En dan zijn we weer terug bij af: waarom zou je nog kapot zwoegen voor een papiertje?quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:45 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ben niet dom, niet lomp of dominant, wel goed in mijn werk. En jij, kun jij wel iets, los van de vingeroefeningen die je hebt gedaan voor je papier? Zo geweldig is dat papiertje nu ook weer niet zeg. Je zult eerst in het echt nog eens wat dongen moeten doen wil je zo hard van de toren blazen. hard werken en niet zeiken dus. 2500 euro is een prima startsalaris. Als je niet snel genoeg stijgt zul je wel niet goed genoeg zijn in je werk.
Welk basisrecht??? Waarom?? Waarvoor?quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:45 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Maar achterlijk systeem hoor. Het hoort een basisrecht te zijn ipv een lot uit de loterij.
Of het is twee keer niksquote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:54 schreef Zuivelkoe het volgende:
Shell en BP.?
Ik denk er over na om technische bedrijfskunde te doen volgend jaar. Is dat niet een oplossing aangezien je dan de economische en de technische kant meepakt?
Dat kan zeker wel. Ik zit na 10 jaar IT op een salaris van 4350 bruto. Ik heb er uiteraard wel hard voor moeten werken, maar dat is in de andere vakken die jij noemt uiteraard ook het geval.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:19 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik vraag mij dan af waar ik als techneut wel goed kan verdienen.
Het leven is maakbaarquote:Op dinsdag 10 mei 2011 23:19 schreef Luchtkoker het volgende:
[..]
Een keuze die jij kennelijk niet maakt.
Geen hoop meer.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 23:30 schreef El_Liberaliste het volgende:
Hoewel je best een aantal goed punten hebt EG, denk ik dat je met zo'n instelling nooit een baan gaat krijgen.
Een universiteit leidt je niet op voor het bedrijfsleven, maar voor de wetenschap. Leuk dat mensen denken dat de universiteit tegenwoordig het hoogste is dat je kunt bereiken en dat het een hoog inkomen garandeert, maar het zorgt er hoogstens voor dat je qua kennis een betere uitgangspositie hebt bij je start (qua attitude/vaardigheden overigens niet). Na een paar jaar werkervaring wordt het kaf echter van het koren gescheiden en dan zegt die titel niets en moet je de regels van het spel begrepen hebben en gepresteerd hebben.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:47 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En dan zijn we weer terug bij af: waarom zou je nog kapot zwoegen voor een papiertje?
Het is gewoon geen zak waard, het kost alles, en word je als student gewoon gruwelijk bedonderd en iedereen lijkt het nog normaal te vinden ook.
De meesten doen werk dat ze zonder het vod ook hadden gekund.
Nu ben je tenminste een beetje eerlijk. Aan je postgeschiedenis te zien is er wel wat meer aan de hand met je.quote:
Exact. Je zult moeten presteren. Oftewel iets bijdragen aan de verdiensten van een bedrijf. Je hebt een diploma dus joepie, je kunt wat integraalberekeningen maken... of een schakeling doorrekenen. maar wanneer ga je iets doen wat og niet madn heeft gedaan? Of die schakeling energiezuiniger, efficienter of sneller maken? Dat is het verschil tussen papier en skills. Skill = knowledge + doing things a thousand times.quote:Op woensdag 11 mei 2011 09:57 schreef 44pje het volgende:
[..]
Nu ben je tenminste een beetje eerlijk. Aan je postgeschiedenis te zien is er wel wat meer aan de hand met je.
Erg jammer dat je ons mooie technische vak zo zwart aan het maken bent. Een diploma is nu eenmaal geen garantie voor een mooie baan met dito salaris. Je kan nog zo goed zijn in wat je doet, als er niet met je samen te werken valt dan zul je het niet ver schoppen.
Een diploma is je ticket tot binnenkomst, maar daarmee ben je er nog lang niet. Je diploma geeft alleen aan "deze persoon heeft het denkvermogen om het werk te doen". Dat alleen is niet genoeg.
Dat.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:45 schreef Spanky78 het volgende:
Zo geweldig is dat papiertje nu ook weer niet zeg. Je zult eerst in het echt nog eens wat dongen moeten doen wil je zo hard van de toren blazen. hard werken en niet zeiken dus. 2500 euro is een prima startsalaris. Als je niet snel genoeg stijgt zul je wel niet goed genoeg zijn in je werk.
Natuurlijk, en als je echt meer waard bent, moet je dat ook elders kunnen krijgen en staat het je vrij de baan niet te accepteren. Daarbij investeren sommige mensen ook gewoon in hun toekomst. Een neef van me heeft een hele goeie opleiding en is ook echt goed in wat ie doet, maar kiest ervoor om al een paar jaar voor 2600 per maand te werken bij een nieuwe onderneming.quote:Op woensdag 11 mei 2011 16:10 schreef SecurityException het volgende:
[..]
Dat.
Mensen die net uit de schoolbanken komen staan in mijn mening niet in een positie om meteen een vrij hoog salaris te eisen. Bewijs jezelf eerst maar eens op de arbeidsmarkt, waar al die kennis die je op je studie hopelijk hebt opgedaan pas echt tot zijn recht kan komen. Een salaris eisen van, pak 'm beet, ¤ 2500 per maand eisen omdat dat 'normaal is na studie X' is natuurlijk geen argument, en elk zichzelf respecterend bedrijf zal je lachend de deur wijzen. En ik spreek uit ervaring, niet als sollicitant zijnde.
Nou, ik denk dat je als techneut voor 7000 euro bruto toch wel helemaal boven in de top zit. Wanneer je je functie als techneut bent blijven uitvoeren natuurlijk, niet wanneer je doorgestroomd bent naar een managmentstoel.quote:Op woensdag 11 mei 2011 17:39 schreef IDisposable het volgende:
Techneuten die na 20 jaar maar ¤ 3200,- verdienen. Zitten die de hele dag paperclips te buigen ofzo
? Ik geloof er anders geen flikker van. Een beetje techneut zit met 20 jaar ervaring toch wel boven de ¤ 7000,- bruto.
In welk parralel unversum leef jij? Of kun je in ieder geval de bedrijven doorgeven waar zulke bedragen verdient kunnen worden.quote:Op woensdag 11 mei 2011 17:39 schreef IDisposable het volgende:
Techneuten die na 20 jaar maar ¤ 3200,- verdienen. Zitten die de hele dag paperclips te buigen ofzo
? Ik geloof er anders geen flikker van. Een beetje techneut zit met 20 jaar ervaring toch wel boven de ¤ 7000,- bruto.
Meer dan 7000 bruto per maand? Zie ik niet snel gebeuren in loondienst eigenlijk. Misschien als je jezelf detacheert, ZZP`er bent of op jezelf gaat, ja.quote:Op woensdag 11 mei 2011 17:39 schreef IDisposable het volgende:
Techneuten die na 20 jaar maar ¤ 3200,- verdienen. Zitten die de hele dag paperclips te buigen ofzo
? Ik geloof er anders geen flikker van. Een beetje techneut zit met 20 jaar ervaring toch wel boven de ¤ 7000,- bruto.
Of iets anders gaat doen dan techniek natuurlijk. In finance kan je zoiets als ir. vrij snel verdienen. Maar goed, dan moet je dus je ziel verkopen, etc... Ik ken trouwens ook wel ingenieurs die dit in loondienst krijgen. Gewoon goeie lui bij succesvolle bedrijven, die bijdragen aan het succes van een onderneming. Denk aan goeie kerels in de Hollandse offshore industrie, die aan wal werken voor Heerema, Bluewater, Allseas, enz...quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:08 schreef SecurityException het volgende:
[..]
Meer dan 7000 bruto per maand? Zie ik niet snel gebeuren in loondienst eigenlijk. Misschien als je jezelf detacheert, ZZP`er bent of op jezelf gaat, ja.
Valt wel mee hoor. Een software architect in de financiële sector met zoveel werkervaring komt daar wel aan.quote:Op woensdag 11 mei 2011 17:48 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, ik denk dat je als techneut voor 7000 euro bruto toch wel helemaal boven in de top zit. Wanneer je je functie als techneut bent blijven uitvoeren natuurlijk, niet wanneer je doorgestroomd bent naar een managmentstoel.
In de financiële wereld is het een heel ander verhaal natuurlijk, maar de user die ik citeerde had het expliciet over techneuten.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:13 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Of iets anders gaat doen dan techniek natuurlijk. In finance kan je zoiets als ir. vrij snel verdienen. Maar goed, dan moet je dus je ziel verkopen, etc... Ik ken trouwens ook wel ingenieurs die dit in loondienst krijgen. Gewoon goeie lui bij succesvolle bedrijven, die bijdragen aan het succes van een onderneming. Denk aan goeie kerels in de Hollandse offshore industrie, die aan wal werken voor Heerema, Bluewater, Allseas, enz...
Wederom financiele sector. Kan je net zo goed direct bankier worden.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:20 schreef IDisposable het volgende:
[..]
Valt wel mee hoor. Een software architect in de financiële sector met zoveel werkervaring komt daar wel aan.
Ah, kijk, daar is de verklaring.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:20 schreef IDisposable het volgende:
[..]
Valt wel mee hoor. Een software architect in de financiële sector met zoveel werkervaring komt daar wel aan.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar je kunt moeilijk zeggen dat goed presteren over het algemeen nadelig is, of niet? Dat mensen zichzelf op de borst kloppen is onzin volgens mij, maar dat moeten ze zelf weten. Ik verdien goed, maar ik weet prima dat ik dat aan een scheve markt te danken heb.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:35 schreef kingmob het volgende:
Er wordt hier ook wel weer heel veel geblabla'd hoor. De meeste techneuten verdienen helaas niet zo heel veel, maar idd nog altijd flink bovenmodaal. Maar dat gezever met presteren etc. is toch echt vooral mooipraterij. Ik heb genoeg goede presteerders niet vooruit zien komen en genoeg prutsers wel. Zeer veel hangt ook af van geluk, al is het alleen maar in de juiste situatie komen. Dan kun je jezelf op de borst kloppen dat je het beste van die situatie hebt gemaakt (doe ik ook), maar zo'n enorme prestatie is het nou ook weer niet. Voor jou tien anderen.
Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Naast goed in je vak zijn, zijn andere factoren inderdaad ook van belang om 'het te maken', bijvoorbeeld goede connecties/netwerken, een goede niche vinden, enz.. Dat je goed moet zijn in je vak vind ik vanzelfsprekend. Verder kan ik me ook soms wel stiekem ergeren aan 'prutsers' hoor, in mijn vakgebied (web- en softwareontwikkeling) zijn er té veel hobbyisten en mensen die wat aan knoeien.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:35 schreef kingmob het volgende:
Er wordt hier ook wel weer heel veel geblabla'd hoor. De meeste techneuten verdienen helaas niet zo heel veel, maar idd nog altijd flink bovenmodaal. Maar dat gezever met presteren etc. is toch echt vooral mooipraterij. Ik heb genoeg goede presteerders niet vooruit zien komen en genoeg prutsers wel. Zeer veel hangt ook af van geluk, al is het alleen maar in de juiste situatie komen. Dan kun je jezelf op de borst kloppen dat je het beste van die situatie hebt gemaakt (doe ik ook), maar zo'n enorme prestatie is het nou ook weer niet. Voor jou tien anderen.
Daar heb je een goed punt, ik heb het idee dat de echte techneuten zich maar een beetje in stilte zitten te ergeren. Het komt nu eenmaal maar weinig voor dat de baas uit zichzelf met flinke salarisverhogingen gaat strooien. Je moet zelf ook aangeven dat je meer waard bent en desnoods maar overstappen als het niks wordt.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Verder is het tegenwoordig van belang dat je goed kunt lullen, ook wel profileren genoemd. Ook dat is geen sterk punt van de meeste techneuten.
Profileren, maar wat mij betreft met name gewoon kunnen communiceren met mensen buiten je vakgebied en relaties kunnen opbouwen zodat je dingen gedaan krijgt. Organisaties zijn tegenwoordig veel meer als matrix opgebouwd waarbij samengewerkt wordt in interdisciplinaire teams (vaak met outsourcing erbij) en dan moet je gewoon sociaal vaardig zijn om succesvol te zijn.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Als software engineer kun je best veel salaris binnenharken. Meestal moet je dan wel in een sector werken waar techneuten nou weer over het algemeen (beetje generaliserend) niets van willen weten. De financiële sector bijvoorbeeld.
Verder is het tegenwoordig van belang dat je goed kunt lullen, ook wel profileren genoemd. Ook dat is geen sterk punt van de meeste techneuten.
Bron?quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:52 schreef Graslul het volgende:
Als software engineer kun je best veel salaris binnenharken. Meestal moet je dan wel in een sector werken waar techneuten nou weer over het algemeen (beetje generaliserend) niets van willen weten. De financiële sector bijvoorbeeld.
Het zijn volgens mij niet alleen technici die dat doen. Vaak zijn het mensen die niet bij machte zijn om een stap omhoog te zetten, of daar simpelweg geen trek in hebben. Als je in de laatste categorie valt, moet je natuurlijk stoppen met klagen over je leidinggevende(n) of een andere baan zoeken.quote:Op woensdag 11 mei 2011 19:24 schreef 44pje het volgende:
Daar heb je een goed punt, ik heb het idee dat de echte techneuten zich maar een beetje in stilte zitten te ergeren. Het komt nu eenmaal maar weinig voor dat de baas uit zichzelf met flinke salarisverhogingen gaat strooien. Je moet zelf ook aangeven dat je meer waard bent en desnoods maar overstappen als het niks wordt.
Ik weet niet of je dat aan kunt leren, ik denk dat over het algemeen techneuten hier minder aanleg voor hebben.quote:Op donderdag 12 mei 2011 01:18 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik hoor hier over profileren maar is het echt zo dat er zulke dergelijke eigenschappen worden aangeleerd in economische studies of wa
Dat zeiden ze mij 10 jaar geleden ja. Daar merk ik nu bedroevend weinig van.quote:Op maandag 9 mei 2011 01:21 schreef TC03 het volgende:
Is inderdaad raar, maar...
- Als ingenieur is de baangarantie veel hoger
Dat valt wel mee, als je voldoende social skills hebt dat je kan samenwerken met niet-techneuten kom je al een heel eind.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:04 schreef Basp1 het volgende:
Dan moet je opeens als techneut 50% van je tijd gaan verdoen aan netwerken en ouwe hoeren, een techneut is in principe veel waardevoller voor een bedrijf als hij 100% met de techniek bezig kan zijn. Maar bedrijven hebben dat vaak niet door, dus moeten techneuten ook maar de softe kant op alleen maar om meer salaris te vergaren.
Kan je nagaan als je geen techneut was geweest.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:10 schreef Ixnay het volgende:
[..]
Dat zeiden ze mij 10 jaar geleden ja. Daar merk ik nu bedroevend weinig van.
En wie gaat dan project management doen? De bedrijfskundige die geen flauw idee heeft van hoe de techniek werkt? Technici die ook nog eens kunnen managen / zakelijk sterk zijn, die zijn goud waard voor bedrijven. M'n pa heeft TN gedaan naast zijn werk nadat hij na de HAVO ging werken, hij heeft nu een betere functie dan de jongens die elektro/TN gedaan hebben en toen zijn gaan werken... Puur omdat hij zakelijk sterk is, hij verdient nu ook 4-5x zo veel, omdat hij veel meer waard is doordat zijn effect op het geheel groter is dan de kerel die wat pijpen doorrekent.quote:Op donderdag 12 mei 2011 08:04 schreef Basp1 het volgende:
Dan moet je opeens als techneut 50% van je tijd gaan verdoen aan netwerken en ouwe hoeren, een techneut is in principe veel waardevoller voor een bedrijf als hij 100% met de techniek bezig kan zijn. Maar bedrijven hebben dat vaak niet door, dus moeten techneuten ook maar de softe kant op alleen maar om meer salaris te vergaren.
Ik bedoel niet dat het nadelig is, ik bedoel dat een goed salaris maar voor een klein deel lijkt af te hangen hoe je over het algemeen presteert. Kijk je komt natuurlijk nergens als je echt niks kan, maar over het algemeen kunnen de meeste minder-verdieners ook wat de meer-verdieners kunnen, dat is mijn punt. De scheiding is grotendeels 'nep' en vooral gebaseerd op het feit dat iemand de kans heeft gehad zich te kunnen bewijzen.quote:Op woensdag 11 mei 2011 18:36 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar je kunt moeilijk zeggen dat goed presteren over het algemeen nadelig is, of niet? Dat mensen zichzelf op de borst kloppen is onzin volgens mij, maar dat moeten ze zelf weten. Ik verdien goed, maar ik weet prima dat ik dat aan een scheve markt te danken heb.
Dat is meer iets dat je leert tijdens je jeugd en niet op school. Maar hangt ook af van karakter e.d. natuurlijk. Wel is het zo dat als je het een beetje beheerst je een enorme voorsprong hebt als techneut, in het land van de blinden is de eenoog nou eenmaal koning.quote:Op donderdag 12 mei 2011 01:18 schreef Gerecycleerd het volgende:
Ik hoor hier over profileren maar is het echt zo dat er zulke dergelijke eigenschappen worden aangeleerd in economische studies of wa
Dat laatste vind ik btw onzin, ik denk dat mensen bij een vereniging niet dommer of slimmer zijn dan elders. Wellicht studeren ze iets minder hard, maar dat doet niks af aan capaciteiten en dat is het meest relevant. Mijn ervaring op de TU was trouwens dat de hoogste cijfers verbazingwekkend genoeg vaak nog gehaald werden door de grootste balletjes, maar dat zal toeval zijn geweest rond mijn afstuderen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 10:46 schreef Physics het volgende:
Profileren doe je meestal naast je studie. Denk aan studentenvereniging, studievereniging, commissiewerk, bestuursfuncties, assistentschappen, research projecten, ondernemen.. Over het algemeen wordt de studentenvereniging naar mijn mening het meeste overschat, een hoop mensen menen echt dat ze daar "een streepje voor" mee hebben, waarschijnlijk nog rustend op de verhalen van studenten van tientallen jaren geleden. Tegenwoordig zitten veel leuke sociale mensen bij een vereniging, alleen zijn dat dan nou weer net de mensen die het op elk serieus gebied weer minder doen.
Nou bijna elke medestudent die ik spreek meent te weten dat het zeker wel een plusje is zo'n studentenvereniging. "Zeker in het bedrijfsleven, daar aan de top zijn de meeste lid!!" < Zou kunnen, maar studentenvereniging 30-40 jaar geleden =/= studentenvereniging van nu.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:28 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat laatste vind ik btw onzin, ik denk dat mensen bij een vereniging niet dommer of slimmer zijn dan elders. Wellicht studeren ze iets minder hard, maar dat doet niks af aan capaciteiten en dat is het meest relevant. Mijn ervaring op de TU was trouwens dat de hoogste cijfers verbazingwekkend genoeg vaak nog gehaald werden door de grootste balletjes, maar dat zal toeval zijn geweest rond mijn afstuderen.
Studentenverenigingen worden tegenwoordig enkel overschat door echt doorgewinterde lullo's, maar dat soort wereldvreemde lui kom ik gelukkig niet tegen. Mensen begrijpen prima dat ze het op eigen kracht moeten doen, en zetten het ook nooit meer op een CV. Het enige wat soms vermeld wordt is een commissie of bestuur dat daadwerkelijk tijd gekost heeft, en dus nodig is om gaten in een studie te vermelden. Dat werkt prima als mensen daar vanuit hun universiteit ook een beurs voor gehad hebben, dat "valideert" het tijdsverlies enigzins.
Zoals ik al zei, dat soort mensen kom ik gelukkig weinig tegen. Ben het helemaal met je eens verder, maar ik geloof niet dat elk lid nog zo naief is en ik zie dat zelf gewoon niet.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:40 schreef Physics het volgende:
[..]
Nou bijna elke medestudent die ik spreek meent te weten dat het zeker wel een plusje is zo'n studentenvereniging. "Zeker in het bedrijfsleven, daar aan de top zijn de meeste lid!!" < Zou kunnen, maar studentenvereniging 30-40 jaar geleden =/= studentenvereniging van nu.
Da's de vrij Hollandse insteek, maar de wereld na universiteit is Anglo-saskischer en meer gefocussed op "skills" en minder op "knowledge". Maar goed, jouw eigen mening lijkt net zo naief als die van de "leden" waar je zelf zo'n negatief oordeel over hebt. Mij is het om het even, maar om dat soort mensen af te schilderen als lui en ongemotiveerd is net zo onzinnig als bij een vereniging gaan en denk dat je vervolgens je toekomst verzekerd hebt.quote:Het gaat niet om intelligentie, dat heb ik nergens gezegd, prestatie=/= intelligentie. Ze doen het gewoon op elk gebied waar motivatie, doorzettingsvermogen etc. voor nodig is minder. Bij ons zijn de mensen daar nou juist diegene die extra studiejaren nodig hebben, alles onzin vinden, verder niks naast hun studie doen (of als ze het doen het CV-building is). Dus al hebben ze de capaciteiten, waarom zouden ze die dan plots gaan aanspreken als ze dat nog nooit gedaan hebben?
Of jij interpreteert mijn verhaal op een zwart-of-wit manier, wat natuurlijk niet de bedoeling is.quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Zoals ik al zei, dat soort mensen kom ik gelukkig weinig tegen. Ben het helemaal met je eens verder, maar ik geloof niet dat elk lid nog zo naief is en ik zie dat zelf gewoon niet.
[..]
Da's de vrij Hollandse insteek, maar de wereld na universiteit is Anglo-saskischer en meer gefocussed op "skills" en minder op "knowledge". Maar goed, jouw eigen mening lijkt net zo naief als die van de "leden" waar je zelf zo'n negatief oordeel over hebt. Mij is het om het even, maar om dat soort mensen af te schilderen als lui en ongemotiveerd is net zo onzinnig als bij een vereniging gaan en denk dat je vervolgens je toekomst verzekerd hebt.
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:30 schreef Zuivelkoe het volgende:
Lid zijn geeft toch wel enigszins aan dat je als techneut niet wereldvreemd en contactgestoord bent. Als werkgever zou ik in ieder geval liever iemand met een vlotte babbel hebben dan een autist als projectmanager. Als ik over 5 jaar bij KLM ga solliciteren heb ik tevens liever TBK op mijn bul staan dan bedrijfseconomie, bedrijfskunde, o.i.d.
Ach, zo waren jij en ik wellicht ook tijdens onze studie. Ik heb wel het een en ander bijgeleerd na een paar jaar werk en veel sollicitaties aan de andere kant van de tafel.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef Basp1 het volgende:
He ik zie hier studenten aan het woord die het het beter weten en zich al in de schoenen van een werkgever willen verplaatsen. Maak eerst eens je studie af, werk een paar jaar en kom dan nog eens terug in dit topic. Dan ben ik benieuwd of jullie nog steeds zo er over denken.
Het zal van je vak afhangen. Mijn interesseert het enigzins, omdat het deel is van iemands achtergrond en ik wil die hele achtergrond begrijpen als ik een sollicitatie af neem. Maar het hoeft geen voordeel te zijn, dat ben ik met je eens.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef kingmob het volgende:
[..]
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.
Je onderscheiden op dergelijke manier is vooral voor de 'fabrieksstudies' als bestuurskunde en economie, waar er voor jou geen 10 maar 300 anderen zijn.
Nogmaals, dat is wellicht jouw persoonlijke interpretatie, en ik vind hem (persoonlijk) behoorlijk bekrompen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:32 schreef Physics het volgende:
[..]
Of jij interpreteert mijn verhaal op een zwart-of-wit manier, wat natuurlijk niet de bedoeling is.
Er zijn zeker een aantal studenten die lid zijn van laurentius of rsc waar ik respect voor heb, maar veel zijn het er niet.
Nou ik heb zo ver ik weet nooit zo hoog van de toren geblazen tijdens mijn studie dat ik het wel wist hoe het zou lopen in het bedrijfsleven.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:38 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ach, zo waren jij en ik wellicht ook tijdens onze studie. Ik heb wel het een en ander bijgeleerd na een paar jaar werk en veel sollicitaties aan de andere kant van de tafel.
Ik maakte ook louter aannames op basis van wat mij logisch lijkt. Lid worden doe ik overigens ook niet om op mijn CV te zetten, maar opdat ik een leuke tijd tegemoet kan zien.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef kingmob het volgende:
[..]
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.
Je onderscheiden op dergelijke manier is vooral voor de 'fabrieksstudies' als bestuurskunde en economie, waar er voor jou geen 10 maar 300 anderen zijn.
Ik snap je punt niet zo. Moet ik me over vijf jaar realiseren dat ik me eigenlijk in een kelder heb moeten opsluiten?quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef Basp1 het volgende:
He ik zie hier studenten aan het woord die het het beter weten en zich al in de schoenen van een werkgever willen verplaatsen. Maak eerst eens je studie af, werk een paar jaar en kom dan nog eens terug in dit topic. Dan ben ik benieuwd of jullie nog steeds zo er over denken.
Zeer herkenbaar. En allemaal hebben ze een 'open cultuur' tot je de baas aanspreekt op zijn fouten en zo verandert er effectief niets, want iedereen heeft een baas.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:53 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik verbaas me nog steeds over de organisatie waar ik werk dat deze nog bestaat terwijl er zo inefficient als de pest gewerkt wordt. Maar dan zullen onze concullega's net zulke brassers zijn als ons. Het is ook wel fijn die ineffcientie, daardoor kan ik tussen door wat op fok rond hangen.
Ik snap dat je probeert te extrapoleren, maar het valt me op dat dat vaak op hele rare aannames gebeurd. En wat jij zegt gaat meestal gepaard met veel stelligheid. Massaal zitten studenten aan de commissies hun tijd te verdoen omdat werkelijk bijna iedereen er van overtuigd is dat dat moet om überhaupt aan een baan te komen. Zonde van al die moeite en tijd.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:55 schreef Zuivelkoe het volgende:
[..]
Ik maakte ook louter aannames op basis van wat mij logisch lijkt. Lid worden doe ik overigens ook niet om op mijn CV te zetten, maar opdat ik een leuke tijd tegemoet kan zien.
[..]
Ik snap je punt niet zo. Moet ik me over vijf jaar realiseren dat ik me eigenlijk in een kelder heb moeten opsluiten?
Ah ja, je extrapoleert mijn verhaal en geeft er je eigen zwart/witte draai aan, en vervolgens ben ik bekrompen. Zo werkt het niet he. . .quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:41 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nogmaals, dat is wellicht jouw persoonlijke interpretatie, en ik vind hem (persoonlijk) behoorlijk bekrompen.
De VS kan kloppen, daar is naar mijn ervaring enorm veel vraag naar bijvoorbeeld goede ontwikkelaars en engineers. Australië weer totaal niet. Ik ben daar toevallig voor een half jaar naar toe geweest nog niet zo lang geleden en alleen in een handjevol grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne bijv.) kun je aan de bak als techneut. En dan nog, ligt het aantal mooie vacatures vrij laag en heerst in Australië een hele erge "eigen volk eerst"-mentaliteit, om nog maar te zwijgen over de hele andere manier van werken.quote:
Rustig, ik zie je verhaal niet zwart-wit en ik zeg ook niet dat je bekrompen bent. Ik zeg alleen dat ik jouw manier van denken bekrompen vind. Dat mag ik volgens mij prima denken, je bent ongetwijfeld verder een aardige kerel.quote:Op donderdag 12 mei 2011 13:19 schreef Physics het volgende:
[..]
Ah ja, je extrapoleert mijn verhaal en geeft er je eigen zwart/witte draai aan, en vervolgens ben ik bekrompen. Zo werkt het niet he. . .
Preciesquote:Op donderdag 12 mei 2011 09:44 schreef Drive-r het volgende:
Ach, er zijn ook echt wel bedrijven waar je als sociaal gestoord techneut goed weg komt. In bepaalde industrien, zoals bijvoorbeeld chemie of olie & gas, is de toegevoegde waarde van een goede ingenieur nu eenmaal significant. Ik ben in die sectoren echt lui tegen gekomen die hun kantoortje niet eens uit kwamen, maar prima betaald kregen. Ik begrijp alle klachten dan ook niet zo.
Het mooiste van techneut zijn, is natuurlijk dat als je ook maar een beetje sociaal vermogen hebt, je altijd nog kan kiezen om management of finance ofzo in te gaan en lekker een of andere alfa zijn baan in te pikken... moeten ze andersom niet proberen
Als techneut in de olie&gas zijn er genoeg banen te vinden, die top betalenquote:Op donderdag 12 mei 2011 14:13 schreef SecurityException het volgende:
[..]
De VS kan kloppen, daar is naar mijn ervaring enorm veel vraag naar bijvoorbeeld goede ontwikkelaars en engineers. Australië weer totaal niet. Ik ben daar toevallig voor een half jaar naar toe geweest nog niet zo lang geleden en alleen in een handjevol grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne bijv.) kun je aan de bak als techneut. En dan nog, ligt het aantal mooie vacatures vrij laag en heerst in Australië een hele erge "eigen volk eerst"-mentaliteit, om nog maar te zwijgen over de hele andere manier van werken.
Een studie afronden betekent dat je een zeker denkniveau hebt, in staat bent vraagstukken op een bepaalde manier te lossen. Op mijn werk (overheid) hebben de meeste collegas een economische of bestuurskundige richting gevolgd en dat sluit inhoudelijk behoorlijk goed aan bij het werk.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:47 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En dan zijn we weer terug bij af: waarom zou je nog kapot zwoegen voor een papiertje?
Het is gewoon geen zak waard, het kost alles, en word je als student gewoon gruwelijk bedonderd en iedereen lijkt het nog normaal te vinden ook.
De meesten doen werk dat ze zonder het vod ook hadden gekund.
Ik sluit niet uit dat sommige studies goed aansluiten op de beroepspraktijk. Ik vind dat erg gelukkig voor je dat jouw studie daar onder valt. Met jouw studie zit je denk ik precies goed qua werkgever, ik weet welk overheidsonderdeel je werktquote:Op vrijdag 3 juni 2011 00:33 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Een studie afronden betekent dat je een zeker denkniveau hebt, in staat bent vraagstukken op een bepaalde manier te lossen. Op mijn werk (overheid) hebben de meeste collegas een economische of bestuurskundige richting gevolgd en dat sluit inhoudelijk behoorlijk goed aan bij het werk.
Als het desondanks niet lukt op de arbeidsmarkt, spelen waarschijnlijk andere factoren een rol. Ik heb weleens gelezen over iemand met Asperger (een vorm autisme) die geneeskunde heeft afgerond, maar toch langere tijd in een uitkering zit. Dat heeft verder niets met het diploma te maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |