 30-40 jaar geleden =/= studentenvereniging van nu.
Da's de vrij Hollandse insteek, maar de wereld na universiteit is Anglo-saskischer en meer gefocussed op "skills" en minder op "knowledge". Maar goed, jouw eigen mening lijkt net zo naief als die van de "leden" waar je zelf zo'n negatief oordeel over hebt. Mij is het om het even, maar om dat soort mensen af te schilderen als lui en ongemotiveerd is net zo onzinnig als bij een vereniging gaan en denk dat je vervolgens je toekomst verzekerd hebt.quote:Het gaat niet om intelligentie, dat heb ik nergens gezegd, prestatie=/= intelligentie. Ze doen het gewoon op elk gebied waar motivatie, doorzettingsvermogen etc. voor nodig is minder. Bij ons zijn de mensen daar nou juist diegene die extra studiejaren nodig hebben, alles onzin vinden, verder niks naast hun studie doen (of als ze het doen het CV-building is). Dus al hebben ze de capaciteiten, waarom zouden ze die dan plots gaan aanspreken als ze dat nog nooit gedaan hebben?
Of jij interpreteert mijn verhaal op een zwart-of-wit manier, wat natuurlijk niet de bedoeling is.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Zoals ik al zei, dat soort mensen kom ik gelukkig weinig tegen. Ben het helemaal met je eens verder, maar ik geloof niet dat elk lid nog zo naief is en ik zie dat zelf gewoon niet.
[..]
Da's de vrij Hollandse insteek, maar de wereld na universiteit is Anglo-saskischer en meer gefocussed op "skills" en minder op "knowledge". Maar goed, jouw eigen mening lijkt net zo naief als die van de "leden" waar je zelf zo'n negatief oordeel over hebt. Mij is het om het even, maar om dat soort mensen af te schilderen als lui en ongemotiveerd is net zo onzinnig als bij een vereniging gaan en denk dat je vervolgens je toekomst verzekerd hebt.
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:30 schreef Zuivelkoe het volgende:
Lid zijn geeft toch wel enigszins aan dat je als techneut niet wereldvreemd en contactgestoord bent. Als werkgever zou ik in ieder geval liever iemand met een vlotte babbel hebben dan een autist als projectmanager. Als ik over 5 jaar bij KLM ga solliciteren heb ik tevens liever TBK op mijn bul staan dan bedrijfseconomie, bedrijfskunde, o.i.d.
Ach, zo waren jij en ik wellicht ook tijdens onze studie. Ik heb wel het een en ander bijgeleerd na een paar jaar werk en veel sollicitaties aan de andere kant van de tafel.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef Basp1 het volgende:
He ik zie hier studenten aan het woord die het het beter weten en zich al in de schoenen van een werkgever willen verplaatsen. Maak eerst eens je studie af, werk een paar jaar en kom dan nog eens terug in dit topic. Dan ben ik benieuwd of jullie nog steeds zo er over denken.
Het zal van je vak afhangen. Mijn interesseert het enigzins, omdat het deel is van iemands achtergrond en ik wil die hele achtergrond begrijpen als ik een sollicitatie af neem. Maar het hoeft geen voordeel te zijn, dat ben ik met je eens.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef kingmob het volgende:
[..]
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.
Je onderscheiden op dergelijke manier is vooral voor de 'fabrieksstudies' als bestuurskunde en economie, waar er voor jou geen 10 maar 300 anderen zijn.
Nogmaals, dat is wellicht jouw persoonlijke interpretatie, en ik vind hem (persoonlijk) behoorlijk bekrompen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:32 schreef Physics het volgende:
[..]
Of jij interpreteert mijn verhaal op een zwart-of-wit manier, wat natuurlijk niet de bedoeling is.
Er zijn zeker een aantal studenten die lid zijn van laurentius of rsc waar ik respect voor heb, maar veel zijn het er niet.
Nou ik heb zo ver ik weet nooit zo hoog van de toren geblazen tijdens mijn studie dat ik het wel wist hoe het zou lopen in het bedrijfsleven.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:38 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ach, zo waren jij en ik wellicht ook tijdens onze studie. Ik heb wel het een en ander bijgeleerd na een paar jaar werk en veel sollicitaties aan de andere kant van de tafel.
Ik maakte ook louter aannames op basis van wat mij logisch lijkt. Lid worden doe ik overigens ook niet om op mijn CV te zetten, maar opdat ik een leuke tijd tegemoet kan zien.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef kingmob het volgende:
[..]
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.
Je onderscheiden op dergelijke manier is vooral voor de 'fabrieksstudies' als bestuurskunde en economie, waar er voor jou geen 10 maar 300 anderen zijn.
Ik snap je punt niet zo. Moet ik me over vijf jaar realiseren dat ik me eigenlijk in een kelder heb moeten opsluiten?quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef Basp1 het volgende:
He ik zie hier studenten aan het woord die het het beter weten en zich al in de schoenen van een werkgever willen verplaatsen. Maak eerst eens je studie af, werk een paar jaar en kom dan nog eens terug in dit topic. Dan ben ik benieuwd of jullie nog steeds zo er over denken.
Zeer herkenbaar. En allemaal hebben ze een 'open cultuur' tot je de baas aanspreekt op zijn fouten en zo verandert er effectief niets, want iedereen heeft een baas.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:53 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik verbaas me nog steeds over de organisatie waar ik werk dat deze nog bestaat terwijl er zo inefficient als de pest gewerkt wordt. Maar dan zullen onze concullega's net zulke brassers zijn als ons. Het is ook wel fijn die ineffcientie, daardoor kan ik tussen door wat op fok rond hangen.
Ik snap dat je probeert te extrapoleren, maar het valt me op dat dat vaak op hele rare aannames gebeurd. En wat jij zegt gaat meestal gepaard met veel stelligheid. Massaal zitten studenten aan de commissies hun tijd te verdoen omdat werkelijk bijna iedereen er van overtuigd is dat dat moet om überhaupt aan een baan te komen. Zonde van al die moeite en tijd.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:55 schreef Zuivelkoe het volgende:
[..]
Ik maakte ook louter aannames op basis van wat mij logisch lijkt. Lid worden doe ik overigens ook niet om op mijn CV te zetten, maar opdat ik een leuke tijd tegemoet kan zien.
[..]
Ik snap je punt niet zo. Moet ik me over vijf jaar realiseren dat ik me eigenlijk in een kelder heb moeten opsluiten?
Ah ja, je extrapoleert mijn verhaal en geeft er je eigen zwart/witte draai aan, en vervolgens ben ik bekrompen. Zo werkt het niet he. . .quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:41 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nogmaals, dat is wellicht jouw persoonlijke interpretatie, en ik vind hem (persoonlijk) behoorlijk bekrompen.
De VS kan kloppen, daar is naar mijn ervaring enorm veel vraag naar bijvoorbeeld goede ontwikkelaars en engineers. Australië weer totaal niet. Ik ben daar toevallig voor een half jaar naar toe geweest nog niet zo lang geleden en alleen in een handjevol grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne bijv.) kun je aan de bak als techneut. En dan nog, ligt het aantal mooie vacatures vrij laag en heerst in Australië een hele erge "eigen volk eerst"-mentaliteit, om nog maar te zwijgen over de hele andere manier van werken.quote:
Rustig, ik zie je verhaal niet zwart-wit en ik zeg ook niet dat je bekrompen bent. Ik zeg alleen dat ik jouw manier van denken bekrompen vind. Dat mag ik volgens mij prima denken, je bent ongetwijfeld verder een aardige kerel.quote:Op donderdag 12 mei 2011 13:19 schreef Physics het volgende:
[..]
Ah ja, je extrapoleert mijn verhaal en geeft er je eigen zwart/witte draai aan, en vervolgens ben ik bekrompen. Zo werkt het niet he. . .
Preciesquote:Op donderdag 12 mei 2011 09:44 schreef Drive-r het volgende:
Ach, er zijn ook echt wel bedrijven waar je als sociaal gestoord techneut goed weg komt. In bepaalde industrien, zoals bijvoorbeeld chemie of olie & gas, is de toegevoegde waarde van een goede ingenieur nu eenmaal significant. Ik ben in die sectoren echt lui tegen gekomen die hun kantoortje niet eens uit kwamen, maar prima betaald kregen. Ik begrijp alle klachten dan ook niet zo.
Het mooiste van techneut zijn, is natuurlijk dat als je ook maar een beetje sociaal vermogen hebt, je altijd nog kan kiezen om management of finance ofzo in te gaan en lekker een of andere alfa zijn baan in te pikken... moeten ze andersom niet proberen
Als techneut in de olie&gas zijn er genoeg banen te vinden, die top betalenquote:Op donderdag 12 mei 2011 14:13 schreef SecurityException het volgende:
[..]
De VS kan kloppen, daar is naar mijn ervaring enorm veel vraag naar bijvoorbeeld goede ontwikkelaars en engineers. Australië weer totaal niet. Ik ben daar toevallig voor een half jaar naar toe geweest nog niet zo lang geleden en alleen in een handjevol grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne bijv.) kun je aan de bak als techneut. En dan nog, ligt het aantal mooie vacatures vrij laag en heerst in Australië een hele erge "eigen volk eerst"-mentaliteit, om nog maar te zwijgen over de hele andere manier van werken.
Een studie afronden betekent dat je een zeker denkniveau hebt, in staat bent vraagstukken op een bepaalde manier te lossen. Op mijn werk (overheid) hebben de meeste collegas een economische of bestuurskundige richting gevolgd en dat sluit inhoudelijk behoorlijk goed aan bij het werk.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:47 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En dan zijn we weer terug bij af: waarom zou je nog kapot zwoegen voor een papiertje?
Het is gewoon geen zak waard, het kost alles, en word je als student gewoon gruwelijk bedonderd en iedereen lijkt het nog normaal te vinden ook.
De meesten doen werk dat ze zonder het vod ook hadden gekund.
Ik sluit niet uit dat sommige studies goed aansluiten op de beroepspraktijk. Ik vind dat erg gelukkig voor je dat jouw studie daar onder valt. Met jouw studie zit je denk ik precies goed qua werkgever, ik weet welk overheidsonderdeel je werktquote:Op vrijdag 3 juni 2011 00:33 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Een studie afronden betekent dat je een zeker denkniveau hebt, in staat bent vraagstukken op een bepaalde manier te lossen. Op mijn werk (overheid) hebben de meeste collegas een economische of bestuurskundige richting gevolgd en dat sluit inhoudelijk behoorlijk goed aan bij het werk.
Als het desondanks niet lukt op de arbeidsmarkt, spelen waarschijnlijk andere factoren een rol. Ik heb weleens gelezen over iemand met Asperger (een vorm autisme) die geneeskunde heeft afgerond, maar toch langere tijd in een uitkering zit. Dat heeft verder niets met het diploma te maken.
Sluit maar achteraan als techneutquote:Op zondag 5 juni 2011 00:43 schreef Drive-r het volgende:
Het enige punt waarop het me StefanP altijd wel eens kan zijn. Techneuten worden trouwens in andere delen van Europa ook goed betaald, de UK is al stukken beter. Of je pikt gewoon een financieel job in, dan hoef je tenminste niet in de VS te wonen...
Je bent ook knettergek als je hier techniek gaat studeren. Ze trappen je nog net niet de grond in.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 23:45 schreef StefanP het volgende:
Niet in Nederland (uitzonderingen daargelaten), dat mag wel duidelijk zijn.
Als er één land is waar de brallers het voor het zeggen hebben en waar techneuten niet gewaardeerd worden, dan is het wel NL. Niet vreemd trouwens, het is een verlenging van dat typische Nederlandse "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg" waanbeeld. In heel Europa geldt dat trouwens... dat hele egalitaire idee dat iedereen zogenaamd "gelijk" is kun je terugvinden in de salarissen. Het verschil tussen een salaris op VMBO-niveau en een academicus is veel kleiner dan het hoort te zijn; zo ook het verschil tussen een gemiddelde "flut" studie zoals communicatiewetenschappen, economie o.i.d. en een harde beta-studie.
Daar komt nog bovenop dat vrijwel elk bedrijf in Nederland nog werkt met starre regels uit een vervlogen tijd: salaris wordt grotendeels bepaald door hoeveel jaren je gewerkt hebt (en niet door productiviteit) en salarissprongen vinden alleen plaats a.d.h.v. CAO-tabellen. Prestatie heeft er weinig mee te maken.
Dus: verhuis naar het buitenland. Ik was het beu om als techneut in een zware functie een lachwekkend salaris te krijgen en precies te weten hoeveel schamele procent ik er elk jaar bij kon krijgen. Technici worden in Nederland niet gewaardeerd. Ik verdien nu een veelvoud en maak salarissprongen waar mensen in Nederland tien jaar voor nodig hebben.
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...quote:Op zondag 5 juni 2011 00:53 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Sluit maar achteraan als techneutZe hebben je echt niet nodig hoor.
quote:Op zondag 5 juni 2011 00:53 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Sluit maar achteraan als techneutZe hebben je echt niet nodig hoor.
Om een of andere reden krijg ik bij de benaming 'techneut' altijd het beeld van een hobbyist. Het creëren van zo'n beeld lijkt met geen gunstig uitgangspunt voor salarisonderhandelingen.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...
Klopt. Het komt aardig in de buurt van hoer. En zo worden ze ook behandeld.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:59 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
[..]
Om een of andere reden krijg ik bij de benaming 'techneut' altijd het beeld van een hobbyist. Het creëren van zo'n beeld lijkt met geen gunstig uitgangspunt voor salarisonderhandelingen.
De Bijbel is daar heel helder in: de eerste zullen de laatsten zijn en v.v.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...
Heel gelukkig voor je........quote:Op zondag 5 juni 2011 01:04 schreef Drive-r het volgende:
EG, dat klinkt erg naar, maar heeft nogmaals vnl met jouw situatie te maken. Uitzonderingen zijn er altijd, helaas ben jij er eentje, en dat moet naar zijn. Maar ik ben nooit als beest behandeld, en ken van mijn tientallen meestudenten ook niemand die er zo aan toe is...
Tja. Als ik alles over kon doen.. En dan nog, ik vind het onderwijs totaal niet aansluiten. Dat zal vast aan mij liggen vrees ik, als de rest wel halleluja roept....Het zal wel.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:06 schreef Skint het volgende:
Jemig Echtgaaf, wat klink je gefrustreerd. Succes is misschien niet direct een keuze maar de keuzes die je maakt hebben er wel ontzettend veel invloed op. Zeker in een land als NL waar iedereen een topopleiding kan volgen.
Ik bedoel dat je jezelf beter geen techneut kan noemen, maar beter ingenieur of technisch professional. Dat laatste klinkt misschien raar, maar het is wel een wezenlijk andere opstelling. Je vertelt ermee dat je kennis en vaardigheden hebt, in plaats van dat je een hobbyist bent die even zijn Lego en videogames opzij heeft gelegd. Een professional kan een professioneel salaris bedingen, een hobbyist gaat voor het hobbytarief. (Niet afkeurend ten opzichte van Lego of videogames bedoeld overigens)quote:Op zondag 5 juni 2011 01:01 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Klopt. Het komt aardig in de buurt van hoer. En zo worden ze ook behandeld.
Kapot geleerd. Uitwonen en op de vuilnis belt trappen. Het was nooit goed. Een beest werd nog beter behandeld. Onmenselijke werkverhoudingen, noem maar op.
Dan heb je waarschijnlijk ook geen vakopleiding gedaan, maar een studie. Dan heb je altijd een kloof met het werkveld, onder andere door weinig stages.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:09 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Tja. Als ik alles over kon doen.. En dan nog, ik vind het onderwijs totaal niet aansluiten. Dat zal vast aan mij liggen vrees ik, als de rest wel halleluja roept....Het zal wel.
Tuurlijk sluit het onderwijs niet 100% aan. Maar het is ook niet dat je met een kluitje het riet ingestuurd wordt. Wat is eigenlijk je grootste frustratie? Ben je niet stinkend rijk, of doe je niet wat je wilt? In hindsight zou ik ook liever doorgestudeerd hebben om mijn droombaan te doen, maar nu maak ik er het beste van en ik heb ik met mijn redelijk maar niet fantastiche loon wel plezier in het leven. Waarom jij niet? Denk niet te veel aan wat had kunnen zijn, maar maak liever het beste van wat je hebt.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:09 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Tja. Als ik alles over kon doen.. En dan nog, ik vind het onderwijs totaal niet aansluiten. Dat zal vast aan mij liggen vrees ik, als de rest wel halleluja roept....Het zal wel.
Ik denk dat het geheim 'm zit in de woordjes ingenieurs en managers. Helaas maar waar.quote:Op donderdag 30 juni 2011 01:01 schreef TippieTop het volgende:
Ik ken ingenieurs die elektrotechniek hebben gestudeerd, sommigen werken voor 2200 terwijl ze al 2 jaar aan de bak zijn, maar ik ken ook managers die meer dan 10k verdienen!
Hoe stijgen die zo snel, wat is hun geheim?
Eh, klopt. Maar iemand moet ook zorgen dat al die phd's iets nuttigs doen ipv van hun hobby. Dat betaalt prima kan ik je vertellen...quote:Op donderdag 30 juni 2011 08:18 schreef Drive-r het volgende:
Maar het heeft ook met verwachtingen te maken. In Nederland lijkt elke ir. te denken dat een diploma alleen al genoeg is voor de rest van de carriere... Uiteindelijk verdien je die 10k per maand pas als je gewoon in alle opzichten sterk bent in je functioneren...
Maar inderdaad, het leven in de anglo-saksische wereld is voor een ir beter, nog wel stukje beter dan Duitsland trouwens.
Het zijn sociopatische bedrijfshoeren die zich overal inlikken. Heeft niks met een diploma te maken. Gewoon de popi jopi figuren met een gladde uitstraling en vlotte praatje die de boel regeren.quote:Op donderdag 30 juni 2011 01:01 schreef TippieTop het volgende:
Ik ken ingenieurs die elektrotechniek hebben gestudeerd, sommigen werken voor 2200 terwijl ze al 2 jaar aan de bak zijn, maar ik ken ook managers die meer dan 10k verdienen!
Hoe stijgen die zo snel, wat is hun geheim?
Die vallen wel door de mand. Meestal zijn het mensen met meer overzicht. De details zijn voor de hardcore technici.quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:36 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Het zijn sociopatische bedrijfshoeren die zich overal inlikken. Heeft niks met een diploma te maken. Gewoon de popi jopi figuren met een gladde uitstraling en vlotte praatje die de boel regeren.
Die krijgen 10k + en het zijn de grootste lomperiken met het laagste iq.quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Die vallen wel door de mand. Meestal zijn het mensen met meer overzicht.
Die krijgen 2k - en mogen blij zijn als ze überhaupt al aan de bak komen.quote:De details zijn voor de hardcore technici.
Ik Nederland worden technici nog net niet in 1 adem genoemd met hoeren. Je bent knettergek je hier techniek gaat studeren.quote:Op donderdag 30 juni 2011 08:18 schreef Drive-r het volgende:
Maar het heeft ook met verwachtingen te maken. In Nederland lijkt elke ir. te denken dat een diploma alleen al genoeg is voor de rest van de carriere... Uiteindelijk verdien je die 10k per maand pas als je gewoon in alle opzichten sterk bent in je functioneren...
Maar inderdaad, het leven in de anglo-saksische wereld is voor een ir beter, nog wel stukje beter dan Duitsland trouwens.
Echt gelul. Bij ons verdienen goed technici echt wel flink wat meer. Als je echt unieke vaardigheden hebt verdien je misschien wel meer dan de meesate managers. Onzin dus. En dat de kletskouzen managers worden is ook bullshit, dat zie je vooral in sales. Voor sales moet je nu eenmaal goed kunnen praten. Maar ook dan vallen domme mensen gewoon door de mand.quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:41 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Die krijgen 10k + en het zijn de grootste lomperiken met het laagste iq.
[..]
Die krijgen 2k - en mogen blij zijn als ze überhaupt al aan de bak komen.
![]()
Prachtig hé, bedrijfsleven
Je valt zo enorm in de herhaling. Ik ben ir en ik verdien meer dan die 10k per maand, dus echt verneukt voel ik me niet...quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:49 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik Nederland worden technici nog net niet in 1 adem genoemd met hoeren. Je bent knettergek je hier techniek gaat studeren.
Dat dank je wrs niet aan je ir-zijn....quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:59 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Je valt zo enorm in de herhaling. Ik ben ir en ik verdien meer dan die 10k per maand, dus echt verneukt voel ik me niet...
Ik zeg ook niet dat het eerlijk is.quote:Op donderdag 30 juni 2011 22:12 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dat dank je wrs niet aan je ir-zijn....
En de eerlijkheid is natuurlijk ver te zoeken. De een werkt zich kapot voor niks de ander verdrinkt in het salaris.![]()
EchtGaaf werkt niet, hij zit gesubsidieerd op FOK zijn mislukte carriere te spuien en te proberen mensen van techniek af te houden. Gelukkig doet hij dit op zo'n manier dat weinigen hem serieus nemen.quote:
Het leven is niet eerlijk. Voor een ECHT voorbeeld moet je maar eens op de oncologieafdeling gaan kijken van het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Zeiken is ook een vak, als dat goed betaalde zou jij flink verdienen.quote:Op donderdag 30 juni 2011 22:12 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dat dank je wrs niet aan je ir-zijn....
En de eerlijkheid is natuurlijk ver te zoeken. De een werkt zich kapot voor niks de ander verdrinkt in het salaris.![]()
Meer dan 10k verdienen en op FOK! zitten?quote:Op donderdag 30 juni 2011 21:59 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Je valt zo enorm in de herhaling. Ik ben ir en ik verdien meer dan die 10k per maand, dus echt verneukt voel ik me niet...
Ik zit in finance.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 00:18 schreef TippieTop het volgende:
[..]
Meer dan 10k verdienen en op FOK! zitten?
Hoe dan, wat doe je voor werk, ik ken slechts 1 ir. die ooit zoveel verdiende en dat was een topmanager bij Schiphol
Je bent een bedrijfsgod kennelijk. Wat is je geheim?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 13:03 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik zit in finance.
Edit: en ik heb een concentratie probleem tijdens werk...
Ik heb gewoon mijn ziel verkocht aan finance en er een goeie prijs voor gekregen.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 13:26 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Je bent een bedrijfsgod kennelijk. Wat is je geheim?
Wat doe je precies in de finance als ik vragen mag?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 13:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik heb gewoon mijn ziel verkocht aan finance en er een goeie prijs voor gekregen.
Dat mag. Momenteel werk ik ergens waar we met geld van anderen investeren in bedrijven, om het kort te zeggen. Kopen, verbeteren en verkopen.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 20:24 schreef TippieTop het volgende:
[..]
Wat doe je precies in de finance als ik vragen mag?
Gefeliciteerd. Je had geen beter besluit kunnen nemen.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 13:30 schreef CaptainCookie het volgende:
Ik ben zo blij dat ik dit jaar gestopt ben met elektrotechniek
En waarom krijg je daar 10k+ voor?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 21:53 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat mag. Momenteel werk ik ergens waar we met geld van anderen investeren in bedrijven, om het kort te zeggen. Kopen, verbeteren en verkopen.
Cool, een soort venture of real Estate bureau zeker?quote:Op zaterdag 2 juli 2011 21:53 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat mag. Momenteel werk ik ergens waar we met geld van anderen investeren in bedrijven, om het kort te zeggen. Kopen, verbeteren en verkopen.
Het salaris vind ik zelf overdreven voor wat ik doe. Aan de andere kant verdienen we miljarden voor investeerders, dus als we daar wat voor terug krijgen, is dat vaak relatief weinig voor die lui.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 21:56 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En waarom krijg je daar 10k+ voor?
En waarom nemen ze een techneut aan als stikt van economen etc.Ik snap hier echt helemaal niks van.
Waarom niet gewoon direct iets finance-achtigs gaan studeren in Rotterdam?quote:Op zondag 3 juli 2011 01:48 schreef TippieTop het volgende:
Wel respect voor Drive-r dat ie aan de TU zijn ir. titel heeft gehaald, ik haalde de master niet
Nu moet ik wat anders doen... denk aan BA of een of ander vage master als Environment & Resource Management, enkel om door te groeien... wil echter wel de Finance in, weet alleen niet of ze mij accepteren met een vage master
Ik woon in Amsterdam dus ik denk dat ik daar liever wat ga doenquote:Op zondag 3 juli 2011 11:13 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Waarom niet gewoon direct iets finance-achtigs gaan studeren in Rotterdam?
Klopt, maar met een hoger salaris heb je wel de mogelijkheid om je kwaliteit van leven te verhogen.quote:Op zondag 3 juli 2011 13:00 schreef Individual het volgende:
Dit topic doet me denken aan een oom die me niet meer aankijkt omdat ik zonder opleiding op m'n 21e al meer begon te verdienen dan hij. Hij is nog eens een briljante techneut ook met de mooiste diploma's die de hele wereld over reist. Dat is een van de redenen dat ik mensen nu vertel dat ik tegenwoordig op minimumloon zit (geen leugen).
Als kind wilde ik altijd electricien worden (net als mijn oom).
Daarnaast, is de kwaliteit van leven niet belangrijker dan je inkomen?
Het is allemaal relatief.quote:Op zondag 3 juli 2011 14:51 schreef CaptainCookie het volgende:
[..]
Klopt, maar met een hoger salaris heb je wel de mogelijkheid om je kwaliteit van leven te verhogen.
Precies dat. En diegenen die meer als 2500 netto verdienen zijn een jaar of 40.quote:Op zondag 3 juli 2011 19:57 schreef LXIV het volgende:
Ik zou je niet al te gek laten maken door al die mensen die tussen de 8 en 15K pm verdienen, EchtGaaf. Dit is FOK!, hier verdient iedereen 3x modaal, anders kun je niet eens een account aanmaken.
In de echte wereld liggen de lonen voor HBO-ers en academici in loondienst met zo'n 5 jaar werkervaring tussen de 2000 en de 2500 euro netto. En maar een enkeling die daar met een factor 2 bovenuit komt.
Hoezo kan hij geen werk vinden. Er is toch vraag zat naar techneuten.quote:Op zondag 3 juli 2011 20:23 schreef Drive-r het volgende:
Het gaat EG niet zozeer om de bedragen, maar meer om het feit dat anderen blijkbaar uberhaupt wel werk konden vinden. Is natuurlijk ook zwaar kut en frustrerend als dat voor jezelf niet wil lukken.
Ik kan EG wel begrijpen, ik was ook zo iemand (nog steeds eigenlijk), een kutopleiding doen waar allerlei valse beloften op open dagen worden beloofd, om vervolgens voor bijna het minimumloon te werken onder het mom van 'je moet echt iets doen wat je leuk vind daar werk je voor'quote:Op zondag 3 juli 2011 19:57 schreef LXIV het volgende:
Ik zou je niet al te gek laten maken door al die mensen die tussen de 8 en 15K pm verdienen, EchtGaaf. Dit is FOK!, hier verdient iedereen 3x modaal, anders kun je niet eens een account aanmaken.
In de echte wereld liggen de lonen voor HBO-ers en academici in loondienst met zo'n 5 jaar werkervaring tussen de 2000 en de 2500 euro netto. En maar een enkeling die daar met een factor 2 bovenuit komt.
Zelf ben ik met een technische achtergrond ook in het management terechtgekomen, maar of dat nu zo spannend is... Ook een hoop gedoe en in ieder geval veel minder creatief. Ik zou nog best wel gewoon dingen willen maken. Gelukkig heb ik veel vrijheid en veel vrije tijd, dat maakt veel goed. Niet het salaris (niet dat ik een exorbitant salaris heb)
Als je veel wil verdienen in de techniek ben je in Nederland gewoon op het verkeerde adres. Als technicus kun je best wel veel verdienen, in een andere functie (mits je daar de kwaliteiten voor hebt). Persoonlijk heb ik graag technici/Beta mensen, omdat die analytisch vaak sterk zijn en ook betrouwbaar.
Heb mijn bachelor alquote:Op maandag 4 juli 2011 09:01 schreef Drive-r het volgende:
Ben jij een kloon van EG ofzo? Je hebt je opleiding nog niet eens af, waar zeur je dan over?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |