abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_68386559

Welkom op De Beursvloer! Dit is het [AEX]-topic waarin je de beurzen kunt volgen en over de laatste economische nieuws kunt discussiëren. Heb je een link die kan worden toegevoegd aan de OP? Post 'm in het Feedback-topic van AEX. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op FOK!


Het Financieele Dagblad
De Financiële Telegraaf
BNR Nieuwsradio
Bloomberg
CNBC
MarketWatch (Dow Jones)
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
CNBC Europe TV (streaming TV, alleen 's ochtends)
Bloomberg TV [2] (streaming TV)


AEX-fondsen
De Financiële Telegraaf - Streaming
Beurs.nl - Delayed

Intraday AEX-index




Europese Indices

FDAX Duitsland


CAC40 Frankrijk


BEL20 België


FTSE100 Verenigd Koninkrijk


RTS-index Rusland




Amerikaanse Indices
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
MarketWatch - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)

Amerikaanse Futures
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Amerikaanse fondsen
Google Finance - Streaming
Google Finance (belangrijkste bankaandelen) - Streaming / Real-time
MarketWatch - Delayed

Intraday Dow Jones-index


Intraday S&P 500-index


Intraday Nasdaq Composite


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)




Wereldwijde Indices

Yahoo! Azië - Streaming / Delayed
Yahoo! Brazilië, Mexico, Argentinië - Streaming / Delayed
AME Info (Midden-Oosten) - Delayed





Koersen
FXStreet - Streaming valuta
ProFinance - Streaming valuta en commodities
ProFinance - Streaming grafieken valuta, commodities, indices
Rohstoff Tool - Streaming commodities
CNBC - Streaming olie en goud
US Markets - Semi-real-time goud, zilver en olie

Intraday Euro-Dollar


Intraday grondstoffen




Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,‘expireren’, van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico’s door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ¤ 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ¤ 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Limit order - Het bij een beursorder opgeven tegen welke maximale koers men wenst te kopen of tegen welke minimale koers men wenst te verkopen.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie. Men krijgt een longpositie door het kopen van een effect.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Real-time - Koersen zijn (zo goed als) actueel. Je zult alleen moeten F5-en voor een nieuwe stand.

Scheefzitten - Een belegger zit ‘scheef’ als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs. Als de markt ¤ 22,50 biedt en ¤ 23 laat, dan is de spread dus ¤ 0,50.

Streaming - Koersen zijn actueel. Ze worden live op je scherm geüpdate.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als sprinter of speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.


De Beursvloer #1: Beurzen duiken weer in het rood
De Beursvloer #2: Wall Street weer in achtbaan
De Beursvloer #3: Beurzen kelderen tot 10%
De Beursvloer #4: Could've been worse
De Beursvloer #5: Bloedbad Azië; trekt Europa mee
De Beursvloer #6: Wall Street maakt duikvlucht in laatste kwartier
De Beursvloer #7: Wall Street sluit 11% hoger
De Beursvloer #8: 5e grootste dagwinst ooit voor AEX
De Beursvloer #9: Waar de AEX weer omhoog gaat
De Beursvloer #10: Wall Street onderuit op recessienieuws
De Beursvloer #11: Beurzen onrustig na renteverlagingen
De Beursvloer #12: Stemming slaat om
De Beursvloer #13: Wall Street terug in achtbaan
De Beursvloer #14: Wall Street levert deel winst weer in
De Beursvloer #15: Mijn Aegon, wat doe je!
De Beursvloer #16: Wall Street bloedrood, nieuwe lows
De Beursvloer #17: Ook Europa zoekt nieuwe lows
De Beursvloer #18: Wall Street in vrije val
De Beursvloer #19: Europa begint week goed
De Beursvloer #20: AEX 10% hoger
De Beursvloer #21: Europa lager in afwachting van Wall Street
De Beursvloer #22: Beurzen beginnen week fors lager
De Beursvloer #23: Wall Street herstelt van kater
De Beursvloer #24: Beurzen omlaag na renteverlaging
De Beursvloer #25: Beurzen dieprood na banenrapport
De Beursvloer #26: AEX sluit ruim 8% hoger
De Beursvloer #27: Beurzen rustig omhoog
De Beursvloer #28: Beurzen duiken in het rood
De Beursvloer #29: Wall Street herpakt zich
De Beursvloer #30: AEX zoekt het iets hogerop
De Beursvloer #31: Europese beurzen proberen het nog eens
De Beursvloer #32: AEX start nieuwe jaar met 5% winst
De Beursvloer #33: AEX hardloper; door 270 punten
De Beursvloer #34: Europese beurzen openen in de min
De Beursvloer #35: Bouwers krijgen 'm wel omhoog
De Beursvloer #36: Europese beurzen verliezen 3%
De Beursvloer #37: Europese beurzen starten hoger
De Beursvloer #38: Banken zorgen voor onrust op Europese beurzen
De Beursvloer #39: Wall Street kleurt bloedrood op 'Obama Day'
De Beursvloer #40: AEX onder 230 tijdens downtime FOK!
De Beursvloer #41: AEX sluit 5,8% hoger, overheidsdeal ING
De Beursvloer #42: Europese beurzen leveren in
De Beursvloer #43: AEX licht groen op rustige handelsdag
De Beursvloer #44: rentevoet gehandhaafd op 2%
De Beursvloer #45: AEX sluit 4,3% lager na details plan
De Beursvloer #46: AEX start nieuwe week lager
De Beursvloer #47: Beurzen verder onderuit
De Beursvloer #48: AEX fors lager en richting 230pt grens
De Beursvloer #49: Willem voor 't laatst bij rtlz, AEX -2%
De Beursvloer #50: Willempies laatste shot op RTL Z
De Beursvloer #51: Wall Street dondert 3,5% omlaag
De Beursvloer #52: AEX verspeelt meeste winst weer
De Beursvloer #53: Dow Jones 2 % lager, AEX door 218?
De Beursvloer #54: AEX intraday op laagste niveau in 12 jaar
De Beursvloer #55: AEX zakt door 210, Dow door 7000
De Beursvloer #56: AEX zakt richting 200-puntengrens
De Beursvloer #57: Winst gisteren weer teniet gedaan
De Beursvloer #58: AEX zakt 5% tot net boven 200 pnt
De Beursvloer #59: AEX breekt intraday 200pt grens
De Beursvloer #60: AEX in nieuwe week <200
De Beursvloer #61: AEX sluit 5,6% hoger
De Beursvloer #62: De interne mail van miljarden
De Beursvloer #63: AEX opent onder de 210pt
De Beursvloer #64: AEX ruim in 't groen (+2%)
De Beursvloer #65: AEX in de min, CPB blijft bij -3,5%
De Beursvloer #66: AEX licht in 't groen rond de 210pt
De Beursvloer #67 - AEX rond 220 punten
De Beursvloer #68: AEX test 218 punten weer
De Beursvloer #69: Met een groene AEX
De Beursvloer #70: AEX fors lager; -3,5%
De Beursvloer #71 - AEX ziet duidelijk herstel na rode dag
De Beursvloer #72 - Faber's nieuwsbrief
De Beursvloer #73: Shorters worden uitgerookt
De Beursvloer #74. Waahaarheen leiheidt de weg?
De Beursvloer #75 - Wachten op cijfers Alcoa!
De Beursvloer #76 Snap jij het? Dan snap ik het
De Beursvloer #77: Waar de mark to fantasy regels geldden
De Beursvloer #78: Wachten met klamme handjes op opening
De Beursvloer #79: Wanneer gaat Aegon failliet?
De Beursvloer #80: AEX maakt een top
De Beursvloer #83: Schijthner praat de beurs omhoog
x
pi_68386569
quote:
Op zondag 26 april 2009 02:14 schreef SeLang het volgende:

[..]

ES, QM (nu niet meer, sinds CL electronisch is geworden) en 6E
QM niet meer omdat die nu minder liquide is geworden?
quote:
Op zondag 26 april 2009 01:32 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Vanwaar dat je eigenlijk alleen maar in de S&P, goud en treasury bonds handelt met deze mini-futures? Ook hier zijn immers de mogelijkheden weer vrij eindeloos. Of heeft dat meer te maken met het volume?
Ja er zijn er natuurlijk veel meer maar het is maar de vraag of ik dat dan allemaal aan kan . Met deze futures gaat het nu goed dus dan moet je eigenlijk niet gaan veranderen. Om overal mijn strategie toe te passen wordt het denk ik op een gegeven moment ook wel heel erg zwaar.

Leuk trouwens om al die oude dingen te zien.
Overigens hier ook een leuk draadje via IEX.nl
http://www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&topic=1203545&Page=1
x
  zondag 26 april 2009 @ 11:49:48 #3
78918 SeLang
Black swans matter
pi_68386654
quote:
Op zondag 26 april 2009 11:44 schreef richbitch het volgende:

[..]

QM niet meer omdat die nu minder liquide is geworden?
Ja, op het moment dat CL elektronisch werd stapten de meeste QM mensen over op CL. QM is nu behoorlijk dood.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_68386680
quote:
Op zondag 26 april 2009 10:52 schreef dramatiek het volgende:

[..]

Mja, artikel is alleen niet echt positief. Eerder erg negatief. Dacht dat ik aan een positief artikel begon toen ik the economist gisteren opensloeg...dus niet
Wat stond er in dan?
pi_68386689
quote:
Op zondag 26 april 2009 10:50 schreef Charizma het volgende:
Goedemorgen,

Wat gaan eigenlijk de sprinters bij Binck kosten na 1 mei?
Net zoals turbo's/aandelen daar..
x
pi_68387785
quote:
Op zondag 26 april 2009 11:50 schreef pberends het volgende:

[..]

Wat stond er in dan?
The worst thing for the world economy would be to assume the worst is over
http://www.economist.com/(...)fm?Story_ID=13527685
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_68389726
quote:
Op zondag 26 april 2009 12:33 schreef dramatiek het volgende:

[..]

The worst thing for the world economy would be to assume the worst is over
http://www.economist.com/(...)fm?Story_ID=13527685

ty
pi_68390321
quote:
Op zondag 26 april 2009 02:09 schreef SeLang het volgende:
Zoals de meesten heb ik me vanaf het allereerste begin wel verdiept in basisbegrippen en waardering, maar handelen deed ik op basis van Technische analyse. Overigens was TA in Nederland toen nog niet zo geaccepteerd als het nu is. In de eerste instantie nam ik TA nog voor waar aan, maar begin 1998 kocht ik een PC en Metastock 6 (1000 gulden voor Metastock betaald) om zelf systemen te ontwikkelen en backtesten. Toen werd al snel duidelijk dat de meeste van die zooi geen voorspellende waarde heeft.

In 1998 bezocht ik een lezing van Alexander Elder die de bestseller 'trading for a living' heeft geschreven. Na de presentatie vroeg ik hem hoe het toch kwam dat het systeem dat hij in zijn boek beschreef niet winstgevend was. Ik dacht serieus dat het aan mijn eigen testen lag en hoopte dat hij met het verlossende antwoord zou komen . Natuurlijk kreeg ik slechts een schaapachtige reactie...

Rond de eeuwwisseling had ik een boek van Warren Buffett gekocht. In de eerste instantie vond ik het niet geweldig. Een jaar of twee later pakte ik dat boek opnieuw en toen viel alles plotseling op z'n plaats. Sindsdien maak ik een stricte scheiding tussen beleggen en speculeren. Maar gezien de hoge waarderingen was beleggen eigenlijk niet meer mogelijk sinds ~1997 (met uitzondering van 2003 misschien) dus ging ik me weer richten op traden, in afwachting tot betere tijden.

Sinds 2004 doe ik kwa traden uitsluitend nog futures. Eerst AEX (FTI), daarna vooral olie en currencies. Toen kwam ik opnieuw tot de conclusie dat het tijdsverspilling is om naar een scherm te staren in de hoop patronen te zien en dat je beter je energie kunt richten op het ontwikkelen en testen van strategieen offline. Toen ben ik ook overgestapt naar Tradestation, wat natuurlijk veel krachtiger was dan Metastock, en later naar Ninjatrader (wat ik nu nog steeds gebruik).

De 'gouden formule' voor trading heb ik overigens nog steeds niet gevonden (en ga die waarschijnlijk ook nooit vinden). De enige werkende formule die ik ken is lange termijn beleggen op basis van fundamentele waardering.
Ik vind het altijd interessant te lezen hoe iemand zich ontwikkelt en na een poos realiseert dat hetgeen wat hij voor waarheid aanhield, eigenlijk grote lariekoek bleek te zijn En dat je dat realiseerde na een aantal jaar van zelf-studie. Dat scheelt ons weer

Sinds je zo'n voorstander bent van het waardering principe zou je zelf zeggen dat je door de jaren heen het met name moest hebben van een aantal 'lucky trades' ? Of zat je toch vaker lange tijd goed? ( of fout )

Welk boek was dat trouwens van Buffet?

[ Bericht 0% gewijzigd door sitting_elfling op 26-04-2009 15:24:46 ]
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  zondag 26 april 2009 @ 15:08:51 #10
78918 SeLang
Black swans matter
pi_68392435
quote:
Op zondag 26 april 2009 14:02 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ik vind het altijd interessant te lezen hoe iemand zich ontwikkelt en na een poos realiseert dat hetgeen wat hij voor waarheid aahield, eigenlijk grote lariekoek bleek te zijn En dat je dat realiseerde na een aantal jaar van zelf-studie. Dat scheelt ons weer

Sinds je zo'n voorstander bent van het waardering principe zou je zelf zeggen dat je door de jaren heen het met name moest hebben van een aantal 'lucky trades' ? Of zat je toch vaker lange tijd goed? ( of fout )
Ik heb een aantal langdurige win-streaks gehad waardoor het leek dat ik daadwerkelijk een bepaalde skill had. Nu zie ik dat inderdaad grotendeels als geluk: ik volgde in die periodes toevallig een strategie die op dat moment toevalllig werkte.

Wat ik wel beter deed dan een aantal trading vrienden van mij was dat ik sneller inzag wanneer iets niet werkte. En met name dat ik na een groot verlies altijd een timeout inlaste. Gewoon een paar maanden niets doen en nadenken over wat er fout ging en of wat je aan het doen bent wel gezond en verstandig is. Zo beperk je de snelheid waarmee je geld kunt verliezen en je bent in staat om het met een heldere geest te analyseren. Dat laatste is erg moeilijk als je nog in een positie zit die op zwaar verlies staat. Mensen nemen over het algemeen grotere risicos als ze op verlies staan, want ze willen zo graag het geld 'terugwinnen'. Maar 'terugwinnen' bestaat niet in de trading wereld. Je kunt alleen winnen of verliezen. Verlies betekent gewoon geld weg. Mijn twee beste tradingvrienden zijn op die manier bijna al hun geld kwijt geraakt en één van de twee heeft zich nooit meer hersteld. Maar ikzelf trok bij een zwaar verlies gewoon de stekker eruit en ging op vakantie. Dan heb je even een pesthumeur maar je hebt je schade beperkt en kunt weer met een onbevangen geest analyseren of je strategie/ werkwijze wel hout snijdt en voorzichtig iets nieuws gaan proberen.

Iets anders waar ik altijd veel mee bezig was is begrijpen waar je winst eigenlijk vandaan komt. De meeste strategieen kun je (op z'n minst gedeeltelijk) backtesten. Dat heeft me veel inzicht gegeven niet alleen in specifieke strategieen maar ook in winstgevendheid van trading in het algemeen. Een van mijn vrienden volgde een optiestrategie die flawed was (waar ik hem voortdurend op wees). Maar hij nam zelf niet de moeite om te begrijpen waar zijn winst vandaan kwam. Het kon hem ook niets schelen want er kwam elke maand een paar duizend (of meer) euros binnen. Geheel zoals verwacht verloor hij uiteindelijk al z'n geld (een half miljoen, inclusief huis). Inmiddels heeft hij dankzij een erfenis weer een beetje geld (maar slechts een fractie van wat hij eerst had) en is hij opnieuw begonnen met een andere (ook flawed) strategie . Wederom heb ik hem uitgelegd waarom de strategie niet werkt maar hij wil niet luisteren

Dus al met al heb ik door de jaren heen wel een flink positief resultaat gerealiseerd, maar dat is niet het gevolg van één consistente strategie maar meer het gevolg van toevallige winst die ik heb gemaakt tijdens de zoektocht naar iets dat consistent werkt.
quote:
Welk boek was dat trouwens van Buffet?
Dat was een boek met verzamelde knipsels uit jaarverslagen van Bershire Hathaway. Die (gratis te downloaden) jaarverslagen behoren wat mij betreft tot de beste gratis toegankelijke educatieve schrijfsels over beleggen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_68396685
http://www.rondom10.nl/



Zaterdag 25 april: Crisis op de huizenmarkt (online te bekijken)

1 meneer heeft een huis te koop staan voor 172.500 euro. Zijn hypotheek op het huis is echter 291.000 euro.

Een ander grietje (27) is docent economie op een middelbare school. Zij is erg fan van Keynes-economics, en vindt dat de overheid moet ingrijpen. Zij heeft net een huis gekocht.

Een Rotterdamse makelaar zegt vooral dat men nu een huis moet kopen. Ook is hij woest over de overdrachtsbelasting (die levert de overheid elk jaar 3 miljard euro op, versus de hypotheekrenteaftrek die elk jaar 15 miljard euro kost).

De enige twee die enige logica uitkramen is de oud-directeur van bouwbedrijf BAM. Hij vindt het een uitstekende maatregel om de tophypotheek te verbieden en vindt dat men eerst maar even wat moet sparen voordat men een huis koopt.

De Elsevier-journaliste lijkt verder als een van de weinigen op te hoogte te zijn wat er speelt.

Hilarische uitzending al met al. Het is verbazingwekkend te noemen hoe furieus er al gereageerd wordt op een huizenprijsdaling van 3 á 4%. Volgens mij breekt de hel los als huizenprijzen 20% dalen, laat staan wanneer er 40% (mijn prognose) afgaat.
pi_68397337
quote:
Op zondag 26 april 2009 16:51 schreef pberends het volgende:
http://www.rondom10.nl/

[ afbeelding ]

Zaterdag 25 april: Crisis op de huizenmarkt (online te bekijken)

1 meneer heeft een huis te koop staan voor 172.500 euro. Zijn hypotheek op het huis is echter 291.000 euro.

Een ander grietje (27) is docent economie op een middelbare school. Zij is erg fan van Keynes-economics, en vindt dat de overheid moet ingrijpen. Zij heeft net een huis gekocht.

Een Rotterdamse makelaar zegt vooral dat men nu een huis moet kopen. Ook is hij woest over de overdrachtsbelasting (die levert de overheid elk jaar 3 miljard euro op, versus de hypotheekrenteaftrek die elk jaar 15 miljard euro kost).

De enige twee die enige logica uitkramen is de oud-directeur van bouwbedrijf BAM. Hij vindt het een uitstekende maatregel om de tophypotheek te verbieden en vindt dat men eerst maar even wat moet sparen voordat men een huis koopt.

De Elsevier-journaliste lijkt verder als een van de weinigen op te hoogte te zijn wat er speelt.

Hilarische uitzending al met al. Het is verbazingwekkend te noemen hoe furieus er al gereageerd wordt op een huizenprijsdaling van 3 á 4%. Volgens mij breekt de hel los als huizenprijzen 20% dalen, laat staan wanneer er 40% (mijn prognose) afgaat.
Moet dit filmpje nu echt in drie topics besproken worden?
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_68397774
Vanavond dat toch van ING of niet? wel ff kijken

Eerst nog maar ff wat Burn Notice
x
pi_68399349
quote:
Op zondag 26 april 2009 17:08 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

Moet dit filmpje nu echt in drie topics besproken worden?
'Nederlanders zijn schuldverslaafd'

Ik ben een lekker spamhoertje vandaag .
pi_68401662
Ok, jij wint. Ik geef het op.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_68401838
quote:
Op zondag 26 april 2009 17:21 schreef richbitch het volgende:
Vanavond dat toch van ING of niet? wel ff kijken

Eerst nog maar ff wat Burn Notice
Hoe laat komt dat van ING?
pi_68402894
quote:
Yes, the Market's Up 23% … Feeling Lucky?



There have been several panicky stock selloffs since the bear market began in October 2007. Now the opposite seems to be happening: a panicky rally.

Investors have piled into stocks in recent weeks, propelling an out-of-nowhere run that has some market pessimists scratching their heads -- and getting itchy to buy, for fear they're missing out on the start of a new bull market.

"We are feeling a bit anxious as equities have not pulled back meaningfully since March," J.P. Morgan equity strategist Thomas Lee told clients recently. Though relatively bullish, Mr. Lee has been waiting for a market correction of at least 10% before putting more money into the market. (The Dow Jones Industrial Average did give up a little ground last week, falling 0.7%.)

If stocks have already hit their bottom and are in a new, lasting bull market, then buying them would be the smart move, even though they have already risen some 23% since March 9. Pessimists warn, however, that the market went on a very similar run from November to January before sinking again to new lows. This is another such bear-market rally, they believe, and new lows are still on the way.

Here are key arguments for investors to weigh:

THE BULLS SAY: The worst is over for the economy.

This is probably true. Leading indicators such as surveys of corporate purchasing managers and the Baltic Dry Index of global shipping costs were in free-fall in late 2008, but have recently turned up, if only slightly.

Weekly claims for unemployment benefits may have peaked in late March, an event that typically precedes the end of a recession by two months, on average.

All of these economic dials are still pegged at levels pointing to very deep weakness in the economy. But the economy has to stop falling before it can start growing again, and stocks typically start rebounding long before the economy is completely well.

THE BEARS SAY: The recovery will be anemic.

Unfortunately, this is probably true, too. The damage done by the financial crisis, market meltdown and deep recession will be lasting and has implications for the economy's long-term growth.

U.S. households came into this recession with a mountain of debt, a situation enabled by a banking sector that took on too many risks and got too big. Now the financial sector is shrinking fast, but consumers still have much of that debt mountain. Meanwhile, unemployment could very well rise as high as 10% by next year, hurting households' ability to pay down those debts.
[Lede Chart]

If consumer spending continues weak, economic growth -- and, by extension, corporate profits and the stock market -- will be weaker than in recent decades.

THE BULLS SAY: Investors are taking more risks.

Investors have pulled nearly $100 billion out of money-market mutual funds since the latest stock-market rally began, according to the Investment Company Institute trade group. That implies they are pulling their cash from the sidelines and putting it to work in stock, bond and other markets, which is a bullish sign.

During the November-to-January rally, in contrast, investors poured more than $200 billion into money-market funds.

Moreover, there is still some $3.8 trillion of cash in money-market funds, according to ICI data, suggesting there is plenty of fuel to keep stocks moving higher and higher.

THE BEARS SAY: Most investors are still cautious and will stay that way.

While money has come out of money funds, only $10 billion has gone to U.S.-stock funds, according to ICI data -- hardly rampant risk-taking.

And many investors, having lost big in the past year due to plunging home and stock prices, will be sitting on more cash for a long time to come.

"It will take more than a 30% bounce to really convince people the market is a safe place to go," says Vincent Deluard, global equity strategist at TrimTabs Investment Research, which also tracks fund-flow data.

THE BULLS SAY: The market is historically cheap.

The most common way of measuring how expensive stocks are is to weigh prices against corporate profits. After all, stocks are just claims on future earnings. The Standard & Poor's 500-stock index currently trades at 14 times the consensus Wall Street forecast for earnings per share in 2009, below its long-term average price/earnings ratio of 16.

What's more, after months of slashing their forecasts for 2009 earnings, analysts have recently started raising them again. The higher the profits, the higher stock prices should rise, theoretically.

"More signs that the recession is ending and that profits are turning up would be very helpful" in keeping the rally going, says Ed Yardeni, chief investment strategist at Yardeni Research.

THE BEARS SAY: History suggests it should get cheaper.

Major bear markets in the past -- think the 1930s and the 1970s -- have not ended until the price/earnings ratio of the S&P 500 gets down to single digits. By that time, stocks are deeply unloved, making them real bargains. That hasn't happened yet. There are still too many investors calling this a great buying opportunity for this to truly be a great buying opportunity, say the bears.

And factors including a cautious consumer and a shrinking financial sector suggest there may be good reason to pay less for stocks in the near future.

THE BOTTOM LINE? "It's possible that we're in an April 2003 kind of place and we'll just keep steaming higher as we emerge from the bear market," says Jason Goepfert, president of Sundial Capital Research. "I'm not comfortable betting on that possibility."
http://online.wsj.com/art(...)l?mod=googlenews_wsj
pi_68404017
Voor de gene die niet naar echt gooische meisjes wil kijken , hier een bijzondere presentatie hoe the black swans er ineens weer kunnen zijn. Let op 90min maar wel de moeite waard!!!!!

http://zerohedge.blogspot(...)m.html#disqus_thread
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
pi_68404110
quote:
Maandag
- ING jaarvergadering aandeelhouders
- Akzo Nobel jaarvergadering aandeelhouders
- Duitsland: consumentenvertrouwen mei

Dinsdag
- KPN, cijfers eerste kwartaal
- DSM, cijfers eerste kwartaal
- ASMI, cijfers eerste kwartaal
- TomTom, vergadering aandeelhouders
- Fortis, jaarvergadering aandeelhouders
- BP (VK), cijfers eerste kwartaal

Woensdag
- Shell, cijfers eerste kwartaal
- Arcelor, cijfers eerste kwartaal
- Fortis, vergadering aandeelhouders
- VS: economische groei 1e kwartaal
- VS: rentebesluit Fed
- NL: producentenprijzen maart

Donderdag
- NL: Koninginnedag
- BASF (Dui), cijfers eerste kwartaal
- Procter & Gamble (VS), kwartaalcijfers
- Duitsl.: werkloosheid april
- VS: Beschikbaar inkomen en bestedingen maart

Vrijdag
- Euronext: beurzen gesloten
- VS: vertrouwen consumenten april
- VS: ISM-index industriële activiteit april
pi_68404136
quote:
Op zondag 26 april 2009 20:53 schreef edwinh het volgende:
Voor de gene die niet naar echt gooische meisjes wil kijken , hier een bijzondere presentatie hoe the black swans er ineens weer kunnen zijn. Let op 90min maar wel de moeite waard!!!!!

http://zerohedge.blogspot(...)m.html#disqus_thread
Geen tijd voor, wat was de conclusie?
pi_68404606
quote:
Op zondag 26 april 2009 20:16 schreef richbitch het volgende:
@Melandri

Hierrrr dus: Ondergang ING bij Zembla vanavond om 21.30 uur NL II
thx!
  zondag 26 april 2009 @ 22:32:34 #24
66186 foetre
Wielren en Hardloop addict
pi_68407464
tvp
  zondag 26 april 2009 @ 23:15:14 #25
78918 SeLang
Black swans matter
pi_68408865
quote:
Op zondag 26 april 2009 20:53 schreef edwinh het volgende:
Voor de gene die niet naar echt gooische meisjes wil kijken , hier een bijzondere presentatie hoe the black swans er ineens weer kunnen zijn. Let op 90min maar wel de moeite waard!!!!!

http://zerohedge.blogspot(...)m.html#disqus_thread
Dit is wel een aandig filmpje!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')