Zoiets dacht ik al. Dus perps zijn los van het rendement helemaal niet zo'n slechte investering, het kan zijn dat er een hoger korte-termijn rendement is!quote:Op zaterdag 9 januari 2010 22:08 schreef Rukapul het volgende:
Natuurlijk beinvloedt dit de koersen. De yield van perps wordt bepaald door het risico en als er meer junior kapitaal voor de perps staat in de vorm van meer aandelen en nieuwe coco's dan daalt het risico, kan de yield-eis dalen en kunnen de koersen stijgen.
Aan de andere kant zullen banken proberen van dit dure kapitaal af te komen omdat het geen doel meer dient. SNS heeft dit al gedaan door een omruil aan te bieden. Bij andere banken kan dit ook gebeuren, banken zullen wellicht proberen op de open markt terug te kopen, en tenslotte zullen ze op de eerste calldate ze inlossen.
De regels zelf zeggen niets over bestaande perps. Dat is een private overeenkomst tussen bedrijf en investeerder.
[..]
sssstttquote:Op zaterdag 9 januari 2010 22:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
Zoiets dacht ik al. Dus perps zijn los van het rendement helemaal niet zo'n slechte investering, het kan zijn dat er een hoger korte-termijn rendement is!
Is op slot omdat het topic anders te lang zou worden.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 22:24 schreef LXIV het volgende:
Om mij onduidelijke redenen kon ik de wiki niet aanpassen. Kan een modje dit wel?
Nou, er zijn dus mensen die hier héél anders over denken. Zelf denk ik wel dat dit zal gebeuren.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 22:58 schreef thloreg het volgende:
Zeg die TT is wel een open deur he? Bedoel dat de Beurs vanaf dit jaar weer zal gaan aantrekken
en dat de komende 4 jaar gestaag zal doen,daar hoef je geen Einstein voor te zijn.
Hier kan geen Elliot Wave of momentumtheorie aan tippen. Exponentieel all the way baby!quote:Op zaterdag 9 januari 2010 23:03 schreef LXIV het volgende:
Zelf denk ik wel dat dit zal gebeuren.
[ afbeelding ]
Lees: Vandergeld.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 23:03 schreef LXIV het volgende:
Maar er zijn ook mensen die denken dat er nog een correctie in het vat zit. Naar de range 25-40.
quote:Op zondag 10 januari 2010 10:32 schreef SeLang het volgende:
Vandaag een motorfiets in de puin gereden en 6 hechtingen in m'n knie. Tof om dat eens van dichtbij te zien, de gezondheidszorg op een straatarm eiland met ~80.000 inwoners (Siquijor).
Verder is alles hier goed.
Als we die grafiek moeten geloven kunnen we elke 30 jaar een extra 0 achter de index plakken, dat is wel heel makkelijk geld verdienenquote:Op zaterdag 9 januari 2010 23:03 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, er zijn dus mensen die hier héél anders over denken. Zelf denk ik wel dat dit zal gebeuren.
[ afbeelding ]
In ieder geval acht ik een AEX van 1000 aan het einde van dit decennium (31-12-2019) helemaal niet zo onmogelijk.
Maar er zijn ook mensen die denken dat er nog een correctie in het vat zit. Naar de range 25-40.
Volumes zijn wel redelijk, toch?quote:Op zondag 10 januari 2010 12:15 schreef Burnie88 het volgende:
TVP en tevens benieuwd naar de komende beursweek. Nog steeds erg onzeker allemaal en lage volumes.
Mwaoh. Dat is een groei van 9% per jaar. Als je kijkt waar de Dow Jones ooit op begonnen is blijkt dat vrij sustainable.quote:Op zondag 10 januari 2010 12:32 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Als we die grafiek moeten geloven kunnen we elke 30 jaar een extra 0 achter de index plakken, dat is wel heel makkelijk geld verdienen
Laat ik het zo zeggen; het volume bevestigd nog niet echt een/de trend.quote:
Een gestage stijging vanaf maart vorig jaar van onder de 200 jaar boven de 350 mag dan wel weer een trend genoemd worden. En alle doemscenario's ten spijt: the trend is your friend.quote:Op zondag 10 januari 2010 13:18 schreef Burnie88 het volgende:
[..]
Laat ik het zo zeggen; het volume bevestigd nog niet echt een/de trend.
ah, waar hadden we dan nu moeten staan met 2002 als basis?quote:Op zondag 10 januari 2010 13:17 schreef LXIV het volgende:
[..]
Mwaoh. Dat is een groei van 9% per jaar. Als je kijkt waar de Dow Jones ooit op begonnen is blijkt dat vrij sustainable.
ik noem dat niet gestaag, 70% in minder dan een jaar. Ik noem dat manisch.quote:Op zondag 10 januari 2010 13:23 schreef LXIV het volgende:
[..]
Een gestage stijging vanaf maart vorig jaar van onder de 200 jaar boven de 350 mag dan wel weer een trend genoemd worden. En alle doemscenario's ten spijt: the trend is your friend.
Ja langetermijn is wel duidelijk, en absoluut, trend is your friend. Maar daarom ben ik dus ook benieuwd naar komende week, kijken of het doorzetquote:Op zondag 10 januari 2010 13:23 schreef LXIV het volgende:
[..]
Een gestage stijging vanaf maart vorig jaar van onder de 200 jaar boven de 350 mag dan wel weer een trend genoemd worden. En alle doemscenario's ten spijt: the trend is your friend.
Er wordt wel weer een nieuw paradigma bedacht waarop beurskoersen door kunnen stijgen. Zeer goedkope en onbeperkte energie of zo. We hebben echt wel ernstigere crisissen gehad dan de afgelopen crisis, waar op straat eigenlijk nauwelijks iets van te merken is geweest. En binnen 10 jaar was alles weer hersteld en beter dan ooit tevoren. Waarom zou dit een uitzondering zijn?quote:Op zondag 10 januari 2010 13:56 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ah, waar hadden we dan nu moeten staan met 2002 als basis?
Natuurlijk is 9% niet sustainable. Groeit de wereldeconomie dan sustainable met 9% per jaar? De meeste bedrijven moeten blij zijn met een paar percent (reeele) groei. De rest komt van leveraging en financial engineering.
Zoals we nu weten zit daar een limiet aan.
Nee, geen uitzondering. Waar stond de AEX op 10-1-2000? 610?quote:Op zondag 10 januari 2010 14:49 schreef LXIV het volgende:
[..]
Er wordt wel weer een nieuw paradigma bedacht waarop beurskoersen door kunnen stijgen. Zeer goedkope en onbeperkte energie of zo. We hebben echt wel ernstigere crisissen gehad dan de afgelopen crisis, waar op straat eigenlijk nauwelijks iets van te merken is geweest. En binnen 10 jaar was alles weer hersteld en beter dan ooit tevoren. Waarom zou dit een uitzondering zijn?
We hebben het toch beter met z'n allen dan 10 jaar terug? Maar toen stonden we op de top van een bubble, en nu zijn we de crisis net voorbij! Ik hoor toch wel signalen dat het allemaal aantrekt. Vorig jaar rond nieuwjaar nog iemand gesproken die me vertelde dat het aantal nieuwe orders voor het bedrijf waar hij werkte (kippenslachtmachines) gewoon totaal tot stilstand gekomen was. Nog drie maanden werk en dan niks meer. Maar nu is het in menig bedrijf de afgelopen twee maanden toch heel druk geworden.quote:Op zondag 10 januari 2010 15:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Nee, geen uitzondering. Waar stond de AEX op 10-1-2000? 610?
Beter dan ooit tevoren?
Binnen 10 jaar stonden we op ongeveer de helft.
Ben met je eens dat het nogal losloopt met die crisis. Maar de voornaamste backlash zal zijn dat financial engineering niet meer mogelijk is. Ik zou maar niet onderschatten hoeveel impact dat heeft gehad op bedrijfswinsten.
Wat niet wil zeggen dat het niet meer zal gebeuren dat iedereen al hossend met oogkleppen op kritiekloos de beurs opkriktHypes zijn van alle tijden, hebzucht zelfs van voor alle tijden
Gewetensvraag: wat zou de impact zijn als de rentes op hun historisch gemiddelde terecht komen?
je lult eromheenquote:Op zondag 10 januari 2010 17:20 schreef LXIV het volgende:
[..]
We hebben het toch beter met z'n allen dan 10 jaar terug? Maar toen stonden we op de top van een bubble, en nu zijn we de crisis net voorbij! Ik hoor toch wel signalen dat het allemaal aantrekt. Vorig jaar rond nieuwjaar nog iemand gesproken die me vertelde dat het aantal nieuwe orders voor het bedrijf waar hij werkte (kippenslachtmachines) gewoon totaal tot stilstand gekomen was. Nog drie maanden werk en dan niks meer. Maar nu is het in menig bedrijf de afgelopen twee maanden toch heel druk geworden.
(Want kippen moeten toch geslacht worden, en met dit soort zaken komt van uitstel geen afstel maar juist een piek aan orders een jaar later)
Dat zou niet best zijn, dan is menig financiele instelling formeel bankroet. Gelukkig valt de rente aardig te sturen door de centrale overheden, die weinig belang hebben bij een omvallend financieel systeem.
neej, ik geloof dat mensen zoals LXIV de beurs gerust een stukje omhoog kunnen duwen. Maar beurskoersen en realiteit hebben maar zeer beperkt iets met elkaar te maken.quote:Op zondag 10 januari 2010 18:02 schreef bascross het volgende:
Dinosaur_Sr je klinkt redelijk bearish, maar je voorspellingen in het ''aex voorspeltopic'' zijn dat niet echt. Gaat er volgens jou weinig gebeuren of breekt de hel pas rond 2011 los?
het mooiste voorbeeld vind ik nog steeds de spoorlijn naar Lhasa. Met passen > 5000m, over permafrost etc. Het centrale gezag heeft Westerse engineersfirma's uitgenodigd. Want die spporlijn zou er komen. Onmogellijk vonden de Westese firma's. Weet je, dan doen we het zelf wel, zei de overheid. In no time lag er die spoorlijn die onmogelijk wasquote:Op zondag 10 januari 2010 20:31 schreef LXIV het volgende:
Dat het "Westen' uitgeteld zou zijn en niet meer tot innovatie in staat ben ik absoluut niet met je eens. Het Westen is nog steeds dé drijvende kracht achter werkelijke innovatie en fundamentele ontwikkeling. Buiten Israël vind je dat nergens anders ter wereld terug. En in China en in mindere mate India wordt natuurlijk ontzettend veel geproduceerd, maar geef dan eens wat voorbeelden van werkelijk innovatie die daar hebben plaatsgevonden?
quote:Nog iets anders waar wij goed in zijn: transparantie en een gebrek aan corruptie. Toch ook heel belangrijk als je een succesvolle economie wil bedrijven. Als ik hier een bedrijfje wil beginnen betaal ik bijna niks (60 euro) aan registratiekosten en dan staat er nog hulp van de overheid gereed om mij het duwtje in de goede richting te geven). Wil ik in China iets beginnen dan moet ik smeergeld betalen en staat er als ik niet uitkijk iedere maand weer een nieuwe functionaris met een nieuwe wet aan de deur om weer geld te vangen. En de rechtszekerheid die je hier kent (eigendomsrecht) bestaat daar al helemaal niet. Doe je het slecht ben je je bedrijf kwijt, doe je het goed dan kan het worden ingepikt door het zoontje van de partijfunctionaris.
Nederland is idd vooral bekend van Davids, Bergkamp, van Nistelrooy en Fortuynquote:Verder hebben we hier nog een ethnisch vrij homogene bevolking, geen spanningen in het land, al vele decennia een stabiel en verstandig bestuur, nauwelijks relevante politieke onrust, geen oorlogsdreiging, noem maar op. Genoeg bedrijven die in Nederland willen investeren, en terecht!
ik denk dat jij het verkeerde beeld van China en India hebt. 99,999% van de bevolking heeft niks te willen of te eisen. Typisch Ollands, dat zou jij van allen toch moeten wetenquote:Wat wel klopt is dat het volk een beetje ingesuft is. Dat is een luxe-probleem, omdat we het zó goed voor elkaar hebben dat inderdaad die prikkel minder sterk aanwezig is. Maar als de Chinezen straks meer welvaart krijgen (het is geen zero-sum game), dan willen ook zij ouderschapsverlof, ziektekostenverzekeringen en een geregeld pensioen!
quote:Overigens kreeg ik vandaag een leuk idee voor een onderneming(kje). Donderdag even langs de KvK om het op te starten (serieus!) Dat hebben vorig jaar 40.000 mensen ook gedaan? Hoezo geen ondernemingslust?
ik haakte af bij 'het is voor het spel, niet voor knikkers'.quote:Op zondag 10 januari 2010 20:31 schreef LXIV het volgende:
(Misschien dat jij nog tips hebt? Eenmanszaak en werknemers)
maar onder de streep, en ondanks alle ontwijkende manoevres heb ik nog steeds geen antwoord van LXIV op deze twee vragenquote:Op zondag 10 januari 2010 18:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
- waarom ben je bullish op aandelen/aandelen en bearish op huizen?
- wat is de invloed op scherp stijgende rente (tot aan historisch gemiddelde) op aandelenkoersen?
De spoorweg an sich is toch een Westerse uitvinding. Net als het GSM in Europa ontwikkeld is. Natuurlijk kunnen die mensen daar ook van alles, vaak zelfs met hele primitieve middelen, dat heb ik zelf gezien. Maar om te stellen dat wij geen innovatie meer kennen... Denk aan GPS (TomTom), denk aan chips (ASML), denk aan MRI-scanning (Philips). Wat voor vergelijkbare innovatie is dan uit China, India of Afrika gekomen?quote:Op zondag 10 januari 2010 20:48 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
het mooiste voorbeeld vind ik nog steeds de spoorlijn naar Lhasa. Met passen > 5000m, over permafrost etc. Het centrale gezag heeft Westerse engineersfirma's uitgenodigd. Want die spporlijn zou er komen. Onmogellijk vonden de Westese firma's. Weet je, dan doen we het zelf wel, zei de overheid. In no time lag er die spoorlijn die onmogelijk was
Als ik in Chengdu door het main shoppig district loop, krijg ik een sms welke aanbiedingen er zijn in de winkel waar ik langs loop. Etc.
Er zijn veel slechte dingen over China te vertellen, maar alles gaat 100x zo snel, en alles is 100x doortastender. Moet ook wel, want anders is iemand je voor. En ongeacht de illusie die Westerse bedrijven hebben, krijgen ze er onder de streep geen poot aan de grond. Want China is gespeend van een chauvinsme waar Amerikanen nog een puntje aan kunnen zuigen
[..]
Ik heb genoeg geregeld in Nederland, en laten we nu eerlijk zijn, Nederland kent openheid van bestuur en is niet corrupt. Dat wil niet zeggen dat corruptie niet bestaat maar wel dat wij een der minst corrupte landen van de wereld zijn. Het is onzin dat je geen plekje op het industrieterrein kunt verwerven zonder een lokale wethouder iets toe te schuiven. Hier is dat de uitzondering op de regel. In zo goed als de rest van de wereld is dat juist wel de regel.quote:![]()
oh, China is absoluut corrupter, maar je hebt nog nooit iets proberen te regelen in Nederland geloof ik
Wij Ollanders staan wereldwijd bekend om ons hypocriete vermogenTuurlijk, eigendomsverhoudingen zijn voor ons Westerlingen in Nederland beter geregeld. Maar als ik een plekje op het lokale industrieterrein wil verwerven, moet ik hetzij iets weten van de lokale wethouder, of hem iets toeschuiven. Ollanders zijn serieus roomser dan de paus
Als het hun uitkomt, natuurlijk
[..]
Al het geklaag op de Telegraaf ten spijt is Nederland natuurlijk een stabiel, transparant en goed bestuurd land. En wordt terecht ook overal zo gezien.quote:Nederland is idd vooral bekend van Davids, Bergkamp, van Nistelrooy en Fortuyn
Niet van een verstandig bestuur overigens
In China weet ik tenminste wat ik koop.
[..]
Nu inderdaad nog niet. Maar wanneer dat welvaartsniveau stijgt gaan ook zij secundaire voorwaarden belangrijk vinden. Dat gebeurt overal ter wereld.quote:ik denk dat jij het verkeerde beeld van China en India hebt. 99,999% van de bevolking heeft niks te willen of te eisen. Typisch Ollands, dat zou jij van allen toch moeten weten
[..]
Natuurlijk vallen er van die 39000 er 30000 af. Maar die 9000 die over zijn gaan toch iets doen. Hier barst het ook van allerlei kleine bedrijfjes en handeltjes. Ik vind het laatdunkend om al die 39000 ondernemertjes over één kam te scheren omdat ze een idee (denken te) hebben. Er zijn best wat startups in Nederland en ook genoeg succesvolle! In jouw post gaf je zelfs aan wat al die Philips-werknemers van boven de 40 die ontslagen werden gingen doen. Daar heeft Philips nu dus last van!quote:![]()
Ondernemingslust met garantie tot de stoep39.000 mensen die ontslagen zijn die zich nu 'ondernemer' noemen
![]()
Maar wat is het idee?
Homo Ludens. Alles is spel. In dit geval omdat ik er niet in mijn levensonderhoud ga voorzien, het geld niet nodig heb en eigenlijk vooral eens zelf mijn geld wil verdienen. Helemaal zelf op de grote boze vrije markt bedoel ik. Het lijkt me leuker om helemaal zelf een tientje te verdienen met hard werken dan salaris gestort te krijgen omdat ik nu eenmaal dagelijks aanwezig ben in een zeker kantoorgebouw nabij Utrecht CS van 08:00 tot 16:30.quote:Op zondag 10 januari 2010 20:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik haakte af bij 'het is voor het spel, niet voor knikkers'.
QED, spelen is een luxe die alleen wij ons kunnen veroorloven
1) Omdat de huizenmarkt trager is en naijlt bij de ontwikkelingen in de economie en de beurs juist voorijlt.quote:Op zondag 10 januari 2010 20:53 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
maar onder de streep, en ondanks alle ontwijkende manoevres heb ik nog steeds geen antwoord van LXIV op deze twee vragen
Oblgaties dalen in waarde, langlopende het meeste. Perp's dalen in waarde vanwege de rente, eeuwigdurende perp's het meeste, en stijgen ook weer in waarde vanwege een lager insolventierisico.quote:Op zondag 10 januari 2010 21:30 schreef LXIV het volgende:
Wedervraag: wat gebeurt er met obligaties en perpetuals wanneer de rente naar het historisch gemiddelde stijgt?
Maandje, als het tegenzit.quote:Op maandag 11 januari 2010 09:26 schreef Snuf. het volgende:
In wat voor een tijdsbestek denk jij dat?
Koopt Nederlandsche waar!quote:Op maandag 11 januari 2010 09:22 schreef LXIV het volgende:
Koopt nu nog AEGON, ING, ORD, BAM en TT mensen! Daar komt nog zeker 30% op!
Nog een vraagje over deze obligaties:quote:Op maandag 11 januari 2010 10:30 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Oblgaties dalen in waarde, langlopende het meeste. Perp's dalen in waarde vanwege de rente, eeuwigdurende perp's het meeste, en stijgen ook weer in waarde vanwege een lager insolventierisico.
Dus je moet perp's hebben met een vrij hoog insolventierisico ingeprijsd die resetten binnen een zo korte mogelijke termijn
je betaalt ook lopende rente. De coupon vervalt in oktober meen ik (26/10 om precies te zijn). Dan vergoed je de verkopende partij nu de rente van oktober t/m nu. In oktober ontvang je geen rente van nu t/m oktober, maar 10% x 5000, over een heel jaar dus.quote:Op maandag 11 januari 2010 11:05 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Nog een vraagje over deze obligaties:
ik begrijp de kosten niet, zoals weergegeven voor ik de order bevestig.
Stel, ik koop bestens voor een nominaal bedrag van 5000 euro 50 obligaties. De laatkoers is nu 109,40.
50 x 109,40 = 5470.
Volgens Binck moet ik dan echter 5636,72 betalen.
Dat zijn wel erg forse transactiekosten van veel meer dan 0,01% + 8 euro en bovendien meer dan het maximum van 150 euro dat ze hanteren. Wat klopt hier niet?
bedankt voor de uitleg. Er is in ieder geval een groot deel van de kosten duidelijk nu.quote:Op maandag 11 januari 2010 11:19 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
je betaalt ook lopende rente. De coupon vervalt in oktober meen ik (26/10 om precies te zijn). Dan vergoed je de verkopende partij nu de rente van oktober t/m nu. In oktober ontvang je geen rente van nu t/m oktober, maar 10% x 5000, over een heel jaar dus.
Even rekenen:
5470 aankoopbedrag
13 kosten op basis 0.01% + 8
75/365*10%x5000 is 103 lopende rente
is
5586
Dan lijkt het toch dat je meer kosten aanrekend krijgt....
Een aantal hiervan worden wel weer aantrekkelijker vandaag...quote:Op maandag 11 januari 2010 09:22 schreef LXIV het volgende:
De week begint weer goed!
Koopt nu nog AEGON, ING, ORD, BAM en TT mensen! Daar komt nog zeker 30% op!
iets minder onaantrekkelijk, bedoel jequote:Op maandag 11 januari 2010 13:18 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Een aantal hiervan worden wel weer aantrekkelijker vandaag...
Aegon zou ik wel aandurven voor onder de 5 euro. Ik zat eigenlijk te wachten op een daling onder de 4 euro, maar zover lijkt het niet te komen.quote:Op maandag 11 januari 2010 13:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
iets minder onaantrekkelijk, bedoel je
is het niet iets wat makkelijk reproduceerbaar is, en dus prijsdruk geeft? Wat doen ze uniek?quote:Op maandag 11 januari 2010 14:32 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik had Asian Bamboo in de verkoop tegen 30 euro, maar dat order gaat eruit. Vond 't een beetje riskant worden daar ze het 17e snelst groeiende bedrijf in china zijn.
Ze hebben een firma overgenomen en worden nu ook een producent van bamboo plywood. Lijkt mij een geweldige groeimarkt; multifunctioneel hout (bouwmaterialen) maar dan veel ecologischer dan traditionele boomsoorten vanwege de snelle groei op laag kwalitatieve gronden. Afname van 20% van hun productie reeds verzekerd. En de CEO bezit 48% van de aandelen -> heeft er ook persoonlijk belang bij dat de zaken goed gaan.
Voor de outlook: http://www.asian-bamboo.com/Article/ShowInfo.asp?ID=5847quote:# 4) How vulnerable are your margins to increased competition?
We have created significant intangible barriers of entry which makes it more difficult for any competitor to seriously challenge our position. The key entry barriers are in the areas of fund raising, economies of scale, distribution network and relationships, industry knowledge and reputation. Therefore, we believe that our high margins can be sustained by continuing to grow our company and execute our integrated business strategy.
Interessant, waarom stonden ze zo laag in begin van het jaar. Had dat nog een andere oorzaak dan de kredietcrisis? Het ding heeft al een gigantische rit gehad.quote:Op maandag 11 januari 2010 14:49 schreef tony_clifton- het volgende:
Jij bent wel een fan van ene Socrates, nietwaar.
Ehm, bamboe is een hardhout, dus een nuttig materiaal. Een plant kan volgroeid zijn op een jaar tijd (bomen doen daar veel langer over), en dit op gronden die niet geschikt zijn voor het verbouwen van voedsel (ook al wordt bamboe daar in de keuken gebruikt).
'T is een bedrijf dat alles doet, van R&D en verbouwen tot verwerken en verkopen, en ze hebben veel plantages (die moet je huren in China, kopen mag daar niet).
Uit de FAQ op hun site (I know, ze gaan zichzelf daar niet de grond in praten, maar jeweetwel):
[..]
Voor de outlook: http://www.asian-bamboo.com/Article/ShowInfo.asp?ID=5847
Ze denken dus zeer zwaar uit te breiden, en hebben de cash om nieuwe leasing-agreements aan te gaan. Bovendien zorgen ze voor werkgelegenheid/ontwikkeling in die meer onherbergzame gebieden, wat goodwill genereert. Als ze dat waarmaken kan 't kassa betekenen.
weet ik, maar ik loop steeds vaker tegen de beperkingen van mijn broker (SNS) aan. Die geeft slechts een fonds of 40 voor handel op Frankfurt aan (middels internet althans)quote:Dat bedrijf is gewoon genoteerd in Frankfurt (xetra), dus 't is niet zo heel moeilijk te vinden. (ticker 5AB)
quote:Op maandag 11 januari 2010 15:01 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Interessant, waarom stonden ze zo laag in begin van het jaar. Had dat nog een andere oorzaak dan de kredietcrisis? Het ding heeft al een gigantische rit gehad.
Ik word wel een beetje wantrouwig van het feit dat ze nu gaan verkopen aan hun eigen minderheids joint venture. Daar krijg ik KPNQuest deja vu's van
[..]
weet ik, maar ik loop steeds vaker tegen de beperkingen van mijn broker (SNS) aan. Die geeft slechts een fonds of 40 voor handel op Frankfurt aan (middels internet althans)
KPNQuest was een joint venture van KPN en (duh) Quest. Een deel van de jv werd naar de beurs gebracht, zodat noch KPN noch Quest de jv hoefden te consolideren. KPNQuest verdienende aan de verhuur van glasfibercapaciteit aan voornamelijk KPN en Quest. De bomen groeiden in de hemel, hun omzet zou exponentieel groeien. Voor KPN en Quest was deze omzet/kosten grootendeels vestzak/broekzak. Ze verhuurden als het ware capaciteit aan zichzelf. Beleggers gingen door het dak, wat een wereldbedrijf, want een omzetstijgingen! KPN en Quest cashten op de beursgang. KPNQuest ging failliet, en ik geloof dat het failissement nog niet gesloten is. Rara, hoe zou dat komenquote:Op maandag 11 januari 2010 15:09 schreef tony_clifton- het volgende:
Nu, ik ken 't verhaal van KPNQuest niet, maar 't lijkt mij dat 'bouwmateriaal' een iets tastbaarder product is dan wat KPN doet, niet? In ieder geval, 't kan best goed gaan, ik geloof in ieder geval in bamboe als grondstof (hier in de tuin woekert het in ieder geval verschrikkelijk - die eigenschap goed gebruiken kan véél opleveren).
Enja, 't is China en een groeibedrijf - de risico's zijn bekend hé...
nooit wat gehad met Binck, heb nog nooit een storing gehad bij SNS, dat vind ik belangrijker. Maar mis wel een stuk uit het aanbod van fondsen zo langzamerhand, ze ontwikkelen zich niet echt. Maar wel retestabiel.quote:Ik gebruik Keytrade btw. Heb nog niet vaak gehad dat ik aandelen niet kon opzoeken in Duitsland (nog nooit eigenlijk), maar Keytrade lackt dan weer in Scandinavië, bepaalde delen van die beurzen zijn niet toegankelijk. Had ooit Seadrill (offshore oliegedoe) denken te kopen; ging niet.
Is wel Belgisch. Dacht dat Binck bij jullie dé broker was?
ik kan je ook nog wel voorbeelden geven uit andere sectoren, maar die zijn niet publiekelijk bekendquote:Op maandag 11 januari 2010 15:29 schreef tony_clifton- het volgende:
Mja, ik vind persoonlijk dat dat verhaal van KPNQuest niet echt door te trekken valt tot een bedrijf in een totaal andere sector in een totaal andere wereld. Bovendien ging KPNQuest failliet vlak na de de technologiecrash... Niet om te zeggen dat 't anders niet was mislukt, maartoch, niet elke constructie in die aard is gedoemd...
Alcoa zal prima cijfers te zien geven, waar uit de toelichting ws. wel niet te halen zal zijn hoeveel ze verdiend hebben met productie en hoeveel met positiesquote:Op maandag 11 januari 2010 15:35 schreef tony_clifton- het volgende:
Iemand iets van plan met de kickoff van 't resultatenseizoen straks btw? Alcoa as usual, dus grondstoffen staan wel in de kijker...
ow, ik hou ze ook in het oog hoor.quote:Op maandag 11 januari 2010 15:52 schreef tony_clifton- het volgende:
Haha oké...
Mja, ik ga ze toch nog eventjes bijhouden.
Enja, Alcoa heeft de reputatie van de analisten vaak te overtreffen (in beide richtingen), maargoed, afwachten.
ik denk eerder dat Intel donderdag maatgevend zal zijn....quote:Op maandag 11 januari 2010 15:52 schreef tony_clifton- het volgende:
Haha oké...
Mja, ik ga ze toch nog eventjes bijhouden.
Enja, Alcoa heeft de reputatie van de analisten vaak te overtreffen (in beide richtingen), maargoed, afwachten.
Rly? Sinds ik computers enkel en alleen gebruik als mp3spelers en internet-acces-devices zegt die sector mij absoluut niks meerquote:Op maandag 11 januari 2010 15:54 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik denk eerder dat Intel donderdag maatgevend zal zijn....
ik denk dat bij het brede publiek Intel meer tot de verbeelding spreekt dan een aluminiumbakkerquote:Op maandag 11 januari 2010 16:03 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Rly? Sinds ik computers enkel en alleen gebruik als mp3spelers en internet-acces-devices zegt die sector mij absoluut niks meer.
Dan zijn het dus flutanalisten. Juist bij bedrijven als Alcoa is het algehele cashflowplaatje veel makkelijker te doorgronden vanwege de (dis)continuiteit van de markt waar ze in operenen. Los daarvan weet ik dat ze momenteel een negatieve winst per aandeel hebben in een commoditybubble(!). Enerzijds produceren ze minder staal vanwege de verminderde vraag maar anderzijds lijken ze minder te profiteren van langdurig en structureel hogere staalprijzen. Wat voor scenario gaat dit opleveren als de wereldwijde vraag naar staal toeneemt en de commoditybubble instort?quote:Op maandag 11 januari 2010 15:52 schreef tony_clifton- het volgende:
Enja, Alcoa heeft de reputatie van de analisten vaak te overtreffen (in beide richtingen), maargoed, afwachten.
dank, ik ga ze eens doorlichtenquote:Op maandag 11 januari 2010 16:37 schreef tony_clifton- het volgende:
Once again, let op de vakkundige spreiding.
[ afbeelding ]
Kleine toelichting;Ablynx en Galapagos - hebben allebei meerdere geneesmiddelen in de pijplijn (20+), maar in vroege stadia (ontwikkeling of fase 1). Beiden komen regelmatig in het nieuws wegens mijlpaalbetalingen. Vandaag ook weer; Galapagos ontvangt 6 miljoen van Roche.
Laag gewicht wegens nog vroeg, onzeker, die dingen...Thrombogenics - één vijfde van de PF - 2010 wordt het jaar waarin een fase 3 -medicijn zal gecommercialiseerd worden (of afgekeurd). De wetenschappelijke literatuur is alvast enthousiast, de testen liggen allemaal voor op schema. Ook in 2010 zal de blockbuster (kankermedicijn) van fase 2 naar fase 3 gaan (onder voorbehoud natuurlijk), met de bijhorende mijlpaalbetalingen.
Thr was bijvoorbeeld vorig jaar winstgevend (jawel, zonder omzet en al die dingen!), en heeft nog 3 andere programma's indien de 2 belangrijkste worden afgekeurd.Tigenix, niet zo fan meer van. Anderhalf jaar gehad voor de goedkeuring van hun enige produkt, maar ondertussen staat de koers nog altijd niet hoger dan mijn aankoopkoers. Alles staat of valt nu bij het al dan niet succesvol zijn op commercieel gebied. Geldt wel als een leidinggevend bedrijf in een groeisector v/d geneeskunde. Devgen - hybride rijst, hitech-gewasbescherming en protégé van Monsanto. Als klein bedrijfje een van de belangrijkste leveranciers van hybride rijst in Indonesie en die kanten, is een groeisector want daar moet het rendement sterk omhoog gaan. Heeft echter al samenwerkingsovereenkomsten met plaatselijke fabrikanten en regeringen - zij leveren de technologie en ontvangen daarvoor premies per ton. Belangrijke waarde wegens activiteit in groeilanden.
Moet wat betreft gewasbescherming wel opboksen tegen Bayer, Syngenta en DuPont.
K+S - verhaal is al bekend - vorig jaar deze tijd kreeg het aandeel een boost wegens de strenge winter en ook nu - met alle gedoe rond ontoereikende voorraden van strooizout - ook weer een tijdelijk belangrijke waarde.
Asian Bamboo
Umicore - Metaalspecialiteiten, maar ook sterk bezig qua ecologie (recyclage elektronisch afval, herlaadbare batterijen, katalysatoren). Begonnen als net geen 10% van de portefeuille maar meer dan verdubbeld en niet verkocht. Free float van 95% dus gemakkelijke overnameprooi. Solvay wordt al sinds vorig jaar genoemd, binnenkort misschien duidelijkheid als die het geld krijgen van de verkoop van hun farmadivisie.
Ik zou er in ieder geval graag vanaf raken, alleen lukt 't niet bepaald wanneer je de grafiek bekijkt, het blijft maar stijgen...
PNE3 - Ontwikkelaar onshore/offshore windparken - wordt betaald zoals biotechbedrijven, bij het behalen van mijlpalen wbt geinstalleerd vermogen. Heeft potentieel wegens Duitsland dat door PNE geïnstalleerde parken wil vernieuwen, en er is nog een rechtzaak maar da's een stom verhaal. In ieder geval is de kans klein dat ze die verliezen (tegenpartij heeft gehandeld met de goedkeuring van een onafankelijke auditor).
DSTI - speculatief - is bezig met failliet te gaan.
Poweo - speculatief - Franse energiemarkt blablabla, overnamekandidaat van de Oostenrijkse hoofdaandeelhouder.
Deze twee zijn een beetje mijn miskopen maar niet echt belangrijk.
Galapagos wel? Ik heb dat aandeel al zo vaak willen kopen, maar steeds dacht ik dat het te snel gestegen was. En steeds stijgt het verder...quote:Op maandag 11 januari 2010 16:49 schreef tony_clifton- het volgende:
Laat mij misschien iets te weinig beïnvloeden door cijfers en verwachtingen enz, maar als ik denk dat een bedrijf toekomst heeft koop ik het meestal. Toch indien de koers niet belachelijk snel gestegen is. Asian Bamboo bijkopen zou ik nu bv. niet doen. Gewoon uit principe. Ik wil niet de fool zijn die er nog net iets meer voor geeft.
'die dingen' heb je toch al, dan is een stijging alleen maar positief?quote:Op zaterdag 9 januari 2010 22:27 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
die dingen zijn al teveel gestegen de laatste week
kunnen we ze niet omlaag toveren
Nou ja, voor de rente die ik ontvang maakt het niet uit wat de koers is. Ik hou ze ws. toch tot 2019.quote:Op maandag 11 januari 2010 17:28 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
'die dingen' heb je toch al, dan is een stijging alleen maar positief?
Of koop je regelmatig dit soort dingen bij?
maar, de koers mag idd wel wat omlaag, ik heb m'n geld klaarstaan...
Ze zijn inderdaad bijna allemaal gedaaldquote:Op maandag 11 januari 2010 13:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
iets minder onaantrekkelijk, bedoel je
sorryquote:Op maandag 11 januari 2010 17:42 schreef One_conundrum het volgende:
[..]
Ze zijn inderdaad bijna allemaal gedaald
wel als je half long en half short zit, tochquote:Op maandag 11 januari 2010 18:28 schreef LXIV het volgende:
Tja, het kan niet áltijd feest zijn. Al leek het er vanochtend wel even op!
Dán is het inderdaad altijd feest. En altijd ellende.quote:Op maandag 11 januari 2010 18:37 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
wel als je half long en half short zit, toch
het één sluit natuurlijk het ander niet uit. Payback time. Past helemaal in de hollywoodpolitiekquote:Op maandag 11 januari 2010 19:46 schreef LXIV het volgende:
Ik denk dat het effectiever is om de regels mbt eigen vermogen en leverage aan te scherpen.
Hier was een tijd terug een discussie over in AEX. Volgens mij waren de posters unaniem eens over het feit dat deze 'fees' uiteindelijk toch weer doorberekend worden naar de klant. Tot zover de hollywoodpolitiekquote:Op maandag 11 januari 2010 19:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
voorland voor financiele instellingen in het Westen: Obama Mulls Fee on Banks to Recover Bailout Funds:
Dat daar nog zo lang over nagedacht is. Het past politiek natuurlijk precies, zowel daar als hier.
http://www.nu.nl/algemeen(...)-vast-corruptie.htmlquote:Op zondag 10 januari 2010 21:24 schreef LXIV het volgende:Ik heb genoeg geregeld in Nederland, en laten we nu eerlijk zijn, Nederland kent openheid van bestuur en is niet corrupt.
we kunnen natuurlijk ook kijken wanneer 'de klant' uiteindelijk besluit 'I'm mad as hell and I'm not take it anymore...'. Langzamerhand denk ik dat dit een duurzamere oplossing is dan het huidige kool ende geit beleid.quote:Op maandag 11 januari 2010 19:58 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Hier was een tijd terug een discussie over in AEX. Volgens mij waren de posters unaniem eens over het feit dat deze 'fees' uiteindelijk toch weer doorberekend worden naar de klant. Tot zover de hollywoodpolitiek
Het blijft uiteindelijk symptoonbestrijding en een vorm van populisme tov burger. De enige duurzame oplossing die ik voor ogen houd is het terugbrengen van de leverage van financiele instellingen maar waarschijnlijk wordt dat toch niet realisbaar.quote:Op maandag 11 januari 2010 20:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
we kunnen natuurlijk ook kijken wanneer 'de klant' uiteindelijk besluit 'he's mad a hell and I'm not take it anymore...'. Langzamerhand denk ik dat dit een duurzamere oplossing is dan het huidige kool ende geit beleid.
waarom niet?quote:Op maandag 11 januari 2010 20:04 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Het blijft uiteindelijk symptoonbestrijding en een vorm van populisme tov burger. De enige duurzame oplossing die ik voor ogen houd is het terugbrengen van de leverage van financiele instellingen maar waarschijnlijk wordt dat toch niet realisbaar.
Het afgelopen jaar is keer op keer gebleken hoe bijv de overheid ING het hand boven het water heeft gehouden mbt tot de bailouts van Bos die blijkbaar niet de aandeelhouders wilde duperen door de toxic assets over te nemen. Daarnaast hoeft er maar één land te zijn in de wereld die niet mee doet aan deze deleveraging en er zal een exodus van financiele instellingen plaatsvinden. Ik zie in ieder geval veel haken en ogen aan de uitvoering van dat plan.quote:
het alternatief is m.i. dat een aantal Timothy McVeighs opstaan, en zich opblazen in de hoofdkantoren van de GS, JPM en ING's van deze wereld.quote:Op maandag 11 januari 2010 20:10 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Het afgelopen jaar is keer op keer gebleken hoe bijv de overheid ING het hand boven het water heeft gehouden mbt tot de bailouts van Bos die blijkbaar niet de aandeelhouders wilde duperen door de toxic assets over te nemen. Daarnaast hoeft er maar één land te zijn in de wereld die niet mee doet aan deze deleveraging en er zal een exodus van financiele instellingen plaatsvinden. Ik zie in ieder geval veel haken en ogen aan de uitvoering van dat plan.
ik weet niet wat je precies bedoelt, maar hier vind je nogal wat effectieve rentes: http://beurs.fd.nl/rente/internationaal/quote:Op maandag 11 januari 2010 20:40 schreef Lemans24 het volgende:
Hoe zit het met obligaties met variabele rente? Die rente lijkt mij gebaseerd op de rente op 10-jarige staatsleningen in het land van uitgifte, maar hoe kom ik dat percentage te weten van bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk op Spanje?
Quote dan de hele tekst in plaats van de soundbyte die je uitkomt!quote:Op maandag 11 januari 2010 19:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
http://www.nu.nl/algemeen(...)-vast-corruptie.html
quote:Op zondag 10 januari 2010 21:24 schreef LXIV het volgende:
Ik heb genoeg geregeld in Nederland, en laten we nu eerlijk zijn, Nederland kent openheid van bestuur en is niet corrupt. Dat wil niet zeggen dat corruptie niet bestaat maar wel dat wij een der minst corrupte landen van de wereld zijn.
Nee, we hebben vooral meer krediet.quote:Op zondag 10 januari 2010 17:20 schreef LXIV het volgende:
We hebben het toch beter met z'n allen dan 10 jaar terug?
Maar dat is dan ook het laatste gebied waarop dat nog een beetje waar is, en India, China etc doen steeds meer research zelf, ook voor westerse bedrijven.quote:Op zondag 10 januari 2010 20:31 schreef LXIV het volgende:
Dat het "Westen' uitgeteld zou zijn en niet meer tot innovatie in staat ben ik absoluut niet met je eens. Het Westen is nog steeds dé drijvende kracht achter werkelijke innovatie en fundamentele ontwikkeling.
Dit is maar deels waar. Als je het ongeluk hebt om slachtoffer te worden van corruptie of zelfs maar incompetentie binnen de overheid (maar ook advocatuur, rechterlijke macht, vakbonden, banken/verzekeraars, academische wereld, e.d.), heb je maar twee keuzes: je erbij neerleggen, of procederen tot je dood bent (in een systeem waarbinnen men doodleuk rechters verwisselt, of een partner van de advocaat van de tegenpartij op de stoel van de rechter hijst).quote:Nog iets anders waar wij goed in zijn: transparantie en een gebrek aan corruptie. Toch ook heel belangrijk als je een succesvolle economie wil bedrijven. Als ik hier een bedrijfje wil beginnen betaal ik bijna niks (60 euro) aan registratiekosten en dan staat er nog hulp van de overheid gereed om mij het duwtje in de goede richting te geven).
Slot 10.664 en S&P 1.147. Dus.quote:Op maandag 11 januari 2010 16:08 schreef Vandergeld het volgende:
Dow Jones heeft mooie overshoot gehad bij opening, onder groene lijn meer bevestiging dat stijging ten einde is.
[ afbeelding ]
Ik vind ze wel grappig om te spelen, net zoals ik het leuk vind om de R&P fails te lezenquote:Op maandag 11 januari 2010 23:10 schreef Arcee het volgende:
Wat heb jij met die associatiespelletjes eigenlijk? Of ben je een postopkrikker?
Zoals?quote:Op maandag 11 januari 2010 23:13 schreef Vandergeld het volgende:
Ik vind ze wel grappig om te spelen, net zoals ik het leuk vind om de R&P fails te lezen
95% van de TS'en daar is relkloon, toch?quote:Op maandag 11 januari 2010 23:23 schreef Vandergeld het volgende:
verliefd op iemand met al een relatie, help, help, help
Zullen er veel zijn, maar toch vermaak ik me er kostelijk meequote:Op maandag 11 januari 2010 23:31 schreef Arcee het volgende:
[..]
95% van de TS'en daar is relkloon, toch?
Morgen rustiger? Zou je niet kunnen stellen dat alleen de 1e dag van het nieuwe jaar wild was, de rest verliep relatief rustig hoor!quote:Op maandag 11 januari 2010 23:58 schreef tony_clifton- het volgende:
Denk dat er morgen een vervolg kan komen... Alcoa heeft eigenlijk zo slecht nog niet gepresteerd... omzetstijging...
Alhoewel 't bij mij moeilijk wordt, vier van mij gaan morgen sowieso rustiger of rood...
En je post nog steeds hier? Het moet niet gekker worden, ga toch op vakantiequote:Op dinsdag 12 januari 2010 00:11 schreef sitting_elfling het volgende:
Al mijn aandelen stonden knetter rood terwijl ik met de hocuspocus producten toch nog bijna 500 keer zoveel verdiende. Dat kan morgen alleen nog maar beter.
In 2006 kwam bijna de helft (!) van de S&P500 bedrijfswinsten uit de financiele sector. Dat is nogal vreemd voor een sector die eigenlijk niks produceert en alleen maar andermans geld heen en weer schuift. Een teken aan de wand dat er iets grondig fout zit. Dit is een symptoom van de enorme creditexpansie (+losse regels) van de laatste jaren, wat wordt verward met echte groei en sustainable bedrijfswinsten. En ondanks wat laatste stuiptrekkingen denk ik dat die tijd nu voorbij is.quote:Op zondag 10 januari 2010 15:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Ben met je eens dat het nogal losloopt met die crisis. Maar de voornaamste backlash zal zijn dat financial engineering niet meer mogelijk is. Ik zou maar niet onderschatten hoeveel impact dat heeft gehad op bedrijfswinsten.
Dat is minder om te horen Selang, hoop dat je nog wel kan genieten want je hebt nog een dik 3 wekenquote:Op dinsdag 12 januari 2010 05:25 schreef SeLang het volgende:
Btw: ik lig iets meer in de prak dan ik eerst dacht. Het 'actieve' deel van de vakantie is pretty much over...
Mnee, ik heb 3 zo'n dagen gehad (maar mijn pf is ook risicovoller), maar nu lijkt er een eind te komen aan de groene reeks. Sta zo'n 200 euro in't rood vandaag...quote:Op dinsdag 12 januari 2010 01:19 schreef Dankky het volgende:
[..]
Morgen rustiger? Zou je niet kunnen stellen dat alleen de 1e dag van het nieuwe jaar wild was, de rest verliep relatief rustig hoor!
[..]
Ja, vrijdag net voor slot opgenomen, expiratie tussen 325 en 330 waarschijnlijk maar zou mij niet verbazen word het zelfs 315-320.quote:
Zou mij niet verbazen als dit het was met de BMR, maar daarvoor eerst meer bevestiging nodig.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:15 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Ja, vrijdag net voor slot opgenomen, expiratie tussen 325 en 330 waarschijnlijk maar zou mij niet verbazen word het zelfs 315-320.
En wat als de bedrijfsresultaten wel meevallen? AA had hogere omzet, is belangrijker dan de invloed van een sucky dollar, no?quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:12 schreef Vandergeld het volgende:
Aex verliest al zo een 9 punten sinds de high van gisteren, als de US indices ook nog een flinke veer laten komende dagen staan we binnen no time op 325.
Ik heb er ook nog wel vertrouwen in dat de koers zich deze week nog gaat herstellen.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:29 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
En wat als de bedrijfsresultaten wel meevallen? AA had hogere omzet, is belangrijker dan de invloed van een sucky dollar, no?
Je kunt cijfers altijd positief en negatief uitleggen, voorlopig worden die van Alcoa negatief uitgelegdquote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:29 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
En wat als de bedrijfsresultaten wel meevallen? AA had hogere omzet, is belangrijker dan de invloed van een sucky dollar, no?
Tuurlijk.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:35 schreef foetre het volgende:
[..]
Ik heb er ook nog wel vertrouwen in dat de koers zich deze week nog gaat herstellen.
Dat soort dingen blijven niet opgaan natuurlijk, anders weet iedereen wanneer hij zijn aandelen moet dumpen en gaan we tegelijkertijd onderuit met Shanghai.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:51 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Tuurlijk.
Kijk maar eens naar deze index: http://www.google.com/finance?q=SHA:000001
Vroeger was de Nasdaq de indicator voor trouble, nu is dat de beurs van Shanghai.
Daar ging 't naar beneden eind 2007-begin 2008, Europa volgde een half jaar later. De koersen begonnen te herstellen rond oktober, jawel, een half jaar voor Europa.
Welnee, dat wordt al maanden geroepen en we stijgen steeds maar door.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:22 schreef M.Melandri het volgende:
Zou mij niet verbazen als dit het was met de BMR, maar daarvoor eerst meer bevestiging nodig.
Wel een nieuwe year lowquote:Op dinsdag 12 januari 2010 12:54 schreef Arcee het volgende:
[..]
Welnee, dat wordt al maanden geroepen en we stijgen steeds maar door.
Californië, Spanje en Israël kweken vrolijk mee hoor. Ik zou eerst het aandeel van Florida in de wereldsinaasappelproductie opzoeken. En dan futures sinaasappelsap inslaan.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 17:18 schreef tony_clifton- het volgende:
2 - De enige andere regio met een klimaat zoals Florida waar appelsienen gekweekt worden ligt in China.
Het blijft geen feestquote:Op dinsdag 12 januari 2010 18:54 schreef Arcee het volgende:
Welnee, dat is voor velen juist weer een instapmoment en up we go.
Gambler's fallacyquote:Op dinsdag 12 januari 2010 19:06 schreef piepeloi55 het volgende:
Dit doet me ergens aan denken...![]()
Ik was een tijdje terug in het casino bij de roulette tafel. Stond achter een man die beweerde aan de hand van de al gevallen kleuren rood/zwart te bepalen wat de volgende kleur zou zijn. Na een hele reeks verliezen zette hij plots al zijn fiches in en gelijk had hij ook nog. Natuurlijk vertelde die aan iedereen dat ie het zag aankomen, wat was immers de kans dat hij op zoveel keer achter elkaar op rood zou vallen. Wat er erna gebeurde kun je wel raden.
Ik snap de link niet? Bedoel je 't op VDG?quote:Op dinsdag 12 januari 2010 19:06 schreef piepeloi55 het volgende:
Dit doet me ergens aan denken...![]()
Ik was een tijdje terug in het casino bij de roulette tafel. Stond achter een man die beweerde aan de hand van de al gevallen kleuren rood/zwart te bepalen wat de volgende kleur zou zijn. Na een hele reeks verliezen zette hij plots al zijn fiches in en gelijk had hij ook nog. Natuurlijk vertelde die aan iedereen dat ie het zag aankomen, wat was immers de kans dat hij op zoveel keer achter elkaar op rood zou vallen. Wat er erna gebeurde kun je wel raden.
Ik denk op Arcee, die ervan overtuigd is dat elke daling slechts een dip is die op zal worden gekochtquote:Op dinsdag 12 januari 2010 19:55 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ik snap de link niet? Bedoel je 't op VDG?
LOL. Meer bedoeld op jouquote:Op dinsdag 12 januari 2010 19:57 schreef Vandergeld het volgende:
Ik denk op Arcee, die ervan overtuigd is dat elke daling slechts een dip is die op zal worden gekocht
Ook goed, toch is dit een prachtig top patroonquote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:04 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
LOL. Meer bedoeld op jou. Als je iets lang genoeg zegt komt het altijd wel eens uit. Misschien dat het nu inderdaad uitkomt als de kwartaalcijfers tegenvallen. maar het is meer fooled by randomness dan een prachtig korte termijn inzicht, aangezien je er vaak genoeg naast hebt gezeten
Welke indicatoren gebruik jij om in te stappen? Nog steeds RSI en MA?quote:Op dinsdag 12 januari 2010 00:11 schreef sitting_elfling het volgende:
Al mijn aandelen stonden knetter rood terwijl ik met de hocuspocus producten toch nog bijna 500 keer zoveel verdiende. Dat kan morgen alleen nog maar beter.
Sja, mij zeggen EW/TA toppatronen niet meer dan fatwa's uitgesproken door grootmoefti's in een of andere woestijnquote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:29 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Ook goed, toch is dit een prachtig top patroon
Niet elke daling, wel de dalingen van de afgelopen maanden. Het zal vast een keer gaan dalen, maar ik zeg niet, zoals jij, heel stellig op welke dagen welke standen precies bereikt gaan worden.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 19:57 schreef Vandergeld het volgende:
Ik denk op Arcee, die ervan overtuigd is dat elke daling slechts een dip is die op zal worden gekocht
Precies.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:04 schreef piepeloi55 het volgende:
LOL. Meer bedoeld op jou. Als je iets lang genoeg zegt komt het altijd wel eens uit. Misschien dat het nu inderdaad uitkomt als de kwartaalcijfers tegenvallen. maar het is meer fooled by randomness dan een prachtig korte termijn inzicht, aangezien je er vaak genoeg naast hebt gezeten
quote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:46 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Sja, mij zeggen EW/TA toppatronen niet meer dan fatwa's uitgesproken door grootmoefti's in een of andere woestijn
Ik heb betere paints van je gezien. Als je de lijnen consistent op de toppen zou tekenen zou je bijna een paralelle lijn krijgen. Dit lijkt niet op een op een krimpende formatie tbh.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:38 schreef Vandergeld het volgende:
DOW Jones doet een terugtest van de onderste trendlijn:
[ afbeelding ]
Dat is het verschil tussen EW en TA, bij EW moet je de bovenste trendlijn namelijk leggen op de toppen van golf 1 en 3 en de onderste op de bodems van golf 2 en 4.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:50 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik heb betere paints van je gezien. Als je de lijnen consistent op de toppen zou tekenen zou je bijna een paralelle lijn krijgen. Dit lijkt niet op een op een krimpende formatie tbh.
Ok, wist ik niet. Misschien moet ik maar eens de EW theorie doorspitten alhoewel ik er nooit naar zou handelen.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 20:52 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Dat is het verschil tussen EW en TA, bij EW moet je de bovenste trendlijn namelijk leggen op de toppen van golf 1 en 3 en de onderste op de bodems van golf 2 en 4.
Deze formatie is een toppatroon, waarbij het minimale koersdoel de start van golf 1 in. Bevestiging krijgen we al breken we onder de stijgende trendlijn uit. Alle 5 de golven bestaan in dit patroon uit 3 subgolven.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 21:03 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ok, wist ik niet. Misschien moet ik maar eens de EW theorie doorspitten alhoewel ik er nooit naar zou handelen.
Wat zegt deze formatie eigenlijk in jouw optiek en wat voor bars gebruik je ter verificatie?
Valt ook wel mee, is meer in mij eigen belevingswereld aangezien ik een wat ergere reactie van de beurzen had verwacht nadat de eerste bedrijven met kwartaalcijfers tegenvallen. Denk toch dat de doorslag later pas komt, hopelijk in positieve zin.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 22:06 schreef LXIV het volgende:
Zo spectaculair vind ik het ook nog niet.
waarom valt dan het ene na het andere metaalbedrijf om?quote:Op dinsdag 12 januari 2010 22:13 schreef LXIV het volgende:
Vorige keer hadden we een aardige ralley tijdens de cijfers. En in Nederland was het vierde kwartaal vaak retedruk bij bedrijven. In ieder geval hoorde ik dat van veel mensen, dat de orders in dit kwartaal eindelijk weer op niveau kwamen
Ligt eraan waardoor die omzet stijgt. Is het omdat de commodity prijzen van die sector stijgen(door een bubble) is het eerder slecht dan goed voor een economie. Is het omdat een bedrijf meer verkoopt, omdat er meer vraag is naar de producten, is het natuurlijk goed. Ik denk dat eerder het eerste dan het laatste aan de gang is omdat de outlook nog steeds bezuinigingen en liquiditeiten bezitten bevat.quote:Op woensdag 13 januari 2010 12:29 schreef tony_clifton- het volgende:
Umicore = groen
Sentiment, duh... Er zijn buiten Alcoa nog geen metaalbedrijven gepasseerd, en vooralsnog is een stijgende omzet een goed teken wbt de economie...
De kosten bij Binck zijn ¤ 8 + 0,1 % over de transactiewaarde met een maximum van ¤ 150. Ik denk dat dit voor particulieren de goedkoopste manier is om aan nederlandse obligaties te komen.quote:Op woensdag 13 januari 2010 13:16 schreef Lemans24 het volgende:
Ik heb de obligaties nog steeds niet gekocht, de koers blijft maar hoog (en omdat ik nog steeds te veel lijk te moeten betalen bij Binck).
Je betaalt geen belasting over de jaarlijkse coupon. Over dividend op aandelen betaal je (als particulier) trouwens ook geen belasting. Je ziet weliswaar dividendbelasting op de dividendnota staan, maar deze kun je op je jaarlijkse belastingaangifte in mindering brengen.quote:Moet ik belasting betalen over de jaarlijkse coupon, zoals bij dividend? Dan zou er er alweer een stuk minder overblijven van dat mooie rentepercentage. Of gaat het zoals bij spaargeld, gewoon om het totale bezit?
We hebben maandag (hoogstwaarschijnlijk) de laatste grote golf omhoog afgerond op 345. Nu volgt er een nieuwe golf waarvan we de 1e en 2e golf hebben gezien, en ook deze golf is weer onderdeel van een groter geheel waarvan ik later vanavond wel een plaatje zal opgooien.quote:Op woensdag 13 januari 2010 15:33 schreef One_conundrum het volgende:
Maar dit vindt toch ook allemaal weer plaats in een grotere wave? En er zit toch ook weer een kleinere wave in?
Wat zeggen die dan over het koersverloop? Of kun je de EW alleen maar negatief uitleggen
normaal gesproken wel, maar ik kom veel hoger uit, wanner ik een order probeer uit te voeren. Het bedrag dat getoond wordt voor de laatste bevestiging is ongeveer 100 euro hoger dan ¤ 8 + 0,1% + lopende rente. Nu kan het zijn dat het bedrag wel kopt als ik de order definitief maak, maar dat vind ik een grote gok.quote:Op woensdag 13 januari 2010 16:18 schreef jaco het volgende:
[..]
De kosten bij Binck zijn ¤ 8 + 0,1 % over de transactiewaarde met een maximum van ¤ 150. Ik denk dat dit voor particulieren de goedkoopste manier is om aan nederlandse obligaties te komen.
Waarom neem je dan geen contact op met Binck? Ze zouden je toch moeten kunnen vertellen waarom het afwijkt van de standaard ¤ 8 + 0,1%.quote:Op woensdag 13 januari 2010 17:03 schreef Lemans24 het volgende:
normaal gesproken wel, maar ik kom veel hoger uit, wanner ik een order probeer uit te voeren. Het bedrag dat getoond wordt voor de laatste bevestiging is ongeveer 100 euro hoger dan ¤ 8 + 0,1% + lopende rente. Nu kan het zijn dat het bedrag wel kopt als ik de order definitief maak, maar dat vind ik een grote gok.
Eigenlijk lijkt het me een beetje sterk dat Binck de orderkosten verkeerd berekent. Dit heb ik zelf nog nooit geconstateerd en de ¤ 8 + 0,1% is dan ook een berekening die nauwelijks kan misgaan.quote:Op woensdag 13 januari 2010 17:03 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
normaal gesproken wel, maar ik kom veel hoger uit, wanner ik een order probeer uit te voeren. Het bedrag dat getoond wordt voor de laatste bevestiging is ongeveer 100 euro hoger dan ¤ 8 + 0,1% + lopende rente. Nu kan het zijn dat het bedrag wel kopt als ik de order definitief maak, maar dat vind ik een grote gok.
WS staat al weer hoger dan het gisteren gestaan heeft.quote:Op dinsdag 12 januari 2010 18:36 schreef Vandergeld het volgende:
Daar gaan de US beurzen, niet geheel onverwachts na afronding Ending Diagonals.
En daarmee heb ik zowaar de oorzaak gevonden! De eerste coupon is een lange, dus ondanks dat de uitbetaling op 26-10 is, moet ik rente betalen vanaf de issue date...quote:Op woensdag 13 januari 2010 18:18 schreef jaco het volgende:
[..]
Eigenlijk lijkt het me een beetje sterk dat Binck de orderkosten verkeerd berekent. Dit heb ik zelf nog nooit geconstateerd en de ¤ 8 + 0,1% is dan ook een berekening die nauwelijks kan misgaan.
De orderkosten lopen trouwens over de hele transactiewaarde, dus het aankoopbedrag inclusief de lopende rente.
Ik vraag me tenslotte af of je de lopende rente correct berekent. Je kunt de obligatie terugvinden op de website van euronext.com aan de hand van de ISIN. De lopende rente vind je dan onder 'accrued coupon'.
10687,87 dat is een nieuwe rally high toch?quote:Op woensdag 13 januari 2010 18:41 schreef Arcee het volgende:
[..]
WS staat al weer hoger dan het gisteren gestaan heeft.
Of klopt dat nog met je waves?
Yup, yearhigh dow.quote:Op woensdag 13 januari 2010 19:16 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
10687,87 dat is een nieuwe rally high toch?
Het probleem dat de aarde rond isquote:Op woensdag 13 januari 2010 22:44 schreef LXIV het volgende:
Toch blijft de AEX een beetje achter bij de DOW. Zul je morgen een groene opening zien en daarna toch wat afzakken totdat WS weer opent.
Tijdens openingstijden volgt de AEX WS wel aardig, maar wat er van vijf tot tien gebeurt zie je de volgende dag niet altijd terug. En ik heb het idee dat WS in de middag vaker daalt en dan in de avond weer hersteld, dus niet gunstig in dat opzicht.
Misschien helpt het als we de VS naar China verhuizen en vice versa!quote:Op woensdag 13 januari 2010 22:53 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Het probleem dat de aarde rond is. Ik heb me daar een hele tijd terug ook aan geergerd, al is het de afgelopen weken ook vaak andersom geweest.
Dan zul je net hebben dat we groen openen en door slecht nieuws rood eindigen en als de impact van de data is opgevangen de VS weer groen worden en weer rood late rop de dag en dat tijdje lang. Ik ben voor een 24-uurs opening van de beurzenquote:Op woensdag 13 januari 2010 22:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
Misschien helpt het als we de VS naar China verhuizen en vice versa!
Ja. Misschien is het wellicht een té drastische operatie om de AEX in het groen te krijgen. Als het al werkt.quote:Op woensdag 13 januari 2010 23:03 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Dan zul je net hebben dat we groen openen en door slecht nieuws rood eindigen en als de impact van de data is opgevangen de VS weer groen worden en weer rood late rop de dag en dat tijdje lang. Ik ben voor een 24-uurs opening van de beurzen
Voor mijzelf zou het niet uitmaken, maar ik begrijp je volledig. Misschien een beter idee dan om de AEX future 24/7 te kunnen verhandelen.quote:Op woensdag 13 januari 2010 23:05 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ja. Misschien is het wellicht een té drastische operatie om de AEX in het groen te krijgen. Als het al werkt.
24/7 beurzen lijkt me niks, dan blijf je F5-en op dft.nl. Ik vind het wel goed zo. Beurs open als ik toch moet werken en wel een schermpje open kan houden om de boel te monitoren.
Vind 14u per dag meer dan genoegquote:Op woensdag 13 januari 2010 23:13 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Voor mijzelf zou het niet uitmaken, maar ik begrijp je volledig. Misschien een beter idee dan om de AEX future 24/7 te kunnen verhandelen.
Dat zou wel kunnen. Ik handel toch niet in future's.quote:Op woensdag 13 januari 2010 23:13 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Voor mijzelf zou het niet uitmaken, maar ik begrijp je volledig. Misschien een beter idee dan om de AEX future 24/7 te kunnen verhandelen.
Dat zou wat zijn jaquote:Op woensdag 13 januari 2010 23:16 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
gewoon 1 veiling per dag, wereldwijd op hetzelfde moment, de rest van de dag alles dicht
Heel lang geleden was dat ook zo, je kon bepaalde aandelen alleen op een bepaald tijdstip op een bepaalde dag verhandelen. periodiek.quote:Op woensdag 13 januari 2010 23:16 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
gewoon 1 veiling per dag, wereldwijd op hetzelfde moment, de rest van de dag alles dicht
Heel heel heel vroeger (een jaar of 5 geleden) was het bijna alle dagen rustig.quote:Op donderdag 14 januari 2010 13:01 schreef Lemans24 het volgende:
Rustig hier vandaag!
Niet dat ik iets te melden heb... Ik wacht nog steeds tot obligaties goedkoper worden. Tot nu toe kost het wachten me alleen maar geld. Binck zou gewoon rente moeten geven op geld dat niks doet.
Die obligaties worden misschien helemaal niet goedkoper. Als je nu instapt bouw je tenminste rente op!quote:Op donderdag 14 januari 2010 13:01 schreef Lemans24 het volgende:
Rustig hier vandaag!
Niet dat ik iets te melden heb... Ik wacht nog steeds tot obligaties goedkoper worden. Tot nu toe kost het wachten me alleen maar geld. Binck zou gewoon rente moeten geven op geld dat niks doet.
Gefeliciteerdquote:Op donderdag 14 januari 2010 18:34 schreef LXIV het volgende:
PS: vanaf vandaag ben ik officieel ondernemer! Vanmiddag naar de Kamer van Koophandel geweest en proberen uit te leggen wat ik nu precies ga doen. Ik geloof niet dat ze het helemaal begrepen en hoe daar dan geld aan te verdienen was, maar soit. Ze waren wel heel erg aardig en ik kreeg ook nog een flesje champagne om het te vieren !![]()
Ook bij de bank was iedereen heel positief. Ik hoef niet te lenen want ik financier het gewoon zelf. En dat is toch leuker dan aandelen kopen!
Wat ga je doen?quote:Op donderdag 14 januari 2010 18:34 schreef LXIV het volgende:
PS: vanaf vandaag ben ik officieel ondernemer! Vanmiddag naar de Kamer van Koophandel geweest en proberen uit te leggen wat ik nu precies ga doen. Ik geloof niet dat ze het helemaal begrepen en hoe daar dan geld aan te verdienen was, maar soit. Ze waren wel heel erg aardig en ik kreeg ook nog een flesje champagne om het te vieren !![]()
Ook bij de bank was iedereen heel positief. Ik hoef niet te lenen want ik financier het gewoon zelf. En dat is toch leuker dan aandelen kopen!
Sorry, ben niet helemaal op de hoogte. Wat ga je precies doen met je onderneming?quote:Op donderdag 14 januari 2010 18:34 schreef LXIV het volgende:
PS: vanaf vandaag ben ik officieel ondernemer! Vanmiddag naar de Kamer van Koophandel geweest en proberen uit te leggen wat ik nu precies ga doen. Ik geloof niet dat ze het helemaal begrepen en hoe daar dan geld aan te verdienen was, maar soit. Ze waren wel heel erg aardig en ik kreeg ook nog een flesje champagne om het te vieren !![]()
Ook bij de bank was iedereen heel positief. Ik hoef niet te lenen want ik financier het gewoon zelf. En dat is toch leuker dan aandelen kopen!
Close!quote:Op donderdag 14 januari 2010 19:26 schreef dvr het volgende:
Je gaat breezers en beltegoed uitdelen aan tieners die de verwerpelijke ideeën van je opdrachtgevers overnemen?
Zonde zeg, heb je de mogelijkheid om goedkoop te lenen doe je het niet. Op de beurs ga je ook bijna altijd meer dan 100% long, wellicht nog even de kat uit de boom kijken?quote:Op donderdag 14 januari 2010 18:34 schreef LXIV het volgende:
Ik hoef niet te lenen want ik financier het gewoon zelf. En dat is toch leuker dan aandelen kopen!
Ik financier het met 30 geschreven puts BAM@8,80 DEC 2010.quote:Op donderdag 14 januari 2010 19:34 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Zonde zeg, heb je de mogelijkheid om goedkoop te lenen doe je het niet. Op de beurs ga je ook bijna altijd meer dan 100% long, wellicht nog even de kat uit de boom kijken?
Ik schrok al!quote:Op donderdag 14 januari 2010 19:46 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik financier het met 30 geschreven puts BAM@8,80 DEC 2010.
Gefeli! Succes met het gat in de markt in elk geval al!quote:Op donderdag 14 januari 2010 18:34 schreef LXIV het volgende:
PS: vanaf vandaag ben ik officieel ondernemer! Vanmiddag naar de Kamer van Koophandel geweest en proberen uit te leggen wat ik nu precies ga doen. Ik geloof niet dat ze het helemaal begrepen en hoe daar dan geld aan te verdienen was, maar soit. Ze waren wel heel erg aardig en ik kreeg ook nog een flesje champagne om het te vieren !![]()
Ook bij de bank was iedereen heel positief. Ik hoef niet te lenen want ik financier het gewoon zelf. En dat is toch leuker dan aandelen kopen!
gefeliciteerd ! met de voortvarendheid.quote:Op donderdag 14 januari 2010 18:43 schreef LXIV het volgende:
Opinievorming en draagvlakcreatie op het internet volgens een geheel nieuw concept. Ik ben nog niemand van boven de 35 tegengekomen die het begreep, dus dat is in ieder geval een goed teken!
Intel komt zo met cijfers.quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:00 schreef LXIV het volgende:
Weer allround yearhigh (vanaf 2009). Morgen iig weer groen open!
Hopen dat het cijferseizoen een beetje gunstig uitvalt, dan knallen we door de 360.
Bij ASML is het de afgelopen 2 maanden gekkenhuis geweest. Dus de chipmakers bestellen weer!quote:
Gelukkig kijken de beurzen altijd in de spiegels ipv door de voorruitquote:Op donderdag 14 januari 2010 22:16 schreef LXIV het volgende:
[..]
Bij ASML is het de afgelopen 2 maanden gekkenhuis geweest. Dus de chipmakers bestellen weer!
Boven verwachting. Morgen de chipmakers in het groen.quote:Intel posts huge profit jump, tops views
SAN FRANCISCO (MarketWatch) - Intel Corp. /quotes/comstock/15*!intc/quotes/nls/intc (INTC 22.08, +0.60, +2.79%) on Thursday reported a fourth-quarter profit of $2.3 billion, or 40 cents a share, compared with a profit of $234 million, or 4 cents a share, for the year-ealier period. Revenue was $10.6 billion, up from $8.2 billion for the same quarter in the year-ealier period. Adjusted income was 55 cents a share. Analysts had expected the Santa Clara, Calif.-based chip giant to report earnings of 30 cents a share, on revenue of $10.2 billion, according to a consensus survey by Thomson Reuters.
Morgen JP morgan voorbeurs, kan me niet voorstellen dat ze slechte cijfers zullen laten zien. Als de cijfers gaan meevallen in totaliteit pak ik het laatste ritje omhoog nog mee en erna stap ik uit.quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:28 schreef LXIV het volgende:
Als we nu weer zo'n cijferseizoen krijgen als in Q2 dan tikt de AEX iedere keer weer wat puntjes erbij. Dat was toen een mooie tijd om zeer long te zitten.
In de futs maakte die een sprongetje!quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:33 schreef M.Melandri het volgende:
Intel morgen gelijk vanaf opening omlaag.
Klopt, maar ik denk na half 4 sell the news bij intel.quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:36 schreef LXIV het volgende:
[..]
In de futs maakte die een sprongetje!
Nou beleggingsfondsen...quote:AMSTERDAM (Belegger.nl) – Het wereldwijd vermogen in Exchange Traded Funds (ETF’s) bedroeg eind vorig jaar meer dan duizend miljard dollar. Dat heeft het BlackRock Global ETF Research en Implementation Strategy team bekendgemaakt.
Dat is een nieuw record. Eind 2008 bedroeg het totale vermogen in ETF’s nog 710,9 miljard dollar, een stijging dus van ruim 45 procent.
De wereldwijde ETF-industrie omvatte 1.939 ETF’s met 3775 noteringen en een vermogen van in totaal 1032 miljard dollar verdeeld over 109 aanbieders die op 40 beurzen over de hele wereld
actief waren.
‘De uitdagende marktomstandigheden in 2008 zorgden voor een significante verschuiving van de
risicobereidheid van beleggers. Dat resulteerde in een grotere focus op tegenpartijrisico en een behoefte naar liquiditeit’, aldus de analisten van BlackRock.
ETF’s zijn ‘open-end’ fondsen die de index volgen.
Het vermogen van ETF’s genoteerd in Europa heeft aan het einde van 2009 eveneens een recordhoogte bereikt van 223,5 miljard dollar. Dat is een groet van 56,8 procent ten opzichte van het einde van 2008. Toen stond er nog een vermogen van 142,58 miljard dollar uit.
De Europese industrie omvatte 821 ETF’s met 2.359 noteringen verdeeld over 32 aanbieders actief op 18 beurzen aan het eind van december 2009.
In de Verenigde Staten is de markt fors groter. Daar is het vermogen van de ETF’s uitgekomen op 705,5 miljard dollar.
Tis niet letterlijk een beleggingsfonds hoor. Ze volgen gewoon een index. Bijv. de AEX.quote:
Wat is er mis mee? Ik ben al een tijdje aan't overwegen om PAGG of iets dergelijks te kopen; alle grote landbouwbedrijven zoals Monsanto, Syngenta, Potash, en co. in één aandeel, met een klein percentage risicovollere bedrijven in de BRIC-landen... Zelf zo diversifiëren kan ik niet hoor...quote:
Ik denk dat wij de enige twee bulls zijn hier... Maar ik moet wel zeggen dat ik niet denk dat er redelijke zekerheid is op 40%. Voor 'tzelfde geld moet je tegen juli/augustus 't geweer alweer van schouder veranderen... Natuurlijk, tot dat moment is er veel poen te scheppen, maartoch...quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:33 schreef LXIV het volgende:
Ik denk dat we nog een mooie rit kunnen maken. Uitstappen hoeft van mij niet, ik schrijf dan wel ATM calls. Met een beetje geluk behaal ik dan met redelijke zekerheid 40% rendement over 2010. Sta nu op ca. 20%. Nog 10% stijging en dan calls schrijven op 90% ATM voor 15% van de aandeelwaarde.
Heb ik ook nog alvast wat winst genomen
Ik weet heus wel wat ETF's zijn..quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:41 schreef capricia het volgende:
[..]
Tis niet letterlijk een beleggingsfonds hoor. Ze volgen gewoon een index. Bijv. de AEX.
Was je daar een jaar geleden ingestapt, dan had je goede winst gemaakt...beter dan ik..die het te vroeg verkocht heeft...
Juist dit soort markten zijn al praktisch gezien overbought door de hoge verwachtingen. Ook trackers op die markten kosten gewoon veel meer (tot 1%) terwijl een Eurostoxx 50 tracker rond de 0.15% per jaar kost.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 00:06 schreef Burnie88 het volgende:
ETF's vormen al 50% van de beleggingsportefeuille in de VS las ik laatst. ETF's zijn de toekomst. Vooral erg interessant in de emerging markets zoals Maleisië en Egypte.
geen gekkenhuis hoor. Tenminste niet als je het over de activiteiten hebt. Gewoon ze gangetje. Wel drukker, maar geen superlatieven....quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:16 schreef LXIV het volgende:
[..]
Bij ASML is het de afgelopen 2 maanden gekkenhuis geweest. Dus de chipmakers bestellen weer!
Alleen al de trapped cash in RDS en Unilever is waarschijnlijk meer dan 25 punten......quote:Op vrijdag 15 januari 2010 09:11 schreef SeLang het volgende:
Nog even ontopic wat betreft topic titel: De AEX gaat natuurlijk niet naar 25 punten.
Stel, RDS en Unilever halveren in prijs en de rest van de AEX fondsen gaan failliet. Zelfs dan sta je nog ver boven de 25 punten.
Helemaal waar. Maar je hebt ook veel mensen die zich er niet in willen verdiepen en vooral geen gedoe willen hebben. Zij zijn wel geinteresseerd in dit soort producten.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 00:58 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik weet heus wel wat ETF's zijn..Wat ik er mee wil zeggen is dat meer mensen inzien dat het uitermate lastig is om de markt te verslaan. Als beleggingsfondsen nog steeds willen concurreren met de markt moeten ze dus de markt verslaan wat praktisch gezien onmogelijk is op de lange termijn. Deze beloften moeten ze ook wel maken omdat particulieren niet voor niks 2% fee en 20% performance fee betalen. Gelukkig is de informatievoorziening tegenwoordig dermate goed dat particulieren en institutionelen heel makkelijk kunnen overzien hoeveel beleggingsfondsen er jaarlijks door het putje gaan. Wat dat betreft mogen de beleggingsfondsen hun borst nat maken omdat hun kapitaal wegvloeit.
Ja klopt, de TER is wel stukken hoger. Maar tot 1% vind ik nog relatief goedkoop. Tsja overbought... De BRIC-landen sowieso, maar nieuwe markten kunnen interessant zijn als nog niet meteen iedereen er in zit. Eurostoxx 50 o.i.d. is ook heel interessant, sterke onderliggende waarde. Het is altijd maar de vraag of je gaat voor stabiele onderliggende waarde of risicovolle o.w., de potentiële koerswinsten zijn uiteraard wel hoger als je wat meer risico neemt.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 01:00 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Juist dit soort markten zijn al praktisch gezien overbought door de hoge verwachtingen. Ook trackers op die markten kosten gewoon veel meer (tot 1%) terwijl een Eurostoxx 50 tracker rond de 0.15% per jaar kost.
Maar als jij met je ETF wil gaan beleggen im commodities of leverages moet je je er uiteraard wel in verdiepen. Misschien moeten beleggingsfondsen ook overstappen op het aanschaffen van ETF's binnen de portefeuille (als ze dat al niet op grote schaal doen, schat van niet). Het probleem van beleggingsfondsen is dat ze altijd in fondsen beleggen die direct gerelateerd zijn aan hun eigen onderneming. Vergeet die spreiding maar.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 09:29 schreef LXIV het volgende:
[..]
Helemaal waar. Maar je hebt ook veel mensen die zich er niet in willen verdiepen en vooral geen gedoe willen hebben. Zij zijn wel geinteresseerd in dit soort producten.
deze tijd doet mij ook denken aan een Q2, maar dan die van 2007. Waarbij elke natte scheet van een analist goed is voor een koerssprong van 5%, en je met elk gerucht de markt op de kant kan zetten. Past erg goed bij de cijfers over het optiminisme bij beleggers wat de afgelopen jaren niet zo hoog is geweest dan nu.quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:28 schreef LXIV het volgende:
Als we nu weer zo'n cijferseizoen krijgen als in Q2 dan tikt de AEX iedere keer weer wat puntjes erbij. Dat was toen een mooie tijd om zeer long te zitten.
Op welke stand zou je gaan kopen?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 09:52 schreef SeLang het volgende:
Op basis van Shiller P/E is de OVERwaardering tov historisch gemidddelde momenteel even groot als de ONDERwaardering was op de absolute intraday bodem in maart vorig jaar.
Nuf said
Voor mijn gevoel moeten er nog wel 100 punten af.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 10:00 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Op welke stand zou je gaan kopen?
maak er maar 200 vanquote:Op vrijdag 15 januari 2010 10:10 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
[..]
Voor mijn gevoel moeten er nog wel 100 punten af.
We zijn in iedergeval weer een flinke bel aan het blazen. Hopelijk knapt hij binnen nu en half jaar. Mij zul je voorlopig niet zien op de beurs.quote:
Eerst maar eens kijken of je voorspellingen van vorige week uitkwamen.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 09:29 schreef Vandergeld het volgende:
... maar volgende week...
Leedvermaakquote:Op vrijdag 15 januari 2010 11:47 schreef Arcee het volgende:
[..]
Eerst maar eens kijken of je voorspellingen van vorige week uitkwamen.
Mijn voorspelling staat genoteerd hequote:Op vrijdag 15 januari 2010 11:47 schreef Arcee het volgende:
[..]
Eerst maar eens kijken of je voorspellingen van vorige week uitkwamen.
Ik hoop het niet, zit nu flink belegd en ik zou toch graag nog wat winst willen maken. Hoewel ik er niet genoeg verstand van heb om het goed te beoordelen, lijkt Philp Weintraub*, de valuatie als normaal te beschouwen. Heeft hij het over hetzelfde ?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 09:52 schreef SeLang het volgende:
Op basis van Shiller P/E is de OVERwaardering tov historisch gemidddelde momenteel even groot als de ONDERwaardering was op de absolute intraday bodem in maart vorig jaar.
Nuf said
Pagina 25 was in het vorige topic ook al langsgekomen. Huidige waardering voor MSCI Europe was ongeveer 15.8 volgens mij (courtesy: Rukapul). Als je zelf tevreden bent met die waardering is er niks mis mee om in te stappen aangezien het verwachte rendement vlakbij het historisch gemiddelde van de S&P50 komt.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 11:58 schreef Zweistein het volgende:
zie pagina 24,25 en 26 van
http://www.skagenfunds.co(...)rts/SG_Dec09_Eng.pdf
grappig dat er kennelijk zoveel verschillende interpretaties van Shiller P/E zijn, SeLang post elke keer een ander plaatjequote:Op vrijdag 15 januari 2010 11:58 schreef Zweistein het volgende:
[..]
Ik hoop het niet, zit nu flink belegd en ik zou toch graag nog wat winst willen maken. Hoewel ik er niet genoeg verstand van heb om het goed te beoordelen, lijkt Philp Weintraub*, de valuatie als normaal te beschouwen. Heeft hij het over hetzelfde ?
zie pagina 24,25 en 26 van
http://www.skagenfunds.co(...)rts/SG_Dec09_Eng.pdf
* http://www.skagenfunds.com/article12076-2679.html
quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:17 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
maarreee... als jij beheerder was van een aandelenfonds, zou jij ooit iets anders zeggen dan dat aandelen een goed idee zijn?
Ja, hoewel ik niet denk dat hij zo doortrapt is. Zijn fondsen belegd juist in ondergewaardeerde aandelen,en die zijn er ook wel als de valuatie hoog ligt. Maar misschien zijn er inderdaad verschillende interpretaties mogelijk.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:17 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
maarreee... als jij beheerder was van een aandelenfonds, zou jij ooit iets anders zeggen dan dat aandelen een goed idee zijn?
Eindelijk iemand die het snapt!quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:38 schreef Zweistein het volgende:
[..]
Ja, hoewel ik niet denk dat hij zo doortrapt is. Zijn fondsen belegd juist in ondergewaardeerde aandelen,en die zijn er ook wel als de valuatie hoog ligt. Maar misschien zijn er inderdaad verschillende interpretaties mogelijk.
Aan de ene kant is het goed dat hier "gewaarschuwd wordt" voor mogenlijk onheil. Aan de andere kant vind ik de commentaren, ook in andere fora soms wel negatief. Zou dat de volksaard een beetje zijn. risico bestaat dat mensen te lang wachten , en pas instappen als alles weer veilig is. En juist dat zijn de gevaarlijke momenten om te gaan beleggen
De toekomst zal het leren.
Achteraf, ja... achteraf... achteraf zijn we allemaal Warren Buffett.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:58 schreef tony_clifton- het volgende:
Eindelijk iemand die het snapt!
Hoe gemakkelijk was 2009 wel niet, je moest al moeite doen om een aandeel te vinden dat nu lager staat dan toen...
Mja idd... alhoewel Buffet dik gepwnd werd door de markt vorig jaarquote:Op vrijdag 15 januari 2010 13:06 schreef Arcee het volgende:
[..]
Achteraf, ja... achteraf... achteraf zijn we allemaal Warren Buffett.
Ik zat er in april vol in.Dacht van faiiliet gaan die bedrijven toch ni dus wacht gewoon af tot ze weer op hun oude niveau zitten.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 13:07 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Mja idd... alhoewel Buffet dik gepwnd werd door de markt vorig jaar
Geef idd toe dat 't een hele tijd geduurd heeft voor ik er echt gerust in was, juni, maargoed, zat er volledig in tegen midden januari, dus timing was sowieso niet perfect...
quote:NEW YORK, Jan 15 (Reuters) - JPMorgan Chase & Co (JPM.N), the second-largest U.S. bank by assets, reported fourth-quarter profit jumped to $3.3 billion from $702 million a year earlier, helped by strong results from its investment bank unit.
The New York-based bank reported a quarterly profit of 74 cents a share, compared with 6 cents a year ago. Analysts on average expected 61 cents a share, according to Thomson Reuters I/B/E/S.
The bank posted revenue of $25.2 billion.
JPMorgan, seen as one of the banks that has best survived the financial crisis, has been battling rising losses on its credit card and mortgage portfolios over the last year.
Shares of JPMorgan closed up 44 cents, just under 1 percent, at $44.69 on Thursday. (Reporting by Elinor Comlay; editing by John Wallace)
Had je gister min of meer voorspeld toch?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 13:37 schreef M.Melandri het volgende:
Intel ook leuk, gister nabeurs nog +4% nu alweer vlak.
quote:Op vrijdag 15 januari 2010 12:38 schreef Zweistein het volgende:
[..]
Ja, hoewel ik niet denk dat hij zo doortrapt is. Zijn fondsen belegd juist in ondergewaardeerde aandelen,en die zijn er ook wel als de valuatie hoog ligt. Maar misschien zijn er inderdaad verschillende interpretaties mogelijk.
Aan de ene kant is het goed dat hier "gewaarschuwd wordt" voor mogenlijk onheil. Aan de andere kant vind ik de commentaren, ook in andere fora soms wel negatief. Zou dat de volksaard een beetje zijn. risico bestaat dat mensen te lang wachten , en pas instappen als alles weer veilig is. En juist dat zijn de gevaarlijke momenten om te gaan beleggen
De toekomst zal het leren.
Uhu. Stel dat je Fortis bv. gekocht rond de 20 (voor de crisis), en dan voor 'tzelfde bedrag aan minder dan een euro (toen was bekend dat Fortis gewoon gered was en de intrinsieke waarde rond de 3 euro lag), dan had je gewoon dik winst gemaakt. Soms is 't zo gemakkelijk als je je gevoel kan uitschakelen.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 13:30 schreef foetre het volgende:
[..]
Ik zat er in april vol in.Dacht van faiiliet gaan die bedrijven toch ni dus wacht gewoon af tot ze weer op hun oude niveau zitten.
Valutaopties?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 11:42 schreef jaco het volgende:
Een vraagje aan de beleggers in VS fondsen: dekken jullie het USD/Euro koersrisico af ? En zo ja: met welk instrument ?
top aex 2010 345quote:Op vrijdag 8 januari 2010 22:17 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Zal ik eens een leuke voorspelling doen? Volgende week gaan we DE TOP zien voor dit jaar. Noteer maar Arcee.
Ik dek het niet af. Currency dekking houd ik niet zo van. Je kunt natuurlijk een potje euro aandelen hebben en een potje vs aandelen.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 11:42 schreef jaco het volgende:
Een vraagje aan de beleggers in VS fondsen: dekken jullie het USD/Euro koersrisico af ? En zo ja: met welk instrument ?
Waarom zou het dan ook direct door blijven groeien? Als cijfers uitkomen is het domweg een spike van een minuutje en dan blijft het lang zwabberen rond dat percentage. Wat nog leuker is dat bijna alle concurrenten van Intel ook omhoog gingen.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 13:39 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Had je gister min of meer voorspeld toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |