ik noem dat niet gestaag, 70% in minder dan een jaar. Ik noem dat manisch.quote:Op zondag 10 januari 2010 13:23 schreef LXIV het volgende:
[..]
Een gestage stijging vanaf maart vorig jaar van onder de 200 jaar boven de 350 mag dan wel weer een trend genoemd worden. En alle doemscenario's ten spijt: the trend is your friend.
Ja langetermijn is wel duidelijk, en absoluut, trend is your friend. Maar daarom ben ik dus ook benieuwd naar komende week, kijken of het doorzetquote:Op zondag 10 januari 2010 13:23 schreef LXIV het volgende:
[..]
Een gestage stijging vanaf maart vorig jaar van onder de 200 jaar boven de 350 mag dan wel weer een trend genoemd worden. En alle doemscenario's ten spijt: the trend is your friend.
Er wordt wel weer een nieuw paradigma bedacht waarop beurskoersen door kunnen stijgen. Zeer goedkope en onbeperkte energie of zo. We hebben echt wel ernstigere crisissen gehad dan de afgelopen crisis, waar op straat eigenlijk nauwelijks iets van te merken is geweest. En binnen 10 jaar was alles weer hersteld en beter dan ooit tevoren. Waarom zou dit een uitzondering zijn?quote:Op zondag 10 januari 2010 13:56 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ah, waar hadden we dan nu moeten staan met 2002 als basis?
Natuurlijk is 9% niet sustainable. Groeit de wereldeconomie dan sustainable met 9% per jaar? De meeste bedrijven moeten blij zijn met een paar percent (reeele) groei. De rest komt van leveraging en financial engineering.
Zoals we nu weten zit daar een limiet aan.
Nee, geen uitzondering. Waar stond de AEX op 10-1-2000? 610?quote:Op zondag 10 januari 2010 14:49 schreef LXIV het volgende:
[..]
Er wordt wel weer een nieuw paradigma bedacht waarop beurskoersen door kunnen stijgen. Zeer goedkope en onbeperkte energie of zo. We hebben echt wel ernstigere crisissen gehad dan de afgelopen crisis, waar op straat eigenlijk nauwelijks iets van te merken is geweest. En binnen 10 jaar was alles weer hersteld en beter dan ooit tevoren. Waarom zou dit een uitzondering zijn?
We hebben het toch beter met z'n allen dan 10 jaar terug? Maar toen stonden we op de top van een bubble, en nu zijn we de crisis net voorbij! Ik hoor toch wel signalen dat het allemaal aantrekt. Vorig jaar rond nieuwjaar nog iemand gesproken die me vertelde dat het aantal nieuwe orders voor het bedrijf waar hij werkte (kippenslachtmachines) gewoon totaal tot stilstand gekomen was. Nog drie maanden werk en dan niks meer. Maar nu is het in menig bedrijf de afgelopen twee maanden toch heel druk geworden.quote:Op zondag 10 januari 2010 15:09 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Nee, geen uitzondering. Waar stond de AEX op 10-1-2000? 610?
Beter dan ooit tevoren?
Binnen 10 jaar stonden we op ongeveer de helft.
Ben met je eens dat het nogal losloopt met die crisis. Maar de voornaamste backlash zal zijn dat financial engineering niet meer mogelijk is. Ik zou maar niet onderschatten hoeveel impact dat heeft gehad op bedrijfswinsten.
Wat niet wil zeggen dat het niet meer zal gebeuren dat iedereen al hossend met oogkleppen op kritiekloos de beurs opkriktHypes zijn van alle tijden, hebzucht zelfs van voor alle tijden
Gewetensvraag: wat zou de impact zijn als de rentes op hun historisch gemiddelde terecht komen?
je lult eromheenquote:Op zondag 10 januari 2010 17:20 schreef LXIV het volgende:
[..]
We hebben het toch beter met z'n allen dan 10 jaar terug? Maar toen stonden we op de top van een bubble, en nu zijn we de crisis net voorbij! Ik hoor toch wel signalen dat het allemaal aantrekt. Vorig jaar rond nieuwjaar nog iemand gesproken die me vertelde dat het aantal nieuwe orders voor het bedrijf waar hij werkte (kippenslachtmachines) gewoon totaal tot stilstand gekomen was. Nog drie maanden werk en dan niks meer. Maar nu is het in menig bedrijf de afgelopen twee maanden toch heel druk geworden.
(Want kippen moeten toch geslacht worden, en met dit soort zaken komt van uitstel geen afstel maar juist een piek aan orders een jaar later)
Dat zou niet best zijn, dan is menig financiele instelling formeel bankroet. Gelukkig valt de rente aardig te sturen door de centrale overheden, die weinig belang hebben bij een omvallend financieel systeem.
neej, ik geloof dat mensen zoals LXIV de beurs gerust een stukje omhoog kunnen duwen. Maar beurskoersen en realiteit hebben maar zeer beperkt iets met elkaar te maken.quote:Op zondag 10 januari 2010 18:02 schreef bascross het volgende:
Dinosaur_Sr je klinkt redelijk bearish, maar je voorspellingen in het ''aex voorspeltopic'' zijn dat niet echt. Gaat er volgens jou weinig gebeuren of breekt de hel pas rond 2011 los?
het mooiste voorbeeld vind ik nog steeds de spoorlijn naar Lhasa. Met passen > 5000m, over permafrost etc. Het centrale gezag heeft Westerse engineersfirma's uitgenodigd. Want die spporlijn zou er komen. Onmogellijk vonden de Westese firma's. Weet je, dan doen we het zelf wel, zei de overheid. In no time lag er die spoorlijn die onmogelijk wasquote:Op zondag 10 januari 2010 20:31 schreef LXIV het volgende:
Dat het "Westen' uitgeteld zou zijn en niet meer tot innovatie in staat ben ik absoluut niet met je eens. Het Westen is nog steeds dé drijvende kracht achter werkelijke innovatie en fundamentele ontwikkeling. Buiten Israël vind je dat nergens anders ter wereld terug. En in China en in mindere mate India wordt natuurlijk ontzettend veel geproduceerd, maar geef dan eens wat voorbeelden van werkelijk innovatie die daar hebben plaatsgevonden?
quote:Nog iets anders waar wij goed in zijn: transparantie en een gebrek aan corruptie. Toch ook heel belangrijk als je een succesvolle economie wil bedrijven. Als ik hier een bedrijfje wil beginnen betaal ik bijna niks (60 euro) aan registratiekosten en dan staat er nog hulp van de overheid gereed om mij het duwtje in de goede richting te geven). Wil ik in China iets beginnen dan moet ik smeergeld betalen en staat er als ik niet uitkijk iedere maand weer een nieuwe functionaris met een nieuwe wet aan de deur om weer geld te vangen. En de rechtszekerheid die je hier kent (eigendomsrecht) bestaat daar al helemaal niet. Doe je het slecht ben je je bedrijf kwijt, doe je het goed dan kan het worden ingepikt door het zoontje van de partijfunctionaris.
Nederland is idd vooral bekend van Davids, Bergkamp, van Nistelrooy en Fortuynquote:Verder hebben we hier nog een ethnisch vrij homogene bevolking, geen spanningen in het land, al vele decennia een stabiel en verstandig bestuur, nauwelijks relevante politieke onrust, geen oorlogsdreiging, noem maar op. Genoeg bedrijven die in Nederland willen investeren, en terecht!
ik denk dat jij het verkeerde beeld van China en India hebt. 99,999% van de bevolking heeft niks te willen of te eisen. Typisch Ollands, dat zou jij van allen toch moeten wetenquote:Wat wel klopt is dat het volk een beetje ingesuft is. Dat is een luxe-probleem, omdat we het zó goed voor elkaar hebben dat inderdaad die prikkel minder sterk aanwezig is. Maar als de Chinezen straks meer welvaart krijgen (het is geen zero-sum game), dan willen ook zij ouderschapsverlof, ziektekostenverzekeringen en een geregeld pensioen!
quote:Overigens kreeg ik vandaag een leuk idee voor een onderneming(kje). Donderdag even langs de KvK om het op te starten (serieus!) Dat hebben vorig jaar 40.000 mensen ook gedaan? Hoezo geen ondernemingslust?
ik haakte af bij 'het is voor het spel, niet voor knikkers'.quote:Op zondag 10 januari 2010 20:31 schreef LXIV het volgende:
(Misschien dat jij nog tips hebt? Eenmanszaak en werknemers)
maar onder de streep, en ondanks alle ontwijkende manoevres heb ik nog steeds geen antwoord van LXIV op deze twee vragenquote:Op zondag 10 januari 2010 18:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
- waarom ben je bullish op aandelen/aandelen en bearish op huizen?
- wat is de invloed op scherp stijgende rente (tot aan historisch gemiddelde) op aandelenkoersen?
De spoorweg an sich is toch een Westerse uitvinding. Net als het GSM in Europa ontwikkeld is. Natuurlijk kunnen die mensen daar ook van alles, vaak zelfs met hele primitieve middelen, dat heb ik zelf gezien. Maar om te stellen dat wij geen innovatie meer kennen... Denk aan GPS (TomTom), denk aan chips (ASML), denk aan MRI-scanning (Philips). Wat voor vergelijkbare innovatie is dan uit China, India of Afrika gekomen?quote:Op zondag 10 januari 2010 20:48 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
het mooiste voorbeeld vind ik nog steeds de spoorlijn naar Lhasa. Met passen > 5000m, over permafrost etc. Het centrale gezag heeft Westerse engineersfirma's uitgenodigd. Want die spporlijn zou er komen. Onmogellijk vonden de Westese firma's. Weet je, dan doen we het zelf wel, zei de overheid. In no time lag er die spoorlijn die onmogelijk was
Als ik in Chengdu door het main shoppig district loop, krijg ik een sms welke aanbiedingen er zijn in de winkel waar ik langs loop. Etc.
Er zijn veel slechte dingen over China te vertellen, maar alles gaat 100x zo snel, en alles is 100x doortastender. Moet ook wel, want anders is iemand je voor. En ongeacht de illusie die Westerse bedrijven hebben, krijgen ze er onder de streep geen poot aan de grond. Want China is gespeend van een chauvinsme waar Amerikanen nog een puntje aan kunnen zuigen
[..]
Ik heb genoeg geregeld in Nederland, en laten we nu eerlijk zijn, Nederland kent openheid van bestuur en is niet corrupt. Dat wil niet zeggen dat corruptie niet bestaat maar wel dat wij een der minst corrupte landen van de wereld zijn. Het is onzin dat je geen plekje op het industrieterrein kunt verwerven zonder een lokale wethouder iets toe te schuiven. Hier is dat de uitzondering op de regel. In zo goed als de rest van de wereld is dat juist wel de regel.quote:![]()
oh, China is absoluut corrupter, maar je hebt nog nooit iets proberen te regelen in Nederland geloof ik
Wij Ollanders staan wereldwijd bekend om ons hypocriete vermogenTuurlijk, eigendomsverhoudingen zijn voor ons Westerlingen in Nederland beter geregeld. Maar als ik een plekje op het lokale industrieterrein wil verwerven, moet ik hetzij iets weten van de lokale wethouder, of hem iets toeschuiven. Ollanders zijn serieus roomser dan de paus
Als het hun uitkomt, natuurlijk
[..]
Al het geklaag op de Telegraaf ten spijt is Nederland natuurlijk een stabiel, transparant en goed bestuurd land. En wordt terecht ook overal zo gezien.quote:Nederland is idd vooral bekend van Davids, Bergkamp, van Nistelrooy en Fortuyn
Niet van een verstandig bestuur overigens
In China weet ik tenminste wat ik koop.
[..]
Nu inderdaad nog niet. Maar wanneer dat welvaartsniveau stijgt gaan ook zij secundaire voorwaarden belangrijk vinden. Dat gebeurt overal ter wereld.quote:ik denk dat jij het verkeerde beeld van China en India hebt. 99,999% van de bevolking heeft niks te willen of te eisen. Typisch Ollands, dat zou jij van allen toch moeten weten
[..]
Natuurlijk vallen er van die 39000 er 30000 af. Maar die 9000 die over zijn gaan toch iets doen. Hier barst het ook van allerlei kleine bedrijfjes en handeltjes. Ik vind het laatdunkend om al die 39000 ondernemertjes over één kam te scheren omdat ze een idee (denken te) hebben. Er zijn best wat startups in Nederland en ook genoeg succesvolle! In jouw post gaf je zelfs aan wat al die Philips-werknemers van boven de 40 die ontslagen werden gingen doen. Daar heeft Philips nu dus last van!quote:![]()
Ondernemingslust met garantie tot de stoep39.000 mensen die ontslagen zijn die zich nu 'ondernemer' noemen
![]()
Maar wat is het idee?
Homo Ludens. Alles is spel. In dit geval omdat ik er niet in mijn levensonderhoud ga voorzien, het geld niet nodig heb en eigenlijk vooral eens zelf mijn geld wil verdienen. Helemaal zelf op de grote boze vrije markt bedoel ik. Het lijkt me leuker om helemaal zelf een tientje te verdienen met hard werken dan salaris gestort te krijgen omdat ik nu eenmaal dagelijks aanwezig ben in een zeker kantoorgebouw nabij Utrecht CS van 08:00 tot 16:30.quote:Op zondag 10 januari 2010 20:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik haakte af bij 'het is voor het spel, niet voor knikkers'.
QED, spelen is een luxe die alleen wij ons kunnen veroorloven
1) Omdat de huizenmarkt trager is en naijlt bij de ontwikkelingen in de economie en de beurs juist voorijlt.quote:Op zondag 10 januari 2010 20:53 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
maar onder de streep, en ondanks alle ontwijkende manoevres heb ik nog steeds geen antwoord van LXIV op deze twee vragen
Oblgaties dalen in waarde, langlopende het meeste. Perp's dalen in waarde vanwege de rente, eeuwigdurende perp's het meeste, en stijgen ook weer in waarde vanwege een lager insolventierisico.quote:Op zondag 10 januari 2010 21:30 schreef LXIV het volgende:
Wedervraag: wat gebeurt er met obligaties en perpetuals wanneer de rente naar het historisch gemiddelde stijgt?
Maandje, als het tegenzit.quote:Op maandag 11 januari 2010 09:26 schreef Snuf. het volgende:
In wat voor een tijdsbestek denk jij dat?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |