abonnement Unibet Coolblue
pi_62720909

Welkom op De Beursvloer! Dit is het [AEX]-topic waarin je live met mede-FOK!kers alle wereldwijde beurzen kunt volgen en over de laatste economische nieuwtjes kunt discussiëren. Op De Beursvloer is een beetje slowchat best toegestaan. Heb je trouwens een link die kan worden toegevoegd aan de OP? Super! Post 'm alsjeblieft in het Feedback-topic van AEX of stuur 'm naar italodancer -at- fok.nl. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg alsjeblieft helemaal onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op FOK!
Veel plezier op De Beursvloer


Het Financieele Dagblad
De Financiële Telegraaf
BNR Nieuwsradio
Bloomberg
CNBC
MarketWatch (Dow Jones)
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
CNBC Europe TV (streaming TV, alleen 's ochtends)
Bloomberg TV [2] (streaming TV)


AEX-fondsen
Beurs.nl - Delayed
De Financiële Telegraaf - Delayed

Intraday AEX-index




Europese Indices
Yahoo - Streaming / Delayed (zie tijd)
US Markets - Real-time
ProFinance - Streaming indices
IG Index - Streaming FTSE 100 (spread betting)
RTS (Moskou)

Intraday DAX (Duitsland)


Intraday CAC-40 (Frankrijk)


Intraday BEL-20 (België)


Intraday FTSE-100 (Verenigd Koninkrijk)


Intraday RTS-index (Rusland)




Amerikaanse Indices
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
MarketWatch - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)

Amerikaanse Futures
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Amerikaanse fondsen
Google Finance - Streaming
Google Finance (belangrijkste bankaandelen) - Streaming / Real-time
MarketWatch - Delayed

Intraday Dow Jones-index


Intraday S&P 500-index


Intraday Nasdaq Composite


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)




Wereldwijde Indices
Yahoo! Azië - Streaming / Delayed
Yahoo! Brazilië, Mexico, Argentinië - Streaming / Delayed
AME Info (Midden-Oosten) - Delayed

Intraday Nikkei (Japan)


Intraday Hang Seng (Hong Kong, China)


Intraday SSE Composite (Shanghai, China)


Intraday Bovespa (Brazilië)




Koersen
FXStreet - Streaming valuta
ProFinance - Streaming valuta en commodities
ProFinance - Streaming grafieken valuta, commodities, indices
Rohstoff Tool - Streaming commodities
US Markets - Semi-real-time goud, zilver en olie

Intraday Euro-Dollar


Intraday Olieprijs


Intraday Goud en Zilver



Ask - Vraagprijs of laatprijs. De prijs die door de ‘markt’ wordt gevraagd -‘gelaten’- voor de verkoop van een bepaald effect.

Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Bid - Biedprijs. De prijs die door de ‘markt’ wordt geboden voor de aankoop van een bepaald effect.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dagorder - Een gelimiteerde order die uitsluitend gedurende de dag van opgave kan worden uitgehandeld. Niet uitgevoerde orders vervallen automatisch bij het sluiten van de handel.

Delayed - Koersen worden vertraagd doorgegeven. Meestal is de vertraging 15 of 20 minuten.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,‘expireren’, van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico’s door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers - De waarde van een effect op een bepaald moment. Koersen van effecten zijn variabel.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ¤ 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ¤ 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Limit order - Het bij een beursorder opgeven tegen welke maximale koers men wenst te kopen of tegen welke minimale koers men wenst te verkopen.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie. Men krijgt een longpositie door het kopen van een effect.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Mandje - Pakket van verschillende aandelen die gezamenlijk worden verhandeld. Een mandje kan bijvoorbeeld het pakket aandelen zijn waaruit een index is samengesteld.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Real-time - Koersen zijn (zo goed als) actueel. Je zult alleen moeten F5-en voor een nieuwe stand.

Scheefzitten - Een belegger zit ‘scheef’ als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs. Als de markt ¤ 22,50 biedt en ¤ 23 laat, dan is de spread dus ¤ 0,50.

Streaming - Koersen zijn actueel. Ze worden live op je scherm geüpdate.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.


De Beursvloer #1: Beurzen duiken weer in het rood
De Beursvloer #2: Wall Street weer in achtbaan
De Beursvloer #3: Beurzen kelderen tot 10%
De Beursvloer #4: Could've been worse
De Beursvloer #5: Bloedbad Azië; trekt Europa mee
pi_62720965
Huidige standen in de US:

Dow 8,326.30 -52.65 (-0.63%)
S&P 500 868.19 -8.58 (-0.98%)
Nasdaq 1,531.79 -20.24 (-1.30%
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:50:02 #3
151456 Tokamak
Bad shrooms...
pi_62720973
Gretchen: Dow Jones? What the hell kind of name is that? It sounds like a superhero's name
Dow: Who says I'm not?

Donnie Darko
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:50:13 #4
135789 Damzkieee
Ontzettende natnek
pi_62720981
Ik kom niet vaak in dit subforum, maar wat een geweldige OP Hulde. Ideaal uitgelegd en helder voor noobs als ik
The Killers Heracles Almelo Real Madrid
29.10 Novastar HMH
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:52:08 #5
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62721045
tvp
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:52:49 #6
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_62721067
Hmm had dit niet echt verwacht.. zal me niks verbazen als de down nog in de plus eindigt
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:53:25 #7
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62721089
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 15:52 schreef appelsientje het volgende:
Hmm had dit niet echt verwacht.. zal me niks verbazen als de down nog in de plus eindigt
Het slagveld gaat een keer komen. Die hedgefunds zullen ooit over de brug moeten.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_62721091
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 15:50 schreef Tokamak het volgende:
Gretchen: Dow Jones? What the hell kind of name is that? It sounds like a superhero's name
Dow: Who says I'm not?

Donnie Darko
Nog steeds niet gezien....

DOW: I'll be up
pi_62721126
tvp
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:55:04 #11
146230 Liewec
70's movies rule
pi_62721150
quote:
Banken VS krijgen dit weekeinde kapitaalinjectie
Uitgegeven: 27 oktober 2008 14:35
Laatst gewijzigd: 27 oktober 2008 15:24

WASHINGTON - Negen grote Amerikaanse banken krijgen dit weekeinde kapitaalinjecties van de overheid van in totaal 125 miljard dollar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Financiën maandag bekend.

De investering maakt deel uit van het reddingspakket van de overheid voor de financiële sector van in totaal 700 miljard dollar.

De overheidsinvestering in de grote banken is al eerder aangekondigd. Onder meer Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America en Morgan Stanley krijgen bedragen van maximaal 25 miljard dollar in ruil voor aandelen die aan de overheid toekomen.

In totaal stelt Washington nu 250 miljard dollar beschikbaar voor directe investeringen in banken. De andere 125 miljard gaan naar kleinere banken en andere financiële dienstverleners die zich voor het programma aanmelden. Daarover is nog geen overeenstemming bereikt.
People come up to me and say, "What's wrong?" "Nothing." "Well, it takes more energy to frown than it does to smile." "Yeah, you know it takes more energy to point that out than it does to leave me alone?"
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:55:18 #12
151456 Tokamak
Bad shrooms...
pi_62721160
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 15:53 schreef rvlaak_werk het volgende:

[..]

Nog steeds niet gezien....

DOW: I'll be up
Wordt t ns tijd!

andere mooie quote:

First of all, Papa Smurf didn't create Smurfette. Gargamel did. She was sent in as Gargamel's evil spy with the intention of destroying the Smurf village, but the overwhelming goodness of the Smurf way of life transformed her. And as for the whole gang-bang scenario, it just couldn't happen. Smurfs are asexual. They don't even have reproductive organs under those little white pants. That's what's so illogical, you know, about being a Smurf. What's the point of living if you don't have a dick?
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:55:32 #13
146230 Liewec
70's movies rule
pi_62721170
People come up to me and say, "What's wrong?" "Nothing." "Well, it takes more energy to frown than it does to smile." "Yeah, you know it takes more energy to point that out than it does to leave me alone?"
pi_62721194
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 15:55 schreef Tokamak het volgende:

[..]

Wordt t ns tijd!

andere mooie quote:

First of all, Papa Smurf didn't create Smurfette. Gargamel did. She was sent in as Gargamel's evil spy with the intention of destroying the Smurf village, but the overwhelming goodness of the Smurf way of life transformed her. And as for the whole gang-bang scenario, it just couldn't happen. Smurfs are asexual. They don't even have reproductive organs under those little white pants. That's what's so illogical, you know, about being a Smurf. What's the point of living if you don't have a dick?
Ook uit Donny Darko?
pi_62721206
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 15:55 schreef Liewec het volgende:

[..]

Dat zeg ik
Injectie
  maandag 27 oktober 2008 @ 15:56:50 #16
151456 Tokamak
Bad shrooms...
pi_62721209
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 15:56 schreef rvlaak_werk het volgende:

[..]

Ook uit Donny Darko?
Jep, maargoed dit is wel erg SlowChat waar wij nu mee bezig zijn
pi_62721308
Geweldig ik had het mis, wat betreft de groene dag. * pets * Overigens hulde voor iedereen die vandaag ging shorten in de olie en de goud. Ik ga daar vanmiddag weer in denk ik.

Overigens, olie bijna 60 dollar. Damn.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  maandag 27 oktober 2008 @ 16:01:01 #19
151456 Tokamak
Bad shrooms...
pi_62721325
positief yet again
  maandag 27 oktober 2008 @ 16:01:48 #20
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62721344
Dow in de plus En weer in de min
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_62721359
Niet volgens google, of die moet erg achter lopen.
  maandag 27 oktober 2008 @ 16:03:09 #22
151456 Tokamak
Bad shrooms...
pi_62721390
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 16:02 schreef rvlaak_werk het volgende:
Niet volgens google, of die moet erg achter lopen.
Neuh, je refesht te weinig
pi_62721530
ook dubieus... DJ omhoog, AEX omlaag....
  maandag 27 oktober 2008 @ 16:08:49 #24
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62721576
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 16:07 schreef rvlaak_werk het volgende:
ook dubieus... DJ omhoog, AEX omlaag....
DJ heeft wel invloed op de AEX, maar ze zijn niet gekoppeld (hooguit via fondsen als ING).
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  maandag 27 oktober 2008 @ 16:09:49 #25
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_62721619
Dow in de plus
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')