quote:Op zaterdag 20 maart 2010 21:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Enchilada met gehakt, kaas en kip.
Daarbij pittige kapucijners, rijst en salade
QFTquote:Op zaterdag 20 maart 2010 21:41 schreef dewintermuis het volgende:
OMFG, dat ziet er lekker uit - wilt u dat recept met ons delen?
Me 2quote:Op zaterdag 20 maart 2010 23:06 schreef motorbloempje het volgende:
ben ook benieuwd naar die van FFT![]()
Eend?quote:Op zondag 21 maart 2010 12:43 schreef evo87 het volgende:
voor vanavond aan het drogen:
[ afbeelding ]
Mag dat niet dan? Doe ik ook altijdquote:Op maandag 22 maart 2010 19:18 schreef SeaOfLove het volgende:
lolz, heb je de soep in de blender gedaan toen het nog heet was?
ja het was gloeiend heet! heb brandplekken op mn armenquote:Op maandag 22 maart 2010 19:18 schreef SeaOfLove het volgende:
lolz, heb je de soep in de blender gedaan toen het nog heet was?
dan heb je dus kans op 'ontploffingsgevaar'. Iets met stoom en druk ofzoquote:
volgende x dus soep wat aflaten koelenquote:Op maandag 22 maart 2010 19:26 schreef antartica het volgende:
[..]
ja het was gloeiend heet! heb brandplekken op mn armenwas n beetje verbouwereerd toen het gebeurde, het leek me zo'n fantastisch plan om het daarin te doen...
Volgens mij zat er teveel in + de combinatie van stoom terwijl ik de deksel erop had hihi...
Ah oke ja ik mis een onderdeel van m'n deksel waardoor er aan de bovenkant een soort gat in zit, misschien scheelt dat..quote:Op maandag 22 maart 2010 19:30 schreef SeaOfLove het volgende:
dan heb je dus kans op 'ontploffingsgevaar'. Iets met stoom en druk ofzoIk pureer mijn soep altijd met de staafmixer, maar ook altijd als t wat afgekoeld is ivm evt rondvliegende hete spetters soep
enige reden dat ik de staafmixer gebruik is pure luiheid hoor, het ding ligt voor t grijpen en is met 3 tellen schoonquote:Op maandag 22 maart 2010 19:31 schreef antartica het volgende:
ja ik moet ook nodig een staafmixer hebben
quote:Op maandag 22 maart 2010 19:36 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ah oke ja ik mis een onderdeel van m'n deksel waardoor er aan de bovenkant een soort gat in zit, misschien scheelt dat..
Die zakken zijn anders best goedquote:Op maandag 22 maart 2010 19:40 schreef LieLie het volgende:
Hier ook tomatensoepje gehad, maar dan van Unox
quote:Op dinsdag 23 maart 2010 07:47 schreef Windigo het volgende:
Turks brood met fetasmeerseltje, n pot citroen-honingthee en een bak yoghurt met n lepel jam en chococornflakes.
quote:Op dinsdag 23 maart 2010 08:39 schreef Windigo het volgende:
[..]
Is goedIk organiseer de volgende keer wel n ontbijtmeeting
Ik doe dat ook als ik moet werken, vind t gewoon een fijn begin van de dag. En ik eet meestal wel gezond ja, maar soms n beetje te veelquote:Op dinsdag 23 maart 2010 08:59 schreef maartjeh het volgende:
[..]
Hahaha, goed idee! Jij eet echt heel gezond altijd volgens mij!![]()
Ik zou zo'n ontbijt ook wel kunnen maken, maar ik neem er de tijd gewoon niet voor 's morgens en als ik moet werken.
Kwart met chocopasta, en een kwart met een soort van kruidenknoflook-smeerseltje. Daarbij een kop Turkse vijgen/dadel/appel-thee.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 13:24 schreef maartjeh het volgende:
Zometeen een stuk Turks brood. Weet alleen nog niet wat ik er op ga doen.
en op de andere helft of 2 kwarten?quote:Op dinsdag 23 maart 2010 14:08 schreef maartjeh het volgende:
[..]
Kwart met chocopasta, en een kwart met een soort van kruidenknoflook-smeerseltje. Daarbij een kop Turkse vijgen/dadel/appel-thee.
Ja hallo ik eet geen héél Turks brood op in m'n eentje hoor.quote:Op dinsdag 23 maart 2010 15:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
en op de andere helft of 2 kwarten?
Ik wil ook mee-eten! Ben te moe om te kokenquote:Op woensdag 24 maart 2010 16:30 schreef Tezz het volgende:
Stoofpotje met rode ui en port, daarbij rozevalaardappels uit de oven met zeezout en groentes van de grill!
Gooi wat tomaten in stukken in de wok, even omscheppen met allerlei lekkere kruiden, kook ondertussen pasta en maak het geheel af met een scheut olijfolie en wat lekkere kaas???quote:Op woensdag 24 maart 2010 17:13 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ik wil ook mee-eten! Ben te moe om te kokenIemand ideeën voor iets makkelijks en snels en lekkers?
Heb pizza besteldquote:Op woensdag 24 maart 2010 17:55 schreef Tezz het volgende:
[..]
Gooi wat tomaten in stukken in de wok, even omscheppen met allerlei lekkere kruiden, kook ondertussen pasta en maak het geheel af met een scheut olijfolie en wat lekkere kaas???
Of een boerenomelet met lekkere groente in het midden en eventueel wat uitgebakken spek?
Of kook even wat rijst en roerbak dit snel om met een omeletje, wat ui en eventueel nog wat andere groente die je in je koelkast vindt?
Mee-eten bij mij had gemogen, maar helaas, we hebben het al op.... (het was heel lekker)
idd. Spaanse?quote:Op donderdag 25 maart 2010 10:29 schreef Windigo het volgende:
en een bakje aardbeien met slagroom(ja ik weet t schande..aardbeien horen er nog niet te zijn..)
woon je in het zuiden/oosten?quote:Op donderdag 25 maart 2010 11:54 schreef Trusten het volgende:
Hier worden alweer Hollandse (kas)aardbeien verkocht hoor
Midden (tussen Amsterdam en Utrecht). Ze zijn trouwens nog wel onwijs duur hoor (4/5 euro voor let's say...10 aardbeien)quote:Op donderdag 25 maart 2010 12:10 schreef The_Hives het volgende:
woon je in het zuiden/oosten?
Mja, ik kon ze niet laten liggen, ze zagen er zo mooi uit en ik was met honger gaan winkelenquote:Op donderdag 25 maart 2010 11:44 schreef The_Hives het volgende:
[..]
idd. Spaanse?![]()
Kan niet wachten tot mijn zwager weer aardbeien (ook die uit de kas zijn lekker) van Hollandse bodem heeft![]()
zou je niet gewoon een lekkere rendang kunnen maken met extra chilipepers? zal zo even aan mijn pinda-vriendje vragen of hij een speciaal receptje heeft.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 07:54 schreef motorbloempje het volgende:
hoi!
ik wil vandaag 'pittig rundvlees', een beetje indonesisch achtig maken...
Heb een lapje van ongeveer 220 gram en erbij komen pittige sperzieboontjes en naanbrood
iemand nog een fijn recept?
http://www.mijnreceptenbo(...)rundvlees-17243.html
heb wel dit gevonden, maar ben de hele dag thuis, dus kan het wel lekker laten stoven/sudderen!
wil je anders receptje voor rendang daging? je hebt btw wel een mini-stukje vlees, ben altijd gewend om in grotere hoeveelheden te koken.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 08:19 schreef motorbloempje het volgende:
heb idd een rendangrecept hier in mijn indonesisch kookboek staan, vraag me alleen af of het geen overkill wordt aan kokosmelk dan
Dat schreeuwt om een receptquote:Op donderdag 25 maart 2010 20:59 schreef -Mellow- het volgende:
Als toetje chocolademousse met frambozensaus. Ik geloof dat dit mijn best gelukte chocomousse is tot nu toe.
Doe in een pannetje:quote:Op vrijdag 26 maart 2010 09:53 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat schreeuwt om een recept
Ik ga zo eens een sinaasappeltje pellen
Ik overtref jequote:Op vrijdag 26 maart 2010 13:58 schreef motorbloempje het volgende:
Lunch bestond uit 3 geroosterde volkorenboterhammen.
2 met guacamole, 1 met stukjes avocado en alledrie met wat sockeye zalm![]()
Goede combinatie. Zit nu wel vol
Nee hoor, de smaken passen juist heel erg goed bij elkaarquote:Op vrijdag 26 maart 2010 13:27 schreef ColdFeet het volgende:
Is dat niet wat teveel smaken, mellow? Rum, chili, kaneel, vanille? Of is dat juist de droom-combinatie die je zelf nooit zou bedenken?
quote:Op vrijdag 26 maart 2010 19:30 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
zelfgebakken naan, pittige sperzieboontjes, spicy couscous en een runderstoofpotje met tomatenblokjes, garam marsala en nog wat random dingen
hoe maak jij scones? wij hebben t hier eens geprobeerd met recept van mijn schoonmoe. Was lekker, maar nog niet fantastisch. Wie weet heb jij meer sconeskillzquote:Op zaterdag 27 maart 2010 14:16 schreef The_Hives het volgende:
zelfgemaakte scones, clotted cream en jam (wel uit pot) en koffie, geen thee
eigenlijk vrij standaard. De hoeveelheden weet ik ongeveer maar doe ik verder op gevoel. Vandaag was het:quote:Op zaterdag 27 maart 2010 15:16 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
hoe maak jij scones? wij hebben t hier eens geprobeerd met recept van mijn schoonmoe. Was lekker, maar nog niet fantastisch. Wie weet heb jij meer sconeskillz
wow, dat was lekker !quote:Op zaterdag 27 maart 2010 13:07 schreef -Mellow- het volgende:
Vanavond gestoofde octopus met rode wijn en oregano. Turks brood en een salade erbij.
Naah, niet als ontbijt, maar als avondeten straksquote:Op zondag 28 maart 2010 11:16 schreef motorbloempje het volgende:
op dit tijdstip?
waarvan maak je de köfte?![]()
hebmaar wat gegoogled en er gaat zo iets de oven inquote:Op zondag 28 maart 2010 14:21 schreef motorbloempje het volgende:
heeft iemand hier een goed recept voor turks brood?
zelfquote faal. maja, het was heerlijk. Fototje! (rijst beetje begraven onder massa's groente en kip maja)quote:Op zondag 28 maart 2010 12:40 schreef evo87 het volgende:
vanavond pandan rijst met groente en kip uit de wok in een sinasappel, gember, eendenbouillon saus.
ziet er heerlijk en gezond uit!quote:Op zondag 28 maart 2010 17:35 schreef evo87 het volgende:
[..]
zelfquote faal. maja, het was heerlijk. Fototje! (rijst beetje begraven onder massa's groente en kip maja)
[ afbeelding ]
En, welk recept heb je gevolgd?quote:Op zondag 28 maart 2010 18:52 schreef motorbloempje het volgende:
vergeten een foto te maken van mijn eerste turkse broodmaar hij was lekker!
Volgende keer ga ik hem iets dikker maken, maar de smaak en garing waren echt perfectnomnomnomnom!!!!
Mag ik mijzelf vanavond bij jou uitnodigen om rond te tafel te gaan zitten?quote:Op maandag 29 maart 2010 14:14 schreef Windigo het volgende:
Vanavond gebakken aardappeltjes, visschnitzel, en salade met honing-mosterdressing(mijn aardappels moeten vandaag op)
Voor de volgende cul-meeting die ik organiseer ben je welkomquote:Op maandag 29 maart 2010 17:54 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Mag ik mijzelf vanavond bij jou uitnodigen om rond te tafel te gaan zitten?![]()
Heerlijk!!!!
Hier schaft de pot niks. Dus denk dat we wat gaan bestellen. Denk dat het een Beirute Rosbief gaat worden met 4 esfihas bacon/kaas.
Pannenkoekendate ging niet door, dus had vriendinlief een pakje klaargemaakt dat "Oma's pannetje" heet. Voor een pakje was het best goed te doen. Binnenkort eens proberen na te maken, maar dan lekkerder.quote:Op maandag 29 maart 2010 13:53 schreef PiperMaru het volgende:
Vanavond voor 4 man pannenkoeken bakken
Verkeerde foto, modderbloempjequote:Op dinsdag 30 maart 2010 14:42 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk![]()
Ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 30 maart 2010 14:42 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk![]()
lekker zeg, ik wil erin happenquote:Op dinsdag 30 maart 2010 14:42 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk![]()
quote:Op dinsdag 30 maart 2010 17:41 schreef Enfermera het volgende:
Zelfgemaakte champignonsoep. Met 500 gram champignons!
En gelukkig hebben ze bospaddenstoelen bouillonblokjes bij de AH, dat smaakt extra lekker. Al bestaan bospaddestoelen niet, magoed
Verder wat gebonden met bloem en een lente uitje erdoorheen. Wat peper. Verder niets. Brood erbijHeerlijk!
Omnomnomnom!quote:Op dinsdag 30 maart 2010 15:10 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Ik eet vanavond spaghetti met knof, rode peper en peterselie en een salade met geitenkaas, pijnboompitjes en bacon
Zelfgemaakte pizza margharita(bodem wel gekocht want waardeloze oven
)
Uhhuh, was zeer lekker! Mn man had nog heel lief een Turks brood gehaald bij de bakker om de hoekquote:Op dinsdag 30 maart 2010 17:44 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Klinkt goed
Ik ook aan de champignons.. Pasta met champignon-roomsaus en een of andere salade die ik nog moet verzinnen. Dus bij elkaar gooien wat ik nog over heb. Couscous met radijsjes ofzoIemand tips?
Ik ga er maar eens aan de pasta beginnen
wowquote:
Turks brood, altijd goed.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 19:14 schreef Enfermera het volgende:
[..]
Uhhuh, was zeer lekker! Mn man had nog heel lief een Turks brood gehaald bij de bakker om de hoekerg lekker erbij!
Oh lekker!
Heb je al wat lekkers gevonden om door je salade heen te gooien?
Same here! (van dat koken met bloem: afgelopen weken al zelf pasta, naan, wraps, turkse pizza etc. gemaakt)quote:Op dinsdag 30 maart 2010 20:18 schreef motorbloempje het volgende:
ik ben echt kook en 'helemaal-zelf-maak' verslaafd de laatste weken.. sinds ik de kracht van bloem heb ontdekt![]()
wraps, naan, focaccia, pizza, turks brood.. nu alleen nog een keer pita's![]()
het is heel slecht, dit SOG, maar ik vind 't wel heerlijk, en omdat 't voornamelijk bij 'bloemproducten' blijftis 't nog relatief goedkoop.
Is er trouwens een mogelijkheid om gist 'groter' in te slaan dan van die mini instant-zakjes van de super?
Bij de St. Annamolen verkopen ze kilopakkenquote:Op dinsdag 30 maart 2010 20:18 schreef motorbloempje het volgende:
ik ben echt kook en 'helemaal-zelf-maak' verslaafd de laatste weken.. sinds ik de kracht van bloem heb ontdekt![]()
wraps, naan, focaccia, pizza, turks brood.. nu alleen nog een keer pita's![]()
het is heel slecht, dit SOG, maar ik vind 't wel heerlijk, en omdat 't voornamelijk bij 'bloemproducten' blijftis 't nog relatief goedkoop.
Is er trouwens een mogelijkheid om gist 'groter' in te slaan dan van die mini instant-zakjes van de super?
hmmmm yumie, taco's met quacamolequote:Op woensdag 31 maart 2010 17:41 schreef uniekhoorn het volgende:
Taco'smet toebehoren natuurlijk, lekker hoor
Eet dan gewoon aardappel andersquote:Op woensdag 31 maart 2010 17:56 schreef Mikkie het volgende:
De planning was chicken tonight, maar daar heb ik eigenlijk geen zin meer in.
Jammie! Dat ziet er lekker uit! Recept plzquote:Op dinsdag 30 maart 2010 14:42 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
eerste poging! Volgende keer iets grotere 'putten' maken denk ik, maar verder issie heerlijk![]()
quote:Op woensdag 31 maart 2010 18:22 schreef edcetera het volgende:
Vandaag vrij, dus tijd gehad om Irish Stew te maken:
[ afbeelding ]
![]()
Dat ziet er idd lekker uit. Goed idee voor vrijdagquote:
Vlees op goede vrijdag??quote:Op woensdag 31 maart 2010 18:33 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Dat ziet er idd lekker uit. Goed idee voor vrijdag
Breng je me op een volgend idee, heb hem weleens kant en klaar bij de supermarkt gehaald. Was niet zo'n succesquote:
Ik ben niet gelovigquote:Op woensdag 31 maart 2010 19:10 schreef edcetera het volgende:
[..]
Vlees op goede vrijdag??![]()
[..]
Breng je me op een volgend idee, heb hem weleens kant en klaar bij de supermarkt gehaald. Was niet zo'n succes(begrijpelijk)
Je moeder is Iers/Brits?quote:Op woensdag 31 maart 2010 19:20 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Ik ben niet gelovig
Die shephards pie moet je daarom ook zelf maken. Niet kant en klaar want dan kan ik me goed voorstellen dat het smaak noch kraak heeft.
Het is in feite heel simpel en vullend.
Een goedkope doch gezonde maaltijd zoals mijn moeke wel eens heeft gezegd.
Moeke is noch iers noch Brits maar half Indoquote:Op woensdag 31 maart 2010 19:39 schreef edcetera het volgende:
[..]
Je moeder is Iers/Brits?
Maar ik ga die shepards pie zeker eens zelf proberen te maken. Irritante is altijd dat er zoveel verschillende manieren zijn bij recepten, maar ik kijk dan naar de hoofdingredienten en recepten die er teveel afwijkende dingen bij doen, laat ik links liggen.
Grappige is wel, dat in een echte klassieke Irish Stew volgens sommige Ieren geen Guinness bij moet, maar het geeft het wel een geweldige smaak!
Zo, dat ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 31 maart 2010 19:19 schreef motorbloempje het volgende:
had nog een kogelbiefstukje over
[ afbeelding ]
was érg lekker
met zelfgemaakte guacamole en wraps
Hoe maak jij die guacamole?quote:Op woensdag 31 maart 2010 19:19 schreef motorbloempje het volgende:
had nog een kogelbiefstukje over
[ afbeelding ]
was érg lekker
met zelfgemaakte guacamole en wraps
Jammer, had gehoopt op wat authentieke tips, maar ik ga eens experimenterenquote:Op woensdag 31 maart 2010 19:46 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Moeke is noch iers noch Brits maar half Indo
Die shephrads heb ik leren maken door enkele Britten die lang geleden mijn huisgenoten waren.
De basis is gewoon gehakt, aardappelpurree, wortels en doperwten ui . Natuurlijk kun je dat kruiden op de manier die jij wilt.
Maar dit bv is ook een goede guideline: http://recipeland.com/recipe/v/Basic-Shepherds-Pie-14086
Klinkt weer top!quote:Op donderdag 1 april 2010 15:48 schreef Windigo het volgende:
Vanavond pizza met rode ui, geitenkaas, basilicum, pijnboompitjes en pecorino romanoErbij een groene salade.
wat ik doe:quote:Op woensdag 31 maart 2010 21:40 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Hoe maak jij die guacamole?
Ik lees er veel over maar bij jou op de foto ziet het er wel erg lekker uit
Dankjewel!quote:
Oh, hou op alsjeblieftquote:Op donderdag 1 april 2010 15:51 schreef Windigo het volgende:
[..]
Dankjewel!![]()
Ik was vergeten het toetje te melden, maar dat is chocolademousse met frambozen en slagroom
Bedoelde het vooral omdat ik aan het afvallen benquote:Op donderdag 1 april 2010 15:52 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ja, kwestie van een goed voorraadje en wat ervaring, kan iedereen hoor!
Helpt dat een beetje?
als je 't zelf maakt valt 't wel meequote:Op donderdag 1 april 2010 15:54 schreef LieLie het volgende:
[..]
Bedoelde het vooral omdat ik aan het afvallen ben
Hoe slecht (of niet slecht) is pizza eigenlijk?
Ligt eraan wat je er op doet natuurlijkquote:Op donderdag 1 april 2010 15:54 schreef LieLie het volgende:
[..]
Bedoelde het vooral omdat ik aan het afvallen ben
Hoe slecht (of niet slecht) is pizza eigenlijk?
Oh, kijk, dat was sowieso het idee. Want van diepvriespizza's krijg ik toch buikpijnquote:Op donderdag 1 april 2010 15:54 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
als je 't zelf maakt valt 't wel mee
Ja, en die zijn veel vetter en zwaarder dan gewone pizza's.quote:Op donderdag 1 april 2010 15:56 schreef LieLie het volgende:
[..]
Oh, kijk, dat was sowieso het idee. Want van diepvriespizza's krijg ik toch buikpijn
Ha kijkquote:Op donderdag 1 april 2010 15:48 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
wat ik doe:
sjalotje fijnsnijden, tomaatje in kleine stukjes (hart eruit), chilipepertje in kleine stukjes.
dit goed mengen met een fijngeprakte avocado (lekker grof laten vind ik wel fijn, doe 't nooit helemaal 'vloeibaar', zodat je nog wat echte stukjes avocado proeft) en dan op smaak brengen met vers citroensap, peper en zout
nom!
Gefeliciteerd!quote:Op vrijdag 2 april 2010 17:17 schreef Enfermera het volgende:
Vanavond uit eten bij Brunel in Gouda, we gaan vieren dat ik een baan heb!Dus ik post hier later nog wel wat ik gegeten heb
![]()
Lekkerrr! Is in de aanbieding hier (2 pakken x 15 vissticks voor 3,-). Ik drink nu limonade en neem een stukje spekkoek erbijquote:
Change of plans en dus moest ik een maaltijd voor 3 in elkaar flansen met wat ik nog in de koelkast had. Het werd pasta met kip, bacon, ricotta, ui, knoflook en parmezaan met daarbij een salade van tomaat, komkommer, feta, olijven en paprika.quote:Op vrijdag 2 april 2010 09:13 schreef PiperMaru het volgende:
Vanavond waarschijnlijk een broodje ofzo; moet rond etenstijd weg. Alvast nadenken over wat voor nieuwe dingen ik dit weekend ga koken.
Ben van plan voor paasbrunch deze quiche te maken
pizzaquote:Op zaterdag 3 april 2010 10:48 schreef motorbloempje het volgende:
nu een lekker ontbijtje met afbakbroodjes, vanavond gaan we pizza maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |