Nogmaals, dat is wellicht jouw persoonlijke interpretatie, en ik vind hem (persoonlijk) behoorlijk bekrompen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:32 schreef Physics het volgende:
[..]
Of jij interpreteert mijn verhaal op een zwart-of-wit manier, wat natuurlijk niet de bedoeling is.
Er zijn zeker een aantal studenten die lid zijn van laurentius of rsc waar ik respect voor heb, maar veel zijn het er niet.
Nou ik heb zo ver ik weet nooit zo hoog van de toren geblazen tijdens mijn studie dat ik het wel wist hoe het zou lopen in het bedrijfsleven.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:38 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ach, zo waren jij en ik wellicht ook tijdens onze studie. Ik heb wel het een en ander bijgeleerd na een paar jaar werk en veel sollicitaties aan de andere kant van de tafel.
Ik maakte ook louter aannames op basis van wat mij logisch lijkt. Lid worden doe ik overigens ook niet om op mijn CV te zetten, maar opdat ik een leuke tijd tegemoet kan zien.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef kingmob het volgende:
[..]
Allemaal argumenten die geen basis in de werkelijkheid hebben. Ik heb in mijn ervaring nog geen enkele werkgever gezien die dat ook maar iets interesseert. En als jij een commissie oid op je CV zet, wees klaar om te verdedigen waarom die het verdient daar op te staan.
Je onderscheiden op dergelijke manier is vooral voor de 'fabrieksstudies' als bestuurskunde en economie, waar er voor jou geen 10 maar 300 anderen zijn.
Ik snap je punt niet zo. Moet ik me over vijf jaar realiseren dat ik me eigenlijk in een kelder heb moeten opsluiten?quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:34 schreef Basp1 het volgende:
He ik zie hier studenten aan het woord die het het beter weten en zich al in de schoenen van een werkgever willen verplaatsen. Maak eerst eens je studie af, werk een paar jaar en kom dan nog eens terug in dit topic. Dan ben ik benieuwd of jullie nog steeds zo er over denken.
Zeer herkenbaar. En allemaal hebben ze een 'open cultuur' tot je de baas aanspreekt op zijn fouten en zo verandert er effectief niets, want iedereen heeft een baas.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:53 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik verbaas me nog steeds over de organisatie waar ik werk dat deze nog bestaat terwijl er zo inefficient als de pest gewerkt wordt. Maar dan zullen onze concullega's net zulke brassers zijn als ons. Het is ook wel fijn die ineffcientie, daardoor kan ik tussen door wat op fok rond hangen.
Ik snap dat je probeert te extrapoleren, maar het valt me op dat dat vaak op hele rare aannames gebeurd. En wat jij zegt gaat meestal gepaard met veel stelligheid. Massaal zitten studenten aan de commissies hun tijd te verdoen omdat werkelijk bijna iedereen er van overtuigd is dat dat moet om überhaupt aan een baan te komen. Zonde van al die moeite en tijd.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:55 schreef Zuivelkoe het volgende:
[..]
Ik maakte ook louter aannames op basis van wat mij logisch lijkt. Lid worden doe ik overigens ook niet om op mijn CV te zetten, maar opdat ik een leuke tijd tegemoet kan zien.
[..]
Ik snap je punt niet zo. Moet ik me over vijf jaar realiseren dat ik me eigenlijk in een kelder heb moeten opsluiten?
Ah ja, je extrapoleert mijn verhaal en geeft er je eigen zwart/witte draai aan, en vervolgens ben ik bekrompen. Zo werkt het niet he. . .quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:41 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nogmaals, dat is wellicht jouw persoonlijke interpretatie, en ik vind hem (persoonlijk) behoorlijk bekrompen.
De VS kan kloppen, daar is naar mijn ervaring enorm veel vraag naar bijvoorbeeld goede ontwikkelaars en engineers. Australië weer totaal niet. Ik ben daar toevallig voor een half jaar naar toe geweest nog niet zo lang geleden en alleen in een handjevol grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne bijv.) kun je aan de bak als techneut. En dan nog, ligt het aantal mooie vacatures vrij laag en heerst in Australië een hele erge "eigen volk eerst"-mentaliteit, om nog maar te zwijgen over de hele andere manier van werken.quote:
Rustig, ik zie je verhaal niet zwart-wit en ik zeg ook niet dat je bekrompen bent. Ik zeg alleen dat ik jouw manier van denken bekrompen vind. Dat mag ik volgens mij prima denken, je bent ongetwijfeld verder een aardige kerel.quote:Op donderdag 12 mei 2011 13:19 schreef Physics het volgende:
[..]
Ah ja, je extrapoleert mijn verhaal en geeft er je eigen zwart/witte draai aan, en vervolgens ben ik bekrompen. Zo werkt het niet he. . .
Preciesquote:Op donderdag 12 mei 2011 09:44 schreef Drive-r het volgende:
Ach, er zijn ook echt wel bedrijven waar je als sociaal gestoord techneut goed weg komt. In bepaalde industrien, zoals bijvoorbeeld chemie of olie & gas, is de toegevoegde waarde van een goede ingenieur nu eenmaal significant. Ik ben in die sectoren echt lui tegen gekomen die hun kantoortje niet eens uit kwamen, maar prima betaald kregen. Ik begrijp alle klachten dan ook niet zo.
Het mooiste van techneut zijn, is natuurlijk dat als je ook maar een beetje sociaal vermogen hebt, je altijd nog kan kiezen om management of finance ofzo in te gaan en lekker een of andere alfa zijn baan in te pikken... moeten ze andersom niet proberen
Als techneut in de olie&gas zijn er genoeg banen te vinden, die top betalenquote:Op donderdag 12 mei 2011 14:13 schreef SecurityException het volgende:
[..]
De VS kan kloppen, daar is naar mijn ervaring enorm veel vraag naar bijvoorbeeld goede ontwikkelaars en engineers. Australië weer totaal niet. Ik ben daar toevallig voor een half jaar naar toe geweest nog niet zo lang geleden en alleen in een handjevol grote steden (Sydney, Brisbane, Melbourne bijv.) kun je aan de bak als techneut. En dan nog, ligt het aantal mooie vacatures vrij laag en heerst in Australië een hele erge "eigen volk eerst"-mentaliteit, om nog maar te zwijgen over de hele andere manier van werken.
Een studie afronden betekent dat je een zeker denkniveau hebt, in staat bent vraagstukken op een bepaalde manier te lossen. Op mijn werk (overheid) hebben de meeste collegas een economische of bestuurskundige richting gevolgd en dat sluit inhoudelijk behoorlijk goed aan bij het werk.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 22:47 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
En dan zijn we weer terug bij af: waarom zou je nog kapot zwoegen voor een papiertje?
Het is gewoon geen zak waard, het kost alles, en word je als student gewoon gruwelijk bedonderd en iedereen lijkt het nog normaal te vinden ook.
De meesten doen werk dat ze zonder het vod ook hadden gekund.
Ik sluit niet uit dat sommige studies goed aansluiten op de beroepspraktijk. Ik vind dat erg gelukkig voor je dat jouw studie daar onder valt. Met jouw studie zit je denk ik precies goed qua werkgever, ik weet welk overheidsonderdeel je werktquote:Op vrijdag 3 juni 2011 00:33 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Een studie afronden betekent dat je een zeker denkniveau hebt, in staat bent vraagstukken op een bepaalde manier te lossen. Op mijn werk (overheid) hebben de meeste collegas een economische of bestuurskundige richting gevolgd en dat sluit inhoudelijk behoorlijk goed aan bij het werk.
Als het desondanks niet lukt op de arbeidsmarkt, spelen waarschijnlijk andere factoren een rol. Ik heb weleens gelezen over iemand met Asperger (een vorm autisme) die geneeskunde heeft afgerond, maar toch langere tijd in een uitkering zit. Dat heeft verder niets met het diploma te maken.
Sluit maar achteraan als techneutquote:Op zondag 5 juni 2011 00:43 schreef Drive-r het volgende:
Het enige punt waarop het me StefanP altijd wel eens kan zijn. Techneuten worden trouwens in andere delen van Europa ook goed betaald, de UK is al stukken beter. Of je pikt gewoon een financieel job in, dan hoef je tenminste niet in de VS te wonen...
Je bent ook knettergek als je hier techniek gaat studeren. Ze trappen je nog net niet de grond in.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 23:45 schreef StefanP het volgende:
Niet in Nederland (uitzonderingen daargelaten), dat mag wel duidelijk zijn.
Als er één land is waar de brallers het voor het zeggen hebben en waar techneuten niet gewaardeerd worden, dan is het wel NL. Niet vreemd trouwens, het is een verlenging van dat typische Nederlandse "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg" waanbeeld. In heel Europa geldt dat trouwens... dat hele egalitaire idee dat iedereen zogenaamd "gelijk" is kun je terugvinden in de salarissen. Het verschil tussen een salaris op VMBO-niveau en een academicus is veel kleiner dan het hoort te zijn; zo ook het verschil tussen een gemiddelde "flut" studie zoals communicatiewetenschappen, economie o.i.d. en een harde beta-studie.
Daar komt nog bovenop dat vrijwel elk bedrijf in Nederland nog werkt met starre regels uit een vervlogen tijd: salaris wordt grotendeels bepaald door hoeveel jaren je gewerkt hebt (en niet door productiviteit) en salarissprongen vinden alleen plaats a.d.h.v. CAO-tabellen. Prestatie heeft er weinig mee te maken.
Dus: verhuis naar het buitenland. Ik was het beu om als techneut in een zware functie een lachwekkend salaris te krijgen en precies te weten hoeveel schamele procent ik er elk jaar bij kon krijgen. Technici worden in Nederland niet gewaardeerd. Ik verdien nu een veelvoud en maak salarissprongen waar mensen in Nederland tien jaar voor nodig hebben.
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...quote:Op zondag 5 juni 2011 00:53 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Sluit maar achteraan als techneutZe hebben je echt niet nodig hoor.
quote:Op zondag 5 juni 2011 00:53 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Sluit maar achteraan als techneutZe hebben je echt niet nodig hoor.
Om een of andere reden krijg ik bij de benaming 'techneut' altijd het beeld van een hobbyist. Het creëren van zo'n beeld lijkt met geen gunstig uitgangspunt voor salarisonderhandelingen.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...
Klopt. Het komt aardig in de buurt van hoer. En zo worden ze ook behandeld.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:59 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
[..]
Om een of andere reden krijg ik bij de benaming 'techneut' altijd het beeld van een hobbyist. Het creëren van zo'n beeld lijkt met geen gunstig uitgangspunt voor salarisonderhandelingen.
De Bijbel is daar heel helder in: de eerste zullen de laatsten zijn en v.v.quote:Op zondag 5 juni 2011 00:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Jij bent helaas niet echt geslaagd, maar dat lijkt andere redenen te hebben. Techneuten die ik ken, ik ben tenslotte zelf een, hebben het allemaal prima naar hun zin...
Heel gelukkig voor je........quote:Op zondag 5 juni 2011 01:04 schreef Drive-r het volgende:
EG, dat klinkt erg naar, maar heeft nogmaals vnl met jouw situatie te maken. Uitzonderingen zijn er altijd, helaas ben jij er eentje, en dat moet naar zijn. Maar ik ben nooit als beest behandeld, en ken van mijn tientallen meestudenten ook niemand die er zo aan toe is...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |