Yu-Kee | donderdag 10 februari 2011 @ 21:55 |
- Aangebroken producten niet goed afsluiten - Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam - Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken - Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee ![]() - Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen ![]() - Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is - Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken - Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien) - Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat - Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken ![]() - Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai) ![]() - Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk - Frituren in oud frituurvet | |
Microtubuli | donderdag 10 februari 2011 @ 21:57 |
Eerlijk gezegd bemoei ik me niet in de keukens van anderen en boeit het me ook weinig. Zolang ik zelf maar lekker kook ![]() | |
Yu-Kee | donderdag 10 februari 2011 @ 21:58 |
Maar soms eet je toch bij anderen of anderen bij jou? | |
LasTeR | donderdag 10 februari 2011 @ 21:59 |
Mens erger je niet. ![]() | |
Microtubuli | donderdag 10 februari 2011 @ 22:05 |
Verder wel eens met de klachten. Alleen snap ik niet dat je Teflon pannen gebruikt. Teflon is giftig en laat op d'n duur los door slijtage (ook met plastic bestek) en dat vreet je dus vrolijk mee op. | |
Jovatov | donderdag 10 februari 2011 @ 22:06 |
Dit doe ik zelf wel bij m'n eigen eten/drinken. Maar boeiend, beetje bacteriën gaat niemand dood aan, en gemak dient de mens ![]() | |
Adames | donderdag 10 februari 2011 @ 22:06 |
Niet in krassen en op tijd vervangen. Zo veel kosten ze niet. | |
Adames | donderdag 10 februari 2011 @ 22:08 |
En een eigen koelkast lost heel wat problemen op. Over dat roeren, proeven en verder roeren heb ik weinig problemen mee. Of durf je ook niet uit andermans glas te drinken? | |
Microtubuli | donderdag 10 februari 2011 @ 22:09 |
Dan nog laten ze los, teflonvrije aanbaklaag gebruiken is gezonder. En een goede aanbaklaag (bv van Demeyere) daar doe je jaren mee. | |
Adames | donderdag 10 februari 2011 @ 22:10 |
Waar mee roer jij? Onze plastic pollepels zijn ook al half versleten, die moet ik dus ondertussen ook al gedeeltelijk hebben opgegeten. | |
Microtubuli | donderdag 10 februari 2011 @ 22:13 |
Ook met kunststof lepels, en ja die slijten ook maar daar zit geen giftig Teflon in. Blij dat ik van die Tefal prulpannen verlost ben. | |
Yu-Kee | donderdag 10 februari 2011 @ 22:28 |
Volgens wetenschappelijk onderzoek is Teflon niet giftig:Maar kunnen we dan nu weer ontopic gaan? ![]() Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert dus! En als je je nooit ergert aan andermans keukengewoontes, dan post je gewoon niks. ![]() | |
MaximusTG | donderdag 10 februari 2011 @ 22:30 |
Oh leuk! Ergernissen! Bij mijn vriendin thuis hadden ze de rare gewoonte om alles na elkaar te eten. Dus wel vlees, groente, aardappels (what else) op tafel, maar vervolgens eerst het vlees opscheppen en opeten, dan de aardappels en dan pas de groente. | |
Karina | donderdag 10 februari 2011 @ 22:33 |
Melk niet willen drinken omdat het 1 dag over de datum is.Op het werk: een heel klein laagje koffie in de kan laten zitten zodat je geen koffie hoeft te zetten, want er is toch nog. Een pak melk/sap terugzetten in de ijskast met nog maar 1 slok erin. | |
Yu-Kee | donderdag 10 februari 2011 @ 22:42 |
Van die mensen inderdaad die precies op de datum spullen gaan weggooien. Ook bijvoorbeeld bij dingen zoals een onaangebroken zak chips die een maand over de datum is. Die is gewoon lekker en eetbaar hoor ![]() Ergerlijk ja, vind ik dus ook:
| |
bl_henkie2 | donderdag 10 februari 2011 @ 22:50 |
Ach, dit zijn nog normale ergenissen. Ik woonde samen met iemand die viscose doekjes direct weggooit als die een nacht in een propje op het aanrecht had gelegen. En scherpe messen zet hij met de punt omhoog in het afdroogrek wat mijn inziens levensgevaarlijk is. | |
golfer | donderdag 10 februari 2011 @ 23:35 |
Enige keukengewoonte waar ik mij aan erg zijn slechte koks. | |
Yu-Kee | donderdag 10 februari 2011 @ 23:41 |
Ik heb er nog eentje: - Mensen die geen rijst kunnen koken en gaan zitten klunzen met roeren en afgieten, waardoor het altijd een beetje soppig is. En/of dat ze het na het koken een kwartier in de pan laten staan, om het minder soppig te laten worden. Maar ja, dan heb je lauwe rijst. Kom op zeg, het is zo simpel: Per persoon: 1 kopje rijst, 1 1/2 kopje water Water in de pan doen, pan op het vuur, wachten tot het kookt. Rijst erbij, roeren totdat het weer kookt. Deksel op de pan. Vuur op de laagste stand. Niet meer naar omkijken, niet roeren. Wekker zetten: 15-20 minuten. Pan van het vuur halen, even doorroeren. Klaar! | |
loecje | vrijdag 11 februari 2011 @ 01:29 |
jij pakt voor elk ding een nieuw mes? gewoon je boter op je brood smeren, mes aan je brood 'afvegen' en dan met je mes in de jam. wat is daar vies aan? oke als mensen met boter in de jam gaan is het wel vies gezicht. vooral als je de volgende dag de pot open doet. verder met veel dingen wel eens. niet dat ik me eraan erger maar wel dat ik het zelf niet zou doen. en graag zou zien dat anderen het ook niet doen. uit pak drinken doe ik trouwens wel eens maar dan alleen als ik het pak in 1x leeg drink. scheelt weer afwas. [ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 11-02-2011 02:05:55 ] | |
fespo | vrijdag 11 februari 2011 @ 01:56 |
groentes niet wassen. ![]() | |
golfer | vrijdag 11 februari 2011 @ 01:59 |
Bah! | |
loecje | vrijdag 11 februari 2011 @ 02:05 |
![]() dat bedoelde ik natuurlijk niet | |
RobinOok | vrijdag 11 februari 2011 @ 02:22 |
Ik erger me in principe niet aan andermans keukengewoonten. Gewoon al omdat ik niet zo'n zeiksnor als TS wil zijn. PS Liever een bitch dan een zeiksnor. ![]() | |
gianni61 | vrijdag 11 februari 2011 @ 08:45 |
waar ik me bij mn moeder altijd aan ergerde: - vlees in de pan voordat de pan heet is - braadworst niet bruin bakken - saus niet aanmaken - op elke groente kaas gooien * gianni61is blij om op zichzelf te wonen en voor zichzelf te koken | |
Isegrim | vrijdag 11 februari 2011 @ 09:04 |
Als er zo'n beschermpapiertje op een pot zit, dat erop laten zitten na openen. ![]() | |
Tezz | vrijdag 11 februari 2011 @ 10:10 |
Oe. ![]() ![]() ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 11 februari 2011 @ 12:31 |
Oh, ik vind die doekjes altijd zo vreselijk vies dan, van die natte, stinkende dingen ![]() Uitspoelen, uitwringen, en een beetje uithangen zodat het kan drogen ![]() | |
chocolatelover | vrijdag 11 februari 2011 @ 12:38 |
nou, ik erger me me niet echt aan iets wat anderen doen. Ik denk alleen: dat zou ik dus nooit of niet snel doen. Betreft bijvoorbeeld: vaatdoekjes nat in elkaar proppen, voelt zo goor glad en vochtig aen de volgende dag. Vlees inprikken. Dingen die een dag over datum zijn weggooien ja, zijn echt nog wel goed hoor maar ja. Maar zoals ik al zei: ik erger me er niet echt aan. Maar zelf zal ik heus ook wel zoiets hebben. Zoals boter uit het kuipje op mijn boterham smeren en dat blijkt dan te veel boter te zijn, zodat ik het restje terug afsmeer op het kuipje. Dat is alles waar ik zo snel opkom. | |
loecje | vrijdag 11 februari 2011 @ 12:40 |
vaatdoekjes gewoon helemaal niet laten liggen(ook niet opgepropt) maar uithangen en in de was gooien. | |
Weltschmerz | vrijdag 11 februari 2011 @ 13:16 |
Het opleuken van eten met meer ingrediënten, zomaar. Je moet weten wat je ermee wilt bereiken. Maar ik denk dat ik me daar vooral aan erger omdat ik dat zelf ook lang deed. In het algemeen erger ik me aan zomaar wat doen, omschudden omdat je toch iets moet doen, het vuur bijstellen zonder naar de temperatuur van het eten te kijken, de korst van de kaas afsnijden, olie in de grillpan, dat soort dingen. En niet snijden maar duwen, snijden op glas of een bord, dan moet ik me echt inhouden om er niets van te zeggen. | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 14:21 |
Ja. ![]() Ik vind het niet vies (behalve dan dat ikzelf sowieso geen boter en jam eet), maar ik vind het gewoon niet o.k. Boter + jam was eigenlijk gewoon een voorbeeld. Het gaat er mij eigenlijk vooral om dat er bestek gebruikt wordt om het ene mee te pakken/snijden en vervolgens wordt het andere ermee gepakt/gesneden en dat andere is een lang houdbaar product, maar nu zit er een restje van het ene in, waardoor het lang houdbare product óók snel gaat bederven. Dat vind ik zonde. Nog eentje trouwens: - Mensen die roken tijdens het eten bereiden. | |
Steven184 | vrijdag 11 februari 2011 @ 14:51 |
Het enige wat ik dan vraag is of het mes duur was. | |
Weltschmerz | vrijdag 11 februari 2011 @ 14:56 |
Ik vraag of het mes scherp is. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:13 |
![]() | |
Individual | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:14 |
Dit dus. In mijn eigen keuken heb ik geen teflon en geen magnetron. Ik gebruik gaspitten en alleen houten spatels. De houdbaarheidsdatum kijk ik niet al teveel naar, maar gebruik m'n neus. Vooral eieren hebben hier een belachelijke tht en soms eet ik eieren maanden over de tht datum. Van de tht op water, zout, honing, suiker, meel en dat soort moet ik altijd lachen. Vrij conservatief dus, maar bij pasta/Italiaans maken bv drink en rook ik dan wel weer. ![]() Oh en mensen die om recepten gaan vragen verwijs ik naar Google. Ik gebruik geen weegschaal of maatbeker dus ik heb geen idee hoeveel precies van wat erin gaat. Mensen staan wel eens vreemd te kijken als ik rijst maak. Eerst opbakken met olijfolie en zout en dan pas kokend water erover gooien. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:17 |
Prima manier, lekker de rijst bakken voor je het kookt, smaakt goed. Doe er dan ook altijd knoflook en saffraan bij (geen zout) | |
RobinOok | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:27 |
![]() Zoals hier: ![]() | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:27 |
- Mensen die al hun eten volkwakken met mayonaise/ketchup. En dan nog eentje waar ik me niet zozeer aan erger, maar me wel over verbaas: - Mensen die 'duur' handafwasmiddel in de keuken hebben staan (bijvoorbeeld Dreft) en daar ook echt bij zweren als in 'Ja, dat gaat langer mee!' | |
TheFreshPrince | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:30 |
Mensen die boter in de pan doen, stuk vlees erbij en dan pas het vuur aansteken. Dop van frisdrank niet goed vastdraaien zodat alle prik weg is. | |
TheFreshPrince | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:31 |
Dat is dan nog één van de dingen waar ze gelijk in hebben. Er zijn echt merken waarbij je zo door zo'n fles heen bent zonder dat het schoonmaakt. Bij Dreft kan je tenminste nog écht toe met een paar drupjes. | |
Isegrim | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:34 |
Ieuw. ![]() | |
Lienekien | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:40 |
Troep niet opruimen. Ik had zo'n huisgenote die dan uitgebreid sinaasappels had staan uitpersen, wat een aardig kleverig aanrecht opleverde. Nee hoor, niet schoonmaken. Want dat vond zij niet vies. Gelukkig is de keuken tegenwoordig bijna geheel mijn privédomein. ![]() | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:43 |
Dat is gewoon dom! ![]() Vind ik ook:
Ik pak gewoon altijd goedkoop afwasmiddel (dat kan van de Aldi zijn of van de Albert Heijn, net waar ik op dat moment ben) en doe daar ontzettend lang mee en heb daar ook niet veel van nodig. Ik denk echt dat ik goedkoper uit ben dan de Dreft-gebruikers hoor! ![]() | |
Gripper | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:43 |
Wie men liefheeft kastijdt men, zeggen ze altijd. Dus erger ik me aan bijna niemand (**) , behalve aan mn eigen vriendin, als ze bijvoorbeeld: - de afzuigkap niet aanzet (Ze heeft een hekel aan het geluid) , en het hele huis vervolgens blauw staat. - het hele aanrecht smerig maakt, overal kledders eten, pakjes, papiertjes, spatels etc, voor 1 gebakken ei ![]() Verder is het natuurlijk een schatje ![]() (**) = 1 uitzondering: Als ik op een feestje of andere gelegenheid ben waar geBBQ-d wordt, en ik zie dat alles gruwelijk fout gaat (buitenkant zwart, binnenin rauw, dat soort ellende), dan móet ik me ermee bemoeien. Ik ben dan ook een grillmeister. Mn vrienden weten dat gelukkig, dus vragen ze me vaak of ik de spatel ter hand wil nemen. Scheelt ook weer gemopper. | |
Tanin | vrijdag 11 februari 2011 @ 15:55 |
Rijst is het lekkerste als deze een paar minuten heeft gestaan nadat het afgegoten is/water opgekookt is. Dat "hoort", ook als je op jouw manier kookt. Verder: -Groentes e.d. nadat ze gesneden zijn met de (niet langer) scherpe kant van het mes de pan in schuiven (daar gaan m'n nekharen echt van overeind staan, vooral als ze "even mijn mes lenen en hem zo wel afwassen") -Olijfolie in het kookwater bij spagghetti koken -Mensen die vast komen helpen opruimen bij het koken en zo mijn bouillon, waar ik expres van wat opzij had gezet, weggooien. | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:03 |
Paar minuten ja, maar niet 15+ minuten, dan vind ik het te veel afgekoeld. Waar ik me trouwens ontzettend aan erger in een restaurant en wat me iets te vaak overkomt: - Je bestelde eten komt op tafel, maar je moet nog wachten op de saus/mayonaise/bijgerechten/zout. Soms duurt dat echt lang en moet je er meerdere keren om vragen! ![]() | |
Individual | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:06 |
- Mensen die in paniek raken als je geen maatbekers, weegschalen of kookwekkers gebruikt en niet een recept volgt. - Mensen die een boekenkast vol kookboeken hebben en absoluut niet zonder kunnen koken. - Mensen die denken culinair te zijn en een ei of pannekoeken met olijfolie bakken.. | |
Weltschmerz | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:08 |
Het is toch ook gewoon geconcentreerder afwasmiddel? Ik gebruik het niet, omdat ik vaak even 1 bord afwas en dan verspil je dus, en als je geconcentreerd spul verspilt, verspil je in wezen meer, en ik hou niet van verspillen van dingen die allemaal weeruit het grondwater gezuiverd moeten worden e.d. Maar als je altijd een bak vult met sop, dan maakt het niet uit lijkt me. Maar het kan natuurlijk ook gewoon reclamebullshit zijn, daar was ik dan niet van op de hoogte. | |
Resistor | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:09 |
Mensen die zich met je koken bemoeien zijn inderdaad lastig. Maar dat leren ze heel snel af als je zegt 'jij wilt koken?' en dan gewoon weglopen. En mensen die dingen opruimen als je ze nog nodig hebt zijn ook lastig. Gelukkig zijn ze bang voor mijn keukenmes (en ik zelf ook een beetje, snij nog regelmatig in mijn vingers als ik iets wil doen wat eigenlijk niet mag, maar met het oude mes altijd goed ging) En het afwasmiddel zit hier in een zeeppompje, wij hebben hier een vaatwasser, maar als we even iets met de hand af willen wassen is het even een pompje zeep op de afwasborstel doen. | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:12 |
Oh, ik raak niet in paniek hoor, maar voor bepaalde basisdingen zoals rijst, zijn gewoon bepaalde basismethodes waardoor het nooit mislukt. En als een ander goede rijst kan koken met veel water en afgieten en alles, vind ik dat ook prima. Maar ik schreef dus: Als de rijst dus altijd mislukt bij die mensen. Waarom gebruiken ze dan niet gewoon een goeie basismethode i.p.v. dat ze elke keer opnieuw gaan zitten klunzen? | |
Tanin | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:15 |
Nee ok, dat geef ik je. Ik kook altijd voor 1, dus ik gooi de rijst vaak op mijn bord, met de deksel erover heen, ga dan de pan en de rest van de vaat wassen, als laatste die deksel en dan als ik daarmee klaar ben eten. Wat afwasmiddel betreft: lang leven W5. We wassen hier met 4 man al 3 maanden lang met 1 fles. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:23 |
Waarom ben ik niet verbaasd ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:28 |
Zijn username, wat doe je? ![]() | |
100% Tukker | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:29 |
Mensen met een 20 jaar oude houten snijplank mogen ze van mij wel kapot maken... | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:33 |
Niets mis met kopshouten snijplanken | |
Resistor | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:35 |
Hoezo? even de bandschuurmachine er over en hij is weer vlak. Mensen met een 10 jaar oude plastic snijplank mogen wel een voedselvergiftiging krijgen. (wij doen 1 jaar per snijplank, en hebben er meerdere voor brood, groenten en vlees, en ja, hier krijg je commentaar als je de verkeerde hebt) | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:36 |
Oh, ergernis van mij, mensen die hun koelkast op lauw hebben staan | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:39 |
- Mensen die hun eten laten ontdooien op het aanrecht. - Mensen die etenswaren die gekoeld bewaard moeten worden, 's middags uit de koelkast halen (bijvoorbeeld broodbeleg), dan de rest wat ze niet gebruiken de hele verdere dag op tafel laten liggen en het 's avonds weer eens een keertje terug in de koelkast zetten. - Mensen die de koelkast openzetten en vervolgens uitgebreid gaan zitten denken en kijken wat ze zullen gaan pakken. | |
Klaploper | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:40 |
Inderdaad, gewoon op z'n warmste stand! | |
Tanin | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:46 |
Of de keerzijde, mensen die de koelkast op de "vriezer" stand zetten (bij voorkeur net nadat ze jouw groentes tegen het koelelement hebben geduwd) | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:49 |
Student? | |
Weltschmerz | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:51 |
Jij doorziet iedereen ook meteen he? | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:53 |
Klaar met je bordje afwassen? ![]() | |
Dartboard | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:56 |
''even proeven'' tijdens het koken, als het te warm is valt het terug de pan in brrrr | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 16:58 |
- Mensen die god gaan bedanken voor het eten als ík uitgebreid boodschappen heb gedaan, als ík de mooiste en duurste stukken vlees heb gekocht, en als ík urenlang in de keuken heb gestaan! En dan gaan ze god bedanken... ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 11 februari 2011 @ 17:08 |
De kruimels van vanochtend zijn eraf, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het toets der kritiek van de Nederlandse bond van huistrutten zou kunnen doorstaan. | |
Njosnavelin | vrijdag 11 februari 2011 @ 17:10 |
Ah dat ken ik. Ofja, wij hebben geen afzuigkap ( ![]() | |
n8n | vrijdag 11 februari 2011 @ 17:15 |
Zeikende mensen, al is dat niet specifiek in de keuken zo | |
n8n | vrijdag 11 februari 2011 @ 17:15 |
![]() Dat is zeker hatelijk | |
Pietverdriet | vrijdag 11 februari 2011 @ 18:53 |
Dat hoeven ze maar 1 keer te proberen, haal het eten prompt van tafel. | |
Isegrim | vrijdag 11 februari 2011 @ 19:09 |
Wij hebben ook geen afzuigkap. Vind ik niet nodig. De mechanische ventilatie-buis zit wel recht boven het fornuis. | |
Compatibel | vrijdag 11 februari 2011 @ 19:29 |
Super goed topic, TS maakt met haar kleinburgerlijke irritaties mijn dag weer helemaal goed. | |
Miss_Virgo | vrijdag 11 februari 2011 @ 19:35 |
Enige waar ik me echt aan stoor is als je je restje boter met broodkruimels weer terug in het boterbakje smeert ![]() En nu heb ik een vrij kleine keuken, kook graag met mijn lief, alleen is de keuken zo klein dat we elkaar dan in de weg staan .. heel irritant! | |
Tanin | vrijdag 11 februari 2011 @ 19:37 |
Oh, ik heb er nog 1! -Mensen die (mijn) vaatdoekjes na 1 keer gebruiken weggooien ![]() | |
lezzer | vrijdag 11 februari 2011 @ 19:53 |
Gewoon effe ter info hoor, waarom vind je dat vervelend? Ik vind dat best veel, wij doen met 1 kopje rijst met z'n tweeën en dan hebben we meer dan voldoende. | |
theKiD | vrijdag 11 februari 2011 @ 19:55 |
Met de rest heb je een punt.. Maar bovenstaande....? ![]() | |
Arizona | vrijdag 11 februari 2011 @ 20:26 |
Mensen die hun mes aflikken. Ik kan er niks aan doen, ik vind dat zo'n vies gezicht ![]() | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 20:31 |
Toen ik nog een heel klein meisje was, gingen we een keer bij familie eten. En daar werd gebeden voor het eten. Later vroeg ik aan mijn moeder waarom ze dat deden en mijn moeder zei dat ze god bedankten voor het eten. Ik zei toen: "Werken oom <insert name here> en tante <insert name here> dan niet?" (M.a.w.: Betalen zij hun eten niet zelf?) ![]() Er bestaan natuurlijk kleine en grote kopjes hè. ![]() Jij vindt dit: serieus niet erg ![]() | |
Tanin | vrijdag 11 februari 2011 @ 20:41 |
Olie drijft op water. Spaghetti ligt in water. Leg mij uit wat die olie met spaghetti koken te maken heeft ![]() De Italiaan doet het ook niet zo ![]() M.a.w. het irriteert me dat mensen basis scheikunde niet snappen en heel interessant lopen te doen. Het irriteert me dat ze daarmee voedsel verspillen, wat overigens nog een ergenis is: -mensen die (stelselmatig) teveel voedsel maken en dat wegflikkeren. En dan heb ik het niet over dat ene schepje rijst dat er echt niet meer in kan. [ Bericht 14% gewijzigd door Tanin op 11-02-2011 20:53:38 ] | |
theKiD | vrijdag 11 februari 2011 @ 20:54 |
Dat gebeurt maar 1 keer.. Of ze krijgen een klap met een pollepel op hun handen (zoals oma en mama vroeger deden ![]() | |
Yu-Kee | vrijdag 11 februari 2011 @ 20:57 |
Inderdaad, helemaal mee eens. Dat zie je ook vaak bij barbecue. Sommige mensen zetten al het vlees buiten, i.p.v. een beetje buiten en de rest in de koelkast laten totdat je het nodig hebt. Met als gevolg dat alles wat niet gegeten wordt veel te lang buiten ligt en weggegooid kan worden. | |
Thorical | vrijdag 11 februari 2011 @ 21:20 |
Wat een ander in z'n keuken doet boeit me eigenlijk niet. Ik vind alles best zolang het maar lekker is en ik er niets aan over houd. | |
Charlie_Brown | vrijdag 11 februari 2011 @ 21:52 |
Mensen die hun groente uit een potje (altijd Hak, alleen dat is goed) nog kruiden met boter, zout en suiker. De laatste hoort gewoon bij de worteltjes. Ja, ook als er doperwtjes bijzitten! Heb bij de volgende keer mee-eten gevraagd of hij het eten wilde kruiden nadat ik had opgeschept. Brrrr, hou niet van potjes voer en helemaal niet met extra zout en suiker. | |
_Floddertje_ | zaterdag 12 februari 2011 @ 10:01 |
Wat een onvoorstelbaar gebrek aan zelfkennis. | |
RobinOok | zaterdag 12 februari 2011 @ 10:13 |
![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 12 februari 2011 @ 10:54 |
Doe dat zelf niet, maar de bacillen aan de lepel gaan toch gewoon dood tijdens het roeren in de hete pan? | |
Pietverdriet | zaterdag 12 februari 2011 @ 11:15 |
Blijft onsmakelijk | |
Yu-Kee | zaterdag 12 februari 2011 @ 11:25 |
Dat dus. Zo kun je ook wel in de pan gaan spugen, daar zullen je gasten ook heus niet aan overlijden of ziek van worden. Nog eentje, lang geleden een keer meegemaakt: - Ik ging bij iemand ontbijten. Ik had lekkere ovenbroodjes ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 februari 2011 @ 11:28 |
Ik denk niet dat dit met voorverwarmen te maken heeft maar met de temperatuur van de oven. | |
Yu-Kee | zaterdag 12 februari 2011 @ 11:31 |
Misschien beide, maar als je de oven niet voorverwarmt en daarbij waarschijnlijk een te hoge temperatuur, drogen de broodjes aan de buitenkant dus helemaal uit en aan de binnenkant gebeurt er niks. | |
Resistor | zaterdag 12 februari 2011 @ 11:48 |
De combioven hier heeft ook een hele eigen gebruiksaanwijzing. Je kan wel voorverwarmen tot de ingestelde temperatuur, maar zodra hij op temperatuur is schakelt hij naar een 'standje lager' om de temperatuur vast te houden. Dat 'standje lager' is dus niet genoeg om hem op temperatuur te houden als je de deur open moet doen om het gerecht er in te zetten ![]() '8 minuten in een op 180oC voorverwarmde oven' -> broodjes in de oven, oven voor laten verwarmen tot 250oC, en als de oven met broodjes op temperatuur is oven uit en 5 minuten op de grillstand. Perfect gecamoufleerde broodjes op de kleur van de houten broodplank ![]() En ik ben de enige die dat weet hier in huis ![]() | |
Yu-Kee | zaterdag 12 februari 2011 @ 12:04 |
En waarom hou je dat dan geheim voor de andere bewoners? ![]() | |
Yu-Kee | zaterdag 12 februari 2011 @ 14:44 |
- 'Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.' - Mensen die wel kip/koe/varken/whatever eten, maar gaan huilen als ze konijn voorgeschoteld krijgen, 'want dat is zo zielig...' en jou barbaars vinden als je het wel gewoon opeet, stelletje hypocrieten. ![]() | |
Resistor | zaterdag 12 februari 2011 @ 15:05 |
Willen niet leren. | |
Tezz | zaterdag 12 februari 2011 @ 17:17 |
Oe, ik ontdekte vanmiddag nog een MEGA-keukenergenis van mezelf: van die aparaten waar je aluminiumfolie 'makkelijk' in kunt uitrollen. Die werken nooit!!!! En je bent meer tijd kwijt met het weer rechttrekken van de folie!!! En dan moet je dat weer door dat gaatje pielen!!! Vreselijk!!!!!!!! | |
Arizona | zaterdag 12 februari 2011 @ 18:51 |
Haha ja! Ik heb laatst een heerlijk hertenfiletje gehad ![]() ![]() Overigens moet je ook niet álles willen weten. Heb laatst zeeduivelfilet gehad. Gelukkig wist ik toen nog niet hoe zo'n beest eruit zag, anders had ik het niet met zoveel smaak opgegeten ![]() Andere ergernis: stelselmatig te weinig koken. En dan ook vertellen hoeveel iedereen "mag" nemen. Daar heeft mijn schoonmoeder een handje van. Een voorbeeld: "er zijn voor iedereen twee drumsticks en voor F (onze dochter van 6) is er eentje!" Ik als volwassen vrouw heb NIET genoeg aan twee aardappeltjes en twee drumsticks en dochterlief heeft ook niet genoeg aan één drumstick ![]() | |
n8n | zaterdag 12 februari 2011 @ 18:59 |
Ik kreeg lasagne met broccoli en stukken wortel van schoonmams niet klagen jij ![]() ![]() | |
Scootmobiel | donderdag 17 februari 2011 @ 14:08 |
Dat dus. ![]() En mensen die met een afgelikte lepel (of mes) weer in het potje jam gaan (of ander product), terwijl iederéén daarvan moet eten. ![]() Walgelijke gewoonte vind ik dat. | |
motorbloempje | donderdag 17 februari 2011 @ 15:38 |
in de keuken van 'n ander waag ik me gewoon niet: wat men daar doet moet men zelf weten én ik weet dat men zich ook niet bij mij in de keuken hoeft te wagen... want da's mijn terrein als ik bezig ben, dus accepteer ik dat ook van anderen. De enige die daar 'mag' komen is m'n man en die ruimt altijd lekker achter me aan op als ik aan 't koken ben zodat alles lekker opgeruimd blijft ![]() ![]() Want als ze wel in m'n keuken komen en dingen doen als: stukjes vers gesneden groenten van m'n snijplank plukken en eten, aan het vuur gaan klooien, roeren in pannen, dingen om gaan draaien of erger nog 'echt ineens gaan helpen' door dingen precies anders te snijden zoals ik dat graag zou willen ![]() ![]() | |
chocolatelover | donderdag 17 februari 2011 @ 17:16 |
oh, dat doe ik ook ![]() | |
chocolatelover | donderdag 17 februari 2011 @ 17:22 |
Dat is ook smerig. Doe ik niet. Kan iemand mij trouwens vertellen hoe ik twee posts in een bericht kan krijgen? Als iemand dit snapt. Ik heb namelijk twee posts nu en ik heb wel eens bij anderen gezien dat die op twee berichten tegelijk reageren en ik weet echt niet hoe ik dat moet doen. | |
RobinOok | donderdag 17 februari 2011 @ 17:31 |
Ik ook. Aan messen likken. En aan flessen ook. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 17 februari 2011 @ 17:41 |
Jouw tong is scherper dan je messen | |
RobinOok | donderdag 17 februari 2011 @ 17:51 |
Ook dat! | |
Scootmobiel | donderdag 17 februari 2011 @ 20:25 |
Je bedoelt dus twee verschillende quotes in je bericht zetten, neem ik aan? Ik doe het altijd zo: Bij de eerste post die je (als quote) in je bericht op wilt nemen, klik je op het quote-icoontje, zoals je tot zover al deed. Dan krijg je dus het invoervenster. Maar in plaats van daarin je bericht te typen, onder de quote, selecteer je alles wat daar tot zover staat, 'knipt' het eruit met CTRL/X, gaat terug naar de pagina en klikt op het quote-icoontje van de tweede post die je op wilt nemen. Ook dan krijg je het invoervenster, met daarin de (2e) post. Je zet dan de cursor helemaal aan het begin daarvan, drukt op CTRL/V om de opgeslagen tekst (= de eerste post dus) erin te 'plakken', en scheidt de twee quotes dan goed van elkaar door ertussenin een paar witregels te maken. Zo kan je onder elk van deze twee quotes een eigen tekst typen. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo. Succes ermee. ![]() | |
Adames | donderdag 17 februari 2011 @ 20:40 |
Hoeft niet eens met de quick reply functie. Dan kan je quoten en je bericht er onder typen. Daarna weer naar boven scrollen en de volgende post quoten, die komt er dan onder te staan. | |
Rewimo | donderdag 17 februari 2011 @ 21:00 |
Ik at vroeger een keer bij een vriendinnetje thuis, groot gezin, die schraapten allemaal hun bord schoon leeg want daarna werd er op datzelfde bord vla geschonken ![]() Nou, wij namen daar thuis wel even een schoon schaaltje voor. Bah! | |
Yu-Kee | donderdag 17 februari 2011 @ 21:03 |
Ieuw! ![]() Zo zijn er ook mensen die na het eten aan tafel gaan zitten roken (dat vind ik niet erg), en vervolgens hun sigaret uitdrukken op hun bord tussen de etensresten! ![]() | |
motorbloempje | donderdag 17 februari 2011 @ 21:09 |
dat deed mijn opa ook altijd, maar dat was dan ook de enige persoon die dat mocht doen ![]() | |
Visitor.Q | donderdag 17 februari 2011 @ 21:11 |
Mensen die de folie van bv margarine of roomkaas er maar half afhalen en het dan terugvouwen alvorens de echte deksel op de kuip te doen. Het is irritant en het houdt de boel echt niet verser dan zonder. Ook irritant: mensen die gaan snoepen van je net gechopte ingredienten. | |
foodlover | donderdag 17 februari 2011 @ 21:19 |
Vroeger bij oma werd er eerst erwtensoep gegeten uit een diep bord, daarna draaide je het bord om voor een pannenkoek, ook zoiets. | |
Arizona | donderdag 17 februari 2011 @ 21:24 |
Dan moet je het bord juist niet omdraaien, pannenkoek met restjes erwtensoep eraan is een heel lekkere combinatie! ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 17 februari 2011 @ 22:45 |
Mijn moeder pakte altijd een schoon bord na de soep. Mijn vader en ik aten de aardappels en aanverwanten gewoon van hetzelfde bord. Niks mis mee. ![]() | |
RobinOok | donderdag 17 februari 2011 @ 23:23 |
Ooooh ja, dat vond ik ook altijd zo leuk om te doen toen ik nog rookte! Heeeeeeerlijk, alleen van het idee al word ik weer vrolijk. | |
Isegrim | donderdag 17 februari 2011 @ 23:34 |
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen bij wie je de vla van je eetbord moest eten. Gat-ver-damme! | |
_Ophelia_ | donderdag 17 februari 2011 @ 23:35 |
Met de resten van de maaltijd er nog op? ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 17 februari 2011 @ 23:39 |
Ja, en het MOEST ook echt. ![]() | |
Klaploper | donderdag 17 februari 2011 @ 23:39 |
Ik kwam vroeger wel eens bij mensen die nooit afwasten. Ze veegden alles alleen af met wat keukenpapier. ![]() | |
Isegrim | donderdag 17 februari 2011 @ 23:44 |
Hoax! | |
RobinOok | vrijdag 18 februari 2011 @ 03:25 |
Nou, mijn oma deed dat met haar koekenpan. Oh man oh man, wat vond ik dat goor! En nog! | |
Isabeau | vrijdag 18 februari 2011 @ 05:41 |
Mijn oma deed dat ook ![]() | |
lezzer | vrijdag 18 februari 2011 @ 06:43 |
Generatiedingetje denk ik, mijn opa deed het ook. En ik vond dat goooor, vla met stukjes zuurkoolstamp er in ![]() | |
Kandijfijn | vrijdag 18 februari 2011 @ 06:58 |
Mensen die niet kunnen snijden, of nog erger als ik bij mijn moeder ben die zeurt als ik snijd. Nee mam, mijn manier van snijden is veiliger dan de manier waarop jij snijdt. Ja ook als dat betekent dat mijn vingers dichter bij het mes zijn dan de jouwe. Nee man ik vind fruit/groente snijden met een koksmes makkelijker dan met een fileermes (daarmee snijdt ze fruit). | |
Yu-Kee | vrijdag 18 februari 2011 @ 09:17 |
Ieuw! Ja, mijn ex-schoonmoeder deed dat ook met haar koekenpannen. Ik ontdekte het toen ik een keer alleen was in haar huis en daar mijn eigen eten moest bereiden. Allemaal vieze koekenpannen in de kast! ![]() | |
Visitor.Q | vrijdag 18 februari 2011 @ 10:04 |
Het is toch donker binnen ![]() | |
Sjeen | vrijdag 18 februari 2011 @ 10:11 |
Dat vind ik inderdaad vreselijk... van die momenten dat je niet kunt wachten om naar huis te gaan omdat je na het eten nog rammelt van de honger (1 pak Knorr Wereldgerechten ![]() | |
loecje | vrijdag 18 februari 2011 @ 11:10 |
ow herinneringen.. dat deden mn opa en oma ook. zo vies. heb je vla met stukjes aardappel | |
Zo-is-dat | vrijdag 18 februari 2011 @ 11:12 |
Mijn opa en oma doen dat nog steeds, de hele maaltijd uit één diep bord. Zelfs nu ze een vaatwasser hebben! ![]() | |
loecje | vrijdag 18 februari 2011 @ 11:15 |
mn oma krijgt nu eten(aanleunwoning). als ik daar ben eten word er gedeeld. jawel een halve maaltijd. nee oma dankje ik loop wel ff naar de snackbar. ze is ook kilo's afgevallen. goh hoe zou dat toch komen? pannenkoeken met vetspek en extra schep van het uitgevakken vet erover, frituur elke avonds aan... zag laatst op tv iemand die frituurvet bij de stampot ofzo in deed, om het lekker romig te maken. zoiets zou ik mn oma ook zo zien doen. | |
Njosnavelin | vrijdag 18 februari 2011 @ 11:47 |
Daar had ik nog nooit van gehoord, wat vies ![]() | |
Isegrim | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:07 |
Waarom zou je dat dan nog doen? ![]() ![]() Mensen die alles volledig doodkoken is ook zo fijn. ![]() ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:12 |
Je moet het uitgebakken spekvet juist over de stampot heengooien, met name zuurkoolstampot. Helemaal niks mis mee. En dat brengt mij wel op een andere ergernis, dat hysterische gedoe over vet en dan vooral vet wat er ook uitziet als vet. Dat moet ik de oma's nageven, die hebben nog meegemaakt dat vet waardevol en schaars was en waarderen het gewoon. De industrie waardeert het ook gewoon nog steeds, maar dan als smakeloze makkelijke goedkope smaakdrager en smeuiigmaker van allerlie rommel, en dat eten de meeste mensen dan weer wel. Mijn ergernis is dan ook jus die een gebonden onduidelijke bruine saus moet zijn met ongedefinieerde smaakjes erin, in plaats van wat het is, mooi dierlijk vet met veel smaak in vloeibare vorm. | |
Isegrim | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:16 |
Iedereen is bang voor vet maar mensen zijn nog nooit zo dik geweest als nu. ![]() | |
loecje | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:38 |
niets mist met vet. spekvet over je stampot ja, niet over de pannenkoek waardoor ze in een badje van vet op je bord drijven. en in de stampot doe je geen frituurvet ( ja die harde blokken) ik weet alleen niet meer welk tv programma dat was. | |
Arizona | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:40 |
Pannenkoeken met stroop, spekjes en een beetje spekvet vind ik anders wel lekker hoor ![]() | |
RobinOok | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:41 |
Was dat niet in zo'n programma van Den Blijker waarvoor mensen werden opgegeven door hun omgeving omdat ze niet konden koken maar zelf dachten dat ze het wel konden? | |
loecje | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:50 |
gevonden http://www.rtl.nl/xl/#/u/d63147de-b702-3d45-b19b-5fcc54f74458 (8:50) | |
Weltschmerz | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:53 |
Het lijkt mij ook dat er smaakvoller vet is. Ik ben ook niet zo'n fan van spekpannenkoeken, maar als je dat een lekkere combinatie van smaken vindt, waarom dan niet het spekvet? Vet en zetmeel is nou eenmaal een geheide combinatie. Frituren drijft erop, kibbeling is ook niks anders dan inferieure vis met zetmeel en vet, calamares hetzelfde principe. Bij oliebollen laat men zelfs het hoofdingredient weg en volstaat een klont meel in het vet. Allemaal dingen waar ik geen fan van ben overigens, maar als dan wel smaakvol vet open en bloot met zetmeel als aardappelen of pannenkoeken wordt gemend, dan wekt het opeens afkeer op en moet dat worden vermeden. Dat vind ik dus jammer van mooie jus en van stampotten met spekvet en daar erger ik me aan. | |
Isegrim | vrijdag 18 februari 2011 @ 12:57 |
Kibbeling is van oorsprong geen inferieure vis, maar kabeljauwwangetjes. | |
Weltschmerz | vrijdag 18 februari 2011 @ 13:17 |
Oorspronkelij is kabeljauw dan ook geen hoog aangeschreven vis, dat is iets van de laatste tijd sinds hij schaars en duur wordt. Wangvlees is ook van de kabeljauw het mooiste vlees. | |
Isegrim | vrijdag 18 februari 2011 @ 13:19 |
Kabeljauw was vroeger niet duur, dat klopt, maar de wangetjes waren geen afval dat toch over was en waar ze dus maar kibbeling van maakten. In tegenstelling tot wat er heden ten dage meestal in zit. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 13:31 |
Kabeljauw was de basis voor hele economieen, en zeker nooit een "visje voor de kat" | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 13:32 |
Inferieure vis?? Wat is dat?? | |
Weltschmerz | vrijdag 18 februari 2011 @ 13:32 |
Klopt, de wangetjes waren nog geschikt om met vet en meel wat lekkers van te maken. Met vet en meel schijnt het toch nog smullen te zijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 13:34 |
| |
Weltschmerz | vrijdag 18 februari 2011 @ 13:56 |
Ah gut, ben ik niet positief genoeg geweest over je favoriete snack? | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 14:01 |
Nee, je weet gewoon niet waar je het over hebt, zoals gewoonlijk | |
Weltschmerz | vrijdag 18 februari 2011 @ 14:09 |
Misschien tijd voor "het grote hoe ik maak ik Piet klaar met een vraag naar zijn onmetenlijke wijsheid"-topic? Dan post ik wel in andere topics. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 14:19 |
Dezelfde onzin die je hier post over inferieure vis? Wat is inferieure vis? Een schol met een minderwaardigheidscomplex? Een Heek met astma? | |
Isabeau | vrijdag 18 februari 2011 @ 14:26 |
![]() Keukengewoontes waar Piet zich aan ergert: mensen die maar wat roepen over voedsel of koken, zonder verstand van zaken ![]() En nu weer terug on-topic. bvd | |
motorbloempje | vrijdag 18 februari 2011 @ 14:27 |
![]() ![]() ![]() tranen over m'n wangen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 14:38 |
Ja, sorry, ben een grumpy old man | |
Isegrim | vrijdag 18 februari 2011 @ 14:43 |
Een heek met astma. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 14:51 |
En visjes als Heek, Wijting, Harder, Horsmakreel, Schar, Koolvis, Schelvis om er maar een paar te noemen zijn echt heel erg lekker. Kookergernis, hoe we met vis omgaan. | |
Deimos000 | vrijdag 18 februari 2011 @ 15:31 |
Mijn gietijzeren wok schoonmaken met afwasmiddel ffs...!! ![]() Japanse messenset in de vaatwasser flikkeren........... ![]() Bestek wat uit de vaatwasser komt niet nadrogen / poeleren. Lang leve roest op RVS.. ![]() | |
Scarlet_Dragonfly | vrijdag 18 februari 2011 @ 15:34 |
Hmm... voor we verzanden in een vis-discussie, het ging hier over ergerlijke keukengewoontes! Ik heb de meeste al wel langs zien komen... Ik ben niet een figuur wat zich heel gauw ergert aan dingen, maar soms... - brood smeren, en dan met je mes nog vol boter in de jam. Toen was m'n potje ineens nog maar twee weken houdbaar ipv maanden ![]() - mensen die liever lang doen met een snijplank dan met een mes (glazen snijplank ![]() - mensen die alle groentes tegelijk in de pan flikkeren en dan veels te lang laten "bakken". Als ik soep wil gooi ik het niet in een koekepan ja! | |
Sjeen | vrijdag 18 februari 2011 @ 15:35 |
Die vind ik heel erg inderdaad ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 18 februari 2011 @ 15:54 |
Van deze wordt ik ook heel erg giftig. En niet alleen vanwege de houdbaarheid maar ook omdat de helft van de mensheid schijnt de denken dat margarine ook boter is. Sorry niet om iemand voor het hoofd te stoten maar ik vind het één van de goorste dingen uit de "eetbare" categorie. Vriendlief pakt een lepeltje voor jam ![]() Christus, wat een verhaal, het zit me wel hoog geloof ik ![]() | |
Tanin | vrijdag 18 februari 2011 @ 16:00 |
Met Ophelia eens: Mensen die margarine gebruiken. Met name de mensen die denken dat het ook maar *iets* met boter te maken heeft. | |
Isegrim | vrijdag 18 februari 2011 @ 16:02 |
Margarine is goor. Dan eet ik nog liever brood met alleen beleg. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 februari 2011 @ 16:02 |
Mensen die boter tegen margarine zeggen... Gruwel | |
minilot | vrijdag 18 februari 2011 @ 20:31 |
Eigenlijk dit. ![]() Als iets goed smaakt interesseert het me echt geen sodemieter of er roerlepels worden afgelikt, pannetjes worden verzuimd om af te wassen, of hoe kleverig en ranzig een gerecht ook tot stand is gekomen.. Ik kom niet in andermans keuken, dus ik erger me eventueel alleen aan hoe dat wat op mijn bord ligt smaakt. De rest kan me niet schelen. Zolang ik er niet ziek van word vind ik het allemaal best. | |
cinnamon_M | zaterdag 19 februari 2011 @ 01:38 |
Idd, ik ben sowieso niet zo panisch voor wat vaak als 'vies' wordt bestempeld. Kijk, bedorven etenswaar of niet voorzichtig zijn met kruisbesmetting is wat anders, maar een mens kan echt wel wat hebben. Mn als het bijvoorbeeld gaat om aflikken van roerlepels en schoonvegen van pannetjes. Als het product wat erin is bereid gaar was dan is dat echt geen probleem. Er zit hoogstens een restje vet in en vet is aardig goed houdbaar. Idem trouwens met de vla-uit-hetzelfde-bord. Als je je bord goed schoonschraapt proef je dat echt niet, misschien bij de allerlaatste hap een heel klein beetje. Ik erger me zelf niet zo snel. Denk alleen de volgende 3: - Op mijn vingers kijken tijdens het koken en overal commentaar op leveren - Dingen die over de datum zijn meteen weggooien, ook als het een ei is of bloem - Mensen die zeuren over kleine restjes overlaten, en die het zelf weggooien (zonde!) | |
Tanin | zaterdag 19 februari 2011 @ 01:48 |
Ik ben zelf ook erg makkelijk als ik voor mezelf kook, etenswaren die een week over datum zijn, deksel van de rijstpan een paar dagen hergebruiken zonder te wassen, limonade glas 2 weken lang niet wassen. Maar dat zijn allemaal dingen die *ik* doe als *ik* het gebruik. Als ik voor iemand anders kook houd ik me gewoon netjes aan de richtlijnen, en ik verwacht ook dat iemand anders dat voor mij doet. Tantes die borden laten aflikken door honden voordat ze ze eventjes onder de kraan afspoelt ![]() | |
Fixers | zaterdag 19 februari 2011 @ 07:08 |
- Of verplicht dat Smakelijk eten, smakelijk eten, hap, hap, hap.... liedje moeten zingen voor iédere maaltijd. Omdat er welgeteld één persoon van kleuterleeftijd aan tafel zit (van de 20). Leuk die lange familie weekends. ![]() Kookergernissen (die ik als kookspullenverkpopster heb) - Panisch doen over het gebruik van een beetje vet, "want van vet wordt je dik". - Mensen die klagen dat alles aanbakt zonder antiaanbaklaag. - Die dan zelfs een anti-aanbaklaag willen in hun kookpan voor de aardappels (dankjewel Jamie ![]() - Mensen die ABSOLUUT geen aluminium in de keuken willen, 'k vraag dan altijd of ze wel eens aluminiumfolie gebruiken. ![]() Als je mijn plaatstalen koekenpan en ruwgietijzeren grill ook maar probeert met zeep af te wassen dan smijt ik ze naar je hoofd. Hoe vetter en zwarter ze zijn, des te beter ze werken. Ik spoel ze alleen uit met wat heet water en een borstel. Vooral koolvis, heb ik altijd in de vriezer liggen. Van die tot blokjes geperste van de aldi. 't Ziet er niet uit op je bord. Maar smaakt prima! ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door Fixers op 19-02-2011 07:21:44 ] | |
Tha_Erik | zaterdag 19 februari 2011 @ 08:56 |
Ik kan er niet zo goed tegen als mensen heel ingewikkeld hun kipfilet (nog rauw) met een vork en een mes in stukjes snijden, in plaats van het gewoon even vast te pakken met een hand en met de andere hand te snijden. Als je daarna gewoon zorgvuldig je handen wast is er geen probleem met kruisbesmetting. Of als mensen elk stukje wit van een kipfiletje afsnijden en vervolgens de halve filet wegsnijden "want dat witte vind ik vies." Oh, en champignons in hele kleine stukjes willen snijden. En de grootste ergernis is misschien nog wel mensen die bijna niets lusten ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 19 februari 2011 @ 11:01 |
Zijn er ook nog vissen die niet heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld gewoon lekker, of niet zo lekker, of minder lekker dan, of is alle vis even heel erg lekker en is onderscheidend vermogen taboe? | |
Mayadevi | zaterdag 19 februari 2011 @ 11:35 |
Ergeren is een groot woord, maar ik vind het altijd zo jammer als mensen eerst lekkere verse groente kopen "omdat dat gezond is" en het vervolgens zo lang koken dat je het tussen je tanden naar binnen kan slurpen en alle vitamines foetsie zijn. Of bij een vriendin van me eten en dan bij elke hap je mond vol hebben met kattenhaar omdat die beesten overal op en in en aan zitten. Ik vind een kat best leuk en lief en niet vies, maar ik zit niet zo te wachten op een haarbal... Eerlijk is eerlijk: Ik vind het niet fijn als iemand op m'n vingers kijkt als ik kook. Niet dat ik smerige dingen zou doen, ofzoiets, het werkt gewoon op m'n zenuwen. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 februari 2011 @ 13:06 |
Jij was de wijsneus met je inferieure vis | |
Weltschmerz | zaterdag 19 februari 2011 @ 13:15 |
Misschien was alledaags of weinig exclusief of oorspronkelijk niet heel erg hoog aangeschreven een wat neutralere woordkeus geweest waarin mijn persoonlijke smaak wat minder doorklonk. Maar daar ging het helemaal niet om Maar ik snap niet wat de kwalificatie heel erg lekker voorstelt als alle vis heel erg lekker is. Dan vind je vis heel erg lekker, duidelijk, maar heb je met zoveel verschillende vissen ook nog onderscheidend vermogen, of is koolvis net zo heel erg lekker als rog? | |
rubje | zaterdag 19 februari 2011 @ 14:06 |
zo precies benik ook weer niet,laat staan een keukenprins ![]() ![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 19 februari 2011 @ 14:33 |
ik vind koolvis geen reet aan ![]() | |
Yu-Kee | zaterdag 19 februari 2011 @ 16:51 |
Ieuw ja, ik kende ook iemand die de borden door de honden af liet likken vóór de afwas. Ik snap ook wel dat ze na het afwassen gewoon weer schoon zijn, maar dan heb je daar net zitten eten en je zit nog na te tafelen en dan worden naast je even de borden afgeslobberd met een hoop geluid. ![]() Gelukkig ga ik al tijden niet meer met die persoon om. ![]()
![]() | |
Tanin | zaterdag 19 februari 2011 @ 16:59 |
Ik ga er nog wel mee om, ik eet er alleen niet meer. Recepten mag ze wel afleveren, want ze kan verder goed koken ![]() En ik las dat ook ![]() | |
Yu-Kee | zaterdag 19 februari 2011 @ 17:00 |
O ja, ik ken ook zo iemand. Gewoon een volwassen persoon. Hij lust geen rijst, geen pasta, geen kaas, geen rode saus (welke roodkleurige saus dan ook). Kom op zeg! Bij kaas kan ik me nog íets voorstellen, omdat dat een specifieke smaak heeft, maar rijst en pasta en elke soort rode saus... en het dan ook gewoon op latere leeftijd nooit meer proberen... "Nee, lust ik niet!" ![]() Oh, ik kende trouwens ook iemand, ook volwassen en die lustte geen water... Geen water lusten, dan ben je ook gewoon een verwend kutkind. | |
Tha_Erik | zaterdag 19 februari 2011 @ 17:04 |
Geen water ![]() | |
frame-saw | zaterdag 19 februari 2011 @ 18:04 |
Mensen die denken dat ze culinair bezig zijn als ze Knorr Wereldgerechten bereiden. Of dat het sneller/goedkoper is, terwijl ik veel sneller een maaltijd bereidt volgens mij, die verser, leuker en gezonder is. Gelukkig ken ik dat soort mensen alleen van internet ![]() Of mensen die champignons te wit laten, of juist zo slap bruin laten worden. Brr. Mensen die gekoelde dingen uit de koelkast halen inderdaad. Een vriendin van me neemt vaak (plakjes) kaas mee naar festivals (van meerdere dagen dus). Of een maaltijd niet compleet vinden zonder vlees. Maar echte kookgewoontes vind ik vaak niet zo irritant, zoals proeven, lepels voor verschillende potjes gebruiken, etc. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 februari 2011 @ 18:06 |
Terwijl je ook gewoon vis of schaaldieren kan eten ![]() ![]() ![]() | |
Yu-Kee | zaterdag 19 februari 2011 @ 18:11 |
Of mensen die het verschil niet weten tussen Chinees/Indonesisch/Indiaas/Thais en ook nog eens al die gerechten 'nasi' noemen. Of mensen die een maaltijd niet compleet vinden zonder aardappels. Ik had een keer voor iemand alles voorbereid om te gaan gourmetten samen. Zegt die Hollandse boerenlul (sorry voor iedereen die zich aangesproken voelt nu ![]() ![]() Ja ja, ik kom wat (wereld)vreemde mensen tegen in mijn leven. ![]() | |
Mayadevi | zaterdag 19 februari 2011 @ 19:25 |
Ging ie dan ook prakken met jus? ![]() ... "Ik móet al dat buitenlands eten niet, ik ga wel naar de Chinees".... (Het komt nooooooooit meer goed) | |
Yu-Kee | zaterdag 19 februari 2011 @ 19:56 |
De standaard 'Chinees op de hoek' serveert inderdaad niet echt buitenlands eten. Het is helemaal aan de Hollanders aangepast. Voor écht Chinees eten moet je op de Zeedijk in Amsterdam zijn (in andere plaatsen zullen ook wel echt traditioneel Chinese restaurants zitten hoor, maar dat zou ik zo niet weten). | |
Zana | zondag 20 februari 2011 @ 15:21 |
* mensen die champignons niet schoonmaken, er zit altijd drek aan en bij andere paddestoelen heel vaak zand ![]() * keukenkwasten, waar de haren loslaten (ik heb een pastaset van Jamie Oliver met vergiet en kwast en de kwaliteit is echt belabberd, bij het vergiet laat al een stuk emaille loss en de borstel liet ook direct bij het eerste gebruik haren loss) * botsplinters (vlees voor het bereiden niet goed schoongemaakt) * in de supermarkt alleen voorgesneden vlees kunnen kopen en bijvoorbeeld karbonades niet in één groot stuk, waar je het bot fatsoenlijk kunt verwijderen * vlees in de supermarkt, waar de stukjes verschillend groot/ dik zijn en altijd een mooi stuk bovenop ligt en de mindere stukken ertussenin zitten * kippenpotjes waar een heel groot stuk vel/vet eraan zit, wat eigenlijk niet bij de pot hoort, maar wat ze eraan laten zitten in de fabriek om het zwaarder te maken, restanten veertjes en pennen die nog in het vel zitten * stukjes eierschaal in het eten nu ja, zijn niet alleen gewoontes van anderen, maar ook gewone ergernissen [ Bericht 3% gewijzigd door Zana op 20-02-2011 15:27:04 ] | |
Pietverdriet | zondag 20 februari 2011 @ 15:29 |
Dat wat aan champignons zit is een mengsel van stro en paardenpoep Daarom gebruik ik altijd gewoon mijn vingers. Eens, het vlees bij de meeste supermarkten is om te huilen zo slecht | |
cinnamon_M | zondag 20 februari 2011 @ 15:43 |
Ja, die vind ik ook erg. Mens, je wordt dik van TEVEEL eten, niet van een beetje vet. En zaken als aardappeltjes gebakken in ganzenvet zijn gewoon niet te versmaden. Idd! Verder vind ik mensen die niets lusten idd ook vervelend. Ok, als je iets hebt geprobeerd maar niet lekker vindt... maar ik bedoel die volwassen mensen die bij alles roepen 'das vies' zonder het te proeven. Ik had een keer een tijdelijk secretarieel baantje, en tijdens de secretaressedag ( ![]() ![]() En mensen die roepen dat het zielig is als je een lekkere hertenbiefstuk oid voor ze wil bereiden. | |
Ewelina | zondag 20 februari 2011 @ 15:44 |
![]() ![]() Het meest vreselijke vind ik wel als dingen niet goed schoon zijn en als dingen echt helemaal stuk gekookt zijn. En te weinig koken. Een keer kan gebeuren, maar structureel... nee. ![]() | |
summer2bird | zondag 20 februari 2011 @ 15:58 |
Mijn zusje lust geen water, verwend nest. Als mijn vader erwtensoep maakt, laat hij er knars ( kraakbeen) inzitten ![]() En mijn moeder vindt het nodig om in elk gerecht spekjes in te stoppen ![]() | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 16:31 |
Een oud-collega van mij d'r vriend at enkel patat en vlees. Hij hoefde van zijn moeder alleen dat te eten wat hij lekker vond. Ze heeft tegen hem gezegd dat ze geen kinderen met hem wil tot hij normaal kan doen met eten. Maar ik kan ook niet tegen mensen die mieren met hun eten. Zeiken over vetrandjes, dingen die ze niet kennen etc. Flikker dan maar op, dan eet ik het zelf wel op. ![]() | |
sweetmarylou | zondag 20 februari 2011 @ 16:34 |
Iemand zei laatst tegen mij: "water vind ik vies" ![]() Mijn ergernis: champignons wassen met water. Of als ik ergens kom eten, dat ik vis voorgeschoteld krijg, terwijl ik van tevoren duidelijk heb gezegd dat ik vegetariër ben. | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 16:37 |
Dat is de schuld van idioten die zich vegetariër noemen terwijl ze wel vis eten. | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 17:39 |
Is heel Amerikaans ![]() | |
Rewimo | zondag 20 februari 2011 @ 17:41 |
Iemand die komt eten en zonder te proeven eerst een lading zout over zijn eten gooit ![]() | |
Pietverdriet | zondag 20 februari 2011 @ 17:41 |
Ergernis van mij, als ik vegetariers te eten krijg maak ik vegetarisch eten voor ze klaar, bordaflikkende taferelen, maar denk je dat ik ook een behoorlijk stuk vlees krijg als ik daar ga eten?? | |
Pietverdriet | zondag 20 februari 2011 @ 17:43 |
Als die een tweede keer komt eten is zijn portie brem en brem zout als die het op tafel krijgt, met daarnaast een zoutvaatje met extra grote gaten. | |
Fixers | zondag 20 februari 2011 @ 17:43 |
Daarentegen eten ze wel kip. Ik ben er meerdere (zeker 6) tegen gekomen toen ik nog in de bediening werkte: "Ik ben vegetariër. Maar ik eet wél kip!" | |
Rewimo | zondag 20 februari 2011 @ 17:44 |
Is gelukkig al heel lang geleden ![]() | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 17:44 |
Dat is echt triest ja. ![]() ![]() | |
Rewimo | zondag 20 februari 2011 @ 17:45 |
Paard is ook zo zielig ![]() Wij eten vanavond paardebiefstuk ![]() | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 17:47 |
Nou, dat ken ik dan weer helemaal niet. Ik vind het wel wat dubieus voor een vegetariër hoor ![]() | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 17:54 |
Verkeerde topic? ![]() | |
Pietverdriet | zondag 20 februari 2011 @ 17:54 |
Als jij William en Kate bent heb je veel vriendjes van school, uit de adel, etc, Dat is waar adel en privescholen goed in zijn, netwerken. | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 17:54 |
Ja ![]() | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 17:55 |
Foei! Machtsmisbruik! ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 20 februari 2011 @ 17:55 |
Sinds ik in Brabant woon kom ik het heel vaak tegen, zal wel iets katholieks zijn vanwege het geen vlees op vrijdag maar wel vis. | |
_Ophelia_ | zondag 20 februari 2011 @ 17:56 |
Als jij William en Kate bent ben je eerder schizofreen lijkt me. (Sorry, flauw en volkomen offtopic natuurlijk) | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 17:58 |
Nee, het stond hier verkeerd en volledig off topic ![]() Ik erger me overigens überhaupt aan vegetariërs. Lekker kortzichtig, ik weet het ![]() En aan mensen die rare dieten volgen, daar kan ik al helemaal niet tegen! | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 17:59 |
Ik ben zelf jaren vegetariër geweest en wij eten vrij vaak vegetarisch, dus aan vegetariërs erger ik me niet. | |
_Ophelia_ | zondag 20 februari 2011 @ 18:00 |
![]() Ik erger me aan collega-vegetariers met zendingsdrang. Van die types die vinden dat iedereen vegetarisch moet gaan eten en dan denken dat ik het met ze eens ben. (En speciaal voor Piet: hier zou het zomaar kunnen gebeuren dat je als vleeseter een goed stuk vlees voorgeschotelt krijgt, vriend is namelijk pricipieel vleeseter en dus heb ik ook maar geleerd hoe je vlees klaarmaakt) | |
Viking84 | zondag 20 februari 2011 @ 18:02 |
- Pannen en borden niet goed afspoelen, zodat de hele bende na een dag staat te stinken. - Het aanrecht na het koken of afwassen niet even afnemen met een doekje. - Prut die in het putje is beland niet meteen weggooien. | |
pussywillow | zondag 20 februari 2011 @ 18:03 |
- Weigeren een vergiet te gebruiken, en dus altijd maar weer aankloten met gloeiend hete pannen en deksels. Waarom? ![]() - Biefstuk etc. helemaal grijs bakken. Why ![]() - Sla maken met heel veel azijn en stukjes ui. ![]() - "Duitse slagroom", dus met een zeer minieme hoeveelheid suiker. Dat smaakt toch nergens naar? | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 18:06 |
Twee goede vrienden van me zijn vegetariër en één heeft idd ook die zendingsdrang. Daar komt mijn ergernis waarschijnlijk ook uit voort. | |
Vork | zondag 20 februari 2011 @ 18:07 |
Ik erger me er onder andere aan dat vegetarisch eten door een hoop mensen als lastig danwel hinderlijk wordt ervaren. En alle bijbehorende standaard reacties en aannames. 'Gelukkig' heb ik nog genoeg andere ergernissen. | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 18:08 |
Jij hebt gelukkig ook geen zendingsdrang ![]() | |
Scarlet_Dragonfly | zondag 20 februari 2011 @ 18:11 |
Die zijn echt mega-irritant ja! ![]() Op zulke momenten schaam ik me er bijna voor dat ik vegetarier ben... ![]() | |
Pietverdriet | zondag 20 februari 2011 @ 18:11 |
Het zijn eerder de vegetariers die lastig worden gevonden is mijn observatie. | |
Vork | zondag 20 februari 2011 @ 18:11 |
Nee, en vele vega's met mij ook niet. Is een algehele misvatting waar ik blijkbaar nog met enige regelmaat voor moet boeten. ![]() | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 18:13 |
Oh, het is geen misvatting hoor ![]() | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 18:13 |
Maar er zijn ook genoeg vleeseters die zich aangevallen lijken te voelen door het loutere feit dat iemand vegetariër is en die dan zelf een hele discussie beginnen... | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 18:14 |
Ja, daar kan ik me ook wat bij voorstellen ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 20 februari 2011 @ 18:16 |
Klopt, daar erger ik me ook aan. Verschrikkelijk vind ik die discussie, vooral tijdens het eten en dan met name als hun insteek gelijk is dat ik vlees eten "zielig vind". Kom op, ik ben geen zeven meer. (al was dat toen wel mijn motivatie om vega te worden ![]() | |
Viking84 | zondag 20 februari 2011 @ 18:17 |
Oh ja, die drogreden ![]() | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 18:18 |
Mensen die smakken zijn ook vies. ![]() | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 18:19 |
Nee, als je geneeskunde studeert hoor je dus blijkbaar anti te zijn. | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 18:20 |
Mijn huisarts rookt als een ketter. ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 20 februari 2011 @ 18:21 |
Oh, ja absoluut. Zo smerig vind ik dat. Smakken doe je maar als je alleen op de bank voor de tv eet. Soep slurpen is trouwens ook irritant maar vind ik wel lekker, ik eet soep dus bij voorkeur alleen ![]() | |
Isabeau | zondag 20 februari 2011 @ 18:21 |
Ik ken ook aardig wat artsen die flink roken, ja ![]() | |
loecje | zondag 20 februari 2011 @ 18:23 |
ken een radiotherapeut-oncologen(bestralings arts) die als een ketter rookt aan het einde van mn stage lag hij op bestralingstoestel voor de behandeling van jawel: keelkanker... het gaat nu goed met hem. maar rookt gewoon nog steeds. ik snap dat echt niet. je bent arts, je ziet dagelijks de gevolgen van roken, je maakt het zelf mee en blijft dan nog steeds roken... /offtopic | |
Vork | zondag 20 februari 2011 @ 18:39 |
Oh, ik ontken het bestaan van die malloten ook niet. Het is alleen niet zo dat alle vegetariërs diezelfde zendingsdrang hebben. Ik vind ze zelf ook irritant. Dat plus dat er ook genoeg zijn (niet allemaal nee, maar dit kom ik wel meer dan eens tegen) die je proberen te ondermijnen. "Eet je wel kroepoek? Eet je kaas? Eet je dropjes? Eet je van die roze koeken? Wist je dat daar zit vlees in zit." ![]() | |
cinnamon_M | zondag 20 februari 2011 @ 19:38 |
Dat laatste vind ik inderdaad ook knap ergerlijk. Het is ok als je ofwel alles gewoon eet, of pertinent niets waar ook maar wat van vlees in kan zitten; iets er tussenin is 'hypocriet'. Moet ik dan ook gaan roepen naar iemand die een zwerver een euro geeft dat ie hypocriet is omdat ie niet alle zwervers een euro geeft? | |
Sjeen | zondag 20 februari 2011 @ 20:21 |
Tsja, ik gebruik graag lobbig geklopte room waar ik zelfs helemaal geen suiker aan toevoeg. En ik mag van mijn lief de buurjongetjes (regelrechte stijfvreters!) niet vertellen dat kroepoek van garnalen gemaakt wordt ![]() | |
Pietverdriet | zondag 20 februari 2011 @ 20:24 |
stijfvreters?? | |
Broertie | zondag 20 februari 2011 @ 20:25 |
* Broertie het er roerend mee eensch is!!! Als ik in één of ander inferieur restaurant wat gegeten heb, en geloof me, dat gebeurt nogal eens, ik trek het aan........ en het heeft me heerlijk gesmaakt en ze vertellen me naderhand dat het gekookte cavia was, of roergebakken kat, zal ik nog steeds vragen: Mag ik het recept? | |
Sjeen | zondag 20 februari 2011 @ 20:38 |
Fippers... Van die 'lussiknie' typetjes | |
Rickocum | zondag 20 februari 2011 @ 22:21 |
Hele simpele zaken waar veel mensen (lees: 90%) zich niet aan houden: - Niet met vreten in je muil praten, al helemaal vind ik het ranzig als er stukjes voedsel in de lucht schieten en op mijn bord terecht komen. (en smakken is al helemaal ranzig) - Wat heel ERG VEEL oudere mensen doen: Als een hond eten; d.w.z. met je tong uit je bek gaan zitten en dan het eten opkanen. Vooral mensen die soep eten doen dat. - Niet met je poten in de algemene bak met vreten komen. Ik ben geen marokkaan dus ik wil niet alles onhygiënisch met andere mensen delen die net met hun vingers aan hun reet hebben gezeten. Eerst je voedsel opscheppen, en daarna van je bord af kanen. - Mensen die je aan zitten te staren als je aan het eten bent (dit doet mijn moeder als ik thuis ben ![]() ![]() - Mensen die je gaan aankijken als je een volgende portie voedsel pakt. Als je iets wil zeggen, zeg het dan, maar kijk me niet aan als ik nog wat opschep. Als ik ergens te gast ben, vraag ik het, maar soms zie ik het als mensen bij mij eten dat ze me verzuurd aankijken "oooh ik wil ook nog wel wat / bewaar je wat voor me" Je moet pakken wat je pakken kan, en ja ik laat altijd genoeg voor anderen over. Maar soms dan heb je iemand die geen enkel nieuw eten erbij pakt en naderhand dan zegt: "Oh ik zou eigenlijk nog wel wat lusten": Dan moest je je bek maar opentrekken of zelf wat pakken! | |
Isegrim | zondag 20 februari 2011 @ 22:24 |
![]() | |
loecje | zondag 20 februari 2011 @ 22:26 |
dat zijn meer eet gewoontes dan keuken gewoontes. maar met watvoor mensen ga jij om dat 90% dit soort dingen doet? | |
Klaploper | zondag 20 februari 2011 @ 22:29 |
mense die in eten poepe ![]() gister colegas gedaan op de sociaal werk plaats om een grap met mij uit te hale nou nou wat heb ik gekots bah ![]() ![]() | |
Rickocum | zondag 20 februari 2011 @ 22:40 |
Mwah dat was meer het smakken / met de mond vol praten. | |
loecje | zondag 20 februari 2011 @ 22:41 |
ook dat doet niet 90% van mijn omgeving. eerder 5 tot 10% | |
Rickocum | zondag 20 februari 2011 @ 22:47 |
gvd nou dan 5/10, maar ik erger mij er wel dood aan. Qua 'keuken'manieren: - Mensen die een eitje compleet laten stollen waardoor het er maar verpauperd uit ziet ![]() | |
RobinOok | zondag 20 februari 2011 @ 22:58 |
Ja, gezellige boel daar bij Ricko he? | |
cinnamon_M | maandag 21 februari 2011 @ 00:49 |
Nou idd. Lijkt me enorm leuk om daar te eten. | |
gianni61 | maandag 21 februari 2011 @ 09:20 |
ik heb ook eens ergens gegeten waar de soep en hoofdgerecht uit hetzelfde bord werden gegeten. naar mijn mening gewoon not-done. maar ja, de vader in dat huishouden heeft al jaren geen andere warme maaltijd gehad dan aardappels/friet (geen patat)/aardappelkroketjes met erwten en wortelen. Hij een geen vlees en zijn zoon eet geen kaas.... .. en ze zijn boeren en hebben melkvee.. | |
Leintjeuh | maandag 21 februari 2011 @ 09:24 |
Londense M is toch in eerste instantie vega geworden om vrouwen te versieren? | |
Yu-Kee | donderdag 24 februari 2011 @ 12:23 |
- Te kleine pannen: Als je bij iemand gaat koken en de pannen zijn te klein, terwijl je het nog van te voren gevraagd hebt. En dan kom je daar en dan zijn ze gewoon echt te klein. "Eeeh, het past er toch makkelijk in?" Zegt hij/zij dan. Ja, het past er wel in ja, maar lekker uitgebreid roerbakken gaat bijna niet meer ("Nou, dan doe je dat toch gewoon wat rustiger en voorzichtiger?") en als ik een stuk vlees wil bakken, dan heb ik graag dat dat ik de stukken heen en weer kan schuiven in de pan. ![]() - Te weinig sambal: "Heb je genoeg sambal in huis, want ik ga Indisch voor je koken." Hij/zij: "Ja hoor, dat heb ik wel." En dan kom je daar en dan staat er echt zo'n minipotje bijna uitgedroogde sambal Oelek met een heel klein restje erin. "Huh? Hoeveel sambal heb je nodig dan? Met deze hoeveelheid doe je toch járen?!" Zegt hij/zij dan... ![]() Note: Dit zijn ervaringen van lang geleden. Tegenwoordig check ik het wat beter en/of ik neem zelf spullen mee. ![]() | |
Isabeau | donderdag 24 februari 2011 @ 13:41 |
![]() | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 13:42 |
![]() | |
Individual | donderdag 24 februari 2011 @ 13:52 |
Wie is Londense M? | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 13:55 |
Iemand waar ik spontaan ruzie mee zou krijgen. | |
Individual | donderdag 24 februari 2011 @ 14:22 |
De vega streaker die naar Londen is verhuist oid? | |
Pietverdriet | zaterdag 26 februari 2011 @ 19:35 |
Nog een ergernis. Mensen die heel veel groenten en shitsaus over de pasta gooien, zodat je eigenlijk een soort prutstampot met sliertjes krijgt. | |
cinnamon_M | zondag 27 februari 2011 @ 02:36 |
![]() Nog eentje: mensen die roomboter niet willen gebruiken 'want dat is vet' en vervolgens overal dus smerige margarine en halvarine voor gebruiken. | |
Tanin | zondag 27 februari 2011 @ 02:48 |
Die hadden we al geloof ik. Maar daarom niet minder waar ![]() | |
Fixers | zondag 27 februari 2011 @ 09:56 |
Schuldig! ![]() ![]() Die hele vet fobie ![]() Buiten het feit dat de wetenschap het er niet eens over eens is dat je van vet dik wordt (er is veel meer bewijs dat koolhydraten een veel grotere rol spelen). Als zou je dat wel worden.... van dat kleine beetje boter wat aan nog je biefstukje plakt als het op je bord ligt, dat is echt het probleem niet. Ik heb de indruk dat veel mensen het verschil tussen bakken in een klontje boter en frituren niet snappen. | |
Ewelina | zondag 27 februari 2011 @ 10:09 |
Ook. Mensen worden dik van stelselmatig te veel eten en te weinig beweging, dat klontje boter zal geen zoden aan de dijk zetten. Je eten elke dag frituren echter wel, evenals een enorme hoeveelheid zoete troep naar binnen stouwen. Eens. Als ik pasta eet, wil ik wel het idee hebben dat ik pasta met saus eet, ipv saus met een heel klein beetje pasta. | |
Kluts | zondag 27 februari 2011 @ 10:10 |
Mensen die koken uit pakjes en zakjes, terwijl het vaak net zo vlot gaat om het zelf te maken. | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 10:27 |
Kluts! Hier ben je, was je al kwijt ![]() Verder smaken die pakjes en zakjes allemaal hetzelfde, zoute maggiesmaak | |
pussywillow | zondag 27 februari 2011 @ 11:40 |
Een lading groente in de pastasaus ![]() | |
MaximusTG | zondag 27 februari 2011 @ 11:46 |
Hoho, en dan zeker nog meer servies vies maken!?! :p Beetje de klassieke fout dus van als het los lekker is, dan ook als het door elkaar zit. | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 11:55 |
Ik snap ook nooit waarom mensen zo moeilijk doen, gaan verschrikkelijke dingen doen met een courgette in sauzen etc. En als ik ze die dan eens aan plakken snij en eenvoudigweg grill of bak zitten ze te smullen. KISS zeg ik dan. | |
Adames | zondag 27 februari 2011 @ 12:53 |
meestal wordt gewoon pasta uit de kartonnen dozen gepakt, daar moet je wel saus en groenten bij gebruiken | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 12:54 |
??? | |
Isegrim | zondag 27 februari 2011 @ 12:56 |
Enige kant-en-klaar-merk dat bij ons erin komt is Patak's. Maar daar zitten geen smaakversterkers in, alleen echte ingrediënten. Af en toe lekker als je zin hebt in Indiase curry maar geen tijd om die from scratch te maken. | |
Ewelina | zondag 27 februari 2011 @ 12:58 |
@Pietverdriet: ik vind een gegrilde courgette in lasagna anders heerlijk. ![]() | |
RobinOok | zondag 27 februari 2011 @ 13:04 |
Alle etenswaar uit kartonnen dozen smaakt vies en moet dus gemaskeerd worden. | |
Tha_Erik | zondag 27 februari 2011 @ 13:12 |
Door dit topic komt wel een andere ergernis naar boven: Mensen die snobistisch met hun koken omgaan ![]() | |
Isegrim | zondag 27 februari 2011 @ 13:12 |
Er is niets snobistisch aan het eisen van echt voedsel. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 13:14 |
Wat is er snobistisch aan goed degelijk eten klaarmaken van verse ingredienten? Voel je je aangevallen omdat jij alleen maar blikken opentrekt? | |
Tha_Erik | zondag 27 februari 2011 @ 13:22 |
Prima om goed eten klaar te maken, heerlijk zelfs, maar om je nou enorm te ergeren aan anderen omdat ze (bijvoorbeeld) te veel groenten in hun pastasaus doen... Of mensen die ergens een zakje voor gebruiken... Ik vind het gewoon een beetje overkomen alsof daar enorm op wordt neergekeken, terwijl het echt niet allemaal zo smerig is als sommige mensen hier je doen laten denken. En nee, ik ben persoonlijk niet aangevallen. Niet alleen omdat ik zelf vrijwel elke dag verse groenten eet, maar ook omdat het mijn maaltijden zijn en zolang ik ze lekker vind maakt het vrij weinig uit wat anderen er van vinden. | |
MaximusTG | zondag 27 februari 2011 @ 13:38 |
Ik denk dat je het kunt vergelijken met hoe neerlandici kijken naar veranderingen (versimpeling/taalfouten/etc) in onze taal. Net zoals in dat geval wordt je door de gemiddelde Nederlander dus gezien als een soort kooksnob/culifreak juist als j er zelf groenten snijdt of geen pakjes voor sauzen en kruiden gebruikt. | |
Lienekien | zondag 27 februari 2011 @ 13:53 |
Ik zie wel een vergelijking als het gaat om het niveau van 'niet weten hoe het hoort'. Echter, we krijgen met zijn allen minstens een jaar of tien onderwijs in de Nederlandse taal. Tenzij je er zelf voor kiest om les te nemen in koken, blijft het bij eventueel zelf uitgebreidere kennis en vaardigheid opdoen door te lezen en te proberen. Dat niveau dat sommigen hier na jaren investering hebben bereikt, kun je bijv. moeilijk verwachten van iemand die misschien nog maar een jaar of wat zijn eigen potje moet koken. Vind je het wel best om alleen uit blik te koken, dan heeft niemand daar last van, behalve de mensen die je bij je te eten uitnodigt. Je kunt mensen verwijten dat ze niet wat meer aandacht besteden aan hun kookkunsten, vooral vanuit het plezier van het koken en het genot van een goede maaltijd. Maar de ergernissen die ik hier soms lees, over mensen die bijv. een bepaalde techniek niet kennen, vind ik soms meer gaan in de richting van: "Kijk mij eens hoe goed ik het allemaal weet!" | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 14:02 |
triest dat je het neerkijken op zakjes niet als iets goeds ziet maar als snobistisch. | |
Tha_Erik | zondag 27 februari 2011 @ 14:16 |
Ik sluit me verder bij Lienekien aan. | |
Tanin | zondag 27 februari 2011 @ 14:21 |
Er zijn in dit topic een aantal dingen opgenoemd waarbij ik zoiets heb van "moeten ze zelf weten", maar ook een aantal dingen die echt gewoon tenenkrommend zijn. Wat die pasta saus betreft, mensen moeten lekker zelf weten wat ze erin mikken, als ze maar niet denken dat het italiaans is omdat er een berg deegsliertjes onder liggen. | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 14:36 |
Helemaal waar, maar ik mag me er aan ergeren als van mij verwacht wordt dat ik het eet. | |
Tanin | zondag 27 februari 2011 @ 14:40 |
Oh, dat absoluut. Het ging me nu meer om mensen die thuis dingen maken voor zichzelf. Ik kan me daarbij twee vervelende situaties voorstellen: -Ze denken dat het een authentiek recept is -Ze schotelen het een ander voor | |
Roi | zondag 27 februari 2011 @ 15:06 |
Mensen die niet tegen pittig eten kunnen (zij zouden hier natuurlijk klagen over mensen die hun eten altijd te pittig maken ![]() Als het eten niet tegelijk klaar is, heb ik zelf ook nog wel eens moeite mee helaas... | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 15:08 |
Daar heb ik een dilemma, ik vind heet eten erg lekker, maar kan er niet tegen | |
Isegrim | zondag 27 februari 2011 @ 15:23 |
Wat dan? Raak je aan de schijt ervan? ![]() We waren van de week in een Aziatisch restaurant en we werden gewaarschuwd voor de 'pittige' hoisin-saus. Er was helemaal niets pittigs aan. ![]() | |
cinnamon_M | zondag 27 februari 2011 @ 15:35 |
Heb ik ook. En Isegrim, wat dan, nou: mijn tong begint ondraaglijk te branden. Doet gewoon pijn. En op een gegeven moment proef ik daardoor ook niets meer. Alleen met een extreem pijnlijke tong zitten zonder iets te proeven is niet zo aangenaam. Maargoed, ik vind het wel lekker en maak voor mezelf graag dingen als curry of pittig oosters eten. En een broodje pindakaas-sambal-komkommer vind ik ook heerlijk. Volgens mij begin ik nu ik dat vaker kook wel langzaam wat te wennen aan heter eten. Wie weet kan ik er over 10 jaar wel tegen ![]() | |
cinnamon_M | zondag 27 februari 2011 @ 15:36 |
Eens. | |
Isegrim | zondag 27 februari 2011 @ 15:38 |
Het went absoluut. ![]() | |
motorbloempje | zondag 27 februari 2011 @ 15:40 |
ik ben ook aan 't 'opvoeren', kon vroeger echt niets hebben, maar inmiddels alweer veel meer.. weet nog dat ik een keer Thais ging eten, bij de eerste hap dacht "O+ omnomnom ![]() ![]() | |
cinnamon_M | zondag 27 februari 2011 @ 15:43 |
Herkenbaar! Ik heb trouwens ook een keer een laatste hap pizza verorberd met wat naar bleek de overgebleven peper ipv paprika was, ik heb een kwartier tranen met tuiten gehuild. | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 15:45 |
Nee, krijg rode vlekken, kleine pupillen, zweet als een otter, zodanig dat ik zo nat ben alsof ik net uit de douche kom. | |
Isegrim | zondag 27 februari 2011 @ 15:48 |
Hm. ![]() | |
cinnamon_M | zondag 27 februari 2011 @ 15:49 |
Oef, das nog wel een stuk erger. Kun je allergisch zijn voor de bestanddelen die eten heet maken? | |
Yu-Kee | zondag 27 februari 2011 @ 17:07 |
Ik zie dat wel vaker bij 'Hollanders'. De Chinees-Indische (ik ben zelf mengelmoes Chinees-Indisch-Nederlands) kant van mijn familie heeft daar totaal geen last van. We vinden soms heus wel dingen pittig (alhoewel het voor mij wel héél pittig moet zijn, wil ik het té pittig vinden ![]() Ik vraag me af waar dat aan ligt. ![]() | |
BertV | zondag 27 februari 2011 @ 17:10 |
- koelkast lang open laten staan - veel zout gebruiken - veel vet gebruiken Voor de rest is het wel lekker als een ander voor me kookt. ![]() | |
Isabeau | zondag 27 februari 2011 @ 17:10 |
O! Pannenkoekenmix! Zooo erg als je dat gebruikt. Pannenkoekenmix + melk (cq water...) en eieren toevoegen en mixen maar. versus Bloem + melk en eieren èn zout toevoegen en mixen maar. ![]() | |
_Loki | zondag 27 februari 2011 @ 17:13 |
Mensen die niet uit pakjes kunnen koken zijn nog erger ![]() Als er íets makkelijk is, is het kip tandoori maken uit een pak. Maar mijn moeder kreeg het voor elkaar om de rijst rauw en hard te laten én de saus veel te waterig te maken. De keren erna dacht ze dat crème fraîche de saus ook dunner maakte dus deed ongeveer een kwart van de bedoelde hoeveelheid water in en veel te veel crème fraîche, dus die saus was zó zout. | |
ColdFeet | zondag 27 februari 2011 @ 17:25 |
Als je 't zelf maakt, kun je ook nog wat varieren met de samenstelling: een deel boekweitmeel of speltmeel erbij ofzo. Lekker! | |
Pietverdriet | zondag 27 februari 2011 @ 17:41 |
Ik stam uit een oud koloniaal geslacht, vroeger thuis aten we vaker indisch dan hollandse pot, en at als kind erg pittig. Kon er toen erg goed tegen. | |
kletsbets | vrijdag 4 maart 2011 @ 12:56 |
Ik erger me sowieso aan anderen in de keuken.... | |
summer2bird | vrijdag 4 maart 2011 @ 13:39 |
Geen idee, ik ben puur Hollander, heb er totaal geen last van. Ik vind het juist lekker als een gerecht lekker gekruid is, maar ja dat zal wel weer aan mij liggen, want mijn hele familie kan niet tegen pittig eten, inclusief zweten. Ik heb er nooit last van, maar ja, ik eet ook regelmatig citroenen(net als sinnasappels) en ook zonder dat mijn gezicht samentrekt. | |
travelman | vrijdag 4 maart 2011 @ 15:48 |
mensen die na het koken niet opruimen. | |
motorbloempje | vrijdag 4 maart 2011 @ 15:50 |
dat doe ik ook niet ![]() dat doet mijn man! ![]() ![]() | |
Staal | vrijdag 4 maart 2011 @ 15:57 |
Tijdens het koken niet opruimen. Ik begrijp dat nooit. Er zit altijd wel wachttijd bij waardoor je kunt afwassen, koffie voorzetten etc. Vreselijk om na het eten een bende in de keuken te vinden. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:05 |
![]() ![]() | |
Staal | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:07 |
Oja, eten dat geen aandacht krijgt. "Heb je zin in een vers gekookt eitje?" Ik ben dol op zachtgekookte eieren dus ja. En dat diegene een pan water met eieren op het gas zet en dan wat anders gaat doen. En je je na een poosje begint af te vragen waar die eieren dan eigenlijk blijven en dan krijg je uiteindelijk een te hard ei met een verdroogde kruimeldooier. Heb het aan de hond gegeven. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:09 |
Of mensen die gillen als je je ei er na 2 1/2 minuut al uit haalt, dat kan je toch niet eten Die gaan daar verschrikkelijk van ruften trouwens. | |
Yu-Kee | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:14 |
Mensen kunnen toch niet ruiken of jij je ei hard of zacht wilt? Dus dat moet je dan zelf even zeggen (wel raar dat de gastheer/vrouw dat niet aan je vraagt trouwens). Maar ik vind het ook raar als mensen eten opzetten en dan gewoon iets anders gaan doen. Voor aardappels en rijst dat gewoon een tijdje moet koken maakt het niet zoveel uit, maar bij dingen die gebakken en regelmatig omgekeerd moeten worden, en dingen die geroerd moeten worden snap ik niet dat mensen gewoon weglopen. ![]() Deel 2 staat hier: Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert! (deel 2) |